Şarpele crescut la sânul Varanului

2 iunie 2013 at 20:17 24 comentarii

La mai bine de doi ani de când useleul a fost însămânţat în eprubeta sa, varanul îşi văzu visul cu ochii. Cu un parlament uriaş la picioare datorită viziunii şi strădaniei lui, statul fesenist din vremea lui Ilici şi a mineriadelor sale democratice e din nou pe picioare. După opt ani de lupte, însuşi dictatorul de la Cotroceni e silit să coabiteze cu premierul lor, iar coşmarul Daniel Morar tocmai s-a-ncheiat şi el.Ura! Revoluţia din ianuarie a învins, fraţilor, cum zicea şi Hrebe mai an. Pentru aducere aminte, Antena Varanului, în parteneriat public privat cu statul român, a întins recent un steag nou de 79.290,39 de mp ca să se uite adevărul despre steagul găurit acum 23 de ani.

Revoluţia din ianuarie 2012 a fost unica revoltă civică din perioada de aproape un sfert de secol de la evenimentele tulburi din anii ’89 şi ’90. Una parţial contracost, aflăm azi din declaraţiile unor participanţi. De netăgăduit că Antenele au jucat rolul crucial în declanşarea şi susţinerea „acţiunilor civice„. Recunoscută de destui martori, deformarea mediatică a realităţii a contribuit decisiv la rezultatul alegerilor şi la instalarea regimului uselist. Faptul că această singulară manifestare a fost, de fapt, rezultatul mizer al unor impulsuri induse mediatic este descurajant la culme.

Totuşi, ridicarea parţială a justiţiei la înălţimea rolului ei instituţional, peste nivelul comun al societăţii şi în dezacord cu cea mai mare parte a politicului&ong-uri arondate încă ne ţine, ca societate, în echilibru. Dacă revoluţia din ianuarie, ca efect al impulsurilor induse antenistic în bună parte, e în sine revoltătoare, nu mai puţin revoltătoare e chiar atitudinea dreptei după victoria uselelului asupra naţiei .

Ţinând isonul useleului prin ţinta acuzelor, destui politicieni zis-opozanţi cu concursul unor jurnalişti şi ong-uri fac un uriaş deserviciu statului de drept atacându-se între ei şi, mai toţi, pe preşedinte- la vedere sau prin interpuşi, din dorinţa nesăbuită de supremaţie. Iluzie! Cei care nu pricep asta se vor marginaliza/exclude fără drept de apel. Cu giranţii lor cu tot. Succesul, cât va fi, va reveni exclusiv celor care vor reuşi să atragă societatea civilă în propria ei reconstrucţie, s-o ajute să se responsabilizeze, să depăşească efectele manipulării useliste deopotrivă cu ale dreptacilor rivali între ei.

Ca orice curte politică şi Cotroceniul lui Băsescu a avut parte de şerpi, mai mult sau mai puţin otrăvitori. A adăpostit şi exemplare de tristă amintire. În privinţa Varanului, însă, situaţia în sine e exemplară! Suspendacul obsedat, anti-băsistul fioros, duşmanul statului de drept,  al DNA-ului şi al ANI, patronul steagului uriaş cât bunkerul varanic nu mai are unde să se ascundă. Înainte de a fi poprit de furcile justiţiei, însă, pe varanul cu doi ficaţi îl pândeşte muşcătura mortală a useleului pe care l-a crescut la sân.

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , , , , , .

Pace şi linişte Greşelile de trei simple

24 comentarii Add your own

 • 1. skorpion  |  2 iunie 2013 la 22:36

  hello,

  da, sa speram ca anul 2013 va fi anul ghinionului pentru văranul abject…sper ca gratiile il vor chema in cel mai scurt timp, desi tot azi am aflat ca varanul a plecat cu avionul personal putin in concediu….sa fie ca plecarea familiei ceausescu de pe acoperisului CC-ului???
  foarte posibil!

  cred ca pentru varan urmeaza fie pozitia V0046, fie fuga pe o insula pustie.
  si daca se va intimpla asa, latrinele_TV vor face implozie, in mod sigur, in prima instanta…si toata haita de angajati de la latrine il va injura pe felixvoiculescu…

  practic, anul acesta se implinesc 10 ani de cind nu m-am mai uitat la latrinele_tv cu exceptia unei singure emisiuni: MRU_gadea anul trecut.
  🙂

  Apreciază

 • 2. skorpion  |  2 iunie 2013 la 22:37

  apropo, unde au intins latrinele steagul de 79.290,39 metri pătraţi?

  Apreciază

 • 3. skorpion  |  2 iunie 2013 la 22:41

  mi-aduc aminte cind s-a infiintat USL-ul (si am estimat ca va rezista maxim un an – mare greseala) tot atunci am sesizat si remarca/rugamintea lui ponta ca văranul sa nu prea iasa in prim plan…ceea ce varanul nu a facut, ci chiar a facut agenda usl-ului, lucru de neiertat in mintea lui dottore si a haitei pontoase…
  oricum ar fi minunat sa scapam de felix. parca mi se pare felix mult mai nociv decit nastase adrian.

  Apreciază

 • 4. skorpion  |  2 iunie 2013 la 22:44

  „Exoticii” USL părăsesc corabia. După Cristiana Anghel și Adrian Sobaru, „stegarul dac” se leapădă de Uniune
  (evz)
  interesant, nu??

  Apreciază

 • 5. skorpion  |  2 iunie 2013 la 22:45

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/simbolurile-uslt-1040494.html

  Apreciază

 • 6. skorpion  |  2 iunie 2013 la 22:50

  gute Nacht~!

  Apreciază

 • 7. dora  |  2 iunie 2013 la 22:51

  Buna seara la ora asta tarzie!
  nora,excelent topicul tau.

  Am retinut multe idei expuse de tine,una mi-a trecut si mie prin minte,aceea referitoare la revolutia din ian-feb 2012,sau poate contrarevolutie dupa efectul avut si anume restauratia,de trista amintire si de care,uite,n-am scapat.

  Ca societatea civila nu si-a revenit inca ,din bocancul primit drept intre ochi,ne putem convinge ,vazand cat de imprastiati sunt si dezbinati.Cu toate acestea ,in ei ne putem toate sperantele.

  Serpi?Cele mai dizgratioase lighioane.Mai in gluma mai in serios ,obisnuiam sa spun ca, la o adica,m-as lasa mai degraba sfasiata de un tigru decat muscata sau imbratisata de un sarpe.Identificasem doi „serpi mortali” pana acum din politica(desi in realitate sunt si altii periculosi)-primul a fost sarpele cu clopotei,Cacarau-Crizel-,cel de-al doilea mamba neagra -Felix-Voiculescu .Cum de si-au gasit culcus impreuna?

  Apreciază

 • 8. dora  |  2 iunie 2013 la 22:52

  skorpi,gute Nacht!
  Scriam si eu odata cu tine.

  Apreciază

 • 9. noradamian  |  2 iunie 2013 la 22:56

  Seara bună 🙂 Skorpion, odată cu iesirea varanului din scenă se va schimba radical raportul politic de forţe. Mai întâi fiindcă o să tragă după el multe jeguri, apoi se vor duce naibii si antenele cu maniupularea lor grosieră cu tot. Crin va fi cel mai afectat dintre uselistii de frunte, iar pesedistii &ponta nu vor ezita să-l dea naibii, cu garnitura de penelisti cu tot.

  Apreciază

 • 10. noradamian  |  2 iunie 2013 la 23:05

  Dora, „cu revoluţia” aia varanul a „împroprietărit” politic useleul. L-a adus la putere. Aia a fost ultima lui ispravă. Numai că useleul nu-i va purta recunostinţă! Desi încă sunt legaţi de interese oneroase şi de frica de justiţie,în lumea serpilor si a varanilor nu există solidaritate reală.Până la urmă tot se dedau la canibalism. De-aia mi-e ciudă pe prostia dreptacilor, când îi văd cum se mănâncă reciproc. 😦

  Apreciază

 • 11. noradamian  |  2 iunie 2013 la 23:11

  Stegarul Cezar Avrămuță, protestatarul revoluţiei useliste din ianuarie, cel premiat de crin, dixit:
  „Eu n-am așteptări de la Victor Ponta, dar populația a fost trădata, cu siguranță. Ce așteptări să am de la PSD, nu sunt decât fostul FSN, fosta nomenclatură, comuniștii și securiștii sunt încă acolo. Și în PNL sunt infiltrați, cel puțin jumate sunt securiști”.
  Citiţi mai mult: „Exoticii” USL părăsesc corabia. După Cristiana Anghel și Adrian Sobaru, „stegarul dac” se leapădă de Uniune – Partide > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/simbolurile-uslt-1040494.html#ixzz2V5jkmHLe
  EVZ.ro

  Apreciază

 • 12. noradamian  |  2 iunie 2013 la 23:20

  Noapte bună 🙂

  Apreciază

 • 13. skorpion  |  3 iunie 2013 la 08:49

  neata,
  intr-adevar felix_voiculescu (viitorul V0049) cu masina lui de propaganda superioara lui goebbels i-a adus pe uslinosi la putere!!
  Interesant ca aripa pontaca din psd vrea sa scape de el…deci daca felix ajunge dupa gratii, va fi criza puternica in usl, eventual spargerea aliantei…crize…aliante noi nebanuite acum…

  Apreciază

 • 14. dora  |  3 iunie 2013 la 10:09

  Buna dimineata!

  Abia acum putem vorbi de posibilitatea spargerii aliantei uslinoase si de o criza politica majora.Asta-i soarta pana la urma a unui conglomerat de indivizi penali si santajabibili condus de altii de aceiasi factura.

  Apreciază

 • 15. noradamian  |  3 iunie 2013 la 10:16

  Ziua bună, prieteni 🙂 skorpion, viitorul V0049 a devenit inutil-enervant pentru PSD şi tinde să devină o piatră de moară 🙄

  Apreciază

 • 16. noradamian  |  3 iunie 2013 la 10:20

  Dora, corect! Inevitabilă si necesară, criza useleului nu mai poate întârzia. Efectele asupra vieţii politicii autohtone vor fi categoric, majore. 🙄

  Apreciază

 • 17. dora  |  3 iunie 2013 la 10:22

  Nici razboiul lui Nastase nu s-a incheiat.Bombo cere recuzarea unui judecator in dosarul Zambaccian.

  „Este vorba despre judecatoarea Ioana Bogdan, avocatul Liviu Popescu contestand legalitatea actelor prin care aceasta a fost numita judecator, potrivit Realitatea TV. ” Cazul se va judeca cu usile inchise.

  Motivele invocate: judecatoarea a fost consiliera lui D.Morar si ca a facut parte din completul de judecatori care l-au condamnat pe Bombo in dosarul „Trofeul calitatii”.Ioana Bogdan a mai fost contestata in dosarul „Matusa Tamara”,dar ICCJ a respins cererea.

  In legatura cu noul dosar,”al treilea dosar de coruptie pentru care Adrian Nastase a fost trimis in judecata de procurorii DNA. Acestia l-au acuzat pe fostul premier ca a primit 630.000 de euro mita de la Irina Jianu, pentru a o mentine pe aceasta in functia de inspector sef al Inspectoratului de Stat in Constructii”.

  Apreciază

 • 18. dora  |  3 iunie 2013 la 10:25

  Servus,nora draga.

  Acum doua prilejuri noi sa-i vedem pe magistrati la treaba.Uite ca bratul lung al justitiei a ajuns si la varful puterii.
  Sa fie intr-un ceas bun. Pe varan il vreau cat mai repede incatusat.

  Apreciază

 • 19. noradamian  |  3 iunie 2013 la 10:29

  Sperăm, Dora! O speranţă justificată, logică şi realistă… 🙂

  Apreciază

 • 20. CiGriArg  |  3 iunie 2013 la 12:59

  Bună ziua și bună să vă fie inima!

  În 2011 urmăream puțin amuzată „criticatacul”, antenele, pelerinajul unor „emisari stângiști” prin România și prin fosta URSS, „reflecțiile” lor, „filosofice” pe la emisiuni culturale la postul public din România. (i)ernu părea să fi „uitat” să terorizeze Bassarabia, se concentrase pe România de pe malul de vest al Prutului, deși repeta, ca un obsedat, că româna nu e limba lui maternă, că nu se simte bine în România, că îi repugnă „capitalismul” și „prooccidentalismul” în genere… Apoi a urmat „Rivaliuția” sub telecomanda Vocii Rusiei. Acum observ aceleași „tehnici” (presă, în special televizuini, care atacă la comandă, jocuri politice menite să inducă o stare de apatie generală, combinată cu nemulțumiri și revolte latente, decizii prost gândite adoptate parcă special pentru a cultiva în societate euroscepticism și, mai ales, atitudini antiamericane și anti NATO etc.) aplicate aici, pe malul stâng.

  Nu am material pentru o analiză serioasă, altfel aș scrie ceva în acest sens. Sunt doar prea multe coincidențe, pe care nu pot să nu le observ. Cu regret.

  Apreciază

 • 21. noradamian  |  3 iunie 2013 la 13:13

  CiGriArg, salut 🙂 Perfect reale toate astea pentru orice observator onest! Apreciez în mod deosebit justeţea intervenţiilor tale scrise, faci mult bine Basarabiei şi României, în acest fel. Ar fi interesantă şi utilă o paralelă a situaţiilor, când se mai adună date, încearcă!

  Apreciază

 • 22. noradamian  |  3 iunie 2013 la 13:13

  postare nouă

  Apreciază

 • 23. dumitruichim  |  16 iunie 2013 la 00:26

  foarte interesant blogul dvs. Pax vobiscum!

  Apreciază

 • 24. noradamian  |  16 iunie 2013 la 01:23

  Mulţumesc 🙂

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.628 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.454 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.628 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: