Lănci tocite

12 iunie 2013 at 15:55 79 comentarii

Parc-am vieţui într-un beci din care nu reuşim să ieşim la lumină, deşi există o scară spre ieşire. Momentul validării constituţiei lui Antonescu ar fi similar cu o blocare, legală, a chepengului. Preţiozitatea d-lui Antonescu care mimează cu gravitate responsabilitatea faţă de ţară şi popor jucându-se de-a constituţia-cu-dedicaţie l-ar face şi pe Iorgovan să se răsucească-n groapă. Şi nici că exista un constituţionalist mai nimerit decât dl. Pârvulescu, inventatorul pseudonominalului original care a umplut până la refuz, parlamentul! Un legislativ de care se dezic acuma până şi beneficiarii. Cei care i-au dat legea pe mână ca s-o facă pe pofta lor- aşa cum i-au dat acum, şi proiectul constituţional! Dar cum fiecare amendament, o nouă stupizenie pare un angajament hotărât al constituţionaliştilor, reacţiile avizate n-au întârziat.

Cât pot contracara, însă, analizele pertinente, tăvălugul constituţionalist? Înţeleg, oare, alegătorii, ce ar însemna să intrăm în regimul respectiv? …Ca să observi clar, ca la un aparat cu raze xxx, ce au în minte jucătorii politici, e destul să fii atent la reacţiile într-o situaţie-surpriză. În cazul de faţă, anunţul-şoc al preşedintelui Băsescu privind declanşarea procedurilor pentru un nou referendum(o temă de tocat care va surclasa şi inundaţiile) a avut efectul instantaneu al unui indicator. Cele mai semnificative, însă, rămân reacţiile la cald. Monica Macovei, 11 iunie, fermă ca totdeauna: “ orice prevedere introdusa in Constitutie care nu respecta rezultatul referendumului valid din 2009, adica nu respecta suveranitatea poporului exprimata prin referendum, asa cum prevede articolul 2 din Constitutie, este neconstitutionala”.

Nici Monica Macovei, nici alţii care au semnalat, repetat, nulitatea constituţională a proiectului n-au cum stopa, totuşi, marşul constituţionaliştilor spre victoria definitivă a imposturii politice. Rămâne opoziţia CCR, dacă va funcţiona! În caz contrar…

Pe partea opusă, un peisaj accidentat demn de studiu. Pentru PNL-ul dlui Antonescu ca şi pentru alte nuclee zise de dreapta, parcă s-a anunţat codul violet! Dacă anteniştii au intrat în delirium folcloric, nici la vârful de lance FC n-a prea fost entuziasm. Cu excepţia monarhiştilor d-lui Pavelescu, ţinuţi până acum sub obrocul republican al lui MRU, cărora anunţul prezidenţial le-a venit ca o gură de oxigen, ceilalţi par a fi suferit un şoc (nu se poate! ce, asta-i coabitare?)  Câţiva au uitat instantaneu de chemările „la unificare” şi au sărit să denunţe populismul prezidenţial. Culmea au atins-o, însă, unii dintre cei care s-au grăbit să se dezică gălăgios de preşedintele coabitant. Dezamăgiţi din nou, de data asta fiindcă preşedintele le anulează acuzele, că nu se dă bătut, că n-a renunţat la ultimul prerogativ prezidenţial pe altarul coabitării, au sărit ca arşi şi au tras alarma: pericol îngrozitor! De nervi, nici n-au avut timp să se mire cât de îngrozitor se contrazic pe ei înşişi. Să denunţi un proiect penibil dar să faci crize de furie, totodată, la anunţul eventualului referendum, adică a unicei soluţii concrete pentru a stopa nenorocirea aia de proiect, iată un record absolut de ipocrizie.

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , , , , , .

La o „aniversare” Câteva observaţii din fugă

79 comentarii Add your own

 • 1. taiss  |  12 iunie 2013 la 17:18

  Buna seara, oare crede cineva ca pontanel se duce de capul lui in vizite in afara tarii, la pariu ca este invitat, asta este singura solutie de a fi mustruluit de cei din UE,INTRE PATRU OCHI,, nu este invitat din alte puncte de vedere, dar cine este prost crescut joaca tot la doua capete precum el Totusi stau si ma intreb cine ii manipuleaza pe maimutoii astia doi pontanacsiantonac, cind dau declaratii, parca ar fi cineva cu luneta inspre ei, papagalii astia doi vorbesc si actioneaza de frica. Daca am avea paparati politici poate am stii si noi cine vrea sa distruga tara cu adevarat,astia doi sint scosi precum paduchele in frunte.Imi doresc f mult referendumul lui BASE, atunci am vedea cu adevarat votangii uslasilor, la refernd. nu mai pot schimba sacii cu voturile,vedem si noi daca poporul roman vrea sa traiasca liber, nu, stinge usl lumina.

  Apreciază

 • 2. Diana şi Dan  |  12 iunie 2013 la 17:21

  Băsescu e singurul politician cu stofă pe care l-a avut țara asta ever. Și asta deși e printre puținii politicieni care au și o altă meserie în care chiar știe să-și facă treaba cel puțin la fel de bine, cea de comandant de navă (celor care li se pare că a fi comandant de navă e vreo chestie sinonimă cu trecerea examenului la școala de șoferi îi rog să se documenteze serios înainte să vorbească). Cert e că va rămâne în istorie drept omul care a înfrânt de două ori două coaliții majoritare care au vrut să îl înlăture și asta nu e puțin lucru. Cât va mai găsi putere să se lupte cu hidra roșie, încă nu e totul pierdut.

  Apreciază

 • 3. noradamian  |  12 iunie 2013 la 17:31

  Ziua bună 🙂 Taiss, sunt convinsă că multă lumea va înţelege că prin miscarea asta, presedintele a găsit o soluţie pentru recunoasterea ref. validat din 2009, iar dacă nu, de forţare a respectării voinţei populare printr-un nou referendum.

  Apreciază

 • 4. noradamian  |  12 iunie 2013 la 17:35

  Diana si Dan, absolut de aceeasi părere! Înainte de a i se termina mandatul sper să pună-n miscare şi vehicolul politic al MP, în stare să ţină-n şah hidra roşie…

  Apreciază

 • 5. fini  |  12 iunie 2013 la 18:31

  Buna ziua! 😥

  Acum 48 de ore premierul roman in plina glorie dupa „cucerirea” bunavointei Cancelarului federal al Germaniei :

  Intr-un interviu acordat de cotidianului Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), publicat pe site-ulGuvernului roman, Ponta explica si de ce a ajuns la concluzia ca este necesara coabitarea cu presedintele Traian Basescu si ce a invatat din criza verii 2012.

  Intrebat de jurnalistul Reinhard Veser daca regreta lupta politica dusa anul trecut, Ponta a raspuns ca nu o regreta, insa a avut de invatat din ea.

  „Vedeti dumneavoastra, nu pot spune ca regret, pentru ca asta ar insemna… Pot sa spun doar ca am inteles ca acesta criza politica a fost costisitoare atat pentru tara, cat si pentru politicieni. De aceea trebuie sa gasim un drum al coabitarii cu presedintele pana la finalul mandatului sau, anul viitor”, a afirmat premierul.

  In dimineata acestei zile acelasi Ponta:

  „Aventurile, episoadele lui Traian Băsescu nu stau în atribuțiile noastre. Un nou referendum ar însemna un nou scandal și nu cred că e cazul, trebuie să mai și muncim în țara asta. Dacă președintele vrea referendum, să facă, vom face câte vrea el, dar noi avem lucruri mult mai importante de făcut. Nu va reuși să mă atragă în niciun scandal. Dar dacă nu sunt 50% din populație la vot, voi tăia din bugetul președintelui banii pe referendum?”, a spus Victor Ponta. ”

  E limpede ca nu recunoaste referendumul din 2009 si atunci unde este angajamentul de a fi respectate standardele statului de drept asa cum i-a cerut cancelarul Germaniei? El canta, el descanta!
  Se joaca de-a tara-n bumbi.
  Se vede ca nu a invatat nimic din cele 4 minute de audienta.
  Joaca USL-ului ma costa pe mine, pe tine, pe noi toti.

  Apreciază

 • 6. noradamian  |  12 iunie 2013 la 18:45

  Fini, asa e ! Ponta n-a ieşit din tipar, desi îşi joacă ceva mai atent rolul în care a fost distribuit de USL. Norocul nostru e că ciracii nu se mai încumetă la o nouă suspendare şi că, între timp, a mai înţeles si boborul de cine s-a lăsat păcălit

  Apreciază

 • 7. fini  |  12 iunie 2013 la 20:10

  Nora,
  @ 6

  tare mi-e teama ca „boborul” este de acord sa subtieze numarul parlamentarilor, deci sa fie de acord cu referendum-ul cerut de presedinte, dar ca ar fi de acord si cu modificarile dementiale aduse Constitutiei de Antonescu & comp. Rezultatul ar fi 0.
  E clar ca exista o aversiune vis-a-vis de parlamentari, dar antibasescismul este inca destul de extins. Antenele isi continua opera de spalare a creierelor. Modificarile la Constitutie sunt prezentate si percepute ca masuri impotriva peresedintelui. Cred ca prea putin stiu ca presedintele Basescu isi incheie mandatul conform actualei Constiutii.

  Apreciază

 • 8. noradamian  |  12 iunie 2013 la 20:48

  Fini, greu de apreciat cât electorat s-a lămurit. Totuşi, e unica soluţie. Altă modalitate de a opri dezastrul, practic, nu se vede. Iar riscul pe care si-l asumă Antonescu ca aspirant la prezidenţiale, continuând să gireze un proiect inept, e infinit mai mare decât pentru TB care nu mai are aspiraţii politice.

  Apreciază

 • 9. fini  |  12 iunie 2013 la 21:01

  Astazi CHICK COREA 12 iunie 1941 – o legenda a jazzului. Un improvizator si inovator de inalta clasa.

  Apreciază

 • 10. fini  |  12 iunie 2013 la 21:04

  Impreuna cu Keth Jarett fin interpret a lui Mozart

  Apreciază

 • 11. taiss  |  12 iunie 2013 la 21:06

  no pasa nada mai este chemat pontartv- care dupa mine are carte de munca precum un om de telev,e pe din afara cum se guverneaza tara, vazui ca facura baietii cuminti o ghidusie cu publicarea in monitorul oficial, ala de a modificat merita premiat, cred ca PONTANEL era invitat pe la vre-o televiziune si si.a dat acceptul prin telefon, probabil la urma a falsificat si semnat cea ce trebuia transmis in realitate, siiiiiiiiiiiii ca atare vroiam sa spun ca va fi invitat in ordine ierarhica cine vine dupa D-NA ANGELA, va fi urecheat ca are saracul de el urechi de pitici si corpul de giganti,iar mintea mica, mica, mititica.

  Apreciază

 • 12. noradamian  |  12 iunie 2013 la 21:09

  Faaaină selecţie, Fini! Şi foarte nimerită pentru o seară ploioasă 🙂 O să mă culc mai devreme. În zilele următoare am ochit în programul FITS câteva spectacole…care de care mai atrăgător 🙂

  Apreciază

 • 13. noradamian  |  12 iunie 2013 la 21:14

  taiss, deocamdată pontănel are pâinea si cuţitul şi e susţinut de un parlament urias. Important e ca electoratul să-şi dea seama ce pacoste a ales…

  Apreciază

 • 14. fini  |  12 iunie 2013 la 21:16

  „Spain” – My One and Only Love impreuna cu Bobby McFerrin si Bela Fleck.

  Apreciază

 • 15. Viq  |  12 iunie 2013 la 21:18

  Nora

  I-ai palmuit pe noii antibasei de or sa te treaca pe lista neagra 😀 😀 😀

  Welcome in the club 😀 😀 😀

  Apreciază

 • 16. Viq  |  12 iunie 2013 la 21:21

  Fini

  Ai vaz’t ca Chick a implinit azi 72, ha ? !
  😀 😀 😀

  Apreciază

 • 17. fini  |  12 iunie 2013 la 21:28

  Nora,
  @ 12

  daca zici ca la tine ploua cred ca se potriveste Come Rain Or Come Shine:

  Apreciază

 • 18. noradamian  |  12 iunie 2013 la 21:33

  Viq, doar i-am pişcat! Poa’ să mă treacă pe toate listele 😆

  Apreciază

 • 19. noradamian  |  12 iunie 2013 la 21:34

  Fini, 14, 17, bune, bune de tot 🙂

  Apreciază

 • 20. noradamian  |  12 iunie 2013 la 21:39

  Sunt mulţi care nu se sfiesc să le zică tare, de la obraz, ce e de zis, noilor antibăsei:

  Paul Niculescu, partner managing Monitorul Cluj:

  „Există o gașcă de nemulțumiți „de dreapta” pe care președintele Traian Băsescu nu i-a consultat (mare tupeu) înainte de a decide să anunțe organizarea unui nou referendum, iar acum se simt obligați să critice și să scuipe tot ce le iese în cale.

  Două chestiuni vreau să subliniez:
  1) tot ce iese din gura voastră este fiere și, ca atare, atât și valorează;
  2) dacă credeți că mai puteți schimba ceva, vă înșelați amarnic; pentru că niciunul dintre voi (indiferent pe câte bloguri și pagini scrieți) nu contează nici cât suma literelor pe care le înșirați între virgule”.

  Apreciază

 • 21. fini  |  12 iunie 2013 la 21:43

  Viq,
  @ 16

  12 iunie 1941

  Multi inainte! 🙂

  Si noi pe langa el. 😉 Vin imediat pe craca mea de la Copac 🙂

  Apreciază

 • 22. fini  |  12 iunie 2013 la 22:55

  Noapte buna titiror! 🙂

  Apreciază

 • 23. lastnightmusic  |  12 iunie 2013 la 23:18

  Salut prieteni
  Paul e o cofetarie din Bucuresti cu placinte minunate
  pacat ca nu au cu lamaie…. nimeni nu are 🙂

  https://mail.google.com/mail/u/0/#sent/13f3a065e7891f09

  Apreciază

 • 24. lastnightmusic  |  12 iunie 2013 la 23:21

  Hey Paul…. aici e lincul bun scuze

  Apreciază

 • 25. fini  |  13 iunie 2013 la 06:39

  Neata! 🙂

  Apreciază

 • 26. fini  |  13 iunie 2013 la 08:30

  Remember. In clepsidra a 23 de ani s-au scurs neuronii electoratului care voteaza pentru contra.

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/23-de-ani-de-la-mineriada-din-13-15-iunie-1990-1042244.html

  Apreciază

 • 28. fini  |  13 iunie 2013 la 09:10

  Ioan Sranomir – o voce care e bine sa fie ascultata.

  http://www.revista22.ro/revizuirea-2013–improvizatie-legala-si-voluntarism-politic-27360.html

  Apreciază

 • 29. skorpion  |  13 iunie 2013 la 09:42

  buna dimineata,

  de ce MRU a propus ca CCR sa fie compus din …..27 membri,
  azi fiind doar 9?!?!

  +

  pe asta ati citit-o?

  http://www.petreanu.ro/2013/06/gambitul-referendumului/

  Apreciază

 • 30. noradamian  |  13 iunie 2013 la 09:58

  Salut! 🙂 Bună cafeluţa cu stiri, Tnx Fini 🙂

  Skorpion, l-am citit în goană, e de rumegat, articolul… Danke!!

  O zi frumoasă în continuare, ne auzim mai târziu 🙂

  Apreciază

 • 31. fini  |  13 iunie 2013 la 21:55

  Buna seara tuturor! 🙂

  ESTHER OFARIM 13 iunie 1941.

  Un cantec cu un text minunat:

  Apreciază

 • 32. fini  |  13 iunie 2013 la 21:57

  Apreciază

 • 33. fini  |  13 iunie 2013 la 23:48

  Noapte buna! 🙂

  Apreciază

 • 34. noradamian  |  14 iunie 2013 la 00:09

  Minunată Esther Ofarim! Multzam pentru bunătăţi, Fini 🙂

  Noapte bună!

  Somn usor, tuturor!

  🙂

  Apreciază

 • 35. nightmare  |  14 iunie 2013 la 00:32

  buna seara !!!

  cine-i curios de kaghebistul Ilici ….biografia lui ,realizata de un jurnalist de investigatii ,timp de 3 ani

  http://members.tripod.com/fratiile_de_cruce/ion-iliescu.htm

  Apreciază

 • 36. nightmare  |  14 iunie 2013 la 00:35

  Apreciază

 • 37. nightmare  |  14 iunie 2013 la 09:31

  Iar melodia asta e extraordinara

  Apreciază

 • 38. noradamian  |  14 iunie 2013 la 10:34

  Ziua bună, prieteni 🙂
  Nightmare, 35, teribilă biografie! Acoperă toată mizeria ultimilor 23 de ani şi cea la care e pe cale să devină definitivă sub usele! Efectele, pe care le-am văzut în „infraverde” şi despre care scriu de câţiva ani, au făcut atâta rău încât şi după ce o să dispară ilici,”mostenirea” lui va rămâne activă ( inclusiv în mentalităţi) ca si a lui cească după ’89. Uneori e mai bine să nu sti ce e-n subterane…

  ps.nici nu-ţi vine să crezi că ştiind aceste „adâncimi ale satanei” şi conexiunile ei formate-n 23 de ani, cineva conştient ar fi îndrăznit să se confrunte cu aşa ceva. Cu excepţia „nebunului” de Băse…

  Apreciază

 • 39. noradamian  |  14 iunie 2013 la 10:36

  36, 37, superbe! Multzam 🙂

  O zi frumoasă!

  🙂

  Apreciază

 • 40. nightmare  |  14 iunie 2013 la 10:50

  Buna dimineata!!!!

  Vladimir Alexe a fost făcut in toate felurile …..cartea a apărut ,cred acu’ 4-5 ani,iar PSD a cumpărat aproape toate exemplarele apărute …nimeni nu a pus cap la cap toate momentele cruciale ale României ca si Alexe ….o sa-ți trimit pe mail niște investigatii de ți se ridica parul in cap ,ale l jurnalistului Mihai Muntean parca …nu mai țin minte ….fost jurnalist la EVZ ,care le-a avut in arhiva ,dar au dispărut.

  Apreciază

 • 41. nightmare  |  14 iunie 2013 la 11:04

  Jurnalistul Mihai Munteanu a câştigat, împreună cu o echipă de jurnalişti, premiul Daniel Pearl pentru proiectul de investigaţie transnaţională Offshore Crime, coordonat de un alt jurnalist român, Paul Cristian Radu. Premiul a fost decernat în cadrul Conferinţei pentru Investigaţii Jurnalistice Globale (Global Investigative Journalism Conference), care a avut loc la Kiev, între 13 şi 16 octombrie. La conferinţă a ţinut un discurs şi Nick Davies, investigatorul celebrului caz Murdoch.

  Apreciază

 • 42. nightmare  |  14 iunie 2013 la 11:06

  Seria de investigatii s-a numit Cupola si a scos la lumina rețeaua tenebroasa a fostei Securități

  Apreciază

 • 43. nightmare  |  14 iunie 2013 la 11:07

  E vorba de anul 2011….scuze

  Apreciază

 • 44. noradamian  |  14 iunie 2013 la 17:00

  Nightmare, 40, chiar te rog!
  43, mi-aduc aminte de „Cupola”, stârnise un mare interes! Au apărut vreo două articole, asteptam cu nerăbdare să continue (anunţaseră că va fi un serial!) dar s-a oprit brusc… 🙄

  Apreciază

 • 45. noradamian  |  14 iunie 2013 la 17:07

  Test preluat de la M.Politeanu:

  Cui ii apartine citatul de mai jos?

  1. Ceausescu
  2. Iliescu
  3. Blaga
  4. Kim Jong Sun
  5. Castro

  „Am venit in China, din nou, pentru a intari relatiile cu colegii chinezi, cu Partidul Comunist Chinez […] Deci ramanem pe aceeasi linie de relatii excelente cu Partidul Comunist Chinez”

  Apreciază

 • 46. nightmare  |  14 iunie 2013 la 18:03

  Blaga

  Apreciază

 • 47. nightmare  |  14 iunie 2013 la 18:18

  Trimis mail

  Apreciază

 • 48. nightmare  |  14 iunie 2013 la 18:28

  Nora

  Îmi pare rău ca nu am găsit pe net ,decât un articol referitor la acesta investigatie ……pe care ți l-am trimis

  Apreciază

 • 49. taiss  |  14 iunie 2013 la 18:39

  ascultati se pe PABLO ALBORAN, NU STIU SA COMPART NIMIC DECIT PE FACEBOK, ESTE UN TINAR SPANIOL LANSAT PE INTERNET , ARE O VOCE DE AUR PTR TOATE VIRSTELE, UN BUN SFIRSIT DE SAPTAMINA

  Apreciază

 • 50. noradamian  |  15 iunie 2013 la 00:15

  L-am primit, nightmare, multzam!

  taiss, am reţinut numele o să-l caut. 🙂

  Noapte bună, prieteni 🙂

  Apreciază

 • 51. noradamian  |  15 iunie 2013 la 00:39

  Apreciază

 • 52. nightmare  |  15 iunie 2013 la 01:24

  noapte buna !!!

  Apreciază

 • 53. nightmare  |  15 iunie 2013 la 01:29

  Apreciază

 • 54. fini  |  15 iunie 2013 la 07:47

  Neata! 🙂

  Apreciază

 • 55. fini  |  15 iunie 2013 la 21:10

  Buna seara! 🙂

  Edith Piaf – RARE

  Du temps de votre vie
  Vous vous appeliez Sophie
  Et vous étiez jolie
  Mademoiselle Sophie

  Vos rêves pleins de folie
  Et votre fantaisie
  Vous firent la plus jolie
  Mademoiselle Sophie

  Oh, Sophie, Sophie !
  Vous aviez de beaux ch’veux
  Un sourire délicieux
  Des rêves pleins les yeux
  Quel être merveilleux
  Vous faisiez dans la vie
  Oh, Mademoiselle Sophie

  Un homme sans fantaisie
  Dont vous aviez envie
  Entra dans votre vie
  Mademoiselle Sophie

  Il vous a dit „Chérie
  J’ vous aimerai pour la vie”
  Il vous avait menti
  Mademoiselle Sophie

  Oh, Sophie, Sophie !
  Ne vivant que pour lui
  Vous laissiez vos amis
  Pour ne penser qu’à lui
  Mais il n’a pas compris
  Un jour, il est parti
  Oh, mademoiselle Sophie

  Adieu la fantaisie
  Adieu votre folie
  Vous n’aimiez plus la vie
  Mademoiselle Sophie

  Un triste soir de pluie
  Donna à Dieu l’envie
  De vous prendre la vie
  Mademoiselle Sophie

  Oh, Sophie, Sophie !
  Mais, que vous a-t-il pris
  De nous quitter ainsi
  Sans nous avoir rien dit ?
  Vous avez tué la vie
  Vous êtes au paradis
  Oh, mademoiselle Sophie

  Du temps de votre vie,
  Vous vous appeliez Sophie
  Et vous étiez, oh vous étiez jolie
  Mademoiselle Sophie

  Apreciază

 • 56. fini  |  15 iunie 2013 la 21:13

  Jamais d’repos.
  Toujours courir.
  Métro, bureau
  Et repartir.
  Et même le dimanche, il faut faire des affaires,
  Laver, repriser, repasser sa misère
  Retour à pieds,
  Au bout de la nuit
  Matin mouillé,
  Pleurant d’ennuis

  Y a pas d’printemps le long d’ma vie.
  Je n’crois pas aux calendriers.
  J’ai beau faire des économies,
  L’printemps je n’peux pas m’le payer.
  Le mois de mai passe et m’oublie
  Et le bonheur en fait autant.
  Peut-être que j’suis pas assez jolie
  Mais dans ma vie y a pas d’printemps.

  Mais le destin m’a fait une farce
  Et le vingt et un du mois de mars,
  Quand le printemps chante à pleine voix sa naissance
  Avec un beau gars m’a fait faire connaissance.
  Il m’a dit : „Viens”.
  Il m’a souri
  Et dans mon coin,
  Tout a fleuri.

  Y a du printemps le long d’ma vie
  Et j’me moque des calendriers
  Car maintenant, c’est d’la folie,
  J’en ai même au mois de janvier.
  J’ai plus besoin d’économies.
  Mon cœur et moi, on est content.
  Peut-être que j’suis pas jolie, jolie
  Mais dans ma vie y a plein d’printemps.

  Apreciază

 • 57. fini  |  15 iunie 2013 la 21:15

  Apreciază

 • 58. fini  |  15 iunie 2013 la 21:17

  Apreciază

 • 59. fini  |  15 iunie 2013 la 21:19

  Des murs fanés,
  Des jours sans joie,
  Rideau passé,
  Un lit trop froid,
  Un cœur par ci,
  Un cœur par là
  Et des soucis,
  Des embarras…
  Heureusement l’on dort…

  Pour moi tout’ seule,
  La nuit vient de tomber.
  Pour moi tout’ seule,
  Le rêve a commencé.
  Il finira demain matin,
  Je le sais bien,
  Mais je suis bien,
  Bien, bien, bien…
  …Je me parle tout bas.
  …Ne me dérangez pas !

  Huit heures, un tiret,
  Un sale boulot,
  Les traits tirés,
  Un sale bistrot,
  Un sale hiver,
  Un sale métro,
  Un fait divers
  Dans les journaux…
  Heureusement l’on dort…

  Pour moi tout’ seule,
  La nuit vient de tomber.
  Pour moi tout’ seule,
  Le rêve a commencé.
  Il finira demain matin,
  Je le sais bien,
  Mais je suis bien,
  Bien, bien, bien…
  …Je me parle tout bas.
  …Ne me dérangez pas !

  De la chaleur
  Dans mon hiver,
  Un nom qui chante
  Dans ma maison,
  Un cœur par ici,
  Un cœur par là,
  Plus de soucis,
  Plus d’embarras…

  …Pour moi tout’ seule,
  L’amour vient d’arriver.
  Pour moi tout’ seule,
  Le rêve a commencé.
  Qu’arrivera-t-il demain matin ?
  Je n’en sais rien
  Mais je suis bien,
  Bien, bien, bien…
  …Et je l’aime tout bas.
  …Ne nous dérangez pas !

  Apreciază

 • 61. noradamian  |  16 iunie 2013 la 01:06

  Noapte frumoasă e şi acum la Sibiu, de un sfert de oră m-am întors din centrul burgului. Iar aici găsesc un minunat remember muzical Edit Piaf! Mulţumesc, Fini 🙂

  Skorpion, danke!

  Somn usor

  Apreciază

 • 62. skorpion  |  16 iunie 2013 la 09:22

  buna dimineata,

  cultura la Sibiu, dar si politica:

  Adrian Papahagi

  La invitația domnului Profesor Marian Preda, particip astăzi la întâlnirea cu membrii Fundației Mișcarea Populară din Sibiu. Detalii după eveniment.

  🙂

  Apreciază

 • 63. noradamian  |  16 iunie 2013 la 15:05

  Skorpion, salut! Confirm: am schimbat două vorbe cu dl. Papahagi şi dl. Funeriu la întrunirea de la Ramada. 🙂

  Apreciază

 • 64. dora  |  16 iunie 2013 la 17:03

  sALUT DRAGI GRAINARI!

  @nora, „;ol: corecta observatia ta cu resuscitarea monarhistilor,iesiti din tetargie dupa interventia lui Base.Nu s-au mai facut masuratori in privinta preferintelor monarhice in tara,de multa vreme.Si se pare ca nr.romanilor dezgustati de carnavalele politicienilor ,de jocul penibil de-a constitutia ,s-au reorientat spre o forma de guvernamant salvatoare,asa cum s-a intamplat 10 mai 1866.

  Apreciază

 • 65. fini  |  17 iunie 2013 la 00:29

  Noapte buna tuturor! 🙂

  Apreciază

 • 66. noradamian  |  17 iunie 2013 la 01:21

  Dora, salut! Da, un segment din populaţie ar vrea monarhie. Problema e monarhul. Duda -rege? După mine unul de comedie bulevardieră. Dar, oricum, e normal ca electoratul să decidă ce formă de guvernământ preferă.

  Apreciază

 • 67. noradamian  |  17 iunie 2013 la 01:23

  Frumos clip, Fini! Multzam 🙂

  Noapte bună!

  🙂

  Apreciază

 • 68. nightmare  |  17 iunie 2013 la 01:29

  Apreciază

 • 69. fini  |  17 iunie 2013 la 21:31

  Buna seara tuturor! 🙂

  IGOR STRAVINSKI 17 iunie 1882

  Apreciază

 • 70. fini  |  17 iunie 2013 la 21:32

  Apreciază

 • 71. fini  |  17 iunie 2013 la 21:35

  Apreciază

 • 72. fini  |  17 iunie 2013 la 21:37

  Apreciază

 • 73. skorpion  |  17 iunie 2013 la 22:00

  hello,

  stai toata ziua pe plantatie,
  vii seara acasa si afli:
  ca blaga este in extaz de partidul comunist chinez,
  ca tudor barbu pleaca de la PPDD la PC, de la ”un partid mic in alt partid mic”,
  ca falca a fost achitat,
  ca oamenii pedeleului au iesit din comisia de revizuire a Constitutiei, practic au renuntat la lupta (motiv? blat???)

  Apreciază

 • 74. skorpion  |  17 iunie 2013 la 22:22

  @fini
  #72

  no comments,
  șocant chiar

  Apreciază

 • 75. fini  |  17 iunie 2013 la 23:39

  Salve Skorpi! 🙂
  @ 74

  Inseamna ca Stravinski a reusit ceea ce si-a propus.
  „Le sacre du printemps” (Sacrificiul) „tablouri din Rusia păgână” (conform subtitlului partiturii), mai precis riturile de fertilitate ale populaţiilor pre-creştine de pe teritoriul Rusiei, rituri încheiate cu autosacrificarea prin dans până la epuizare a unei fete special alese.
  Zugrăveşte trezirea naturii primăvara, ritualul ruşilor primitivi (pre-crestini) la întâmpinarea anotimpului şi jertfa adusă de ei prin uciderea celei mai frumoase fecioare din colectivitatea tribală.

  Apreciază

 • 76. fini  |  17 iunie 2013 la 23:49

  @ 74

  interpretarea Pinei Bausch este sugestiva, impresionanta.

  Apreciază

 • 77. fini  |  18 iunie 2013 la 00:00

  Gute Nacht! 🙂

  Apreciază

 • 78. noradamian  |  18 iunie 2013 la 00:24

  Noapte bună, dragi prieteni! Nightmare, 68, plăcută piesă!

  Fini, multzam pentru miezonoptica muzicală si coregrafică. Bună selecţie! Petrushka, Sacre Printemps, le-am mai văzut, mereu cu încântare. Pina Bausch, impresionantă!

  Somn usor!

  🙂

  Apreciază

 • 79. noradamian  |  18 iunie 2013 la 15:34

  Postare nouă

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 935.990 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.455 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 935.990 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: