Orizonturi pictate

6 octombrie 2014 at 13:13 136 comentarii

Mai-nainte de a avea loc fizic, între persoane, confruntarea electorală se petrece mental între orizonturile de așteptare ale diferitelor segmente de populație. În zona orizontului roșu-parpaliu „jos băsescu” pictat gros de antene și de RTV înghesuiala fiind în scădere, se fac eforturi deșănțate de a nu se decolora măcar până la încheierea anotimpului electoral. În partea opusă, curentul probăsist susținător al reformării instituționale durabile, cu armătură anticorupție și justiție independentă la temelie, deja transcende personajului Băsescu. Neacceptând rozul strident&dezagreabil al d-nei Udrea pro-reformatorii preferă tonul natural al d-nei Macovei, incompatibil cu prădăciunile roșii. Unele atitudini elitiste, aere de superioritate din sfera susținătorilor ei însă și, mai ales, excesele fanilor zeloși, mai devreme sau mai târziu, o s-o  marginalizeze politic.

Ca și-n alte dăți, în politica bazată pe păcălici instalată de democrația roșie, nu puteau lipsi la apel candidații distractori. Între care unii din aceeași tagmă puși să convingă „că ei îl vor învinge pe ponta”! Dar și celor scârbiți de mocirloasele războaie dâmbovițene li s-a deschis un orizont, bleu-trandafiriu, pavoazat cu post-carduri de capitală europeană. Azi în Sibiu, mâine-n Târgu-Jiu! Pentru o lume sătulă de gâlceavă, imaginea pastelată a „lucrului bine făcut” face mai mult decât o mie de vorbe de clacă. Pentru ei nu contează că e doar o dresătură facilă a unor hârșiți pictori de orizonturi roșii.

Confruntarea între orizonturile pictate va decide rezultatul  dacă nu se petrec pe traseu (ne)așteptate coliziuni cu deciziile justiției care ar anula opera pictorilor și ar face inutilă inventivitatea în metode de înmulțit voturi a d-lui Dragnea &Co.

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , , , .

Electorata de la pompe Gerda lui pandele

136 comentarii Add your own

  • 1. Zorin Diaconescu  |  6 octombrie 2014 la 13:23

    Remarc nevoia de a împinge electoratul de la spate, pentru a-l determina să voteze ceva.
    Românul vrea „să fie bine”, dacă se poate prin efortul altora, pe care e gata să-i aclame, dar nu are un proiect propriu, nici o credinţă care să-l îndrume.
    Suspicios din fire, e uşor de convins că alţii complotează împotriva lui.
    Săracului i se repetă că trăieşte într-o ţară bogată, furată de cei răi. Scenariul se repetă de 4 în 4 ani.
    Replay.

    Apreciază

  • 2. noradamian  |  6 octombrie 2014 la 13:35

    Așa se petrece viața politică pe aici, articolul ăsta nefiind singurul care speră la mai multă gândire critică. Determinismul deșartelor orizonturi naște pseudo-democrație. Iar în toamna asta scenariul a împins realitatea pe culmile disperării…

    Apreciază

  • 3. noradamian  |  6 octombrie 2014 la 13:57

    România următorilor ani ar renaște dacă s-ar respecta decalogul MM. Ar fi nevoie însă, și de o mână de politicieni capabili să pună asta în practică. Și de o societate care, depășind obișnuințele proaste formate în timp, să se implice în construcție. …E posibil?

    Tăriceanu, aflăm, refuză confruntarea televizată cu Monica. Presupun că și ceilalți candidați se vor feri. Știu ei de ce 🙂

    Partea bună e că motorul justiției funcționează din plin.
    Azi, a venit rândul și loteriei române 🙂

    Apreciază

  • 4. noradamian  |  6 octombrie 2014 la 14:46

    Ionut Popescu
    „Să vă zic părerea mea: Eu cred că Robert Turcescu a fost mult mai liber, în gândire și în exprimare, chiar ofițer acoperit fiind, decât o mulțime de mâncători de kkt din presă, care au preferat să înfulece cu polonicul doar pentru a intra în grațiile șefului/patronului… ”

    Apreciază

  • 5. Bască ilie  |  6 octombrie 2014 la 15:31

    Resaluttare!
    Orizontul meu pictat într-un comentariu pe un blog vecin:
    *
    Propulsarea Elenei Udrea pentru cea mai înaltă funcție în stat a pus capăt loialității (dacă a fost reală) față de președintele TB, iar după isprava asta suntem îndreptățiți să urmărim cadidatura nu a loialei EI, ci a profitoarei EU sau, dacă vreți, profitoarea loialității față de viitorul fost președinte TB.

    Prin natura ei, loialitatea se poate manifesta prin îndeplinirea cu devotament și sinceritate a unor obligații numai față de cineva situat pe treapta care generează sau pretinde astfel de obligații. De exemplu, doi parteneri de afaceri pot fi loiali unul altuia prin prisma obligațiilor de a-și apăra interesele firmei și să nu-și ascundă nimic unul altuia. Din momentul în care unul iși vinde acțiunile celuilalt sau altcuiva, odată ce astfel părăsește treapta asociată cu natura obligațiilor fostului partener, s-a terminat cu loialitatea reciprocă, întrucât acele obligații nu mai subzistă.
    Nu mai are nicio legătură (cel mult) probabila fostă loialitate a EU, față de președintele TB, cu credibilitatea sau calitățile unui viitor președinte de ales în locul lui TB, la fel cum aceeași Elena Udrea – dacă are o apetență pentru loialitatea față de președinții României – are libertatea să și-o reconfirme și față de eventualul președinte ales Victor Ponta.
    *
    Dacă doriți să vedeți tabloul întreg:
    http://alegatordedreapta.info/despre-udrobasisti/#comment-3128

    Apreciază

  • 6. noradamian  |  6 octombrie 2014 la 15:54

    Bsk, avem cam același orizont. Altfel, mă bucur că o problemă cam demultișor evidentă, e reluată și lămurită prin diverse părți. Mai bine mai târziu decât niciodată.
    https://noradamian.wordpress.com/2014/06/09/basism-macovism-si-udrism/

    ps. de comedie strădania nobilă a unor vechi pretini de a pune pe butuci câte un blog. altfel nu pot. o văd în lucru acum, politicește, față de copac. Nu-i genul meu.

    Apreciază

  • 7. Bască ilie  |  6 octombrie 2014 la 16:09

    De la primul impuls, titlul postării m-a dus la altul: „Orizonturi roșii”
    S-or fi intersectat în imaginația mea aceiași pictori și culoarea dominantă.
    *
    PS.
    @6
    Sper să nu mă incluzi printre „butucarii” copacului.
    Mă confrunt numai cu ideile scrise, citite, susținute, propagate, și cu argumentațiile lor realiste sau manipulatoare.

    Apreciază

  • 8. noradamian  |  6 octombrie 2014 la 16:23

    Da, asocierea cu „orizonturi roșii” e logică.

    Nu, nu te-am inclus. 🙂

    Apreciază

  • 9. Bască ilie  |  6 octombrie 2014 la 16:27

    Butucarii cei mai eficienți sunt cei din interior, nu vizitatorii. 🙂

    Apreciază

  • 10. Bască ilie  |  6 octombrie 2014 la 16:34

    Asocierea cromatică amintită apare și în postare, sugerată de incompatibilitate: 🙂
    „incompatibil cu prădăciunile roșii”.

    Apreciază

  • 11. noradamian  |  6 octombrie 2014 la 16:38

    Da, da! 😀 ca părere formată în timp, fără adresă, cred că unul sau câțiva anonimi cu compatibilități de gașcă care au încercat demolări de vecinătăți din care s-au ales cu ceva materiale reciclabile nu pot constitui niciodată un liant social. Ca să nu mai vorbim de nucleu de formare al dreptei. În plus, io-s între dreapta și stânga.

    Apreciază

  • 12. noradamian  |  6 octombrie 2014 la 16:47

    Să vărsăm o lacrimă portocalie:
    „De azi, 6 octombrie 2014, PDL din punct de vedere legal nu mai exista. Ramane doar istorie sau o iluzie.

    Tribunalul Bucureşti a admis cererea privind fuziunea prin contopire a Partidului Naţional Liberal (PNL) cu Partidul Democrat Liberal (PDL), noua formaţiune urmând să se numească PNL.
    Prin aceeaşi decizie s-a dispus şi radierea celor două partide politice care au fuzionat, respectiv a PDL şi a PNL, din Registrul special”.

    Apreciază

  • 13. Bască ilie  |  6 octombrie 2014 la 16:54

    Dragă Nora,
    În diversitatea de opinii contra/pro Elena Udrea am adoptat până la anunțarea candidaturii o conduită rezonabilă și ponderată, considerând că ultima performanță digerabilă – președinte PMP – semnifică lungimea nasului, condiția necesară și insuficientă pentru un dialoguri în limitele decenței. De când și-a depășit condiția, s-au consumat bateriile bunăvoinței.
    Dacă vrei, poți să-i zici „experimentul Bască ilie” 🙂
    (am explicat recent pe scurt din ce motiv l-am adoptat și ce-a ieșit: am scos în evidență că nu ni se răspunde cu aceeași atitudine, că nu contează cum ne comportăm în dialoguri pe teme opuse și subiecți antagonici – cum ar fi Udrea vs Macovei – fiindcă înverșunarea nu poate fi înfrântă de idei preconcepute și sechelele celor 7 ani de-acasă).

    Apreciază

  • 14. noradamian  |  6 octombrie 2014 la 17:02

    Corect și perfect explicat. Cine pricepe bine, cine nu, n-ai ce-i face. Să nu uităm că există și dreptul de a greși. Nu și acela de a-i face pe alții să greșească.

    Apreciază

  • 15. noradamian  |  6 octombrie 2014 la 17:05

    Un articol de zile mari. Ce șanse ar avea țara asta dacă ar fi mai mulți care să aibă viziunea și dorința de o pune-n practică, a autoarei!

    http://www.contributors.ro/administratie/planul-national-de-corupere-a-caracterelor/?fb_action_ids=727788080590764&fb_action_types=og.likes

    Apreciază

  • 16. noradamian  |  6 octombrie 2014 la 17:17

    O declarație cu impact chiar la început de campanie: de curând intrat pe FB, Mircea Cărtărescu spune c-a decis s-o voteze pe Macovei.

    Apreciază

  • 17. Bască ilie  |  6 octombrie 2014 la 17:28

    „Ca și-n alte dăți, conform tradiției post-decembriste de păcălici instalată de democrația roșie, nu puteau lipsi la apel candidații distractori.”
    *
    A doua roșie mă obligă să repet: nu apucasem să citesc nimic din postare; doar titlul m-a făcut să văd roșu în fața ochilor. 🙂
    Un candidat distructor mai distractiv ca altul. 🙂
    După primul tur să vezi distracție despre distrugerile candidaturilor, rezultatului și ale sondajelor!

    Apreciază

  • 18. Bască ilie  |  6 octombrie 2014 la 17:42

    @16
    Mircea Cărtărescu, de la „Visul chimeric” și „Parfumul aspru al ficțiunii”, ar avea cu ce să-i alimenteze pe idioții fuduli care au descoperit vinovăția ironizatei Monica Macovei, pe seama basmului scos din inspirația lui Gabriel Liiceanu. N-a fost Liiceanu cauza, ci Monica Macovei ocazia. 🙂

    Apreciază

  • 19. noradamian  |  6 octombrie 2014 la 17:50

    Bineînțeles, „candidații distractori” sunt distractivi prin falsitatea rolului pe care sunt puși să-l joace în comedia alegerilor. cel mai bun exemplu fiind tăriceanu. 😀
    Ceva în analogie cu itemii cu alegere multipla din care studentul alege unul dintre raspunsurile itemului. Lista de variante contine un singur raspuns corect si un numar oarecare de alte variante incorecte, dar plauzibile – numite distractori. 🙂

    Apreciază

  • 20. noradamian  |  6 octombrie 2014 la 17:53

    În alegerile din ultimii ani, cel puțin, sondajele au fost instrumente de manipulare. Unele complet…distractoare, dovedite ca atare de rezultate.

    Apreciază

  • 21. theo  |  6 octombrie 2014 la 18:02

    sondajele sunt manipulate, la noi nu se aruncä asa multzi bani pe sondaje.

    Apreciază

  • 22. Bască ilie  |  6 octombrie 2014 la 18:06

    @19
    Asemănător cu milițienii bancului din epoca roșie, testați la proba de introducere a 3 copuri – un cub, un con și o sferă – într-o masă decupată corespunzător.
    Rezultat: 5% inteligenți, 10% puternici, 85% foarte puternici.

    Apreciază

  • 23. Creanga  |  6 octombrie 2014 la 18:41

    Ziua buna!
    Uraaaaa! Suntem campioni!!! Orizonturi televizate:
    http://adevarul.ro/news/societate/romanii-campioni-mondiali-idiotii-planeteie-1_543181210d133766a8b08c40/index.html

    Apreciază

  • 24. noradamian  |  6 octombrie 2014 la 19:08

    Seara bună! 🙂 Theo, normal, sondajele manipulatoare ar dărâma orice firmă de acest fel într-o societate normală, mai puțin la noi unde din asta trăiesc.

    Apreciază

  • 25. noradamian  |  6 octombrie 2014 la 19:11

    Bsk, 22 pe ăia 85% i-am văzut la lansarea lui plagy pe arena național! Ăilalți 10 %, pe la alte lansări 🙂

    Apreciază

  • 26. noradamian  |  6 octombrie 2014 la 19:13

    Crengulin, tu te bucuri pentru ai de aici, nu? că ăilalți n-au timp să fie idioți 🙂

    Apreciază

  • 27. noradamian  |  6 octombrie 2014 la 19:15

    La ora asta tocmai se deschide Astrafest, la Thalia. Am renunțat în ultimul moment, bate un vânt nebun pe aici, parcă nu-i de plimbare…

    Apreciază

  • 28. Creanga  |  6 octombrie 2014 la 19:18

    Nu ma bucur Nora, doar m-am simtit mai putin idiot pentru ca nu am tv. 🙂 Oare care ar fi explicatia? Oamenii sunt saraci si nu au altceva decat sa stea acasa la tv?

    Apreciază

  • 29. noradamian  |  6 octombrie 2014 la 19:34

    Crengulin da, asta, cred, e explicația esențială. La unii poate fi și ceva psihologic, o dependență, ca de pildă la telepublicul antenist și, mai -nainte, la cel otevist.

    Apreciază

  • 30. theo  |  6 octombrie 2014 la 19:53

    sigur, multe canale, majoritatea de proastä calitate,
    cititul unei cärtzi auzi mai rar, in concediu chiar la mare
    itzi ei o carte, acum se fac paranghelii, totul de prost gust.
    asta este educatzia publicului din päcate.

    Apreciază

  • 31. Bască ilie  |  6 octombrie 2014 la 20:36

    @Nora 25
    Te cred c-ai văzut o parte din cei 85%. (nici nu știm câți sunt în primul rând 🙂 )
    @Creangă
    Aia cu respirația tăiată de la Tapalagă pare să fie aici. ( a apărut ceva în presă chiar de duminică) Încă nu-i confirmată oficial.
    *
    http://www.ziaruldevrancea.ro/actualitatea/1588808835-patru-ministri-de-interne-in-fata-plutonului-de-executie-al-dna.html

    Apreciază

  • 32. noradamian  |  6 octombrie 2014 la 22:01

    Da, theo, fără educație, vai de de generațiile care vin. Excrocheria Microsoft a demonstrat, dacă mai era nevoie, cu ce se ocupă responsabilii educației.

    Apreciază

  • 33. noradamian  |  6 octombrie 2014 la 22:06

    Bsk, 31, ăstia cu respirația tăiată încă mai speră să-i salveze ponta! Desi nici un premier nu se poate lăuda cu o asemenea recoltă de tâlhari dibuiți în timpul mandatului 🙂

    Apreciază

  • 34. noradamian  |  6 octombrie 2014 la 22:07

    Noapte bună!

    Apreciază

  • 35. Bască ilie  |  6 octombrie 2014 la 22:48

    Somn ușor color!
    Roșu și negru, culorile momentului! 🙂
    Pentru nu știu care coincidență. 🙂 🙂 🙂
    *

    Apreciază

  • 36. noradamian  |  6 octombrie 2014 la 22:50

    Vise plăcute, să zicem atunci 🙂

    Apreciază

  • 37. Maria  |  6 octombrie 2014 la 23:01

    Bună seara,
    Nora, îmi place articolul, îmi plac cuvintele. 🙂
    Fac parte dintr-un grup foarte restrâns şi privilegiat de autori de itemi pentru anumite examene. Noi ştim că distractorii, deşi falşi, trebuie să fie plauzibili. 😉 Aşa cum sunt şi cei multicolori pe care i-ai pictat abil.
    Noapte bună tuturor! 🙂

    Apreciază

  • 38. Bască ilie  |  7 octombrie 2014 la 00:03

    De ieri avem un nou partid: PDLipsă. 🙂

    Apreciază

  • 39. Bască ilie  |  7 octombrie 2014 la 00:07

    Odihnească-se în pace cu PNL! 🙂

    Apreciază

  • 40. racoltapetru6  |  7 octombrie 2014 la 09:03

    Din câte îmi amintesc eu, Monica Macovei a avut probleme cu alcoolul în exces, și nici acum nu cred că a „divorțat” de el. Se vede pe chipul ei „expresiv”.

    Apreciază

  • 41. noradamian  |  7 octombrie 2014 la 09:42

    Petru, asta e exact o mostră din ce spuneam în postarea anterioară că livrează de ani buni, ”electorata la pompe”. De când „bețiva MM” cu sprijinul TB (și el „bețiv”) au pus pe roate DNA și ANI! Coșmarul furăcioșilor. La ce frică le produc astea acum, mă mir că cei doi, dar mai ales candidata MM, n-ar fi și drogați. Se vede pe fața lor! Mă-ntreb cum de n-or fi văzut asta Cărtărescu și alții, că au vedere bună, cred…

    Apreciază

  • 42. Bască ilie  |  7 octombrie 2014 la 09:53

    @40
    Petru
    Mi-a plăcut comentariul tău expresiv, încât mi-ai stârnit o curiozitate și mi-am zis să-ți vizitez blogul. Am citit primul banc expresiv:
    *
    În Moldova, la un bordel, un anunț mare la intrare:
    „Vă rugăm să viniți cu dânsili sculati, că n-avem timp di jiujiuleli!”
    *
    La fel ne lucrează politicienii – la meserie înrudită – în campania electorală a democrației originale, fără tematică sau practică pregătitoare.
    N-au timp de jiujiuleli.

    Noroc de tandrele noastre apucături binevenite pentru încurajarea obiectului muncii lor și ridicarea calității actului electoral unilateral.

    Apreciază

  • 43. noradamian  |  7 octombrie 2014 la 10:47

    Maria, multzam! 🙂 Da, realizarea de itemi cu distractori plauzibili cere competențe speciale. Nu e o treabă obișnuită. Și găsirea „distractorilor din politică” cere un fel de pricepere numai că aici scopul e deformativ. Contrar celui din educație.

    Apreciază

  • 44. noradamian  |  7 octombrie 2014 la 11:46

    Lelia Munteanu, senior editor „Gândul”:

    „Carte de citire politică, clasa întâi:

    Noi avem alegeri. Mama votează. Tata nu are bani. Şi bunica votează. Ea are Antena 3. Sorin construieşte o autostradă suspendată. Unde e apa caldă, Sorine?

    Victor stă la Palatul Victoria. Baronii întreabă:

    – Mergem la Cotroceni, Victore?

    Ani are şanse. Vine Klaus. El o roagă:

    – Ani, dă-mi şi mie una!

    Călin Constantin Anton vrea. Ce vrei tu, Tăricene?

    Teodor a întârziat. El promite să plece repede. Drum bun, Teodor!

    Monica are Liiceanu. Elena are.

    Băsescu strigă catalogul. Nu este un catalog. Este un dosar.

    Cuvinte noi: caşcaval. ”

    Apreciază

  • 45. noradamian  |  7 octombrie 2014 la 12:08

    Justiția dă înapoi?
    Sechestrul pus ieri pe activele Lukoil pentru că a ușurat statul român de 230 milioane euro, a fost ridicat azi -la intervenția premierului și a ambasadorului rus. CSM tace.

    Raed Arafat il lauda si decoreaza pe premierul Ponta pentru ” daruirea si eroismul cu care lupta pentru sistemul medical”;
    Adică pentru mortii din Apuseni, pentru bolnavii de cancer care nu au medicamente, pentru persoanele cu handicap din lagarele de exterminare numite centre de plasament, pentru corupția de nestăvilit…

    Apreciază

  • 46. Bască ilie  |  7 octombrie 2014 la 12:49

    MD
    *
    „V. Ponta propune ca la dezbaterea TV intre candidatii din turul II sa participe si, citez, „candidatul la functia de premier”. Bun, rezonabil, …doar in masura in care premierul in exercitiu se angajeaza sa-si depuna demisia in cazul in care pierde alegerile, nu? Sau avem alt caz in care premierul Ponta nu e de acord cu propunerea prezidentiabilului Ponta?”
    *

    https://www.facebook.com/miron.damian?fref=nf

    Apreciază

  • 47. noradamian  |  7 octombrie 2014 la 12:56

    …pseudopontigheticos, mesaj electoral cu bulină, marca victor. sau viorel.

    Apreciază

  • 48. noradamian  |  7 octombrie 2014 la 12:56

    Interesant e că Udrea îl vede premier pe Maior! De ce oare? 🙂

    Apreciază

  • 49. noradamian  |  7 octombrie 2014 la 13:00

    Am selectat câteva filme interesante AFF care merită văzute. Începând din după-masa asta. Poate si povestite, dar mai încolo… 🙂

    Apreciază

  • 50. noradamian  |  7 octombrie 2014 la 13:01

    Apreciază

  • 51. Bască ilie  |  7 octombrie 2014 la 13:42

    @48
    Udrea îl vede premier pe Maior fiindcă și-a anunțat demisia în fața noului președinte (de fapt un fel de consultare, se pune la dispoziția noului președinte, care ar putea să-l lase bine-merci la loc comanda în SRI) și apoi are o aplecare consecventă în fața unor personalități din servicii ( a mai suflat în candidatura lui Maior la prezidențiale; chiar cred în dorința lui Maior de a fi candidat. dar n-a fost să fie… de înduplecat concurentul Ponta și poate nici sondajele 🙂 )

    Apreciază

  • 52. Bască ilie  |  7 octombrie 2014 la 13:48

    Se pune bine cu toată lumea. 🙂

    Apreciază

  • 53. Bască ilie  |  7 octombrie 2014 la 14:01

    Când oamenii serviciilor ies la bătaie pentru infiltrare în activitatea executivului bicefal (guvern sau președinție), înțeleg două îngrijorări/scopuri:
    -să le asigure continuitatea acoperiților din sfera guvernamentală, parlament și sistemul judiciar;
    – criza de cadre mai bine plasate la credibilitate (punct de mare interes pentru manipulare în masă); structura de rezistență postrevoluționară protejează cu toate forțele zona tabu a serviciilor (ce s-ar face cele care evoluează la paralele-paralele? 🙂 ;să riște desființarea ? )

    Apreciază

  • 54. Bască ilie  |  7 octombrie 2014 la 14:31

    @49+50
    Vizionare plăcută!
    Vremea nu-i un impediment decât cel mult la proiecții pe ecran în aer liber. 🙂

    Apreciază

  • 55. noradamian  |  7 octombrie 2014 la 15:07

    Multzam! Îmi place și ploaia când e caldă și energizantă.
    🙂

    Apreciază

  • 56. Bască ilie  |  7 octombrie 2014 la 15:14

    Să ne amintim un mic amănunt! 🙂
    Fie cer senin, ploaie, vânt, ninsoare, în alegeri nu ne căsătorim cu candidații preferați, dar poate fi mai rău de atât. 🙂

    Apreciază

  • 57. noradamian  |  7 octombrie 2014 la 15:21

    și două fresh în ton cu vremea: 🙂

    1. Misterul iertării Lukoil de 230 milioane de euro furate:
    „Ponta, copilot la un raliu sponsorizat de Lukoil”

    2. SRS, la bulău cu executare – doi ani și patru luni
    (în ultimile luni comunicatele de presa ale PNL-ACL erau semnate de proaspat puscariasul senator Sorin Rosca Stanescu).

    … revin mai pe seară.

    Apreciază

  • 58. theo  |  7 octombrie 2014 la 16:36

    cum rämane cu prejudiciu?
    ala a murit,asta la puscärie, dar averea furatä dela romani?
    eu as fi preferat sä le ia tot, aä facä spitate, sä tipäreascä
    abecedare, sä repare sälile teatrelor,etc.

    Apreciază

  • 59. Bască ilie  |  7 octombrie 2014 la 17:39

    Roșca Stănescu a promovat în superliga pușcăriașilor. 🙂

    Apreciază

  • 60. Creanga  |  7 octombrie 2014 la 17:50

    Ziua buna!
    Multumesc dle Recolta, mi-ati deschis ochii, cum nu urmaresc tv-ul nu mi-am dat seama ca M Macovei este mare consumatoare de spirtoase. Probabil de asta a si divortat, cred ca isi batea sotul cand consuma mai mult.
    SRS la puscarie, cine urmeaza?

    Apreciază

  • 61. Bască ilie  |  7 octombrie 2014 la 17:57

    Ar fi nevoie de revizuirea Constituției pentru refacerea forțelor organului suprem în 2 ligi vechi și 2 superligi noi:
    – senatul;
    – camera deputaților;
    – Camera Comunelor Jilava și Poarta Albă;
    – Camera Lorzilor de la Rahova.
    Camerele reunite prin televiziune în circuit închis sau învoire cu transport asigurat pe telescaune construite de chinezi.

    Apreciază

  • 62. Bască ilie  |  7 octombrie 2014 la 20:01

    Antena e aproape, iar Andrei Cornea vrea să ne jucăm de-a baba oarba din primul tur, pentru alegerea unui președinte anume, fie el și eventual incompatibil.
    *
    http://alegatordedreapta.info/despre-udrobasisti/#comment-3180

    Apreciază

  • 63. Maria  |  7 octombrie 2014 la 20:57

    Bună seara 🙂

    @43
    Nora, de bună seamă, dacă se aplică acest sistem de elaborare la modelul politic, o mare parte din electorat va alege distractorii şi va pica examenul naţional…

    Apreciază

  • 64. noradamian  |  7 octombrie 2014 la 21:25

    Seara bună! Bsk, ce socotesc unii si alții care scribălesc pe ici pe colo, pe acasă pe la ei, nu prea contează în târg. Andrei Cornea nu e foarte popular dar, de regulă pare a fi o minte destupată cu un caracter integru. Da` poate l-o fi tras curentu`! Ca și pe Rebengiuc, care ne flutură neobosit proiectele Regio făcute pe vremea lui Boc & Udrea ca să creadă tot amărășteanu că-s operele lui ponta 🙂

    61, ce proiecte politice mărețe pentru patrie și popor or face jupânii la „parlamentul Rahova”! 🙂

    Apreciază

  • 65. noradamian  |  7 octombrie 2014 la 21:30

    Maria, da, există un risc în formulele astea cu distractori politici din materiale refolosibile distribuiți în roluri de candidați serioși. Om vedea… 🙂

    Apreciază

  • 66. Maria  |  7 octombrie 2014 la 21:35

    Nora, om vedea orizonturi… picate. 🙂

    Apreciază

  • 67. noradamian  |  7 octombrie 2014 la 21:37

    Maria, nu mai e mult! Călătoria continuă. Show must go on! 🙂

    Apreciază

  • 68. noradamian  |  7 octombrie 2014 la 21:39

    Crengulin, nu stim cine urmează da` stim că urmează 🙂

    Apreciază

  • 69. noradamian  |  7 octombrie 2014 la 21:44

    Theo, am înțeles că au început pe ici pe colo și confiscările extinse, dar merge ca melcu. Să sperăm că tot o să-i tundă…

    Apreciază

  • 70. noradamian  |  7 octombrie 2014 la 22:00

    Bsk, vai ce face ura viscerală față de udrea din mintea curată a d-nei pora:

    http://www.revista22.ro/articol.php?id=48373

    Apreciază

  • 71. Bască ilie  |  7 octombrie 2014 la 22:36

    @70
    Nora,
    Stelele verzi o dau pe Pora total necredibilă, dar nu-i demontează nimic din ce scrie ea. Cică ar fi suficient că a greșit cândva cu opinia ei împotriva unor politicieni și va greși în orice ar scrie acum și de-a pururi. 🙂 Culmea, aceleași stele practică peste 95% din mesaje prin copiere de la alții mai vârtos decât Ponta. Cu antrenamentul din restul de 5% din ceruri – numai în contur strident de confuz – nu are cu ce s-o contreze pe incredibila Pora.

    PS. Am citit la alegătorii de dreapta că Oreste ar fi zis în seara asta cine-i acoperita: MM.
    Eu aș aminti de 18-19 martie 2012, când Traian Băsescu a trimis aluzii spre Ponta c-ar avea „ceva pe conștiință”. Acoperirea sau altceva, tot o coincidență cu ultimele declarații despre candidatul acoperit.

    Apreciază

  • 72. noradamian  |  7 octombrie 2014 la 23:03

    Bsk, încep să amețesc. Opiniile din media, chiar cele exprimate într-un limbaj jurnalistic corect, abuzează de pseudoargumente, articolele, multe din ele, par atinse de schizofrenie și emană ură.
    Minciuni, confuzie, bârfe. O campanie care produce isterie.

    Sper doar să reziste justiția, unica sursă de însănătoșire pentru societatea asta. Și să rămânem calmi, optimiști și sănătoși 🙂

    Apreciază

  • 73. noradamian  |  7 octombrie 2014 la 23:04

    Noapte bună! 🙂

    Apreciază

  • 74. Bască ilie  |  7 octombrie 2014 la 23:23

    Crește tensiunea politică pe fond roșu aprins.
    Somn ușor! 🙂
    *

    Apreciază

  • 75. noradamian  |  8 octombrie 2014 la 10:31

    Ziua bună! 🙂 Creste tensiunea, fiindcă are de ce! Țara asta chiar stă pe o groapă pestilențială de gunoaie politice, luată acum la curățat serios de justiție. Pentru toate gunoaiele astea intrate în panică, pentru rețelele și avocații lor, ca și pentru boborenii pe care-i îndoapă cu bârfe și fonfleuri, Monica Macovei e o sperietoare.

    http://romaniacurata.ro/toti-oamenii-premierului-victor-ponta-si-afacerea-microsoft/?fb_action_ids=729254007110838&fb_action_types=og.likes

    Apreciază

  • 76. noradamian  |  8 octombrie 2014 la 10:43

    Adrian Papahagi cu o analiză rațională, de-acum o juma de oră:

    Monica Macovei: un vot bine investit
    –Răspuns domnului Profesor Andrei Cornea–

    Domnul Profesor Andrei Cornea, pe care îl citesc mereu cu interes și cel mai adesea cu aprobare, afirmă în ultima ediție a revistei 22 că susținătorii Monicăi Macovei sunt niște naivi (plus câțiva interesați) în luptă cu toată lumea, ceea ce „îl ajută numai pe Ponta”. Naivitatea nu e o scuză, mai ales la o anumită vârstă, spune domnul Cornea, care ne invită să ieșim din „marea coaliție anti-Iohannis” și să-l votăm pe candidatul ACL.

    Domnul Cornea nu reușește totuși să ne explice de ce ar fi o naivitate să susții un candidat în care crezi, care e obiectiv mai potrivit pentru funcție decât ceilalți, care nu este amenințat de incompatibilități sau dosare la DNA, nu a fost în niciun fel asociat cu Ponta și oferă garanții serioase că va apăra măcar un lucru: buna funcționare a justiției.

    În ce privește interesul, sau eventual oportunismul, acesta se ivește acolo unde oportunitatea este mai mare. Gândirea domnului Cornea devine așadar paradoxală, sau autorul comite un lapsus freudian. Fie admite tacit că Monica Macovei are șanse mai mari decât Iohannis, iar atunci cei din jurul ei sunt „interesați”, fie consideră că nu are nicio șansă, și atunci aceștia sunt niște naivi.

    Adevărul nu se regăsește nici în aceste epitete, nici în reducerea brutală a peisajului la o alianță anti-Iohannis, care ar netezi calea lui Ponta. În mod evident, unele candidaturi fac jocul lui Ponta. Este cazul vechii sale partenere de afaceri și colege de generație, Elena Udrea, a cărei supraviețuire politică depinde de victoria lui Ponta. Tot acolo se regăsește Călin Popescu Tăriceanu, care candidează fățiș pentru a aduce voturi liberale în tabăra lui Ponta, cu care are o înțelegere publică. La rândul său, Teodor Meleșcanu reprezintă o soluție de avarie a „sistemului” în cazul în care Iohannis este declarat incompatibil. Iohannis însuși a afirmat că, dacă ar fi scos din joc, ar trebui sprijinit dl. Meleșcanu, nu Monica Macovei. În tot acest peisaj, singura dintre candidații relevanți care nu are un joc cu ceilalți și nu dospește un pufos blat cu Ponta, este Monica Macovei.

    Voi explica acum, pe puncte, de ce un vot pentru Monica Macovei nu poate face jocurile lui Ponta:

    1. Dacă Ponta are 35-40% și restul candidaților se bat pe 60-65%, niciun vot pentru vreun candidat de dreapta nu se duce la Ponta în turul I.

    2. Nu poți face jocul lui Ponta dacă în turul II ajunge Macovei, fiindcă în mod clar aceasta este un opozant ireductibil al întregii mizerii morale pe care o reprezintă premierul. Poți face jocul lui Ponta dacă în turul II ajung Tăriceanu sau Udrea, care pot fi bănuiți sau au pe față înțelegeri cu acesta, nu dacă în turul II ajunge Macovei.

    3. Dacă în turul II ajunge Iohannis, electorii lui Macovei vor vota împotriva lui Ponta sau se vor abține. Ei sunt cu toții independenți, detestă tot ce reprezintă Ponta, și nu vor putea fi dirijați, precum activul de partid, să voteze subteran cu șeful PSD. În schimb, avem motive să credem că Udrea va face un joc ambiguu, că Tăriceanu va îndemna pe față la sprijinirea lui Ponta, și chiar că oameni importanți din jurul lui Iohannis vor juca dublu dacă vor mirosi șanse mai mari de câștig la Ponta. Așadar, singurii care l-ar vota sigur pe Iohannis în turul II sunt partizanii Monicăi Macovei, nu cei ai lui Tăriceanu, Udrea sau Meleșcanu.

    Rămâne de spus de ce Macovei merită un vot acum (vom vedea cine intră în turul II; nu dau doi bani pe sondajele măsluite comandate de partide). Idealist și pragmatic, acestea sunt rațiunile mele:

    1. Sensul alegerilor, pe o piață politică liberă și pluralistă, unde nu domnește oligopolul, rezidă în diversitatea ofertei. E deci firesc, nu tenebros, ca unii oameni să se regăsească în oferta Monicăi Macovei mai degrabă decât în cea a lui Klaus Iohannis și să voteze în consecință. Este un act liber și lăudabil.

    2. Dacă reducem schema acestor alegeri la dreapta vs. stânga, putem considera că, în primul tur, electoratul dreptei este chemat de fapt la un soi de alegeri primare, în care votează pozitiv, cu cel pe care îl preferă cu adevărat, în timp ce în turul II votează pragmatic, cu oricine în afară de Ponta. Așadar, e foarte bine ca susținătorii Monicăi Macovei să îi acorde acesteia votul, și implicit șansa de a se duela cu Ponta. Dacă numărul lor nu va fi suficient, e evident că niciunul nu se va îndrepta către Ponta, ci vor vota negativ, împotriva lui, sau nu vor vota, așa cum n-ar fi făcut-o nici în turul I dacă nu aveau cui să acorde un vot pozitiv. În plus, se poate spune că Monica Macovei atrage la vot un plus de electorat de dreapta, care altfel ar fi rămas pasiv, și sunt șanse ca aceștia, odată mobilizați, să voteze și în turul II, cu ea sau cu cel care se va califica, ceea ce este util pentru dreapta.

    3. Fiindcă este legitim să susții chiar și o opțiune aparent minoritară dacă aceasta este corectă. Moralmente, este mai justificabil să susții persoana cea mai adecvată și corectă. Monicăi Macovei nu ai ce să-i reproșezi, în schimb Iohannis a intrat în politica mare în combinație cu Voiculescu și Ponta. Îl întreb pe dl. Profesor Cornea dacă domnia sa ar fi acceptat să intre în PNL în asemenea context și companie. Eu nu. Votul pentru Macovei este votul celor sătui de bălăcăreală și tranzacționism, care își doresc o politică principială și curată. Votul pentru Macovei nu e și un vot pentru Vosganian, Aristotel Căncescu și Chiuariu, ci un vot pentru șansa alternativei cinstite la vechea clasă politică.

    4. Fiindcă cine votează Macovei investește în două “joint ventures”: în șansa ca ea să intre în turul II – cel mai bun lucru care i s-ar putea întâmpla României în această toamnă – și în procentele ei, deci în schițarea unei alternative la binomul ACL (PNL) – USD (PSD+UNPR+PC). Chiar dacă Macovei nu intră în turul II, votul pentru Macovei îi creează o platformă pentru o eventuală nouă construcție, pe care mulți o simt necesară.

    Votul pentru Monica Macovei este așadar legitim din perspectiva democratică și liberală a concurenței și diversității ofertei, dezirabil din perspectivă morală, util din perspectivă politică. Este singurul vot dat dreptei care nu poate fi deturnat spre stânga. Este un vot care generează speranță pentru cei care vor altceva decât cele două blocuri legate de nenumărate punți invizibile.

    Totodată, votul pentru Monica Macovei nu este un vot irosit și nici un vot negativ. Este un vot pozitiv, care dă șanse celui mai calificat candidat al dreptei, celui mai redutabil adversar al lui Ponta, și singurului care nu are și nu a avut legături cu acesta. Este un vot cinstit, fiindcă nu poate fi manipulat, dirijat sau cumpărat. Este un vot care nu va migra spre stânga, ci va rămâne pe dreapta și în turul II, indiferent că se va califica Macovei sau altcineva. Este un vot investit într-o eventuală nouă platformă politică, de care va fi nevoie ca alternativă la binomul PNL-PSD. Este idealist și pragmatic în același timp. Nu naiv, nici interesat, cum regretabil afirmă domnul Cornea.

    Apreciază

  • 77. Bască ilie  |  8 octombrie 2014 la 11:00

    Saluttare!
    @75
    Din link:
    *
    “Reporter VIP: Elena Udrea și soțul său, Dorin Cocoș, au participat la nunta dvs., precum și la botezul Irinei. Până la urmă, erați prieteni?

    Victor Ponta: Nu, nu eram prieteni….

    Victor Ponta: După cum am mai spus, noi ne cunoaștem – eu, Gabi Oprea, George Maior, Eugen Bejinariu; eram toți în aceeași echipă, secretari de stat in garda tânără a lui Adrian Năstase. Nu aveam cum să știu că, după ceva timp, drumurile oamenilor se mai despart, dar asta nu mă face să regret că ne-am cunoscut. Ma întrebați mai devreme de ce a fost Elena Udrea la nunta mea și la botezul fetitei mele. Tocmai din acest motiv, pentru că și soțul doamnei Udrea făcea parte din grupul tinerilor lui Adrian Năstase. Eu sint singurul care a rămas pe drumul pe care am pornit cu toții, în echipă.”
    *
    Nu de multă vreme, stăteam la o coadă, un tip se bagă în față și eu l-am invitat să intre în lumea civilizată. 🙂 Tipul se dă la mine energic, eu ies din rând și iau o poziție de apărare pentru atac. N-am apucat să ne lămurim care-pe care, fiindcă apare brusc un tip din aceeași coadă și-l ia de guler, îl duce într-un colț, nu știu ce i-a zis, dar l-a calmat. Salvamarul se întoarce spre rând, vine la mine și mă întreabă dacă îmi mai amintesc de el. Figura îmi era cunoscută și mă întrebam de unde să-l iau. Timpul mă ajută să-l identific, îmi amintește c-am fost în urmă cu vreo 30 de ani la botezul băiatului lui, că n-a uitat cum am refuzat să beau din paharele de pe o tavă și am cerut să am paharul meu. 🙂

    Apreciază

  • 78. Bască ilie  |  8 octombrie 2014 la 11:02

    @76
    Da!
    Asta-mi place :
    „Este un vot pozitiv, care dă șanse celui mai calificat candidat al dreptei, celui mai redutabil adversar al lui Ponta, și singurului care nu are și nu a avut legături cu acesta. Este un vot cinstit, fiindcă nu poate fi manipulat, dirijat sau cumpărat”.

    Apreciază

  • 79. theo  |  8 octombrie 2014 la 11:43

    BUNÄ;
    sincer eu chiar nu mai intzeleg nimic, nu intzeleg de unde a aruncat panä acum ponta , 10 milioane pt. campanie, ce agresivitate panä la dementzä , sä fi pe toate ecranele ,cu camere dupä tine, la nuntzi,inmormantäri,fabrici,etc
    are un tupeu ordinar de haimana..

    Apreciază

  • 80. noradamian  |  8 octombrie 2014 la 12:06

    Bsk, 77, asocieri salvamatoare 🙂 Pe o scară negativă, mai negativă decât a fost vreodată, e singura candidată pe o treaptă pozitivă, iar asta da, înseamnă vot pozitiv. …Deși nu mi-a plăcut c-a atacat-o pe udrea! Încălcând una din poruncile înțeleptului decalog al Georgetei Condur a stârnit roiuri de viespi, riscând să-i fie transferată și antipatie din contul lui pora si a altor justițiari furioși,. de care ar fi mai bine să se ferească. Măcar din considerente tactice.

    Apreciază

  • 81. noradamian  |  8 octombrie 2014 la 12:09

    theo, televiziile arată prea puțin sau deloc din blestemățiile astea, având în vedere relațiile patronilor cu ponta. Doar justiția…

    Apreciază

  • 82. Bască ilie  |  8 octombrie 2014 la 13:08

    @Nora, 80.
    Nu știu la ce atac n-am fost pe fază, dar dacă MM a atacat-o pe EU, fără să fi fost cumva o replică la un atac inițial de la sau dinspre EU, atunci da, sunt de acord că a greșit.

    Apreciază

  • 83. noradamian  |  8 octombrie 2014 la 13:22

    După interviul de mai jos a urmat replica EU (presupun că amabilitățile astea au fost sursă de inspirație pentru decalogul lui GC)
    http://www.ziare.com/monica-macovei/candidat-alegeri-prezidentiale-2014/monica-macovei-atacuri-dure-la-udrea-si-melescanu-merg-pana-la-dizolvarea-parlamentului-va-crea-o-forta-politica-noua-interviu-video-1325038

    Apreciază

  • 84. noradamian  |  8 octombrie 2014 la 13:29

    Mele, distractor liberal în slujba pesede

    Într-un interviu acordat, azi, “Evenimentului zilei”, Teodor Meleşcanu, candidat independent la Preşedinţia României, declară că nu îl va schimba pe Victor Ponta din funcţia de prim-ministru, dacă va ajunge preşedinte.

    Apreciază

  • 85. Bască ilie  |  8 octombrie 2014 la 13:39

    @84
    Nu mă miră Mele în slujba PSD, dar îjn privința schimbării premierului chiar nu depinde de el, nu are nicio pârghie constituțională să-l înlăture, din contră, art.7 alin 2 (introdus preventiv de gașca lui Bombo odată cu revizuirea din 2003) interzice expres:
    „Preşedintele României nu-l poate revoca pe primul-ministru”.
    Numai o majoritate parlamentară – care? – poate demite guvernul cu tot cu premier. Cine se dă în tandemuri și alte trânte de premier, minte sau visează.

    Apreciază

  • 86. Bască ilie  |  8 octombrie 2014 la 13:40

    A fost art. 107.

    Apreciază

  • 87. Bască ilie  |  8 octombrie 2014 la 13:49

    Meleșcanul este ipocrit prin formularea defectuoasă în scopul atragerii votanților USL-ului.
    Încearcă să lase impresia c-ar putea să-l schimbe pe Ponta, dar e băiat de chioșc și-l lasă în funcție, în loc spună adevărul că nici nu are cum, chiar dacă ar vrea.

    Apreciază

  • 88. Bască ilie  |  8 octombrie 2014 la 14:19

    @83
    Într-adevăr, MM nu a fost provocată să atace, chiar dacă a răspuns corect. 🙂
    În priința posibilității de dizolvare a parlamentului, îmi pare rău, dar exagerează și este valabil la fel – minte sau visează, fiindcă nu are cum să-l dea jos pe Ponta – cu toate că teoretic are o cale – pe care chiar ea a invocat-o cu altă ocazie – anume aceea ca PSD-ul să-i retragă sprijinul politic sau să-l forțeze să demisioneze din fruntea PSD și fucția de premie, cu aluzie la noaptea cuțitelor lungi împotriva lui Bombo din 2003.
    Eroarea vine din faptul că Năstase nu era premier ci președintele Camerei Deputaților (și al PSD), deci nu se punea problema pierderii guvernării (aflată deja în mâna alianței DA).
    Acum trântirea lui Ponta din interiorul PSD înseamnă cedarea guvernării. Nu-i imposibil ci foarte improbabil.
    Actuala majoritate parlamentară nu și-ar permite să riște susținerea cu încăpăținare a unui alt PSD-ist în funcția de premier – cât MM ar fi președinte – fiindcă MM ar desemna un non-PSDist și, ar forța așa cum afirmă, dizolvarea parlamentului prin două respingeri ale celor desemnați de ea. Când am mai văzut parlamentari sinucigași în România? Mult mai simplu este să-l lase pe Ponta în continuare încă doi ani premier și PSD-ul să-și păstreze ciolanul cel puțin până în decembrie 2016.

    Apreciază

  • 89. Bască ilie  |  8 octombrie 2014 la 14:26

    Noaptea cuțitelor lungi din 2005 mai are ceva specific: conducerea Camerei Deputaților luată de la Bombo i-a fost dată lui Bogdan Olteanu și s-au pus bazele viitoarei guvernări minoritare a PNL-UDMR condus de același duplicitar Tăriceanu, prin excluderea miniștrilor PDL și susținerea din partea PSD. PSD avea interes să-și creeze – prin cedarea conducerii camerei – condiții de guvernare indirectă, prin intermediarul asociatului PNL.

    Apreciază

  • 90. Bască ilie  |  8 octombrie 2014 la 14:39

    „prin intermediul asociatului PNL” PSD a recâștigat pârghii parțiale de guvernare din aprilie 2007 (debarcarea PDL) și chiar puțin mai înainte.
    Eu îmi doresc ca MM să analizeze și să motiveze mai temeinic versiunea trântirii premierului Ponta, pentru o expunere mai coerentă.

    Apreciază

  • 91. Bască ilie  |  8 octombrie 2014 la 14:43

    Mai simplu ar fi să se concentreze pe perioada post-alegeri parlamentare din 2016. Un președinte ar avea un rol important și pentru cei 3 ani de după decembrie 2016. Varianta debarcării lui Ponta cu forța PSD-istă poate fi invocată ca eventualitate și nu ca certitudine.

    Apreciază

  • 92. Bască ilie  |  8 octombrie 2014 la 15:05

    Pe blogul „Alegătorii de dreapta”, Bill s-a gândit la o perspectiva interesantă ca PSD-iștii să-și dorească cedarea puterii după alegerile prezidențiale, dacă Ponta nu ajunge la Cotroceni, de teama problemelor economice (previzibile în capul lor din 2015 încolo, fiindcă ar ști ce dezastru lasă în urmă).

    Apreciază

  • 93. Bască ilie  |  8 octombrie 2014 la 15:22

    Nora-Nora!
    Alt nivel! 🙂
    Or fi la mijloc calcule diferite decât vedem noi, dar nu mi se pare justificată încadrarea Elenei Udrea în cvartetul de corzi.
    *
    http://www.mediafax.ro/politic/macovei-daca-ponta-iohannis-tariceanu-sau-udrea-castiga-alegerile-viitorul-dna-nu-mai-exista-13370681?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+MediafaxPolitic+%28Mediafax+-+Politic%29

    Apreciază

  • 94. Bască ilie  |  8 octombrie 2014 la 15:47

    Sărim coarda ca să nu apară insinuări. 🙂
    Votul în camera deputaților îentru începerea urmăririi penale a lui Valerian Vreme (fost PDL și actual independent) în dosarul Microsoft nu dovedește nimic special și nu garantează nimic pentru viitor. Un candidat la președinție și partidul din spate nu-și pot permite riscul de a-l apăra, tocmai în campania electorală (numai Ponta s-ar expune astfel, fără să ne surprindă).
    Rezultatul votului va fi oricum „pentru” ; în rest, praf electoral.

    Apreciază

  • 95. noradamian  |  8 octombrie 2014 la 16:50

    Bsk, pentru că dezastrul pe care-l pregăteste economic, clipă de clipă ponta&psd va răbufni din 2015 începând (previziune făcută pe cifre de Moise Guran, acu vreo săptămână) e normal ca psd-ul să încerce să arunce povara la alții. Că nu mai ține josbăsescu. Asa că e mai bine într-un fel, că noul prezident, altul decât ponta, va coabita (colabora!) vrând -nevrând. Oricum, nu-l văd bine pe victoraș.

    Apreciază

  • 96. noradamian  |  8 octombrie 2014 la 16:53

    93, aici tonul e mai domolit, poate stie niste lucruri, dar candidată fiind (si nu jurnalistă ca pora) era mai util pentru MM să nu se-ncarce cu resentimente din partea electoratului lui udrea.

    Apreciază

  • 97. noradamian  |  8 octombrie 2014 la 16:59

    94, cei doi, Funeriu si Vreme au nimerit între hoți fără să aibă nici în clin nici în mânecă cu rețeaua spăgarilor. Și nu vor putea fi folosiți paravan pentru gașca hoților, chiar dacă asta încearcă ponta. DNA va clarifica poziția fiecăruia în chestiune.

    Apreciază

  • 98. Bască ilie  |  8 octombrie 2014 la 17:44

    N-am prins nimic din ce-a spus prin telefon Cristian Sima, în direct la B1 (Evenimentul zilei); am înțeles din comentariile ulterioare că l-a dat în gât pe candidatul Tăriceanu cu un tun tranzacționat speculativ pe acțiuni Rompetrol, mână-n mână cu proaspătul pușcăriaș promovat în superliga Rahova, Roșca Stănescu. Tot din comentariile invitaților rezulta c-ar fi vorba de ceva grav, de anchetat.
    Îmi amintesc cum se fofila Derapantul c-ar fi citit despre vânzarea de acțiuni Rompetrol dintr-un ziar, sursa lui de inspirație. 🙂

    Apreciază

  • 99. noradamian  |  8 octombrie 2014 la 17:54

    Ai varanului muncesc în ture. Acu e ciuvică la pompe! Greu tre` să le fie! 🙂

    N-am deschis tv-ul azi, sunt tot pe fugă. Am senzația unei furtuni, acum de gradul 3 spre 4, care-i prinde pe tâlhari ca-ntr-un năvod, unul după altul, dând semne că se transformă în scurt timp în taifun. „Scapă cine poate”…

    Apreciază

  • 100. Creanga  |  8 octombrie 2014 la 18:07

    Buna ziua!
    Donez aceasta suta fondului de campanie MM. 🙂

    Apreciază

  • 101. noradamian  |  8 octombrie 2014 la 18:09

    Crengulin, salut, semn bun, sper să fie cu șansă! 🙂

    Apreciază

  • 102. Bască ilie  |  8 octombrie 2014 la 18:11

    Poate din cauza firii mele suspicioase, dar am sentimentul pregnant al premeditării teatrului de la Lukoil cu mâna lui Ponta, precum piromanul premier-pompier. 🙂
    Roade electorale ale salvatorului locurilor de muncă și, nu m-aș mira, un focar de conflict pentru export.
    Procurorii implicați sunt la mâna Procurorului General nu cred deloc c-ar fi atacat teritoriul Lukoil fără OK de la Ponta.

    Apreciază

  • 103. noradamian  |  8 octombrie 2014 la 18:13

    De la Melania Cincea, citire:
    Victor Ponta, în octombrie 2014: „Îi doresc mult succes lui Mircea Cărtărescu mâine, când se va anunţa câştigătorul Premiului Nobel pentru Literatură! România are şanse mari să se bucure de un nou laureat!”
    Victor Ponta, în noiembrie 2010: „Mircea Cărtărescu este un «intelectual al Führerului», cu un limbaj demn de propagandiştii nazişti Alfred Rosenberg şi Josef Goebbels”.

    Apreciază

  • 104. Bască ilie  |  8 octombrie 2014 la 18:24

    @103 🙂 🙂 🙂
    Aș paria că dacă i-ar pune cineva lui Ponta între ochi declarațiile, mitomaniacul ar da un răspuns din care să rezulte că cele două afirmații nu se exclud. 🙂

    Apreciază

  • 105. noradamian  |  8 octombrie 2014 la 18:27

    Bsk, la lukoil l-a lovit amnezia. pur și simplu românul ponta a uitat că e mândru

    Apreciază

  • 106. noradamian  |  8 octombrie 2014 la 18:31

    104, perfect digerabile pentru concetățenii care nu stiu numele țării în care trăiesc și nici câte luni are anul.

    Apreciază

  • 107. Bască ilie  |  8 octombrie 2014 la 18:33

    Da, mândri că suntem pe veci stăpâni.

    Apreciază

  • 108. noradamian  |  8 octombrie 2014 la 18:35

    ultima oră:

    Alex Ștefănescu: „Mi-am trădat partidul din cauza dumneavoastră, eu, care am un devotament aproape mistic față de PNȚCD […] Votez cu Monica Macovei”

    Devis Grebu: „Sunt unul din marii admiratori ai doamnei Macovei […] Voi vota Monica Macovei!”

    Florin Tudose: „Monica Macovei este o persoană care mă face să mă simt mândru că sunt român.”

    Apreciază

  • 109. Bască ilie  |  8 octombrie 2014 la 18:35

    @106
    Cum, lunile anului nu se numără după al treisprezecelea salariu? 🙂

    Apreciază

  • 110. Bască ilie  |  8 octombrie 2014 la 18:37

    Vorbeam de românii mândri și, hop, Tudose la ușă! 🙂

    Apreciază

  • 111. noradamian  |  8 octombrie 2014 la 18:40

    Am văzut zilele trecute un fel de reportaj cu niste amărăsteni (votanți, ca tot omul) care păreau decerebrați. Habar n-aveau pe ce lume trăiesc.

    Apreciază

  • 112. noradamian  |  8 octombrie 2014 la 18:41

    Tudose-i bun profesionist dar pare nițel marcat profesional și el! 🙂

    Revin mai încolo…

    Apreciază

  • 113. felixks  |  8 octombrie 2014 la 18:42

    buna seara all
    @98 in mare despre asta a vorbit: https://mareaspovedanie.wordpress.com/

    Apreciază

  • 114. Bască ilie  |  8 octombrie 2014 la 18:48

    Mulțumesc, Felixks! 🙂

    Apreciază

  • 115. Bască ilie  |  8 octombrie 2014 la 19:32

    Din linkul de la Felixks am înțeles de ce mi-a sărit în ochi cât de repede și-au însușit invitații de la B1 spusele lui Cristian Sima. Această spovedanie apăruse de ieri, deci au avut timp să-l citească înainte să vină la TV. (eu abia acum l-am citit)
    Tăriceanu specula din greu în calitate de infractor informat și neprins. Un pușcăriabil bun de președinte. 🙂

    Apreciază

  • 116. Bască ilie  |  8 octombrie 2014 la 19:49

    Procurorii au pe tavă urma groasă lăsată de Tăriceanu – gafa prin care s-a deconspirat în fața lui Sima- ( câteva din informațiile Sima se pot verifica ușor), apoi la Eastern Securities, firma de brokeraj a lui Cherestoy (ca să vezi, tocmai ne amintisem mai sus – la poz 89 – de guvernarea armonioasă PNL-UDMR!) se poate verifica ultima făcătură de la care se calculează termenul de prescripție pentru infracțiuni în formă continuată. Bun de bubuit! 🙂

    Apreciază

  • 117. Bască ilie  |  8 octombrie 2014 la 19:50

    Probabil Sima plătește o poliță pe filiera care l-a determinat să-și salveze viața prin fugă.

    Apreciază

  • 118. felixks  |  8 octombrie 2014 la 19:57

    @116: respectivul articol a aparut mai demult; mie mi l-a recomandat un amic si l-am citit pe la sfarsitul lui August. Este redatat (daca va uitati la episoadele imediat urmatoare sunt din Mai).

    Apreciază

  • 119. noradamian  |  8 octombrie 2014 la 20:15

    CCR îl scutește deocamdată, pe Iohannis de „gestul de moralitate”

    http://www.ziare.com/ccr/decizii/ccr-amana-o-decizie-esentiala-pentru-cursa-prezidentiala-pana-dupa-alegeri-1326322

    Apreciază

  • 120. Bască ilie  |  8 octombrie 2014 la 20:17

    @118
    Curios! Văzusem data de ieri, apoi am descoperit – cu data de azi – un articol despre această spovedanie în Ziare.com, ziua când apare și Sima telefonic la TV.
    Și-au dat toți întâlnire mai târziu… în campanie. 🙂

    Apreciază

  • 121. Bască ilie  |  8 octombrie 2014 la 20:22

    @Nora 119
    Aș zice că vestea asta bună de la CCR are iz de alta mai proastă. 🙂

    Apreciază

  • 122. noradamian  |  8 octombrie 2014 la 20:27

    Declarația idioată despre „lipsa de gângurit de copii în casa rece a familiei Iohannis” în comparație cu zbenguielile din casa călâie a familiei ponta ale tembelei lui pandele e de-dreptul sinistră. Îmi aduce aminte de nevasta lui martin bormann.

    Apreciază

  • 123. noradamian  |  8 octombrie 2014 la 20:30

    Bsk, un candidat cu morala-n ghips, e o premieră, însă 🙂

    Apreciază

  • 124. Bască ilie  |  8 octombrie 2014 la 20:40

    Am văzut alegația văduvei roșii despre copiii stăpânului și depășirea planului cincinal de înfieri în Sibiu. Vai de cincinalul nostru!

    Apreciază

  • 125. noradamian  |  8 octombrie 2014 la 20:58

    Mondenii cu serialul lansărilor, episodul
    Udrea (după cel la lui Kim Jong….ăăăă, a lui Ponta).
    Urmează episodul Iohannis 🙂

    Apreciază

  • 126. Bască ilie  |  8 octombrie 2014 la 22:54

    B1TV, Monica Macovei: „Soția Procurorului General este șefa procurorilor care anchetează cazul Lukoil”.
    *
    Procurorul General poate fi acuzat de imixtiune în soție. 🙂

    Apreciază

  • 127. noradamian  |  8 octombrie 2014 la 23:01

    Dacă victoraș i-a dat nas lui ivan, nu văd cum o să-l oprească. nu-i ajunge câte are (dosare, belele, obligații) își mai face și altele.

    Apreciază

  • 128. Bască ilie  |  8 octombrie 2014 la 23:05

    Noapte bună!
    *

    Apreciază

  • 129. noradamian  |  8 octombrie 2014 la 23:05

    Noapte bună! 🙂

    Apreciază

  • 130. Bască ilie  |  9 octombrie 2014 la 16:59

    Saluttare!
    Lukoil în pierdere de 5 ani înseamnă că mitomanul spune adevărul numai dacă primește de 5 ani câte 100 milioane pe lună la bugetul familiei sale, nu la bugetul de stat. Impozitul pe profitul negativ nu-i mai mare ca zero. Mitomaniacul nu se dezminte.
    Ieri mânca gogoși rusești:

    „Ca prim ministru să zic ca nu ma interesează o companie care plăteste 100 de milioane la buget, ar fi inconștiență din partea mea”.

    Apreciază

  • 131. Bască ilie  |  9 octombrie 2014 la 17:21

    Dumbrava minunată a făcut-o iarăși lată.
    La ușa cortului politic de intrare-ieșire în/din CSM.
    CSM-ul nu renunță, iaca se antepronunță: 🙂
    -Piratul a greșit, piratul a greșit,
    Ura, drăguțule! Mai ai tupeul să spui c-ar fi treaba inspecției jidiciare din CSM să analizeze spusele piratului, după ce ai te-i scăpat cu verdictul idiot!

    Apreciază

  • 132. Bască ilie  |  9 octombrie 2014 la 17:45

    Magistrații politici ai CSM-ului se prind în hora electorală și se screm să scoată cu limba lemnoasă o altă frecție la piciorul de lemn al statului de drept. Vorbe fără niciun efect, se sesizează și-o să arăte sperietorile inspecției judiciare, nule și nevenite… binevenite pentru credulii în principiul CSM-ist al gargarei:
    „Noi ne facem că lucrăm, voi aplaudați-ne, și cu asta v-am făcut!” Constantin Tănase, mare vizionar! 🙂

    Apreciază

  • 133. noradamian  |  9 octombrie 2014 la 19:02

    Seara bună! 🙂 Bsk, Multzam de informație&coment!
    Ordinară, chestia cu Lukoil, cât o să mai țină porcăriile astea ?

    Apreciază

  • 134. Bască ilie  |  9 octombrie 2014 la 19:30

    Nora
    Focarul conflictului de export-import al piromanului pompier are semne de început al unui sfârșit (am în vedere și o știre despre planul Lukoil – stabilit dinainte de acest incident – de a părăsi oricum România pentru reorganizare în Bulgaria.
    Mitomaniacul minte grosier și când aruncă gogoașa pericolului ca România să nu mai putea recupera prejudiciul dacă procurorii își fac treaba și rușii spală putina. Dimpotrivă, preluarea afacerii în ograda românească și reglarea conturilor conduce la recuperare automată a prejudiciului printr-o compensare de toată frumusețea.

    Apreciază

  • 135. Bască ilie  |  9 octombrie 2014 la 19:38

    „gogoașa pericolului ca România să nu mai POATĂ recupera…”
    „și reglarea conturilor AR conduce la…”

    Apreciază

  • 136. noradamian  |  9 octombrie 2014 la 20:16

    Bsk, Predoiu zice undeva (am văzut doar titlul) că ăsta e un caz tipic de destabilizare a economiei. Destabilizare la care-și dau mâna premierul în exercițiu și candidat la presedinție cu rusii în acest scop!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

  • 936.628 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.454 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

  • 936.628 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: