RMGC bagă ordine

31 august 2013 at 21:42 189 comentarii

Recentele întâlniri partinice motivaţionale desfăşurate conform tradiţiei pe litoral  au mai şters din neliniştile supuşilor uselişti provocate de dispariţia prelungită a liderilor lor prin zone de agrement la vest şi la est de patrie (bobor lăsat pe mâna dictatorului: pericol!). Acum  s-au liniştit: telefoanele s-au redeschis, distracţiile s-au mutat mai aproape, grijile, la alţii. Toate au revenit la normal. Planuri măreţe, laude personale, laude la adresa realizărilor miniştrilor (inclusiv a celor din dosarele DNA) vituperări la adresa preşedintelui; și tradiţionala relansare estival-prezidenţială a d-lui Antonescu. Politicieni puternici, pregătiţi să ducă boborul pe noi culmi de bunăstare, grăbiţi să revină-n capitală să rezolve chestiuni care nu suferă amânare. Astfel, după o lungă aşteptare, guvernul a dat, în fine, start proiectului lui Frank Timiş&comp. aflat pe prima poziţie de pe lista de urgenţe useliste de toamnă. Un proiect straniu cu o istorie bântuită parcă de duhul aurului din Apuseni.
Bucureşti, 6 0ctombrie, 2011 ( imediat după ce preşedintele Băsescu şi-a declarat opţiunea pentru demararea proiectului.
Liderul PSD Victor Ponta a declarat, joi, că proiectul Roşia Montană este şi va fi în continuare blocat pentru că nu toţi politicienii pot fi cumpăraţi, „aşa cum este cumpărat preşedintele Traian Băsescu„. (de altfel, de neacceptat amorul președintelui pentru aur&cianuri, cum am spus și aici: https://noradamian.wordpress.com/2011/08/23/cu-barcuta-pe-lacul-de-cianura/  )
Bucureşti, 27 august 2013, Guvernul României Proiectul de lege care reglementează exploatarea minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roşia Montană a fost votat astăzi după ce a fost introdus pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de marţi, el urmând să fie transmis Parlamentului. Textul adoptat de Guvern mai prevede declararea proiectului ca fiind de utilitate publica si de interes national deosebit, dar si mandatarea unor entitati publice sa aduca la indeplinire unele masuri aferente exploatarii minereurilor din perimetrul Rosia Montana.
Bucureşti şi principalele localităţi din ţară 28, 29, august 2013, se anunţă proteste de amploare faţă de proiectul guvernului Ponta.
30 august 2013 Din întâmplare sau nu, resursele aurifere ale României intră tot  sub tutela Gabriel Resources şi tot prin celebra firmă de avocatură NNDKP, a familiei Șova,  firmă care a negociat contractele păguboase ale statului cu Bechtel” aici
Bucureşti, 30 august 2013 , Victor Ponta adresându-se parlamentarilor PSD: 
Ma gandeam insa ca un proiect atat de controversat nu poate fi decis de Guvern, ci poate fi decis doar de catre cei care ii reprezinta pe toti cetatenii Romaniei, si aceia sunteti numai dumneavoastra  () fiecare va fi liber sa voteze conform constiintei”.

…Aici conştiinţa d-lui Ponta suferind o fractură şi-o băgă iute-n ghips mulţumit c-a predat legea parlamentului (facă şi parlamentul ceva bun pentru ţară). În sinea sa însă dl. premier are de ce să fie mândru: a făcut ca nimeni altul, o artă din a guverna fără să răspundă (asta explică de ce cu orice  prilej vorbeşte de responsabilitate). Vrea nu vrea însă poartă responsabilitatea pentru tot ce s-a petrecut sub guvernarea sa: numirile de miniştri penali din subordine pe care continuă să-i laude, şomaj, inflaţie, privatizări eşuate. Acum, şi pentru dat liber unor vechi vânători de comori ocrotiţi (ce surpriză!) tot de mama avocată a ministrului Marilor Proiecte, la aurul Roşiei Montana. În schimb, e liber să reia războiul cu preşedintele. La asta şi la raliuri politice e profi. Toată lumea e mulţumită: şi RMGC, şi Antonescu cu nevastă cu tot, şi pesedeul cu ghipsul lui, cu tot. Şi doamna Daciana care-şi va trata urmele de lanţ cu pudră de aur.

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , , .

Necontenita ofensivă a politizării Cum apără dreapta capitalismul

189 comentarii Add your own

 • 1. Dan  |  1 septembrie 2013 la 13:46

  Nora, ai luat în calcul varianta ca actuala guvernare să nu fi fost totuşi „cumpărată” şi să fi făcut totul numai şi numai din prostie ?
  Nici eu n-am luat-o dar, ca exerciţiu de imaginaţie, trebuie să fii de acord că este perfect paluzibilă.

  Apreciază

 • 2. Taika Terezu  |  1 septembrie 2013 la 14:00

  Saluttare Taică și noroc… la CE, apoi neapărat la CUM! 🙂
  *
  „În sinea sa, însă, dl. premier are de ce să fie mândru: a făcut ca nimeni altul, o artă din a guverna fără să răspundă. (Asta explică de ce cu orice prilej vorbeşte de responsabilitate!)”
  *
  Responsabil cu arta lașității !
  Ăsta-i Ponta, strecuratul mînă-n mână cu Necuratul!
  La noi ca la nimeni. La alții nu te spală nici dracu’; la noi se țin de o mână și cu cealaltă se spală unul pe altul.
  La alții Mani pulite, la noi manipulatul.

  Apreciază

 • 3. noradamian  |  1 septembrie 2013 la 14:16

  Ziua bună :)! Dan, eu am însirat aici doar poziţionările şi atitudinile importante din istoria expediţiei căutătorilor de aur până-n acest moment, pe fundalul unui tablou cu fizionomiile politice ale aleşilor sosiţi din vacanţă. Parcursul devine, însă, mai interesant acuma, aflând că si-n proiectul Rosia Montana Gold Corporation sforile sunt trase tot de avocaţii pesedeului care apără tot interesele Bechtel (vezi link-ul!) Iar asta se adaugă misterului dispariţiei contractului semnat de Năstase cu Bechtel în 2003 (reclamată chiar de ministrul Şova care are tot interesul să facă pierdute dovezile implicării casei de avocatură a mamei sale în chestiune).

  Apreciază

 • 4. noradamian  |  1 septembrie 2013 la 14:22

  Taikă, premierul nostru confirmă că are abilităţi politice neobisnuite. Tocmai a mai câstigat o proba de viteză la fuga de răspundere mimând responsabilitatea :mrgreen:

  Apreciază

 • 5. noradamian  |  1 septembrie 2013 la 14:53

  Nu ştiu ce mai crede acum preşedintele despre RMGC si proiect, am dezaprobat sincer declaraţia lui din octombrie 2011 în vreo două postări. Postările cu accente critice (c-au fost mai multe- asta fiind cea mai însemnată) n-au afectat evaluarea pozitivă a tot ce a făcut şi face si acum pentru ţară omul politic Băsescu, practic singurul oponent pe care-l va consemna istoria- la distrugătoarea invazie uselistă.

  Apreciază

 • 6. fini  |  1 septembrie 2013 la 15:01

  Buna ziua tuturor! 🙂

  Vai de valoarea vieții amărâților de acolo și în ce joc urât au fost prinși copiii localnicilor. Felicitări maturilor pentru o alegere dezastroasă și incapabilitatea de a prevedea ceva ce va afecta negativ nu numai zona respectivă. Felicitări dragilor politicieni pentru o nouă sursă de venituri proprii și localnicilor pentru o mână de locuri de muncă proaste și otrăvite.

  http://www.google.com/imgres?imgurl=http://www.calincorpas.ro/wp-content/uploads/2012/03/caricatura-ovi-pascu-rosia-montana-golden.jpg&imgrefurl=http://www.calincorpas.ro/2012/03/caricatura-lui-ovi-mere-golden-la-rosia-montana-si-ce-treaba-are-facebook-ul-cu-asta/&h=693&w=502&sz=88&tbnid=dQc4bA11yuKL_M:&tbnh=91&tbnw=66&zoom=1&usg=__GsbDEqRcUZfQPYsi0UNyCi5JqKo=&docid=j-ci2zC8iD0UvM&sa=X&ei=PyojUvK_CLOrsQTgp4HgDw&ved=0CCsQ9QEwAA&dur=961

  Apreciază

 • 7. Taika Terezu  |  1 septembrie 2013 la 15:05

  Prim-Manipulatul României din toate timpurile pasează responsabilitatea din inerția incurabilă a mentalității micului copilot: așa a fost educat prost, așa l-a format Bombonautica și pilotul calității, așa s-a lansat în politică- după lăsatul parchetului prin lepădare de neadaptat la locul de muncă; n-are nicio cale pentru lăsatul secului… fără repercusiuni – așa se va executa tot înainte în calitatea lui extraordinară și plenipotențioară de copilot perpetuu acoperit (pe limba de Huși, Baroul Vaslui, a domnișoarei Miss CCR: cochilot). În aceeași postură de cochilot șantajat la orice oră, s-ar executa la ordin și cu participarea la prezentarea colecției de chiloți a lui Boteazatu.

  Apreciază

 • 8. noradamian  |  1 septembrie 2013 la 15:09

  Fini, servus 🙂 Excelentă ilustrare!Numa’ mere golden le-as servi la bufetul parlamentului!

  Apreciază

 • 9. theo  |  1 septembrie 2013 la 15:29

  este fenomenalä constiintza plagiatorului, ce elasticä este,
  de aia nu-si aduce aminte de C Panait, de desträbälarea din Frantza,de minorele din hotelul lui Negoitä, de vila din prahova
  luatä de mama lui prin escrocherii, s-au din lipsa de a fii bärbat- om de stat, transporturile nu le-a gestionat, nu a vrut
  sä-si i-a räspunderea, R Montanä- a vrut cand a sunat milioanele, acum zorgäne altzii mai multe, si…………”constiintza”
  nu se decide………..este elasticä-murdarä,incärcatä de crime.

  Apreciază

 • 10. noradamian  |  1 septembrie 2013 la 15:41

  Diferenţa între premier si presedinte e exact responsabilitatea! Presedintele îşi asumă tot ce spune si ce face ( inclusiv greselile) în timp ce Ponta nu şi-a asumat niciodată, nu-şi asumă şi nu-şi va asuma nimic. Şi nimic va rămâne din el.

  Apreciază

 • 11. Taika Terezu  |  1 septembrie 2013 la 15:45

  Daciana Sârbu și Victor Ponta, strâns legați în lanțul slăbiciunilor… cu aceeași tărie de caracter. 🙂

  Apreciază

 • 12. noradamian  |  1 septembrie 2013 la 15:46

  …Victor de-o parte si Viorel de ailaltă 😀

  Apreciază

 • 13. Taika Terezu  |  1 septembrie 2013 la 15:59

  Saluttare Taică și noroc că la urmă aflați rostul femeii! 🙂
  *

  Apreciază

 • 14. theo  |  1 septembrie 2013 la 16:05

  tare mi-as dorii, acestui läträu maidanez Ponta, sä-i punä
  in fatzä niste dovezi compromitzätoare, prea este obraznic.

  Apreciază

 • 15. noradamian  |  1 septembrie 2013 la 16:08

  Georgeta Condur:
  🙂
  Breaking News! Antena 3 a adus proba irefutabilă a faptului că Preşedintele are serviciile în mână!

  Pe fetiţa Elenei Băsescu se pare că o va chema Sofia Raisa Ionescu, deci, aşa cum au observat vigilenţii de la Antena 3, iniţialele sunt SRI.

  Aşadar, seria atacurilor la Traian Băsescu a continuat cu cel mai „devastator” dintre toate cele posibile: atacul la bebeluş!

  Apreciază

 • 16. theo  |  1 septembrie 2013 la 16:13

  fetitza asta , il v-a termina si pe varan, se pare soarta il intäreste pe presedinte. cat priveste ciorile de pe antene,
  croncäne a pagubä, sä le ajute dumnezeu sä-si primeascä
  felix, ce meritä.

  Apreciază

 • 17. theo  |  1 septembrie 2013 la 16:14

  vä d-atzi seama, Presedintele o sä aibä SRI, nu numai in manä, se v-a juca cu ea.

  Apreciază

 • 18. Taika Terezu  |  1 septembrie 2013 la 16:29

  Modelul Antenei 3 le-a dat mai multora ocazia să-și dea de gol-goluț caracterul: li s-a pus pata pe bebeluș și au găsit de cuviință să-i găsească tot felul de defecte prezente sau viitoare.
  La mai mare și tare, în mintea unui nou-născut!

  Apreciază

 • 19. theo  |  1 septembrie 2013 la 16:33

  vOICULESCU-TURNÄTORUL MIZERABIL,
  a crescut o bandä de lupi sälbatici si turbatzi,
  nu au caracter, la fel ca el.

  Apreciază

 • 20. Taika Terezu  |  1 septembrie 2013 la 16:53

  În completarea ideii lui Lnm/tds de la Copac.
  Blonda le-a făcut pârtie închipuiților dreptaci antiUdrea să se pronunțe abia după ce vor fi aflat cu ce era îmbrăcată și ce ascundea în poșetă.
  Mura-n gură le-a lăsat un gust surdo-mut. 🙂

  Apreciază

 • 21. theo  |  1 septembrie 2013 la 17:09

  AM VÄZUT MÄNEASCA ESTE MAI ELEGANTÄ CA UDREA,
  dece nu se deranjazä nimeni cu critici, s-au alte
  dame uslinoase, elegante ,chiar foarte, eu gäsesc cä este
  bine, dar dece cäsunä pe UDREA ?pt. cä este si frumoasä
  si desteaptä, dar räman la pärerea……………
  Ponta mitocanul, este indrägostit nebuneste, obsedat de ea.

  Apreciază

 • 22. Taika Terezu  |  1 septembrie 2013 la 17:29

  @Lnm/tsd
  Comunitatea mimetismului… neîntrerupt își rezervă practica așteptării unui semn, urmat de puzderia de argumente… ridicate ca ciupercile după ploaia de promisiuni. 🙂

  Apreciază

 • 23. skorpion  |  1 septembrie 2013 la 17:37

  hello,

  misto postarea..
  +
  este adevarat ce a aparut la #15? – bauiesc ca este gluma!
  +
  theo,
  te mai miri, de ce udrea a fost/este criticata, dar parvenita fara scrupule maneasca nu??

  Apreciază

 • 24. lastnightmusic  |  1 septembrie 2013 la 17:50

  hehe 🙂
  pe de o parte deplang divortul EUdrea de Cocos ( cum depling orice destramare de casnicie) Pe de alta parte cind vad ca acum EU se poate afisa in vacante, in delta, in costum de baie inconjurata de tot felul de masculi feroci le plang de mila javrelor batrane cu neveste cu tot care se legau de moralitatea EU in timp ce le curgea saliva pe la coltul gurii . Da Stimabilililor Udrea este o femeie libera acum, si are dreptul in timpul liber sa se fu 🙂 si sa se rasfu. 🙂 dupa pofta inimii

  Apreciază

 • 25. skorpion  |  1 septembrie 2013 la 17:52

  corect, @lnm, hăhăhăhă, absolut corect pina la ultima litera si virgula….
  🙂

  Apreciază

 • 26. tucu2  |  1 septembrie 2013 la 17:53

  Din nefericire , oricit ne am amuza noi, Ponta este perfect adaptat inteligentei votantilor sai.

  Nu va cistiga voturi in plus dar cu cei 30-40 % idioti care nu inteleg ce aud, care nu discern,care reactioneaza numai la impulsul burtii si al fundului poate dormi linistit.

  Pentru a desprinde acest auditoriu idiotizat de suieratul lui Ponta factorul determinant este burta.Burta votantului flamind si insetat permanent nu va suporta o reducere a ratiei zilnice de bere si saorma.

  Daca Ponta va atenta la plinul burtii lor il vor parasi.
  Nu pentru noi ci pentru alt Ponta care va promite saorma cu de toate si bere ieftina.

  Eu , in afara de tristul amuzament jurnalier, nu mi as mai bate capul cu Ponta ci m as intreba( si ma intreb) de unde scoatem noi minim 30-40% votanti care sa inteleaga si sa fie activi in lupta impotriva dezastrul in care am intrat.

  Ce trebue sa i spui unui om normal , obisnuit sa judece , obisnuit sa si planifice viata, dornic sa traiasca o viata mai buna,ca sa l convingi ca timpul mormaitului a scirba a trecut, ca este momentul in care fiecare trebue sa tipe ca sa acoperim prostii si prostiile lui Ponta.

  Apreciază

 • 27. Taika Terezu  |  1 septembrie 2013 la 18:03

  Tucu2-26
  Dacă ar fi atât de sigur de procentele prostituaților la nivel național, de ce se mai screme Prim-Manipulatul să scoată „mitomaniere” la foc automat ?

  Apreciază

 • 28. lastnightmusic  |  1 septembrie 2013 la 18:07

  Taiku : Prim-Manipulatu’
  Onorabile am venit aici sa vorbim politica nu sa ma stric de ras. (rad de 3 minute )
  🙂 🙂

  Apreciază

 • 29. Taika Terezu  |  1 septembrie 2013 la 18:12

  @Lnm/tds
  E duminică și ne relaxăm neodihna. 🙂

  Apreciază

 • 30. tucu2  |  1 septembrie 2013 la 18:16

  @Taika

  Din nefericire nu este atit de important daca cele cca 3 milioane de gugustiuci se duc dupa Ponta , Dan Diaconescu , Vadim Tudor sau Kakarau.
  Important este ca respectivele 3 milioane de creere spalate ii vor mentine pe astia in frunte.
  Ponta se screme ca sa i tina strins uniti in jurul sau.Daca nu va reusi vor gasi alt Ponta.

  Importanta pentru noi nu este disparitia lui Ponta ci anihilarea celor 3 milioane de idioti.
  Nu reusim , nu vom obtine altceva decit schimbarea mascariciului cu alt mascarici.

  Apreciază

 • 31. Taika Terezu  |  1 septembrie 2013 la 18:22

  @Tucu-30
  Hai să schimbăm placa, în concordanță cu salutul meu de la poz 2!
  *

  Apreciază

 • 32. skorpion  |  1 septembrie 2013 la 19:03

  va rog sa cititi integral linkul de mai jos

  http://pesurse.ro/2013/09/01/exclusiv-audio-un-lider-pnl-cere-controlul-justiti/

  Apreciază

 • 33. skorpion  |  1 septembrie 2013 la 19:09

  Inca un accident in care au fost implicati romani, produs in Ungaria: 4 raniti grav

  Calafat este acolo?

  Apreciază

 • 34. Taika Terezu  |  1 septembrie 2013 la 19:34

  @32
  Psihiatria mai salvează România, cu medicamente pentru alde Calimente! 🙂
  Ăsta-i dovada vie că fariseii democrației simt și nu suportă cum Justiția îi omoară pe capete; neosecuriștii n-au stare până nu-și ating scopul declarat cu nerușinare, de a distruge Justiția, atât cât funcționează din ea.
  Pe vremea alungatului, justiția nu era și nu avea cum să fie o putere; era subordonată partidului unic și executa orbește ordinele primite acolo unde manifestau interes organele represive, în frunte cu secu. După 1990, neosecuriștii au creat puterea judecătorească doar având convingerea că Baba Oarba își va menține recunoștința și rețelele de executanți acoperiți în ponderea necesară dominației puterii politico-securizată. Acum, relicvelor și cârlanilor neosecuriști nu le vine să creadă că Justiția merge copăcel și se manifestă ca putere de sine stătătoare.

  Apreciază

 • 35. Taika Terezu  |  1 septembrie 2013 la 20:09

  Procuratura era tot organ represiv la comandă politică: acoperea urmele lăsate de secu prin confirmarea acuzațiilor false cu rechizitorii trucate. Sechelele trecutului din mentalitatea relicvelor au creat victime de teapa procurorului formatat, precum cârlanul tânăr și neliniștit (atras cu momelile parvenitismului, format cu migală, devotat cauzei) Sincronizarea perfectă dintre generațiile neosecuriste perpetuează specia parveniților.

  Apreciază

 • 36. fini  |  1 septembrie 2013 la 20:36

  Buna seara tuturor! 🙂

  ZI DE SEPTEMVRIE
  de Lucian Blaga

  Vino să vezi! În tîrzia bogata căldură
  închis între ziduri cine-ar mai sta?
  Precum a mai fost, pînă-n cealaltă zare
  încă o dată tărîmul să crească ar vrea.
  Şi-n unghi săgetat
  pămîntu-şi trimite cocorii
  spre cercul cel mare.

  Lumina ce largă e!
  Albastrul ce crud!
  Unei noi creşteri, văratice-n toamnă, se pare
  c-am fi hărăziţi şi aleşi.
  Şi-o clipă ne e-ngăduit
  bănuitului Sud
  să-i trimitem un gînd fără greş.

  Între frunza ce cade
  şi ramura goală
  moartea se circumscrie
  c-un gest de extatică boală.
  Un joc îngînînd cu lemnoasele membre
  sună tîrziul, nebunul, caldul Septembre.

  Apreciază

 • 37. fini  |  1 septembrie 2013 la 20:37

  Apreciază

 • 38. fini  |  1 septembrie 2013 la 20:40

  Les oliviers baissent les bras
  Les raisins rougissent du nez
  Et le sable est devenu froid
  Oh blanc soleil
  Maîtres baigneurs et saisonniers
  Retournent à leurs vrais métiers
  Et les santons seront sculptés
  Avant Noël

  C’est en septembre
  Quand les voiliers sont dévoilés
  Et que la plage, tremblent sous l’ombre
  D’un automne débronzé
  C’est en septembre
  Que l’on peut vivre pour de vrai

  En été mon pays à moi
  En été c’est n’importe quoi
  Les caravanes le camping-gaz
  Au grand soleil
  La grande foire aux illusions
  Les slips trop courts, les shorts trop longs
  Les hollandaises et leurs melons
  De cavaillon

  C’est en septembre
  Quand l’été remet ses souliers
  Et que la plage est comme un ventre
  Que personne n’a touché
  C’est en septembre
  Que mon pays peut respirer

  Pays de mes jeunes années
  Là où mon père est enterré
  Mon école était chauffée
  Au grand soleil
  Au mois de mai, moi je m’en vais
  Et je te laisse aux étrangers
  Pour aller faire l’étranger moi-même
  Sous d’autres ciels

  Mais en septembre
  Quand je reviens où je suis né
  Et que ma plage me reconnaît
  Ouvre des bras de fiancée
  C’est en septembre
  Que je me fais la bonne année

  C’est en septembre
  Que je m’endors sous l’olivier

  Apreciază

 • 39. fini  |  1 septembrie 2013 la 20:41

  Apreciază

 • 40. noradamian  |  1 septembrie 2013 la 21:00

  Seara bună de septembrie, prieteni! 🙂 Am sosit la fix, odată cu muzica si poezia începutului de toamnă trimisă de departe, de peste ocean 🙂
  Thanks, Fini 🙂

  Apreciază

 • 41. noradamian  |  1 septembrie 2013 la 21:14

  În Piaţa Mare din Sibiu am văzut un protest decent, în armonie cu atmosfera animată si activităţile estivale care se desfăşurau în zonă. Lozinci drăguţe, slogane antiguvernamentale pancarte, mulţi tineri, familii cu copii!… La un moment dat, însă, o băbăciune proţăpită în epicentrul acţiunii, dintr-alea care au televizorul fixat non-stop pe latrine, poate trimisă de cineva să bage fainoşag în acţiune, s-a trezit urlând „Băsescu a vândut ţara”! N-a băgat-o nime-n seamă…

  Apreciază

 • 42. noradamian  |  1 septembrie 2013 la 21:21

  În rest, toate terasele pline-ochi, show-place pentru masini una si una, final de campionat de beach-volley în Piaţa Mică în desfăşurare si la ora asta…

  Apreciază

 • 43. skorpion  |  1 septembrie 2013 la 21:27

  si totusi cine este/sint in spatele mitingurilor anti_Rosia_Montana?!

  pentru ca eu, asa cum il stiu pe poporul roman, nu prea se inghesuie la mitinguri…caci, doar, mamaliga romaneasca explodeaza o data la citeva decenii..

  mie imi este f. clar ca cineva a reusit sa-i mobilizeze pe oameni, in special, multi tineri….

  la un moment dat ma gindeam ca in spatele mitingistilor sta varanul si haita lui (nu si haita lui ponta, doar a varanului) si in spatele varanului stau la pinda rusii…. lui Putin.
  😛

  Apreciază

 • 44. fini  |  1 septembrie 2013 la 21:40

  @ 40

  un zambet catre toata Gradina!

  Apreciază

 • 45. noradamian  |  1 septembrie 2013 la 21:44

  Skorpion, cât timp se iau de guvern e OK. Înseamnă c-au aflat unde-i baiul.Pe unii îi stiam ( Sibiul nu e un oras prea mare :)) Oameni ca lumea. De vorbit au vorbit doi insi, localnici din Rosia Montana, membri ai Alburnus Maior. Mai are si poporul român câţiva care nu-s de-ai varanului ori ai haitei useliste… Şi nici suporteri ecologisti de ai lui Remus-RM-Cernea 😆 În Bucuresti unul din principalii animatori a fost Nicusor Dan.Ardelean 🙂

  Apreciază

 • 46. noradamian  |  1 septembrie 2013 la 21:46

  Fini, 40! 🙂

  Apreciază

 • 47. skorpion  |  1 septembrie 2013 la 21:47

  @nora,
  🙂

  http://inliniedreapta.net/insemnare/totul-despre-revolutia-rosia-montana/

  Apreciază

 • 48. skorpion  |  1 septembrie 2013 la 21:49

  nora,
  eu nu neg ca n-au fost Oameni ca lumea. insa atita timp cit au iesit in ultimii ani doar pentru asta, nu ai senzatia ca acesti oameni ca lumea sint manipulati?
  si in bucuresti am vazut la TV ca majoritatea protestatarilor erau tineri, oameni cumsecade, deloc derbedei… si totusi…
  🙂

  Apreciază

 • 49. noradamian  |  1 septembrie 2013 la 21:58

  Skorpion, nimic de mirare! era perfect previzibilă apariţia de infiltraţi mai ales la Bucureşti. Adu-ţi aminte de Piaţa Universităţii! De altfel n-a existat absolut nici o miscare fără să fie împânzită de scursuri. (În ianuarie a fost pe dos: revoluţia scursurilor în care s-au rătăcit şi câţiva oameni de bună credinţă)
  La Sibiu, cum spuneam, s-a făcut remarcată doar o băbăciune…poate or mai fi fost şi alţii dar nu s-au dat în stambă. La Bucuresti, din păcate, e altfel.

  Apreciază

 • 50. noradamian  |  1 septembrie 2013 la 22:14

  O opinie de pe FB

  „Sondaj cu iz de manipulare

  Interesant este că exact în ziua protestelor împotriva exploatării aurului la Roșia Montană și a gazelor de șist prin fracturare hidraulică a fost dat publicității un sondaj de opinie Sociopol, institut înființat recent de Mirel Palada, fostul sociolog de casă al lui Dan Voiculescu, care arată că nu mai puțin de 68% dintre repondenți au spus că autoritățile trebuie să promoveze proiectul minier de la Roșia Montană, în timp ce doar 32% au răspuns că ar trebui să se opună proiectului. În plus, același sondaj de opinie arată că 73% din repondenți au încredere că autoritățile vor promova Roșia Montană, iar 27% dintre cei intervievați au răspuns că autoritățile se vor opune proiectului Roșia Montană. Mergând pe aceeași linie, 59% dintre cei intervievați au răspuns că autoritățile ar trebui să promoveze exploatarea gazelor de șist, în timp ce 41% au răspuns că trebuie să se opună acestui proiect. Întrebați ce cred că vor face autoritățile în cazul proiectului exploatării gazelor de șist, 72% dintre repondenți au afirmat că vor promova acest proiect, în timp ce 28% au răspuns că autoritățile se vor opune acestui proiect. Sondajul potrivit, la momentul potrivit. Din păcate pentru guvernanți, protestatarii din stradă nu țin cont de sondajele cu iz de manipulare grosolană, date publicității tocmai pentru a contrabalansa mișcările de protest ale populației” (I.B).

  Apreciază

 • 51. noradamian  |  1 septembrie 2013 la 22:31

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 52. lastnightmusic  |  1 septembrie 2013 la 22:34

  Margaret Thatcher: Socialismul nu durează decât până se termină banii altora.

  Winston Churchill: Socialiştii sunt precum Cristofor Columb: atunci când pleacă nu ştiu încotro se duc, iar atunci când ajung, nu ştiu unde se află.

  GPS: Ghid Pentru Socialişti.

  La şcoala primară a socialiştilor se învaţă cele 4 operaţii:
  – adunarea impozitelor
  – scăderea veniturilor
  – înmulţirea bugetarilor
  – împărţirea muncii

  Apreciază

 • 53. oldhashu  |  1 septembrie 2013 la 22:36

  Nora, servus! 🙂

  Da’ Mirel Palada pe net parcă e @Turambar, sensei-ul lui Theophyle!
  I’auzi, dom’le, cum vine de se leagă…

  Apreciază

 • 54. noradamian  |  1 septembrie 2013 la 22:44

  Oldh, salut, da MP e sensei 😀

  si ceva de la Prisăcariu ( cel cu „butonul de panică”) despre ce s-a petrecut la Cluj, azi:

  http://prisacariu.ro/2013/09/01/rosia-montana-chiar-poate-fi-inceputul

  Apreciază

 • 55. Taika Terezu  |  1 septembrie 2013 la 22:56

  @Mărite Old-53
  Vorbești de persoane protejate din interese blogosferice meschine. (Pentru mine e destul și atât). Meschinăria se crede manipulatoare și latră la comentatori:
  -Cine nu-i cu noi, e împotriva voastră! 🙂 🙂 🙂

  Apreciază

 • 56. oldhashu  |  1 septembrie 2013 la 22:56

  Nora,

  Dară când mai spre iarnă s-or „îngrășa” facturile la utilități și se va ușura coșul zilnic?!
  D’aia umblă VVPonta cu „fundu’n două luntri” – ca prim ministru avizează proiectul Rosia Montană, ca parlamentar nu îl votează! :mrgreen:

  Apreciază

 • 57. oldhashu  |  1 septembrie 2013 la 23:03

  Taika Terezu, servus! 🙂

  Din clubu’ ăla regret o singură persoană, așa de tare nu m-am inselat niciodată!

  Apreciază

 • 58. lastnightmusic  |  1 septembrie 2013 la 23:04

  fini ce zici de :

  Apreciază

 • 59. lastnightmusic  |  1 septembrie 2013 la 23:07

  Oldule, chiar persoana pe care o regreti….. cind sta atit de mult acolo…. si chiar se simte bine …. se cocleste de ajunge sa se confunde cu peisajul

  Apreciază

 • 60. Taika Terezu  |  1 septembrie 2013 la 23:13

  @57
  Nu poate fi vorba decât de o victimă a aceluiași instrumentar. 🙂
  De regulă, eu mă simt jenat să vorbesc despre cât de previzibil a fost ceva sau cineva după producerea evenimentului.
  Dacă am vreun martor înainte de confirmare, mai fac cîte o excepție. Am. 🙂

  Apreciază

 • 61. oldhashu  |  1 septembrie 2013 la 23:17

  last, servus! 🙂

  Cât p’aci să fac bucățele PC, am crezut că s-a prăjit placa de sunet de la chibriturile fetiței ăleia 😆

  Apreciază

 • 62. lastnightmusic  |  1 septembrie 2013 la 23:22

  #60 Tai-ku
  Omu’
  De freun an mizeaza exact pe caii prosti. Matematic. O mai avea jetoane/chibrituri sa mizeze in continuare ? Ca daca paria pe bani intra in faliment de mult

  Apreciază

 • 63. Taika Terezu  |  1 septembrie 2013 la 23:37

  @Lnm/tds-62
  De înșelat la bursa zvonurilor nu-i bai, se mai înșală lumea și la case mai mari (de pariuri), dar când se întâmplă prea des, sare în ochi… mai ales numărul celor cu vederea întunecată, netulburată, dispusă să suporte cu stoicism oricâte sărituri. 🙂

  Apreciază

 • 64. oldhashu  |  1 septembrie 2013 la 23:38

  last #62,

  Te-ai gândit că poate omu’ nu joacă pe chibriturile lui?!

  Apreciază

 • 65. lastnightmusic  |  1 septembrie 2013 la 23:51

  old sixtifor,
  Oricum omu’ joaca pe obrazul lui, si e pacat, ala nu se regenereaza.

  Apreciază

 • 66. Taika Terezu  |  1 septembrie 2013 la 23:55

  64+65
  Și tăcerea e un răspus jucăus.
  *
  Completare la 60 pt. Măritele Old (valabil și pt Lnm/tsd).
  De-o vreme încoace, martorul meu tace. 🙂
  Cu toate astea, îi voi răspunde la urarea @51 (la fel pentru toată lumea):
  Somn ușor și vise cât mai aproape de realitate! 🙂

  Apreciază

 • 67. oldhashu  |  2 septembrie 2013 la 00:07

  Noapte bună, și mâine e o zi! 🙂

  Apreciază

 • 68. lastnightmusic  |  2 septembrie 2013 la 00:08

  sebi lazaroiu pe fb proaspete:
  Mai multe firme de mediere s-au oferit in ultimele zile sa intervina in conflictul dintre premierul Victor Ponta si deputatul Victor Ponta.

  Deputatul Victor Ponta va initia o motiune de cenzura impotriva guvernului Victor Ponta.

  Deputatul Victor Ponta cere ministrului Educatiei sa retraga titlul de doctor premierului Victor Ponta.

  Deputatul Victor Ponta il acuza pe premierul Victor Ponta de minciuna.

  Premierul Victor Ponta a decis in aceasta dupa-amiaza sa il numeasca pe deputatul Victor Ponta in functia de ministru al justitiei.

  Apreciază

 • 69. noradamian  |  2 septembrie 2013 la 00:12

  Măi băieţi, păi n-am intervenit fiindcă-s total de acord cu voi. Am fost, hă, hă, de multă vreme de acord cu ce citesc aici 🙂

  Apreciază

 • 70. Taika Terezu  |  2 septembrie 2013 la 00:20

  Ce fain la 68! Mi-a sărit somnul. 🙂

  Apreciază

 • 71. noradamian  |  2 septembrie 2013 la 00:25

  superfain 68, dar sper să citească sebi lăzăroiu şi păreri ca astea ( tot de pe FB)

  „In Piața Universității am văzut în aceasta după amiaza vreo 150 de ecologiști, vizibil antrenați in ale mitingurilor, cu pancarte si ‘manifeste’. Atat.
  Restul, pana la trei mii, am aproximat eu, au fost ceea ce eu numesc electoratul lui Nicușor Dan. Cel satul de intreaga clasa politica.
  Majoritatea tineri, dar nu numai, intelectuali, civilizați, figuri luminoase.
  Pe FB constat cu tristețe glumite neavenite, si nu pricep de ce nu vi-i apropiați, voi cei din Miscarea Populara, Forta Civica sau Noua Republica. Credeam ca tocmai ei, cei care n-au aderat pana acum la nici un partid, sunt targetul vostru.
  Antagonizarea unui electorat, care nu uitați, a însemnat 70.000 de voturi la alegerile locale trecute, strânse de un candidat cu vizibilitate minima, nu-mi pare a fi o idee buna. Deloc.
  Ar fi păcat sa constatați la următoarele alegeri ca n-ați reușit decât sa rupeți o bucata din electoratul PDL.

  PS
  Sunt pentru exploatarea aurului, dar nu în condițiile acestui contract si al acestei clase politice corupte, care va prădui banii pe pensii, ajutoare sociale și sacoșe aducătoare de voturi.
  Voi sustine un proiect de exploatare, insa abia dupa ce DNA-ul va ‘reforma’ partidele.” (V.E.)

  Apreciază

 • 72. Taika Terezu  |  2 septembrie 2013 la 00:45

  Cine s-a fript cu ciuma roșie din ianuarie 2012 încoace, suflă și-n protestul anti-Roșia Montană din septembrie 2013 încolo.
  În rest, nu dau doi bani pe războiul împotriva tuturor partidelor pe considerentul că toți sunt la fel și numai ghinionul ne scapă de cei dornici să-i înlocuiască. Am văzut strategia asta la NR, de s-au ales praful și o mică generație de tineri traseiști, nerăbdători să ne dea aceleași lecții și să-și continue strategia perdantă în următoarea încercare.

  Apreciază

 • 73. Taika Terezu  |  2 septembrie 2013 la 00:53

  Pentru mine toți traseiștii sunt promițători, dar când sunt tineri și încă în afara politicii efective îmi sare gândul la nerăbdarea lor precoce și mă învăluie o încredere iremediabilă. 🙂

  Apreciază

 • 74. noradamian  |  2 septembrie 2013 la 00:57

  Taikă, opoziţia tace ca pestele-n mâl de data asta, televiziunile, toate, parcă s-au înţeles să nu bage de seamă ce se-ntâmplă… Vorba lui Prisăcariu: dacă cu un „arafat” au reusit să-l dea jos pe Boc,în 2012, de ce nu l-ar da pe ponta acum, alţii, cu „rosia montană”?
  E o probabilitate, poate prostească. Dar oricum, episodul ăsta nu trebuie bagatelizat. Or fi mulţi cu „misiuni” divergente pe acolo, dar mai mulţi sunt cei care-i poartă sâmbetele guvernului ponta.

  Apreciază

 • 75. Taika Terezu  |  2 septembrie 2013 la 01:06

  De acord, nu-i de bagatelizat și nu încerc asta; planează suspiciunea și nici cu dispoziția micului cochilot de a se lăsa doborât din fruntea guvernului, pe motiv de onoare nereperabilă, nu mă simt în extaz.

  Apreciază

 • 76. Taika Terezu  |  2 septembrie 2013 la 01:13

  Și-apoi, cu ce perspective, când majoritatea parlamentară ne întoarce pe dos orice vis frumos?

  Apreciază

 • 77. Taika Terezu  |  2 septembrie 2013 la 01:16

  Să mai încercăm o dată, poate somnul ușor ne lasă să visăm mai aproape de realitate! 🙂

  Apreciază

 • 78. noradamian  |  2 septembrie 2013 la 01:20

  Taikă, stii ce e trist? Că într-un asemenea moment, s-ar zice propice unei schimbări de macaz, nu există nici o personalitate, nici un grup, nici un partid care să se bucure de suficientă încredere. Şi de fapt, cum se vede, nici n–au curajul să intre-n arenă ori să-şi facă auzit, glasul. De-asta spun că episodul nu poate face mai mult decât să-i zdruncine scaunul cochilotului, dar si asta e important.

  Apreciază

 • 79. noradamian  |  2 septembrie 2013 la 01:22

  Am fost pe pagina lui Sebi, în schimb, si m-am distrat copios. Sociologul ( nu consilierul!) S.L. are un spirit ludic care-l face tare plăcut. 🙂

  Apreciază

 • 80. noradamian  |  2 septembrie 2013 la 01:24

  Somn usor 🙂

  Apreciază

 • 81. Taika Terezu  |  2 septembrie 2013 la 01:34

  Eu mă gândisem la perspective pe termen scurt. Pentru mai târziu, zdruncinătura poate să aibă repercusiuni împotriva useliștilor.
  Eu cred în efectul dușului rece asupra electoratului, indiferent cât de ușor se lasă cumpărat sau câtă ignoranță dovedește; nu-i de dorit dușul la care mă gândesc, dar dacă tot pare greu de evitat (ar explica și nota de panică din comportamentul contradictoriu al Prim-Manipulatului) măcar să ne consolăm cu efectul legii compensației. 🙂
  Somn ușor și mai vedem! 🙂

  Apreciază

 • 82. Taika Terezu  |  2 septembrie 2013 la 01:46

  Legea asta a compensației naturale nu-i de ici-colea ci din totdeauna! 🙂

  Apreciază

 • 83. fini  |  2 septembrie 2013 la 04:45

  Salut Last! 🙂

  Imi pare rau pentru intarzierea cu care iti raspund dar am fost dusa in sat cu dorul si am revenit abia acum cand mai e putin si tu te trezesti odihnit, iar eu ma duc la culcare.
  Mai intrebi ce parere am.
  Opera „Das Mädchen mit den Schwefelhölzern” a fost inspirata de Leonardo da Vinci si Hans Christian Andersen.
  Helmut Lachenmann a studiat cu Luigi Nono, deci este adeptul muzicii de avangarda, mai precis a muzicii concrete bazate pe sunetele fundamentale, el o numeste „muzica beton”. Unul din capitolele lucrarii mele de gradul I este „muzica concreta”, teoretic este mult de vorbit.
  Last, nu-i asa ca muzica e de dorit sa ne emotioneze? De aceea ne adunam in jurul ei. Am ascultat muzica concreta pentru ca am fost nevoita sa o fac dar nu ma emotioneaza. A fost un fel de „Vrei, nu vrei, bea Grigore aghiasmă.”
  Aici luni este sarbatoare:labor day.
  Iti doresc o zi buna si cu spor.

  Apreciază

 • 84. Mih  |  2 septembrie 2013 la 07:41

  Buna dimineata! 🙂
  Am facut o portie mare de cafea („…de toamna”) asa ca va invit si pe voi:

  Apreciază

 • 85. Mih  |  2 septembrie 2013 la 07:51

  Poate nu sunt in asentimentul unora dintre voi, dar atrag atentia ca adevaratul substrat al manifestarilor „ecologiste” este interes si propaganda stangista…
  Unde erau anul trecut, cand se revarsa „cianura” politica peste Statul de drept si peste Romania?

  „Iată cine conduce “ostitilitățile”. De la stânga la dreapta, troțkista Victoria Stoiciu (ex-criticatac), filorusul și filosovieticul Vasile Ernu, Mircea Kivu (idiot util, cel puțin) și anarho-comunistul Mihail Bumbeș (Militia Spirituala), aceiaşi oameni (vedeţi “Fenomenul Piața Universității”. Confiscarea unui simbol și întoarcerea marxismului) care au protestat anul trecut cot la cot cu Mircea Dogaru pentru interesele mafiei USL (…)[Costin Andries/ILD]

  Apreciază

 • 86. Mih  |  2 septembrie 2013 la 07:52

  Comentul precedent are 2 link-uri (scuze!) si e in asteptare…

  Apreciază

 • 87. noradamian  |  2 septembrie 2013 la 11:40

  Ziua bună! Dragă Mih, o cafea aromată minunată pentru o dimineaţă blândă de toamnă! Multzam 🙂

  O zi şi o săptămână plăcută tuturor

  Apreciază

 • 88. noradamian  |  2 septembrie 2013 la 11:45

  Mih, 85, am discutat aseară si pe marginea linkului respectiv (postat de skorpion) la 47, 48, 49, 50.
  Postarea ILD e tezistă. Foloseşte câteva personaje ca să denigreze o manifestaţie la care au participat mii de oameni din orasele mari ale ţării, oameni care n-au nici o treabă cu cei mai sus pomeniţi si n-au confiscat nici un simbol.

  Într-un fel (ceva întors pe dos, cum ar veni) asta aminteşte de ce scriau CTP si Dragotescu prin ’90 despre drogaţii şi curvele ca embleme ale Piaţii Universităţii.

  Apreciază

 • 89. noradamian  |  2 septembrie 2013 la 12:05

  Si o părere la care subscriu:

  „Deci stanga e asa cum e.
  Dreapta e rupta-n sapte si se ataca cu orice ocazie.
  Se sparge letargia si ies niste mii de oameni in strada.
  Si stanga si dreapta ataca, neaga, manjesc…” ( V.E)

  Apreciază

 • 90. Mih  |  2 septembrie 2013 la 12:17

  Servus, Nora!
  In privinta celor de la ILD, pe care ii urmaresc de catva timp si chiar daca nu le impartasesc intotdeauna, 100% opiniile, vreau sa spun ca nu am observat NICIODATA ca ar urmari *denigrarea* cuiva. Dar i-au aratat cu degetul mereu si pe buna dreptate pe stangei si au atras mereu atentia asupra modului in care se folosesc acestia de teme sensibile pt a influenta/atrage (=manipula) opinia publica.
  Nu, nu sunt de acord ca sunt imaginea, fie ea si rasturnata a unui CTP, sau a unei Dragotescu. Cred ca aici este o mare eroare 😦
  mai VDM!

  Apreciază

 • 91. theo  |  2 septembrie 2013 la 12:27

  bunä,
  si eu cred, au fost si catziva militantzi onesti, restul au fost din trupa USL -tineret, cam bäutä si cativa dupä comportament fumaserä cam mult, acolo era ceva organizat.
  multzi dintre ei, i-am väzut la parada GAY , -langä cernea.

  erau doar 2 , cu demisia premierului si pinochio, care au fost
  alungatzi, dupä cum mi-a spus un nepot.
  nu am intzeles atitudinea politziei, am acceptat protestul ilegal

  DECE???????????? erau indicatzii de sus.

  Apreciază

 • 92. noradamian  |  2 septembrie 2013 la 12:34

  Mih, ILD scriu fain, ai ce afla şi învăţa de acolo. Daniel Francesco e, de altfel, o voce cu personalitate, l-am remarcat nu odată cu plăcere. Şi nu numai pe el!

  Uneori, însă, cei de acolo au puseuri de extremism de dreapta. Cum îmi pare în cazul de faţă. Iar dreapta nu are nimic de câstigat dintr-o asemenea atitudine.

  Grupurile de protestatari, eterogene, care au protestat ieri nu prea le au cu doctrinele. E o mare prostie să-i subevaluezi în masă după nişte „meseriaşi” nelipsiţi la evenimente de astea 🙂

  Altfel spus, erau si neamuri proaste (cum altfel?) dar un observator obiectiv priveste ansamblul şi nu segmentul prin care poate să-şi demonstreze teza.

  Apreciază

 • 93. Mih  |  2 septembrie 2013 la 12:41

  Nora,
  As spune mai degraba „radicalism de dreapta”, sau pozitie de „dreapta conservatoare”…Putem s-o impartasim, sau nu, asta e altceva. Dar a vorbi despre „extremism” mi se pare nepotrivit. Parerea mea. 🙂

  Apreciază

 • 94. noradamian  |  2 septembrie 2013 la 12:44

  Theo, salut! Încep să cred că sunt oarecare diferenţe între protestatarii din Bucuresti si cei din alte orase Îndrăznesc să presupun că-n general, au protestat şi dintre cei care au votat usl, si-au dat seama c-au fost trasi pe sfoară si au vrut, într-un fel, să-şi ia revansa. Protestele au fost în esenţă, antiguvernamentale.

  Apreciază

 • 95. Taika Terezu  |  2 septembrie 2013 la 12:49

  Saluttare!
  Mă întreb și eu ca prostu… cu mintea odihnită: 🙂
  Și dacă ramuri bat în geam, de te cutremuri băi plopane,
  C-aș vrea aproape să tot am: referendumuri simultane.
  Și din prezența căcălău, momită-n Roșia Montană,
  Ne vom trezi la Cotroceni cu un numit după sprânceană.

  Două referendumuri organizate simultan pentru a decide Da ori BA exploatere Roșia Montană și Da ori BA revizuirea de urgență a Constituției. Atât cât votul în plen se ușurează cu Buldogul invitat ca vițelul la poarta nouă, nouă ne mai rămâne să ne uităm așișderea. 🙂

  Apreciază

 • 96. noradamian  |  2 septembrie 2013 la 12:52

  Mih, Indiferent cum îi spunem (radicalism ori extremism)ideea e că orice poziţionare e bine de evaluat (anticipat) prin efect. Iar efectul care contează e cel electoral.

  Eu mă consider liberal-conservatoare. Dar asta nu-nseamnă că desconsider apriori alte vederi politice, exceptând cele rezultate prin manipularea maselor de către niste grupuri de pradă.

  Apreciază

 • 97. Taika Terezu  |  2 septembrie 2013 la 12:54

  Parcă zicea deunăzi Căcărău că el nu se vrea candidat ci (direct) președinte, ba cică va fi.

  Apreciază

 • 98. noradamian  |  2 septembrie 2013 la 12:57

  Taikă, salut :)! Eu mă rezum la a constata că, desi se află la coada preferinţelor electorale, adică insignifiantă, dreapta continuă să păcătuiască prin trufie. În felul ăsta o să rămână unde e. Ori o să dispară de tot.

  Apreciază

 • 99. Taika Terezu  |  2 septembrie 2013 la 13:03

  Sper să nu te referi la mine din cauza celor scrise adineaori. 🙂
  Eu mă tem de vise, Taică, vise! Și mi-e teamă de incitarea deliberată a motivației Roșia Montană, de fapt pe planul doi în comparației cu fixația revizuirii Constituției pentru un președinte numit de Parlament.

  Apreciază

 • 100. noradamian  |  2 septembrie 2013 la 13:10

  Taikă, în confuzia generalizată în care ne ţine politicu’ autohton de toate doctrinele, Prim-Manipulatul şi Autoproclamatu ar putea pica doar din pricina deversării prostiei lor peste pragul de suportabilitate a boborului care, uneori, e mai destept decât pare. Poate că am avut doar o mostră, zilele astea, poate mai mult… 🙂

  Apreciază

 • 101. Daniel Francesco  |  2 septembrie 2013 la 13:11

  Sarut mana Nora si buna ziua tuturor!

  Cred ca gresesti cu privire la noi in comentariul 89. Sunt convins ca au fost si oameni de buna credinta speriati de eventualitatea unei catastrofe ecologice. Nu despre ei se discuta acolo si nu ii consideram egali celor care i-au condus in piata. Asteptam in continuare alternative la Proiectul Rosia Montana din partea celor din piata, ceva fezabil si nu in corul al carui refren in schitez aici:
  – la Rosia Montana sa se creeze locuri de munca in turism, binenteles cu implicarea statului;
  – la Rosia Montana sa se construiasca o infrastructura care sa permita turismul in zona – drumuri de calitate, hoteluri, pensiuni, serviciu de urgenta; tot cu implicarea statului. De ce sa se construiasca aceste lucruri numai la Rosia Montana, doar ca escape reason pentru militanti? Oare la Petrila, Borsa, Petrosani, Margineanca etc nu sunt oameni afectati de lipsa locurilor de munca si de saracie? Sunt oare corecti militantii cand ii inlatura pe toti ceilalti?
  – nu vrem cianuri! Bun, aseara o persoana sublinia al televiziune ca daca trebuie sa se exploateze aurul la Rosia atunci sa se revina la modul roman de exploatare, cu tarnacopul (si caratul de targi, adaug eu). La cianuri se adauga mereu catastrofa intamplata cu ani in urma, dar oare este moral sa se echivaleze o tehnologie trecuta prin filtrele academice cu o tehnologie rudimentara (cu bazine de colectare facute la voia intamplarii), dintr-o epoca revoluta? Intreb si eu din punctul de vedere al unui om cu pregatire tehnica, pentru care exploatarea minereurilor cu concentratii mici necesita tehnologii adecvate.
  – RMGC vrea profit! Dar orice entitate economica traieste din profit. Oare de ce nu se se protesteaza si asupra societatii rusesti (Romaltyn, oficial cu capital kazah) care exploateaza/ va exploata cu CIANURI minereurile din Baia Mare? De ce capitalul vestic e rau si capitalul estic este bun, uman?

  Ar mai fi si altele de trecut in lista dar nu cred ca este locul aici. Am venit doar sa spun ca alaturarea noastra de CTP si Dragotescu este, – nu stiu, – poate e doar o echivalenta fortata pe care nu pot decat sa o regret.

  Oamenii din Rosia nu asteapta lozinci si nici pomeni, asteapta o sansa.

  Apreciază

 • 102. noradamian  |  2 septembrie 2013 la 13:23

  Daniel Francesco, salut, multzam de vizită! 🙂 Multe persoane au spus tot felul de trăsnăi nu ocazia asta, le-am auzit si eu pe ici pe colo. Teoretic ai perfectă dreptate.Practic, socotesc că a milita acum pentru proiectul RMGC nu se potriveste cu ce vrea dreapta.La cum stim că se petrec în prezent lucrurile, pumnul de grăunţe care va reveni Romaniei in urma contractului pagubos semnat de guvern va intra la consum, adică: la plata pensiilor (inclusiv cele nesimţite si nemeritate) la ajutoare sociale, inclusiv pentru votanţii care-şi vând votul pe un pahar de ţuică. Şi bineînţeles, în comisioane si bani negri pentru partide.

  Documentele confidențiale ale afacerii Roșia Montană
  http://www.riseproject.ro

  Apreciază

 • 103. noradamian  |  2 septembrie 2013 la 13:38

  F. fain „tradus” aicea cam ce-am spus mai sus:

  Georgeta Condur:
  Problema cu protestele în România e că unii se tratează de răceală, dar nu li se pare prea periculos cancerul. Sau, dacă vreţi din alt domeniu, casa se dărâmă, dar ei se tem doar să nu apară igrasie. Dacă scăpăm de riscul de igrasie, avem o ţară de telespectatori care privesc fericiţi dărâmarea.

  Apreciază

 • 104. Taika Terezu  |  2 septembrie 2013 la 13:46

  Atragerea prostimii la referemdumul de revizuire a Constituției, pentru motivul auxiliar privind exploatarea Roșia Montană, pus la plesneală ca al doilea referendum simultan, are nevoie în prealabil de popularizarea subiectului secundar și testarea interesului electoratului. Cu cât agitația goanei după aur se confirmă, cu atât ne cresc șansele organizării simultane a celor două referendumuri, cu rezultatul aprobării de coșmar a revizuirii.

  Apreciază

 • 105. noradamian  |  2 septembrie 2013 la 13:50

  Taikă, sper să cugete si presedintele la perspectiva asta, de el depinde… 🙄

  Apreciază

 • 106. Taika Terezu  |  2 septembrie 2013 la 13:55

  Nu mai depinde de el dacă se organizează referedum local în fiecare județ, în aceeași zi cu cel de revizuire, nu neapărat unul decis de președinte pentru o problemă de interes național. Nici această ultimă formă de referendum nu prea îi vine la îndemână lui TB să-l refuze.

  Apreciază

 • 107. Taika Terezu  |  2 septembrie 2013 la 14:09

  Argumentul cheltuielilor dublate de încăpăținarea președintelui de a accepta acceeași dată pentru al doilea referendum și abdicarea lui de la simultaneitatea susținută anterior vor parcurge țara-n lung și-n lat cu lozinca „Băsescu iar de vină!”.

  Apreciază

 • 108. noradamian  |  2 septembrie 2013 la 14:19

  Taikă, zilele astea se coc niste lucruri interesante, cum ar fi debarcarea lui Blaga… 🙂

  Apreciază

 • 109. Taika Terezu  |  2 septembrie 2013 la 14:25

  Traian Băsescu, recent:
  „Nu vreau să nu îmi asum ceea ce mi-am asumat la un moment dat. Sunt un partizan al mineritului. M-am dat cu capul de perete cu legea sănătății. Nu poți face ceva împotriva societății și calea nu este să păcălești lumea. Șă dedici o lege Roșiei Montane este o lașitate. Nu e nevoie de o lege, cie suficientă o hotărâre de Guvern. E tipică lașitatea actualului Guvern.”
  *
  „Nu am nicio problemă să declanșez un referendum național pe tema Roșiei Montane. Problema este de interes major. Referendumul ar putea fi organizat odată cu europarlamentarele”
  *
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/presedintele-traian-basescu-azi-la-adevarul-live-ponta-si-antonescu-in-vizor-1055217.html#ixzz2djPNpRdn

  Apreciază

 • 110. Taika Terezu  |  2 septembrie 2013 la 14:31

  TB a pus și-un fitil la blondă, să aibă flăcăii cu spume la clanță un motiv s-o muște din nou. 🙂

  Apreciază

 • 111. Taika Terezu  |  2 septembrie 2013 la 14:36

  Nora 108
  Taică, ce-mi pac veștile tale! 🙂
  Îmi vine să latru de ciudă; fără paza Buldogului la bostănărie, se anunță primejdia rea. 🙂

  Apreciază

 • 112. noradamian  |  2 septembrie 2013 la 14:37

  Taikă, o să-şi înghită spumele 😆 😆

  Apreciază

 • 113. Taika Terezu  |  2 septembrie 2013 la 14:43

  Păi, Elena Udrea în locul Buldogului , după dorința priratului ieșit la înaintare cu fitilul de mai înainte (nu neapărat cu ținta prezidențială așa cum lasă împresia), mi-ar cam da peste cap pronosticul plecării ei cu ceva: ar rămâne sau ar pleca cu totul. 🙂

  Apreciază

 • 114. Taika Terezu  |  2 septembrie 2013 la 14:49

  O perspectivă spumantă 🙂 greu de digerat în familia patrupedelor lătrătoare.

  Apreciază

 • 115. Taika Terezu  |  2 septembrie 2013 la 14:57

  Sper să nu-l înlocuiască Predoiu pe Buldog; nu ard de nerăbdare să intru și eu în familia mușcătoarelor. 🙂

  Apreciază

 • 116. Taika Terezu  |  2 septembrie 2013 la 15:09

  Cine vrea s-o muște pe Elena Udrea de… îndată, și-ar face un bine să mai aștepte un pic, poate evită ridicolul situației când va fi nevoit să-i lingă mâinile. 🙂

  Apreciază

 • 117. Taika Terezu  |  2 septembrie 2013 la 15:23

  @Tucu 30
  Sper că nu te-ai supărat pe mine din cauza propunerii mele de la @31.
  M-an gândit doar să ne obișnuim să nu ne rezumăm la CE și să nu-l uităm pe CUM să aplicăm ce ne trece prin cap. De-ai ști de câte ori uit regula asta, ți-ai pune mâinile în cap. Când mi-o reamintesc, îmi dau una peste cap și îmi revin; apoi revin la CE-ul scăpat singuratic și-l momesc cu câte un CUM… de nu se vede. 🙂

  Apreciază

 • 118. fini  |  2 septembrie 2013 la 15:30

  Buna ziua! 🙂

  Iata un extras dintr-un articol care merita citit:

  RMGC va putea deveni, prin lege, reprezentantul desemnat de statul român pentru procedura de expropriere – putând, astfel, expropria pe orice localnic care va refuza să îşi vândă proprietatea companiei. Este inadmisibil ca o atribuţie care revine, prin definiţie, statului – deţinerea monopolului violenţei legitime – să fie transferată cu atâta lejeritate către o companie privată. Asta ar trebui să îi pună în gardă, la dreapta, pe susţinătorii caracterului sacru al proprietăţii private, iar la stânga – pe toţi cei preocupaţi de capturarea accelerată a statului de către marele capital. Tot în aceeaşi logică se înscrie şi următoarea prevedere: RMGC poate deveni, în doar 45 de zile de la solicitare, fără nici o decizie locală, proprietarul oricărui imobil necesar exploatării miniere deţinut de statul român-administraţia locală – cere şi ţi se va da, cam aşa poate fi rezumată situaţia. Iată şi o mostră a felului în care iniţiatorii legii şi RMGC înţeleg conceptul de rule of law: în cazul în care o procedură de avizare aferentă proiectului a fost anulată în instanţă, autorităţile române sunt obligate să elibereze în maxim 30 de zile, un alt aviz care să îl înlocuiască pe cel avizat. Şi exemplele pot continua. Textul proiectului de lege şi principalele modificări pot fi citite aici. Merită citit paragraf cu paragraf – nu vezi în fiecare zi un asemenea amalgam de abuzuri sfidătoare.

  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-15495122-devenit-rosia-montana-problema-tuturor.htm

  Apreciază

 • 119. tucu2  |  2 septembrie 2013 la 16:00

  @Taika 117
  Nu ma supar,
  De multe ori insa nu inteleg ce se doreste si din acest motiv ma retrag.Atit.Nu am ambitia sa conving pe nimeni de nimic, nu cunosc retete miraculoase , nu am viziuni .Vreu numai un dialog cu oameni de mare calitate.De aceea sunt aici.

  Imi place si la copac.Din nefericire sunt rare mometele in care acolo se dialogheaza fara patima.Sunt mai razboinici.E adevarat ca au si clientii necesari.Aici e mai liniste.

  Apreciază

 • 120. tucu2  |  2 septembrie 2013 la 16:02

  All
  O intrebare.Ati remarcat ce scria pe pancartele purtate ieri la demonstratia din Bucuresti?

  Apreciază

 • 121. theo  |  2 septembrie 2013 la 16:21

  NEPOTUL MEU A SPUS, cä au fost si oameni neinplicatzi politic,TINERI CU PLACARDE;

  JOS MASCA
  PINOCHIO
  PONTA DEMISIA
  ,
  care au fost alungatzi de niste tineri uselisti, ceva ametzitzi,
  care erau cu niste ong-uri, dar care au vorbit cu politia
  si nu le-a fäcut nimic, totul aranjat-de daciana si altzii.

  Apreciază

 • 122. tucu2  |  2 septembrie 2013 la 16:24

  @Theo
  Eu am vazut ce arata B!.
  Si am citit stupefiat pe o pancarda:
  JOS CAPITALISMUL.
  Erau tineri spalati , cel putin asa aratau.Daca insa nici
  astia nu inteleg capitalismul este jale.

  Apreciază

 • 123. theo  |  2 septembrie 2013 la 16:24

  ce fel de guvern e asta, ? nu are curaj de nici o decizie

  Apreciază

 • 124. theo  |  2 septembrie 2013 la 16:27

  au fost totzi socialisti- tinerii psd si gay, sigur trimisi cu
  ceva ong-uri-sub acoperire. dar parte din ei, spune nepotul meu, au fost si la asa zisa revolutzie in iarnä.
  Sorosi ::::::::::::::: SE PARE PLÄTESTE BINE:

  Apreciază

 • 125. Taika Terezu  |  2 septembrie 2013 la 16:28

  Salve, Fini!
  interesant articol, însă nu cred că proiectul de lege se va poticni pe la CCR. După conținutul proiectului, se vede preocuparea guvernului de multă vreme în urmă.

  @Tucu
  Departe de mine intenția de a constrânge pe cineva să gândească și să se pronunțe într-o direcție anume. Disputele de idei nu trebuie să afectele libertatea de exprimare niciunui comentator. Singura problemă ține (zic și eu, nu dau cu parul) de obligația proprietarului/administratorului blogului de a demonstra că are capacitatea să distingă între un comentator de bună-credință și un altul pus/hotărât să tulburare „liniștea publică”, astfel încât să nu lase impresia că preferă să-i duduie blogul pe seama stării conflictuale dintre cititori. În condiții precare, din acest punct de vedere, mă retrag cu fruntea sus și mă consolez cu o preocupare mai serioasă. Unde nu există reguli de conviețuire și mai ales preocuparea de a le pune în aplicare cu discernământ, comentatorul de bună-redință ale libertatea să se simtă lezat și să le lase locul celor mai iubiți dintre bolovani. 🙂
  De aici ni se trage liniștea din Grădină. 🙂

  Apreciază

 • 126. tucu2  |  2 septembrie 2013 la 16:44

  @Taika
  Cum vezi intentia DIICOT de a i trimite n judecata pe Guzganian si pe Videanu?
  Joc de glezne, polite platite sau curatenie reala?

  Apreciază

 • 127. Taika Terezu  |  2 septembrie 2013 la 16:49

  Dragă Tucule, îmi place și metoda acuzării în tandem. 🙂
  Taica n-are tată printre ei. 🙂

  Apreciază

 • 128. Taika Terezu  |  2 septembrie 2013 la 16:55

  Acuzarea în tandem împacă varza politică și capra vecinului.

  Apreciază

 • 129. tucu2  |  2 septembrie 2013 la 16:55

  @Taica si mie imi place mai ales ca o curatenie era necesara.De mult timp.
  Vroiam o lamurire ca sa nu incep sa mi fac sperante degeaba.

  Apreciază

 • 130. fini  |  2 septembrie 2013 la 17:18

  Taika te salut!

  Sa fiu sincera, am postat la 118 pentru a-ti cunoaste parerea.

  Apreciază

 • 131. Taika Terezu  |  2 septembrie 2013 la 17:20

  @Tucule
  Adeverirea speranțelor nu depinde de opiniile noastre lămuritoare. În cazul confirmării, poate fi vorba cel mult o coincidență între punctul nostru de vedere și adevărul însușit de cei abilitați să-l stabilească odată cu aplicarea legii, sau, în caz mai fericit, poate fi o situație de fapt stridentă și ușor de recunoscut printre prevederile legii, fără prea multe căi de răsturnare.
  Vosganian și Videanu par implicați în utilizarea aceleiași „cutume” din inerție infracțională, prost înțeleasă, străină de dispozițiile legii ;i produc[toare de pagube însemnate la bugetul de stat, prin favorizarea sugativelor abonate la vaca de muls mult și bine.

  Apreciază

 • 132. Taika Terezu  |  2 septembrie 2013 la 17:29

  Aș numi principiul de lucru inerțial și infracțional: „merge și-așa!”
  Ține până când găsește de cuviință un băgăcios din Ministerul Public să adune ulcioarele obosite de la transportul repetat și să le spargă în capul inculpaților, printre strigăturile transpartinice recunoscute drept leitmotiv: „râde ciob de oală spartă” 🙂

  Apreciază

 • 133. Taika Terezu  |  2 septembrie 2013 la 17:40

  Mai cred că Traian Băsescu nu va bloca cererea de începere a urmăririi penale a lui Videanu, în calitate de fost ministru (neparlamentar), ceea ce nu pot spune despre aceeași cerere în cazul lui Vosganian, cu șanse infime să fie adoptată în plenul Senatului.

  Apreciază

 • 134. tucu2  |  2 septembrie 2013 la 17:50

  @Taika
  Grozav imi place formularea „”inertie infractionala”‘
  Nu stiu daca este un termen juridic sau este productia ta dar ea se potriveste atit de bine majoritatii romanilor incit as trece o in categoria diagnostic national.

  Sa ti spun o poveste.
  Pe vremea impuscatului un specialist in contracte de lucrari edilitare a fost trimis in Israel sa incheie un contract referitor la executarea unei importante constructii de catre romani.
  Ce crezi ca a facut respectivul impreuna cu evreii care urma sa fie beneficiarii hotelului timp de mai multe saptamini?
  A analizat inpreuna cu avocati , specialisti in constructii si economisti specialisti in taxe modalitatea in care puteau fi eludate taxele vamale prohibitive practicate de statul evreu la materialele de constructie.

  Concluzia -ca sa fentezi legal statul iti trebue specialisti.
  La noi ajunge inertia infractionala.
  Imi pare rau de Videanu ( este singurul care a reabilitat corect niste bulevarde) dar amatorismul se plateste.
  Poate or pricepe in sfirsit si bobotrul ca a fura este o meserie in care ti trebue specializare.

  Apreciază

 • 135. noradamian  |  2 septembrie 2013 la 17:54

  Salut! Fini, 118, bun articol, opinie perfect argumentată! De apreciat tocmai privirea de ansamblu asupra problemei si faptul că pleacă de la conţinutul proiectului de lege impus de corporaţia respectivă şi aprobat de guvern.

  Apreciază

 • 136. Taika Terezu  |  2 septembrie 2013 la 17:55

  Tratamentul diferențiat aplicat celor doi miniștri aflați în aceeași situație de fapt și sub incidența acelorași prevedei ale legii penale, după ce TB va fi de acord cu începerea urmăririi penale împotriva lui Videanu, va pune Senatul într-o lumină oablă, odată cu respingerea cererii de începere a urmăririi penale împotriva lui Vosganian. Pentru unul mumă (adoptivă 🙂 ), pentru altul ciuma roșie (preventivă).

  Apreciază

 • 137. Taika Terezu  |  2 septembrie 2013 la 17:59

  Tucu 134
  Nu-i formulare juridică, doar blogărească. 🙂

  Apreciază

 • 138. tucu2  |  2 septembrie 2013 la 18:06

  @Taica
  Este antologica.
  Este o definitie perfecta pentru o latura a mentalitatii romanesti.

  Apreciază

 • 139. Taika Terezu  |  2 septembrie 2013 la 18:10

  Tocmai realizam acum inversarea:
  Pentru unul mumă (adoptivă 🙂 ), pentru altul ciuma roșie (preventivă), sună ca dracu’… gol, negru și cu curu-n sus.

  Apreciază

 • 140. tucu2  |  2 septembrie 2013 la 18:50

  L am urmarit pe Videanu si am fost dezamagit.
  „”Decizia a fost aprobata de guvern in integralitatea lui””
  Cu alte cuvinte sunt mai multi responsabili nu numai el.
  „”Gazele trebue consumate daca nu mai exista spatii de stocare””.
  Nu prea cred.Productia la anumite sonde poate fi oprita.Se intimpla des din varii motive.
  „”Trebuiau conservate locurile de munca „”.
  Corect. In alte sectoare mari consumatoare de gaz s au luat aceleasi masuri? Nu stiu si Videanu nu ne a informat.

  Videanu arata ca Romgaz nu a pierdut nimic citind cifrele de profit.
  In afara de faptul ca profitul putea fi mai mare , de pierdut a pierdut statul deoarece la gazul consumat de Nicolae se adauga TVA ul .Pretul e mai mic -TVA ul este si el mai mic.

  Asta estesituatia.Trista.

  Apreciază

 • 141. tucu2  |  2 septembrie 2013 la 19:05

  Mai este o problema interesanta.
  Daca guvernul a aprobat in integralitatea lui memorandumul prezentat de Videanu iar DIICOT considera ca Videanu a incalcat legea cum justifica Dl Predoiu fost ministru al justitiei aprobarea respectivului memorandum.
  El era primul carear fi trebuit sa semnaleze faptul ca ceva era ilegal in respectibvul document si ar fi trebuit sa refuze semnarea lui.

  Apreciază

 • 142. Taika Terezu  |  2 septembrie 2013 la 19:31

  Tucu
  Ar fi ideală oprirea oricăror cercetări penale la punctul de vedere exprimat de învinuit/acuzat. N-am auzit niciun om politic, aflat în postura de învinuit sau acuzat, să se declare vinovat și de acord cu poziția parchetului. Toți se agață de câte un pai, scobitoare, cracă sau ce mai apucă în disperare de cauză. Unii nu-și schimbă năravul nici după condamnare. 🙂

  Apreciază

 • 143. tucu2  |  2 septembrie 2013 la 19:41

  @Taika
  Eu ii inteleg.
  Ce ma surprinde este aceasta idee a responsabilitatii colective
  **Guvernul a aprobat””
  Cu alte cuvinte guvernul -deci si ministrul Ttineretului si cel al sporturilor si multi altii care
  nu au nici in clin nici in mineca cu energia au aprobat.
  Ideea ca o a[trobare a unui for superior acopera o eventuala magarie este cumplita.Ne miram ca Ponta arunca responsabilitatea in toate partile.
  Cum vine insa vorba de ce am facut noi procedam la fel.
  Nu i frumos Domnule Videanu.

  Interesant este insa avizul dat de ministerul justitiei.
  Stim cu totii ca unul din motivele pentru care MM a fost rejectata din guvernul Tariceanu a fost tocmai refuzul de a gira magariile.
  Predoiu cum o fi procedat?

  Apreciază

 • 144. Taika Terezu  |  2 septembrie 2013 la 19:48

  E o diferență între emiterea unui act normativ și dispoziția dată de un ministru în afara normei legale. Oricum, dacă mai sunt și alți responsabili, se pot extinde cercetările.
  Vosganian dă vina pe Boc și Băsescu c-ar fi contribuit, inclusiv prin promulgarea legii, la intrarea în vigoare a unor norme legale, cum ar fi obligarea ministerului să aprobe pt agenții economici (întreruptibili) numai livrarea gazului intern.
  După capul lui Vosganian, asta ar echivala cu acordarea unui discount mai mare și implicit o pierdere mai mare la buget, dar n-are nicio legătura cu prefectura, fiindcă legea nu se referea la niciun discount.
  Altă găselniță de râsul curcii ar fi, tot după Vosganian, că anul 2008 bun dpdv economic, de parcă secătuirea bugetului trebuie să fie direct proporțională cu performanța economică din anul respectiv. Ăștia privesc banul public ca pe o proprietate personală mai grasă și mai frumoasă când duduie economia.

  Apreciază

 • 145. tucu2  |  2 septembrie 2013 la 20:06

  @Taika
  Guzganian ca si intregul USL se bazeaza mediatic pe imbecilitatea jurnalistilor.Fie vorba intre noi au un ajutor extraordinar in imbecilitatea presei.Cit despre publicul consumator de stiri nu mai vorbesc.
  Din partea lui Guzganian ma asteptept la orice- nu este o problema.

  Ma dezamageste insa cumplit Videanu.
  Stiu ca prostia nu are limite.
  Sa fie acelasi fenomen si cu lacomia? Evident daca a fost lacom pentru ca mai este din nefericire o varianta -ordinul.

  Apreciază

 • 146. Taika Terezu  |  2 septembrie 2013 la 20:17

  Azi, 02 sept:
  *
  Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, în deschiderea sesiunii de toamnă a Camerei Superioare, că una dintre priorităţile legislative rămâne adoptarea propunerii privind revizuirea Constituției
  *
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/antonescu-reface-calendarul-constitutiei-1055406.html

  Apreciază

 • 147. Taika Terezu  |  2 septembrie 2013 la 20:27

  Tucu
  Până una-alta, repet, numai Videanu candidează pentru „un loc eligibil” în urmărirea penală cerută de Parchetul General.

  Apreciază

 • 148. theo  |  2 septembrie 2013 la 20:38

  sä-i ancheteze pe totzi, egal din ce partid, dar sper din suflet ca VOICULESCU SI FENECHIU SÄ FIE CONDAMNATZI
  sä pläteascä absolut tot ce a prejudiciat statul

  Apreciază

 • 149. tucu2  |  2 septembrie 2013 la 20:40

  @Taika,
  Crezi ca Guzganian are scapare?

  Parlamentul poate bloca inceperea urmaririi penale?Stiam ca poate bloca arestarea , perchezitia si nu mai stiu ce dar nu si inceperea urmaririi penale.

  Apreciază

 • 150. theo  |  2 septembrie 2013 la 20:42

  plagiatorul mitocan, magistrat de meserie si premier de ocazia,
  s-a pronuntzat azi, LA VOSGANIAN- nu se stie care este situatzia,
  dar „VIDEANU ESTE UN HOTZ SI UN TALHAR”

  astea sunt declaratziile premierului plagiator, E CORECT???

  Apreciază

 • 151. theo  |  2 septembrie 2013 la 20:42

  PRESEDINTELE NU VA BLOCA NIMIC:

  Apreciază

 • 152. theo  |  2 septembrie 2013 la 20:45

  ATENTZIE; ATENTZIE!!!!!!

  premierul a promis sä-l scape pe VOICULESCU:

  NOTAI UNDEVA– este f. inportant

  Apreciază

 • 153. theo  |  2 septembrie 2013 la 20:48

  TAICÄ,
  sigur cä Sula are ceva cu prefectura ,
  a fost prefect la Roma.(echivalent)

  Apreciază

 • 154. fini  |  2 septembrie 2013 la 20:50

  Buna seara tuturor! 🙂

  LAURINDO ALMEIDA 2 august 1917

  Virtuos chitarist brazilian care a promovat si difuzat bossa nova in Statele Unite ale Americii. Impreuna cu Bud Shank a innoit bossa nova creind o fuziune intre jazz si bossa nova din care a rezultat jazzul latin sau „Jazz Samba”.
  Cunoscute sunt colaborarile sale cu The Modern Jazz Quartet, Charlie Byrd, Sammy Davis jr.,Bud Shank, Salli Terri.
  Este detinatorul a cinci premii Grammy.

  Apreciază

 • 155. fini  |  2 septembrie 2013 la 20:51

  Apreciază

 • 156. theo  |  2 septembrie 2013 la 20:52

  F: INTERESANT; BÄSESCU SI BOC SÄ FIE INTEROGATZI;

  DAR SCUMPUL DE Vosganian ,dece nu spune nimic de Täriceanu, de PSD, cu care a guvernat. de visteria goalä mancatä de el, .

  Apreciază

 • 157. theo  |  2 septembrie 2013 la 20:54

  fini,

  multzumesc, esti o razä de luminä si cäldurä.

  Apreciază

 • 158. fini  |  2 septembrie 2013 la 20:57

  Theo,
  @ 157

  ma bucur ca-ti place! 🙂

  Apreciază

 • 159. fini  |  2 septembrie 2013 la 20:57

  Apreciază

 • 160. fini  |  2 septembrie 2013 la 20:58

  Apreciază

 • 161. fini  |  2 septembrie 2013 la 21:00

  Apreciază

 • 162. fini  |  2 septembrie 2013 la 21:01

  Apreciază

 • 163. theo  |  2 septembrie 2013 la 21:05

  dece tinerii de dreapta, nu merg si ei acolo, egal care oras.

  sä cearä DEMISIA GUVERNULUI; A LUI PONTA; ETC-

  AR FII F: BINE, dece lasä numai socialistilor terenul??????

  Apreciază

 • 164. theo  |  2 septembrie 2013 la 21:06

  DEMONSTRATZIA ARE AUTORIZATZIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Apreciază

 • 165. Taika Terezu  |  2 septembrie 2013 la 21:08

  Tucu 149
  Am scris deja despre necesitatea adoptării unei hotărâri în Senat pentru cererea de începere a urmăririi penale în cazul lui Vosganian (în calitate de ministru sau pentru un fost ministru când este parlamentar) .
  Ce-ai scris la 149 (percheziție, arestare) se pot aproba sau respinge pentru toți parlamentarii, fără să fie neapărat miniștri.

  Apreciază

 • 166. theo  |  2 septembrie 2013 la 21:17

  la Buc, nu este serios, jumate din manifestantzi, sunt o
  manipulare, vor sä fie o sperieturä pt. Ponta, un avertisment
  jumätate din cei de acolo sunt plätitzi.nici nu stiu unii de RM.

  Apreciază

 • 167. Maria  |  2 septembrie 2013 la 21:26

  Bună seara, ascultând muzica serii, mi-am amintit de promisiunea semnalării unei emisiuni radiofonice. Pentru iubitorii Melatoninei, în special ai emisiunilor care-l au ca invitat pe domnul profesor Chifiriuc, las aici invitaţia de a-l audia în această seară de la ora 22 pe Radio Transilvania. (S-a decalat cu o săptămână.) Pentru auditorii din depărtări, se poate accesa selectând player-ul Radio Transilvania Oradea 97,2 FM de aici:

  http://radiotransilvania.ro/live/

  Vă doresc o seară frumoasă în continuare!

  Apreciază

 • 168. skorpion  |  2 septembrie 2013 la 21:33

  bonsoir, gradina muzical_politica,
  🙂

  am citit cu mare atentie tot ce s-a scris aici si am aflat chestii interesante…… si am aflat, ca azi a inceput parlamentul din nou sa lucre? nu poci sa cred….
  🙂
  imi pare rau pentru videanu…dar legea trebuie respectata de absolut toti…

  Theo,
  eu cred ca anumite mitinguri in bucuresti contra rosia montana sint, de fapt, organizate de liberali, care vor sa puna presiune pe….borfasul ponta… nu crezi?

  Apreciază

 • 169. fini  |  2 septembrie 2013 la 21:40

  Maria,
  @ 167

  un saluuut bucuros! 🙂

  Multumesc frumos pentru link. Doresc multa sanatate domnului profesor Chifiriuc pentru ca sa ne bucure cu emisiunile dumnealui.

  Apreciază

 • 170. skorpion  |  2 septembrie 2013 la 21:43

  Apreciază

 • 171. Maria  |  2 septembrie 2013 la 21:52

  Fini, cu acelaşi entuziasm plin de bucurie te salut! 🙂 Îi voi transmite, sigur că îi voi transmite domnului profesor! Se bucură enorm de orice mesaj primit de la iubitori şi cunoscători ai muzicii de calitate. Singurul care nu prea ne crede este Attila, gazda emisiunii. Când el îi salută în fiecare emisiune ,,pe cei şapte”, e chiar convins că are numai şapte ascultători, că emisiunea lui e una de nişă, că prea puţini mai audiază astăzi aceste genuri muzicale, că şi că… tralala. Noi îl lăsăm în pace, dar am înţeles că mesajele entuziaste curg din toată lumea. 🙂

  Apreciază

 • 172. noradamian  |  2 septembrie 2013 la 21:57

  Multzam pentru muzică, Fini, Maria! Armonii muzicale pline de farmec care ne înviorează sufletele 🙂

  Apreciază

 • 173. noradamian  |  2 septembrie 2013 la 22:05

  Înainte să vă spun „Noapte bună” mai vin cu niste link-uri:

  „Nu vreau sa intru in spinoasa dezbatere a oportunitatii acestei investii, ci doar sa extrag cateva articole care vorbesc de la sine despre cum Guvernul Ponta propune o lege speciala, pentru o firma privata, prin care se suspenda toate celelalte legi si ăproceduri ale institutiilor statului, proceduri altfel necesare pentru functionarea unui astfel de proiect.

  Legea pare a fi impartita in doua: in prima se mandateaza (a se citi se obliga) tot felul de institutii sa raspunda solicitarilor RMGC, cam oricare ar fi acestea, iar partea a doua este partea in care se introduc o sumendenie de exceptii de la legislatia in vigoare, in beneficiul unei firme private”

  http://www.contributors.ro/administratie/plagiat-la-statul-de-drept-legea-gold-corporation/

  Apreciază

 • 174. noradamian  |  2 septembrie 2013 la 22:15

  Un interviu interesant, bine documentat, de acum doi ani, dacă nu gresesc, cconsemnat de Alexandru Căutiş de la Kamikaze:

  http://www.kmkz.ro/de-pe-teren/interviu-dezvaluiri/aurel-santimbrean/

  Apreciază

 • 175. noradamian  |  2 septembrie 2013 la 22:24

  Somn usor dragilor 🙂

  Apreciază

 • 176. theo  |  2 septembrie 2013 la 22:53

  CUM PUTETZI INTERPRETA ACEASTA:

  intre manifestantzii contra Rosia Montanä, a apärut
  benere cu NU REFERENDUM!!!!!

  DECE?? ce joc se joacä acolo.?
  NEVASTA LUI CÄCÄRÄU- a fäcum loby pt. exploatare si la Bruxelles.

  Apreciază

 • 177. theo  |  2 septembrie 2013 la 23:06

  multzi cu berete si bluze rosii, le-am mai väzut, la
  parangheliile PSD.

  Apreciază

 • 178. fini  |  3 septembrie 2013 la 00:00

  Apreciază

 • 179. fini  |  3 septembrie 2013 la 00:03

  Noapte buna tuturor! 🙂

  Laurindo Almeida & Bud Shank „Round midnight”

  Apreciază

 • 180. fini  |  3 septembrie 2013 la 01:00

  Ziarul de dimineata:

  MONICA MACOVEI despre RMGC:

  „Despre Rosia Montana am scris de-a lungul timpului aici, aici, aici si aici. Iar eu sunt consecventa: nu-mi schimb parerea de pe o zi pe alta. Nu vreau ca Rosia Montana sa dispara otravita cu cianuri. Aurul poate fi extras si prin alte proceduri si cu mai multe beneficii pentru stat. Asa cum presedintele Traian Basescu l-a intrebat astazi pe Ponta, intreaga societate romaneasca ar trebui sa-i puna aceeasi intrebare: „Ponta, cati bani ai luat pentru Rosia Montana?””, incheie Macovei.

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-15497284-monica-macovei-intr-registru-care-medicii-caracteriza-fiind-unui-bolnav-psihic-ponta-declara-senin-aprobat-folosirea-cianurilor-calitate-premier-dar-vota-impotriva-lor-calitate-deputat.htm

  Apreciază

 • 181. skorpion  |  3 septembrie 2013 la 01:52

  dar pe asta o stiati?

  Consulul General al României la Los Angeles, Eugen Chivu, a declarat pentru ziarul Mioriţa USA, că jurnalista Corina Drăgotescu va fi ataşat de presă al Consulatului, începând de la 1 septembrie 2013.

  Din discuţia cu domnul Consul General reiese că postul este nou creat, iar salariul jurnalistei va fi plătit din bani publici. Corina Drăgotescu va începe munca direct cu o pauză, pentru că urmează Labor Day weekend.

  Ce datorii au de achitat contribuabilii şi statul român faţă de Corina Drăgotescu, o jurnalistă controversată, care şi-a anunţat intenţia de emigrare în octombrie 2012, într-un reality show lacrimogen la TV? Potrivit declaraţiilor ei din 2012, soţul a caştigat la DV Lottery, iar motivul emigrării este fiica lor, care studiază fashion & modeling la UC Riverside din Long Beach, CA. Dar despe facultăţile de ”maioneză cu ciuperci” din SUA discutăm altadată.

  ” Plec pentru un viitor mai bun pentru fata mea. M-am dus în America foarte des, de 12 ani merg de două ori pe an, cel puţin. Am văzut cum este să trăieşti într-o ţară în care vin oameni din toate locurile şi în care toleranţa înseamnă ceva. Aveam nişte vise, am trăit 20 de ani să-mi ating acele vise. După 30 de ani de muncă mă aşteaptă un anunţ al unui alt ‘domn Boc’ care să-mi spună: nu avem bani să vă plătim pensia. Prefer să te duci în afară, unde munceşti 10 – 15 ani, dacă Dumnezeu îmi dă sănătate, îţi depui bani de pensie său pentru viitorul copilului şi reuşeşti să-i oferi o viaţă normală familiei pe care o ai. Pornesc la un alt drum”, a declarat ziarista în 5 octombrie 2012, la RTV

  Apreciază

 • 182. skorpion  |  3 septembrie 2013 la 01:54

  cunosc oameni care au emigrat si care au prins primul job dupa ce au trimis 400 sau 600 sau chiar 1000 de cv-uri…si parasuta asta a prins un job in AMERICA pe bani din RO.

  chiar nu-i crapa obrazul de rusine?

  si cum este posibil si legal sa fie creat un post special pentru parasuta asta?!

  uslinosii nu se dezmint!
  never ever!

  Apreciază

 • 183. theo  |  3 septembrie 2013 la 14:26

  Dragoteasca, a urlat destul contra lui Bäsescu si dreptei,
  trebuia räsplätitä, eu cred cä are si ceva galoane.

  Apreciază

 • 184. noradamian  |  3 septembrie 2013 la 15:22

  Ziua bună! Skorpion, Theo,asa stă treaba: e limpede pentru oricine că Dragoteasca e răsplătită pentru întreaga ei activitate anti-Băsescu.:

  Apreciază

 • 185. noradamian  |  3 septembrie 2013 la 15:25

  postare nouă

  Apreciază

 • 186. costin andries  |  4 septembrie 2013 la 03:26

  „Postarea ILD e tezistă. Foloseşte câteva personaje ca să denigreze o manifestaţie la care au participat mii de oameni… asta aminteşte de ce scriau CTP si Dragotescu prin ’90 despre drogaţii şi curvele ca embleme ale Piaţii Universităţii.”

  Interesant, Nora, multumesc.

  Apreciază

 • 187. noradamian  |  4 septembrie 2013 la 10:09

  Costin, salut, îmi asum observaţia – fără să generalizez însă, şi păstrând diferenţele care se impun. Componenta anti-guvernamentală legată de RM a protestelor, în întregul ei, după mine, e mai importantă decât faptul că se agită pe acolo si onguri marxiste, plus tot felul de insi care se află-n treabă ( lucru previzibil, de altfel) La Cluj, citeam mai devreme, participă si soţia primarului Boc la manifestaţie, printre pancarte ( unele) cu „Băsescu-lingou”. Dacă as lua asta drept reper, as putea specula că Boc a devenit anti-băsist.

  Apreciază

 • 188. costin andries  |  4 septembrie 2013 la 13:15

  intrebarea mea ramane aceeasi: unde au fost toti acesti oameni anul trecut? pentru ca de raspunsul la aceasta intrebare depinde onestitatea organizatorilor protestului.

  o alta intrebare este : de ce nu spun protestatarii nimic despre exploatarea dezastruasa ecologic de la Baia Mare? (intrebare indreptate spre organizatori)

  exista 2 raspunsuri, si doar 2: primul: nu stiu, deci sunt ignoranti, deci deci amatori si superficiali. si doi: stiu, dar ignora cu buna stiinta pentru ca nu serveste intereselor lor. ceea ce e cu atat mai grav.

  poate o sa ti se para tezist, dar deocamdata, acestea sunt intrebarile care pe mine ma impiedica sa ma asociez in orice fel cu legionarii si comunistii din Piata.

  Sper doar ca faptul ca spun ca protestul asta e o farsa ieftina (se va adeveri in timp) sa nu faca extremist sau mai stiu eu cum.

  Apreciază

 • 189. noradamian  |  4 septembrie 2013 la 14:09

  Costin, din comentariul tău rezultă cel puţin câteva chestii:
  1. toţi cei care susţin protestele considerând o mare mizerie proiectul respectiv (si as veni cu exemple de persoane publice de o probitate cetăţenească care nu poate fi pusă la-ndoială dar cred că le poţi afla singur) se asociază comunistilor si legionarilor sau sunt cumpăraţi de niste organizatori ecologisti ori de alt soi tenebros şi interesat. Prin extensie, au vederi „comuniste si legionare”.
  2. dacă totusi nu sunt comunisti si legionari, sunt ignoranţi, deci amatori si superficiali. Masă de manevră.Toţi.
  3. cuminţenia mediei, în marea ei parte, cu privire la subiect ul în derulare de trei zile, (în comparaţie, să zicem măcar cu evenimentele din casa regală Cioabă) si, mai ales, atitudinea dezaprobatoare (de la scepticism până la mistocăreală si etichetare generalizată în sursele de informare) îmi pare total opusă faţă de isteria mediatică de anul trecut, Niste explicaţii pot fi găsite si fără să vin eu cu ipoteze.
  4. după comentariile unor useri în tonul specificat mai sus, ai putea crede că protestele au fost puse la cale de cei doi ponta.

  Mă rezum la atât.

  Şi o întrebare: nu e mai importantă problema în sine a acestui jaf de proiect decât focusarea pe niste grupuri dezagreabile din miile de participanţi?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.628 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.454 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.628 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: