Câteva observaţii din fugă

29 iunie 2013 at 11:32 65 comentarii

În ianuarie 2012, consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu identifica trei direcţii politice posibile pentru perioada următoare loviturii de stat în curs atunci:

1. -O grupare autoritară să preia în continuare întreaga energie şi să spulbere sistemul democratic.
2- Violenţele să apară iar în stradă cu o amploare şi mai mare şi să provoace costuri enorme întregii societăţi.
3- Apariţia unei noi forţe politice care să absoarbă întreaga energie şi să o canalizeze spre un alt tip de politică.

După un an şi jumătate de  la evenimentele de atunci se poate observa că niciuna din direcţii n-a ajuns să le excludă sau să le domine decisiv pe celelalte două. Altfel spus, situaţia politică nu a intrat pe un canal unic, ireversibil, deşi suntem în zodia USL.

1. Gruparea USL continuă-n forţă preluarea energiei politice consolidându-şi dominaţia  prin acţiuni concertate de anulare a democraţiei cu mijloace aparent democratice. Mai mult sau mai puţin previzibile, cele câteva elemente de rezistenţă i-au diminuat, însă, avântul şi nu dau semne că vor ceda. Preşedinţia, Justiţia, o serie de condiţionări politico-financiare din partea instituţiilor UE, noile reglementări europene JAI, funcţionează ca factori activi care reuşesc să apere încă, statul, de scopurile totalitariste ale USL. Îmbătaţi de uşurinţa cu care au îmbrobodit boborul, atacatorii nu dau înapoi, însă, ci se adaptează. Gândită în spiritul puciului de acum un an, elaborată în regim de urgenţă, centrată pe un parlament discreţionar, în chestiunea democraţiei şi a statului de drept, constituţia USL, acum în stand-by, ar însemna „soluţia finală”.

2. Dacă manevrele prin care USL şi-a croit drumul la putere au reuşit să-ntoarcă ţara pe dos,  ca „victorie” a unor făcături uselist-mediatice, revoltele actuale care mocnesc acum ici-colo împotriva celor care i-au tras pe sfoară nu vor mai atinge, nefiind susţinute de vreo forţă  obscură, pragul critic- chiar dacă vor lua amploare.

3. N-a apărut nici o forţă nouă, ci doar nişte bobâlne politice în jurul unor lideri de carton care fie au resuscitat vechea meteahnă bolşevică epuratoare sub lozinca „meritocraţiei” (şefului!) fie au resuscitat fantome politice sub lozinca „altfel de politică”. Cum n-au reuşit nici măcar să respecte un pact de alianţă între ele într-un moment crucial,  nu prea e de crezut că-şi vor depăşi arivismul, egoismul, fariseismul şi, nu în ultimul rând, idiosincraziile, la nivel de şefi mai ales- că-şi vor căuta cămeşile albe din vara trecută şi se vor îmbrăţişa. După ce şi-au ratat şansa unificării, ameninţate cu dispariţia, acum, micile formaţiuni aflate în derivă nu fac decât să caute formule salvatoare umile prin arealul munţilor de steril fesenişti, adică să recurgă la practicile politice comune de rebrenduire numărându-şi procentele  precum Pristanda, steagurile. Din păcate, acolo unde înglobările de resturi politice şi lipituri la „vechii inamici” ţin loc de criterii meritocratice şi etice”, s-a isprăvit cu înnoitul clasei politice…

Dacă Fundaţia&viitorul Partid Mişcarea Populară vor reuşi să absoarbă o cantitate de energie socială suficientă şi să o canalizeze în timp util spre un alt tip de politică, calitativă, rămâne de văzut. Deocamdată, nişte oameni cu altfel de viziune de acolo, confirmată de proiectele şi realizările lor anterioare, bazându-se din capul locului pe un sistem de criterii sănătoase, încearcă să pună-n mişcare un motor politic nepoluant.

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , , , , .

Lănci tocite Repetabila catastrofă…

65 comentarii Add your own

 • 1. nightmare  |  29 iunie 2013 la 16:44

  excelent articol Nora !!!!….Felicitari ….ce spui de treaba asta ,care se vintura acum …incredibil cine o preia

  http://www.cotidianul.ro/succesor-pentru-presedintele-recuperator-216135/

  Apreciază

 • 2. skorpion  |  29 iunie 2013 la 18:40

  În ianuarie 2012, consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu identifica ….

  corect anul?

  Apreciază

 • 3. skorpion  |  29 iunie 2013 la 18:49

  Ana Otilia Nutu scrie pe facebook:

  Eu mă duc la mitingul de pe 2 iulie de la Antipa deşi nu sunt băsistă, pedelistă, fană MRU, membră de partid, de stânga, de dreapta, occupy, gay, creştină, progresistă, ecologistă, păşunistă sau mai ştiu eu ce.

  Mi se pare normal să ies în stradă când o supermajoritate politică lipsită de opoziţie distruge Constituţia pt a elimina echilibrul puterilor în stat, pentru a câştiga putere absolută şi pt a îngenunchea justiţia.

  Dacă nu vi se pare important, dacă vă deranjează mai tare decât asta faptul că poate la Antipa vor mai fi şi băsişti, pedelişti, fani MRU, membri de partid, de stânga, de dreapta, occupy, gay, creştini, progresişti, ecologişti, păşunişti sau mai ştiu eu ce, îmbrăţişaţi canapeaua, că e vacanţă. Că uite exact de-aia n-avem opoziţie şi exact de-aia ne văităm că n-avem proteste ca la bulgari.

  spune frumos, nu??

  da, vom fi acolo marti!
  🙂

  Apreciază

 • 4. theo  |  29 iunie 2013 la 19:25

  salutäri cu drag,gandurile mele bune sunt cu voi,
  mergetzi la antipa, actul de prezentzä e ceva f. inportant.
  revin cand pot, mä retzin „unele”.dar vä sunt aläturi cu tot
  sufletul.

  Apreciază

 • 5. taiss  |  29 iunie 2013 la 23:38

  mie imi plac consilierii lui BASE, se vad oameni inteligenti,calmi si diplomati,au invatate multe de la BATRINUL LUP DE MARE.Si am mai ajuns la o concluzie f. grava echipele de fotbal.Imaginati-va ce violente au facut galeriile de fotbal cu sustinerea lui Zara fat. SI mai cred ca STEAUA nu este a lui ciobanasulcelistet BECALI CUM SE CREDE EL, ci este a PSD, rapidul psd prin fratii negoita inventati tot de psd, iar mai nou am citit ca M TUCA a pus-o de un santaj cu mita de OLGUTA LA CV,VIZAVI DE MITITELUL.N u imi place mititelul, dar tuca reprezinta haznaua FELIX 3,si vrea si el o galerie ,care platita bine va crea haos asa se poate guverna bine o tara de catre corupti,galeriile de fotbal sint minerii sub alt invelis, minerii care au provocat violente si se tot vorbeste de mineriadele lor de ceva ani, acum gaSTII DE POLITICIENI LE-A FATAT MINTEA UN PUI -GALERIILE DE FOTBAL SINT SI MAI VIOLENTE DECIT MINERII. Sa dea dumnezeu sa gresesc eu.

  Apreciază

 • 6. taiss  |  29 iunie 2013 la 23:39

  tot eu, salutari si sanatate ptr TEHO, BINE CA SI PTR VOI SI UN FINAL DE SAPTAMINA FRUMOS

  Apreciază

 • 7. Nora Damian  |  30 iunie 2013 la 00:20

  Seara bună sau, mai bine zis, dimineaţa! 🙂
  Nightmare, multzam, acusi mă duc si la articolul din Cotidianul!! 🙂

  Apreciază

 • 8. Nora Damian  |  30 iunie 2013 la 00:22

  Skorpion, da e exactă data, 23 ianuarie 2012. Găseşti articolul respectiv aici :http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-lovitura-de-stat-962720.html#ixzz1kHTUD6io

  Apreciază

 • 9. Nora Damian  |  30 iunie 2013 la 00:32

  Skorpion, n-am nimic împotrivă cu iesirea din 2 iulie, felicitări! Dar poate ai observat şi faptul că d-na respectivă e, înainte de toate cele înşirate, o antibăsistă militantă şi o militantă anticoabitare tenace.În privinţa asta e ton la ton cu SRS care a cerut public, ieri, ruperea pactului de coabitare. La fel gândesc si alţi oengisti si jurnalisti, nu e ceva secret.

  Apreciază

 • 10. Nora Damian  |  30 iunie 2013 la 00:36

  Taiss, si eu cred că Gigi hoţomanu’ e doar prostu’ cu bani scos în faţă şi că-n spatele lui se află un grup de politicieni spălători de bani. Dacă lucrurile stau asa, vor iesi curând la iveală şi alte mizerii, oricât ar vrea ei să le-ngroape.

  Apreciază

 • 11. Nora Damian  |  30 iunie 2013 la 00:39

  Theo, ne gândim cu drag la tine, sperăm să n-ai necazuri, te asteptăm cu comentarii.

  Apreciază

 • 12. skorpion  |  30 iunie 2013 la 00:47

  @Nora
  #8
  am recitit articolul, multumesc,
  as cita si ultimul paragraf din articol:
  Din punctul meu de vedere, mai bine o „lovitura de stat” în interiorul fiecăruia din partidele existente, decât o lovitură de stat la nivelul instituţiilor naţionale.
  din pacate ce s-a intimplat anul trecut a fost o lovitura de stat aproape reusita…

  Apreciază

 • 13. skorpion  |  30 iunie 2013 la 00:49

  in privinta Otiliei Nutu, parca nu as fi atit de dur,
  nu poate fi comparata cu imbecilul securist SRS,
  poate este o insuficienta intelegere a realitatii din Ro privita in ansamblu, de unde si atitudinea ei…
  nu vezi cit de putini inteleg apele in care ne miscam de atitia ani??

  Apreciază

 • 14. Nora Damian  |  30 iunie 2013 la 01:02

  skorpion, n-o compar cu SRS decât în privinţa antibăsescismului si a poziţiei anticoabitare care n-a fost accidentală cum crezusem la un moment dat, ci motivată de un scop personal sau de grup. Orice om, nu analist, nici expert pe nu stiu unde, îsi dă seama cu usurinţă că fără coabitarea asta eram acum fiii ploii…

  Apreciază

 • 15. skorpion  |  30 iunie 2013 la 01:03

  corect,
  din pacate, coabitarea a fost singura solutie pentru perioada asta…
  unii au intuit corect, altii nu…
  tot din pacate

  Apreciază

 • 16. Nora Damian  |  30 iunie 2013 la 01:05

  „lovitura de stat în interiorul partidului” e expresia lui MM preluată de lăzăroiu. Macovei spera ca prin comisia de etică să reformeze pedeleul si aredeul. Ce s-a ales din asta, ce au făcut liderii aredeului cu comisia respectivă e chiar cheia esecului dreptei si a destrămării ei, am mai vorbit despre asta.

  Apreciază

 • 17. skorpion  |  30 iunie 2013 la 01:06

  da, asa este,
  mergem in continuare pe nisipuri miscatoare in privinta dreptei…

  Apreciază

 • 18. Nora Damian  |  30 iunie 2013 la 01:07

  Am a doua oară într-o săptămână, probleme de logare pe wordpress. M-am logat pe FB ca să intru în grădină. Nu pricep de ce. O să-mi schimb iar parola 🙂

  Apreciază

 • 19. skorpion  |  30 iunie 2013 la 01:08

  da, foarte ciudat…
  schimba parola!

  Apreciază

 • 20. Nora Damian  |  30 iunie 2013 la 01:13

  Azi am bântuit prin Mărginime, am avut o întâlnire cu fosti elevi, ne-am chefuit niţel la Sibiel 🙂 Mâine plec la mare, revin la sfârsitul săptămânii viitoare. Deconectare totală, sper 🙂

  Să fiţi cuminţi ( dar nu exagerat)

  🙂

  Noapte bună!

  🙂

  Apreciază

 • 21. skorpion  |  30 iunie 2013 la 01:15

  excelent, Nora,
  drum bun + distractie maxima!
  🙂

  Apreciază

 • 22. Maria  |  30 iunie 2013 la 01:40

  Mi-e tare dor de Sibiel 🙂

  Distracţie frumoasă la mare!

  Noapte bună!

  Apreciază

 • 23. Mih  |  30 iunie 2013 la 09:08

  Buna dimineata si bine va regasesc! 🙂
  Ca de fiecare data cand ajung in Gradina Norei, am motive de bucurie si apreciere, citind textele gazdei si comentariile.
  Ma bucura in mod deosebit prezenta lui Theo – cele mai bune urari!

  O duminica placuta si Nora – o vacanta excelenta pt tine!

  [cantecul valurilor este acelasi, pretutindeni]

  Apreciază

 • 24. Aliosa  |  30 iunie 2013 la 13:21

  Apreciază

 • 25. theo  |  30 iunie 2013 la 13:27

  bunä,
  vä multzumesc pt. primirea cälduroasä,nu vreau sä vä
  incarc cu problemele mele, dar vä märturisesc cä vä
  simt aproape si vä inpärtäsesc pärerile si gandurile.
  sunt bucuroasä pt MP, sper cä se vor aduna catzi mai multzi
  oameni cu dragoste „adeväratä” de Romania..
  balivernele, atacurile la presedinte sunt f.f.urate, cand nu mai
  stiu ce sä spunä,dä zor cu Udrea. primitivism, cinism si f.
  des destructiv.
  panä una alta ;Udrea a venit cu gentzile de acasä, nu i-au
  gäsit nimic fraudulos la minister,frumusetzea este dela mama ei.dar cea mai mare calitate a doamnei U, este fidelitatea.
  desigur a fost folositä ca material de propagandä. femeile
  frumoase, si inteligente au f. greu. eu nu o cunosc, dar räutätzile dusmanilor Presedintelui , mi-au atras atentzia.si i-au
  urmärit toatä evolutzia ei.eu am o fatä si un bäiat.
  la USL au fost zeci de „figurante” CARE CHIAR NU-SI POT
  JUSTIFICA POSETELE, mä dezamägesc multzi care se dau de dreapta, si cu un primitivism si räutätzi, cand nu au ce spune scot pe Udrea, penibil.MRU si-a pierdut multzi sustzinätori si v-a pierde, cat timp oamenii lui il atacä pe Presedinte mizerabil.
  eu din suflet sper ca MP, sä fie la inältzimea asteptärilor.
  numai bine, voi reveni.

  Apreciază

 • 26. theo  |  30 iunie 2013 la 13:47

  derbedeul somnoros KÄKÄRÄU; VREA SÄ-L IGNORE PE PRESEDINTE, el paiatza buhäitä nu se uitä in oglindä??
  un nimic ce isi dä inportantzä, e f. bine , sä rämanä 30%
  asa poate fii evaporatä paiatza dela cotroceni.
  i-am arätat fatzaielile si miscärile de spastic paranoia ;unui Dr;
  OMUL ASTA ESTE BOLNAV- asta a fost diagnosticul.este f.
  grav, cä cineva il poate sustzine, Romania se va face de ras.

  un lucru trebuie urgent clarilicat!!!!

  catä populatzie are Romania??????dar URGENT !
  altfel manipulatorii din haita rosie, vor jongla dupä plac.

  Apreciază

 • 27. theo  |  30 iunie 2013 la 13:49

  nora,
  itzi doresc un concediu frumos si linistit.

  Apreciază

 • 28. theo  |  30 iunie 2013 la 13:58

  ce presä are Romania???
  nu-si pun intrebarea de unde au bani odraslele haitei rosii,
  sä-si deschidä restaurante, baruri, cand nu au muncit de loc?
  bäiatul drogatului primar, bäiatul santajistului puscärias fost premier.
  asta a lui nästase, mi-au spus prietenii, are o terasä cred la Herästräu cu un amic, la munte si-a construit un restaurant din barne mare, cu terasä si acum la Neptun…..cu banii………..
  furatzi de tatäl lui probabil. acum unde este presa??????????????

  hai cä e mai bine sä scrie de Udrea, s-au cä MP-nu reuseste.

  Miscarea Popularä va reusii.!!!!

  Apreciază

 • 29. Carmen-Maria Mecu  |  3 iulie 2013 la 08:25

  Eu cred ca se pot decela puternice sechele comuniste in modul de manifestare a populatiei din tara noastra.Poate de aceea suntem refractari, in mare parte, la democratie. Mie si democratia Internetului imi evoca uneori modul de functionare a „democratiei populare” de trista amintire.
  Am cugetat despre asta aici:
  http://marginaliamarginalia.wordpress.com/2013/07/02/o-iubire-devoranta-democratia-internetului-naste-monstri/

  Apreciază

 • 30. theo  |  3 iulie 2013 la 21:04

  ca orce lucru si internetul, poate deschide ochii si sufletele multora, s-au sädii urä si vrajbä cum fac cei din USL: ASTA FAC PE TOATE POSTURILE, sunt agresivi,mincinosi
  si f. limitatzi.
  sper din suflet ca romanii sä se trezeascä, este cumplit cat a decäzut Romania, decand este Plagiatorul cu haita lui la guvernare.

  Apreciază

 • 31. theo  |  3 iulie 2013 la 23:17

  sper din suflet ,ca Nora sä aibä cateva zile frumoase la mare.

  Apreciază

 • 32. Stiri Romania  |  4 iulie 2013 la 15:07

  Felicitari! Ai scris un articol pe cinste.

  Apreciază

 • 33. skorpion  |  4 iulie 2013 la 23:13

  Mentenanţa limbii române:
  trecerea de la „să-ţi fac şi să-ţi dreg”, „la implementare”!
  Andrei Plesu
  Îmi plac cuvintele străine naturalizate.
  > Mai dezmorţesc limba.
  > În timp, unele rezistă, altele dispar.
  > A ieşit din uz cea mai mare parte a turcismelor şi grecismelor aclimatizate, de sus în jos, în Ţările Române.Franţuzismele din limbajul administrativ al secolul al XIX-lea au rezistat fiindcă era
  nevoie de ele, ca şi cuvintele nemţeşti din limbajul
  tehnic.Rusismele din anii ’50 ai veacului trecut au avut viaţă scurtă.
  Nici nu se potriveau cu româna şi aveau şi conotaţii nasoale…

  După 1989, cine voia să pară pro-occidental începuse să anvizajeze şi să achieseze.
  Îl mai ţineţi minte pe Adrian Severin?
  Au apărut apoi multinaţionalele, ai căror manageri nu ştiau româneşte, românul întors de la burse, fotbalistul de 2 bani si
  menajera hoata care vroia să-şi marcheze lingvistic
  întoarcerea din străinătate şi reclamele (advertaizingurile) vazute în engleză.

  Adjuncţii autohtoni ai şefilor de multinaţionale au început să vorbească o română pigmentată cu feed-back-uri şi locaţii. Secretarele nu-şi mai spun decât manager assistant.
  Cizmarii sunt designeri.
  Mă aşteptam să fie vorba de crize de aclimatizare şi de micile noastre snobisme de cetăţeni ai unei ţări mici, dar vioaie.
  Nici gând.
  S-a ajuns la un nou limbaj de lemn, neologistic, întrebuinţat pe la posturi de radio şi de televiziune, iar cuvinte româneşti cât se poate de utile sunt înlocuite prosteşte de persoane care stau prost şi cu
  vocabularul limbii române, şi cu gramatica ei.
  Tot soiul de absolvenţi şi absolvente de Spiru Haret, cărora li se adaugă politicieni inepţi şi comentatori care par să-şi fi luat doctoratul la un sprit, înainte de a lua notă de trecere la română în liceu se dau în bărcile neologismelor, cu dezinvoltura prostului fudul.
  Potrivit lor, nu mai avem prilejuri, avem doar oportunităţi.
  Nu mai suntem hotărâţi să facem ceva, ci determinaţi.
  Nu mai realizăm, ci implementăm.
  Nu ne mai ducem într-un loc, ci într-o locaţie.
  Nu mai luăm în considerare, fiindcă anvizajăm.
  Nu mai consimţim, ci achiesăm.
  Serviciul de întreţinere a devenit mentenanţă.
  Ceva care ţi se pare obligatoriu e un must!
  Nu mai avem speranţe, deoarece am trecut la expectaţiuni.
  Nu ne mai concentrăm, pentru că ne focusăm.
  Şi nu mai aşteptăm un răspuns, ci un feed back.
  Nu mai avem frizeri si croitorese, avem hair stilisti si creatoare de fashion.
  Cu alte cuvinte, deţinem o oportunitate pe care suntem determinaţi să o implementăm într-o locaţie pe care am anvizajat-o, achiesând la o mentenanţă care e u must şi asupra căreia ne focusăm in expectaţiunea unui feed-back pozitiv.

  Altfel, când ies din rol, îi auzi cu câte un neaoş şi superior „Hai să-mi bag…” sau cu concluzia absolut academica : „Un căcat!”.

  (Andrei Plesu)

  Apreciază

 • 34. theo  |  5 iulie 2013 la 15:48

  SÄRACUL DL:PLESU, are mare dreptate sä se cruceascä,
  probabil jungla cu primitivi din Parlament, il scarbeste,
  cred cä este cel mai mizerabil si decäzut parlament din lume.

  Apreciază

 • 35. theo  |  5 iulie 2013 la 16:46

  scuze- scarbesc.

  Apreciază

 • 37. fini  |  5 iulie 2013 la 21:10

  Buna seara! 🙂

  Anat Cohen.

  Apreciază

 • 38. fini  |  5 iulie 2013 la 21:12

  Apreciază

 • 39. fini  |  5 iulie 2013 la 21:14

  Apreciază

 • 40. theo  |  6 iulie 2013 la 12:38

  fini,
  f. frumos ,multzumesc.

  Apreciază

 • 41. skorpion  |  6 iulie 2013 la 18:57

  http://cristianpreda.ro/2013/07/06/m-au-suspendat

  citez din final:

  Ar trebui, de fapt, nu să mă suspendați, ci să-mi fiţi recunoscători, pentru că v-am tras de mânecă, și, în loc de vorbe meşteşugite, v-am spsu adevărul.
  Vă invit și pe dvs. să luaţi în seamă adevărul şi să refuzaţi servitutea faţă de Blaga.
  Dacă veţi aproba, totuși, suspendarea, nedreptatea va fi pentru mine insuportabilă.
  Mi-e teamă că, într-un asemenea caz, ne despărţim şi că va dura mai mult de şase luni până să ne regăsim”.

  Membrii CNC au decis suspendarea mea, cu 345 voturi pentru, 183 contra și 34 de abțineri.
  Le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut.
  Regret victoria spiritului cazon în fața libertății.
  Reflectez la drumul pe care trebuie să-l apuc, pentru a mă exprima politic.

  Apreciază

 • 42. fini  |  6 iulie 2013 la 19:44

  Theo,
  @ 40

  cu mult drag. 🙂

  Apreciază

 • 43. fini  |  6 iulie 2013 la 20:11

  Skorpi,
  @ 41

  o victorie a pupincuristilor lui Blaga! 😥
  Pupincurismul la români este o practica, dar pentru unii se apropie de artă. Şi nu ar fi nimic dacă pupincuristul nu ar face pauze de respiraţie, când limba cu pricina înjură, căutând duşmani presupuşi pentru dosul pe care-l lustruieşte, cu gândul de a face plăcerea completă celui celui din capul trebii. Pe malurile Dâmboviţei, pupincurismul este concurenţial, competitiv. Cel care-l practică vrea să ia locul cuiva, se vede şi este acceptabil, în fond, politica este competiţie. Acum, că adie miros de ciolan, pupincuriştii sunt în alertă, caută locuri. O formă de pupincurism politic in PDL este „ciocul mic” si da-i cu bata intre coarne celui care indrazneste sa spuna adevarul, pe principiul că îi faci plăcere lui Blaga.

  Apreciază

 • 44. skorpion  |  6 iulie 2013 la 21:32

  @fini,
  absolut corect ce ai spus, dar sa stii ca si la locurile de munca este cam la fel…pupincuristul in floare are „succesuri” mai multe decit omul …corect, onest, etc…

  Apreciază

 • 45. fini  |  6 iulie 2013 la 22:29

  Skorpi,
  @ 44

  stiu ca esti patit la locul de munca. 😥

  Apreciază

 • 46. fini  |  6 iulie 2013 la 22:30

  Sara buna tuturor! 🙂

  Aastazi tot Anat Cohen:

  Apreciază

 • 47. fini  |  6 iulie 2013 la 22:53

  Apreciază

 • 48. fini  |  6 iulie 2013 la 22:55

  Apreciază

 • 49. skorpion  |  7 iulie 2013 la 09:18

  meata.
  ati citit articolul lui C.Campeanu?

  http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/intre-democratul-ponta-si-democratul-mohamed-morsi-306626.html

  Domnul Ponta ştie foarte bine ce a făcut anul trecut, dar ori nu înţelege, pentru că în ”constituţia” sa politică şi morală nu încape ideea de stat de drept, ori se preface că nu înţelege că şi în condiţiile în care referendumul ar fi fost valid, tot ar fi fost o lovitură de stat. Şi aşa ajungem la legitimitatea democratică.

  ****************** Pentru că, în momentul în care stabileşti prin Legea Fundamentală diferenţe de clasă, în care statuezi că suveranitatea nu mai aparţine poporului, ci parlamentului, când supui, de facto, Justiţia puterii executive, nu interesului cetăţeanului, când anulezi echilibrul puterilor în stat şi conferi întreaga putere Executivului, aşa cum au făcut germanii în 1933 cu cancelarul Hitler, doar pentru că se întâmplă ca un prim-ministru să fie popular la un moment dat, atunci, indiferent cât ai fi obţinut în alegeri, 56%, 70%, sau 99,99%, ca pe vremuri, atunci devii ilegitim. Şi exact asta este ce se întâmplă în Egipt sau în Turcia.

  ******************

  Apreciază

 • 50. fini  |  7 iulie 2013 la 21:44

  Buna seara! 🙂

  Pierre Cardin 7 iulie 1922

  Apreciază

 • 51. fini  |  7 iulie 2013 la 21:46

  Apreciază

 • 52. theo  |  8 iulie 2013 la 11:24

  bunä, sper cä Nora s-a intors odihnitä si cand are timp,
  sä ne povesteascä cum s-a distrat………….desigur färä
  mazäre drogatä.

  Apreciază

 • 53. noradamian  |  8 iulie 2013 la 20:13

  Seara bună, prieteni! 🙂

  Maria, 22,farmecul Sibielului e cu totul special. L-au descoperit în timp si mulţi vestici( mai ales francezi) Turismul a devenit o sursă importantă de venit pentru localnici. Cele 35 de pensiuni au suficientă căutare.

  Mih,23, caldă muzica mărilor, de aici ori de departe!

  Alioşa,24, faină piesă, thanks!

  Stiri Romania,32, mulţumesc!

  Carmen Maria, 29, din păcate monstruoasa dictatură şi-a cultivat cu succes roadele ticăloase şi-n dictatură. Bune observaţii, multzam pentru link!

  Theo, mulţumesc frumos! Am fost la Costinesti, e plăcut acolo şi ar fi mult mai plăcut ( marea e superbă) dacă ar fi mai multă grijă pentru plajă.
  Corupţia afectează totul: de la economie, justiţie, până la educaţie, sănătate, turism…

  Skorpion, efectele mizeriei din învăţământ acoperite de beneficiarii politici din învăţământ vor afecta teribil noile generaţii si vor adânci exodul creierelor…
  Bune articolele lui Plesu ca şi al lui Câmpeanu din RL

  Fini, pupincurismul, obedienţa, şantajul, adică toate bolile grele cultivate de politic în societate se simt la ele „acasă” şi-n pedeleul lui Blaga.

  Apreciază

 • 54. noradamian  |  8 iulie 2013 la 20:16

  Fini, multzam pentru Anat Cohen, acum i-am dat drumul, f. fain!!
  Şi pentru Pierre Cardin, mereu tânăr 🙂

  Apreciază

 • 55. noradamian  |  8 iulie 2013 la 20:19

  Apreciază

 • 56. theo  |  8 iulie 2013 la 21:51

  BINE AI REVENIT!!!

  Apreciază

 • 57. skorpion  |  8 iulie 2013 la 22:05

  bine ai revenit, doamna!
  🙂
  si multamfain pentru ……PussyCat de care ma leaga amintiri fantastice….
  🙂

  Apreciază

 • 58. noradamian  |  8 iulie 2013 la 22:17

  Bine v-am găsit, dragilor!

  Noapte bună!

  🙂

  Apreciază

 • 59. fini  |  9 iulie 2013 la 01:23

  Hei Nora,

  ma bucur ca te vad! 🙂 🙂

  Apreciază

 • 60. fini  |  9 iulie 2013 la 01:24

  Noapte buna tuturor! 🙂

  Apreciază

 • 61. fini  |  9 iulie 2013 la 05:58

  Neata tuturor! 🙂

  Apreciază

 • 63. noradamian  |  9 iulie 2013 la 12:32

  Salut!! 🙂

  Fini, multzam de energizante, binevenite într-o zi cu trebi multe 🙂

  Apreciază

 • 64. noradamian  |  9 iulie 2013 la 19:02

  postare nouă

  Apreciază

 • 65. theo  |  9 iulie 2013 la 20:26

  felicitäri d-lui Däniletz, trebuie cerut socotealä
  goläniilor fäcute de plagiator. PONTA nemernicul , asa s-a bägat si cu Morar ,s-au a complotat contra tinerilor magistratzi din CSM, cu concursul scorpiei temnicere

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.628 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.454 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.628 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: