Mai sunt și alte lucruri de descoperit. Călătoria merge mai departe…

27 septembrie 2014 at 17:33 110 comentarii

Miniștri, unul după altul, scoși din (porto)fotolii de DNA (unii scăpați de pârnaie de frații din parlament), baroni cu bănetul furat descoperit cântând osanale plagiatorului-salvator, fraude cum lauda la tot pasul, incompatibilități grămadă, investiții prăduite și pomeni acoperite cu taxe gratuite! …Un trailer al filmului istoric despre isprăvile guvernamentale ale celor doi ani de glorie. Plus atâtea altele îmbârligate prin stufărișurile prieteșugurilor transpartinice și interlop-clinice. Poate asta vrea să zică premierul când se laudă că, în fine, a pus țărișoara pe harta lumii. La un pas de ieșire din tunel ca să intrăm în altul.

Pentru unii, călătoria pare să-nceapă, pentru alții, să se încheie. Unii văd în Macovei, scăparea, alții o socotesc pe Udrea moștenitoarea lui Băsescu, și destui îl consideră pe Iohannis debutantul cu șanse deși vorbește într-o limbă (politică) de împrumut, e susținut de un partid de împrumut, cu un entuziasm de împrumut. Nu-s fana nimănui, dar dacă unul din ei l-ar învinge pe ponta, țara asta ar mai avea totuși, o șansă de redresare.

Între cei care tocmai au ieșit spectaculos din scenă, huiduit copios, ”trădătorul”  Robert Turcescu are șanse serioase să tulbure actorii. Și, într-un fel, și spectatorii. Posibil ca ex-jurnalistul momentului, deconspirat de câțiva ani de servii varanului ca ofițer acoperit fără ca actele încriminatoare, arătate abia zilele trecute, s-o confirme, să-ncerce să le schimbe jocul pe mâna lor. ”Fie, dacă tot am fost nominalizat, e momentul să-mi asum rolul pe care mi l-au dedicat, să vedem dacă și cum reacționează adevărații acoperiți, ca și cei care, zice-se, m-ar fi acoperit. O s-apară unii, un mădălin, un ilienăstase (dis)puși s-acționeze cumva, într-o situație deranjantă pe care n-au luat-o în calcul ”.

De ce n-am lua în considerare și probabilitatea ca situația creată să inducă nevoia de reevaluare a atitudinilor pentru unii din breaslă care-și respectă statutul și profesia?

Exact cu patru ani în urmă, după ce boardul Realității Media a decis, în 2010, să închidă radioul și să dea afară două duzini de oameni fără să le plătească drepturile bănești, directorul, ”locotenent-colonelul” Turcescu (în conflict cu Sorin Enache, directorul general care-i poftise să se adreseze justiției dacă vor să-și recupereze banii) a plătit din banii lui, pe două luni, pe toți cei concediați fără să fie obligat și fără să bată toba (aici).

PS. În lipsă de încredere față de oricare politician (cred că asta e o atitudine normală, în acest moment) opiniile de mai sus sunt, într-o  oarecare măsură, speculații, cu accent subiectiv-pozitiv însă, ca alternativă la partizanatul lipsit de gândire critică, pe de o parte, și la negativismul contaminant care n-aduce nimic bun, pe de alta.

Iar aici, un bonus: http://investigatiicenzurate.wordpress.com/2014/09/26/am-ochi-albastri-cum-m-a-racolat-sri-povestea-mea-completa/

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , , , , , .

Turcescu contra Turcescu Electorata de la pompe

110 comentarii Add your own

 • 1. dorian65  |  27 septembrie 2014 la 20:19

  Mai departe spre …unde ,spre ce?!?!
  Eu nu pot sa anticipez ce va veni si ca mine sunt multi.
  Multi fac scenarii peste scenarii si ca o concluzie extrasa din scenariile acelea ar fi ca suntem inpredictibili si asta spune tot.

  Apreciază

 • 2. theo  |  27 septembrie 2014 la 20:27

  eu cred pe Turcescu,l-au atras intr-o cursä ,iar apoi
  au cäutat sä facä presiune.
  haznaua securistä A3, au lucrat si lucreazä.
  sper ca securistul Ponta sä fie demascat:

  Apreciază

 • 3. theo  |  27 septembrie 2014 la 20:30

  SE PARE SI CÄCÄRÄU AVEA UN RUCSAC GREU
  dar a fost sfätuit sä-l arunce, inainte sä-l tragä la fund:

  Apreciază

 • 4. noradamian  |  27 septembrie 2014 la 20:51

  Seara bună! Dorian, niciun scenariu în ce-am scris, titlul e doar o parafrază ironică la ”călătoria regio” a lui Rebengiuc (la care chiar c-ar merge întrebarea ”de ce acuma? și pentru cine??”)
  Iar conținutul postării nu e unul anticipativ.

  Apreciază

 • 5. noradamian  |  27 septembrie 2014 la 20:53

  Theo, situația lasă loc oricăror supoziții și opinii. A zis-o chiar el. Ce va fi de aflat, vom afla mai devreme sau mai târziu.

  Apreciază

 • 6. racoltapetru6  |  28 septembrie 2014 la 10:45

  E clar că finala alegerilor prezidențiale se va da între Ponta și Johannis. Ceilalți sunt un fel de umplutură care cheltuie banii pentru a se simți și ei băgați în seamă.

  Apreciază

 • 7. noradamian  |  28 septembrie 2014 la 12:31

  Petru, asa se pare, dar ”balonul e rotund”, cum se spune în fotbal.

  Apreciază

 • 8. noradamian  |  28 septembrie 2014 la 14:28

  Apreciază

 • 9. Bască ilie  |  28 septembrie 2014 la 16:13

  Saluttare!
  Tonus de la bonus! 🙂 (sau excepția întăritoare de regulă)
  Bonusul ne edifică în câteva privințe legate de lanțurile slăbiciunilor și ale libertății (dacă nu-i de opinie, riscă să fie cea pierdută a jurnalistului/politicianului/magistratului transformat – contrar înțelegerii inițiale dintre cel căutat cu lumânarea și racolator – în instrument periculos de represiune postrevoluționară. Drepturile omului racolat și căzut într-un asemenea instrumentar, precum drepturile și libertățile fundamentale ale omului afectat de represiunea postdecembristă a acoperiților periculoși nu intră în raza de acțiune a CNSAS-ului (căutător numai de potcoave de cai morți înainte de 1990).

  Daniel Befu s-a eliberat înainte de a se convinge că socoteala din târgul racolării nu se potrivește cu cea de-acasă, dulce casă în trai tihnit. Ademenirile frumos armonizate cu eroicul interes național – vai, ce frumos s-a prezentat inadmisibila cenzură, condamnată de SRI prin racolatorul lipsit de somn din cauza cenzurii din presă! – pentru naivi și oportuniști. Pe parcursurile turnătoriilor de informații și ale executării de misiuni operative, contraserviciile profesioniste (nu profesionale) oferite de racolat și ale influențării fluxului de (re)formare a presei după gustul serviciului infiltrat ca s-o dirijeze după scopuri secrete, înțelegerea prealabilă/parafată nu înseamnă nici pe departe c-ar fi exclus efectul de bumerang. Interesul promoțional național și ademenitor riscă să-și primească pe merit loviturile de macaz și de manevră la ordin sub tradiționalul șantaj pe sens unic. După stagiul de încălzire a racolatului (din presă și mai ales politică/magistratură) se pune problema cum și dacă racolatul sub acoperiș va reuși să se mai întoarcă în libertatea și viața cea de toate zilele dinainte de a se lăsa ademenit.

  Angajamentul, sumele de bani și promisiunile de parvenire în (sau prin) profesie, primite contra obligații diverse, apoi perspectiva reactivării după lăsarea provizorie la vatră, jurământul de credință și de păstrare a secretului de stat în solda corupătorului (reformat de nu se vede), teama de a-și pierde slujba prezentă în balanță cu perspectiva profesională susținută pe termen lung, până la directa amenințare cu repercusiuni la alegere (asupra membrilor dragi de familie sau cu poziția nefirească de ieșire a picioarelor din mecanismul de represiune modernizată), Toate au putere de influență în mentalul executantului racolat la ordin și arată sensul unic al picioarelor fără cap sau al capului fără nicio cale de întoarcere pe propriile picioare. A alege să fii sau să nu fii executant sub acoperire înseamnă o luptă pe viață și pe moarte: se traduce în coborârea cu picioarele… pe sau sub Pământ.

  Toate argumentele alegerii ademenitoare sunt cuprinse într-o mentalitate de lucru, moștenită și adaptată la vremurile actuale de practicienii lipiți de servicii ca marca de scrisoare. Servicii reformate după 1990 la sublimul nivel declarativ, pe cuvânt… acoperit 🙂 sau la nivel de imagine la fel de populistă și înșelătoare ca cele propovăduite de tagma politică în febra sintagmelor universale „interes național” și „secret de stat”.

  Tupeul nomenclaturistului postrevoluționar dedicat secretului de stat în slujba acoperită este în stare să-și apere până și criminalitatea organizată în interes național, sărind în apărarea priorității demențiale a oricărui fel de secret, necondiționat, catalogat “de stat” universal valabil, confortabil și de fapt profund mincinos. Șansele de supraviețuire ale executantului acoperit într-o misiune infracțională sunt tot secret de stat și depind de gravitatea faptelor la care este instigat de ofițerul de legătură.

  Apreciez la circa 80% credibilitatea destăinuirii lui Daniel Befu. Restul nu ține neapărat de veridicitatea faptelor descrise, cât de prezentarea cu mândrie a capacității sale de a improviza (oare cât și-a propus să improvizeze în destăinuire?), adică de modul lui de interpretare a evenimentelor legate de racolarea sa de pomină, inclusiv referitoare la contactul cu soarele presei, CTP ( Daniel putea să improvizeze evitarea acestei descrieri ușor confundabilă cu lingușirea temătoare și recunoștința veșnică).
  Apreciez pozitiv modul tranșant (fără menajamente și improvizații) al afirmațiilor și argumentelor etalate de colegul lui de presă, Robert Veress:

  *
  “La începutul anului 2009, s-a încercat infiltrarea redacției Gândul. Eram jurnalist Gândul atunci și am încercat să-l ajut pe colegul Daniel Befu în tentativa sa de devoalare a operațiunii care l-a avut drept subiect. A fost frustrant să constat, cu acea ocazie, că în redacția ziarului exista un impenetrabil zid de protecție a SRI. Uluitor, conducerea (Cristian Tudor Popescu și Claudiu Pândaru) a decis nepublicarea informațiilor culese în lipsa unei imposibile confirmări oficiale a Serviciului…”

  „După ce, zilele trecute, Robert Turcescu s-a autodenunțat ca ofițer acoperit în solda Ministerului Apărării, i-am sugerat lui Daniel Befu să publice istoria tentativei de racolare ce l-a vizat în 2009, considerând-o relevantă, mai ales în contextul actual. Am constatat că am avut același gând, simultan”.

  http://www.nasul.tv/2014/09/27/exploziv-cristian-tudor-popescu-si-claudiu-pandaru-au-musamalizat-tentativa-de-racolare-a-unui-jurnalist-gandul/

  PS.
  Ideea lui Daniel Brebu de a-și răspunde la propriile întrebări, în fața unui detector de minciuni, merită valorificată prin extindere la toți curajoșii dispuși să suporte testul în fața unui poligraf independent (nu interpretat de vreun coruptibil sau acoperit de ocazie; de preferat un străin și acela verificat serios de alți independenți cât mai reali posibil).
  Cine declară public “nu sunt, n-am fost și nu voi fi… ascuns, sub nicio formă de acoperiș ” să accepte simultan și un test al adevărului afirmat, inclusiv cu întrebări neplanificate, surprinzătoare și edificatoare. Atunci să vezi cum se codesc vitejii ca cei mai săritori în ultima vreme la gâtul lui Robert Turcescu! Cine n-are nimic pe conștiință de ce ar refuza testul, eventual televizat în direct? (a fost cândva o emisiune cu un interpret spaniol).
  Credeți că cei interesați să nu se declanșeze această operațiune (cu două tăișuri de-ale lui Damocles) nu vor găsi pretexte s-o blocheze? Ar fi un test și pentru fugarii de sub acoperiș.

  Cine riscă câștigă sau se arată: se iubește, nu se iubește în secret cu serviciile.
  Mai sunt și alte lucruri de descoperit, folosind ca turnesol aceeași “hârtie Rebengiuc”:
  -Se mânjește, nu se mânjește. 🙂

  Apreciază

 • 10. noradamian  |  28 septembrie 2014 la 16:59

  Salut, Bsk!! 🙂 Mă crezi sau nu, inițial intitulasem postarea ”testul Turcescu”. Am preferat-o pe asta cu Rebengiuc însă, găsind că vine cu o perspectivă mai largă. Și chiar cu, în subtext, celebra hârtie indicatoare. Care pare a-l trăda nițel si pe el, în ton cu tagma. Fiind însă, actor român, de renume, asta nu se pune, desigur 🙂

  Apreciază

 • 11. noradamian  |  28 septembrie 2014 la 17:04

  Până mai an, ai fi zis că s-au descoperit destule ca să ne socotim, cât de cât, cunoscători ai surselor de informații corecte. Acum, destui dintre cei socotiți de încredere par cam panicați sau doar derutați. Măi, să fie! …N-auzisem de Befu pân-acum, probabil destăinuirea lui vine ca efect a autoflagelării lui RT. În schimb, ce spui tu în coment referitor la CTP explică pe deplin izbucnirea mârlănească a crucișătorului la adresa ”trădătorului” de zilele trecute: corbii nu pot să-și scoată ochii, deh! Presupun că unii mai curând ar înghiți detectorul, decât să răspundă. 🙂

  Apreciază

 • 12. theo  |  28 septembrie 2014 la 20:26

  REBENCIUC NU-MI PLACE

  Apreciază

 • 13. theo  |  28 septembrie 2014 la 20:29

  TINU si CTP, se stia,se vorbea cä sunt secu,
  acum CTP, face tumbe si mecäne strident.

  Apreciază

 • 14. noradamian  |  28 septembrie 2014 la 21:39

  Seara bună! theo, vechea gardă securistă de ziaristi își mai reglează și acum conturile! Rebengiuc e un actor mare, mi-ar fi plăcut să cred că e și un spirit integru. Însă nu sunt în măsură să apreciez ce convingeri are acum si de ce. Sper doar să nu fie ca ale lui Mircea Diaconu, Draga Olteanu și.a.

  Apreciază

 • 15. noradamian  |  28 septembrie 2014 la 21:44

  E descurajant ce se petrece cu media în ajun de alegeri. Televiziile se metamorfozează din mers. Tapalagă, Bădin, Turcescu, au dispărut unul după altul de la la b1, unde dau se sclifosita de lupea. Închid si trec la DIGI, aici tronează motocicleanu-roșu. Trec pe realitatea și dau de severin, mândru că e român, desigur.

  Vorba lui Țiriac (uite c-am ajuns să citez ce declară killerul mistreților, care în calitate de privilegiat postdecembrist o fi stiind ce spune): ”destul, uite in ce hal suntem. Au trecut 20 de ani si suntem ultima roata la caruta in Europa. Asa c-a venit timpul sa puneti piciorul in prag si sa cereti viitorului presedinte si viitoarei guvernari sa se miste.() Unde sunt cele trei trilioane care au venit din 1990 pana in momentul asta ca produs al acestei tari. In ce sunt? Cine le-a furat?”

  Apreciază

 • 16. noradamian  |  28 septembrie 2014 la 22:00

  Noapte bună!

  Apreciază

 • 17. Bască ilie  |  29 septembrie 2014 la 13:28

  De-o vreme încoace s-a mai descoperit în mulțimea votanților și ultimul răcnet electoral pentru prezidențiale: idiotul inutil.
  Și-a fixat în primul tur o țintă variabilă: să-l voteze pe contracandidatul lui Ponta plasat pe locul doi, conform indicațiilor prețioase ale sondajelor.
  Pentru primul tur, sondajul dictează conștiința, opțiunea și convingerea idiotului inutil, care vede numai în acest fel utilitatea votului. Cu cât ne pricopsim cu mai mulți astfel de mercenari ai conștiinței lor, cu atât scade șansa de răsturnare a rezultatului preconizat de sondajul manipulator. Normal, idioții inutili nici nu și-au propus să schimbe ceva din ordinea indicată în casele de toleranță ale sondorilor și tocmai de asta nu are o opțiune hotărâtă după alte criterii și valori… mai puțin penibile.

  Mai sunt și alte lucruri de descoperit, însă este foarte probabil ca această categorie socio-idioată să nu descopere și să nu-și recunoască inutilitatea nici după al doilea tur de scrutin.
  Le ofer un motiv de consolare; există și foști candidați la prezidențiale din aceeași categorie grea: acești luptătorii idioți inutili au ieșit din întrecere tot din respect față de indicațiile sondajelor, adică și-au demonstrat deja inutilitatea la alegerile prezidențiale … ca și cum candidaturile lor nici n-au existat. 🙂
  Ambele submulțimi idioate – votanți și candidați orientați și răpuși de sondaje – mai au ceva comun (de descoperit 🙂 ) : se regăsesc cu brio în existența inutilă a turului întâi la prezidențiale și li se potrivește mănușă să organizeze împreună o inițiativă de revizuire a Constituției pentru modificarea art. 81, astfel încât pe viitor să ne alegem președintele dintr-un singur tur ( ca la primari și consilieri, după pofta bisericuțelor formate de partidele înțelese în prealabil și pentru a reduce puterea alegătorilor de a mai răsturna rezultatele prestabilite în găștile de partide).

  PS. Se subînțelege; alegătorii care au deja opțiunea formată, după propria convingere (cel puțin rezonabilă și demnă) și nu-și vor schimba alegerea, indiferent de indicația manipulatoare a sondajelor, nu-s încadrați de mine în categoria idioților inutili, inclusiv dacă șansa le va surâde odată cu accederea candidatului lor preferat în turul doi, cu sau fără anticiparea corectă în sondaje a aceluiași loc al doilea împotriva lui Ponta. 🙂
  În ce măsură calificatul în finală are șanse sau va reuși să învingă lepra roșie formează o problemă diferită de cea a primului tur și nu mai depinde ca pondere de aceiași idioți inutili mai sus menționați. 🙂 🙂 🙂

  Apreciază

 • 18. noradamian  |  29 septembrie 2014 la 14:00

  Greu de apreciat dacă se va schimba ceva dar nu trebuie excluse surprizele. Evident, idioții utili sunt ținta sondajelor. Mai ales pentru votanții lui ponta (și nu numai) Democratic vorbind, utilii și neutilii au aceleași drepturi. Nedemocratic, guvernanții fac tot ce stă în puterea(banilor) ca să deformeze intențiile de vot.

  Apreciază

 • 19. Bască ilie  |  29 septembrie 2014 la 14:25

  Când casa de toleranță a sondorului influențează/decide/adaptează rezultatul votului după pofta partidelor avem o democrație bananieră. Un pas mic prin eliminarea rostului primului tur de scrutin, un salt uriaș spre echivalenta eliminare a alegerilor cu totul, adică stabilirea câștigătorilor oricărui fel de mandat (președinte, primar, șef de consiliu județean, consilier, senator sau deputat) numai după dispoziția sondajelor. Scrutinul se reduce numai la alegerea casei de sondare mai aproape de sufletul partidului. 🙂

  Apreciază

 • 20. Bască ilie  |  29 septembrie 2014 la 15:05

  Culmile diferențelor catastrofale dintre rezultatele reale și cele imaginate cu sondajele pre-fraudate înaintea alegerilor au fost diferențele co(s)mice – dovedite – dintre rezultatele reale și cele ale sondajelor din chiar ziua votului (exit poll-urile, cu datele cele mai actuale și colectate de la intervievații prezenți la urne).

  Când duduie astfel credibilitatea sondajelor, ne dovedim noi poziționarea în culmea naivității câtă vreme excludem rostul sondajelor în adaptarea previziunilor cu scopul de a acoperi nivelul de fraudare. Altfel zis, fiecare sondor estimează frauda pe limba lui și o ascunde sub preșul sondajului (ca pe un dat de siguranță națională, tolerat și nevinovat, prins în socoteală la locul meritat pentru credibilizarea rezultatelor deformate ale alegerilor). Când nu vorbesc aceeași limbă, sondorii își deconspiră mai evident burtometria. Ferește-ne, Doamne, de sincronizarea mercenarilor cu sonda în folosul democrației bananiere!

  Apreciază

 • 21. noradamian  |  29 septembrie 2014 la 15:25

  Eu sper să ne ferească. Nu știu cum și când. Că noi nu prea avem ce face. 🙂

  ps. revin mai târziu…

  Apreciază

 • 22. Bască ilie  |  29 septembrie 2014 la 15:38

  „Turcescu era agent SRI. Dan Andronic s-a inselat din nou. Omul asta nu se invata minte niciodata? Cine este “mana fara chip”?”
  *
  Pe acest subiect, îmi regăsesc majoritatea gândurilor suspicioase în articolele lui Răzvan Corneațeanu, „Reporter Virtual”
  Putem să adăugăm bonusul postării din grădină, adus de la Daniel Befu, ca element de reconfirmare a practicii SRI de racolare din presă.
  *
  Din cele 10 puncte de ultimă oră, aleg de evidențiat două:

  „6. Se intarzie luarea de masuri contra lui Turcescu tocmai pentru ca serviciul de informatii pentru care lucra ar fi deconspirat.

  7. Turcescu nu se simte in siguranta. Din acest motiv si nu pentru ca mai crede in cariera sa de jurnalist s-a grabit sa-si reactiveze blogul din vreun back up facut in trecut. Expunerea media ii creeaza un soi de confort chiar daca nu o mai foloseste in ultimele zile. ReporterVirtual.ro a incercat sa ii dea o mana de ajutor in acest sens fiind SINGURUL site care s-a preocupat si de siguranta lui Turcescu aflat intr-un moment evident de FRICA: … ”
  *
  http://www.reportervirtual.ro/2014/09/citeste-marti-ora-9-00-am-pe-reportervirtual-ro-cine-l-a-santajat-pe-robert-turcescu-momentul-de-sinceritate-al-unui-spion-militar.html

  Apreciază

 • 24. Bască ilie  |  29 septembrie 2014 la 16:20

  @23
  Bombe (ca) noi, cu fitiluri vechi; într-un ciorchine, de-al lui Turcescu, prea puțin legat de Turcescu.
  Ce talent au unii! 🙂

  Apreciază

 • 25. Bască ilie  |  29 septembrie 2014 la 20:41

  Orice minune durează trei zile: 25, 26 și 27 sept. 2014.
  24 sept 2014:
  Iohannis: „Am toata increderea in justitia din Romania! Voi respecta decizia”
  28 sept 2014 : Kaputt! 🙂

  http://www.9am.ro/stiri/Politica/263298/iohannis-justitie-romania-decizie.html

  Apreciază

 • 26. Bască ilie  |  29 septembrie 2014 la 21:11

  29 sept 2014, Klaus Iohannis a transmis hotărârea Kaputt luată ieri.
  „Voi candida indiferent ce o sa se întâmple la Înalta Curte, candidatura e depusa și definitiva/ Pornesc de la premisa că mâine ICCJ va stabili un termen în 2015”
  Traducere:
  Candidează „indiferent ce-o să se întâmple”, adică pornește de la premisa ipocrită, exact pe dos: pentru el nu contează ce termen va stabili mâine ICCJ, oricât de scurt ar fi și chiar dacă va pierde înainte de alegeri. El respectă numai alegătorii 🙂 , nu eventuala decizie perdantă.

  Apreciază

 • 27. Bască ilie  |  29 septembrie 2014 la 21:23

  Apreciază

 • 28. Bască ilie  |  29 septembrie 2014 la 22:14

  Astă seară la B1, manipulantul Nicolicea a venit cu o strâmbă pentru salvarea europarlamentarului pesedist Dan Nica. Zicea că ne facem de râs prin cererea adresată Parlamentului European pentru cercetarea penală a lui Nica în dosarul cu 9 miniștri, fiindcă în Constituție scrie că numai Președintele, Senatul și Camera Deputaților pot să ceară începerea urmăririi penale.
  Șmecheria încercată de Nicolicea începe cu o confuzie intenționată. și urmărește să tergiverseze sau chiar să se piardă un act necesar.
  În opinia mea, în cazul lui Dan Nica ar fi necesare două cereri ale Procurorului General.

  1. Prima către Parlamentul European, pentru a solicita ridicarea imunității de europarlamentar ( ca la Adrian Severin).

  2. Abia după rezolvarea punctului anterior se aplică prevederile Legii responsabilității ministeriale, adică același Procuror General trebuie să se adreseze Președintelui României pentru obținerea cererii de începere a urmăririi penale împotriva lui Dan Nica, conform dispozițiile art. 109 alin. 2 din Constituție.
  În concluzie, condiția de la pct. 1 trebuie îndeplinită pentru că Dan Nica este europarlamentar în prezent, dar altceva este condiția necesară de la pct. 2 fiindcă a fost ministru.
  Doar ridicarea imunității de la pct. 1 n-ar fi suficientă. DNA riscă să se lovească în instanță de anularea tuturor actelor de procedură întocmite împotriva lui Nica și refacerea urmăririi penale, după ce va fi obținut cererea de începere a urmăririi penale… de la viitorul președinte. 🙂

  Apreciază

 • 29. Bască ilie  |  29 septembrie 2014 la 22:19

  Procurorul General se adresează Ministrului Justiției, iar ultimul la Președinte, camere și respectiv PE. .

  Apreciază

 • 30. Bască ilie  |  30 septembrie 2014 la 10:42

  PE a votat ridicarea imunității lui Adrian Severin la două luni jumătate după primirea solicitării de la DNA. (5.04.2011-23.06.2011)
  Cam mult, or din acest motiv PSD și-a propus tergiversarea plină de speranțe pentru Dan Nica, contra cronometru pe muchie de cuțit.
  Vor să-l șunteze pe Traian Băsescu, adică a doua solicitare, de la Cotroceni, să nu ajungă pe masa actualului președinte până la 21 decembrie 2014 când se va fi încheiat mandatul.
  PSD-iștii speră ca prin ianuarie 2015 viitorul președinte să-l scape pe Dan Nica de urmărirea penală.
  Șeful DNA se adresează Procurorului General, iar ultimul la Președinte, camere și respectiv PE.

  Apreciază

 • 31. Bască ilie  |  30 septembrie 2014 la 11:17

  Cine va băga o strâmbă în PE, pentru urgentarea ridicării imunității lui Dan Nica, va vorbi de rău despre infractorii din România. 🙂
  Abramburica a preferat un alt calcul, să scape de urmărirea penală, când a renunțat la mandatul de europarlamentar. Are mai mare încredere în protecția majorității senatorilor României.
  Împărțirea lotului național de 9 candidați la DNA, în cele două categorii de cereri de începere a urmăririi penale- de la Președinție (pt. cei predați la DNA) și de la Parlament (protejați) – va încurca încurca nițel ancheta penală: primii vor afla curiozitățile procurorilor și le vor transmite ultimilor să se pregătească (să nu fie luați prin surprindere) sau să facă tot posibilul să rămână scapați de urmărirea penală. Nici nu știi cine-i mai dispus din toți 9 să colaboreze cu anchetatorii: cu cât numărul anchetaților scade, cu atât se reduc șansele DNA de a-și găsi strategia de anchetă fructuoasă.
  Dacă mai adăugăm sursa FBI și interesul internațional pentru urmărirea cazului, se anunță o creștere a consumului de popcorn. 🙂

  Apreciază

 • 32. neax  |  30 septembrie 2014 la 12:12

  Bună ziua

  Nora 15, ia uite ce supărat e Ţiriac (dracula economiei germane, cum îl alintă ghizii nemţi când vin autocarele din Germania să vadă casa unde s-a născut, pe strada Sforii (sforarilor sau sforăitorilor ar fi fost mai potrivit).
  Fără legătură cu asta, mai ştie cineva unde găsesc clipul acela în care un funcţionar se distrează cu exerciţii de supravieţuire la birou, după terminarea programului, neavând bani de expediţii adevărate? Ceva gen Happy Fish sau similar.

  Apreciază

 • 33. Bască ilie  |  30 septembrie 2014 la 13:04

  Zise Iohannis recent despre incompatibilitatea din dosarul aflat pe rolul ICCJ: „Eu stau foarte solid cu acest caz, nu imi fac niciun fel de probleme”
  Miroase a alt Kaputt pentru acest candidat solid, după ce azi un trio judecătoresc de la ICCJ a admis în principiu recursul formulat de ANI, adică a găsit cel puțin un nod în păpurișul solidului, altfel ar fi respins cererea de recurs din capul locului.
  Nu știu dacă azi s-a hotărât admisibilitatea recursului în unanimitate sau cu scorul de 2:1. În cazul cel mai probabil al unanimității, completul se poate pronunța rapid, după ce va fi primit reacțiile părților în termen de 10 zile, și nu-l văd bine pe solidul ud.

  Apreciază

 • 34. theo  |  30 septembrie 2014 la 17:52

  „PONTA; UN PREMIER PROFUND CORUPT”
  se pare presedintele stia viatza zbuciumatä a golanului mitoman

  Apreciază

 • 35. dictaturajustitiei  |  30 septembrie 2014 la 20:17

  Bună !
  Nora, titlul este extraordinar de bine ales. 😀 Totul merge mai departe și cât de multe mai sunt de descoperit!

  Apreciază

 • 36. theo  |  30 septembrie 2014 la 22:17

  tare imi este fricä, vor manevra termenele,vor pierde dosare,
  ca bechtel, vor mintzii, si se musamalizazä-

  Apreciază

 • 37. noradamian  |  1 octombrie 2014 la 21:27

  Seara bună, prieteni! 🙂 Tocmai am revenit din sălbăticie (de pe coclauri unde nici semnal n-am avut) și, la ce mizerie s-a scos la iveală din tomberonul politicii în doar două zile, mi-e și greu să mai spun ceva, fi-le-ar microsoftul lor de cleptozauri!

  Apreciază

 • 38. noradamian  |  1 octombrie 2014 la 21:44

  Bsk, iohannis e compatibil cu șleahta de pseudoliberali din ACL fiindcă si el e un pseudosas! Am și acum prieteni sași din vremea liceului, tocmai fiindcă erau de încredere, vorba li se potrivea cu fapta. În cazul meisterului sibian, ”ein mann, ein wort” nu prea ține. Șansa lui vine strict din faptul că nu e ponta.

  Apreciază

 • 39. noradamian  |  1 octombrie 2014 la 21:54

  Neax, sforarul îi știe bine și se pricepe la numărat, doar și el a beneficiat în primii ani de ceva privilegii bănoase. Interesant e că și lui i se pare din cale afară amploarea prăduirii!!

  Nu stiu clipul respectiv, dar pare haios! Poate i-ar prinde bine lui musiu truică la un moment dat… 🙂

  Apreciază

 • 40. noradamian  |  1 octombrie 2014 la 21:58

  theo, nu doar președintele stie, problema e că nu prea au ce să facă. deocamdată, cel puțin.

  Apreciază

 • 41. noradamian  |  1 octombrie 2014 la 22:00

  carmen, 35, când am pus titlul, nu stiam că urmează avalanșa asta de ”descoperiri”, crede-mă! 🙂

  Apreciază

 • 42. Bască ilie  |  1 octombrie 2014 la 22:03

  Pentru pseudosolid, e greu de presupus ca trei judecători din cea mai înaltă instanță să-și fi propus un pseudorecurs soldat în final cu acoperirea incompatibilității. Ar însemna ca, după citirea argumetelor prezentate de părți, cei trei judecători să se recunoască învinși, ca și cum ar spune că au bătut câmpii când au văzut motive de admisibilitate, iar avocatul solidului le-a deschis ochii în ultima clipă. 🙂

  Apreciază

 • 43. noradamian  |  1 octombrie 2014 la 22:11

  Da, speranța lui ( și a acelistilor lui) este ca rezultatul să vie pe la-nceputul lui 2015 și să nu-l mai afecteze cu nimic! A și zis asta…

  Apreciază

 • 44. theo  |  1 octombrie 2014 la 22:18

  pe mine mä deranjazä impertinentza lui täri-zglobiul mosulicä
  pt. DNA, nu convoacä el senatul”

  Apreciază

 • 45. Bască ilie  |  1 octombrie 2014 la 22:20

  În cazul admiterii recursului formulat de ANI, cea mai spinoasă parte a prolemei juridice nu este dacă CCR va fi de acord ca solidul să primească sau nu mandatul în cazul câștigării alegerilor, fiindcă este mai probabil să piardă în turul doi (dacă se califică) și nu vom mai afla cum au avut de gând judecătorii CCR să soluționeze atribuirea medaliei de aur. Mult mai interesant ar fi de întrevăzut situația admiterii recursului înainte de stabilirea celor doi finaliști, adică dacă solidul Iohannis, plasat pe locul doi după centralizarea voturilor exprimate în primul tur, ar mai avea dreptul să continue cursa în detrimentul candidatului de pe locul trei. 🙂

  Apreciază

 • 46. noradamian  |  1 octombrie 2014 la 22:23

  theo, tăricică-moșulică e doar o coadă de topor!…

  Apreciază

 • 47. noradamian  |  1 octombrie 2014 la 22:24

  Bsk, nu mai e mult și o să vedem….

  Apreciază

 • 48. noradamian  |  1 octombrie 2014 la 22:38

  …Chemată la DNA în ajun de alegeri, udrea nu crede în coincidențe! (n-o fi realizat că cu asta dă în Băsescu??)
  Ca să vezi: toți cei care au treabă cu DNA și cu ANI zilele astea nu cred în ”coincidențe”! Ai zice că citează din bombonel cel care nu credea în arestările de vineri seara…

  Apreciază

 • 50. Bască ilie  |  1 octombrie 2014 la 22:40

  @49
  🙂
  Nici eu nu cred în coincidențe înlănțuite. 🙂

  Apreciază

 • 51. noradamian  |  1 octombrie 2014 la 22:58

  D.L. cu un coment fain pe FB :
  ”Dacă nu se mai prezintă Ponta, votăm cu Iohannis, că ăsta se bate singur în turul II, deci câștigă Macovei.”

  Apreciază

 • 52. Bască ilie  |  1 octombrie 2014 la 23:15

  În afacerea Microsoft-Fujitsu, Ponta s-a implicat ca lucrător acoperit și erou în folosul comunității, ca să primească felicitări, după cum chiar el a sugerat recent. Din cauza acestor merite deosebite, nu-l afectează nicio deconspirare. O fi imun la orice, dar mai dezamăgitoare ar fi alarma falsă din răzgândirea președintelui.
  Parcă ar fi momentul să ne lămurim pentru cine a anunțat ultima țeapă. 🙂

  Apreciază

 • 53. noradamian  |  1 octombrie 2014 la 23:22

  Depinde de ce vor povesti la DNA niste domni care n-au scăpare. Ca de pildă dl. Nica.

  Apreciază

 • 54. Bască ilie  |  1 octombrie 2014 la 23:28

  Comunitatea interlopilor politici și a acoliților lor beneficiază de publicitate promoțională nesperată. Numai alegerea președintelui salvator le oblăduiesc speranțele de supraviețuire în afara pușcăriei.

  Apreciază

 • 55. Bască ilie  |  1 octombrie 2014 la 23:30

  Numai alegerea președintelui salvator și parlamentul supervizor…

  Apreciază

 • 56. noradamian  |  1 octombrie 2014 la 23:33

  …Iar în acest scop, n-au precupețit nimic. E greu de anticipat ce se va-ntâmpla.

  Apreciază

 • 57. Bască ilie  |  1 octombrie 2014 la 23:37

  Recuperarea prejudiciului vehiculat poate să doară mai tare decât pedeapsa.

  Apreciază

 • 58. noradamian  |  1 octombrie 2014 la 23:38

  Noapte bună!

  Apreciază

 • 59. noradamian  |  1 octombrie 2014 la 23:39

  Bineînțeles! Dar să vedem cine si cum o să facă asta.

  Apreciază

 • 60. Bască ilie  |  2 octombrie 2014 la 12:04

  Cetățeanul slugarnic, are alergie la decalogul MM și se arată din nou superdotat cu contraargumente infailibile:
  „[Nota Politeia: o singura dorinta de-ar fi pusa in realitate si s-ar imbunatati viata politica! Insa cine sa o faca, Parlamentul PSD?]”
  *
  Noi, prostimea, ce să mai înțelegem din pretențiile cetățeanului mai mult ca perfectul?

  1. Mai mult ca perfectul are vreun candidat acceptabil dintre cei văduviți de sprijinul parlamentului PSD sau îi consideră potriviți la Cotroceni numai pe cei cu pesedeaua în spate: Ponta, Tăriceanu sau vreun alt acoperit?

  2. Se înțelege că numai candidatul virtual MRU ar fi fost în stare să-și atingă obiectivele din platforma sa electorală virtuală și să liniștească poftele cetățenești. Câtă vreme MRU s-a dat prezidențiabil hotărât, n-am auzit nicio obiecție a slugarnicului față de neputința acestui candidat ideal în fața Parlamentului PSD-ist (nu mai zic de anduranța trecută în fața unui parlament mai puțin PSD-ist din primăvara 2012). .

  3. Parlamentul va rămâne cu certitudine al PSD după alegerile din noiembrie 2016 și/sau cetățeanul slugarnic agreează numai un președinte susținut de PSD întreaga durată a mandatului prezidențial 2015-2019? Argumentele cameleonice și contradictorii, în funcție de fragilitatea manipulatorului și de candidatul lui preferat, sunt probe de desconsiderare sfidătoare a cititorilor din mediul virtual.

  4. Sperietoarea cu suspendarea viitorului președinte ales este pentru cei săraci cu duhul și neadaptați la ideea votul din nov. 2014 pe un candidat mai puțin atașat de valorile interlopilor politici. E mai greu de justificat în ochii Occidentului suspendarea unui președinte în primii doi ani de mandat, când ori n-are timp să greșească și să adune motive pentru atârnare într-o altă harță neagră, ori încă mai poate fi salvat de la demitere printr-o susținere suficientă la referendum. Clarvăzătorii anti-Macovei nu acordă nicio șansă României pentru un altă configurație parlamentară- nepesedistă – după decembrie 2016, în schimb, când își argumentează preferința pentru alte candidaturi la prezidențiale, nu-i mai încurcă Parlamentul PSD înainte și după decembrie 2016.
  Puțină decență nu strică! Prea puțină se adună în neinspirații memorabile și lasă urme.

  Apreciază

 • 61. Bască ilie  |  2 octombrie 2014 la 12:09

  O altă configurație parlamentară după decembrie 2016 are șansa ei și nu poate fi eliminată de dragul sperietorilor din argumentațiile lamentabile.

  Apreciază

 • 62. noradamian  |  2 octombrie 2014 la 12:40

  Sperietoarea respectivă e din categoria pseudoargumentativă ”NU”!
  Altfel spus dacă idolul susținut de d-lor s-a dovedit un oportunist căcăcios, un candidat sănătos, cu șanse de a câștiga competiția, se va îmbolnăvi sigur, de diaree 😀

  Apreciază

 • 63. noradamian  |  2 octombrie 2014 la 12:44

  Întreb și eu: cum e mai suportabil: ”coabitare”( formula Băsescu) sau ”colaboraționism”- intenția ”corectoare” a candidatului Iohannis? Mă refer la orice formulă în care apare ponta cu un parlament obez la dispoziție.

  Apreciază

 • 64. Bască ilie  |  2 octombrie 2014 la 12:57

  @65
  Da, dilemă mare! Farsele din așa-zisele argumente etalate de unele tabere, forțate să inventeze artificii convingătoare, excelează când ignoră alternativa la coabitare, adică taman consensul liniștitor al lui ilici. 🙂

  Apreciază

 • 65. noradamian  |  2 octombrie 2014 la 13:59

  Tia Șerbănescu: …”Multă lume s-a îmbogățit din contractul ăsta. Tot anturajul lui Năstase în frunte cu celebrul Bittner și melomanul Remus Truică. Marea întrebare e însă dacă se pot recupera banii. Poate că le dă FBI de urmă că la noi cu recuperările merge mai greu. Nimeni nu dă înapoi. Toți iau înainte. Citat în dosar de un martor, premierul Ponta n-a rezistat vechiului său obicei de a acuza o comandă politică: „s-a dat ordin pe unitate să fiu și eu acolo”. S-a grăbit să anticipeze un ordin care n-a fost dat. DNA a confirmat că Ponta n-are nicio calitate în acest dosar. În general, n-are nicio calitate. Înainte de a se disculpa la televizor, premierul tocmai făcuse o rectificare bugetară unde împărțise atât de bine surplusul (1,1%) de încasări încât a miluit toate ministerele și primăriile. A făcut cinste înainte de alegeri. Doar investițiile au dispărut. Cu autostrăzi cu tot”…

  Apreciază

 • 66. theo  |  2 octombrie 2014 la 15:28

  cand oare se ajunge la Täriceanu,?? la escrocheriile lui cu rompetrol,sterling si altele, la contracte fictive si spälare de bani
  la averea depozitatä pe alte nume,rubedenii,konturi afarä.

  Apreciază

 • 67. noradamian  |  2 octombrie 2014 la 15:34

  Curând, theo! Tăvălugul odată pornit nu se va opri. Iar tăriceanu e amestecat în toate, de-aia s-a și pus la dispoziția pesede.

  Apreciază

 • 68. theo  |  2 octombrie 2014 la 16:42

  sper, la täri-zväpäiatul vor descoperii mafia adeväratä

  Apreciază

 • 69. noradamian  |  2 octombrie 2014 la 23:57

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 70. Bască ilie  |  3 octombrie 2014 la 00:15

  Somn ușor după liniștea dinaintea gălăgiei!
  Se apropie ziua acoperiților descoperiți! 🙂
  *

  Apreciază

 • 71. Bască ilie  |  3 octombrie 2014 la 00:22

  Toate drumurile duc la Bombo! 🙂

  Apreciază

 • 72. noradamian  |  3 octombrie 2014 la 00:26

  „La o mica receptie, mi-a spus cineva asa: maine, cel tarziu duminica. Sa va tineti respiratia. Microsoft a fost peanut”. (D.T.)

  Apreciază

 • 73. Bască ilie  |  3 octombrie 2014 la 00:43

  Nu citisem așa ceva. Mă gândisem la:
  -momentul începutului de campanie (mai târziu n-ar rămâne prea mult timp de rumegare și asimilare),
  -deconspirarea acoperiților întrebați să spună „da ori ba” nu poate fi încriminată (din moment ce chiar legea i-a obligat să spună adevărul);
  -nu reușesc să mi-l imaginez pe pirat fugind de răspunderea promisă și fofilat în tăcere ca un laș. 🙂

  Apreciază

 • 74. Bască ilie  |  3 octombrie 2014 la 01:08

  Bombo a fost Tartorul-marsupiu-formator. De la el pornesc și la el se întorc mișcările de culise. Ce naște din Tartor se numește marsupleant acoperit-descoperit.
  Pentru magistrați, spre deosebire de politicieni, interdicția acoperișului nu se referă numai la trecutul dinainte de 1990 și nici nu se rezumă la condiția de a fi avut apucături de poliție politică, ci legea le-a interzis să fie legați de servicii postdecembriste și în orice formă, inclusiv ofițer acoperit. În plus, viceversa, acoperitul n-avea voie prin lege să activeze în magistratură. Chiar dacă unele prevederi legale au intrat în vigoare ulterior perioadei suspectă de acoperiș în parchet, nu ai cum să-l acuzi pe cel care ar deconspira o atare situație din trecut.

  Apreciază

 • 75. Bască ilie  |  3 octombrie 2014 la 01:56

  După ieșirea în decor a lui Robert Turcescu, la TV-uri s-au desfășurat avalanșe de sperietori dresate să enunțe avertismente despre încălcarea Omertei și jurământului, prin interpretări aiuristice ale legilor, mincinoase prin omisiune și exagerate în părțile esențiale. Niște panicați au ieșit la rampă cu dinții încleștați, ca să-și prezinte lecțiile de îndobitocire în masa credulilor ținuți la discreția lor sub acoperiș, șantajabili și înfricoșați.
  După doctrina și practica securistă postrevoluționară, cea mai dorită lecție de avertisment pentru cine s-ar gândi să încalce legea tăcerii este învățătura de minte: pedepsirea celui picat în păcat, cu ecou de sperietoare pentru viitor.
  Am citit și văzut recent cam multe atitudini de condamnare a gestului lui Turcescu, inclusiv a prezenței marionetelor acoperite din presă, racolate și infiltrate, însă mai nimic despre curajul ieșirii lui Turcescu – spre deosebire de cei rămași ascunși (eroi naționali, ha?) – și nici despre păpușari. 🙂
  Ba mint, păpușarii sunt lăudați, c-așa-s oriunde în lume. Zău?
  E o contradicție grosolană de termeni în acestă explicație. Peste tot în lume adică în politică, magistratură și presă? Atunci trebuie anulate legile și normele deontologice de la noi ca la nimeni, ca să fie lăudați toți, marionetele și păpușarii – eroi mondiali de uz național – fără discriminare. 🙂

  Apreciază

 • 76. Bască ilie  |  3 octombrie 2014 la 09:36

  Ordinul pe unitate în frontul de salvare națională a acoperiților – Ostracizați-l pe Turcescu și speriați-i pe amatorii de evadare! – înseamnă descurajarea descoperirilor și mobilizarea la munca onestă de executare a comenzilor:
  -Dragi nedescoperiți din toate serviciile, uniți-vă! Rămâneți la locurile voastre și produceți în continuare la comandă! Patria vă va fi recunoscătoare. Cine face ca Turcescu ca el să pățească! Nu tolerați gestul lui admirabil în ultimul ceas, fiindcă distincția ne poate distruge edificiul de serviciu și acoperișul. Rămâneți ascunși în strategia acoperitoare „Toți sunt la fel”!

  *
  Contrasemn(al)ează:
  Adevărul SRI-ului
  Evenimentul pentru SIE
  Gândul DGIPI-ului
  România liberă din DGIA
  Actualitatea STS-ului
  Gardianul SPP-ului
  Jurnalul Național
  Capitalul colaboratorului
  Libertatea turnătorului
  Independentul acoperit.
  Ziua de ieri. 🙂

  Apreciază

 • 77. Bască ilie  |  3 octombrie 2014 la 10:26

  CSM-ul solicită periodic CSAT-ului să verifice, după dispozițiile art. 7 din Legea 303/2004, dacă judecătorii și procurorii sunt ofițeri/colaboratori ai serviciilor de informații. Cum răspunsul corect depinde numai de interesul serviciilor de a-și deconspira acoperiții, întrucât nimeni nu verifică adevărul ascuns în arhivele secrete, răspunsul mincinos are toate condițiile să rămână la fel de acoperit într-o joacă interminabilă: proștii întreabă sistematic, necontrolabilii răspund la fel.
  Ba, colac peste prostia descoperită periodic, șefii serviciilor își recunosc transparent ipocrizia, explicând că din caracterul secret al informațiilor clasificate ei înțeleg doar partea secretoasă de neaplicare a legilor, adică ei sunt mai presus de lege și nu-și permit să spună adevărul despre ofițerii lor acoperiți în magistratură.
  Idem pentru protejarea acoperiților din politică: Parlamentul întreabă, aceiași mincinoși răspund în aceeași bătaie de joc!
  Acest teatru solemn cu limba de lemn merge uns în democrația acoperită de minciuni pentru creduli. Au fost ticluite doar comisii parlamentare de control imaginar al serviciilor: Controlorul acoperit din Parlament lucrează vesel într-un cerc vicios: „Eu mă fac că te controlez, tu te prefaci că mă deconspiri”. 🙂
  Legea-i lege numai pentru grivei.

  Apreciază

 • 78. Bască ilie  |  3 octombrie 2014 la 10:57

  S-a expus telegenic un „raționament” năucitor de credibilizare forțată a serviciilor în problema ofițerilor acoperiți-interziși de lege în politică, instanțe și parchete. Nu numai zombiprezenții TV dresați au susținut ideea telegenică, ci și unii jurnaliști.
  Culmea judecății lor acoperitoare sună așa:
  *
  „Din moment ce legea a interzis activitatea ofițerilor acoperiți în politică și magistratură, înseamnă că așa ceva nu există”. 🙂 🙂 🙂
  *
  Cu alte cuvinte, după capul traducătorilor încrezători în adevărurile absolute ale serviciilor, în țara minunilor – România postrevoluționară – nicio lege nu este încălcată, iar acest adevăr infailibil este prevăzut tot printr-o lege… în ipoteză. 🙂 Orice încercare de raționament pornit prin schimbarea acestei ipoteze a credulului incurabil va conduce la o concluzie greșită și manipulatoare. 🙂 Or, nici așa ceva nu există. 🙂 Totul este numai așa cum ni se servește. 🙂 🙂 🙂

  Apreciază

 • 79. noradamian  |  3 octombrie 2014 la 12:49

  Ziua bună! 🙂 Bsk, ”“Din moment ce legea a interzis activitatea ofițerilor acoperiți în politică și magistratură, înseamnă că așa ceva nu există”. Excelent spus! Pentru absurdistanezi, asta nu e glumă ci adevăr.

  Apreciază

 • 80. noradamian  |  3 octombrie 2014 la 12:51

  tot ce se-ntâmplă arată că în momentul ăsta trăim într-un stat captiv politic. Armata de cotropire înaintează pas cu pas, iar semnatarii și contrasemnatarii actelor de prăduială si a hârtiilor acoperitoare mai au nevoie doar de un număr suficient de contrasemnături din partea boborului electoral…

  Apreciază

 • 81. noradamian  |  3 octombrie 2014 la 13:05

  Da, tiribombo e și aici și dincolo și în ce s-a descoperit și în ce se va mai descoperi! Față de astea toate, trofeul calității pare o glumiță.
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/exclusiv–adrian-nastase-a-aprobat-memorandumul-privind-parteneriatul-cu-microsoft–repartizarea–milioanelor-de-dolari–rolul-lui-dan-nica-351612

  Apreciază

 • 82. Bască ilie  |  3 octombrie 2014 la 13:34

  Salve, Nora!
  Concluzionezi ca de obicei – cum aș vrea eu 🙂 – din amalgamul de idei și fapte ce guvernează viitorul sumbru. Unele transpar nedemonstrabile judicios, altele sunt evidente, deosebit de grave, dar minimalizate – din neglijență, superficialitate, comoditate, inerție ș.a. – până când ne vom lovi tardiv de faptul consumat sau ne va lecui obișnuința neputinței printre sferele oculte ale puterii în formele ei de perseverență: puterea parveniților, a banilor, a succesorilor de „drept” ai terenului marcat în 1990, a submediocrității, lăcomiei sau, poate cea mai periculoasă, puterea câștigurilor dobândite ireversibil.

  Apreciază

 • 83. noradamian  |  3 octombrie 2014 la 13:52

  Uite una și aici (nu stiu dacă e o opinie credibilă sau o intoxicare)

  ”Probabil ingrijorat de sondajele secrete care nu-i dau prea mari sanse de reusita primarului sibian la presedintie, fie si daca va apuca sa candideze, Vasile Blaga, ca un adevarat „animal politic”, se pare ca s-a hotarat sa nu mai joace totul pe o singura carte. Mai ales ca aceasta pare de pe acum necastigatoare. Asa ca, dupa cum sustin sursele noastre, liderul pedelist s-a hotarat sa-si suie acum „sacii” personali in caruta actualei si, probabil viitoarei Puteri pontiste. Acum, ce va da la schimb in cadrul acestui veritabil „troc” electoral, nu este greu de banuit. Dar cum nici nemtii nu au fost anuntati, la 23 august, ca aliatii romani au intors armele impotriva lor, nici Iohannis nu va fi probabil pus la curent cu strategia duplicitara a „buldogului”.

  Comentati si cititi aici: http://www.enational.ro/news/politica/vasile-blaga-intoarce-armele-ca-la-23-august-433035.html/#ixzz3F4pJX958

  Apreciază

 • 84. Bască ilie  |  3 octombrie 2014 la 14:03

  @Mi-am exprimat constant temerea salvării pe pluta pesedistă, dar a PNL-ului.
  Probabil pentru Buldog ține tot de normalitatea transpartinică întemeiată pe tradiția postdecembristă.
  *
  Adrian Pătrușca:
  „În contextul scandalului Microsoft, DNA ar face bine să sufle și-n iaurt și să se autosesizeze. Să caute ce se ascunde sub pălaria de cowboy a lui Ponta”.

  Apreciază

 • 85. noradamian  |  3 octombrie 2014 la 14:12

  În PSD e panică! Nu mai au încredere unul în altul.În macrofurăciunea Microsoft, se toarnă la greu (n-ar fi prima dată). Eugen Bejinariu a deschis seria…

  Apreciază

 • 86. Bască ilie  |  3 octombrie 2014 la 14:58

  Când panica pesedistă va da de pământ cu pălaria de cowboy a lui Ponta, va fi o zi mai mare decât noaptea cuțitelor lungi. 🙂
  De-o fi să vină ziua asta, s-ar reduce drastic numărul belelelor pe cap de locuitor.

  Apreciază

 • 87. Bască ilie  |  3 octombrie 2014 la 15:55

  Europarlamentarul PMP, Cristian Preda:
  “O voi vota pe Monica Macovei! Regret că am atacat-o pe nedrept”.
  *
  Admirabil și rarisim! Caracter surpinzător de independent!
  Pe când un gest asemănător la…? Se mai simte careva?
  Da, da, chiar și dintre susținătorii vocali din prezent ai Monicăi Macovei.
  Fără conștientizarea concretă a greșelii, simultan cu regretul exprimat, simpla trecere a pârleazului cu capul în nisip, ca și cum nimic nu s-a întâmplat anterior, îmi insultă memoria și mă dezgustă.
  Cu toată antipatia pe care mi-a provocat-o, Cristian Preda dovedește o demnitate mult mai credibilă decât a oscilanților care mizează pe uitare și nebăgare de seamă… (Repet, se mai simte careva?) 🙂

  Apreciază

 • 88. Bască ilie  |  3 octombrie 2014 la 17:07

  Cu toată antipatia pe care CP mi-a provocat-o până la alegerile europarlamentare. Cu toate c-ar fi onest din partea lor, nu sper să se simtă în aceeași postură a lui CP și comentatorii duplicitari – afectați la bibilică de Alzheimer- cu semnalizare de susținere a MM și cu măciuca tot pe MM. Fii bărbat, prostane! Ori laie, ori bălaie, că nu-i bai niciuna dintre preferințe! Mi-e prea silă ca să mai dau detalii. Valabil și prostanco! 🙂

  Apreciază

 • 89. Bască ilie  |  3 octombrie 2014 la 17:21

  Dicționarul explicativ al corupției românești s-a redeschis acum câteva minute la Cotroceni, în nota obișnuită, clar și apăsat. Nu-i nevoie să exprim elogii și alte exteriorizări infantile de admirație nețărmurită. Asemenea faze nu-și găsesc rostul decât la obsedații pătrunși de adulație nestăpânită și necondiționată.

  Apreciază

 • 90. theo  |  3 octombrie 2014 la 17:51

  C Preda, un oportunist, s-a läsat ales de PMP, dar acum sustzine MM, nu mä intereseazä Udrea, dar dupä ce esti ales……….. a fäcut asta mereu. nu mi-a pläcut niciodatä.

  Apreciază

 • 91. theo  |  3 octombrie 2014 la 17:56

  este f. interesant, a subliniat presedintele,
  „cei care au vorbit sunt romani de aici din tzarä”

  Apreciază

 • 92. Bască ilie  |  3 octombrie 2014 la 18:07

  Nu mă impresionează cum a ales Preda să-și deconspire opțiunea de vot pentru Monica Macovei (da, ăsta-i oportunism), ci numai recunoașterea faptului că a nedreptățit-o și regretul declarat.
  Dacă m-ar încălzi votul anunțat de CP pentru MM, n-aș fi amintit de alți oportuniști, dezgustători, care au criticat-o până nu de mult și acum se dau mari susținători ai ei. Despre atitudinea anterioară deplorabilă sau vreun regret, mucles!

  Apreciază

 • 93. Bască ilie  |  3 octombrie 2014 la 20:55

  Unde suntem? 🙂
  *
  „Dacă tot suntem aici, nu pot să nu remarc că tonul radical al Elenei Udrea servește exclusiv lui Victor Ponta. Și, dată fiind izomorfia evidentă dintre carierele lor politice & rețelele lor de afaceri, îmi vine greu să cred că această paradoxală „neutralizare prin radicalizare” a unui segment al dreptei e făcută întâmplător. În orice caz, îmi confirmă o dată în plus cât de nocivă e Elena Udrea pentru politica românească. Dacă va câștiga alegerile, Victor Ponta o va face și pentru că o parte a electoratului Elenei Udrea nu va vota candidatul dreptei din turul 2. Altfel spus, Elena Udrea joacă în fond cam același rol pe care-l au Tăriceanu & Meleșcanu – acela de iepure al lui Victor Ponta. Contez pe luciditatea unora dintre susținătorii ei de a înțelege, în ceasul al doisprezecelea, acest lucru”.
  *
  Ei, aș! 🙂
  http://www.contributors.ro/reactie-rapida/victor-ponta-pisoia%C8%99ul-apocaliptic/?cfcc

  Apreciază

 • 94. noradamian  |  3 octombrie 2014 la 21:07

  Am remarcat si eu niste asocieri si disocieri în articolul respectiv, altfel bunicel 🙂

  Apreciază

 • 95. noradamian  |  3 octombrie 2014 la 21:09

  Se va întoarce Turcescu? Unde?…
  http://www.stiripesurse.ro/robert-turcescu-pune-conditii-doar-asa-ma-intorc-in-presa/

  Apreciază

 • 96. Bască ilie  |  3 octombrie 2014 la 21:34

  Nu prea cred în fericirea declarată a lui Robert Turcescu. O consider forțată, după cât de des s-a grăbit s-o repete (probabil ca să estompeze ceva din partea umilitoare a recunoașterii și să nu pară prea învins în ochii urmăritorilor).
  În ciuda dezaprobării activității duplicitare a mercenarilor acoperiți cu sarcini de turnătorie, manipulare a minții cititorilor/privitorilor și de manevrare/influențare a activității profesionale în interesul stăpânirii adoptive 🙂 , eu admir curajul și hotărârea lui riscantă de a se rupe de păpușari, fiindcă țin la distincția evidentă dintre un auto-deconspirat și un acoperit netulburat de nimeni/nimic, nici de eventuala conștiință proprie.

  Apreciază

 • 97. noradamian  |  3 octombrie 2014 la 21:47

  Poate e impropriu spus „fericire” dar fără-ndoială o asemenea eliberare înseamnă aer proaspăt pentru suflet… Și credibilitate, dacă va reveni în presă.

  Apreciază

 • 98. Bască ilie  |  3 octombrie 2014 la 21:49

  @97
  Probabil am reușit să creez confuzia dorită cu al meu „Ei, aș!”. 🙂
  Am adăugat două perechi de vorbe pentru cap și coadă. 🙂

  Apreciază

 • 99. noradamian  |  3 octombrie 2014 la 21:51

  Uite si un alt gen de decalog, al Georgetei Condur, glumeț dar cu substrat serios, la care subscriu :

  _____
  1. Să nu ai alt obiectiv mai important, pe termen scurt, în afară de victoria în turul decisiv.

  Există viață și după turul întâi. Fii calm și concentrat, astfel încât, dacă unii dintre prietenii tăi dezamăgiți vor ceda psihic, să poți fi tu acela care ridică steagul din noroi și repornește la luptă. Dacă nici obiectivul pe termen scurt nu este atins, tot va fi nevoie să ridice cineva drapelul și să organizeze rezistența.
  Important e ca niciunul dintre momentele dificile să nu te găsească isteric, dărâmat psihic sau separat de potențialii tăi aliați prin tranșee imposibil de trecut.

  _____
  2. Să nu-ți faci chip cioplit din niciun candidat, nici să te închini lor.

  Dacă faci astfel, nu ești util decât pe termen scurt. Micii dumnezei politici vin, pleacă, se nasc și mor, iar tu vei ajunge un oarecare sperjur: ori vei deveni, în cele din urmă, ateu politic, ori unul dintre numeroșii enoriași traseiști. Să nu crezi cu adevărat decât în valori care-ți vor supraviețui și ție, și tuturor candidaților.

  _____
  3. Să nu iei numele dreptei în deșert și să nu pretinzi că numai tu susții cu adevărat dreapta.

  Da, vanitatea este un păcat capital. Fii idealist, dar nu arogant sau fanatic.

  _____
  4. Adu-ți aminte de ziua turului al doilea și o cinstește, neatacând în turul întâi pe vreunul dintre candidații pe care s-ar putea să-i votezi în turul al doilea.

  Nu sădi ură și fanatism, fiindcă ură și fanatism vei culege. Nu propovădui principiul ”cine nu-i cu noi e împotriva noastră”. Și citește ce a spus regele Solomon despre cel care seamănă discordie între frați!

  _____
  5. Cinstește pe vechii tăi camarazi de luptă, chiar dacă au altă opțiune decât tine pe o problemă punctuală.

  Nu amenința, nu jigni, nu bloca, nu da ‘unfriend’, ca bine să-ți fie și mulți ani să trăiești fericit în țară și pe Facebook. Nu-ți urî apropiații întru valori, dacă te concurează, mai mult decât pe adversari. Nu fă ca bolșevicii, care se omorau între ei.

  _____
  6. Să nu ucizi complet speranțele legitime ale niciunui alegător de dreapta, dar, în același timp, să nu le vinzi tu iluzii deșarte.

  Trezirea din fantezie va fi mai dureroasă, dezamăgirea îi va face pe unii să se retragă în cochilie, iar șansele ca visurile tale pe termen mediu și lung să se realizeze vor scădea. În plus, să dai speranțe false omului disperat sau nenorocit, împiedicându-l să facă ceea ce ar trebui să facă, e un act de cruzime.

  _____
  7. Să nu fii desfrânat când faci campanie electorală.

  Fii decent, fii subtil, fii relaxat, fii creativ! Nu fi previzibil, plictisitor, agresiv, nu te comporta ca un postac, nu fi trompeta nimănui și nu-i presa pe apropiații tăi într-așa un grad încât să ajungă să te evite ca pe misionarii care îți bat toată ziua la ușă sau ca pe agenții comerciali de proastă calitate, care cred că dacă te agasează cu insistența lor te vor convinge să cumperi.

  _____
  8. Să nu șantajezi pe nimeni că, dacă nu votează cum vrei tu, îl vei vota pe Ponta în turul al doilea sau nu vei merge la vot.

  Făcând astfel, nu vei atrage voturi, ci le vei îndepărta, fiindcă șantajul nu place nimănui. De asemenea, nu-i forța pe prietenii tăi să arbitreze competiții minore, care înseamnă ceva pentru tine, dar nimic pentru ei sau în tabloul de ansamblu. Nimănui nu-i place să fie presat, după un divorț, să aleagă cu care dintre soți rămâne prieten. Alegerea se produce în mod natural, în timp.

  _____
  9. Să nu minți ”pentru cauză”, să nu mărturisești strâmb cu sondaje false și să nu ceri voturi de la oameni inteligenți tratându-i de parcă ar fi proști, uituci sau neinformați.

  _____
  10. Să nu poftești voturile aproapelui tău ideologic.

  Vei avea nevoie ca el să ți le dea de bună voie în turul al doilea, sau i-l vei da tu pe al tău. Cine nu va face astfel, încalcă prima poruncă.

  Apreciază

 • 100. Bască ilie  |  3 octombrie 2014 la 21:52

  @centa
  Da, RT poate fi de acum încolo mult mai credibil decât un neacoperit nevinovat, darămite decât unul adoptat sub comandă de presă liber consimțită. 🙂

  Apreciază

 • 101. Bască ilie  |  3 octombrie 2014 la 21:56

  1,2,4,5,9 excepționale!

  Apreciază

 • 102. noradamian  |  3 octombrie 2014 la 21:57

  Cred că de maxim interes vor fi în zilele următoare, dezvăluirile și „dezbrăcările”. Un spectacol fascinant, fără-ndoială.
  La Sibiu concurează cu „Astrafest” festivalul filmului documentar care se anunță interesant. 🙂

  Apreciază

 • 103. noradamian  |  3 octombrie 2014 la 22:03

  Da, sunt speciale. Aduc o undă necesară de normalitate si umor 🙂

  Apreciază

 • 104. noradamian  |  3 octombrie 2014 la 22:08

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 105. Bască ilie  |  3 octombrie 2014 la 22:17

  Somn ușor! 🙂
  *

  Apreciază

 • 106. theo  |  4 octombrie 2014 la 12:58

  f, frumos ,multzumesc.

  Apreciază

 • 107. Bască ilie  |  4 octombrie 2014 la 13:15

  Carevasăzică, două grupuri destul de antagonice – udriști și macoviști – își scot ochii cu ce are fiecare. Lingura de scobit globul ocular este folosită și la mâncat fiecare argumentele din dotare. .
  Macoviștii au la îndemână și invocă de regulă calitățile, faptele, performanțele și implicit credibilitatea Monicăi Macovei. La macoviști se mai distinge un anumit grad de independență față de președintele Traian Băsescu, în sensul neaderării cu imbecilitate la susținerea elogioasă. perpetuă și mai ales necondiționată. Nu lipsesc reclamele și reclamațiile anti-Udrea, după toane și materialul clientului.

  Udriștii au inventat scârba de Macovei, iar argumentul lor suprem – mâncat din greu – ar fi acela că, pe măsură ce macoviștii își susțin scârba, udriștilor li se face mai scârbă și n-o vor mai vota. De parcă altfel ar vota-o. Infantilismul acestui motiv de rahat nu se oprește în acest moț, ci se umflă pe nesăturate, fiindcă se vrea și demonstrație de anticipare fundamentată a eșecului Monicăi Macovei în primul tur de scrutin. De parcă nu mai există viață fără calificarea ei în turul doi… dincolo de moartea gatantată de udriști din cauza mofutoaselor lor păsărele anti-Macovei.

  În concluzie, odată ce primul hop e primul tur, fiecare tabără cu ce are în cap și de ștampilat, lupta prematură pentru supremația visată în turul al doilea și amenințarea cu neacordarea votului pentru candidatul celeilalte tabere, în eventualitatea calificării în finală, sunt probe de imaturitate civică de lecuit doar imaginar în timp scurt.
  Alte speranțe? Da, mai sunt multe lucruri de descoperit într-o altă lume… în viața de apoi. 🙂

  Apreciază

 • 108. Bască ilie  |  4 octombrie 2014 la 13:42

  PS. Am experimentat involuntar ce înseamnă să fii ponderat inutil, prin poziționarea mea anterioară cât se poate de rezervată în privința criticilor mele la adresa Elenei Udrea; ba am apărat de multe ori cauza ei și chiar am atras din acest motiv antipatiile unor grădinărese 🙂 Nu m-a deranjat când am fost catalogat udrist prin vecini, cu toate că opțiunea mea la europarlamentare pentru MM nu se potrivea nicicum cu eticheta. Rezultatul experimentului a fost inutilitatea, întrucât scârba Macovei a persistat în comentariile din preajma noastră cu aceeași diplomație și considerație ca și cum aș fi spurcat-o pe Elena Udrea non-stop.
  În concluzie, revărsarea invectivelor și contrelor legate de candidații preferați nu depinde de atitudinea decentă a comentatorilor din tabăra cealaltă, ci de maturizarea fiecăruia în primii 7 ani de-acasă.

  Apreciază

 • 109. Bască ilie  |  4 octombrie 2014 la 14:23

  Nu ni se răspunde cu aceeași conduită conciliantă și respectuoasă față de comentatorii cu preferințe diferite de-ale noastre. Aceleași lipsă de reciprocitate li inutilitate a mai reieșit din modul în care am abordat candidatura lui Cristian Diaconescu.
  Am explicat atunci tot degeaba: 🙂 Și-atunci, ce pretenții să mai emitem în relațiile ireconciliabile, când nu contează ce oferi sau cum înțelegi să armonizezi schimburile de opinii? Până la urmă ni se face lehamite de încercări unilaterale și reacționăm sub impulsul convingerilor confirmate de partenerii noștri ideali de idei în „dialog reciproc inutil”
  *
  151. Bască ilie | iunie 15, 2014 la 12:06
  Prieteni grădinari și vizitatori ordinari, 🙂
  Să ne înțelegem!
  Nu știu dacă ați remarcat, dar eu nu-i aduc elogii sau alte aprecieri entuziaste sau de orice alt fel omului-candidat Cristian Diaconescu. Nu-mi voi schimba această conduită pe viitor și nici convingerile exprimate deja în urmă cu câteva luni despre persoana CD.
  Singura mea schimbare fortuită și justificată dpmdv este acceptarea ideii de candidatură a lui CD, datorită vouă, celor care formați majoritatea pro-CD din imediata mea apropiere, mă supun voinței voastre (repet, numai în privința candidaturii propriu-zise, fără alte schimbări de concepție sau convingeri exprimate). Din respect nu doar față de dorința voastră majoritară, ci și ca dovadă a normalității atunci când suntem dispuși să ținem cont de opinia celorlalți, măcar atât cât să rămânem uniți de un deziderat mai important decât persistența în orgolii sau într-o opoziții obositoare, neavenite în relația noastră virtuală.
  Asta nu înseamnă că nu mă voi bucura în situația eventuală a reușitei lui Cristian Diaconescu din finalul competiției electorale.
  Dimpotrivă, mă voi bucura pentru voi și vă asigur de sinceritatea mea din acest moment.
  *
  https://noradamian.wordpress.com/2014/06/12/efectul-fluturelui-cap-de-mort/

  Apreciază

 • 110. noradamian  |  4 octombrie 2014 la 14:26

  Hello! 🙂 Instructive observații, important e, mai ales acum, să ne ferim de schisme partizanale care inspiră gratis pesedimea. Mai mult, în noua postare.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.319 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.456 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.319 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: