10 decembrie 2013: ziua atentatului la drepturile fundamentale ale cetăţenilor români

11 decembrie 2013 at 21:14 116 comentarii

Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, adoptată şi proclamată de ONU în 10 Decembrie 1948: „Toate fiinţele umane se nasc libere şi egale în demnitate şi în drepturi. Ele sunt înzestrate cu raţiune şi conştiinţă şi trebuie să se comporte unele faţă de altele în spiritul fraternităţii.”

Deşi toate fiinţele se nasc libere, unele aleg sclavia iresponsabilităţii şi inegalitatea în demnitate şi în drepturi. Raţiunea, din păcate, nu ţine loc de conştiinţă.  Iar în absenţa conştiinţei, inteligenţele, abilităţile şi talentele nu pot avea nimic cu binele comun. În extremis, devin malefice. Sunt împotriva generalizării vinovăţiilor. Nu toţi votanţii care au adus useleul la putere aparţin pegrei cu păcate securiste şi pete slinoase de corupţie dar nu putem vorbi de degradarea accelerată a statului care a atins ieri 10 decembrie un maxim grav fără să pomenim, totuşi, de contribuţia lor decisivă. Fără-ndoială unii dintre ei au căzut prosteşte, în plasă. Nu acelaşi lucru e de spus despre cei al căror statut îi obliga la responsabilitate faţă de mediul social. Nişte „modele”, puteţi vedea aici. Despre ravagiile pe care le pot face asemenea personaje am scris nu odată. Neruşinatele legi cu dedicaţie culminând cu cele pentru super-imunităţi, pentru amnistia unor infractori politici&interlopi, pro-spăgi şi pro- jaf autorizat al resurselor sunt efectele concrete ale acestei  iresponsabilităţi egale cu trădarea de neam. Dacă unora le pare rău, s-o spună deschis! Mai au vreme să iasă din găoace şi să-ntoarcă armele.

Cu toate că societatea pare făcută ţăndări, agitaţia de acum demonstrează nevoia de solidarizare generată de sentimentul de pericol: grav afectate de loviturile politice, instituţiile abia mai rezistă iar fărădelegile au devenit strigătoare la cer! Din păcate, segmentul celor care-şi spun „nu-mi pasă dacă-s eliberaţi toţi mafioţii şi nici dacă justiţia e decapitată” ori „n-au decât să otrăvească să prăpădească jumătate din ţară, de vreme ce eu locuiesc în cealaltă” merge perfect cu scopurile infractorilor politici actuali fiind probabil, dominant faţă de cei cărora le pasă de toate astea! Iar dintre concetăţenii, tot mai mulţi, cărora le pasă, toată preţuirea pentru cei care-şi exprimă revolta-n stradă! Între extreme, din fotoliile lor confortabile, obişnuiţii cârtitori care, precum nişte stăpâni nemulţumiţi că „pălmaşii”din stradă nu-s pe voia şi nevoia lor, nu pierd ocazia să se bage-n seamă băgând beţe-n revolte: de ce protestează unii pentru aia şi nu pentru ailaltă, de ce protestează acolo şi nu dincolo, de ce ăia şi nu ăilalţi?

Cu gândul la solidarizarea de care nu ne mai putem dispensa, să ne amintim însă şi de propriile alegeri prosteşti pentru a-nţelege că opţiunile greşite n-ar trebui să fie pricină veşnică de dezbinare.N-am optat, destui, pentru peneleul lui câmpeanu-prietenul lui iliescu şi penelimea securistă a lui tăriceanu? Nu ne-au păcălit milică şi ţărăniştii ciorbişti? Recursul la greşeli trecute şi reproşurile sunt simptomele nenorocite ale neputinţei. Scuzele şi acuzele, nesfârşitele gâlcevi fac numai rău!  Bolovanii din cocoaşa urii justiţiare ne imobilizează şi acum. A continua înseamnă a susţine statul captiv în care legiferarea abuzurilor face din statul de drept o pluridictatură mafiotă.

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , , , , , .

„Laissez faire, laissez passer, le monde va de lui meme” Pseudodemocraţie secesionistă vs. confruntare democratică

116 comentarii Add your own

 • 1. Bască ilie  |  11 decembrie 2013 la 22:34

  Saluutare!
  Am văzut români fericiți… după ce piratul a criticat-o pe MM pentru inconsecvența de atitudine fiindcă nu l-a trântit de pământ de șeful grupului PDL din Senat (care a semnat o înțelegere de restrăngere a atribuțiilor ANI). Adică moralista MM tace intenționat, vrea să-și protejeze locul pe lista PDL la europarlamentare și .

  Azi apăruse pe la ora 15 (înainte de emisiunea de la B1) următorul articol în evz:
  „Macovei cere SANCŢIONAREA deputaţilor PDL care au votat alături de USL”.
  Păi, de unde trage piratul concluzia c-ar fi tolerat din interes un PDL-ist, din moment ce se expune luând atitudine împotriva mai multora? Și ce-i mai grav din cele două pozne PDL-iste, o semnătură de angajament sau votul concret ?
  Nu știu de unde-i sigur piratul că Monicăi Macovei nu poate să-i scape de la Bruxelles nicio mișcare a unui parlamentar din România. Poziția piratului mi se pare jignitoare și nedreaptă.
  Îmi amintește de Copos pe vremea când a dăruit niște autoturisme mai multor jucători de la echipa națională: a fost criticat dur fiindcă nu le-a oferit același cadou tuturor jucătorilor.
  Este nedrept să-i pretinzi Monicăi Macovei să critice toată săptămâna, inclusiv Râmbăta și duminica.
  *
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/macovei-cere-sanctionarea-deputatilor-pdl-care-au-votat-alaturi-de-usl-1071952.html

  Apreciază

 • 2. noradamian  |  11 decembrie 2013 la 23:14

  Seara bună! Bsk, mie mi s-a părut că Băse a zis-o cu regret. Spre deosebire de Cristi Preda care o atacă nedemn, nu de acum. Controversa există si pe FB, cu atacuri grele mai mult la Băse decât la MM. Trist e că nu mai luptă împreună. Asta chiar că e dezamăgire! Şi greu de înţeles această ruptură. Eu aş zice că MM, ca simbol naţional al luptei cu corupţia e datoare faţă de a însăşi înainte de toate, să nu-şi umbrească imaginea. De ieri se sharează non-stop listele cu cei care au votat pro-infractori, cred că am semnalat si eu că sunt si unii de la PDL. Abia azi, însă, Blaga si MM şi-au declarat dezaprobarea. i se mai reprosează si alte de-astea.

  Apreciază

 • 3. Bască ilie  |  11 decembrie 2013 la 23:19

  Așa cum nu avea nicio rațiune pretenția criticilor lui George Copos să-și extindă la toată echipa națională cadourile oferite din proprie inițiativă, la alegere, după preferință sau alte cruterii și nu din obligație, nici Monica Macovei nu poate fi obligată să observe tot ce mișcă în Romînia și nici să-și critice toții colegii de partid fără nicio excepție. Afirmația depre moralitatea ei subit îndoielnică, la prima scăpare sau toleranță… inadmisibilă, este jignitoare și nedreaptă nu doar prin asocierea grosolană cu așa-zisul ei interes europarlamentar protejat prin tăcere ci mai ales prin ignorarea sau chiar aruncarea în derizoriu a tuturor reacțiilor ei precedente, numeroase, de cele mai multe ori singulare… inclusiv impotriva persoanelor non-PDL. Dacă nu are nici măcar libertatea să aleagă singură împotriva cui să-și manifeste nemulțumirile extra-PDL, poate merită cel puțin să fie lăsată să decidă pe cine crede ea de cuviință să critice din PDL. A fi membrul unui partid nu înseamnă să fii câinele de pază al partidului tău. Dacă nici ea nu a depășit toate așteptările în materie de „atitudine colegială”, atunci să cerem Budogului s-o mazilească mai repede fiindcă nu i-a potcovit pe toți PDL-iștii și să terminăm odată hărțuirile astea cu bască și fără șapcă!

  Apreciază

 • 4. noradamian  |  11 decembrie 2013 la 23:26

  Bsk, locul ei nu era în partidul buldogului. Odată înregimentată acolo e limpede că trece cu vederea peste unele chestii ( cum a fost, de pildă, realegerea lui Ioan Oltean la Bistriţa) pe care altă dată nu le ierta. N-o judec, pur si simplu-mi pare rău. Îi doresc şi sper să aibe o carieră frumoasă, ar fi păcat să nu continue.

  Apreciază

 • 5. Bască ilie  |  11 decembrie 2013 la 23:30

  Nici eu nu consider că TB a spus-o cu răutate, a scăpat și el acolo un calcul specific, dar asta nu înseamnă c-ar fi procedat cinstit, corect sau ca un om recunoscător. Nedrept și jignitor, dar nu-l detest pentru atît. Poate nu a fost la fel de condamnabil ca… încurajarea românilor fericiți. Am o plăcere să-i văd pe mâncători cum jubilează la prima scânteie. Păcat că n-am și un cățeluș cu „Ia de Monica!”. 🙂

  ,

  Apreciază

 • 6. Bască ilie  |  11 decembrie 2013 la 23:36

  Dacă Piratul s-a înțeles în prealabil cu MM să-i ofere un pretext de plecare la PMP (sau la independenți), ne vom da seama. 🙂

  Apreciază

 • 7. noradamian  |  11 decembrie 2013 la 23:39

  În seara asta PMP Bucuresti a dat semnalul la protestele împotriva legiferării drepturilor penalilor. A fost miscare si la Cluj! Sper să continue… 🙂

  Apreciază

 • 8. noradamian  |  11 decembrie 2013 la 23:46

  Bsk, după ce MM&grupul reformist au muncit enorm în perioada alegerilor interne din pedele, separarea ei de reformisti pentru partidul lui blaga pare contra naturii. Locul ei era în PMP. Normal că fostii ei colegi ( Papahagi, Preda, Funeriu, etc sunt niţel supăraţi. Ca si Băse. Alegerea însă, îi aparţine.

  Apreciază

 • 9. Bască ilie  |  11 decembrie 2013 la 23:47

  Ca s-o zic pe aia dreaptă, eu am serioase îndoieli c-am ști noi mai bine decât ea care ar fi pentru ea soluția cea mai potrivită. Nu știm niciodată toate culisele unei opțiuni.

  Apreciază

 • 10. noradamian  |  12 decembrie 2013 la 00:04

  Bsk, sigur! E vorba doar de ce percepem de la distanţă. Există însă unii inamici mărunţei tare ai presedintelui din zona dreptei (am mai amintit de ei) care încearcă s-o folosească pe MM pentru a stârni ori a adânci antipatiile faţă de Băse. Asa s-a-ntâmplat si-n seara asta când, imediat după emisiune, au venit cu textele cunoscute- cu care defilează de câte ori prind ocazia- Băse&Udrea si de astea.

  Apreciază

 • 11. noradamian  |  12 decembrie 2013 la 00:05

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 12. Bască ilie  |  12 decembrie 2013 la 00:21

  Reușesc (până la urmă 🙂 ) să deosebesc un traseism politic de meritul unui membru de a-și primi locul cuvenit într-un partid; asta nu-i totuna cu a alege între voința nedeclarată a majorității membrilor de partid de a-și alunga un membru incomod și încăpăținarea alungatului de a rămâne unde nu este dorit.
  Când alții din afara partidului încearcă unificarea cu partidul mai mare, ignorând intențiile de întronare a integrității, se creează o atmosferă de intrigă și adversitate față de inițiatorul criteriilor; nu-i exclus să se realizeze în final un fel de selecție naturală: intriganții se separă într-o autoizolare perdantă și atrag ura susținătorilor lor împotriva MM. (poate fi pentru ea un motiv în plus să nu plece)
  *
  Somn ușor! 🙂

  Apreciază

 • 13. Dan  |  12 decembrie 2013 la 00:31

  Acum ne certăm pe subiectul Băsescu-PDL-MM ? Cei din USL cred că regretă că n-au băgat şi amnistia în maşina de vot…

  Apreciază

 • 14. noradamian  |  12 decembrie 2013 la 00:44

  Nu văd de ce am considera niste oameni, oricât ar fi de deosebiţi, ca pe pe niste icoane! Asa că n-am putut să nu mă amuz la gluma lui Sare’:
  🙂
  „Cre’ca Traian Basescu a zis despre Monica Macovei ca e exact ca o femeie de la tara: painea lu’ Dumnezeu, cinstita, muncitoare dar sta cu unul care o bate”.

  Apreciază

 • 15. Bască ilie  |  12 decembrie 2013 la 00:45

  @Dan, salve!
  Nu m-am certat deloc cu Nora. 🙂

  Apreciază

 • 16. noradamian  |  12 decembrie 2013 la 00:45

  Dan, discutăm despre discuţii… 🙂 Moara de pe FB abia asteaptă să macine declaraţii de orice fel. Oricum cred că si Băse şi Macovei sunt două personalităţi de care avem nevoie. Normal că era mai bine să fii rămas camarazi

  Apreciază

 • 17. noradamian  |  12 decembrie 2013 la 00:48

  Somn usor! 🙂

  Apreciază

 • 18. Bască ilie  |  12 decembrie 2013 la 00:50

  Pe asta n-am știut-o:
  „Eu am fost și sunt total împotriva limitării puterilor ANI și am și intervenit pentru retragerea semnăturilor. Nu am discutat cu cei doi parlamentari PDL (care au semnat), am scris șefului partidului. Eu am intervenit pentru a-și retrage semnăturile, și nu numai eu, și alții din PDL, și le-au retras”, a declarat Monica Macovei, la Digi24.
  *
  http://www.revista22.ro/traian-basescu-atac-nedrept-monica-macovei-care-face-morala-tuturor-nu-a-luat-atitudine-cand-sefii-grupurilor-pdl-au-semnat-pentru-reducerea-atributiilor-ani-35226.html

  Apreciază

 • 19. noradamian  |  12 decembrie 2013 la 01:17

  Un optimist incurabil ( mă întrece 🙂 )

  Miron Damian:

  Știu că e supărare mare zilele astea, și că până marțea viitoare o să stăm ca pe ace cu legea amnistiei, și marți ar putea să fie adoptată, vai nouă.

  Și totuși, sunt motive de bucurie și de optimism, oricât de greu ar putea fi crezut. Legea asta e un semn de disperare din partea demnitarilor. Justiția a ajuns să inspire atâta teamă încât recurg la ultimele arme pe care le mai au în arsenal, cele mai tari și mai păguboase.

  Nu, parlamentarii noștri nu sunt mai răi decât în urmă cu zece ani, nici măcar mai corupți. Tunul Bechtel vă spune ceva? Bancorex? Sute de milioane de euro? Modernizarea Hidroelectrica, din 2003, la fel sute de milioane de euro? Sunt o mulțime de tunuri masive înainte de 2005, și la închisoare au intrat eventual grăjdani. Pe atunci. Pe acum, însă, intră șefii lor, Voicu, Năstase, Voiculescu etc. Justiția penală, DNA și Înalta Curte mai ales, s-au schimbat radical. Vezi inclusiv reacțiile la chestia asta, au reacționat totuși și judecătorii și CSM și DNA. Doar Nițu, dragul de el, a zis că el reacționează doar la cerere, că așa va fi obișnuit dl procuror general.

  Apreciază

 • 20. Bască ilie  |  12 decembrie 2013 la 09:37

  Saluttare!
  Păi, da, Nora. Apare cel puțin unda de optimism când avem câteva repere de identificat și de susținut într-un domeniu urmărit cu interes. Nițu, dragul de el, este tot un reper, dar în interesul statului la pândă pentru o altfel de justiție, draga de ea, propice infractorilor. Când reperele depășesc performanțele noastre (în calitatate de observatori, chibiți, băgători de seamă, susținători în galerie…) și nu le recunoaștem utilitatea, înseamnă că speranțele noastre urmăresc alte interese; consider cel puțin jenant pentru noi, susținători din galerie, când exponenții dorințelor/ideilor enunțate de noi pe-aici nu se regăsesc în argumentele noastre de susținere: ne mai rămâne să ne manifestăm, în ceasul morții optimismului, ideile contradictorii cu propriul nostru interes și astfel ne-am aranjat o orbecăială pe cinste. 🙂

  Apreciază

 • 21. Bască ilie  |  12 decembrie 2013 la 10:06

  Acesta-i rezultatul pe care l-am criticat aseară: mâncătorii de căcat s-au aliniat deja pentru cauza lor mai nobilă- „MM are un preț derizoriu”- fiindcă atât le-a dat de înțeles nimeni altul decât respectatul lor pirat re-reevaluat. 🙂

  Apreciază

 • 22. Bască ilie  |  12 decembrie 2013 la 10:17

  La fel, ieri, Iulia Motoc avea un preț aproape nul fiindcă nu a scos nu știu de unde un scor mai strâns sau să fi răsturnat scorul la decizia CCR referitoare la pragul de prezență 30%. Când mâncătorilor de căcat le lipsesc argumentele reale – ce sa facă, dragii de ei?- inventează moțuri estetice. 🙂

  Apreciază

 • 23. Mitzu' Beciuklistu`  |  12 decembrie 2013 la 10:25

  Eu am interpretat comentariul de aseara ca pe un suport dat Monicai, stiut fiind, ca Bleaga iubeste tot ce critica presedintele. Dar, sint de acord cu tristetea din vorbele lui. Si mai cred ca ea trebuie sa mai cistige un mandat euro.

  Apreciază

 • 24. Mitzu' Beciuklistu`  |  12 decembrie 2013 la 10:28

  🙂 🙂 🙂 O fi virsta de vina, dar eu am auzit aseara din gura presedintelui mai degraba Borhas, cu subintelesul auditiv Borfas.

  Apreciază

 • 25. Bască ilie  |  12 decembrie 2013 la 10:42

  Dacă preț nu e, măcar să spurcăm cu orice preț, sistematic și cu motive inventate de dragul impresiei artistice (obsesia laudei se sine a vânătorului de stereotipii manipulatoare: „ți-am zis eu”, „uite ce-am scris acum trei luni!”, „văleu, uite câtă dreptate am avut, nu uitați să mă lăudați!”, „unde ați mai văzut un spurcăcios mai consecvent decât mine?”, „insuficientă repetarea de opt ori a unei idei fixe; ține-o și pe a noua, ca nouă, îndopa-te-aș!”).
  Da, totul are un preț; în schimb, grandomaniacul n-are limite.

  Apreciază

 • 26. Bască ilie  |  12 decembrie 2013 la 10:45

  @Mutzu
  Cred că ai intepretat bine susținerea.
  Eu am criticat efectul nedrept.

  Apreciază

 • 27. Bască ilie  |  12 decembrie 2013 la 10:48

  Scuze, Mitzu!
  Te-am rebotezat.
  Ai interpretat una și nu pot spune că a ieșit ce-ai intepretat. 🙂

  Apreciază

 • 28. Mitzu' Beciuklistu`  |  12 decembrie 2013 la 10:58

  Taika cu Basca, la 25: Multi asuda la propriile statui….

  Mie mi-a placut aia cu „presedintele abia acum a inteles ce am scris eu deja acum 2 ani”. Si mai palpitanta e aia cu „am sa scriu eu ce stiu despre MM si o sa-i cunoasteti adevarata fatza”. Intre timp, am descoperit alta adevarata fatza. A unei politiciene in devenire si ascensiune sub 3%

  Apreciază

 • 29. Mitzu' Beciuklistu`  |  12 decembrie 2013 la 10:59

  27 🙂 Sa nu ne formalizam. O sa-ti reamintesc de Paste 🙂 🙂

  Apreciază

 • 30. Bască ilie  |  12 decembrie 2013 la 11:03

  @28- Pe aceeași undă; ceva ne inundă. 🙂
  @29- Paștele nostru? OK, aștept. 🙂 🙂 🙂

  Apreciază

 • 31. Mitzu' Beciuklistu`  |  12 decembrie 2013 la 11:10

  30 🙂 🙂 Ca doar nu al cailor, Taikutza! Pretzaluiesc, deja, mielul ala virtual. 🙂 🙂

  Apreciază

 • 32. Bască ilie  |  12 decembrie 2013 la 11:22

  @31-Mitzu,
  Înțeleg unde bați. Mi-ai adus aminte de una spusă de pirat aseară la B1 și s-ar putea să-ți boicoteze pronosticul:
  „Eu cred ca nu vedem inca candidatul dreptei, nu e obligatoriu sa il scoatem de pe acum, timpul optim e dupa europarlamentare”
  Bănuiesc că-l interesează ceva mai puțin europarlamentarele.

  Apreciază

 • 33. Bască ilie  |  12 decembrie 2013 la 11:32

  Ce întrevezi acum cu MM, eu mi-am dat cu presupusul despre plecarea Elenei Udrea din PDL cu căței, purcei și câteva atelaje. Deocamdată sunt cu pronosticul în eroare. Mai sper, probabil după europarlamentare vine mutarea în plici. 🙂

  Apreciază

 • 34. ovidiu  |  12 decembrie 2013 la 11:33

  Bună ziua,
  Sunteți niște scumpi!

  Apreciază

 • 35. Mitzu' Beciuklistu`  |  12 decembrie 2013 la 11:37

  Ar trebui sa-l intereseze, in conditiile in care tendintza in Europa e favorabila socialistilor. M-ar consola sa aflu ca Romania e atipica si trimite majoritar dreptaci.

  Candidatul dreptei pt. prezidentiale nu poate fi MM. Toate statisticile arata ca romanii nu-si inchipuie o femeie presedinte. Ar fi si dificil de crezut, ca Bleaga sau candidatul votat ceausist de poporul pedelist, s-ar inclina in fatza MM.

  In conditiile astea, ramin, batzos, pe pozitie. 🙂 I-a dat o mina pt. mandatul de europarlamentar. Daca nu direct, atunci indirect. 🙂

  Citind ieri vestea ca parlamentarul acela arestat la aeroport voia in China, m-am gindit ca ponta a semnat vreo intelegere cu chinezul, sa dea tovarasii azil politic „persecutatilor politici” ai lui Basescu.

  Apreciază

 • 36. Bască ilie  |  12 decembrie 2013 la 11:37

  Savle, Ovidiu!
  Și tu… inclusiv la vedere. 🙂

  Apreciază

 • 37. Bască ilie  |  12 decembrie 2013 la 11:40

  @Mitzu-35
  Pe asta cu pachetul pentru chinezi n-am știut-o.
  De obicei ei lucrează direct cu geamantanul. 🙂

  Apreciază

 • 38. Bască ilie  |  12 decembrie 2013 la 12:00

  Să citim finalul din postarea Norei!
  *
  „Recursul la greşeli trecute şi reproşurile sunt simptomele nenorocite ale neputinţei. Scuzele şi acuzele, nesfârşitele gâlcevi fac numai rău! Bolovanii din cocoaşa urii justiţiare ne imobilizează şi acum. A continua înseamnă a susţine statul captiv în care legiferarea abuzurilor face din statul de drept o pluridictatură mafiotă”.
  *
  Bolovanii imobilizează dintotdeauna. Acum sunt mai evoluați: se cred justițiari, arbitri, strategi, ideologi, trambuline pentru prezidențiabili unici, mai au un pic și transformă admirația față de Hrebenciuci într-un motiv de pluridictatură mafiotă de atras voturi pentru președinție. Să convețuiești cu bolovanii după ce și-au etalat măsura și principiile reanimate ar fi culmea putinței nenorocite. 🙂

  Apreciază

 • 39. Bască ilie  |  12 decembrie 2013 la 12:15

  Din câte știu, bolovanii nu recunosc niciodată c-au luat-o primii la vale. Reconcilierea în asemenea condiții se rostogolește pe jos, de râs, pe principiul bulgărelui de alba ca zăpada și cei șapte pitici răbdători, care abia așteaptă să întoarcă și celălalt obraz de contact cu bolovanii. 🙂

  Apreciază

 • 41. noradamian  |  12 decembrie 2013 la 13:58

  Salut, prieteni! Am ajuns odată cu vestea zilei!!!

  🙂
  Multzam, Felixks!

  Apreciază

 • 42. Bască ilie  |  12 decembrie 2013 la 14:11

  Uau, aproape bravo CCR! 🙂
  Să vedem cum au respins-o! Deocamdată nu scrie în articolul din Hotnews și nici comunicatul CCE nu apare.

  Apreciază

 • 43. Bască ilie  |  12 decembrie 2013 la 14:21

  După cum zice președintele Augustin Zegrean, – „nu sunt prescriptibile, nici raspunderea penala, nici executarea pedepsei”- se deduce c-au judecat cum trebuie, adică fond, apoi au extins soluționarea și la răspunderea penală, nu s-au oprit doar la limitele cererii privind executarea pedepsei.

  Apreciază

 • 44. Bască ilie  |  12 decembrie 2013 la 14:33

  E tare, zău așa!
  Dacă cererea ar fi fost respinsă ca inadmisibilă, însemna pasarea intepretării și aplicării textului de lege contestat la instanța de judecată, iar Zegrean n-ar mai fi zis ce-am citat. E tare extinderea foarte utilă, adică faptul că s-au pronunțat și asupra răspunderii penale, pentru care CCR nu a fost sesizată acum de fugarul de pușcărie, Nicolae Trebuian.

  Apreciază

 • 45. Bască ilie  |  12 decembrie 2013 la 14:38

  Soluționarea completă previne răzgândirea judecătorilor CCR pentru alte cererii viitoare cel puțin referitoare la răspunderea penală, care are cei mai mulți… clienți. 🙂

  Apreciază

 • 46. Bască ilie  |  12 decembrie 2013 la 14:44

  Era normal să extindă considerentele la toate cazurile fiindcă trebuie să fie identice, dar în același timp au schimbat motivarea din decizia nr. 1092/18.12.2012.

  Apreciază

 • 47. Bască ilie  |  12 decembrie 2013 la 14:47

  Va exista opinie separată care va invoca decizia 1092/2012. 🙂

  Apreciază

 • 48. noradamian  |  12 decembrie 2013 la 14:53

  Oricum, Bsk, după marţea neagră veni si miercurea cu o rază de soare 🙂

  Apreciază

 • 49. noradamian  |  12 decembrie 2013 la 14:54

  Vlad Mixich

  După mulţi (prea) mulţi ani, Crin Antonescu face prima declaraţie politică pentru care merită apreciere: „Trebuie sa admit ca nu am fost suficient informat. Declaraţiile ambasadelor sunt corecte”. Omul solicită rediscutarea legii hoţiilor, doar că mă întreb cât de incompetent poate fi un şef de partid care, pe o temă atââât de importantă, nu reuşeşte să se informeze suficient.

  În plus, mă tem de o nouă şmecherie, mai ales că deputaţii liberali au votat, alături de PSD-işti, legea care-i salvează pe borfaşi şi-i face de neatins pe demnitari.

  Reacţia aceasta se datorează însă în bună măsură presei (aia împotriva căreia se ţipa în toamnă) care a reacţionat foarte corect şi dur. Site-uri, ziare şi televiziuni laolaltă. Bine, cu excepţia Antenei 3, dar ei se ocupă cu…… (completaţi voi …)

  Apreciază

 • 50. Bască ilie  |  12 decembrie 2013 la 14:55

  Amnistia și grațierea, dacă vor fi adoptate, nu mai opresc cercetarea, urmărirea penală sau procesul penal pentru infracțiunile de omor și infracțiunile intenționate urmate de moartea vicțimei, fiindcă imprescribilitatea obligă instanța să judece și să stabilească mai întâi pedeapsa cuvenită.

  Apreciază

 • 51. Bască ilie  |  12 decembrie 2013 la 14:58

  Cu USL-ul la putere, criminalii din dotare vor mai rămâne protejați, dar nu șe știe ce vremuri vor veni… într-o bună zi cu soare. 🙂

  Apreciază

 • 52. Bască ilie  |  12 decembrie 2013 la 15:08

  Magistrații șmecherașii de la Tribunalul Militar Teritorial București și de la parchetul aferent s-au ales acum cu un buboi de motivat ultima socoteală de-acolo (pentru salvarea securistului Marin Pârvulescu implicat în uciderea disidentului Ursu) care nu se mai potrivește cu visul așteptat de la CCR. În anumite condiții, depinde de ceva, Andrei Ursu mai poate să încerce în țară o acțiune în revizuire.

  Apreciază

 • 53. Bască ilie  |  12 decembrie 2013 la 15:11

  @49
  „Omul solicită rediscutarea legii hoţiilor, doar că mă întreb cât de incompetent poate fi un şef de partid care, pe o temă atââât de importantă, nu reuşeşte să se informeze suficient”.
  Vlad Mixich spunde de fapt că adormitul simulează prost niznaiul.

  Apreciază

 • 54. Bască ilie  |  12 decembrie 2013 la 15:40

  Parlamentarii și guvernarea USL își caută – cu nenorocita lumânare aprinsă – imbecilitatea de productivitate maximă și de notorietate internațională.
  *
  Doamna Ionescu mergand pe strada, da nas in nas cu preotul orasului.
  -Buna ziua! Nu sunteti dv.doamna Ionescu, cea pe care am casatorit-o eu acum 2 ani?

  -Ba da parinte, eu sunt…

  -Ce mai spuneti, cum o mai duceti? Aveti copii?

  -Suntem bine parinte, dar copii nu avem momentan.

  – Ce pacat, zice parintele. Dar uite cum facem. Saptamana viitoare eu trebuie sa merg la Roma la intalnirea cu Papa si asa profit de ocazia asta si aprind o lumanare pentru voi doi. Zis si facut.
  Dupa cativa ani buni se intalnesc iar:

  -Ooooo, doamna Ionescu, ce mai faceti??? Ia spuneti-mi, aveti copii??

  -Da parinte, raspunde femeia, avem 3 perechi de gemeni si inca 4 copii, in total avem 10.

  -Slava Domnului, zice popa, ce minunatie, ce miracol! Si ia spuneti-mi doamna, ce mai face sotul dv?

  -Pai ce sa faca….acum este in drum spre Roma sa vada daca poate stinge nenorocita aia de lumanare.

  Apreciază

 • 55. noradamian  |  12 decembrie 2013 la 15:50

  Bsk, sper ca decizia de azi să-şi facă efectul- nu numai asupra unor torţionari dinainte de ’89, ci si asupra celor cu schelete-n dulap, de după. 🙄

  Apreciază

 • 56. noradamian  |  12 decembrie 2013 la 15:51

  Câteodată si un niznai poate-ntoarce pe dos o situaţie ( veriga slabă!)) 🙂

  Apreciază

 • 57. noradamian  |  12 decembrie 2013 la 15:52

  57, 😀

  Apreciază

 • 58. noradamian  |  12 decembrie 2013 la 15:55

  Mihu Laurenţiu:

  Mostră de unitate pe invers în USL, în variantă 3D: PNL schimbă cu 180 de grade macazul pe Codul Penal; Zgonea-i acuză pe liberali că au votat cu zecile; în aceeași zi, PSD înghite încă 8 PPDD-iști, cu consecința de rigoare – își consolidează majoritatea în caz că se rupe alianța. Peste toate acestea, domnesc tăcerea lui Victor Ponta și prostia bufonului Palada. Ce va face, ce va face, deci, premierul socialist? Până ne va lămuri Tony Blair de Gorj, să-i urmărim pe ambasadorii Germaniei și Franței, care, pentru a sublinia forța majoră, merg azi la Parlament. În mod normal, până la terminarea crizei, opoziția politică nu ar trebui să plece din stradă. Doar așa ne va putea convinge că există – o parte a ei, respectiv că nu face blat – cealaltă parte.

  Apreciază

 • 59. Bască ilie  |  12 decembrie 2013 la 16:09

  @55
  Tocmai asta-i bătălia pentru supraviețuire.
  Torționarii și criminalii anilor 1989-1990 sunt oricum cu bateriile pe terminate și inofensivi, miza are mai mult încărcătură simbolică, pe când scheleții din dulapi zvâcnesc de prospețime în viața activă și pericol social de actualitate. Structura de rezistență se clatină, nu mai este încurajată să-și rectiveze instumentele de lucru și să recidiveze.

  Apreciază

 • 60. Bască ilie  |  12 decembrie 2013 la 16:10

  să-și reactiveze instumentele de lucru

  Apreciază

 • 61. Bască ilie  |  12 decembrie 2013 la 16:43

  Cea mai mare eroare judiciară- cazul Marcel Țundrea – foarte greu recunoscută chiar și după ce proba ADN l-a eliminat pe condamnat din rândul suspecților, adevăratul autor al crimei nu mai putea fi acuzat din cauza prescripției răspunderii penale. Fiindcă adevăratul criminal nu avea protecție, procurorii Parchetului General au inventat un motiv de suspendare a cursului prescripției pe durata cît a executat o altă condamnare într-o închisoare din România, nu din Guantanamo. Pușcăria nu i-a împiedicat cu nimic pe procurori să-i identifice și să-l cerceteze, dimpotrivă, îl aveau la dispoziție.
  Cu alte cuvinte, Ministerul Public și instanțele de judecată au aplicat de fapt imprescriptibiitatea răspunderii penale… cu anticipație, înainte să intre în vigoare legea Macovei din 2012. 🙂

  Apreciază

 • 62. Bască ilie  |  12 decembrie 2013 la 16:58

  Marcel Țundrea a murit înainte să-l vadă condamnat pe autorul indicat zadarnic chiar de el în timpul cercetării abuzive efectuate de un procuror din Tîrgu Jiu, Ion Diaconescu, același care a continuat să-l ascundă pe criminal și după proba lămuritoare ADN. Procurorul Diaconescu l-a favorizat pe infractor și a scăpat nepedepsit datorită colegialității altui procuror – Marius Iacob din ICCJ- taman cel care a întocmit rechizitoriul împotriva adevăratului criminal.

  Apreciază

 • 63. Bască ilie  |  12 decembrie 2013 la 17:12

  @magrakadabra de la poz. 68 (postarea precedentă).
  La poz. 70 mi-am zis că poate voi dezvolta problema parlamentarilor care nu se vor funcționari publici. Nu mai este nevoie. Ce-am avut de lămurit zice judecătorul Cristi Danileț. Se vede clar parșivenia interpreților din parlamentul nulităților.
  *
  http://www.contributors.ro/editorial/conflictul-de-interese-se-comite-de-persoana-care-are-calitatea-x-parlamentarul-are-calitatea-x-deci-parlamentarul-raspunde-pentru-comiterea-infractiunii-de-conflict-de-interese-dar-nu-pentru-ca-a/

  Apreciază

 • 64. theo  |  12 decembrie 2013 la 18:23

  bunä seara,

  dragior pot respira un pic, sotzul meu a avut pe 10 operatzie de 8 ore, dar sä speräm cä o sä fie bine
  o sä dureze recuperarea, dacä o sä fie………
  dar mai mult altä datä.

  Apreciază

 • 65. theo  |  12 decembrie 2013 la 18:31

  acesti teroristi nenorocitzi, sunt mafia neo-comunistä.

  ce stupizi, il bäläcäresc pe Presedinte, dar färä el,
  nenorocitzii vä duc in lagärele rusesti.
  filfizonul handicapat Ponta; ESTE PROGENITURA CRIMINALULUI ILICI-NÄSTASE, lipsä de scrupule si educatzie

  CE SE FÄCEA ROMANIA FÄRÄ BÄSESCU????

  EI TERORISTII SOCIALISTI AU FURAT VOTURILE; CUMPÄRAT
  PARLAMENTARI; PE DREP NU AU VOTAT PT; EI NICI 3 MILIOANE

  el singur tzine toatä haita mafiotä usl in spume.

  TOT RESPECTUL PT: PRESEDINTELE BÄSESCU:

  Apreciază

 • 66. Bască ilie  |  12 decembrie 2013 la 18:33

  Salve, Theo!
  Mă bucur pentru tine și soțul tău.
  Sănătate și recuperare grabnică!

  Apreciază

 • 67. noradamian  |  12 decembrie 2013 la 20:23

  Cred c-au călcat rău prin străchini de data asta, n-o să poată trece peste legile europene, nici peste instituţiile europene şi nici peste protestele, tot mai intense, ale societăţii civile. Toată lumea s-a pus în miscare.

  Apreciază

 • 68. noradamian  |  12 decembrie 2013 la 20:24

  Theo, ne bucurăm pentru vestile bune, multă sănătate soţului tău! 🙂

  Apreciază

 • 69. Bască ilie  |  12 decembrie 2013 la 20:33

  Am citit acum comunicatul CCR; cererea a fost respinsă ca neîntemeiată, într-adevăr a soluționat pe fond, dar nu mai zice nimic de alte articole din lege ref. la răspunderea penală, ci numai la executarea pedepsei. Nu justifică afirmația lui Zegrean (citată la 43), oricum nu-i mare bai; poate va reieși din motivare ceva în plus.
  *
  „Cu majoritate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că dispoziţiile art.125 alin.3 din Codul penal sunt constituţionale în raport de criticile formulate”.

  Apreciază

 • 70. Bască ilie  |  12 decembrie 2013 la 20:55

  Problema Monicăi Mocovei nu se reduce la conservarea sau nu a procentelor PDL pentru niște sondaje inutile acum sau vreun palmares de adormit copiii. Dilema este lipsa unei oferte rezonabile din partea altei formațiuni politice. I-a promis altcineva un loc eligibil într-un partid cu perspective reale pentru trecerea pragului electoral sau cu potențial de prins vreo 3 locuri în PE? Asta ar însemna circa 9%. Să plece pentru ce? Numai ca s-o vedem în altă parte e cam subțirică oferta. 🙂

  Apreciază

 • 71. Bască ilie  |  12 decembrie 2013 la 21:16

  Pentru clarificarea acelui 9% de mai sus.
  Pragul electoral la europarlamentare este de 5%, iar necesarul pentru asigurarea unui loc este de circa 3%. Partidul care prinde un loc… îl pierde, adică cine trece pragul are cel mai probabil două locuri. La limita pragului nu se joacă lucid ci doar se riscă: a fi sau a nu fi peste prag. O oferă mai rezonabilă pt MM poate veni doar de la o formațiune capabilă de cîștigarea a minim 3 locuri, adică circa 9%.
  Ca să transformăm o ofertă în păcăleală… mă pricep și eu. 🙂

  Apreciază

 • 72. Bască ilie  |  12 decembrie 2013 la 21:30

  În sfârșit Ponta se recunoaște cu o mână președinte de partid și le cere senatorilor să-l voteze pe Tremurel Bolcaș.
  Nu-i mai ține figura cu parlamentul plasat pe undeva deasupra, pe lună, prin stele, și departe de implicarea lui directă.
  Este nevoit sa recunoască cum duhnește în parlament de la usturoiul papat în partid. 🙂
  Nu durează mult; micul Alzheimer o ia acuși de la capăt cu uitarea peste gardul casei poporului din galaxia duplicitarilor psihopați.

  Apreciază

 • 73. eugeni  |  12 decembrie 2013 la 21:45

  Theo,

  Sanatate sotului, si bine ca te vedem sanatoasa.

  Apreciază

 • 74. noradamian  |  12 decembrie 2013 la 21:48

  Florin Iordache, grajdanul şef ( plus niste ajutoare) mandatat de ponta pentru lovitura parlamentară din marţea neagră, înainte de a pleca la înmormântarea lui Mandela:

  http://www.gandul.info/politica/cine-este-omul-din-umbra-care-a-coordonat-in-parlament-operatiunile-codul-penal-si-gratierea-11756918

  Apreciază

 • 75. Bască ilie  |  12 decembrie 2013 la 21:49

  Ponta recunoaște unde-i buboiu de spart: propietatea privată.
  *
  „Din câte ştiu eu, Chevron investeşte în România sau poate să plece dacă nu se aplică legea şi dacă nu reuşim să arătăm că putem proteja proprietatea privată. Nu mi-a zis nimeni vreodată de la Chevron cum e cu parlamentarii. De fiecare dată mi-au spus dacă o proprietate privată poate fi apărată. Aici cred că a fost o greşeală (legat de ambasadă – n.r.) şi o să transmit acest lucru”

  Apreciază

 • 76. noradamian  |  12 decembrie 2013 la 21:52

  Ăsta e curat santaj mafiot la adresa Chevron!

  Apreciază

 • 77. Bască ilie  |  12 decembrie 2013 la 21:52

  Florin Iordache are un trecut profesional tragi-comic.
  O catastrofă reformată tardiv la locul de muncă!

  Apreciază

 • 78. noradamian  |  12 decembrie 2013 la 21:53

  Cât despre gigel stirbu, e exact omul potrivit la locul potrivit în guvernul ponta: un demn urmas al funestului barbu care va conduce cu înţelepciune ministerul culturii plagiatului. El fiind cel care a propus parlamentului ca plagiatul să nu mai fie infracţiune.

  Apreciază

 • 79. Bască ilie  |  12 decembrie 2013 la 21:56

  De fiecare dată când îl văd pe Iordache îl identific cu Stan Laurel. 🙂

  Apreciază

 • 80. noradamian  |  12 decembrie 2013 la 21:56

  Un guvern al cărui scop e dărâmarea statului de drept nu poate lucra decât cu tâlhari.

  Apreciază

 • 81. noradamian  |  12 decembrie 2013 la 21:57

  Nu stiu cum arată, dar toţi bandiţii ăstia sunt îngrozitor de urâţi 🙂

  Apreciază

 • 82. Bască ilie  |  12 decembrie 2013 la 22:04

  Florin Iordache, omul cu dreptul răsturnat la Caracal. 🙂
  *

  http://www.google.ro/imgres?imgurl=http://adevarulcaracalean.ro/wp-content/uploads/2012/06/Florin-Iordache.jpg&imgrefurl=http://www.adevarulcaracalean.ro/psd-caracal-a-renuntat-la-serviciile-deputatului-florin-iordache/&h=567&w=567&sz=62&
  tbnid=mcQCb4kAiLibEM:&tbnh=124&tbnw=124&zoom=1&usg=__gQ6CPf77dyIZiIVqvjWalhNg0TM=&docid=hYVOJi1kdbOSdM&sa=X&ei=axaqUovTF8SJtQaj2oCYBg&ved=0CEMQ9QEwCA

  Apreciază

 • 83. Bască ilie  |  12 decembrie 2013 la 22:05

  Iordache în reluare:
  **
  ww.google.ro/imgres?imgurl=http://adevarulcaracalean.ro/wp-content/uploads/2012/06/Florin-Iordache.jpg&imgrefurl=http://www.adevarulcaracalean.ro/psd-caracal-a-renuntat-la-serviciile-deputatului-florin-iordache/&h=567&w=567&sz=62&tbnid=mcQCb4kAiLibEM:&tbnh=124&tbnw=124&zoom=1&usg=__gQ6CPf77dyIZiIVqvjWalhNg0TM=&docid=hYVOJi1kdbOSdM&sa=X&ei=axaqUovTF8SJtQaj2oCYBg&ved=0CEMQ9QEwCA

  Apreciază

 • 84. Bască ilie  |  12 decembrie 2013 la 22:08

  Somn ușor! 🙂
  Florin Iordache = râsul de Caracal = Stan Laurel
  *

  Apreciază

 • 85. noradamian  |  12 decembrie 2013 la 22:14

  Bsk, 😆

  Somn usor!

  Apreciază

 • 86. Bască ilie  |  12 decembrie 2013 la 22:16

  Pe B1, fosrul procuror Dan Ioan Mirescu povestește cu lux de amănunte trecutul de bețiv al lui Lucian Bolcaș cînd era procuror la parchetul judecătoriei sector 4 , a fost de două ori la dezalcoolizare.
  Au fost colegi: Bolcaș era oaia neagră a procuraturii locale sector 4.

  Apreciază

 • 87. Bască ilie  |  12 decembrie 2013 la 22:19

  Au fost și colegi în PRM: Bolcaș era mult mai extremist decât trinebunul Vadim Tudor.

  Apreciază

 • 88. Bască ilie  |  12 decembrie 2013 la 22:21

  Mîine la 11, Traian Băsescu invitat la Evz (transmisă pe B1)

  Apreciază

 • 89. ovidiu  |  12 decembrie 2013 la 22:38

  Bună seara,
  Ce curajos e micul alzheimer cu ambasada sua. Dacă l-a băgat in seamă Obama, se crede pe cai mari… Nu-l văd bine.

  Apreciază

 • 90. theo  |  12 decembrie 2013 la 23:15

  PONTA plagiatorul, o caricaturä de procuror, nu-l place pe MORAR- cä este om corect si bun profesionist.
  un golan
  pervers si ordinar precum ponta, nu poate sustine decat un
  RATAT BOLCAS:
  AJUNGE––A PUS DEJA O JAVRÄ TEMNICERÄ:
  PONTA TREBUIE DAT JOS.

  Apreciază

 • 91. ovidiu  |  13 decembrie 2013 la 09:30

  Bumă dimineața grădinari 🙂
  Am intrat să strâng frunzele, da’ e curat prin grădină 🙂

  Apreciază

 • 92. neax  |  13 decembrie 2013 la 09:42

  Bună dimineaţa!
  Am încasat direct în ficat lovitura de stat de zilele trecute. Acum mă ridic şi mă întreb dacă, nu cumva, ticăloşiile lor sunt spre binele nostru. Poporul anti-USL este aşa de firav, aşa de divizat, multe facţiuni se urăsc între ele mai mult decât urăsc mafia uselistă.
  Pe măsură ce mafia îşi dă arama pe faţă, este posibil ca şi mulţi amărâţi antibăsişti din anii trecuţi să vadă ce fericire e cu useleul şi să se atingă o masă critică de nemulţumiţi.
  Dacă vom scăpa de clica Ponta-Voiculescu-Căcărău, va fi doar cu sprijinul decisiv al useliştilor de anul trecut.

  Apreciază

 • 93. ovidiu  |  13 decembrie 2013 la 09:43

  Păi dacă s-a sinucis…. dus să fie:
  http://prisacariu.ro/2013/12/13/cind-s-a-sinucis-politic-ponta/

  Apreciază

 • 94. ovidiu  |  13 decembrie 2013 la 09:45

  Neax, doamne-ajută! da’ n-am credință nici cât un grăunte de muștar că ne putem baza pe ei.

  Apreciază

 • 95. ovidiu  |  13 decembrie 2013 la 09:48

  Dinescu nu era de partea uslașilor?
  http://realitatea.mobi/1338814

  Apreciază

 • 96. Bască ilie  |  13 decembrie 2013 la 10:51

  Saluttare!
  @Ovidiu-95
  Te rog să nu te atingi de vreun metru pătrat de pâmânt din Cetatea lui Dinescu. Am glumit, nu știu dacă există gaze sub vita de vie și nici dacă vita simte vreo amenințare de la echipa lui Tender.
  Asta-i un securist transferabil în echipa mai slabă.
  Mircea se face că lucrează în opoziție. Nu se știe până când.
  Duplicitari ca el găsești pe toate drumurile aglomerate cu tâlhari.
  De la uitarea creaturilor astea cameleonice ni se trag deceniile de evoluție a tâlhăriei de salvare națională.

  Apreciază

 • 97. Bască ilie  |  13 decembrie 2013 la 11:05

  @92
  Nu știu exact ce înțelegi prin ura dintre facțiunile interne ale poporului anti-uselist, la ce categorii de facțiuni te referi (adică ce rol decisiv au ele, unde și când) și mai ales în ce anume vezi tu c-ar consta efectele – dezastruoase sau poate benefice- ale acestui sentiment.

  Apreciază

 • 98. Bască ilie  |  13 decembrie 2013 la 11:11

  Eu nu văd cum se poate ajunge la reconciliere, împăcare, reconstrucție etc, intemeiate pe persistența în minciună și înșelăciune.

  Apreciază

 • 99. Bască ilie  |  13 decembrie 2013 la 11:28

  Am prezentat o situație concretă – Monica Macovei cu motivele ei și ale altora de a rămâne sau nu în PDL – mi-am pus cinstit toate cărțile pe masă și stiu un adevăr de necontestat: eu sunt sigur că îmi doresc – cu toată sinceritatea – să aleagă cea mai corectă soluție, optimă pentru ea.
  Fără minciuni, piste false, gânduri ascunse, șmecherii, momeli, înșeletorii, înșelăciuni, scamatorii, interese meschine, premeditate sau involuntare.

  Apreciază

 • 100. Bască ilie  |  13 decembrie 2013 la 11:36

  Ipoteza mea – soluție optimă pentru MM – presupune să obțină mandatul de parlamentar european, pentru că dacă ea greșeste și îl ratează vom pierde toți cei care avem motive să credem în rolul ei în PE.

  Apreciază

 • 101. Bască ilie  |  13 decembrie 2013 la 11:49

  N-am mai apucat să spun cîtteva inconveniente ale candidaturii Monicăi Macovei ca independent, în ciuda încrederii mele c-ar avea susținători suficienți pentru a obține mandatul:
  – are nevoie de bani, logistică, o armată de oameni pentru campanie și supravegherea scrutinului;
  – nu am încredere în egalitatea dintre voturile susținătorilor Monicăi Macovei și voturile valabil exprimate pentru MM; dimpotrivă, am motive de îngrijorare.

  Apreciază

 • 102. Ovidiu  |  13 decembrie 2013 la 11:57

  Mulțumesc Taika.

  Apreciază

 • 103. Ovidiu  |  13 decembrie 2013 la 12:08

  Ambasada SUA se ține de șotii 🙂

  Apreciază

 • 104. Ovidiu  |  13 decembrie 2013 la 12:09

  De pozne mai bine 🙂

  Apreciază

 • 105. Ovidiu  |  13 decembrie 2013 la 12:10

  Ambasada cea poznașa 🙂
  Ah ce-mi place.

  Apreciază

 • 106. Bască ilie  |  13 decembrie 2013 la 12:37

  Revin la afirmația – Eu nu văd cum se poate ajunge la reconciliere, împăcare, reconstrucție etc, intemeiate pe persistența în minciună și înșelăciune – legată de ideea postării și obsrevația lui @neax; are același înțeles cu ce-am scris la poz.39 – Din câte știu, bolovanii nu recunosc niciodată c-au luat-o primii la vale – inclusiv continuarea de-acolo despre întoarcerea obrazului pentru ca bolovanii să ne-o mai tragă odată.
  Cu alte cuvinte, fără recunoașterea adevărului privitor la greșelile trecutului și bunăvoință care să tindă spre credibilitate, nu văd cum se poate reconsidera o relație pentru viitor, astfel încât să fie acceptată, poate cu cedări de ambele părți, în speranța refacerii sau îmbunătățirii motivelor de coeziune și armonie.
  Se aseamănă cumva cu perioada de probă pentru ultima încercare de împăcare, înainte de divorț sau mai degrabă cu câința și promisiunea de a nu repeta greșelile trecurtului, or asta înseamnă mai întâi recunoașterea lor pentru a fi eventual iertate.

  Apreciază

 • 107. Bască ilie  |  13 decembrie 2013 la 12:39

  Ovidiu
  Ah, ce-mi faci, când nu-mi spui ce-ți face ambasada poznșă! 🙂

  Apreciază

 • 108. noradamian  |  13 decembrie 2013 la 12:56

  Ziua bună! 🙂 Încerc să lămuresc unele chestiuni în postarea nouă.

  Astept( deşi nu-mi pun mari speranţe!) confruntarea… 🙂

  Apreciază

 • 109. noradamian  |  13 decembrie 2013 la 12:56

  postare nouă

  Apreciază

 • 110. Bască ilie  |  13 decembrie 2013 la 13:37

  Nora,
  La postarea nouă nu-mi mai apare fereastra de comentarii.
  Poate e un semn care îmi trecuse deja prin gând. 🙂
  Mi-am expus suficient punctele de vedere și mi se pare potrivit să las mai mult câmp liber pentru cine simte impulsul să contribuie la această binevenită temă de discuție. Monologul nu este nicicum preferința mea, în schimb cred în utilitatea adevărului căutat cu bună-credință și sinceritate. Mi-au plăcut întotdeauna oamenii care și-au exprimat opinii opuse celor scrise de mine, dar cu o minimă condiție (a fost îndeplinită de multe ori): să știu sau să simt onestitatea oponentului, eventual să mă convingă de buna- credință (asta se vede de regulă ori în calitatea contaargumentației, ori când nu am motive directe de suspiciune) 🙂

  Apreciază

 • 111. noradamian  |  13 decembrie 2013 la 13:39

  Bsk, nu-nţeleg: cum nu apare fereastra de comentarii? E vorba de logare? …Despre ce e vorba? 🙄

  Apreciază

 • 112. Bască ilie  |  13 decembrie 2013 la 13:51

  Nu cred să fie vorba de logare. N-aș mai avea nici aici căsuța de comentarii.
  Am verificat din nou și îmi apare la fel, numai ma postarea nouă. Probabil trebuie să deschizi calea cu un prim comentariu sau nu le va apărea căsuța nici altor vizitatori.

  Apreciază

 • 113. Bască ilie  |  13 decembrie 2013 la 14:01

  Desigur, voi mai interveni, oricum mai rar, când voi avea motive întemeiate sau stringente. 🙂

  Apreciază

 • 114. noradamian  |  13 decembrie 2013 la 14:05

  Bsk, problema acum e că nu-mi apare nici mie căsuţa respectivă, nu pot comenta acolo si nu stiu care-i motivul. Poate nici n-as fi observat câtva timp ( mai ales că trebuie s-o iau din loc peste puţin timp) dacă nu-mi spuneai. 😉

  Apreciază

 • 115. Bască ilie  |  13 decembrie 2013 la 14:20

  Cine are ceva de zis, deocamdată poate scrie aici.
  Este un subiect extraordinar.
  Ba chiar am temeri când încerc să-mi imahinez niște concluzii juste. 🙂
  PS. Mai sus am vrut să scriu, desigur, înlșelătorii, nu înșeletorii.
  O zi faină pentru toată lumea!

  Apreciază

 • 116. Bască ilie  |  13 decembrie 2013 la 14:32

  Nora,
  Îți voi răspunde aici la copentariul 1 de la postarea nouă.
  Probabil așa este cum zici.
  Merg pe intuiția ta, ca de obicei: nici eu nu știu dacă este bine să-i punem față-n față pe MM și TB. 🙂

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.232 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.456 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.232 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: