Necontenita ofensivă a politizării

30 august 2013 at 12:36 87 comentarii

Fiecare rundă de alegeri (libere şi democratice, desigur) a  fost urmată -invariabil- de schimbarea unor garnituri de funcţionari din instituţiile de stat pe criterii partinice. Comunizarea sinistră dinainte de ’89 a devenit politizare organizată partinic păstrând perfect rădăcina şi năravurile. Pecerismul s-a transformat în pesedism, a evoluat în pesedenelism plus anexe adică uselism. Ministere, agenţii, autorităţi, inspectorate, şcoli, universităţi, spitale etc. toate dependente de rezultatul alegerilor, repet, „libere şi democratice”. Primării de-ale „familiei”, fericite, şi primării venetice, oprimate care abia aşteaptă să se schimbe  macazul. Sau, mai pragmatice, se dau discret cu „duşmanii”. Cultivarea obedienţei politice instituţionale împinge accelerat societatea la ruină. Partide şi instituţii de toate calibrele mimează, natural, jocul democratic spre folosul grupurilor mafiote politice. Prezent pretutindeni, instinctul dominator al ocupanților politici, siniștrii invadatori ai statului, excelează în falsitate, aroganță și cinism. „Calități” de care, s-ar părea, că nici nu-şi mai dau seama. Îi auzi proferând minciuni enorme cu seninătate de cârlani, ca să zic aşa, după cel mai notoriu dintre ei în acest moment.

Nici un partid n-a făcut excepţie. Au existat intenţii şi încercări superficiale, prost gândite şi aplicate care n-au făcut decât să readucă maladia, în forme mai rezistente şi mai invazive. În biserică şi armată. În presă şi oengeuri. Prezent peste tot, microbul politizării acţionează cu eficienţă maximă mai ales prin canalele subterane. La întuneric lucrează  netulburat. Pentru depolitizare ar fi fost nevoie de oameni politici nu de politicieni la kilogram, de marfă politică second hand, de neisprăviţi aduşi să servească şi să se servească. Perspectiva? …După înfiinţarea baronatelor  judeţene, programul de regionalizare în viziune uselistă pregăteşte o nouă ofensivă, radicală, de parazitare politică. Reuşita ar însemna cel mai apăsător obroc din ’89 încoace. În acest maidan total politizat, singură funcţionarea justiţiei se vede a fi încă, o realitate dătătoare de speranţă. Jegurile pe care le  scoate la vedere- şi la  judecată- inclusiv din cotloanele proprii- demonstrează adâncimile infernale ale corupţiei întreţinute prin politizare.

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , .

Discuţie cu un om serios RMGC bagă ordine

87 comentarii Add your own

 • 1. theo  |  30 august 2013 la 14:52

  nu se evidentziazä nimic deosebit, infintzarea regiunilor dupä placul lor, inseamnä banii romanilor in buzunarul lor, pt. zeci de ani puterea.
  uitatzi-vä la mizeria de Täriceanu, omul de bazä,consultantul lui Ponta, vä explicatzi dece nu s-a afisat cu MRU, ignorat
  total MRU, chiar a crezut in acel grupulet, Täriceanu este inhämat de mult la haita rosie, cu haina liberalä dä mai bine,
  dar este colaborarea securistilor, o face si a fäcut-o-

  Apreciază

 • 2. noradamian  |  30 august 2013 la 15:08

  Ziua bună! 🙂 Theo, regionalizarea ar fi benefică şi necesară dar nu în condiţiile decise de usl. Proiectul lor are ca scop subordonarea structurilor administrative din teritoriu şi a aparatului politico-birocratic cu politruci verificaţi,de partid, prin care vor ajunge la o falsă autonomie şi un control politico-economic total.

  Apreciază

 • 3. Taika Terezu  |  30 august 2013 la 15:23

  Saluttare!
  Atât de multe adevăruri crunte și idei de reliefat, în acestă postare, mă încurcă în alegerea unora mai potrivite la comentat.
  În conjunctura unui scrutin electoral disputat în condiții de echilibru relativ între-.să zicem- două curente (oarecum) opuse, îndemnul băsescian „Nu pot ei fura cît putem noi vota” este o soluție, dar numai de moment, adaptată la situația care oferă o ieșire mai onorabilă decât înfrângerea [dacă (ne) privim prin prisma alegătorilor care au reușit să încline balanța datorită prezenței sporite (tot de moment) și cu opțunea potrivită anti-furt]. Pe termen lung, însă, pentru interesul general înfrângerea este catastrofală… indiferent de partea câștigătoare. Din mai multe motive (selectez câteva):

  – în timp, situația de mai înainte se schimbă, intervin factori de influență a electoratului (dezamăgirea, delăsarea, indiferența, absenteismul programat și indus ș.a.), iar ponderea furatului devine dominantă și câștigătoare într-o altă conjunctură, favorabilă devizei inversate; „Nu pot ei vota cât putem noi fura”;

  -câtă vreme nu aveam un sistem de vot prevăzut printr-o lege simplă, clară, riguroasă și care să fie aplicată cu strictețe în vederea asigurării unor alegeri corecte, nu vom fi alegători ci votanți la grămadă, proști grămadă, supuși manipulărilor la grămadă doar cât să le facem jocul acelorași parveniți… cu rândul la guvernare prin politizare cu rândul, preocupați – tot cu rândul- să conserve metehnele premeditate ale sistemului de vot propice furatului după criteriul postecembrist “Cine fură mai mult câștigă” (inclusiv prin licitații cu strigare câștigătoare; cine oferă mai mult… ulei, zahăr, bani, buletine gata ștampilate sau fotogenice, alte produse și servicii, mijloace de transport, mobilizare cu forța locală, de fapt tot un drac de campanie în ziua votării, interzisă inutil de lege); tot cu rândul, după interesul de moment, același sistem de vot devine nefavorabil unei formațiuni politice sau alteia; trăim într-o amânare perpetuă a acestei schimbări radicale de legislație electorală, pentru că ține de decenii bune de pierdut la rând.

  -sperăm într-o reformare a clasei politice, dar cu aceleași pârghii falimentare și protejate cu puterea faliților noștri postdecembriști, specializați în practici de salvare națională, pregătiți să-și apere cauza și idealurile revoluționare cu ultimul răcnet al democrației:
  „Nu pot ei să strecoare oameni onești cât putem noi să împânzim borfașii noștri”.

  PS. Îmi păstrez speranța introducerii- cu forța europeană incitată de onestitatea macovistă- unei forme de constrângere legislativă, adaptată la specificul național, ideal, al destrăbălării.

  Apreciază

 • 4. noradamian  |  30 august 2013 la 15:50

  Taikă, salut, comentariul tău se articulează excelent la conţinutul postării.

  „Nu pot ei să strecoare oameni onești cât putem noi să împânzim borfașii noștri” e mai tare decât toate sloganurile electorale ale celor 23 de ani si ceva. În asta se regăsesc, cu excepţii nesemnificative, mai toţi combatanţii partinici ai perioadei postdecembriste.Într-o astfel de „viziune” câştigă cine are mai mulţi borfaşi. Pedeleul n-a vrut să rupă „tradiţia”, şi-a păstrat borfaşii, (e drept- ceva mai puţini) în actuala formulă fiind indispensabili. Datorită lor e încă agăţat de familie.

  Prezenţa MM în PDL pare a fi luată ca o garanţie de către conducerea PDL că-şi vor menţine locul la masa politicii. Sper să nu fie…

  Apreciază

 • 5. noradamian  |  30 august 2013 la 15:55

  ps. Am aceeasi speranţă, poate asta speră şi Monica Macovei…

  Apreciază

 • 6. Taika Terezu  |  30 august 2013 la 15:55

  Una din metodele specifice de descurajare a demersurilor din categoria celei sus amintite este ridiculizarea preventivă: ” Hai, bre, las-o baltă! Tot ideea fixă cu furatul voturilor? Mobilizarea oamenilor e obligația de căpătâi a primariior, d-aia au fost aleși, să-i reprezinte pe oameni, la fel cum procedează organul suprem când bate-n cuie legislația preferată” 🙂

  Apreciază

 • 7. noradamian  |  30 august 2013 la 16:02

  Da, ridiculizare preventivă asociată cu cinism fără scrupule. 🙄

  Apreciază

 • 8. noradamian  |  30 august 2013 la 16:03

  ponta vorbeste chiar acum despre „ce-i place mai tare” în proiectul uselist al regionalizării: despre „responsabilitate”. Şi se plânge (se putea să nu se plângă? să nu bage refrenul?!?) de sabotajul presedintelui..

  Apreciază

 • 9. Taika Terezu  |  30 august 2013 la 16:07

  Ei, da, Nora!
  Noi vem să umblm cu mănuși fine ca s-o vedem pe Monica Macovei în Parlamentul European, în vreme ce opozanții ei folosesc tot arsenalul din dotare: securimea, securea, secera și ciocanul. 🙂

  Apreciază

 • 10. noradamian  |  30 august 2013 la 16:15

  Bine şi necesar- de urmărit toate segmentele de pe toate fronturile, taikă! De-nţeles ce vor unii şi alţii. De urmat, oricum, ne urmăm propriile convingeri, nu? 🙂

  Apreciază

 • 11. noradamian  |  30 august 2013 la 16:21

  Revenind la „necontenita ofensivă a politizării”, deunăzi îmi spuneau nişte prieteni că la spitalul judeţean, de pildă, pesedizarea a ajuns până la nivel de maistru ( angajaţi pentru lucrări de reparaţii curente)

  Apreciază

 • 12. Taika Terezu  |  30 august 2013 la 16:23

  Da, fiecare se convinge pe sine că nu visează. 🙂

  Apreciază

 • 13. Taika Terezu  |  30 august 2013 la 16:28

  Până la urmă nici maistrul nu poate să lucreze cu oricine. 🙂

  Apreciază

 • 14. noradamian  |  30 august 2013 la 16:29

  Unii nu! Alţii se simt în mediul lor.

  Apreciază

 • 15. tucu2  |  30 august 2013 la 16:32

  Eu cred ca pentru Romania anilor 2000 votul universal este un blestem.Structura sociala a Romaniei nu ne permite sa intrevedem macar o echilibrare a optiunilor de vot.
  Atita timp cit nu exista o clasa de mijloc (reala nu formata din bugetari si imbogatiti din afaceri cu statul) , atita timp cit procentul celor ce traiesc din venitul minim pe cap de locuitor se apropie de 50% nu ne putem astepta la un comportament la vot diferit de cel de acum.
  Peste toate cele de mai sus se adauga si o propaganda mafiei si obiceirile mostenite si lipsa de educatie.
  Poate ar exista o speranta daca s ar introduce votul prin corespondenta sau cel electronic ca sa putem beneficia de votul romanilor din strainatate.Poate.
  Pina atunci insa nu ne putem baza (cred eu) decit pe votul negativ.
  II urez lui Ponta sa mearga din succes in succes astfel incit romanul cu burta goala , atins la tuica si la bere sa caute altceva mai bun.

  PS.Blestemul Ponta loveste din nou.(Va mai amintiti de blestemul Iliescu?) inca ceva morti si raniti de data asta in Ungaria.Inceputul a fost facut in Muntenegru.Feriti va de autobuze pe parcursul guvernarii Ponta.

  Apreciază

 • 16. noradamian  |  30 august 2013 la 16:34

  Astea-s chestii aparent mărunte care arată, însă, că au în desfăşurare o strategie bine pusă la punct pentru a-şi pregăti din timp ofensivele electorale în mod total „democratic”. Împânzirea cu „borfaşi” cumsecade, oameni de bine…

  Apreciază

 • 17. noradamian  |  30 august 2013 la 16:35

  Tucu, eu tocmai mă pregătesc de un drum… Doamne ajută!

  Apreciază

 • 18. noradamian  |  30 august 2013 la 16:40

  De urmărit stirea asta : „După ce a promis electoratului român că nu va permite un jaf la Roșia Montană, ba chiar că nu vede bine acest proiect, Victor Ponta face exact pe dos deschizând ușile marelui jaf, așa cum a făcut-o profesorul său, Adrian Năstase în 2003 cu Bechtel. Resursele naturale ale României intră sub tutela Gabriel Resources prin firma de avocatură a familiei Șova, mai exact NNDKP, firmă care a mai negociat contractele păguboase ale statului cu Bechtel”.

  de aici:
  http://turnul.blogspot.com

  (nu stiu nimic despre sursă dac-o fi adevărat, om afla):

  Apreciază

 • 19. theo  |  30 august 2013 la 16:40

  NUMAI BINE, si petrecere frumoasä.

  Apreciază

 • 20. Taika Terezu  |  30 august 2013 la 16:45

  @Tucu2
  Eu pretind alegeri corecte, care să reflecte raportul real al opțiunilor exprimate, și nu câștigarea lor de o tabără sau alta.
  Până la opțiunea preferată ne mănâncă falsa competiție. De-asta nu reușim să ne edificăm în privința capacității celor aleși: pe de o parte, nici nu-i alegi efectiv, iar pe alta, nici nu-i poți sancționa prin nealegerea recidiviștilor. Lucrul amestecat miroase a democrație de căcat. Altfel zis, cu o deviză de-a mea mai veche: „O țară privată de alegeri corecte are o democrație de privată.” 🙂

  Apreciază

 • 21. noradamian  |  30 august 2013 la 16:46

  Multzam, Theo! Nu chiar acum, peste vreo 10 zile… 🙂

  Apreciază

 • 22. Taika Terezu  |  30 august 2013 la 16:47

  Mi-a dispărut un comentariu-răspuns pentru Tucu.
  Nora, o fi în ladă?

  Apreciază

 • 23. noradamian  |  30 august 2013 la 16:49

  mă uit acu’ !

  Apreciază

 • 24. noradamian  |  30 august 2013 la 16:51

  Hopa, a apărut la a doua căutare :roll:! Noroc că sunt insistentă 🙂

  Apreciază

 • 25. tucu2  |  30 august 2013 la 17:09

  @Taika
  „”O tara privata de alegeri corecte are o democratie de privata””
  Este antologica.
  Daca imi permiti eu as folosi ambele sensiuri ale cuvintului „”privata”‘
  pentru ca un sens reprezinta visul mirlanului ajuns la bucate iar celalalt sens dat de fapt de tine arata clar starea democratiei mioritice.

  Apreciază

 • 26. tucu2  |  30 august 2013 la 17:11

  @Nora
  Sper ca nu vrei sa pleci din tara cu autobuzul.
  Blestemul Ponta nu actioneaza decit peste hotare.
  In tara functioneaza „”Blestemul boului cu colac in mina”” care bate orice alt blestem.

  Apreciază

 • 27. noradamian  |  30 august 2013 la 17:11

  De data asta subscriu celor spuse de dl. Vlaston aici:

  http://adevarul.ro/news/politica/ce-intelege-victor-ponta-regimul-basescus-1_5220a4cac7b855ff562b321c/index.html

  Apreciază

 • 28. noradamian  |  30 august 2013 la 17:14

  Tucu, plec peste hotare, cu o masină. Dacă nu intervine ceva neprevăzut 🙂

  Apreciază

 • 29. noradamian  |  30 august 2013 la 17:23

  Ce s-a ales de revoluţia din 23 august ( ppdd, înţeleg) aflăm acum de la M B ( de pe FB):
  „Nu mai am incredere in nici un partid,…chiar daca el se numeste chiar si PP DD,nici voi nu faceti nimic alceva decat a comenta pe facebook,azi e o luna de cand am inceput prorestele la Universitate,nu am vazut pe nimeni din cati a-ti promis ca o sa veniti in strada,am imprastiat peste 3000 de manifeste chemand in strada pentru toate relele care se intampla in Romania,am postat anunturi de chemare in strada pe toate gruparile pe care le am in lista,toti au semnat prezent,…in strada nu am vazut pe nimeni,…niste copii inca o data ne-au dat o lectie de viata,legandu-se de gardurile guvernului,…voi unde sunteti;Revolutia Romana care inebuniti cu postarile voastre ,in strada unde sunteti????,Opinia Publica,Portalul Revolutiei,Piata Universitati,Grupul Opozitiei Romane,Comitetul Revolutionar;etc……UNDE SUNTETI??????”

  Se vede că a lipsit fainoşagul…

  Apreciază

 • 30. Taika Terezu  |  30 august 2013 la 17:37

  Nora,
  Mesajul pierdut a apărut ulterior la 20.
  @Tucu
  Fii atent ce-am pățit!
  Am citit comentariul tău de la 25, fără să văd că între timp apăruse al meu de la 20; am început să rescriu mesajul și, frapat de coincidență, mi-am dat cuvântul de onoare că îți scrisesem aceeași lozincă. 🙂

  Apreciază

 • 31. tucu2  |  30 august 2013 la 17:38

  Cu masina merge.Se spune ca blestemul Ponta nu functioneaza decit pentru autobuze si microbuze.

  Si eu plec miercurea viitoare daca totul merge bine .Cu avionul.Desi e in aer sper ca Ponta sa nu se bage si la avioane.

  Apreciază

 • 32. tucu2  |  30 august 2013 la 17:49

  @Taika
  Fraza aia mortala cu democratie de privata ar trebui pusa ca motto pe fiecre blog de dreapta.
  Indraznesc sa i sugerez Norei ca macar pe timpul minunatei guvernari Ponta sa o foloseasca (evident cu acordul tau) ca subtitlu si ca definitie daca vrei a minunatei perioade pe care o strabatem sub inteleapta conducere a lui Mutunache si sub blinda lumina calauzitoare si urit mirositoare a Kakaraului.

  Apreciază

 • 33. noradamian  |  30 august 2013 la 20:43

  Tucu, da, e logic şi cât se poate de potrivit să vorbim, măcar din când în când, de „democraţia de privată” postdecembristă prin care aleşii neamului continuă să facă din ţara asta -pe fundaţia „cooperativei „Avântul”- un spaţiu tot mai nenorocit.

  Apreciază

 • 34. fini  |  30 august 2013 la 21:49

  Buna seara tuturor! 🙂

  Clownerie politica:

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/1054979.html

  Apreciază

 • 35. noradamian  |  30 august 2013 la 22:06

  Salut, Fini 🙂 Da, clovneria pare c-a pus stăpânire pe România. Deocamdată…

  Apreciază

 • 36. theo  |  30 august 2013 la 22:08

  Cäcäräu, regretä uneori cä nu este femeie,
  mai bine ar regreta ,cä nu este bärbat.

  Apreciază

 • 37. theo  |  30 august 2013 la 22:12

  se pare acolo la Ungheni au lucrat catziva, cat a trecut
  Ponta plagiatorul, figura ca in D.Taberii, acum e liniste.
  dar dusmanii,ziarele etc…………sunt rele.

  Apreciază

 • 38. noradamian  |  30 august 2013 la 22:17

  Theo, s-ar vrea femeie, crina, acum înţelegem de ce-i place „wella” 😀

  Apreciază

 • 39. theo  |  30 august 2013 la 22:25

  sincer ,cu gesturile ,fasoanele si isteriile de cocotä,
  ar fi caricaturä de femeie.

  Apreciază

 • 40. noradamian  |  30 august 2013 la 22:27

  Theo, bine zis 😆

  Apreciază

 • 41. noradamian  |  30 august 2013 la 22:27

  Noapte bună, dragilor! 🙂

  Apreciază

 • 42. theo  |  30 august 2013 la 22:29

  cred din päcate, cä este un pic blem-blem, poate
  un pic mai mult.este asa de fortzat,un prefabricat
  cu ivfose si gesturi de cocotä.
  dar nici cu mincinosul ordinar Ponta , nu-mi este rusine.
  a cules , toatä murdäria si hotzenia dela ilici si nästase.

  Apreciază

 • 43. theo  |  30 august 2013 la 22:33

  nora,
  f. frumos , multzumesc.
  noapte bunä.

  Apreciază

 • 44. fini  |  30 august 2013 la 22:44

  Somn usor tuturor! 🙂

  Apreciază

 • 45. skorpion  |  30 august 2013 la 22:57

  Partide şi instituţii de toate calibrele mimează, natural, jocul democratic spre folosul şmecherimii politice.

  Apreciază

 • 46. skorpion  |  30 august 2013 la 23:00

  „Nu pot ei vota cât putem noi fura”; = USL

  Apreciază

 • 47. skorpion  |  30 august 2013 la 23:03

  „Nu pot ei să strecoare oameni onești cât putem noi să împânzim borfașii noștri”. = USL

  Apreciază

 • 48. skorpion  |  30 august 2013 la 23:08

  bun articolul lui Vlaston

  Apreciază

 • 49. fini  |  31 august 2013 la 00:11

  Salve Skorpi! 🙂
  @ 46 @47

  Remember

  Apreciază

 • 50. fini  |  31 august 2013 la 00:12

  @ 49

  Remember

  Apreciază

 • 51. skorpion  |  31 august 2013 la 08:42

  fini,
  asa-i!
  🙂

  Apreciază

 • 52. skorpion  |  31 august 2013 la 09:14

  După 50 de ani de căsnicie el moare. La scurt timp moare şi ea şi ajunge în rai unde-l vede pe el.
  − Dragule, ce bine-mi pare să te regăsesc!
  − Lasă-mă-n pace! Contractul a fost foarte clar: “Până ce moartea ne va despărţi“.

  😛
  😛

  Apreciază

 • 53. theo  |  31 august 2013 la 12:34

  bunä,
  in feb, avem si noi 50 de ani,
  sä-i spun de acum?

  Apreciază

 • 54. Taika Terezu  |  31 august 2013 la 13:20

  Saluttare!
  Știți de ce Căcărău Virginel Vaginescu, nume de cod Cucuruzacu, are numele așa de lung?
  Ca să aibă cu ce să-și umple CV-ul.
  *
  Numele de cod i se trage de la umblătura de noapte la poker. Securiștii l-au mirosit înainte de racolare, s-au lămurit pe unde umblă ca fluturele de noapte, iar în final l-au botezat cu codul potrivit la locul aghezmuit.

  Apreciază

 • 55. Taika Terezu  |  31 august 2013 la 13:32

  Și Motoderapantul are numele lunguieț; CV-ul lui are alonjă cu ataș: l-a umplut și cu priceperea nenumăratelor neveste de împrumut.(tot pățitu-i priceput) 🙂

  Apreciază

 • 56. Taika Terezu  |  31 august 2013 la 13:38

  Știați deosebirea dintre un ofițer neosecurit ascuns prin acoperire și altul descoperit?
  Cel descoperit stă ascuns. 🙂

  Apreciază

 • 57. Taika Terezu  |  31 august 2013 la 13:42

  De ce se teme cel mai tare un neosecurist activ?
  Să nu rămână fără acoperiș deasupra capului.

  Apreciază

 • 58. Taika Terezu  |  31 august 2013 la 13:48

  Știți de ce MRU nu a mai depus proiectul de lege, promis în urmă cu șapte luni, împotriva ofițerilor acoperiți din Parlament?
  Au venit la el prea mulți parlamentari să-i strângă mâna, să-l felicite pentru inițiativă și să-i promită solemn votul în plen la adoptarea legii. 🙂

  Apreciază

 • 59. Taika Terezu  |  31 august 2013 la 13:53

  Mai corect spus: au venit prea mulți să-l strângă și de mână. 🙂

  Apreciază

 • 60. Taika Terezu  |  31 august 2013 la 14:15

  Până acum știm cu cine joacă poker Virginel Căcărău: liberalii Mihail Vlasov (Mișu zis „Împăratul”) și Dragoș Mănescu (zis și făcut când vine vorba să meargă cu Căcărău la Monte Carlo).
  Nu există jucător de poker care să nu fie atras de celelate jocuri organizate în casinouri. Microbul sangvin n-are limite în această materie bolnavă și nerăbdătoare să meargă la risc.
  Mai lipsește din gașcă cel puțin unul de la pokerul clasic în patru. Aș întreba-o pe Mona-Lifta Pivniceru, să ne-o spună pe limba ei; sunt sigur că știe cum se numește aia spartă care începe cu „chi”.. de la chintă. 🙂
  *
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/cat-a-jucat-misu-vlasov-la-ruleta-la-radisson-platinum-casino-si-contele-de-monte-cristo-10271.html

  Apreciază

 • 61. noradamian  |  31 august 2013 la 15:15

  Ziua bună! Taikă Terezu, uite-asa intră neosecuristii neoliberali în folclorul politic! 😀

  Apreciază

 • 62. noradamian  |  31 august 2013 la 15:17

  Prin târgu’ nost se vorbea încă de anul trecut şi de iohannis ca partener de nădejde al susnumiţilor pasionaţi de jocuri perdante. Abia după ce a ajuns la dreapta lu’ crin mi-am amintit de această explicaţie simplă a afinităţii celor doi oameni politici 😆

  Apreciază

 • 63. Taika Terezu  |  31 august 2013 la 16:05

  Salve, Nora!
  Parcă se explică mai ușor de ce, cum și mai ales cu ce vine neprihănitul Iohahanis la masa lui Virginel Căcărău. 🙂
  Puritatea dependenților mă tulbură până la lacrimi. 🙂

  Apreciază

 • 64. Taika Terezu  |  31 august 2013 la 16:13

  Într-un oraș de provincie este mai greu de ascuns practica asta jucăușă. Când îți pică la încemână, mai cercetează și convinge-te!
  După indiciile „clinice” și simptome, Johahahanis are moacă de donator universal. 🙂 Ăsta-i un motiv foarte serios să fie agreat în cercul Căcărăului. 🙂 🙂 🙂

  Apreciază

 • 65. Taika Terezu  |  31 august 2013 la 16:41

  Din acest puzzle cu masa de joc cacarisită se pot desprinde explicații și legături demne de toată atenția. E mică lumea jucătorilor cu vechime și mare probabilitatea să scape din vedere măsurile de precauție.

  Apreciază

 • 66. Taika Terezu  |  31 august 2013 la 16:58

  De altfel, Căcărăul a recunoscut public că știe jocul de poker, dar cică n-are timp de asta.
  Pentru un chiulău notoriu, cu meclă de individ fugărit de la locul de odihnă și dat de gol de ce altceva știe… să facă, pretinsul nepracticant într-ale pokerului, scăpat de microb pe cale naturală din cauza programului de lucru, a enunțat o minciună strigătoare la cer.

  Apreciază

 • 67. theo  |  31 august 2013 la 20:12

  AZI AM VÄZUT O PARANGHELIE; IERI A FOST ALTA;
  IN DELTÄ ALTÄ CROAZIERÄ, zeci de mii de euro, pt. säli,
  hotele,restaurante, etc.

  de unde bani?

  Apreciază

 • 68. theo  |  31 august 2013 la 20:19

  PONTA SI HAITA LUI SUNT NISTE CRIMINALI,
  declaratziile si minciunile sunt mizerabile, dar criminale direct.
  omul simplu nu stie ce dedesupt are acest cretin ce este
  montat de consilierii americani, sä mintä, sä amenintze, sä insulte presedintele.

  este f. grav. trebuie urgent troznit.
  se pare nu numai consilierii americani il manipuleazä si
  syrienii din romania, multzi dintre ei cotizeazä cu milioane la psd, teroristi ca haysam, bagä banii in luptä teroristä prin
  PSD, asa au fäcut cu iliescu.

  UNDE SUNT SERVICIILE???dar PROCURATURA???

  atitudinea lui PONTA ESTE DEPLASATÄ; CHIAR DE CONDAMNAT:

  Apreciază

 • 69. theo  |  31 august 2013 la 20:20

  UNDE ESTE SOCETATEA CIVILÄ???
  DAR PDL???

  Apreciază

 • 70. noradamian  |  31 august 2013 la 21:48

  TT, zice căcărău la mare: „Eu, pur si simplu, nu vreau sa fiu candidat. Vreau sa fiu presedintele Romaniei si voi fi!”… Oare crede că va fi numit????? 🙄 😀

  Apreciază

 • 71. noradamian  |  31 august 2013 la 21:49

  Theo, nu prea avem societate civilă, sau nu se vede. Despre opoziţie, ce să mai vorbim!

  Apreciază

 • 73. theo  |  31 august 2013 la 22:22

  eu cred ;cä ceva mafiotzi au interese si vor bäga cateva milioane, sunt multzi cu procese, unii condamnatzi, altzii cu afaceri.AUI DAT EI ” MILIOANE; 1 PERSOANÄ:

  DICTATORUL ANTONESCU O SÄ FIE NUMIT:
  ROMANIA ESTE UN IARMAROC; CU BALCI SI ALBA NEAGRA:

  Apreciază

 • 74. theo  |  31 august 2013 la 22:23

  eu cred acelas lucru, un om simplu, nu primea asa repede un
  transplant de organe,

  Apreciază

 • 75. theo  |  31 august 2013 la 22:40

  am citit ce a scris clermy la politeia, este exact ce mi-au spus prietenii mei din america.

  Apreciază

 • 76. theo  |  31 august 2013 la 22:44

  noapte bunä.

  Apreciază

 • 77. lastnightmusic  |  31 august 2013 la 23:36

  72 skorpy
  merci…… uluitor articol

  Apreciază

 • 78. noradamian  |  31 august 2013 la 23:40

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 79. Hantzy  |  1 septembrie 2013 la 09:28

  Buna dimineata!

  De azi avem si un bunic …
  Sa creasca mare!

  Apreciază

 • 80. tucu2  |  1 septembrie 2013 la 09:32

  S a dus dracului lansarea lui KAKARAU.
  Nu a dansat decit o noapte.
  Azi dimineata dictatorul l a sters pur si simplu de pe ecranele Tv.
  Cu ajutorul unui complot international -EBA a nascut.
  Imbecilitatea TV urilor romanesti excitata la maximum a mobilizat psihologi , astrologi , vrajitoare , ursitoare , toata intelighentia mincatorilor de semnte de bostan si de floare pentru a comenta evenimentul.
  Avem o dumineca plina.Pietele vor fi rascolite de eveniment.In fata blocului sau a portitei se va dezbate aprins .Companiile de telefonie mobila vor inregistra profituri uriase.Toata lumea va sta cu telefonul la ureche si TV ul dat la maximum.
  A nascut EBA.
  Kakarau plinge in pumni.
  Evident ca Basescu este vinovat.

  Apreciază

 • 81. Mih  |  1 septembrie 2013 la 09:51

  Buna dimineata!
  Cat mi-ar fi de drag sa va pot contrazice! Macar de-un strop! Dar aveti atat de cruda, amara si trista dreptate in ceea ce spuneti (si Nora, in textul ei excelent si voi toti, in comentariile voastre! 😦
  Raman cateva puncte de sprijin pt sperantele noastre, intre care Justitia (partea ei sanatoasa), cativa, nu multi, dar deja oameni politici (poate se va dovedi ca sunt mai multi decat vedem azi) si o particica de societate civila…
  Nivelul monstruos de abjectie politica atins de USL, in combinatie cu impostura si incompetenta economica, la care am putea adauga reactiile externe, poate ca va aduce pana la urma sansa de reactie sanatoasa din partea unei socitati (inca) apatice…Lehamitea multora NU e o solutie si vor intelege asta daca isi vor pune extremitatea de deasupra gatului la treaba…

  Apreciază

 • 82. Mih  |  1 septembrie 2013 la 09:57

  Sa le traiasca! 🙂

  Apreciază

 • 83. noradamian  |  1 septembrie 2013 la 12:13

  Ziua bună şi-nsorită, prieteni! 🙂

  Să trăiască sănătoasă şi fericită Sofia-Raisa şi toată familia ei! 🙂

  Apreciază

 • 84. noradamian  |  1 septembrie 2013 la 12:16

  Tucu 2, 😆 😆

  Şi da, „evident că Băsescu e de vină”…

  Apreciază

 • 85. skorpion  |  1 septembrie 2013 la 12:20

  Sofia – intelepciune, nu?

  Raisa – prenume des intilnit la rusi, suedezi, finlandezi…si sotia lui Gorbaciov purta acest nume!

  Felicitari!

  Apreciază

 • 86. noradamian  |  1 septembrie 2013 la 12:21

  Mih, straniu e că desi realitatea îi contrazice cu fiecare pas, încă au susţinere la destul bobor, inclusiv la unii care sunt si vor fi tot mai mult afectaţi de impostura şi incompetenţa lor 🙄
  Skorpion frumos nume- si eu am remarcat 🙂

  Apreciază

 • 87. noradamian  |  1 septembrie 2013 la 12:21

  postare nouă

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.319 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.456 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.319 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: