Poveste cu elefantul roşu

10 martie 2013 at 11:49 136 comentarii

Bucureşti, Mai 2012.
V-amintiţi aplicaţia autohtonă după celebrul mit antic din primăvara trecută? Un ditamai elefant troian  încărcat cu mercenari activaţi la semnal. Precedată de semnale activatoare ale boborului, anunţată, simbolic ai zice, de acţiunea „smurd” din iarnă, în primăvară salvarea intra în acţiune: usele  şi-a achiziţionat contracost un lot de demnitari puşcăriabili, a alungat guvernul şi a preluat puterea. La lăsarea întunericului, în frunte cu Ulysse frunză-verde, au ieşit unul după altul din elefantul troian în cetatea adormită şi, ca-n filme, au ocupat-o. Metoda de şuntat democraţia a mers şnur.  Gangstereşte şi legal, spre încântarea boborului (aplauze)! Drept răsplată, au intrat buluc pe inventarul penelist. Procedeul trimite la grozăvenia trădării din 1946. Autorii (i)morali din spatele ambuscadei, promoscoviţi cu o istorie cu fir roşu bine cunoscută au ajuns chiar să-şi declare, făţiş, prozelitismul. Victorie de sărbătorit cu urale şi vodka stalinskaia! Acum  jupânii îşi adună grupurile infracţionale decişi să măture cu trecutul băsist şi să-şi adjudece instituţiile.

Da’ ce- ţi închipuiai, boborule? Păi după ce ţi-am luat totul, te-am cumpărat pe nimic şi te-am făcut cerşetor, ce credeai că urmează? Să ne fi lăsat hărţuiţi de un stat poliţienesc? De acu’ va fi democraţie totală, naţiune, ciocu’ mic! Ne-mpărţim în două cete, noi şi-ai noştri, iar când schimbăm terenul, te chemăm să ne ajuţi.

Bucureşti, martie, 2013.
Tăiaţi porcul cel gras, în direct, pe toate posturile, c-a ajuns între ai lui şi frăţânu’ stănişoară! Şi se pregăteşte lotul „cu mucii-n freză”. Încă puţin şi desaga vameşului se va răsturna la uşa peneleului. (Să trăiţi, şefu!) Oricum, odată cu intrarea sub umbrela lui crin, operaţiunea de recuperare a nevertebraţilor din pedele intră-n faza finală. Iar dacă treaba merge conform planului, scăpată de sub „dictatura lui Băsescu şi pericolul reformist” (urale!) instituţiile, justiţia ar ajunge cum ştim c-au mai fost. Totuşi, nu-i aşa simplu pentru o ţară integrată cu acte, în UE! Deşi noua garnitură de la Bucureşti le sparge geamurile zilnic şi face tot posibilul să le arate că n-avem ce căuta în lumea lor, încă nu ne-au abandonat.

Pornită de aici, povestea cu useliştii care vor trăi fericiţi şi bogaţi până la adânci bătrâneţi pare aproape-ncheiată dar abia de-acum începe. În curând vor intra în joc alte necunoscute. Ce va urma şi-n  ce altă poveste vom ajunge, om vedea.

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , .

Insuportabila integritate şi irezistibila duplicitate Cu ai noştri pe arătură

136 comentarii Add your own

 • 1. Maria  |  10 martie 2013 la 14:13

  Bună ziua!

  Nora, da, aceasta este legătura vizibilă între luna elefantului roşu şi martie 2013. La o privire şi mai atentă, se întrevede firul roşu ce uneşte toate lunile din ianuarie 2012 până în martie a.c. N-a fost lună în care să nu se şunteze, într-un fel sau altul, democraţia. Stupefiant pentru noi, dreapta a abordat o atitudine de non combat, cu reacţii pe alocuri haotice, dar inerte per ansamblu, predând practic statul de drept în braţele infractorilor uselişti. În acest moment se poate observa mai pertinent panorama politică.

  Printre necunoscutele intrate în jocul uselist recent se regăsesc nume sonore precum Mihai Stănişoara şi Cristian Boureanu. De viitorul proaspăt penelist Boureanu nu pot afirma decât atât: Nevasta subţire cu cheltuială se ţine. Cele 3 milioane de dolari luate datorie de la banci trebuie plătite cumva de Boureanu, iar îndepărtarea lui de la putere, respectiv de la resurse, i-ar putea fi fatală.

  În continuare vom asista la un continuu şi grotesc spectacol de Surprize-surprize, producător şi realizator – maestrul în maşinaţiuni politice Vasile Blaga.

  Apreciază

 • 2. noradamian  |  10 martie 2013 la 14:42

  Ziua bună 🙂 Maria, ce păcat că toate semnalele încă de acum un an n-a fost luate-n seamă. Nederanjaţi de nimeni şi nimic, bazându-se pe infantilismul si credulitatea celor pe care-i aveau în plasă ca si pe indiferenţa altora,au făcut ce au vrut. Fără buldogu’ vames si grupul lui de trădători, plus o haită de ai lui care si acum îşi fac veacul, la vedere sau sub nickuri, pe FB, useliştii n-ar fi reusit… 🙄

  Apreciază

 • 3. Maria  |  10 martie 2013 la 14:57

  Nora, 3, într-adevăr, sunt cuiburi online unde se regrupează trollii lui Blaga. Văd că au invadat toate nişele posibile. Îmi imaginez cât de dezamăgiţi vor fi când tătucul lor le va trage clapa. Tu ai avut intuiţii de mult timp, cred că de mai bine de un an, chiar şi în lunile când mulţi nu erau convinşi încă de ce e în stare acest zis om politic. În realitate e o persoană ce urmăreşte doar realizarea propriilor interese şi ale grupării fidele. Dar nu va mai ajunge niciodată la bucate, să împartă funcţii în stânga şi-n dreapta ca pe propria moşie.

  Apreciază

 • 4. noradamian  |  10 martie 2013 la 15:04

  Maria, indivizii pătrund peste tot,evident si pe paginile reformistilor&MM.Să nu uităm că până-n preziua teleportării la penele, stânisoară avea unul din cele mai acide discursuri la adresa lui crin si-n general a useleului. La fel boureanu si alţii. Probabil si asta face parte din tehnicile diversioniste cu care si-au asigurat susţinerea. Iar modelul are prozeliţi si pe FB, cum spuneam.

  Apreciază

 • 5. neax  |  10 martie 2013 la 15:05

  „Gangstereşte şi legal”, specialitatea bucătarului şef Ion Iliescu, care o ţine pe meniu de 23 de ani, moştenită de la maeştrii artei culinare sovietice.

  Apreciază

 • 6. noradamian  |  10 martie 2013 la 15:07

  neax, salut. Da, iar asta a devenit conduita normală a clasei politice.

  Apreciază

 • 7. noradamian  |  10 martie 2013 la 15:09

  Maria, poate acţionariatul de la Evz, sau o parte de acolo, exact de asa ceva au nevoie, mai stii? 🙄 presupun că e vorba si de un contract.

  Apreciază

 • 8. Maria  |  10 martie 2013 la 15:19

  Nora, 11, dar sunt convinsă că puteau şi ei să facă investigaţii. Doar sunt jurnalişti, nu? Acuma, că le-a explodat bomba în ograda proprie, e bine pentru ei?!

  Apreciază

 • 9. Maria  |  10 martie 2013 la 15:20

  Întreb şi eu candid… Doar nu sunt naivă să cred că ceva nu miroase urât şi la ei, acolo.

  Apreciază

 • 10. neax  |  10 martie 2013 la 15:27

  Mersi, Nora, mersi, Maria. Mă duc acum să mă uit.

  Apreciază

 • 11. Maria  |  10 martie 2013 la 16:36

  Desigur, în plus, e pe limba lor, ca să priceapă. 🙂

  Apreciază

 • 12. Maria  |  10 martie 2013 la 17:45

  Recunosc că, atunci când m-am referit mai sus la indicatorul de prostie, nu citisem încă excelentul text pe care vi-l semnalez:

  http://www.contributors.ro/fara-categorie/prostia-ca-paradigma/

  Citez câteva idei extrem de actuale din această interesantă construcţie paradigmatică a prostiei:

  ,,Inteligenţa, actul gîndirii sînt, în general, disociative, inegale ca posibilităţi, mereu în răspăr cu datele lumii. Pe cînd prostia este egalitară, egalizantă, profund confortabilă. Inteligenţa se manifestă prin diferenţă, prostia, prin uniformizare. După cum prostia se împarte doar întreagă, pe cînd inteligenţa se împarte fragmentar.”

  ,,Prostia este etern solidară, inteligenţa – etern solitară. Prostia se adună, inteligenţa se cumulează. De unde şi „avantajul” că, vorbind despre un prost, vorbim, de fapt, de toată prostia.”

  ,,Prostului îi trebuie tot timpul dovezi rapide de deşteptăciune, de unanimă recunoştinţă, dacă se poate. Nimeni (şi nimic) nu validează mai bine un interes oneros, o prietenie ilicită, o relaţie socială degradantă decît simpatica şi viguroasa prostie, pusă gospodăreşte în comun.”

  ,,Scăpată de canoanele oricărei valori, a oricărei inhibiţii morale, ea zburdă liberă prin spaţiul generos al mentalităţii colective. Ne desfată matern în braţele destinului, şoptindu-ne seducător în ureche că merităm tot timpul mai mult decît sîntem.”

  ,,Prostia ne egalizează în jos pînă la fericire.”

  ,,Faptul că o sumă de indivizi îşi propun să fie proşti nu prea contează, intră oarecum în normalitatea libertăţii. Dar cînd o întreagă societate vizează un asemenea scop, lucrurile capătă proporţii catastrofice.”

  ,,Trăim într-o lume în care proiecte măreţe îşi pot permite doar semidocţii, cei care, neposedînd nici o competenţă, vor să-şi aroge orice competenţă. Într-un spaţiu şi un timp al incompetenţelor, doar mediocrii pot fi optimişti, harnici şi etern lucrativi. Excepţia este obligată să se replieze în spaţiul aseptic al propriei interiorităţi. Prostul nu ştie să admire. Orice încercare de admiraţie cade în auto-admiraţie, în leşin egolatru.”

  Mai sunt şi altele, dar mai bine citiţi articolul. 🙂 Apoi identificaţi, pe FB, indicatorul de prostie colectivă.
  Autorul este custodele Muzeului Memorial ,,Iosif Vulcan” din Oradea.

  Apreciază

 • 13. noradamian  |  10 martie 2013 la 17:51

  22, bun studiu pentru cine-l pricepe. Exemple, câte vrei si nu vrei 😉

  Apreciază

 • 14. Maria  |  10 martie 2013 la 17:54

  Nu sigur că-l vor pricepe prea mulţi. 🙂 Om vedea.

  Apreciază

 • 15. noradamian  |  10 martie 2013 la 17:56

  Maria,nu-i vorba numai de asta, ci de niste lucruri pe care le-am mai spus si repetat pe aici. Orice persoană-n exerciţiul public e obligată ( în cazul ei presupun că există si un contract) să-şi facă publice datele. O identitate falsă e în sine un act reprobabil cu repercursiuni asupra spaţiului unde activează si asupra celor care-i dau girul.

  Apreciază

 • 16. noradamian  |  10 martie 2013 la 17:58

  Acum fug la „Transilvania”, unul din băieţi are meci de handbal 🙂

  Apreciază

 • 17. Maria  |  10 martie 2013 la 18:05

  Baftă! Să fiţi învingători! 🙂

  Apreciază

 • 18. skorpion  |  10 martie 2013 la 20:17

  hello,
  eu il banuiesc pe blaga de multi ani ca colaboreaza in secret, in subteran cu uslinosii.. aduc niste momente in evidenta:
  – a pierdut in mod rusinos Bucurestiul,
  – faza – iesi afara, javra ordinara! el fiind fugit undeva in Ardeal, mai mult ca sigur inca de atunci se urmarea alungarea lui TBasescu de la Cotroceni, dar nu s-a reusit…
  – nesustinerea lui Emil Boc, din contra boicotarea lui Emil Boc cit a fost premierul Ro in perioada de criza…
  – neacceptarea recomandarii lui TBasescu: pentru 30.000 de clienti pierdeti 2-3 milioane de voturi ….discutia asta a avut loc cam prin 2009 in prezenta lui blaga, videanu, berceanu…
  – neimplicarea in actiunea de sustinere a lui TB cu ocazia suspendarii din vara_2012!!
  iar apogeul a fost crahul total prin absenta & neimplicare in campania din decembrie_2012…

  practic, trag concluzia ca de ani de zile s-a urmarit de catre blaga si o parte din camarazii lui:
  – debarcarea lui TB – dar fara rezultat,
  – impacarea cu PNL si formarea unei asa zise drepte, care impreuna cu psd sa guverneze alternativ – si sugrumind Romania reformista – timp de 100 de ani de-acum incolo….

  sa vedem daca oameni ca TB, MM & alti reformisti vor reusi sa puna piedici acestui plan aproape realizat in totalitate…..

  p.s. si mai sint inca multe alte signale, semnale, declaratii, deductii, care toate merg spre cele spuse mai sus: PNL + PDL_blaga = love
  😛

  Apreciază

 • 19. neax  |  10 martie 2013 la 20:50

  Skorpioane, să trăieşti, ai spus că împăratul e gol. M-am lămurit din linkul pus de Nora ce-i cu Altermedia dar nu m-a dumirit mult Facebookul. Poate unde mi-s străini oamenii ăia, poate unde nu prea le am cu FB.
  În schimb, excelente fragmentele de pe Contributors, merg acum să citesc tot.
  Felicitări custodelui Muzeului Memorial ,,Iosif Vulcan” din Oradea.

  Apreciază

 • 20. fini  |  10 martie 2013 la 20:52

  Apreciază

 • 21. fini  |  10 martie 2013 la 20:53

  Apreciază

 • 22. fini  |  10 martie 2013 la 20:58

  Apreciază

 • 23. skorpion  |  10 martie 2013 la 21:00

  fini,
  e bun cezar ouatu?

  Apreciază

 • 24. fini  |  10 martie 2013 la 21:03

  Ascultă-l.
  Mie îmi place.

  Apreciază

 • 25. skorpion  |  10 martie 2013 la 21:05

  OK,
  aveam nevoie de recomandarea ta
  🙂

  Apreciază

 • 26. Maria  |  10 martie 2013 la 21:07

  Bună seara 🙂

  Skorpy, contează. Sunt convinsă că ai înţeles ce era de înţeles.

  Iar scenariul cu Blaga, pe care l-ai desfăşurat mai sus, este cât se poate de plauzibil. Nici n-aş putea fi de altă părere.

  Apreciază

 • 27. fini  |  10 martie 2013 la 21:07

  Skorpi,

  am extras din Evenimentul Zilei:

  „FLORIN CEZAR OUATU, supranumit „The Voice” este unul dintre cei mai mari contratenori, apreciat pe marile scene ale lumii. Vocea lui poate trece cu uşurinţa de la vocea unui bariton la cea a unui contratenor. A trăit 12 ani în Italia şi a revenit de curând în România. A terminat la Conservatorul „Giuseppe Verdi” din Milano şi a câştigat mai multe premii internaţionale.”

  Apreciază

 • 28. Maria  |  10 martie 2013 la 21:10

  Fini, şi mie mi-a plăcut aseară. 🙂 Nu ştiam că-l cheamă şi Florin. 🙂

  Apreciază

 • 29. noradamian  |  10 martie 2013 la 21:18

  Seara bună din nou! Skorpion, Neax, pagina respectivă e o foaie de observaţie pentru indivizi atinsi de niste afecţiuni social-politice cu efect contagios, insi cu oarecare notorietate si influenţă (rea!) de care trebuie să fi auzit cât de cât, ca si de isprăvile lor, înainte de a intra acolo. Om mai avea ocazia să venim cu date, că abia de curând au început să iasă la iveală. Iar câinele Vasile stie ce spune 🙂

  Apreciază

 • 30. Maria  |  10 martie 2013 la 21:20

  Dacă totuşi mai este nevoie de lămuriri suplimentare, se poate accesa articolul de mai jos. Veţi vedea despre ce este vorba:

  http://ro.altermedia.info/noua-ordine-mondiala/condamnare-pentru-false-mesaje-antisemite_1301.html

  Apreciază

 • 31. fini  |  10 martie 2013 la 21:21

  Maria, salut! 🙂

  eu nu am urmărit aseară. Am aflat azi dimineaţă din presă.
  Cum i-o fi norocul!

  Apreciază

 • 32. noradamian  |  10 martie 2013 la 21:21

  Fini, piesele astea i se potrivesc, are o întindere vocală fenomenală si se vede c-a studiat canto. Cu toată vocea lui senzaţională, piesa respectivă n-o văd potrivită pentru Eurovizion. Poate mă-nsel 🙂

  Apreciază

 • 33. Maria  |  10 martie 2013 la 21:21

  E un articol de autor, nu adaptare sau traducere…

  Apreciază

 • 34. Maria  |  10 martie 2013 la 21:24

  Nora, 45, am urmărit din curiozitate, nu mai mult. M-am lămurit demult ce-i cu Eurovizionul. M-au amuzat răsturnările de situaţie. În rest, facă ce-or vrea cu piesa. Reorchestrată, poate aduce puncte, iar interpretul susţine bine spaţiul vocal.

  Apreciază

 • 35. brindusa  |  10 martie 2013 la 21:26

  45. fini – am fost „condusa” de skorpi la noul post!
  Va salut, dragilor!
  Chestia cu norocul la Eurovision este statistic analizat si directionat!

  Quo vadis, Cezar ? 🙂

  Apreciază

 • 36. fini  |  10 martie 2013 la 21:33

  Nora, servus! 🙂

  Piesa este bună, vocea este de excepţie.
  La Eurovision criteriile de jurizare sunt o aiureală, un fel de alba-neagra, de aceea nici nu mai urmăresc de mulţi ani acest concurs.
  Ce se potriveşte la Eurovision? Nimeni nu ştie. Cel care câştigă „o nimereşte”, ca găina oarbă, boaba.

  Apreciază

 • 37. Maria  |  10 martie 2013 la 21:41

  Mea culpa, Fini, 45. 🙂 Reiau mesajul de mai sus: cred că piesa poate lua puncte în finală, unde ne vom califica fără probleme. Eu o văd destul de sus, dar aceasta depinde de aranjamentele geopolitice ce se vor face până în luna mai. Atunci se va vedea care sunt priorităţile marilor finanţatori ai competiţiei (Germania, Marea Britanie, Spania, Franţa şi Italia, parcă).

  Apreciază

 • 38. brindusa  |  10 martie 2013 la 21:46

  Ei, Maria a fost eleganta si a spus-o pe sleau! Good point, Maria!
  😛

  Apreciază

 • 39. fini  |  10 martie 2013 la 21:47

  Brânduşa,
  49

  salut! 🙂

  ” am fost “condusa” de skorpi la noul post!”.
  Tu şi cu Skorpi parcă aţi fi Hansel (cel care presară pietricelele pentru ca să marcheze drumul) şi Gretel. Şi-om vedea unde duce drumul!

  Apreciază

 • 40. noradamian  |  10 martie 2013 la 21:48

  Fini, are o voce fantastică, în Vivaldi,(35) mai ales, e grozav! Şi are un fizic pe măsură. Ca voce feminină, extraordinară pentru un exemplar masculin, şochează un pic. Dar la Eurovizion poate or avea trecere performanţele lui vocale. În plus, cum spui, nu putem aprecia ce se potriveste cu adevărat, acolo 🙂

  Apreciază

 • 41. Maria  |  10 martie 2013 la 21:52

  Brînduşa, încântată de cunoştinţă 🙂

  Am mai scris şi în alte rânduri aceleaşi cosideraţii despre ce a devenit competiţia muzicală. Am comentat ani la rând ediţiile româneşti şi internaţionale, am luat pulsul site-urilor oficiale străine, dar acum m-am sastisit de ei.
  Urmăresc concursul de când aveam 7 ani, iar când TVR a încetat să-l mai difuzeze, în anii ’80, l-am urmărit de la Timişoara, pe posturile de televiziune sărbeşti. 🙂

  Apreciază

 • 42. brindusa  |  10 martie 2013 la 21:53

  Ehee, Fini draga, nu pot compara noua postare a Norei, cu casuta din turta dulce! 😛

  Apreciază

 • 43. Maria  |  10 martie 2013 la 21:53

  Nora, unde au câştigat recent Lordi şi Lena e loc şi de Cezar. De ce nu? Poate ne face vreo surpriză băiatul. 🙂

  Apreciază

 • 44. fini  |  10 martie 2013 la 21:55

  Maria, Brânduşa
  51 ; 52

  🙂 🙂

  Apreciază

 • 45. Maria  |  10 martie 2013 la 21:57

  Completare la 57:

  ,,Shengen, Shengen, nu ştii ce vre-e-eei,
  Toată noaptea te gândeşti la fe-e-mei.
  Na-na-na”

  Avem compensaţia pentru vreun premiu la Eurovizion, ori ba? 😀

  Apreciază

 • 46. brindusa  |  10 martie 2013 la 21:58

  55. Maria ,
  ai scanat „fair-play-ul” acestei competitii cu subiect si predicat! Si de aceea te felicit! (in postarea mea (49) am avut un mesaj asemenator).

  Apreciază

 • 47. Maria  |  10 martie 2013 la 21:58

  Am parafrazat dintr-o melodie de-a lui Mihai Trăistariu de pe vremuri. 🙂

  Apreciază

 • 48. noradamian  |  10 martie 2013 la 22:00

  Maria, să zicem că-n festivalul ăla orice e posibil. Depinde de gusturile arbitrilor si de celelalte pe care le-aţi pomenit mai sus. 🙂

  Apreciază

 • 49. skorpion  |  10 martie 2013 la 22:00

  waoo, fini, acum am aflat cine este cezar ouatu,
  are performante multe…

  Apreciază

 • 50. Maria  |  10 martie 2013 la 22:02

  Brînduşa, într-o vreme eram un cal breaz al comentariilor pe marginea Eurovizion. 🙂 Cele mai frumoase zile, dar şi cei mai mulţi nervi mi i-a provocat ediţia românească din 2008, când i-au respins pe băieţii de la Biondo.

  Apoi am observat că şi dincolo e cam la fel. Când Europa a avut nevoie de banii Germaniei a câştigat Lena, când a privit cu jind spre gazul azerilor a câştigat cuplul lor amoros. Şi exemplele pot continua.

  Apreciază

 • 51. skorpion  |  10 martie 2013 la 22:03

  pot sa va spun ca nu m-am uitat NICIODATA la eurovision
  :mrgreen;

  Apreciază

 • 52. fini  |  10 martie 2013 la 22:03

  Nora,
  54

  vocile masculine de contratenor sunt rare. CEZAR pendulează cu uşurinţă între bariton şi contratenor.

  Apreciază

 • 53. Maria  |  10 martie 2013 la 22:04

  Skorpy, n-ai pierdut nimic. Las’ că m-am uitat io cât pentru trei vieţi.

  Apreciază

 • 54. Maria  |  10 martie 2013 la 22:07

  Skorpy, rectific, ai pierdut ceva! 🙂 Asta:

  Apreciază

 • 55. noradamian  |  10 martie 2013 la 22:07

  Brîndusa, Maria, dacă era vorba de un festival al muzicii usoare ( cam cum e cel de teatru de la Sibiu) îl urmăream cu mare interes. Fiind însă un fel de concurs de „împrejurărI” nu mi se pare un eveniment demn de respect 🙂

  Apreciază

 • 56. skorpion  |  10 martie 2013 la 22:10

  Atit de vechi este eurovision???
  olala,
  mi-a facut mare placere sa i vad pe minunatii de la ABBA
  🙂
  danke

  Apreciază

 • 57. Maria  |  10 martie 2013 la 22:10

  Nora, organizatorii s-au decredibilizat singuri, iar concursul a pierdut mult la capitolul seriozităţii organizării şi jurizării.

  Apreciază

 • 58. noradamian  |  10 martie 2013 la 22:12

  Fini, 66, chiar mă gândisem că dacă piesa ( am ascultat-o aseară, când concursul se-ncheiase) ar fi fost compusă în registrul baritonal cu niste evadări de senzaţie în registrul de contratenor, ar fi plăcut mai mult. Dar a fost invers; 90%, pentru contratenor… 🙂

  Apreciază

 • 59. Maria  |  10 martie 2013 la 22:13

  Skorpy, chiar mai vechi! Elveţia a câştigat prima ediţie, în 1956.
  Cum era atunci concursul şi ce a ajuns astăzi…

  Apreciază

 • 60. noradamian  |  10 martie 2013 la 22:13

  skorpion, pe vremea aia era chiar concurs! S-au lansat acolo niste piese care rezistă… 🙂

  Apreciază

 • 61. skorpion  |  10 martie 2013 la 22:15

  omg,
  1956!
  hohoho
  s cita dreptate ai, ce diferenta, nu? ca asa spune toata lumea…

  Apreciază

 • 62. Maria  |  10 martie 2013 la 22:18

  Uite un clip unde se poate urmări evoluţia (sau involuţia valorică) a câştigătorilor concursului. Marele minus al clipului este că nu aduce informaţii privitoare la cântăreţi şi titlurile pieselor.

  Apreciază

 • 63. brindusa  |  10 martie 2013 la 22:19

  65. skorpion | martie 10, 2013 la 22:03- da skorpy, potI sa ne spui! 😛
  69. punct ochit, nora! 🙂

  Ou sont les neiges d’ ANTAN? 😛

  Apreciază

 • 64. brindusa  |  10 martie 2013 la 22:21

  Si melodia aceasta a fost faina!

  Apreciază

 • 65. Maria  |  10 martie 2013 la 22:23

  Că tot mi-am amintit 🙂 Alţi preferaţi ai mei: Marea Britanie în 1976. O fredonam pe rupte la grădi 🙂

  Apreciază

 • 66. Maria  |  10 martie 2013 la 22:24

  Johnny Logan, super! 🙂 Are mai multe premii Eurovision în palmares, isn’t?

  Apreciază

 • 67. noradamian  |  10 martie 2013 la 22:25

  Maria, ce informată esti! Eu ţin minte doar două ediţii, cea cu ABBA si cea cu Dana Internaţional, pe care am si pomenit-o în volumul „Martie în Israel” 🙂

  Apreciază

 • 68. noradamian  |  10 martie 2013 la 22:28

  Apreciază

 • 69. Maria  |  10 martie 2013 la 22:28

  Îmi amintesc de ,,Martie în Israel”, Nora. 🙂 Eu am crescut cu… Eurovision. Sora şi cumnatul meu iubeau muzica de gen, aşa că… trebuia să o audiez şi eu la toate sindrofiile lor. 🙂
  Apoi, în anii ’80, la Timişoara, dădeam pe Beograd 1, ne luam sucurile în faţă şi comentam în draci tot, tot: piese, vestimentaţii, interpreţi, decoruri.

  Apreciază

 • 70. Maria  |  10 martie 2013 la 22:29

  Celebrul Dana! 😀 Vă rog frumos să nu vă mai luaţi de Cezar! 🙂 🙂

  Apreciază

 • 71. brindusa  |  10 martie 2013 la 22:30

  Maria, a fost odata si bine premiat! Dar melodia a strabatut niste ani in topurile audio!

  Apreciază

 • 72. brindusa  |  10 martie 2013 la 22:32

  Daa, cu celebrul Dana , mi-amintesc ca ” Viva la vita” (colegii mei de liceu :)) au fost extrem de dezamagiti! ( nu auzisera de multiculturalism si diversitate :P)

  Apreciază

 • 73. Maria  |  10 martie 2013 la 22:37

  Englezii ăştia-ş demenţiali! Pe piesa câştigătoare în ’81 aveam să dansăm câţiva ani mai târziu în discoteca de deasupra restaurantului ,,Dunărea”, unde-i acu’ Forumul German. 🙂

  Apreciază

 • 74. Maria  |  10 martie 2013 la 22:41

  Da’ de cea din ’82 vă amintiţi? Au adaptat-o şi românii:
  ,,Vreau multă pace şi vreau mult soaaaare/ Pentru planeta ce ne-a dat viaaaaţă…” 🙂 🙂 Nu mă pot opri! 😀

  Apreciază

 • 75. fini  |  10 martie 2013 la 22:43

  Nora,
  72

  mai ascult-o odată. Piesa a fost scrisă pentru bariton (prima parte) care prin glissando trece în registrul contratenor. E spectaculos. Poate nu-ţi place proporţia, cât este bariton şi cît este contratenor; aici intervine „de gustibus” 🙂

  Apreciază

 • 76. Maria  |  10 martie 2013 la 22:46

  Insieme: 1992
  Italia ❤
  No comment 🙂

  Apreciază

 • 77. Maria  |  10 martie 2013 la 22:46

  Piesa lui Toto Cutugno a câştigat în ’90. Acela e titlul.

  Apreciază

 • 78. noradamian  |  10 martie 2013 la 22:48

  Fini, exact la proporţie, mă referisem 🙂

  Apreciază

 • 79. noradamian  |  10 martie 2013 la 22:51

  Maria, 84 😆

  Johny Logan, uitasem de el, fain 🙂

  Si celelalte, o, da, plăcute surprize, le-am auzit, nu odată dar uitasem 🙂

  Apreciază

 • 80. brindusa  |  10 martie 2013 la 22:54

  90. Maria | martie 10, 2013 la 22:46
  Da, Maria! Era un imn UE!
  Eu nu pot sa-l uit pe italianul asta vero :P, cu prestatia din 1993- Brasov- Cerbul de Aur !

  Apreciază

 • 81. Maria  |  10 martie 2013 la 22:55

  Nora, cam prin ’95-’96 se întrerupe şirul valoric. După războiul din fosta Yugoslavie şi dezmembrarea statelor din Balcani, premiile s-au stabilit la masa tratativelor, în cel mai pur stil mercantil cu putinţă.

  Apreciază

 • 82. Maria  |  10 martie 2013 la 22:57

  Grozav ciobănaş! 🙂 De neuitat. Priveam cu interes şi Cerbul de Aur. 🙂

  Apreciază

 • 83. brindusa  |  10 martie 2013 la 23:08

  Da Maria, mi se pare omu’ cam profetic! (de fapt versurile..)

  Apreciază

 • 84. noradamian  |  10 martie 2013 la 23:16

  Nu se putea-ncheia ziua fără o stire trăznet: blaga declară că dacă partidul îl va propune candidat la preşedinţia ţării, va renunţa la cea a pedeleului 😛

  si un comentariu de pe HotNews unde a apărut stirea:

  ZeroAbsolut [utilizator]:

  tovarasu’ Blaga, te-au primit cei de la Vacanta mare in trupa si nu am aflat? Ba nenea, tu nu vezi ca intre tine si cetatenii cu stampila exista o relatie ca intre polii de acelasi semn ai magnetului ? Pana si Psihocrin are fanii lui inraiti, ca le baga inainte cu nationalismul de neam prost, iar damele de consumatie pica de pe picioare pe canapeaua penele cand ii vad ochii cei albastri „necrutatori”. Tu, mai vameshule, nu ai fani, nu ai nici macar dusmani. Esti inexistent dpdv al votului.

  OMG, si credeam ca Psihocrin e cel care isi priveste egoul prin microscop mereu. Se pare ca Blaga foloseste un telescop spatial pentru asta.

  Apreciază

 • 85. noradamian  |  10 martie 2013 la 23:30

  Maria, Fini, Brînduşa, Skorpion,
  agreabilă, seara de duminică împreună, mulţumesc, dragilor 🙂

  Somn usor!

  Apreciază

 • 86. Maria  |  10 martie 2013 la 23:30

  Nora, văzui şi pe FB. 🙂 Deci asta e: vrea preşedinte, deşi n-are nicio carismă, nici calităţi care să-l recomande pentru o asemenea înaltă funcţie în stat. Oricum, piesa şi regia continuă în aceeaşi manieră.

  Apreciază

 • 87. Maria  |  10 martie 2013 la 23:35

  Somn uşor, Nora 🙂 Punem suta deoparte.

  Apreciază

 • 88. noradamian  |  10 martie 2013 la 23:35

  Maria, n-are nici simţul ridicolului!…
  O să vedem cum continuă comedia, mă gândesc că nici Eugen Ionescu nu si-ar fi imaginat niste personaje de astea 🙂

  Noapte bună 🙂

  Apreciază

 • 89. noradamian  |  10 martie 2013 la 23:36

  Da, cu ce mai avem din anii trecuţi, avem o sumă frumusică, putem ocoli pământul 🙂

  Apreciază

 • 90. Maria  |  10 martie 2013 la 23:47

  S-a adunat ceva. Şi io zic s-o ştergem de-aici până nu ajunge Blaga preşedinte. 😀

  Apreciază

 • 91. Maria  |  10 martie 2013 la 23:50

  @102 Cred că a pierdut contactul cu realitatea. Ştiu în ce lume au fost cu mintea oamenii ăştia cât s-au aflat la putere, cum s-au înconjurat de yesman-i care le-au deformat percepţia. Ce se întâmplă acum depăşeşte grotescul lui Caragiale şi absurdul lui Ionescu, la un loc.

  Apreciază

 • 92. Maria  |  11 martie 2013 la 00:11

  Am reascultat acum melodiilor lui Cezar, în contextul mai larg al audierii pieselor din palmaresul Eurovision. Deci, după Lordi şi Lena e loc pe podium şi pentru Cezar? Să nu ziceţi că nu v-am spus. 🙂

  Apreciază

 • 93. Maria  |  11 martie 2013 la 00:12

  *melodia lui Cezar

  Apreciază

 • 94. fini  |  11 martie 2013 la 07:16

  Neaţa! 🙂

  Astăzi, omagiu Google pentru Douglas Adams – autorul „Ghidului autostopistului în Galaxie”

  http://www.google.ro/

  Blaga vrea la Cotroceni 🙄 – biet autostopist al politichiei dâmboviţene.

  Apreciază

 • 95. fini  |  11 martie 2013 la 07:46

  CACARISMATICII : Antonescu & Blaga.
  Pe care să-l alegi ?! Grea dilemă pentru alegătorul-cetăţean turmentat!

  Apreciază

 • 97. skorpion  |  11 martie 2013 la 08:17

  neata si buna dimineata,
  🙂
  am ascultat toate melodiile pe care le-ati pus mai sus, pe unele le si cunosteam, dar nu stiam ca au fost lansate la eurovizioane….
  multam fain..

  legat de blaga – parerea mea personala – blaga nu are nici 0,000000001% intentia de a candida si de a cistiga la prezidentiale, este doar praf in ochi pentru noi, pentru a masca directia subterana pe care a luat-o PDL_aripa_Blaga si anume in directia spre psiho_crin respectiv in directia livrarii PDL in bratele PNL, a fuzionarii sub numele PNL si intrarii apoi in PPE.

  deci: blaga nu vrea nimic decit liniste si bani multi pina iese la pensie…. blaga a inceput sa minta ca pontălăul de premier…..

  Apreciază

 • 98. skorpion  |  11 martie 2013 la 08:29

  tara traseismului politic, ce mai conteaza un ratacit in lumea asta. Si totusi…

  Tradarea lui Stanisoara nu-i orice tradare. Omul era numarul doi in principalul partid de opozitie si cat ai bate din palme alege sa fie numarul n-spe in principalul partid al puterii – cel controlat de Dan Voiculescu, PNL. Deci, tradare la nivel mare!

  Dar ce face gestul de o rusine fara precedent, in comparatie cu toata sleahta lichelelor care-au sarit ca broastele dintr-o barca in alta, este prestatia publica a lui Stanisoara. Toata ziua, la TV, Mihaita tuna si fulgera impotriva Antonescului. Era, dusmanul imaginar de moarte al Fuhrerului liberal. Si, brusc, sa te duci sa bati palma cu dusmanul spunand “ma scuzati, asa mai vorbim noi, in politica, dar nu ne luati in serios”, ei bine, pentru asta, trebuie sa ai in gena o doza de nesimtire inegalabila.

  Astfel de personaje, care-si vand sufletul Satanei pentru un pumn de parale, sunt piatra de moara de gatul acestei natiuni abuzate. Stanisoara ne-a violat bunul-simt tuturor, ziua in amiaza mare si cu zambetul pe buze.

  L-am vazut la emisiunea lui Rares Bogdan, de la Realitatea, in chiar ziua tradarii. N-avea nicio treaba. Nu-i tremura un muschi pe fata, din jena fata de cei care ii suportau poezia la televizor.

  Mihai Stanisoara poate primi certificat de inventator pentru noua abordare a notiunii de “curva politica”. Auzi la tot pasul, pe strada, ca politica-i curva. Sincer, curvele de meserie merita tot respectul pentru supliciile vietii. Stanisoara a tradat pana si aceasta meserie.

  Unul dintre fostii sai colegi de partid spunea intr-o pauza la o emisiune de stiri ce i-a luat mintile primului traseist al tarii: s-a suparat ca n-a primit postul de lider al grupului parlamentar PDL. Da, sa recunoastem, motiv, nu gluma!

  Interesant e ca acest indivit a primit girul marelui presedinte Traian Basescu. Stanisoara i-a fost consilier pe probleme de aparare si siguranta national. Va dati seama cata incredere a pus presedintele Romaniei, pe chestiuni grave de siguranta nationala, in mainile unui tradator a carui singura vocatie pare a fi aceea de a-i spune victimei “te iubesc”, in timp ce-o violeaza.

  (preluat de la Reporter Virtual)

  Apreciază

 • 99. noradamian  |  11 martie 2013 la 11:30

  Ziua bună, prieteni 🙂 Fini, 108, avem nevoie de un asemenea ghid, azi mâine facem auto-stopul prin galaxie 🙂
  Brândusa, 110, bun articol, se vede clar ce „valoare” are musiu blaga pentru usele! Iar împreună cu el si turcan, paul-vass, etc. niste exemplare pe cât de „finuţe”, pe atât de false si lipsite de onoare.

  Apreciază

 • 100. noradamian  |  11 martie 2013 la 11:41

  Skorpion, 111, o fi iesit cu „anunţul” ca replică la propunerea lui Boc pentru Macovei presedinte. Dar si-asa e hilar 😆

  Reporterul cam insistă pe ideea că Băse ar fi fost dator să ştie asta. Trecând pste faptul că la noi trădarea e un sport naţional (ar trebui să nu uităm de gozurile lăsate-n urmă pe care le-am susţinut ca şi alte milioane de români), la toate curţile si-n toate timpurile si războaiele au existat trădători. Şi vor mai fi.

  Apreciază

 • 101. oldhashu  |  11 martie 2013 la 13:01

  Salut grădinari! 🙂

  Iacă un „diamant” brut, neșlefuit de nici-o tehnică:

  Apreciază

 • 102. oldhashu  |  11 martie 2013 la 13:07

  Acum, unul din cei mai ascultați „contratenori” ai anilor ’80-’90 (Vangelis să trăiască!) bine slefuit, în direct unde se vede dotarea:

  Apreciază

 • 103. oldhashu  |  11 martie 2013 la 13:14

  Si acum un fenomen de care puțini de pe aici știu, o interpretă unică cu un ambitus de aproape cinci game. Piesa este o compilație care să-i arate posibilitățile! 🙂

  Apreciază

 • 104. noradamian  |  11 martie 2013 la 14:02

  OldH, ziua bună, prietene 🙂 Sensibil cum te stim si bun cunoscător al bijuteriilor muzicale! Multzam pentru cele trei nestemate, fiecare un unicat 🙂

  Apreciază

 • 105. fini  |  11 martie 2013 la 18:37

  Old, salut! 🙂
  117

  pe fază, ca de obicei. 🙂 Asta întindere a vocii!!

  Apreciază

 • 106. Maria  |  11 martie 2013 la 19:17

  Salutări tuturor! 🙂

  Oldhashu, adevărată antiaeriană muzicală în superdesfăşurare.

  PS. Am auzit de Yma Sumac. O ascult imediat ce termin nişte urgenţe. 🙂

  Apreciază

 • 107. brindusa  |  11 martie 2013 la 19:46

  Seara buna, tuturor!

  Frumoasa prezentare, Oldhashu, a pasarii cantatoare din Peru!

  Apreciază

 • 108. brindusa  |  11 martie 2013 la 20:01

  Pe Jon Anderson, exliderul formatiei Yes, am avut privilegiul sa-l ascult la Sala Radio, prin 2000 , parca.

  Apreciază

 • 109. noradamian  |  11 martie 2013 la 20:07

  Seara bună, fini, Maria, Brîndusa 🙂 Faine clipuri aţi adus, piese relaxante, armonioase 🙂

  Apreciază

 • 110. brindusa  |  11 martie 2013 la 20:24

  Draga Nora,
  Rastalmacindu-l pe Anderson, doar muzica e Dumnezeul planetei!

  Apreciază

 • 111. noradamian  |  11 martie 2013 la 20:35

  Brîndusa, sau limbajul divin care te duce cel mai repede de Dumnezeu.

  …”Când asculţi pe Bach vezi cum se înfiripă Dumnezeu. Căci muzica lui este generatoare de Divinitate. O viziune plastică a fiinţei divine ţi se desfăşoară în faţă şi creşte Dumnezeu sub ochii tăi”.

  Cred că si Ian Anderson are un dar în sensul ăsta. 🙂

  Apreciază

 • 112. brindusa  |  11 martie 2013 la 20:54

  Da Nora! Sibianul tau are dreptate! 🙂
  E o alta cale de a ajunge la divinitate!
  Stii cum este!
  Nimic, despre pasari, nimic, / doar despre aerul lopatat de aripile lor!

  Apreciază

 • 113. fini  |  11 martie 2013 la 20:58

  Aniversare BOBBY MCFERRIN 11 martie

  Apreciază

 • 114. fini  |  11 martie 2013 la 21:01

  Apreciază

 • 115. fini  |  11 martie 2013 la 21:03

  Apreciază

 • 116. fini  |  11 martie 2013 la 21:05

  Apreciază

 • 117. brindusa  |  11 martie 2013 la 21:05

  Rectific! ” Da Nora! Amandoi sibienii au dreptate” 😛
  Iarta-mi stangacia! Te roooog! 🙂

  Apreciază

 • 118. fini  |  11 martie 2013 la 21:08

  Bună seara, tuturor! 🙂

  Apreciază

 • 119. brindusa  |  11 martie 2013 la 21:15

  Buna seara, draga Fini!

  Apreciază

 • 120. Maria  |  11 martie 2013 la 21:22

  Presimţeam că astăzi trebuie să fie o aniversare deosebită. Mulţumesc, Fini! 🙂

  Apreciază

 • 121. fini  |  11 martie 2013 la 22:01

  Brânduşa,
  e celestă versiunea îngeraşilor tăi. 🙂

  Apreciază

 • 122. fini  |  11 martie 2013 la 22:03

  Maria, be Happy! 🙂

  Apreciază

 • 123. noradamian  |  11 martie 2013 la 22:12

  brîndusa 🙂 stai să vezi stângăciile mele 🙂

  Vai,abia am intrat, mă ţine de minute bune platforma-n asteptare si am rămas în urmă cu ascultatul…

  Apreciază

 • 124. brindusa  |  11 martie 2013 la 22:34

  Fini 135., se spune ca Bach atunci cand compunea, obisnuia sa scrie printre portativele muzicale;”Pentru gloria lui Dumnezeu!”
  Muzica celesta! Am ascultat si o voce aproape ingereasca! Fara a va invada – ascultati, odata doar, pe Divna !

  Apreciază

 • 125. brindusa  |  11 martie 2013 la 22:43

  Si ritmurile, aproape sufiste, ale lui Adrian Enescu sunt invadate de celest!

  Apreciază

 • 126. fini  |  12 martie 2013 la 00:36

  Brânduşa,

  pe Divna o ascult pentru prima oară; o voce limpede.
  Adrian Enescu se ajută şi de sintetizator pentru a crea impresia de celest,
  Mulţumesc pentru clipuri. 🙂

  Apreciază

 • 127. fini  |  12 martie 2013 la 00:40

  A trecut de miezul nopţii.
  Noapte bună, tuturor ! 🙂

  Apreciază

 • 128. fini  |  12 martie 2013 la 00:42

  Apreciază

 • 130. brindusa  |  12 martie 2013 la 21:57

  Seara Buna!
  Fini , am apreciat urechea ta interna : „se ajută şi de sintetizator pentru a crea impresia de celest”

  Atentie!
  Nu e o reclama umanitara, dar este nevoie de multa practica pentru a putea cuminti rechinii!
  Clipul este magnific, ca mesaj -„dansand cu rechinii” ! 🙂

  Apreciază

 • 131. fini  |  12 martie 2013 la 23:58

  Brânduşa, salut! 🙂
  144

  mulţumesc pentru apreciere. Cu ceva ani în urmă m-a preocupat dialogul calculator-muzică, e perioada în care m-am documentat pentru lucrarea de gradul I. Capitolul II al acestei lucrări este intitulat „Muzica electronică şi concretă”.

  Clipul „Dansând cu rechinii” mi-a venit greu să-l vizionez.

  Apreciază

 • 132. fini  |  13 martie 2013 la 01:22

  Brânduşa,
  138

  „Noi, care pe heruvimi cu taină închipuim”
  „Heruvicul” de Ceaikovski e celest.
  Somn uşor!

  Apreciază

 • 133. brindusa  |  13 martie 2013 la 02:22

  Spre Buna Noapte si Somn Usor!

  Draga Fini, multumesc pentru darul tau heruvimic!
  Si eu iti daruiesc un fauritor pamantean al drumului spre celest !

  Apreciază

 • 134. noradamian  |  13 martie 2013 la 08:48

  Ziua bună, dragilor! Multzam pentru bunătăţile de aseară, nu le-am gustat pe toate din cauza platformei 🙂 Aşa că vă rog să transferaţi câte ceva si la următoarea, ori următoarele postări!

  Apreciază

 • 135. noradamian  |  13 martie 2013 la 08:50

  postare nouă

  Apreciază

 • 136. noradamian  |  17 aprilie 2015 la 08:53

  Reblogged this on Gradina de hartie.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.319 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.456 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.319 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: