Dreapta dansând pentru stânga

5 noiembrie 2013 at 12:36 21 comentarii

Fantezie lirică, horror-dansantă, ruptă din realitatea politică

Avem pluripartitism? Avem, dară! Dreapta, avem ? Avem, cum să nu! Da’ democraţie, democraţie este? Ohoho, esteee…  de nici nu mai ştim de unde s-o luăm. Şi din cimitire! …Ori din „Chicago muzical”, dacă ne-am lua după succesul şlagărelor de intimidare a sistemului de justiție şi a apărătorilor lui în reprezentaţiile circului media.
Păi, atunci, nu mai bine din „turbinca lui Ivan”? De, nu-i rea ideea, da’ sursa principală de inspiraţie vine tot din ograda noastră! După un sfert de veac de democraţie autohtonă e timpul pentru un spectacol-jubileu unde să poată fi admirat baletul politic original de-a-lungul anilor susţinut de figurile acrobatice, uneori surprinzătoare ale dreptei, „ştiţi, balerinul ăla slăbănog da’ forţos care susţine stânga, grăsana aia cât un tanc cu oil de la gazprom pe care se căzneşte s-o urce în cerul roşu al lui „absolut” (vorba lui Ivan) …Să revedem deci, câteva momente antologice de suspans-dansant.

Nu-i nevoie de mers prea departe ci doar în vremea „Convenţiei democrate”, ultimii ani ai mileniului al doilea. Că-n pauzele muzic-halului politic cei doi balerini se pupau fără reţinere prin culise n-ar fi fost chiar o nenorocire, dar când Milică apăru în balcon cu declaraţia aia de macho care-şi face testamentul politic înaintea alegerilor, s-a şi aşternut covorul roşu pentru Ilici şi Vadim! Ca urmare, între 2001 -2005, slăbănăgul rămase prins de gard în curtea lui Ilici, ca decor, în timp ce grăsana, îndopându-se peste măsură cu bănci, acareturi şi alte alea, luase proporţii înfricoşătoare.

În 2005, când dădu ochii cu Băse la Cotroceni, grăsana făcu criză de colici biliare şi dădu în isterie. Noroc că manechinul cu harem de cancelarie făcu stânga-mprejur şi se-ntoarse la ea în genunchi, mai-nainte ca justiţia să se-ntremeze destul ca s-o bage în spital. Aşa că, din noaptea torenţială a răzgândeanului, orgiile culinar-financiare s-au ţinut lanţ la curtea cuplului dansant până-n 2009 când vizita nocturnă a prostănacului la spa le strică socotelile şi le tăie brusc pofta de ghiftuială. Pe moment. Turbaţi de furie s-au calmat abia când varanul îi băgă pe toţi în vagoanele sale, orient expres cu căptuşeală roşie de hallowen rusesc. Slăbănogul rămăsese pe peron cu ochii-n lacrimi după supergrăsană înjurându-l în gând pe  marinar. Cât o să-l mai suportăm?

Asta până-n altă noapte, era prin 2012, când îi pică frunza verde. Dădu din coadă ca un buldog în călduri. Ha, de asta avea nevoie: de un semnal de amor de la Gresy!  Show  must go on! …El, slăbănog? El, care a trecut toate probele?  Şi aia de integritate si aia cu blaturile? Plus muşcăturile turbate şi mârâielile necurmate la Băse? Păi cine ar fi putut s-o salte mai sus pe grăsună? …S-o facă divă? Oricum, de când Gresy îi şoptise fierbinte :”ce bine că exişti! Dacă nu, ar fi trebuit să te inventez„, ştiuse că spectacolul va avea succes şi-n următoarea stagiune electorală. C-o mai înjură, normal,  da’ cu tandreţe, aşa ca să întreţină iluzia. Până se ridică cortina, fanii trebuie ţinuţi în priză.

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , , , , , , .

Domnu’ Tender în slujba independenţei energetice a României Conferinţă pro-capitalism

21 comentarii Add your own

 • 1. Zorin Diaconescu  |  5 noiembrie 2013 la 13:27

  Reblogged this on CRONICA REZERVISTULUI and commented:
  Politica nu este un balet decît eventual văzută din stradă. Iar strada e pentru ONG-uri, nu pentru politicieni.

  Apreciază

 • 2. noradamian  |  5 noiembrie 2013 la 14:07

  Zorin Diaconescu, fără confruntare politică corect reglementată şi finanţată între grupări doctrinare distincte nu există democraţie reală. Dacă urmărim ceeace trece drept confruntare politică la noi, putem s-o numim un spectacol murdar.

  Apreciază

 • 3. Dan  |  5 noiembrie 2013 la 15:11

  Te contrazic încă din start : nu, nu avem puripartitism, decât eventual unul de carton pe modelul miliardarilor de carton apăruți prin falimentarea Bancorexului, Băncii Agricole, ș.a., și nici dreapta n-avem. Decât una tot din carton.

  Apreciază

 • 4. noradamian  |  5 noiembrie 2013 la 15:18

  Dan, eu aş spune că nu mă contrazici.Tot spectacolul politic e o butaforie, asta, cred, arată „fantezia horror”. Iar ce spui e o confirmare.

  Apreciază

 • 5. tucu2  |  5 noiembrie 2013 la 18:07

  Nu i butaforie .Este doar o etichetare gresita.
  De fapt nu avem pluri partitism ci pluri gangsterism.
  Gastile si au pus alta firma.In loc de „”Clanul politrucilor PCR „” a aparut in actul de nastere PSD.
  In loc de clanul securistilor a aparut PNL .Si tot asa.
  Pina la urma e si asta o forma de organizare
  Votantul teleghidat nu se uita la firma daca galeata micu si berea s de pomana.
  Noi gresim vinturind diverse nume si incadrind clanurile in doctrine politice.
  Cred ca putem vorbi de stinga si de dreapta numai ca referire la mina cu care fura sau ucid.In rest sunt la fel.Cu exceptiile de rigoare desigur.

  Apreciază

 • 6. noradamian  |  5 noiembrie 2013 la 18:57

  tucu 2, mă apucă disperarea când văd morga cu care unii vorbesc despre dreapta! Care dreaptă? Dreapta n-a existat şi nu există la noi decât ca anexă a stângii.O stângă şi ea falsă, adică o etichetă de acoperit milionarii socialisti.Comedie absurdă cu efecte dezastruoase! Dezvoltarea-n voie a „plurigangsterismului” (f. fain spus!)care a devenit acum atât de vizibilă încât nu mai poate fi ascunsă a fost posibilă prin complicităţi oneroase acceptate de toate categoriile electorale. Din vanitate, ignoranţă ori corupţie, nici nu mai contează. Situaţia în care am ajuns o dovedeste. Asta în vreme ce diverse instituţii asemenea pianistilor de pe Titanic, elaborau studii si teorii doctrinare pe care doar o mini-minoritate a-ncercat să le pună-n practică. Când mi-aduc aminte de personalităţile de marcă ale liberalismului care-l susţineau din tribune pe geoană în memorabila confruntare prezidenţială din 2009, îmi dau seama de forţa „orbitoare” a etichetelor (dreapta, capitalism,liberali).Ambalaj pentru conţinuturi toxice şi frauduloase (exact cum se petrece acum si cu „capitalismul” de tip RMGC)

  Apreciază

 • 7. noradamian  |  5 noiembrie 2013 la 19:01

  O farsă care durează de aproape un sfert de secol despre care am scris şi aici: https://noradamian.wordpress.com/2013/09/25/cine-intrerupe-farsa/

  Apreciază

 • 8. gigel  |  5 noiembrie 2013 la 19:33

  Este greu sa steptam minuni de la clasa politica de astazi , toti sunt sclavii unei minciuni si a unei farse de 24 de ani .

  Apreciază

 • 9. noradamian  |  5 noiembrie 2013 la 19:45

  Gigel, eu nu sunt aia care mă resemnez, am o fire optimistă şi mereu „am pândit” orice miscare nouă doar-doar vor apărea unii care să ne scoată din cercul vicios. Sinceră să fiu, acuma nu prea mai văd cum. Iar odată cu iesirea lui Băse, dacă n-apar după el niste urmasi la fel de încăpăţânaţi, de neconformisti şi de rezistenţi n-o să mai am pe cine susţine. De votat o să votez, însă, ca de fiecare dată, ce se va găsi în zona ceva mai puţin jegoasă. Datorie „cetăţenească”, deh…

  Apreciază

 • 10. theo  |  5 noiembrie 2013 la 20:44

  sper din suflet ca romanii sä se trezeascä,
  altfel se vor intampla lucruri f. rele

  Apreciază

 • 11. theo  |  5 noiembrie 2013 la 21:16

  este nevoie ca romanii sä nu astepte omul providentzia,
  sä sprijine mai mult, nu sä lase totul pe un singur om.

  Apreciază

 • 12. neax  |  5 noiembrie 2013 la 21:28

  Antologică scriere. Chiar mă gândeam că, de fapt, e o dezvoltare a postării: https://noradamian.wordpress.com/2013/09/25/cine-intrerupe-farsa/.
  În rest, am renunţat să sper ceva de la o dreaptă autentică. M-aş mulţumi chiar şi cu o stângă autentică.

  Nora, tu spui să ne trezim în timp ce eu am alte gânduri: http://cdnc.ucr.edu/cgi-bin/cdnc?a=d&d=LAH19061219.2.80

  Apreciază

 • 13. noradamian  |  5 noiembrie 2013 la 23:13

  Theo, probabil tot mai mulţi români vor iesi în următoarele luni din pasivitatea ultimilor ani si asta ar putea influenţa situaţia prezentă. E greu de spus în ce fel.

  Apreciază

 • 14. noradamian  |  5 noiembrie 2013 la 23:14

  Şi un spectacol dansant nepolitic 🙂

  Apreciază

 • 15. noradamian  |  5 noiembrie 2013 la 23:23

  …si de „noapte bună” 🙂

  Apreciază

 • 16. tucu2  |  6 noiembrie 2013 la 09:37

  Buna dimineata Nora,
  Comfuzia creata intre stinga – dreapta si mai ales etichetarea gresita or sa aiba anul viitor si in 2016 efecte dramatice.
  Porcaria pleaca de acum 25 de ani cind politicieni si mai ales ziaristi cretini atu etichetat FSN si apoi PSDR ca partid de stinga.Au ocupat astfel partea stinga cu un partid care este neocomunist.Comunismul ca si fascismul nu sut partide de stinga sa de dreapta ci forme ale unei aberatii politice .
  In conditiile astea nu mai este loc de nuantare si orice partid se poate declara de dreapta in raport cu PSD ul.
  Nota de plata va fi cumplita deoarece un partid cu manifestari evidente de stinga PNL este plasat fals in dreapta.Aceasta confuzie indusa de o presa cretina ( de politicieni nu mai vorbesc) va diviza electoratul de dreapta (si asa divizat de existenta PDL Blaga).
  Persistam insa in cretinismul de a ignora nuantele deoarece nu suntem capabili sa intelegem ca simpla lozinca dreapta – stinga nu poate masca manifestarile aberante venite din ambele parti.

  Apreciază

 • 17. noradamian  |  6 noiembrie 2013 la 10:58

  Salut! Excelentă observaţie, Tucu! Exact de aici pleacă orbirea politologilor şi a liderilor de opinie, a acelora care descoperă că naţia e incompatibilă cu valorile capitalismului fără să-nţeleagă că pe o temelie surpată din start nici o teorie nu poate cultiva şi apăra valorile politice şi reformatoare de care avem nevoie.

  Apreciază

 • 18. noradamian  |  6 noiembrie 2013 la 11:14

  Iar PDL- Blaga a jucat hoţeşte unica şansă de reformare cu care-l investise electoratul crezându-l fidel reformismului promovat de preşedinte. Recăderea-n fesenism a pedeleului poate fi socotită lovitura decisivă dată evoluţiei politice democratice. Ce ironie să avem de ales între politruci strângători de capital personal prin furt, adică între neofeseniştii stângişti (nu de stânga!) şi neofeseniştii blagieni dreptaci (nu de dreapta!)Ce mai e pe lângă ei fiind insignifiant…

  Apreciază

 • 19. neax  |  6 noiembrie 2013 la 13:23

  Tucu, aşa e. Mi se pare că spusesem şi eu ceva (mai puţin articulat ca tine) ieri, dar se pare că s-a înecat comentariul meu prin spam. Care stângă la FSN-PSD? Cele 3 rânduri de guşi şi cefe ale oricărui baron local ar fi destul să-l oprească pe orice ziarist necretin să le aplice eticheta stânga. Fabricile demolate de dragul rechinilor imobiliari, la fel.

  Apreciază

 • 20. noradamian  |  6 noiembrie 2013 la 14:26

  Neax, 12, am depistat-o! Faină, merită citită- mai întâi că ne duce, ca şi pe Tucu, la aceleasi concluzii ( bine ar fi să nu fie definitive da-i greu de sperat) si apoi pentru întoarcerea-n timp, vechiul articol din New York Times cu „winter-sleep lotska” ca soluţie de pseudo-hibernare din toamnă până-n primăvară…

  Apreciază

 • 21. noradamian  |  6 noiembrie 2013 la 15:02

  postare nouă

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.232 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.456 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.232 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: