Revoluţiile nomenklaturii, evoluţiile demokraturii

19 decembrie 2013 at 13:23 91 comentarii

12 Martie, 1990, Proclamaţia de la Timişoara, Punctul 8: “…propunem ca legea electorală să interzică pentru primele trei legislaturi consecutive dreptul la candidatură, pe orice listă, al foştilor activişti comunişti şi al foştilor ofiţeri de Securitate. (…)Cerem, de asemenea, ca în legea electorală să se treacă un paragraf special, care să interzică foştilor activişti comunişti, candidatura la funcţia de preşedinte al ţării.

Întrebare după 24 de ani: exista în primăvara anului 1990, o forţă capabilă să pună-n aplicare proclamaţia? Şi încă una: avea şanse, două luni mai târziu, „Piaţa Universităţii”, să devină o mişcare naţională de forţă? Ca document programatic teoretic, Proclamaţia de la Timişoara arată exact de ce avea nevoie societatea românească pentru a a se despărţi rapid de purtătorii de comunism. Practic însă, a fost un document idealist născut dintr-o iluzie. O iluzie generată chiar de colportorii pseudo-revoluţionari din decembrie ’89. Iluzia că poporul celor peste douăzeci de milioane de cetăţeni, în frunte cu o mână de intelectuali -care s-au arătat atunci naţiei- au răsturnat dictatura şi, după înlăturarea dictatorului şi a familiei sale, sătui de lichele, au decis să întemeieze o societate liberă de comunism. Iluzia s-a spart ca o oglindă care minte frumos odată cu  triumful alegerii, aproape în unaminitate, a lui Iliescu în 20 mai 1990, ca preşedinte. Şi s-a făcut ţăndări în iunie ’90 odată cu spulberarea ultimului spaţiu al idealismului anti-comunist sub bâtele trupelor de securişti& mineri ai proaspătului ales la Cotroceni.

Pentru a anihila din start pericolul de a fi interzişi şi pentru a pune din capul locului căpăstru justiţiei, noua putere a democratizat societatea prin minciună şi furt. Prin politizare, învrăjbire şi manipulare. A adus populaţia în cuşcă. În cuşca televizorului. I-a anesteziat civismul. I-a alterat valorile. Faptul că peste jumătate din populaţie îşi exprimă constant regretul după regimul lui Ceauşescu, arată că nici condamnarea publică a comunismului în decembrie 2006 de către preşedintele Băsescu n-a fost de mare folos în interior. A stârnit viesparul otrăvit din politichia controlată de nomenklaturişti, fără ca momentul să  impresioneze semnificativ boborul. Un semnal pozitiv care a contat în exterior mai mult decât în ţară. Totuşi, întâmplător sau nu, la scurt timp după eveniment partidul  tulburatului Vadim a intrat în vrie. Dacă restauraţia n-a mers pe pofta invadatorilor nomenklaturişti vechi şi noi, asta se datorează fără echivoc, dizidenţei (ce ciudat sună!) de peste un deceniu faţă de majoritatea politică, a preşedintelui Băsescu, a Monicăi Macovei şi a unui mic grup de rezistenţă. Pentru a nu lăsa loc vreunui  impuls idealizant însă, e de remarcat că de ceva timp, valurile vrajbei i-au atins şi pe ei.

„O rafuiala cu totalitarismul este o datorie intelectuala. Ne vom rafui tot timpul cu comunismul si fascismul dar acest lucru nu trebuie sa devina un element politic”, afirma în februarie 2011 fostul dizident polonez anti-comunist Adam Michnik  invitat la „Conferinţele Ateneului” împreună cu Herta Muller, de domnii Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu . (Despre Adam Michnik  aici, iar despre eveniment: aici şi aici)

Cu puţine excepţii, intelectualii autohtoni, politici, apolitici ori oengişti n-au găsit în opiniile dizidentului şi scriitorului polonez ceva potrivit cu vederile lor. Le-ar fi contrazis plăcerea contrelor în care-şi găsesc rostul. N-au înţeles că răfuiala cu totalitarismul înseamnă nu întreţinerea vrajbelor interpersonale în numele anticomunismului ci cultivarea solidarităţii sociale prin axarea ei pe etică şi justiţie. După nici doi ani, în 2012, s-au văzut şi roadele: firava intelectualitate de dreapta nu era capabilă sau nu găsise necesar să construiască punţi de solidarizare cu prostimea. Iar cea de stânga, majoritară, de esenţă comunistă şi limbaj comun cu boborul pro-uselist s-a angajat, ca toţi  nomenklaturiştii de bine şi varaniştii fideli, de partea sabotorilor statului de drept.

În esenţă, trecând peste deosebirile faţă de alte ţări est-europene, societatea nu poate fi reparată folosind aceleaşi procedee, malformante, cu ale activiştilor şi securiştilor lui Ceauşescu. Chiar dacă nu mai avem poliţie politică, metode aparent benigne rezonând cu cele comuniste nu vindecă societatea. Acuzele generalizatoare (generalizarea fiind un principiu politic fundamental marxist-bolşevic) produc judecăţi false care generează justiţiarism şi răfuieli interpersonale fără miză socială. A condamna o categorie socială pe motivul apartenenţei ori, invers, a salva o persoană vinovată ascunzând-o într-o mulţime (toti membrii de partid sunt la fel de vinovaţi) e, indirect, un atac la justiţie. Prin generalizare vina devenind colectivă, nu răspunde nimeni personal, dar pot fi acuzaţi unii nevinovaţi şi demobilizaţi cei bine intenţionaţi. Nici o acuză la grămadă nu e în beneficiul statului de drept, în schimb produce o reactivitate vindicativă extrem de nocivă şi de durabilă, aşa cum se petrece de la pseudo-revoluţia din ’89 încoace.

„Politicienii nu trebuie sa faca dreptate. Cand politica intra in tribunal justitia iese pe usa din spate () Exista o singura forma de decomunizare: alegerile libere. Toate celealte  sunt anticomunism cu fata bolsevica, Metode de discriminare in afara legii si a democratiei. E un grup de oameni care isi da dreptul sa ii discrimineze pe altii”. (Adam Michnik)

Seducător pentru cei mai mulţi, morbul răzbunării politice face inutilă justiţia! Pe fondul politizării discriminatoare se pot pune la cale orice diversiuni, vinovaţii pot fi exoneraţi de răspundere pentru fapte penale, la nevoie se pot genera piste şi ţinte false. (V-aduceţi aminte: Mona Muscă, Carol Sebastian, „securişti”, Băsescu, „dictator”, Macovei, „procuroare comunistă”. Prin învinovăţire colectivă s-a salvat  şi Iliescu.)

Vedem azi un anticomunism fara simptome. E o boala a vremurilor noastre. E o vreme in care incercam sa distrugem autoritatile morale. E o distractie periculoasa. Nu e cale catre adevar ci catre nihilism”, Poate că nici Adam Michnik nu bănuia atunci cu câtă forţă distructivă va erupe boala asta aici, după nici doi ani:
„Restul, propaganda sistemul Băsescu, obişnuiţi-vă, încă 11 luni va face rău, va băga oamenii în închisori, va distruge cât va putea. Dar, dacă am rezistat 9 ani şi o lună, mai rezistăm încă 11 şi oamenii aşteaptă ca noi, PSD, să închidem epoca neagră Băsescu” ( Declaraţie Victor Ponta, cu două zile-n urmă)

 În traducere pentru toţi furăcioşii cu voie de la partid dar şi pentru prostul satului:
încă 11 luni după zăbrele şi penalii, mafioţii, interlopii României pot răsufla uşuraţi: după ieşirea lui Traian Băsescu din front, nu mai are cine să le pună piedică.

Nici o laudă nu putea fi o mai bună apreciere a acţiunilor preşedintelui decât acuza de mai sus! Când premierul mafiei guvernamental-parlamentare face promisiuni de viaţă tihnită cu furăciuni şi demnităţi binemeritate pentru prădătorii cu cătuşe din armata sa politică, nu face decât să le  justifice, cu cinism, manevrele de manipulare a prostimii. Posibil, prin urmare, să nu mai fie nevoie de nici un apel mobilizator, de nici un erou de tocşou copleşit de propria importanţă, nici măcar de oengiştii din dispozitiv adulmecând niscaiva posturi bănoase. S-ar putea, în schimb, porni alceva. …De rău? …De bine?

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , , , , .

Pseudodemocraţie secesionistă vs. confruntare democratică În ajun de sărbători

91 comentarii Add your own

  • 1. Bască ilie  |  19 decembrie 2013 la 13:34

    1. „Exista în primăvara anului 1990, o forţă capabilă să pună-n aplicare proclamaţia?”
    2. „Şi încă una: avea şanse, două luni mai târziu, “Piaţa Universităţii”, să devină o mişcare naţională de forţă?”
    *
    Nu și nu, cu siguranță nu și nu.
    Nu are rost să repet motivele spuse pe-aici de-a lungul timpului: pe scurt, Iliescu și apropiații lui erau în stare de orice, inclusiv crimă.
    Dovezi, dacă ar mai fi necesare, sunt și realitățile prezentului de după 24 de ani: ne-au dat și până acum aceleași două răspunsuri, nu și nu.

    Apreciază

  • 2. Avocatul poporului a demisionat | Copacul din pădure  |  19 decembrie 2013 la 13:36

    […] Grădina de hârtie: […]

    Apreciază

  • 3. noradamian  |  19 decembrie 2013 la 13:42

    2, uite o stire care vine în consonanţă cu postarea, mai bine zis cu ultimul paragraf. Agitaţie excesivă în famiglie, demiteri, demisii, OUG-uri… 🙂

    Apreciază

  • 4. noradamian  |  19 decembrie 2013 la 13:45

    Ziua bună! Bsk, de-aia am si pus întrebările! Fiindcă discuţiile ocolesc şi acum, după 24 de ani, chestiunile simple ale esecurilor dinn istoria noastră recentă care ar trebui să ne ajute măcar de-aci înainte: ce se poate si ce nu se poate face. Teoretizările neurmate de un proiect practic si de o forţă de susţinere pot fi ideale dar nu se lasă cu urmările dorite.

    Apreciază

  • 5. Bască ilie  |  19 decembrie 2013 la 14:01

    Întrebările tale pun, cu precizie chirurgicală, degetul pe rana aruncătorilor de idei și teorii trăsnite, și, cel mai important acum, deschid direct ochii și trimit privirea acolo unde ar trebui să-și găsească rostul pentru identificarea, pe cât posibil, a soluțiilor viabile… în locul lamentărilor de spectacol muzical, plăcut urechilor, dependent necondiționat: „Ce-ar fi fost dacă n-ai fi existat?”

    Apreciază

  • 6. Bască ilie  |  19 decembrie 2013 la 14:23

    „Exista o singura forma de decomunizare: alegerile libere. Toate celealte sunt anticomunism cu fata bolsevica…”,
    *
    La fel cred și eu; nici nu mai știu de câte ori am încercat să scot în evidență importanța crucială a alegerilor cu adevărat libere și corecte.

    Apreciază

  • 7. theo  |  19 decembrie 2013 la 14:32

    bäscutzä,
    eu te admir sincer, sper cä voi v-atzi dat seama cä sunt f. directä, de f. multe ori deranjanzä
    vä rog sä fitzi siguri, dacä nu vä simtzeam aläturi plecam
    färä reprosuri. eu mä simt f. bine, sper candva sä vä cunosc

    lucru f. putzin probabil, in situatzia momentanä. azi a fost externat sotzul, dar dupä operatzie nu se simte prea bine,
    dar am sperantutzä, fata noasträ il duce intr-o localitate la
    recuperare.

    Apreciază

  • 8. theo  |  19 decembrie 2013 la 14:34

    sticletele stelicä propus pt. TVR este om apropiat a lui VANTU
    este un om cu mii de fetze nu cu 2, vai si amar.

    Apreciază

  • 9. noradamian  |  19 decembrie 2013 la 14:35

    Dacă societatea n-a iesit încă din totalitarism- iliescism- uselism e din pricină că răfuielile din plan politic au primat interesului pentru etică şi statul de drept. Asta a spus Michnik ( dizident adevărat care a făcut închisoare si n-a părăsit Polonia, nici crezurile sale) şi asta n-au putut s-au n-au dorit să înţeleagă cei mai de vază intelectuali ai patriei. Despre ceilalţi, ce să mai vorbim…

    Apreciază

  • 10. Bască ilie  |  19 decembrie 2013 la 14:38

    „Pentru a anihila din start pericolul de a fi interzişi şi pentru a pune din capul locului căpăstru justiţiei, noua putere a democratizat societatea prin minciună şi furt. Prin politizare, învrăjbire şi manipulare. A adus populaţia în cuşcă. În cuşca televizorului. I-a anesteziat civismul. I-a alterat valorile”.
    *
    Printre metodele securiste de anesteziere a civismului, legat de practica alegerilor libere la furat cum nu reușesc nici țările bananiere, s-a inoculat sistematic aducerea în derizoriu a criticilor despre fraudarea alegerilor, oricât de întemeiate și dovedite ar fi, oricât de insistentă este preocuparea pentru conservarea sau împunătățirea legii electorale numai în sensul protecției și creșterii performanțelor de fraudare.

    Apreciază

  • 11. noradamian  |  19 decembrie 2013 la 14:39

    theo, nu ne asteptam să propună pe cineva onorabil, oricum. Stelică a fost girantul politic al lui crin, înainte de toate( nu stiu dac-o mai fi) iar vântu şi varanul nu prea se-ndrăgeau. Mai competent decât rareş, poate, dar politic,la fel de slugarnici.

    Apreciază

  • 12. noradamian  |  19 decembrie 2013 la 14:42

    theo, recuperare grabnică soţului tău! Va fi bine dacă e sub supravegherea familiei si a unor medici.

    Apreciază

  • 13. noradamian  |  19 decembrie 2013 la 14:46

    Bsk, chiar dacă s-au dus în derizoriu, posibil ca anchetarea metodelor de fraudare introduse de specialistul Dragnea cu ocazia referendumului de demitere să fi descurajat niţel folosirea unor asemenea procedee şi, probabil, de-aia au găsit altele: http://dictaturajustitiei.wordpress.com/ „Dragnea nu mai apelează la morți, în anul 2014 vor vota toți infractorii cu USL-ul”

    Apreciază

  • 14. noradamian  |  19 decembrie 2013 la 14:59

    🙂 Revista Kamikaze : „Astăzi e ultimul termen în dosarul Zambaccian. Voi vedeți ce vreme de fular e afară ?”

    Apreciază

  • 15. Bască ilie  |  19 decembrie 2013 la 15:13

    Nora,
    Da, dosarul Dragnea a reușit deja un salt deosebit, chiar dacă-i departe confirmarea în instanță, însă eu cred că mult mai îndepărtată este perceperea dimensiunii reale a distorsionării alegerilor, rezultatul cumulării unei mulțimi enorme de fraude aparent singulare sau minore, obținute prin aceleași metode tolerate și practicate cu dezinvoltură mai ales în mediul rural; am observat o reticență față de aprofundarea subiectului chiar și în rândul celor bine intenționați, or asta spune multe despre șansele pe termen lung ale organizării unor alegeri corecte. Legiuitorul cercului vicios vegheză permanent să nu se schimbe nimic esențial și mai degrabă să-și organizeze, mai nou, secții de votare conduse de supraveghetori de nădejde în disprețul electoratului… impasibil tot din cauza anesteziei.

    Apreciază

  • 16. Bască ilie  |  19 decembrie 2013 la 15:32

    Dosarul Dragnea conține și o demonstrație a vulnerabilității sistemului electoral privit în întregul lui, ocrotită prin legea electorală; demonstrația reușită involuntar de procurorii DNA este lipsa capacității de control asupra majorității câvârșitoare a secțiilor de votate, oricât s-ar strădui Parchetul General, cu atât mai puțin
    numai DNA; nu-i indicat să subestimăm capacitatea specialiștilor în furturi de voturi de a realiza că această neputință a Ministerului Public se traduce în final în încurajarea furtului electoral pentru viitor.

    Apreciază

  • 17. theo  |  19 decembrie 2013 la 15:38

    eu as vrea sä stiu acum, catzi cetätzeni are Romania,

    trebuie stiut dinainte, nu sä fie manipulat dupä plac, cum
    le convine lor

    Apreciază

  • 18. Bască ilie  |  19 decembrie 2013 la 15:42

    „În esenţă, trecând peste deosebirile faţă de alte ţări est-europene, societatea nu poate fi reparată folosind aceleaşi procedee, malformante, cu ale activiştilor şi securiştilor lui Ceauşescu”.
    *
    În această esență tare se află de fapt esențialul, însă anestezia generală parcă ne ia mințile și uităm de unde ni se trage – dragi azzorei și grivei – învârtitul în jurul cozii.

    Apreciază

  • 19. theo  |  19 decembrie 2013 la 15:43

    SE SPUNE ; Nitzä ascunde dosarul lui DRAGNEA;

    ESTE O PORCÄRIE :

    SI BONBONEL a fäcut iar gargarä de cuvinte, säracul nu-si
    dä seama, cä atunci cand vrea sä fie convingätor, se vede
    cä este o bonbonicä castratä,arogantza,si retorica lui
    este sleioasä:

    Apreciază

  • 20. theo  |  19 decembrie 2013 la 15:44

    DE AIA SUNT BLE-BLEM, de invartitul in jurilu cozii

    Apreciază

  • 21. theo  |  19 decembrie 2013 la 15:48

    d-RAGNEA ;este un mafiot mizarabil ce a creeat o retzea
    de manipulat si informare , cu interpusi si teribil de gravä

    SE PARE CEL PUTZIN 3 milioane, SUNT NUMAI MANIPULÄRI.

    Apreciază

  • 22. Bască ilie  |  19 decembrie 2013 la 16:08

    „Seducător pentru cei mai mulţi, morbul răzbunării politice face inutilă justiţia! Pe fondul politizării discriminatoare se pot pune la cale orice diversiuni, vinovaţii pot fi exoneraţi de răspundere pentru fapte penale, la nevoie se pot genera piste şi ţinte false”.
    *
    Asta-i o probă de diversiune performantă, preventivă, cu efecte pe termen lung, bine gâdită în laboratoarele specializate.
    În concepția pușcăriabililor și a oricăror justițiari cu rădăcini în epoca de aur, niciodată procurorii și judecătorii nu pot fi independenți, fiindcă justiția lui Ceaușescu n-a văzut cum arată independența. Deci, așa ceva nu există, însă aceiași parveniți din trecut și tot neamul lor, vor recomanda cu mare căldură independența magistraților de cîte ori aceștia sunt numiți de ei în funcțiile cheie și soluționează cauzele în favoarea intereselor lor.

    Apreciază

  • 23. Bască ilie  |  19 decembrie 2013 la 16:17

    Mai complet zis:
    În concepția pușcăriabililor și a oricăror justițiabili și justițiari cu rădăcini în epoca de aur…

    Apreciază

  • 24. Bască ilie  |  19 decembrie 2013 la 16:30

    Puterea iliesciană, cu puieții ei de drept – pușcăriașul Bombo și procuriciul Colombo – au agreat numai numirile în sistemul judiciar pe criteriile obedienței și șantajului.
    Din acest motiv n-au reușit și nu vor reuși niciodată să promoveze în funcțiile cheie magistrați neșantajabili și independenți, capabili să acuze și să condamne fără discriminare politică, la nivelul confirmat de Daniel Morar, Laura Codruța Kovesi, Livia Stanciu.

    Apreciază

  • 25. Bască ilie  |  19 decembrie 2013 la 16:33

    Lidia Stanciu (mă urmărește Livia… Bărbulescu, păpușa Barbi cu bărbi din capul ICCJ, după chipul și asemănarea preacuviosului Popa Nicolae)

    Apreciază

  • 26. Bască ilie  |  19 decembrie 2013 la 16:57

    Stelică a lui Tănase, în calitate de șef la TVR și de părinte al privitorilor de presă audiovizuală, va comunica mai direct cu noi:
    – Stimați grivei, dacă doriți să (mă) revedeți… 🙂

    Apreciază

  • 27. noradamian  |  19 decembrie 2013 la 17:04

    „Cine va conduce TVR in 2014 va trebui să sprijine activ campaniile electorale ale USL la europarlamentarele din mai și prezidentialele din decembrie. Aceasta va fi misiunea pentru care va fi numit X sau Y director-președinte al TVRv de către majoritatea USL. ” Stelian Tanase, 17 decembrie, pe blog.

    Apreciază

  • 28. Bască ilie  |  19 decembrie 2013 la 17:26

    Interimatul îl obligă pe Stelică la obediență fără frică, dacă tânjește la titularizare pe post.

    Apreciază

  • 29. Bască ilie  |  19 decembrie 2013 la 17:38

    Cu mulți ani în urmă i-am pictat un tablou lui Stelică Tănase la comentariile Evz. A intervenit fosta lui soție, m-a felicitat pentru precizia caracterizării și a completat imaginea cu isprăvile lui depre cât de grijuliu și-a neglijat complet obligațiile pentru fiica lor. (a refuzat să contribuie cu bani pentru studii).
    Un tată model pentru grivei!

    Apreciază

  • 30. Bască ilie  |  19 decembrie 2013 la 17:48

    Preluat de la Reporter Virtual:
    *
    Într-o postare de ieri, cu titlul “Supărarea premierului cu presa”, Tănase îl taxa pe şeful guvernului pentru că a uitat vremurile opoziţiei şi a devenit tot mai ostil cu presa:
    “Astăzi, la finalul anului 2013 Victor Ponta manifestă o răceală și o enervare vădită în relația cu presa. E chiar ostil, incomodat, dă răspunsuri de sus întrebărilor. E arogant temător și grăbit. În vara 2012 era atent, deschis, politicos. Azi nu mai suportă să fie pus la indoială. Se acomodează numai cu jurnaliștii de casă, cu amicii politici din massmedia, cu cei care îi cîntă în strună și îl lingușesc. Observ că are alergie să îl critici cit de modest. Se duce numai la talkshowuri unde știe că nu i se pun intrebări pe bune și unde moderatorii au grijă să nu il contrazică. Pentru un om atît de tînăr mi se pare grav. Și pentru el – pare că i s-a urcat puterea la cap – dar și pentru gazetari. Vor avea o viață din ce în ce mai grea cu el.”

    Apreciază

  • 31. Bască ilie  |  19 decembrie 2013 la 18:02

    După fuga parlamentarilor PSD-iști de numirea lui Rareș Bogdan la TVR, am citit blogul acestuia și avea critici serioase legate de ultimele trăsnăi legislative: amnistia, grațierea și modificările din Codul penal. Cu toate astea, după selecția lui Stelian Tănase, nu m-aș mira să-l văd pe Ponta cum va regreta ocolirea lui Rareș Bogdan. 🙂
    *
    http://www.reportervirtual.ro/2013/12/stelian-tanase-despre-ponta-e-arogant-prefera-jurnalistii-de-casa-care-il-lingusesc.html

    Apreciază

  • 32. Bască ilie  |  19 decembrie 2013 la 18:13

    S-a amânat pronunțarea în dosarul Zambaccian pentru 6 ianunarie.
    Problama pare să fie oablă din motive de opinii un pic separate ale completului de 5 judecători.

    Apreciază

  • 33. Bască ilie  |  19 decembrie 2013 la 18:18

    N-aș zice că sincopa asta îl favorizează pe Bombo. Oricum nu riscă să mai execute pedeapsa prea multe luni. Soluționarea are totuși importanță deosebită pentru colecție. 🙂

    Apreciază

  • 34. Dora  |  19 decembrie 2013 la 18:29

    Va trasmit gandurile cele mai bune gradina fermecata.

    Redau si aici un coment de la copac dare se potriveste topicului.

    „Va salut cu mult drag din coltisorul meu din Ardeal! 🙂
    Nici nu conteaza starea mea de sanatate(se pare ca interventia chirurgicala e ok.),conteaza ce se pune la cale in spatiul public in favoarea cetatenilor si al tarii.Orice punct pozitiv imi da un plus de incredere in viitor si daca nu pentru mine macar pt.fiica mea(pe care o doresc revenita acasa) si pt.printesele mele dragi.

    Dupa mine AP este o piesa importanta si indispensabila in caruselul democratiei ,.singura piesa care se poate opune Ord.de Gu. iresponsabile si pierzatoare pentru cetatenii tarii.Nu ma intereseaza demisia actualului avocat al poporului,ma intereseaza numirea unuia care-si va face treaba conform prevederilor constitutionale si in interesul nostru al cetatenilor.”

    Apreciază

  • 35. Bască ilie  |  19 decembrie 2013 la 18:37

    Dora, sănătate, refacere rapidă și sărbători fericite!
    Da, pentru noi contează mai puțin ce ne oferă viața politică în prezent. Tot timpul privesc cu gândul la viitor, ori fără noi, ori poate mai apucăm ceva-ceva, de ce nu? 🙂

    Apreciază

  • 36. Bască ilie  |  19 decembrie 2013 la 18:57

    Vladimir Tismăneanu:
    *
    „Stelian Tanase a criticat dur fosta conducere a ICR (echipa H.-R. Patapievici, Mircea Mihaies, Tania Radu), intre altele pentru ca a sustinut proiectele de conferinte internationale de la Washington pe care le-am coordonat. Tot el, cu ajutorul lui Andrei Marga, inscaunat in fruntea ICR de catre Victor Ponta la propunerea lui Crin Antonescu, a publicat pe blogul sau date confidentiale despre mine (numarul si seria pasaportului american, numarul contului meu bancar din Statele Unite), incalcand orice regula de comportament decent si recurgand la metode abominabile de ponegrire a unui fost prieten care, de-a lungul anilor, l-a sustinut constant si consecvent. L-am dat in judecata si vom vedea care va fi decizia finala”.
    *
    http://www.contributors.ro/cultura/stelian-tanase-tvr-si-noul-agitprop/

    Apreciază

  • 37. theo  |  19 decembrie 2013 la 19:02

    nu e frumos ce spun,
    dar gäsesc incorect ca magistratzii sä lase cumpäratzi de USL;
    PORCUL DE Codrin Stefänescu; a fost scos afarä din salä pt. cä-si bätea joc de judecätor si radea in hohote, de fiecare vorbä adresatä de magistrat.
    asta este manipulare mafiotä- sä poatä injura magistratzii,
    sistem securist.

    Apreciază

  • 38. theo  |  19 decembrie 2013 la 19:03

    tÄNASE sCATIU este un mizerabil lucrätor pt. secu:

    Apreciază

  • 39. vericu  |  19 decembrie 2013 la 19:05

    Bună seara
    prin 80 şi ceva am avut şansa la o vânatoare a lu împuşcatu să îl cunosc pe Dragnea locotenent de securitate tîmpit dar cu personalitate.Io lucram la telefoane asiguram comunicaţiile numa circuitele echipamentul era al lor,boul nu ştia să-l folosească şi ne ameninţa cu puşcăria.

    Apreciază

  • 40. Bască ilie  |  19 decembrie 2013 la 19:26

    Am și eu un prieten foarte apropiat, a lucrat tot pe la niște telefoane, mai exact la o centrală telefonică; mi-a povestit cu lux de amănunte cum a încerct un securist să-l racoleze ca să le raporteze codoșlâcuri ascultate. Nu i se potrivește turnătoaria nici să-l pici cu ceară, are personalitate puternică și nu i-a dat nicio șansă racolatorului. Ulterior, securistul a încercat să-l îndepărteze din locul strategic de muncă și nu a reușit (atunci mi-am băgat și eu coada pentru prietenul meu, cu o contră anti-securistă, printr-un vecin de-al meu cu funcție împortantă în partidul unic).
    Ar fi utile pentru noi mai multe asemenea amintiri despre alde Dragnea și coechipierii lor de vănătoare… de-atunci și până azi.

    Apreciază

  • 41. Bască ilie  |  19 decembrie 2013 la 19:36

    Blonda, menajată constant de mine, calcă în străchini. 🙂
    *
    Elena Udrea: Seful SRI, George Maior, ar fi un foarte bun presedinte pentru Romania. L-as vota in fata unui candidat PDL.
    *
    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-16245014-elena-udrea-seful-sri-george-maior-foarte-bun-presedinte-pentru-romania-vota-fata-unui-candidat-pdl.htm

    Apreciază

  • 42. theo  |  19 decembrie 2013 la 19:36

    desigur dreptei ii trebuie oameni priceputzi, nu se poate ca totzi sobolanii sä distrugä Romania. s-o mai gäsii si oameni
    corectzi.

    Apreciază

  • 43. theo  |  19 decembrie 2013 la 19:38

    cred cä Udrea stie multe si nu este proastä,
    totusi mie nu-mi place Maior………….deloc, absolut deloc:

    Apreciază

  • 44. Bască ilie  |  19 decembrie 2013 la 20:01

    Mă mânâncă o bănuială: Nașu are nevoie de chemare și a găsit o duduie mai curajoasă; deh, nu dă bine să sune goarna direct din PSD. Pe altă parte, dilema – ni se rupe sau nu USLul?- parcă dă semne de lămurire abia după europarlamentare; din acest motiv, un asemenea candidat din rezerva națională de cadre de nădejde are acum efect de piramidon: nu face nimic, nici bine, nici rău, doar liniștește PNL-ul sperios.(dacă nu-i cuminte, PSD-ul scoate la bătaie Nașul neimplicat în lupte politice… la fel cum nu-s eu interesat de soarta familiei mele). Sper că Nașu nu are de gând să candideze independent… ca Oprescu. 🙂

    Apreciază

  • 45. Bască ilie  |  19 decembrie 2013 la 20:11

    Altfel zis, candidatura Nașului ca independent nu cere neapărat ruperea USL-ului, ci ar fi suficientă susținerea un pic camuflată a PSD-ului.

    Apreciază

  • 46. Bască ilie  |  19 decembrie 2013 la 20:18

    Crinul calificat în turul doi ar fi perdant în lupta cu Nașul, iar scoaterea Crinăcului din cursa prezidențială (cu USLul nespart) păstrează PNL-ul ca susținător al Nașului în turul doi. Ambele variante îl scot în decor pe contracandidatul non-ULS.

    Apreciază

  • 47. noradamian  |  19 decembrie 2013 la 20:29

    Bsk, odată cu călcătura-n străchini a Blondei, dă-mi voie să te felicit: fiindcă ai mirosit de câteva zile, de la distanţă, miscarea cu naşu’ maior 🙂

    Apreciază

  • 48. theo  |  19 decembrie 2013 la 20:31

    EU NU CRED CÄ O SÄ PLECE DELA POST mAIOR

    NORMAL ACUM POSTUL DACÄ ESTE LIBER; TREBUIE DAT OPOZITZIEI:
    NU VOR DA EI SRI OPOZITZIE; DECI NASUL STÄ PE TRON CAT ESTE BÄSESCU-

    MIE NU-MI PLACE OMUL:

    Apreciază

  • 49. theo  |  19 decembrie 2013 la 20:33

    dar pe cristii preda, nu-l menajatzi, o atacä pe MM
    ce rahat a fäcut el?? palavräjale, sä-i fie rusine:

    Apreciază

  • 50. theo  |  19 decembrie 2013 la 20:34

    POATE ESTE UN FUM SPECIAL FÄCUT?????????????????????

    Apreciază

  • 51. Bască ilie  |  19 decembrie 2013 la 20:42

    @Nora-47
    Mulțumesc, însă n-am niciun merit. Nașul să trăiască! 🙂
    El s-a dat de gol, odată cu refuzul lui de a le spune direct celor de la Evz că n-are nicio intenție să candideze.
    Acum, varianta candidaturii Nașului – ca independent – parcă explică de ce USL-ul nu jocă la rupere. PSD-iștilor oricum li se rupe de candidatura lui Crin, dar păstrează potențialul PNL-ist pentru turul doi și guvernarea post-Băsescu.

    Apreciază

  • 52. theo  |  19 decembrie 2013 la 20:45

    nasul a cam läsat sä scurgä finului mitoman „unele”

    CE AI DRACULUI SUNT NASII.

    Apreciază

  • 53. Bască ilie  |  19 decembrie 2013 la 20:48

    Cu alte cuvinte, semnalul blondei din străchini pare să fie următorul:
    -În turul doi, Crin nu pupă susținerea PDL; vom prefera să mergem pe mâna Nașului.
    Dacă am ghicit-o, mă întreb și eu:
    – De ce l-aș prefera pe repetentul necioplit?

    Apreciază

  • 54. Bască ilie  |  19 decembrie 2013 la 21:04

    Acceptarea unui director TVR desemnat de PNL numai pentru un mandat scurt, de interimat, sugerează aceeași intenție de separare a apelor în USL abia după europarlamentare.

    Apreciază

  • 55. Bască ilie  |  19 decembrie 2013 la 21:16

    Bineînțeles, separarea apelor în USL, după europarlamentare, doar în caz de extremă urgență; în principiu, se va încearca păstrarea USL și după europarlamentare, dar numai dacă PNL-iștii vor face ciocul mic după ce-l vor vedea pe Nașul venind călare pentru cursa hipică-atipică. 🙂

    Apreciază

  • 56. theo  |  19 decembrie 2013 la 21:17

    nu mai cred nimic, poate este doar ceva aruncat „special”
    MÄ INDOIESC CÄ PRESEDINTELE SI-AR DORII SÄ FIE NÄSIT

    Apreciază

  • 57. theo  |  19 decembrie 2013 la 21:20

    CEL MAI ORIBIL MI SE PARE: VOICULESCU

    mafiotul -turnätor sä facä jocurile. ponta este vinovat ca
    si CÄCÄRÄU MIZERABILUL

    Apreciază

  • 58. theo  |  19 decembrie 2013 la 21:23

    dacä au socrii, neveste ,ficee, acum ei sunt de acord
    si cu soacra: -bunica

    PE TIMPUL LUI CEAUSESCU ERA LA FEL

    Apreciază

  • 59. Bască ilie  |  19 decembrie 2013 la 21:37

    Nora
    Dacă se adeverește intepretarea mesajului blondei, se cuvine o reformulare: calcă prin străchini, însă merge pe vârfuri ca să nu le spargă. 🙂
    La urma urmei, n-am avea de ce să-i reproșăm ideea transmisă. Repet, numai dacă se va adeveri. Dacă nu, nu-i mai văd rostul. 🙂

    Apreciază

  • 60. theo  |  19 decembrie 2013 la 21:39

    noapte bunä

    Apreciază

  • 61. ovidiu  |  19 decembrie 2013 la 22:03

    Bună seara bună seara,
    Încă mai trag nădejde pt. Bombo, mai are șanse de echipament dungat cu săpunul din dotare 🙂

    Apreciază

  • 62. noradamian  |  19 decembrie 2013 la 22:31

    Pora tocmai dirijează galeria pro MM în meciul- fără miză- Băsescu Macovei! Rol de ţoape (scuze) cărora le miroase plăcut a scandal. Cum dau de aşa ceva, cum încep să se manifeste ca la luptele de cocoşi! Adică sub demnitatea unor jurnalisti de elită. Da’ potrivit pentru niste ţaţe din scara blocului ..

    Apreciază

  • 63. noradamian  |  19 decembrie 2013 la 22:33

    Bsk, mesajul blondei e unul de tatonare pentru opinia publică, cred, si de semnal negativ pentru blaga.

    Apreciază

  • 64. noradamian  |  19 decembrie 2013 la 22:35

    theo, 49, cristi preda e excesiv, dă cu barda la orice nu-i convine, nu l-am apreciat niciodată ca pe un competitor politic de luat în seamă.

    Apreciază

  • 65. noradamian  |  19 decembrie 2013 la 22:36

    Ovidiu, si eu sper să-l văd pe bombo în „echipament”, îi vine turnat 🙂

    Apreciază

  • 66. ovidiu  |  19 decembrie 2013 la 22:58

    Nora 63
    Credeți că se apropie ziua despărțirii pt. Lenuța și buldog?

    Apreciază

  • 67. noradamian  |  19 decembrie 2013 la 23:04

    Ovidiu, cred că stă acolo si-i mănâncă zilele 🙂 Asta n-ar fi ceva rău, dar Lenuţa uite că a iesit ca să ne-arate că trage niste sfori dubioase. 🙂

    Apreciază

  • 68. noradamian  |  19 decembrie 2013 la 23:05

    Spre final, a mai dres-o Pora, ăsta-i norocul ei 🙂

    Apreciază

  • 69. noradamian  |  19 decembrie 2013 la 23:05

    Noapte bună!
    🙂

    Apreciază

  • 70. ovidiu  |  20 decembrie 2013 la 10:47

    Bună dimineața,
    La cafea:
    http://tiberiuorasanu.wordpress.com/2013/12/20/vremea-trece-ticalosii-raman-saaau-ce-mandri-suntem-ca-suntem-romani/

    Apreciază

  • 71. noradamian  |  20 decembrie 2013 la 11:22

    Ziua bună! Tnx, Ovidiu 🙂

    Adrian Pătruşcă:
    …”Ponta a fost învins mai ales de propria aroganţă. Ca broasca din fabulă, s-a umflat mai mult decât îl încăpea pielea. A deschis o grămadă de fronturi de bătaie: Legea Amnistiei şi Superimunitatea, care i-au suit în cap toate cancelariile occidentale, Muzeul Ţăranului Român, Şefia TVR, Lucian Bolcaş la CCR ş.a.m.d. Colac peste pupăză, şi-a găsit cel mai nepotrivit moment posibil pentru a rupe lanţul de iubire ce-l lega de Crin Antonescu, ducând USL până în buza prăpastiei.

    Ponta nu a mai avut de ales: a trebuit să dea drumul la ventil. Mai bine fâsâi decât să crapi. A vrut să aleagă raţional: a renunţat la acciză, pentru că ea afecta segmentul cel mai larg al electoratului PSD. Şi a închis astfel, temporar, şi frontul cu Băsescu, cel care părea că se apropie periculos de rivalul Crin.
    Dar e inteligent să îl aduci pe Băsescu din nou în joc? Mai mult, să-l pui în postura de a arbitra conflictul la vârf din USL? Mă tem că Ponta nu are destulă carioca pentru a-şi acoperi toată goliciunea”…

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/1073458.html

    Apreciază

  • 72. Bască ilie  |  20 decembrie 2013 la 20:10

    Saluttare!
    Văleleu, Văleleu!
    Monica Macovei refuză traseismul criticat de moraliștii care o vor neapărat traseistă, fie ca să aibă cu ce s-o potcovească dacă ar părăsi PDL-ul, fie ca să-i scoată din hopțai pe reformiștii ajunși la capătul puterilor în MP.
    Ce caractere drăgălașe au reformiștii din Mișcarea Populară și susținătorii acestora! Și-o doresc cu ardoare pe Monica în tabăra lor și pentru asta au găsit de cuviință să-i adreseze invitațiile cele mai decente: o scuipă printre dinți și o blamează sistematic pe motivul compromiterii ei în PDL.

    Aceste caractere nobile se tăvălesc pe jos de durere, văzând cum Monica s-a compromis pentru un mandat urât mirositor, de putoare pedelistă- văleleu, văleleu! – și vor neapărat să-i salveze sufletul rătăcit, în PDL, ca vaca în pădurea adormită. Reformiștii MP sunt niște ipocriți jalnici: vor să fructifice imaginea Monicăi Macovei și s-o transforme în valoare de întrebuințare pentru MP: în timp ce îl arată cu degetul pe Blaga în postura profitorului pe seama imaginii Monicăi, vor de fapt să procedeze la fel ca Buldogul. Au nevoie de personajul compromis doar ca să le resusciteze minuscula adunătură, nicidecum fiindcă le-ar păsa de soarta Monicăi Macovei , nici c-ar deține secretul parfumării mandatului puturos. Văleleu, văleleu, ce damf jalnic aduce deja „argumentul” c-ar fi la fel de puturos mandatul pentru Monica indiferent dacă rămîne ca până acum în PDL, refuzând traseismul, sau se lasă atrasă de PDL/PNL. Văleu, ce surse de inspirație convingătoare!

    Dacă ipocrizia populară s-ar lepăda o clipă de satana calculelor meschine, ar recunoaște chemarea la risc a Monicăi Macovei în partidul incertitudinilor. Numai de la 9% în sus apar semnele certitudinii, indiferent de locul oferit pe listă. Reformiștii riscului n-au de gând să recunoscă nicio meschinărie riscantă, dimpotrivă, i-au vopsit riscul – oferit din dragoste nețărmuită – cu nobilele idealuri ale mișcării… după eventuala reanimare a procentelor care vor răsturna viața politică românească. Gurile rele cer măcar dovada înființării PMP. Oare cum mai rezistă Monica în fața acestei oferte ispititoare, promițătoare, curtenitoare și manierată până la lacrimi?
    Culmea răsturnării politice la risc vine din condiționarea sublimă – strecurată cu aceeași ipocrizie – privind chiar mandatul de europarlamentar al Monicăi Macovei: Văleleu, văleleu! Eventualul mandat nou al MM – dacă va proveni din PDL – nu mai valorează nici cât o ceapă digerată, (nici cât un reformist rătăcit în mișcarea muribundă), fiindcă numai MP îi oferă doctrina ideală de defilat în Parlamentul European. Văleleu, văleleu! Monica nu mai poate să dea cu mopul în PE decât cu mișcarea doctrinară răsturnată de MP: Mișcarea Populară s-ar preface și în Pișcarea Mopulară, dacă Monica va accepta până la urmă să devină un om de onoare pentru export, onoare posibilă și garantată numai de scuipătorii chemători cu drag.
    Văleleu, văleleu! De fapt ofertanții din Pișcarea Mopulară n-au nimic de pierdut, nici măcar mandatul de europarlamentar al Monicăi Macovei, din moment ce pentru ei nici riscul nu înseamnă nimic. Văleleu, văleleu, cine nu-și pierde și uzul rațiunii când o vede pe Monica Macovei cum se ține atît de consecvent… cu capul pe umeri?
    Văleleu, văleleu, alt argument dement! Reformiștii din Pișcarea Mopulară vor din tot sufletul altruismul Monicăi. Nitam-nisam să se sacrifice pentru cauza lor atît de dornică de reanimare; altfel, vor mai trage câteva jeturi de scuipături peste gardul pede-listei rătăcite, s-o învețe minte… fiindcă nu se minte. Văleleu, văleu, văleu, Monica nu vrea să meargă ca vaca la abatorul MP!

    Apreciază

  • 73. Bască ilie  |  20 decembrie 2013 la 20:21

    Apreciază

  • 74. Bască ilie  |  20 decembrie 2013 la 20:50

    Înc-o dată, zurgălăi,
    Uniți-vă, măi flăcăi:
    Ambulanța și salvarea,
    Groapa și semnalizarea!
    *

    Apreciază

  • 75. Bască ilie  |  20 decembrie 2013 la 21:02

    Apreciază

  • 76. ovidiu  |  20 decembrie 2013 la 22:07

    Bună seara,
    Taika,
    ce face MP se cheamă viclenie , după capul meu.

    Apreciază

  • 77. Bască ilie  |  20 decembrie 2013 la 22:10

    Ovidiu, salve!
    Tot un drac… atrăgător de suflete rătăcite. 🙂

    Apreciază

  • 78. ovidiu  |  20 decembrie 2013 la 22:33

    🙂

    Apreciază

  • 79. Bască ilie  |  20 decembrie 2013 la 22:38

    🙂
    *

    Apreciază

  • 80. ovidiu  |  20 decembrie 2013 la 22:53

    Ne-a plăcut Taika, mulțumim.

    Apreciază

  • 81. noradamian  |  20 decembrie 2013 la 23:33

    De-a lu’ Sare-n ochi: când doi parlamentari români se întâlnesc și unul strănută, nu-și doresc „sănătate”, ci „imunitate”.

    Apreciază

  • 82. noradamian  |  20 decembrie 2013 la 23:37

    Seara bună! 🙂 E vremea concertelor de Crăciun, a colinzilor şi a povestilor frumoase de iarnă- chiar dacă politica e cap de afiş 🙂

    Apreciază

  • 83. noradamian  |  20 decembrie 2013 la 23:51

    Exerciţiu pe care l-am pus şi pe FB- poate ajută la îndepărtarea de aceste modele şi practici:

    identificaţi personajele (cu sau fără nominalizare) şi motivele pentru care credeţi că întreţin conflictul (păgubos) MM/TB

    persoanele sunt de găsit în sursele de mai jos.

    1. societatea civilă (ONG)
    2. presă (ziare.com, RL, Hotnews)
    3. politică (PMP, PDL)

    Apreciază

  • 84. noradamian  |  20 decembrie 2013 la 23:57

    Exerciţiul nu e pentru a incita taberele ci pentru a le spune că fac rău. Fac rău atât fanii MM anti-TB cât şi cei care sunt fanii TB anti-MM (nu toţi din acelasi motiv dar cu aceleasi efecte) Asta o spun fiindcă încă mai cred că amândoi au apărat şi mai au de apărat aceleasi valori. Restul e can-can. Nu e prima dată când afirm asta, din păcate pofta de păruială odată declansată tinde să devină iraţională. Războielile între persoane ca si între grupurile de pe dreapta par mai crâncene decât cele cu useleul! E exact ce trebuie, nu-i asa? 🙄

    Apreciază

  • 85. noradamian  |  21 decembrie 2013 la 00:01

    Noapte bună!

    Apreciază

  • 86. Bască ilie  |  21 decembrie 2013 la 00:09

    De-ale lui Andrei Pleșu:
    „Nu mai am cu cine să-mi pierd timpul”.
    „Politicienii nostri n-au depașit incă pubertatea”.
    „Umorul este, în cazul meu, o strictă formă de politețe”.
    „N-am să mai apuc alt chip al acestei țări”,
    „Nu cunosc nimic mai exasperant decât harnicia unui prost”.
    *
    Nu mă simt în stare să apreciez dacă este sau nu mai exasperantă decât hărnicia unui prost: știu doar că mă exasperează cântărirea valorilor demonstrate (și recunoscute) cu unități de măsură necunoscute, oricât ar părea de promițătoare.
    Cum vom ști să respectăm și mai ales să protejăm valorile demonstrate, așa vom avea parte de ele.
    *
    PS.@83
    Nu-i conflictul MM/TB, pe cât între „săriți pe MM” și „o vrem pe MM”, de parcă dreptul ei de asociere ar aparține de fapt altora… mai grași, mai frumoși și mai promițători.
    Necunoscute sunt căile interpreților.

    Apreciază

  • 87. noradamian  |  21 decembrie 2013 la 00:55

    În formula completă intră şi „săriţi pe TB” iar acolo atacă demult forţe una şi una!… De-aia am vorbit şi de unii si de alţii. Fiindcă şi unii şi alţii se-ntrec să-nteţească vrajba. Dintr-o parte se văd unii, din cealaltă, ceilalţi. Eu vorbesc de ambele părţi.

    Apreciază

  • 88. Bască ilie  |  21 decembrie 2013 la 01:04

    Cu puțină bunăvoință (o încercare de eufemism), se poate face distincția între decența Monicăi Macovei, când nu dorește să răspundă la unele întrebări provocatoare, și neputința Monicăi Macovei de a răspunde; în orice caz, am motive suficiente să cred că nu la ea se află neputința.
    Se află acolo unde văd și dezamăgirea mea.

    Apreciază

  • 89. Bască ilie  |  21 decembrie 2013 la 03:28

    Un tip cu un trabant vechi se adreseaza unui service modern:
    -Buna ziua! Puteți să-mi puneți airbaguri la trabant?
    -Bineînțeles – răspunde mecanicul.
    -Dar aer condiționat?
    -Se poate și asta.
    -Și ABS?
    -Normal că da.
    -Păi atunci să-mi spuneți cât durează și cât mă costă!
    -Dureaza 15 minute și vă costă 10 dolari.
    -Dvs faceți mișto de mine?
    -Păi cine a început?

    Apreciază

  • 90. noradamian  |  21 decembrie 2013 la 17:29

    Ziua bună! 🙂 Bsk, punct ochit, punct lovit: în airbaguri 🙂
    Totuşi, aş zice că e mai de apreciat e cine pune capăt nu cine începe.

    Apreciază

  • 91. noradamian  |  21 decembrie 2013 la 17:31

    postare nouă

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

  • 936.319 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.456 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

  • 936.319 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: