Fixaţii dăunătoare

12 august 2013 at 17:43 70 comentarii

Am avut onoarea să stau la masă cu Monica Macovei într-un moment extrem de critic pentru dumneaei (imediat după ce fusese forţată de şefimea ARD, în frunte cu Blaga, să dizolve comisia de etică) şi, paradoxal, un moment potrivit pentru o solidarizare a bloggerilor de dreapta, susţinători ai criteriilor etice în politică. Un pic mai târziu am constatat că întâlnirea asta a fost din păcate, un moment de desolidarizare şi chiar de ruptură, având în vedere că un grupuleţ din cei aflaţi acolo erau suporterii (activi!) ai d-lui Blaga. Ce a urmat? Dispute personalizate, denigrări, manipulări. Nu insist…

Ca şi pân-atunci, ca şi alţi susţinători mai energici decât mine, de altfel, am continuat să văd în Monica Macovei „samuraiul” fragil capabil să-nfrunte structurile corupte, o persoană complet imună la politizare şi tentaţiile ei. Şi nu mi-aş permite vreodată să uit că fără efortul ei statul ar fi rămas prizonierul justiţiei lui bombo&comp. Continui să cred că ţara are nevoie ca de aer de oameni de felul Monicăi Macovei. Nu ştiu ce anume a determinat-o să se dezică de ea însăşi în relaţia partinică cu Blaga,  pare o reacţie de neîncredere în forţele ei ca şi-n fidelitatea susţinătorilor, dar, sigur, nu asta aş fi aşteptat. De acum MM nu se va mai reprezenta pe sine, „samuraiul” care ne uluise prin  îndrăzneală, tenacitate şi rezistenţă, ci va fi un politician obişnuit, un om de partid. Nu al oricărui partid, ci al unuia în care era socotită „procuroare comunistă”.
***
Previzibile sunt şi poziţionările faţă de subiect: dezavuare, chiar cu accente dure din partea celor care au susţinut-o  fără rezerve;  politizare cu nuanţe, în funcţie de interesele de partid (satisfacţia unor foşti aredişti, exact a celor care au făcut totul s-o scoată din joc în noiembrie, de pildă); asocierea volens-nolens cu Udrea (nu se poate fără!). În fine, dar nu în ultimul rând, reluarea aprigă a ofensivei la adresa foştilor susţinători ai MM (care, în baza nu ştiu cărui cod, al nu ştiu cărei etici, n-ar fi avut căderea să-şi arate dezamăgirea fără a fi acuzaţi de ipocrizie!) dar, atenţie (!) la pachet cu cea ţintind denigrator spre PMP şi corifeii săi.  În fine, în ciuda provocărilor iscate de acest episod, merită salutată poziţia neutră a PMP. Şi fiindcă toate curg, toate se schimbă, să preţuim ce e de preţuit, şi să urmărim, cu detaşare, ce va urma..

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , , .

De meserie- sifonar Domnul Remus Taiwan Cernea răspunde

70 comentarii Add your own

  • 1. theo  |  12 august 2013 la 18:03

    Nora,
    asa ne dezamägesc oamenii, in care mai credem.
    panä acum singurul rämas pe drum, chiar dacä mai greseste
    este Presedintele Bäsescu, este un mare om.un mare roman.

    Apreciază

  • 2. noradamian  |  12 august 2013 la 18:27

    Ziua bună! Theo, îmi pare rău, dar cum spun şi în postare, departe de mine intenţia de a o critica! O să-mi păstrez mereu aprecierea pentru tot ce a făcut Monica Macovei. Îi datorăm enorm, ca stat! În rest, e opţiunea ei, i-o respectăm 🙄

    Apreciază

  • 3. theo  |  12 august 2013 la 18:47

    desigur , eu sunt convinsä cä a judecat cum este mai bine, ce sanse ar avea, plus cred cä am scris si aici, este f. apreciatä pt. munca ei la UE, poate primeste acolo un post bun.

    Apreciază

  • 4. theo  |  12 august 2013 la 18:51

    ce uratä e politica romanä, panä acum urlau totzi, ungurii isi fac de cap si seful statului nu spune nimic.
    azi a fäcut declaratzii, nu este bine. declaratziile se scot din context si sunt folosite dupä plac, cat de ipocritzi sunt.
    prostul de geoanä se trezeste vorbind, ca si altzii, egal ce
    face s-au zice presedintele este gresit.

    Apreciază

  • 5. theo  |  12 august 2013 la 18:52

    nici nu am spus , bunä ziua,
    mii de scuze.

    Apreciază

  • 6. noradamian  |  12 august 2013 la 18:58

    Theo, de acord cu tine: e urâtă, teribil de urâtă politica autohtonă!

    Cred că preşedintele nu putea să nu fie ferm faţă de nerusinaţii de Jobick.Şi asa cum îl ştim, a făcut-o fără menajamente.

    Eu cred că Băsescu ţine sincer la unguri ca si la români si ei stiu asta. A dovedit-o prin tot ce a făcut. Iesirea lui de acum nu e naţionalistă, nici şovină,e politică.

    Apreciază

  • 7. Mih  |  12 august 2013 la 19:11

    Servus!

    Scriam zilele trecute ca ar trebui sa fim cat mai pragmatici si sa renuntam (pe cat se poate) sa lasam emotionalitatea sa primeze in reactiile si optiunile noastre. S-a intamplat adesea sa ne entuziasmam, sa devenim poate prea subiectivi din cauza asta si apoi, „dusul rece” sa ne ia prin surprindere… si sa reactionam disproportionat.
    Daca nu punem oamenii politici pe „soclu”, ii ajutam inclusiv, sa nu „cada” de la inaltime… 😀

    Apreciază

  • 8. noradamian  |  12 august 2013 la 19:29

    Mih, salut! E greu da’ parcă a mai scăzut numărul îndrăgostiţilor de un partid ori de altul. Asta ar fi un progres cât se poate de important! Înseamnă că putem susţine ideile si oamenii capabili să le pună-n practică prin raţiune- evident cu încredere si simpatie incluse- dar fără orbire emoţională 🙂

    Apreciază

  • 9. Mih  |  12 august 2013 la 19:45

    Nora,

    Imi place sa cred ca incepem sa ne maturizam. Macar unii dintre noi, ca altii…
    Foarte corect termenul „indragostiti”…

    Apreciază

  • 10. Taika Terezu  |  12 august 2013 la 19:49

    Tocmai îmi declarasem azi convingerea de băsisto-macovist, în ordine cronologică după calendarul ortoîmpiedicat al mersului format pe parcurs, adică mai întâi l-am votat în premieră pe Traian Băsescu pentru Președinție în 2004, cu toate că nu mi-a plăcut ca politician PD-ist și n-aveam – nici în clin, nici în mânecă – nimic comun cu PD-ul, ci doar o aderență fortuită la ADA (motivată de alternativa viabilă la mulțimea cacealmiștilor Cotroceniști formată din Ilici, dezarmatul cu ciocul mare și Bombonautul calității). Până atunci m-am dat cu țărăniștii la toate alegerile, fără nicio absență de la urne, cu excepția duelului prezidențial din turul 2 dintre criminal și nebun, unde nu concepeam să-mi bag vreo opțiune cu mâna proprie ci doar picioarele. La parlamentarele din 2004 n-am avut oricum de gând să-mi irosesc voturile pe niște perdanți țărăniști, scăpați sub pragul electoral, dar coerența impunea votul pro-ADA pentru o majoritate parlamentară necesară președintelui jucăcios, pe cât posibil, fără soluții imorale. Modalitatea de deturnare hoțească a voturilor mele de atunci, la inițiativa trădătorilor liberali, nu are cale de conciliere cât timp voi trăi.

    Nominalizarea Monicăi Macovei la Ministerul Justiției a însemnat pentru mine începutul… simptomelor băsismului, mi-a confirmat așteptările, iar după o scurtă perioadă de ministeriat la Justiție mi-am format convingerile macoviste, de la care n-am nicio șansă de abdicare. Strategia consecventă și rezultatele concrete (de până la intervenția în forță a acelorași trădători împuțiți, prin trântirea miniștrilor numiți de PD, aprilie 2007) și nu numai de până atunci, cercetate de mine temeinic (unele deosebit de eficiente, cu bătaie lungă), îmi justifică oricând macovismul, or astea n-au nicio legătură cu traseul politic ulterior al MM fiindcă nu-i schimbă cu nimic activitatea, faptele și efectele lor. Dimpotrivă, un compromis politic nu o compromite, cu atât mai mult dacă o menține în zona de acțiune și influență.

    Dacă mă întrebați ce-a fost în capul meu mai întâi, oul sau găina – băsismul sau macovismul ?- jur că n-aș fi fost băsist fără să fiu mai întâi macovist convins… și răsconvins. 🙂
    Asta-i fixația mea și nu văd nimic dăunător în ea. Cele dăunătoare sunt oportuniste, la ipocriții dotați cu unități de măsură relative, după vreme și gâdilici, la așa-zisa lor utilitate nemaipomenită, căzuți pe spate doar după ce li se dă nițică atenție (evident, dezinteresată 🙂 )

    Apreciază

  • 11. noradamian  |  12 august 2013 la 20:24

    Salut, TT! Păi exact parcursul ăsta l-am avut si eu, cu aceleasi argumente şi aceeasi fixaţie! N-a trecut mult de când spuneam că unde e Monica Macovei, acolo o să pun stampila! Ei, asta e, că de-acum, nu mai stiu… 🙄 Cât despre fixaţie, mă refer la fixaţia ei în PDL, faţă de contorsiunile ipocrite si oportuniste, e cu totul altceva! Nu cred că e bună, dar, repet, o respect şi pe MM si opţiunea ei.

    Apreciază

  • 12. Taika Terezu  |  12 august 2013 la 21:04

    Nora,
    Cândva am scris pe-aici despre momentul când MM ar deveni traseist politic… condamnat de ea (am zis că atunci m-aș retrage din blogosferă). În principiu, eu nu-l acuz pe transferatul motivat serios și nerecidivist, spre deosebire de oportuniștii evidenți, cu antecedente nelimitate, după criterii sfidătoare, unele ilare, altele datorate unor mutații parșive până în măduva oaselor, nerușinate sau periculoase, esențial incompatibile cu menirea susținută fără scrupule.
    Opțiunea ei pentru PE din PDL mi se pare suficient de inspirată și utilă, încât să nu consider locul câștigat de ea mai recomandat altui PDL-ist. 🙂

    Apreciază

  • 13. theo  |  12 august 2013 la 21:04

    sincer vorbind, eu cred dna. Macovei poate face si de la bruxelles f. multe pt. romania. si Presedintele o simpatizeazä
    asta s-a väzut mereu.
    ultimul firicel de simpatie pt. Täriceanu-manechinul de paie,
    a fost atunci cand datoritä mafiotului patriciu, MM a trebuit sä
    demisioneze.MM il incomoda pe täri-in päienjenisul cu haita rosie.si a läsat o visterie goalä,.

    Apreciază

  • 14. Taika Terezu  |  12 august 2013 la 21:38

    Și-apoi, până la alegerile PE mai sunt 9 luni; nu știu dacă Mișcarea Populară va mișca la termen. 🙂

    Apreciază

  • 15. noradamian  |  12 august 2013 la 21:38

    TT, asa am socotit si eu, dar nu pot să nu mă gândesc că MM nu se bucură, în realitate, de suficientă popularitate în PDLşi nicidecum de aprecierea reală din partea d-lui Buldog şi a acoliţilor săi. Asta-nseamnă că e vorba de un deal. Iar în cazul ăsta, dacă pe lista europarlamentarilor propusi de PDL va figura pe primul loc, ar avea şanse. Dar nu va figura pe primul loc, bănuiesc! Asta pe de o parte: Pe de altă parte, dacă prezenţa ei pe lista PDL ar aduce voturi acolo, ca independentă cred că ar fi avut mai mulţi susţinători. Iar dacă asta i s-a părut o întreprindere riscantă şi prea dificilă, nu văd de ce n-ar fi optat pentru PMP, având acolo girul lui Băse si al fostilor ei colegi din echipa de reformatori (Papahagi, Baconschi…)

    Apreciază

  • 16. noradamian  |  12 august 2013 la 21:41

    Theo, asa e: odată ajunsă în PE, d.na Macovei ar face treabă bună. Problema e că, mergând pe asemenea calcule, s-ar putea păcăli…

    Apreciază

  • 17. noradamian  |  12 august 2013 la 21:41

    Taikă, poate s-a pripit, totuşi, nu?

    Apreciază

  • 18. Taika Terezu  |  12 august 2013 la 21:55

    Deocamdată văd niște moașe, cam multe și dispuse să-și acorde doar propria întâietate la unificarea forțelor maternale. Partea strâmbă vine în chinuri… tot de la facerea de bine.

    Apreciază

  • 19. Taika Terezu  |  12 august 2013 la 22:02

    Nici nu-mi imaginez că MM ar fi tranșat o alegere simplă, fără să clipească. Pe de altă parte, dacă ar mai fi cumpănit-o până s-o amețească în două luntri, ar fi dat în altă extremă, cred, mai stânjenitoare. Oricum nu a avut de ales o soluție imediată, fără dezavantaje și nesiguranță.

    Apreciază

  • 20. noradamian  |  12 august 2013 la 22:11

    TT, să zicem că ai în faţă o listă de candidaţi PDL unde figurează, înaintea d-nei Macovei, onorabilul TRU (cel care, între altele, a făcut-o „procuroare comunistă”) O votezi pe Macovei şi ies amândoi. Ori poate, doar TRU… 🙄

    Apreciază

  • 21. noradamian  |  12 august 2013 la 22:14

    Ia uite cum ies gunoaiele la iveală!! Judecătoarea Sofica e cea care l-a făcut scăpat pe năstase în dosarul mătuşii „tamara” şi l-a ajutat să scape şi pe Hayssam!

    http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/cum-a-vrut-sa-se-ascunda-de-dna-codurile-judecatoarei-cirstoiu-309788.html

    Apreciază

  • 22. Taika Terezu  |  12 august 2013 la 22:33

    Nora 20
    Oricum trebuie depășit pragul electoral de 5% pt un partid, iar în procente ar fi necesare pentru fiecare europarlamentar aproape 3% din voturile valabil exprimate pe țară. Cu 9% ar fi asigurat locul 3 de pe lista PDL, alocat Monicăi Macovei.

    Apreciază

  • 23. neax  |  12 august 2013 la 22:34

    Pe mine mă fascinează treaba asta. Au existat după 90 şi, din păcate mai există mii de politicieni de teapa lui Năstase, Patriciu, Cătălin Voicu, Galbeni, Quintus, Iliescu. Toţi ticăloşi, fără scrupule, buni de puşcărie, nu să ia lefuri în forul suprem al ţării. Şi au existat trei inşi, Băsescu, Boc şi Macovei (trebuie să-mi scotocesc bine mintea ca să mai găsesc încă doi de calibrul lor), cam câte degete la o mână de tâmplar neatent, care au putut întoarce roata corupţiei. Cu efort, târziu şi incomplet. Dar au clintit-o din loc niţel. Boc şi Macovei şi-au cam epuizat forţele în asta. E păcat, dar ăsta-i preţul luptei cu balaurii. Oricum, pare mic: 2-3 oameni împotriva cohortelor de Bivolari. Băsescu pare că are în continuare chef de harţă şi trucuri în traistă.
    Cum am mai spus, mă fascinează gândul că, în absenţa lui Băsescu, Macovei şi Boc, am fi rămas un bantustan oarecare, cu Năstase la butoane şi Cătălin Voicu la sfori.

    Apreciază

  • 24. Hantzy  |  12 august 2013 la 22:37

    Buna seara!
    Pentru ca sunt in conced, nu voi polemica. Descrierea gazdei facuta fostului ministru e insa atat de perfecta, incat nu-mi pot retine o confirmare: intotdeauna cand m-am gandit la MM am avut in minte imaginea unei sabii de samurai, a unei daitö. Insa ceea ce altii gasesc pur si simplu perfect, pentru mine e insuficient, In ciuda taisului perfect, sabia asta e stereotipa: nu poate impunge, nu poate fi aruncata, nu poate fi mascata, nu e flexibila, nu scanteieaza, e numai daitö. Otel perfect in prelungirea vointei samuraiului.
    Eu prefer briceagul elvetian: multifunctional, adaptabil, minion, Am fost odata innebunit de Base. Briceagul elvetian insa nu te lasa niciodata la nevoie …

    Apreciază

  • 25. noradamian  |  12 august 2013 la 22:42

    TT, da, probabil e vorba de un asemenea calcul. Şi atunci e de-nţeles! Nu si de plăcut… 😉

    Apreciază

  • 26. Hantzy  |  12 august 2013 la 22:45

    #13 theo:
    ” (…) ultimul firicel de simpatie pt. Täriceanu-manechinul de paie,
    a fost atunci cand datoritä mafiotului patriciu, MM a trebuit sä
    demisioneze.”

    Doar pt conformitate: MM nu a demisonat. Remanierea guvernamentala din 2007 a scos PD de la guvernare. Tariceanu, din cate retin, a dorit mentinerea dumneaei in guvern, pentru ca pe atunci era neinrolata politic, insa nu-si putea asigura sustinerea PSD, care se prevalau de motiunea simpla reusita impotriva ministrului in februarie 2007, a remaniat si acest resort, desi initial n-a cedat. Nu stiu cat amestec a avut Patriciu, dar oficial cam asta a fost filmul.

    Apreciază

  • 27. skorpion  |  12 august 2013 la 22:46

    hello,
    hop, am aterizat si eu in gradina…
    salve, all, cu TT in frunte,
    🙂

    – pentru mine intii a fost un tip pe nume Basescu, care m-a dat gata cind a renuntat la imunitatea lui parlamentara pentru a fi cercetat in dosarul flota,
    – apoi a fost MM si altii….. unii au ramas in raza lui TB, altii au zburat, evadat, emigrat…..

    Legat de MM:
    – de unde stiti ca va candida pe listele PDL?
    – ati citit ceva oficial?
    – a gîngurit in aceasta privinta adriana saftoiu?
    – ma intereseaza sa citesc cu ochii mei si sa fac analiza gramaticala si literara a textului,
    – si daca este adevarat, pe ce pozitie candideaza, caci zvonurile, deh, zvonurile o situeaza pe jenantul loc 3, dupa stolojan (de 2 ori tradator de TB si nu numai) si dupa oportunistul TRU, sluga lui Blaga…
    – am intrebat-o si pe blogul MM daca este adevarat, asta in urma cu vreo 2 luni, cind iarasi au circulat zvonuri de acest fel…

    – intr- o discutie cu prieteni am spus ca eu nu voi vota MM, daca va candida pe lista PDL,
    – in mod surprinzator, in aceeasi discutie, persoane care au condamnat vehement coabitarea Basescu-borfasulPonta mi-au spus ca vor vota PDL, daca MM va fi candidata la acel partid…

    incilcite sint caile gindirii umane, nu-i asa?
    dar cele politice? si mai dihai

    🙂

    Apreciază

  • 28. noradamian  |  12 august 2013 la 22:47

    Neax, asa e! Trei inşi care au ţinut Ţara să nu cadă-n groapă. Pare aproape un miracol! Iar cei trei încă sunt în arenă. Însă doar pe Băse îl văd remontat si gata de a continua, într-un fel, bătălia.

    Apreciază

  • 29. skorpion  |  12 august 2013 la 22:49

    preluat de pe FB

    🙂

    „Spune-mi ce va spune Preşedintele şi-ţi voi spune ce va spune A3”.

    Cam aşa e povestea cu menajeria lui voiculescu.

    Apreciază

  • 30. noradamian  |  12 august 2013 la 22:51

    Hantzy, 26, nu stiu de unde ai tu informaţiile oficiale, dar neoficial, adică real, lucrurile nu stau deloc asa. N-a fost nevoie, într-adevăr, să demisioneze MM, dar exact pentru a scăpa de ea a fost dat afară pedeleul din guvern! Am fost martori clipă de clipă, declaraţie de declaraţie, fapt după fapt.

    Apreciază

  • 31. skorpion  |  12 august 2013 la 22:54

    Hantzy,
    esti in eroare totala – intentionata sau nu, nu mai conteaza!!!!

    Tariceanu – anul 2007 – nori negri pentru Monica Macovei inca de la inceputul anului.
    Cei doi nu se intelegeau absolut deloc, mai ales ca tariceanu ii mai strecura documente spre semnare, care nu i se pareau MM ok si nu le semna……

    prin primavara lui 2007 tariceanu le-a cerut PDL-ului sa renunte la Monica Macovei, ceea ce, bravo lor, atunci PDL nu a facut…

    iar tariceanu a luat decizia de a azvirli PDL-ul peste bord, cu Monica Macovei in frunte…

    cam asa a fost istoria reala… vezi, citeste si te vei lamuri…

    tariceanu o ura pe MM, de unde scoti ca o voia in guvern??
    doamne, si nu au trecut decit 6 ani de atunci si uite cum se falsifica evenimentele….

    precis ca a existat atunci intelegere subterana cu PSD!!!

    Apreciază

  • 32. Taika Terezu  |  12 august 2013 la 22:56

    Salve (de tun) mr. Sk! 🙂

    Apreciază

  • 33. noradamian  |  12 august 2013 la 22:57

    Skorpion, văd c-ai aterizat fără să strici iarba 🙂 Salut! Să-nţeleg că tu îţi iei informaţiile din gângurelile Adrianei Săftoiu? …Că eu, nu! 🙂 Stirea cu opţiunea MM era zvon de acu’ câteva săptămâni dar abia acum a devenit stire de partid şi de presă Macovei n-a confirmat dar nici n-a infirmat. Nu pot aprecia în ce măsură opţiunea asta va ajuta PDL si nici pe MM.

    Apreciază

  • 34. skorpion  |  12 august 2013 la 23:04

    NU, NORA, eu nu iau informatiile de la adriana saftoiu, ci un blogger numit axinte a scris pe blog sau facebook ca stirea privind candidatura MM a fost lansata de madama saftoiu. La aceasta informatie, i-am replicat lui axinte ca m-am linistit…. caci pentru mine saftoaica = zero!!

    Poti sa-mi dai link „dupa stirea de partid si de presa?
    🙂
    danke!!

    Apreciază

  • 35. Taika Terezu  |  12 august 2013 la 23:06

    Nora,
    La varianta MM- candidat independent, nu m-am gândit. Recunosc, mi-ar plăcea cel mai tare și cred că are șanse mai mari decât își imaginează.

    Apreciază

  • 36. noradamian  |  12 august 2013 la 23:12

    Adriana săftoiu e purtător de cuvânt pdl, mi-am amintit! Asa de puţin mă interesează cucoana că uitasem. Dar asta-nseamnă că gângurelile ei confirmă stirea :).

    Nu am pus postarea asta ca pe o bombă, nu văd de ce esti atât de provocator. Nu postez în funcţie de animozităţile între bloggeri si useri de pe FB. Fie si la nivelul de stire care circulă-n media, e vorba de o stire neplăcută, dar cât se poate de verosimilă în acest moment). Sper c-avem voie s-o discutăm. …Sau nu? 🙄

    As fi prima care m-as bucura dacă lucrurile n-ar sta asa!

    Apreciază

  • 37. noradamian  |  12 august 2013 la 23:14

    TT, am fost între cei care am susţinut, pe FB, ideea candidaturii ei independente. N-a avut ecou, pare-se! Oricum, mai e vreme de răzgândit. .

    Apreciază

  • 38. noradamian  |  12 august 2013 la 23:16

    Somn usor 🙂

    Apreciază

  • 39. noradamian  |  12 august 2013 la 23:24

    Şi un supliment, tot de „somn usor” 🙂

    Iulian Urban
    Toti cei 1200 de primari gasiti incompatibili de ANI isi vor pierde mandatele si vor fi condamnati penal !

    Indiferent cat va urla bufonul cu pene de la Mamaia ca trebuie ca Ponta sa il demita pe „cacatul” de Cazangiuc [ min. Justitiei ] , indiferent de faptul ca trimisul in judecata penala pentru frauda Liviu Dragnea va reusi [ desi ma indoiesc ] sa modifice legea ANI cu privire la incompatibilitatile primarilor, NIMENI si NIMIC nu-i scapa de :
    1. pierderea mandatelor
    2. condamnarea penala
    Pe cei 1200 de primari [ 80 % de la USL ] care au fost gasiti de ANI incompatibili !
    O noua lege ANI ar dispune doar pentru viitor, iar actuala prevedere incalcata de cei 1200 de primari este in vigoare din 2005! Asa ca, incompatibilii O CUNOSTEAU dar cu buna-stiinta au incalcat-o , si acum nimic nu-i mai scapa! In rest, va spun ca USL nu va reusi sa forteze nici pentru viitor modificarea legii ANI!
    Sper ca procurorii si judecatorii sa treaca rapid DOSARUL CELOR 1200 DE PRIMARI INCOMPATIBILI, astfel incat sa avem hotararile penale definitive in 2014 si odata cu prezidentialele sa se organizeze si noi alegeri locale in toate localitatile care vor ramane fara primari !

    Apreciază

  • 40. skorpion  |  12 august 2013 la 23:35

    nu văd de ce esti atât de provocator. – mie imi este adresata propozitia asta? eu provocator? why?
    eu doar am intrebat unde ai citit despre MM si candidatura ei pe locul 2-3 la PDL…..se poate un link?

    ………….. eu am rabdare….inclusiv in privinta MM

    asa cum am avut rabdare, cind toata suflarea pro_TB a sarit ca arsa din cauza pactului de coabitare si, uite, DNA lucreaza si inca lucreaza perfect,

    tot asa si acum astept, astept…………sa vad ce-i cu MM….
    s-ar putea sa mai avem parte de surprize placute, cel putin pentru mine… caci eu nu prea as vrea s-o votez daca candideaza pe listele lui blaga. Si pina in mai 2014 mai este foarte mult timp

    🙂

    noape buna!

    Apreciază

  • 41. Taika Terezu  |  12 august 2013 la 23:36

    Pierderea mandatelor rămâne în vigoare, dar modificarea legii ANI, chiar dacă elimină sancțiunea civilă numai pentru viitor, nu poate să mențină sancțiunea penală deoarece se va aplica legea penală mai favorabilă, adică fără condamnare.

    Apreciază

  • 42. Taika Terezu  |  12 august 2013 la 23:48

    Somn ușor! 🙂
    *

    Apreciază

  • 43. Hantzy  |  12 august 2013 la 23:50

    nora, skorpi

    in februarie 2007, o motiune simpla initiata de partidul lui Felix impotriva ministrului Justitie a fost votata in Parlament. Ca urmare, PSD si PC au cerut demiterea doamnei Macovei. Tariceanu a refuzat si s-a ajuns la CCR, care a confirmat faptul ca demiterea ministrului nu este obligatorie in urma motiunii simple, aceasta ramanand la latitudinea premierului. Probabil de frica reactivarii clauzelor de salvgardare, acesta nu a demis-o in februarie 2007, dar a facut-o la remanierea din aprilie, desi si atunci a macait o vreme.

    Apreciază

  • 44. Hantzy  |  13 august 2013 la 00:03

    Mi-am amintit: Un motiv al demiterii ei la remaniere ar putea fi diferendul dintre CPT si MM privind amanarea alegerilor pentru PE din primavara lui 2007 in toamna aceluiasi an.

    O seara buna!

    Apreciază

  • 45. noradamian  |  13 august 2013 la 00:12

    Skorpion, scuze, nu-s supărată pe tine, ci pe situaţie! Luni de zile n-am crezut nici eu! N-o vedeam nicicum pe Macovei pactizând de dragul unui post, cu buldogul! N-o vedeam alături de săftoiu, tru, oltean etc. De aceea am si scris postare! Iar situaţia respectivă nu e comparabilă cu coabitarea.

    Apreciază

  • 46. noradamian  |  13 august 2013 la 00:22

    Hantzy, tăriceanu s-a dovedit peste noapte a fi omul lui patriciu. Prin refuzul de a interveni în justiţie pentru miliardar, MM a devenit inamicul public nr. 1. Povestea a devenit publică. După ce a scos pdl-ul din guvern (repet, ca să scape de MM) tăriceanu a rămas premier, cu un guvern susţinut de opoziţia pesedistă! Patriciu însuşi a declarat senin că, la următoarele alegeri susţine financiar, atât psd-ul cât si pnl-ul. Forza corupţia!!!

    Apreciază

  • 47. skorpion  |  13 august 2013 la 00:25

    nora,

    stii ca de regula sint patimas, impulsiv, dar atit in legatura cu coabitarea, cit si acum cu MM_PDL am rabdare, astept si apoi ……..judec….
    asa ca nu mi-am pierdut increderea in MM…
    si m-a impresionat cineva, care mi-a spus ca o va vota pe MM chiar daca este pe lista PDL, desi detesta PDL, stie ca locul MM este la Bruxelles unde a facut enorm si unde va mai face multe lucruri importante!

    gute Nachht!

    Apreciază

  • 48. noradamian  |  13 august 2013 la 00:26

    Noapte bună!

    Apreciază

  • 49. fini  |  13 august 2013 la 08:18

    Skorpi,
    salve! 🙂

    @ 47

    si eu o voi vota pe doamna Monica Macovei chiar daca apare pe lista PDL, desi detest PDL.
    Nu ma intereseaza exrcitiile Yoga desfasurate peste tot sub deviza „Monica Mascovei a batut palma cu Blaga” sau „Monica Macovei beata”.
    Monica Macovei ramane Doamna politicii romanesti.

    Apreciază

  • 50. skorpion  |  13 august 2013 la 09:37

    neata,
    neata,
    @fini, foarte OK, deci MM va avea sustinatori si de acolo…
    🙂

    dar pe mine ma framinta altceva… este cam off topic, dar ma hazardez…. nu pot intelege in ruptul capului, cum este posibil sa ceri/accepti/negociezi o mita de douamilioanecincisutedemii euro – aka 2.500.000 euro – ca sa scapi de la puscarie niste infractori notorii….sa anulezi sentinte definitive, sa nu-ti faci datoria asta nobila de judecator!

    cit de flamind, lacom, lipsit de constiinta, lipsit de orgoliul profesiei bine facute ca sa accepti pe banda rulanta mita…. cred, ca in cei 23 de ani postdecembristi spaga alocata, distribuita unor magistrati se ridica la citeva miliarde euro…. si tot nu se satura, tot nu le este frica…. si cind te gindesti ca in comparatie cu salariul minim sau mediu pe economie, totusi un magistrat cistiga frumos, va fi avind si pensie frumusica…….cum de nu-i cade mina cu care ia spaga…

    auzi, 2,5 milioane euro negociabil……la 2,0 milioane, apoi la 1,5 milioane… si in final dinel staicu i-a tras teapa cu 0,3 milioane euro pe care nu i-a mai dat veronicai cirstoiu….

    auzi sa puna mina in coc si sa zimbeasca dulce – acesta fiind semnalul pentru demararea actului de coruptie…..

    deja au fost condamnati 40 de magistrati,
    urmeaza inca 30….

    ce-i va speria odata si odata???

    ca vad ca acum cu DNA inca nu le este frica, au si marit stacheta mitei la milioane euro (nu lei)…probabil ca doar puscaria pe banda rulanta si confiscarea averilor cistigate ilicit!!!
    (si nu prezumate a fi licite)

    voi ati vazut vreodata intr-o valiza 2,5 milioane euro? dar 1,2 milioane euro? dar lei?
    🙂

    have a nice day, am fugit pe plantatie, porumbul ma asteapta
    😛

    Apreciază

  • 51. Hantzy  |  13 august 2013 la 09:59

    Buna dimneata tuturor!
    nora, am dubii ca motivatia lui Tariceanu, la remanierea din 2007, ar fi fost indepartarea lui Macovei. Filmul evenimentelor este cel pe care l-am aratat si reies urmatoarele:
    – daca ar fi vrut s-o demita pe Macovei, Tariceanu ar fi putut s-o faca deja cu 2 luni mai devreme, in urma motiunii simple pe justitie
    – eliminarea lui Macovei din guvern nu-i aducea oricum niciun avantaj pe filiera Patriciu, sefii parchetelor neputand fi schimbati la acea data, optiunile politice ale acestora fiind evidente.

    Mai probabil este urmatorul lucru: la acea data PD crestea in sondaje si dorea alegeri anticipate. Ministrii PD nu scapau nici o ocazie de a-si discredita public colegii liberali. PSD o ducea si el greu si nu-si dorea anticipate. Rmanierea oferea solutia la ambele probleme: PNL putea guverna fara PD, dar cu sprijin parlamentar de la PSD. CUm Macovei era inca fara de partid, desi inclinatiile dumneaei spre PD nu puteau fi puse la indoiala, tariceanu a cedat si a remaniat si acel minister.

    Ca tariceanu era omul lui patriciu nu era o surpriza. Cei doi formasera impreuna PNL-AT, decisesera aliantele aripei in trecut, samd. Dar incep sa am dubii ca Patriciu e mafiot. Desi au trecut ani buni de la iesirea prezidentiala, cum ca el nu intervine pentru mafioti (oops! dar pentru cine atunci?!), scapata public de Udrea cand cu biletelul roz, justitia pare inactiva pe acest subiect. Fie nu gaseste dovezi suficiente pentru acuzare, fie nu e chiar asa de independenta cum o credem.
    _______________
    Privitor la decizia lui Macovei de a se alatura PD-L in campania pentru PE, trebuie sa vedem daca profilul moral al domniei sale e chiar atat de perfect. Online se pot cauta amendamentele pe care le-a dorit dumneaei sa le aduca CPP in vremea ministeriatului. Cum sa spun?! Daca ela ar fi fost lansate de Qariu, cu siguranta ar fi facut valva si ar fi fost amendate ca o intoarcere la vremea impuscatului. D-na Macovei a incercat sa le treaca cat mai silentios cu putinta, ele fiind blocate doar de CCR. Iar asta ma pune pe ganduri. Asadar, eu nu vad decat doua posibilitati.
    1. Fie salariul de parlamentar, adica net-net vreun sfert de milion in 5 ani, e prea frumusel pentru a renunta la el, mai ales atunci cand esti convins ca, din acea pozitie, iti poti ajuta tara.
    2. Fie exista un calcul. MP nu are nici timp, nici sponsori. de ce atunci sa nu candideze pe listele lui Blaga, intr-o pozitie fruntasa pentru a trage lista in sus, pentru ca apoi, din PE, sa sustina ce puncte de vedere doreste dumneaei sa sustina. Cu sansa sa si-i atraga de partea sa si pe Stolo sau TRU.

    Eu inclin spre 2, ca-l contine si pe 1.

    PS. Nu incerc prin acest comentariu sa sap la soclul increderii de care se bucura d-na Macovei, ci doar sa-mi exprim, cat mai rezervat posibil, o opinie personala. Sper sa nu-mi fie luata in nume de rau.

    Apreciază

  • 52. Taika Terezu  |  13 august 2013 la 10:24

    Saluttare!
    Nu suntem copii și nici naivi încât să credem că Tăriceanu și-a scăpat din frâu subalternii liberali, senatori, în frunte cu turmentatul puiuț Hașotti, care au contestat la CCR ineficiența moțiunii simple anti-Macovei, în sensul ca odată cu admiterea acțiunii să se obțină justificarea premierului de a-l mazili pe ministrul Justiției. Din moment ce încercarea asta a eșuat, s-a trecut la planul B: mazilirea în grup a miniștrilor desemnați de PD.

    Apreciază

  • 53. Taika Terezu  |  13 august 2013 la 10:34

    Mr. Sk
    „cit de flamind, lacom, lipsit de constiinta, lipsit de orgoliul profesiei bine facute ca sa accepti pe banda rulanta mita”
    Astea sunt ieftine, dincoace e mai scump. 🙂
    Nu neapărat cu valiza. Mita merge și în tranșe și în lanț, că doar intermediarii, de regulă avocați, nu prestează muncă voluntară.

    Apreciază

  • 54. Mih  |  13 august 2013 la 10:42

    ‘Neata!

    Nu intentionez sa contribui (prea mult) la inclinarea balantei catre unele, sau altele dintre comentariile privitoare la MM. Intru in randul celor care i-au apreciat si-i apreciaza contributia in procesul de reformare a justitiei. Am avut in timp doua mici semne de intrebare, ramase pe undeva… si legate de doua nume: Soros si AMP.

    In privinta celor „1200” de primari, unii zic ca e o cifra umflata de USL, cu scop:
    http://www.evz.ro/detalii/stiri/manipulare-marca-usl-cei-1200-primari-intrati-in-vizorul-ani-sunt-de-fapt-100-legea-e-da-1052125.html
    [marturisesc ca nu mor de dragul autorului, dar datele tin de informatii independente de aprecierile mele la adresa lui…]

    Apreciază

  • 55. Taika Terezu  |  13 august 2013 la 11:03

    Bulucul parlamentar nu poate fi oprit să modifice legile ANI și 161/2003, indiferent de numărul primarilor deja afectați, dar care trebuie musai salvați și prin efectul retroactiv al legii penale mai favorabile. Nu văd cum și când ar fi condamnați definitiv înainte de modificarea legilor amintite.

    Apreciază

  • 56. Taika Terezu  |  13 august 2013 la 11:17

    Avizele negative în cazul incompatibilității primarilor sunt simple simulări, prost regizate, lipsite de efectul real al prevenirii modificărilor preconizate.

    Apreciază

  • 57. Taika Terezu  |  13 august 2013 la 11:26

    Primarii sunt sufletul comerțului (cu voturi) și lubrifiantul esențial al mașinăriei de vot fără număr.

    Apreciază

  • 58. theo  |  13 august 2013 la 11:47

    bunä,
    este uluitor, trebuie schimbatä legea ca hotzii sä fure mai departe…………………..legal.

    uslinosii au fäcut un pact ,dacä vä aducetzi aminte, sä schimbe
    ANI, DNA, CSM, etc uite cä se sträduiesc.

    sä respectzi legile este greu, nu pot fura, atunci cum pot sä
    ducä miloanele la partid.

    ce lume!!!

    tot Bäsescu este de vinä.

    Apreciază

  • 59. theo  |  13 august 2013 la 11:51

    Hantzy,

    aläturi cu drumul, dar cunoastem „sustzinerile ” dvs.

    Apreciază

  • 60. Hantzy  |  13 august 2013 la 11:54

    Sunt doua strategii, theo.
    Unii schimba legea sa nu poata fura decat cei ce au persoane de incredere in posturi cheie, altii o schimba fie democratie si sa poata fura oricine.

    Apreciază

  • 61. theo  |  13 august 2013 la 11:59

    NERUSINAREA ESTE ASA DE MARE LA USLINOSI,
    cä mimeazä o revoltä a 1200 de primari incombatibili,
    ce nu este adevärat, sunt 100, dar sä manipuleze mai
    bine ingroase suma. niste escrocherii sentimentale hotzesti.
    si dacä sunt 1200- din diferite partide – f. bine, afarä cu
    cei ce nu respectä legea.
    acum sä vedem socetatea civilä …………..strigand

    nu vä atingetzi de, ANI-DNA; etc. asa ar fii normal.

    Apreciază

  • 62. theo  |  13 august 2013 la 12:01

    nu se pot face legi numai pt. hotzii USL
    existä o lege EUROPEANÄ.

    Apreciază

  • 63. Hantzy  |  13 august 2013 la 12:11

    theo,
    eu am evitat sa fiu visceral si am incercat sa prezint argumente cat mai logice.
    Ca nu sunt crezut, imi asum riscul, dar nici d-ta nu poti fi convingtor, daca insinuezi ca as „sustine” niste hoti. Cu mana pe inima, n-am facut-o, in cunostinta de cauza, niciodata! Si am cautat sa fiu mereu, cat de cat, informat.

    Apreciază

  • 64. theo  |  13 august 2013 la 12:13

    au multzi fixatzii, apar sub diferite nickuri si inegresc
    orce lucru bun s-au drept.tot din „strategie” face parte.

    Apreciază

  • 65. theo  |  13 august 2013 la 12:19

    minciuna este bine instalatä in mintea uslinosilor,
    primarii lor mint asa de ordinar, cä ar trebuii pt. minciunä
    sä fie sanctzionatzi. cat de mizerabili sunt crescutzi acesti nemernici.

    Apreciază

  • 66. theo  |  13 august 2013 la 12:23

    cat de cat, este relativ si nu de ajuns,
    poate sunt altzii mai informatzii, dar nu fac aprecieri deplasate
    ca acelea la adresa dnei. MM.
    MM, rämane cea care a croit drumul bun al JUSTITZIEI;
    ESTE UN OM CORECT SI F: APRECIAL LA UE:

    restul ,sunt vorbe de clacä.

    Apreciază

  • 67. Hantzy  |  13 august 2013 la 12:30

    Totul este relativ, theo. Exact ca si perceptia dumitale privind hotii uslinosi. Asta e o afirmatie deplasata. Eu n-am facut nici vreo afirmatie asemanatoare la adresa dnei MM.
    Si nici nu am votat niciodata PSD/FSN, vreo alianta din care a facut parte sau vreun candidat sustinut de acestia. Nici macar in 2000, cand am preferat sa ma abtin. In rest, ganduri bune!

    Apreciază

  • 68. noradamian  |  13 august 2013 la 13:04

    Ziua bună! 🙂 Oficial sunt depistaţi 106 primari incompatibili. Useliştii spun c-ar fi vreo mie două sute si că, la numărul ăsta, a-i scula de pe scaune ori, mai rău, a-i băga pe unii la zdup, ar destabiliza ţara! Între cei căutaţi la incompatibilitate sunt de toate soiurile şi din toate partidele, inclusiv pedele. (Solidarizare, prin urmare, ca deobicei,nu d-le blaga?) Om vedea! Umblă vorba şi că Hayssam l-ar fi mituit, între alţii, şi pe buldog cu 300.000 de euro ca să nu latre. Chiar acum să iasă la iveală aşa grozăvii? Acum, când conduce atât de bine, partidul? 🙄

    Apreciază

  • 69. noradamian  |  13 august 2013 la 13:16

    E încă timp… Vom vedea şi dacă MM va accepta să fie momeală pentru votanţi în schimbul ofertei buldogului de a o trece pe lista candidaţilor pentru un posibil mandat. În cazul ăsta, cum spuneam, poate n-a găsit altă cale din punctul ei de vedere. Oricum, îşi va găsi locul, sper, şi de aici înainte, în apărarea justiţiei.

    Apreciază

  • 70. noradamian  |  13 august 2013 la 13:22

    postare nouă

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

  • 936.628 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.454 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

  • 936.628 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: