Etajul şi macazul

7 iulie 2014 at 15:50 70 comentarii

După vacarmul din trafic, aici e o oază de linişte, se bucură tânărul consilier intrând în holul răcoros al hotelului „Home”. Îşi regăsi calmul. Se temuse că-ntârzie. Nici vorbă! Nu-l căutase nimeni. Urcă la mezanin. Întâlnirea era programată într-un salonaş pregătit anume pentru asemenea activităţi. Pustiu! Pe masa de lucru rămăsese o scrumieră necurăţată şi o tavă cu pahare. Le depozită pe biroul de la fereastră, cu gândul  să se plângă mai târziu la recepţie. Da’, de fapt, de ce să-şi  strice buna dipoziţie? De hârţoagele de alături nu se atinse, iar motto-ul „Etajul şi Macazul” de pe flipchart-ul din partea opusă i se păru chiar inspirat. Cool, îşi spuse în timp ce-şi şterse transpiraţia şi se aranjă, să tot consiliezi tipi de ăştia! Da’ tot pe d-na Lenţi aş alege-o! Se simţea ca acasă. De undeva răzbătea un firicel de muzică. „Home, sweet home„. Bună, asta, îşi spuse înveselit! Se instală la masă şi deschise laptopul. Ca să nu ratezi o întâlnire de maximă importanţă  e bine să ştii exact ce se vrea de la tine. Se simţi deodată cuprins de emoţie. Hai, băiete, îşi zise, doar eşti proofi la simulări, tre’ să fii plăcut şi politicos, c-aşa scrie la carte. Să te impui  cu naturaleţe… Şi-o imagină într-o rochiţă simplă, albă decoltată, aplecată peste hârtiile de pe masă, privindu-l  cu candoare.

Zgomot de paşi, o voce cunoscută, de bărbat, un salut adresat cuiva de-afară…  Phii, drace!! Ce chestie: să fii încurcat adresele? Am greşit locul? Îl trecură transpiraţiile. Iar când domnul Mălai Răzgăian Undiţeanu în persoană intră vijelios, ca la el acasă, îi veni s-o ia la goană. Nu, nu te ridica, îi făcu semn. Ajunse în dreptul lui şi, amabil, îi întinse mâna.  Mi-au comunicat de la partid că-mi trimit o consilieră, da’ mai pe seară. Înseamnă că s-au răzgândit. Şi e mai bine la ora asta, că mai târziu am altă întâlnire, continuă dezinvolt. Viaţă de sacrificiu. Şi asta, de cel puţin doi ani de când bat zilnic drumurile!  Chiar azi am notat în agendă c-am atins 225 de mii de kilometri,mai zise domnul Undiţeanu, neluând aminte la moaca rătăcită a insului transpirat din faţa lui.

Consilierul (revenindu-şi)  – Sunteţi unic, domnule, nu găsesc termen de comparaţie!
MR Undiţeanu (zâmbet profesional)  – Ei, hai, lasă asta, să-i dăm drumul! ce crezi despre scrisoarea adresată pipiţei? Vreau o părere sinceră, fără menajamente. Nu m-a consiliat nimeni, am scris-o singur şi am primit o mulţime de yes-uri şi like-uri de la pesede, penele, pedele. De la fece, nu mai vorbesc, păcat că s-au rărit. Practic, de la toată clasa politică. De la dumneata însă, vreau o părere neutră, tehnică, de expert.
Consilierul (încă agitat)  –  Ce victorie! Punct ochit, punct lovit! Mi-aţi întrecut aşteptările. Dac-aş fi în locul d-tră, v-aş alege consilier.  Tot aşa, d-le Unsureanu, şi o să-i băgaţi şi pe băsişti, şi pe anti- băsişti şi pe morţii măsii lu’ dragnea, în vagoanele mărfarului…
MR Undiţeanu (bine dispus) – Asta spunea şi Buldogul la întâlnirea de ieri cu ai noştri. Şi nu numai el. Iar viitorul meu premier crede că de aici, de la troznit pemepeul, trebuie plecat cu proiectul dreptei unite.  Şi că mai avem de dat la o parte şi pe alţii care şi-au mâncat pospaiul… „Mălai, dacă reuşim să măturăm Vegetala din calea noastră, i-am spart!” Haios, herr, nu-i aşa? Nu ştiam de ce-l plac peneliştii…  (râde)
Consilierul (critic) –  Nu-nţeleg, la ce-aţi mai făcut FC-ul? Da’ mă rog, bine c-aţi schimbat macazul… Cu scrisoarea asta, însă, rescrieţi istoria! În ea aţi reuşit să vă proiectaţi pe d-tră în fiecare vorbă. Asta fac toţi meseriaşii din branşă dar, sincer, pe dreapta n-am mai întâlnit atâta profesionalism! Chiar dacă n-ar fi fost semnată şi n-ar fi niciun nume în text, tot aş jura că vi se potriveşte mănuşă! Mănuşă de box, să ne-nţelegem!…
MR Undiţeanu (circumspect)  – O auto-prezentare, vrei să spui? Adică eu…
Consilierul (iute)  -O, nu, domnule Unduianu, de fapt le-aţi întors în favoarea d-tră! Varanism de dreapta sută la sută! Îţi amprentezi hibele personale într-o misivă publică, spulberi duşmanii,  faci gol în jurul tău şi drum liber spre vârf. Aici e şpilul: te proiectezi pe tine şi ai cu ce da în orice concurent. Efect total! Faţă de răspunsul ‘mneatale de inteligence service, replica doctorandei de fabrică de diplome…

Consilierul sări ca-ntors cu cheiţa: telefonul îi ţârâia strident din haină.
–  Mă iertaţi, un moment! Se-ndreptă spre fereastră în timp ce Undiţeanu,  cam încruntat, îşi cerceta agenda. D-na Lenţi îl suna, îşi cerea scuze, ar fi trebuit să-l anunţe, da’ uitase! azi nu mai poate veni, e prinsă într-o acţiune de fitness pe splai, iar după aia, într-un număr coregrafic cu elevele de la Capsali” în Piaţa Victoriei…  Da, e vorba de o acţiune antiguvernamentală…  Să nu se supere, o să fixeze altă dată, tot la hotel Hora.

Consilierul  (vioi ca un ciriboi)  – Unde rămăsesem, domnule Unelteanu?
Undiţeanu  (indispus)   – E a treia oară că-mi poceşti numele, ai grijă!
Consilierul (vesel) – Scuze, domnu’ Undiţeanu, păi eu nu mă mai pot minuna de cât ne ajută Blondy, de o lună-ncoace, pe puţin! Toată lumea vede, numai ea, nu. Cu fiecare nou val de antipatie pe care-l stârneşte, vă duce un pas în faţă. Dânsa e blocată în loialitate, în timp ce ‘mneatale eşti liber să le fii loial la toţi. Deodată, sau pe rând. Dacă vreţi vă dau în scris şi în versuri că madama vă-mpinge mărfarul gratis…
Undiţeanu (îmbunat)  – TGV, domnule, de-acuma circulăm cu TGV-uri.  FC-ul era mărfar.
Consilierul (inspirat)  – În locul d-tră, domnu’ Mălai (dacă-mi permiteţi)  aş prelua şi mai mult din gândirea concurenţei! De pildă, de la „Vegetală”, cum îi spuneţi, luaţi fixul cu preşedinţia: „vreau să fiu preşedinte. vreau să fiu preşedinte”… De repetat ca pe o mantră la culcare şi la trezire. La masă şi pe budă (scuze) neîncetat şi cu orice prilej.
Undiţeanu (uşor plictisit)  – Asta ştiu şi eu. O fac de mult şi fără să-mi spui. O fac de când am intrat în politică. Am probe cu nişte selfie, m-ajută în momentele proaste.
Consilierul (uşor timorat)  – N-ajunge! E nevoie de combinat neruşinarea cu obrăznicia. Efect garantat! Selectaţi din ponta şi asezonaţi cu tăriceanu. Exersaţi!…
Undiţeanu (interesat)  – Da, aici mai am niţel de lucrat, da’, nu că mă laud, am şi eu niţică experienţă, şi-n plus prind repede. Promit să vă uimesc!
Consilierul (pornit)  – Bravo! Pragmatismul în politică, domnu’ Mălai, cred c-aici suntem de acord, nu se-mpiedică de cuvântul „etică”! Mă bucur că n-o mai daţi pe după cireş. Feciştii-s pe fază. După cât sunt de încinşi, n-o  mai lasă din coarne pe miss Blondy. Pe Traian l-au îngropat! Useleul le-ar da funcţii (râde malefic. Undiţeanu i se alătură).
Undiţeanu (bine dispus, uitându-se la ceas)  – Gata? Am terminat? Că vreau să fiu punctual la întâlnirea cu herr Meister, azi poate ne punem de acord.
Consilierul (amical) – Da, domnule Urgieşeanu (îi face cu ochiul) o oră de consiliere din care, recunosc, am avut de învăţat! Vă mulţumesc! Şi, că veni vorba, aveţi ce să prindeţi şi de la viitorul d-tră premier. Aţi observat ce şerpeşte (mă rog, câineşte)  înoată? Cu ce dibăcie se strecoară printre întrebările care nu-i plac? Luaţi exemplu: la orice nu vă convine, negaţi, răstălmăciţi, daţi din umeri. Cu superioritate şi demnitate! Sau, mai bine, cu mănuşi de box. Adică treceţi toate relele în alte conturi. Cinstit! Nu uitaţi, domnu’ Mălai, că şi Gandhi, după ce l-au dat jos din tren useliştii indieni, a găsit forţa, oarecum civilă, să urce din nou. Nu unde-a fost, ci la clasa-ntâi.
Undiţeanu (vesel)  – Asta de la mine ai auzit-o, băi, tinere, am zis-o în  2012,  prefigurând momentul de azi. Îmi  place că mă apreciezi, da’ ai grijă, nu mă plagia!
Consilierul (spăşit)  –  Aveţi dreptate. Am crezut c’aţi uitat. Uite, de-aici  am luat-o.
Undiţeanu (cu delicateţe)  – O să-i fac să stea capră, dacă e nevoie, ca să pot urca cât de sus vreau. De ani de zile clocesc proiectul…
Consilierul (hâtru):   – Lăsaţi useliştii să vină la mine!
Undiţeanu (făcându-i cu ochiul)   -Lăsaţi varanienii  să vină la mine!
Consilierul (tare):  -Fiţi feceriştii  mei!
Undiţeanu  (şi mai tare)  -Fiţi ceferiştii mei!
Consilierul (strigă) :   -Fiţi fedegeriştii mei!
Undiţeanu (ţipă):  -Fiţi tegeviştii mei!
Râd amândoi în hohote
Consilierul ( extaziat)   – Şi uite-aşa, urcăm boborul în mărfar la clasa-ntâia!
Undiţeanu (potolit)  –  Şi pe mine-n TGV, reţine! Plec, mă sună Herr, deja am întârziat.
Consilierul (sobru)  –  Aa, era să uit: evitaţi orice contre cu colega Monica, domnule Undiţeanu, nu uitaţi că, deşi încă n-o spune, v-a ghicit de multă vreme. Pe ea n-o puteţi păcăli. Noroc că între d-tră şi dânsa o avem pe inegalabila miss Blondy…

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , , , , .

Modelul suedez Criterii de dezintegritate

70 comentarii Add your own

 • 1. filadel  |  7 iulie 2014 la 16:11

  Dedicație pentru domnul Undițeanu:

  anywere the wind blows … 🙂

  Apreciază

 • 2. noradamian  |  7 iulie 2014 la 16:16

  Fila, super potrivită dedicaţia!! fiindcă merită 🙂

  Apreciază

 • 3. theo  |  7 iulie 2014 la 19:53

  chiar nu meritä, omul respectiv a arätat cum devii pres,
  cum faci oamenii sä te desconsidere; cum decazi:

  Apreciază

 • 4. noradamian  |  7 iulie 2014 la 20:06

  Theo, salut! Un preş, da’ cu pretenţii! Merită să-l „consiliezi” 🙂

  Apreciază

 • 5. theo  |  7 iulie 2014 la 20:16

  in EVZ, un articol f. bun de Andronic,
  o sä vä placä, cat priveste presul, este murdar ,e bun de aruncat;nu consiliat:

  Apreciază

 • 6. noradamian  |  7 iulie 2014 la 20:37

  Theo, multzam! 🙂 Încercăm doar să râdem un pic pe seama arivismului şi lipsei de scrupule a personajului.

  Apreciază

 • 7. noradamian  |  7 iulie 2014 la 21:20

  Aud că peneleul nu-l vrea de candidat şi iar schimbă macazul, spre pedele. Turcescu: „Azi, ora 14.00 la Trattoria Il Calcio, intilnire Blaga-Falca-MRU. Subiectul: intrarea lui MRU in PDL 😀

  Apreciază

 • 8. noradamian  |  7 iulie 2014 la 21:53

  noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 9. theo  |  7 iulie 2014 la 22:05

  cu bleaga poate la pdl, asta este ca melcuL–are casa cu el,
  poate spune oricand, sunt acasä:

  Apreciază

 • 10. ion  |  7 iulie 2014 la 22:51

  Salutare tuturor,
  A confirmat acum 4 min Falca inscrierea lui MRU in PDL.

  Apreciază

 • 11. noradamian  |  7 iulie 2014 la 23:21

  Ion, salut! Nu poate spune nimeni că nu e supra-elastic 😀

  Apreciază

 • 12. noradamian  |  7 iulie 2014 la 23:24

  Pe de altă parte, fiecare zi cu miss în fruntea PMP e o pierdere pentru oamenii de acolo şi-i scade şansele lui Cristian Diaconescu.

  Apreciază

 • 13. Mache  |  8 iulie 2014 la 01:53

  Servus, sanatate si bafta tuturor!

  Gasiti aici o sinteza care merita citita si mai ales memorata.
  O zi buna!

  http://roncea.net/index.php/component/k2/item/601-7-iulie-%E2%80%93-%C3%AEnceputul-sf%C3%A2r%C5%9Fitului-lor

  Apreciază

 • 14. noradamian  |  8 iulie 2014 la 12:25

  Ziua bună 🙂 Asemenea şi ţie, Mache, multzam! Bun materialul, cuprinzător şi coerent. Ne aduce aminte de o mulţime de lucruri pe care le-am aflat pe parcursul anilor şi, uneori, le-am mai si consemnat. Altfel, am o reţinere faţă de opiniile autorului, fiind, dacă ştiu bine, activ într-o zonă politică extremistă.

  Apreciază

 • 15. theo  |  8 iulie 2014 la 12:44

  CE INTUITZIE, nu degeaba sunt värsätor
  chiar nu aveam de unde sä stiu de MRU
  injurand-o pe Udrea , a fost primit pe loc. ” JAVRÄ”

  Apreciază

 • 16. noradamian  |  8 iulie 2014 la 14:21

  Theo, interesantă observaţie, e de discutat aici!

  Apreciază

 • 17. noradamian  |  8 iulie 2014 la 16:54

  Despre PMP ar trebui să vorbească doar cei care l-au construit. Cât despre mru, ‘mnealui e din alt film. Al unora interesaţi să bage fitile ca să parvină. Revenind la PMP, dl. Baconschi e unul din membrii fondatori. Nu udrea! Uite ce spune aici:

  Teodor Baconschi:
  Precizari pentru cei care sustin ca intelectualii angajati politic „abandoneaza lupta prea usor”
  Am intrat in politica interna la un an dupa ce am devenit ministru de Externe, adica in 2011. Am activat in PDL, in echipa Boc. In 2012, am dorit sa candidez la Bucuresti (de unde sunt) sau intr-un colegiu de diaspora (unde ma stiau bine romanii, dupa ani de lucru in favoarea comunitatilor noastre din Italia, Portugalia si Franta). Am fost insa refuzat si trimis sa candidez la Iasi. Am intrat in batalie in ultima clipa, intr-un oras necunoscut mie, dar dominat 100 % de PSD si PNL. Dupa o luna de campanie grea, fara bani, dar activa mediatic si pe toate strazile cartierelor muncitoresti din colegiu, unde am discutat cu mii de oameni (furiosi pe PDL si fani Antena 3) am primit aproape 10.000 de voturi, adica 21 %, cu 5 procente peste media nationala a ARD. Mi-au lipsit circa 1000 de voturi pentru a intra in Senat.
  Urmatoarea batalie a fost tot in PDL, unde am sustinut motiunea Monicai Macovei. La congresul respectiv, „Reformistii” au pierdut, obtinand doar 5 % din voturi. In preziua analizarii in BPN al PDL a propunerii de excludere a mea din partid, am socotit ca e normal sa demisionez.
  Am continuat insa lupta politica, in calitate de membru fondator al PMP, unde am sperat ca se vor reuni toate – sau cat mai multe dintre personalitatile publice de valoare greu contestabila, care au colaborat in timp pentru agenda reformista a dlui Basescu: un „partid altfel”, partidul asteptat de cel putin 15 % dintre romani. Am alergat cu Eugen Tomac, Adrian Papahagi, Marian Preda, Daniel Funeriu si altii prin toata tara, facand cheta pentru plinurile de benzina. Am muncit enorm: de la 23 iulie 2013, cand s-au depus actele PMP la tribunal, pana la 29 ianuarie, cand partidul a fost oficializat, construisem 400 de organizatii si aveam 24.000 de membri, cei mai multi oameni care nu mai fusesera implicati in politica. Mii de km parcursi, sute de mitinguri, inteviuri si participari la emisiuni din media locala.
  Organizatia mea, PMP sector 1, construita si ea de la zero, a obtinut, la europarlamentare, cel mai bun scor pe tara (14 %, fata de media nationala de 6,2). Mi-am dorit sa castig un mandat de eurodeputat, fiind convins ca experienta si CV-ul meu m-ar ajuta sa reprezint eficient si onorabil Romania. Nu a fost sa fie: plasat pe locul trei (pentru ca primele doua locuri au fost practic rezervate prin dictat), am ratat si acest obiectiv. Dar nu am abandonat lupta ! Am candidat pe un post de vicepresedinte al PMP (adica pe functia detinuta din august 2013) dar nici aici n-a mers: a castigat dl Vlaston, adus de mine, cu mari rugaminti, la PMP sector 1, care a fost sunat la telefon de dna Udrea pentru a candida (desi 90 % dintre participantii la congres nu stiau cine e).
  In acest rezumat nu intra mii de detalii: lovituri interne, nedreptati, abuzuri, umilinte. Nu intra nici tensiunile din PMP, dupa ce Florin Popescu iesise – la un prim scrutin intern – cap de lista, sau pentru cei 100. 000 de euro care mi-au fost ceruti, cu scandaluri si insulte, pentru a fi „tolerat” pe locul 3 (considerat eligibil): evident, nu aveam de unde sa „scot” o asemenea suma… Nu intra nici sutele de mii de injuraturi primite de la cetatenii care, pe buna dreptate iritati, m-au judecat „la pachet” cu toata „clasa politica”, dominata, cum stim, de figuri agramate si/sau interlope.
  Pot spune ca am dus „lupta cea buna” cu o energie considerabila. Mi-am sacrificat trei ani de viata cu sperantele pe care cititorii de buna credinta ai acestor precizari le impartaseau, alaturi de mine. Stiu si admit ca am facut si greseli: greseli de incepator, greseli de idealist, greseli de orgoliu ranit. Imi cer scuze pentru aceste omenesti imperfectiuni. Nu vreau sa acuz pe nimeni. „Asa a fost sa fie” in circumstantele istorice prezente.

  Apreciază

 • 18. theo  |  8 iulie 2014 la 18:02

  il credeam pe Baconski, dacä spunea imediat, cum a jucat
  acum nu este o atitudine corectä.interesant el si-a ascrificat 3 ani din viatzä…………altzii sacrificä toatä viatza, pt.tzarä.
  pe presedintele Bäsescu nu o sä-l auzi spunad asta.
  in fond, politica este o muncä, care nu trebuie sä-tzi
  de-a bogätzii si posturi inalte, este vorba de idealuri.
  astia nu sunt oameni pt. politicä, sunt arivisti:

  Apreciază

 • 19. ion  |  8 iulie 2014 la 18:11

  Salutare tuturor,
  Nora, sa-mi fie cu iertare dar despre PMP poate sa vorbeasca orice membru si nu numai. Cu referire la ceea ce afirma Baconski, daca avea caracter si respecta principiile moralei si eticii pe care le propovaduieste asiduu de o luna, acesta ar fi trebuit sa denunte public in secunda 2 mizerabilul troc. Eu ce sa inteleg din ceea ce spune, ca Funeriu fiind pe locul 5 ar fi dat cateva zeci de mii de euro? Ca sa nu mai vorbesc de locurile 1 si 2. Cat ar fi dat Preda si Muresan?

  Apreciază

 • 20. noradamian  |  8 iulie 2014 la 18:32

  Theo, păi exact de asta vorbim! EU a preluat un partid gata făcut de alţii. Am fost membră în fundaţia PMP şi ştiu din interior cum stăteau treburile înainte si după parasutarea lui udrea. Ştiu cu cât efort a fost construit şi câte idealuri s-au năruit într-o singură lună! La-nceputul lunii martie deja se ştia de tot felul de mişculaţii, mulţi tineri de aici, unde abia se constituise o filială, nu şi-au mai completat cererile de înscriere în partid iar alţii l-au abandonat. Încă nu credeam atunci că lucrurile stau asa de rău, abia în 7 iunie, seara, mi-am dat seama de dezastru. Orice am spune, cifrele vorbesc. Într-o săptămână, de la 10%-11% cât urcase în ultimele câteva luni, a căzut la 6 %. Şi aşa cum stau lucrurile, nu văd ca tot udrea să-l scoată la liman.

  Apreciază

 • 21. ion  |  8 iulie 2014 la 18:43

  Moralul Baconski vine cu precizari in ceea ce priveste cei ”100000de euro” ceruti pentru un loc eligibil
  „Repet ceea ce am declarat adineori la Hotnews, ca sa curmam speculatiile de tip „scandal du iz de coruptie in PMP”. Li s-a cerut candidatilor sa obtina sponsorizari legale pentru a finanta campania, nu sa vina cu geanta la cineva. Orice alta „interpretare” a spuselor mele e scoasa din context in mod abuziv.”

  Sa-i fie rusine.

  Apreciază

 • 22. noradamian  |  8 iulie 2014 la 18:43

  Ion, salut! Despre PMP poate vorbi oricine şi mai ales orice membru. Asta am si făcut. Trocul, dac-a existat, a venit tot de la madam, în spiritul fesenist al pedeleului lui blaga&florin popesc&anton etc, adică a găştii de învârtiţi cu care a venit în pmp şi l-a aruncat în aer în numele „nevoii de bani”. Pledoaria ta care-i include si pe ceilalţi e o speculaţie jenantă. Absentul Preda (nici măcar nu şi-a făcut campanie) nu trebuia să dea bani, ca fost europarlamentar avea prioritate. Celălalt n-a ostenit deloc dar fusese un bun funcţionar european şi, ce-i mai important, preferatul Ebei.

  Apreciază

 • 23. noradamian  |  8 iulie 2014 la 18:48

  Deplâng faptul că domnii s-au lăsat prostiţi şi n-au protestat imediat dar, totuşi, nu petentul Baconschi e subiectul (şi dacă i-ar fi şi dacă nu i-ar fi ruşine) ci modul în care EU a deturnat un partid făcut de alţii, cu alt rost şi l-a făcut nefrecventabil. Cu sau fără dezvăluirea de mai sus, realitatea e tot aia. În 9 iunie, a treia zi după dezastru (când cei doi membri de vârf şi alţii, încă nu plecaseră) am scris asta:

  https://noradamian.wordpress.com/2014/06/09/basism-macovism-si-udrism/

  Apreciază

 • 24. ion  |  8 iulie 2014 la 19:13

  Nora,
  spui” Pledoaria ta care-i include si pe ceilalţi e o speculaţie jenantă.” Nu eu fac aceasta speculatie jenanta ci din contra mi se sugereaza in cel mai pur stil Iagovian, ideea ca pozitiile lui Cristian Preda si S. Muresan in lista au fost cumparate, ceea ce arunca o umbra foarte urata asupra lor. Eu am vazut cum a fost sponzorizat Funeriu in campanie la Timisoara. In ceea ce-l priveste pe Muresan, i-am scris pe email sa faca o declaratie publica cu referire la modul cum a fost pus pe lista.

  Apreciază

 • 25. noradamian  |  8 iulie 2014 la 19:32

  Ion, dacă te deranjează, stergem adjectivul 🙂 dar asta nu schimbă lucrurile.
  Repet: în virtutea unei cutume respectate la toate partidele (mă mir că asta n-o stiai) ca fost europarlamentar dl Preda era automat cap de listă. Asta exclude orice speculaţie legată de bani în cazul lui. În privinţa d-lui Mureşan, Eba a fost cea care „i-a cedat” locul, stiindu-i activitatea de funcţionar european. Aspect făcut public. Odată cu aprecierea. Îmi îngădui să presupun că nu contracost.

  Apreciază

 • 26. ion  |  8 iulie 2014 la 19:43

  Nora, ramanem fiecare cu parerea sa. Dar spusele lui Baconski sunt cu atat mai jegoase, cu cat stia ca legea electorala nu permite sponsorizari de ordinul sutelor de mii de euro/pe persoana. Oricum, trebuie sa fie multumit ca a ajuns vedeta pozitiva la Latrina 3.

  Apreciază

 • 27. noradamian  |  8 iulie 2014 la 20:03

  Ion, nu reacţia antenei interesează ( si oricum asta nu e argument) ci reacţiile analistilor serioşi faţă de toată tărăşenia. Ca persoană care observă cu curiozitate reacţiile fanilor dezamăgiţi, ştiu că nici o evidenţă oricât de izbitoare, nu-i poate scoate din ale lor. Tot găsesc ei un adjectiv, un tiv descusut, ceva ca să-şi dea dreptate. Şi, de fapt, chiar ai dreptate cu sponsorizarea! Exact ăsta a fost şi motivul pentru care EU şi-a adus niste ciraci în PMP. Dacă pe Florin Popescu nu-l dibuia DNA (cap de listă la un prim scrutin de cum venise udrea) ar fi ajuns poate în PE.

  Apreciază

 • 28. ion  |  8 iulie 2014 la 20:34

  Nora, pentru alegerea presedintelui din noiembrie 2014 candidatul oricarui partid/alianta/fuziune, are nevoie sa stranga 5 000 000 si ceva de electori si nu de fani dezamagiti. In ceea ce priveste reactiilor analistilor seriosi, iti aduc aminte de 4 aprilie 2013. Ah si inca un amanunt legat de ”fanii dezamagiti” Legea Big brother declarata neconstitutionala in unanimitate. Procurorul Morar a devenit un fan dezamagit al judecatorului Morar.

  Apreciază

 • 29. noradamian  |  8 iulie 2014 la 20:45

  Ion, nu trebuie să fiu fan ca să ştiu pe cine votez în toamnă. Aş vrea ca CD s-ajungă în turul 2. Dacă nu, votez ce-o fi de la „dreapta”. Iau un emetiral şi merg la vot.
  Dintr-o mână de analize serioase (nu neapărat profesionisti că pe acolo mai circulă „sponsorizările”) tot găseşti una mai bună decât a o mie de fani. Dezamăgiţi ori ba. Despre big brother şi Morar o fi ştiind cine citeşte-n stele, eu habar n-am.

  Apreciază

 • 30. ion  |  8 iulie 2014 la 20:54

  Nora, nu trebuie sa citesti in stele, ci doar sa-l intelegi pe Cioran atunci cand spune ca:””politicienii sunt niste curve inttr-o tara fara de trotuare”.

  Apreciază

 • 31. noradamian  |  8 iulie 2014 la 21:15

  Înseamnă că şi Cioran ne-ar fi înţeles demonstraţiile, cu exemple de tot felul, pe tema asta! Da’ si curvele, nu toate-s la fel de curve 🙂

  Apreciază

 • 32. noradamian  |  8 iulie 2014 la 21:22

  Revenind la confesiunea d-lui B, aş zice că-s două aspecte aici: unul al ieşirii cu declaraţii tardive al unor domni frustraţi, celălalt, al gravităţii chestiunilor reclamate. N-aş putea spune care e mai serios. Din păcate, n-am văzut încă nici un partid în care să se fi făcut scandal în interior pe chestiuni de etică. Poate, de-aci înainte 🙂

  Apreciază

 • 33. ion  |  8 iulie 2014 la 21:47

  Nora, am inteles de la Copac ca a venit Elenina Nicut, fosta membra PMP, cred, nu stiu cine este, cu explicatii la cele declarate de Tov. Baconski.

  Apreciază

 • 34. noradamian  |  8 iulie 2014 la 22:12

  Ion, am citit ce scrie Elenina. Suma dezvăluită de Baconschi era însă, insurmontabilă pentru cei ca el. Normal ca Elenina să intervină nu vrea să fie cumva asociată la asta. E jurist şi propunerea ei era decentă. A plecat din PMP tot când a intrat udrea dar fără explicaţii. O fi având hibe Baconschi, dar nu l-as eticheta. E diferit de tovarăşi şi tovarăşe. Inclusiv de unii care-l linşează. Din civism, fireşte 🙂

  Apreciază

 • 35. noradamian  |  8 iulie 2014 la 22:17

  Hopa, uite ce scrie aici ( jur că n-am ştiut când am scris „Etajul şi macazul”) 😀

  http://www.evz.ro/exclusiv-evz-intalnire-de-taina-mru-blaga-se-contureaza-un-posibil-tandem-iohannis-mru.html

  Apreciază

 • 36. ion  |  8 iulie 2014 la 22:35

  Nora, pai tocmai suma mi-a sarit in ochi si faptul ca era ilegala. Funeriu a facut o campanie electorala in Timisoara foarte atractiva din sponsorizari dar nici poveste sa atinga aceste valori. Si totusi a luat 18%. In ceea ce priveste aprecierea personajului fiecare cu gusturile lui, dar a fost perfida interventia, mai ales ca lumea e deja imbuibata cu cazul Mircea Basescu.
  Legat de MRU, acum o saptamana o PDL-ista spunea scenariul acesta la Ghita TV. Cand si-a dat seama ca a luat-o gura pe dinainte a retractat. Noroc ca jurnalistii de acolo nu sunt mai rasariti in ceea ce priveste IQ. Se grabeau sa-i puna intrebari ”D-nei Isaura Anghel”

  Apreciază

 • 37. noradamian  |  8 iulie 2014 la 22:46

  Ion, c-ai adus vorba, tre’ să mărturisesc că nu-s chiar asa „echidistantă” 🙂 sunt „fana” d-lui Funeriu! Ca excepţie care confirmă regula (mea!) sau, doar un respect special pentru singurul ministru care a adus un suflu înnoitor învăţământului. Şi, în acelasi timp, pentru modestia si spiritul lui pozitiv. Acest gen de suport, pentru atitudini şi fapte, e unica forţă care poate schimba situaţia. Încă nu se vede.

  Apreciază

 • 38. noradamian  |  8 iulie 2014 la 22:48

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 39. ion  |  8 iulie 2014 la 23:10

  Noapte buna Nora. Curios si Funeriu a pus pe FB aceeasi melodie.

  Apreciază

 • 40. noradamian  |  9 iulie 2014 la 00:22

  Ce drăguţ! Se-ntâmplă 🙂

  Somn usor!

  Apreciază

 • 41. theo  |  9 iulie 2014 la 14:49

  bunä,
  frumoasä melodie,nostalgie,dor de ducä……………….

  Apreciază

 • 42. noradamian  |  9 iulie 2014 la 15:47

  Ziua bună! 🙂 Theo, nici măcar de dus la un spectacol în aer liber în plină vară nu putem fi siguri! Mă uit cum se-ntunec şi sper să nu compromită ploaia diseară, spectacolul-eveniment în Piaţa Mare.

  Apreciază

 • 43. theo  |  10 iulie 2014 la 12:48

  f. puternicä declaratzia lui Bäsescu;
  a spus iar lucrurilor pe nume, iar o sä-l umple de mizerie:

  Apreciază

 • 44. theo  |  10 iulie 2014 la 16:43

  s-a luat si de geambasul blaga si de pitpalacul MRU
  care a cantat sä-i intre in gratzii buldogului.
  vai ce ii supärä.

  Apreciază

 • 45. noradamian  |  10 iulie 2014 la 19:57

  Seara bună! Theo, corect! Io-s în vacanţă şi dau mai rar pe internet, da’ nu-l abandonez de tot 🙂

  Apreciază

 • 46. theo  |  10 iulie 2014 la 21:27

  si d-na Macovei , dä in judecatä A 3, a fost mizerabil atacatä si umilitä, trebuie s-o facä, nu este drep ,este o miselie. tocmai un mizerabil turnätor:

  Apreciază

 • 47. theo  |  10 iulie 2014 la 21:29

  a3 si tv-ghitzä il atacä zilnic pe presedinte, inträ tziganii
  cu abraham s-au cum il chiamä si fac justitzie la tv:

  Apreciază

 • 48. theo  |  10 iulie 2014 la 21:31

  itzi doresc vacantzä frumoasä si zile insorite,
  la noi plouä de cateva zile .

  Apreciază

 • 49. noradamian  |  10 iulie 2014 la 23:18

  Theo, multzam, asemenea-ţi doresc! Serviciile noastre meteo prognozau o vară caniculară şi secetoasă. Mai e vreme… 🙂

  Apreciază

 • 50. noradamian  |  10 iulie 2014 la 23:21

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 51. dora  |  11 iulie 2014 la 12:08

  Salut gradina fermecata!
  #nora, 🙂 numai pot sa stau deoparte,trebuie sa intervin macar cu un sincer salut.
  O parodie de zile mari,ce surprinde un personaj ce ne-a fost multa vreme un reper de conduita si profesionalism.A trebuit sa intervina presedintele pentru a-i zdruncina aura de super man construit cu migala de el insusi.Am simtit o jena in momentul cad alerga dupa un locsor mai caldut,trecand chiar peste cadavre.
  Tin sa-ti spun ca am ramas aceiasi gradinareasa prietena si solidara cu voi.N-am acceptat si nu accept insa nimanui sa ma faca ipocrita.

  Apreciază

 • 52. noradamian  |  11 iulie 2014 la 15:42

  Ziua bună! Dora, multzam fain 🙂 Aşa e: atacurile la persoană coboară orice discuţie, au efect de cod galben-roşu şi asupra locului unde se petrec şi asupra bunelor relaţii şi, nu mai puţin, asupra celor care le practică. Nu agreez asta dar, în unele cazuri confruntarea e mai bună decât ignorarea. De când, chiar aici, mai în iarnă, am avut parte de un blitzkrieg”, cu demonstraţii „prieteneşti” ca la carte, cu jigniri provocatoare pe post de opinii voit demolatoare, le-am văzut pe toate. (Ar trebui să le mulţumesc, m-au inspirat 🙂 ) Dragă Dora, spiritele proactive (tot mai rare, e drept) îşi revin, găsesc cum, au acel ceva bun care rezistă, nu se schimbă 🙂

  Apreciază

 • 53. theo  |  11 iulie 2014 la 15:50

  SOCANT; UDMR este o curvä perversä, schizofrenicä.
  dar votul lor , il vrea retardatul neamului tonta, e cumplit:

  Apreciază

 • 54. noradamian  |  11 iulie 2014 la 16:05

  Theo, cuibul udemerist nu face excepţie, unii din ei au dosare ori se-aşteaptă să fie cercetaţi, probabil se gândesc că e mai puţin riscant dacă rămân la guvernare.

  Apreciază

 • 55. theo  |  11 iulie 2014 la 16:30

  astia vor si cu p…….. in g , si cu sufletul in rai.
  aceastä adunäturä a fost formatä de ilici, din oamenii magiari
  securisti ce l-au sprijinit.

  Apreciază

 • 56. dora  |  11 iulie 2014 la 21:52

  nora,multumesc pentru intelegere! 😆
  Am simtit tristete in vorbele tale si cred ca ai avut experienta similara cu a mea.

  theo,servus! 🙂

  eu am o parere mai moderata despre unguri si uniunea lor,in sensul ca stiu sa-si urmareasca interesul,ca parteneri sunt loiali,pragmatici-ofera si pretind.

  La conducerea uniunii s-au perindat fosti securisto-comunisti ,deprinsi cu prostul obicei de a lua din avutul altora.

  Apreciază

 • 57. felixks  |  11 iulie 2014 la 22:58

  Buna Seara,
  intr-un fel off-topic dar potrivit (cred)

  http://adevarul.ro/news/politica/palatul-cotroceni-replica-mru-razvane-dacaar-rost-noua-functie-nevoie-udrist-1_53c01c0e0d133766a855ee74/index.html

  Apreciază

 • 58. noradamian  |  11 iulie 2014 la 23:45

  Seara bună! Dora, experienţele ca si greselile unora le sunt de folos. As vrea să fiu dintr-acestia 🙂

  Apreciază

 • 59. noradamian  |  11 iulie 2014 la 23:48

  felixks, excelent răspuns, tks! 🙂 mălai răzgăianu e genul care nu-nvaţă nimic din ce i se-ntâmplă. Singurul lui gând e să parvină. Pe ansamblu, însă, o „dreaptă” în faza epistolară e de râsu-plânsu. Mă tem că nu mai avem ce aştepta de la dumnealor…

  Apreciază

 • 60. noradamian  |  12 iulie 2014 la 00:31

  Noapte bună 🙂

  Apreciază

 • 61. dora  |  12 iulie 2014 la 13:00

  Salut dragi gradinari! 😆
  Un raspuns atotcuprinzator a dat Palatul Cotroceni lui mru,dupa explozia de epistole adresate sefei pmp si insusi presedintelui:”Răzvane, dacăar fi rost de o nouă funcţie, la nevoie ai fi chiar şi „udrist”.
  Dupa comportamentul „d-lui Unditeanu”, decand si-a pierdut guvernul(nu l-a interesat prea mult din moment ce plecase din tara la motiunea de cenzura) se vede clar oportunismul si goana neostoita dupa functii de inalt nivel.Nu conyeaza cine-l sustin,pot fi si borfasi si tradatori ,puternici sa fie.

  Apreciază

 • 62. theo  |  12 iulie 2014 la 13:05

  F: BUN RÄSPUNSUL PT: FRIPTURISTUL MRU

  Apreciază

 • 63. dora  |  12 iulie 2014 la 13:24

  Ma intreb,de ce vorbele lui nu conving electorii,ricoseaza ca nuca din perete. Se pare ca nu sunt spuse cu buna credinta.

  Apreciază

 • 64. dora  |  12 iulie 2014 la 13:33

  Iata-l intr-o ipostaza inedita.Are multe optiuni de natura spirituala pentru a lasa in pace politica.

  Apreciază

 • 65. noradamian  |  12 iulie 2014 la 15:46

  Ziua bună, dragilor! 🙂 Theo, da, un ins de plastilină- se arată acum fără reţinere, ca un prototip al versatilităţii politice.

  Apreciază

 • 66. noradamian  |  12 iulie 2014 la 15:49

  Dora, edificatoare clipuri, ar merge şi la noua postare, multzam! Insul e ca unul care ciudos că n-a reuşit să-şi ridice casa la înălţimea pretenţiilor lui, o strică pe a altora. 🙄

  Apreciază

 • 67. noradamian  |  12 iulie 2014 la 15:49

  postare nouă

  Apreciază

 • 68. theo  |  12 iulie 2014 la 15:54

  cu fortza si cu obräznicia, nu se schimbä nimeni

  de aia MRU, o sä rämanä o umpluturä la nevoie,
  dar caracterul i-a scricat cariera:

  Apreciază

 • 69. noradamian  |  12 iulie 2014 la 15:59

  theo, cam toţi au grave hibe de caracter, dar felul în care musiu bate ba la o uşă, ba la alta, îl singularizează : e hilar!

  Apreciază

 • 70. noradamian  |  12 iulie 2014 la 16:02

  Tot timpul a fost asa, i-a păcălit pe mulţi cu aerele lui de veleitar al decenţei şi onorabilităţii în politică. De aici, specificul personajului!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 935.967 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.455 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 935.967 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: