Revoluție&reformă- frăția politico-religioasă (2/2)

31 octombrie 2014 at 12:54 188 comentarii

Demnitarul și omul bisericii par a avea multe să-și spună. Doi prieteni vechi. Vorbesc pe ton scăzut, netulburați de sporovăielile mesenilor. Sfinția sa se opri ca să-i dea un ghiont unuia de alături care nu se mai oprea din râgâit. Altul, mai încolo, sforăia ca un tractor, cu capul pe masă. Ghiftuiți, câțiva meseni mai voiau băutură.
–  Du-te, fa, și mai adă niște sticle, i se adresă un preot  tinerel, la vreo trei scaune distanță de Sfinția sa, unei femeiuști de lângă el.
–  Am înțeles, prea-sfinte, răspunde femeia ciupindu-l voioasă de obraz. Se ridică și, trecând pe lângă Sfinția sa, îi făcu cu ochiul. Înaltul prelat zâmbi și o bătu părintește pe fund.
–  Ăsta-i preotul din sat și asta-i amanta, îi șopti înveselit, amicului de la masă. Fată bună, de-a noastră. La fiecare chiolhan o aduce, nu scăpăm de ea. Da-l îngăduim, săracu’, că aici e în siguranță, nevastă-sa nu-l vede…
–  Stai așa, o opri preoțelul pe femeie înainte să iasă din încăpere, dacă nu mai găsești vin de ăsta, spune-mi, că-l sun pe Bogdănel acasă. În zece minute e aici, cu gipanu.
–  Și mie să-mi aduci un colebil, strigă și Sfinția sa.
–  Bogdănel e fiu-su dintr-a noua. Copil ascultător, numa’ bun de seminar mai încolo. Se-nțelege bine cu tat-su, ca între bărbați, se-ntoarse cu explicații, Cuvioșia-sa, spre vecinul de masă.
Petrecerea dădea semne de lâncezeală, mesenii se împuținaseră iar din cei rămași, unii  dormeau care cum.
– E ultima dată când facem bairam fără muzică. Am zis! se oțărî preoțelul.
– Păi de ce n-ai adus, omule, ce, te-a ținut careva?
–  Ăia de-afară dansează, i-auziți ce chef e acolo, adăugă și femeia, nițel invidioasă, revenind, după cinci minute, cu o traistă cu sticle și cu colebilul.
Turnă în pahare și se așeză cuminte lângă preoțel, lipindu-se de el.
–  Se aud cocoșii din sat, mai e un ceas și se face ziuă, oftă Sfinția sa cu părere de rău.
–  Las, părinte, că mai vin ocazii de-astea că nu se termină o rundă de alegeri și vine alta. Și cât suntem noi la butoane, bugetul rămâne deschis pentru Sfințiile voastre. …Da’ parcă nu le place la toți!  Am văzut mai devreme niște plictisiți care păreau din altă biserică!  Nici nu s-au atins de bunătăți… De ce nu i-ați lăsat acasă?
– Îi știu, dă-i în supărarea lor de constipați! E ultima dată când îi vezi pe aici, nu știu cine i-o fi chemat, o să aflu eu. Ăluia mai blond, care a și plecat primul, i-am găsit o parohie la mama naibii, unde și-a-nțărcat dracu copiii. Doamne iartă-mă, da’ nu-l mai suport. Mă calcă pe nervi, se mohorî bărbosul. Și nici ălălalt nu scapă, îl smeresc eu de-i pică sutana, dacă nu-i place să slujească pe cine trebe!…
– Părințele, de-ăștia cu ifose erau mai demult și-n partid, da’ am avut grijă și i-am hâșâit. Lasă-i naibii, nu-ți fă sânge rău, păcat de petrecerea asta domnească. Mai bine ne-am gândi dacă n-ar fi cazul să organizăm secții de votare și în biserici. Că de lăcașuri sfinte nu ducem lipsă, har Domnului, am înălțat peste tot. Vine alegătorul la slujbă, iese si aprinde lumânări pentru vii și pentru morți, după rânduiala creștinească și intră alături să voteze. Pentru el, pentru vii, pentru morți, după caz…

Cu o saptamana inainte de alegerile prezidentiale 2014, prin Ordinul nr. 148 din 2 octombrie 2014 al viceprim-ministrului si ministrului afacerilor interne Gabriel Oprea. publicat in Monitorul Oficial vineri, 24 octombrie, sectia de asistenta religioasa din cadrul Ministerului Afacerilor Interne  va avea obligatia sa informeze Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane cu privire la „activitatea desfasurata in domeniul asistentei/educatiei moral-religioase crestin-ortodoxe”.Ordinul prevede ca Directia Informare si relatii publice „este unitate a aparatului central al Ministerului Afacerilor Interne (…), fiind specializata in conceperea, organizarea, conducerea, coordonarea si controlul activitatilor de informare si relatii publice, transparenta decizionala, realizare a publicatiilor, filmelor si materialelor audiovizuale cu privire la domeniul specific, precum si in monitorizarea si analizarea permanenta a efectelor mediatice produse de misiunile si actiunile intreprinse de personalul M.A.I., cu scopul de a asigura o reflectare obiectiva in spatiul public a activitatii M.A.I.” În plina campanie electorala, Guvernul Ponta  a alocat 6.000.000 lei din Fondul de rezerva bugetara pentru finantarea a doua catedrale din Madrid si Barcelona, a Manastirii Lainici din judetul Gorj si a Catedralei Greco-Catolice din Cluj-Napoca. Repartizarea fondurilor a fost aprobata in sedinta de guvern din 15 octombrie. După ce, la sfarsitul lunii august, a alocat tot 6.000.000 de lei din Fondul de rezerva bugetara pentru sprijinul financiar a trei unitati de cult: Centrul Eparhial Iasi (judetul Iasi), Manastirea Nicula (judetul Cluj) si Manastirea Tismana (judetul Gorj).

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , , , .

Revoluție &reformă- frăția politico-religioasă (1/2) Offshore-uri electorale

188 comentarii Add your own

 • 1. Bască ilie  |  31 octombrie 2014 la 15:01

  „o bătu părintește pe fund”.
  Bătaia părintească, ruptă din rai, se dă la fund. 🙂

  Apreciază

 • 2. Bască ilie  |  31 octombrie 2014 la 15:12

  Vorbim cu Sfinția Sa, Preaînaltul decan, să ne facă rost de un absolvent teologic de-al nostru, la fără frecvență, contra șpagă.

  Apreciază

 • 3. Bască ilie  |  31 octombrie 2014 la 15:18

  Votul credinciosului fără ștampilă, în lăcașul sfânt, numai după amprenta buzelor pe locul de aterizare la ținta dreptunghiulară, însoțită de bannerul electoral: „Pupă aici!”

  Apreciază

 • 4. noradamian  |  31 octombrie 2014 la 15:19

  Bsk, am zis și la precedenta, satira asta e țesută pe ceva povestit de niste participanți la un asemenea chiolhan 🙂

  Apreciază

 • 5. Bască ilie  |  31 octombrie 2014 la 15:29

  Eu tot de-acolo mă inspir. 🙂
  Foarte rapid, într-un an de pelerinaj non-stop, ștampila de control cu amprenta premierului pupăcios ar fi gătite în toate secțiile bisericoase de votare.

  Apreciază

 • 6. Bască ilie  |  31 octombrie 2014 la 15:36

  În încheiere, să ne amintim vorba de duh a nășelului Gabriel Oprea, când ni l-a arătat cu degetul, cu sinceritate și credință, pe finul Ponta de-a dreapta lui:
  – N-are niciun Dumnezeu.

  Apreciază

 • 7. noradamian  |  31 octombrie 2014 la 15:37

  Bsk, păi n-au nici un Dumnezeu, asta îi șoptea inconstientul, de fapt. 🙂

  Apreciază

 • 8. Bască ilie  |  31 octombrie 2014 la 15:43

  Nășelul Oprea, despre tatăl finului și al sfântului Buh!
  Amin(tiți-vă)! 🙂
  *

  Apreciază

 • 9. Bască ilie  |  31 octombrie 2014 la 15:54

  Pariul tatălui justiției pe România lui:
  „Domnul Ponta pariază pe mizerie, frică și ticăloșie”
  http://www.contributors.ro/editorial/domnul-ponta-pariaza-pe-mizerie-frica-%C8%99i-ticalo%C8%99ie/

  Apreciază

 • 10. noradamian  |  31 octombrie 2014 la 16:38

  Vlad Zografi: „Există trei Românii: una informată, una dezinformată și una neinformată. În bună tradiție pesedistă, Victor Ponta nu se adresează României informate, așa cum n-au făcut-o nici Ion Iliescu, Adrian Năstase sau Mircea Geoană. Cu toții au pariat pe insignifianța României informate, iar toate datele statistice arată că electoratul lor a fost și este acela cu nivelul cel mai scăzut de educație. Cât privește România dezinformată prin canalele de televiziune ale propagandei de partid și de afaceri, deși pesemne mai numeroasă decât cea informată, ea nu mai reprezintă o țintă – acolo se află electoratul programat să creadă orbește tot ce i se spune și să acționeze automat. Adevărata țintă e România neinformată, clar majoritară, formată din cei care nu-și bat capul să citească articole sau să cântărească argumente, din cei prinși în monotonia unei vieți mizerabile, fără orizont, înspăimântați de ce le poate aduce ziua de mâine, în general credincioși din disperare, ușor de sedus cu fantasme patriotarde, pentru că mândria de a fi român poate compensa ceva din umilințele la care sunt condamnați. Lor le vorbește domnul Ponta tot mai tare, cu vocea stridentă a unor afișe tot mai agresive, speculând abject sărăcia în care trăiesc și teama de un viitor încă mai rău. Mizeria și frica sunt principalul capital politic al domnului Ponta, pe ele pariază exasperant echipa sa de campanie”.

  O constatare reală a unei situații care se datorează nu doar lui vp&comp ci si lipsei de voință sau neputinței de a acționa pentru a reduce segmentul neinformaților, a puzderiei de ONG-uri cu obiecte de activitate civic-formative. N-au făcut nimic pentru schimbarea societății, desi stiu aspectele astea de ani de zile.S-au mărginit să constate și să-ncaseze niste bănuți,

  Apreciază

 • 11. noradamian  |  31 octombrie 2014 la 16:50

  Îmi povestise cineva, nu mai țin minte cine, despre cum descoperise rețeta secretă a unui popă care-și îngrășa găinile de ajunseseră uriașe, cât niste dihănii, demne de Guiness book. În rezervația cu orătănii a popii era plin de prescuri, chifle și cozonaci…

  Apreciază

 • 12. Bască ilie  |  31 octombrie 2014 la 16:55

  Parohie cu room service pentru orătăniile popii; mă rog, coteț service. 🙂
  Cine știe cu câte sacrificii (se) frământau gospodinele credincioase?

  Apreciază

 • 13. noradamian  |  31 octombrie 2014 la 17:08

  Păi, da 😀

  Apreciază

 • 14. Bască ilie  |  31 octombrie 2014 la 17:08

  Fariseii societății civile se înfruptă în tihnă, iar ceilalți se lamentează din 4 în 5 ani, de câte ori redescoperim același parazitism al ONG-urilor. 🙂

  Apreciază

 • 15. Creanga  |  31 octombrie 2014 la 17:36

  Ziua buna!
  Fratia politico-religioasa, acoperiti si descoperiti la o masa.
  Parohiile se impart pe categorii, precum restaurantele:
  Categoria a 3 a, daca are sub 500 de enoriasi, acolo ajunge constipatul blond din poveste.
  Categoria a 2 a, 500-1000 de enoriasi.
  Categoria intai cu peste 1000 de enoriasi la care ajung aia meseriasi.

  Apreciază

 • 16. oldhashu  |  31 octombrie 2014 la 17:53

  nora, servus! 🙂

  mail!

  Apreciază

 • 17. noradamian  |  31 octombrie 2014 la 17:59

  OK, Victor! 🙂

  Apreciază

 • 18. noradamian  |  31 octombrie 2014 la 18:03

  Crengulin, într-un asemenea sistem politico-religios, exact ca-n sistemele totalitare, cei ( puțini) care nu-l slujesc pe ucigă-l toaca 🙂 sunt marginalizați.

  Apreciază

 • 19. noradamian  |  31 octombrie 2014 la 21:00

  Apreciază

 • 20. Bască ilie  |  1 noiembrie 2014 la 18:03

  Saluttare! Ce-i liniștea asta?
  Să cânte premoniția! 🙂
  *

  Apreciază

 • 21. noradamian  |  1 noiembrie 2014 la 19:36

  Salut! 🙂 linistea de după Hallowen, desi prin grădina asta nu prea cresc bostani 🙂

  Apreciază

 • 22. noradamian  |  1 noiembrie 2014 la 19:37

  Eu i-as zice ăstuia să nu cobească:

  https://ro.stiri.yahoo.com/tăriceanu-preşedinte-ce-se-întâmplă-dacă-iohannis-câştigă-120904060.html?fb_action_ids=740823469287225&fb_action_types=o

  Oricum, una e asumarea personală a unui risc si cu totul altceva aruncarea țării într-un joc riscant. Mentalitatea de pocherist n-are nimic cu cea de om politic responsabil.

  Apreciază

 • 24. Bască ilie  |  1 noiembrie 2014 la 19:53

  Nora,
  Dacă nu-ți place nicio variantă de-acolo, toate spuse de vreo săptămână și-n Grădină, ai mai avea vreo două:
  1.Ponta președinte de pe primul loc.
  2.Ponta președinte de pe primul loc, dar, după scurt timp, din nou Tăriceanu interimar. 🙂

  Apreciază

 • 25. noradamian  |  1 noiembrie 2014 la 20:08

  Esti sadic 🙂

  Le-am reamintit, nu ca noutăți ci doar ca să atrag atenția, din nou,
  că în cazul ăsta avem cel mai clar test de i(responsabilitate) la un asemenea nivel.

  Apreciază

 • 26. Bască ilie  |  1 noiembrie 2014 la 20:39

  Nora,
  Ceasul cântă, lada plânge. 🙂

  Apreciază

 • 27. noradamian  |  1 noiembrie 2014 la 20:57

  Bsk, hai că-i sterg lacrimile acușica 🙂

  Apreciază

 • 28. Bască ilie  |  1 noiembrie 2014 la 20:57

  Dacă sadismul meu vine de la Tăriceanu și renunță, interimar poate fi și Zgonea. 🙂
  Doi măscărici, unul mai sadic ca celălalt. 🙂

  Apreciază

 • 29. noradamian  |  1 noiembrie 2014 la 21:01

  Da’ întâi să-i pun acia și pe cei de la kamikaze care gândesc exact ca Mantzy care gândește fix, ca mine! 🙂

  http://www.kmkz.ro/opinii/editorial/de-ce-votez-cu-monica-macovei/

  Apreciază

 • 30. Bască ilie  |  1 noiembrie 2014 la 21:05

  ANAF a secretizat recuperarea prejudiciului de la Hagi din Rahova. 🙂
  Închis pentru renovare!
  Dormi liniștit, secretul veghează pentru tine!

  Apreciază

 • 31. noradamian  |  1 noiembrie 2014 la 21:19

  Asta e un fel de arvună (că nu-ndrăznesc mai mult acum) la ce plănuiesc să facă dacă iese plagy preesedinte: legea amnistiei si grațierii, jos DNA, etc

  Apreciază

 • 32. Bască ilie  |  1 noiembrie 2014 la 21:25

  Vom avea o țară doar afară.

  Apreciază

 • 33. Bască ilie  |  1 noiembrie 2014 la 21:52

  N-am dormit astă noapte. M-am chinuit într-o dilemă, încă nesoluționată: ce hotărâre să iau pentru votul de mâine. 🙂 🙂 🙂

  Apreciază

 • 34. noradamian  |  1 noiembrie 2014 la 21:54

  Bsk, n-am reusit să te conving, bag seamă 😀 😀

  Apreciază

 • 35. Bască ilie  |  1 noiembrie 2014 la 22:00

  Mi s-a părut odată c-ai încercat ceva-ceva, încă nu știu ce. 🙂

  Apreciază

 • 36. Bască ilie  |  1 noiembrie 2014 la 22:11

  Apropo de convingere, l-am citit azi pe Sever Voinescu.
  Votează direct Iohannis, a încercat să explice de ce și n-am mai urmărit propunerea lui convingătoare. 🙂
  Îmi amintesc cum a început vara cu previziunea lui debordantă cât o recomandare: să-l iubim pe Crin. Am crezut că glumește ca să vadă cum va reacționa. Norocul lui Sever: Crin a reacționat nesperat de inspirat. 🙂 Acum înțeleg unde bate Cotoiul: la lună. 🙂

  Apreciază

 • 37. Bască ilie  |  1 noiembrie 2014 la 22:24

  Somn ușor cu sfetnicul, fără sfeștanie! 🙂
  Nu uitați lanțul slăbiciunilor!
  *

  Apreciază

 • 38. noradamian  |  1 noiembrie 2014 la 22:42

  Bsk, l-am citit si eu. Am avut impresia că se scuză 🙂

  Apreciază

 • 39. noradamian  |  1 noiembrie 2014 la 22:43

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 40. Bască ilie  |  1 noiembrie 2014 la 22:43

  🙂

  Apreciază

 • 41. Bască ilie  |  1 noiembrie 2014 la 22:49

  Nu merge Chopinul.

  Apreciază

 • 42. noradamian  |  1 noiembrie 2014 la 23:04

  Asta merge? 🙂

  Apreciază

 • 43. Bască ilie  |  1 noiembrie 2014 la 23:21

  Acum merg perfect ambele și se armonizează. 🙂
  Vorba mai mult ca perfectă a unui titlu de azi pe Contributors:
  – Votăm ceea ce suntem.

  Apreciază

 • 44. Bască ilie  |  2 noiembrie 2014 la 12:53

  Saluttare!
  Să vedem inspirația!
  Prezența la urne va fi de
  destul de măricică
  cu precizie aproximativă 🙂
  de 59% plus/minus 1%

  Apreciază

 • 45. noradamian  |  2 noiembrie 2014 la 13:05

  Salut! 63% plus/minus 2% 🙂

  Apreciază

 • 46. noradamian  |  2 noiembrie 2014 la 13:09

  Antena 3 anunță că „Zeci de personalități voteaza in arest”! 🙂

  (probabil pe MM)
  😀

  Apreciază

 • 47. noradamian  |  2 noiembrie 2014 la 13:11

  Aglomerație neobisnuită mai ales în mediul urban.
  … doar VP nu e un candidat obisnuit, nu? 🙂

  Apreciază

 • 48. Bască ilie  |  2 noiembrie 2014 la 13:29

  Trei vești proaste. 🙂
  1.E frumos afară.
  2.E frumos afară.
  3.E frumos afară.
  Așteptăm provincia cu vești înnourate.

  Apreciază

 • 49. Bască ilie  |  2 noiembrie 2014 la 13:40

  Demnitarii pușcăriași votează pentru o viață mai demnă și un trai decent.
  Traiul de-acasă nu se potrivește cu cel decent.
  După exit poll-ul demnitarilor pușcăriași, a câștigat capra vecinului de celulă.

  Apreciază

 • 50. noradamian  |  2 noiembrie 2014 la 13:46

  Oare panourile publicitare cu VP și KI, care atârnau si azi prin preajma secțiilor de votare, vor mai fi date jos anul ăsta?
  Mă-ntreb si eu 🙂

  Apreciază

 • 51. Bască ilie  |  2 noiembrie 2014 la 13:51

  La prezență, tot Mehedințiul și Teleormanul sunt fruncea.
  Oamenii de bine s-au înghesuit de la primele ore, de temă să nu epuizeze fondurile pesediste de mobilizare.
  Prezența medie pe țară, la ora 13, mai mică decât în 2009 = 20,77%
  Costul mediu pe vot, tot la ora 13, mai mică decât în turul doi. 🙂 107,22 lei.

  Apreciază

 • 52. Bască ilie  |  2 noiembrie 2014 la 13:52

  @50
  Nora,
  Da, dacă se reorganizează alegerile. 🙂

  Apreciază

 • 53. Bască ilie  |  2 noiembrie 2014 la 14:07

  Votul multiplu se poate depista și pentru diaspora.
  Românii din diaspora îi bagă în sperieți pe primarii care mizează pe absența lor din țară. 🙂

  Apreciază

 • 54. noradamian  |  2 noiembrie 2014 la 14:52

  Bsk, da, normal! Teleormanu votează și acasă și pe unde apucă. Adineaori am văzut poze cu autobuze cu votanți teleormăneni plimbați prin Suceava.

  Apreciază

 • 55. noradamian  |  2 noiembrie 2014 la 14:54

  În schimb, la Sidney Monica Macovei a iesit prima, inaintea lui Iohannis, iar in Noua Zeelanda e pe locul 2, dupa Iohannis
  Tot români!…

  Apreciază

 • 56. noradamian  |  2 noiembrie 2014 la 14:57

  „Crește diferența intre urban si rural, în favoarea orașelor! București, prezență cu peste un procent mai mare decât în 2009. Sectorul lui Vanghelie, pe ultimul loc”.

  Apreciază

 • 57. noradamian  |  2 noiembrie 2014 la 14:58

  „Poziția 11 trece pe 3”

  Apreciază

 • 58. Bască ilie  |  2 noiembrie 2014 la 16:03

  S-au mai schimbat vremea și vremurile. Între timp, Mazărea de mare a trecut pe primul loc la prezență.
  Buletine de vot insuficiente în ditamai capitala. 🙂

  Apreciază

 • 59. Bască ilie  |  2 noiembrie 2014 la 16:09

  Nora,
  Numai în figuri ne ține diaspora asta de-o vreme. În 2009 ne-a arătat noaptea albă la pronosticuri și neagră la sărituri. 🙂

  Apreciază

 • 60. Bască ilie  |  2 noiembrie 2014 la 16:16

  Mă întreb câți români din diaspora ar dori să voteze, dar sunt nevoiți să renunțe în condițiile astea neomenești. Bătaie de joc!
  Și-așa mi se pare extraordinar ce simt oamenii ăștia, cu gândul la tara lor.

  Apreciază

 • 61. Bască ilie  |  2 noiembrie 2014 la 16:37

  Aglomerația asta din diaspora e înșelătoare. În toată lumea, nu va fi înregistrat un număr mai mare de 200.000. (nici 150.000 nu mi se pare prea probabil). Cozile mari arată doar prea puține secții de votare, nu prea mulți votanți.

  Am mai zis: numai printr-o forță externă poate fi obligat guvernul român să organizeze alegeri în condiții rezonabile pentru diaspora.

  Apreciază

 • 62. Bască ilie  |  2 noiembrie 2014 la 16:56

  Papagalul dresat Cumpănașu, la B1, n-are ce să caute într-o emisiune TV. El nu crede c-ar mai fi posibile fraude. Numai nebunii mai fraudează. Tipul e prost bâtă! Induce ideea că un control de CNP-uri (cu softul de la AET) ar rezolva toate grijile. Aia-i doar pentru votul multiplu (accidental, CNP fals) de regulă cu o pondere mică, n-are nicio legătură cu grosul metodelor de fraudare.
  Are stilul lui Pîrțulescu de propagandă (în plus se repetă cu aceeași lecție, parcă învățată pe de rost)

  Apreciază

 • 63. Bască ilie  |  2 noiembrie 2014 la 17:07

  Cumpănelul prafului de liniște electorală a scos mai multe aberații: cică nu-i indicată panica de presă pe tema fraudelor; a cum iar repetă această tâmpenie, cică asta numai treaba parchetelor, de parcă procurorii pot fi peste tot în același timp. Nu-i sănătos la cap.

  Apreciază

 • 64. Bască ilie  |  2 noiembrie 2014 la 17:17

  Exit poll pe surse:
  1. Victor Ponta – 41%
  2. Klaus Iohannis – 28,5%
  3. Elena Udrea – 7%
  4. Călin Popescu Tăriceanu – 5%
  5. Monica Macovei – 3,5%
  6.Corneliu Vadim Tudor – 2%
  7. Dan Diaconescu – 1%
  8. Teodor Meleșcanu – 1%
  *
  Știripesurse.ro da un sondaj, atribuit PMP, cu Udrea peste Macovei. EvZ da aceleasi cifre, dar anonim​.
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18439607-stiripesurse-sondaj-atribuit-pmp-udrea-peste-macovei-evz-aceleasi-cifre-dar-anonim.htm

  Apreciază

 • 65. Bască ilie  |  2 noiembrie 2014 la 17:42

  De pe FB
  Catalin Pena
  „Daca vedeti multi batrani la vot, nu va speriati. Am imbatranit, noi golanii! 🙂 „

  Apreciază

 • 66. Bască ilie  |  2 noiembrie 2014 la 18:04

  Comparați și vă minunați!
  Să le avem aici, mai aproape. 🙂
  *
  Astfel, într-un exit-poll aflat în posesia PSD, Victor Ponta are 39%, Klaus Iohannis – 31%, Monica Macovei – 9%, Călin Popescu Tăriceanu – 6%, Elena Udrea – 4%.
  *
  Într-un alt sondaj de tip exit-poll de la PSD Victor Ponta are 38%, Klaus Iohannis – 29%, Monica Macovei – 8%, Călin Popescu Tăriceanu – 7%, Elena Udrea – 6%.
  *
  Un exit-poll în posesia PNL îl dă pe Victor Ponta cu 38-39%, Klaus Iohannis – 31%, Monica Macovei – 7-8%, iar Elena Udrea 5-6%.

  http://www.reportervirtual.ro/2014/11/exit-poll-diferenta-de-7-10-procente-intre-primii-doi-candidati.html

  Apreciază

 • 67. Bască ilie  |  2 noiembrie 2014 la 18:28

  După încă o oră (la 16), exit poll-uri PSD și ACL:
  *
  1.Victor Ponta – 38% (PSD), 38% (ACL).
  2. Klaus Iohannis – 28% (PSD), 30% (ACL)
  3. Monica Macovei – 7% (PSD), 9% (ACL)
  4.Calin Popescu Tariceanu – 7% (PSD), 5% (ACL).
  5.Elena Udrea – 5% (PSD), 4% (ACL).
  *
  http://www.hotnews.ro/stiri-18440003-exit-poll-ora-16-00-acl-psd-dau-macovei-locul-iii-ponta-iohannis-vor-pate-turul-doi.htm

  Apreciază

 • 68. Bască ilie  |  2 noiembrie 2014 la 18:35

  Din diaspora, se vor mai aduna la MM cam 0,7- 0,8 %

  Apreciază

 • 69. Bască ilie  |  2 noiembrie 2014 la 19:08

  Cine se bucură de prezență mai mică de 58-60% nu înțelege unde a luat țeapă. 🙂

  Apreciază

 • 70. noradamian  |  2 noiembrie 2014 la 19:12

  Seara bună! 🙂 Bsk, fiindcă nu mai pot conta pe furăciunile electorale organizate, de când DNA le-a mai tăiat avântul de fraudat, fac tot posibilul să-mpiedice exercitarea votului în diaspora unde stiu că n-au trecere.

  Apreciază

 • 71. Bască ilie  |  2 noiembrie 2014 la 20:02

  Da, suntem siguri că pentru turul doi nu vor îmbunătăți condițiile de votare în diaspora. Batjocura merge mai departe.
  Asta-i țară blocată în democrația originală a lui ilici.

  Apreciază

 • 72. Bască ilie  |  2 noiembrie 2014 la 20:10

  Nora,
  Dacă MM adună în jur de 800.000 de voturi, ar fi o performanță excepțională pentru un candidat independent. Și cred că pe-aici se va situa, ba are șanse să depășească ștacheta asta.

  Apreciază

 • 73. Bască ilie  |  2 noiembrie 2014 la 20:12

  Se scrisese de o așteptare la peste 570.000.

  Apreciază

 • 74. Bască ilie  |  2 noiembrie 2014 la 20:34

  Ce îndrăzneală nesuferită are Macovei Macovei, să se lege iarăși de Ponta și guvernul lui de ratați! 🙂
  Alzheimer nu bate cu parul, atunci când mintea orbită de ură nu mai vede pericolul principal.

  „Monica Macovei si Catalin Predoiu cer demisia Guvernului Ponta pentru proasta organizare a alegerilor, Klaus Iohannis le multumeste celor care au iesit la vot „in ciuda organizarii defectuoase”

  Apreciază

 • 75. Bască ilie  |  2 noiembrie 2014 la 20:46

  Unirea închipuită, MM% + EU%, nu depășea nicicum KI% (abia ar fi trecut de jumătate din KI%), iar marea unire unică nu rezolva nimic în turul întâi. Tot reunificarea anti-Ponta din turul doi tranșează războiul.

  Competiția deschisă din primul tur, însă, face un pic de luminiță în tunel. 🙂

  Apreciază

 • 76. noradamian  |  2 noiembrie 2014 la 20:48

  Bsk, de acum o jumătate de oră:
  VP, 38%
  IK, 31%
  MM, 8 %

  Și cel de acum:
  Ponta-37%
  Iohannis-32%
  Macovei-10%

  Porcăria din diaspora îi va exploda în față lui plagy în 16 noiembrie

  Apreciază

 • 77. noradamian  |  2 noiembrie 2014 la 20:49

  Cererea MM de prelungire a duratei de vot în secțiile din diaspora a fost aprobată 🙂

  Apreciază

 • 78. noradamian  |  2 noiembrie 2014 la 20:50

  dr. plagy a asigurat formulare pentru toate „personalitatile” din arestul politiei, carora le-a promis amnistii si gratieri, dar nu si studentilor din campusurile universitare, pentru ca nu se astepta ca acestia sa doreasca sa voteze.

  Apreciază

 • 79. Bască ilie  |  2 noiembrie 2014 la 20:58

  În ultima emisiune – mai electorală ca niciodată 🙂 – de vineri, ora 23, Banciu a avut o prestație anti-MM de fante de mahala. Nu se mai sătura și nu uita să-și strige pe alocuri admirația pt. EU.
  Acum a apărut la emisiunea Sorinei Matei și pariez că tot mârlan rămâne față de MM. Cam fierbe. 🙂

  Apreciază

 • 80. Bască ilie  |  2 noiembrie 2014 la 20:59

  @77 🙂
  Nu m-am așteptat la una ca asta.

  Apreciază

 • 81. noradamian  |  2 noiembrie 2014 la 21:01

  Nici eu! 🙂 Oricum, exit pollurile televiziilor de la ora asta sunt din categoria „Mihaela, dragostea mea” 🙂

  Apreciază

 • 82. noradamian  |  2 noiembrie 2014 la 21:02

  Păi se săturase de atâta rating, si Banciu, săracu 🙂

  Apreciază

 • 83. noradamian  |  2 noiembrie 2014 la 21:04

  Bucureştenii tocmai ies în stradă să protesteze faţă de batjocorirea românilor din diaspora.

  Apreciază

 • 84. Bască ilie  |  2 noiembrie 2014 la 21:04

  @76
  Nora, te-ai șmecherit. Prezinți numai podiumul. 🙂

  Apreciază

 • 85. noradamian  |  2 noiembrie 2014 la 21:05

  totdeauna am fost smecheră 🙂

  Apreciază

 • 86. Bască ilie  |  2 noiembrie 2014 la 21:06

  @83
  Uau! Haide Steaua! (mamii voastre!) 🙂

  Apreciază

 • 87. Bască ilie  |  2 noiembrie 2014 la 21:13

  Exit poll-urile TV sunt mai exigente, dar nu reflectă diaspora. 🙂

  Apreciază

 • 88. noradamian  |  2 noiembrie 2014 la 21:15

  Televiziile dau cifre mai mici pentru MM. Nu-s definitive, probabil va fi mai mare. Dar e sigur că VP și IK se vor bate în 16 noiembrie. O să-l votez pe IK fără plăcere ( ca să nu zic mai mult!) doar din obligația firească de a-l vedea pe ponta out.

  Apreciază

 • 89. ovidiu  |  2 noiembrie 2014 la 21:15

  buna seara.
  sunt amarat….Monica nici pe locul trei…avem un electorat trist.

  Apreciază

 • 90. noradamian  |  2 noiembrie 2014 la 21:16

  Nu reflectă corect nici măcar ce au votat cei din țară.

  Apreciază

 • 91. Bască ilie  |  2 noiembrie 2014 la 21:17

  @88
  Asta e! Ne consolăm cu singura alegere normală. 🙂

  Apreciază

 • 92. Bască ilie  |  2 noiembrie 2014 la 21:18

  @Salve, Ovidiu!
  Ai puțintică răbdare! 🙂

  Apreciază

 • 93. noradamian  |  2 noiembrie 2014 la 21:21

  Ovidiu, salut! stai să vedem rezultatul final care va fi, ca deobicei, diferit. Sper ca Monica să fie pe locul 3.
  Eu cred că azi s-a născut curentul politic MM si cu cei din țară si cu cei din diaspora, care va schimba România.

  Apreciază

 • 94. ovidiu  |  2 noiembrie 2014 la 21:23

  Bsk, nu stiu ce se mai poate schimba. 🙂

  Apreciază

 • 95. ovidiu  |  2 noiembrie 2014 la 21:24

  😦

  Apreciază

 • 96. Bască ilie  |  2 noiembrie 2014 la 21:25

  Monica Macovei: Astazi s-a nascut al treilea pol in Romania, fara baroni, fara finantari murdare

  Apreciază

 • 97. noradamian  |  2 noiembrie 2014 la 21:25

  Ce s-a întâmplat azi e f. important si pentru că putem fi încrezători că va continua lupta anti-corupție.

  Apreciază

 • 98. Bască ilie  |  2 noiembrie 2014 la 21:30

  Elena Udrea: Locul trei este o țintă pe care am atins-o.
  *
  Nu vă sună cunoscut? Vreau s-o văd și pe asta. 🙂

  Apreciază

 • 99. noradamian  |  2 noiembrie 2014 la 21:30

  Dacă Iohannis se lasă manevrat de baronimea penelistă și de guvernul lui vp, i se termină norocul înainte de a se bucura prea tare. Oricum, cu el la Cotroceni, s-a terminat cu ANI, cu incompatibilitățile, cu conflictele de interese. Nu poate cere corectitudine în aceste privințe, când el e în culpă.

  Apreciază

 • 100. noradamian  |  2 noiembrie 2014 la 21:32

  Banciu e din ce în ce mai măgar. Mi-e să nu rămână asa. Ca si Cristoiu care face pe prostu.Și lui îi iese din ce în ce mai bine.

  Apreciază

 • 101. Bască ilie  |  2 noiembrie 2014 la 21:34

  @100
  Deja Banciu a confirmat. 🙂 Zice că peste 5 ani MM va fi oale și ulcele. Parcă-i turbat. Pora l-a contrazis și i-a ridicat tensiunea.

  Apreciază

 • 102. noradamian  |  2 noiembrie 2014 la 21:36

  Vaai, mai bine s-ar apuca de spagat 🙂

  Apreciază

 • 103. noradamian  |  2 noiembrie 2014 la 21:37

  Da’ de ce s-o fi ascuns victoraș? 🙂

  Apreciază

 • 104. Bască ilie  |  2 noiembrie 2014 la 21:41

  @103
  Poate Ponta are informații despre vreo socoteală ieșită de-a’ndoaselea.

  Apreciază

 • 105. noradamian  |  2 noiembrie 2014 la 21:42

  Apreciază

 • 106. Bască ilie  |  2 noiembrie 2014 la 21:43

  Cică va veni acuși. la 22. Zice Dragnea.

  Apreciază

 • 107. Bască ilie  |  2 noiembrie 2014 la 21:46

  Revoltător până la cer cu secțiile rărite fără rușine din diaspora.

  Apreciază

 • 108. Bască ilie  |  2 noiembrie 2014 la 21:58

  Mitomaniacul prostălan: Cozile de la secțiile votare din străinătate sunt dovezi că nu se mai fraudează ca-n 2009.

  Apreciază

 • 109. noradamian  |  2 noiembrie 2014 la 22:16

  Bsk, dacă prostălanul voia neapărat să-i scoată din sărite, cred că de data asta a reuși! O să vedem curând urmarea 🙂

  Apreciază

 • 110. noradamian  |  2 noiembrie 2014 la 22:17

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 111. Bască ilie  |  2 noiembrie 2014 la 22:25

  Somn ușor!
  Nu uitați încălzitorul! 🙂
  *

  Apreciază

 • 112. Bască ilie  |  3 noiembrie 2014 la 10:22

  Saluttare, grădină, grădinari, plivitori, prășitori, săpători, vizitatori căl(c)ători! 🙂
  Fruntea sus! Și mâine e o zi. Poimâine nu se știe.
  *

  Apreciază

 • 113. Bască ilie  |  3 noiembrie 2014 la 10:41

  Să le avem aici pe toate! 🙂

  Biroul Electoral Central (BEC) a anuntat luni dimineata, la ora 09.00, noi rezultate oficiale partiale, dupa centralizarea voturilor din 91,33% din sectii. Conform datelor,
  1. Victor Ponta 40.01%,
  2. Klaus Iohannis 30,54 %,
  3. Tariceanu 5,46%,
  4. Elena Udrea 5,17%,
  5. Monica Macovei 4,51%.

  Prezenta la vot pe tara a fost de 53,10%.
  Pana acum au fost numarate voturile din 91,33% sectii de votare, adica din 17 213 sectii din cele 18 847.

  Apreciază

 • 114. Bască ilie  |  3 noiembrie 2014 la 11:17

  Cam pe-aici se va închide prăvălia.
  Biroul Electoral Central (BEC) a anuntat luni dimineata, la ora 11:00, noi rezultate oficiale partiale, dupa centralizarea voturilor din 98,3% din sectii.
  1. Victor Ponta a obtinut 40,33%
  2. Klaus Iohannis 30,44 %,
  3. Tariceanu 5,40%,
  4. Elena Udrea 5,18%,
  5. Monica Macovei 4,46%.

  Apreciază

 • 115. noradamian  |  3 noiembrie 2014 la 11:42

  Ziua bună! 🙂 Îi felicit pe toți cei care au votat conform convingerilor lor morale (dovedind că au) si nu după sondaje și imagini fabricate în laboratoarele de partid. Procentul lor e mic dar înseamnă mult. Votul pentru MM a deschis ușa unei altfel de clase politice. Pân-atunci, ne place ori nu, în turul doi va trebui să votăm „util”.

  Apreciază

 • 116. Bască ilie  |  3 noiembrie 2014 la 12:23

  Mulțumesc, Nora! Mă simt felicitat cu vârf și îndesat. Toți membrii familiei mele (de-acasă și de la casele lor) am votat pentru MM, cu gândul la viitor și conștiința deschisă, fără nicio reținere. 🙂

  Apreciază

 • 117. noradamian  |  3 noiembrie 2014 la 12:25

  Bsk, și ai mei, la fel! 🙂

  Apreciază

 • 118. Bască ilie  |  3 noiembrie 2014 la 12:29

  Pentru turul doi ne-am propus deja să vorbim nemțește fără profesor. 🙂

  Apreciază

 • 119. Bască ilie  |  3 noiembrie 2014 la 12:44

  În primul rând am apreciat faptele în locul vorbelor goale și dubla independență: față de politica bătrână și de banii murdari. 🙂

  Apreciază

 • 120. Bască ilie  |  3 noiembrie 2014 la 20:38

  Cred c-am vrut să scriu „agitatorul” în loc de „agitatul”.
  Mergea si „agitat(or)ul „. 🙂
  *
  http://www.contributors.ro/vot-2014/interrogatio-iohannis/#comment-211701

  Apreciază

 • 121. Creanga  |  3 noiembrie 2014 la 20:53

  Seara buna!
  Idem 116, 117. Am stat la rand ‘doar’ o ora jumate la consulatul din Montreal. Au fost si ceva spirite mai incinse. Eu unul am semnat o petitie pentru demisia minstrului de externe.
  Solutia???? Votul prin corespondenta.

  Apreciază

 • 122. Creanga  |  3 noiembrie 2014 la 21:50

  Bsk,
  Dl Agligoroaie mi-a dat ceva idei, ar trebui sa cer d-nei Macovei banii dati la parcare. Dar sunt copil? Cam asa mi se pare ce spune dl Agligoroaoe, o copilarie, nu ma mai joc!!!

  Apreciază

 • 123. Bască ilie  |  3 noiembrie 2014 la 22:10

  @Creangă
  De-ar fi numai moftul cu banii de parcare, n-ar fi mare lucru. Te poți trezi decontat și rămâi tablou. 🙂
  Agitat(or)ul induce (nu contează cum, intenționat sau inconștient) obligația fructificării votului (presupus 🙂 ) dat candidatului MM prin returnarea unei garanții imposibile. O aberație menită s-o pună în dificultate pe MM și să întărească valoarea votului acordat numai candidatului care are traista ticsită de voturi,eventual impus de sondaje, aparent nedorit de același votant. Ce logică e asta, MM să-i ceară și să obțină (înainte de turul doi) garanții de la un finalist necredibil? (necredibil pentru agitat, altfel nu mai votează, dar absența lui în turul doi îl ajută de fapt pe Ponta; în loc să anihileze un vot pro-Ponta, îl lasă să zburde în vot câștigător)

  Apreciază

 • 124. noradamian  |  3 noiembrie 2014 la 22:17

  Seara bună! 🙂 O să-l votez pe KI fiindcă n-avem pe altcineva. Dar fără să mă ostenesc să-l cred când spune că el nu vrea parteneriat cu politicieni pentru turul 2, ci cu poporul român, când stiu ce parteneri seriosi l-au pus și îl țin acolo! Si când stiu că de ani de zile nu mai ține audiențe ca primar al Sibiului. Dar si-asa, în comparație cu ponta e un îngeras. 🙂 Lucrul cel mai bine făcut de d-lui, cel puțin în campania asta, fiind însă, tăcutul, ar fi preferabil să tacă în perioada următoare ca să nu ne facă emoții. Și fiindcă nu merită să-ți răcesti gura în cazul unui candidat care e mai apreciat când tace, ar trebui să-l acompaniem cu tăcerea noastră respectuoasă. 🙂

  Apreciază

 • 125. noradamian  |  3 noiembrie 2014 la 22:19

  Bk, nu l-am mai văzut pe dl agligoroaie pe HN, dar după felul în care scrie mi-l imaginez cu un pistol la tâmpla MM, somând-o scurt: nu respecți contractul din capul meu, ai terminat-o cu mine! 🙂

  Apreciază

 • 126. Bască ilie  |  3 noiembrie 2014 la 22:21

  Tipul se arată prea marcat, anormal de critic și agitat, față de apariția unui embrion al „partidului oamenilor cinstiți”.

  Apreciază

 • 127. noradamian  |  3 noiembrie 2014 la 22:25

  Crengulin, la Montreal pare a fi fost mult mai civilizat decât în Europa. Și da, acuma e momentul ca diaspora să nu renunțe și să ceară non-stop vot prin corespondență. Vă susținem si sper să fie susținută cererea respectivă si din interior si de afară.

  Apreciază

 • 128. Bască ilie  |  3 noiembrie 2014 la 22:28

  În capul agitat(or)ului, alternativa unui astfel de nucleu ar mai fi doar partidul malformat gata făcut. 🙂

  Apreciază

 • 129. noradamian  |  3 noiembrie 2014 la 22:28

  Bsk, eu m-as bucura să ia ființă un partid cu concursul susținătorilor MM, ar fi prima naștere naturală a unei formațiuni( civice, politice) pornită spontan și cu adevărat „de la firul ierbii”.

  Apreciază

 • 130. noradamian  |  3 noiembrie 2014 la 22:34

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 131. Bască ilie  |  3 noiembrie 2014 la 22:58

  Somn ușor!
  Nu uitați, condiția fizică începe cu încălzirea! 🙂
  *

  Apreciază

 • 132. noradamian  |  3 noiembrie 2014 la 23:03

  Să vedem dacă-i va bate DNA-ul:

  Cât a furat ponta în turul 1 (Zvonurile KMKZ)

  „1500.000 de voturi, adică peste 5% din numărul celor prezenți la vot în turul întîi la prezidențiale. Cam atîtea a luat PSD prin turism electoral duminică, după ora 12.00, cînd pesediștii s-au prins că Ponta nu va ajunge la 40% ci, maximum, la 35%. De operațiune s-au ocupat uneperiștii hardcore și liberalii melancolici după USL cărora li s-a promis (și unora, și altora) funcții într-un guvern condus de Tăriceanu sub președintele Ponta. Săptămîna asta sau cea viitoare vom afla dacă DNA se bagă pe subiect au ba. Și, cu ocazia asta, vom ști cu certitudine dacă DNA s-a predat au ba lui Ponta”.

  Apreciază

 • 133. noradamian  |  3 noiembrie 2014 la 23:09

  Andrei Bădin: „Iohannis refuză cele 4 dezbateri televizate propuse de Ponta. Cică vrea una într-un mediu independent. Face copy paste după Geoană din 2009. Dacă nu iese la bătaie nu în 4, ci în dezbateri în fiecare zi va rămâne pe veci primar de Sibiu. Nu face decât să alimenteze teoria PSD: că are idei și cuvinte puține”…
  De fapt, de ce să se mai obosească dacă stie că, ne place ori nu, o să-l votăm?

  Apreciază

 • 134. Bască ilie  |  3 noiembrie 2014 la 23:18

  Nora,
  Am și eu câteva semne curioase de întrebare din câteva județe dotate cu găuri negre, dar și cu orașe mari, în care MM a ocupat locul trei Timișoara (9%), Cluj (11,8%), Iași (10,8%), Constanța (8%). (unde, de regulă, Iohannis l-a bătut pe Ponta, în ciuda fiefurilor PSD). Pe aceleași județe, însă, MM cade la 6-7 % de parcă în acele guri negre se votează la greu… cu minus.

  Apreciază

 • 135. noradamian  |  3 noiembrie 2014 la 23:28

  Bsk, dacă se adeveresc cele spuse de KMKZ, au o explicație si ciudățeniile astea! Batjocura, la vedere față de votanții de afară, are forme mult mai parșive în țară unde nu le vede nimeni.

  Apreciază

 • 136. Bască ilie  |  3 noiembrie 2014 la 23:29

  Pe aici nu se trece! De-aia nu se vede.

  Apreciază

 • 137. noradamian  |  3 noiembrie 2014 la 23:30

  Și ceva care ar putea fi subiect pentru tocsourile care se ocupă de ocultism: 🙂

  „Numărarea voturilor de pe fiecare secție arată o situație intersantă în comuna Bara, în care se află și satul natal al Patriarhului Daniel. Chiar dacă este una din cele mai mici comune din Timiș, cu puțini alegători, cifrele arată că cei mai mulți dintre ei au mers pe mâna lui Victor Ponta. Procentul obținut aici de PSD este de 66.6 la sută.

  În întreaga comună, cu primar PSD din 2004, au fost 259 de voturi valabil exprimate. Klaus Iohannis a obținut 41 de voturi. În statistica realizată de PSD mai apare Kelemen Hunor, care a obținut patru voturi și Dan Diaconescu, care a fost votat de 19 alegători”.

  (http://www.stiripesurse.ro/cifra-diavolului-atat-a-ob-inut-ponta-in-satul-natal-al-patrirahului-daniel_937972.html)

  Apreciază

 • 138. Bască ilie  |  3 noiembrie 2014 la 23:43

  In diaspora, îți dai seama cum sună condiționarea exercitării dreptului de voti de declarația pe propria răspundere (pe formulare lipsă), că n-ai mai votat în altă parte, adică n-ai mai stat cumva – în aceeași zi, ca prostul – la altă coadă interminabilă și cu aceleași șanse să nu apuci să votezi înainte de lăsarea întunericului.

  Apreciază

 • 139. Bască ilie  |  3 noiembrie 2014 la 23:57

  PS. Articolul de pe Contributors a apărut după ora 15. Am menționat în comentariul meu că scrisesem deja undeva despre motivele votului meu pentru MM (m-am referit la comentariul de mai sus nr. 119) pentru prevenirea eventualei suspiciuni asupra mea, c-aș fi inventat votul meu pro-MM doar ca să se potrivească mesajul scris acolo.

  Apreciază

 • 140. Bască ilie  |  4 noiembrie 2014 la 13:21

  Saluttare!
  Timpul trece, ceasul vine, vrea întâlnire cu tine,
  Și tot speră să te vadă la cotitura din ladă. 🙂

  Apreciază

 • 141. Nora Damian  |  4 noiembrie 2014 la 17:58

  Seara bună! 🙂 vreme faină, bună de plimbare pe aici,
  Bsk, tocmai am lăsat un semn la ladă 🙂

  Apreciază

 • 142. Bască ilie  |  4 noiembrie 2014 la 18:07

  Habemus Triministru. 🙂

  Apreciază

 • 143. Bască ilie  |  4 noiembrie 2014 la 18:11

  Habemus Prim-Triministru! 🙂
  Mitomanul a mai onorat o promisiune. Nu-i ghiceam gogoașa cu premierul anunțat nici din 100 de încercări. 🙂

  Apreciază

 • 144. Nora Damian  |  4 noiembrie 2014 la 18:19

  Da, era teribil de greu de ghicit! Surpriză uiașă 🙂

  Apreciază

 • 145. Bască ilie  |  4 noiembrie 2014 la 18:28

  Din câte vedem, trec toți de partea lui Ponta. 🙂
  Vrea să se arate într-un mastodont, dominant, autoritar, cu premieri la discreție, toată lumea cântă, joacă și dansează Pontamania.

  Apreciază

 • 146. Bască ilie  |  4 noiembrie 2014 la 18:32

  Imagine de groază cu Trinebunul Vadim și Onțanu, lipitură PRM+UNPR în susținerea lui Ponta.
  Tablou politic cadaveric!

  Apreciază

 • 147. Nora Damian  |  4 noiembrie 2014 la 18:39

  Iaca, ponta l-a unit pe hunor cu vadim +ddd + punr + cioabă. De data asta n-a mințit.
  Iar udemereul l-a vândut pe iohannis pentru vadim. Nici ei nu s-au dezmințit. Numa’ pe sași nu-i trădaseră pân-acum.

  Apreciază

 • 148. Bască ilie  |  4 noiembrie 2014 la 18:45

  Monica Macovei anunta infiintarea unui partid.
  *
  „In Bucuresti am reusit impreuna un scor de 12%. In Cluj Napoca avem 11,87%, iar in judet 7,74%. In Timisoara ati votat pentru proiectul nostru 9,23%, iar in judetul Timis – 6,19%. In municipiul Iasi am trecut de 10%, iar in Constanta am avut 8,84%. In diaspora avem 15,1%. Statisticile arata ca cei care m-au votat in mod covarsitor sunt tinerii intre 18 si 35 de ani si oamenii cu studii superioare.
  De aici vom incepe noua constructie, acestea sunt bazele unei constructii functionale, curate, in care oamenii sunt in centru si participa in mod real la decizie”.
  *
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-18461896-monica-macovei-anunta-infiintarea-unui-partid.htm

  Apreciază

 • 149. noradamian  |  4 noiembrie 2014 la 18:56

  Bsk, asta e o veste bună! 🙂 A venit momentul si pentru asta!

  Apreciază

 • 150. Creanga  |  4 noiembrie 2014 la 19:39

  Ziua buna cu vesti bune.
  Bsk, l-a pierdut MM de musteriu pe Agligoroaie, el spunea ca nu voteaza nici un partid nou.

  Apreciază

 • 151. Creanga  |  4 noiembrie 2014 la 19:45

  Nora, bine zici, pare ca a fost mai civilizat. Cat stateam la rand un domn vorbea, de fapt se rastea la consul, omul era suparat (pe buna dreptate) ca a asteptat atat si ca a gasit cu greu loc de parcare. Cu parcarea cam exagera, ca la 100 de metri era gura de metrou, nu e treaba consulatului sa iti asigure loc de parcare in buricul targului. Consulul il intreba daca si cu astia din Canada indrazneste sa vorbeasca la fel, el spune ca da, desigur, dar intai imi cer scuze ca o sa ridic tonul. 🙂 In sprijinul dlui supararat a mai intervenit un nene care a vorbit cam urat. Oare eu am tacut?

  Apreciază

 • 152. Bască ilie  |  4 noiembrie 2014 la 19:51

  PSD-ul președintelui de ales, Ponta, lucrează la rupere.
  Rupe PNL-ul, îl momește cu USL-ul și guvernarea, îl invită sub conducerea PRL-ului Tăricean.

  Ruperea și-a scos capul la vedere după rezultatele primului tur la prezidențiale cu sabotajul organizat din interior de Teodor Atanasiu, Marian Petrache, Ludovic Orban și alți pândari (co)rupători.

  Buldogul a lătrat lung și tare: Trăddareeee! Dar s-o știe și Iohannis.
  Iohannis i-a dat Buldogului cel mai calm răspuns cu putință:

  „Cum e posibil asa ceva? Ai dvs erau la butoane”. 🙂
  (în traducere din nemțește: vinovatul cel mai mare ești tot tu)
  În concluzie:
  Ponta vrea să fie președintele tuturor partidelor. 🙂

  Apreciază

 • 153. Bască ilie  |  4 noiembrie 2014 la 19:55

  @Creangă
  Așa a zis. Avidoloaie, sau cum îi zice, a cam intrat în bâlbâială, Mi-a scris ceva la al doilea comentariu al meu, dar n-am vrut să-i mai răspund.

  Apreciază

 • 154. Bască ilie  |  4 noiembrie 2014 la 20:04

  Ponta a ocupat și B1TV. Pune cineva pariu cu mine pe o bere virtuală fără alcool? Pușcalău îl va întreba dacă îi surâde susținerea Elenei Udrea în turul doi.

  Apreciază

 • 155. Creanga  |  4 noiembrie 2014 la 20:21

  Chiar daca nu stiu cine e Puscalau, pun pariu.

  Apreciază

 • 156. Bască ilie  |  4 noiembrie 2014 la 20:24

  „Putem noi ce nu pot ACL și Klaus Iohannis? O nouă construcție politică pentru alegerile din 2016 este mai mult decît necesară”
  Dragoș Ghițulete.
  *
  „Ar trebui să vină o forță politică nouă, cei 450 de mii de oameni care au votat pentru proiectul de țară al Monicăi Macovei trebuie să se simtă reprezentați. E singurul moment în care se mai poate face ceva nou. În caz contrar, cel puțin 10 ani nu se va mai putea schimba nimic. În marile orașe, Monica Macovei a obținut in jur de 10 procente, sînt rezultate care să îndreptățească o nouă construcție politică. Nu cred că mai trebuie așteptata trezirea altora. Dacă vor să rămînă în trecut e treaba lor”.
  *
  Apăi, treabă-i asta? Treaba lor, a (ne)isprăviților! (sensuri la alegere) 🙂
  http://www.contributors.ro/vot-2014/putem-noi-ce-nu-pot-acl-%C8%99i-klaus-iohannis-o-noua-construc%C8%9Bie-politica-pentru-alegerile-din-2016-este-mai-mult-decit-necesara/

  Apreciază

 • 157. Bască ilie  |  4 noiembrie 2014 la 20:26

  @Creangă-155
  Mădălina Pușcalău este moderatoarea emisiunii B1TV:
  „Bună seara, Romania!”

  Apreciază

 • 158. Bască ilie  |  4 noiembrie 2014 la 20:31

  Ponta: PDL va pleca din ACL.
  Cine are interesul să piardă Iohannis se preface dezinteresat de lipitura cu PDL-ul rănit și fudul cu coada (buldogului) între picioare. 🙂

  Apreciază

 • 159. Bască ilie  |  4 noiembrie 2014 la 20:44

  @Creangă
  Ai pierdut pariul. 🙂
  Acum e pauză publicitară.
  După asta Ponta va zice cît de încîntat ar fi săp fie susținut de Udrea.
  Gata și pauza. Scoate berea! Mai ai un pic. 🙂

  Apreciază

 • 160. Bască ilie  |  4 noiembrie 2014 la 20:45

  A întrebat acum. 🙂

  Apreciază

 • 161. Bască ilie  |  4 noiembrie 2014 la 20:48

  A zis că nu se rușinează cu sprijinul nimănui, va fi președintele tuturor românilor, și al lui Băsescu. 🙂

  Apreciază

 • 162. noradamian  |  4 noiembrie 2014 la 20:57

  Salut, din nou! Crengulin, 151, cum te stiu cam sperios, sunt sigură că n-ai îndrăznit să-i zici nimic. 😀

  Apreciază

 • 163. Bască ilie  |  4 noiembrie 2014 la 20:59

  Ponta a mai zis despre MM și susținătorii ei:
  „Știu că nu mă vor vota”
  Știe bine ai cui susținători, din primul tur, îl vor vota pe el în turul doi. 🙂

  Apreciază

 • 164. noradamian  |  4 noiembrie 2014 la 21:01

  Bsk, azi n-am deschis televizorul la stiri si tocșouri. Prea multe urâciuni la toate. Totuși, astept cu (ne)răbdare să văd încotro o va coti udrea. Că si-a atins limitele. Asta e tot ce-a putut. 🙂

  Apreciază

 • 165. Bască ilie  |  4 noiembrie 2014 la 21:05

  Nora-158 🙂
  Pe la Revelion vei avea un motiv în plus să readuci în prim-plan postarea cu soldatul fără vatră și-un trai pe vătrai. 🙂 🙂 🙂

  Apreciază

 • 166. noradamian  |  4 noiembrie 2014 la 21:08

  Bsk, aoleo! 🙂 Chiar atît de gros e lanțul la piciorul unora?

  Apreciază

 • 167. noradamian  |  4 noiembrie 2014 la 21:11

  Nu-l iubesc eu prea tare pe Cristi Preda, dar faptul c-a fost dat afară (si) din pmp e o notă bună pentru el. Și o dovadă că si pmp-udrea e bucățică ruptă din blocul partinic psedeneledele etc.

  Apreciază

 • 168. Bască ilie  |  4 noiembrie 2014 la 21:18

  Nici mie nu mi-a plăcut Cristian Preda, dar m-a impresionat cum și-a reconsiderat colega de PE și a susținut-o la prezidențiale.
  În privința relației lui cu PMP, bănuiesc că știe de ce. 🙂

  Apreciază

 • 169. Bască ilie  |  4 noiembrie 2014 la 21:21

  @Nora 166
  Da, lanul gros și mândru la gât, ca cocălarii. 🙂

  Apreciază

 • 170. Bască ilie  |  4 noiembrie 2014 la 21:21

  lanțul gros

  Apreciază

 • 171. noradamian  |  4 noiembrie 2014 la 21:24

  Marius delaepicentru:

  „Adulatorii militarismelor de partid jubilează, spunîndu-ne superior că niciun candidat independent nu poate cîştiga alegeri. Îi contrazic, deşi nu am argumente factuale. Mă uit doar la rezultatele a doi candidaţi cu pondere comparabilă: EU şi MM. Prima are un partid în spate. Cealaltă, nu. La ce i-a folosit candidatului EU, faptul că era în fruntea unui partid care seamănă cu celelalte, şi cu toatele, copiile la indigo ale PCR?

  Ştiu doar că alegerile sunt ghidate de starea de spirit a electoratului. Influenţa partidelor nu se poate manifesta decît prin coruperea electorilor, iar nu enunţînd valori şi viziuni.

  Chiar de-ar fi adevărat ce susţin adulatorii militarismelor de partid, tot nu le-aş da dreptate, deoarece asta ar însemna să admit că partidele sunt atotputernice, că politicianismul electoralist ar fi valoarea supremă, iar cartelarea la care asistăm, bună. Nu! Cartelarea este moartea democraţiei. Mai bine perdant etern, batjocorit, decît complice la crimă”.

  Apreciază

 • 172. Bască ilie  |  4 noiembrie 2014 la 21:28

  Marius cu replica unui cutremur de la epicentru. 🙂

  Apreciază

 • 173. noradamian  |  4 noiembrie 2014 la 21:29

  excelentă replică! 🙂

  Apreciază

 • 174. Bască ilie  |  4 noiembrie 2014 la 21:31

  Nora
  Nu te uiți pe colo-colo, da’ le găsești de parcă le-ai pus deoparte. 🙂

  Apreciază

 • 175. Bască ilie  |  4 noiembrie 2014 la 21:35

  Da, Marius mi-a amintit de una scrisă de mine pe-aici, cu același înțeles:
  -Mai bine mor, decât cu picioarele rupte. 🙂

  Apreciază

 • 176. noradamian  |  4 noiembrie 2014 la 21:39

  Bsk, potriveală: replică la replică! 🙂 … Partidele au demonstrat că nu pot fi reformate din interior. A-ncercat MM, au încercat și reformistii si au fost redusi la tăcere sau expulzați. În acest moment e nevoie de cineva care n-are virusul politicianist dar are destulă încăpățânare să ducă o luptă dură, inegală. MM e în stare să adune oameni, mai ales tineri, în jurul ei, deciși să nu se lase până nu dărâmă sandramalele corupției. Pe altcineva, acuma, nu văd.

  Apreciază

 • 177. Bască ilie  |  4 noiembrie 2014 la 21:47

  Gândul curat și direct l-am considerat cel mai înălțător, dar l-am întâlnit și impresionant (la foarte puține persoane cu sinceritatea tulburătoare; aparent perdantă, sau, mai bine zis, de regulă perdantă).

  Apreciază

 • 178. noradamian  |  4 noiembrie 2014 la 21:50

  Bsk, de fapt, indiferent de batalionul de partid ale cărui uniforme le poartă, soldățeii fără vatră sunt cei care opun rezistența la schimbare. Ei sunt piedicile dar nu realizează asta. Sunt loiali și la bine si la rău, de parcă-s însurați cu partidul. Chiar si când o iau pe arătură ori se aliază cu dusmanu… 🙂

  Apreciază

 • 179. Bască ilie  |  4 noiembrie 2014 la 21:55

  Apreciază

 • 180. noradamian  |  4 noiembrie 2014 la 22:06

  Îmi place clipul! Seamănă cu ceva 🙂

  Apreciază

 • 181. noradamian  |  4 noiembrie 2014 la 22:07

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 182. Bască ilie  |  4 noiembrie 2014 la 22:09

  Somn ușor!
  Nu uita, mai bine latră, decât fără vatră! 🙂
  *

  Apreciază

 • 183. Bască ilie  |  5 noiembrie 2014 la 00:16

  „Ioan Iosif, responsabil pe județul Sălaj cu campania candidatului independent la președinția României Monica Macovei, a declarat pentru PaginadePolitică.ro că aceasta va susţine în turul II prezidenţial candidatul ACL Klaus Iohannis.

  Iohannis! Doar este clar că Monica nu o să-l voteze pe Ponta! Papahagi a declarat public că votează Iohannis. Noi luptăm împotriva stângii, vrem să fim un partid curat și de ajutor pentru PNL și în 2016 să participăm la guvernare” a spus Iosif.

  El a detaliat etapele înfiinţării viitorului partid”
  *
  http://www.reportervirtual.ro/2014/11/macovei-vot-pentru-iohannis-in-turul-ii-partidul-sau-va-fi-mai-intai-asociatie.html

  Apreciază

 • 184. dora  |  5 noiembrie 2014 la 10:09

  Buna dimineata!
  Eu sunt inca in stare de soc.Trebuie sa-mi revin ca de abandonat batalia nici vorba.
  Dincolo de preferintele personale,trebuie sa ne repliem si sa ne adaptam situatiei.

  Apreciază

 • 185. noradamian  |  5 noiembrie 2014 la 11:15

  Dora, salut! 🙂 În primul tur am votat din convingere, în al doilea, de nevoie.

  Apreciază

 • 186. dora  |  6 noiembrie 2014 la 07:15

  Servus,nora!
  Se pare ca asa ne este soarta.Sa decidem in extremis.
  Asa am procedat si eu.Am votat-o din convingere pe M

  9n-am hulit-o nici pe EU),ce sa fac a fost anul doamnelor pentru familia mea si prima data ne-am despartit in preferinte.

  Acum ne reunim si votam neamtul.

  Apreciază

 • 187. noradamian  |  6 noiembrie 2014 la 09:45

  Dora, servus! Bine zis: decizie în extremis. Măcar de-ar ieși!… 🙂

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.328 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.456 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.328 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: