Demonstraţii de forţă

3 decembrie 2013 at 14:10 92 comentarii

Postarea nu tratează problema utilităţii exploatării gazelor de şist, nici  cine ar fi interesat de beneficiile expoatării într-un regim uselist care-şi permite să cuprindă-n buget elemente de finanţare indirectă a şpăgilor electorale (ca să nu mai vorbim de tupeul de a le fi introdus până şi-n memorandumul pentru împrumut de la FMI)

Spre deosebire de organizaţiile ori statele cu înclinaţii totalitare unde manifestările puterii urmăresc să arate întregii lumi şi-n primul rând plebei, muşchii şi pumnii  de care dispun, în statele cu democratie reală (puţine, ce-i drept)  sărbătorile de acest gen sunt un prilej bucurie  naturală. Ceva obişnuit în comunităţile din medii social-politice prietenoase cu cetăţenii. Deşi confruntările cu poliţia ale indignaţilor din vest arată că şi-n atmosfera comunitară, de la un timp, se simt tot mai frecvent curenţi reci, diferenţele de atitudini şi mentalităţi faţă de ţările purtătoare de virusul dictaturii nu lasă loc de comparaţie. Ţări în care aspectul cel mai dureros  se dovedeşte a fi lipsa de anticorpi a cetăţenilor la primele manifestări de forţă cu iz dictatorial. Ceva ce aduce cu indiferenţa faţă de mustrări a unor elevi indisciplinaţi, obişnuiţi  din copilărie să fie agresaţi. Ca să nu mai vorbim de lipsa de solidaritate cetăţenească în faţa unor astfel de manifestări.

Exact a două zi după manifestările triumfale, extrem de costisitoare, de Ziua Naţională, în satul Pungeşti, undeva în estul României europene, s-au petrecut scene pe care nici nu ni le-am fi imaginat pe vremea mult hulitului guvern Boc cel susţinut de „dictatorul” Băsescu, înfierat astfel de iliescu& hoarda. Déjà vu : pentru prima dată de la glorioasele mineriade care au lăsat perplexă lumea civilizată, forţa bocancului guvernamental a reintrat în peisajul patriei ca la ea acasă în relaţia cu cetăţenii nesupuşi. Scene rupte din cele pe care le vedem în proporţie de masă zilele astea în Ukraina lui Ianukovici.

Puţinele imagini de la Siliştea- Pungeşti par a fi făcute în clandestintate, „ilegal”, cam ca în Coreea de Nord. Fiindcă uite ce a hotărât guvernul: „În zonă nu este permis nici accesul jurnaliştilor, cărora li s-a spus că măsura este luată pentru „siguranţa” lor, iar până în prezent nu există nicio informare oficială din partea autorităţilor privind situaţia de la Pungeşti”  (agenţia Mediafax) Mai mult aici şi aici

Nimic nu poate scuza acţiunea-n forţă de la Pungesti, năvălirile barbare, abuzive ale căutătorilor de gaze cu sprijinul autorităţilor (nu numai la Pungesti) pe proprietăţi private.

Corespondentul AGERPRES, Florin Ștefan, transmite: Folosirea excesivă a forței împotriva unor demonstranți pașnici este inacceptabilă, a declarat luni președintele Parlamentului European, Martin Schulz, citat într-un comunicat dat publicității la Bruxelles, asigurând că urmărește evenimentele din Ucraina ‘cu mare preocupare’. „

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , , , .

Au trecut 24 de ani All-inclusive

92 comentarii Add your own

 • 1. Bască ilie  |  3 decembrie 2013 la 14:32

  Resaluttare!
  Hai la lupta cea mare,
  Rob cu rob să o mierlim,
  Internați-o pe Ileana
  A lui Bombo și venim. 🙂

  Apreciază

 • 2. noradamian  |  3 decembrie 2013 la 14:39

  Salut! 🙂

  Am uitat să consemnez că postarea nu ia în seamă luptele infantile (defazate şi fiecare chioare de câte un ochi) între dreapta(proChevron dar, paradoxal, proPonta& hoarda) si stânga (anti-orice dar, indirect favorabil, Rusiei)) ci se referă strict la aspectul (mult mai grav, socotesc) al mijloacelor folosite de guvern.

  Apreciază

 • 3. noradamian  |  3 decembrie 2013 la 14:50

  Aspecte semnificative consemnate în noua lege a minelor, ( votată azi de deputaţi care va usura mult accesul guvernului uselist la smântână. Popa socru a scăpat de niste emoţii ( nu că nu l-ar mai astepta altele) la fel si muma lui sova.

  „Iata si definitia proiectelor de interes public deosebit: „proiecte miniere ale caror beneficii economice si sociale pe care statul si/sau unitatile administratiei locale le-ar obtine direct sau indirect din proiectul respectiv, sunt mai mari decat efectele negative de mediu, beneficiile fiind temeinic fundamentate cu conditia refacerii mediului la finalizarea proiectului”.

  Proiectul legislativ mai prevede ca exproprierile vor fi facute in baza legii 255/2010 privind exproprierea pentru cauza de utilitate publica, necesara realizarii unor obiective de interes national, asa cum se face referire si in noua lege a minelor.

  De asemenea, un nou alineat la art. 38 prevede ca titularul de licenta poate modifica traseul sau desfiinta drumul din cadrul perimetrelor de exploatare.
  ……..

  „In vederea implementarii proiectelor miniere de interes public deosebit, titularii licentelor de exploatare pot dobandi drepturile reale asupra terenurilor aflate in perimetrele de exploatare, fara a se urma procedurile prevazute de art 45., alin. (5) si urmatoarele din Legea 46/2008- Codul Silvic, cu modificarile si completarile ulterioare, inclusiv de la formele asociative carora li s-a reconstituit dreptul de proprietate in temeiul legii 1/2000”, se arata in articolul 10 (3) din legea minelor sau vechiul capitol IV, punctul 2, din proiectul initial pentru Rosia Montana.
  – See more at: http://www.mondonews.ro/legea-minelor-a-primit-aviz-favorabil-in-comisia-din-parlament-saptamana-viitoare-ar-putea-ajunge-in-senat/#sthash.FZpLYrbP.dpuf

  Apreciază

 • 4. noradamian  |  3 decembrie 2013 la 14:52

  Am tratat o chestiune strict din perspectivă cetăţenească. Fiind între cele două tabere politice desi, repet, nu tratez importanţa-n sine a exploatării respectivelor resurse, nu m-astept şi nu urmăresc să le fiu pe plac niciuneia.

  Apreciază

 • 5. Bască ilie  |  3 decembrie 2013 la 14:54

  Semnul exclamării la urmă.
  M-a dus gândul la Ileana lui Bombo și m-am fâsticit de râs. Nu-i ideea mea 100%; eu am adus în prim-plan numai concubinajul.

  „Doctorand de Bucureşti, tot o coana Leana eşti”

  Asta-i numai una dintre pancartele aduse de PPDD în camerele reunite ale Parlamentului, cu ocazia cuvântării coanei Leana.
  Dacă doriți să le vedeți și pe celelate:
  *
  http://www.mediafax.ro/politic/ppdd-a-afisat-pancarte-in-plen-la-discursul-premierului-ponta-nu-spun-ca-negociati-sa-veniti-la-noi-11736928?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+MediafaxPolitic+%28Mediafax+-+Politic%29

  Apreciază

 • 6. noradamian  |  3 decembrie 2013 la 14:57

  Bsk, 😀 Nimic mai important într-o perioadă de răscruce decât trezirea civismului.

  Apreciază

 • 7. theo  |  3 decembrie 2013 la 15:04

  bunä,

  bäscutzä are dreptate, si mie mi-a atras atentzia lozincilor
  PPDD- asta cu coana lena grozavä.
  plagiatorul se si poartä ca o prostituatä mahalagioaicä, ca si
  ordinarul securist SARBU. oasca aia de socru este plin de venin, sper sä inece in el .

  si ce face PDL,…… caca, bivolul B a luat cuvantul, s-a
  inpotmolit de 10 ori, nu a spus nimic, se cunoaste cä sunt cu uslinosii.

  Apreciază

 • 8. Bască ilie  |  3 decembrie 2013 la 15:07

  Eu am respectat recomandarea din postare: m-am limitat la măciuci guvernamentale. M-am gîndit că nu-i frumos să enumăr aici tot arsenalul miliției postrevoluționare: pulanul, duba și lacrămioarele.
  Pungești nu crede în lacrimi de la ghiulele și în celelate instrumente ale democrației originele… până nu le simte la spinare.

  Apreciază

 • 9. Mih  |  3 decembrie 2013 la 15:10

  Buna ziua! 🙂
  (desi… „trag cu ochiul” la Gradina de cand s-a facut lumina…)

  De acord ca guvernul actioneaza a(anti)normal. Tipic!

  Apreciază

 • 10. Bască ilie  |  3 decembrie 2013 la 15:34

  Despre modificările din Legea minelor și dobîndirea dreptului real de proprietate asupra imobilului (teren) ne facem iluzii sau ne hazardăm dacă ne imaginăm sancționarea legii la CCR.
  Se practică deja exproprierea abuzivă cu acordul CCR. Pur și simplu ți se confiscă grădina din spatele casei pentru întregirea necesarului burtometric de spațiu verde, prins în planul de urbanism al Primăriei. Apoi vorbești la bec și trebuie să te consideri obligatoriu mulțumit cu așa-zisa „dreaptă şi prealabilă despăgubire”.
  O imensă tâlhărie bătută în cuie și în defavoarea statului este fixarea redevenței de 6% pe toată durata cât se derulează explotarea.

  Apreciază

 • 11. theo  |  3 decembrie 2013 la 15:38

  dezgustätor mi s-a pärur atitudinea liberalilor in parlament,
  se inghioteau ,radeau, se plimbau, nici o atitudine s-au
  mäsurä liberalä, Täriceanu-manechinul de paie era vesel
  cä il injurau pe Bäsescu, nenorocitul asta a trädat primul,
  a pus totul la dispozitzia haitei lui ILICI: ILICI II ERA CONSULTANT; KONDYAKOV IL VIZITA, etc-LUI mru
  I-A INTORS SPATELE; ETC:

  nu mai poate fi considerat PNL partid liberal, dar absolut de loc
  UN PARTID DE TRÄDÄTORI OPORTUNISTI:

  Apreciază

 • 12. Bască ilie  |  3 decembrie 2013 la 15:43

  De două ori am scris celelate în loc de celelalte. Pauză! 🙂

  Apreciază

 • 13. judex  |  3 decembrie 2013 la 15:50

  B…z…(bazzzzz?). Verde e gradina, aerul curat….
  ….”defazate si chioare”…In tara chiorilor, orbul are sanse mai mari sa devina imparat decat in lumea larga, nu? Oricum suntem inca in tunel si nu prea se mai baga lumina zilele astea, asa ca orb sau nu, tot aia…
  P.S.: Locomotiva pe rit vechi avea si ea un singur far, ca un ciclop. Da’ e suficient daca nu sari de pe sine. Si daca becul nu e ars. Si nu e. Berbecul e ars, dar asta e de bine.

  Apreciază

 • 14. Bască ilie  |  3 decembrie 2013 la 15:57

  Mai este o nomalie printre modificările din Legea minelor.
  Cică orice activitate adicătoare de profit se consideră de interes public.
  Profit pentru cine? Ce profit are statul cu numai 6% din ceva incert, pe terenul furat de la mine, din care se deduce contravaloarea terenului? Pagubele generate de distrugerea mediului în ce unitate le măsoară pentru a fi puse la socoteala profitului?
  Exproprierea în interesul și pentru profitul unei firme n-are nimic de-a face cu interesul statului, ci doar al șarlatanilor care reprezintă vremelnic statul.

  Apreciază

 • 15. Bască ilie  |  3 decembrie 2013 la 16:11

  Trecerea terenului în propietatea particulară (a unei firme) se numește tâlhărie și nu expropriere în interes public, din moment ce nu statul urmează să dețină dreptul real de proprietate.
  prevăzute prin lege organică, precum şi prin moştenire legală.
  *
  Art. 44 Constituție:
  (3) Nimeni nu poate fi expropriat decât pentru o cauză de utilitate publică, stabilită potrivit legii, cu dreaptă şi prealabilă despăgubire.
  (4) Sunt interzise naţionalizarea sau orice alte măsuri de trecere silită în proprietate publică a unor bunuri pe baza apartenenţei sociale, etnice, religioase, politice sau de altă natură discriminatorie a titularilor.
  (5) Pentru lucrări de interes general, autoritatea publică poate folosi subsolul oricărei proprietăţi imobiliare, cu obligaţia de a despăgubi proprietarul pentru daunele aduse solului, plantaţiilor sau construcţiilor, precum şi pentru alte daune imputabile autorităţii.
  (6) Despăgubirile prevăzute în alineatele (3) şi (5) se stabilesc de comun acord cu proprietarul sau, în caz de divergenţă, prin justiţie.
  (7) Dreptul de proprietate obligă la respectarea sarcinilor privind protecţia mediului şi asigurarea bunei vecinătăţi, precum şi la respectarea celorlalte sarcini care, potrivit legii sau obiceiului, revin proprietarului.
  *
  La 5,6 și 7 rezultă clar: nu se schimbă proprietarul terenului ci se acordă despăgubiri numai pentru daunele aduse solului.

  Apreciază

 • 16. i.o.flavius  |  3 decembrie 2013 la 16:18

  Ziua buna… 🙂
  Oare „forţa bocancului guvernamental” chiar sa nu se fi simtit si vazut in februarie 2012, cand rupea si picioare in centrul Bucurestilor, chiar pe vremea lui Boc? Erau alte „mijloace”, mai fine? Dar cum spiritul civic era nou-nascut pe atunci, reactiile din jur erau aproape inexistente iar urechile Parlamentului European protejate de sunetele ce/i zgariau timpanele. Ca idee protestele sunt general partizane (abia astept protestele iobagilor impotriva mosierilor cumparatori de terenuri si alte proteste pe teme arzatoare) si apreciate unilateral memoria ne e scurta si istoriile se repeta. Parerea mea… 😉
  Cele bune

  Apreciază

 • 17. Bască ilie  |  3 decembrie 2013 la 16:25

  Flvius
  Ce legătură are pulanul pe o demonstrație neautorizată în București cu prefectura de la Pungești, călare pe dreptul de proprietate al țăranului?

  Apreciază

 • 18. theo  |  3 decembrie 2013 la 16:42

  intreabä-l ce cautä el……………………dezinformare,bagatelizare…

  Apreciază

 • 19. Bască ilie  |  3 decembrie 2013 la 16:47

  🙂 Theo, cam aceeași întrebare i-am pus-o.

  Apreciază

 • 20. Bască ilie  |  3 decembrie 2013 la 16:53

  Theo,
  Dacă ai și alte întrebări să-i adresezi lui Flavius, spune-mi!
  Eu i le voi transmite; n-am niciun fel de grețuri. 🙂 🙂 🙂

  Apreciază

 • 21. nightmare  |  3 decembrie 2013 la 17:02

  Ziua buna ,gradinari !!!

  Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că acordul de coabitare cu şeful statului este suspendat, având în vedere că preşedintele Traian Băsescu, prin refuzul de a semna Memorandumul cu FMI, a comis „un abuz” şi a intervenit în chestiuni de politică fiscală şi bugetară, care ţin de Executiv.

  http://www.mediafax.ro/politic/ponta-acordul-de-coabitare-e-suspendat-basescu-a-comis-un-abuz-11737205

  Apreciază

 • 22. neax  |  3 decembrie 2013 la 17:10

  Bună seara! Ce gust or avea măciucile în cap primite tocmai de la cei pe care i-or fi votat cu entuziasm amărâţii de pungeşteni?

  Apreciază

 • 23. judex  |  3 decembrie 2013 la 17:15

  Ruperea acordului de coabitare de catre Ponta identifica clar (si oportun) taberele puterii si opozitiei. In raport cu ideologia ( nu numai in raport cu orientarea stanga/dreapta, dar si cu insasi prezenta/absenta ei) si, mai ales, in raport cu Justitia/dreptatea a oamenilor poIllicitoizi, materializata, azi, prin tentativa de a transforma Parlamentul in Stabor.

  Apreciază

 • 24. judex  |  3 decembrie 2013 la 17:17

  @neax: …gust puternic si amarui, cred.

  Apreciază

 • 25. nightmare  |  3 decembrie 2013 la 17:17

  neax

  Daca nu apare la Pungesti gen.in rezerva Rotaru si activistii oengisti de la Facias-ul Varanului ,să incaseze si ei citeva pulane e degeaba 🙂

  Apreciază

 • 26. nightmare  |  3 decembrie 2013 la 17:22

  Păi ,Pungesti e fief USL ….pe langa gumari ,ulei si faina primesc acu’ si niște pulane să nu uite cu cine să voteze la anu’ …:)

  Apreciază

 • 27. nightmare  |  3 decembrie 2013 la 17:27

  Iote ,alți imbecili ….. 😆

  Idei în USL: comisie internaţională pentru „sănătatea lui Băsescu”. Sârbu: „S-ar putea să nu mai poată. E foarte grav. O comisie din afară să îi faca o evaluare”

  Adica ,daca nu vrei sa semnezi o imbecilitate ,esti grav bolnav 😆

  http://www.gandul.info/politica/idei-in-usl-comisie-internationala-pentru-sanatatea-lui-basescu-sarbu-s-ar-putea-sa-nu-mai-poata-e-foarte-grav-o-comisie-din-afara-sa-ii-faca-o-evaluare-11736912

  Astia-s plecați cu sorcova ,pe miriste .

  Apreciază

 • 28. Bască ilie  |  3 decembrie 2013 la 17:27

  Ce tare! Puternic și amărui. 🙂
  Cum să mai par îngrijorat? Poate la gândul că nu se știe cât de transmisibil ajunge până în blogosferă. De la chinezi n-are ce alte măciuci să învețe coana Leana a lui Bombo de Tărtășesti, cu rezidența provizorie la Cornu, lângă popa-socru, gard în grad.

  Apreciază

 • 29. nightmare  |  3 decembrie 2013 la 17:34

  Vad ca Miaunel a solicitat o întâlnire azi la 5 cu Piratul ….inseamna ca e groasa rău de tot ,de ii Pisicu’ așa disperat 🙂

  Apreciază

 • 30. neax  |  3 decembrie 2013 la 17:37

  Nightmare, şi rezerviştii lui Rotar şi oengiştii vor înţelege curând ce înseamnă promisiunile lui Ponta.

  Apreciază

 • 31. Bască ilie  |  3 decembrie 2013 la 17:38

  Popa Sârbu îmi amintește de trăsăturile dure de caracter ale celor complexați de lipsa unui organ: un vehicul te face jumătate din ce-i fost sau chiar neom. 🙂

  Apreciază

 • 32. Bască ilie  |  3 decembrie 2013 la 17:40

  …jumătate din ce-ai fost înseamnă și criză mare de organe întregi în USL. Chiar n-au niciun reprezentant întreg la înaintare?

  Apreciază

 • 33. nightmare  |  3 decembrie 2013 la 17:43

  neax

  Miaunel joaca in alta liga se pare ….eu sper să se iște un mic razboi între foști si actuali securisti mafioti. 🙂

  Apreciază

 • 34. Bască ilie  |  3 decembrie 2013 la 17:48

  @Nightmare
  Piratul mi-a lăsat impresia, de ceva vreme în urmă, c-ar prefera să se codească în privința pactului de coabitare pânâ când… să nu fie el inițiatorul rupturii. 🙂

  Apreciază

 • 35. nightmare  |  3 decembrie 2013 la 17:50

  Bsk

  Lui popa Sârbu ii lipseste o doaga ….ca la mai toti popii care au colaborat cu securistii ….desecretizarea dosarului Ice Dunărea e buba la scăfîrlia popii si nicidecum nesemnarea Memorandumului cu FMI ….i-a tăbăcit bine Piratul si cu dosarul si cu Memorandumul.

  Lovituri fulgeratoare cu gheara de fier a Piratului. 😆

  Apreciază

 • 36. Bască ilie  |  3 decembrie 2013 la 17:58

  @Nightmare
  Cu securismele am ales s-o las mai moale până când voi prezenta câteva legături concrete în serialul „Cazul Panait, standard de lucuru în Cooperativa Avîntul”. Mai am puțin și sper s-o conving pe Nora să mă lase să ajung la ultimul episod cu nr. 30.
  Deocandată, am rețineri să cred c-ar fi vorba de o dispută între securiții vechi și noi. Mai degrabă între două tabere, fiecare având securiști noi și vechi. 🙂

  Apreciază

 • 37. nightmare  |  3 decembrie 2013 la 18:03

  Bsk

  Asta-i si impresia mea ….tabăra lui ilici-Bombonel -Ghita -Maior-Miaunel si tabăra Varanului….sau 2tabere masonice

  Apreciază

 • 38. Bască ilie  |  3 decembrie 2013 la 18:07

  Da, se poate spune și așa despre popa-prostu:
  îi lipsește o doagă din două. 🙂

  Apreciază

 • 39. Bască ilie  |  3 decembrie 2013 la 18:38

  Să știi că eu cunosc câțiva masoni. Chiar foarte bine, nu puțini, și pe unii îi știu de mulți ani: nu reușesc nicicum să-mi imaginez implicarea lor în războaie dubioase; sunt prea inofensivi.
  L-am cunoscut și pe unul din marii maeștri, primul de după 1990 – Nicu Filip – locuia pe o străduță la stânga cum mergi spre Mihai Bravu de la Inter, înainte de sediul Pro Tv. Mi-a povestit și de Bombo cum l-a ajutat să ajungă în SUA la niște personalități. Bombo nu era atunci mason în loja condusă de Filip, dar urma sau știa deja de apartenența lui la altă lojă (nu mai sunt sigur, parcă din Franța).
  Prin 1994-1995 acest Nicu Filip, simpatic, calm, avea un fiu în SUA despre care spunea c-ar fi unul din 5 coinventatori ai avionului invizibil (n-am verificat dacă spunea adevărul); era permanet însoțit de o duduie tânără și frumușică, plecată ulterior în Filipine și a mers prin mai multe orașe ca să lămurească diverse persoane (alese dintre cunoștințele unor apropiați de-ai lui) să adere la renașterea mișcării masonice. Acei aleși au fost inițiați și au primit în scurt timp (cam un an) penultimul grad: 32. El avea 33. Loja se numea „George Washington”. Știu câteva persoane publice printre ei. Le este interzis să divulge numele altor masoni, dar cine vrea să spună din proprie inițiativă este OK. Eu pot să le divulg, fiindcă nu-l legat cu nimic, dar există liste date de SRI și chiar am regăsit toate persoanele cunoscute acolo. Am un linkul pe undeva. Știu foarte bine ce au în cap: în primul rând, nu prea au habar cu ce se mănâncă obiectul muncii lor. Nu glumesc. Chiar a fost o chestie comică pe această temă, când unul a fost trimis de Filip să îndeplinească rolul maestrului de ceremonii la o inițiere și a recunoscut că nici el nu știe bine ce și cum, după ce i s-au cerut lămuriri. Eu m-am amuzat copios pe tema asta și altele similare, aflate ulterior de la unii care nici acum nu stau altfel cu debusolarea. 🙂

  Apreciază

 • 40. Bască ilie  |  3 decembrie 2013 la 18:57

  Ar mai fi ceva de zis. Nicu Filip știa din 1995 că este urmărit de SRI și are o evidență a masonilor. Când discuta cu viitori membri, mergea cu doi odată pe străzi ca să nu fie ascultați. Am fost și eu invitat să ader chiar la prima serie căutată atunci, numai că nu-s dus de multe ori la biserică și am zis-o verde-n față că nu-i de mine ceva neclar, față de care nu simt nicio atracție și apoi abia am timp pentru activitatea mea obișnuită. Nu s-a supărat, ne-am văzut ulterior de mai multe ori din alte motive, unele de interes pentru mine și altele pentru unii dintre prietenii mei care aderaseră. Au fost cîteva întâmplări simpatice, de povestit, poate altădată.

  Apreciază

 • 41. Bască ilie  |  3 decembrie 2013 la 19:07

  Există persoane care sunt simultan securiști, masoni și parlamentari (sau alte funcții de demnitate publică, miniștri, magistrați).
  Ca să determinăm ce funcție prevalează din toate sau care produce efectele cele mai periculoase, aș zice că masoneria nu este cea mai influentă, dar contribuie la coeziunea spiritului de gașcă și nu-i exclus să aibă efecte similare cu frăția securiștilor.

  Apreciază

 • 42. noradamian  |  3 decembrie 2013 la 19:28

  Seara bună! 🙂 Chestiunile reclamate dinspre stânga ca si dinspre dreapta au fost întoarse pe aici pe toate feţele la vremea lor. Asa cum facem si acum. Sper că istoria cea „lipsită de inimă” 🙂 le va consemna exact si sec asa cum se cuvine unei stiinţe care, ca şi justiţia, va fi suficient de independentă ca să refuze contrafacerea realităţii de pe poziţii partizan-partinice ori a apartenenţei de grup.

  Apreciază

 • 43. noradamian  |  3 decembrie 2013 la 19:39

  Putem vorbi despre interesele care se intersectează în zonă, de diversiuni si infiltrări, de corupere etc, dar nimic nu scuză mijloacele folosite acolo – un precedent care odată acceptat o să producă efecte mult mai grave în viitor, mai ales că s-a votat „legea minelor” exact pe pofta lui popa socru, a mumei lui sova şi a acoliţilor lor. Repet: nimic nu scuză acţiunea-n forţă de la Pungesti, embargoul faţă de presă, lipsa de informaţii oficiale şi, în primul rând, abuzurile faţă de micii proprietari.

  Apreciază

 • 44. noradamian  |  3 decembrie 2013 la 19:52

  Proprietatea, cea mică, nu proprietăţile obţinute prin fraude – multe deja scoase la iveală cu reţelele lor mizerabile cu tot, a ajuns un moft ca să-l cităm pe papasha! Nu dau doi bani pe o dreaptă care acceptă asa ceva. După cum nu dau doi bani pe asa zisa-stângă care a-ncercat să producă „falsa revoluţie” din ianuarie, dezvăluită ca atare de însuşi tartorul hrebenciuc într-un interviu public. Cu toate astea, în ciuda vandalizărilor produse, seară de seară, de uslasi în centrul capitalei, n-a existat nici o victimă, nici o ocupare abuzivă a vreunei proprietăţi si nici embargoul asupra presei. În cazul năvălirilor distrugătoare pe micile proprietăţi a căutătorilor de gaze cu sprijinul autorităţilor (nu numai la Pungesti) situaţia e exact invers.

  Apreciază

 • 45. noradamian  |  3 decembrie 2013 la 19:53

  Bsk, he, he, asteptăm episoade interesante despre „cooperativă” şi nu numai 🙂

  Apreciază

 • 46. Bască ilie  |  3 decembrie 2013 la 20:33

  Uau! Ce-o fi cu Pora pe B1?
  A sărit la gâtul unui invitat uselist, să-l corecteze violent, că Băsescu nu a zis asemenea aberații useliste, ci altceva mai de Doamne-ajută. 🙂

  Apreciază

 • 47. judex  |  3 decembrie 2013 la 20:43

  Pora este o purista convinsa, dar in sensul adevarat al conceptului. Ea isi doreste presa ca a patra putere in stat si ar face orice sa o aduca la stadiul acesta. Purismul lui Pora nu este artificial ca echidistanta unor Dogioiu, Fati, Tapalaga, Lupea…Nici fricos si duplicitar ca neutralitatea unor Plesu si Manolescu. Nici jegos ca negativismul unui Iaru sau CTP. Pora trebuie convinsa, nu denigrata. Eu nu uit ca Pora a fost singurul roman ( in afara lui TB) capabil sa joace impotriva patrilicitilor reuniti (N.B.: chiar pe terenul adversarului!). Si sa castige, pentru noi (cei de aici) toti.

  Apreciază

 • 48. Bască ilie  |  3 decembrie 2013 la 21:20

  În alte trei comune din județul Vaslui (nu Pungești) s-a interzis activitatea Chevron prin hotărâre a consiliului local, prefectura le-a atacta la Tribunalul Vaslui și a rămas cum au hotârât consiliile.
  Motivarea instanței s-a limitat la faptul că perimetrele Chevron nu au fost declarate de interes național. Asta înseamnă că după modificarea Legii minelor, acest argument cade și urmează să cîștige în final Prefectura. De asta se grăbesc parlamntarii să adopte modificările.
  Deci, la Pungești consiliul local nu s-a opus și Chevron le ocolește doar pe cele cu dosar pe rol la Tribunal.
  Uitați-vă ce zice un consilier din Pungești. Și-au bătut joc de oameni.
  *
  Întoarcerea angajaţilor Chevron la Pungeşti are loc la două săptămâni după ce Tom Holst, managerul Chevron pentru România, promitea că nu va începe explorarea decât după ce-i va convinge pe săteni de beneficiile proiectului. „Acum vreo două-trei săptămâni au venit prin satele din comună nişte tineri. Se dădeau drept jurnalişti şi-i puneau pe oameni să semneze că vor să primească gratuit ziare locale. Prin semnături, ei şi-au dat acordul pentru explorarea gazelor de şist“, a afirmat Monica Focşa, consilier local în comună. Din punct de vedere legal, reprezentanţii Chevron au primit toate avizele şi autorizaţiile şi au dreptul să înceapă exploatarea la Pungeşti.
  *
  http://adevarul.ro/locale/vaslui/foto-video-chevron-intoarce-revolutia-esuata-pungesti-1_529cd20dc7b855ff56669375/index.html

  Apreciază

 • 49. noradamian  |  3 decembrie 2013 la 21:27

  Judex, asa e: Pora nu e nici interesată, nici fricoasă, nici duplicitară. E dintr-o bucată şi trozneste 🙂 Dar când purismul ei trece dincolo de o limită în înţelegerea realistă a complexităţii unor situaţii (ca aceea cu coabitarea) poate folosi exact duplicitarilor- iar aici se deosebeste de Băse. Din fericire, când înţelege situaţia, onestitatea o face să treacă peste orgoliu.

  Apreciază

 • 50. Bască ilie  |  3 decembrie 2013 la 21:36

  @Judex-47
  Nu mi-e antipatică Pora și sunt de acord în principiu cu ce-ai scris.
  Totuși funcționează cu curent alternativ, în sus :), adică nu putem să-i reținem selectiv numai pozițiile corecte sau întemeiate. Dacă atunci când se pune de-a curmezișul are o motivație de necontestat, da, știm una și bună, nu am avea noi de ce s-o criticăm. În ultima vreme a dat cu oriștea-n gard și nu avea o căruță plină cu argumente anti-băsescu, nici roți n-avea la căruță. A tras de ea, aproape să sară gardul. 🙂

  Apreciază

 • 51. judex  |  3 decembrie 2013 la 21:38

  Exact, Nora. Asta forteaza politicienii progresisti sa-si rafineze cu mare grija comunicarea. Si sa-si puna in acord actele cu comunicarea. Pe scurt, Lazaroiu este azi indispensabil lui TB mai ales din cauza existentei inflexibilitatii Andreei Pora.

  Apreciază

 • 52. Bască ilie  |  3 decembrie 2013 la 21:45

  Pe de altă parte, la ultima ei ispravă, Pora a apărat punctele de vedere expuse jalnic de Sabina Fati; nu avem cum să fim de acord cu Pora și împotriva Sabinei Fati .

  Apreciază

 • 53. noradamian  |  3 decembrie 2013 la 21:50

  Trei percepţii usor diferite, cu plusuri şi minusuri- o descriu destul de corect… Trei într-una 🙂
  Bsk,cu Sabina chiar o dădu în bară! S-o punem,totuşi, pe seama inerţiei care i-a mai jucat feste. În rest, e cum am zis toţi trei.

  Apreciază

 • 54. Bască ilie  |  3 decembrie 2013 la 21:51

  Nora,
  Am observat. 🙂

  Apreciază

 • 55. noradamian  |  3 decembrie 2013 la 21:55

  Binevenită precizarea din Adevărul:şi-au bătut joc în ultimul hal de oamenii ăia 😉

  Apreciază

 • 56. Bască ilie  |  3 decembrie 2013 la 21:58

  Nora,
  Au posibilitatea să conteste în instanță lucrătura cu semnătura pentru abonament la ziare… chiar dacă le vor primi. 🙂

  Apreciază

 • 57. judex  |  3 decembrie 2013 la 22:00

  @Basca Ilie: tu esti de mult timp reperul meu pentru Justitie. Am sa-ncerc sa-ti raspund aducand argumente suplimentare, 25% chiar din terenul tau.
  Pentru a-si dovedi autosuficienta, cele patru (…trei, plus presa) puteri ale statului trebuie sa-si dezvolte mecanisme de evaluare cat se poate de independente. Exista azi in Ro trei repere curate si inflexibile pentru justitie, presa si politica (stim toti de cine vorbesc). Administratia are si ea „reperul” sau: GIO, iar scopul ei este de a transforma Ro intr-un „rogue state”. Pentru a contra eficient GIO, corul celorlalte trei puteri trebuie sa fie armonizat, dar nu redundant. Asta este muzica de calitate, moderna. Castigul este imens, iar cuprinderea strategica este globala (think globally, act locally): este mai greu sa deraiezi un tren cu 4 roti decat unul cu 3. Doar cu muzica de calitate, atragatoare (chiar cu accente de telenovela, daca se impune pentru atragerea audientei) poti sa transformi un popor ametit (de 50 de ani de comunism si 25 de minciuna) intr-o natiune moderna. Daca o sa ma acuzi de optimism nejustificat, nu o sa te contrazic. Dar o sa raman optimist, pentru ca am motive. Serioase.

  Apreciază

 • 58. Bască ilie  |  3 decembrie 2013 la 22:07

  Trebuie să mă mai informez în privința actelor perfectate până acum cu proprietarii terenurilor, ce regim juridic au terenurile acum și alte eventuale condiții. Nu m-a interesat subiectul și vreau să-mi dau seama dacă există vreo șansă de tranșare în favoarea țăranilor prin contestarea Legii minelor la CCR. La prima vedere, mă cam îndoiesc de ajutorul CCR și chiar de contestarea legii.

  Apreciază

 • 59. nightmare  |  3 decembrie 2013 la 22:21

  Protestele astea de la Pungesti prea put a aranjamente comuniste si de o parte si de alta ….am vazut imagini ….prea multe multe camioane cu jandarmi pentru un niște „tarani” in jur de 100 si „tarani” prea provocatori cu jandarmii

  Tare îmi e ca asistam la ofacatura grosolana de ambele părți roșii

  Apreciază

 • 60. Bască ilie  |  3 decembrie 2013 la 22:26

  @Judex-57
  Și eu sunt un optimist în privința modernizării societății, chiar recent am mai vorbit despre asta, cu elementul nou (față de încrederea mea în urmă cu vreo doi ani) că „rata de absorbție” a populației s-a redus simțitor și se preconizează un timp de așteptare mai îndelungat. 70% pro-usele m-a descumpănit serios, nu ireversibil. Recunosc, fără o presă cu aceeași țintă, vremurile dorite se îndepărtează mai mult, totuși nu în salvatoarea presă mi-am pus speranțele (probabil din cauza încrederii mele greu de retractat pe termen mediu cel puțin) ci în sistemul judiciar (care să descurajeze avalanșa de scursuri ale societății infiltrate în clasa politică) și o nouă categorie de politicieni, mai organizați/mobilizați în conștientizarea oamenilor.

  Apreciază

 • 61. Bască ilie  |  3 decembrie 2013 la 22:39

  @Nightmare-59
  Nu m-am gîndit la varianta asta. Ar fi de meditat.
  Probabil n-am lăsat loc pentru o altă explicație mai rezonabilă, după ce oamenii săltați de jandarmi s-au plâns de violențe. Ce aranjament să mai cred: pentru imaginea jandarmeriei cu pulanul la bătaie?

  Apreciază

 • 62. dictaturajustitiei  |  3 decembrie 2013 la 22:42

  Bună seara!
  Cu ceea ce ai scris tu în articol, dragă Nora, sunt de acord. Ne cam lipsește civismul.
  Am citit și restul comentariilor și văd că nici la tine în grădină nu suntem cu toții de aceeași părere. E bine, consensul total nu-i normal.
  Ce mă pune însă pe mine pe gânduri, nu știu sigur dacă sunt benefice sau nu gazele de șist, este faptul că mâine poate să vină și la mine o firmă să mă expropieze. Încă nu mi-a trecut durerea pricinuită de faptul că în anul 1986 vila din București , ce urma să-mi rămână moștenire din partea tatălui meu, a fost demolată din ordinul unui paranoic numit Nicolae Ceaușescu.

  Apreciază

 • 63. nightmare  |  3 decembrie 2013 la 22:44

  Nu cred ca-i vorba de imaginea jandarmeriei….e vorba de balonul împotriva Chevron….pai sa vedem cine e in spatele acestor proteste

  Apreciază

 • 64. Bască ilie  |  3 decembrie 2013 la 22:49

  Internați-o pe ileana,
  A lui Bombo, și venim! (la Pungești). 🙂
  Somn ușor și mai vedem … ce visăm!
  (Nu pierdeți finalul clipului! 🙂 )
  *

  Apreciază

 • 65. nightmare  |  3 decembrie 2013 la 22:50

  Un anume ziarist din Vaslui de la Vremea Noua pe numele Lucian Timofticiuc ….Pai ,acest nene a fost unul din membrii marcanti ai Comunității Moldovenilor din România

  ” Balonul de sapun de peste Prut In februarie 2007, trei insi din Moldova de dincolo de Prut tulburau apele diplomatice dintre Chisinau si Bucuresti. Este vorba de un consilier PNL pe atunci la primaria Husi, Claudiu Alexa, un jurnalist de la Vaslui cercetat anterior pentru santaj, Lucian Timofticiuc, si fostul sef al tineretului socialist de la Iasi, Marian Russo. Acestia au fost primiti nitam-nisam in audienta la presedintele Vladimir Voronin, apoi bagati in aceeasi zi in sedinta in plen a Parlamentului unde au tinut si discursuri, fiind intampinati cu aplauze de catre deputatii comunisti, au sustinut o conferinta de presa, iar seara li s-a facut loc sa incapa intr-o emisiune la postul public de televiziune. Peste tot acestia au fost insotiti de ideologul Partidului Comunistilor Victor Stepaniuc. La cateva zile dupa aceasta, presedintele Vladimir Voronin declara intr-un interviu ca Romania are o minoritate etnica de 10 milioane de moldoveni „discriminati in baza Legii etniilor”. Seful statului s-a oferit atunci sa le acorde „moldovenilor din Romania” cetatenia R. Moldova. In replica la interviul lui Voronin, CMR a facut public un comunicat de presa prin care anunta ca „daca anumite grupuri de interese se folosesc de CMR ca instrument politic care sa afecteze relatiile dintre R. Moldova si Romania, suntem obligati sa luam decizia, impreuna cu toti membrii fondatori, sa declansam autodizolvarea CMR”.

  http://forum.md/Themes/17024/309797

  Apreciază

 • 66. Bască ilie  |  3 decembrie 2013 la 22:53

  @Nightmare,
  Cu alte cuvinte, zici cam așa:
  Cu prețul terfelirii imaginii jandarmeriei, aranjorii vor să lase impresia că cineva se opune eplorării și exploatării gazelor de șist.
  Qui prodest?

  Apreciază

 • 67. noradamian  |  3 decembrie 2013 la 22:58

  Bsk, 64, păi ăsta-i cântec de „somn usor”? 🙂

  Apreciază

 • 68. noradamian  |  3 decembrie 2013 la 23:00

  Night, or fi si aranjamente, am si presupus că există şi un ghem de interese acolo si de persoane dubioase dar „argumentele” celor care vor ca evenimentul să fie văzut exclusiv în felul ăsta sunt speculative si, mai revoltător, sunt convenabile lui ponta! Ocolirea chestiunilor fundamentale legate de drepturile cetăţenesti se potriveste exact useleului postcomunist, a modului discreţionar de a-şi exercita puterea.

  Apreciază

 • 69. Bască ilie  |  3 decembrie 2013 la 23:00

  Cu alte cuvinte, se mai poate zice și altfel:
  Cu prețul terfelirii imaginii jandarmeriei, aranjorii vor să lase impresia că se țin de promisiunea făcută (de ex, rușilor) de a se opune eplorării și exploatării gazelor de șist. În realitate își doresc exploatera și joacă la două capete… kazacioc. 🙂

  Apreciază

 • 70. noradamian  |  3 decembrie 2013 la 23:03

  Noapte bună 🙂

  Apreciază

 • 71. Bască ilie  |  3 decembrie 2013 la 23:09

  De somn profund, |Nora. 🙂

  Apreciază

 • 72. nightmare  |  3 decembrie 2013 la 23:15

  Nora ,Bsk

  De fapt cred ca trebuie sa fie mult si foarte mult zgomot …cum vor folosi asta rămâne sa vedem

  In fond cred ca si aceste proteste o sa aiba soarta celor anti RMGC ,adica nu vor salva nimic ,decât pe Ponta ….cei anti RMGC au protestat contra exploatarii si astia au trîntit o modificare care da peste cap proprietatea ….daca nu aveau aceste proteste nu puteau modifica legea ….nu??? 🙂

  Apreciază

 • 73. noradamian  |  3 decembrie 2013 la 23:16

  Carmen, 62, salut! Ai pus degetul pe rană: termenul de „interes public” , folosit de comunisti, va putea de-acum să-l lase pe orice concetăţean fără proprietate (desigur, nu şi pe cei care au devalizat ţara) Iar asta n-are nimic cu democraţia, cu garantarea proprietăţii si a drepturilor omului. Are doar cu dictatura.

  Apreciază

 • 74. noradamian  |  3 decembrie 2013 la 23:20

  Night, eu cred că pentru noi ca cetăţeni, mai ales pentru cei care stim ce-nseamnă comunismul, apărarea drepturilor cetăţenesti, a proprietăţilor, a întreprinzătorilor care ţin economia- sunt mai importante decât orice alte aspecte. Lipsa de înţelegere pentru propriile noastre interese ne poate duce de unde am plecat.

  Apreciază

 • 75. Bască ilie  |  3 decembrie 2013 la 23:20

  Nu mi se pare normală unanimitatea politică în problema exploatărilor și batjocoririi dreptului de proprietate.
  Vreau să văd o separare a apelor, fără nicio urmă de duplicitate.

  Apreciază

 • 76. nightmare  |  3 decembrie 2013 la 23:31

  In fine …eu sunt sceptic in ce priveste autenticitatea si rezultatul …la protestele anti RMGC ,Jandarmeria a fost acuzata ca-i conduceau pe protestatari si nu i-au dispersate din PU ,fiindca nu aveau autorizatie si acuparea pieței era ilegală …acum au schimbat tactica .. 🙂

  Apreciază

 • 77. noradamian  |  3 decembrie 2013 la 23:49

  Păi oricum, odată cu apariţia „legii minelor” în varianta comunistă de azi, s-a isprăvit: unde-i lege nu-i tocmeală! O să-i zboare pe toţi ăia care mai au proprietăţi acolo si vor începe exploatarea ( chiar dacă RMGC e acuzată de spălare de bani)

  Apreciază

 • 78. noradamian  |  3 decembrie 2013 la 23:52

  Rămâne doar deziluzia faţă de sinistra păcăleală a puterii actuale pe care unii dintre ei, probabil, au votat-o. Dacă te uiţi la ce a făcut pedeleul lui blaga ( un suport mai bun nici nu se putea decât o falsă opoziţie!) nici nu poţi să te superi prea tare pe ei.

  Apreciază

 • 79. Bască ilie  |  3 decembrie 2013 la 23:58

  De la academicianul Cațavencu.
  Eu n-am mai văzut așa arătare aidoma a promisiunilor politice, înainte, în timpul și după campaniile electorale. 🙂
  *
  Trei surori bătrâne stăteau împreună, în aceeaşi casă. Într-o seară, una dintre ele îşi pregateşte o baie ca lumea, pune un picior în apă, se opreşte şi ţipă la celelalte:
  – Heeei, io intram acum în baie sau ieşeam?
  Una dintre celelalte două surori, aflate la parter, răspunde:
  – Nu ştiu, stai să vin sus să văd. Începe să urce scările, dar pe la jumătate se opreşte şi întreabă:
  – Hei, io urcam scările acum sau coboram?
  A treia îşi zice în sinea ei „Doamne fereşte, ce v-aţi prostit amândouă” şi bate de trei ori în lemn. Apoi, cu voce tare:
  – Staţi să văd întâi cine-i la uşă şi apoi vin io să v-ajut…

  Apreciază

 • 80. ovidiu  |  4 decembrie 2013 la 00:10

  Taika- îmi trezesc fata din somn.. 🙂

  Apreciază

 • 81. Bască ilie  |  4 decembrie 2013 la 00:13

  @Ovidiu
  N-au spus nimic până acum. 🙂

  Apreciază

 • 82. Bască ilie  |  4 decembrie 2013 la 00:13

  N-ai spus… poate de-acum încolo. 🙂

  Apreciază

 • 83. ovidiu  |  4 decembrie 2013 la 00:26

  Simt că nu am ce să completez, mă bucur mult când vă găsesc prin grădină.

  Apreciază

 • 84. ovidiu  |  4 decembrie 2013 la 00:42

  De pe fb:
  Folclorul e bine merci, noi sintem in groapa!

  „El e stab” – Parodie dupa „El Zorab” de George Cosbuc

  La Ponta vine un chinez,
  C-un singur gând, c-un singur crez:
  – Sunt, Ponta, neam cu Jiang Zemin
  Şi tocmai din Beijing eu vin
  Aci, să te salvez.

  Românii tăi de foame mor,
  E vai de neamu’ mamii lor;
  Şi de furat îndelungat,
  Bugetului voi i-aţi secat
  Al banilor izvor!

  – Ai mei pierduţi sunt, Li, cam toţi:
  O ducem bine câţiva hoţi,
  În rest poporul e sărac,
  Dă-mi bani, dacă-l găseşti pe plac,
  Dă-mi numai cât socoţi!

  – Un miliard, pe loc, primeşti?
  – O, Li, aşa de darnic eşti?
  – Mai mult de-atât e visul meu!
  – Ah, să-ţi întoarcă Dumnezeu,
  Atât cât investeşti!

  – Românii, Ponta, sunt puţini,
  Şi sunt cam leneşi, cam blajini –
  De-acum, de-acum vor fi scăpaţi,
  De-acum vor fi şi ei bogaţi,
  Cu bani de la străini!

  Vor huzuri în ţuici şi fum,
  Vor sta la bârfe lângă drum,
  Cămara lor se va-ntrema,
  Şi vor avea şi ei ce da
  Copiilor de-acum!

  Se-nclină Ponta până jos,
  Gândind la marele colos;
  Se face-n grabă un contract
  Şi Li semnează pe-acel act
  Şi Ponta, bucuros.

  El ia contractul cu mult foc,
  Şi pleacă, beat de-atât noroc,
  Şi-aleargă dus de-un singur gând,
  Să-şi ia nevasta, tremurând,
  S-o strângă de mijloc.

  O, Daci, soţioara mea,
  De-acuma nu te-or înjura
  Calici la fiecare pas
  Şi nici lozinci de bun rămas
  Ei nu vor mai striga!

  Pe Victoraş al tău cel bun
  Îl vei vedea din nou, nebun,
  Trecând ca şoimul cel uşor
  La vreun raliu, mergând în zbor
  Şi-i vei ura: Drum bun!

  Plecă şi Li şi-n câţiva ani
  Veniră şi chinezi şi bani,
  Făcură drumuri de transport
  Şi piste de aeroport
  Şi case la ţărani.

  Veni chinez după chinez,
  Făceau plantaţii de orez,
  Şi sate mari, în stilul lor,
  Şi chiar oraşe-ntregi, să mor,
  Chiar nu exagerez!

  Şi-ncet, încet ne-am colorat
  În galben pal, în galben plat,
  Şi peste tot vedeai copii,
  Cu perii ţepeni şi negrii
  Şi ochiul înclinat!

  La noi acuma Lina-i Lei
  Şi Luminiţa e Limei,
  Ion e Huan, Mihai e Ming
  Vasile-i Wan şi Linu-i Ling
  Şi Mihnea e Mingmei.

  Şi nu mai vine Moş Crăciun,
  Bătrânu-acela blând şi bun
  Şi nu auzi colindători,
  Copile mândre şi feciori
  În seara de Ajun!

  Şi n-auzi doine din caval,
  Strigări n-auzi din deal în deal,
  Nu vezi pe scene căluşari
  Cu tricolor şi cu iţari,
  Nici nai şi nici ţambal!

  Se bea de-acuma maotai
  În loc de ţuică. Să mă tai
  De mă ating de vinul lor!
  De Murfatlar îmi este dor
  Şi nu vreau niciun ceai!

  Văzu şi Ponta ce-a făcut
  Şi sta adesea abătut;
  De-acum era bărbat matur
  Şi când vedea ce e în jur
  Simţea un junghi acut.

  – Ah, Doamne, cât mă ruşinez,
  Cât plâng, cât sufăr şi oftez:
  De-acum, poporul meu român
  Pe ţară nu mai e stăpân,
  Stăpân e cel chinez!

  Strămoşii mă vor blestema:
  Tu ce-ai făcut cu ţara ta?
  Umplută-i toată de chinezi,
  Pe unde mergi doar galbeni vezi
  Şi nu vor mai pleca!

  Ia Ponta primul charter şi
  Se duce-n China, drept la Li,
  Şi pe un ton politicos,
  Dar, oarecum, de sus în jos,
  Începe a-i grăi:

  -Să-ţi iei chinezii înapoi,
  Ne-am săturat de-acum de voi,
  Eram un vechi popor creştin,
  Iar azi la Budha se închin’
  O parte dintre noi!

  Ah, Li, pentru poporul meu
  L-am renegat pe Dumnezeu –
  Ai inimă! Tu poţi să ai
  Chinezilor pământ să dai,
  Pe unde vrei, dar eu?

  Să plece-aşa cum au venit,
  Contractul l-am îndeplinit!
  Veţi mai găsi un stat sărac,
  Şi-un prim-ministru prostănac
  Şi tânăr aiurit!

  Se-ncruntă Li: – Tu eşti nebun?
  Tu vrei acuma să le spun
  Să plece-n grabă? Chiar aşa?
  Tu crezi că ei s-ar aştepta
  Pe drumuri iar să-i pun?

  O, Ponta, te-ai trezit târziu,
  Acolo, după câte ştiu,
  De-acum suntem majoritari…
  De nu îţi place, să te cari
  La poli sau în pustiu.

  Apreciază

 • 85. Mih  |  4 decembrie 2013 la 11:06

  Buna dimineata! 🙂

  Reusita parodia! 😀
  Fictiunea asta…are ne-limitarile ei: daca ar fi sa fie de-adevaratelea, de la „Vazu si Ponta ce-a facut” ar ramane fictiune. In vecii vecilor.

  Apreciază

 • 86. noradamian  |  4 decembrie 2013 la 11:19

  Bsk, 79 😆 Ovidiu, 84 😆

  Bună dimineaţa şi rodnică, ziua!

  Apreciază

 • 87. noradamian  |  4 decembrie 2013 la 11:20

  Mih, 🙂 măcar facem haz de necaz (trecând, cum zici, peste ideea că ponta, mitomanul care-si uită minciunile – de la Pora citire- ar putea avea vreodată regrete…

  Şi uite-asa ne mai luminăm , un pic…

  Apreciază

 • 88. Mih  |  4 decembrie 2013 la 11:29

  Nora, servus! 🙂
  Astia asa-s setati din perioada de pre-conceptie si pana dincolo de moarte…
  Cred ca simtul umorului e o binecuvantare 😀

  Apreciază

 • 89. noradamian  |  4 decembrie 2013 la 11:37

  Mih, 🙂 dacă mitomania si-n general hibele psihic-comportamentale sunt mai contagioase decât au fost vreodată, poate simţul umorului -fericiţi cei care-l au- (într-adevăr, o binecuvântare!) să fie măcar un pic de ajutor 🙂

  Apreciază

 • 90. ovidiu  |  4 decembrie 2013 la 11:59

  Bună dimineața,
  La ce să ne mai așteptăm azi?
  Toate cele bune vă urez!

  Apreciază

 • 91. noradamian  |  4 decembrie 2013 la 15:33

  Multzam Ovidiu, asemenea şi ţie! În rest, om vedea… 🙂

  Apreciază

 • 92. noradamian  |  4 decembrie 2013 la 15:34

  postare nouă

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.327 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.456 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.327 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: