Erori de imaginaţie şi de peroraţie

17 mai 2014 at 18:26 142 comentarii

Dacă şi efemera, promiţătoarea, alianţa DA a persistat în memoria colectivă mult timp după deces, de ce să ne mirăm că remanenţa comunismului construit ştiinţific în zeci de ani funcţionează şi azi ca agent electoral în subconştientul unui segment de populaţie. Asta e şi motivaţia, tot “ştiinţifică”, pentru care PSD insistă că mortul e viu! Ştiind că useleul trăieşte în mintea unui segment electoral, tacticienii tenebrelor îl întreţin ca pe un portret de familie cu ramă roşie, împodobindu-l şi cu alte însemne familiare din timpul istoric croit cu secera şi ciocanul. Îl întreţin cu ce vedem acum în campania psd-pcr-unpr. Cu mortul viu în minte, e logic ca boborul rămas uselist să voteze majoritar, roşu. Nu mai e sensibil de mult la minciună, dac-a fost vreodată. O anomalie greu de tratat care îl face ţintă şi victimă sigură a manipulării indiferent de realitatea în care fizic, trăieşte.

Pe de altă parte, ancorat încă în minciuna originară de familie, aparent rebelul penele n-aduce nimic nou şi sănătos. E adevărat că recunoaşterea greşelilor (cu foarte rare excepţii) nu-i ceva de întâlnit în societatea noastră (inclusiv la nivel de biserică) şi cu atât mai puţin în politică dar după felul cum se desfăşoară în tocşourile televizate, cuplul Antonescu-Iohannis ne arată că, deşi desprins din trunchi, a rămas ca o rămurea, tot roşie, acum niţel decolorată. Ca-ntr-o comedie cu proşti, par să-şi imagineze că toată populimea ar trebui să fie indignată de felul în care au fost păcăliţi de ponta&comp! Nefiind în stare să-şi pună cât de puţină cenuşă-n cap pentru stupefianta înnobilare a “tronului” penelist cu nişte vicepreşedinţi de toată jena (chiţoiu, fenechiu, chiuariu etc) pentru îndelungata susţinere a unei cohorte de penali şi, mai ales, absenţa unei umbre de regret măcar, faţă de aberaţiile politice comise în famiglie în vara 2012 (nu faţă de „erorile de comunicare”!) dovedesc că, spre paguba lor şi a noastră, useleul e încă viu.

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , , , , , .

Pontagrame Roşu

142 comentarii Add your own

 • 1. Bască ilie  |  17 mai 2014 la 18:46

  Nu se poate altfel. Reiau toată bijuteria din final. Nu mă simt în stare să șlefuiesc adevărul într-o astfel de frază, dar am voie să pun mâna pe ea și s-o aduc mai aproape de sufletul meu, nu?
  *
  „Ca-ntr-o comedie cu proşti, par să-şi imagineze că toată populimea ar trebui să fie indignată de felul în care au fost păcăliţi de ponta&comp! Nefiind în stare să-şi pună cât de puţină cenuşă-n cap pentru stupefianta înnobilare a “tronului” penelist cu nişte vicepreşedinţi de toată jena (chiţoiu, fenechiu, chiuariu etc) pentru îndelungata susţinere a unei cohorte de penali şi, mai ales, absenţa unei umbre de regret măcar, faţă de aberaţiile politice comise în famiglie în vara 2012 (nu faţă de “erorile de comunicare”) dovedesc că, spre paguba lor şi a noastră, useleul e încă viu”.

  Apreciază

 • 2. noradamian  |  17 mai 2014 la 18:51

  Bsk, se putea spune mai mult dar am fost zgârcită la vorbă, influenţată probabil, de meisterul iohannis. 🙂

  Apreciază

 • 3. Bască ilie  |  17 mai 2014 la 18:52

  Uniunea rară: via îi divină că nu moare. 🙂

  Apreciază

 • 4. noradamian  |  17 mai 2014 la 18:54

  cam aşa 😆

  Apreciază

 • 5. Bască ilie  |  17 mai 2014 la 19:04

  @Nora 2
  Mi-ai amintit ceva.
  Am scris pe-aici recent de Johannis, înainte sau în timpul unei emisiuni în care a fost invitat odată cu Crinăucul: până scoate Johannis câteva cuvinte se termină emisiunea (ceva asemănător).

  După asta, am ajuns pe pagina de FB a lui Miron și am citit o idee în același sens, dar mult mai reușită: după ce a citat ceva din Johannis, Miron o tras concluzia că – după ce va parcurge partea a doua a frazei – cititorul va fi uitat deja începutul ei.

  Am râs în hohote și s-a uitat nevastă-mea la mine cu coada ochiului, cam îngrijorată. 🙂 🙂 🙂

  Apreciază

 • 6. noradamian  |  17 mai 2014 la 19:11

  Bsk. până şi mie mi-a plăcut articolul lui Miron: exact şi tonic! uite-asa ne mai distrăm şi noi 🙂 🙂

  Apreciază

 • 7. noradamian  |  17 mai 2014 la 19:42

  Legat oarecum de subiect, nu odată m-am întrebat cum se explică faptul că persoane pentru ale căror ţinute culturale am tot respectul, rămân fidele unui ambalaj din care a dispărut demult conţinutul sau s-a alterat. Probabil tot o remanenţă care împiedică actualizarea normală a percepţiei s-a petrecut şi-n cazul peneleului (despre a cărui fibră complet denaturată, de pildă, şi-a dat seama într-un târziu şi istoricul Neagu Djuvara) sau în cazul monarhiei preluate de duda sub culori useliste (nu mai amintesc ce amestecătură stranie a ajuns segmentul monarhiştilor)

  Apreciază

 • 8. Bască ilie  |  17 mai 2014 la 19:47

  Mi-am amintit din nou (am mai comentat deja de două ori ideea asta, însă mi se pare demnă de reluare pentru semnificația ei și mai ales fiindcă mi-a creat o problemă de conștiință).
  Sever Voinescu a publicat în urmă cu vreo două luni, pe contributors, un articol despre probabila noastră necesitate de a-l agrea pe Crin într-o posibilă calificare a lui în turul doi la prezidențiale împotriva unui candidat PSD-ist (Ponta).
  Într-o concluzie aproximativă a lui Sever: vom fi nevoiți să-l iubim pe Antonescu.

  Eu n-am avut ce face, am comentat în sensul c-ar avea o logică ce scrie el acolo, ba chiar aș fi de acord cu el, dar în capul meu mi-am zis altceva: asta pare să fie o încercare a Opoziției non-PNL de a tatona terenul, adică să-i întindă o mână Crinăucului într-un test de perspicacitate, ca să vadă cum va reacționa maimuța: gustă din banană sau o aruncă? 🙂

  ( e drept că mi-am completat apoi comentariul cu un șir de rețineri, de fapt mi-era cam rușine de prima idee pro-Sever, nu era punctul meu de vedere real, conform convingerilor mele, dar n-aveam cum să spun exact ce gândesc, fiindcă și-ar fi pierdut farmecul ideea de verificare a Crinului)

  Ulterior, nu după mult timp, maimuța haioasă și proastă nu s-a mulțumit doar să arunce banana: a început să-și manifeste poftele pentru nucile de cocos useliste și să simuleze pudoarea din opoziție, dar ca lider incontestabil, alături de primata pereche, Johannis.
  *
  Dacă doriți să le revedeți… 🙂
  * .

  Apreciază

 • 9. noradamian  |  17 mai 2014 la 19:56

  Bsk, în lipsa de orice altceva comestibil o ţine de foame şi scoarţa de copac (sau talpa bocancului, ca-ntr-o celebră secvenţă din „Căutătorii de aur” cu Charlot) Iar o asemenea probabilitate nu-i de exclus.

  Apreciază

 • 10. eugeni  |  17 mai 2014 la 19:56

  Partea interesanta este: Oare ce partid se va alia cu pnl ca sa le-o „traga” cu hailanti? Asta in pofida faptului ca nu au facut si nu o sa faca (peneleu’) un minim efort de inalbire. In amandoua cazurile, inima imi este grea si gura plina de sudalme. 🙂 . (psd nu merita efortul de a le adresa oarece ocari )

  Apreciază

 • 11. noradamian  |  17 mai 2014 la 19:57

  Haios şi semnificativ, clip 🙂

  Apreciază

 • 12. Bască ilie  |  17 mai 2014 la 19:58

  Perechea de maimuțe pudice ale opoziției peneliste și afișatul lor neamestec în treburile interne ale zdruncinăturii de stat din 2012. 🙂

  Apreciază

 • 13. noradamian  |  17 mai 2014 la 19:59

  Eugeni, după 25 mai, abia, se mai clarifică. La PDL, te duce gândul, din prima. Dar cine ştie…

  Apreciază

 • 14. noradamian  |  17 mai 2014 la 20:00

  Lucian Negrea, Reporter:

  Emil Boc, acuzații grave la adresa liderilor PDL și PSD

  Fostul premier Emil Boc a declanșat ofensiva împotriva PSD, dar nu uită să înțepe și PDL-ul. El susține că în perioada cât a fost lider al partidului și premier a avut parte de presiuni enorme din partea greilor PDL pentru a se implica în justiție și a-i apăra pe oamenii PDL.

  ”Miza PSD este compromiterea statului de drept și a valorilor din această țară. Miza pentru PSD este subjugarea justiției și aducerea ei sub controlul politic, așa cum era până în 2004.

  Traian Băsescu a reușit să scoată justiția de sub terenul influențelor. Și pentru noi a fost foarte greu să rezistăm presiunilor imense din partid, pentru că veneau și ne spuneau să ne implicăm într-o formă sau alta. Din fericire pentru noi, eu am avut în spate un președinte care a stat ca un stâlp neclintit în fața presiunilor politice asupra justiției.

  Victor Ponta militează împotriva justiției și le promite PSD-iștilor: lasă că ajungem noi la guvernare și revenim la ordinea de pe vremea lui Năstase, atunci când arestările se decideau din biroul ministrului Justiției”, a declarat Emil Boc, la o dezbatere la Alba Iulia, la care participă alături de președintele Traian Băsescu.

  Apreciază

 • 15. eugeni  |  17 mai 2014 la 20:03

  Ah, si am uitat, Excelent final: „….par să-şi imagineze că toată populimea ar trebui să fie indignată de felul în care au fost păcăliţi de ponta&comp” . 🙂

  Apreciază

 • 16. noradamian  |  17 mai 2014 la 20:10

  Referitor la ce spuneam la (7) am aceeasi opinie cu a d-lui Sever Voinescu dintr-o remarcabilă confesiune:

  http://www.evz.ro/monarhist-de-romania-gind-de-10-mai-2014.html

  Apreciază

 • 17. noradamian  |  17 mai 2014 la 20:13

  Eugeni, păi de asta ar trebui să fim indignaţi, nu? 😀

  Apreciază

 • 18. Bască ilie  |  17 mai 2014 la 20:14

  Nora,
  Poate sunt eu bătut în cap, însă n-am puterea să cred în onestitatea PNL-ului în oricare relație cu celelalte partide ale Opoziției.
  PNL a pierdut ocazia să mai înșele astfel de aparențe, și-a deconspirat cu brio neputința de adaptare la orice combinație fără PSD.
  Altfel zis, nu pot să cred sub nicio formă în relația biunivocă dintre PNL (de-o parte) și restul opoziției (de cealaltă parte), adică ar fi o naivitate perdantă oricum pentru partidele non-PNL să accepte să sprijine candidatul PNL, din moment ce Crinăucul și PNL nu accpată același statul de aliat pentru susținerea altui candidat (non-PNL) al Opoziție.
  Între o femeie și un bărbat cum s-ar numi relația asta cu pretenții unilaterale?
  O proastă sedusă/abandonată de un șarlatan, escroc sentimental.

  Apreciază

 • 19. theo  |  17 mai 2014 la 20:19

  CÄCÄRÄU , este un mizerabil impostor, minte ca si ponta,
  un om care a participat la toate suspendärile, puciul, , acapararea tuturor institutziilor de ponta; ESTE UN TICÄLOS CA SI EL:
  NU RECUNOASTE NIMIC:
  ESTE UN MINCINOS; CA PRESEDINTE DE OCAZIE A FOST
  O CARICATURÄ; UN CURCAN INFOIAT.

  Apreciază

 • 20. noradamian  |  17 mai 2014 la 20:20

  Bsk, ar însemna că si eu sunt bătută-n cap, dacă m-aş contrazice cu ce spun în postare 🙂 Mă gândesc doar la ce am fi forţaţi de o situaţie extremă în turul 2 (puţin probabilă dar nu imposibilă ) Aceea de care a pomenit şi Băse.

  Apreciază

 • 21. Bască ilie  |  17 mai 2014 la 20:27

  Fără credibilitatea aliatului riști să construiești provizorate șubrede pe nisipuri mișcătoare și perdante pe termen mediu sau lung, fiindcă se frânează sau sau chiar stagnează un început durabil, al unei construcții noi, pe o fundație stabilă, char dacă nu-i dominantă din prima etapă a evoluției.

  Apreciază

 • 22. Bască ilie  |  17 mai 2014 la 20:30

  @Nora-20
  Aici a fost intuiția ta înnebunitoare, pe cuvântul mei de onoare!
  Exact la asta m-am gândit acum vreo 5-6 minute și mi-am zis să rămân totuși un cavaler sau Lordul Mutulică. 🙂

  Apreciază

 • 23. Bască ilie  |  17 mai 2014 la 20:32

  @22
  Nu la bătaia-n cap mă gândisem, ci numai la contradicție. 🙂 🙂 🙂

  Apreciază

 • 24. noradamian  |  17 mai 2014 la 20:33

  Bsk, categoric. Asta e boala ereditară care se manifestă în toate partidele politice, din ’89 încoace, în diferite feluri, cu diferite concentraţii si efecte pe termen scurt, mediu si lung, aşa cum spui. În afară de a vorbi despre lucrurile astea, de a le relua în funcţie de evoluţie, însă, nu prea avem cum interveni în procesul ăsta.

  Apreciază

 • 25. noradamian  |  17 mai 2014 la 20:37

  Mutulică, ai ??? 😀 Nuuuu!!!!

  Apreciază

 • 26. noradamian  |  17 mai 2014 la 20:38

  Theo, un curcan înfoiat care-şi dă cu peroraţia-n cap e mai curând o curcă plouată 🙂

  Apreciază

 • 27. eugeni  |  17 mai 2014 la 20:39

  TT ,

  Daca pnl ar fi FOST o fecioara naiva care a dat peste un ticalos, marsav naravit in rele, ticalos care a profitat de ea si a necinstit-o, harazind-o unei soarti „mai rele decat moartea”, abandonand-o , costeliva , despletita si plansa pe drumuri pline de colb… am fi avut mila si poate, chiar , am fi compatimit alaturi de ea. Dar, in realitate, pnl – cur de fier – a calcat stramb de pe vremea lui Tatarascu, apoi in anii ’90 in guv P. Roman, tot felul de pacte de neagrsiune cu psd. Mai greu de gasit relatie mai „nenaturala” sustinerea in parlament a pnl de catre psd, cand acesta din urma a dat dovada de o imaginatie uluitoare, imaginatie care cred ca a inspirat nenumarati producatori de filme adulte sado-maso 🙂 . Dar, nec-plus ultra este usl, unde psd l-a bagat la inaintare in 2012 pe pnl, si mai apoi facut cel mai „cinstit” guvern. Pe de alta parte, nu totdeauna , din pacate, fetele cuminti isi gasesc sotul potrivit iar fetele stricate au suficienta „experienta” sa stie pe cine pot fraieri……. 🙂

  Apreciază

 • 28. Bască ilie  |  17 mai 2014 la 20:40

  O fi fost telepatia, oricum rudă cu intuiția. 🙂
  De cel puțin 7 ani tragem din greu din cauza aceluiași PNL trădător/ duplicitar/necredibil și riscăm permanent reversibilitatea pașilor parcurși.

  Apreciază

 • 29. Bască ilie  |  17 mai 2014 la 20:45

  @Eugeni
  Asta-i. Fără regrete și conștientizarea greșelilor, recidivista abia așteaptă să se manifeste cu aceeași nedumerire.
  Ne ajunge și istoria recentă a fierului în vorba aia. 🙂

  Apreciază

 • 30. theo  |  17 mai 2014 la 21:55

  mä üit la tv, „euro- campionii, nu potzi sä o pui pe norica
  purcica, pe reclamä……………..e groaznic, nici mäcar de ras

  Apreciază

 • 31. noradamian  |  17 mai 2014 la 21:56

  theo, pe riscul lor! Că nu cred c-o place multă lume 🙂

  Apreciază

 • 32. theo  |  17 mai 2014 la 21:56

  dar si cu grapinii -cretini, nu-i de joacä.

  unde naiba le gäseste?

  Apreciază

 • 33. noradamian  |  17 mai 2014 la 21:57

  Noapte bună, prieteni! 🙂

  Apreciază

 • 34. theo  |  17 mai 2014 la 21:59

  astea 2, stiu sä latre, sä acopere, cu tupeu sä mintä

  Apreciază

 • 35. theo  |  17 mai 2014 la 21:59

  noapte bunä.

  Apreciază

 • 36. Bască ilie  |  17 mai 2014 la 22:03

  @Theo-30
  După sperietoarea Norica, coșmarul ne arată în încheiere perechea maimuțelor Crin și Klaus cu priviri atât de sobre/încruntate – precum nepotrivirea stridentă de caracter – încât mă pufnește râsul. 🙂

  Apreciază

 • 37. Bască ilie  |  17 mai 2014 la 22:05

  Somn ușor și mai vedem… ce visăm! 🙂
  *

  Apreciază

 • 38. Mih  |  18 mai 2014 la 08:28

  Buna dimineata! 🙂

  Raita scurta in Gradina, intr-o dimineata cu nori de ploaie…
  Despre liberali si despre perspectiva unei alegeri imposibile (cu un crin sau cu un johannis in turul doi), va impartasesc parerile intru totul si de mult timp. N-o sa insist.
  Dar ma gandesc de catva timp, in ce masura votantii liberali (loiali partidului istoric si nu liderilor de azi), reprezentand o buna parte a societatii civile, a votantilor de dreapta, nu au dezvoltat un resentiment (chiar puternic) fata de contextul si personajele politice care au avut/au legatura cu etalarea unui adevar incontestabil si neplacut (cel putin) despre PNL-ul post-decembrist?…O cauza a faliei aparuta in tabara noastra, parca tot mai adanca, nu este oare acest resentiment?
  ………………………………………………………..
  Azi, Albert Hammond implineste 70 de ani

  Apreciază

 • 39. theo  |  18 mai 2014 la 09:06

  bunä,
  Mih,

  orcat ai fi de liberal, nu potzi inghitzi ipocrizia lui KKa
  au decapitat institutziile statului, inpreunä cu haita rosie,
  au suspendat pe presedinte, au jucat cu mogulii mafiotzi,
  au injurat pe americani,nemtzi, etc, au insultat UE.

  liberalii- au fost si sunt trädätori in toatä istoria, de täri
  si altzi catziva mafiotzi secu, nici nu trebuie amantitzi.

  ce face paiatza CÄCÄRÄU,este o miscare de manipulare,
  si tot de manutzä se tzine cu mafiotzii rosii, eu nu-i cred.

  Apreciază

 • 40. theo  |  18 mai 2014 la 09:39

  reclama liberalilor cu figurile candidatzilor, este monstruasä,
  sunt care mai de care mai uratzi, iar rularea lor pe acel fond;
  parcä sunt in ” urmärire generalä”

  Apreciază

 • 41. theo  |  18 mai 2014 la 09:46

  UN LUCRU TREBUIE SPUS

  MERGETZI LA VOT !!!!

  ei nu au castigat 70% din populatzia tzäri, ci
  din cei adusi cu japca si mortzii manipulatzi.
  trebuie lämurit orce roman, de inportantza prezentzei la vot:

  Apreciază

 • 42. noradamian  |  18 mai 2014 la 10:12

  Ziua bună, prieteni! 🙂 Pe aici se arată soarele!

  Theo, urâţenia lor exterioară e oglinda celei dinăuntru şi
  cine nu votează, fărădelegea-ncurajează

  Apreciază

 • 43. noradamian  |  18 mai 2014 la 10:19

  Mih, sper să n-ajungem în situaţia respectivă dar e de luat în calcul orice variantă. Pe Iohannis l-am votat de patru ori ca primar. Prima dată cu entuziasm, a doua oară cu încredere, la următoarea cu un „of”, iar la a patra ştampilare, m-a durut mâna. Ceilalţi erau mult sub el. Şi nu stiu când va apărea o alternativă mulţumitoare.

  Apreciază

 • 44. noradamian  |  18 mai 2014 la 10:31

  Cred că pe iohannis, treptat, îl seduce ideea de a candida la prezidenţiale dar, cu statutul de umbră a lui crin de acum, e prudent în declaraţii. Apropierea de PNL (şi de politica mare) s-a făcut în 2007 (în al doilea mandat). De atunci, n-a mai fost primarul dinainte. A urmat aventura Grivco şi tot restul.

  Apreciază

 • 45. Mih  |  18 mai 2014 la 10:44

  Servus, Nora 🙂

  S-a vorbit despre conditia imperioasa (in ipoteza unei candidaturi a lui crin sau johannis care sa fie sprijinita de toti votantii anti-PSD) a recunoasterii participarii la puciul din 2012 & cenusa in cap. In realitate, nici vorba despre asa ceva din partea celor doi, ceea ce mi se pare incalificabil si inacceptabil. Cred ca e un indiciu destul de solid pentru veridicitatea revenirii la USL (dupa europarlamentare sau dupa prezidentiale) sau a planului clocit impreuna (cu cele doua mari partide, chipurile unul de stg, unul de dr, care sa se succeada la putere, sau/si a unei temeri fata de o viitoare (posibila) incriminare (oficiala, fie ea doar publica, simbolica daca juridic nu e posibila) pt faptele din 2012. Oricum, ceea ce afirma cei doi acum, nu are cum sa le „spele” trecutul recent. Spectacolul „noilor lideri ai opozitiei de dreapta” e absolut grotesc.

  Apreciază

 • 46. noradamian  |  18 mai 2014 la 11:06

  Da, Mih, asta am arătat si eu în postare. Cât timp nici usturoi n-au mâncat nici gura nu le miroase, au rămas tot fibră uselistă- vie. De fapt „recitalurile” lor recente nu fac decât să confirme asta.

  Apreciază

 • 47. noradamian  |  18 mai 2014 la 11:16

  Ruperea formală de o alianţă ori de un anturaj politic nu-nseamnă nimic în planul schimbării fundamentale de conduită dacă minciuna grosolană, stiută de toţi cei care au ochi şi obisnuiesc să vadă cu ei, rămâne sub „protecţie de vorbe”.

  Apreciază

 • 48. dorian65  |  18 mai 2014 la 11:21

  Buna dimineata!
  Mi-am facut timp de fiecare data sa va citesc dar nu am mai comentat ca am fost cam ocupat cu sondarea opiniei oamenilor din zona unde imi petrec concediul.
  Chestia cu PNL este un avantaj pentru dreapta dar nu cred in pacatosul care spune ca s-a pocait si am observat ca nici nu a prins asta la (po)pulime.
  (Po)pulimea a cam ramas cam aceeiasi.

  Apreciază

 • 49. Mih  |  18 mai 2014 la 11:30

  Adevarul e ca daca cei doi ar declara public ca in 2012 a fost (o incercare de) lovitura de stat (indiferent cat de „catifelata” ar fi formularea), in secunda doi ar trebui nu sa-si puna cenusa in cap si sa-si ia vreun „angajament” cum ca sunt de-acum baieti de treaba, ci sa-si anunte retragerea definitiva din politica.

  Apreciază

 • 50. noradamian  |  18 mai 2014 la 11:42

  Dorian, salut! „Păcătosul” demonstrând că a rămas la fel de mincinos nu poate fi convingător. Sigurul avantaj vine din bresa produsă de războielile „frăţeşti” intra-useliste, cu o oarecare efect asupra populimii. În ce măsură, om vedea.

  Apreciază

 • 51. noradamian  |  18 mai 2014 la 11:44

  Mih, aşa e, dar n-au recurs nici măcar la o formulare „catifelată”, cum bine spui, care să ne facă să desluşim, în subtext, un regret…

  Apreciază

 • 53. Bască ilie  |  18 mai 2014 la 13:55

  Saluttare!
  Repetiția e mămuca pisălogului și tătuca repetentului.
  Ză mazăr și ză fazăr duc la aceeași concluzie, repetabilă până la moarte:

  – Mai bine mor cu demnitatea în mână, decât să-mi rup picioarele cu trădătorul la braț. 🙂

  Apreciază

 • 54. Bască ilie  |  18 mai 2014 la 14:16

  Poftim alegeri corecte!
  Unde miză nu e, nimic nu e… neliniștitor, dar cu mult mai atrăgătoare e sfânta recuperare. 🙂

  Hotnews: „Sefa filialei judetene din Bihor al Partidului Verde, retinuta dupa ce a luat 6.500 de euro pentru locuri in comisiile alegerilor”

  Apreciază

 • 55. Bască ilie  |  18 mai 2014 la 14:24

  Cum se traduce democrația postrevoluționară pe limba românească:
  -Dai un ban, dar stai în față.
  – În față e vopsit gardul, înăuntru ne ademenește democrația leopardului.
  La fel cum i-am răspuns azi, pe Contributors, unui autor de paliative electorale:
  *
  Dacă vă interesează o propunere-paliativ electoral, vă ofer una măcar pentru restabilirea adevărului juridic:
  să fie modificate art. 62 alin 1 și 81 alin 1 din Constituție,
  în loc de “prin vot […] liber exprimat”, să recunoaștem realitatea de pe teren:
  – “mobilizat exprimat”;
  – “constrâns exprimat”;
  – “cumpărat exprimat”;
  sau
  -”furat exprimat”.

  Apreciază

 • 56. Bască ilie  |  18 mai 2014 la 14:50

  Să traduc nițel și cum înțeleg eu ce-am scris la 53:
  – Mai bine mor cu demnitatea în mână, decât să-mi rup picioarele cu trădătorul la braț.
  *
  Sunt conștient de faptul că majoritatea politicienilor români nu moare de grija demnității și nici minoritatea nu se simte mai bine.
  Majoritatea decide, minoritatea doar se exprimă, adică cea din urmă vrea musai și cât mai urgent să ajungă cea dintâi, nu are același acces la ciolanul guvernării și nici răbdare să adopte strategie cu bătaie pe termen lung.

  Teoria compromisului politic- fără limite impuse de discernământ – ascunde de fapt practica unitară a compromisului oricât de compromițător, mantaua acoperitoare pentru orice eventualitate de parvenire rapidă a politicianului român… reprezentativ.
  Cu cât vom încuraja această practică, cu atât vom conserva mai mândri, în aceeași mocirlă politică, agonia socio/economică săltăreață tot înainte… din 25 în 25 de ani.

  Apreciază

 • 57. noradamian  |  18 mai 2014 la 14:58

  Salut! 🙂 Bsk, după cum constatăm, noua constituţie se aplică înainte să existe.

  Apreciază

 • 58. Bască ilie  |  18 mai 2014 la 15:05

  Nora,
  Mă doare când sunt hulite excepțiile din viața politică, în favoarea parvenitismului prin orice mijloace: rapide, în complicitate cu oricine întreține cercul vicios al politicii străine de interesul general al societății, fără reținere și fără limite rezonabile de conviețuire politică, fără rușine de semnificația reală a propriilor noastre comentarii.

  Apreciază

 • 59. Bască ilie  |  18 mai 2014 la 15:25

  Ultima mai mult mă revoltă și, în același timp, mă stimulează, adică mă motivează să-mi mobilizez contraargumentele și mă încurajează să-mi las reținerile inerente… în retragere. 🙂

  Apreciază

 • 60. noradamian  |  18 mai 2014 la 15:45

  Bsk, nu mai puţin si pe mine. De-aia mă şi feresc de zonele din blogospaţiu unde-şi fac veacul provocatori, semănători de vrajbă, personaje triste care-n numele dreptului la opinie îşi varsă umorile personale confundându-le cu binele societăţii. După mine, nu merită să-ţi pierzi vremea cu ei.

  Apreciază

 • 61. Bască ilie  |  18 mai 2014 la 15:52

  Știu, te îndoiești capacitatea mea, seriozitatea, consistența, efectul benefic al învățăturii de minte… pregătit de mine în legătură cu subiectul MRU.
  Nu te pierde cu firea! 🙂

  Apreciază

 • 62. Bască ilie  |  18 mai 2014 la 15:54

  te îndoiești DE
  Aici da, o mai sfeclesc din când în când, din grabă și neatenție.

  Apreciază

 • 63. noradamian  |  18 mai 2014 la 15:55

  Bsk, îl trec si pe ăsta pe listă! 🙂 Încă mai rezist 🙂

  Apreciază

 • 64. noradamian  |  18 mai 2014 la 15:57

  Nici n-as fi observat! 🙂 Cred chiar că limbajul modern tinde spre simplificare prin eliminarea unor elemente de legătură.

  (ferice de englezi! 🙂 )

  Apreciază

 • 65. Bască ilie  |  18 mai 2014 la 16:03

  Nici eu n-am observat. 🙂
  În schimb, nu uit să-mi caut retroactiv nod în papură și mă mai împiedic de câte unul. 🙂

  Apreciază

 • 66. dora  |  18 mai 2014 la 16:41

  Salve,gradina fermecata! 🙂

  Trebuie sa recunosc,nora draga 🙂 ,esti mai mult decat o scriitoare de succes ,ai patruns dezinvolt si pe terenul analizelor politice,reusind sa-i depasesti pe „deontologii” in materie , complet pierduti in elucubratii pana la alimentarea intr-un mod pernicios a vietii politice.
  Nu o data m-am gandit si eu la mentinerea in mentalul colectiv a „promitatoarei” aliante DA ,asa cum o parte din electorat isi pune sperante in continuare in USL-ul defunct.E vorba de constructia politica si obiectivele urmarite in alianta.Pe de alta parte ,realitate ne evidentiaza ca in fapt la nivel local aliantele chiar supravietuiesc,ceea ce pentru momentul unui scrutin conteaza.

  PNL-ul s-a inrosit atat de intens incat numai poate fi spalat nici de apele Dunarii ,nici macar in perioada inundatiei.Johannis oricat isi doreste nu poate canta aceiasi partitura cu Crizel.Eu zic ca ne vom convinge.

  Apreciază

 • 67. dora  |  18 mai 2014 la 17:00

  Bascuta,servus! 🙂
  Imi dai voie sa te trag -numai un pic- de urechi? Imi reprosezi ca raspund cu intarziere la interpelari,dar tu….m-am tot verificat daca ati scris ceva la comentu’meu ieri.
  Da; lasa voi mai reveni la subiect cu alta ocazie,n-au intrat zilele-n sac.

  Apreciază

 • 68. Bască ilie  |  18 mai 2014 la 17:15

  Salve, Dora!
  Avem mai multe justificări pentru ieri. 🙂
  Până la urmă un dialog se încheie; o face unul din doi sau mai mulți, după cum se nimerește sau se leagă ideile discutate.
  De regulă, cine nu lasă o doamnă să spună ultimul cuvânt își asumă un risc. 🙂
  În plus, tot o doamnă, Nora, ne cam trage de urechi după ce anunță postare nouă și nu o tratăm cu atenția cuvenită.
  Cine își complică existența între două doamne își asumă două riscuri. 🙂 🙂

  Apreciază

 • 69. noradamian  |  18 mai 2014 la 18:05

  Dora, servus! Multzam fain, dar n-as îndrăzni să mă consider nici măcar o scriitoare „de largă recunoastere”.Totuşi, avem viitorul înainte 🙂
  Cât despre diferenţele de percepţie care determină şi alegerile noastre de orice fel, nu numai cele electorale, ele depind de mulţi factori: educaţie, caracter, temperament, mediu, formaţie intelectuală, obisnuinţa gândirii critice, flexibilitate etc. Şi n-as spune că se schimbă în bine toate astea.

  Apreciază

 • 70. dora  |  18 mai 2014 la 18:31

  Ha,ha,ha……Bascuta! 🙂 Asumarile tale cu riscuri fata de domnite, te pozitioneaza in cel mai elegant cavaler a”gradinii fermecate”.
  Am descoperit ca esti sensibil,sufletist cand situatia o impune ,motiv pentru a-mi mentine increderea ca, dialogul dintre noi isi va pastra tonul civilizat si nu va fi afectat de eventualele diferente de abordare a subiectului.

  Apreciază

 • 71. noradamian  |  18 mai 2014 la 18:50

  Apreciază

 • 72. dora  |  18 mai 2014 la 18:52

  nora, 🙂 nu respinge o apreciere venita din suflet si dintr-o buna cunoastere a intregului tau potential intelectual ,imbogatit cu un caracter minunat.De cand te cunosc ,ai fost mereu intelegatoare fata de nu numai cu prietenii,n-ai suferit de excese de superioritate,rabdatoare ti-ai pus priceperea in slujba adevarului,ai croit modele de comportament civilizat.Nu te tulbura, peste limita ,unele critici si inadvertente de pareri. Iti urmezi drumul tau.
  Perceptiile nu se pot schimba in bine automat,ele sunt franate si de perpetuarea unor mentalitatii inghetate in timp.

  Apreciază

 • 73. noradamian  |  18 mai 2014 la 19:03

  Mulţumesc mult, Dora! O să ţin cont de ce spui 🙂

  Apreciază

 • 74. noradamian  |  18 mai 2014 la 20:41

  Apreciază

 • 75. dora  |  18 mai 2014 la 22:14

  O noua alegere.Sper sa va placa.

  Apreciază

 • 76. noradamian  |  19 mai 2014 la 12:23

  Ziua bună! Dora, fain de tot! Multzam 🙂

  Apreciază

 • 77. noradamian  |  19 mai 2014 la 12:27

  Dan Alexe, cu jumătate de oră-n urmă:

  Catalin Ivan, PSD, pe care voi îl veți vota din nou duminica viitoare, a avut ca singură activitate remarcabilă (in Comisia Europeana) o jignire în plenară la adresa comisăresei UE pentru justiție, Viviane Reding: i-a atras atenția, vociferând vehement, că e îmbrăcată în portocaliu și că aceea e culoarea lui Băsescu.
  A fost singura activitate a lui Catalin Ivan in Parlamentul European, in schimbul a 7.500 de euro pe lună vreme de 5 ani (450.000 euro, plus un sfert de milion pe an pentru cheltuieli de birou).”

  Asa ganditi – asa votati!

  Cine a stricat numele României la Bruxelles…
  Pentru că tot a vorbit arătarea diafană de Daciana despre Patapievici că ar fi stricat imaginea României la Bruxelles… Imaginea României la Bruxelles nu au stricat-o nici Patapievici și nici cerșetorii țigani, au stricat-o metodic puciștii din 2012, apoi bărbatu-său, Ponta cu minciunile lui patologice și unii ca Adrian Severin, alt psihopat milionar ce a bântuit pe culoarele Parlamentului European după ce a arătat că e gata să vândă legile UE pe bani puțini, fără păs pentru imaginea țării pe care o reprezenta.
  Ponta și Severin au stricat imaginea României, nu un intelectual cu papion de care n-a auzit nimeni in afara României.

  Apreciază

 • 78. Bască ilie  |  19 mai 2014 la 12:50

  Saluttare!
  @Nora -77
  Fain, bravo!

  PS. M-am decis să țin cont, până una-alta 🙂 , în primul rând de reținerile tale, apoi de multe alte motive de conștiință și numai.
  Te rog totuși să nu-ți imaginezi c-aș fi glumit vreo clipă!
  Ne vom lămuri pe îndelete.
  Ți-am zis să nu te pierzi cu firea. 🙂

  Apreciază

 • 79. Bască ilie  |  19 mai 2014 la 12:51

  și nu numai

  Apreciază

 • 80. dora  |  19 mai 2014 la 13:05

  Salve,nora, 🙂
  Ne miram? Toti detractorii mintilor cu adevarat luminate din tara procedeaza astfel din simplul motiv: ca, nu cunosc valoarea nici macar a banilor castigati pe nemerit .Biata Daciana,!!!! „ilustra doamna” a nu mai putinului „ilustru”sot ,Ponta ,confunda literatura autentica cu maculatura propagandistica a unor scribalai, arta si creatiile indraznete de pionerat cu gazetele de perete si pancardele prosistem criptocomunist.Ma mir ca nu-l include si pe marele nostru poet national Eminescu printre fascisti …….

  Apreciază

 • 81. Bască ilie  |  19 mai 2014 la 13:14

  Salve Dora!
  Ce naște din cuviosul Popa-prostu’ sfinte fudulii mănâncă.

  Apreciază

 • 82. noradamian  |  19 mai 2014 la 13:34

  Bsk, salut! Încep să înţeleg, din spusele lui Bodolache, ce ai observat tu înaintea altora, ce ai desluşit în bezna unor subterane! (Subterane care altfel, la suprafaţă, se prezintă cât se poate de onorabil :)) Pe de o parte, puţini sunt în stare să recunoască faptul că indignarea legitimă a unui segment al societăţii a reuşit să ţină pe loc intrarea pe rol a mizeriei RMGC şi că a atenuat demonstraţiile de barbarie de la Pungeşti, pe de alta, e tot atât de adevărat că fracţiuni de pe stânga s-au folosit de asta şi au întredeschis portiţa unor interese ruseşti. Dar despre modul în care şi nişte unii de dreapta se folosesc de astea ca să boicoteze alegerile nici prin cap nu mi-ar fi trecut! Nici despre nişte „contribuţii” din media, mai „sincere” chiar decât ale ong-urilor cu damf rusesc! As vrea să cred că-i vorba doar de coincidenţe … 🙄

  Apreciază

 • 83. noradamian  |  19 mai 2014 la 14:16

  Bsk, am înţeles bine??… 🙂

  Apreciază

 • 84. Bască ilie  |  19 mai 2014 la 14:26

  Da, Nora!
  Ai reprodus cu precizie realitatea protestelor combinate între indignații legitimi și uniți-salvăm sabotajul împotriva celor legitimi.
  Din cauza asta ne împărțeam atunci argumentele pro și contra; se băteau cap în cap, dar ele reflectau de fapt situația amestecată de pe teren.
  Civismul uniți-salvăm absenteismul la europarlamentare – favorabil în primul rând PSDului – are aceeași semnificație: altă sarcină de la PSD, dar aceiași mercenari… și-au dat (și) acum arama pe față.

  Apreciază

 • 85. Bască ilie  |  19 mai 2014 la 14:43

  Sub același stindard al „civismului” unit-salvator, acum se înțelege direct și situația ingrată a celor care nu sunt sinceri nici cu ei înșiși – cum este Partidul Alianța Civică ( nume parcă predestinat să se asemene cu unirea ipocrită 🙂 ) . Cum mai poate MRU să-și exprime indignarea față de uniți-salvăm absenteismul, din moment ce îl favorizează – alături de PSD – în dezideratul atingerii pragului electoral? Prefăcătorie pe față… exprimată deja exact în forma asta lamentabilă, fals și mincinos, ba chiar insultător la urechea mea. 🙂

  Apreciază

 • 86. noradamian  |  19 mai 2014 la 14:53

  Bsk, asta-i faza doua din serialul „intrigă şi iubire”al candidatului sus-numit! Fază cu ţintă înaltă, de data asta! Să nu uităm că prima, mai modestă, avea ca ţintă (atinsă ulterior prin mijloace de acelasi gen) intrarea în parlament… 🙄

  Apreciază

 • 87. noradamian  |  19 mai 2014 la 14:56

  O trecem la „erori voluntare” si o ţinem, ca si pe restul, sub observaţie 🙂

  Apreciază

 • 88. Bască ilie  |  19 mai 2014 la 15:02

  Asta nu-i una dintre probleme alea serioase și grave, dar reflectă duplicitatea cu ștaif, mult mai periculoasă decât prostia mininosului transparent și ușor citibil.
  Uite ce vreau să spun! MRU, 20 aprilie 2014:
  *
  „In opinia liderului Fortei Civice, structurile de partid conteaza mult in acest alegeri, dar, pe de alta parte, absenteismul va fi foarte mare DIN PĂCATE pentru ca, atata vreme cat alegerile europarlamentare nu au fost prezentate ca avand miza pentru romani, nimeni nu vine la vot daca nu este chemat de partid”.

  1. De ce „din păcate”? Îi convine absenteismul și joacă teatru extrem de înșelător.

  2. Cum adică „nimeni nu vine la vot dacă nu este chemat de partid”?
  De ce mă insultă la fel ca Voiculescu, „toți am fost turnători”?
  Pe mine nu mă cheamă niciun partid la vot și refuz să fiu mobilizat ca oile la urne.

  De fapt MRU induce absenteismul, îl sugerează prin indicația prețioasă: „Dacă nu te cheamă un partid anume, nu veni la vot, prostovane!”
  Asta-i adevărata față feroce, așa arată paroxismul ferocității!
  *
  http://www.ziare.com/mihai-razvan-ungureanu/forta-civica/mru-candidatii-fortei-civice-nu-se-pregatesc-doamne-fereste-sa-plece-din-tara-1295963

  Apreciază

 • 89. noradamian  |  19 mai 2014 la 15:06

  Bsk, ăsta e un aspect! Se leagă si de altele, „din păcate”…

  Apreciază

 • 90. Bască ilie  |  19 mai 2014 la 15:21

  Dacă ar fi singurul… ar fi simplu de trecut cu vederea. 🙂
  Nu vreau să spun cât, cu ce și de ce mă abțin.
  E groasă și trebuie să-mi calc pe inimă, în ciuda voinței mele.

  Apreciază

 • 91. Bască ilie  |  19 mai 2014 la 15:33

  Nora 86
  Păi, dacă spun (și se mai îndeplinește o condiție) este scos din Parlament imediat, ca o măsea stricată. Nu glumesc deloc.

  Apreciază

 • 92. Bască ilie  |  19 mai 2014 la 15:44

  MRU mizează pe prostia noastră colectivă, națională, dacă vrei.
  Eu mă abțin să-i tuflesc prostia în față.

  Apreciază

 • 93. Bască ilie  |  19 mai 2014 la 15:55

  Unul din motivele abținerii mele acum este acela că l-aș pune până pe 25 mai într-o situație fără ieșire, looser-looser, și nici după asta nu se poate schimba nimic, decât într-o singură situație de excepție: dacă are ghinion.
  Țineți minte ce-am scris acum!

  Apreciază

 • 94. noradamian  |  19 mai 2014 la 16:04

  Bsk, aici sunt în ceaţă! Dar o să ţin minte ce ai scris 🙂

  Apreciază

 • 95. Bască ilie  |  19 mai 2014 la 16:07

  Merge și-așa. Reține ceața!
  Îi dau o șansă, să nu spună că-s neam prost. 🙂

  Apreciază

 • 96. noradamian  |  19 mai 2014 la 16:15

  Să-l vedem, deci!… chiar şi prin ceaţă 🙂

  Lucian Mândruţă despre boicotul electoral:
  „Sa declari greva electorala ca sa rezolvi ticalosia politicienilor e ca si cum ai declara greva sexuala ca sa rezolvi problema impotentei !”

  Apreciază

 • 97. Bască ilie  |  19 mai 2014 la 16:22

  Uite de unde vine expresia: Casă, dulce casă! 🙂 🙂 🙂

  In curs de actualizare (Hotnews).

  „Patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti, vizati de o ancheta a DNA. Printre ei se numara si magistratul care a admis intrarea Hidroelectrica in insolventa in 2012, si care refuza sa iasa din casa – surse”

  Apreciază

 • 98. noradamian  |  19 mai 2014 la 16:30

  Bsk, poate o să aflăm şi identitatea altor muşterii faţă de care cei patru cavaleri si-au manifestat omenia imparţială şi dezinteresată 🙂

  Apreciază

 • 99. noradamian  |  19 mai 2014 la 16:32

  Cezar Preda : „Iohannis trebuie să facă un tandem de președinte-prim-ministru cu unul din cei doi, Ungureanu sau Predoiu. Și asta va fi. Pentru mine personal, eu așa aș merge, cu un tandem Iohannis-Predoiu. Și ca astea două partide să își dea mâna. Să se așeze la masă și să facă alianță. Antonescu și Blaga.”

  Apreciază

 • 100. Bască ilie  |  19 mai 2014 la 16:35

  Cine știe, Nora?
  Ăștia-s unși cu toate alifiile de protecție împotriva stresului, cu spor.
  Cedează mai greu la izolare, dar depinde și de puterea de convingere a procurorului, inclusiv prin negociere.
  -Ce-mi dai să-ți dau?
  -Doi ani în loc de 7. 🙂

  Apreciază

 • 101. Bască ilie  |  19 mai 2014 la 16:46

  Nora – 99
  PDL se trage spre PNL mult mai tare decât viceversa.
  PDL își va face bilanțul primarilor trădători după 25 mai și se va uita la lună dacă nu are un sprijin, de preferat penelist, pe când PNL are soluția mai simplă a revenirii la mâna PSD-ului.

  Apreciază

 • 102. noradamian  |  19 mai 2014 la 16:47

  Or fi unşi, Bsk, da’ nu stiu cât mai ţine 🙂

  Iulian Urban:

  Cosmar pentru magistratii corupti din Romania ! Implicarea USA in deratizarea Justitiei romane este URIASA !

  DNA are din martie un departament nou denumit SERVICIUL DE COMBATERE A CORUPTIEI DIN JUSTITIE, care primeste informatii despre coruptia din Justitia romana de la SRI si de la …FBI!
  Potrivit unor surse oficiale din cadrul DNA, ancheta în acest caz este făcută de un compartiment nou creat. Serviciul de Combatere a Corupției în Justiție a fost înființat în luna martie 2014 la ordinul procurorului șef DNA, Laura-Codruța Kovesi. Primul dosar important al acestui serviciu a fost trimiterea în instanță a trei judecătoare de la Curtea de Apel Bucureşti, acuzate că au anulat ilegal condamnarea de şapte ani primită de Dinel Staicu în dosarul falimentării Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR). Acelaşi Serviciu s-a ocupat de recent de cazul judecătorului Stan Mustaţă, de la Curtea de Apel Bucureşti. Acelasi Serviciu a dispus astazi retinerea pentru coruptie a patru judecatori de la sectia Insolvente a Tribunalului Bucuresti.

  Apreciază

 • 103. noradamian  |  19 mai 2014 la 16:49

  Unele diguri interpartinice vor ceda, în cazul altora vom asista la salturi spectaculoase 🙂

  Apreciază

 • 104. Bască ilie  |  19 mai 2014 la 16:55

  @102
  Scutul anti-corupție de la morcovu De-veselu, tare ca oțelu, iute ca ardeiu. 🙂

  Apreciază

 • 105. theo  |  19 mai 2014 la 17:03

  eu nu am intzeles motivarea puierilä, a judecätoarei in cazul
  bonbo, cicä este familist. si fam. becali toatä, a furat si escrocat pt. fam.
  cand vine randul lui Voiculescu, o sä plangä cu lacrimi, ce
  om, a fäcut toate escrocheriile si santajul, pt. fetitze.

  chiar astia cred romanii tampitzi?
  nimeni nu o intreabä pe judecätoarea caritabilä,
  dece nu merge la o organizatzie de ajutorare…………….a escrocilor…

  Apreciază

 • 106. Bască ilie  |  19 mai 2014 la 17:06

  Nora,
  Ar fi o minune rezistența sistemului judiciar.
  În conjunctura politică actuală, numai o forță exterioară ne mai poate salva, la fel cum îmi fac speranțele de care am mai discutat dinspre unii (cam mult spus 🙂 ) europarlamentari.

  Apreciază

 • 107. theo  |  19 mai 2014 la 17:07

  azi declaratzia lui CÄCÄRÄU m-a oribilat, omul e bun orator,
  dar la fel de ticälos si dusmänos ca haita rosie,
  a fäcut cu ei ticälosenii si nu recunoaste, asta nu meritä nimic:

  Apreciază

 • 109. Bască ilie  |  19 mai 2014 la 17:09

  @Theo-105
  Fetițe dulci, ca-n București, nici la Munchen nu găsești. 🙂

  Apreciază

 • 110. noradamian  |  19 mai 2014 la 17:11

  Theo, cine-l ia de bun pe „orator”, e la fel de amoral ca si el.

  Apreciază

 • 111. Bască ilie  |  19 mai 2014 la 17:12

  Nora-108
  Urgența înainte de toate… le explică pe toate în guvernul hoților.

  Apreciază

 • 112. Bască ilie  |  19 mai 2014 la 17:14

  Nora-110
  Exact așa gândesc și eu.
  De aici se trage și obiceiul cas(t)ei:
  -Hai să ne lăudăm reciproc, poate mai impresionăm niște idioți!

  Apreciază

 • 113. theo  |  19 mai 2014 la 17:26

  CALIMENTE; si in opozitzie, tot pe presedinte si Udrea aruncä
  boacänele, liberalii nu meritä nici un vot, sunt aceia escroci ca a lui ponta:

  Apreciază

 • 114. Bască ilie  |  19 mai 2014 la 17:41

  @Theo-113
  Alde Calimente și ai lui bat cu ciocul mare, cioc-cioc!, în ușa PSD-ului.

  Apreciază

 • 115. theo  |  19 mai 2014 la 19:21

  asa este, ceilaltzi vorbeau de abuzurile lui ponta,
  ei din PNL, se i-au de presedinte, chiar cred cä
  este numai o miscare de a atrage voturi, dar tot haita lor
  ii intereseazä. trebuie sanctzionatzi:

  Apreciază

 • 116. Bască ilie  |  19 mai 2014 la 20:13

  Azi e ziua sportului extrem:
  Suta de metri garduri. 🙂
  *
  „Judecătorul Mircea Moldovan a sărit gardul și a fugit, dar a fost prins ulterior și adus DNA, unde a spus ca nu știa ca e cautat”
  *
  După ce a sărit gardul,
  Nedumerit leopardul! 🙂

  Lămurirea zilei:
  Vă dați seama în ce țară trăim. 🙂

  Apreciază

 • 117. theo  |  19 mai 2014 la 20:33

  „A FOST LA PLIMBARE”

  hotzii asa se plimbä.

  Apreciază

 • 118. Bască ilie  |  19 mai 2014 la 20:52

  Reclamă electorală din inimă… de ciumă roșie!

  Deasupra e roșu gardul,
  Înăuntru e stop – cardul. 🙂
  *
  Luată de pe pagina FB a doamnei Ondine Gherguț
  *

  Apreciază

 • 119. theo  |  19 mai 2014 la 21:05

  BÄSCUTZÄ;

  MI-A PLÄCUT

  PSD SI VOTANTZI.

  Apreciază

 • 121. Bască ilie  |  19 mai 2014 la 21:40

  La Turcescu, aceeași temă despre evitarea țepei cu absenteismul.
  Banditismul salvator deconspirat în banda de jos:
  *
  „Hipsterilor, lăsați prostiile și mergeți la vot!”

  Apreciază

 • 122. noradamian  |  19 mai 2014 la 22:01

  Un îndemn cu două tăisuri.

  Legat de asta, Andrei Bădin face o remarcă pertinentă:
  Ultima „dezbatere” inutila la Romani: mergeti sau nu mergeti la vot. Astia nu au auzit de libertatea individului? Fiecare face ce vrea. Atat cat il duce capul.

  Apreciază

 • 123. noradamian  |  19 mai 2014 la 22:05

  Andrei Pleşu si Sabin Orcan, două persoane remarcabile îi suflă-n aripi lui Mru. (Senzaţie ciudată, de lansare de înger politic 🙂 )

  Apreciază

 • 124. Bască ilie  |  19 mai 2014 la 22:11

  Da, două tăișuri din cauza curentului proaspăt, înșelător, spre absenteism… convenabil de minune PSD-ului tocmai datorită mobilizărilor forțate/cumpărate, deci flagrant împotriva libertății individului, invocată de Bădin.

  Cu alte cuvinte, el propune libertate, dar nu și pentru cățeii ademeniți de PSD (pe asta din urmă n-o mai observă, o lasă în tăcere)

  Apreciază

 • 125. Bască ilie  |  19 mai 2014 la 22:16

  @123
  Da, Andrei Pleșu și-a declarat susținerea, dar a avut totuși bunul-simț să scrie și un articol cu invitația de a se merge la vot.
  Se contrazice… elegant. 🙂
  Scrie admirabil, dar… atâta poate pătrunde în miezul problemei. 🙂

  Apreciază

 • 126. noradamian  |  19 mai 2014 la 22:17

  Iar d-na Lupea a luat-o razna rău!

  Răzvan Cucui:
  Ioana Lupea se plânge la TVR1 că nu a putut lua naștere partidul pentru care a semnat, dar nu ne spune care. Boicotează deoarece vrea schimbarea legii partidelor. Ei bine, doamna a semnat pentru Partidul Piraților din România. Mare curent ideologic! Torrent ideologic, mai exact. Nu găsea și ea un partid al hoților, din câte avem deja active, pentru care să lupte?

  Apreciază

 • 127. Bască ilie  |  19 mai 2014 la 22:24

  Lupea a fost o jurnalistă acceptabilă și a ajuns o epavă jurnalistică.

  Apreciază

 • 128. noradamian  |  19 mai 2014 la 22:28

  Cine stie ce-o mână! Am văzut destule cazuri de jurnalisti care au luat-o razna dar de lupea mă minunez: părea zdravănă 🙂

  Apreciază

 • 129. noradamian  |  19 mai 2014 la 22:31

  Nu stiu câtă încredere merită site-ul ăsta, dar ce scrie aici nu pare imposibil:
  http://turnul.blogspot.ro/2014/05/bomba-psd-in-flacari-dosare-penale-pe.html

  Apreciază

 • 130. Bască ilie  |  19 mai 2014 la 22:31

  Părea zdravănă, adică ne-a păcălit. 🙂

  Apreciază

 • 131. theo  |  19 mai 2014 la 22:33

  Lupea, a luat-o razna mai de mult.

  Apreciază

 • 132. Bască ilie  |  19 mai 2014 la 22:33

  @129
  L-am citit pe la prânz. Chiar așa: nu pare imposibil.

  Apreciază

 • 133. noradamian  |  19 mai 2014 la 22:40

  Suntem usor de păcălit, asta e!
  La Antena aud, că e festivalul tupeului fără limite si dincolo de orice reguli, iar la B1 erau gata să se ia la harţă „ai nostri”

  Numai ceauşescu folosea sportivii pe post de decor politic 🙄

  Apreciază

 • 134. noradamian  |  19 mai 2014 la 22:42

  theo, eu n-am mai văzut-o, n-am mai citit-o de vreo doi ani, de pe vremea când era în tandem jurnalistic cu Mircea Marian.

  Apreciază

 • 135. noradamian  |  19 mai 2014 la 22:47

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 136. Bască ilie  |  19 mai 2014 la 22:49

  Somn ușor și mai vedem… ce visăm! 🙂
  *

  Apreciază

 • 137. theo  |  20 mai 2014 la 10:49

  se viseazä cam mult,
  uneori este bine, sä ne trezim la realitate:

  Apreciază

 • 138. theo  |  20 mai 2014 la 10:51

  BUNÄ,

  asearä haita mafiotä PONTA-EUROPARLITZII
  au dat un recital comunist sadea la antene.
  o rusine monumentalä.

  Apreciază

 • 139. noradamian  |  20 mai 2014 la 11:14

  ziua bună, prieteni!
  🙂
  postare nouă

  Apreciază

 • 140. Bască ilie  |  21 mai 2014 la 11:59

  Fox, risc mare de turbare.
  Am cunoscut un astfel de caz. Omul a tăiat o vulpe cu un cuțit. L-au apucat durerile de cap după vreo 2 săptămâni și.a ajuns la izolare.
  Își făcea un țarc din perne și cearșafuri în mijlocul salonului, apoi se comporta ca animalul: sunete, gesturi, turbare în toată regula.
  Un asemenea produs ar merita denumirea: salam de salvare națională. 🙂

  Apreciază

 • 141. noradamian  |  21 mai 2014 la 12:02

  Bsk, un slogan de lipit pe o bărcuţă 😆

  Apreciază

 • 142. Bască ilie  |  21 mai 2014 la 12:05

  L-am scris aici din greșeală, rămăsesem pe pagina asta după ce căutasem poz. 57. Nu-i mai bine să le ștergi?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.638 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.454 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.638 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: