Calea grea a reformismului

2 martie 2013 at 13:05 99 comentarii

Era de aşteptat ca odată cu ieşirea din uz a mantrei istorice  „jos Băsescu”, în hăul politic de  sub domnia usele să se diversifice formele -goale de conţinut-  caracteristice acestei zone. Zilele trecute de pildă, iohannis, ultima achiziţie a lui crin- adresându-se norodului ca viitor şef al penele intrase direct în pielea lui becali preluându-i behăiala. Ecou de ecou! Crin fiind şi el ecoul varanului şi al unor servicii mlăştinoase iar varanul- rezultanta antenistă a ecourilor unui ciopor de penali-infracţionali. Ministra mona e ecoul sughiţurilor antioccidentale ale lui quariu, fenechiu şi al grupurilor lor de interlopi-vipuri. Învăţământul şi, în general, sistemul de parvenire copy-paste din toate domeniile începând cu cel politic fiind ecoul prelungit al plagiarismului lui ponta şi al suporterilor săi iar abramburica, ecoul agramatismelor lui vanghelie şi al fâşâitului hârtiilor comercianţilor de iluzii. Şi putem continua cu ecourile din hăul ăsta până la anul, dar şi atâta e destul.

Mantra tembelizatoare îl poate da jos pe Băsescu dar nu şi băsescismul iniţiator al reformismului şi prin asta, atât de supărător. Opus paralizantei politici useliste cu felul său atipic şi defectele sale tipice, Băsescu e „dictatorul” care a descurajat obedienţa tradiţională adusă din curţile comuniste, punând în locul ei valoarea conţinuturilor inovatoare. Şi perfectibile. Exact invers decât se-ntâmplă în ierarhiile partinice useliste  şi în extensiile pedelist-blagiene! Prin ofensiva profesionismului opus tiparelor oligarhice în care obedienţa ţine loc de criteriile morale şi a celor de competenţă,  societatea poate fi pusă în rânduială. Cu Băsescu sau fără Băsescu la Cotroceni. Până mai an aş fi zis că e riscant să vii cu o astfel de teză, azi o găsesc necesară. Reformismul acţiunilor îndrăzneţe  e calea realistă spre  statul de drept. O cale extrem de grea, plină de „mantre” duşmane  dar indispensabilă.

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , , , , , , , .

Colivie cu buldog Insuportabila integritate şi irezistibila duplicitate

99 comentarii Add your own

 • 1. fini  |  2 martie 2013 la 13:59

  Bună ziua, tuturor! 🙂

  Am ales dintre tags-urile Norei „Reformismul”.

  „… place sau nu, fapt este ca, deliberat sau prin accident, Traian Ba­ses­cu si PD-L au creat posibilitatea coa­gu­­larii curentelor reformiste intr-o struc­tu­ra apta sa puna probleme „sistemului”. Iar aceasta s-a intamplat intr-un moment in care fortele care alimenteaza aceste curente incep sa creasca si sa se re­gru­pe­ze. Este un proces difuz si sinuos, dar directia sa generala este clara. Virulenta reactiilor este un semn ca aceste evolutii sunt percepute ca o amenintare serioasa. Pe scurt, fortele capabile sa aduca ceva nou incep sa se coaguleze. Nu inseamna ca vor si reusi sa transforme PD-L si cu atat mai putin ca vor invinge. Dar pentru prima data in aproape 20 de ani, con­frun­ta­rea dintre reformisti si „sistem” nu mai pare atat de asimetrica.”

  Este un citat din articolul „Reformismul românesc: trecut, prezent, viitor.” scris de Dragoş Paul Aligică în anul 2008, dar care este formidabil de actual.
  „Să luăm aminte….”

  http://www.revista22.ro/reformismul-romanesc-trecut-prezent-viitor-4812.html

  Apreciază

 • 2. noradamian  |  2 martie 2013 la 14:35

  Ziua bună 🙂 Fini, perfectă sincronizare! Înseamnă că percepţia mea se-ntâlneşte cu unele mult mai profesioniste, ca aceea de mai sus citată de tine a d-lui D P Aligică! 🙂

  Apreciază

 • 3. dictaturajustitiei  |  2 martie 2013 la 14:43

  Bună !
  Greu cu reforma, foarte greu !
  Mă așteptam ca Andreea Paul Vass să nu fie alături de Blaga. M-am înșelat ca de atâtea ori. Corlățean tocmai a spus că n-avem nevoie de Schengen, Ceaușescu n-avea nevoie ca noi să fim națiune favorizată, suntem în plină reformă! 😦

  Apreciază

 • 4. oldhashu  |  2 martie 2013 la 15:07

  Salut doamnelor grădinarițe! 🙂

  @Nora, unul din cele mai bune articole pe care l-am citit aici!
  Douăzeci și două de rânduri grele de adevăruri dureroase!

  @fini, e și normal, când potăile simt pericolul și-arată mai întâi colții!

  @dj, când vulpea corlățeană n-ajunge la struguri, spune că sunt acri! 🙂

  Apreciază

 • 5. noradamian  |  2 martie 2013 la 15:09

  Salut, Camen! Abia de aici, din punctul cel mai jos, poate or pricepe mai mulţi că e nevoie de reformă ca de aer! Cât despre APV si toţi onorabilii ( sau cel puţin câţiva care lăsaseră impresia asta) de pe lista lui Blaga nu-s decât niste abonaţi- mediocri si obedienţi- la privilegiile politico-economice cu care s-au obisnuit acolo sus. Le e teamă să nu le piardă. Lui corlăţean, dacă-mi aduc bine aminte, unul de al lor i-a zis fătălău. Probabil îl stia.

  Apreciază

 • 6. noradamian  |  2 martie 2013 la 15:09

  multzam Oldh! 🙂

  Apreciază

 • 7. brindusa  |  2 martie 2013 la 15:14

  ” Băsescu e “dictatorul” care a descurajat obedienţa tradiţională adusă din curţile comuniste, punând în locul ei valoarea conţinuturilor inovatoare. Şi perfectibile. Exact invers decât se-ntâmplă în ierarhiile partinice useliste şi în extensiile pedelist-blagiene! ”
  De acord pana la un punct cu tine Nora ( mai putin cu anatemizarea factiunil blagiene! „Exact invers decât se-ntâmplă în ierarhiile partinice useliste şi în extensiile pedelist-blagiene!” )
  Reforma! E un cuvant care si-a pierdut sensul si a fost golit de continut!
  Undeva, candva, am scris unei pesoane dragi sufletului meu, ca Basescu incearca sa fie farama de nisip, care se straduie sa gripeze angrenajul, atat de bine uns, al sistemului snobilimii actuale (provenia din vechiul sistem – personaje de „succes” ale democratiei noastre originale si de fatada pentru vest) .
  Cu totii stim ca unul dintre cele mai folosite cuvinte din ultimii douăzeci si trei de ani este „reforma“.
  Imi este greu sa cred ca 99,99 % 🙂 dintre cetățenii români adulti nu ar fi auzit de zeci sau sute de ori până acum acest cuvânt.
  Ca urmare , vorba lui Andrei Plesu- „Aveti grija de cuvinte” ( in traducerea mea ” Iubiti cuvantul si va rog, nu-l goliti de continut, pentru ca este un Mare Sacrilegiu! ) .

  Da, „reforma“ nu se termină niciodată, lucrurile sunt perfectibile, nu perfecte. Dar avem nevoie de fapte si nu de vorbe!
  Avem nevoie de un invatamant aplicat, nu de reforme ale invatamantului, care au creat generatii intregi de yesmani si adaptabili la …cerintele vremii -adica forma fara continut- inclusiv adapatabilitatea si transformarea in „pozitia pres”! Avem nevoie de autostrăzi, nu de discuții despre autostrăzi si nici de milionari in Euro, numiti impropriu Drumari 🙂 _ spre si de la Monaco.
  De un sistem de sănătate mai bun, nu de discuții inutile despre sistemul de sănătate si desfiintarea spitalelor in conditii heirupiste! .
  Draga Nora, obedienta in Romania capata forme hilare! Unii vor sa fie occidentali , ingurgitand pe nemestecate, sau fara a trece prin filtrul propriu experiente sau adaptalitatii la specificul acestei zone de confluente strategice-numita Romania – regulie,i normativele si directivele obligatorii, impuse de spatiul euro-antlantic ( ex: adoptarea de legi fara a fi intelese de catre legiuitor si neurmate de o metodologie specifica, care sa inlesneasca aplicarea acestora).Mai mult decat atat atat,complicam conditiile minime obligatorii asumandu-ne mai mult decat ni se solicita.In cele mai multe cazuri, urmarea este catastrofala, ni se impune sa urmam ceea ce am propus. (ex: cazul Croatia pt. aderarea la UE).
  Unii cocheteaza cu ” reaprinderea” vechilor relatii tovarasesti cu licuriciul rus! 🙂 La nivel ideatic e o utopie, dat fiind ca oamenii de nadejde ( cuvant de origine slava) ai Rusiei au acaparat , la comanda, dupa venirea la putere a Tarului Putin, halci intregi din ramurile economice europene ( media, energie, shippinng, exploatare resusrse, metalurgie, imobiliare). sa nu uitam ca au fost si sunt in continuare sustinuti , in demersurile lor acaparatoare, de elitele europene- din ce in ce mai decadente si vulnerabile la ….CORUPTIE ( integrare in UE? :P).
  Draga Nora, in spectrul gri descris de mine, ai cea mai mica impresie ca un partid aflat la cote minime de incredere, pe termen scurt, mai are vreo sansa de reformare, cu aceleasi persoane autodevalorizate?
  Pe de alta parte raman ferma pe afirmatia ca USL reprezinta o „gaselnita” efemerica si un OMG ! 🙂
  Avem nevoie de reformă și de schimbări în bine, nu de discuții goale despre reformă.

  Apreciază

 • 8. noradamian  |  2 martie 2013 la 15:30

  Brîndusa, salut! Păi exact faptele sunt cele care îi diferenţează! Tot ce s-a reformat sănătos pân-acuma se datorează lui Băse şi acestui grup promovat de el în partidul fost portocaliu. Fără a se pune de-acurmezisul reformelor precum useleul, ba uneori si susţinători ai schimbărilor bune, ceilalţi, pe care i-am numit extensii pedelist-blagiene, preferă acum să-şi vadă la adăpost poziţiile politice cu preţul obedienţei faţă de buldog. De-aia ne si mirăm de unii din ei! Alegerea lor e perfect relevantă! Precum o probă cu turnesol.

  Apreciază

 • 9. brindusa  |  2 martie 2013 la 15:40

  Scuza-mi te rog, graba in redactare si erori!le dactilo!
  Presupun ca se intelege opinia mea!
  Daca nu, te ” invadez’ cu erate! 😛

  Apreciază

 • 10. noradamian  |  2 martie 2013 la 15:40

  Brîndusa, nu le putem spune altfel decât reformisti, asa cum îşi spun si ei, asa cum îi stim de ani de zile, asa cum e concepută si moţiunea lor. Chiar dacă termenul devine obositor pentru unii, poate, prin repetare, n-are cum fi înlocuit ca să sune artistic. Important e faptul că e demonstrat de acţiuni şi realizări.

  Apreciază

 • 11. noradamian  |  2 martie 2013 la 15:42

  Se-nţelege, sigur 🙂

  Apreciază

 • 12. theo  |  2 martie 2013 la 15:54

  bunä,

  incä odatä , declaratziile de azi ale lui Corlätzean si Plagiatorului, ne aratä directzia pe care ” subtil ” vor sä meargä- Rusia.

  Apreciază

 • 13. brindusa  |  2 martie 2013 la 16:37

  Ce s-a reformat, Nora? A fost doar o tendinta si intentie, dezavuata de greii cu state vechi, din PDL de reforma!
  Uite, un personaj „citit” cu mare usurinta! Domnul Baconschi!
  Stii Nora, ca exista o frecventa in care nu mai putem sa trucam cum suntem! Si de aceea eu repet:: atentie la CUVINTE!
  Domnul Baconschi, cu toata eruditia domniei sale si sustinerea de care dispune, reprezinta o mostra a oportunismului, sa zicem cu staif! Ai mai jos o mostra!
  http://bogdan-apostolescu.blogspot.com/2011/05/mail-ul-mae-folosit-de-baconschi-pentu.html
  Exista oare memorie colectiva? Sigur NU!
  Despre trufie:
  1. „Colegul”democrat-liberal ai liderului ales al PDL Bucureşti- Elena Udrea,s-a întrecut în aprecieri şi laude la adresa ministrului, la alegerile din 2010 , la reunirea Consiliului de Coordonare al organizaţiei , aceasta fiind aleasa cu 979 de voturi „pentru” din cele 999 de voturi exprimate.

  „Trebuie să faci eforturi monumentale ca să nu cazi sub farmecul tău, în calitate de coleg. Eşti inteligentă, eşti frumoasă, eşti tenace” dixit jacuzzianul TEO :)!( avertisment: Tantiele, mamaiele si „perfectele” doamnei Udrea a nu interpreta ca as fi anti Udrea sau pro Udrea)- nu fac parte din niciun staff, deci liber la observatii!

  2.Mambo no. TWO: I’d like Angela;…

  “”Regret ca nu voi fi alaturi de MRU si in cadrul propriului partid. Dar obiectivul e acelasi: continuarea reformelor structurale, aerisirea clasei politice, dezvoltarea solidara a unei economii performante si regasirea comunitatii, adica a sperantei si respectului de sine. Toate acestea sunt posibile. Necesare. Urgente. Si demne ca scop, oricate obstacole ne-ar sta in cale” ( declara pe blogul domniei sale,in data de 28.05.2012).
  In 15 iunie a.c., domnia sa a anuntat ca va candida pentru o functie in conducerea PDL., iar pe 30 iunie, dezamagit, a declarat (tot pe blog):
  “Pe LOCUL MEU a fost concurenta mai mare. Si-au ales figurile pe care vroiau sa le puna in prim plan ca purtator de mesaje. Este o infrangere. Iau act de ea, dar sunt convins ca se va face pasul urmator si va fi nevoie si de oameni de genul meu.”.
  In data de 02.07.2012, tot pe blogul domniei sale, un alt anunt “incendiar” :
  ” Ma alatur Initiativei Civice de centru-dreapta a lui MRU!”.!

  Nu mizez pe reformele domniei sale ! PUNCT!

  Apreciază

 • 14. brindusa  |  2 martie 2013 la 16:56

  Erata: In 15 iunie a.c.-In 15 iunie 2012! Scuze! 😛

  Apreciază

 • 15. brindusa  |  2 martie 2013 la 18:18

  @ „4. oldhashu | martie 2, 2013 la 15:07″
  ” VULPEA Corlățeana n-ajungea la struguri, spunand că sunt acri! OLDhashu, NU AR FI TB SA AJUNGA LA STRUGURI!
  Old, nu uita ca e unul dintre discipolii lui Nastase- premieru „bun” care nu si-a tradat tara! ! ( eu am dubii in privinta acuratetzii si convingerii legate de acest ENUNT) !

  Apreciază

 • 16. Nora Damian  |  2 martie 2013 la 18:49

  Brîndusa, pentrucă am scris sistematic despre asta (ar trebui să pun aici o mulţime de linkuri la postările în care am analizat cum s-a pliat Boc, ce echilibristică a făcut să treacă totusi, niste legi vitale dezavuate de grei)n-o să extind subiectul aici. Nu intru nici în disecarea unor persoane cu hibe conjuncturale criticabile ar merita făcut doar în măsura în care ar avea o importanţă decisivă asupra subiectului în discuţie. Iar în cazul d-lui Baconschi deocamdată nu e. Stiu fazele respective nu-l critic, c-ar trebui să-l si laud în altele, dar nu ăsta e subiectul. Pe lângă MMacovei şi Cristi Preda s-au mai asociat câteva persoane,sigur c-am mai fi dorit să fie si altele, dar în momentul de faţă asta consider vital de susţinut. De susţinut pe cei care au creat condiţiile funcţionării libere a instituţiilor si-n primul rând a justiţiei si pe cei care le susţin moţiunea acum. Degeaba s-a pus justiţia pe picioare, s-au reformat serviciile secrete, s-au făcut pasii esenţiali în integrarea în instituţiile si legislaţia europeană în zadar s-au făcut pasii decisivi în singura reformă autentică a învăţământului dacă nu-i susţinem pe cei care vor şi sunt în stare să le ducă mai departe. Mai problematic decât oportunismul d-lui Bacoschi e oportunismul unui grup întreg de pedelisti onorabili care urmându-l pe Blaga se fac că nu stiu de promisiunile lui de virare la peneleul uselist. Iar asta ar fi îndepărtarea dramatică de statul de drept. Şi nu-i exclus să se-ntâmple.

  Apreciază

 • 17. brindusa  |  2 martie 2013 la 19:13

  MMacovei are meritul ca a elaborat norme si coduri de conduita aprobate pana la aplicare!
  Nefiind arondata niciunui partid, am simpatii legate de platformele ideatice ale unor personaje din politica! Totul este sa aiba forta de a le indeplini- adica – FINALIZARE!
  Nora draga, nu disec, DOAR SUNT ATENTA LA DETALII!
  Ti-am marturisit, deja!
  Atat cat pot, prin politica pasilor marunti, ma asociez cu oameni care au puterea de a duce o idee pana la capat! Pe sinuosi ii divulg sau discreditez ,pt ca sunt lipsiti de obiective comune si mizeaza doar pe beneficii proprii!

  Apreciază

 • 18. fini  |  2 martie 2013 la 19:15

  Nora, Old vă salut ! 🙂

  Domnul Aligică strigă şi de data acesta „împăratul e gol”.
  E una din vocile care încearcă să trezească pe adormiţii naţiunii la realitate.

  Apreciază

 • 19. noradamian  |  2 martie 2013 la 19:25

  Fini, da, îl apreciez constant pe dl. Aligică, o constiinţă atentă la tot ce se petrece care caută soluţii şi insuflă optimism 🙂

  Apreciază

 • 20. brindusa  |  2 martie 2013 la 19:31

  Draga fini, e imaparatul gol?
  Draga mea Fini! Realitatarea care este?
  „. Minciuna recunoscută,drept bonus de anticipatie cand in d 2010 Domnul Vladescu declara cu emfaza ca În România, după jumătate de an de ministeriat, Sebastian Vlădescu ne face cadou sinceritatea sa generoasă, fără să clipească şi fără să se teamă de consecinţe: „Am fi putut să minţim încă şase luni, să vedem ce se întâmplă, să spunem că Europa merge bine, că România merge bine, însă Guvernul a hotărât să spună adevărul şi să anunţe populaţia că Europa merge prost, iar România s-ar putea să meargă şi ea prost”.”???:
  „Minciuna prin omisiune cand „, explică senin ministrul PDL al Transporturilor, Radu Berceanu, argumentând că „n-a existat un partid atât de sinucigaş, cum nici în alte ţări nu există asemenea partide, care în campania electorală să iasă şi să spună că este extraordinar de rău şi că ne ducem spre prăpastie””
  „Minciuna preferată a socialiştilor, furată de liberali. Guvernul Tăriceanu s-a preocupat în ultimii ani de mandat mai degrabă cu măsurile sociale decât cu cele liberale, iar creşterea succesivă a pensiilor a culminat cu o decizie luată imediat înainte de campania electorală din 2008. „Nu s-a schimbat nimic, sunt bani”, a apăsat convingător pe pedală Călin Popescu Tăriceanu.”
  ” Minciuna de subzistenţă în campania electorală cand fostul premier Emil Boc a declarat in 2008, pe vremea când încă era aliat cu PSD, că România „are bani pentru pensii” şi că „nici un salariat român care lucrează la stat nu va suferi o diminuare a veniturilor salariale”.!

  Apreciază

 • 21. brindusa  |  2 martie 2013 la 19:37

  12. theo | martie 2, 2013 la 15:54

  bunä,
  incä odatä , declaratziile de azi ale lui Corlätzean si Plagiatorului, ne aratä directzia pe care ” subtil ” vor sä meargä- Rusia.
  Draga Theo , astia habar nu ai cu cine sa merga pt ca sunt varza si niste santajati si niste SANTAJabili si manevabrili! Partea trista este ca nu cred in tearia conspiratiei! ” Eltele” vizibele sunt atat de slab pregatite, nu au atuuri meritocratice dar ca se autocondamna la eterni BURATINO, papusi hidoase fara pic de credibilitate!

  Apreciază

 • 22. skorpion  |  2 martie 2013 la 19:53

  neata,
  m-am trezit, fini
  🙂

  nora, excelent articol, congratulations,
  🙂

  In perioada 2005 s-a deschis gratie unui Traian Basescu, apoi gratie unei MMacovei & si unui Boc o fereastra a reformei, deschisa larg spre Occident, spre UE,spre NATO, spre reguli si proceduri.
  Poticnelile au fost enorm de multe, piedicile puse de anti-reformisti, de puscariabili, de securisti au fost la rindul lor fantastic de multe si de mare amplitudine, televiziunea_văranului fiind pe primul loc in razboiul mediatic lansat de masinaria de propaganda_anti_reforma.

  In primavara anului 2012 fereastra deschisa de reformisti a fost trintita cu brutalitate de haita uslinoasa.

  ramine de vazut cit timp va ramine inchisa fereastra……

  Apreciază

 • 23. skorpion  |  2 martie 2013 la 19:59

  http://www.contributors.ro/editorial/sfidarea-occidentului-foaie-de-parcurs-pentru-ocuparea-pasnica-a-unui-stat/

  Fragilul acord de coabitare chiar a ajuns un simplu petec de hârtie. România a revenit discret la momentul iulie 2012 când se preconiza revocarea judecătorilor incomozi de la Curtea Constituţională. ……………

  Apreciază

 • 24. fini  |  2 martie 2013 la 20:25

  Brânduşa salut! 🙂
  @ 20

  Împăratul e gol puşcă şi peste 70 % din alegători se minunează de frumuseţea straielor lui, un rezultat al minciunii şi obedienţei canalelor media.
  Întrebi realitatea „care este?” Realitatea „uite-o, nu e!” Ajutându-se de minciună puterea face pe Iose/fini.
  Să ai un week-end fain!

  Apreciază

 • 25. fini  |  2 martie 2013 la 20:32

  Skorpion, guten Abend! Trezeşte-te! 🙂
  @ 22

  Oare a existat cu adevărat acest acord de coabitare?

  Apreciază

 • 26. brindusa  |  2 martie 2013 la 20:44

  24. fini |
  Si tu ,draga fini! Far niciun dram de Ioseffini! 🙂

  Apreciază

 • 27. fini  |  2 martie 2013 la 21:02

  Brâduşa, ai ales „Cântecul ceasornicarului” din repertoriul formaţiei Colibri. E o melodie care reuşeşte întotdeauna să placă, să impresioneze pe cel care o ascultă. 🙂

  Apreciază

 • 28. fini  |  2 martie 2013 la 21:02

  DOROTHY DONEGAN – teperament, pasiune, contopire cu ritmul până la uitarea de sine.

  Apreciază

 • 29. fini  |  2 martie 2013 la 21:04

  Apreciază

 • 30. fini  |  2 martie 2013 la 21:05

  Apreciază

 • 31. fini  |  2 martie 2013 la 21:07

  Apreciază

 • 32. noradamian  |  2 martie 2013 la 21:07

  Specialităţi de sâmbătă seara! Multzam, dragilor 🙂

  Apreciază

 • 33. fini  |  2 martie 2013 la 21:10

  Incepe cu Rahmaninov, apoi domină improvizaţia debordantă. Uimeşte!

  Apreciază

 • 34. brindusa  |  2 martie 2013 la 21:14

  ‘să impresioneze pe cel care o ascultă.” ..
  Draga Fini, departe de mine gandul de intenta la intentia de a impresiona…:P
  Dar…sfarsitul nu-i aici!

  Apreciază

 • 35. brindusa  |  2 martie 2013 la 21:28

  Cu drag!

  Apreciază

 • 36. Nea  |  2 martie 2013 la 22:19

  Bună seara.
  Interlopi-vipuri. Ce succintă şi completă caracterizare a coteriei useliste.

  Apreciază

 • 37. noradamian  |  2 martie 2013 la 22:19

  Frumooos!!! 🙂 Mai adaug si eu ceva de „noapte bună” 🙂

  Apreciază

 • 38. noradamian  |  2 martie 2013 la 22:20

  Nea, multzam! Asa-i 🙂

  Apreciază

 • 39. Doina  |  2 martie 2013 la 22:31

  Apreciază

 • 40. fini  |  2 martie 2013 la 22:44

  Brânduşa,
  @ 34

  indiferent de intenţia ta rolul muzicii este să impresioneze pe cel ce o ascultă.
  Platon a spus că
  „Muzica este o lege morala, ea da suflet universului, aripi gandirii, avant inchipuirii, farmec tineretii, viata si veselie tuturor lucrurilor, ea este esenta ordinii, inaltand sufletul catre tot ce este bun, drept si frumos.”

  Apreciază

 • 41. skorpion  |  2 martie 2013 la 22:53

  ati citit-o pe Sorina Matei?

  http://sorinamatei.blogspot.ro/2013/03/franta-socialista-germania-si-olanda-nu.html

  Apreciază

 • 42. fini  |  2 martie 2013 la 22:53

  Ascultând „Andantele” din concertul de Mozart ţi se luminează sufletul.

  Apreciază

 • 43. fini  |  2 martie 2013 la 23:09

  Skorpion
  @ 41

  pe votantul usl nu-l doare nici în cot de Schengen, el fiind mulţumit că poate circula prin Europa cu cartea de identitate.
  Afirmaţia ministrului Corlăţean, in numele Guvernului, este halucinantă.

  Apreciază

 • 44. brindusa  |  2 martie 2013 la 23:27

  42. da ,fini, e o poteca spre divinitate!
  Somn usor all!

  Apreciază

 • 45. fini  |  2 martie 2013 la 23:59

  Noapte bună, tuturor! 🙂

  Apreciază

 • 46. brindusa  |  3 martie 2013 la 10:34

  Buna dimineata!

  Pentru echilibrul opiniilor,un editorial „pescuit” de pe Ziare.com.!
  Excelenta sintangma doamnei Ene-„profesionist al oportunismului”- de retinut!

  http://www.ziare.com/traian-ungureanu/europarlamentar/traian-ungureanu-profesionistul-oportunismului-1221841

  Apreciază

 • 47. noradamian  |  3 martie 2013 la 11:11

  Ziua bună si-nsorită! Multzam, Brînduşa, tru a devenit vizibil ca profesionist în sportul ăsta de-ndată ce a intrat în PDL! El e „ideologul” pedelismului blagian, cel care a anunţat românimea si omenirea cu vreo doi ani în urmă deja, că blaga e centrul de greutate fără care pedele nu există. 🙂

  Apreciază

 • 48. brindusa  |  3 martie 2013 la 11:13

  45. fini …:P
  Nu-s in stare sa merg desculta! 😛

  Apreciază

 • 49. brindusa  |  3 martie 2013 la 11:27

  Buna draga Nora,

  Chiar miroase a primaVARA!

  Apreciază

 • 50. noradamian  |  3 martie 2013 la 11:29

  Da! Iar muzica bună o aduce chiar mai devreme 🙂

  Apreciază

 • 51. Maria  |  3 martie 2013 la 11:51

  Bună ziua 🙂

  Nora, grea misie pentru Băsescu! Să ducă pe ,,calea grea a reformismului” o turmă zănatecă, străină de orice valori şi principii, e cea mai dificilă încercare a mandatelor sale. Sunt curioasă ce va fi în continuare.

  Apreciază

 • 52. Maria  |  3 martie 2013 la 11:54

  Ieri a fost ziua lui Rory Gallagher… Am ascultat cd-uri cu cele mai tari albume ale sale, apoi am pornit desculţă la culcare, cu ,,Lullaby”-ul lui Dorothy Donegan. 🙂

  Apreciază

 • 53. skorpion  |  3 martie 2013 la 11:57

  Neata spre prinz
  🙂

  Politica demolarii, a destructurarii statului de drept inceputa de uslinosi imediat dupa darimarea guvernului MRU printr-un blitzkrieg esuat, apoi dupa lovitura de stat, dupa puciul parlamentar

  l-au determinat pe TB sa nu mai paraseasca politica nici dupa decembrie 2014.

  Societatea civila reformista trebuie ajutata cu oameni de calibrul TB, sper ca si MM & co, ca altfel ne ia mama_dracului_uslinoasa_pe veci

  Apreciază

 • 54. Doina  |  3 martie 2013 la 12:17

  Buna ziua.

  Apreciază

 • 55. noradamian  |  3 martie 2013 la 13:19

  Bună ziua prieteni! Maria, nu stim ce va urma, dar încă putem conta pe el dacă, plecat de la Cotroceni, reintră în politică. Dar, cum spuneam, chiar fără Băse (sigur că mai bine cu el!!) curentul reformismului trebuie ajutat să se întărească, să devină decisiv….

  Rory Galagher, big like!! 🙂

  Apreciază

 • 56. noradamian  |  3 martie 2013 la 13:22

  Skorpion, 41, din nefericire asa stau lucrurile 😉 De-aia, cum spui si tu (53) şansa sunt doar reformistii autentici!

  Apreciază

 • 57. noradamian  |  3 martie 2013 la 13:24

  Doina, 39, da, am ajuns iar în umbra vecinului de la răsărit. mesajul Phoenix-ilor mai e si acum, din păcate, de actualitate

  Apreciază

 • 58. brindusa  |  3 martie 2013 la 16:52

  Sever Voinescu, despre rezerva de cadre „la o adica” !
  Pe FB! 🙂

  „Dar să nu credeți că această campanie internă este plină doar cu dezamăgiri sau clipe de mare intensitate politică. E plină și de momente hilare. De pildă, sms-urile și mesajele pe care le primim din partea MULTOR lideri PDL care stau în campania asta strîns în jurul lui Blaga și care ne spun că, în inima lor, ei țin cu noi, ne urează succes ”sincer” și ne asigură că ”la o adică”, ei merg cu noi pînă la capăt, că de noi are nevoie acum partidul! :)))))))))))))))))))))) Nu sînt foarte lămurit asupra dimensiunii rezervei de cadre pentru un partid politic de dreapta, dar știu că rezerva de Pristandale în România e inepuizabilă….”

  Apreciază

 • 59. fini  |  3 martie 2013 la 17:04

  Maria,
  @ 52

  🙂 🙂

  Apreciază

 • 61. brindusa  |  3 martie 2013 la 18:00

  http://blog.webphoto.ro/politica/quod-licet-iovi-non-licet-titus/ 🙂

  Apreciază

 • 62. fini  |  3 martie 2013 la 21:03

  Bună seara, tuturor! 🙂

  Dorothy & Grieg, Mussorgsky

  Apreciază

 • 63. fini  |  3 martie 2013 la 21:05

  Apreciază

 • 64. noradamian  |  3 martie 2013 la 21:12

  Seara bună, Fini! Cu muzica lui Dorothy e chiar bună! Bună si înviorătoare 🙂

  Apreciază

 • 65. noradamian  |  3 martie 2013 la 22:14

  Somn usor 🙂

  Apreciază

 • 66. lastnightmusic  |  3 martie 2013 la 22:49

  salut

  Apreciază

 • 67. lastnightmusic  |  3 martie 2013 la 23:24

  Apreciază

 • 68. brindusa  |  4 martie 2013 la 00:10

  Somn usor, tuturor!

  Apreciază

 • 69. fini  |  4 martie 2013 la 09:31

  Neaţa bună, tuturor! 🙂

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/miriam-makeba-mama-africa-comemorata-astazi-de-google-1026534.html

  Apreciază

 • 70. fini  |  4 martie 2013 la 09:32

  http://www.google.ro/

  Apreciază

 • 71. brindusa  |  4 martie 2013 la 09:52

  Neata, Fini! 🙂
  O saptamana frumoasa!

  Apreciază

 • 72. skorpion  |  4 martie 2013 la 09:57

  neata,
  este frumos inceputul de saptamina, de primavara…
  sa ne concentram – daca putem – doar pe frumusetea naturii, ca in alte zone predomina mocirla:
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-farsa-coabitarii-s-a-sfarsit-cum-sarim-din-trenul-de-moscova-1026512.html

  Apreciază

 • 73. skorpion  |  4 martie 2013 la 10:00

  Iulian Chifu, consilier prezidențial, pe facebook:

  „Povestea cu renuntarea la Schengen de catre USL seamana ca

  doua picaturi de apa cu … renuntarea la clauza natiunii celei mai

  favorizate de la americani de catre Ceausescu. spunea cineva…

  Patriotism de carciuma… In forma calificata.”

  da, patriotism de carciuma….

  Apreciază

 • 74. brindusa  |  4 martie 2013 la 10:36

  Banuiesc ( nu dau cu parul) ca pisica corlateana va fi rupta la pachet cu cea fenechiana! Eventual vopsite si vandute pe post de transformatoare …de imagine! 😛

  Apreciază

 • 75. noradamian  |  4 martie 2013 la 11:44

  Ziua bună si săptămâna bună, Fini, Lnm, Skorpion, Brândusa prieteni 🙂 …Cu muzică de vreme bună: Miriam Makeba, Chet Baker, Samba… 🙂

  Apreciază

 • 76. noradamian  |  4 martie 2013 la 11:46

  72, 73, 74, multzam, comentarii, linkuri pe deplin edificatoare.

  Apreciază

 • 77. noradamian  |  4 martie 2013 la 12:12

  Declaraţia lui stroe („Germania a piedut o bună ocazie să tacă”) e de un bădărănism năucitor! Şi, adăugat, neroziilor lui corlăţeanu&comp e tot ce poate fi mai rău, în acest moment, pentru ţară.

  Apreciază

 • 78. brindusa  |  4 martie 2013 la 13:02

  Lumpenproletarul stroe „suferă de sindromul numit popular „a te da la urs fără bâtă”.”!

  Apreciază

 • 79. fini  |  4 martie 2013 la 14:40

  Brânduşa. ziua bună! 🙂
  @ 71

  Cu clipul tău de astă noapte mi-ai amintit de aniversarea Makeba: 🙂 A urmat articolul din Ev. Zilei şi Google cu un doodle omagial MM
  Mulţumesc.

  Apreciază

 • 80. brindusa  |  4 martie 2013 la 17:41

  Cu drag, Fini!
  Mi-am amintit totodata si de misteriosul taram african, care a dat lumii pe inegalabilul Nelson Mandela..
  Pentru mine reprezinta un model al leaderului autentic.
  .

  Apreciază

 • 81. fini  |  4 martie 2013 la 19:42

  Nora,
  77

  declaţia lui Stroe “Germania a piedut o bună ocazie să tacă” e un panseu adââânc. Este o zicală care „zice” cam aşa : cum e prostul mai voinic!

  Pentru că, uite, o coincidenţă de nume mă face să-mi reamintesc de scheciurile duetului „Stroe şi Vasilache” gustate de bunicii şi părinţii noştri în fiecare duminică dupămasă, aduc un fragmenţel :

  Apreciază

 • 82. skorpion  |  4 martie 2013 la 20:08

  buna seara,

  ascultati-l pe R.Turcescu:

  http://www.nasul.tv/2013/03/04/robert-turcescu-recitand-ridica-te-gadea-ridica-te-badea-la-cronica-de-noapte/

  Apreciază

 • 83. fini  |  4 martie 2013 la 20:40

  Bună seara, tuturor! 🙂

  ANTONIO VIVALDI – 4 martie 1678
  Spirit aventuros, auz excepţipnal, virtuos curajos şi improvizând cu dezinvoltură, Vivaldi este unul dintre primii dirijori din istoria muzicii.

  Contemporanul Antonio Vivaldi.
  VIVALDI, Julia Fischer şi „Primăvara”

  Apreciază

 • 84. fini  |  4 martie 2013 la 20:42

  Antonio VIVALDI Concert pentru 2 violoncele şi orchestră

  Bobby McFerrin (vocal)
  Veronika Wilhalm (violoncel)
  Orchestra Gewandhaus din Leipzig
  Bobby McFerrin (dirijor)
  Filmat în Marktplaz din Leipzig

  Apreciază

 • 85. fini  |  4 martie 2013 la 20:44

  Apreciază

 • 86. fini  |  4 martie 2013 la 20:46

  Apreciază

 • 87. fini  |  4 martie 2013 la 20:48

  Apreciază

 • 88. noradamian  |  4 martie 2013 la 21:25

  Seara bună 🙂 Fini , măcar comicii ăia simpatici chiar erau glumeţi! Dar siniştrii ăstia glumesc cu noi, cu ţara cu Europa, :mrgreen:

  Apreciază

 • 89. noradamian  |  4 martie 2013 la 21:36

  Fini, un adevărat răsfăţ muzical!! 🙂 Vivaldi e fără egal.De ascultat si reascultat. Zilele trecute am văzut şispectacolul de balet”Anotimpurile” al teatrului sibian. 🙂

  Apreciază

 • 90. ovidiu  |  4 martie 2013 la 21:41

  Bună seara all,
  Acest cretinache de pontanac:
  http://prisacariu.kamikazeonline.ro/2013/03/02/neintarcatii-gingavi-ai-europei-micul-țitulescu-si-țitus/

  Apreciază

 • 91. noradamian  |  4 martie 2013 la 21:53

  Ovidiu, salut! Cu năduf le scrie Prisăcariu despre micul ţâţulescu dar nu-l poţi contrazice 🙂

  Apreciază

 • 92. fini  |  4 martie 2013 la 22:09

  Nora,
  89

  mă bucur. 🙂

  Apreciază

 • 93. noradamian  |  4 martie 2013 la 23:40

  Fini, o mai pun odată si asta ( tot de tine adusă :)) de

  „Somn Usor” 🙂

  Apreciază

 • 94. fini  |  4 martie 2013 la 23:56

  Somn uşor, Nora ! 🙂

  Apreciază

 • 95. fini  |  4 martie 2013 la 23:57

  Noapte bună, tuturor! 🙂

  Apreciază

 • 96. brindusa  |  5 martie 2013 la 08:01

  Pastrand tematica vivaldiana, va doresc o zi excelenta!

  Apreciază

 • 97. fini  |  5 martie 2013 la 09:58

  Mulţumesc Brânduşa! 🙂

  Malipiero, un pasionat al barocului veneţian, îi descoperă şi îi redă istoriei muzicii pe „uitaţii” Claudio Monteverdi şi Girolamo Frescobaldi.
  În lucrarea sa „Vivaldiana” păstrează arhitectura barocă într-un ambient muzical propriu secolului al XX-lea.

  Ascult pentru prima dată „Vivaldiana” 🙂

  Apreciază

 • 98. noradamian  |  5 martie 2013 la 16:32

  Ziua bună şi de la această oră 🙂 Fini, Brînduşa, multzam pentru minunata atmosferă de baroc muzical veneţian 🙂

  Apreciază

 • 99. noradamian  |  5 martie 2013 la 16:34

  postare nouă

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.328 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.456 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.328 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: