Nevoile şi neamurile

1 august 2013 at 12:28 19 comentarii

Organismul societăţii noastre suferă de tulburări temporale. Ceeace era uşor de constatat şi de tratat cu vreo douăzeci, zece ani, cinci ani, poate chiar mai puţin a proliferat în ticăloşie şi huzureală  de o neruşinare fără seamăn. Dacă după ’89 s-a înţeles relativ repede că pesede, udemere şi, parţial, pedele -ca descendente ale nomenclaturii peceriste- au pus ghearele pe zestrea boborului, au hăcuit-o, au vândut ce era de preţ (pe nimic pentru ţară, pe milioane şi averi uriaşe pentru ei)  grosul împărţindu-l la câteva sute ori mii de buzunare politice, a fost, însă, greu să se-priceapă că nimic nu putea proteja mai hoţeşte sinistra garnitură de securişti ceauşişti decât emblema de partid istoric (cu moţ democratic perfect, cum e cel liberal). O  păcăleală istorică menită să dea iluzia de opoziţie la cele mai sus amintite ca şi la sateliţii infecţioşi de tipul PUNR, România Mare şi PC-ul solzos al varanului.

Am  scris atâta despre astea, de câţiva ani,  încât îmi e lehamite! Te saturi să tot vorbeşti de acţiunile anti-naţionale la care recurg grotaşii când simt un pericol, de energia irosită aiurea a societăţii, de costurile demente ale întreţinerii unei situaţii absurde, de confuzie, de degringolada morală, de evadarea valorilor umane.

Dinspre politicieni, deci, slabă nădejde! …Societatea? Victime ale urii varanice în stare de inconştienţă încă mai sunt destule. Unele nu se vor trezi nicicând mai ales că, anume pentru ei, grotaşii recurg în caz de pericol şi la alte tehnici garantate: pâine cu bănuţ şi naţionalism extremist de avarie. Totuşi, nu prea mai ţine cu asemenea abureli. Şi nici cu altele. E clar, prin urmare, cine e, şi de aici încolo, duşmanul lor de moarte. Al lor şi al celor din remorca lor! Şi că bau-baul de la Cotroceni, pe care n-au reuşit să-l alunge, doar prin simpla lui prezenţă le ameninţă şi acum „nevoile şi neamurile”!
***
…Un troglodit, o bestie din tagma celor răsplătiţi generos după revoluţia lui Ilici, se dă deodată-n stambă jucând public o scenă antologică din cariera sa de criminal în serviciul fostei securităţi. Revelaţie! Uite ce timpuri am trăit! Şi uite cu cine e peste măsură de generos statul postdecembrist! De 23 de ani, vasăzică, ne scăldăm în minciunile care-ntreţin paradisul şobolănimii. Ăsta da, civism! Da’ de ce taman acum şi-au găsit să facă tam-tam? Că lumea-i antenizată, manipulată şi zevzeacă se ştie, dar pentru ce şi pentru cine au funcţionat atâta amar de ani organismele statului înfiinţate anume pentru curăţenie? …Dacă aruncăm o privire peste rezultate, CNSAS pare a fi fost de mare folos torţionarilor partinici. La vremuri de primejdie pentru toxinele ceauşiste încuibărite în paradisul noului regim, şefii politici CNSAS au scos iute, pe post de scuturi umane, o Mona Muscă, un Paleologu, un Carol Sebastian… Perfect!

După ce i-au azvârlit însetaţilor de sânge, garniturile comunisto-securiste, inclusiv torţionarii criminali au răsuflat uşuraţi: puteau să-şi molfăie în siguranţă pensiile sfidătoare, să ocupe în continuare posturi cheie în presă, cultură şi în structurile statului, să facă afaceri oneroase cu statul. Cu statul lui Voiculescu, Vântu, Pleşiţă, Vişinescu şi atâţia alţii, ştiuţi şi neştiuţi. Iar acum, ce să vezi: un incident produs de un bătrân torţionar provocat de presă scoate şi IICCMER-ul la rampă! Funcţionarii politici de acolo au găsit că, după aproape un sfert de secol, bătrânii criminali în serie trebuie cercetaţi de justiţie înainte să dea ortu’ popii şi ultimul dintre ei. Oricum, şi-au mâncat mălaiul! Pentru memorie, pentru scoaterea din ignoranţă a naţiei, însă, e cât se poate de important! Totuşi, de ce acum? Să se anunţe iar pericole pentru şobolănime? Să se fi dat undă verde judecării crimelor imprescriptibile? Să-şi fi găsit curajul civic unii de acolo? Ori o fi încă un lest de aruncat care să le readucă liniştea celor din reţea? …Vişinescu vs. Varanu’? Dragnea? Torţionari vs. “amicii” lui Hayssam? Cine ştie?

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , , , , , , .

Casting Interviu cu Ministrul Marilor Proiecte

19 comentarii Add your own

 • 1. Taika Terezu  |  1 august 2013 la 13:22

  „Ori o fi încă un lest de aruncat care să le readucă liniştea celor din reţea?”
  *
  Asta-i!
  Rețeaua securisto-comunistă din culisele pucioase (de la puci) reușește să se deconspire din ce în ce mai transparent prin acțiuni de serviciu agitate (inițial inexplicabile pentru populime), practici istorice și modernizate prin cosmetizare continuă, dar presărate și cu gafe, rateuri, pripeli și alte neinspirații, menite să-i atragă (precum în jocul căutărilor după „rece-cald”) pe amatorii de adevăr scăpat între fierbinte și incandescent.
  Praful de liniște și confort secu.. se cunoaște după rezultat: timpul irosit pe lângă adevărul schimonosit și cu invitații de serviciu pe piste iluzorii tinde spre veșnicie.

  Apreciază

 • 2. noradamian  |  1 august 2013 la 13:43

  Salut, TT! 🙂 Nu stiu cât îi ajută! Oricum, mai puţin ca altă dată. Şi oricum e periculos şi pentru eventualii „tehnicieni”: riscă tot mai mult să le ia foc fundurile! S-a mai desteptat lumea 🙂

  Apreciază

 • 3. theo  |  1 august 2013 la 16:25

  bunä,
  in curand si-or da seama si SIBIENII,
  si IOHANNIS, este un oportunist (rosu), se ascunde
  crezand cä nimeni nu stie, colaborärile lui dinainte.
  este un gandac rosiu prefäcut, atunci cand o sä
  plaece dela primärie, se vor descoperii multe, chiar
  dacä acum are o armatä de oameni, pe care ii
  manipuleazä.

  Apreciază

 • 4. noradamian  |  1 august 2013 la 19:18

  Theo, servus, cred că si-au dat seama sibienii ce hram poartă, dar cu unii se potriveste la culoare iar ceilalţinu prea au ce face. Iohannis a luat-o rău pe arătură în ultimii ani, nu poţi decât să te minunezi! 🙄

  Apreciază

 • 5. theo  |  1 august 2013 la 20:23

  nora,

  eu auzisem demult, el este un socialist camunflat. asta sä
  aibä trece mai mare in austria si germania. el este un om cu multe pete, nu ar fi räu sä plece dela primärie, din cate stiu, a fäcut propietari pe multi din USL, dar nu se stie.
  am macat multzi bani ;cu tipi dubiosi din PC-PNL-PSD:
  SE PARE A DEVENIT VOCAL SI CHIAR INPERTINENT:

  Apreciază

 • 6. noradamian  |  1 august 2013 la 20:29

  theo, dacă s-a băgat la usele normal că are motive dubioase. De aia e vocal şi impertinent. Mai ales acum că l-a prins ANI…

  Apreciază

 • 7. theo  |  1 august 2013 la 20:33

  CU NISTE CUNOSTINTZE A SOCRULUI-fost procuror,
  vom vedea dacä poate face aranjamente??????????

  Apreciază

 • 8. theo  |  1 august 2013 la 21:15

  jOHANNIS IL VIZITA TOT TIMPUL PE vOICULESCU,
  deci sobolanul avea direct afaceri cu mafiotul turnätor,
  si cand nu era in PNL:se ascund multe acolo.

  Apreciază

 • 9. Mih  |  1 august 2013 la 22:21

  Buna seara!
  Si mie mi s-a parut o diversiune tema tortionarilor (aia din ’50 -’60, nu mai „recenti”) aruncata pe „piata” de IICCMER-USL.
  Nu stiu care e scopul. M-am gandit ca e o gaseslnita pt o lovitura de imagine a controversatei conduceri a institutului. Poate e motivul cel mai putin probabil. Cei de la ILD au abordat si ei subiectul, considerand ca securistii vor sa acopere dezvaluirile lui Pacepa. Slujbasi ai actualei puteri fiind, poate sunt „echipa de zgomote” care sa mai distraga atentia de la evenimentele curente (aproape tot atatea scandaluri), datatoare de frisoane puternice si insomnii…
  De intristat, m-a intristat ca intr-un fel, se foloseste iar memoria suferintelor indurate in puscariile comuniste, de catre persoane aflate fix in slujba stapanilor tortionarilor si/sau a urmasilor lor.
  Mi-am adus aminte de Memorialul durerii si de LHL si mi-a fost sila…

  Apreciază

 • 10. noradamian  |  1 august 2013 la 22:35

  Theo, nu-i de invidiat iohannis! După ce s-a bucurat de atâta respect până prin 2007 din partea sibienilor şi nu numai, s-a înhăitat cu cei mai detestabili din lunga listă de profitori politici. Cum îşi asterne, asa va dormi…

  Apreciază

 • 11. Mih  |  1 august 2013 la 22:40

  Am recitit coment. si ultima fraza suna putin aiurea. Sila este desigur exclusiv pt LHL 😦

  Apreciază

 • 12. noradamian  |  1 august 2013 la 22:47

  Mih, seara bună! „justiţiarii” varanului de la Antena 3 dădeau mai devreme cu torţionaru’ în justiţia lui Băsescu! Normal! Ceva numa’ bun cu care să abată atenţia de la ce se-ntâmplă cu bastanii uselisti. Sigur că monstrul ăla ar trebui judecat în regim de urgenţă! Ca si restul torţionarilor, al complicilor, protectorilor lor.

  Apreciază

 • 13. noradamian  |  1 august 2013 la 22:48

  Mih, am înţeles! 🙂

  Apreciază

 • 14. noradamian  |  1 august 2013 la 23:01

  Noapte bună!

  Apreciază

 • 15. Mih  |  2 august 2013 la 15:10

  Buna ziua! 🙂
  Azi, 299 ani de la nasterea lui Christoph Willibald Gluck

  Apreciază

 • 16. noradamian  |  2 august 2013 la 17:18

  Salut, Mih! Încântătoare piesă! Multzam 🙂

  Apreciază

 • 17. Mih  |  2 august 2013 la 17:57

  Cu placere si cu drag, Nora! 🙂
  Am mai gasit aceasta versiune a Melodiei lui Gluck care mi se pare extraordinara…Mi-au dat lacrimile…Pentru ca e ceva tulburator de firesc de…trist?…Sau tulburator de straniu si frumos?

  Apreciază

 • 18. noradamian  |  2 august 2013 la 18:37

  Vieţi din preajma noastră pe care adesea nu le observăm. Asupra cărora rareori ne găsim vreme să zăbovim. Povesti stranii, tristeţiobisnuite care, văzute de un artist, sensibilizează şi tulbură. Frumos!

  Multzam, dragă Mih!

  Apreciază

 • 19. noradamian  |  2 august 2013 la 18:41

  postare nouă

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.628 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.454 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.628 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: