Băsism, macovism şi udrism

9 iunie 2014 at 14:37 133 comentarii

2004-2014, deceniul justiţiei. Deceniul lui Traian Băsescu şi al Monicăi Macovei. Cu asertivitatea sa caracteristică, nu odată sursă de controverse pătimaşe, cu bătăliile din care a reuşit de fiecare dată să iasă învingător sau, cel puţin, viu politic, preşedintele Băsescu va părăsi în scurt timp prim-planul vieţii politice. Băsismul însă, ca atitudine politică pro-statul de drept, îi va supravieţui atât datorită acţiunilor reformatoare ale leadershipului său cât şi permanentei ofensive împotriva sa din partea marii majorităţi a clasei politice.Va dăinui tocmai fiindcă josbăsescul obsesiv al acestor ani a însemnat jos-justiţie, jos-DNA&ANI. La fel cum va dăinui şi macovismul care a pus pe rol un sistem juridic constant apreciat şi tot mai respectat pentru eficienţa sa. Fără Cotroceniul apărător al independenţei justiţiei şi fără tenacitatea cu care Macovei s-a luptat pentru legi şi optimizarea lor, de aici ca şi din PE, mizeria cumplită a corupţiei n-ar fi avut  leac.

De factură pur politicianistă, efectul Udrea pare abia acum a intra pe rol. Percepută mai mult ca element de decor şi scandal (pe drept şi pe nedrept)  în primii ani ai deceniului dominat de Băsescu şi Macovei, Udrea se avântă în 2008 în politica mare, intră în guvernele Boc, generează un eşec de proporţii PDL-ului în alegerile pentru primăria Capitalei, intră în parlament în 2012  iar în 2014 face saltul din PDL în PMP. Dacă toate astea n-au prea avut  treabă cu reformarea instituţiilor statului, în schimb au funcţionat ca un laser în deteriorarea unor relaţii în raza dumneaei de influenţă politică. Alegerea, aproape în unanimitate, a EU în fruntea PMP nu mai e o surpriză dacă ne gândim că reprezentanţii filialelor prezenţi la congres sunt în bună parte „zestrea” dumisale din PDL. Transferul de resurse umane şi, prin cei transferaţi, de tehnologie de partid  se vede a fi un cuţit cu două tăişuri. Mai întâi mitul privind rolul total al maşinăriei de partid e demontat chiar de rezultatul modest al PDL la europarlamentare. Şi odată cu el, marele atu al lui Blaga. În ce priveşte know-how-ul pedelist de tip Blaga pe care mizează deja noile structuri pemepiste, neluând în seamă scăderea bruscă de încredere pentru PMP  pe ultima turnantă în cursa europarlamentarelor, e de aşteptat că va îndepărta alţi aspiranţi de valoare care ar fi optat pentru înnoitorul PMP, amintind de ce s-a petrecut la FC din cauze asemănătoare. Proba calitativă zdrobitoare a transferului de pedelism udrist în noua formaţiune din finalul congresului de sâmbătă nu lasă loc de îndoieli.

Declarându-se purtătoarea legitimă de băsism, EU a imprimat prea puţin băsism în PMP (cu toată loialitatea, de necontestat, faţă de cel invocat cu fiecare ocazie, ca mentor) deloc macovism, însă mult şi vizibil fesenism de tip Blaga cu influenţe specifice aspirate de la „înaltele spirite” usediste. A deprins iute lecţia alegerilor interne din PDL din 2012  şi a aplicat-o perfect la recentul Congres. In lista vicepreşedinţilor sunt şi persoane bine alese, incontestabil. Dar faptul că din cele trei personalităţi emblematice pentru PMP, niciunul n-a fost găsit, după criteriile congresmenilor, potrivit pentru a fi admis ca vicepreşedinte spune destul despre spiritul fesenist reînnoit în  PMP-ul post-congres. Iar amănuntul că doar ex-reformistul Cristian Preda, cel care a atacat-o  cu duritate pe Macovei în campanie, a încăput pe lista vicepreşedinţilor tinerei şi deja udrizatei formaţiuni pare a fi un criteriu beton semnificativ în alegerile interne din PMP.

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , .

De veghe în lanul de gargară Efectul fluturelui „cap de mort”

133 comentarii Add your own

  • 1. racoltapetru6  |  9 iunie 2014 la 15:05

    Dacă EU credea că au vreo șansă pentru alegerile prezidențiale, se înscria ea. Dar candidatul lor nu reprezintă nici un pericol pentru Victor Ponta, astfel că e numai pentru propagandă.

    Apreciază

  • 2. noradamian  |  9 iunie 2014 la 15:17

    Ziua bună, prieteni şi vizitatori! Petru, încă e devreme de apreciat şansele candidaturii lui CD pentru prezidenţiale. În privinţa lui Udrea, presupun c-a intenţionat să candideze dar cu mutarea lui CD în capul listei, Cotroceniul i-a tăiat elanul. EU nu s-a aşteptat (desi mulţi se asteptau) şi nici măcar n-a priceput, de inteligentă şi băsistă cum se consideră, miscarea lui Băsescu, reacţia ei „la cald” fiind atunci de-a dreptul jignitoare la adresa „pesedistului” CD , un nimeni care aspiră la prezidenţiale permiţându-şi s-o dea pe EA la o parte. 🙄

    Apreciază

  • 3. theo  |  9 iunie 2014 la 15:44

    BUNÄ;
    NU CRED CÄ INTENTZIONA SÄ CANDIDEZE U
    a spus asta ea, si presedintele a spus de mai multe ori,
    romania nu este incä pregätitä sä fie condusä de o femeie.
    mi-ar fi pläcut Funeriu sä fie mai inplicat, dar nu a fost,
    dupä margine, nu se ajunge usor in varf, trebuie sä te afirmi.
    intzeleg cä asta vrea sä facä,

    Apreciază

  • 4. noradamian  |  9 iunie 2014 la 16:08

    Theo, n-avem cum stii cu siguranţă, dar reacţia ei necontrolată din mai, când a auzit de posibilitatea candidaturii lui CD care fusese eliberat din funcţia de consilier de la Cotroceni, din partea PMP n-a fost deloc „băsistă” dovedind fie că spera să fie cea nominalizată, fie că se considera îndreptăţită ca ea să nominalizeze candidatul.

    Apreciază

  • 5. emily  |  9 iunie 2014 la 16:13

    servus nora 🙂 o analiza brici ca de obicei 🙂 insa eu nu cred ca udrea este atat de insemnata in tesatura unei strategii mai cuprinzatoare gindita de TB si oamenii lui di fundatia MP…cred ca gresim cind abordam problema din perspectiva personalizata…cu toate patimile obsesiv pro macovei sau udrea pierdem din vedere …basismul de esenta national-benefica…in opinia mea strategia TB-MP este etapizata in atingerea pas cu pas a unor obiective-tinta ,prima cu final la 21.12.2014 si a doua cu final locale si parlamentare din 2016…in aceasta strategie isi gasesc locul functie de obiectivul de etapa fiecare membru din echipa…m.preda si echipa fondatoare…e.tomac interimar la pmp…e.udrea notorietate la electoratul larg si e.udrea et echipa constructie infrastructuri in teritoriu..c.diaconescu alternativa eligibila la prez.nov.2014…acuma eu presupun ca pina in nov.tabloul politic general in Ro poate suferi modificari dramatice chiar..oricum la cotroceni trebuie sa ajunga un demn urmas garantie a continuitatii…asta este miza de etapa cred eu ..va apare la timpul potrivit un candidat sustinut de toata suflarea sanatoasa la cap si responsabila a electoratului extins…constructia pe baze doctrinare si integritate sanatoase a pmp va fi executata de TB+echipa fondatoare marca cotroceni 😆 aici nu am dubii…pina atunci rabdare nu are rost sa vanam vulpi in tufisuri 😆

    Apreciază

  • 6. noradamian  |  9 iunie 2014 la 16:24

    Emily, salut :)! Sper că aşa va fi, altă cale de ieşire oricum nu se întrevede. Analiza asta venind nu înainte ci după lămuritorul congres PMP, vrea să prindă doar esenţialul despre persoanele amintite, din ansamblul politic,fără să proiecteze o posibilă strategie a lor în viitor.

    Apreciază

  • 7. noradamian  |  9 iunie 2014 la 16:29

    Un lucru e de necontestat acum, după consumarea evenimentului:: dacă Udrea avea un dram de băsism ar fi făcut pe dracu’n patru să intre măcar Funeriu – toţi cei trei, marginalizaţi acum de udrea în PMP (cum au fost si de blaga în PDL) fiind ştiuţi ca reformatori fideli politicii lui Băsescu. Asta în vreme ce niste „valori” precum anton sunt imaginea udrismului reformator. Lipsa asta de inteligenţă politică ca să nu vorbim de onestitate, va aduce deservicii strategiei respective, oricare ar fi ea.

    Apreciază

  • 8. Bască ilie  |  9 iunie 2014 la 16:33

    Saluttare!
    În ordinea asta de idei – băsism, macovism, udrism – evoluăm… spre nudism. 🙂

    Totuși, un pas înapoi pentru în salt înainte – eveniment cel puțin la fel de semnificativ ca alegerea șefului de partid, la congresul din 7 iunie – a fost separarea apelor tulburi prin renunțarea Elenei Udrea la candidatura pentru prezidențiale, odată cu desemnarea propriului candidat al PMP.

    Alt pas înapoi ar fi fost al doilea, pentru unii puțin (de) mumă, pentru alții prea mult (cu) ciumă. Cel mai spectaculos Ie-a răsturnat așteptările vizionarilor cu atestat din cer, înstelat pentru naivi, în privința celui de-al doilea eveniment marcant.
    Pisica nespus de anonimă cică a papat un șoricel, s-a lăsat reanimată nominal în Udrea, după ce-a fost ruptă-n două: la două capete șarlatanești și cu fudulia nemaipomenită a vizionarului împlinit… printre căzăturile pe spate și aplauzele netoților.

    Prea-vizionel a lăsat invizibil evenimentul numit Cristian Diaconescu, cel mai apropiat de proxima miză a jocului – alegerile prezidențiale – și continuă să ne dea din ceruri lecții țanțoșe de „știința concretizării”. 🙂
    Voi da și eu o viziune asemănătoare, cu aceleași valențe ale șarlataniei pe față pentru creduli timizi, pentru toamna prezidențială.
    *
    Nespusul Vizionel, șarlatanul lui Hapler – Oracolatorul, Zeul Netoților.
    *
    Lume-Lume, marea viziune a anului! Șarlatanul lui Hapler OZN-istul ne anunță din vreme campionul și vicecăsăpitul alegerilor prezidențiale 2014.

    Hapler ne-a fost dat de lucru la “Hap-Hap”, să-i ascultăm smirnă diagnosticul și rețeta compensată de hapuri, digerate cu nesaț de netoți, nu chiar toți. Eu, nespusul Viozionel, nu-s previonel ci vizionar de-a dreptul plin, vă transmit cu fidelitate maximă simfonia cerului în clar, așa cum o ascult – cu harul meu de șarlatan- de la Hapler OZN-istul:

    1. Pe primul loc va ieși un hipopotam “Tam-Tam”, câștigătorul ales, mai ales în turul doi

    2. În coadă va sta pe locul doi pumela “Pam-Pam”, marea perdantă a finalei de pomină electorală.

    Desigur, numele hipopotamului și al pumelei rămân nespuse până-n ziua sorocită, dar le veți afla cu claritatea vedeniilor OZN-iste ale toamnei, după turul doi din luna noiembrie… când vom avea luna plină cu netoți.

    Pentru aplauze și căzături pe spate vă recomandăm palmare sudori, tranpirate/jegoase, și salteua Dormeo Memory Fresh, cu termen de garanție 15 ani pentru toți.

    Apreciază

  • 9. noradamian  |  9 iunie 2014 la 16:48

    Bsk, salut! cam greu de dezlegat textul, înţeleg că face trimitere si la zodiile invocate pe aici zilele trecute de un amic cu înclinaţii astrologice. Dezlegarea EU din avântul ei spre Cotroceni era clară dinainte de a se produce pentru cei de aici, nu sunt sigură însă, că şi pentru ea. Nu stiu cine e TamTam şi nici PamPam.

    Apreciază

  • 10. emily  |  9 iunie 2014 la 17:14

    Nora7 citeste te rog daniel funeriu pe facebook,ai sa vezi ca nu a fost nimeni marginalizat..explica daniel si are si un mesaj pentru… tentatiile eventualilor vanatori.

    Apreciază

  • 11. Bască ilie  |  9 iunie 2014 la 17:19

    Nora,
    Bineînțeles, numai eu le știu numele, dar te rog să nu mai încerci să mă tragi de limbă zadarnic! 🙂 Sper să nu mă crezi mai fraier și să speri că-mi voi divulga secretele profesioniste înainte de data scrisă în OZN-uri.

    @Mache-244 (postarea precedentă)
    Mi-a plăcut articolul din linkul adus de tine (are și două unghiuri de vedere mai aparte, de apreciat) și nu am obiecții. Doar o completare tot în sensul prins de articol, referitor la mitul primarului gospodar, bun la vopsit gardul, dar mai complicat la descurcat relația cu leopardul, după instalarea în palat (Cotroceni sau Victoria).
    Sper să-mi mențin intenția unei postări cu acordul Norei și cu titlul:
    “Mitologia freacă și mentalul cu gospodarul primar-prezidențiabil/premier”. 🙂
    Traian Băsescu și Emil Boc sunt excepțiile care cofirmă neregula… din alte motive gospodărești.

    Mulțumesc pentru link și blogul cercetat un pic azi de mine cu admirație!
    Sper să fii mai legat de colectivul de redacție decât pretinzi. 🙂

    Apreciază

  • 12. emily  |  9 iunie 2014 la 17:30

    eu personal nu cred in cititul in stele…mi-am dat cu presupusul si eu ..pe baza informatiilor publice puse cap la cap.. daca si cat de aproape de adevar este rationamentul meu vom vedea la toamna-iarna ..

    Apreciază

  • 13. Bască ilie  |  9 iunie 2014 la 17:39

    Tot pentru @Mache
    Aceleași observații ale Norei le primesc și eu – frecvent – de la ea. 🙂
    N-am reușit s-o combat (nici n-am încercat 🙂 ).
    Ea tratează mai pretențios subiectele serioase și cu alți ochi scriitoricești.
    Până la urmă ne-om învăța minte cum să ne dezvățăm. 🙂

    Apreciază

  • 14. Bască ilie  |  9 iunie 2014 la 17:55

    @Emily-10
    Am citit mesajul lui Daniel Funeriu.
    O dovadă în plus prezentată de un om deosebit, care ne confirmă cu demnitate așteptările de credibilitate, exact ce-am sperat să fie altfel… odată cu recunoașterea accesului său în zona de vârf a MPM. Probabil a fost taxat pentru reacțiile sale tranșante anti cauze ale semi-eșecului, exteriorizate – inspirat? – imediat după 25 mai.

    Apreciază

  • 15. Bască ilie  |  9 iunie 2014 la 18:42

    Am văzut mai multe cereri în disperare leșinată, inclusiv pe Contributors, pentru un candidat unic al Opoziției – musai din primul tur- dar niciunul din acești nerăbdători promotori ai blatului preliminar nu-i în stare și nici nu încearcă să explice cu ce anume încurcă alăturarea forțelor PMP-ului numai în turul doi (membri și votanți susținători). Competiția reală din primul tur și respectarea dreptului votanților de a-și alege primi doi competitori pentru finală (nu de a se exprima inutil în conformitate cu exercițiului impus de culisele de partid ale blatului) îi incomodează așa de transparent pe autorii ipocriți/ignoranți?

    Apreciază

  • 16. Bască ilie  |  9 iunie 2014 la 19:14

    „Monica Macovei cere PDL şi PNL susţinere pentru simplificarea ridicării imunităţii parlamentare”
    Dacă o luăm iarăși de la răscoala din 1907, dați-vă drumul din nou anti-MM, încercând să vă imaginați nu doar când și cum să fi ajuns în PMP înainte de euroalegeri, ci și cum ar fi sunat titlul articolului menționat dacă acum se afla în PMP!
    (poate aveți și plăcerea să nu întrevedeți ce umilință funeristă ar fi așteptat-o la primul congres al PMP).
    Moralismul cu două fețe umane arată una cu aramă în dublă măsură evident neunitară… pentru Udrea mumă, la Monica ciumă.
    Ura și la gară cu interesul comun și principiile care ne leagă!
    Pe mine nu mă leagă de ură, doar mă trimit la același nonsens strigător la cer. 🙂
    *
    http://www.b1.ro/stiri/politica/monica-macovei-cere-pdl-si-pnl-sustinere-pentru-simplificarea-ridicarii-imunitatii-parlamentare-84506.html

    Apreciază

  • 17. Bască ilie  |  9 iunie 2014 la 19:17

    Și în răscoala din 1907 a fost cât pe ce să învingă țăranii.

    Apreciază

  • 18. noradamian  |  9 iunie 2014 la 20:13

    Emily, aluzia cu cititul în stele era o trimitere la predicţiile astrologice de acum câteva zile legate de „mercur retrograd”- dacă reţin exact.

    Apreciază

  • 19. Bască ilie  |  9 iunie 2014 la 20:17

    Să fiu mai explicit, fără discriminare, adaug la 16 un „viceversa”:
    …pentru Udrea mumă, la Monica ciumă sau viceversa.

    Apreciază

  • 20. noradamian  |  9 iunie 2014 la 20:19

    Emily, sigur că e de dorit să existe o strategie bună a Cotroceniului pe termen mediu şi lung, temerea mea e că felul în care a înţeles Udrea să pună umărul la „proiect” nu-i nici intelegent (strategic) nici corect. Doar politicianism de duzină.

    Apreciază

  • 21. noradamian  |  9 iunie 2014 la 20:22

    Bsk, evenimentul cu iz „retrograd”şi final (ne)asteptat din 7 iunie a venit cu răspunsurile exacte indiferent de poziţionările adverse de pân-atunci legate de cele două „piese politice” de pe tabla de şah 🙂

    Apreciază

  • 22. noradamian  |  9 iunie 2014 la 20:30

    Funeriu şi Papahagi (Baconschi tace) au venit cu comentarii pertinente, de bun simţ, acceptând situaţia ca atare. O atitudine de indignare i-ar fi pus într-o situaţie jenantă în acest moment. La o adică e posibil să fie recuperaţi din „rezerva de cadre” unde au fost depozitaţi, să primească roluri într-un guvern din umbră, cine ştie.

    Apreciază

  • 23. Bască ilie  |  9 iunie 2014 la 20:33

    @21
    Da, Nora, exact asta era ideea persoanelor diferite la șefia PMP și respectiv candidat la prezidențiale, or confuzia majoră a stelelor a fost tocmai suprapunerea neinspirată a acestor două posturi diferite. Altfel zis, excluderea Elenei Udrea de la prezidențiale lăsa loc și de excluderea a condiției obligatorii ca EU să fie lider al PMP, (variantă de acces pt Funeriu doar posibilă, nu probabilă, având în vedere circumstanțele retragerii Elenei Udrea cel puțin pe termen scurt, cu bătaie prioritară pentru toamnă, ca formă de optimizare a șanselor lui CD )

    Apreciază

  • 24. coana Zoe  |  9 iunie 2014 la 20:39

    Nora, felicitari!
    You made my day..
    Asta ptr ca in ultima vreme devenisem foarte sceptica. Nu prea mai credeam ca blogurile independente sint chiar atit de independente.
    E mare nevoie de un pic de claritate in ceata asta in care devine tot mai greu sa te descurci..
    Turturica are azi un articol interesant despre jocul la doua capete al lui TB. Eu nu-l urmaresc pe TB decit de vreo 2 ani. Dar daca am apreciat lupta lui ptr statul de drept, parteneriatul cu SUA, etc nu am putut sa nu remarc faptul ca si-a indepartat majoritatea colaboratorilor. Faptul ca mai poate acum conta doar pe loialitatea unora ca EU, pe citiva idealisti si pe o mina de oportunisti este totusi foarte trist.
    Partea buna? Eu chiar cred ca romanii nu mai pot fi prostiti usor.
    Sa speram ca in urma acestui joc la doua capete sa nu ne trezim cu Ponta Presedinte..

    Apreciază

  • 25. noradamian  |  9 iunie 2014 la 20:50

    Bsk, nu consider propunerea candidaturii lui CD neinspirată, cred că are şanse bune dacă-l raportăm la candidaţii ştiuţi în acest moment. Şi nici nu văd cine ar mai putea fi „un candidat surpriză”. Om vedea:..

    Apreciază

  • 26. noradamian  |  9 iunie 2014 la 20:56

    Coana Zoe, multzam! Totuşi, cu câteva excepţii, colaboratorii care s-au îndepărtat sau au fost îndepărtaţi de TB, au dovedit ulterior prin ce au făcut pe unde s-au aciuit, că n-au avut alte motivaţii decât ale interesului personal. Deci n-aveau ce căuta la Cotroceni. Iar eliberarea mai recentă a unor consilieri s-a făcut pe alte considerente.

    Apreciază

  • 27. Bască ilie  |  9 iunie 2014 la 20:59

    @25
    Am spus de CD c-ar fi avut șanse ceva mai mari cu Funeriu în fruntea PMP, adică sacrificiul Elenei Udrea de renunțare și la șefia PMP ar fi optimizat șansele lui CD.
    După trecerea prezidențialelor, se putea, dacă era musai, redeschide calea Elenei Udrea către vârful partidului în perspectiva mai îndepărtată a bătăliilor pentru 2016.

    Apreciază

  • 28. noradamian  |  9 iunie 2014 la 21:03

    Bsk, asta DA, categoric! Aici văd şi eu greseala strategică, de politician mărunt şi fără viziune (doar a parvenirii proprii) a prea-alesei şefe a PMP.

    Apreciază

  • 29. Estu  |  9 iunie 2014 la 21:05

    PMPul devine irelevant ca partid. Dar posibil important in ceea ce priveste castigatorul prezidentialelor.
    Sa ma explic. Anti basistii cu fitze, adica cei ce voteaza PNLul sau stau scarbiti acasa, vor identifica in EU tot ceea ce urasc dupa cum li s-a impregnat neuronul la Antena3.
    Ceea ce e posibil sa duca la o mai mare toleranta la Johanis, daca chiar o candida in afara USL.
    Tot evident structurile din teritoriu vor trage tot cu PSD sau cu vreo struto camila jonanisciana, dar nu cu oamenii lui Basescu.
    Oricum prostia stapaneste Romania.

    Apreciază

  • 30. noradamian  |  9 iunie 2014 la 21:05

    Turturică are articole bune atunci când nu intră pe terenul nisipos al speculaţiilor.

    Apreciază

  • 31. Bască ilie  |  9 iunie 2014 la 21:10

    @Salve, Estu!
    Tocmai băteam împreună cu Nora șaua în același sens indicat de tine. 🙂

    Apreciază

  • 32. noradamian  |  9 iunie 2014 la 21:15

    Estu, antibăsiştii, inclusiv decepţionaţii de serviciu de pe dreapta si grupul din media-oengeuri care a susţinut-o pe MM încă dinaintea începerii campaniei -nu atât lăudându-i realizările (ce e normal) cât demonizând-o pe Udrea care nu era în competiţie, asta au făcut şi asta vor face. Mai ales că acum udrea le sare în ajutor 🙄

    Apreciază

  • 33. Bască ilie  |  9 iunie 2014 la 21:23

    @Nora-32
    Peste observația ta vin în trombă și forțele susținătorilor opoziției cu benzină pe același foc, în loc să lăsăm naibii întreținerea aceleiași dispute păguboase… cu unități de măsură preferențiale, până la ură auto-distrugătoare.

    Apreciază

  • 34. Estu  |  9 iunie 2014 la 21:30

    Nu au decat sa o toace pe Udrea. Daca exista niste aliati si daca chiar au stabilit vreo debarcare pai Udrea e diversiunea perfecta.
    Totul involuntar, bineinteles, ca nu-i suspectez de vreo urma de gandire nici strategica nici tactica pe politicienii nostri.De fapt nu- suspectez de urme de gandire. Cu exceptiile de rigoare, dar care sarmanii nu au nici o sansa cu un electorat de tembelismul atroce pe care-l observam cu totii.

    Apreciază

  • 35. noradamian  |  9 iunie 2014 la 21:31

    Bsk, după mine, poziţionându-ne după preferinţe sau asteptări politice cu ocolirea unor realităţi evidente (nu-mi permit să le spun adevăruri fiindcă fiecare are un adevăr al lui pe care, în general, îl vede acelasi cu dreptatea proprie) nu contribuim la mai buna aşezare sau corectare a lucrurilor. Mai e vreme până-n toamnă.

    Apreciază

  • 36. Bască ilie  |  9 iunie 2014 la 21:37

    @Estu-34
    Strategii și tacticienii profită că abia au un fir de ață albă, în loc unuia roșu, dar le-a cășunat soluția salvatoare: să-i de foc și să rămână cusuți în șezut. 🙂

    Apreciază

  • 37. noradamian  |  9 iunie 2014 la 21:38

    Subiectul Udrea, deocamdată, poate fi închis. Să vedem ce va face. Dar episodul „retrograd” din 7 iunie şi posibilele lui urmări nu puteau fi trecute cu vederea.

    Apreciază

  • 38. Bască ilie  |  9 iunie 2014 la 21:40

    @Nora-35
    Până se numără bobocii, să sperăm în vizibilitatea orbilor! 🙂

    Apreciază

  • 39. noradamian  |  9 iunie 2014 la 21:44

    Bsk, nici în previziunile de la meteo nu mai poţi avea încredere 🙂

    Apreciază

  • 40. Bască ilie  |  9 iunie 2014 la 21:47

    Somn ușor și mai vedem ce magie visăm la rece! 🙂
    *

    Apreciază

  • 41. Bască ilie  |  9 iunie 2014 la 21:48

    Cât pe ce să visăm realitatea răcoritoare! 🙂
    *

    Apreciază

  • 42. noradamian  |  9 iunie 2014 la 21:59

    Noapte bună, prieteni! 🙂

    Apreciază

  • 43. Bască ilie  |  10 iunie 2014 la 00:01

    Cu toată tevatura Udrea președinte PMP și Cristian Diaconescu prezidențiabil, destui pofticioși ai izolării PMP se vor lovi de singura lor scăpare, cu bătaie credibilă: tesla! 🙂 🙂 🙂

    Apreciază

  • 44. Bască ilie  |  10 iunie 2014 la 00:37

    Nu-i mai enumăr, să nu se întristeze vreunul din cauza eventualei omisiuni de pe listă. 🙂

    Apreciază

  • 45. theo  |  10 iunie 2014 la 08:56

    bunä dimineatza,

    am väzut asearä un Geolgäu jalnic,
    omul este marcat psihic

    Apreciază

  • 46. Bască ilie  |  10 iunie 2014 la 09:04

    Nu-i așa de complicată, pe cât pare, strategia asociației de locatari PDL-PNL în scopul neutralizării micuțului PMP, posibilă pe două căi:

    1. Izolarea PMP-ului, ținut la distanță și lovit cu toate instrumentele contondente de comunicare în masă (cu mânie proletară colectivizată a pretinșilor reprezentanți ai opoziției aproape unite: titular PDL-PNL, alături de câțiva acoliți de conjunctură, orfani debusolați, ținuți pe banca de rezerve, refuzați la jocul pe teren, drame de companie pentru miuțe de antrenament)

    2. Ademenirea PMP-ului în marea a opoziție doar pe post de slujnică în casă, să păzească garderoba mai marilor negociatori ai candidaturii unice la prezidențiale, să le lustruiască încălțările, să le servească masa și băuturile. Asociația de locatari PDL-PNL& acoliți se asigură astfel că PMP-ul nu-și va face de cap de unul singur, nu va crește, nu-și va dezvolta aripile și mai ales dorința de zbor deasupra acestui cuib de cuci ai opoziției.

    Întrebarea cheie a componenților Opoziției, legată de toamna prezidențialelor:
    – Cine are motive să se teamă mai tare de ieșirea PMP-ului din oala sub presiune, de 6%, pentru un zbor deasupra unui probabil 20%?

    a) PMP care nu are ce pierde mai mult decât statutul de slujnică?

    b) Asociația de locatari PDL-PNL, îngrijorată de cum și cu cât ar mai fi în stare să depășească, să zicem, aceeași ștachetă de 20% în toamnă?

    Ăsta-i doar un mic zbor deasupra unui cuib de muci ai opoziției unite pentru blatul preferat în primul tur de mai marii mucoși fricoși în fața unei competiții electorale!

    Apreciază

  • 47. Bască ilie  |  10 iunie 2014 la 09:29

    Susținătorii ignoranței sau ai ipocriziei parșive odată cu pornirea lor vehementă împotriva candidaturii stabilite de PMP la congres propun de fapt stingerea speranței de viață a statului de drept prin adormirea PMP-ul, momit fără discernământ într-un blat electoral din primul tur, printr-un fel de pre-anestezie de pre-fuziune prin pre-absorbția micului PMP în marea opoziție a mucoșilor fricoși.

    Apreciază

  • 48. theo  |  10 iunie 2014 la 10:16

    bäscutzä,
    ai mutä dreptate, atacul la PMP, este concertat, au interese
    diferite, pe oricare ii elimini vezi cä acuzä pe celälat.
    acum 2 zile vorbea ,TONTA; CE GROZAV BACALURIAT
    2013; O MIZERIE DE OM TONTA,
    s-au descoperit furturile, datoritä initziativei lui Funeriu,
    cine ii minimaliza meritele lui Funeriu? liberalii, iar socialistii
    tziniau isonal ;ca in USL;ce sä crezi? sunt liberalii de dreapta?

    Apreciază

  • 49. theo  |  10 iunie 2014 la 10:22

    ATACURILE LA PMP, vor continua , le este fricä de ei:
    dacä Papa,- Funeriu-PREDA-Udrea au promis cä se implicä,
    vreau sä-i cred, sä le doresc numai bine, dar pe oricare din ei, nu-i vor läsa sä evidentzieze, „sustzinätorii ” altora. ca la
    Copac si, Politeia,
    eu am crezut candva in posibilitätzile lui MRU, s-a desumflat:

    Apreciază

  • 50. theo  |  10 iunie 2014 la 10:27

    ponta, se aliazä cu un mafiot santajist, un escroc ce a santajat,mintzit,spälat bani, ce sä crezi?
    vor cu orce pretz, sä intäreascä retzeaua mafiei socialiste,

    peste tot auzi, lupta contra Bäsescu. ce ordinärie

    Apreciază

  • 51. Bască ilie  |  10 iunie 2014 la 10:37

    @Theo,
    Recunoaștem și singuri erorile scăpate în PMP, n-avem nevoie de educația textuală a clarvăzătorilor îndurerați – mult mai afectați de propriile lor jocuri pierdute cu tesla pățitului în mână – dar asta nu înseamnă să susținem depunerea armelor PMP-ului.

    Faptul c-am susținut-o și votat-o pe MM nu mă împiedică în niciun fel să-mi mențin nu doar convingerea că a procedat cel mai rațional rămânând în PDL, cât mai ales încrederea în tenacitatea și onestitatea ei în interesul nostru, al tuturor celor de pe margine cărora le pasă cu adevărat de soarta statului de drept, oriunde s-ar afla ea. Știu cu siguranță că n-am porniri generate de fanatism legate de nimeni din politica românească, nici măcar de MM, dar asta nu înseamnă să neg existența, contribuția determinantă de până acum și potențialul pentru viitor, cu aceleași atuuri de care dispune cu bună-credință, repet, oriunde s-ar afla.

    Poziția mea de-acum față de rolul și speranțele PMP-ului nu contrazic și nu schimbă în niciun mod crezul meu dintotdeauna.

    Apreciază

  • 52. Bască ilie  |  10 iunie 2014 la 11:05

    @Theo
    Până una alta, adică până la asaltul final din turul doi la prezidențiale, atașamentul PP-DD-ului față de PSD, condus de frică din Vaticanul pușcăriabilului DD, nu afectează PMP-ul în disputa din primul tur, ci dezavantajează asociația PDL-PNL și candidatul lor unicat, văduviți în prima bătălie electorală de circa 3-4% ale PP-DD. 🙂

    Apreciază

  • 53. Estu  |  10 iunie 2014 la 11:13

    Marian Preda si-a dat demisia din fruntea fundatiei MP.
    Sigur are Udrea un inlocuitor misto si ptr el, poate Piedone din nou?
    Daca pana acum am aparat-o pe Udrea acum nu mai pot sa fac asta. A aplicat metoda Blaga la alegerile din PMP, pur si simplu delegatii au fost alesi de catre cei pe care ea i-a adus in PMP, gen Anton.
    Cred in continuare ca e bine intentionata dar, ca si in cazul lui Balaga,atata poate. PMP va fi un partid minuscul, pana si MRU o sa se uite cu superioritate la el.
    MRU fiind un om ce a ratat o sansa colosala, trebuia sa faca un singur lucru.
    Sa reintregeasca salariile de a doua zi dupa instalarea in post, ca bani erau oricum pusi deoparte.
    Ce dracu o fi asteptat, nu stiu. Dar mare fraier mai e.

    Apreciază

  • 54. Bască ilie  |  10 iunie 2014 la 11:22

    @Estu-10
    Fiecare este liber să gândească până la alegeri și să procedeze efectiv la urne cum va crede, cu propriul discernământ.
    Marian Preda a avut o prestație extraordinar de valoroasă/echilibrată și constantă. Vestea nu-i deloc îmbucurătoare, din contră, dar să o catalogăm ca pe un motiv crucial de parcurs de-a’ndoaselea pentru viitor ca și cum ne-am afla pe o placă turnantă vulnerabilă la prima adiere de vânt mi se pare o fragilitate care n-are nimic comun cu stabilitatea gândurilor noastre… principiale. 🙂

    Apreciază

  • 55. Bască ilie  |  10 iunie 2014 la 11:24

    A fost mai înainte @Estu-53, nu 10, asta înseamnă pentru mine pauză pentru încărcarea bateriilor. 🙂
    O zi faină în continuare!

    Apreciază

  • 56. Bască ilie  |  10 iunie 2014 la 13:27

    N-am crezut că mă voi împăca vreodată cu ideea de a-l vedea pe Tăriceanu candidat la Președinția României. Îmi recunosc spășit neinspirația și declar revizuirea ei, motivată de conjunctura realității zilei. Hai, Motoderapantule, vino în competiția electorală deschisă la rupere, mai ales în primul tur de scrutin!
    Cât ar rupe de unde cred eu, îl aduce pe modelul Tăriceanu pe scenă în postura de cel mai binevenit candidat… al Opoziției. 🙂 🙂 🙂

    Apreciază

  • 57. Bască ilie  |  10 iunie 2014 la 13:59

    Chiar dacă apare și riscul ca Tăriceanu să devină al doilea actoraș politic Diaconu la prezidențiale, adică pompat de agregatul PSD-ist cu voturi trucate, va fi extrem de complicat să-i fie asigurată doza pesedistă, încât să-l scoată pe locul doi după primul tur.

    Circulă și versiunea revenirii la candidatura nașului Maior pentru PSD, în locul lui Ponta. Asta nu complică stabilirea procentului nou de susținere a candidatului PMP – în primul tur – chiar dacă netezește drumul spre Cotroceni al PSD în turul al doilea. În acest caz, ne întoarcem de unde am plecat, la termenii problemei fără soluție pentru opoziție, cu aceeași concluzie:
    În viață contează ce câștigi (și) atunci când pierzi. 🙂

    PS. Până și scoaterea pe tușă a unui necioplit necopt ca Ponta, în favoarea unui nomenclaturist securizat, dar cu capul pe umeri, poate fi un câștig relativ pentru toți (nu la acest câștig m-am referit mai sus în final 🙂 )

    Apreciază

  • 58. theo  |  10 iunie 2014 la 14:01

    Täriceanu este un trädätor, un colaborator al lui iliescu si PSD de zeci de ani, fereascä dumnezeu. este un om instabil
    oportunist, cum sä votezi asa un manechin de paie?

    Apreciază

  • 59. noradamian  |  10 iunie 2014 la 14:11

    Ziua bună! 🙂 Intrai să vă salut, prieteni! Mai jos, o confirmare că observaţiile noastre, deşi vin de la distanţă, par corecte. După semi-eşecul de la europarlamentare şi, mai ales, după blufful de sâmbătă, FMP e în vrie iar PMP trece-n garaj pentru reparaţii.
    Păcat!

    http://www.revista22.ro/articol-43243.html

    Apreciază

  • 60. Bască ilie  |  10 iunie 2014 la 14:27

    Salve, Nora-59!
    Mi se pare riguroasă și corectă analiza lui Sebastian Lăzăroiu.
    Nu văd contradicții cu ce bat eu câmpii pe-aici. 🙂
    Dimpotrivă, avem multe puncte comune de vedere:
    *
    „Să ne înțelegem, eu nu pot să spun că Elena Udrea este vinovată pentru asta și în general nu poți spune că un om este vinovat pentru insuccesul unui partid. Pentru că acolo este o echipă. Nu-mi imaginez că Elena Udrea a luat deciziile singură”

    (despre alegerea EU în fruntea PMP) „E o asumare din partea partidului. Partidul și-a asumat atât scorul de 6%, cât și noua conducere. Ar fi fost și mai bine dacă această asumare ar fi avut loc în condițiile unei analize oneste în interiorul partidului a rezultatului de la europarlamentare”.

    „Fără îndoială, președintele are un electorat care va balansa decisiv voturile și în turul unu, și în turul al doilea al prezidențialelor. Nu poți să-i ignori, vorbim de 15-20% oameni care au încă încredere în Traian Băsescu, au fost mulțumiți de cele două mandate ale lui și care e clar că așteaptă un semnal”.

    „Să vă spun sincer, la cum arată lucrurile acum, Diaconescu are șanse deloc neglijabile de a intra în turul al doilea”.

    Apreciază

  • 61. Bască ilie  |  10 iunie 2014 la 14:51

    „Dacă a existat senzația că Elena Udrea ar putea să fie candidat la prezidențiale, n-a fost înțelept. Pentru că nu știu câți o văd pe ea președintele României și mă tem că sunt mult mai puțini decât scorul ei de încredere. Dacă s-a înțeles asta, evident că e un mesaj care n-a făcut bine partidului”

    „Deocamdată, nu văd perspective de creștere pentru PMP. Intră în conservare. Dar alegerile parlamentare sunt abia în 2016. Anul ăsta sunt prezidențialele. Dacă Diaconescu va face o figură bună, se va deschide un nou drum pentru partid din 2015 încolo”.

    „Pe zi ce trece, mă gândesc că Johannis va fi destul de dezamăgitor. Vreau să spun că pentru Johannis nu e niciun avantaj fuziunea PNL-PDL, ba dimpotrivă, iar el, în postura de candidat, s-ar putea să fie exasperant de șters. Dar asta depinde și de Diaconescu. În ce măsură va reuși să nu rămână cantonat în electoratul PMP”.

    Apreciază

  • 62. Bască ilie  |  10 iunie 2014 la 15:01

    Asta atinge mai multe puncte nevralgice :

    „Cred că Johannis ar fi rezultat din orice cercetare. În loc de asta, ce-am văzut? Cele două partide [PDL si PNL] vin și spun: cei mici să mai stea pe margine. Aș vrea să atrag atenția asupra diferenței între fuziune și alianță. Dacă era o alianță pentru un obiectiv limitat, și anume câștigarea prezidențialelor, nu mai era o problemă cu diferențele între aceste partide, electoratele ar fi trecut peste diferențe, care nu sunt mici, pentru că ar fi spus: obiectivul nostru esta ca la toamnă să avem un candidat care să bată candidatul PSD, era perfect. Dar așa, ele spun fuziune, ca și când nimic nu s-a întâmplat, ne unim noi ăștia care am fost pe poziții total opuse și în următorii patru ani mâncăm din aceeași farfurie. S-ar putea ca Blaga, Johannis și Antonescu să mănânce din aceeași farfurie, să n-aibă o problemă, dar sunt convins că au probleme electoratele lor”.

    Apreciază

  • 63. Bască ilie  |  10 iunie 2014 la 18:08

    Am citit abia acum articolul lui Dan Turturică de ieri.
    Mi-e greață să iau la disecat atâtea tembelisme ale unui jurnalist neputincios. Sunt prea multe și nu-mi pierd timpul cu iritante înlănțuite. Nu vede nici la jumătate de metru din cauza unor obsesii în ceață densă. Pare să aibă un handicap accentuat în înțelegerea câtorva relații elementare și n-are cum să avanseze pe un făgaș cât de cât normal. O catastrofă jurnalistică!
    Nu-mi amintesc să mai fi citit un material atât de infect.
    *
    http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/traian-basescu-joaca-la-doua-capete-338501

    Apreciază

  • 64. noradamian  |  10 iunie 2014 la 22:58

    …”Plesu spune ca partidele ajung sa fie orientate “strict spre propria conservare şi propăşire”.

    “Partidul devine, astel, obiect de idolatrie. La noi, deocamdată, aşa sunt toate partidele. Efectul paradoxal al acestei mentalităţi e caracterul fluid al politicii electorale. Ca să cîştigăm (noi şi-ai noştri), suntem gata să ne facem, conjunctural, fraţi cu oricine: cu foşti duşmani, cu hoţi de drumul mare, cu vipuri de mîna a doua, cu papagali ţanţoşi, pendulînd între imbecilitate şi ridicol”, spune acesta intr-un editorial publicat in Adevarul.

    “Nici în calculele mele cele mai suprarealiste nu mi-aş fi putut închipui că cel mai mare partid al ţării (întîmplător partidul de guvernămînt) se va alia, fără să clipească, cu un personaj caraghios, inconsistent, cunoscut îndeobşte ca expert în mici pungăşii manipulatorii. Dar o face. Căci vrea să se salveze, să-şi păstreze supremaţia. Dacă pentru a consolida partidul, trebuie să-l compromitem, îl compromitem. Mai bine murdărit dar viu, decît curat şi pe ducă”, comenteaza Andrei Plesu potrivit sursei citate.

    Sursa foto: cariereonline.ro

    Apreciază

  • 65. noradamian  |  10 iunie 2014 la 23:00

    Noapte bună, prieteni! 🙂

    Apreciază

  • 66. Bască ilie  |  11 iunie 2014 la 05:08

    Aici nu prea ai ce și cum să obiectezi, totuși…
    tardivitatea de după război, la fel de utilă ca povața orbitoare pentru orbi:
    *
    http://www.revista22.ro/parabola-orbilor-43236.html

    Apreciază

  • 67. ovidiu  |  11 iunie 2014 la 11:22

    Bună dimineața:
    și eu simt ca el:
    http://www.danbadea.net/2014/06/11/nu-stiu-daca-e-bine-domnule-presedinte/

    Apreciază

  • 68. ovidiu  |  11 iunie 2014 la 11:31

    Acum am citit și ce a adus Bască la 66.
    Andrei Cornea o spune mai bine.

    Apreciază

  • 69. noradamian  |  11 iunie 2014 la 11:39

    Ziua bună, prieteni! 🙂 În faţa evidenţei nu poţi decât să consimţi.

    Apreciază

  • 70. ovidiu  |  11 iunie 2014 la 12:14

    Bască 63,
    Acu’ ceva vreme (5-6 ani) îmi plăceau ziariști ca Turturică, Doru Buscu, Mircea Toma sau Mihaiu). Acum nu-mi mai plac deloc. Ori m-am prostit eu, ori s-au deșteptat ei 🙂
    Oare ce mai face Carol Sebastian?

    Apreciază

  • 71. Bască ilie  |  11 iunie 2014 la 12:28

    @Ovidiu-67
    Impresionant articolul lui Dan Badea!
    Rămân băsist-macovist din convingere și încredere în acele principii enunțate și aplicate cu rezultate faptice în lanul de gargară politică.
    Nimeni și nimic nu-mi obstrucționează sau manipulează libertatea gândurilor… păstrate pentru mine sau exprimate din când în când, după cum simt imboldul de ale împărtăși altora sau de a le verifica viabilitatea prin consultarea altor opinii.
    Rămân băsist-macovist, dar niciodată subjugat de vreo formă de fanatism necondiționat sau devotat intereselor individuale – indiferent ale cui, inclusiv ale mele, chiar dacă par ne necrezut – incompatibile cu sensul menționat mai sus al convingerilor mele, confirmate de regăsirea lor în evoluția democrației… peste așteptările garantate de spiritul revoluționar al clonelor lui ilici.
    Rămân același… doar cu pălăria într-un echilibru instabil; mi-o ridic în fața jurnalistului șomer și închei: Jos pălăria, Dan Badea!

    PS. Cu un minim de atenție, se poate observa: acest ultim comentariu nu intenționează să-mi răstoarne concluzia de la 66: tardivitatea de după război, la fel de utilă ca povața orbitoare pentru orbi.
    Argumentațiile apreciate de mine reprezintă o latură distinctă de efectul lor… preconizat sau neașteptat. Simțul practic recomandă diminuarea și chiar înlocuirea staționării inutile în lamentații sau alte performanțe de exprimare a isteriilor/frustrărilor individuale, în favoarea unei atitudini proactive pentru căutarea unui posibil rezultat pozitiv, pornind de la ipoteza prezentului… așa cum ne-a fost dată.

    Apreciază

  • 72. ovidiu  |  11 iunie 2014 la 12:48

    La 67 am omis să pun o suspensie
    Simt ca el dar… Mi-ai răspuns perfect cu:
    „Simțul practic recomandă diminuarea și chiar înlocuirea staționării inutile în lamentații sau alte performanțe de exprimare a isteriilor/frustrărilor individuale, în favoarea unei atitudini proactive pentru căutarea unui posibil rezultat pozitiv, pornind de la ipoteza prezentului… așa cum ne-a fost dată.”
    Corect!
    Mi-am mai furat-o odată când l-am judecat pe pirat că a îngropat justiția la numirea lui Nițu.

    Apreciază

  • 73. Bască ilie  |  11 iunie 2014 la 12:50

    @Ovidiu-70
    Bineînțeles, te-ai prostit. 🙂

    Apreciază

  • 74. ovidiu  |  11 iunie 2014 la 12:53

    Mi-am mai furat-o odată când l-am judecat pe pirat că a îngropat justiția la numirea lui Nițu.
    Adică l-am judecat greșit pe Băse. El a făcut ce a putut (in condițiile date) mai bine. Și acum mă aștept că știe ce face.

    Apreciază

  • 75. ovidiu  |  11 iunie 2014 la 12:56

    73
    de-a binelea 🙂

    Apreciază

  • 76. Bască ilie  |  11 iunie 2014 la 13:24

    @Ovidiu-74
    Toți suntem susceptibili de erori de măsurare sau înțelegere, supuși greșelilor omenești, dar nu ne oprește nimeni să le recunoaștem cu fruntea sus, să admitem că nu suntem infailibili și să ne îndreptăm coloana vertebrală.
    Din acest motiv îmi repugnă persistența în greșeală și mai ales mă dezgustă lauda de sine sistematică, repetată până la saturație de manipulatorii care vor să pară ceea ce nu-s, într-o imagine cultivată prin concentrarea atenției celorlalți pe întâmplările, coincidențele sau chiar inspirațiile justificabile pe lângă iluzionismul repetat, când își au dreptate singuri și îndoapă audiența cu nemiluita laudă a propriilor performanțe nemaipomenite, de fapt escrocherii prin selectarea situațiilor convenabile.
    Culmea, se găsesc de îndată mulțimea de netoți aplaudaci, căzuți pe spate, impresionați de atâta prefăcătorie neobservată!
    Nu escrocheria în sine deranjează, cât mulțimea victimelor alături de care ne spunem speranțele in dialoguri… surde și oarbe.

    Apreciază

  • 77. theo  |  11 iunie 2014 la 13:39

    ce vä spune Täriceanu- prin hotärarea de a nu invita pe seful statului la paranghelia lor.
    dar nu numai Presedintele a vrut numai o camerä, a fost
    un referendum. cum isi permite acest mafiot liberal TÄRICEANU
    CE RUSINE!!! sä vinä DUDA, dar nu invitä pe Presedinte:

    Apreciază

  • 78. Bască ilie  |  11 iunie 2014 la 13:43

    Ovidiu, pe scurt:
    Obstinația laudei de sine creează fascinația printre ruine.

    Apreciază

  • 79. Bască ilie  |  11 iunie 2014 la 14:19

    Gabriel Liiceanu- „Ca să nu mor bou”. (Hotnews)
    *
    Am să dau un exemplu. Dragomir și-a pus problema condițiilor în care e cu putință un dialog. Socrate fusese primul individ din specia noastră care fixase regulile lui „a sta de vorbă” cu un scop bine precizat. Este nevoie, le spunea el celor cu care intra într-o discuție, să ne întâlnim, după ce ne-am pus eurile în paranteză și am uitat de „dreptatea fiecăruia”, într-un loc aflat mai presus de noi și care ne înglobează pe toți. Condiția dialogului era atingerea acelei regiuni impersonale a spiritului, numită logos, „rațiune”, în care singurul lucru important e adevărul. Cei ce dialogau semănau cu o ceată de vânători cărora vânatul, odată capturat, le aparținea tuturor. Dar dacă e așa, se poate discuta cu oricine? Se poate porni la vânătoarea regală a adevărului cu vânători care, la plecare, au deja propriul lor vânat în desagă? Nu cumva există oameni blocați într-o prezumție de cunoaștere care îi face inapți pentru căutarea liberă a adevărului?

    Cu aceste întrebări în minte, Dragomir ne-a făcut într-o zi inventarul categoriilor umane cu care dialogul nu e cu putință. Iată-l: „Clerul de orice religie, dar sigur cel ortodox. – Comuniștii și extrema dreaptă. – Posesorii adevărului. – Fanaticii de orice fel. – Proștii care se cred deștepți. – Mincinoșii.”
    *

    Apreciază

  • 80. dora  |  11 iunie 2014 la 14:29

    Salve gradinari! 😆

    @nora,:) corect definit deceniul mandatelor lui Basescu drept deceniul justitiei.
    Eu as largi plaja luptatorilor impotriva coruptiei si pentru reformarea sistemului judiciar.Fara un Daniel Morar si Laura Codruta Kovesi ,mai apoi Predoiu si guvernul Boc toate acestea nu se infaptuiau.A fost nevoie de vointa politica pentru adoptarea Micii reforme,ale Codurilor civil,penal si de Proceduri.
    Eu nu incremenesc in adulatie doar pentru politicienii in jurul carora s-a creat un mit(uneori exagerat) cu efect discriminatoriu pentru altii .MM a stat departe de guvernul partidului ei,facandu-si datoria exceptional in PE,fara sa cunoasca ,insa,din interior batalia crunta cu antireformistii si aparatorii coruptilor si ale retelelor de crima organizata.E nedrep sa ignoram DNA,ANI,Procuratura Generala,ICCJ,Inspectia jurdiciara,CSM,CCR cu oameni reformati si sefi girati de Traian Basescu. Eoina luptei impotriva coruptiei este C.Kovesi ,motivul disputei intre MM si TB.MM n-a agreat-o niciodata pe CK ,si daca suntem corecti l-a invinuit pe pirat ca a vandut justitia.Nu dau alte detalii.

    Apreciază

  • 81. theo  |  11 iunie 2014 la 14:32

    POATE NU STITZI;
    GUVERNUL , il indoapä cu bani pe DUDA, curand pleacä in Maroco. dece nu se stie? securistul DUDA A FOST SI IN TIMPUL LUI TÄRICEANU tzinut pe banii statului:

    Apreciază

  • 82. Bască ilie  |  11 iunie 2014 la 14:34

    Gabriel Liiceanu- “Ca să nu mor bou”.
    *
    Prima variantă e cea în care te naști bou și nu mai e nimic de făcut. Nu vei înțelege niciodată „mersul lumii”. Poți să ajungi chiar și un savant de renume, dar asta nu oferă garanții asupra faptului că nu ai fost, nu ești sau nu vei fi în eternitate analfabet existențial. Țin să subliniez că aici nu e vorba de nimic „incorect politic”. „Bou” nu e o invectivă, ci un mod lapidar pentru a numi instalarea în viață fără nici o răspundere față de tine însuți și față de semenii tăi. Poți să te naști și să rămâi bou, așa cum poți să te naști și să rămâi șchiop. Așadar, nu e vina nimănui dacă vei aparține acestei categorii și nimeni nu e acuzat sau pedepsit pentru asta. Chestiunea acestei nașteri nefericite e una de fatalitate, este pesemne una de hartă a neuronilor, de „osificare” prematură a lor, de încremenire într-o configurație sumară, de un har al prostiei pe care nimeni nu ți-l poate răpi, corija sau contesta.

    „Clasicul” problemei, Carlo M. Cipolla, economist cu studii la Sorbona și London School of Economics, a fixat într-o cărțulie care nu depășește cincizeci de pagini „legile fundamentale ale imbecilității umane”.
    Autorul precizează de la început că legile imbecilității nu se adresează imbecililor, ci „celor care au de-a face cu ei”, în speranța, destul de șubredă de altfel, că ne-am putea apăra cumva, cunoscându-i legile, de efectele devastatoare ale imbecilității. Imbecilii, spune Cipolla, reprezintă un „grup de indivizi ce fac, la rândul lor, parte din neamul omenesc. Acest grup este mai influent decât Mafia, decât complexul militar-industrial, decât comunismul – este vorba de un grup neorganizat, neconsfințit, care nu are nici conducător, nici președinte, nici reguli, și care reușește totuși să opereze în perfectă armonie, ghidat parcă de o mână nevăzută…”. Acest grup, precizează Cipolla, este „una dintre cele mai puternice și întunecate forțe ce împiedică fericirea și progresul omenirii.” Imbecilul, spre deosebire de răufăcător (care face rău altuia, dar câștigă el), este un individ care face rău altor persoane, fără să câștige însă nimic din răul făcut. În contact cu un imbecil, toată lumea pierde.
    *

    Apreciază

  • 83. theo  |  11 iunie 2014 la 14:37

    dora;
    poate peste ani, vor regreta multzi, cä s-au läsat influentza tzi-
    nu stiu cum se simte d-na MM cand liberalii in toate emisiunile
    cand este vorba de ea, o jigneste, o dispretzueste.
    pe mine m-a durut, dar pe buldog nu l-am auzit sä fi luat pozitzie- regretabil.

    Apreciază

  • 84. Bască ilie  |  11 iunie 2014 la 14:52

    @Dora-80
    „MM n-a agreat-o niciodata pe CK, daca suntem corecti l-a invinuit pe pirat ca a vandut justitia. Nu dau alte detalii”.
    *
    N-ai de ce să fii timidă, reținută sau enigmatică. Chiar te rog să arăți în detaliu unde, când și cum „l-a invinuit pe pirat ca a vandut justitia”.
    Doar n-o fi foc.
    Am mai rugat de trei ori la Copac să mi se deschidă ochii cu acest detaliu – ca să nu mor bou – și încă nu s-a oferit nimeni să mă scoată din întunericul cornutelor.
    Nu fi perseverentă în bezna mea! Luminează-mă, te rog!

    Apreciază

  • 85. Bască ilie  |  11 iunie 2014 la 15:04

    Dora,
    Dacă nu reușești să găsești dovada acuzației – „vânzarea justiției”- și nu ai confundat-o cumva pe MM cu Daniel Morar, poate mă edifici măcar cu afirmația „MM n-a agreat-o niciodata pe CK”, mult mai ușor pentru tine de dovedit cu un exemplu-două dintr-un noian de „niciodată”.

    Apreciază

  • 86. Bască ilie  |  11 iunie 2014 la 15:24

    Dora
    Ca să nu mori de râs după ce vei citi un exemplu de-al meu din declarațiile Monicăi Macovei despre Laura Kovesi, gândindu-te că la început relația lor altfel- mai Doamne-ajută!- decât mai târziu, îți arăt unul de anul trecut:

    “Am încredere în Codruța Kovesi. A reacționat extraordinar de curajos, profesionist și independent în cazul Papici. Sper sa continue la fel”
    *
    http://www.ziare.com/monica-macovei/europarlamentar/monica-macovei-procurorul-general-ar-fi-dat-ordin-ca-anchetele-privind-referendumul-sa-se-opreasca-interviu-1271478

    Apreciază

  • 87. Bască ilie  |  11 iunie 2014 la 15:37

    Să luăm și una memorabilă… ca nu mor bou înainte să-i ofer Dorei respectul cuvenit:
    „La învestire, Monica Macovei a invățat-o primii pași în ale justiției pe Laura Kövesi”
    *
    http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Actualitate/44999/La-investire-Monica-Macovei-a-invatat-o-primii-pasi-in-ale-justitiei-pe-Laura-K-vesi.html

    Apreciază

  • 88. Bască ilie  |  11 iunie 2014 la 19:10

    Metronomul lunar al Dorei funcționează impecabil.
    Cade ca din lună, o dată pe lună, balegă două imbecilități, preluate din zbor de la OZN-urile ei de încredere nețărmurită în timp și spațiu, apoi dispare la fel cum ne-a picat: misiune selenară îndeplinită!
    Ca să nu mor bou de dorul ei, nu aștept luna plină cu damfuri la fel de atotcuprinzătoare… în răspunsurile ei căzătoare.
    Se orientează după regulile ei… de scăpare:
    principiul imbecilității moare, dar nu se predă… nici la școala de corecție. Se administrează pe cale aeriană.

    Doar aclamarea și chemarea lui ilici ne mai aduce atmosfera respirabilă:
    *

    Apreciază

  • 89. victor L  |  11 iunie 2014 la 19:50

    @ Bască ilie,
    exista o emisiune cu piratul la tv (B1, cred), de acum 2-3 luni, unde a spus, si pe moment s-a intristat rau, se simtea in vocea lui, ca l-a jignit foarte mult neincrederea Monicai Macovei la cum a procedat la numirea procurorilor.
    Nu e vorba ca MM ar fi spus ca Basecu a „vindut” Justitia, asta au scornit-o Tapalaga si altii, dar Macovei a fost nemultumita, si-a manifestat neincrederea in pirat pentru pactul de coabitare pe Justitie.
    Asta cred ca e si cauza racelii dintre cei doi.
    Nu-mi cere sa-ti caut emisiunea; am vazut-o, nu stiu s-o caut.
    Daca ai o alta ipoteza despre raceala dintre pirat si Macovei, e ok.
    Eu ramin fan M M, dar cu raminerea in PDL si viitoarea fuziune cu PNL, nu ma prea impac.

    Apreciază

  • 90. Bască ilie  |  11 iunie 2014 la 20:03

    @Victor-eL
    Ce spui acum este cu totul altceva; am prezentat și eu mai multe din situațiile în care MM și-a exprimat alte nemulțumiri, pe unele le-am susținut, pe altele le-am combătut și m explicat de ce nu sunt de acord cu MM (la unele ai fost și tu martor la Copac)
    N-are niciun rost să le repet de fiecare dată când ne pică din lună în lună câte o ocazie rară sau cu vârf și îndesat 🙂

    Apreciază

  • 91. victor L  |  11 iunie 2014 la 20:07

    90. Bască ilie,
    ok

    Apreciază

  • 92. Bască ilie  |  11 iunie 2014 la 20:22

    Victor-eL
    Nu-mi convine să trag – ca boul la jug – pentru fiecare în parte.
    Întâmplarea face ca Ovidiu să fi amintit azi la 74 un asemenea exemplu, legat de numirea lui Nițu, când mi-am exprimat tranșant opinia motivată în favoarea lui Traian Băsescu. Îți amintești cu siguranță cm am invocat urgența numirilor la Parchetul General – cu pistoalele pe masă – datorită presiunilor acelui moment cu modificarea rapidă a Legii 3/2000 (condiția de validare a referendumului cu prezența redusă la 30%) și singura cale de a obține mai mult decât nimic: punctul strategic cel mai important, numirea Codruței Kovesi în funcția de procuror-șef al DNA.

    Apreciază

  • 93. Bască ilie  |  11 iunie 2014 la 20:35

    Motivele de la 92 nu schimbă în niciun caz caracterizarea meritată de Procurorul General, Tiberiu Nițu – o catastrofă pentru țară- așa cum a zis-o Monica Macovei. După mine, aceste două puncte de vedere- 92 și 92- nu se exclud.

    Apreciază

  • 94. Bască ilie  |  11 iunie 2014 la 20:45

    Am citit azi pe undeva: până și Bombo nu poate să uite de unde i se trage pălitura de osândă: modificarea, operată de MM, a legii 303/2004, care a făcut posibile numirile lui Daniel Morar în fruntea DNA și a Codruței Koveși la PG. Are memoria încărcată și nu degeaba băga la europarlamentare bățul printre gratii împotriva MM.
    (am să caut articolul și-l aduc imediat)

    Apreciază

  • 95. Bască ilie  |  11 iunie 2014 la 20:49

    Articol de azi, 11.06.2014, Bombo:
    „Cristian Diaconescu a evocat și lupta lui Băsescu pentru statul de drept dar se pare că el are o amnezie, deoarece nu-și amintește că „Legile justiției” (pe care le-a semnat, ca inițiator, în guvernul PSD) au fost modificate, în 2005 și în anii următori de echipa lui Traian Băsescu. Oare nu-și mai amintește în ce condiții a fost impus Daniel Morar la conducerea DNA? Nu-și mai amintește de amputarea rolului CSM în numirea șefilor parchetelor (contrar „capitolului 24″)?.
    *
    http://www.dcnews.ro/alegerile-preziden-iale-2014-adrian-nastase-analizeaza-candidatul-lui-traian-basescu_445602.html

    Apreciază

  • 96. victor L  |  11 iunie 2014 la 20:50

    Bască ilie ,
    uneori, ca sa cistigi ceva (Kovesi), trebuie sa stii sa si pierzi (Nitu).
    Basescu nici nu avea alta solutie; ba, risca sa nu o poata numi nici pe Kovesi.
    Situatia a fost complicata si contracronometru atunci.

    Apreciază

  • 97. victor L  |  11 iunie 2014 la 20:53

    Saracul Bombo 😛
    Umilitoare situatie: Adriene nici nu stii cit de mic o sa devii.

    Apreciază

  • 98. Bască ilie  |  11 iunie 2014 la 21:00

    @Victor-eL
    Exact și nu i-a lipsit mult lui Traian Băsescu ca să piardă pe toată linia.
    A făcut – din ce i se oferea 🙂 – bici de pocnește și azi. 🙂

    Apreciază

  • 99. Bască ilie  |  11 iunie 2014 la 21:16

    Nimic nu este mai mobilizator pentru esențiala credibilizare a sistemul judiciar românesc – clădit pe fundație comunistă – decât gustul nou al independenței procurorilor și judecătorilor.

    Apreciază

  • 100. victor L  |  11 iunie 2014 la 21:27

    Bască ilie,
    asta nu conteaza, dar eu am o mare consideratie fata de procurorii DNA. Oamenii sint profesionisti si, cred, le face placere sa-si faca profesia.

    Apreciază

  • 101. Bască ilie  |  11 iunie 2014 la 21:42

    Cum să nu conteze, Victor-eL? Tocmai aici e cheia. Magistratul, când nu se simte independent, lucrează cu tragere de inimă profesională în liga mare a profesioniștilor obedienți.
    Abia așteaptă comenzi în compensare cu protecția politică și, implicit, a Parchetului General (incluisiv, DNA) politizat.
    Ce altceva crezi că abia așteaptă și păzesc Nițu și Ponta?

    Apreciază

  • 102. Bască ilie  |  11 iunie 2014 la 21:50

    …abia așteaptă și pândesc
    Independența magistratului se pierde prin presiune politică (are diverse pârghii de acțiune). Independența nu înseamnă imunitate absolută în fața presiunilor politice.

    Apreciază

  • 103. Bască ilie  |  11 iunie 2014 la 22:05

    Concepția constituțională a lui ilici și a clonelor lui a avut grijă să-i mențină pe procurori la limita vulnerabilității și dependenței de factorii politici de influență, adică din acest motiv procurorii nu sunt inamovibili ca judecătorii.
    Până la instanța de judecată ne mănâncă procurorii obedienți față de gâdilitoarea influență politică și pofticioși de șpagă protejată politic, cu NUP-uri și SUP-uri… „de la fiecare după posibilități, fiecăruia după nevoi”. 🙂

    Apreciază

  • 104. Bască ilie  |  11 iunie 2014 la 22:14

    În afară de NUP-uri și SUP-uri… moarte naturală suspectă, infarct incredibil, sinucidere dubioasă…

    Apreciază

  • 105. Bască ilie  |  11 iunie 2014 la 22:21

    Pe scurt, dosare închise sau clasate la repezeală și… reclamă, dacă ai cui!

    Apreciază

  • 106. Bască ilie  |  11 iunie 2014 la 22:29

    Somn ușor și visați să reclamați… dacă aveți cui! 🙂
    *

    Apreciază

  • 107. ovidiu  |  11 iunie 2014 la 23:48

    Buna seara,
    Basca 96- mi-ai stricat somnu’ 🙂

    Apreciază

  • 108. ovidiu  |  11 iunie 2014 la 23:48

    106 scuze, nu 96

    Apreciază

  • 109. ovidiu  |  12 iunie 2014 la 00:38

    a incheiat bine 🙂
    https://www.facebook.com/hashtag/doamneajuta

    Apreciază

  • 110. ovidiu  |  12 iunie 2014 la 10:08

    Bună dimineața,
    De la Bercceanu citire:
    http://www.ziare.com/radu-berceanu/stiri-radu-berceanu/berceanu-despre-basescu-udrea-si-pmp-a-zburat-puiul-cu-ata-interviu-i-1303831

    Apreciază

  • 111. Bască ilie  |  12 iunie 2014 la 11:15

    @110*Salve, Ovidiu!
    Răule, strecori fitile provocatoare și ridici la fileu o ghiulea! 🙂
    Berceanu-i uns cu toate alifiile și-ar fi indicat să-l citim cu atenție, să separăm vorbele lui suspecte de strâmbe din resentimente de celelalte în care confirmă cunoașterea lui ca membru activ din interiorul PDL.
    N-am timp acum, dar îți dau o singură temă de meditație, de comparat cu mare atenție vorbele vulpoiului Berceanu cu cele ale novicelui jurnalistic Dan Turturică.

    1. Berceanu despre Băsescu/PMP:
    „Cum sa ai tupeul, chiar nesimtirea, sa rupi un partid de pe dreapta si a doua zi sa vorbesti de unificarea dreptei?”.

    2. Turturică
    „Deși Traian Băsescu vorbea, nu cu mult timp în urmă, de necesitatea desemnării rapide a unui candidat comun al dreptei la prezidențiale, imediat după europarlamentare, iată că PMP, partidul său, a acționat, duminică, exact împotriva acestui deziderat. Mișcarea este stranie din două motive”.

    Cu cât Turturică vede ceva mai straniu, cu atât arată cum își golește capacitatea de deslușire a evenimentului, dar – culmea jurnalistului analitic- are tupeul să dea verdicte pentru viitor. (în fondul materialului său, el înșiruie doar dileme și răspunsuri posibile de la lume adunate, cică ipoteze ale altora; de la el vin verdictele de râsul argumentației lui).
    Cu asemenea material probatoriu, Turtureaua are tupeul să emită certitudini:

    „Cert este că, dacă îl va menține pe Diaconescu în cursa prezidențială, înseamnă că va susține, de fapt, PSD-ul”. 🙂

    Apreciază

  • 112. ovidiu  |  12 iunie 2014 la 11:36

    Bască 111
    Mulțumesc.
    Nu știam cum să apuc interviul Berceanului dar simțeam ceva frustrare și mânie-n glăsciorul lui.
    Turturică… e prin bălării de ceva vreme.

    Apreciază

  • 113. Bască ilie  |  12 iunie 2014 la 11:49

    La comentariul 63 am dat linkul articolului catastrofal pe turta lui Turturică. Acolo se regăsește previziunea privind soarta „sinucigașului Cristian Diaconescu”.
    Nu se mai decide soarta alegerilor prezidențiale în turul al doilea și n-am aflat eu? Indiferent de numele calificatului în finală, cine nu pune umărul la susținerea acestuia în turul al doilea, acela va susține de fapt PSD, nu Traian Băsescu sau Cristian Diaconescu, boule!

    Apreciază

  • 114. Bască ilie  |  12 iunie 2014 la 11:54

    Reiau din 82, definiția boului cu față de jurnalist, de la Liiceanu citire:
    *
    „Țin să subliniez că aici nu e vorba de nimic „incorect politic”. „Bou” nu e o invectivă, ci un mod lapidar pentru a numi instalarea în viață fără nici o răspundere față de tine însuți și față de semenii tăi. Poți să te naști și să rămâi bou, așa cum poți să te naști și să rămâi șchiop. Așadar, nu e vina nimănui dacă vei aparține acestei categorii și nimeni nu e acuzat sau pedepsit pentru asta”. 🙂

    Apreciază

  • 115. ovidiu  |  12 iunie 2014 la 12:04

    Interesant e că s-au inmulțit gurnaliștii care să vadă puțin mai departe de doi metri in fața lor, zici că s-a dat alarma.
    Bască recunosc,dacă nu erai p-aici eram și eu debusolat rău.

    Apreciază

  • 116. ovidiu  |  12 iunie 2014 la 12:05

    Care nu pot să vadă, ptiu drace 🙂

    Apreciază

  • 117. Bască ilie  |  12 iunie 2014 la 12:10

    @Ovidiu-115
    Ce simpatic ești cu debusolarea!
    Păi, tu crezi că eu mă simt mai bine? 🙂 🙂 🙂

    Apreciază

  • 118. ovidiu  |  12 iunie 2014 la 12:13

    Cin’ să fie…
    http://sorinamatei.blogspot.ro/2014/06/atentie-la-pericolul-macularii.html

    Apreciază

  • 119. ovidiu  |  12 iunie 2014 la 12:22

    Bască – 117
    🙂

    Apreciază

  • 120. Bască ilie  |  12 iunie 2014 la 12:34

    La 113, se subânțelege- Indiferent de numele calificatului în finală- mă refer la oricare candidat al Opoziției, calificat în bătălia din primul tur, înainte de asaltul final împotriva candidatului PSD-ului.
    A desemna un candidat unic înainte de primul tur înseamnă să votăm inutil în primul tur și să fim votanți marionete ale blatului politic PDL-PNL care refuză de fapt competiția electorală deschisă. Ce fel de candidat unic ar mai fi acela impus cu forța musai din alianța PDL-PNL, din moment ce aceiași parteneri din PDL-PNL (plus FC) nu admit din capul locului o relație de reciprocitate cu PMP?

    Din moment ce alianța minune pretinde susținere de la PMP și nu oferă susținere eventualului candidat al PMP (eventual calificat după primul tur) înseamnă relație unilateral condiționată, adică non-relație onestă sau aceeași Mărie, cu altă pălărie, gata să comită gafa impardonabilă de a susține de fapt în turul doi PSD-ul, fiindcă au grețuri cu Diaconescu în finală.

    Apreciază

  • 121. Bască ilie  |  12 iunie 2014 la 12:51

    După congresul PMR, Elena Udrea, cu bune și rele pe capul ei, a declarat cît se poate de explicit că în turul al doilea vor susține candidatul Opoziției calificat pentru turul doi.

    De ce geniile asociației de locatari îndărătnici PDL-PNL-FC sunt incapabili de un angajament similar? Ce-au rezolvat declarând deja contrariul? ( nu vor susține candidatul… Elenei Udrea)
    Au confirmat că PMP, Traian Băsescu și Elena Udrea au fost nevoiți și au ales corect singura cale de încercare: desemnarea unui candidat propriu.

    Nimeni nu are dreptul să elimine din cursa pentru prezidențiale un competitor, aroganță de alianță tare în clanță cu atât mai caraghioasă după izolarea/refuzarea PMP-ului și candidatului acestuia.

    Apreciază

  • 122. Bască ilie  |  12 iunie 2014 la 13:05

    Dacă îl consideră pe Cristian Diaconescu ușor de învins în primul tur, victimă sigură, de ce geniile alianței PDL-PNL-FC se agită și își mai complică existența cu atacuri împotriva inofensivului PMP, prezumtiv aliat – declarat deja- în turul doi?
    Asta-i culmea prostiei geniilor!

    Apreciază

  • 123. Bască ilie  |  12 iunie 2014 la 13:10

    Ce se poate întâmpla în presupusul caz al calificării candidatului PMP după primul tur, în detrimentul candidatului alianței din opoziție?
    Geniile alianței PDL-PNL-FC n-au decât să-și asume favorizarea PSD-ului – în turul doi – prin refuzul ingenios de a-l susține pe Cristian Diaconescu! 🙂

    Apreciază

  • 124. Bască ilie  |  12 iunie 2014 la 13:43

    @Ovidiu-118
    Articolul Sorinei Matei atrage atenția asupra diversionismului profesionist de sorginte securist-conservatoare din structura de rezistență postrevoluționară (după mine, construită și întreținută pe principiul liniștii iliesciene, să funcționeze în slujba PSD) prin diverse reclame manipulatoare de maculare a serviciilor necontrolabile, de strajă a patriei… la umbra umbrelor acoperite.

    Dacă scriam eu acest articol, v-ați fi uitat ca la vise mele despre OZN-uri. Îmi pare bine să fie scris de jurnaliști băgăcioși și onești, ca Sorina Matei.
    Eu mi-s suspicios din fire la apariția oricărei reclame de atragere a încrederii oarbe în serviciile secretoase și dotate cu ateliere modernizate de coafură și cosmetică: vezi cosmetizarea dosarului de urmărire informativă a disidentului Ursu Gheorghe, ajuns vopsit și aproape gol în instanța de judecată, pentru scăparea de răspundere penală nu doar a securistului Marin Pârvulescu, ci și a procurorilor Ilie Picioruș, Alexandru Tuculeanu, ultimii doi implicați direct în coincidența pentru naivi: soarta procurorului Cristian Panait! (ep 23- „Cazul Panait, standard de lucru în cooperativa Avântul”)

    Apreciază

  • 125. ovidiu  |  12 iunie 2014 la 14:07

    Mulțumesc.

    Apreciază

  • 126. Bască ilie  |  12 iunie 2014 la 14:37

    N-ai pentru ce.
    Văd la Copac un comentator/oare – Light – cu mesaje constant coerente, i-am urmărit cu admirație mesajele, dar acum s-a transformat într-un semn de întrebare pentru mine. Insinuează că ideea postării de azi a lui Mih (preluată de la linia dreaptă) ar fi efectul comentariilor dinainte lui/ei dinainte despre evitarea blatului partidelor în turul unu printr-o competiție deschisă din start.
    Să-mi fie cu iertare observația, nu știu dacă mi-a citit mesajele pe aceast subiect, dar nu mi-ar plăcea deloc să insinueze c-aș fi preluat eu ideea de la el/ea. Vă spun cu certitudine, rețin foarte bine, câ eu abordasem de mai multe zile în urmă aceeași concluzie cînd i-am citit la copac prima dată aceeași idee și m-am lamentat în niciun fel, vezi, Doamne, mi-a furat patentul și n-am liniște.
    Nu mă deranjează și nu mă interesează exclusivitatea ideilor mele, dimpotrivă, mă bucur să fie preluate și retransmise, iar pe de altă parte nu exclud nici posibilitatea să ne gândim simultan mai mulți la aceeași propunere/soluție la aceeași problemă discutată.

    Însă, în acest caz mă simt nedreptățit și jignit dacă reacția lăudăroasă de azi a lui Light- („vai, mi-ați preluat ideea despre evitarea blatului în primul tur!”)- ar fi interpretată nu neapărat de el/ea ci mai ales de ceilalți cititori ai Copacului, care vizitează și Grădina, c-aș fi eu plagiatorul după patentul lui Light.

    Mă văd nevoit să caut din urmă dovada că mi-am expus ideea respectivă înainte să fi citit prima dată aceeași abordare la Light la Copac, pentru stabilirea adevărului în această relație de la distanță Copac-Grădină. (acesta este un alt exemplu de efect al laudei de sine, criticată constant de mine, care se propagă acum ca o formă de confiscare a unui drept de autor; repet, nu mă interesează recunoașterea un asemenea drept, ci doar posibila interpretare nedreaptă la adresa mea, c-aș fi un plagiator al lui Light)

    Evident, îmi va lua nițel timp să caut și prima apariție la Copac a mesajului lui Light pe acest subiect. Voi reveni cu probele pe masă.

    Apreciază

  • 127. Bască ilie  |  12 iunie 2014 la 14:45

    erată:
    eu abordasem de mai multe zile în urmă aceeași concluzie cînd i-am citit la copac prima dată aceeași idee și NU m-am lamentat în niciun fel, vezi, Doamne, mi-a furat patentul și n-am liniște.
    *
    …nu mă interesează recunoașterea UNUI asemenea drept, ci doar posibila interpretare nedreaptă, la adresa mea, c-aș fi un plagiator al lui Light)

    Apreciază

  • 128. noradamian  |  12 iunie 2014 la 15:35

    Ziua bună, prieteni! Mă iertaţi, îmi împart si eu timpul cum se poate! Mai la noapte, am să citesc comentariile! 🙂

    Apreciază

  • 129. noradamian  |  12 iunie 2014 la 15:36

    postare nouă

    Apreciază

  • 130. Bască ilie  |  12 iunie 2014 la 15:47

    Simplu de demonstrat: am tratat ideea candidaturii PMP și aspectele conexe cu trei zile înainte de apariția comentariilor lui Light.
    *
    La Copacul din padure, în ziua congresului PMP – 6 iunie – Light nu a comentat deloc la postarea zilei- Antract D-Day 1944- iar înainte de acestă zi nu apare în niciun fel să discute despre CD sau candidaura PMP.
    Prima dată a comentat pe 8 iunie (ultimul comentariu la postarea zilei; reiau numai pasajul despre candidatul dreptei)

    Light | iunie 8, 2014 la 16:57 | Răspunde
    In turul II, va intra candidatul dreptei cel mai validat prin votul alegatorilor nu prin negocierea dintre partide.
    *
    http://copaculdinpadure.wordpress.com/2014/06/08/relaxare-duminicala-un-fel-de-batut-apa-n-piua/

    Apreciază

  • 131. Bască ilie  |  12 iunie 2014 la 15:47

    Al doilea pe aceeași temă (tot ultimul comentariu la postarea respectivă)

    Light | iunie 9, 2014 la 11:48 | Răspunde
    Rate This
    “Socot ca este foarte riscant sa se intre din partea dreptei cu doi candidati in primul tur”.
    9. Nu e riscant deloc, candidatul dreptei validat de alegatori, repet, de alegatori, nu de partide va intra in finala.
    *
    http://copaculdinpadure.wordpress.com/2014/06/09/antract-de-luni-dimineata-dupa-weekend-ul-cu-greata/

    Apreciază

  • 132. Bască ilie  |  12 iunie 2014 la 15:50

    Despre necesitatea candidaturii PMP am scris cu o zi înaite de congres, cînd am prezentat și regula de trei simplă:

    85. Bască ilie | iunie 5, 2014 la 20:15
    Nora-82
    Regula de trei (e) simplă:
    1. Are PMP candidat. Bun de votat în primul tur!
    2. Are Opoziția alt candidat susținut de PMP. Bun de votat în primul tur!
    3. Are PSD un adversar de la pct. 1 sau 2 în turul doi. Bun de votat!
    Oriunde s-ar încadra MRU în regula de mai sus… e-n regulă, bun de votat!
    ***

    Despre necesitatea evitării blatului în primul tur- 6 iunie ora 12:32- cu mult înainte să aflăm rezultatul alegrilor la congres și despre candidatura lui CD.
    *
    123. Bască ilie | iunie 6, 2014 la 12:32
    Asta nu înseamnă să ne mulțumim cu un candidat slab al asociației de locatari PDL-PNL, ca să fie mai ușor de înfrânt în primul tur de candidatul PMP. Dimpotrivă, o asemenea dorință naivă ne-ar mări șansele să-l vedem președinte ales pe candidatul PSD.
    Competiția democratică în bătălia primului tur va stabili alesul pentru războiul prezidențial din turul doi.
    Reprezentantul opoziției cu șansele cele mai mari să-l învingă pe candidatul PSD va fi desemnat de electorat și nu de asociații, grupuri mafiote, interese sau jocuri de culise. Nu-i normal să ne fie confiscat dreptul de a alege în primul tur de scrutin la prezidențiale, printr-un joc la blat organizat.
    *
    124. Bască ilie | iunie 6, 2014 la 12:46
    Întrucât nu există riscul ca prezidențiabilul PSD-ului să cîștige din primul tur , urmare împărțirii voturilor între MPM și asociația PDL-PNL, nu există niciun motiv rezonabil pentru ca PMP să renunțe la desemnarea unui candidat.
    Pentru organizarea blatului din primul tur, asociația de locatari PDL-PNL ar fi tentată să ademenească PMP-ul, în sensul de a nu-și lăsa un candidat în competiția de selecție preliminară.
    În turul doi n-au decât să-și unească forțele ambelor loturi din campionatul intern, într-o echipă reprezentativă-națională.
    *
    https://noradamian.wordpress.com/2014/06/04/de-veghe-in-lanul-de-gargara/

    Apreciază

  • 133. Vremea reevaluărilor critice | Gradina de hartie  |  18 iunie 2014 la 19:02

    […] câteva articole critice: aici    aici   aici    post-scrutinul din 24 Mai au rostul de a arăta unde şi la cine ar trebui căutate […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

  • 936.628 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.454 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

  • 936.628 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: