Un rezultat deloc întâmplător

17 noiembrie 2014 at 16:01 75 comentarii

Amintiți-vă de modul primitiv, viclean, în care s-a instalat la putere useleul în 2012! L-am socotit pe bună dreptate o nenorocire. Economic, cel puțin, isprăvile guvernului&parlamentului în cei doi ani jumate ne vor costa serios abia de aici încolo. Totuși, dacă ne gândim bine, există și altă față a lucrurilor. Cea pe care n-o vedeam atunci. Mai sigură pe atotputernicia aparatului ei politico-mediatic decât în toată perioada postdecembristă, șleahta aparatnicilor de partid s-a dezlănțuit într-un dezmăț al minciunilor fără limite, al jafului și al propagandei nerușinate cum nu s-a petrecut nici pe vremea împușcatului. Doar justiția a reușit să le tulbure avântul deși, nici o clipă, monolitul corupților nu s-a îndoit că va reuși să-i pună căpăstru. A fost nevoie, prin urmare, de acești peste doi ani de erupție a corupției politice pentru a genera valul uriaș de revoltă socială. Exprimat prin vot de două treimi din conaționalii din țară și de afară a oprit pericolul iminent de  instaurare a unui stat mafiot totalitar.

A fost nevoie însă, și de războiul, epuizant și pentru noi, al președintelui cu premierul, pentru că a pus permanent în evidență găunoșenia personajului fabricat politic, setat pe „jos-băsescu”, mânuit de indivizi rapace din partidul oligarhiei social-democrate și de transpartinici expirați, gata să pună botul la orice mânării. O luptă inegală, singulară, cu aparatul politico-mediatic pesedist, în absența,quasi totală, a opoziției.

A fost nevoie și de intrarea în competiție a Monicăi Macovei care, cu o mână de voluntari și un număr crescând de susținători, a marcat excelent în primul tur. Iar conduita ei admirabilă din turul al doilea a contribuit din plin la acest rezultat. Și anunță un curent politic înnoitor în perspectiva 2016.

A fost nevoie de evoluția surprinzătoare a candidatului însuși, pe ultima sută de metri, de angajamentul lui convingător, cu propuneri concrete, pentru apărarea statului de drept. Cu asta, am uitat de laudele pe care i le aducea lui Crin Antonescu până mai ieri, de măruntele lui aventuri  imobiliare din Sibiu și de problema cu incompatibilitatea. Nu și de lucrurile bine făcute. Sper să nu avem parte de o dezamăgire. În acest moment, cel puțin, pare decis ca, împreună cu cei care l-am votat, să scoată țara de sub dominația politicienilor corupți. inclusiv a celor din alianța care-l susține.

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , , , .

Offshore-uri electorale Sângele oligarhic apă doctrinară nu se face

75 comentarii Add your own

 • 1. Dragos Gros  |  17 noiembrie 2014 la 16:22

  Ar fi bine sa ai dreptate, Nora… Cu toate ca nu sunt destule elemente, as avansa un semn de intrebare, macar… Legea amnistiei a fost elaborata de psd si pnl. Nici nu s-au dat rezultatele oficiale si Iohannis cere trantirea legii, iar primul oligofren e absolut de acord, de parca nu ar fi expus anterior tara, doar sa nu renunte la legea asta. De unde schimbarea brusca? Nu cumva asistam la desfasurarea unui plan presupus deja? Si sa nu uitam ca sustinatorul lui Iohannis, C. Guse e in solda Moscovei…

  Apreciază

 • 2. noradamian  |  17 noiembrie 2014 la 16:26

  Dragoș, n-avem altă opțiune! Ne agățăm de o speranță. Poate n-o să uite cu ce s-a angajat în fața a 13 milioane de români.

  Apreciază

 • 3. Dragos Gros  |  17 noiembrie 2014 la 16:32

  Doamne-ajuta!

  Apreciază

 • 4. Bască ilie  |  17 noiembrie 2014 la 16:50

  Saluttare!
  Schimbarea bruscă de poziționare a lui Ponta se poate explica chiar prin eșecul de ieri: nu mai contează cât de sincer și hotărât era mitomanul să adopte legea iertăciunilor, dar cu certitudine a fost interesat să-i mobilizeze pe baroneți să aducă maximum de voturi la prezidențiale; n-au reușit, s-au ras pe bot, deocamdată mitomanul nu mai are nevoie de ei. Până la alegerile locale din 2016, mai e vreme de gândit o altă momeală sau tot asta. 🙂

  Apreciază

 • 5. Bască ilie  |  17 noiembrie 2014 la 16:59

  Promisiunea mea cu postarea ultimei părți
  „Help, Președintele României și CCR! Jihadul acoperiților sapă subteran la desăvârșirea blocajului instituțional.(3/3)”
  se reportează puțintel.
  În acord cu stăpâna blogului, ne-am zis că nu prea avem acum chef de postări glumețe, să amânăm olecuță și să ne ducem pe umeri un pic mai detașați povara bucuriei.
  *

  Apreciază

 • 6. noradamian  |  17 noiembrie 2014 la 17:03

  Bsk, yep! 🙂

  Glumeți din cale afară în acest moment sunt pesediștii.

  Mă-ntreb dacă l-a crezut cineva pe vvp în 4 noiembrie, când spunea că
  „Toată conducerea MAE pleacă dacă există un singur român care nu poate vota”

  Apreciază

 • 7. noradamian  |  17 noiembrie 2014 la 17:12

  Dragos Gros, să ne ajute Dumnezeu! Cum am încercat să explic în postare, eu cred că a fost bine că s-au dat peste cap vreme de peste doi ani, destul ca să-i vedem de ce sunt în stare. În plus, când ne gândeam mai puțin la solidaritate si eram mai învrăjbiți, pare că ne-am regăsit într-o unitate reală 🙂

  Apreciază

 • 8. Bască ilie  |  17 noiembrie 2014 la 17:25

  Nu reținusem invenția asta cu plecarea noului veteran de la MAE (probabil momentul m-a prins când jucam (blogo)sfera cu capul în pământ 🙂 )
  Dacă auzeam, eu l-aș fi crezut. 🙂
  Eu zic să nu disperăm. Din câte am văzut, se mai întâmplă și minuni.
  Cine ar fi crezut că lucrătura lor împotriva diasporei le se va întoarce într-un bumerang mare cât Palatul Cotroceni? 🙂
  Dacă din primul tur ar fi creat condiții ideale – dublau nr de secții, triplau nr. de ștampile, înzeceau nr. pălmașilor – nu știu dacă mai reușeau să stârnească curentul în ultimul hal.
  Recuperarea pasului de 10% din primul tur și depășirea cu încă un pas, la fel de mare, se explică în principal prin gafa diplomatică din primul tur a mitomanului, cu tesla de la MAE.

  Apreciază

 • 9. Bască ilie  |  17 noiembrie 2014 la 17:49

  În condiții obișnuite, cele dintotdeauna – adică dacă nu îi provocau pe românii din diaspora, menținând confortul de votare în bătaie de joc – în al doilea tur de ce ar fi venit de trei ori mai mulți votanți ? (dimpotrivă, aveau motive să nu repete sacrificiul în turul doi)

  Niciodată nu s-a întâmplat una ca asta.
  Prostanii PSD-iti le-a oferit românilor din diaspora motivul de mobilizare exemplară pe tavă, iar curentul s-a amplificat în țară într-un ciclon de toată frumusețea.
  Toți politicienii din țară (și alți interesați ) implicați în mobilizarea pentru turul doi, în favoarea lui Iohannis, au contribuit cu suflul lor la umflarea aceluiași ciclon, până a devenit de neoprit, devastator. 🙂

  Apreciază

 • 10. Bască ilie  |  17 noiembrie 2014 la 17:55

  Când Ponta a scos replica aia de om satisfăcut, că așa nu mai fraudează diasporenii, și-a semnat actul de condamnare; prin continuarea pasivității circului cu Mele, Ponta și-a semnat actul de executare și a pus capul la ghilotină. Harști! 🙂

  Apreciază

 • 11. Bască ilie  |  17 noiembrie 2014 la 18:04

  Imediat după ce-am terminat liceul și au trecut examenele de admitere, la vreo trei zile de la afișarea rezultatelor m-am întâlnit cu un fost coleg de clasă. Schimbăm câteva cuvinte, apoi îmi zice:

  – Ce mișto este să te trezești dimineața student! 🙂 🙂 🙂

  Apreciază

 • 12. noradamian  |  17 noiembrie 2014 la 18:10

  Bsk, aroganță + prostie= cădere în gol. Ponta se și considera pe tron. Iar ai lui deja programaseră sfârsitul DNA. Prea ocupați să pozeze în învingători, să-l țină pe Băse în bătaia puștii, să corupă tot ce puteau corupe, să născocească smecherii peste smecherii, nu mai aveau timp să observe ce prăpastie se cască sub ei 🙂

  Apreciază

 • 13. Bască ilie  |  17 noiembrie 2014 la 18:11

  A fost un cumul de forțe contributoare și o rezultantă.
  Și acum o consider minune surprinzătoare. 🙂

  Apreciază

 • 14. noradamian  |  17 noiembrie 2014 la 18:17

  Bsk, da, Iohannis îmi pare, în bună parte, un beneficiar ale acestei conjuncturi și a forțelor contributoare. Și prin el sperăm, beneficiul să se-ntoarcă spre noi toți. 🙂

  Apreciază

 • 15. Bască ilie  |  17 noiembrie 2014 la 18:20

  Aroganța + prostia au fost decisive și mi-ai amintit acu ele un gând mai vechi, de la prezidențialele din 2009, când ziceam să nu-l subestimăm pe prostănac: are resurse inepuizabile să ne ia prin surprindere. 🙂

  Apreciază

 • 16. noradamian  |  17 noiembrie 2014 la 18:27

  Ha, ha, ha!

  „Valeriu Zgonea: Daca legea amnistiei si gratierii nu este respinsa, sunt dispus sa renunt la functia de presedinte al Camerei Deputatilor http://bit.ly/1ERqFk5”

  Apreciază

 • 17. noradamian  |  17 noiembrie 2014 la 18:28

  Au rămas surprinși de prostia lor și ei înșiși! 😀

  Apreciază

 • 18. Bască ilie  |  17 noiembrie 2014 la 18:51

  Am mai văzut azi unul deloc surprinzător, penelistul Petrache, cu marea lui propunere de alegeri anticipate, dacă va pleca PSD de la guvernare.
  Nu se poate așa ceva.
  Vor fi și peneliști care ar vota pentru acordarea încrederii unui guvern, nu mai zic de majoritatea PSD-istă (împreună cu alții) căreia nu i-ar conveni nici conjunctura actuală pentru alegeri parlamentare, nici înjumătățirea duratei mandatelor (ce-i în mână nu-i minciună).
  Va învinge oricum convingerea parlamentarilor că nu merită în veci să blocheze de două ori o învestitură a unui nou guvern și nu se ajunge la anticipate oricât ar visa unii.
  Nici la cacealma nu merge propunerea lui Petrache. Nu are ce altceva să obțină.

  Apreciază

 • 19. Bască ilie  |  17 noiembrie 2014 la 19:16

  „Mai sigură pe atotputernicia aparatului ei politico-mediatic decât în toată perioada postdecembristă, șleahta aparatnicilor de partid s-a dezlănțuit într-un dezmăț al minciunilor fără limite, al jafului și al propagandei nerușinate cum nu s-a petrecut nici pe vremea împușcatului”.
  *
  Le-a atras atenția până și celor mai indiferenți din fire.
  Am observat și eu câteva persoane cunoscute, neinteresate de politică, acum schimbate la față. 🙂

  Autentică.
  Alți trei, membrii aceleiași familii, au mers ieri simultan la votare. Când au intrat pe ușă, au auzit-o pe una din membranele secției de votare:
  -Ăștia sunt tot cu Iohannis. 🙂

  PS. Capul familiei se frământa și azi: cum naiba și-a dat aia seama?

  Apreciază

 • 20. Bască ilie  |  17 noiembrie 2014 la 19:24

  Încă ceva la ultima chestiune.
  Eu am zis
  -Înseamnă că era în comisie din partea PSD.
  -După privire, așa cred și eu.
  *
  PS. Eu nu i-am văzut privirea, dar m-a frământat și pe mine de ce m-a dus gândul la concluzia c-ar fi pesedistă. Nu era exclus să fie una care să-și exprime bucuria. 🙂

  Apreciază

 • 21. Creanga  |  17 noiembrie 2014 la 19:26

  Seara buna!
  Dupa 50 de ani nu mai avem un -escu la conducere. Cum ‘imi este drag’ Tariceanu, am votat sa mi-l aduc mai aproape. 🙂 Acum astept sa isi cumpere bilet de Canada. 🙂

  Apreciază

 • 22. CiGriArg  |  17 noiembrie 2014 la 20:33

  Reblogged this on GriArg and commented:
  La cald. Și chiar din inima Sibiului!

  Apreciază

 • 23. CiGriArg  |  17 noiembrie 2014 la 20:45

  Mi-am permis să reiau această postare pe blogul meu, dragă Nora. Sper că e OK. 🙂

  Și da, trebuie început cu încredere. Dacă va face greșeli, nu vom ezita să protestăm, dar deocamdată, pentru că l-am și votat, cred că merită să arătăm câte speranțe avem și ce dorim. Doamne-ajută!

  Apreciază

 • 24. noradamian  |  17 noiembrie 2014 la 20:52

  Seara bună! Crengulin, când manechinul promitea că va emigra în Canada dacă nu iese președinte, era convins că-i imposibil să nu iasă. Și oricum, în secunda doi, a și uitat. Așa că degeaba ai sperat să-l aduci aproape 🙂

  Apreciază

 • 25. noradamian  |  17 noiembrie 2014 la 20:55

  Multzam, CiGriArg!! 🙂 Ai pus punctul pe i! aceste alegeri marchează un punct mai important chiar decât reusita lui Iohannis: schimbarea electoratului, cresterea exigențelor lui față de politicieni. Și-au redescoperit forța solidarității.

  Apreciază

 • 26. neax  |  17 noiembrie 2014 la 22:06

  Bună seara, oameni buni. Chiar e bună, de ieri încoace. Și ai punctat exact, Nora: Schimbarea electoratului e principalul câștig. Degeaba câștigă la limită un candidat bun, dacă la următoarele alegeri, parlamentare, locale sau de orice fel, iar ne înving primitivii. Se pare că morții lui Dragnea chiar sunt pe ducă.

  Apreciază

 • 27. Bască ilie  |  17 noiembrie 2014 la 22:30

  Noapte bună!
  -Ce mișto este să te trezești dimineața cu imaginea micului pechinez, Ponta, fără cap! 🙂
  *

  Apreciază

 • 28. noradamian  |  17 noiembrie 2014 la 22:37

  Seara bună, Neax! Deși Pisicu a trecut la planul B (miorlăie spășit și toarce înduioșător) nu cred că-i mai păcăleste pe cei care au evadat, însfârșit, din captivitate și indiferență 🙂
  Bine zis că morții lui Dragnea sunt pe ducă 🙂

  Apreciază

 • 29. noradamian  |  17 noiembrie 2014 la 22:41

  Bsk, îl cam răsfățăm pe miki mouse, vedea-l-as ca pe pechinezul din videoclip 🙂

  …fiindcă nu cred că-l mai salvează de bușeală nici tătucu ilici în persoană 🙂

  Apreciază

 • 30. Bască ilie  |  18 noiembrie 2014 la 06:24

  Ca din întâmplare, până și evenimentele întâmplătoare mai par să aibă câte o explicație, or cine tinde să nu caute să le înțeleagă nici pe cele deloc întâmplătoare va trăi până la adânci bătrâneți într-o viață plină… de monotonie liniștită, convenabilă celui sărac și cinstit cu duhul. 🙂
  *
  Uitați-vă aici la un om tânăr și neliniștit!
  Cristian Pantazi n-are o stare întâmplătoare și zice mai la urmă:
  „Parchetul General sau DNA (daca e cazul) plus SRI trebuie sa documenteze furtul votului acum.Situatia din diaspora trebuie si ea anchetata”

  „Si o ultima remarca: chestiunea Ponta – ofiter acoperit SIE trebuie rezolvata si ea imediat. HG-ul prin care Ponta si Melescanu s-au acoperit reciproc trebuie abrogat si trebuie sa aflam adevarul. E de importanta capitala sa aflam daca sistemul politic din Romania a permis o ilegalitate majora. O astfel de „gaura neagra” in politica nu e tolerabila”.

  PS, Ultima remarcă își caută rostul – ca din întâmplare – în postarea mea următoare, deloc întâmplătoare. 🙂
  Sună al dracului de potrivit si de rețínut: „O astfel de „gaura neagra” in politica nu e tolerabila”

  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-18589565-primele-concluzii-dupa-victoria-lui-klaus-iohannis-proba-majora-maturitate-romaniei-nevoie-acuta-anchetare-fraudelor-vot-haosului-din-diaspora-plus-lamurirea-situatiei-sie.htm

  Apreciază

 • 31. Bască ilie  |  18 noiembrie 2014 la 06:33

  „HG-ul Ponta-Mele” (nr.223 din 10 mai 2013) nu-i o întâmplare, ci o gafă monumentală, dacă vreți, din aceeași famiglie a proștilor care organizează alegeri trăsnet în diaspora. 🙂 🙂 🙂

  Apreciază

 • 32. Bască ilie  |  18 noiembrie 2014 la 07:30

  Domnului Popa-prostu să ne rugăm! 🙂 Să-și mai țină famiglia în frâu și să-i dea cu candela-n cap, când se preface controlor de trafic în altarul comisiei parlamentare de cotrol SIE. (acolo popa Sărbu e vicepreședinte și șef pe tăcuta mormântală în grad de supervizor)

  Apreciază

 • 33. racoltapetru6  |  18 noiembrie 2014 la 08:38

  S-a mai maturizat electoratul și nu mai pune botul la manipulările ieftine. Mi-ar plăcea și mie dacă Blaga ar dispărea din prim-planul politicii noastre.

  Apreciază

 • 34. noradamian  |  18 noiembrie 2014 la 10:59

  Ziua bună, prieteni! 🙂

  Bsk, exact asa! Și fiindcă manevrele premeditate pentru împiedicarea diasporei de la vot au avut efect de bumerang, acum încearcă să dreagă situația în stilul lor parșiv: mele-și dă demisia, ponta-l pune în locul lui pe tăriceanu, iar în locul lui tăriceanu vine tata-socru! Cam ăsta am înțeles că e planul, dar bulgărele a pornit spre ei, orice ar face de aici înainte. În plus, cred că tăcerea DNA din aceste zile e linistea dinaintea furtunii…. 🙂

  Apreciază

 • 35. noradamian  |  18 noiembrie 2014 la 11:04

  Petru, Blaga și-a jucat rolul politic de buldog, de data asta în slujba lui Klaus, dar nu cred să scape: pare că DNA -ul are ceva daruri de Crăciun și pentru buldog 🙂

  Apreciază

 • 36. noradamian  |  18 noiembrie 2014 la 11:04

  „Nu exista negociere si jumatati de masura. E de datoria noastra sa sprijinim sistemul juridic si sa denuntam ori de cate ori dam peste un caz major de coruptie sau peste o gainarie la nivel local. Suntem un corp infestat si trebuie sa ne tratam. Domnule Presedinte si dragi cetateni, daca trecem cu vederea cele intamplate in ambele tururi ale acestor alegeri ne meritam oranduirea. Nu se poate asterne linistea, nu avem voie sa lasam nepedepsite impiedicarea vadita a dreptului la vot si turismul electoral (din ambele tabere)”.

  Apreciază

 • 37. Bască ilie  |  18 noiembrie 2014 la 12:28

  @37
  Eroi au fost, eroi sunt încă, să-i vezi la muncă,
  în ambasade și consulate, de cazi pe spate!
  La ordin tandru se execută, într-o tăcută,
  de vrei votare la coadă lungă, toți te alungă. 🙂

  Apreciază

 • 38. Bască ilie  |  18 noiembrie 2014 la 12:48

  Să v-o zic pe aia dreaptă: aștept să cadă, să nu se vadă. 🙂
  Iarna pe uliţă:

  A-nceput de ieri să cadă
  Câte-un fulg, acum a stat,
  Norii s-au mai răzbunat
  Spre apus, dar stau grămadă
  Peste sat.

  În traducere:
  Iarna pe suliţă: 🙂

  A-nceput de ieri să cadă
  Legea iertăciunilor,
  Bucuria cea cu nadă
  Din hora nebunilor, 🙂
  Peste stat.

  Apreciază

 • 39. noradamian  |  18 noiembrie 2014 la 12:57

  Bsk, nu prea mai au la ce să fie uniți, asa că vor urma zile interesante! Acum sunt în faza în care vinovații caută vinovați. Fiecare pe altcineva că doar toți sunt în fundătură.

  La MAE, în locul lui Mele, l- au pus pe un domn Moțoc! ( soțul Iuliei Moțoc?) Încă e ceață pe-acolo, oricum.

  Apreciază

 • 40. noradamian  |  18 noiembrie 2014 la 12:59

  Dar să cunoastem mai bine și personajele din spatele scenei 🙂

  http://www.reportervirtual.ro/2014/11/cei-trei-care-l-au-ingropat-pe-victor-ponta-plus-strategia-victorioasa.html

  Apreciază

 • 41. Bască ilie  |  18 noiembrie 2014 la 13:06

  @40
  Da, e chiar soțul Iuliei Moțoc. Lucra în misiune diplomatică la Bruxelles.

  Apreciază

 • 42. Bască ilie  |  18 noiembrie 2014 la 13:11

  Îmi pare omul care a convins golul (în CCR) 🙂

  Apreciază

 • 43. Bască ilie  |  18 noiembrie 2014 la 13:14

  Adică: Misiune îndeplinită. Diplomatică și binevenită în visul unei nopți de iarnă (2013). 🙂

  Apreciază

 • 44. noradamian  |  18 noiembrie 2014 la 13:28

  Bsk, atunci e bine! Mai ales că iar intrăm în visurile nopților de iarnă 🙂

  Apreciază

 • 45. noradamian  |  18 noiembrie 2014 la 13:34

  41, personajele alea- trei într-o barcă fără a-l mai socoti si pe pufosul palada 🙂 au pregătit și dirijat campania roșie dintr-o vilă pusă la dispoziție de premier în acest scop. Fain articoll! Cap de listă, Bogdan Teodorescu.

  Bogdan Teodorescu – „Strategul” – 51 de ani.

  „Este creatorul anti-băsismului ca armă politică. L-a rodat în 2009 și l-a patentat cu succes în 2012, însă a ratat cu brio în 2014. Fondat pe principiul bolșevic „cine nu-i cu noi e împotriva noastră”, anti-băsismul este curentul care a divizat grav în ultimii ani o societate ușor manipulabilă. Era singura carte pe care putea juca Bogdan Teodorescu, pentru că el este un strateg de genul distrugător, nu constructor. Poveștile cu românismul și ortodoxia candidatului manciurian, precum și cele cu traficul de copii și casele adversarului îl au în spate pe domnul Profesor de la SNSPA. Însă cariera domnului Profesor se apropie de final: are prea multe eșecuri la activ – Adrian Năstase, în 2004, Crin Antonescu, în 2009 și, acum, Victor Ponta 2014, fie-i țărâna politică ușoară”…

  Apreciază

 • 46. Bască ilie  |  18 noiembrie 2014 la 13:34

  Alt visător de iarnă: Dan Tăpălagă.
  „Demisie si alegeri anticipate sau sa-si asume Guvernul Ponta guvernarea pana in 2016?”
  Cică are „Argumente pro-demisie si alegeri anticipate”
  *
  În acest caz, argument înseamnă să arăți cum se ajunge faptic la dizolvarea Parlamentului.
  Repet altfel ce-am zis la comentariul 18: nu există o majoritate parlamentară dispusă să dea din mână mandatele care nu-s minciună și implicit nu se poate ajunge la dizolvarea Parlamentului.
  Evident, presupunând prin absurd că guvernul PSD-ist ar demisiona, ca să trântești de cel puțin două ori învestitura unui alt guvern, într-o perioadă de 60 de zile, înseamnă seppuku parlamentar în grup majoritar (misiunea dizolvării ar cădea în mâna lui Iohannis, ar vrea el; Traian Băsescu oricum nu poate să dizolve gașca în ultimele 6 luni de mandat)

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-18597347-demisie-alegeri-anticipate-sau-asume-guvernul-ponta-guvernarea-pana-2016.htm

  Apreciază

 • 47. Bască ilie  |  18 noiembrie 2014 la 13:37

  @ Nora-46
  Savuroase lecturi despre creatorii țepei de aur din panoplia națională. 🙂

  Apreciază

 • 48. noradamian  |  18 noiembrie 2014 la 13:39

  Bsk, poate ar trebui să adaoge si un proiect de implementare 🙂

  Apreciază

 • 49. noradamian  |  18 noiembrie 2014 la 13:43

  Doamne apără și păzește!

  Pe de o parte, politică de la amvon și bussines cu ăle sfinte în numele Celui de Sus
  Pe de alta- alieni fundamentaliști

  În on-line circulă o petiție prin care se cere „Botezul Ortodox al Președintelui (Legea Pământului)”

  Apreciază

 • 50. Bască ilie  |  18 noiembrie 2014 la 13:52

  Argumentul cel mai tare pentru imposibilitatea alegerilor anticipate este legea electorală care nu poate fi modificată în timp util, cu minim un an înaintea alegerilor, pentru revenirea mult visată la liste de partid. Cu corcitura uninominală s-ar merge din nou la loteria viselor pentru obținerea mandatelor de pe locurile 2 sau 3 în colegiu, or sunt o mulțime de parlamentari interesați de pensia acordată după mandate întregi; nu le convine nici s-o ciopârțească cu jumătăți de măsură (prin renunțarea la a doua jumătate) și nici să riște să bată din buze în decembrie 2016.

  Apreciază

 • 51. Bască ilie  |  18 noiembrie 2014 la 13:57

  Adică mai degrabă păstrează legislatura asta intactă până în 2016 – ca să adopte modificarea pentru revenirea la liste – fiindcă altfel riscă să rămână numai cu doi ani de mandat (la anticipate pot să se trezească în afară parlamentului)

  Apreciază

 • 52. Bască ilie  |  18 noiembrie 2014 la 14:08

  Îmi plac titlul și mesajul titlului unui articol de pe Cntributors:
  „România trebuie să confirme break-ul” 🙂

  Apreciază

 • 53. Bască ilie  |  18 noiembrie 2014 la 14:17

  Mai apare un ultim titlu „Tatăl Nostru, Domnul Iohannis”.
  Sună ca dracu. 🙂
  Sunt nevoit să vă anunț că am și eu în postarea următoare ceva despre Tatăl Nostru, scris cu mult timp înainte. Nu m-am inspirat de pe Contributors.

  Apreciază

 • 54. Bască ilie  |  18 noiembrie 2014 la 14:24

  Eu m-am inspirat direct de la sursă. 🙂

  Apreciază

 • 55. Bască ilie  |  18 noiembrie 2014 la 19:10

  Un senator PNL- Akos Mora – a demisionat din Senat și se vaită de mama focului că nu există nicio hotărâre a instanței care să fi decis excluderea lui pe motivul incompatibilității:
  „Nu există nicio decizie de instantă care să prevadă încetarea mandatului de senator. O invocare a acestei decizii este incorecta”,

  Uite de asta mi-e oftică pe parlamentarul legiuitor care habar n-are ce votează când adoptă legi sau bate câmpii paralel cu interpretarea idioată a legilor în vigoare. Un nou model de Rasdaq bun de arestat, după invenția fostei legiuitoare Irina Loghin.

  Nici nu este nevoie ca instanța să decidă înetarea mandatului, fiindcă obiectul cererii cu care o învestește ANI este altul, conform legii: să hotărască dacă este sau nu incompatibil. Atât, suficient.

  Tot parlamentarii au stabilit suficiența asta, fiindcă excluderea urmează să fie operată în sânul familiei, în camera din care face parte nou-născutul incompatibilul, conform regulamentului camerei (conceput pe principiul autonomiei parlamentare), după norme care se regăsesc preluate și în Legea 161/2003 (incompatibilități, conflict de interese, șa) din lotul materialului săditor folosit de ANI.

  Cu alte cuvinte, inclusiv în prevederile legii puse în aplicare, se respectă principiul constituțional al separației și echilibrului puterilor în stat- legislativă, executivă și judecătorească.

  Numai camera parlamentului își exclude faliții, la fel cum numai CSM își exclude leprele din magistratură. În cazul parlamentarului incompatibil, puterea judecătorească exercită, prin instanța competentă, un control al păcatelor împricinatului locatar în altă putere. În cazul în care îl depistează pozitiv, hotărârea – verificat, constatat, incompatibil!- este dovada necesară și suficientă pentru cameră, ca să-l execute prin excludere pe cel neadaptat la obligațiile stabilite în normele legale de conviețuire parlamentară.

  Apreciază

 • 56. Bască ilie  |  18 noiembrie 2014 la 19:26

  Mă întreb, nu dau cu parul: ce se mai alege din principiul separației și echilibrul puterilor în stat, dacă în speța de mai sus – presupun, nu dau cu bolovanul – judecătorul și parlamentarul fac parte din aceeași familie a ofițerilor acoperiți, iar magistratul primește o comandă de la butonul roșu-secret-absolut să aibă grijă de frățiorul util aceleiași cauze de siguranță națională a impostorilor din parlament și justiție? 🙂

  Apreciază

 • 57. noradamian  |  18 noiembrie 2014 la 19:26

  Seara bună! 🙂 Bsk, un parlament de pisicuți, până ieri tigri, pare ceva aproape suprarealist. E reconfortant dar asta va ține cât ține presiunea opiniei publice, a societății civile, a justiției…

  Apreciază

 • 58. noradamian  |  18 noiembrie 2014 la 19:28

  judecători, parlamentari, ministri… 🙂

  Apreciază

 • 59. Bască ilie  |  18 noiembrie 2014 la 20:03

  Nora
  Problema devine mult mai interesantă când unul dintre cei doi, parlamentarul sau judecătorul, nu este ofițer activ, ci fost ofițer acoperit.
  1. Parlamentarul fost acoperit știe multe, are și el calea eliberării prin spovedanie; asta i-ar mai lipsi fostului șef de serviciu, să se trezească dat de gol, dezbrăcat, că anul trecut sau acum 3 ani a mințit cu nerușinare când l-a ținut ascuns în secretul absolut.
  2. Magistratul fost acoperit știe multe, nu se gândește la spovedanie, dar este șantajat cu deconspirarea prin amenințare cu răspunderea penală pentru fals în declarații și uz de fals chiar dacă a întrerupt legătura cu serviciul acum 3-4 ani, de când începe să curgă termenul de prescripție specială a răspunderii penale, de 7ani și 6 luni. Adică rămâne șantajabil cel puțin până în 2017-2018.

  Spun cel puțin, fiindcă, dacă ar ajunge în fața unor judecători cu scaun, la cap, se consideră împiedicată urmărirea penală, câtă vreme serviciul secret l-a ținut ascuns și implicit suspendată prescripția. Va începe să curgă abia din momentul, să zicem de azi 18.11.2014, al deconspirării magistratului infractor, ținut ascuns, dar bun de condamnat până în nov 2019 (fără întreruperi, prescriăția generală PG=5 ani) sau mai 2022 (PS=7,5 ani). Pierde, săracul, postul de judecător, pensia specială… Mai bine se lasă reactivat 🙂

  Apreciază

 • 60. Bască ilie  |  18 noiembrie 2014 la 20:26

  La pct. 1, parlamentarul fost acoperit, de ex până în 2010-2011, dacă directorul serviciului ar fi respectat legea, ar fi fost descoperit ca incompatibil, nu ar mai fi candidat în decembrie 2012 și scăpam de grija realegerii, ca beneficiari ai informației de interes public inclusiv la alegerile din 2016.
  La pct. 2, judecătorul nu trebuie musai să fie șantajat explicit. Se simte și singur. 🙂

  Apreciază

 • 61. Bască ilie  |  18 noiembrie 2014 la 20:36

  Cine are naivitatea să creadă că tocmai partidele și cele trei puteri ale statului nu prezintă niciun interes pentru servicii și, din acest motiv, n-au nici cea mai vagă intenție să-și racoleze sau să-și infiltreze acoperiții, atunci vă spun eu unde își mai găsesc eroii serviciilor loc de muncă activă: pe lângă bălțile cu broaște și mușuroaie de furnici, pentru consum secret. 🙂

  Apreciază

 • 62. Bască ilie  |  18 noiembrie 2014 la 20:49

  Alesul Iohannis se ține de pozne înainte să înceapă mandatul: scapă cine poate. 🙂
  Fostul consilier de-a drepta lui ilici, Șerban Nicolae, și-a arătat colții la Ioan Rus și popa Sârbu. Cică nu mai sunt capabili să reprezinte social-democrația în Transilvania. De ce sau unde? 🙂

  Apreciază

 • 63. noradamian  |  18 noiembrie 2014 la 21:50

  Bsk, 60, aici ar trebui un laser! Să ia urma fărădelegilor și să-i scoată pe făptași pe podium! Să-i vedem și noi, să le aflăm cv-ul, isprăvile din subterane si efectele de la suprafață 🙂 🙂

  Apreciază

 • 64. Bască ilie  |  18 noiembrie 2014 la 21:50

  Da, un rezultat deloc întâmplător. 🙂
  *
  http://politeia.org.ro/editoriale/mihnea-motoc-la-mae-manevra-ieftina-sau-favoare-intoarsa/33071/

  Apreciază

 • 65. noradamian  |  18 noiembrie 2014 la 21:53

  Ia să mă duc, n-am mai fost de mult 🙂

  Apreciază

 • 66. noradamian  |  18 noiembrie 2014 la 21:58

  Da, logică și convingătore analiză!
  …Și voi circulați prin subsoluri, Moțocilor? 🙂

  Apreciază

 • 67. noradamian  |  18 noiembrie 2014 la 22:00

  Prisăcariu:

  „Între iluștri înaintași în porcării, Victor Ponta tocmai și-a adjudecat poziția de cel mai urît și toxic pesedist după ce împotriva lui s-au dat mai multe voturi și decît împotriva lui Iliescu, și împotriva lui Năstase;

  – neocomuniștii din PSD au încă de partea lor peste cinci milioane de voturi, dar măcar cu un milion de români în plus vor ca neocomuniștii să nu mai ia puterea;

  – guvernarea neocomunistă a lui Ponta este falimentară: cu pomeni grețoase, fără investiții în infrastructură care să genereze stabilitate și bunăstare, coruptă, ahtiată după controlul asupra Justiției, rapace, arogantă;

  – un candidat care vorbește puțin, dă impresia solidă că poate administra serios o țară (deși are lacune de cunoștințe parlamentare și guvernamentale), nu e arogant, nu face glumițe ieftine și nu e corupt poate bate orice mașinărie de partid, chiar de partid aflat la guvernare, deși nu are experiență în politica bucureșteană;

  – există o necesitate, o nevoie publică acută de resetare totală a sistemului care a guvernat România în ultimii 25 de ani;

  – românii din străinătate au ajuns în punctul critic în care conștientizează că exilul lor trebuie să ia sfîrșit și își vor țara înapoi, o țară în care să se întoarcă și în care să trăiască precum în țările lor adoptive;

  – românii care votează în 2014 sînt, din ce în ce mai evident, cei născuți în anii ’80 și ’90, generațiile netarate de ceaușism.

  Din toate acestea, domnule președinte Iohannis, trebuie să înțelegeți că, pentru a arunca în aer peste 6,2 milioane de voturi, e suficient să nu faceți nimic și să prestați aceeași politică pe care o vedem din ’90 încoace. E simplu, e chiar comod. Ba chiar, cu cîteva piruete scenic-retorice, ar putea părea că vreți schimbarea, deși n-ați face nimic pentru ea, ba chiar ați putea încuraja noul PNL să ducă mai departe sistemul ultimului sfert de secol. Asta ar fi cel mai simplu și, dacă jucați teatru cu talent, ați mai putea cîștiga un nou mandat în 2019.

  Ce e aproape imposibil de făcut este ruperea de ritmul împămîntenit al blaturilor ultimilor 25 de ani. Blaturi între partide, blaturi între partide și corupție, blaturi între partide și o birocrație anchilozată și nereformată, blaturi partide și minciună.

  Dar aveți datoria, domnule președinte Iohannis, să rupeți acest ritm. Să nu lăsați noul PNL să se cocoațe pe niște funcții guvernamentale doar pentru a mai fura niște contracte, doar pentru a mai numi niște incompetenți pe posturi la stat, doar pentru a ne minți în continuare.

  Aveți obligația, domnule președinte Iohannis, să nu permiteți noului PNL alianțe toxice doar pentru o majoritate parlamentară murdară.

  Aveți responsabilitatea, domnule președinte Iohannis, să luptați pentru Justiție, pentru transparență, pentru eficiența cheltuirii bugetului, pentru creșterea nivelului de trai.

  Dacă, domnule președinte Iohannis, nu vă veți achita de datoriile, obligațiile și responsabilitățile pomenite, nimeni nu vă va ierta. Și nimeni nu va uita. Nici unul, cu siguranță, din cei peste 6,2 milioane de români care v-au votat. Și pe care-i veți arunca în aer. Iar cînd vor exploda, s-ar putea să nu fiți la distanța potrivită”.

  Apreciază

 • 68. Bască ilie  |  18 noiembrie 2014 la 22:08

  @Nora-64
  Exact pe un podium trebuie să-i vedem pe făptași, or pentru orice există un început, iar pentru începutul unei construcții noi avem nevoie imperioasă de o fundație: mincinoșilor secretului să li se ofere ocazia să-și expună aberațiile în fața CCR cel puțin odată cu punctele lor de vedere, exprimate în scris, înainte de proba vorbită.

  Cred că deocamdată singurul în măsură să lase în urmă o asemenea fundație- mult mai adâncă decât dîra lui Milică argeologul – este comandantul de cursă lungă, în ultima lună de mandat.

  Apreciază

 • 69. noradamian  |  18 noiembrie 2014 la 22:15

  Să vedem ce mai iese la iveală în săptămânile care urmează. Oricum, nu ne putem plânge de monotonie 🙂

  Apreciază

 • 70. noradamian  |  18 noiembrie 2014 la 22:18

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 71. Bască ilie  |  18 noiembrie 2014 la 22:32

  Somn ușor!
  Nu uitați, nicio formă de libertate adevărată nu se câștigă cu ușurință! 🙂
  *

  Apreciază

 • 72. andrei  |  19 noiembrie 2014 la 18:15

  Buna seara doamna! Sunt dezolat ca v-am mazagalit pagina de facebook. Vreau sa va atrag atentia ca fata de acest blog care este un loc personal , pe facebook situatia este alta, acolo locul este oarecum comun si nu puteti sa va exercita personalitatea decat ignorand mesajele care sunt postate pe acel „perete” public. Desigur aveti unelte care sa va fereasca de postari pe care le doriti ignorate si nimic nu va opreste. Mai aveti si posibilitatea de a nu accepta solicitarea de a accepta in cercul dvs, si etc. Daca va este teama de necunoscut puteti sa-l ignorati stand aici in casa dvs. Oriunde in public toti suntem insa obligati sa ne comportam cu decenta fara a creia impresia ca stapaniti bucata de trotuar pe care la un moment dat stati.Va place sau nu, suntem obligati sa traim impreuna iar aroganta ar trebui sa o lasam altora. Eu am ales facebook-ul tocamai din din dispret pentru baronetii care se instapanisera pe acest mod de dialog(blog personal).Pe facebook sunt liber si sunteti libera iar oamenii ne „asculta” fara cenzura unui satarp al locului, Cu respect,Andrzej!

  Apreciază

 • 73. noradamian  |  19 noiembrie 2014 la 18:32

  andrzej, potolește-te domne, stai blând pe contul tău, pune acolo tot ce-ți trece prin cap că nu te contrazice nimeni, luptă pe orice forum, că ai energie, și nu mă mai bombarda cu mesaje.

  …cu respect! 🙂

  Apreciază

 • 74. noradamian  |  19 noiembrie 2014 la 23:01

  Noapte bună, tuturor! 🙂

  Apreciază

 • 75. Bască ilie  |  20 noiembrie 2014 la 10:16

  Saluttare!
  Nora,
  La orologiu, un ultim gong și două goange. 🙂

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 935.896 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.455 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 935.896 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: