Iluzii şi irosiri

13 aprilie 2013 at 18:20 85 comentarii

Politica se face la televizor. Unor juzi nu le place. Justiţia se face la televizor. Unor politicieni nu le place. Telesocietăţii îi place. Îi dă iluzia de participare. De libertate democratică. Fabricile media ţin loc şi de una şi de alta. Ele lucrează, de regulă, cu criterii impuse de interese private. Asta se cheamă manipulare dar deja termenul e uzat. Mulţi lucrători din media jupânilor se poartă de parc-ar fi politicieni. Sau juzi. Sau ambii la un loc. Adesea joacă în roluri de victime ale presei ca politică-justiţiară. Sau viceversa. În dosul sticlei, regia împarte rolurile iar tehnicienii pun spectacolele- n scenă. Obişnuit cu imagini confecţionate, spectatorul nu mai are nevoie de ochii minţii. Obişnuit cu claxonul, n-are nevoie nici de urechile minţii. Obişnuit să fie minţit, nu duce lipsa adevărului. Ce vedea ieri în alb şi negru, vede azi în negru şi alb. Despre senzorii pentru nuanţe, nu merită să vorbim:  e lipsă cronică. Pentru unii comentatori, efectul de domino, logic, al evenimentelor care au dus la situaţia de azi n-are nici o relevanţă. Ceva insignifiant faţă de propria lor vanitate. Nu ei trebuie să se adapteze la realitate ci realitatea trebuie să se supună vrerii lor. …Subiect tratat în câteva din recentele mele postări, din diferite unghiuri. Adaog concluzia lui Andrei Cornea din rev.22:  „Dacă admir inflexibilitatea în cazul magistratului, o privesc cu îngrijorare în cazul omului politic, dar și al formatorului de opinie, atunci când el îl îndeamnă pe omul politic în această direcție. În primul caz, inflexibilitatea e imperativă; în al doilea, e rețeta unei catastrofe”.

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , .

„Ieşi afară dreptate ordinară” Smiles…

85 comentarii Add your own

  • 1. brindusa  |  13 aprilie 2013 la 18:37

    Buna Nora!

    Ai prins dintr-un unghi o imagine fair! Creatorii de imagini si interesele lor obscure!
    O duda filozofica am auzit astazi! Excelenta!!!
    Comunismul s-a prabusit, daar pe comunisti i-a prins pe-afara! 😛

    Apreciază

  • 2. noradamian  |  13 aprilie 2013 la 18:42

    Ziua bună 🙂 Bîndusa, multzam. Nu e vorba numai de comunistii prinsi pe afară, ci în general, de lipsa de adecvare la situaţie a multor lideri de opinie. Inclusiv anticomunisti. De altfel, extremele au reacţii identice, nu?

    Apreciază

  • 3. Mih  |  13 aprilie 2013 la 18:55

    Un salut cu simpatie!
    Si aprecieri pt gandurile cu minte scrise mai sus.
    Dreapta „salii” (nu ma refer la „scena”) pare atacata de virusul A3.
    Ar fi bine sa fie doar o viroza banala, fara complicatii si sa treaca repede 🙄 🙄 🙄

    Apreciază

  • 4. brindusa  |  13 aprilie 2013 la 19:12

    Da Nora, daca ar exista un procedeu de a descalci firele vanitatii ! Ce bine ar fi!

    Referitor la „prabusirea comunismului” , personal m-am distrat copios, merita imortalizata! 🙂
    Anticomunisti sunt cei care au reusit sa nu apeleze la sinecurile ce le-au fost daruite de vechiul sistem sau cei care provin din vechile familii care s-au impotrivit inclusiv cu pretul vietii in a fi uniformizati in orizonturi rosii , Am remarcat ca succesorii sunt tot cei ce au avut cate un mic impuls oferit de vechea oranduire. Faptic nu pot fi incadrati drept anticomunisti ci pe partea cealalta a raului.

    Apreciază

  • 5. noradamian  |  13 aprilie 2013 la 19:29

    Mih, salut, cu aceeasi simpatie 🙂 Sper si eu să fie ceva trecător, să le confere niţică imunitate şi să nu lase urme în gândirea -si asa debilă a multor concetăţeni. De fapt, dreptacii de pe extremă au mai avut asemenea viroze 🙄

    Apreciază

  • 6. noradamian  |  13 aprilie 2013 la 19:36

    Brîndusa, eu mă refer aici strict la radicalismul unor formatori de opinie care-l consideră „trădător” pe Băse pentru faptul de a fi ajuns la un compromis cu ponta. …Şi care comentatori pare că nu-nţeleg că ne aflăm în aprilie 2013, la un an de când uselistii au pus mâna pe aproape tot ce-nseamnă putere- iar din clasa politică actuală nu s-a ales nici măcar un bob sănătos de opoziţie capabilă să ofere suport presedintelui în negocieri de o importanţă crucială.

    Apreciază

  • 7. Mih  |  13 aprilie 2013 la 19:38

    Nora, e greu de inteles cum nu reusim sa deprindem lucruri simple si sa ne vindecam de boli vechi, desi suferim constient din cauza lor. Una dintre marile hibe este ca refuzam sa ne privim auto-critic. Suntem un popor teribil de imatur 😦

    Apreciază

  • 8. Mih  |  13 aprilie 2013 la 19:40

    Si mai suntem si foarte fuduli…

    Apreciază

  • 9. noradamian  |  13 aprilie 2013 la 19:44

    Mih, e vorba de imaturitate, aşa e. Iar de aici decurg o mulţime de neajunsuri care ies la iveală, se ţin lanţ si au efecte din cele mai rele, când e vorba de decizii importante pentru destinul societăţii.

    Apreciază

  • 10. noradamian  |  13 aprilie 2013 la 19:44

    Mih, 8, nu se poate fără 🙂

    Apreciază

  • 11. Mih  |  13 aprilie 2013 la 19:52

    In gradina mea ploua. Trimit si in Gradina ta cateva acorduri…

    Apreciază

  • 12. brindusa  |  13 aprilie 2013 la 19:52

    Basescu este un o persoana activa, cu bune si rele ca orice om! Si cred ca are o foaie proprie de parcurs cu obiective de indeplinit.
    Nu cred ca este din „filmul” baladei Miorita! 😛
    Deceptionanti sunt furnicarii!

    http://www.contributors.ro/fara-categorie/pdl-si-isp-o-precizare-si-poate-o-lectie-interesanta/

    Apreciază

  • 13. noradamian  |  13 aprilie 2013 la 19:57

    Multzam Mih! Cu Zaz, ploaia e minunată 🙂

    Apreciază

  • 14. noradamian  |  13 aprilie 2013 la 20:01

    Brîndusa, si o completare la articolul respectiv de acelasi autor:

    Paul Dragos Aligica :

    Relativ la demisia lui Cristia Preda din ISP: Sunt intrebat insistent ce am de gand sa fac, dat fiind faptul ca sunt unul dintre fondatorii ISP etc.

    N-am de gand sa fac nimic. Am demisionat acum aprope trei ani din ISP. Deci ce se intampla la ISP nu cade in sfera mea de responsabilitate morala sau decizionala.

    Acum daca tot veni vorba, sa spun si de ce am demisionat. Pur si simplu din frustrare.

    Reusisem sa creem la ISP premisele un instrument institutional unic in Romania si indraznesc sa spun in Estul Europei. Un potential imens. Excelent ancorat la varful retelei internaionale transatlantice de centru dreapta, contacte directe deschise la Bruxelles si Washington, finantare din surse private si externe, un inceput de retea nationala, un program de atragere de experti, un program de publicatii, un program de training pentru tineri, un program de dezvoltare de capacitati in politici publice samd

    Era fundatia partidului. Vorbim de PDL. N-au vrut sa ajute, nu i-a interesat. NU ca nu i-a interesat dar toate de mai sus si altele au fost facute in pofida potentatilor zilei de la partid. Pe contra la sabotari, la strambe, la piedici.

    N-au vrut sa construiasa nimic. Aveau sansa sa ia ce s-a facut acolo si sa transforme intr-o super-insitutie care acum, in opozitie, ar fi fost o platforma institutionala formidabila. Aveau atunci resursele si puterea sa o faca.

    Nu. Nu i-a interesat. Din contra. Ii deranja.

    Am zis sa dau un semnal cu demisia etc. Vax. S-au sensibilizat fix in cot toti…

    Uitati-va bine la ei. In urma trecerii lor pe la putere nu ramane nimic construit public. Nimic. Zero. Nu ramane nimic public in urma lor.

    Ministrii, potentati, senatori, deputati, oameni cu influenta, si putere. Ar fi putut sa construiasca ceva, sa ramana insitutional ceva in urma trecerii lor pe la putere. Nu neparat ISP-ul. Altceva. Orice.

    Nimic. Zero.

    PS
    LA PNL, cand a fost povestea similara cu ISL (Institutul de Studii Liberale) a fost si mai frumos. Ca Tariceanu si ai lui au luat sediul si l-au facut cabinet de avocatura pentru unul dintre finii sau cumnatii sai, nu mai retin relatia de rudenie.

    Apreciază

  • 15. stefan60  |  13 aprilie 2013 la 20:04

    „iar din clasa politică actuală nu s-a ales nici măcar un bob sănătos de opoziţie capabilă să ofere suport presedintelui în negocieri de o importanţă crucială.”
    „opozitia” mioritica de azi e rezultatul „succeselor ” din trecut . Intra in joc si calitatea oamenilor cu care domnul Basescu a dorit sa cucereasca si mentina puterea . Deci , nu cred ca vina e a boborului sau a formatorilor de opinie .
    Cu un Funeriu , Macovei , Preda , nu faci primavara in un partid cu sefi majoritari avizi de ciolan, functii si atit .
    E un vechi proverb romanesc mereu valabil : Spune-mi cu cine te împrieteneşti ca să-ţi spun cine eşti !
    Parere personala . Nu am intentia sa dau cu bîta .

    Apreciază

  • 16. noradamian  |  13 aprilie 2013 la 20:10

    stefan 60, articolul nu e de învinovăţire ci de clarificare a unei stări de fapt ( si de drept!). Dac-ar fi fost de învinovăţire e clar c-ar fi trebui să spun „Băse e de vină”, nu? 🙂

    Apreciază

  • 17. Mih  |  13 aprilie 2013 la 20:26

    Apreciază

  • 18. Mih  |  13 aprilie 2013 la 20:43

    Ba eu cred ca „boborul” asta trebuie sa se deprinda a-si asuma ce-i revine din ce nu-i convine.

    Apreciază

  • 19. noradamian  |  13 aprilie 2013 la 20:56

    De aceeasi părere! Obisnuinţa de a învinovăţi pentru orice ratare pe altcineva fără constientizarea vreunei responsabilităţi personale ţine tot de infantilism.

    Apreciază

  • 20. theo  |  13 aprilie 2013 la 20:57

    bunä seara,

    m-am inarmat cu räbdare si curoozitate si asearä la B1,
    m-am uitat cum fabuleazä un paranoia – CRIN-paiata ,
    pur si simplu l-am analizaz. este un deplasat, un cretin präfuit
    plin de el, arogant si narcizist.
    omul nu v-a fii numai o catastrofä, v-a fii nenorocirea si rasul Romaniei. omul este PARANOIA:unul care de dragul sä fie presedinte, colaboreazä cu mafiotzi si securisti.
    este incantat si de acord (printre altele) ca SR Stänescu
    sä facä o comisie ,sä ancheteze procurorii- atzi auzit asa
    ceva intr-un stat democratic?

    este cel mai anti-democratic si anti-european , aceastä
    paiatzä CRIN A , o rusine, un singur vot nu meritä acest mizerabil

    Apreciază

  • 21. theo  |  13 aprilie 2013 la 20:58

    poporul acesta cere, dar nu dä nimic,

    doar voturi pt. un pui mort.

    Apreciază

  • 22. Maria  |  13 aprilie 2013 la 21:07

    Bună seara,

    Doamna Theo, aşa este, cum scrieţi.

    Oarecum fără legătură, coincidenţa a făcut ca astăzi să mă gândesc la culmea narcisistului (în general): să rămână cu cea mai pocită, mai balcâză şi lălâie dintre femei pentru tot restul vieţii. 🙂 Cam aşa e şi Crin, cu toată trupa lui de mafioţi şi securişti dovediţi.

    Apreciază

  • 23. theo  |  13 aprilie 2013 la 21:59

    C Preda, nu-mi prea place, un intelectual, dar a fäcut
    de multe ori, pipi contra vantului. plus a vorbit nu tocmai frumos de presedinte, eu nu am incredere in el.

    Apreciază

  • 24. theo  |  13 aprilie 2013 la 22:00

    noapte bunä.

    Apreciază

  • 25. noradamian  |  13 aprilie 2013 la 23:01

    Noapte bună 🙂

    Apreciază

  • 26. Maria  |  13 aprilie 2013 la 23:25

    Noapte bună 🙂

    Apreciază

  • 27. skorpion  |  14 aprilie 2013 la 00:32

    merita citit si acest punct de vedere:

    Pot să înțeleg argumentul, Băsescu a cedat în „deal-ul” cu procurorii că n-avea de ales din cauza celor 70% (deși nu pot înțelege cum argumentul ăsta vine tocmai de la cei care își fac un titlu de glorie din faptul că n-au participat la vot și ne înjură pe ăștia care am participat, totuși, adică cei fără de care USL ar fi avut 100%, nu 70%, dar în fine).
    Nu-s de acord cu el, e drept. În realitate Băsescu avea de ales, putea să respingă procurorii exact așa cum a făcut-o și pe vremea lui Pivniceru, între timp aveam interimari care făceau treabă, fapt dovedit – Morar și Călin. Dacă ținea la justiție mai mult decât la orice, desigur. Zic că a fost păcat și pentru el că n-a făcut-o și de data asta, cum a făcut-o în toți anii din urmă, dar e într-adevăr opțiunea lui. Probabil e pragmatic pentru Băsescu să renunțe la sprijinul celor puțini pentru care justiția contează sau la sprijinul Bruxelles-ului, pentru sprijinul celor mult mai mulți pe care îi poate mobiliza PSD.

    Pot, așadar, să înțeleg că Băsescu a cedat pragmatic justiția ca să devină din nou jucător, și că e o mișcare pragmatică pentru a rupe majoritatea de 70%; deși să fiu sinceră pe mine personal majoritatea de 70% mă speria pentru posibilitatea de a îngenunchea statul de drept și justiția, nu de altceva. Politic, mișcarea asta îl întoarce pe Băsescu din nou în joc alături de Ponta (și PDL-Udrea) și echilibrează cât de cât taberele politice, un lucru care are, probabil, și efecte pozitive. Aș vrea să reamintesc totuși că, până acum, toate „soluțiile imorale” pe care le-a găsit Băsescu nu au presupus o cedare pe justiție. E păcat că această nouă „soluție imorală” o face, abia acum devine imorală cu adevărat, deși e pragmatică.

    Ceea ce NU pot însă să înțeleg este ranchiuna asta a susținătorilor lui Băsescu contra celor pentru care justiția și statul de drept contează. E okei să-l susții pe Băsescu, nicio problemă. Poți fi de părere că mai bine să se rupă coaliția de 70% decât să meargă înainte anticorupția, nici măcar nu e o opțiune nelegitimă. Dar nu înțeleg ranchiuna, domnilor.

    Acum, Morar și Macovei nu mai sunt eroii pozitivi – nu, sunt niște fripturiști care nu erau nimic fără Băsescu. Cei care îi susțin sunt niște oportuniști, că vezi Doamne, întotdeauna i-a aranjat până acuma Băsescu (bani? contracte? funcții?) sau Morar sau Macovei însăși (bani? contracte? funcții?) sau procurorii. Oportuniști, vezi bine, că întotdeauna în ăștia 8 ani a fost foarte avantajos să fii de partea lui Morar și Macovei, de parcă cei doi ar fi fost vreodată într-adevăr „pe val” în cercurile de putere și au avut de câștigat material din „funcțiile” alea. Unde-am mai auzit noi astea? Pe la Antena 3, desigur, aia pe care o bârfesc cei care au nervi să se uite.

    Într-adevăr, Macovei n-ar fi fost ministru al justiției fără Băsescu, Morar n-ar fi fost șef la DNA fără Băsescu, Băsescu a făcut lucruri grozave în toți anii ăștia pentru statul de drept, a respins legi cu dedicație, a contestat alte legi la Curtea Constituțională, a pus câțiva oameni excelenți în pozițiile cheie, ultimul fiind chiar Morar la Curtea Constituțională, și nimeni nu-i neagă asta. Da, Macovei și Morar au avut de câștigat „funcții” cu sprijinul lui Băsescu, dar „funcții” pe care le-au exercitat întotdeauna în interesul public, nu în interesul personal; iar lor personal probabil le-ar fi fost viața mai ușoară fără „funcțiile” cu pricina. De fapt, nu probabil, sigur. Nu știu dacă vă mai aduceți aminte de atentatul la viața lui Macovei din 2006.

    Se uită însă și Băsescu a avut de câștigat din ce a făcut în anii ăștia, din numirea lui Macovei sau a lui Morar: a câștigat susținerea unui grup foarte mic, dar foarte activ, susținere pe care n-ar fi avut-o niciodată fără Macovei și Morar. A câștigat credibilitate afară, că fără ei și fără lucrurile pe care le-a făcut pentru justiție rămânea un personaj exotic, un marinar care bea șpriț cu Becali. Poate că dacă nu erau Morar și Macovei Băsescu nu era nici el acum președinte, nici în 2009, nici după puciul de vara trecută de care statul de drept l-a salvat, pârele lui Macovei la Înalta Poartă și faptul că procurorii lui Morar au pus mâna pe listele de alegători înainte să dispară peste graniță.

    Susținătorii lui Băsescu și ai Mișcării lui acum au de pierdut îndepărtând, plini de ură și ranchiuni absurde, tocmai acel grup activ, reformist, „taliban”, prin înfierarea exemplară a noilor dușmani descoperiți în propriile tranșee. Iată că Morar și Macovei și procurorii și toți ceilalți fripturiști, „jurnaliști și oengiști”, au devenit mai periculoși pentru țărișoară decât Voiculescu sau Dragnea, de care nu mai zicem mai nimic zilele astea. Nu e timp de Voiculescu, Dragnea, Iordache, Fenechiu, Pricopie, Niță, SRS, Chiuariu – ne ocupă tot timpul înjuratul fripturiștilor și insinuările pe model învățat la Antena 3, la care ne uităm cu conștiinciozitate să învățăm că „așa nu, dar până la urmă poate că mai bine da”.
    În schimb, defectele lui Băsescu capătă proporții de virtuți de-a dreptul divine din care trebuie să se împărtășească și Poporul – deunăzi vedeam pe Facebook o doamnă care se lăuda c-a făcut-o și ea „țigancă împuțită” pe nu-știu-cine.

    Lipsă de cultură democratică se cheamă asta, dragilor. Mai bine n-o mai etalați atâta, că nu vă face cinste.

    Otilia Nutu

    Apreciază

  • 28. noradamian  |  14 aprilie 2013 la 02:05

    Skorpion, salut nocturn 🙂 Poate ai vrut s-aduci un exemplu concret de iluzie-irosire, în accepţiunea ta (din moment ce ai zis că merită :))
    Semnatara pare a se război cu niste persoane, încerc să ghicesc cu cine, poate or fi de la kamikaze, ori de la Blogary, sau alţii… 🙄

    PS. postarea mea e strict principială cu privire la nevoia de a înţelege o situaţie controversată, nu are în intenţie câtuşi de puţin să atace o persoană sau alta.

    Apreciază

  • 29. noradamian  |  14 aprilie 2013 la 02:09

    Uite,aici e un text care pare a se potrivi ca răspuns articolului doamnei Nuţu:

    http://prisacariu.ro/2013/04/13/res-si-interes-publica/

    Apreciază

  • 30. lastnightmusic  |  14 aprilie 2013 la 06:30

    Skorpi
    Eu ca taliban Basescu – (asteptand sa mai greseasca grav doar de 9 ori) nu vad prea bine articolul dnei Nutu. El incearca sa acrediteze ideea ca Piratul este impotriva MM si Morar. Basescu a trebuit sa joace astfel. Si articolul insinueaza ca noi basistii avem ceva cu MM si Morar. Ori asta este fals.
    Este ciorapul intors pe dos: Nu mai vorbim de Quariu pt ca basistii o critica pe MMacovei 🙂 A aparut o Frosa din Vaslui care apara sintagma cu tiganca imputita. deci basistii aia putini citi mai sunt sunt ca ea .
    Ridicol

    Apreciază

  • 31. fini  |  14 aprilie 2013 la 07:47

    Neata! 🙂

    Apreciază

  • 32. Maria  |  14 aprilie 2013 la 09:35

    Neaţaaa! 🙂

    Nora, şi eu sunt de acord cu Prisăcariu.

    Mă duc să-mi pun de-o cafea. 🙂

    Apreciază

  • 33. theo  |  14 aprilie 2013 la 11:28

    bunä,

    ce vretzi la cafea, pateuri s-au fursecuri ?

    Apreciază

  • 34. theo  |  14 aprilie 2013 la 11:33

    AM AUZIT ASEARÄ CEVA; CE DE ALTFEL BÄNUIAM

    recalcularea pensiilor militarilor, este o minciunä.

    este vorba de nemernicii lui DOGARU SI prietenul lui DOBRITZOIU, sub lozinca asta generalä, le dä ce le-au promis.
    nenorocitzii si escroci manipulatori din haita DOGARU,
    au avut cu uslinosii un contract, ca si altzii.

    Apreciază

  • 35. theo  |  14 aprilie 2013 la 11:35

    fil,
    nultzumesc.

    Apreciază

  • 36. noradamian  |  14 aprilie 2013 la 11:44

    Ziua bună 🙂 Skorpion, băgă turta-n grădină şi ne-o lăsă plocon 🙂

    Lnm, văzusem articolul pe HN, nu l-am văzut deloc „un punct de vedere” ( pentru asta trebuie să te-ncadrezi în niste rigori analitice argumentative) ci o demonstraţie de vanitate rănită, de reactivitate excesivă, cu generalizări acuzatoare furioase prin care reuşeste doar să se acuze .

    Apreciază

  • 37. noradamian  |  14 aprilie 2013 la 11:45

    Fini, good cofee, thanks 🙂
    Theo, niste pateuri ar merge de minune 🙂

    Apreciază

  • 38. noradamian  |  14 aprilie 2013 la 11:49

    Maria, articolul lui Prisăcariu e precedat de o serie întreagă ( am fost pe blogul lui) de postări ale unui om care urmăreste miscările de pe scena politică si cunoaste protagonistii ( cariere, interese, fapte) mai îndeaproape decât noi. Iar articolul e mai mult unul de apărare.În mare îi împărtăsesc revolta.

    Apreciază

  • 39. Maria  |  14 aprilie 2013 la 11:53

    Am sorbit şi cafeluţa. 🙂 Deocamdată fără nimic pe lângă, nici măcar lăptic sau zăhărel. Mă ating de pateuri şi alte bunătăţuri abia peste vreo trei ore. 🙂

    Apreciază

  • 40. Maria  |  14 aprilie 2013 la 11:57

    Nora, 38, mulţumesc pentru recomandări. O să-l urmăresc mai atent de acum înainte pe Prisăcariu. Prind firul şi nu-l mai las să scape. 🙂

    Am pierdut prea mult timp cu pseudojurnalişti antrenaţi în tehnici de manipulare, acordându-le credit mult peste valoarea lor reală. Măcar acum ştim.

    Apreciază

  • 41. noradamian  |  14 aprilie 2013 la 12:01

    Şi, dacă tot nu ne plac generalizările acuzatoare, aduc şi o observaţie de a d-lui Baconschi demnă de luat în seamă, privind perspectivele de crestere ale MP:

    Teodor Baconschi
    In ultimul sondaj IRES, preluat pe „Madame Blogary”, PDL are 13 %, iar MP, 9 %, desi nu e – inca – partid. Imi explic asta in doua feluri: nu toti alegatorii de dreapta au luat act de ruptura PDL-Basescu, in vreme ce MP acopera o asteptare mult mai ampla, deocamdata necristalizata. In fapt, peste un an, cele doua cifre se vor muta la MP, care ar putea sari de 20 %.

    Apreciază

  • 42. Maria  |  14 aprilie 2013 la 12:01

    36, părerea mea este aceeaşi: fie şi numai un link spre trăznaia doamnei sau domnişoarei, şi tot era prea mult. 🙂
    Citisem şi eu articolul încă de ieri dimineaţă. Primul gând a fost că un expert, indiferent de domeniu, ar fi bine să scrie despre ce ştie şi înţelege cel mai bine. Nu toate subiectele sunt abordabile. De aceea eu nu scriu analize politice, ci mă desfăşor în aria mea de competenţe: educaţia şi memorialistica închisorilor.

    Apreciază

  • 43. noradamian  |  14 aprilie 2013 la 12:06

    Maria, ăsta e un subiect abordabil de orice om cu doxă care circulă printr-un mediu doldora de informaţii. Dar asta e insuficient. Am mai spus-o si o repet: duşmănia prosteşte, duşmănia nu e analitică, nu are argumente, nu e creativă.

    Apreciază

  • 44. noradamian  |  14 aprilie 2013 la 12:40

    Good afternoon 🙂
    (După amiază de hoinăreală-n parc :))

    Apreciază

  • 45. taiss  |  14 aprilie 2013 la 12:45

    Imi sint dragi si MM,SI MORAR,au facut foarte multe ptr tara,dar nu trebuie confundat faptul cind iti faci serviciul foarte bine din patriotism,dragoste de tara sa obtii si alte functii,foloase, precum invatatoarea antenista senatoare.Oare ce vor multi ca BASE SA SE PUNA IN GENUNCHI SI SA LE MULTUMEASCA CA AU LUPTAT ALATURI DE EL PTR TARA,presedintele i-a apreciat public de f multe ori,asa cum i-a multumit si lui BOC,ca sint cicielnici cum este PREDA eu nu am inteles nici- data de ce omul asta este bun politic , nici macar nu stie sa exprime corect cea ce vrea sa spuna.DAR ca sint oameni care au devenit fani fanatici MRU,bine ,bine a fost pulsat tot de BASE,darrrr sint convinsa ca a gresit profund si ptr asta nu a mai fost sustinut in contionuare,probabil erau doi cacarai pe dreapta liberala,si nu aveau loc,imi este simpatic MRU,dar nu a dat dovada ca ar putea sa fie un BASE junior,parca si el ar juca cum ii cinta altcineva,si oricum MRU nu este in destinul ROMANIEI,sa fie presedinte,mai degraba este CIOLOSI,MORAR,ORBAN NU LIBERALUL.

    Apreciază

  • 46. Maria  |  14 aprilie 2013 la 12:45

    Nora, nu neg că în acel mediu circulă o stivă de informaţii care nu ajung oriunde. Importantă este interpretarea lor raţională şi calmă. Articolul e doar o sumă de răfuieli, nu valorifică nicio informaţie concretă, iar textul, în ansamblu, este lipsit de organizare ideatică.

    Dar îmi menţin părerea: pentru mine chiar nu este abordabil subiectul. În mediul meu circulă altfel de informaţii. 🙂 N-aş risca nimic, pentru nimic în lume, să mă las vreodată pradă furiei şi să le scot virtual în lume. Există un timp şi un loc pentru toate.

    Apreciază

  • 47. noradamian  |  14 aprilie 2013 la 12:52

    Maria, păi asta spun si eu! Nu e de fapt un articol propriu-zis ci o izbucnire de vanitate rănită, una dintr-o serie-ntreagă si toate sub semnul răfuielii.

    Apreciază

  • 48. noradamian  |  14 aprilie 2013 la 12:58

    taiss, salut! Cam asa vedem şi noi lucrurile pe aici, de regulă le si argumentăm, sper. De cele mai multe ori ( cu unele excepţii, totusi) distorsiunile de înţelegere din alte spaţii virtuale sunt aparente, fiind dictate de fapt, de interese de agendă, care se văd printre rânduri.

    Apreciază

  • 49. noradamian  |  14 aprilie 2013 la 13:22

    Şi încă ceva: MRU ar fi fost mult mai departe, ar fi avut numai de câştigat dacă nu se ostenea atât să-l coboare pe Băsescu (ca şi Neamţu)
    Iar opoziţia la Băse (acum în extindere şi la MP) se face de regulă prin interpuşi, prin inşi „fideli” sau , mai degrabă, „fidelizaţi”, după cum se obisnuieste pe la noi, care fac acelasi lucru si cu Macovei.

    Asta da ” gândire politică”!

    Apreciază

  • 50. noradamian  |  14 aprilie 2013 la 13:23

    No, acuma o sterg )

    Apreciază

  • 51. brindusa  |  14 aprilie 2013 la 16:13

    41. noradamian – de acord!:)
    La statutul pe care si-l doreste a si-l mentine, acesta este un tip de mesaj care ar trebui sa-l abordeze.!

    Apreciază

  • 52. brindusa  |  14 aprilie 2013 la 16:30

    Din pacate, in opinia mea, multi indivizi angrenati in politica au pierdut esenta notiunii de familie- aceasta fiind „terenul de joc al unor negocieri perpetue ce presupune evitarea conflictelor, armonizarea intereselor, definirea aspiratiilor , politici fata de vecini,venituri si cheltuieli, toate pretind decizii comune ce apar la capatul tranzactiilor concesiilor, care pilesc suprafete taioase si ascutite.De obicei spunem ca rezultatul final e rational daca e izbutit, dar uitam ca e construit pe jumatati de adevar.si sensibilitati menajate”.

    Apreciază

  • 53. Mih  |  14 aprilie 2013 la 19:16

    @52. brandusa
    Foarte adevarat!
    Foarte buna analogie cu Familia. Dar asa e, multi uita, destui nici macar n-au stiut vreodata…

    Apreciază

  • 54. fini  |  14 aprilie 2013 la 19:40

    Buna seara, tuturor! 🙂

    APRIL
    Stefan Octavian Iosif

    Streşinile se dezgheaţă,
    Picură mărgăritare…
    Ce de lume! Ce de viaţă!
    Şi ce larma-asurzitoare!

    A întinerit natura;
    Negustorii zdrenţuroşi
    Ţipă cât îi ţine gura:
    — Hai la ghiocei frumoşi!

    În mansardă locuieşte
    Un artist. Băiat sărac,
    De un ceas se chinuieşte
    Ca să vâre aţă-n ac.

    Şi cârpindu-i, biet, cum ştie
    Pantalonii vechi de dril,
    Fluieră de bucurie…
    Bine ai venit, april!

    Apreciază

  • 55. fini  |  14 aprilie 2013 la 19:41

    Apreciază

  • 56. fini  |  14 aprilie 2013 la 19:43

    APRIL
    Tudor Arghezi

    Intr-o ramura-nflorita
    E-agatat un cuib, in tei.
    Ramura e leganata,
    Leganandu-si cuibul ei.
    Vantul murmura prin floare,
    Adormind-o cu descantul.
    Pasarea surade-n aripi,
    Cunoscand ca-i numai vantul.
    Mi-a zburat de mult din floarea
    Sufletului pasarea,
    Aripi ca-ntre fulgi cicoarea,
    Verde-n piept ca zarzarea.
    O tot caut de atunci
    Prin padure, prin copaci.
    Pasare cu aripi lungi,
    Unde esti si ce mai faci?

    Apreciază

  • 57. fini  |  14 aprilie 2013 la 19:45

    Apreciază

  • 58. fini  |  14 aprilie 2013 la 19:47

    Apreciază

  • 59. noradamian  |  14 aprilie 2013 la 20:21

    Seara bună, prieteni 🙂 De acord cu voi, Brînduşa şi Mih, într-o societate devalorizată, ca si-ntr-o familie dezbinată, negocierea conflictelor e aproape imposibilă, dezbinarea ia locul solidarităţii, relaţiile se alterează 😉

    Apreciază

  • 60. noradamian  |  14 aprilie 2013 la 20:35

    Fini, multzam de selecţia muzicală, chiar se potriveste cu locul de bastină al jazzului, pe unde am ajuns azi 🙂
    …Mai exact într-o zonă a Louisianei făcută zob de uraganul Katrina, în care o mică comunitate izolată se lupta să supravieţuiască în niste condiţii apocaliptice. O luptă impresionantă văzută prin ochii unei fetiţe de şase ani. „Beasts of the Southern Wild”; un film miracol în regia lui Benh Zeitlin.

    Apreciază

  • 61. neax  |  14 aprilie 2013 la 21:19

    Bună seara tuturor.
    Brândusa 1, Nora 2: Aş zice că liderii de opinie anticomunişti s-au dovedit în aceşti 23 de ani mult mai inadecvaţi la situaţii (eufemism) decât cei (în mod eronat, aş zice eu) consideraţi de stânga. Altfel nu se explică cum Iliescu şi haidamacii lui (ieri cu lămpaş şi ciomag, azi cu cravată şi notebook) bat la ei şi la noi de 23 de ani ca la fasole. Şi altfel nu se explică cum un singur om cu o biografie şi o pregătire care nu l-ar fi recomandat automat (marinar provenit din psd) a tăiat o pârtie atât de largă pe partea dreaptă a politicii, în timp ce ceilalţi politilogi se bat cu bulgări.

    Apreciază

  • 62. noradamian  |  14 aprilie 2013 la 22:09

    neax,salut!da, de-acum asta e o realitate demonstrată istoric. Necazul e că-n lipsa obiceiului de a învăţa din greseli, ne afundăm si mai mult. Vanitatea aspiranţilor la poziţii politice înalte ar fi una din cauze iar interesul meschin, alta. Împreună formează un cuplu mortal. Mai sunt desigur, si alte explicaţii.

    Apreciază

  • 63. neax  |  14 aprilie 2013 la 22:22

    Aş zice că, şi într-o societate neîndobitocită, promotorii dreptei au nevoie de mult mai multă abilitate decât cei ai stângii, pentru că ideologia de stânga exercită o atracţie intrinsecă (toţi avem momente când dorim ocrotire, dreptate socială, etc.). La noi e invers, oamenii dreptei au o carismă de foci în călduri şi cel mai mult urăsc pe alţi dreptaci, care sunt cu un milimetru mai la stânga sau mai la dreapta decât ei.

    Apreciază

  • 64. noradamian  |  14 aprilie 2013 la 23:07

    neax, exact! În plus, preocupaţi mai mult de ei înşişi, îndrăgostiţi de imaginea lor n-au simţit si nu simt pulsul societăţii. Sau nu i-a interesat.

    Apreciază

  • 65. noradamian  |  14 aprilie 2013 la 23:08

    Noapte bună 🙂

    Apreciază

  • 66. fini  |  14 aprilie 2013 la 23:20

    Noapte buna, tuturor! 🙂

    Apreciază

  • 67. brindusa  |  14 aprilie 2013 la 23:23

    Noapte buna, gradinari solidari! 🙂

    Apreciază

  • 68. fini  |  15 aprilie 2013 la 06:40

    Neata!

    Apel la elite.

    „Mişcarea Populară face un apel către elite. Ne identificăm cu aceste elite (…). Îi recunoaştem ca elite deopotrivă pe cei care au o mică afacere de succes, pe cei care activează cu succes în agricultură, în mediul industrial, corporatist, academic, administrativ sau social. Aversiunea noastră este faţă de promovarea mediocrităţii, nu faţă de oamenii simpli, pe care îi sprijinim în progresul lor”, se arată în program.

    Citiţi mai mult: Băsescu va colinda țara cu Mișcarea Populară – Preşedinţie > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/basescu-va-colinda-tara-cu-miscarea-populara-1032770.html#ixzz2QV1zHGTk

    Apreciază

  • 69. skorpion  |  15 aprilie 2013 la 09:13

    incredibil, parca nu te asteptai de la Boc la asemenea limbaj, dar eu il si inteleg
    🙂
    http://www.reportervirtual.ro/2013/04/boc-limbaj-de-cartier-lingeai-clantele-de-la-palatul-victoria.html#comments

    o zi minunata va doresc

    Apreciază

  • 70. skorpion  |  15 aprilie 2013 la 09:26

    vagabond, vagabond Basescu…
    ii place sa se plimbe
    🙂

    Apreciază

  • 71. Mih  |  15 aprilie 2013 la 10:24

    O zi si o saptamana cat mai bune va doresc! 🙂

    Apreciază

  • 72. Creanga  |  15 aprilie 2013 la 15:05

    Ziua buna!
    Maria,
    Nu am cont de facebook, altcineva care foloseste acelasi calculator are, cred ca a intrat automat. Daca as fi avut nu crezi ca as fi comunicat cu Nora pe facebook? Imi cer scuze daca te-ai simtit jignita, nu am avut nici o intentie. Stiu ca wikipedia nu e sursa serioasa, dar cum se face ca ofera informatii despre Valeria Grossu doar in romana?

    Cercetare, cercetare…..
    http://www.contributors.ro/editorial/despre-oamenii-din-sistemul-romanesc-de-cercetare/

    Apreciază

  • 73. Maria  |  15 aprilie 2013 la 18:41

    Bună ziua,

    Creangă, e ok. Nu vreau să intru în detalii, dar în ultima vreme am fost pusă deseori în situaţii în care instinctul de autoapărare a devenit vital. Un domeniu unde mă voi lupta cu toată forţa mea, unde sunt mereu în gardă, este cel al scrisului rezultat în urma unor cercetări de ani întregi. Am acces la info care până nu cu mult timp în urmă au fost clasificate. Mai mult nu pot spune, dar cred că înţelegi de ce ţin la ele şi la claritatea mesajelor ce le pot implica.

    Există o pagină în limba engleză pe wikipedia:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Nicole_Val%C3%A9ry_Grossu

    În următorul comentariu îţi voi lăsa un link spre un alt articol. Nu ştiu cine l-a scris. O biografie a Nicolei Valery-Grossu se găseşte şi în prima ediţie românească a cărţii. De fapt, nu ştiu dacă a mai fost vreo ediţie. Eu şi pentru aceea a trebuit să mă deplasez până la Biblioteca Academiei Române pentru multiplicare, cu acceptul instituţiei etc.

    Acuma, rămân la părerea că visul cel mare al unui scriitor nu este să ajungă în wiki. Dacă ar fi administrată de specialişti din fiecare domeniu în parte, enciclopedia ar căpăta prestanţă. Deocamdată există alte arhive de date, cu caracter enciclopedic, la care apelăm în documentare în situaţii cu totul speciale şi cu consemnarea lor în webografie.
    Despre calvarul Nicolei Valery-Grossu s-a aflat în ţară abia după 1990. A fost una dintre puţinii ce reuşiseră să părăsească ţara după anii de detenţie. În Franţa era cunoscută graţie activităţii sale de scriitoare şi publicistă. Totuşi, adevăratul ecou i se datorează regizorului Nicolae Mărgineanu jr.. Filmul (pe care îl posed pe un DVD original) a fost premiat la un festival cinematografic în Canada. Actriţa Maria Ploae, care a interpretat rolul Nicolei, este soţia regizorului. Amândoi erau puternic implicaţi afectiv în istoria fostei deţinute politice, a cărei experienţă de detenţie se aseamănă puţin cu cea a psihologului Nicolae Mărgineanu sr.. De fapt, toate experienţele carcerale din România comunistă au numeroase elemente comune.

    De fapt, pentru că mi-am amintit, o să-ţi las mai multe linkuri în commenturi succesive (altfel intru la moderare pentru linkuri multiple).

    Apreciază

  • 74. Maria  |  15 aprilie 2013 la 18:43

    Aici e într-o arhivă a ,,exilului creator”:

    http://www.alternativaonline.ca/Nicole%20Valery%20Grossu.html

    Apreciază

  • 75. Maria  |  15 aprilie 2013 la 18:57

    Iar aici am transcris un fragment din carte, adăugând două fişe matricole penale. NVG a fost deţinută în pentenciar şi colonii de muncă fără proces şi hotărâre de condamnare. Citeşte şi comentariile…

    http://mariahulber.wordpress.com/2012/11/03/experiente-hierofanice-si-paradoxul-spatiului-concentrationar/

    Apreciază

  • 76. Maria  |  15 aprilie 2013 la 19:02

    Regret că nu mai găsesc player-ul emisiunii ,,Inapoi la argument” din 14 ianuarie 2010, când Patapievici i-a avut ca invitaţi pe Nicolae Mărgineanu jr. şi Cristina Anisescu. L-au şters. Văd că isteria TVR-ului nu cunoaşte limite. Dar emisiunea aceea merită căutată şi urmărită cu toată atenţia.

    Apreciază

  • 77. noradamian  |  15 aprilie 2013 la 19:57

    Seara bună, dragi prieteni 🙂

    Zi plină, la mine. treburi, umblături, sunt frântă 🙂 …Da-mi revin!… 🙂

    Apreciază

  • 78. noradamian  |  15 aprilie 2013 la 20:01

    Maria, e bine c-ai adus link-urile aici. Un spaţiu încă puţin cunoscut care merită cercetat pe-ndelete.

    Apreciază

  • 79. Maria  |  15 aprilie 2013 la 21:18

    Nora, spor în toate 🙂 De astăzi am reintrat şi eu în ritmul cotidian de… 36 de ore de muncă pe zi 🙂

    Apreciază

  • 80. brindusa  |  15 aprilie 2013 la 22:33

    Seara buna, gradinari!

    Deja sunt (in)volutii la paralele!

    http://cristianpreda.ro/2013/04/15/haos/

    Apreciază

  • 81. skorpion  |  15 aprilie 2013 la 22:45

    unde au zburat ani astia???
    Demis Roussos – My friend the wind, 1973

    Apreciază

  • 82. noradamian  |  15 aprilie 2013 la 23:29

    Noapte bună 🙂

    Apreciază

  • 83. brindusa  |  15 aprilie 2013 la 23:47

    ANI nu a zburat inca, Skorpi! Functioneaza! 🙂
    Friend Vantu e cazat! 😛

    Nora, Skorpi, gradinari, noapte buna!

    Apreciază

  • 84. noradamian  |  16 aprilie 2013 la 14:28

    Cu toate piedicile, „cazările” continuă şi asta e bine 🙂

    O zi plăcută s-aveţi, prieteni!

    Apreciază

  • 85. noradamian  |  16 aprilie 2013 la 14:30

    postare nouă

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

  • 936.328 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.456 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

  • 936.328 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: