Time-thinking înainte de fluierul arbitrului

10 octombrie 2014 at 21:23 236 comentarii

Înainte să se avânte în joc, jucătorii de pe aceeași jumătate de teren ar fi trebuit să-și proiecteze strategic conduita de joc pe linia win-win împotriva adversarului comun. Nu s-a întâmplat așa. Jocul a fost resetat înainte de-a începe prin asocieri și reasocieri negociate de lideri fără scrupule. Migrări, blaturi și trădări. Nimic nou în politichia de pe Dâmbovița- înafară de (re)achiziționarea primarului sibian. Așa s-a încropit Alianța Creștin Liberală, o gogoașă colorată cu dungi roșii, în care s-a refăcut, la fel de nesănătos, PNL. Și cam burtos după ce a înghițit PDL. Rămas cu mâna-ntinsă și cu colecția de fotografii tabu a Elenei Udrea, PMP-ul de-acum (nu cel care a funcționat până-n iunie în cu totul alt regim și cu altă perspectivă) e mai curând o durere de cap pentru Traian Băsescu, de care s-ar fi putut lipsi. Una peste alta (vorba contorsionistului MRU), dacă PDL-ul d-lui Blaga a demonstrat că rostul lui a fost să dispară, PMP-ul  (cel al d-nei Udrea!) a dovedit că rostul lui era să nu apară. Meci nul. Avantaj, PSD. Diferendele s-au ținut lanț și au împărțit galeriile în tabere de refugiați dezamăgiți, certăreți, agățați prostește de vechi lozinci în vreme ce tsunami-ul roșu dă năvală. Intrarea Monicăi Macovei în terenul prezidențialelor a stârnit viespăraia în paradisurile tulburate de imagini cu zăbrele. Toți cei vizați de justiție și-au unit vocile strident împotriva ei. Nimic de mirare: votul pro-Macovei, înseamnă votul pro-justiție. Deja pornită, măturarea adunăturilor de corupți ascunși, ca gândacii, în cotloanele statului ar face din România, însfârșit, o țară normală. România, stat de drept? Câți vor cu adevărat asta? Nici măcar cei din terenul așa-zis nealterat, al dreptei! În ciuda mijloacelor precare de care dispune ca independentă, pe fondul a embargoului media, Macovei și-a asumat o răspundere uriașă. Și un risc, pe măsură. De înțeles deci, până la un punct, unele atitudini marcate de neîncredere și teamă. O atmosferă în care Iohannis pare înțeleptul care tace. Tace și când trebuie și când nu trebuie.

Wishfull thinking. E uimitor cu câte calități inexistente (dar și cu ce păcate) a fost împodobit candidatul Iohannis! L-au făcut altceva. O imagine care merge. Mai lipsiți ca totdeauna de repere reale, destui concetățeni își pun speranțele într-o iluzie. În extremis însă și o iluzie poate fi mai bună decât o zgardă roșie gata pregătită.

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , , , , , .

Gerda lui pandele Unde e liniștea de altă dată?

236 comentarii Add your own

 • 1. Bască ilie  |  11 octombrie 2014 la 14:05

  Saluttare!
  Contradicțiile grosolane ale lui Andrei Cornea, inclusiv în răspunsul pentru Papahagi (linkul de la poz. 32, postarea anterioară):
  *
  „Totuși, toate [sondajele n.m] dau o foarte mare diferență între Iohannis și Macovei; a le desființa in corpore doar cu explicația că sunt „măsluite” chiar și la nivelul ordinii generale a candidaților, mi se pare o atitudine care numai „pragmatică” nu poate fi numită, ci doar utopică, radicală și chiar sectară”.
  *
  Înțelesul acestei fraze – referitoare la orientarea după sondaje – se corelează cu lupta aceluiași autor împotriva naivilor bazați pe sondaje false (din primul articol, linkul de la poz.33 postarea anterioară):
  „Monica Macovei: susținută de o echipă de idea­liști și naivi, dar – mă tem – și de câțiva in­te­resați –, deșteaptă așteptări utopice bazându-se pe sondaje false și stimulează energii care se vor epuiza fără rost”.

  1. Cine a criticat prima dată orientarea după sondaje false? AC. De ce? Ca să scoată în evidență procentajul real mic al MM și inutilitatea candidaturii ei perdante, să condamne manipularea macoviștilor prin sondaje umflate în favoarea MM și să-l ridice pe preferatul său, Iohannis, pe soclul clasamentului adevărului la valoare recunoscută – de cine/ce?- tot de sondaje. (respectabile numai când îl prezintă pe Iohannis în top și bine înfipt pe locul 2)

  2. Andrei Cornea constată și aduce argumentul suprem: totuși, toate sondajele „dau o foarte mare diferență între Iohannis și Macovei”. De acord, să admitem acest îndemn încurajator pentru sensul unic al alegerilor și să-l recunoaștem pe Iohannis la diferență foarte mare, singurul detașat în calificat fără dubii, așa cum arată sondajele prețuite de autorul acuzator. În aceste condiții, nu mai are niciun motiv să-l frece grija de ce se va întâmpla în primul tur cu Iohannis și contracandidații acestuia: fiecare cu ce are – ca un dat – de la sondajele nemăsluite.

  3. Clarvăzătorul Cornea știe cu precizie chirurgicală care dintre votanții non-Iohannis, din primul tur, nu va mai vota cu Iohannis în turul doi și din această cauză se vaită, scuipă, îi insultă pe MM și susținătorii ei, (idem alți contracandidați insignifianți) și ordonă.
  Ce ordonă de fapt, acum, când toate candidaturile sunt definitive și chiar, dacă s-ar retrage careva, nu se va schimba nimic? Nu se va schimba nici măcar faptul că cei care nu-l VOR vota pe Iohannis, în primul tur, nu înseamnă că vor vota în turul doi pentru necalificatele în finală – MM sau EU – din moment ce locul detașatului e pus deoparte. Deci, ce vrea clarvăzătorul, în afară de proferat jigniri și judecăți de valoare inestimabilă? Cine vrea va veni să voteze în turul doi pentru imperturbabilul calificat Iohannis, cine nu vrea nu-l va vota… nici în primul tur (indiferent dacă în primul tur naivul alegător a avut o altă preferință sau niciuna, din cauza retragerii candidaților MM sau EU, care- vorba profetului Cornea- „îl ajută pe Ponta”)

  4. Intelectualii lui Pește tac ca peștele, se lasă umiliți și prostiți de bazaconiile contradictorii ale clarvăzătorului în ape tulburi.
  Gabriel Liiceanu preferă luptele facile cu nonagenarii mai aproape de sută și zace mut în fața tupeului și insultelor acestui terapeut al naivilor cu pretenții. Vladimir Tismăneanu și-a retras jucărelele cu sfială și caută, ca peștele pe uscat, formule pașnice de retractare a susținerilor anterioare admirabile, în fața infailibilului său prieten al insultelor, (mai) clarvăzător. Viață intelectualilor! 🙂

  Apreciază

 • 2. noradamian  |  11 octombrie 2014 la 14:25

  Salut! Tocmai o iau din loc! 🙂 Revin mai târziu…

  Apreciază

 • 3. Bască ilie  |  11 octombrie 2014 la 14:44

  „O atmosferă în care Iohannis pare înțeleptul care tace. Tace și când trebuie și când nu trebuie”.
  Tace pentru salvarea aparențelor, fiindcă imaginea iluzorie se trage din mama manipulărilor din 1990 încoace. Așa s-au călit parveniții! Mai nou, s-au resuscitat speranțele clarvăzătorilor pe lângă peștele Iohannis, după principiul postrevoluționar ar rotirii cadrelor de nădejde în lovituri de stat la pescuit : „Are balta pește” 🙂
  Să nu ne dezicem de faliții noștri! 🙂

  Apreciază

 • 4. Bască ilie  |  11 octombrie 2014 la 15:27

  Parșivenia mesajului degradant și mai degrabă demobilizator al vedeniilor clarvăzătorului Andrei Cornea trage o concluzie de cocotă intelectuală în casa de toleranță a ticăloșiei cu ștaif: (pre)vede pericolul și repercusiunile dreptului constituțional de fi ales al „minicandidaților inoportuni”, susținuți de naivi, odată cu încălcarea flagrantă a dreptului suveran al invincibilului Johannis de a candida singur într-o competiție hotărâtă numai de sondaje, adică turul întâi este decretat de clarvăzător tur identic de repetiție generală pentru premiera din turul doi.
  Prevede „foarte probabili cinci ani siniștri de „regim Ponta”- și insistă, insistă, insistă să ne spună numele vinovaților „garantați Cornea”: Băsescu, Udrea, Macovei, Blaga, Iohannis etc.
  Și preferatul invincibil Iohannis e vinovat?
  **
  Insist: lipsa de unitate, mai rău: adversitățile neîmpăcate, avînd tot felul de rațiuni, din interiorul dreptei, incapacitatea acestor politicieni – Băsescu, Udrea, Macovei, Blaga, Iohannis etc. – cu rezonanțele respective la comentatori, jurnaliști și public – de a se fi unit de pe-acum în favoarea candidatului celui mai bine plasat pentru a-l învinge pe Ponta, va conduce – foarte probabil – la pierderea alegerilor și la cinci ani siniștri de „regim Ponta”. Orice considerent moral abstract și utopic pălește înaintea acestei realități sumbre pe care cei mai mulți din opoziție o înțeleg, dar la a cărei realizare tot ei își aduc contribuția – indiferent dacă din motive „pragmatice” sau „idealiste”.
  **
  Omul cu vedenii nu vede nicio posibiltate ca Ponta să fi câștigat alegerile prezidențiale cu toată unitatea închipuită retroactiv de naivul clarvăzător și cu toate adversitățile ascunse în hora unirii cu imaginația sa năstrușnică, fiindcă are insistent nevoie pentru viitor de lista vinovaților- Băsescu, Udrea, Macovei, Blaga, Iohannis etc – ca să ne-o mai tragă o dată: „V-am spus eu”

  Apreciază

 • 5. Bască ilie  |  11 octombrie 2014 la 15:53

  Ce anume îl abilitează pe Andrei Cornea să șteargă pe jos cu meritele sau discernământul Monicăi Macovei – condamnată de clarvăzătorul închipuit la anturaj nesănătos pe lângă Adrian Papahagi – sau îl îndreptățește să decreteze un uriaș bine? Bine să nu ajungă MM la Cotroceni – atenție!!!- din cauza anturajului și încă dintr-un motiv, foarte liniștitor pentru toți, acela că MM nu poate să ajungă președinte. Mare clarvăzător, tânăr și neliniștit! Odată ce MM nu poate ajunge președinte, binele ne vine cu forța de la vizionar pe cap de naiv numai fără MM la Cotroceni. 🙂

  *
  „Iar dacă asemenea atitudini domină în anturajul d-nei Macovei, atunci nu numai că domnia sa nu poate ajunge președintele României, dar nici nu ar fi bine să ajungă”.

  Apreciază

 • 6. Bască ilie  |  11 octombrie 2014 la 16:01

  După pudica scrisoare de recomandare vizionară, ne-au fost scrise anturajul lui Iohannis 🙂 și numele vinovaților de alegerea anturajului lui Ponta.

  Apreciază

 • 7. theo  |  11 octombrie 2014 la 16:08

  eu nu-i intzeleg, sunt bolnavi.

  Apreciază

 • 8. Bască ilie  |  11 octombrie 2014 la 16:15

  Dacă nu se mai simte nimeni în anturajul descris, dau anunț:
  -Pierdut anturaj compromițător; găsitorului recompensă!
  Aștept provincia. Viață anturajului! 🙂

  Apreciază

 • 9. Bască ilie  |  11 octombrie 2014 la 16:33

  La cabinetul terapeutului vrăjitor, mare anunț:
  Andrei Cornea. Magie albă-neagră.

  1. Lecuiesc prin exorcizare numai candidați incapabili să câștige alegerile prezidențiale.

  2. Reanimez prin hipnoză intelectuali la viață de apoi.

  3. Spune-mi cu cine te înhăitezi, ca să-ți spun cu cine votezi în turul doi! 🙂

  Apreciază

 • 10. theo  |  11 octombrie 2014 la 16:37

  care anturaj?, fiecare cu marfa lui ,
  o piatzä cu tarabe, fiecare isi laudä marfa, peste acest nivel
  nu s-au ridicat sustzinätorii, socetatea „coloratä” civilä,etc.

  Apreciază

 • 11. Bască ilie  |  11 octombrie 2014 la 16:47

  Dragoș Paul Aligică:
  *
  Chiar nu inteleg, nu am timp sa-mi bat capul si ultimamente mi se pare absurda toata agitatia si dezbaterea asta cu votul dat lui Macovei care ar submina sansele infrangerii lui Ponta de catre….Iohannis. Mai vad acum si tot felul de analize si calcule, tipologii de electorat, psihologie si sociologie electorala a maselor etc etc etc. Toata ruperea asta in scheme, toata zbaterea asta, ca sa ce…?

  Fratilor, mi-e teama sa suntem deja prea departe pe aratura. Cand totul e asa de simplu.

  Sunt doua tururi. Mergem la primul tur si votam cum ne dicteaza afinitatea de valori, principii, obiective. Apoi la turul doi, mai vedem. Daca un candidat vrea votul nostru, o sa faca efortul. Si o sa-i dam votul strategic ptr asta. Daca nu-l vrea si se bazeaza pe frica, consideratii strategice reflexe si alte mecanisme ale votului strategic, sa fie sanatos.

  Datoria ne-am facut-o ca cetateni. Votam candidatul cel mai apropiat de profilul nostru in primul tur si cu asta, impreuna cu cei ce voteaza ca noi, anuntam astfel ponderea politica a celor ce au o anumita orientare si profil in aceasta societate. Daca nu ne intra candidatul in turul doi si nu avem cu cine vota, NU votam in turul doi. Clar?

  Ne bagam picioarele in consideratiile strategice pe care vad ca se bazeaza analistii sau sfatuitorii mai mult sau mai putin avizati ai lui Iohannis care cred ca au electorat captiv anti-Ponta. Nu au. Datoria cetateneasca ne-am facut-o. NU suntem prizonierii sistemului cu un singur tur. Punct.

  Daca Iohannis nu face un efort catre noi, pentru noi el nu e diferit de Ponta cu nimic. Tot una. Tot aia. Cand s-a dat examenul national in 2012, a picat si el ca si Ponta. Restul e nota de subsol. De ce am vota cu el cand ne sunt indiferenti si ostili ambii? NU votam. Iar daca cineva crede ca 3 sau 4 sau 5 procente nu sunt importante in turul doi la aceste alegeri, sa fiti sanatos. Daca Iohannis sau sfatuitorii lui cred ca nu au nevoie de voturi de la cel mai dedicat, informat si mobilizabil bloc electoral, ura si la gara.

  Deci asa cum stau lucrurile la ora asta, la actualele numere, plecand de la asumptia gresita ca sustinatorii lui Macovei sau Basescu voteaza de frica in turul doi cu omul lor, omul lor a pierdut deja alegerile.

  Uitati-va bine la numere si uitati o secunda de bazaconiile din capul vostru: Nu e clar ca omul vostru castiga chiar si cu sustinerea celor ce in primul tur voteaza Macovei sau pe femeia aia pe care a ales-o Basescu sa-i reprezinte mostenirea politica. Dar e clar ca fara sustinerea lor pierde.
  De fapt deja a pierdut.
  Caci in acest moment, prin ingustimea mentala, agresivitatea si lipsa voastra de judecata ati declansat mecanismele demobilizarii in turul doi al acestui electorat care va e vital.
  *
  https://www.facebook.com/pauldragos.aligica?fref=nf

  Apreciază

 • 12. racoltapetru6  |  11 octombrie 2014 la 16:59

  Să votăm schimbarea. Și apoi schimbarea schimbării. Și tot așa!

  Apreciază

 • 13. Bască ilie  |  11 octombrie 2014 la 17:03

  PS.
  Pe pagina FB a lui SPA apare când s-a născut postarea. Acum scrie: în urmă cu o oră.
  Nu am plagiat nimic. Eu am comentat la poz 1 acum 3 ore. 🙂

  Apreciază

 • 14. Bască ilie  |  11 octombrie 2014 la 17:29

  Am trăit s-o văd și pe asta: un banner electoral, cu poza mare și numele mitomanului, în litere de un metru; dedesubt indemnul la uniunea frăției penale a pușcăriabililor :
  *
  VICTOR PONTA
  Macovei de vei vota ne înfundă DNA
  *
  Carevasăzică:
  El se jură că nu fură,
  Fugind de înfundătură. 🙂

  Apreciază

 • 15. Bască ilie  |  11 octombrie 2014 la 17:36

  Ca să priceapă mesajul tot votantul, în loc de DNA mergea Bau-bau!

  Apreciază

 • 16. noradamian  |  11 octombrie 2014 la 19:16

  Seara bună! Bsk, 11, în general evit nominalizările (nomini odiosa) dar uneori e bine de trecut peste rețineri de-astea. Oricum, rezumându-mă doar la a constata potriveala (bazată pe valori și principii ) a ideilor tale cu cele ale d-lui Aligică, nu pot decât să mă bucur 🙂

  Tot la fel si de comentariul lui Mircea Marian la status-ul lui DPA:
  „Ma bucur ca a spus-o Paul Aligica: Daca Iohannis nu face ceva sa ma convinga, hai pa, in t2 stau acasa. M-am saturat de amenintarea ca Ponta e cel mai rau, iar tu imi tii discursuri goale de orice continut si defilezi cu tot felul de puscariabili. Pe bune, cat de cretin trebuie sa fii sa il tii pe Rosca Stanescu de facto purtator de cuvant al PNL pana in ziua in care intra la zdup? Sau sa il tii pe Chiuariu in comisia juridica si sa il pui sa semneze scrisori adresate congresului sua? M-am autocenzurat in legatura cu amestecul de tampenie si cinism din campania lui Iohannis si m-am concentrat numai pe Ponta, dar m-am saturat. Ca sa parafrazez dintr-un clasic in viata: ce ghinion pe poporul asta sa voteze intre doi prosti?”

  „… sa il tii pe Rosca Stanescu de facto purtator de cuvant al PNL pana in ziua in care intra la zdup? Sau sa il tii pe Chiuariu in comisia juridica si sa il pui sa semneze scrisori adresate congresului sua?” în timp ce te declari omul faptelor și apărătorul justiției”…

  Eu încerc, cât de cât, să fiu mai conciliantă dar nu stiu dacă rezist… 🙂

  Apreciază

 • 17. noradamian  |  11 octombrie 2014 la 19:19

  Petru, 12, în cercul ăsta ne-nvârtim de un sfert de secol. De fapt, ne-nvârt unii și alții. Singura ieșire o mai poate face justiția. Dacă n-o dărâmă ăștia cu cercul…

  Apreciază

 • 18. noradamian  |  11 octombrie 2014 la 19:21

  theo, da, piață murdară, marfă stricată (ambalată în vorbe goale) Alegeți, vă rog!…

  Apreciază

 • 19. Bască ilie  |  11 octombrie 2014 la 19:24

  @Nora-16
  Rezistă tu! 🙂

  Apreciază

 • 20. noradamian  |  11 octombrie 2014 la 19:33

  Greu!… 🙂

  Apreciază

 • 21. theo  |  11 octombrie 2014 la 19:35

  Nora,
  promisiuni- ambalate cu staniol, cu funditzä, un mic si o bere
  totul este perfect.
  asta a fost si este cea mai criminalä träsäturä a comunistilor,
  acum isi spun socialisti, sä lase in intuneric poporul, ca sä facä ce vrea cu el.

  Apreciază

 • 22. theo  |  11 octombrie 2014 la 19:40

  nu inseamnä schimbare cu un narcizist,dement si mitoman,
  tzara o distrug oligarhii , el o sä cutreere lumea si o sä punä poze si filmuletze, cum se topeste lumea dupä el.
  DNA;CSM;ANI- vor fi remobilate cu prietenii lor.

  Apreciază

 • 23. noradamian  |  11 octombrie 2014 la 19:58

  theo, din păcate, dacă asta va vota țara, asta vom avea. De greșit au greșit (din vanitate, infatuare, invidie, socoteli proaste, lipsă de înțelepciune și de răbdare) si cei de la care asteptam altceva. Dar să nu anticipăm…

  Apreciază

 • 24. noradamian  |  11 octombrie 2014 la 20:12

  Pentru cei care au îndoieli (ca si pentru cei concilianți, asa cum mă grăbisem să declar și eu adineaori) uite ce ne asteaptă cu jupân Iohannis în capul mesei. O spune chiar el, ca garant al lucrului bine șmecherit, ca să nu ne ia prin surprindere:

  http://adevarul.ro/news/politica/pnl-anunta-coabitarea-100-victor-ponta-refacerea-usl-1_543953400d133766a8db1499/index.html

  Apreciază

 • 25. Dan  |  11 octombrie 2014 la 20:37

  100% adevăr. Şi teribil de bine scris. Felicitări, Nora !

  Apreciază

 • 26. noradamian  |  11 octombrie 2014 la 20:38

  Mulțumesc, Dan! 🙂

  Apreciază

 • 27. Bască ilie  |  11 octombrie 2014 la 20:47

  @Nora-24
  Pericolul refacerii USL a fost și rămâne temerea mea mare cât o permanență. Din păcate, fără discriminare. 🙂 ( adică indiferent: cu ori fără Iohannis în fruntea PNL, cu ori fără Iohannis la Cotroceni)

  Apreciază

 • 28. noradamian  |  11 octombrie 2014 la 21:16

  Cu sau fără Iohannis la Cotroceni se va reface useleul, sigur, doar USL i-a propulsat, în momente diferite (deși de pe poziții care se vor adverse acum) și pe KI și pe VP. Dar se va constitui să sperăm, și o opoziție mai de încredere până-n 2016.

  Apreciază

 • 29. Bască ilie  |  11 octombrie 2014 la 21:20

  B1TV-MM: Președintele a procedat foarte bine când a dat liber la urmărirea penală în dosarul Microsoft, dar stabilirea gradului de vinovăție a miniștrilor e treaba procurorilor, nu a președintelui. 🙂

  Apreciază

 • 30. Bască ilie  |  11 octombrie 2014 la 21:23

  (vinovăție are aici sensul de implicare, unul mai mult sau mai puțin decât altul)

  Apreciază

 • 31. noradamian  |  11 octombrie 2014 la 21:33

  Da, e o nuanță aici… 🙂

  Apreciază

 • 32. noradamian  |  11 octombrie 2014 la 22:00

  Mă uimește faptul că destui anti-useliști până mai ieri au devenit susținătorii entuziaști ai lui Iohannis. Pentru ei pare să nu conteze deloc faptul că a fost propulsat de USL, că nu s-a dezis de puciști, că vrea colaborare cu ponta-n următorii ani și că se bucură de susținerea fără rezerve, a penalilor din PNL.
  Zic, măcar, să fie mai circumspecți…

  Apreciază

 • 33. noradamian  |  11 octombrie 2014 la 22:16

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 34. Bască ilie  |  11 octombrie 2014 la 22:39

  @32
  Da, mai nou, s-au resuscitat speranțele clarvăzătorilor pe lângă peștele Iohannis, după principiul postrevoluționar ar rotirii cadrelor de nădejde în lovituri de stat la pescuit : “Are balta pește” 🙂
  Să nu ne dezicem de faliții noștri! 🙂
  *
  Noapte bună! 🙂
  *

  Apreciază

 • 35. nightmare  |  12 octombrie 2014 la 00:51

  Noapte bună !!!

  Apreciază

 • 36. nightmare  |  12 octombrie 2014 la 00:58

  Peisajele sunt magnifice la ambele clipuri

  Apreciază

 • 37. Erwin Lucian Bureriu  |  12 octombrie 2014 la 08:16

  Iohannis, o supă reîncălzită. Vorba dvs., zgarda roșie ne așteaptă. Ponta – Tânăra Zgardă, susținut de oștirea capetelor de lemn

  Apreciază

 • 38. theo  |  12 octombrie 2014 la 10:24

  BUNÄ;
  este f. clar PDL a inghitzit gälusca, merg cu Ponta,
  acum sunt PNL. s-a ajuns unde s-a dorit. Cäcäräu
  s-a retras sä nu parä cumva aliat. dar el este in relatzii cu Ponta. o sä ajungä unde vor. a fost un joc. Cäcäräu era
  speriat, dacä il dezbräcau curgeau milioanele aduse de Becalii si altzii” cu punga”MAI SUNT SI NISTE AFACERI DUBIOASE:

  Apreciază

 • 39. noradamian  |  12 octombrie 2014 la 10:49

  Ziua bună! 🙂 Night, ce faine sunt! Multzam 🙂

  Apreciază

 • 40. noradamian  |  12 octombrie 2014 la 10:52

  Erwin, socotesc că susținerea unui candidat, înseamnă împărtășirea unui barem de valori. Din păcate, valorile lui KI fiind ale unui grup insalubru, nu le împărtășesc. Există, totuși, o diferență față de extrem de insalubrul ponta, fapt pentru care, în extremis, posibil să-l votez. În turul 2. Fără entuziasm și fără să-mi fac iluzii.

  Apreciază

 • 41. noradamian  |  12 octombrie 2014 la 10:55

  Theo, pdl a dispărut. Iar în momentul ăsta, ambele partide, pdl și pnl, fiind radiate și înlocuite cu nou-nouțul pnl, după lege, toți membrii lor ar trebui să se reînscrie.
  Nu stiu ce se-ntâmplă cu crin, în următoarea perioadă o să vedem dacă au recurs la o asemenea cacealma.

  Cam așa se discută la vârful PNL:
  Secretarul General al Partidului National Liberal, Marian Petrache: in cazul in care „Umbra” va ajunge la Palatul Cotroceni, va coabita 100% cu Victor Ponta. MP consideră că partidul nu este pregatit sa preia guvernarea. Și ca nu are nicio problema cu ceea ce s-a intamplat in vara lui 2012.

  Apreciază

 • 42. theo  |  12 octombrie 2014 la 11:24

  CE REINSCRIERE?
  läturile se varsä toate intr-o troacä.

  Apreciază

 • 43. theo  |  12 octombrie 2014 la 11:26

  niciodatä nu mi-a pläcut Oräseanu(fostul consilier a lui Täri)
  asearä am schimbat, a fäcut gargarä de cuvinte, si nu spune
  nimic, doar se vrea destept:

  Apreciază

 • 44. theo  |  12 octombrie 2014 la 11:28

  f.f. slamä calitate de pliticieni.

  Apreciază

 • 45. theo  |  12 octombrie 2014 la 11:36

  desigur, slabä calitate,
  scuze

  Apreciază

 • 46. noradamian  |  12 octombrie 2014 la 11:46

  Da, marfă ieftină-n stoc, de vânzare cu bucata sau la kg…

  Apreciază

 • 47. noradamian  |  12 octombrie 2014 la 11:48

  Replica NĂUCITOARE a lui STEFAN RAMNICEANU, un pictor celebru al diasporei romanesti către Victor Ponta

  Strădaniile lui Victor Ponta de a se lipi de orice i-ar putea aduce – în opinia sa și a echipei sale de campanie – un avantaj cât de mic în competiția prezidențială îl împing câteodată în ridicol făcându-i mai mult deservicii…

  Cum s-a întâmplat cu felicitările pe care i le-a adresat pe Facebook pictorului Ștefan Râmniceanu, un cunoscut artist al diasporei românești.

  Ce a scris Victor Ponta?

  „Îl felicit pe artistul Ștefan Râmniceanu, unul dintre cei mai importanți pictori ai diasporei românești, pentru organizarea primei expoziții în România după două decenii de activitate în afara granițelor”

  Ce a răspuns Ștefan Râmniceanu chiar pe pagina de Facebook a premierului?

  „Mulțumesc! Dacă iese Ponta președinte, o să plec iar din țară!”

  ( de la Carmen Cujba)

  Apreciază

 • 48. Bască ilie  |  12 octombrie 2014 la 12:34

  Saluttare!
  @47
  Nora,
  Ștefan Râmniceanu, replică trăsnet!
  Ca-n multe altele, eu mi-s tufă la pictură, dar mi-a stârnit curiozitatea să-i văd expoziția și probabil aș privi-o prin ochii încântați de personalitatea izbitoarea artistului.
  De-a lungul vieții, am avut în preajma vreo 2-3 artiști și am observat că au câte ceva aparte, o sensibilitate în plus sau o doagă lipsă. 🙂

  I-a tras-o fantastic lui Ponta. (caricatura 🙂 )
  *
  http://www.gandul.info/magazin/stefan-ramniceanu-verniseaza-prima-expozitie-in-romania-dupa-doua-decenii-petrecute-in-franta-sunt-emotionat-in-fata-unor-stari-pe-care-le-aveam-in-urma-cu-ani-si-ani-13371214

  Apreciază

 • 49. Bască ilie  |  12 octombrie 2014 la 12:47

  Mă rog, sunt tufă la pictură/sculptură. 🙂

  Apreciază

 • 50. Bască ilie  |  12 octombrie 2014 la 13:14

  O perspectivă de citit: „Aut Monica aut nihil?”
  *
  http://alegatordedreapta.info/aut-monica-aut-nihil/

  Apreciază

 • 51. dictaturajustitiei  |  12 octombrie 2014 la 14:59

  Bună! Familia mea votează Monica Macovei chiar dacă șansele de a ajunge măcar pe locul trei sunt …. Nu știu sigur ce poate fi și nici nu vreau să mă pronunț.
  În Iohannis n-am încredere dar în cine am ? Lista ar fi mai scurtă cu cei care nu sunt politicieni corupți sau bănuiți a fi.
  N-aș lovi totuși în Elena Udrea pentru că va exista și un tur al doilea și o viață politică după alegeri și, zic eu, parcă n-aș da foc la corăbii. 😦

  Apreciază

 • 52. noradamian  |  12 octombrie 2014 la 15:55

  Bsk, la-nceputul lui septembrie am trimis două liste de susținere pentru intrarea MM în cursă- socotind că dacă a fost suficient de tare ca să contribuie la eliberarea justiției, tot MM are și resurse pentru a reforma politicul. Decalogul, ca și intransigența și inapetența ei singulară pentru aranjamentele politice oculte însă nu ajung încă în orizontul de așteptare al maselor pesedizate și penelizate. Curentul pro-MM e în creștere, radicalismul unor personalități, lideri de opinie ca Aligică înseamnă mult mai mult decât intervențiile lui Cornea și ale altora, totuși, mă tem că două săptămâni nu-s suficiente ca să prindă la nivel de mase.

  Apreciază

 • 53. noradamian  |  12 octombrie 2014 la 16:02

  Carmen, salut, ca de obicei suntem pe aceeasi lungime de undă. 🙂 Ai dreptate, unii suporteri ai MM au exagerat cu radicalismul crezând că fac bine lovind în Udrea. Și pare că nu se opresc. O greseală prostească. Și, posibil, costisitoare.

  Apreciază

 • 54. Bască ilie  |  12 octombrie 2014 la 16:15

  Farsa electorală a lui Ponta, privind consultarea voinței neamului prost pentru schimbarea formei de guvernământ:
  *
  http://alegatordedreapta.info/aut-monica-aut-nihil/#comment-3331

  Apreciază

 • 55. Bască ilie  |  12 octombrie 2014 la 16:24

  @Nora-52
  De-om fi siguri, de n-om fi, nu-i nimic anormal să te îndoiești de reușita deplină a candidatului susținut de tine din convingere și cu bună-credință.
  Altfel zis, de-aș repeta sau nu un crez de-al meu, voi rămâne cu aceeași convingere: 🙂
  – În viață contează ce câștigi și atunci când pierzi.

  Apreciază

 • 56. noradamian  |  12 octombrie 2014 la 16:44

  Altfel as fi stat deoparte, nu? 🙂
  Nu m-am gudurat niciodată pe lângă cei puternici (cineva, persoană importantă pe plan local, descoperise asta evaluîndu-mă la un test psihologic (parcă Philadelfia) cu ani în urmă. Se minunase, zicea că ăsta e singurul meu punct slab, că „nu mă folosesc de oportunități”. 🙂

  Apreciază

 • 57. noradamian  |  12 octombrie 2014 la 16:47

  Veste tristă: http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/psihiatrul-florin-tudose-a-murit-doctorul-avea-grave-suferinte-cardiace.html

  Odihnească-se-n pace! 😦

  Apreciază

 • 58. Bască ilie  |  12 octombrie 2014 la 17:16

  @57
  RIP! Tocmai discutasem de el deunăzi.
  Doamne, cât de relative și neputincioase sunt uneori gândurile și aspirațiile noastre!

  Apreciază

 • 59. theo  |  12 octombrie 2014 la 18:18

  la Realitatea avea aceste zile o emisiune, eu il simpatizam teribil, f. inteligent, cu tot handicapul de expresie, era brici
  nu-i scäpa nimic. chiar imi pläcea.

  Apreciază

 • 60. Bască ilie  |  12 octombrie 2014 la 18:31

  -Așa-i bre?
  -Așa-i, așa-i!
  *

  Apreciază

 • 61. Bască ilie  |  12 octombrie 2014 la 20:19

  Întrebare de baraj.
  De ce Traian Băsescu este pentru Ponta mumă – de acord cu farsa mizerabilă cu referendumul de consultare a prostimii în vederea schimbării formei de guvernământ- iar pentru MM ciumă în muțenie pentru alt referendum propus de ea (privind eliminarea protecției penale a demnitarilor) și care ar produce dureri de cap mașinăriei PSD de fraudare în turul doi?
  *
  Se vede răspunsul?
  http://alegatordedreapta.info/aut-monica-aut-nihil/#comment-3334

  Apreciază

 • 62. Bască ilie  |  12 octombrie 2014 la 20:42

  Constituția interzice fără discuție în obiectul revizuirii „forma republicană de guvernământ” (art, 152 alin 1), iar în art. 1 alin 2 a fost bătută în cuie: „Forma de guvernământ a statului român este republica” (punct).
  Nu distinge între „sortimente” de republică, adică trecerea poftită de clasa politică abonată permanent în Parlament – din republică semiprezidențială în republică parlamentară – nu ar fi considerată schimbare a formei de guvernământ și, din acest motiv, rămâne deschisă calea confiscării dreptului românilor de a-și alege președintele prin vot direct.
  Dacă referendumul propus de Ponta s-ar organiza, întrebarea adresată electoratului poate fi asta:
  „Sunteți de acord cu schimbarea formei de guvernământ a statului român?”
  Răspunsul DA nu se poate transpune într-o lege de revizuire pentru trecerea la monarhie, în schimb poate fi deturnat în sensul trecerii la republică parlamentară și implicit alegerea președintelui de către parlamentari.
  *
  Altfel zis, întrebarea NU ar suna așa:
  „Sunteți de acord cu schimbarea formei de guvernământ a statului român din republică în monarhie?”

  Apreciază

 • 63. theo  |  12 octombrie 2014 la 20:48

  cum rämane cu bosorogul manechin , zglobiul nu mai are PLR
  deci? este un inpostor.

  Apreciază

 • 64. Bască ilie  |  12 octombrie 2014 la 20:50

  Bineînțeles, o asemenea revizuire ar fi aplicabilă numai începând cu alegerea președintelui din decembrie 2019, după încheierea mandatului 2015-2019, adică „alegătorii” președintelui ar fi parlamentarii aleși în noiembrie 2016.

  Apreciază

 • 65. theo  |  12 octombrie 2014 la 21:02

  TÄRI, isi dä niste aere, dar el este un rinocer bätran si
  buhäit, el nu se uitä in oglindä, altfel nu ar pleca de acasä,
  s-au este asa plin de el, cä ignorä restul.

  Apreciază

 • 66. theo  |  12 octombrie 2014 la 21:02

  noapte bunä.

  Apreciază

 • 67. Bască ilie  |  12 octombrie 2014 la 21:04

  Legea e lege și farsa e farsă.
  Când eram copil am văzut un fim „Legea e lege” cu Fernandel.
  De atunci mi-am amintit mereu de acest titlu ca de o (aceeași) glumă interminabilă. 🙂

  Apreciază

 • 68. Bască ilie  |  12 octombrie 2014 la 21:12

  S-a întâmplat ca gluma sau comedia interminabilă să aibă și excepții, mai ales în ultima vreme… 🙂 ca Hagi și Nadia Comăneci. 🙂

  Apreciază

 • 69. noradamian  |  12 octombrie 2014 la 21:27

  Bsk, 62, 64: corect! 🙂

  Apreciază

 • 70. noradamian  |  12 octombrie 2014 la 21:29

  theo, 65, taifunul EADS l-ar putea răsturna pe bătrânul rinocer

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 71. Bască ilie  |  12 octombrie 2014 la 21:40

  Noapte bună și nu uitați: excepția confirmă regula, dar câteodată poate să schimbe regula! 🙂
  *

  Apreciază

 • 72. noradamian  |  12 octombrie 2014 la 21:54

  Dan Alexe:

  „Ponta va fi președintele României…
  E limpede că asta se va întâmpla și toate eforturile disperate pentru a împinge cutare sau cutare candidat sunt doar eroic-lăudabile, arătând devotament tristuț și tardiv…
  Dar să știe toți cei care s-au câinoșit împotriva lui Băsescu, împotriva Europei, împotriva a tot ce e Occident, să știe toți toți ăștia, indiferent că se consideră de stânga sau de dreapta sau de diagonală, că sunt direct responsabili.
  Da. toți cei care ați atacat orice altceva în ultimii doi-trei ani sunteți direct responsabili de ascensiunea lui Ponta.
  Lista e lungă și nu aveți nici o scuză”.

  Are dreptate, anti-băsimul ultimilor ani, de pe dreapta ca si de pe stânga a fost exact pe pofta infracționalilor politici de toate soiurile.

  De la Bruxelles nu i-a scăpat nimic lui Alexe, din tot ce s-a petrecut în acești ani.

  Totuși, jocul încă nu s-a încheiat.

  Apreciază

 • 73. noradamian  |  12 octombrie 2014 la 21:58

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 74. Bască ilie  |  12 octombrie 2014 la 22:00

  PS. Răspunsul la întrebarea de baraj de la poz 61 se întrevede în linkul dat tot acolo, nu în comentariile ulterioare 62 și 64. (aici doar am completat câteva idei)
  Încă o dată, somn ușor! 🙂
  *

  Apreciază

 • 75. nightmare  |  12 octombrie 2014 la 22:32

  Noapte buna !!

  Apreciază

 • 76. noradamian  |  12 octombrie 2014 la 22:51

  Bsk, nu mă pronunț asupra disputelor între MM șiTB nu fiindcă n-ar atinge chestiuni de interes ci fiindcă nu fac bine în conjunctura de acum. Am evitat si evit să intru în „zona lor de conflict”, subiect care, fără-ndoială, i-ar place lodei si nu numai.

  Apreciază

 • 77. noradamian  |  12 octombrie 2014 la 22:52

  Multzam frumos, Night! Somn usor!

  Apreciază

 • 78. Bască ilie  |  12 octombrie 2014 la 23:38

  @Nora-76
  Înțeleg raționamentul tău, dar mi-e teamă că răspunsul corect la întrebarea de baraj nu mai schimbă nimic în planul conflictual (menajat de intențiile tale), fiindcă ne rămân intacte consecințele ireversibile ale faptului consumat (refuzul referendumului propus de MM).
  Pe de altă parte, prin agrearea propunerii lui Ponta de referendum pentru așa- zisa monarhie, TB îmi insultă statutul de cetățean cât de cât normal 🙂 și nu mi se pare onest din partea mea să accept în tăcere farsa asta ca un prost manipulabil. Eu cred că prin această poziționare TB a scăpat porumbelul și în niciun caz nu-i al păcii. prin tăcere (i-aș zice lașitate, dar nu mă refer la intenția ta conciliantă) mai degrabă tolerăm minciuna mult mai păgubos (decât pare) pentru candidatul preferat de noi. 🙂

  Apreciază

 • 79. Bască ilie  |  12 octombrie 2014 la 23:47

  PS. La urmă nu m-am referit la un candidat neapărat câștigător al alegerilor; poate fi păgubit – cu minciuna amintită – de mai mult decât accederea în finală.

  Apreciază

 • 80. Bască ilie  |  13 octombrie 2014 la 00:08

  Nu mă pot abține și dau un indiciu.
  Așa cum văd eu răspunsul corect și complet -culmea! – sunt sabotate și șansele Elenei Udrea de a intra în turul doi. (de aici vine și ideea că nu mai rămâne de menajat mare lucru în planul conflictual, adică nu se mai vede pe cine și cum ajută poziția noastră conciliantă precum a struțului în nisip 🙂 )

  Apreciază

 • 81. Bască ilie  |  13 octombrie 2014 la 00:58

  mai exact: sunt sabotate și șansele Elenei Udrea de a intra în turul doi, iar dacă ar ajunge totuși în finală ar fi perdantă garantată de Traian Băsescu.

  Apreciază

 • 82. Bască ilie  |  13 octombrie 2014 la 01:19

  „Udrea, mesaj către românce: Le putem face pe amândouă, familie şi carieră, pentru că suntem puternice”
  *
  Analogica „Mândre că suntem românce”, ca să nu zic omoloaga. 🙂
  *
  http://www.ziar.com/articol-din-ziar?id_syndic_article=6908860

  Apreciază

 • 83. Bască ilie  |  13 octombrie 2014 la 01:24

  Gata. Ultimul mesaj de somn ușor!
  Mândra mea din… 🙂
  *

  Apreciază

 • 84. noradamian  |  13 octombrie 2014 la 09:46

  Ziua bună! 🙂 Bsk, doar să nu ne autosabotăm :D!

  Revin pe la amiază ….

  Apreciază

 • 85. theo  |  13 octombrie 2014 la 10:54

  BUNÄ;
  Melescanu, este fericit cä_l sustzine Dogaru,
  poate si Dughin- sunt prieteni buni: ce vä spune?

  Apreciază

 • 86. theo  |  13 octombrie 2014 la 10:56

  sunt aruncat multzi iepuri pe camp, sä prindä cat mai multzi
  prosti.stil ordinat KGB-ist

  Apreciază

 • 87. noradamian  |  13 octombrie 2014 la 15:23

  Theo, pare că-s mai multe fronturi de luptă, unele vizibile, altele mai puțin sau deloc. As vrea să cred că votul fiecăruia din noi contează și că jocurile nu-s făcute deja. Nu am nici o prețuire pentru KI al PNL, aflat în gașcă de ani de zile cu PSD, partidele frățești ale „doctrinei raptului”, acum adversare de păcălit schimbarea. Votez Macovei dar, indiferent cum vor evolua lucrurile, cred că antagonizarea puținelor forțe de luat în seamă ale dreptei (Macovei și Udrea-PMP cu suporterii fiecăreia), cel puțin în zilele rămase până la 2 noiembrie, nu e o idee bună.

  Apreciază

 • 88. noradamian  |  13 octombrie 2014 la 15:29

  O să lipsesc câteva zile, da` mă-ntorc eu… 🙂

  Apreciază

 • 89. Bască ilie  |  13 octombrie 2014 la 16:23

  OK, Șefa! Dacă zici ce ai pe suflet, facă-se voia ta!
  Mai sunt zile și după turul doi. 🙂
  Să revii sănătoasă și mai conciliantă! 🙂

  Apreciază

 • 90. theo  |  13 octombrie 2014 la 17:03

  mäcar MM si EU; , ar fi bine ca sustzinätorii, sä nu fie
  mahalagii si radicali.

  Apreciază

 • 91. Bască ilie  |  13 octombrie 2014 la 17:22

  Nu știu cât de conciliant poți să aplauzi manipulările unui @Cetățean slugarnic și obsedat. Monica Macovei l-a amintit azi la Hotnews pe Daniel Morar doar ca model ideal de colaborator – nu ca premier electoral propus pentru un tandem; nu l-a adjudecat în niciun fel pe Daniel Morar, dimpotrivă a răspuns clar la insistența lui Dan Tapalagă că nu are un nume de premier ca propunere și vor mai discuta „până atunci”.

  Dialogul DT-MM de pe Hotnews:
  **
  DT: „Nume de oameni cu ati vrea sa lucrati, pe cine vreti premier?”

  MM: „Numele de vis este Daniel Morar, daca ma intrebati ce as vrea. Nu am vorbit cu el. Este prima oara cand spun un nume”.

  DT: „Victor Ponta va veni cu propunere in turul doi, pe cine veti aduc dvs?”

  MM: „Vom mai discuta pana atunci, eu v-am spus ce mi-as dori. Morar nu ar putea fi pacalit de nimeni”.
  **
  Cum o întoarce manipulatorul obsedat? Fără să înțeleagă diferența dintre „propunere” (pentru turul doi, cum va anunți Ponta) și respectiv „ce și-ar dori” MM:

  „Ce face dupa aceea Presedintele Macovei? Vine tot cu Daniel Morar ca propunere?!”

  Unde vede el propunerea?
  Și dă-i și luptă în capul Monicăi Macovei.
  Își manipulează fără rușine cititorii Politeia, crezând că va reuși să facă valuri în ligheanul cu picături, nici alea la unison.
  În rest își urmăresc busola pierdută și anunță în strigături când va ajunge MRU la pisoarul unor tv-uri, înainte să intre în vreo emisiune pentru tele-slugarnici.
  *
  http://politeia.org.ro/stiri-revista-presei/saracul-daniel-morar/32037/

  Apreciază

 • 92. Bască ilie  |  13 octombrie 2014 la 17:39

  Interzis să-și dorești colaborarea cu un om onest ca Daniel Morar!
  Într-adevăr, e greu în ziua de azi să fii cinstit și cu tine însuți.
  *
  Poate doriți să verificați exactitatea dialogului reprodus de mine.

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-18293940-monica-macovei-interviu-live-video-live-text-hotnews-ora-12-00.htm

  Apreciază

 • 93. Bască ilie  |  13 octombrie 2014 la 17:55

  Precum vorba „contorsionistului MRU” (c-așa-i și-n postare 🙂 ) , primim lecții de la slugarnicii moraliști, mari susținători de-a’nboulea și la grămada ticsită de lovituri de stat, readaptați din mers la doctrina cameleonilor , flagrant împotriva propriilor concepții propovăduite pe Politeia pe subiectele tari ale anului de pomină 2012. 🙂

  Apreciază

 • 94. Bască ilie  |  13 octombrie 2014 la 18:06

  Scrupuloșii își duc idealurile contorsionate – ca hipnotizații – numai pe urmele lui MRU și se leapădă de toate concepțiile anterioare, inhalând anticoncepționale și rahat de imunizare a memoriei împotriva amintirilor legate de lovitura de stat.

  Apreciază

 • 95. Bască ilie  |  13 octombrie 2014 la 19:00

  @Cetățeanul slugarnic e marcat până peste cap, fiindcă cei doi contributori decidenți ai traseului profesional al lui Daniel Morar – TB și MM sau MM și TB 🙂 – au îndrăznit să amintească numele celui strașnic înfipt în performantul DNA.
  Mai nou, neadaptatul se crede garda de corp a nominalizatului și are tupeul să le pretindă celor doi nesuferiți să nu se mai atingă de Daniel Morar, să se abțină. Nu mă-nnebuni!
  @Cetățeanul ofticat a decretat zona tabu.
  C-așa-i boala ofticoasă când din pisoarul lui MRU n-are de scos nicio inspirație de aceeași anvergură, cel mult un jet de scurtă durată și cu bătaie tot pe loc. 🙂

  Apreciază

 • 96. theo  |  13 octombrie 2014 la 19:07

  este un cätzel hämislit, MRU – a desväluit o fatzä si un caracter jalnic. ce dezamägire:

  Apreciază

 • 97. Bască ilie  |  13 octombrie 2014 la 19:12

  Veste proastă pentru ofticați!
  La alegerile prezidențiale nici locul doi nu se premiază. 🙂

  Apreciază

 • 98. eugeni  |  13 octombrie 2014 la 19:21

  @basca,

  Cineva comenta pe fb: TB declara ca o sustine pe EU dar argumenteaza pentru MM. 🙂 .

  Apreciază

 • 99. Bască ilie  |  13 octombrie 2014 la 19:33

  @Eugeni
  🙂
  Mie nu mi s-a părut așa, doar nu a zis-o ca altădată.
  Vedem diseară cum ne mai îmbrăcăm. 🙂

  Rares Bogdan (Realitatea tv): „Vreau sa aflam cu totii de la Traian Basescu cine este ofiterul acoperit dintre cei 14 prezidentiabili. Este unul din scopurile emisiunii din aceasta seara”

  Apreciază

 • 100. eugeni  |  13 octombrie 2014 la 20:00

  Eu inca mai sper (max 10%) ca exista un plan in spatele declaratiilor lui TB.

  Apreciază

 • 101. Bască ilie  |  13 octombrie 2014 la 20:03

  Îl cred în stare pe TB să organizeze la TV parada modei cu nudiști din următoarele motive.
  1. A promis explicit deconspirarea acoperitului ca obligație.
  2. Nu mi-l imaginez atât de laș încât să retracteze sau să tacă.
  3. În studioul TV nu mai are steagurile în spate. 🙂

  Apreciază

 • 102. Bască ilie  |  13 octombrie 2014 la 20:28

  Candidatul trosnitor de stat, Grivco Klaus Iohannis, s-a spovedit azi printre mecanismele democratice scăpate în ceața anului 2012 , cu profund regret, la moaștele sfintei sincerități:

  „Prin atitudinea autoritara a actualului presedinte, au fost scoase din functiune anumite mecanisme ale democratiei.”

  Apreciază

 • 103. Bască ilie  |  13 octombrie 2014 la 20:37

  Iohannis are uselistica în sânge și nu se dezice de ea nicicum.
  Suflet candriu, de…! 🙂

  Apreciază

 • 104. Bască ilie  |  13 octombrie 2014 la 20:57

  Ciocul mic și așteptările mari depind de o relație complicată: 🙂

  http://alegatordedreapta.info/cand-tacerile-vorbesc/#comment-3364

  Apreciază

 • 105. Bască ilie  |  13 octombrie 2014 la 22:12

  Mă aștept de la TB să-i mai dea Monicăi Macovei câteva lovituri de măciucă.

  Apreciază

 • 106. Bască ilie  |  13 octombrie 2014 la 22:13

  Încă nu a pus mâna pe măciucă, dar nu vă pierdeți încrederea! 🙂

  Apreciază

 • 107. Bască ilie  |  13 octombrie 2014 la 22:15

  TB e cam nervos. Îi tremură puțin bărbia.
  Are gânduri tensionate. 🙂

  Apreciază

 • 108. Bască ilie  |  13 octombrie 2014 la 23:26

  Până în 2 noiembrie, TB va spune de ce Ponta a fost acoperitul.

  Apreciază

 • 109. Bască ilie  |  13 octombrie 2014 la 23:29

  Ha,ha!
  Tot acum a zis-o. 🙂 Ponta între 1997-2001
  Tocmai vroiam să zic că ajunsese până la promovarea subită și suspectă a lui Ponta în Parchetul General și se subînțelegea ce vroia să zică.

  Apreciază

 • 110. Bască ilie  |  13 octombrie 2014 la 23:35

  Se înțelege că nici Meleșcanu nu se simte mai bine, 🙂

  Apreciază

 • 111. ovidiu  |  13 octombrie 2014 la 23:41

  Începe să-mi placă campania! 🙂

  Apreciază

 • 112. ovidiu  |  13 octombrie 2014 la 23:42

  Bună seara.

  Apreciază

 • 113. Bască ilie  |  13 octombrie 2014 la 23:43

  Nu se mai (sub)înțelege de Mele, l-a dat pe șleau în gât. 🙂

  Apreciază

 • 114. Bască ilie  |  13 octombrie 2014 la 23:44

  Salve, Ovidiu!
  Și mie. 🙂

  Apreciază

 • 115. ovidiu  |  13 octombrie 2014 la 23:45

  Nu ne vom plictisi…

  Apreciază

 • 116. Bască ilie  |  13 octombrie 2014 la 23:52

  Ovidiu,
  Calitatea lui Ponta de ofițer acoperit am susținut-o și eu în Cazul Panait, în episodul 13, pct. 22 „Bombonaiutica” (și ulterior)
  .

  Apreciază

 • 117. Bască ilie  |  13 octombrie 2014 la 23:58

  Tot la o Hotărâre de Guvern am făcut și eu trimitere în acel episod 13, însă nu-mi dau seama acum dacă e aceeași cu una din ceele amintite de TB.

  Apreciază

 • 118. ovidiu  |  13 octombrie 2014 la 23:59

  116
  Mi-aduc ceva aminte.Nu ințelesesem bine atunci, Spuneați in serial o grămadă de noutăți pt. mine.

  Apreciază

 • 119. Bască ilie  |  14 octombrie 2014 la 00:14

  Da, a tras și măciucile promise: MM pe motocicletă, Nelson Mandela șa.

  Apreciază

 • 120. ovidiu  |  14 octombrie 2014 la 00:18

  Zică ce-o vrea, tot cu Macovei votez.

  Apreciază

 • 121. ovidiu  |  14 octombrie 2014 la 00:29

  Noapte bună,
  Mai vedem ce visăm 🙂

  Apreciază

 • 122. Bască ilie  |  14 octombrie 2014 la 00:33

  Problema lui Ponta este aceeași muțenie de ofițer acoperit, legată de execuția lui Cristian Panait. Tocmai această calitate i-a sugrumat reacțiile ulterioare (începuse să declare că știe ce s-a întâmplat, apoi a realizat că nu poate să divulge nimic și oricum s-ar încurca în explicații mincinoase, nepotrivite). În serial am atras atenția asupra insistenței anormale a lui Ponta cu „am fost prieten cu Panait în Parchetul General”. Există mai multe elemente care demontează minciuna potrivit căreia ofițerii SIE lucrau numai în afara țării. Acestă diversiune încearcă să acopere existența misiunilor interne.

  Apreciază

 • 123. Bască ilie  |  14 octombrie 2014 la 00:34

  Noapte bună! 🙂
  *

  Apreciază

 • 124. Bască ilie  |  14 octombrie 2014 la 01:35

  Vorbele lui Panait spuse mătușii sale -„Câinele de Ponta m-a aranjat”- nu le-a rostit imediat după aruncare (cum fals au încercat să inducă diversioniștii de profesie), ci, așa cum am insistat de mai multe ori, în baie și în șoaptă, cu robinetul deschis – la sfârșitul lunii marie 2002 (cu 12 zile înainte de aruncare) și are alt înțeles, nu că Ponta l-ar fi aruncat de pe terasă:
  „Câinele acoperit Ponta m-a lucrat informativ și mă vrea eliminat”
  Acest înțeles rezultă din celelalte afirmații ale lui Panait, spuse mătușii odată cu „Câinele de Ponta m-a aranjat”. Cu alte cuvinte, prin extragerea acestei propoziții dintr-un șir de de afirmații și transbordarea ei în alt timp (mai târziu cu 12 zile) s-a urmărit ruperea legăturii cu acel șir din care reiese de unde venise Panait, înainte să le spună pe toate mătușii în aceeași zi.

  Apreciază

 • 125. Bască ilie  |  14 octombrie 2014 la 01:54

  De unde putea să vină acasă Panait cu ultimele vești spuse atunci mătușii? Dintr-un loc în care aflase următoarele: a fost urmărit, i-au scotocit în viața lui personală până în timpul școlii, i-au arătat înregistrări cu ce spusese prin casă, că vor să-l scoată nebun, că le datorează ascensiunea profesională și fără ajutorul lor ar fi fost un nimeni, și… unele chestiuni puteau să le știe numai de la câinele Ponta. Briefing securist și rechizitoriu înainte de executare!

  Apreciază

 • 126. Bască ilie  |  14 octombrie 2014 la 02:20

  Briefing securist și rechizitoriu înainte de execuția pecetluită, după ce ar fi încălcat niște reguli (!) și jurământul, or partea asta secretă l-a determinat să-i scrie pe un bilețel mătușii ( ca să nu fie interceptat) „E mai bine nici dv să nu știți”. ( adică viața mătușii și a mamei lui ar fi fost în pericol, dacă el le-ar fi spus că era ofițer acoperit, iar călăii lui nu-i mai lasă nicio șansă de supraviețuire; călăii n-ar fi riscat să-i mai lase familia în viață, ca să-și șteargă toate urmele)

  Apreciază

 • 127. Bască ilie  |  14 octombrie 2014 la 02:29

  A fost constrâns să recurgă la singura cale să scape de amenințări și să-și salveze cele două mame: moartea.

  Apreciază

 • 128. Bască ilie  |  14 octombrie 2014 la 02:33

  Probabil i s-a spus sau și-a dat singur seama după starea lui gravă, evidentă (specific era și sângele vizibil în urină) că fusese otrăvit cu efecte ireversibile.

  Apreciază

 • 129. Bască ilie  |  14 octombrie 2014 la 09:32

  Păpușari din toate leprele, uniți-vă!
  Săriți, leprelor, apărați-vă micul Lepruț și leprozeria Cooperativei acoperite de structura voastră de rezistență, prin care subjugați o națiune și vă apărați idealurile postrevoluționare confiscate!
  *
  „Cazul Panait, standard de lucru în Cooperativa Avntul”, ep. 23.
  *
  Motto: Pluralismul politic este una din cele mai mari cacealmale postdecembriste, pentru o competiție iluzorie, concepută de Ilici pe termen incredibil de lung. „În toate cele ce sunt” vârfurile triunghiului, precum în jurul lor, se vede din avion structura de rezistență… a PSD: „Partidul e-n toate, e-n cele ce sunt și-n cele ce mâine vor râde de noi”. De două (spre trei) decenii ne jucăm de-a partidulețele; toate se întrec și se petrec în jurul aceleiași structuri (stabilă, puternică, aparent invizibilă), într-o amețitoare mișcare de revoluție în jurul aceluiași centru… de putere; oricât de onești sunt și vor fi oamenii din (unele) partide, precum și susținătorii acestora, întrecerea iluzorie se va repeta într-o competiție dezechilibrată din start… la infinit, dacă nu surmontează sistematic și performant acest handicap istoric, dacă nu realizează că structura de rezistență nu le aparține tuturor partidelor; doar le mai împrumută partidulețelor – cu detașare strategică – niște jucători de încredere, specializați în autogoluri, câți ar fi necesari să nu se înregistreze o bătaie prea la scor (să nu bată la ochi). Are și structura de rezistență vulnerabilitățile ei, când mai scapă (din ochi) la înaintare câte un arbitraj independent sau când se încrede excesiv în propria siguranță infailibilă… până cade cu neglijențele în capcanele timpului. În rest, ne face din ochi: ochii care nu se văd se uită pe unde nici nu te aștepți. Eu, unul, nu mă aștept ca tupeul și siguranța (națională) ale lui Victor Ponta să-i parvină din altă parte. Atât timp cât – în fața necunoscutului „invizibil”- reținerea cu ochii închiși și pudoarea cu plecăciune par mai confortabile, fiecare va fi liber să-și gândească așternutul cum crede de cuviință în Eterna și Fascinanta Românie.
  *
  https://noradamian.wordpress.com/2013/11/12/cazul-panait-standard-de-lucru-in-cooperativa-avantul23/

  Apreciază

 • 130. Bască ilie  |  14 octombrie 2014 la 10:22

  Cel mai șantajabil premier din toate timpurile, Victor Ponta – candidat la funcția de cel mai șantajabil președinte din toate timpurile – a deplâns poanta anului la moaștele sfintei Parascheva:

  „De fiecare dată am respectat legile țării” 🙂

  Apreciază

 • 131. Bască ilie  |  14 octombrie 2014 la 10:43

  Poanta secolului:
  -Niciun alt procuror sau judecător, fost și actual, nu se află în situația unicat a teleghidatului Ponta. 🙂

  Altfel zis, serviciile „reformate” n-au mințit niciodată Parlamentul, CSAT-ul și CSM-ul, când au încălcat legile țării, ascunzându-și în continuare acoperiții împrăștiați în Guvern, Parlament și sistemul judiciar. Păpușarii cu mentalitatea lui Meleșcanu au luptat pentru conservarea încrederii teleghidaților acoperiți că nu vor fi deconspirați cu niciun chip, fiindcă, chipurile, șantajarea lor sistematică ar fi mult mai confortabilă, inofensivă și reciproc avantajoasă pentru păpușari și marionete.

  Apreciază

 • 132. Bască ilie  |  14 octombrie 2014 la 10:53

  Oricare șantajat s-a reformat în secret de stat ca mielul la tăiere. 🙂
  *

  Apreciază

 • 133. Bască ilie  |  14 octombrie 2014 la 11:12

  Reformatorul MRU s-a reformat în mielușel prelucrat și pudrat cu praf de liniște.

  Acușica se împlinesc doi ani – de la 30.01.2013 – când mielușelul era lup moralist:
  *
  Forţa Civică va iniţia un proiect de lege pentru ca în Parlament „să nu se mai găsească agenţi sub acoperire”, a declarat, miercuri, preşedintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu, informează Mediafax.

  El a arătat că parlamentarii trebuie să se ocupe de legiferare şi „să nu aibă slujbă dublă”.

  „Noi credem că este absolut necesar să despărţim apele. În momentul în care eşti parlamentar te ocupi de legiferare, nu ai slujbă dublă! Şi de aici o să vedeţi mai departe cum procedăm”, a precizat, într-o conferinţă de presă, Mihai Răzvan Ungureanu.

  El a evitat să dea exemple de parlamentari care ar fi şi agenţi sub acoperire. „Nu am ce exemple să vă dau, vă spun ce urmează să facem”, a spus Ungureanu la întrebările ziariştilor pe această temă.
  *
  http://www.romanialibera.ro/politica/institutii/video–ungureanu–fc-va-initia-o-lege-pentru-ca-in-parlament-sa-nu-se-mai-gaseasca-agenti-sub-acoperire-291946

  Apreciază

 • 134. Bască ilie  |  14 octombrie 2014 la 11:37

  Praful de liniște pentru mielușei se obține din gheare de șobolan rozaliu.
  La sfârșitul aceluiași an, 06.12.2013, MRU era liniștit: 🙂
  *
  „E bine sa existe in politica „hrebenciuci”, adica oameni care sa aiba capacitatea de a negocia, care sa stie obiectivul final si sa inteleaga ca nu persoana conteaza, ci rezultatul bun pentru toti”.

  PS. Gogoliți și găsiți!

  Apreciază

 • 135. theo  |  14 octombrie 2014 la 11:58

  mru; stia si a tolerat, mai mult a colaborat cu ei,
  a dat fuga la liberali, apoi la pdl si acum este o
  groapä inputzitä, mai räu ca la glina. cumplit.

  Apreciază

 • 136. theo  |  14 octombrie 2014 la 12:17

  poate Cristian Panait, vine sä-l dezbrace pe acest mitoman bolnav, ce nu poatä decat sä distrugä tzara.

  Apreciază

 • 137. Bască ilie  |  14 octombrie 2014 la 12:32

  Logica distractivă!
  Boicotul anti-Iohannis în turul doi, sugerat de Traian Băsescu, înseamnă de fapt și îndemn la boicot anti-Udrea, dacă ar ajunge ea în turul doi, după principiul:
  „Ochi pentru ochi, dinte pentru președinte!” 🙂

  Apreciază

 • 138. Bască ilie  |  14 octombrie 2014 la 12:54

  Boicotul anti-Iohannis și eventualul boicot simetric anti-Udrea în turul doi, din partea susținătorilor lui Iohannis, înseamnă efect de bumerang în favoarea lui Ponta.

  Apreciază

 • 139. Bască ilie  |  14 octombrie 2014 la 13:20

  Doamne, miluiește-l și pe ofițerul de legătură cu Daciana Sârbu! 🙂

  Apreciază

 • 140. Bască ilie  |  14 octombrie 2014 la 13:29

  O problemă de adunătură cu soluție unică.
  Reunificarea familiei de securiști vechi și noi cumulează oricum un număr total impar de ouă. 🙂

  Apreciază

 • 141. Bască ilie  |  14 octombrie 2014 la 13:39

  Napoleon a fost un vizionar pentru România postrevoluționară:
  -Fiecare acoperit activ sau rezervist reactivabil portă în raniță bastonul de Președinte.

  Apreciază

 • 142. Bască ilie  |  14 octombrie 2014 la 14:00

  Neimplicarea serviciilor românești de informații în viața politică este înțeleasă – de la cap la coadă – dreapta ascundere a inflației de candidați acoperiți în funcții de demnitate publică, eligibile și numite. 🙂
  Orice deconspirare conformă dispozițiilor imperative ale legii înseamnă – tot de la cap la coadă – imixtiune gravă în campania de neaplicare a legii și încălcarea secretului de stat la ciolan.

  Perpetuarea speciei de la cap se ascunde. 🙂

  Apreciază

 • 143. Bască ilie  |  14 octombrie 2014 la 15:09

  Meleșcanu recidivează azi cu diversiunea că ofițerii SIE ar fi lucrat numai în străinătate. Impresionism mincinos despre eroismul la export, pentru înlăturarea suspiciunilor legate de activitățile interne ale acoperiților SIE!

  Jurnalistul Eduard Ovidiu Ohanesian, articol din 06.10.2009.
  Fosta Brigadă Specială „U” Fantome (de la umbre) a fost desființată și defalcată în două, dintre care una, a postevoluționarului SIE- H256 – numită „Fantome Interne”.
  *
  „H256 cuprindea acoperiţii SIE pe intern cum ar fi magistratii ( procurorii şi judecătorii SIE)”
  *
  Ce să caute procurorii și judecătorii SIE în străinătate, să ancheteze și să judece sub acoperire infractori străini?
  Mai ușor cu exportatorul Melescaunul sub acoperiș!
  *
  Vedeți în ultimul paragraf din articol!

  http://www.coronapress.ro/index.php?page=articol&id=6027

  Apreciază

 • 144. Bască ilie  |  14 octombrie 2014 la 15:46

  După legea românească învățată după posibilități, procurorii și judecătorii acoperiți ai SIE au avut multe lucruri, fapte și infracțiuni – până la crime – de acoperit în țară, nu afară.

  Apreciază

 • 145. Bască ilie  |  14 octombrie 2014 la 15:56

  Când magistratul acoperit prezintă semne de vulnerabilitate sau simptomele neadaptării la obediența absolută comandată, se naște problema vitală a modalității de ieșire din sistemul cercului vicios:
  viu sau mort.

  Apreciază

 • 146. Bască ilie  |  14 octombrie 2014 la 16:03

  Fără doar și poate, una dintre momelile racolării ireversibile sau fatidice a fost și a rămas ascensiunea profesională fulminantă și garantată.

  Apreciază

 • 147. Bască ilie  |  14 octombrie 2014 la 16:33

  Până în 2004, legea permitea unui procuror să acceadă în parchetul cel mai înalt, de pe lângă Curtea Supremă de Justiție, de la un parchet de pe lângă o judecătorie numai pe două căi
  1. Opt ani vechime.
  2. Pilă prin excepție de la lege, adică prin recomandare specială, aprobată de procurorii șefi interesați și manevrați de decidenții politici.

  Ulterior Monica Macovei a modificat statutul judecătorilor și procurorilor- Legea 303/2004 – și a pus capăt ascensiunii profesionale a tinerilor magistrați de unică folosință.

  Apreciază

 • 148. Bască ilie  |  14 octombrie 2014 la 17:02

  Am uitat mai înainte la pct. 2 să spun forma de accedere în Parchetul General a procurorilor stimulați sau acoperiți – delegarea – pe durată condiționată la prelungire:
  -Arată-mi cât ești de obedient, ca să-ți prelungesc delegarea! Șantaj pe față!

  Apreciază

 • 149. Bască ilie  |  14 octombrie 2014 la 17:18

  De ce nu i-au întrerupt delegarea procurorului Cristian Panait și să-l lase în plata Domnului?
  De ce nu l-au scos din Magistratură pe procurorul Cristian Panait și să-l lase în plata Domnului?
  El a dorit să fie lăsat în pace și să plece.

  Cristian Panait către mătușa sa, Eleni Dumitru,02 aprilie 2002:
  *
  „nu mai sunt magistrat, avocat nu pot fi”, „vreau s-o iau de la zero, chiar şi măturător la biserică pot fi, numai să-mi dea drumul”.
  *
  Normal, n-aveau cum să-i mai dea drumul.

  Apreciază

 • 150. Bască ilie  |  14 octombrie 2014 la 17:35

  Cine avea curajul, siguranța fără teama de rigorile Legii penale , acoperirea și autoritatea să nu-i mai dea drumul lui Panait?
  Ei nici nu știu câți sunt în primul rând.

  Apreciază

 • 151. theo  |  14 octombrie 2014 la 18:05

  vagabonul dement , sper sä fie pedepsit de soartä.
  cat de tupeist este .

  Apreciază

 • 152. Bască ilie  |  14 octombrie 2014 la 18:10

  În schimb știm că există și jurnaliști garanți extrem de ciudați, cum ar fi unul care a afirmat în octombrie 2013:
  *
  „cu mâna pe inimă și fără nicio ezitare că Victor Ponta nu a avut nici cea mai mică implicare în moartea tânărului procuror” [Panait]
  *
  1. Culmea, mai întâi afirmase că nu despre cele scrise ar fi vorba în articolul respectiv. 🙂
  2. „cu mâna pe inimă”
  3. „fără nicio ezitare”
  4. „nici cea mai mică implicare”
  5. Niciun om normal la cap și dezinteresat nu s-ar repeta atât de insistent pentru a se constitui într-un supraveghetor absolut al celui-oricine ar fi- pentru care garantează nu c-ar ști ceva concret despre faptele lui, ci cunoaște 100% că nu avea nicio cale (cum, pe unde, când) să se implice Ce mai, jurnalistul ciudat i-a fost însoțitor permanent! 🙂

  Apreciază

 • 153. Bască ilie  |  14 octombrie 2014 la 18:33

  Ciudatul înger păzitor garantează că Ponta nu avea nici măcar cel mai mic interes să se implice. 🙂 (altă culme, același jurnalist anunțase într-un articol (după patru ani de la moartea lui Panait, în martie 2006) anunțase într-un articol decoperirea unor dovezi de mușamalizare în cazul Panait (de fapt preluate dintr-un articol scrus de procurorul orădean Alexandru Lele).
  Cum s-ar zice, jurnalistul ciudat descoperise – odată cu mișcările mușamalizării – motive suplimentare de încredere în afirmațiile contradictorii ale lui Ponta: inițial spusese că știe ce s-a întâmplat cu Panait, dar nu poate să povestească înainte de încheierea anchetei, apoi s-a făcut că plouă după finalizarea anchetei. Așa arată un om de încredere și cuvânt… neimplicat! 🙂
  La trecutu-ți mare, mare motiv de încredere a ciudatului jurnalist în alt ciudat! 🙂

  Apreciază

 • 154. theo  |  14 octombrie 2014 la 18:38

  cine era, AVRAM

  Apreciază

 • 155. theo  |  14 octombrie 2014 la 18:39

  cum e posibil ca haita rosie sä fie ca un zoo,
  cu lei turbatzi si urlätori,

  Apreciază

 • 156. theo  |  14 octombrie 2014 la 18:42

  mä uit cum asa zisii liberali TÄRI RINOCERUL BUHÄIT SI MOSNEAGUL SECURIST MELE, il apärä pe mitoman.

  de vinä tot bäsescu rämane:dupä ce au manipulat si sie
  au gäsit „GRÄJDANUL POTRIVIT.”

  Apreciază

 • 157. Bască ilie  |  14 octombrie 2014 la 18:48

  Același ziar la care scria jurnalistului ciudat a intrat în mod și mai ciudat în posesia ciornelor scrise de Panait și – atenție!- ridicate de procurorul Ilie Picioruș în seara morții de la mama lui Panait, după o percheziție amănunțită în toată casa. După acele ciorne a fost scris în respectivul ziar un articol convenabil mănușă interesului lui Picioruș de a concentra atenția cititorilor pe conținutul dosarului „Oradea-Lele” despre care Cristian afirmase justificat c-ar fi o simplă maculatură. (dovadă fiind și victoria finală a procurorului Lele după ani de hărțuială în parchete și instanțe, despăgubit cu circa 500.000 dolari și reluarea activității de procuror)

  Apreciază

 • 158. Bască ilie  |  14 octombrie 2014 la 18:52

  Îmi place cum scrie respectivul ciudat, dar a fi jurnalist inteligent nu-i deloc un impediment pentru un statut special, dimpotrivă. 🙂

  Apreciază

 • 159. Bască ilie  |  14 octombrie 2014 la 19:02

  Altfel (am) spus într-un test anterior (comentariul nr. 24) 🙂
  *
  https://noradamian.wordpress.com/2014/04/24/viziune/#comment-106082

  Apreciază

 • 160. Bască ilie  |  14 octombrie 2014 la 19:34

  Atenție la propunerea Monicăi Macovei!
  „Daca vrem dovada ca Ponta a fost ofiter acoperit, sugerez sa cautam si in arhiva SIPA”-

  SIPA- serviciul performant de poliție politică a PSD – lucra la intern, nu în străinătate, urmărea mai ales magistrați pentru șantaj, așa cum a fost urmărit Cristian Panait, și-acolo MM se așteaptă să-l găsească pe Ponta… în misiuni comune. 🙂

  Corelați cu linkul doveditor de la comentariul meu nr. 143:
  [“H256 cuprindea acoperiţii SIE pe intern cum ar fi magistratii ( procurorii şi judecătorii SIE)”]

  Rezultă punctele de intersecție dintre decăderea procurorului urmărit Cristian Panait și ascensiunea procurorul acoperit Ponta.

  Apreciază

 • 161. theo  |  14 octombrie 2014 la 19:50

  poate ,poate reusete cineva sä punä pe masä dovezi,
  ar fi f. bine pt. sänätatea romaniei.

  Apreciază

 • 162. Bască ilie  |  14 octombrie 2014 la 19:54

  Despre SIPA în „Cazul Panait, standard…”- ep. 6
  Ochiul și Ureche (pentru Bombo)
  *
  https://noradamian.wordpress.com/2012/04/10/7-stan-si-bran/

  Apreciază

 • 163. theo  |  14 octombrie 2014 la 19:54

  Ohanesian, o fi inteligent , dar mie mi se pare putzin blem-blem

  Apreciază

 • 164. felixks  |  14 octombrie 2014 la 19:57

  Buna seara tuturor!
  @160 Domnule Basca, din cate am inteles, arhiva SIPA a fost sigilata de d-na MM; in grija cui este acum si cine ar avea puterea sa ceara cercetarea? Multumesc.

  Apreciază

 • 165. Bască ilie  |  14 octombrie 2014 la 20:15

  Salve, Felixks!
  Te rog, fără termeni de politețe! 🙂
  *
  Știam de arhiva sigilată și conservată la Direcția Penitenciarelor( aflată în subordinea Ministrului Justiției, Cazacioc, ruda lui Ponta)
  În ep. 6 recomandat la comentariul 162 am scris de spre o dispută pentru topirea acelei arhive.

  Singurele căi de cercetare, din punctul meu de vedere, ar fi posibile la cererea unei instanțe judecătorești, în cazul unui eventual proces, sau după plecarea PSD-ului de la putere, în cazul redeschiderii dosarului Panait, dacă nu este arsă între timp.
  Acum nu văd finalitatea unei astfel de încercări.

  Apreciază

 • 166. theo  |  14 octombrie 2014 la 20:21

  dupä cum lucreazä derbedeii, au distrus demult dovada.

  Apreciază

 • 167. theo  |  14 octombrie 2014 la 20:22

  chiarvetzi scäpa de haita rosie????

  Apreciază

 • 168. felixks  |  14 octombrie 2014 la 20:32

  @165, Scuze Basca, multam; d’aia intrebai, cine are drept sa intre acolo, nu cumva @theo-166 are dreptate?

  Apreciază

 • 169. Bască ilie  |  14 octombrie 2014 la 20:41

  @Felixks
  Înainte de sigilarea arhivei, Monica Macovei l-a schimbat pe ultimul șef SIPA al PSD-ului cu un procuror clujean, în subordinea căruia a fost nițel răsfoită arhiva ( și judecătorul Cristi Dănileț a tras cu ochiul un timp pe-acolo). Nu-i exclus ca MM să fi aflat ceva concret despre Ponta din acea perioadă (prin 2005-2006, de la începutul mandatului ei de Ministru al Justiției a cerut redeschiderea cazului Panait și a protestat împotriva infiltrării procurorului Ilie Picioruș în CSM, invocând implicarea acestuia în moartea disidentului Ursu Gheorhe și a lui Cristian Panait).

  Apreciază

 • 170. Bască ilie  |  14 octombrie 2014 la 20:44

  @Felixks
  Cu nebunii ăștia este posibil orice, mai ales pentru ștergerea urmelor lăsate de Ponta printre rapoartele îndosariate.

  Apreciază

 • 171. theo  |  14 octombrie 2014 la 20:48

  cum a särit Cazanciuc”ponta nu este incombatibil”
  stia situatzia mai de mult???

  Apreciază

 • 172. felixks  |  14 octombrie 2014 la 20:55

  @Basca, 169,170 multumesc mult.

  Apreciază

 • 173. Bască ilie  |  14 octombrie 2014 la 21:06

  Pentru puțin, Felixks.
  În concluzie, cred că MM a lansat propunerea mai degrabă ca indiciu public și sperietoare pentru Ponta, să-i ia din elanul și siguranța lui de acoperit greu de dovedit. 🙂

  Apreciază

 • 174. felixks  |  14 octombrie 2014 la 21:27

  Basca, asa am gandit:aratat pisica, nciodata nu vei sti de unde te loveste fericirea. Acum ceva timp, MM a postat pe FB despre tentativa lui VVP de a-l apara pe Tender in 2006. Mi se pare aproape foarte important:
  „Actualul premier, președinte al PSD și candidat la Președinția României l-a apărat în 2006, ca avocat, pe omul de afaceri Ovidiu Tender, sponsor al serviciilor secrete de pe vremea regimului Iliescu. „

  Apreciază

 • 175. Bască ilie  |  14 octombrie 2014 la 21:34

  Felixks, se adună din mers. 🙂

  Apreciază

 • 176. Bască ilie  |  15 octombrie 2014 la 12:24

  Ceremonialul durerii.
  *
  Poliția politică – scormonită în trecutul ceaușist – cuprinde faptele eroice ale organelor de represiune cu față umană sau sub acoperire, precum și ale colaboratorilor acestora. Relicve inofensive, muribunzi, potcoave de dispăruți și elita protejaților de arhivele postdecembriste (dacă n-au fost deja arse)

  Miliția politică – postrevoluționară – are autori necunoscuți sau intangibili, ascunși în aceleași arhive și protejați în special ori de lege, ori de vidul legislativ. ( în vid nu-i întreabă nimeni de sănătate pe acoperiți și nu-i caută nimeni în operațiunile de miliție politică -ascunsă prin legea minciunii ticsite de idealurilor revoluționare; roiesc secretele sfinților neidentificabili și temerile lor de deconspirare a isprăvilor postdecembriste)

  Din serialul „Cazul Panait, standard…” – episodul 10
  **
  5. Miliția politică din anul 2001 .
  Asemănările dintre „agent al organelor de securitate” (înainte de 1990) și „lucrători operativi ai serviciilor de informații”(după 1990) ascund, protejează și proliferează activitatea celor mai periculoși agenți patogeni ai societății românești. Astfel de lucrători operativi, performanți, acționează la fel ca celulele canceroase nedepistate și nedureroase, până se va simți afecțiunea organ(ism)ului atacat. Ambele formulări apar în legislație și se străduiesc din răsputeri să-i delimiteze doar pe păcătoșii de peste imaginarul „gard 1990”, într-un mod manipulator, conceput de aceiași specialiști în diversiuni securiste.
  **
  Ne aflăm în stadiul durerilor – după timpul și afecțiunile fiecăruia – chiar dacă unii nu simt nimic nici acum, după ce-au văzut parada modei cu candidatul dezbrăcat.

  HG nr. 223/2013, adusă în discuție de TB, a fost menționată și de Robert Turcescu la B1, înainte de spovedania lui jurnalistică, și pare să constituie un punct de interferență cu exteriorizarea candidatului dezbrăcat și amenințător până la șantajul specific securiștilor în blană de cârlan neastâmpărat.

  Nu are eficiență atacarea HG 223/2013 pe motivul lipsei avizului CSAT și afirm asta nu din cauza poziției exprimate de SIE (se ține bățos și fără Mele), ci din alte motive.
  De la CCR nu se poate obține soluționarea utilă, chiar dacă ar stabili că avizul CSAT ar fi necesar (în afară de inadmisibilitatea unei solicitări de cenzurare a HG, nici lipsa avizului nu este considerat un motiv de neconstituționalitate).
  Idem la instanța de contencios administrativ; până când s-ar pronunța o soluție definitivă, ar avea timp și viitorul președinte să aprobe din CSAT toată acoperirea, după eventuala dispoziție a instanței, și să ne râdă în nas la fel de dezbrăcat.

  Interes pentru noi trebuie să prezinte problema de fond a neaplicării normelor legale în vigoare, din cauza fariseilor democrației, în frunte cu șefii serviciilor și acoperiții lor din aceeași structură de rezistență împotriva funcționalității democrației și statului de drept. După ce-au jurat să respecte legile și Constituția țării, ne arată sistematic cum se pișă pe ele cu boltă, sau, când n-are cum, în cascadă cu bazinetul direct pe textele interpretate în favoarea supremației secretului de stat fără dureri de cap în orice funcție de demnitate publică. Pentru ei acesta este ceremonialul durerii, în cot.

  Am în cap o propunere de încercare, suficient de nesigură 🙂 , la CCR, pentru forțarea unei decizii mai mult de interpretare a textelor de lege considerate de neaplicat, la discreția și după gustul fariseilor secretului multilateral dezvoltat.
  Printre cele amintite în ultima vreme aș include și art. 13 din Legea 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public:

  “Informatiile care favorizeaza sau ascund incalcarea legii de catre o autoritate sau o institutie publica nu pot fi incluse in categoria informatiilor clasificate si constituie informatii de interes public”.
  De undeva la granița asta încep durerile metastazei.

  PS. Voi prezenta și eu un model asemănător cu HG 223/2013, numită Hotărârea Guvernului Paralitic nr. 007 din totdeauna, începând cu duminica orbului incurabil.

  Apreciază

 • 177. Bască ilie  |  15 octombrie 2014 la 12:32

  Voi detalia mâine ideea acțiunii la CCR.

  Apreciază

 • 178. ovidiu  |  15 octombrie 2014 la 20:27

  Buna seara,
  L-am auzit astazi pe mircea Pascu europarlamementarul psd, care spunea la rfi ca Ponta nu a gresit cu nimic pt. ca a fost acoperit si statul trebuie sa aiba grija de el,. sa-i dea un job ca sa-si poata intretine familia. Statul e obligat sa-l intretina pt. ca el si-a facut datoria de ofiter.
  sa te urci pe pereti nu alta

  Apreciază

 • 179. theo  |  16 octombrie 2014 la 10:20

  EL POATE LUCRA UNDE VREA; DAR NU IN FRUNTEA STATULUI . Pascu l-a decospirat total pe mitoman.
  asta nu este motiv, era procuror- unde nu fäcuse decat
  nenorociri, a mintzit, nu a fäcut nici Bacul, a trecut färä
  prezentzä la drept, nu are doctoratul.i-au dat asa diplome:
  Ponta, si-a construit viatza din minciuni ; cu ajutorul fostei
  securitätzi.

  Apreciază

 • 180. theo  |  16 octombrie 2014 la 16:20

  cum isi face aparitzia si rinocerul manechin in escrocherii si
  ilegalitätzi.
  TÄRICEANU A APROBAT TRECEREA L-A PÄSTAIE DROGATÄ
  a portului constantza.
  pästaie a transformat Constantza in centru mafiot, de contrabandä, escrocherii,droguri si un bordel.

  Apreciază

 • 181. Bască ilie  |  16 octombrie 2014 la 19:43

  Saluttare!
  Pentru cine a fost cumva interesat de promisiunea mea de la poz. 177, am făcut-o lată 🙂 și lungă, inadecvată pentru un comentariu; apoi mi-am propus s-o văd nițel mai lăbărțată cu câteva aspecte binevenite într-un mesaj complet și mai lămuritor.
  Trebuie să vorbesc mai întâi cu Nora. Sper să apară până cel târziu duminică seară. 🙂
  Transpunerea propunerii de sesizare a CCR într-o postare ar fi soluția optimă.

  Apreciază

 • 182. theo  |  16 octombrie 2014 la 20:08

  multzumesc, abia astept.
  sunt ingrozitä , se pare au pus mana pe servicii „FOSTII”
  si de aia l-au pregätit pe mitoman. este cumplit, mai räu ca in ucraina.

  Apreciază

 • 183. ovidiu  |  16 octombrie 2014 la 21:47

  Seara bună,
  Aștept cuminte… Băscuță, cum zice dna Theo. 🙂

  Apreciază

 • 184. Bască ilie  |  16 octombrie 2014 la 22:39

  Salve, Ovidiu!
  Așteaptă și asta!
  „Victor Ponta, catre pensionari, referindu-se la Traian Basescu: Cum v-a taiat el pensia voua, asa o sa i-o taiem si noi lui”
  *
  Ponta și PSD-iștii lui au avut două mari obsesii:
  1. Să-i blocheze lui TB implicarea în campania electorală.
  2. Mai mare decât prima, să-l lase pe TB după plecarea de la Cotroceni, fără câteva privilegii cuvenite foștilor președinți până la sfârșitul vieții:
  – indemnizația de 75% din cea a președintelui în exercițiu;
  -locuință de protocol, mașină, șofer, consilier șa.
  -paza și protecție .

  Sunt tentat să scriu altfel la al treilea: paza și protecție. paza și protecție, paza și protecție, paza și protecție, paza și protecție!

  La pct.2, TB le-ar pierde pe toate cele enumerate, iar Ponta și acoperiții lui se pot răzbuna, numai în trei moduri:

  a) demitere prin referendum după suspendare (tardiv, riscant să afecteze campania pentru un eventual referendum simultan cu turul doi; după alegeri se fac de râs în scurt)

  b) condamnare cu executare mai mare de doi ani (asta rezultă și din ce-a mai declarat azi cu poftă: „Eu nu mai vorbesc de Basescu, pentru ca o sa vorbeasca el cu procurorii si judecatorii”);

  c) …

  *
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-18319099-victor-ponta-catre-pensionari-referindu-traian-basescu-cum-taiat-pensia-voua-asa-taiem-noi-lui.htm

  Apreciază

 • 185. Bască ilie  |  16 octombrie 2014 la 22:53

  Traducerea pentru litera c) :
  „standard de lucru în Cooperativa Avântul”.

  Apreciază

 • 186. ovidiu  |  16 octombrie 2014 la 23:07

  Cred că la pontanac vorbește gura fără cap.
  Cum ar putea lepra de ponta să-i taie privilegiile cuvenite, ar putea piratul câștiga lejer in instanță.

  Apreciază

 • 187. ovidiu  |  16 octombrie 2014 la 23:10

  Mai este eficace încă cooperativa?

  Apreciază

 • 188. Bască ilie  |  16 octombrie 2014 la 23:18

  Au mai gândit o cale de răzbunare, pentru eliminarea recunoștinței legale de la pct.2, prin abrogarea legii respective, însă n-am mai trecut-o mai sus fiindcă nu mai au timp s-o adopte și s-o vadă promulgată – de Traian Băsescu 🙂 – înainte de 21 decembrie.
  Atenție!
  Ideea asta cu o lege de abrogare, special numai anti-Băsescu, i-a preocupat pe PSD-iști și Tăriceanu încă din anul – iar atenție! – 2006, mai exact februarie 2006 !!!
  Au socotit că Regele Mihai, Ion Iliescu și Emil Constantinescu nu-și vor pierde drepturile, fiindcă abrogarea nu ar fi avut efect retroactiv.

  Apreciază

 • 189. ovidiu  |  16 octombrie 2014 la 23:22

  Niște lepre ordinare, mă umplu de nervi când mă gândesc la cloaca asta ordinară.

  Apreciază

 • 190. Bască ilie  |  16 octombrie 2014 la 23:23

  @187
  Dacă te îndoiești, dă-mi o explicație rezonabilă și liniștitoare a agitației acoperiților, mulți și parcă încolțiți!

  Apreciază

 • 191. ovidiu  |  16 octombrie 2014 la 23:23

  Sper să li se iasă pe nas cât mai curând…

  Apreciază

 • 192. Bască ilie  |  16 octombrie 2014 la 23:24

  @Ovidiu-189
  Uite-aici dovada!

  http://www.gandul.info/stiri/pnl-vrea-sa-i-lase-fara-casa-si-paza-pe-fostii-presedinti-si-premieri-256938

  Apreciază

 • 193. ovidiu  |  16 octombrie 2014 la 23:25

  Nu mă-ndoiesc, doar sper să nu le iasă.

  Apreciază

 • 194. Bască ilie  |  16 octombrie 2014 la 23:33

  Amintește-ți ruperea Alianței DA și divorțul PNL-ului de PD, pentru concubinaj cu OSD, abia după un an și o lună: 1 aprilie 2007.
  Iubițeii PNL și PSD se giugiuleau de multă vreme.
  Au urmat, conform planului, suspendarea + referendumul de demitere din (19 mai 2007)

  Apreciază

 • 195. ovidiu  |  16 octombrie 2014 la 23:37

  Diabolici…abia aștept să scăpăm de ei…

  Apreciază

 • 196. Bască ilie  |  16 octombrie 2014 la 23:39

  @193
  Cu legea aia de abrogare cu dedicație pentru TB, clocită în februarie 2006, au lăsat baltă ulterior fiindcă le-a picat fisa cu promulgarea dificilă și-apoi s-au lecuit cu tentativele de demitere după rezultatul catastrofal, soldat cu salvarea suspendatului.

  Apreciază

 • 197. ovidiu  |  16 octombrie 2014 la 23:41

  Mă tem că nu vom scăpa ușor de mafia odioasă.

  Apreciază

 • 198. Bască ilie  |  16 octombrie 2014 la 23:46

  Vezi speranțe să scăpăm de ei?
  Leprele au avantaj numeric și stabilitate. Repet, dovada cea mai edificatoare este reacția amplă, violentă și concertată față de dezbrăcarea lui Ponta. Au replici și exteriorizări foarte apropiate de gradul loviturii de stat din 2012 pe scara leprelor.

  Apreciază

 • 199. Bască ilie  |  16 octombrie 2014 la 23:54

  Vei vedea mai ușor legăturile cheie din postarea promisă cu detalierea propunerii de sesizare a CCR, cu speranță într-o decizie favorabilă, aș zice istorică, dacă TB ar depune una asemănătoare.

  Apreciază

 • 200. ovidiu  |  16 octombrie 2014 la 23:58

  Mă ia cu amețeală, mă duc să mă culc.
  Poate mă trezesc și aud că sunt închiși hrebenciucul cu tata socru’.
  Noapte bună!

  Apreciază

 • 201. ovidiu  |  16 octombrie 2014 la 23:59

  199
  Mă bucur că ați revenit.

  Apreciază

 • 202. Bască ilie  |  17 octombrie 2014 la 00:00

  Mă gândeam să-i pun titlul:
  Jihadul acoperiților reclamă ( sau atrage) o decizie istorică de la CCR.

  Apreciază

 • 203. ovidiu  |  17 octombrie 2014 la 00:00

  „Mai vedem ce visăm” poate se-ndeplinește! 🙂

  Apreciază

 • 204. Bască ilie  |  17 octombrie 2014 la 00:04

  Nu te bucura prea mult! 🙂
  Noapte bună!
  *

  Apreciază

 • 205. ovidiu  |  17 octombrie 2014 la 00:16

  202, sună bine (interesant) titlul
  Mi-a plăcut și clipul,
  Acum chiar am plecat.
  Noapte bună!

  Apreciază

 • 206. Bască ilie  |  17 octombrie 2014 la 00:17

  Încă una – de somn vigilent! – pentru Remus Truică. 🙂
  *

  Apreciază

 • 207. Bască ilie  |  17 octombrie 2014 la 08:54

  @Ovidiu-187
  O mostră de standard securist incurabil, pentru ultima soluție de la 184-185 !
  Radu Tudor, apel către Serviciile Secrete: Eliminați-l pe Băsescu!
  Vorba lui ilici:
  „Să știe și alți cine suntem și ce vrem”.
  *
  http://www.nasul.tv/2014/10/15/halucinant-radu-tudor-apel-la-serviciile-secrete-eliminati-l-pe-basescu/

  Apreciază

 • 208. noradamian  |  17 octombrie 2014 la 10:31

  Ziua bună, prieteni! 🙂 Wow, câte s-au întâmplat în trei zile, incredibil! Și mai urmează. Totuși, cu dezamăgire constat, că efectul Cornea se extinde. Produce adepți. Elite&elitiști se manifestă plini de indignare. S-au săturat de scandal! Duc dorul liniștii iliescene. Zarva produsă de războiul justiției susținut de Băsescu și Macovei cu prădătorii politici îi deranjează!… Avem nevoie de oameni care tac…

  Apreciază

 • 209. ovidiu  |  17 octombrie 2014 la 10:49

  Bună dimineața,
  Bască,
  207 sunt disperați cum ai spus…
  Mă gândeam ce-or gândi hrebenciucul și tata socru, au tot parlamentul, guvernul și au ajuns să dea socoteală.
  Poate primim ceva ajutor și scăpăm de ei.
  Eu sunt mirat cum a căzut la fund Crinuța, nu se prea mai aud de el.

  Apreciază

 • 210. ovidiu  |  17 octombrie 2014 la 10:57

  208 Sar’ na,
  Elitele vor liniște? mi-e milă de ele.
  Cornea m-a dezamăgit și pe mine.
  Eu sunt mirat, se vede din avion că avem de luptat cu un sistem mafiot, iar Iohannis nu are chef de luptă.

  Apreciază

 • 211. ovidiu  |  17 octombrie 2014 la 10:58

  Liniștea se câștigă nu pică din cer.

  Apreciază

 • 212. Bască ilie  |  17 octombrie 2014 la 11:03

  În copilărie, pe la 9-11 ani, mergeam vara la bunici într-o comună prin care trecea un râuleț ideal pentru scăldat. Apa până la brâu ne dăruia și plăcerea pescuitului direct din apă, timp de doar o oră-două la interval de vreo 3-4 zile. Peștele apărea la suprafața apei, nevoit să ia câte o gură de aer, atunci când în aval se revărsau niște reziduuri de la o fabrică de cânepă din orașul apropiat.
  Strigătul de chemare la pescuit: „Pește la mal!”.
  Ne repezeam fiecare la ce uneltele de pescuit aveam pe-acasă. Cea mai uzuală era sîta (de cernut făina, mălaiul); nu uitam să luăm cel puțin câte o găleata, să-i facem plinul, de fiecare dată fără investiție mare de timp și efort. Unii aveam plasă cu coadă de lemn, mai mare sau mai mică, ciorpac ( halău, cristaș, crâsnic sau prijineală) Plasă pătrată, prinsă din colțuri de capetele a două bețe (nuiele) curbate, intersectate. (o prăjină legată de acel punct de intersecție, de deasupra, se folosea numai când se pescuia în orb, pe nevăzute, la ghici: cade sau nu cade peștele în plasă) Nu mai era nevoie de prăjină pentru „pește la mal” (la vedere); prindeam cu ambele mâini cadrul de lemn al plasei, intram în apă până la brâu și prindeam momentul să-i iau pe dedesubt în plasă pe musafirul ales după mărime, în momentul când scotea capul la suprafață.

  De multe ori ridicam plasa goală. 🙂 Evadatul reușea să fugă, din pătratul meu de acțiune, înainte de a ridica plasa deasupra apei.
  Aici am vrut să ajung cu povestioara mea.
  Apa era de obicei tulbure în tipul desfășurării trupelor de invazie tăcută, rareori se vedea cum și pe unde fuge urmăritul zărit de mine câteva clipe înainte să iau plasa… goală. 🙂
  Ori erai rapid, ori îl scăpai. După o vreme, se rărea numărul de capete zărite la suprafață înainte de eșec. 🙂 Nu-ți mai convenea să mergi din rateu în rateu, în criză de timp, la spartul târgului.

  Salve Nora! Bine ai revenit! Sper să fi fost o mini-vacanță pe gustul tău.
  Să nu lăsăm pe mâine ce-am început să povestesc acum! 🙂 🙂 🙂

  Odată m-am ales cu o descoperire. Parcă era un mediu propice pentru o altă „Evrika!” 🙂 Apăruse un peștișor mai măricel și singuratic. Strecor plasa în apă și-l aștept să vină „la vale” spre mine. Nu eram sigur dacă ajunsese deasupra plasei, tocmai se scufundase înainte cu vreun metru. Am ezitat și apoi n-am mai ridicat plasa câteva secunde. Când tocmai intenționam să-mi mut locul de pândă, am ridicat și surpriză: l-am identificat pe același pește măricel în plasa mea. Mi-a rămas în minte întâmplarea asta și mă frământa o explicație. Trecuseră prea multe secunde de la momentul când îl văzusem prima dată, a avut timp mai mult decât suficient să treacă de mine pe sub apă sau să mă evite prin stânga sau drepta. Cum naiba a rămas deasupra plasei mele? M-am gândit și la varianta c-ar fi fost un alt pește, unul geamăn la fel de mpricel, în tandem la vale, dar la momentul acela rarefiat spre finalul pescuitului nu se prea potrivea dublura. 🙂
  M-am lămurit oarecum la următoarea reîntâlnire cu „peștii la mal” , când am urmărit mai atent prin apa mai puțin tulbure. În momentul ridicării plasei, șmecherul fugea stânga sau drepta, dar – nu știu de ce 🙂 – prostul se întoarce de unde a plecat și din cauza asta cade în plasă. De-atunci prindeam mai mulți și mai repede: așteptam mai mult timp decât părea să fie suficient; ca un făcut într-o întâlnire inevitabilă, invizibilul abia zărit se întorcea exact la locul faptei. 🙂

  Apreciază

 • 213. Bască ilie  |  17 octombrie 2014 la 11:13

  Nora, voi pleca să mă întâlnesc cu tine pe un e-mail în câteva minute.
  Tot acolo, la portița cu ceas din grădinița cu păsărele adormite. 🙂

  Apreciază

 • 214. ovidiu  |  17 octombrie 2014 la 11:17

  Sper să aibă dreptate
  http://capitalismpepaine.com/2014/10/17/ucrainizarea-romaniei/

  Apreciază

 • 215. noradamian  |  17 octombrie 2014 la 11:24

  Bsk, interesantă lecția de pescuit în apă tulbure! 🙂
  Ne-ntâlnim, bine, aștept semnalul! 🙂

  Ovidiu, Iohannis nu vrea (stie el de ce!) si, chiar de-ar vrea, nu poate să lupte cu justiția.

  Apreciază

 • 216. theo  |  17 octombrie 2014 la 11:35

  bunä,
  si oamenii ca si pestisorii au apucäturi ciudate, dar tare mi-as dorii ca „unul ” sä cadä in plasä:

  Apreciază

 • 217. Bască ilie  |  17 octombrie 2014 la 11:44

  @215
  Mesajul pescuitului nesportiv venea de la pești: parcă țineau morțiș să-mi confirme bănuiala că „balta” are pește – căcălău – și cât de tare le place să se lase prinși. 🙂

  Apreciază

 • 218. Bască ilie  |  17 octombrie 2014 la 11:54

  Acoperiți de apa tulbure, dar nu prea mai au aer. 🙂 🙂 🙂

  Apreciază

 • 219. Bască ilie  |  17 octombrie 2014 la 12:01

  Vrem sau nu vrem să recunoaștem, piratul are ceva din aptitudinile prelucrătorului de cânepă. A dat drumul la reziduurile curgătoare și îi obligă pe acoperiți să scoată capul la suprafață. 🙂

  Apreciază

 • 220. Bască ilie  |  17 octombrie 2014 la 12:09

  Nu vom mai avea prea curând, poate cel puțin peste un deceniu, o altă asemenea ocazie să-i vedem în splendoarea lor pe acoperiții din structura de rezistență securistă împotriva democrației reale și a domniei legi. Standardul de lucru din sânge apă nu se face în 25 de ani de confiscări ca-n perpetuum mobile.

  Apreciază

 • 221. Bască ilie  |  17 octombrie 2014 la 12:56

  L-am văzut la TV pe tricoloratul bancar de Cluj, Funar, cu obiectul contestației lui împotriva candidatului dezbrăcat. O prostie cu final extrem de previzibil.

  Augustin Zegrean (CCR), despre blocarea unei candidaturi: „Nu stiu daca se mai poate la ora aceasta; in principiu e posibil”
  În principiu nu-i deloc posibil după tipărirea buletinelor pentru primul tur, inclusiv dacă un candidat se retrage, este arestat, fuge din țară sau moare (probabil AZ a încercat să simuleze neutralitatea prin compensare cu prima parte a răspunsului)
  *
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18322945-augustin-zegrean-ccr-despre-blocarea-unei-candidaturi-nu-stiu-daca-mai-poate-ora-aceasta-principiu-posibil.htm

  Apreciază

 • 222. Bască ilie  |  17 octombrie 2014 la 13:10

  Am scris la repezeală neutralitate. Mai exact, m-am referit la evitarea antepronunțării.

  Apreciază

 • 223. Bască ilie  |  17 octombrie 2014 la 14:14

  La trecutu-ți mare, de mare guzgan rozaliu, mică mi-e mirarea propunerii de reținere/arestăre de la DNA!
  Deputați acoperiți din toată camera, uniți-vă! 🙂
  Nu lăsați guzganul să vă părăsească primul corabia!

  Apreciază

 • 224. Bască ilie  |  17 octombrie 2014 la 14:20

  Ude-i MRU, să-l vadă,
  Să-i ia coada, să i-o roadă,
  Să-l laude iar cu spor:
  -Mare negociator! 🙂

  Apreciază

 • 225. Bască ilie  |  17 octombrie 2014 la 15:45

  Ediție revizuită, la alegere, după gust: 🙂
  *
  Ude-i MRU, să-l vadă,
  Să-i ia coada, să i-o roadă?
  Să-i dea de gust iar cu spor:
  -Mare negociator!

  Apreciază

 • 226. Bască ilie  |  17 octombrie 2014 la 17:17

  Foto-genetica negociatorului ideal din eterna și fascinanta Românie! 🙂
  Sare-n ochi de la Sare-n ochi.
  *
  http://www.academiacatavencu.info/politic/dosar-de-candidat-la-rahova–azi-viorel-hrebenciuc-37582

  Apreciază

 • 228. Bască ilie  |  17 octombrie 2014 la 17:41

  Ovidiu-Ovidiu-Ovidiu!
  Toate-s vechi și nouă toate ni se lasă pe sărite.
  În serialul Panait l-am prezentat pe fostul procuror- ofițer acoperit- Alexandru Pantea și am adus aici mai multe idei și extrase din cele trei episoade admirabile, scrise de jurnalista de investigație Ondine Gherguț în Romania Liberă.

  Acum, cine încearcă să acceseze unele linkuri ale serialul Panait din Grădină, va găsi răspunsul: nu mai merge!
  Un exemplu al operațiunilor de ștergere a urmelor se vede și în când încerci să revezi linkurile legate de acest ofițer acoperit.
  *
  https://noradamian.wordpress.com/2012/04/05/cazul-panait-standard-de-lucru-in-%E2%80%9Ecooperativa-avantul3/

  Apreciază

 • 229. Bască ilie  |  17 octombrie 2014 la 17:48

  Aici a dispărut și poza (aceeași adusă de tine la 227)
  *
  PS. Am linkurile schimbate și le vom reactualiza.
  Le-am lăsat până acum pe cele golite din mai multe motive. 🙂

  https://noradamian.wordpress.com/2012/04/23/cazul-panait-standard-de-lucru-in-%E2%80%9Ecooperativa-avantul7/

  Apreciază

 • 230. Bască ilie  |  17 octombrie 2014 la 17:54

  Tot niște acoperiți – de la ziarul respectiv – au executat din interior comanda de serviciu : schimbă linkul! 🙂

  Apreciază

 • 231. Bască ilie  |  17 octombrie 2014 la 19:49

  Am văzut un banner fain al unui grup organizat (de guzgan) 🙂
  „UNIȚI ROMSILVĂM”

  Apreciază

 • 232. Bască ilie  |  17 octombrie 2014 la 19:51

  Acum l-am văzut la Lăzăroiu pe FB, (pus de un comentator).

  Apreciază

 • 233. Bască ilie  |  17 octombrie 2014 la 20:08

  De la CCR se zvonește ceva foarte interesant.
  La soluționarea contestației lui Funar împotriva candidaturii dezbrăcatului acoperit, Daniel Morar a zis „stop!” și a propus audierea generalilor SIE. S-au opus Greblă și Pivniceru.
  Zvonul e transmis pe FB de Iulian Urban.
  Nu se zice nimic de ceilalți judecători.

  Cred că judecătorul Daniel Morar a țintit altceva decât respingerea candidaturii. Viitorul sună goarna. 🙂
  *
  https://www.facebook.com/urbaniulian?fref=nf.

  Apreciază

 • 234. Bască ilie  |  17 octombrie 2014 la 20:47

  La B1 scrie despre limbajul codificat al grupului organizat de Hrebenciuc: „Doctorul” era judecătorul.
  Deduc de-aici alte codificări:
  – Curtea de apel = spitalul (asta am mai întâlnit-o într-un dosar);
  – Completul de judecată = comisia medicală;
  – decizia negociată, aranjată/câștigătoare = rețeta;
  – arvuna pentru judecători = Bună ziua, domn doctor;
  – șpăgile pentru judecători = semnele clinice;
  – judecătorul face mofturi = prognostic incert;
  – prețul corect, negociat = diagnostic stabilit;
  -bani = medicamente (și pe asta am mai întâlnit-o).

  Vorbim pe o limbă universală și nu știm de unde am moștenit-o. 🙂

  Apreciază

 • 235. noradamian  |  17 octombrie 2014 la 22:16

  Bsk, faine comentariile tale, ar fi mers de o postare. Da, văd că unele linkuri au fost șterse! E bine însă, că le poți reactualiza.

  Tata socru și guzganul Hrebe în acelasi dosar, asta da lovitură! Retrocedarea aia a fost verificată la vremea respectivă de VVP, seful corpului de control al lui Năstase. 🙂

  Din codurile infractorilor de top s-ar putea face un dicționar penal 🙂

  Apreciază

 • 236. felixks  |  18 octombrie 2014 la 00:58

  Noapte buna prieteni!
  pentru cei cu „procese politice” si pentru ca Basescu 😀 …

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.628 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.454 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.628 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: