Din greşeală în greşeală spre victoria finală

17 februarie 2014 at 13:22 107 comentarii

PMP, regrete: cu toleranţele de rigoare (ca să n-avem vorbe) tocmai ai picat la proba de integritate. Pe partid. In integrum! Şi asta mult mai repede decât lăsai să se prevadă. Am înţeles  graba de a recupera, nevoia urgentă de pragmatism, încheierea perioadei de romantism odată cu intrarea Elenei Udrea urmată de o suită consistentă de parlamentari ai PDL dar nu şi intrarea într-un joc duplicitar bezmetic care poate alunga electoratul -unul şi-aşa nesigur. Dând iresponsabil, partidul, pe un ins obscur, PMP o să afle curând, dacă în acest moment se face că nu ştie, că asta va fi imaginea care-l va reprezinta. Una asociată cu a unor personaje dubioase nicidecum cu cea a reformiştilor. Se repetă dezamăgitor, şi posibil perdant, situaţia din toamna 2012 dinaintea alegerilor, când PDL a tras clapa comisiei de integritate. Şi când MRU a dibuit intrarea în parlament printr-un troc amoral, funest, cu PDL. Ca mai târziu, chiar Monica Macovei să accepte compromisul, cot la cot cu cei care îi boicotaseră admirabilul demers.

După cum se vede, nici acum, în 2014, respectarea unui barem de criterii morale şi de competenţe nu pare o politică viabilă, de vreme ce PMP cel venit tare din urmă cu promisiunea înnoirii mentalităţii politice pentru ieşirea din zodia corupţiei, dintr-o lovitură a sacrificat ideea de integritate. Şi, odată cu asta, încrederea unui electorat scârbit de toate partidele. Acum că ne-am lămurit, cu toţi şi cu fiecare, e bine de precizat că a milita pentru neprezentare la vot, dincolo de faptul că are un iz de şantaj infantil (de copil râzgăiat care refuză să mănânce) e chiar mai păgubos. Asta deşi şantajul -adresat celor responsabili- vine, ca avertisment, de la beligeranţi: lipsa de la vot ar asigura succesul terminatorilor statului de drept. …Şi nu au dreptate? Aşadar, compromisul lor, implicit cinic, se răfrânge în compromisul alegătorului. Măcar a alege între PDL şi PMP e mai uşor. La nevoie se poate trage la sorţi; ori da cu banul. Orice faţă ar ieşi, tot aia e.

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , , .

Numărătoare inversă Slujbe grele în famiglie

107 comentarii Add your own

 • 1. dorian65  |  17 februarie 2014 la 13:53

  Imi pare rau dar …. asta este viata .Tanti Nuti are partid si sa fie sanatoasa .
  Recomand tuturor sa se prezinte la vot si daca nu au ce alege macar sa anuleze buletinul de vot.

  Apreciază

 • 2. noradamian  |  17 februarie 2014 la 14:14

  Salut! Dorian55, oricare din cele două e de preferat useleului; ca si deciziei de a anula votul. Dezamăgirea nu anulează raţiunea.

  Apreciază

 • 3. dorian65  |  17 februarie 2014 la 14:18

  Buna ziua!!
  Oare suntem bestemati?
  Eu nu imi fac rau singur!

  Apreciază

 • 4. noradamian  |  17 februarie 2014 la 14:20

  Asta zic si eu! Până la urmă avem de ales între gripă şi cancer.

  Apreciază

 • 5. Zorin Diaconescu  |  17 februarie 2014 la 14:22

  Politica nu e ce-şi închipuie lumea, e pînă la urmă doar o minciună prin care o minoritate guvernează o majoritate care se lasă guvernată. Singura poziţie de pe care poţi face CEVA e la butoanele puterii. Nu vei face minuni, nu vei transforma România în Elveţie, dar vei face totuşi „ceva”, asta dacă atunci cînd ai ajuns la putere nu esti deja destul de cinic ca să nu-ţi mai pese sau dacă te lasă „colegii”, că nu vei ajunge niciodată singur acolo. Restul sunt postări frumoase pe bloguri de doamne şi domniţe… 🙂

  Apreciază

 • 6. noradamian  |  17 februarie 2014 la 14:33

  De acord, mai ales c-am trecut prin destule experienţe „romantice” după ’89 ca să nu ne cantonăm în aşteptări iluzorii 🙂 Totuşi, în cazul ăsta, socotesc că decizia care l-a scos pe Papahagi din PMP deschide un drum greşit cu reducerea şanselor formaţiunii de a ajunge la butoanele puterii.

  Apreciază

 • 7. ion  |  17 februarie 2014 la 14:49

  Teodor Baconschi:
  „Am discutat 3 ore, in aceasta seara, cazul Anton in comisia de integritate si arbitraj a PMP. Cand nu exista nici un dosar pe rol, nici o semnalare ANi etc, nu exista motiv statutar pentru respingerea acestei adeziuni. Nu poti exclude pe cineva pentru niste articole in presa sau opinii negative ale unor utilizatori de FB. Dle Tamas – din cauza campaniilor dementiale de la antena 3, sunt din pacate multi romani care sunt „convinsi” ca am furat voturi pentru Traian Basescu la ambasada din Paris. Am un proces contra unui politician care a repetat calomnia asta si dureaza de doi ani. Esentiala e constiinta mea impacata (procesul electoral a fost corect) si capacitatea mea de a trai cu aceasta minciuna hidoasa, tocmai pentru ca ma stiu neimplicat in vreo ilegalitate.”

  Nu cred ca mai trebuie adaugat ceva.

  Apreciază

 • 8. noradamian  |  17 februarie 2014 la 15:23

  „In 2012 Marin Anton trecea de la PDL la PNL si vota pentru caderea guvernului Ungureanu, iar dupa aceea pentru suspendarea abuziva si neconstitutionala a presedintelui republicii.
  Tot in 2012, Adrian Papahagi denunta in mod public puciul parlamentar la adresa statului de drept si se exprima fara echivoc in favoarea mentinerii Romaniei in familia euro-atlantica a statelor democratice si civilizate.
  Astazi, Marin Anton este primit cu bratele deschise in partidul Miscarea Populara, partid sustinut de presedintele Basescu, iar Adrian Papahagi anunta ca se retrage din politica si, implicit, si din functiile detinute pana acum in PMP (vicepresedinte si membru fondator).
  Acum ii astept pe toti analistii de stransura si pe marii tutari de partid sa-mi explice cum nu inteleg eu politica romaneasca si cat de mult conteaza banul si pragmatismul politic inaintea oricaror alte principii cum ar fi onoarea, cinstea, integritatea, caracterul, alura morala si intelectuala si alte nimicuri din astea, bune pentru ademenit fraierii sa iasa la vot, o data la patru ani…”

  Apreciază

 • 9. theo  |  17 februarie 2014 la 15:52

  nora,
  ai mare dreptate, se pricep la toate, si distrug tot,
  inainte sä existe. am uneori inpresia cä sunt inconstientzi
  cand cu asa o inversunare däramä un partid de dreapta.
  si asa rämane ESCROCUL PLAGIATOR PONTA LA PUTERE:
  OARE OAMENII NU POT CONTROLA LUCRURILE????

  NIMIC NU SE POATE TRANSFORMA IN CEVA FÄRÄ PATÄ
  NICI IN SECOLE, nici nu a existat. partidele se fac cu oameni.

  Apreciază

 • 10. theo  |  17 februarie 2014 la 15:57

  am avut o mare satisfactzie azi, PRESEDINTELE
  a spus ceva ,ce eu vä scriu demult.

  TÄRICEANU – ESTE UN OM DE STANGA, UN SECU
  UN MANECHIN TRAVESTIT.legätura cu ilici kgb- este veche:

  Apreciază

 • 11. noradamian  |  17 februarie 2014 la 16:19

  Theo, servus, da, tăriceanu e pe primul loc în topul susţinătorilor penelişti ai pesedeului.

  Legat de decizia acceptării acelui ins, decizie care l-a făcut pe Papaphagi să plece din partid (rămânând totuşi, membru al fundaţiei) o socotesc o dovadă de clientelism prostesc, compromiţător de care PMP n-avea lipsă. Un autogol. O decizie politică trebuie să ia în calcul efectele asupra electoratului. Azi PMP a pierdut, exclusiv din cauza lui, nişte procente, din cele puţine pe care le are.

  Apreciază

 • 12. ion  |  17 februarie 2014 la 16:26

  Nora, vezi ca fraza ”In 2012 Marin Anton trecea de la PDL la PNL si vota pentru caderea guvernului Ungureanu, iar dupa aceea pentru suspendarea abuziva si neconstitutionala a presedintelui republicii.”, e partial adevarata.
  In legislatura 2008-2012, Anton nu a fost parlamentar, ci doar secretar de stat. Deci nu a putut vota caderea guvernului MRU, respectiv suspendarea Presedintelui.

  Apreciază

 • 13. noradamian  |  17 februarie 2014 la 16:44

  Ion, nu cred că un gest neasteptat şi atât de radical ca al d-lui Papahagi să nu aibă motive serioase.
  Papahagi: „Am transmis sambata colegilor din comisia de integritate si arbitraj argumentele mele impotriva primirii dlui Marin Anton in PMP. Dupa verificari si o lunga sedinta, la care am participat duminica seara, comisia a stabilit ca nu exista niciun motiv statutar de respingere a adeziunii dlui Anton la PMP, organizatia Giurgiu. Imi mentin parerea ca nu ne aduce niciun beneficiu primirea unui politician care a trecut de la PDL la PNL cu 3 zile inainte de caderea guvernului Ungureanu”, etc, etc.
  ( http://www.ziare.com/partidul-miscarea-populara/elena-udrea/suparat-pe-pmp-papahagi-se-retrage-din-politica-1283138)
  Prin urmare PMP a ales! Ce e de spus mai mult?

  Apreciază

 • 14. coana Zoe  |  17 februarie 2014 la 16:52

  Si totusi..la ce ne puteam astepta de la Elena Udrea? A acaparat pur si simplu acest amarit de partid. PMP a ales intre Anton si Papahagi..Iar Presedintele probabil nu va face mare lucru ptr ca el a girat acest parcurs alegind intre Udrea si Macovei pe cea dintii. „Politicianul cu cel mai mare potential de crestere” tocmai a omorit speranta. Din pacate, ptr noi care gindim putin in perspectiva, asta poate insemna si sfirsitul erei Basescu? Nu cred ca electoratul lui va inghiti un PMP sufocat de EU. Eu cred ca Papahagi a fost fortat pur si simplu sa demisioneze de evolutia lucrurilor. Anticipez ca vor mai urma si alti Antoni.
  O solutie ar fi ca PMP sa fie bombardata de mesaje care sa-l ceara inapoi pe Papahagi, dar imi face impresia ca lucrurile s-au setat.
  Inteleg tot mai mult de ce Macovei nu a plecat. Isi risca locul in PE, pe deplin meritat, ptr un viitor f incert.
  Mai inteleg de ce EU si-a facut dusmani in PDL. E „her way or no way” ..
  Trist, f trist.

  Apreciază

 • 15. ion  |  17 februarie 2014 la 17:02

  Nora,
  Nu sunt avocatul lui Anton. Stiu ca e penibila acceptarea lui in PMP. Dar imi place sa fie corecta informatia.

  Apreciază

 • 16. nightmare  |  17 februarie 2014 la 17:04

  Ziua buna ,gradinari !!!

  Ponta ,dacă candidează la presedinție e deja Președinte….nu il poate opri nimeni ….iar TB ,dacă pînă acum a urcat in sondaje ,urmează scăderea ….oamenii dreptei nu sunt oamenii stangii …..dacă își inchipuie ca scandalul se va stinge si se va uita se iluzionează degeaba

  Apreciază

 • 17. noradamian  |  17 februarie 2014 la 17:28

  Salut, Zoe! Comisia ” de integritate” a considerat că marin anton n-are dosare (dar are bani, se spune) deci merge. (Parc-am mai văzut filmul ăsta, decadent să-i zic, la partidele de pe dreapta; si am văzut si efectele! Dacă-i aşa, nici ponta nici antonescu n-au dosare, nu?) Are si o parte bună, chestiunea, dl Papahagi si-a câştigat instantaneu o mare popularitate care arată ce exigenţe are un anume electorat. Poate îi va fi, într-un viitor, de folos. În privinţa EU, dacă în PDL stătea mai spre uşă, aici are locul de onoare! Ar fi fost mai inspirată dacă, după ce a intrat în PMP cu mare tam-tam şi cu vreo duzină de parlamentari zestre, ar fi ales să stea mai în spate fără să ocupe tot orizontul. Din păcate, promovarea lui prigoană la Bucureşti în 2008 (începutul declinului pentru PDL de acolo a pornit) se repetă acum prin preferinţa dumneaei pentru anton-beton.

  Apreciază

 • 18. noradamian  |  17 februarie 2014 la 17:30

  Ion, informaţia e mai sus, unde e dată şi sursa ( una din ele)

  Apreciază

 • 19. noradamian  |  17 februarie 2014 la 17:30

  Night, salut, de acord.

  Apreciază

 • 20. ion  |  17 februarie 2014 la 17:32

  Nightmare,
  Imi pare rau, dar cred ca traiesti in alta lume atunci cand spui”….oamenii dreptei nu sunt oamenii stangii”. Alegerile se castiga pe voturi. Un vot de al tau este egal 1 vot al lui Cosma in fata urnelor. Fa un exercitiu de imaginatie si spune-mi cate voturi a ”oamenilor de dreapta” ar lua Monica Macovei/ Papahagi, daca ar candida independenti? Iti dau in scris ca in ultimul caz, nici macar colegii lui de la UBB nu l-ar vota in totalitate.

  Apreciază

 • 21. noradamian  |  17 februarie 2014 la 17:37

  Ion, si eu trăiesc în altă lume. Una normală în care cine se asociază cu anton îşi asumă din start înfrângerea în faţa useleului. Pentru simplul motiv că-n situaţia creată, electoratul în curs de a-şi reveni din lehamite al dreptei poate lesne să recadă în pasivitate. Principalul motiv al eşecului- demonstrat mai an- al PDL şi FC fiind afinitatea pentru inşi ca prigoană, trăsculescu, anton etc.

  Apreciază

 • 22. ion  |  17 februarie 2014 la 17:50

  Nora, eu din decembrie 2012 nu mai am pretentii de la votantii romani. Astazi o colega de departament mai tanara decat mine, infocata PNL-ista si adepta a celui care a initiat ”revolutia bunului simt”, imi spune fara nici o urma de jena, ca ar fi bine sa plece KKR din fruntea partidului si sa-l lase pe Tariceanu in locul sau. La intrebarea mea ca bine, bine dar nu KKR e candidatul la presedintie din partea PNL, aceasta imi zambeste cu subinteles si-mi tranteste ca nu mai e de actualitate aceasta nominalizare. Vorba lui Caragiale, ”iubesc tradarea, dar……”

  Apreciază

 • 23. noradamian  |  17 februarie 2014 la 18:28

  Ion, electoratul e eterogen. Iar nivelul de exigenţă al diferitelor segmente diferă. PMP s-a lansat ca partid cu un anume angajament la data respectivă, decis să recâştige electoratul liberal, în genere informat şi mai sensibil la problemele etice.

  Apreciază

 • 24. dorian65  |  17 februarie 2014 la 19:29

  @Ion
  Nu ma intereseaza ce a analizat si nici ce avere are a facut propunerea aceea sau nu?
  Daca da eu nu pot spune ca acest om este de dreapta.
  @Nora
  Revin si argumentez ce am spus mai sus m-am saturat sa votez raul cel mai mic.Asta se numeste ca trebuie sa aleg intre tuse si junghi votez tusea ca nu ma doare dar daca persista vine si junghiul.
  Cum dai tot rau este asa ca intru in apatia mea si prefer sa iau lucrurile asa cum sunt .

  Apreciază

 • 25. ion  |  17 februarie 2014 la 19:55

  Dorian 65,
  In decembrie 2012 nu m-am dus la vot pentru ca l-am avut pe Bleaga pe listele ARD in colegiu. Anul acesta, daca e Monica Macovei in primele 3 pozitii, ma duc sa o votez. Daca e mai jos pe lista nu ma mai obosesc ca nu are nici o sansa. Dileme voi avea daca si Funeriu e pe loc eligibil pe listele PMP.

  Apreciază

 • 26. noradamian  |  17 februarie 2014 la 20:24

  Dorian, usl/usd reprezintă o forţă în plină acţiune distructivă la acest moment. Nici o altă formaţiune nu suferă comparaţie cu acest nociv conglomerat anti-stat de drept. Oricât m-ar dezamăgi inabilităţile, micile trădări şi indecizia partidelor de pe dreapta n-avem altceva de ales. Iar a nu merge la vot înseamnă a vota usl/usd. Din păcate, repet, mă tem că absenteismul va decide şi la viitoarele alegeri.

  Apreciază

 • 27. noradamian  |  17 februarie 2014 la 20:32

  Funeriu de la PMP şi Macovei de la PDL sunt si preferaţii mei. Din nefericire, fiind pe liste diferite, nu voi avea cum să-i aleg pe ambii.

  Apreciază

 • 28. Creanga  |  17 februarie 2014 la 20:40

  Ziua buna!
  Care stanga, care dreapta? Ei doar pe cioalan se cearta. Cum sa imparta comisioane, cine ia prime mai babane. Din banii astfel castigati, o parte la partid sunt dati. Din greseala in greseala, cam toti au aceiasi boala. Dar eu cu cine votez, ca nici gand sa absentez?

  Apreciază

 • 29. noradamian  |  17 februarie 2014 la 20:50

  Crengulin, seara bună! Chiar si asa, n-o să absentăm dac-om găsi pe cine să votăm 🙂

  Apreciază

 • 30. theo  |  17 februarie 2014 la 21:11

  NORA,
  si eu cu drag , l-as vedea pe FUNERIU Presedinte;DAR TÄRICEANU CU HAITA COMUNISTO- MASONICÄ ;O SÄ
  BOICOTEZE DREAPTA.

  Apreciază

 • 31. noradamian  |  17 februarie 2014 la 22:00

  Theo, tăriceanu si crin au fost pe rând sateliţii pesede. Iar acum au ajuns să se boicoteze între ei.

  Apreciază

 • 32. noradamian  |  17 februarie 2014 la 22:00

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 33. Nea  |  17 februarie 2014 la 22:04

  Bună seara. Hai să fiu eu optimistul azi. Ştiţi cum s-a distrus PDL când era, de bine, de rău, reprezentantul reformei? De la sine, din interior. Hai să sperăm că la fel va plesni şi băşica uselistă, umflată excesiv de puroiul din interior. Că se va forma în altă parte, e clar. Că nu avem ce pune în loc, iar e clar. Dar măcar să plesnească dracului odată.

  Apreciază

 • 34. noradamian  |  17 februarie 2014 la 22:42

  Nea, salut! Da, ar fi momentul să se spargă buboiul uselist că e copt, chiar răscopt… 🙂

  Apreciază

 • 35. coana Zoe  |  18 februarie 2014 la 02:48

  Buna Nora,
  Asa e. Papahagi si-a cistigat o anumita notorietate printre oamenii care s-au saturat de un anumit fel de a face politica. Sa speram ca si-o va folosi, totusi. Omul e credibil, vorbeste f bine, are curaj, e si carismatic (mai rar printre intelectuali..), l-as fi vazut preluind PMP. Mare pacat ca se rateaza acest moment.

  Apreciază

 • 36. dictaturajustitiei  |  18 februarie 2014 la 09:35

  Bună!
  Nora, cum sunt mai mult la școală, cum televizorul din cancelarie este pe Antena 3 , nu aflu noutățile decât citind pe net. Nu știam despre care Anton scriau toți pe FB. Acum, dumirindu-mă, pot să zic fără teama că greșesc, PMP a trâmbițat că va fi un altfel de partid dar cum politica se face cu bani , nu vă iluzionați că altfel, caută sponsori.

  Apreciază

 • 37. ovidiu  |  18 februarie 2014 la 09:41

  Ziua bună dragi grădinari 🙂
  Acuș începem muncile la grădinițele noastre.
  Oare nu-l întreabă nimeni pe pontanac de ce n-a avut curaj să voteze la vedere (nu că n-am ști de ce).
  http://prisacariu.ro/2014/02/18/ponta-are-bilele-mici-in-fata-procurorilor/

  Apreciază

 • 38. Mi-a fost tare, tare dor de voi ! | Hipertensiv  |  18 februarie 2014 la 10:27

  […] cu mugurii primăverii ce va să vină, să pun țara la cale și să fac guvernul împreună cu Nora, n-am apucat să mă răzbun pe Kadia pentru cele 12 cuvinte ale duzinii gastronomice care mi-au […]

  Apreciază

 • 39. noradamian  |  18 februarie 2014 la 11:33

  Ziua bună! 🙂 Zoe, prin ieşirea lui Papahagi PMP pierde mai mult decât un membru şi mult mai mult decât îşi dă seama, probabil! Papahagi fiind un purtător de cuvânt informal excelent, credibil si capabil să susţină interesul pentru orice subiect şi-n orice polemică. Odată cu venirea Elenei Udrea a intrat şi curentul politicianist în PMP, din păcate, iar reformiştii nu par destul de puternici şi decişi să-i facă faţă.
  EU nu e om politic ci un politician mediocru care a făcut şi treburi bune, dar care s-a bucurat de simpatie în special datorită fidelităţii faţă de TB si rezistenţei ei la tot felul de mojicii şi misoginisme. Paradoxal, trebuia să intre într-un partid mai curat ca politicianismul ei (cu doza obligatorie de ipocrizie) să devină pe deplin vizibil.

  Apreciază

 • 40. noradamian  |  18 februarie 2014 la 11:44

  Carmen, ca să nu vorbim fără dovezi, tocmai am sharat pe FB „lista ruşinii” din marţea neagră în care betonelu’ lu’ tanti udrea apare în compania selectă a celor care au semnat pentru terminarea statului de drept….
  https://www.facebook.com/nora.damian1

  Apreciază

 • 41. noradamian  |  18 februarie 2014 la 11:46

  Ovidiu, multzam! Perfect prins şobolanul în plină acţiune… 🙄

  Apreciază

 • 42. noradamian  |  18 februarie 2014 la 12:07

  Dane, multzam! Eşti surprinzător ca de obicei! …Om face si guvernul până la urmă 🙂

  Apreciază

 • 43. Dora  |  18 februarie 2014 la 15:03

  Salut gradinari!
  @nora,ai dreptate:lehamitea ne cuprinde iar cand sperantele noastre in respectarea criteriilor de integritate se dovedesc a fi vorbe in vant.De unde atata integritate cand rotirea cadrelor „in”si „ex” spatiul politic este atat de usor acceptat ,iar regulile trambitate asurzitor incalcate fara pic de jena.
  Nu stiu daca mizeria de la PMP se datoreaza EU si nici n-am fost adepta „puritanismului politic”,ceea ce m-a deranjat peste masura este renuntarea la un intelectual valoros ca Papahagi.Mi s-a confirmat si o pereche mai veche ,Cristi Preda este un oportunist.In cazul lui la mine a functionat mai mult instinctul.

  Apreciază

 • 44. theo  |  18 februarie 2014 la 15:07

  bunä,
  cu pärere de räu, väd cä imi dau dreptate multzi,
  C Preda, este un oportunist.

  o mare dezamägire T UNGUREANU;s-a transformat intr-o
  precupeatzä istericä, cumplit cum se comportä.

  Apreciază

 • 45. Dora  |  18 februarie 2014 la 15:09

  Crenguta,servus!
  Nu vei absenta de la vot,sunt convinsa.

  Mai avem timp sa ne vindecam ranile si sa revenim in prima linie a bataliei:nu pe ciolan ca nu ne intereseaza ,doar pe descoperirea putinilor politicieni care ne reprezinta.

  Apreciază

 • 46. theo  |  18 februarie 2014 la 15:12

  Ponta ; ESTE UN TANÄR TRANSFORMAT IN CEL MAI ODIOS

  EXPONENT AL MAFIEI NEO-COMUNISTE :

  ACESTA A TRANSFORMAT ROMANIA ; IN ANTICAMERA RUSIEI
  päcat, nimeni nu-si dä seama:

  Apreciază

 • 47. Dora  |  18 februarie 2014 la 15:59

  Ba da,theo,am stiut de la bun inceput.
  Neocomunistii care au preluat puterea sub Ilovici,au transferat-o mafiotului Nastase si de la el odiosului demagog si mitoman Ponta.

  Apreciază

 • 48. noradamian  |  18 februarie 2014 la 17:53

  Seara bună! 🙂 Dora, critica fără menajamente a greselilor celor de la care avem asteptări îi poate ajuta în măsura în care sunt oneşti şi inteligenţi. La jumătatea lui martie- dacă nu gresesc- va avea loc un congres PMP. Vom vedea atunci ce direcţie vor alege: cea care duce la succes sau cea care-i îngroapă. 🙄

  Apreciază

 • 49. noradamian  |  18 februarie 2014 la 17:59

  Theo, puţini dintre cei aleşi de noi şi-au păstrat şi reconfirmat calitatea. Şi mai puţini, dintre ei, au progresat. Cei mai mulţi au regresat. Nu prea-l plac pe Cristi Preda poate fiindcă are ceva colţos în atitudine dar nu l-aş compara cu TRU.

  Apreciază

 • 50. Dora  |  18 februarie 2014 la 18:16

  Uf,ce prostii scriu:am vrut sa spun ca mi se confirma o mai veche parere -nu pereche – vis-a-vis de Cristi Preda.L-am considerat de multe ori cam alunecos….pe sleau opurtunist

  Apreciază

 • 51. Dora  |  18 februarie 2014 la 18:20

  nora,ai dreptate:TRU greu poate fi egalat.Si cat de mult l-am apreciat cand a fost maestrul”de ceremonii” la alegerea lui Bocut si referendumul pentru sustinerea lui Base.Si uite asa cad rand pe rand statuile cu soclu cu tot.

  Apreciază

 • 52. noradamian  |  18 februarie 2014 la 19:05

  Dora, da, pe mulţi i-am pierdut pe drum. Vorba aia: nu tot ce zboară se mănâncă. 🙂
  …În ce-l priveste pe Cristi Preda, pentru unele iesiri lipsite de tact e normal să fie criticat, dar pentru altele, merită apreciat. De pildă pentru asta:

  Cristian Preda: (noiembrie 2013)
  Am susținut încă de a doua zi după eșecul reuniunii de la Vilnius că strategia UE trebuie să fie izolarea lui Ianukovici, adică renunțarea la iluzia că o nouă negociere cu liderul de la Kiev poate aduce alt rezultat. Revoluția a făcut azi alte victime. E nevoie să afirmăm foarte clar și la nivelul statelor-membre, și la nivelul Uniunii că Ianukovici trebuie să plece! Altfel, vom prelungi agonia unui regim care își ucide cetățenii liberi. Voi apăra din nou acest punct de vedere în reuniunea grupului PPE de mâine dimineață.

  Apreciază

 • 53. noradamian  |  18 februarie 2014 la 23:08

  Cristi Preda precizează:

  „Formula mea „politică, nu etică” a fost citită „politică fără etică”.
  Altfel spus, ca un îndemn de a abandona fundamentele etice ale politicii. Nimic mai străin de felul în care văd acțiunea în sprijinul binelui public!
  M-am grăbit, poate, să folosesc niște cuvinte care lasă mereu loc de interpretare, într-un moment în care emoția generată de trecerea lui Adrian Papahagi de la PMP la Fundația cu același nume i-a trezit pe toți adversarii noii formațiuni, nu doar pe prietenii sinceri ai lui Adrian.
  Regret orice neînțelegeri create și îmi cer scuze față de cei care m-au susținut de-a lungul vremii, dacă i-am lăsat – fie și pentru o clipă – să creadă că mi-aș fi schimbat convingerile.

  Apreciază

 • 54. noradamian  |  18 februarie 2014 la 23:19

  Noapte bună!

  Apreciază

 • 55. Dora  |  19 februarie 2014 la 15:39

  Buna ziua gradinari!
  @nora,daca CP este atat de corect si vizionar in probleme de politica externa sa ramana in zona care-l avantajeaza si sa se tina departe de acelea la care nu are solutii sustenabile.

  Miscarile din jocul de sah Ponta-Antonescu- se acutizeaza.La inceput, sahul pesedistului cu USD parea viguroasa si cu castig pt. initiator.Se pare,insa,ca resursele lui Crina nu s-au epuizat si miscarile lui inteligente schimba intreaga strategie.
  Ca sahista de performanta ma interteseaza finalitatea tacticii si strategiei folosite.In cazul jocului politic,oricand pot sa apara sincope sau cedari inexplicabile.Poate gresesc,insa Crinuta nu mi-a inspirat niciodata fair-play ,incredere.Nu ai cum sa devii peste noapte un pro occidental si un aparator al legilor ,decat din motive pur electorale.Probabil va castiga sau recastiga electorii distantati ,natura sa nu se va schimba niciodata.

  Apreciază

 • 56. noradamian  |  19 februarie 2014 la 16:42

  Dora, servus! CP a fost extrem de neelegant cu MM ( cam ca si TRU) şi a susţinut ca si TRU ( atunci erau prieteni) mizeria RMGC.
  Din păcate, soluţii sustenabile nu prea are toată dreapta la această oră. Sunt de acord cu tine, crin n-a dovedit niciodată că e om politic, cetăţean si bărbat . Mizând totul pe iohannis, situaţia imposibilă de acum îl poate împinge totuşi, la decizia de a părăsi USL cu posibile efecte pozitive- aşa, ca pe „un instrument conjunctural al sorţii”. Dar fiind vorba de „bărbatul crina”, aşa cum spui, nu se ştie 🙂

  Apreciază

 • 57. Mih  |  19 februarie 2014 la 18:39

  Buna seara si scuze de off topic!
  Astazi am tot urmarit, chiar daca nu inteleg limba, transmisia live din Kiev. Cu lacrimi…

  Apreciază

 • 58. theo  |  19 februarie 2014 la 20:26

  F: BUN PRESEDINTELE BÄSESCU.
  DECLARATZIE PUNCTUALÄ; ROMANII AR TREBUI
  SÄ-L SUSTZINÄ PE PRESEDINTE

  TREZITZI-VÄ; ROMANI IESITZI IN STRADÄ.

  Apreciază

 • 59. noradamian  |  19 februarie 2014 la 20:29

  Bună seara ! Multzam, Mih! Am stat si azi noapte si am urmărit, cu oroare, ce se-ntâmplă! În biserica Sf. Michael din Kiev s-a improvizat un spital unde,zi şi noapte, medici voluntari tratează răniţii. N-mi imaginam că lucrurile vor ajunge atât de tragice acolo, la câteva sute de km de noi…

  Apreciază

 • 60. noradamian  |  19 februarie 2014 la 20:33

  Theo, sper ca românilor să le fie clar pe cine au ales si mai cred şi că Băsescu ar trebui să se ţină de cuvânt şi să-l trimită pe plagiator&vânzător de ţară la DNA.

  Apreciază

 • 61. theo  |  19 februarie 2014 la 20:51

  nora,
  ca sä reuseascä Presedintele , trebuie sä fie sustzinut de
  cetätzenii romaniei, altfel singur nu poate reusii:

  Apreciază

 • 62. noradamian  |  19 februarie 2014 la 21:37

  Theo, nu e singur! Chiar dacă e pe ultimele luni de mandat, nivelul de încredere în acest moment, este peste al lui crin, de pildă.

  Apreciază

 • 63. theo  |  19 februarie 2014 la 22:26

  AZI A DOVEDIT PRESEDINTELE, CÄ ESTE VIU;PUTERNIC
  SI CEL MAI INPORTANT II PASÄ DE ROMANI:

  A FOST PUNCTUAL; IAR POVESTEA CU CHINEZII
  ESTE F: GRAVÄ , ESTE VORBA DE SIGURANTZA NATZIONALÄ:

  Apreciază

 • 64. theo  |  19 februarie 2014 la 22:27

  sondajele nu sunt sustzineri, oricum sunt manipulate:

  Apreciază

 • 65. noradamian  |  19 februarie 2014 la 22:44

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 66. theo  |  20 februarie 2014 la 13:04

  multzumesc, f. frumos.
  o voce voalatä, tipic barurilor parisiene,famate
  atitudinea,fizionomia lui, amintesc de filmele vechi.

  Apreciază

 • 67. theo  |  21 februarie 2014 la 10:50

  bunä ,

  are grädinitza un pic de soare?
  dacä nu, sä avetzi in inimi:

  Apreciază

 • 68. ovi  |  21 februarie 2014 la 15:49

  Bună ziua tuturor,
  Articolul dlui Liiceanu de pe Contributors are peste 53 de mii de cititori. E de bine, nu? 🙂

  Apreciază

 • 69. noradamian  |  21 februarie 2014 la 18:58

  Seara bună! Theo, când şobolanii ies din toate canalele, ceva e pe cale să se-ntâmple. Înainte se duceau câte unul la DNA, acum sunt luaţi cu familia şi cu gaşca. Normal că guzganii reacţionează când le sunt descoperite cotloanele. 🙂

  Apreciază

 • 70. noradamian  |  21 februarie 2014 la 19:02

  Ovi, dacă n-am împărtăsit entuziasmul celor care recitau din „apelul” utopic si lipsit de „roade” al d-lui Liiceanu după ’89, despre articolul de-acum din hotnews pot spune că e remarcabil argumentat şi documentat (etic, economic, legislativ).

  Apreciază

 • 71. theo  |  21 februarie 2014 la 20:37

  AR FI DE DORIT; CA TOTZI INTELECTUALII; CEI CARE SE POT EXPRIMA FRUMOS SI PE INTZELESUL ROMANILOR
  SÄ CONTRIBUIE, LA TREZIREA ROMANILOR:

  Apreciază

 • 72. theo  |  21 februarie 2014 la 22:06

  am citit, reprezentantul rusiei, nu a iscälit actul convenit cu ceilaltzi. catä obräznicie. atunci dece au venit.

  Apreciază

 • 73. noradamian  |  21 februarie 2014 la 22:28

  Theo, din păcate nu prea se poate vorbi de victoria protestatarilor! Prea multe victime pentru o democraţie iluzorie sub Ianukovici&Putin

  Apreciază

 • 74. noradamian  |  21 februarie 2014 la 22:28

  Noapte bună!

  Apreciază

 • 75. taiss  |  22 februarie 2014 la 00:35

  Prea va faceti iluzii si doriti oameni inoceti in politica,poate nea Anton betonierul o avea bani ptr campania electorala,nu vad nici-o tragedie cu Papahagii,am impresia ca ii place sa faca valuri dar eu nu l-am simtit nici-o data un politician adevarat,nicabieri in lume nu exista partide politice cinstite si corecte dar sint mai elevate,eu tot astept ca PMP sa ne dea candidatul la presidentie si sint sigura ca nu ma gresesc.SI nu o sa vedeti fete mari in politica IMPORTANT este ca sint persoane care isi asuma riscul sa lupte ptr tara ,oare multi dintre ei chiar credeti ca nu si-ar dori sa fie simpli salariati?

  Apreciază

 • 76. noradamian  |  22 februarie 2014 la 10:47

  Ziua bună! Thaiss, n-aşteaptă nimeni fete mari dar nici un om normal nu se iluzionează că politicienii care intră în politică doar pentru a se îmbogăţi din furt şi care îşi votează superimunităţi -ca betonierul anton- îşi asumă riscul să lupte pentru ţară.

  Vom fi în situaţia de a alege orice nu e USL/USD că n-avem încotro. Fără să ne facem iluzii. Doar că din cauza unor betonieri ai corupţiei, probabil nu se va îngrămădi multă lume la vot.

  Apreciază

 • 77. Dora  |  22 februarie 2014 la 16:02

  Salut copaceni! 😆
  Orice am zice-mai ales ca suntem in afara jocului politic- trebuie sa intelegem ca,politica este si arta compromisurilor in toate timpurile.
  A nega aceasta realitate inseamna sa ignoram beneficiile pe care le poate aduce o diplomatie chibzuita,pregatita si nu luata ex abrupto. Compromisul a salvat omenirea de razboaie distrugatoare,de agravarea unor conflicte cum e si cazul evenimentelor recente din Ucraina.Fara sfatul intelept al min.de externe polonez in legatura cu acceptarea acordului cu puterea s-ar fi ajuns la instituirea curtii martiale si la continuarea genocidului.Mi-a venit in minte acest exemplu f.recent.

  Apreciază

 • 78. Dora  |  22 februarie 2014 la 16:12

  Apreciază

 • 79. ion  |  22 februarie 2014 la 16:16

  Salutare tuturor.
  Dora, imi pare rau dar acordul dintre opozitie si Ianukovici a fost o mare prostie. Din acest compromis, Rusia intra in Ucraina dupa modelul Georgia. Daca vom mai vorbi de actuala Ucraina. Iti dau un link care ar trebui sa ne dea de gandit.
  https://www.facebook.com/profile.php?id=100004900389833

  Apreciază

 • 80. Dora  |  22 februarie 2014 la 16:34

  Apreciază

 • 81. Dora  |  22 februarie 2014 la 16:34

  Melodia de mai sus credeam ca e de pe la noi,imi era cunoscuta.

  Apreciază

 • 82. Dora  |  22 februarie 2014 la 16:40

  ion,
  ieri la copac eram pe aceiasi vorba si ne exprimam ingrijorarile.
  Stiu ca nu se poate scapa usor de ticalosia mamutului estic,pe moment insa,era necesara gasirea unei solutii pentru evitarea curtii martiale pentru demonstranti si opozitie.
  Informatia ca Ianukovici a fugit la Harkov e reala?Citisem pe crol la B1.

  Apreciază

 • 83. Dora  |  22 februarie 2014 la 16:46

  ion,
  informatiile de pe facebook sunt incomplete legate de Sikorski.Poate sa fie adevarat,poate,nu.De la realitate la zvonistica e doar un pas.

  Apreciază

 • 84. ion  |  22 februarie 2014 la 16:58

  Dora,
  Legat de ministrul de externe polonez, poti sa fii sigura, ca asa zisele cuvinte scapate fara a sti ca este filmat, au fost intamplatoare? Pentru mine nu, iar realitatea post acord este ca la ora actuala in Ucraina, protestatarii nu au un lider credibil. Cu toata compasiunea pentru Iulia Timosenko, dar nu cred ca ea este solutia pentru viitorul Ucrainei.

  Apreciază

 • 85. theo  |  22 februarie 2014 la 17:02

  si eu am impresia cä ianucovici cälare pe trupele sub acoperire rusesti, o sä inäbuseascä si distruge total
  Ucraina. scoala ruseascä nu cunoaste altceva, asa a fäcut si
  ilici:

  Apreciază

 • 86. ion  |  22 februarie 2014 la 17:13

  D-na Theo, diavolul se ascunde in detalii. Vad ca Piratul a convocat CSAT-ul azi la ora 17.00 Tonta l-a desemnat pe Generalul Izmana sa-l inlocuiasca. Se pare ca nu e in tara.

  Apreciază

 • 87. Dora  |  22 februarie 2014 la 17:33

  Imi vine sa si rad.Cine mai e si izmana asta? Cumva e tractoristul Corlatean?

  Apreciază

 • 88. Dora  |  22 februarie 2014 la 17:36

  theo,servus!

  Fii convinsa ca Ianukovici de la „tatuc”asteapta salvarea.
  @ion,toata istoria cu Timosenko este tare complicatasi ascunde si pete urate.

  Apreciază

 • 89. ion  |  22 februarie 2014 la 17:40

  Generalul Izmana e Oprea Gabriel

  Apreciază

 • 90. ion  |  22 februarie 2014 la 17:51

  Scuze pentru stirea falsa, dar am luat teapa de la Gubern. Nu e convocat CSAT ci se desfasoara doar o sedinta de lucru la Cotroceni.

  Apreciază

 • 91. Dora  |  22 februarie 2014 la 17:59

  theo,Ion la copac se minuseaza si fabulele lui Grigore Alexandrescu.Sunt normali?

  Apreciază

 • 92. Dora  |  22 februarie 2014 la 18:03

  Ultima ora
  1Parlamentul a votat suspendarea presedintelui si
  2.a votat eliberarea Iuliei Timosenko.

  Apreciază

 • 93. Dora  |  22 februarie 2014 la 18:17

  ion,
  mersi! Tot un drac!

  Apreciază

 • 94. theo  |  22 februarie 2014 la 22:38

  din moldova, handicapatul Ponta o fi dat o fugä la Putina,
  a mai fäcut-o si Geolgäu. nimic nu este inposibil.
  oricum , ce fel il sfideazä pe Cäcäräu, se meritä
  dar romanii nu meritä bätaia de joc.

  Apreciază

 • 95. theo  |  22 februarie 2014 la 22:40

  la copac nici nu mai potzi scrie, o tzin langa cu UDREA,PRIGOANÄ ETC; SE INVRÄJBESTE SI VORBERSC NISTE PROSTII ;MAI RÄU CA LA ANTENE SI ROMINIA TV

  NU AM MAI VÄZUT ASA TAMPENII CE CLOCESC:
  CE PÄCAT:

  Apreciază

 • 96. noradamian  |  22 februarie 2014 la 23:35

  Dora, Theo, Ion, multzam de muzici si de informaţii! În Ukraina s-au făcut niste pasi importanţi dar încă e tulbure situaţia. Ianukovici ar trebui judecat, dar asta e imposibil cât timp îl are pe pavăză pe putin si o parte din populaţie e rusofilă.

  Săptămâna viitoare va aduce schimbări importante. Şi la ei, si la noi.

  Apreciază

 • 97. ion  |  22 februarie 2014 la 23:41

  D-na Theo,
  Nu va faceti sange rau. Lasati sa discute despre ”sexul ingerilor”. Cititi va rog ce scrie Lazaroiu, DPA si ce vorbeste Piratul si apoi stati stramb si judecati drept. Les jeux sont faits. Inca un amanunt. La cum sunt de nervosi cei de la Latrina 3 de vreo cateva zile, cred ca putem sa ne instalam in fotoliu si sa privim linistiti pana la alegeri miscarile de pe tabla de sah.

  Apreciază

 • 98. noradamian  |  22 februarie 2014 la 23:49

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 99. Taiss  |  23 februarie 2014 la 00:14

  respect cetatenilor ucrainieni, , NU stiu daca ar mai avea puterea sa lupte in continuare, si de ce NU si o femeie la conducerea tarii,nu stiu cit de cinstita este dar faptul ca presedintele BASESCU asustinut-o inclus UE, cred ca este mai buna decit celalat rusnac OARE ASA O AVEA SI PONTANEL POU , parcareade la el de acasa , cred ca sar pute a sa fie un pic mai mare ca este famiglia SIRBUPONTAPOU,

  Apreciază

 • 100. theo  |  23 februarie 2014 la 12:23

  BUNÄ
  ion;
  IMI DAI CATEVA SPERANTZE; SÄ TE AUDÄ D-ZEU

  sunt tare necäjitä, la copac se ocupä de mahalagisme, in loc sä toace USLINOSII:
  AU VENIT NISTE ” DUBIOSI ” care fac afirmatzii de balci, exact ca uslinosii. dar asa s-a mai intamplat, dacä ii tzin acolo
  este compromis si COPACUL.

  Apreciază

 • 101. theo  |  23 februarie 2014 la 12:25

  incä odatä, se dovedeste cä ISÄRESCU, a jucat murdar
  sustzinand ELECTORARA, deci pe PONTA.
  #
  Isärescu este o mizerie de om, un nerusinat:

  Apreciază

 • 102. theo  |  23 februarie 2014 la 12:29

  ROMANIA TV, este o hazna de televiziune, unde este
  institutzia aia de control????
  ATATEA MIZERII AM VÄZUT LA ANTENE SI DECEDATA OTV

  Apreciază

 • 103. theo  |  23 februarie 2014 la 12:34

  CATÄ DREPTATE A AVUT PRESEDINTELE.

  Apreciază

 • 104. noradamian  |  23 februarie 2014 la 14:27

  Ziua bună! 🙂 Cu privire la haznale, o slujbă satirică în următoarea postare!

  Apreciază

 • 105. noradamian  |  23 februarie 2014 la 14:28

  postare nouă

  Apreciază

 • 106. racoltapetru6  |  14 martie 2014 la 07:47

  Bună dimineața și bine te-am găsit! 🙂

  Apreciază

 • 107. noradamian  |  14 martie 2014 la 11:51

  Ziua bună şi bine ai venit! 🙂

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.628 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.454 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.628 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: