Ciocnirea celor două fake-uri doctrinare autohtone are de-acum o tentă tragicomică. Apărându-și valoarea, nici măcar declarată pe propria răspundere darămite dovedită, combatanții de ambele părți par a avea o autenticitate de tipul celei regale a majestăților lor din Turnișorul Sibiului sau Costeștiul clanurilor. Domni serioși, care se iau în serios, de pe dreapta, au declarat stânga ca fiind spațiul politic al celor mai reprobabile vicii umane și sociale. Ceva confirmat, putem spune cu convingere privind spre grozăviile social-democraților băștinași! Dar ce să zicem când, privind în partea ailaltă, cea zis liberală, dăm de frații lor de sânge? Fiindcă sângele oligarhic apă doctrinară nu se face cu toate sloganele comuniste schimbate pe unele mai profitabile, capitaliste. „Stânga” d-lor se poate chema oricum, preferabil marțea proștilor, dar asta n-are nimic cu doctrina si cu politica normală de stânga. E o caricatură. Iar când auto-declarata dreaptă se încaieră cu auto-proclamata stângă preluându-i stilul gregar, e tot o caricatură. Din aceeași ligă. A vorbelor fără fapte.Ăsta e și motivul încrederii populare, a poliței în alb cu care a fost investit noul venit, ieșit victorios din lupta caricaturală a combatanților dușmani, de aceeași stirpe și cu aceleași năravuri. Problema e că noul președinte reprezintă unul din cele două fronturi, cel auto-proclamat de dreapta (al „marelui partid liberal”, vorba unui buldog.) Și că e dependent, dacă nu de baroni, cu siguranță de liberalii de carton cu a căror susținere a ajuns la Cotroceni. Ajutat enorm de justiția angrenată într-un proces accelerat de curățare a mizeriei politice adunate de pe ambele fronturi, ar avea șanse mari să pună pe roate o politică a faptelor dar asta nu e suficient. Pentru o „altfel de politică” e nevoie și de o lustrație a gradelor din partid, pe cât posibil eliminând criteriul obedienței. Pentru că pe frontul ciolaniadei frățești tradiționale, călită prin atâtea războaie electorale, armele dreptei s-au dovedit, de regulă, murdare ca și ale stângii. Auzind de „altfel de politică” e suficient să-l văd pe dl Mihalache, strategul PNL de la dreapta noului președinte, ca să-mi aduc aminte de munculița lui plină de zel din abominabila „campanie integrată online”, când era unul din dirijorii militanților anonimi angajați în departamentul de reacție rapidă pentru Crin Antonescu. Despre tehnicile de lucru și organizarea muncii în departamentele de reacție rapidă ale partidelor, de stânga ca și de dreapta, aici. Iar despre sursa joburilor murdare autohtone, aici.
Dacă tot ai pomenit de Crin Antonescu, parcă mi-e dor de aparițiile lui, deși pe atunci nu-l prea suportam. Dar poate-l vedem cu o altă față, care să aducă ceva nou în noua conjunctură.
Nora, foarte faina abordare, dar simt nevoia sa pun un punct pe… doi „i”, chiar daca si tu ai atins literele. Intai, o sa spun din nou ca pnl nu are dreapta si stanga, el fiind un partid declarat ca liberal in sensul liberalismului clasic, deci un partid de stanga. Partidele liberale europene sunt toate de stanga, indiferent de nuanta care poate plasa un partid liberal mai aproape de comunisti (cazul Spaniei interbelice) sau mai aproape de social-democrati. „Dreapta” liberala e o inventie iliesciana ce va muri la un moment dat, sunt sigur, poate chiar curand. In egala masura, stanga noastra nu are nimic din caracteristicile stangii europene, daca facem abstractie de hotie si coruptie. Partidul fost comunist este azi de inspiratie putiniana, adica ordoliberal, dar liberalismul nu e o doctrina pe care sa si-o asume un partid care declarativ e social-democrat. Ordoliberalismul oligarhic putinian este modelul aplicat la noi si de psd si de pnl (pentru pnl e mai simplu sa se declare ordo sau neoliberali, dar ar insemna sa o rupa cu traditia liberalismului clasic din care si-a tras Marx ideile pe care apoi le-a transformat in doctrina criminala. Subiectul sunt sigur ca va fi pus pe tapet in curand. Ideea de „altfel de partid” imi apartine si a fost „imprumutata” si de Miscarea Populara care habar n-avea ce am vrut sa spun, dar si de tradatorii ei care au dus ideea la pnl. Si asta se va vedea curand…
Dragoș, bine venite precizările tale, de fapt nu se contrazic cu esența postării fiindcă nici cei care-și spun liberali nu stiu exact ce unde se află. Ca să nu mai spun că în creuzetul „marelui PNL” s-a topit tot ce a încăput- în dorința, deloc doctrinară, de a accede la putere. În plus există atâta convenționalism găunos în modul unora de a-și afirma natura psiho-doctrinară încât subiectul, sărăcit de conținut și eficiență practică devine tot mai evident, un pretext de ciorovăială.
Fireste ca nu se contrazic (poate chiar am zis asta) si le-am facut pentru ca degringolada doctrinar-ideologica e baza haosului care domneste la noi. Cum vin alegerile, cum fiecare voteaza „stanga” care nu e chiar acea stanga pe care o credem si „dreapta” care nu e deloc dreapta.
In zilele urmatoare veti vedea inceputul unei campanii de decredibilizare a media independente si a blogurilor sau paginilor de fb care au contribuit la infrangerea lui Ponta.
Vi se vor spune tot felul de blestematii despre ele. Cateodata, de la voci care par ca vin din aceeasi tabara. Vor incerca sa rupa reteaua invizibila de mesaje si convingeri care a contribuit la crearea unei natiunii romane virtuale.
O natiune care a invins pe cei care au incercat sa nu tina seama de parerea ei.
Va trebui sa fiti atenti. Vor fi postaci si bloguri cu minciuni si manipulari. Cu mizerii si injuraturi. Nu toti sunt ai PSD. Deja puteri zonale agresive, cum e Rusia, finanteaza site-uri in Romania si in curand si posturi de televiziune.
Nu avem inca o victorie. Ci doar o batalie castigata, in urma careia suntem expusi. Soldatii inamici stiu acum in capul cui sa traga. Au inceput deja si o vor mai face.
Nu pot decat sa va rog ceva: daca va pierdeti increderea in mine, pastati-o macar in voi!
Tineti in functiune solidaritatea intre cei care gandesc la fel si doresc binele acestei tari, fie ca locuiesc in ea, fie ca isi doresca sa se intoarca intr-o zi.
Nu pot invinge daca macar fiecare dintre noi isi mai pastreaza cate un prieten de incredere! Si acela inca unul.
Mi-e greu sa cred ca se foloseste de Stema Romaniei. Chiar si in calitate de sotie a Presedintelui, chestia e indoielnica. Oricum, multi s-au grabit sa-i aduca omagiile. Mi-am dat seama cit de tributari sunt unii trecutului recent. Omagiile alea mi-au adus aminte de Coana Leana…
Mitzule, dacă-i asa, coana leana n-a murit! Totuși, să nu ne grăbim. Pare să fie o pagină fake! Și lui Iohannis i-au confecționat una zilele trecute și lui Kovesi mai deunăzi… Astea-s sarcini obișnuite în fișa postului prestatorilor de x-jobs.
E a 5-a zi de când aud doar cât de minunat e Iohannis: merge pe bicicletă, e un soţ tandru, dă autografe, mazileşte corupţi, prăjiturile sunt botezate după el, Merkel îl iubeşte, uneşte Facebookul…
Dar gata, nu mai pot, luciditatea mea de jurnalist nu mai rezistă. Deocamdată singurul rod din victoria lui electorală e că de 5 zile Mircea Badea nu a mai postat nimic pe Facebook. Ceea ce e o performanţă în sine.
Şi nu, marţea albă nu i se datorează lui Iohannis, ci nouă, milioanelor care s-au urnit să voteze. Ce constructive par lucrurile când eşti milioane.
Nora,scuza-mi intrarea impestiva.!Sunt fericita,implinesc un numar de ani si la fiecare scadenta sunt plina de euoforie si sperante.
Stiu ca esti mereu de partea adevarului si dreptatii si chiar cand nu ma exprim intotdeauna la timpul asteptat nu-ti reneg optiunile si ma alatur tie.
16.Mitzu`Beciuklistu' | 24 noiembrie 2014 la 09:15
La multi ani, Dora, nachträglich! 🙂
Nora, se pare ca, mai degraba nu. Am gasit astazi, rasfoind presa online, un interviu al lui Felix Tataru. (Pe asta nu l-a numit nimeni „facator de Presedinti, desi a contribuit la facerea unuia sau altuia)
„I-am recomandat sa o implice pe doamna Iohannis in campanie si sa dea un anumit interviu si ne spusese: lucru asta nu e negociabil. Si a ramas consecvent pana la final”, rememoreaza consultantul politic.
Asta nu inseamna ca nu ramin sufocantele comunicate in limba de lemn de proasta calitate catre Tara, preluarea anticipata a anumitor atributii pe care nu le are inca, dar mai ales incercarea nerusinata de a-i anula Presedintelui Basescu orice realizare a celor doua mandate. Capacul l-a pus la CCR, cind a spus, ca va reconecta Constitutia. Vorba lui Tataru: nu mi-a venit sa cred. In fine, nici nu fac un capat de Tara. Am votat pucistul cel mic. In disperare, in cunostiinta de cauza.
Pe linga pizza Iohannis, astept si prajitura Carpati cu cirese dulci, sibiohanesti, specie de cirese cultivate cam din 2000, cind proprietarul de livada a anticipat evolutia Alesului.
Mitzu, la fel văd si eu. Cu părere de rău. Era de asteptat din moment ce n-a văzut nimic rău în puciul din 2012 și a urcat scara ca țuțăr al lui crin antonescu. Și mai sunt si altele. De-aia as recomanda neamului nost balcanic, un entuziam temperat și un dram de reținere.
Totuși, dacă mâine ar avea loc iar alegeri, decât ponta ori alt pesedist, tot IK as vota.
Bună seara ! Nora, dragă :D, n-am ce face, sunt de accord cu tine și cu citatele date.
Dora, e drept cu întârziere, eu îți doresc mult noroc și un sincer LA MULȚI ANI!
Seara buna!
Sangele oligarchic nu se face apa, ca doar din acelasi buget se adapa.
Eu nu uit ca Adormescu spunea ca cei din afara tarii nu ar trebui sa voteze daca nu platesc taxe. PNL e nitel mai curat decat PSD, idem PDL. Ce mi-as dori? Oameni mai cinstiti, nicidecum cinstiti de Stelu si compania. Solutia?? Sa creasca partidul dnei Macovei, un partid in jurul unei idei, nu neaparat in jurul unui om sau oama. Se poate invata din greselile facute cu NR si FC. Parerea mea.
O sa incep prin a spune ca Macovei are calitatile ei, dar e foarte departe de a fi un lider de ceva, nicidecum de partid, mai ales cu scorul personal obtinut in alegeri. Un partid nu se poate cristaliza niciodata in jurul unei idei oarecare, ci doar in jurul unei persoane cu o puternica personalitate si priza, care sa vina cu un set de idei complet noi si viabile. Altfel, orice partid care ar aparea ar fi un fel de doua feluri, daca nu trei… Sa ne uitam la partidele care au imbratisat doctrina liberala (printre altele simultan), NR si FC, partide care au sfarsit inainte de a incepe ceva. In politica ideile nu sunt multe si nu suporta transgresiuni.
Crengulin, ai memorie bună! 🙂 de pretenția asta nerușinată a lui crin chiar uitasem. După cum îl lăuda, la vremea respectivă, prietenul lui din Sibiu îi împărtășea ”viziunea”. Și-n general, toate părerile.
Dragoș, oamenii s-au săturat de actualii politicieni si de partidele mari, în funcție. Iar NC și FC au dat chix din pricina unor defecțiuni de caracter, managerial 🙂 a liderilor. Idem PMP. Totuși, înnoirea clasei politice e singura cale. Refacerea din interior și periodicele rupturi și refaceri n-au dus la niciun rezultat. În momentul de față MM e singurul independent care a reusit să se impună, fără malversațiuni, într-o cursa electorală în care nu i se dădea sansa să intre măcar. Toată campania ei s-a bazat pe voluntariat, si asta fiind o premieră. Iar scorul ei mic e unul mare raportat la diferența de condiții față de competitorii cu șanse. În plus, MM n-a avut dreptul la un reprezentant în secțiile de votare, și nu-i greu de dedus ce s-a petrecut cu mare parte din voturile acordate ei după închiderea secțiilor…
Am memorie buna Nora, sau poate pentru ca ma sinteam direct vizat imi aduc aminte. Oricum, ghinion, si asa as fi votat pentru ca platesc taxe in Romania. 🙂
Tot asa imi aduc aminte cum Neamtu spunea: am lasat casa si sofer la usa pentru a incepe NR, declaratie ce ma zagaria de numai (repetata de cateva ori), ceva de genul: eu as fi putut sta In puf dar mai sacrifice pentru voi. MRU care in loc sa multumeasca celor ce l-au votat se pregatea deja pentru Cotroceni si batea pe la usi sa primeasca si el ceva. Cam astea sunt defectele de cacacter. Asa ca mai bine sa fie in jurul a ceva pe langa cineva, sunt satul de Dumnezei care nu accepta si alte pareri ci asteapta sa li sa spuna cat de destepti si frumosi sunt. Probabil din acest motiv nu au strans multi oameni (cu notorietate) pe langa ei.
Crengulin, da, ăstia au fost dărâmători nu constructori. Și nu cred c-au învățat ceva din experiențele esuate. Ar însemna să-și schimbe caracterul si de așa ceva nu-i văd în stare. Cel puțin pe MRU care a fost si a rămas acelasi căutător de lipeli 🙂
Tom Galagher: ”Iohannis trebuie să gândească strategic numirile pe care le va face în propriul său staff prezidențial. Zoe Petre, consiliera lui Emil Constantinescu, a făcut un rău imens politicii democratice la mult timp după ce nu s-a mai aflat la putere. Același lucru s-ar putea întâmpla din nou. Totodată, el trebuie să dezvolte alianțe profitabile cu forțele dinamice din afara bulei politice, precum cele mai creative forțe din economie, aflate astăzi în sectorul IT.
Iohannis trebuie să fie conștient, în caz că nu este deja, că unele dintre cele mai mari obstacole în calea încercării sale de a împinge România înainte, după revoluția furată de acum 25 de ani, se vor găsi în rândurile propriului partid, și nu în PSD. Astfel, el trebuie să inițieze schimbări care în mod gradual vor face peisajul politic din 2024 de nerecunoscut față de cel trist care există astăzi”.
Bună dimineața,
La fel ca lui racoltapetru 1, și mie îmi e dor uneori de Crin. Dar azi m-a distrat cel mai mult Geoană, care zicea că înțelege durerea lui Ponta, că la el a fost și mai greu, că de fapt el, Prostănacul, câștigase alegerile și s-a trezit dimineaa ”cu un Băsescu reinbventat sistemic” (?!). Cred că suntem prada unei iluzii, Geoană e încă la Cotroceni, până în 22 decembrie.
Priceless
Ziua bună! 🙂 Neax, mă gândeam, auzindu-l pe bietul geoană, că a rămas bolnav pe viață de cotrocenism ca și antenistii de antibăsism. Iar pesedeul s-a dovedit cel mai profi în materie de resurse de prezidențiabili dacă după un prostănac a găsit de bun, un prostovan.
Melania Cincea:
„1. Nu a ştiut SRI despre acest episod din cariera Alinei Bica? Greu de crezut, totuşi, fiind vorba despre un secretar de stat în Ministerul Justiţiei, la vremea respectivă. În plus, SRI a oferit DNA sprijin informativ în această anchetă.
2. A ştiut şi a tăcut SRI? De ce a făcut-o?
3. A ştiut şi a atenţionat SRI? Cui a comunicat faptul că Alina Bica era suspectată a fi parte a unei reţele de corupţie, cu tentacule întinse în lumea politică şi a oamenilor de afaceri? Chiar dacă împotriva Alinei Bica nu existau probe concludente, la vremea respectivă, prezenţa unui singur indiciu care să ducă spre zona penalului ar fi trebuit să împiedice ajungerea ei într-o astfel de funcţie. Această a treia întrebare generează două ipoteze. Fie cel căruia i-a fost comunicată informaţia a ignorat-o. Fie cel căruia i-a fost comunicată a trecut-o sub tăcere – din proprie iniţiativă sau sfătuit –, sperând ca izbucnirea scandalului să-i aducă, prin ricoşeu, un plus de imagine. Dacă ar fi reale, ambele situaţii ar fi extrem de grave, arătând un SRI intrat în jocuri politice”.
„Prin votul din 16 noiembrie poporul a arătat că puterea îi aparţine, că a înţeles ce este democraţia şi că aşteaptă lideri puternici, cinstiţi şi competenţi, capabili să plănuiască şi să execute o strategie care să facă din România o ţara ca afară.
Clasa politică este paralizată şi confuză.
Cei care au câştigat nu înteleg de ce şi cum şi nici nu se arată dispuşi să îşi asume responsabilitatea guvernării.
Cei care au pierdut fără să înţeleagă de ce cred că mai pot continua deşi şi-au pierdut legitimitatea.
Mesajul votului din 16 noiembrie a fost clar: preşedintele este singurul validat de popor. Ceilalţi trebuie să se întoarcă la urne.
Este de domeniul bunului-simţ ca odată ce ne-am luat ţara înapoi, nu mai putem să o dăm spre administrare aceloraşi persoane. Partidele politice au arătat că nu ştiu şi nu pot îndeplini singure mandatul de exercitare a puterii pe care i-l acordă poporul. ”
O intrebare pentru Basca ilie:
Primul termen la ICCJ pentru incompatibilitatea lui Johanis este 25 ianuarie, pana atunci el este deja presedinte si are imunitate. Daca ar renunta la imunitate si ar fi gasit vinovat, care ar fi pedeapsa?
Imi raspund singur, un comentator pe hotnews spune:
„La finalul procesului, chiar daca se constata aceasta incompatibilitate, ea se va referi la niste pozitii in administratia locala care nu au nimic de a face cu functia de presedinte. I se va putea cere sa renunte la una dintre cele doua pozitii aflate in incompatibilitate sau la amandoua, dar nicidecum la cea de presedinte. Oricum, de vreme ce d-nul Iohannis a fost ales presedinte, conform legii, trebuie sa renunte la toate functiile pe care le detine, asa ca cel mai probabil se va constata ca a disparut obiectul muncii. Numai bine tuturor! „
Seara bună! 🙂 Crengulin, partidele astea nu prea înțeleg semnalele publice tot mai clare, de dezavuare. Mai devreme sau mai târziu tot o să-i ajungă din urmă valul care să-i trimită la pensie. Sau în altă parte, după caz. Au huzurit destul.
Monica Macovei:
„S-a terminat cu partidele clasice, a venit tăvălugul peste ei, lumea se schimbă, s-a schimbat și viitorul este al tinerilor. Acum tinerii trebuie întrebați, eu asta fac: Cum vrei tu să arate un partid pentru secolul viitor și pentru tine? O să vedeți, o să-l vreau online, o să vedeți rolul Facebook-ului, o să vedeți rolul democrației participative, nu ia șeful o decizie și ceilalți nu sunt consultați. Lumea s-a schimbat, mulți din politica românească nu înțeleg”
****
„Au ieșit tinerii la vot, la mine 47% au fost tineri între 18 și 34 de ani. Și foarte important, pentru prima oară, tinerii i-au chemat pe Facebook, au ieșit în stradă pentru dreptul de a vota al celor din străinătate. E colosal! Există un curent care a și ieșit la suprafață, împotriva acestei clase politice și a partidelor clasice. România s-a mișcat, a mișcat România. E minunat ce s-a întâmplat”
Conceptul de „partide clasice” cred ca e nou… Deja imi pare clasic sa intrebi alegatorii cum vad ei ceva; la fel facea si Funeriu, cand habar n-avea ce presupune un anumit stil de constructie doctrinara. Cu toate astea, intai as obseva ca nu se stie de vreun partid al tinerilor, dar chiar si asa, lor trebuie sa le adresezi niste mesaje, ce nu pot veni tot de la ei. Cred ca nu prea stapaneste notiunile…
Dargos,
Imi cer scuze, dar pana la doctrina si teoria chirbritului mai e cale lunga. Ce cred eu ca ar dori tinerii: competenta, oameni care au dovedit in viata ceva, cariera, afaceri , ceva, nu mugetar de mic. Normal, sa fie cinstiti, daca sunt ceva banuieli sa se autosuspende. Erau hazlii cei de la NR, faceau bugete, proiecte, cand ei erau pe la 1%. In timp ce se discuta doctrine si sexul ingerilor, tovarasii continua sa ne faca la buzunare.
Daca separam doctrinele de teoria chibritului, altfel absolut nenecesara unui partid si daca se va intelege bine ca un partid nu este doar o adunare de oameni, ci una care si-a proiectat ceva pentru viitor, atunci vom ajunge la acel „clasic” partid. reinventarea notiunii este doar coruperea ei si nu va reusi. Filosofia pe care prin interpretare si aplicare da personalitatea acelui partid e esentiala. Mesajele, daca nu vrem tot un partid de stanga, nu sunt retorice. Ele trebuie sa aiba contur, iar asta se poate doar avand niste idei ferme, clare, pe care tu, partid, sa le diseminezi in randul populatiei. Da, oameni cinstit e obligatoriu, competenti – da, desi competenta e destul de relativa, dar electoratului nu-i ajunge. El vrea sa stie, vrea sa fie convins de ideile simplu exprimate, fara multe vorbe si cu fapte. Un partid care a declarat „doctrinele sunt perimate”a putut vedea pe viu ca realitatea nu e deloc totuna cu imaginea lor despre cum ar trebui sa fie un partid. Dar nu e de mirare ca PMP a esuat (pana acum), cand „stalpii” lui, „intelectualii supradotati” au considerat ca inspiratorul marxismului, liberalismul clasic, e de… dreapta. Cu ideile enuntate, Macovei va face… miau! si atat.
Ziua bună! Dragoș, din păcate, noțiunea în sine, e total coruptă la noi. N-are conținut și nici șanse de a se impune. E ceva deja încastrat în memoria politică a celor 25 de ani. Esecul doctrinar e efectul esecului moral. Iar confruntarea cu stânga și dreapta e una de carton. Sub eticheta de „stânga” partidele derivate din FSN n-au făcut decât să mențină ordinea unor privilegii de castă comunistă profund coruptă și corupătoare. De cealaltă parte,„dreapta” românească care se vrea apărătoarea justiției și eticii (deși aceste valori nu sunt de dreapta sau de stânga, ci universale) n-a reușit să apere nimic. Nimic de mirare, de fapt, cu personajele ei de aceeași factură care s-au compatibilizat moral perfect în USL!
MM nu e ideolog și mai face si greseli. Dar e un om al faptelor. A demonstrat-o. Spre deosebire de trompetiștii apărători ai statului de drept, MM, ce-i drept susținută de Băsescu, a creat cadrul indispensabil unei justiții independente.
În concluzie: 1) etichetele stânga și dreapta sunt ceva, conținuturile s-au dovedit altceva. Discuțiile docte, interminabilele teoretizări despre beneficiile unei drepte făcută din acelasi aluat, au abătut pur si simplu atenția de la o realitate politică în decădere constantă. O formă de politicianism cu accente verbale uneori violente care a ajutat de minune expandării corupției si parvenirii politice a unor guriști.
2) ducerea în deriziune a puținelor persoane- ( cum e, de pildă, Monica Macovei și nu numai ) care au reusit imposibilul, în condiții de ostilitate extremă, pentru ieșirea din cercul vicios întărit partinic cu etichete fără conținut, e încă un mod de a ne rata puținele șanse și de a face din politică un spațiu prohibit valorilor.
Chiar daca pare bizar, noi doi suntem de acord asupra celor mai multe puncte esentiale. Da, nu mai avem nevoie de etichete goale de continut, mai ales ca foarte multe notiuni sunt corupte, altele preluate in cheia limbii de lemn si altele chiar cu sensuri schimbate. In Romania de azi nu avem doctrine, nu avem nici partide si nici ideologii. Toate sunt variatiuni ale „suratelor” comuniste. Nici psd nu-si asuma comunismul, dar il aplica, nici pnl – fascismul anterior sau falsa democratie de acum, dar astea nu schimba fondul obiectiv al problemei. Notiunea de „partid” poate fi considerata compromisa la noi, dar asta nu poate impiedica aparitia unui partid in adevaratul sens al cuvantului, unul complet diferit de „pluripartidismul in interiorul fsn” si similar ca alcatuire si fundamentare celor europene. Obiectiv vorbind, chiar daca usl a compromis notiunile, avem nevoie de alternativa la usl, avem nevoie de un partid al oamenilor, nu al nomenklaturii, cu o ideologie proprie bazata pe doctrina potrivita fondului antropologic al romanilor. Dar nici o doctrina nu e buna, daca ea nu genereaza setul de idei pe care se bazeaza partidul, ca baza a mesajului catre aderenti si alegatori. Cea mai buna dovada e absenta oricarei doctrine atat la psd (care ar trebui sa fie social-democrat, dar se manifesta ca ordoliberal oligarhic), cat si la pnl, care e de stanga, dar a recuperat dreapta, si-a atasat din senin „crestin” etc. De Macovei nu zic nimic, decat ca vrea sa faca, e bine intentionata, dar cu sfatuitorii sai… va da chix, pentru ca sunt complet pafaristi.
Dragoș, niște puncte slabe de netăgăduit ale susținătorilor nu le anulează din start, pe cele tari. O vulnerabilitate reală, legată de stufful ei conjunctural, nu se transferă obligatoriu asupra ei. Dac-ar fi fost asa, n-ar fi reusit nimic, niciodată.
@Creangă-34
Fals!
Acel drept de opțiune poate fi exercitat limitativ, în anumite condiții, tocmai pentru a se evita constatarea ulterioară a incompatibilității.
De ex. MRU, dacă ar fi fost ales europarlamentar, trebuia să opteze între acest mandat și cel de senator. Altfel, devenea fraier incompatibil și ar fi câștigat cu dreptul „dreptul” de a trage pe dreapta, adică de a nu mai avea dreptul să ocupe nicio funcție publică trei ani. Alte incompatibilități te lasă- după lege- pe dreapta pe viață, fără dreptul de a mai practica dreptul acolo unde se împarte dreptatea.
În cazul Iohannis, va fi foarte greu de respectat și aplicat legea. Tocmai cei care au tergiversat pronunțarea adevărului juridic în cauză (și/sau în legătură cu speța Iohannis) au contribuit la crearea dilemei lor – mai mare decât a lui Iohannis – adică au ascuns cauza sub robe și-acum sunt nevoiți să-și spele păcatele cu un pretext asemănător cu suspendarea în aer ca-n tren.
Justiția amânată după calendarul politic, într-un proces rezonabil de inutil, e ca povestea poveștilor unui povestitor despre cum ochii lui văd, inima cere și își exprimă voința în prezent, dar nu se mai pronunță ca pe vremuri.
Știți cum se numește o tinichea de coada lui Iohannis?
Dan Mihalache.
Știți cum se numesc două tinichele de coada lui Iohannis?
Dan Mihalache.
Știți cum se numesc trei tinichele de coada lui Iohannis. 🙂
Hotnews:
„Alina Mungiu-Pippidi: Trebuie sa spun neechivoc, nu ma duc consilier cu carte de munca la Cotroceni”
*
Spune-o, fă, fără echivoc: „Nu mă duc la Cotroceni, nici cu carte de muncă, nici fără”!
Se bagă-n seamă, ca proasta-n târgul echivocului, de parcă pericolul ar veni (la Cotroceni) din cartea ei de muncă.
Șpaga la sângele vărsat pentru cauză apă nu se face.
Miki Șpagă s-a dat azi cu subsemnatul la DNA.
Reamintesc din spovedania rapidă a lui Cristian Sima din 19 nov. 2014.
„Spovedanie Flash 1
Să vă spun o poveste. Vara lui 2000. Restaurantul Basilicum, de lângă Kiseleff. La o masă, B. Chirieac şi Bebitză, alias Mickey Şpagă. Microsoft dorea să cumpere clădirea Bancorex de pe Calea Victoriei ca să facă acolo un centru de soft cu mulţi programatori tineri români. Li se cere o contribuţie de 1 milion de dolari pentru campania electorală din 2000. Microsoft plăteşte în celebrul cont de la Banca Pictet. Năstase devine prim-ministru şi uită de promisiunea făcută, cerându-le 300 de milioane pentru clădirea Bancorex. Microsoft e foarte nervos. Mickey vine cu ideea de a achiziţiona licenţe soft pentru toată România la preţ mare. Aşa a început totul. Toată lumea a fost fericită, Microsoft nu s-a băgat direct, iar Mickey a optimizat afacerea la maximum”.
Cristian Sima are o inteligență specială, talent de povestitor, o educație ieșită din comun, un trecut fulminant, sensibilitate sufletească aparte… Merită citit cu atenție. Mai are multe de spus, cu ecou și pe puncte bine țintite. 🙂
Udmr care, de regulă, vine la guvernare la fiecare rând de alegeri ( că ăsta e principalul scop al alegerilor de la noi 🙂 de data asta pleacă! Prin urmare, acuși pleacă si guvernul ponta de la Victoria…
Daca ne amintim ca udmr a fost facut de ilici impreuna cu Domokos Geza, nu ne mira de ce e peste tot, in orice guvernare, iar scorul electoral ramane neschimbat de 25 de ani. Paranormal? Nu.
@Nora-65
Sunt tentat să-mi exprim îndoiala c-ar fi suficientă plecarea UDMR-ului, pentru a se schimba majoritatea parlamentară pesedistă.
M-ai lecuit recent de altă îndoială (victoria lui Iohannis) și parcă mai degrabă acum aș sufla în iaurt. 🙂
114. noradamian | noiembrie 14, 2014 la 23:10
O chestie drăguță pe care o auzisem când a venit Julio Iglesias să concerteze la Sibiu, cu câțiva ani în urmă (am găsit-o pomenită și pe FB). O luasem drept glumă…
Klaus Iohannis: “Iglesias cand a venit sa ma viziteze, fara nicio alta introducere mi-a spus “Dvs o sa fiti presedintele tarii”. Am zis “Cum asa?”, mi-a raspuns “Stiu eu, ca am cunoscut multi oameni””
Dacă urbanul se mobilizează duminică, se va întâmpla…
Acum am deschis TV-ul și am aflat de congresul PSD abia la primăvară.
Se anunță o nouă tranșă de liniște iliesciană, în ciuda vehiculatelor amenințări cu suspendarea unor critici PSD-iști.
Iaurtul îmi zice să mă abțin, totuși nu: nu se va schimba majoritatea parlamentară, indiferent ce decid cameleonii udemeriști.
…d-aia se poartă criticile interne. Oricum, au nevoie de mobilizare la capacitatea maximă pentru alegerile locale și prezidențiale din 2016; mai ales să le organizeze. 🙂
A ieșit acum Geoană. Cuțitele lungi n-au lamă. 🙂
Doar trei suspendări: Geoană, Șova și Vanghelie.
Parcă a mai fost faza asta. Istoria se ține de glume cu repetenți. 🙂
M-am prins până la urmă. 🙂
Azi e sărbătoare cu cruce roșie în calendarul ortohoț:
Schimbarea la față a PSD.
Se reformatează. De mâine vom plânge, dar vom vota PSD, știind de azi că va fi mereu altceva, ceva ce n-a fost niciodată.
Și orice ar fi, nu se va mi povesti despre ce-a fost.
Va fi altceva, ori nu va fi deloc. 🙂
Seara bună! 🙂 Dragoș, 66, asa e! puțini își amintesc, totuși, de cei doi genitori comunisti ai acestei balamale etnice, anume produse și montate în coasta democrației cu rol de asigurare permanentă a supremației clasei de profitori…
Bsk, condus de un mitoman „ortohoț” ( f. fain, termenul! 🙂 pesedeul iacătă-l în pragul disoluției. Unii zic chiar că ponta a fost agent acoperit infiltrat anume acolo, cu cu scopul de a-l desființa 😀
Servus Nora! Stii, eu am propus (dar cine sa vrea asa ceva?) sa se termine odata cu o falsa problema maghiara mereu agitata pentru fraieri. Cum? Secuii nu sunt unguri, chiar daca vorbesc ungureste, sunt un popor latin, fara vreo urma de legatura cu ungurii, dar ei nu sunt minoritate nationala de sine statatoare. In respectul principiilor europene si daca tot vor un „tinut secuiesc”, propun sa devina minoritate. Asa se va termina „apoteotic” cu „problema” maghiara. La fel se poate pune problema si pentru ceangai, dar despre ei nu stiu suficient.
N-ajungea că pesedeul e, bucățică cu bucățică, dezmembrat de DNA, acum dă cu toporul și ponta! 🙂 Epurările operate de sefi din răzbunare, ori din antipatie, sunt calea sigură de regres a unui partid. Asa și-au terminat partidulețele (e drept din fașă) Neamțu și Mru.
Dragos, tocmai asta e, că nu văd cine să vrea și să poată. Doar electoratul lor tradițional. Un partid etnic e ca ca si unul religios. O anomalie politică fără leac.
@Nora-81
Da, am văzut ce-i poartă pielea lui Ghiță.
Iartă-l, Doamne, că nu știe ce face! 🙂
S-a văzut de la o poștă: Șova a fost montat de Ponta să joace rolul mielușelului cuvios, în fața PSD-ului mânios, și-o să fie reprimit cu prima ocazie festivă.
Din câte înțeleg, micul Puțulescu s-a făcut de puciulică: un mic puci pentru înlăturarea pericolului Geoană, contracandidatul lui în tulburări interne la următorul congres. Probabil Ponta urmărește să fie reconfirmat în martie și pregătește terenul.
Se anunță un spectacol cu bătaie și popcorn. 🙂
În ședința PSD, un dialog:
Ioan Rus : „Am pierdut alegerile din cauza asocierii lui Ponta cu comunismul”
Iliescu ilici : „Îmi pare rău că și tu gândești așa”.
De aici se înțelege puciul împotriva supremației lui ilici, l-au umilit în plen și nu cred deloc în liniștirea nemuritorului. O asemenea ofensă adusă autorității iliesciene se lasă cu crimă și pedeapsă.
marean e „nucleara”! cu geoană prostănacul deșteptat și cu ilici încă neînmormântat, vai de ponta! mai bine s-ar duce definitiv în dubai. cu ghiță cu tot. (șova nu se pune, că el caută și acum contractul bechtel. și n-o să-l găsească 🙂
Reacția lui Vanghelie a fost cea mai lucidă și hotărâtă.
Are potențial de nucleară.
(acum câteva minute la B1) Geoană s-a orientat deja la poalele lui ilici.
După R. Turcescu, motivele excluderii ar fi:
pentru vanghelie, acuzatii ca a finantat statia realitatea- TV
șova, acuzat ca a inceput sa toarne la DNA
geoană, acuzat ca i-a lucrat din interior „cu americanii”
Nu știu dacă Ghiță a reacționat în ședință la fel de virulent împotriva lui ilici, probabil nu, însă declarațiile lui post-adunare reconfirmă înțelegerea prealabilă a cârlanilor puciști, asistați de câte un Ioan Rus. Îi jupoaie ilici, de vii. 🙂
Destui pesediști răsuflă ușurați după retragerea răcoroasă a negociatorului rozaliu. Îl cred în stare pe ilici să aranjeze o mișcare de trupe ale mercenarilor acoperiți din parlament, pentru trântirea guvernului Ponta. Găsește ilici unul potrivit de trimis în misiune, să tatoneze terenul sau să negocieze transferul de jucători până la moțiunea de cenzură a PNL. Șerban Nicolae, de ex.
Bună seara in grădină,
Ce-mi trebuie televizor? când in grădină la aer curat aflu tot ce mă interesează. Mulțam frumos.
Aștept să ajungă și arhiva „părintelui” Sima la DNA, ș-atunci să vezi…
Bsk92,
Mai are tata Ilici putere de jupuit golani?
Vanghelie: Congresul PSD il face Ghiță, care vine cu 50 de bodiguarzi.
Adică, in stil mafiot, cu pistolul la capul celui care trebuie să voteze la Congres
În seara asta, Vanghelie a fost si el util: ne-a dezvăluit regulile de tip mafiot prin care se impun deciziile in cadrul PSD
Salve, Ovidiu!
Da, sunt convins că ilici are nu doar putere, ci și determinarea să pună cârlănimea pucistă cu botul pe labe. Nici n-are neapărat nevoie de mobilizarea acoperiților, cunoscuți de el ca-n palmă.
Fidelitatea multor pesediști față de ilici e sacră.
La un semn deschide calea și-i jupoaie ca pe cârlani.
Un răzbel intern – civilmente necesar în PSD – ar echivala cu o implozie de interes național. 🙂
Nu știu Bombo cum se mai simte, după ce același cârlan Ponta i-a închis din Dubai telefonul în nas. Bănuiesc c-ar miza tot pe investiția lui de-o viață pentru o idee: cârlanul șantajabil. În răzbel cu ilici, și-ar păstra statutul de Bombo cu efect întârziat. 🙂
Omul și cuțitarul zilei: Vanghelie.
Singurătatea prostănacului de unul singur : Geoană.
Pleașca zilei la grămada organizată: Șova
Spaima zilei: pierderea guvernării.
Țeapa zilei : schimbarea premierului.
Săracul și cinstitul negustor prins la mijloc: nemuritorul.
Gratulatul zilei comunismului cu față palidă: ilici, persona non grata
Jucărica zilei, smulsă din mâinile lui ilici: PSD (nu se știe până când)
Rebotezatul zilei, PNL : „La ciolanul gol și îndepărtat”
Speranța zilei lucrului bine făcut : „Dacă nu în 2015, atunci în 2016 sau după; până atunci, ne facem că lucrăm”
Ziua bună! 🙂 Ura si furia tâmpesc. Expulzarea lui vanghelie e echivalentă cu tăiatul crăcii de sub picioare. De sub picioarele lui ponta în primul rând, cel care a avut „curajul”!… victoraș, ai brodit-o perfect 🙂
Vanghelie se ofera sa dea ” informatii pretioase” procurilor DNA despre coruptii din PSD!
Sa fie primite!
Vanghelie : ” ”Am să mă ocup şi am să fac toate demersurile până când Ponta si acolitii lui vor pleca şi din fruntea Guvernului şi din PSD direct la puscarie”
Pentru un mandat mai lunguieț decât restul senatorial de 2 ani, MRU e în stare să se lipească de visul lui chiar și cu intrarea prin clopotnița de la Biserica Cotroceni. 🙂 http://www.presidency.ro/?_RID=b_prezentare&exp6=biserica
Doamne păzește de-o suspendare prezidențială!
O vreme, parlamentarii neamului n-ar avea curaj; diaspora i-a lepădat și de apucăturile suspendacilor, dar n-aș băga mâna în foc absolut.
Tovarase Iliescu, PSD este partid socialist cum sunt eu cosmonaut. Oamenii nu voteaza PSD pentru ca e plin de corupti, de care nu spui un cuvant in scrisorica.
Sus amintitul Șerban Nicolae a apărut deja la B1 să apere onoarea lui ilici. Emisiunea „Bună seara România” de la 20 are invitați periodici, repetați pe zile. Am verificat în cea de vinerea trecută (21 nov) și nu a apărut Șerban Nicolae (doar Stan reapare); s-a cerut în emisiunea din seara asta, să lupte pentru cauza sacră.
Pentru siguranța lui ilici a dispărut o armată de generali din 1990 încoace, în condiții nu doar suspecte, ci revoltătoare pentru membrii familiilor unora dintre cei eliminați.
„Păi, credeți că se joacă cineva cu astfel de lucruri?”
Bsk 134,
Tataia ilici nu cred c-a dormit noaptea trecută.
Pe naiba, la ce sânge rece are-n instalație, a dormit tun și-a zis in sinea lui că și mâine-i o zi.
Puțulescu-i în cădere liberă.
În scrisoare lui deschisă, ilici se abține destul de bine să-și arate colții reali, fiindcă ține să-și etaleze consacrata lui „cumpătare”, capacitatea de sfătuitor și planul de bătaie. Scopul recunoscut de a conserva guvernarea PSD-istă îl obligă să-l păstreze pe Ponta în funcția de premier, altfel ar da de pământ cu el în doi timpi.
Vrea vot pe liste în 2016, adică siguranța alegerii celor plasați de conducerea partidului în partea superioară a listei. Omul nu se lasă îndepărtat cu una-două și nu uită să amintească de unde se trage și ce reprezintă PSD-ul, cine-i tatăl, mama și bunicuța:
„PSD este partidul Revolutiei, prin filiatia FSN-FDSN-PDSR-PSD”
Nici partidul revoluției, nici revoluția partidului nu vor putea opri sărăcirea populației în anul care vine. Și nici furia oamenilor înșelați atâta vreme.
crengulin, cu asa o funcție pe cap, Iohannis musai să se țină bine 🙂 Da’ nu se știe pentru cât timp. Sau cât îi vor permite „băieții” care l-au ajutat…
Am avut astăzi o întâlnire de lucru și am stabilit primii pași pentru organizarea construcției noastre civice și politice.
Construcția civică, respectiv Asociația, va avea filiale regionale, cu personalitate juridică, de îndată ce se vor termina formalitățile judiciare.
Am intrat și în detalii tehnice: vot electronic în organizație, coordonare regională, criterii etice și de competență pentru membrii Asociației, modalitățile de înscriere a membrilor etc.
Imediat după decizia instanței, va începe procesul de consultare și de organizare a filialelor regionale ale Asociației. Rămânem mobilizați!
Saluttare!
@Nora-154
Porțile deschide pentru spectacol nu mi-au permis azi să fiu printre spectatori. 🙂
@Ovidiu-152
„A fost nevoie chiar de intervenţia publică a preşedintelui. Care a atras atenţia asupra pericolului ca, pe fondul slăbiciunilor generate de absenţa unui control parlamentar ferm şi competent, puterea şi influenţa unui serviciu sau altul să crească până la o limită inacceptabilă”.
*
Controlul parlamentar ferm și competent nu-i decât un cerc vicios, fără soluție de spargere, câtă vreme controlorii înșiși au statut de necontrolabili, protejați de deținătorii așa-zisului secret absolut.
Nici umblăturile orbecăite în plan legislativ nu-s o soluție, câtă vreme nu noi modificăm sau adoptăm legile păzite de orbeți.
Monopolul interpretării secretului trebuie spart mai întâi, la CCR, așezonat cu o eventuală răspundere penală răsunătoare la nivelul iresponsabililor din conducerea serviciilor; altfel, vom vorbi aceleași vorbe despre gagrarisme și după 2016, alți vreo10-20 ani și ceva.
Pot să spun chiar dacă sunt puțin subiectiv, că Piratul e un Erou. A fost cu ei de gât.Numai Monica mai putea prelua ștafeta de la acest nivel.
Neamțu are o moliciune soră cu a ” motocicleanului”. L-am votat doar ca să scap de pontanac da’ n-am așteptări prea mari de la el.
Ovidiu
Și mie mi-a ridicat Nora optimismul, cu clipul ei de la 166.
Îmi vine să urlu. 🙂
PS. Ați auzit de Ogică, suspect de turbare?
Dacă citea în grădină ce-am povestit despre un caz autentic de turbare, de la o vulpe, poate ar fi evitat isprava fatală.
”Ăsta e și motivul încrederii populare, a poliței în alb cu care a fost învestit noul venit”. Exact despre votul în alb scriam și eu în săptămâna post-electorală, mai mult din spirit pamfletar decât dintr-o serioasă luare aminte la năvălirea poporului la urne.
Cred că satira e singura formă decentă de analiză a politicului în România.
Un singur comentariu în plus: cei care au votat anti-Ponta-PSD, necrezând în viabilitatea proiectului Johannis, ar fi trebuit să aibă buletinele de vot anulate. Pe de altă parte: care proiect Johannis??? Proiectele politice sunt falsuri în acte (făcute) publice.
Saluttare!
@172
Interesant punct de vedere, însă nici viabilitatea proiectului Băsescu din 2004 nu ne-a exaltat încrederea și totuși s-a dovedit o alegere de inspirație istorică, tocmai datorită orientării după valoarea reperului Bombo, cel mai împăunat dintre pământeni cu performanța mașinăriei invincibile.
Cu voturile albite de pofta sancțiunilor, tindem doar să ne trezim în extrema omoloagei românești a lu’ seppuku: teslometria.
Nu avem niciun motiv rezonabil să ne sabotăm o șansa acordată lui Iohannis de o majoritate, odată ce opțiunea exprimată nu echivalează nici cu încrederea, nici cu însurătoarea.
În primul tur mi-a fost extrem de simplu să aleg fără nicio reținere, repetabil oricând, dar nu voi regreta votul meu nici din al doilea tur, indiferent cu ce isprăvi mă va surprinde Iohannis. Un vot dat pentru o șansă, chiar de-ar fi ratată, nu are menirea să ne transforme în bocitoare postelectorale.
1.
racoltapetru6 | 23 noiembrie 2014 la 16:36
Dacă tot ai pomenit de Crin Antonescu, parcă mi-e dor de aparițiile lui, deși pe atunci nu-l prea suportam. Dar poate-l vedem cu o altă față, care să aducă ceva nou în noua conjunctură.
ApreciazăApreciază
2.
noradamian | 23 noiembrie 2014 la 16:44
Petru, fiindcă ai simțul umorului, îți înțeleg dorința. Si eu îl văd acum altfel pe loser, nu si isprăvile lui 🙂
ApreciazăApreciază
3.
Dragos Gros | 23 noiembrie 2014 la 17:05
Nora, foarte faina abordare, dar simt nevoia sa pun un punct pe… doi „i”, chiar daca si tu ai atins literele. Intai, o sa spun din nou ca pnl nu are dreapta si stanga, el fiind un partid declarat ca liberal in sensul liberalismului clasic, deci un partid de stanga. Partidele liberale europene sunt toate de stanga, indiferent de nuanta care poate plasa un partid liberal mai aproape de comunisti (cazul Spaniei interbelice) sau mai aproape de social-democrati. „Dreapta” liberala e o inventie iliesciana ce va muri la un moment dat, sunt sigur, poate chiar curand. In egala masura, stanga noastra nu are nimic din caracteristicile stangii europene, daca facem abstractie de hotie si coruptie. Partidul fost comunist este azi de inspiratie putiniana, adica ordoliberal, dar liberalismul nu e o doctrina pe care sa si-o asume un partid care declarativ e social-democrat. Ordoliberalismul oligarhic putinian este modelul aplicat la noi si de psd si de pnl (pentru pnl e mai simplu sa se declare ordo sau neoliberali, dar ar insemna sa o rupa cu traditia liberalismului clasic din care si-a tras Marx ideile pe care apoi le-a transformat in doctrina criminala. Subiectul sunt sigur ca va fi pus pe tapet in curand. Ideea de „altfel de partid” imi apartine si a fost „imprumutata” si de Miscarea Populara care habar n-avea ce am vrut sa spun, dar si de tradatorii ei care au dus ideea la pnl. Si asta se va vedea curand…
ApreciazăApreciază
4.
noradamian | 23 noiembrie 2014 la 18:09
Dragoș, bine venite precizările tale, de fapt nu se contrazic cu esența postării fiindcă nici cei care-și spun liberali nu stiu exact ce unde se află. Ca să nu mai spun că în creuzetul „marelui PNL” s-a topit tot ce a încăput- în dorința, deloc doctrinară, de a accede la putere. În plus există atâta convenționalism găunos în modul unora de a-și afirma natura psiho-doctrinară încât subiectul, sărăcit de conținut și eficiență practică devine tot mai evident, un pretext de ciorovăială.
ApreciazăApreciază
5.
Dragos Gros | 23 noiembrie 2014 la 18:29
Fireste ca nu se contrazic (poate chiar am zis asta) si le-am facut pentru ca degringolada doctrinar-ideologica e baza haosului care domneste la noi. Cum vin alegerile, cum fiecare voteaza „stanga” care nu e chiar acea stanga pe care o credem si „dreapta” care nu e deloc dreapta.
ApreciazăApreciază
6.
noradamian | 23 noiembrie 2014 la 18:40
Dragoș, exact! A vorbi de concurența doctrinară într-un mediu politic complet alterat înseamnă a merge pe mâna generatorilor de haos.
ApreciazăApreciază
7.
noradamian | 23 noiembrie 2014 la 19:22
Lucian Mindruta:
In zilele urmatoare veti vedea inceputul unei campanii de decredibilizare a media independente si a blogurilor sau paginilor de fb care au contribuit la infrangerea lui Ponta.
Vi se vor spune tot felul de blestematii despre ele. Cateodata, de la voci care par ca vin din aceeasi tabara. Vor incerca sa rupa reteaua invizibila de mesaje si convingeri care a contribuit la crearea unei natiunii romane virtuale.
O natiune care a invins pe cei care au incercat sa nu tina seama de parerea ei.
Va trebui sa fiti atenti. Vor fi postaci si bloguri cu minciuni si manipulari. Cu mizerii si injuraturi. Nu toti sunt ai PSD. Deja puteri zonale agresive, cum e Rusia, finanteaza site-uri in Romania si in curand si posturi de televiziune.
Nu avem inca o victorie. Ci doar o batalie castigata, in urma careia suntem expusi. Soldatii inamici stiu acum in capul cui sa traga. Au inceput deja si o vor mai face.
Nu pot decat sa va rog ceva: daca va pierdeti increderea in mine, pastati-o macar in voi!
Tineti in functiune solidaritatea intre cei care gandesc la fel si doresc binele acestei tari, fie ca locuiesc in ea, fie ca isi doresca sa se intoarca intr-o zi.
Nu pot invinge daca macar fiecare dintre noi isi mai pastreaza cate un prieten de incredere! Si acela inca unul.
Si inca unul. Si asa pana la capatul net-ului.
ApreciazăApreciază
8.
Mitzu`Beciuklistu' | 23 noiembrie 2014 la 19:44
Nora 7: Din categoria asta sa faca parte si pagina de FB a viitoarei Prime Doamne?
https://www.facebook.com/pages/Carmen-Iohannis/351686878334482
Mi-e greu sa cred ca se foloseste de Stema Romaniei. Chiar si in calitate de sotie a Presedintelui, chestia e indoielnica. Oricum, multi s-au grabit sa-i aduca omagiile. Mi-am dat seama cit de tributari sunt unii trecutului recent. Omagiile alea mi-au adus aminte de Coana Leana…
ApreciazăApreciază
9.
noradamian | 23 noiembrie 2014 la 20:03
Mitzule, dacă-i asa, coana leana n-a murit! Totuși, să nu ne grăbim. Pare să fie o pagină fake! Și lui Iohannis i-au confecționat una zilele trecute și lui Kovesi mai deunăzi… Astea-s sarcini obișnuite în fișa postului prestatorilor de x-jobs.
ApreciazăApreciază
10.
noradamian | 23 noiembrie 2014 la 21:37
Vlad Mixich:
E a 5-a zi de când aud doar cât de minunat e Iohannis: merge pe bicicletă, e un soţ tandru, dă autografe, mazileşte corupţi, prăjiturile sunt botezate după el, Merkel îl iubeşte, uneşte Facebookul…
Dar gata, nu mai pot, luciditatea mea de jurnalist nu mai rezistă. Deocamdată singurul rod din victoria lui electorală e că de 5 zile Mircea Badea nu a mai postat nimic pe Facebook. Ceea ce e o performanţă în sine.
Şi nu, marţea albă nu i se datorează lui Iohannis, ci nouă, milioanelor care s-au urnit să voteze. Ce constructive par lucrurile când eşti milioane.
ApreciazăApreciază
11.
noradamian | 23 noiembrie 2014 la 21:38
Noapte bună! 🙂
ApreciazăApreciază
12.
dora | 24 noiembrie 2014 la 01:36
E ziua mea si e perfecta,va urez noapte buna!
ApreciazăApreciază
13.
dora | 24 noiembrie 2014 la 01:44
Nora,scuza-mi intrarea impestiva.!Sunt fericita,implinesc un numar de ani si la fiecare scadenta sunt plina de euoforie si sperante.
Stiu ca esti mereu de partea adevarului si dreptatii si chiar cand nu ma exprim intotdeauna la timpul asteptat nu-ti reneg optiunile si ma alatur tie.
ApreciazăApreciază
14.
noradamian | 24 noiembrie 2014 la 07:43
La mulți ani fericiți Doraaa! Să fii iubită și sănătoasă! 🙂
Minunată Serenada lui Schubert, multzumim că esti mereu aproape 🙂
ApreciazăApreciază
15.
noradamian | 24 noiembrie 2014 la 07:45
Dora, o serenadă și din partea mea și a grădinii:
ApreciazăApreciază
16.
Mitzu`Beciuklistu' | 24 noiembrie 2014 la 09:15
La multi ani, Dora, nachträglich! 🙂
Nora, se pare ca, mai degraba nu. Am gasit astazi, rasfoind presa online, un interviu al lui Felix Tataru. (Pe asta nu l-a numit nimeni „facator de Presedinti, desi a contribuit la facerea unuia sau altuia)
„I-am recomandat sa o implice pe doamna Iohannis in campanie si sa dea un anumit interviu si ne spusese: lucru asta nu e negociabil. Si a ramas consecvent pana la final”, rememoreaza consultantul politic.
http://www.ziare.com/klaus-johannis/presedinte/din-culisele-campaniei-lui-iohannis-cand-a-spus-faza-cu-ghinionul-nu-mi-venea-sa-cred-1335005
Asta nu inseamna ca nu ramin sufocantele comunicate in limba de lemn de proasta calitate catre Tara, preluarea anticipata a anumitor atributii pe care nu le are inca, dar mai ales incercarea nerusinata de a-i anula Presedintelui Basescu orice realizare a celor doua mandate. Capacul l-a pus la CCR, cind a spus, ca va reconecta Constitutia. Vorba lui Tataru: nu mi-a venit sa cred. In fine, nici nu fac un capat de Tara. Am votat pucistul cel mic. In disperare, in cunostiinta de cauza.
Pe linga pizza Iohannis, astept si prajitura Carpati cu cirese dulci, sibiohanesti, specie de cirese cultivate cam din 2000, cind proprietarul de livada a anticipat evolutia Alesului.
ApreciazăApreciază
17.
noradamian | 24 noiembrie 2014 la 10:38
Mitzu, la fel văd si eu. Cu părere de rău. Era de asteptat din moment ce n-a văzut nimic rău în puciul din 2012 și a urcat scara ca țuțăr al lui crin antonescu. Și mai sunt si altele. De-aia as recomanda neamului nost balcanic, un entuziam temperat și un dram de reținere.
Totuși, dacă mâine ar avea loc iar alegeri, decât ponta ori alt pesedist, tot IK as vota.
ApreciazăApreciază
18.
noradamian | 24 noiembrie 2014 la 10:40
Dl. Keul, tot Werner, invitat la petrecerea de sărbătorire a victoriei în alegeri de primarul Sibiului, acum președintele țării. O prietenie veche rămasă la fel de trainică.
http://www.hotnews.ro/stiri-presa_regionala_arhiva-1735486-baronul-keul-face-blat-afacerile-sibiului.htm
ApreciazăApreciază
19.
dictaturajustitiei | 24 noiembrie 2014 la 19:18
Bună seara ! Nora, dragă :D, n-am ce face, sunt de accord cu tine și cu citatele date.
Dora, e drept cu întârziere, eu îți doresc mult noroc și un sincer LA MULȚI ANI!
ApreciazăApreciază
20.
Creanga | 24 noiembrie 2014 la 20:48
Seara buna!
Sangele oligarchic nu se face apa, ca doar din acelasi buget se adapa.
Eu nu uit ca Adormescu spunea ca cei din afara tarii nu ar trebui sa voteze daca nu platesc taxe. PNL e nitel mai curat decat PSD, idem PDL. Ce mi-as dori? Oameni mai cinstiti, nicidecum cinstiti de Stelu si compania. Solutia?? Sa creasca partidul dnei Macovei, un partid in jurul unei idei, nu neaparat in jurul unui om sau oama. Se poate invata din greselile facute cu NR si FC. Parerea mea.
ApreciazăApreciază
21.
Dragos Gros | 24 noiembrie 2014 la 21:15
Buna seara tuturor!
O sa incep prin a spune ca Macovei are calitatile ei, dar e foarte departe de a fi un lider de ceva, nicidecum de partid, mai ales cu scorul personal obtinut in alegeri. Un partid nu se poate cristaliza niciodata in jurul unei idei oarecare, ci doar in jurul unei persoane cu o puternica personalitate si priza, care sa vina cu un set de idei complet noi si viabile. Altfel, orice partid care ar aparea ar fi un fel de doua feluri, daca nu trei… Sa ne uitam la partidele care au imbratisat doctrina liberala (printre altele simultan), NR si FC, partide care au sfarsit inainte de a incepe ceva. In politica ideile nu sunt multe si nu suporta transgresiuni.
ApreciazăApreciază
22.
noradamian | 24 noiembrie 2014 la 21:48
Seara bună, prieteni! 🙂 Carmen, sunt adepta unei critici bine făcute. Și atunci când trebuie. Cu gânduri bune 🙂
ApreciazăApreciază
23.
noradamian | 24 noiembrie 2014 la 21:51
Crengulin, ai memorie bună! 🙂 de pretenția asta nerușinată a lui crin chiar uitasem. După cum îl lăuda, la vremea respectivă, prietenul lui din Sibiu îi împărtășea ”viziunea”. Și-n general, toate părerile.
ApreciazăApreciază
24.
noradamian | 24 noiembrie 2014 la 21:58
Dragoș, oamenii s-au săturat de actualii politicieni si de partidele mari, în funcție. Iar NC și FC au dat chix din pricina unor defecțiuni de caracter, managerial 🙂 a liderilor. Idem PMP. Totuși, înnoirea clasei politice e singura cale. Refacerea din interior și periodicele rupturi și refaceri n-au dus la niciun rezultat. În momentul de față MM e singurul independent care a reusit să se impună, fără malversațiuni, într-o cursa electorală în care nu i se dădea sansa să intre măcar. Toată campania ei s-a bazat pe voluntariat, si asta fiind o premieră. Iar scorul ei mic e unul mare raportat la diferența de condiții față de competitorii cu șanse. În plus, MM n-a avut dreptul la un reprezentant în secțiile de votare, și nu-i greu de dedus ce s-a petrecut cu mare parte din voturile acordate ei după închiderea secțiilor…
ApreciazăApreciază
25.
Creanga | 24 noiembrie 2014 la 22:18
Am memorie buna Nora, sau poate pentru ca ma sinteam direct vizat imi aduc aminte. Oricum, ghinion, si asa as fi votat pentru ca platesc taxe in Romania. 🙂
Tot asa imi aduc aminte cum Neamtu spunea: am lasat casa si sofer la usa pentru a incepe NR, declaratie ce ma zagaria de numai (repetata de cateva ori), ceva de genul: eu as fi putut sta In puf dar mai sacrifice pentru voi. MRU care in loc sa multumeasca celor ce l-au votat se pregatea deja pentru Cotroceni si batea pe la usi sa primeasca si el ceva. Cam astea sunt defectele de cacacter. Asa ca mai bine sa fie in jurul a ceva pe langa cineva, sunt satul de Dumnezei care nu accepta si alte pareri ci asteapta sa li sa spuna cat de destepti si frumosi sunt. Probabil din acest motiv nu au strans multi oameni (cu notorietate) pe langa ei.
ApreciazăApreciază
26.
noradamian | 24 noiembrie 2014 la 22:33
Crengulin, da, ăstia au fost dărâmători nu constructori. Și nu cred c-au învățat ceva din experiențele esuate. Ar însemna să-și schimbe caracterul si de așa ceva nu-i văd în stare. Cel puțin pe MRU care a fost si a rămas acelasi căutător de lipeli 🙂
ApreciazăApreciază
27.
noradamian | 24 noiembrie 2014 la 22:34
Tom Galagher: ”Iohannis trebuie să gândească strategic numirile pe care le va face în propriul său staff prezidențial. Zoe Petre, consiliera lui Emil Constantinescu, a făcut un rău imens politicii democratice la mult timp după ce nu s-a mai aflat la putere. Același lucru s-ar putea întâmpla din nou. Totodată, el trebuie să dezvolte alianțe profitabile cu forțele dinamice din afara bulei politice, precum cele mai creative forțe din economie, aflate astăzi în sectorul IT.
Iohannis trebuie să fie conștient, în caz că nu este deja, că unele dintre cele mai mari obstacole în calea încercării sale de a împinge România înainte, după revoluția furată de acum 25 de ani, se vor găsi în rândurile propriului partid, și nu în PSD. Astfel, el trebuie să inițieze schimbări care în mod gradual vor face peisajul politic din 2024 de nerecunoscut față de cel trist care există astăzi”.
ApreciazăApreciază
28.
noradamian | 24 noiembrie 2014 la 23:51
Noapte bună! 🙂
ApreciazăApreciază
29.
neax | 25 noiembrie 2014 la 08:34
Bună dimineața,
La fel ca lui racoltapetru 1, și mie îmi e dor uneori de Crin. Dar azi m-a distrat cel mai mult Geoană, care zicea că înțelege durerea lui Ponta, că la el a fost și mai greu, că de fapt el, Prostănacul, câștigase alegerile și s-a trezit dimineaa ”cu un Băsescu reinbventat sistemic” (?!). Cred că suntem prada unei iluzii, Geoană e încă la Cotroceni, până în 22 decembrie.
Priceless
ApreciazăApreciază
30.
noradamian | 25 noiembrie 2014 la 15:12
Ziua bună! 🙂 Neax, mă gândeam, auzindu-l pe bietul geoană, că a rămas bolnav pe viață de cotrocenism ca și antenistii de antibăsism. Iar pesedeul s-a dovedit cel mai profi în materie de resurse de prezidențiabili dacă după un prostănac a găsit de bun, un prostovan.
ApreciazăApreciază
31.
noradamian | 25 noiembrie 2014 la 15:31
Melania Cincea:
„1. Nu a ştiut SRI despre acest episod din cariera Alinei Bica? Greu de crezut, totuşi, fiind vorba despre un secretar de stat în Ministerul Justiţiei, la vremea respectivă. În plus, SRI a oferit DNA sprijin informativ în această anchetă.
2. A ştiut şi a tăcut SRI? De ce a făcut-o?
3. A ştiut şi a atenţionat SRI? Cui a comunicat faptul că Alina Bica era suspectată a fi parte a unei reţele de corupţie, cu tentacule întinse în lumea politică şi a oamenilor de afaceri? Chiar dacă împotriva Alinei Bica nu existau probe concludente, la vremea respectivă, prezenţa unui singur indiciu care să ducă spre zona penalului ar fi trebuit să împiedice ajungerea ei într-o astfel de funcţie. Această a treia întrebare generează două ipoteze. Fie cel căruia i-a fost comunicată informaţia a ignorat-o. Fie cel căruia i-a fost comunicată a trecut-o sub tăcere – din proprie iniţiativă sau sfătuit –, sperând ca izbucnirea scandalului să-i aducă, prin ricoşeu, un plus de imagine. Dacă ar fi reale, ambele situaţii ar fi extrem de grave, arătând un SRI intrat în jocuri politice”.
ApreciazăApreciază
32.
Creanga | 25 noiembrie 2014 la 19:27
Buna seara!
„Prin votul din 16 noiembrie poporul a arătat că puterea îi aparţine, că a înţeles ce este democraţia şi că aşteaptă lideri puternici, cinstiţi şi competenţi, capabili să plănuiască şi să execute o strategie care să facă din România o ţara ca afară.
Clasa politică este paralizată şi confuză.
Cei care au câştigat nu înteleg de ce şi cum şi nici nu se arată dispuşi să îşi asume responsabilitatea guvernării.
Cei care au pierdut fără să înţeleagă de ce cred că mai pot continua deşi şi-au pierdut legitimitatea.
Mesajul votului din 16 noiembrie a fost clar: preşedintele este singurul validat de popor. Ceilalţi trebuie să se întoarcă la urne.
Este de domeniul bunului-simţ ca odată ce ne-am luat ţara înapoi, nu mai putem să o dăm spre administrare aceloraşi persoane. Partidele politice au arătat că nu ştiu şi nu pot îndeplini singure mandatul de exercitare a puterii pe care i-l acordă poporul. ”
http://www.zf.ro/zf-24/ne-am-luat-tara-inapoi-cum-crestem-economia-13641428
ApreciazăApreciază
33.
Creanga | 25 noiembrie 2014 la 19:35
O intrebare pentru Basca ilie:
Primul termen la ICCJ pentru incompatibilitatea lui Johanis este 25 ianuarie, pana atunci el este deja presedinte si are imunitate. Daca ar renunta la imunitate si ar fi gasit vinovat, care ar fi pedeapsa?
ApreciazăApreciază
34.
Creanga | 25 noiembrie 2014 la 19:40
Imi raspund singur, un comentator pe hotnews spune:
„La finalul procesului, chiar daca se constata aceasta incompatibilitate, ea se va referi la niste pozitii in administratia locala care nu au nimic de a face cu functia de presedinte. I se va putea cere sa renunte la una dintre cele doua pozitii aflate in incompatibilitate sau la amandoua, dar nicidecum la cea de presedinte. Oricum, de vreme ce d-nul Iohannis a fost ales presedinte, conform legii, trebuie sa renunte la toate functiile pe care le detine, asa ca cel mai probabil se va constata ca a disparut obiectul muncii. Numai bine tuturor! „
ApreciazăApreciază
35.
noradamian | 25 noiembrie 2014 la 20:06
Seara bună! 🙂 Crengulin, partidele astea nu prea înțeleg semnalele publice tot mai clare, de dezavuare. Mai devreme sau mai târziu tot o să-i ajungă din urmă valul care să-i trimită la pensie. Sau în altă parte, după caz. Au huzurit destul.
ApreciazăApreciază
36.
noradamian | 25 noiembrie 2014 la 20:07
I.K. pare f. sigur că nimic nu-l va clinti de-acolo. O fi stiind el ceva…
ApreciazăApreciază
37.
noradamian | 25 noiembrie 2014 la 20:50
Monica Macovei:
„S-a terminat cu partidele clasice, a venit tăvălugul peste ei, lumea se schimbă, s-a schimbat și viitorul este al tinerilor. Acum tinerii trebuie întrebați, eu asta fac: Cum vrei tu să arate un partid pentru secolul viitor și pentru tine? O să vedeți, o să-l vreau online, o să vedeți rolul Facebook-ului, o să vedeți rolul democrației participative, nu ia șeful o decizie și ceilalți nu sunt consultați. Lumea s-a schimbat, mulți din politica românească nu înțeleg”
****
„Au ieșit tinerii la vot, la mine 47% au fost tineri între 18 și 34 de ani. Și foarte important, pentru prima oară, tinerii i-au chemat pe Facebook, au ieșit în stradă pentru dreptul de a vota al celor din străinătate. E colosal! Există un curent care a și ieșit la suprafață, împotriva acestei clase politice și a partidelor clasice. România s-a mișcat, a mișcat România. E minunat ce s-a întâmplat”
ApreciazăApreciază
38.
noradamian | 25 noiembrie 2014 la 21:17
Noapte bună! 🙂
ApreciazăApreciază
39.
Dragos Gros | 25 noiembrie 2014 la 21:25
Conceptul de „partide clasice” cred ca e nou… Deja imi pare clasic sa intrebi alegatorii cum vad ei ceva; la fel facea si Funeriu, cand habar n-avea ce presupune un anumit stil de constructie doctrinara. Cu toate astea, intai as obseva ca nu se stie de vreun partid al tinerilor, dar chiar si asa, lor trebuie sa le adresezi niste mesaje, ce nu pot veni tot de la ei. Cred ca nu prea stapaneste notiunile…
ApreciazăApreciază
40.
noradamian | 25 noiembrie 2014 la 21:42
Ca si Funeriu, poate chiar asta vrea, să se depărteze de accepțiunea clasică a acestor noțiuni! Orice drum nou contrazice căile bătătorite…
ApreciazăApreciază
41.
Creanga | 25 noiembrie 2014 la 22:52
Dargos,
Imi cer scuze, dar pana la doctrina si teoria chirbritului mai e cale lunga. Ce cred eu ca ar dori tinerii: competenta, oameni care au dovedit in viata ceva, cariera, afaceri , ceva, nu mugetar de mic. Normal, sa fie cinstiti, daca sunt ceva banuieli sa se autosuspende. Erau hazlii cei de la NR, faceau bugete, proiecte, cand ei erau pe la 1%. In timp ce se discuta doctrine si sexul ingerilor, tovarasii continua sa ne faca la buzunare.
ApreciazăApreciază
42.
Dragos Gros | 25 noiembrie 2014 la 23:11
Daca separam doctrinele de teoria chibritului, altfel absolut nenecesara unui partid si daca se va intelege bine ca un partid nu este doar o adunare de oameni, ci una care si-a proiectat ceva pentru viitor, atunci vom ajunge la acel „clasic” partid. reinventarea notiunii este doar coruperea ei si nu va reusi. Filosofia pe care prin interpretare si aplicare da personalitatea acelui partid e esentiala. Mesajele, daca nu vrem tot un partid de stanga, nu sunt retorice. Ele trebuie sa aiba contur, iar asta se poate doar avand niste idei ferme, clare, pe care tu, partid, sa le diseminezi in randul populatiei. Da, oameni cinstit e obligatoriu, competenti – da, desi competenta e destul de relativa, dar electoratului nu-i ajunge. El vrea sa stie, vrea sa fie convins de ideile simplu exprimate, fara multe vorbe si cu fapte. Un partid care a declarat „doctrinele sunt perimate”a putut vedea pe viu ca realitatea nu e deloc totuna cu imaginea lor despre cum ar trebui sa fie un partid. Dar nu e de mirare ca PMP a esuat (pana acum), cand „stalpii” lui, „intelectualii supradotati” au considerat ca inspiratorul marxismului, liberalismul clasic, e de… dreapta. Cu ideile enuntate, Macovei va face… miau! si atat.
ApreciazăApreciază
43.
noradamian | 26 noiembrie 2014 la 12:49
Ziua bună! Dragoș, din păcate, noțiunea în sine, e total coruptă la noi. N-are conținut și nici șanse de a se impune. E ceva deja încastrat în memoria politică a celor 25 de ani. Esecul doctrinar e efectul esecului moral. Iar confruntarea cu stânga și dreapta e una de carton. Sub eticheta de „stânga” partidele derivate din FSN n-au făcut decât să mențină ordinea unor privilegii de castă comunistă profund coruptă și corupătoare. De cealaltă parte,„dreapta” românească care se vrea apărătoarea justiției și eticii (deși aceste valori nu sunt de dreapta sau de stânga, ci universale) n-a reușit să apere nimic. Nimic de mirare, de fapt, cu personajele ei de aceeași factură care s-au compatibilizat moral perfect în USL!
MM nu e ideolog și mai face si greseli. Dar e un om al faptelor. A demonstrat-o. Spre deosebire de trompetiștii apărători ai statului de drept, MM, ce-i drept susținută de Băsescu, a creat cadrul indispensabil unei justiții independente.
În concluzie: 1) etichetele stânga și dreapta sunt ceva, conținuturile s-au dovedit altceva. Discuțiile docte, interminabilele teoretizări despre beneficiile unei drepte făcută din acelasi aluat, au abătut pur si simplu atenția de la o realitate politică în decădere constantă. O formă de politicianism cu accente verbale uneori violente care a ajutat de minune expandării corupției si parvenirii politice a unor guriști.
2) ducerea în deriziune a puținelor persoane- ( cum e, de pildă, Monica Macovei și nu numai ) care au reusit imposibilul, în condiții de ostilitate extremă, pentru ieșirea din cercul vicios întărit partinic cu etichete fără conținut, e încă un mod de a ne rata puținele șanse și de a face din politică un spațiu prohibit valorilor.
ApreciazăApreciază
44.
Dragos Gros | 26 noiembrie 2014 la 14:30
Servus Nora!
Chiar daca pare bizar, noi doi suntem de acord asupra celor mai multe puncte esentiale. Da, nu mai avem nevoie de etichete goale de continut, mai ales ca foarte multe notiuni sunt corupte, altele preluate in cheia limbii de lemn si altele chiar cu sensuri schimbate. In Romania de azi nu avem doctrine, nu avem nici partide si nici ideologii. Toate sunt variatiuni ale „suratelor” comuniste. Nici psd nu-si asuma comunismul, dar il aplica, nici pnl – fascismul anterior sau falsa democratie de acum, dar astea nu schimba fondul obiectiv al problemei. Notiunea de „partid” poate fi considerata compromisa la noi, dar asta nu poate impiedica aparitia unui partid in adevaratul sens al cuvantului, unul complet diferit de „pluripartidismul in interiorul fsn” si similar ca alcatuire si fundamentare celor europene. Obiectiv vorbind, chiar daca usl a compromis notiunile, avem nevoie de alternativa la usl, avem nevoie de un partid al oamenilor, nu al nomenklaturii, cu o ideologie proprie bazata pe doctrina potrivita fondului antropologic al romanilor. Dar nici o doctrina nu e buna, daca ea nu genereaza setul de idei pe care se bazeaza partidul, ca baza a mesajului catre aderenti si alegatori. Cea mai buna dovada e absenta oricarei doctrine atat la psd (care ar trebui sa fie social-democrat, dar se manifesta ca ordoliberal oligarhic), cat si la pnl, care e de stanga, dar a recuperat dreapta, si-a atasat din senin „crestin” etc. De Macovei nu zic nimic, decat ca vrea sa faca, e bine intentionata, dar cu sfatuitorii sai… va da chix, pentru ca sunt complet pafaristi.
ApreciazăApreciază
45.
noradamian | 26 noiembrie 2014 la 15:41
Dragoș, niște puncte slabe de netăgăduit ale susținătorilor nu le anulează din start, pe cele tari. O vulnerabilitate reală, legată de stufful ei conjunctural, nu se transferă obligatoriu asupra ei. Dac-ar fi fost asa, n-ar fi reusit nimic, niciodată.
ApreciazăApreciază
46.
Bască ilie | 27 noiembrie 2014 la 00:40
@Creangă-34
Fals!
Acel drept de opțiune poate fi exercitat limitativ, în anumite condiții, tocmai pentru a se evita constatarea ulterioară a incompatibilității.
De ex. MRU, dacă ar fi fost ales europarlamentar, trebuia să opteze între acest mandat și cel de senator. Altfel, devenea fraier incompatibil și ar fi câștigat cu dreptul „dreptul” de a trage pe dreapta, adică de a nu mai avea dreptul să ocupe nicio funcție publică trei ani. Alte incompatibilități te lasă- după lege- pe dreapta pe viață, fără dreptul de a mai practica dreptul acolo unde se împarte dreptatea.
În cazul Iohannis, va fi foarte greu de respectat și aplicat legea. Tocmai cei care au tergiversat pronunțarea adevărului juridic în cauză (și/sau în legătură cu speța Iohannis) au contribuit la crearea dilemei lor – mai mare decât a lui Iohannis – adică au ascuns cauza sub robe și-acum sunt nevoiți să-și spele păcatele cu un pretext asemănător cu suspendarea în aer ca-n tren.
Justiția amânată după calendarul politic, într-un proces rezonabil de inutil, e ca povestea poveștilor unui povestitor despre cum ochii lui văd, inima cere și își exprimă voința în prezent, dar nu se mai pronunță ca pe vremuri.
ApreciazăApreciază
47.
Bască ilie | 27 noiembrie 2014 la 01:00
Altfel zis în finalul concluziei: oftează și dreptatea aia dreaptă. 🙂
ApreciazăApreciază
48.
Bască ilie | 27 noiembrie 2014 la 01:17
Știți cum se numește o tinichea de coada lui Iohannis?
Dan Mihalache.
Știți cum se numesc două tinichele de coada lui Iohannis?
Dan Mihalache.
Știți cum se numesc trei tinichele de coada lui Iohannis. 🙂
ApreciazăApreciază
49.
Bască ilie | 27 noiembrie 2014 la 01:23
Grup prezidențial organizat. 🙂
ApreciazăApreciază
50.
noradamian | 27 noiembrie 2014 la 01:58
GPO, măi dragă 😀
ApreciazăApreciază
51.
noradamian | 27 noiembrie 2014 la 02:00
dl. klausi e ca autostopista sexi dintr-un skeci care, de cum a oprit limuzina și a fost invitată să urce, și-a fluierat iute gașca din șanț… 🙂
ApreciazăApreciază
52.
Bască ilie | 27 noiembrie 2014 la 10:09
Hotnews:
„Alina Mungiu-Pippidi: Trebuie sa spun neechivoc, nu ma duc consilier cu carte de munca la Cotroceni”
*
Spune-o, fă, fără echivoc: „Nu mă duc la Cotroceni, nici cu carte de muncă, nici fără”!
Se bagă-n seamă, ca proasta-n târgul echivocului, de parcă pericolul ar veni (la Cotroceni) din cartea ei de muncă.
ApreciazăApreciază
53.
Bască ilie | 27 noiembrie 2014 la 14:48
Actuala consilieră a lui Dan Mihalache, Iulia Huiu, se vrea și consiliera lui Iohannis.
Cuplul Mihalache-Huiu, ca să rupă din nou cuiu’, n-are nevoie de canapea prezidențială; mută mobila liberală, gata probată.
Prietenii Bombonauticii știu de ce.
http://clubulbloggerilor.pnl.ro/stiri/iulia-huiu-il-a-tept-inapoi-pe-adrian-nastase-i-a-indrazni-sa-pariez-pe-faptul-ca-se-va-intoarce-intr-o-cu-totul-alta-realitate-politica&page=2
ApreciazăApreciază
54.
Bască ilie | 27 noiembrie 2014 la 14:49
Pălitură de colț vesel:
Lansare de carte – „Trei ani la urne”, Dan Mihalache si Iulia Huiu – Book Corner Librarium.
http://thevents.ro/event/lansare-de-carte-trei-ani-la-urnedan-mihalache-si-iulia-huiu/
ApreciazăApreciază
55.
Bască ilie | 27 noiembrie 2014 la 14:51
Și proba de microfon. 🙂
*
http://www.cancan.ro/actualitate/intern/o-consiliera-guvernamentala-picata-de-o-studenta-18582.html
ApreciazăApreciază
56.
noradamian | 27 noiembrie 2014 la 15:17
Bsk, pe astea nu le stiam! Oricum, pare că prezidentul l-a tăiat pe Mihalache de pe listă. Suspiciunea în duplicitatea d-lui, din păcate, rămâne!…
ApreciazăApreciază
57.
noradamian | 27 noiembrie 2014 la 15:23
Se vede că n-a glumit când spunea că e un politruc care vrea să ajungă președinte:
http://www.contributors.ro/reactie-rapida/ki-alta-politica-aceea%C8%99i-mizerie/
ApreciazăApreciază
58.
noradamian | 27 noiembrie 2014 la 15:25
Singura care face opinie separată față de ceilalți comentatori la articolul de mai sus al lui Radu Vancu ( îl apără, deh) e Casandra!! 😀
ApreciazăApreciază
59.
Bască ilie | 27 noiembrie 2014 la 15:25
Șpaga la sângele vărsat pentru cauză apă nu se face.
Miki Șpagă s-a dat azi cu subsemnatul la DNA.
Reamintesc din spovedania rapidă a lui Cristian Sima din 19 nov. 2014.
„Spovedanie Flash 1
Să vă spun o poveste. Vara lui 2000. Restaurantul Basilicum, de lângă Kiseleff. La o masă, B. Chirieac şi Bebitză, alias Mickey Şpagă. Microsoft dorea să cumpere clădirea Bancorex de pe Calea Victoriei ca să facă acolo un centru de soft cu mulţi programatori tineri români. Li se cere o contribuţie de 1 milion de dolari pentru campania electorală din 2000. Microsoft plăteşte în celebrul cont de la Banca Pictet. Năstase devine prim-ministru şi uită de promisiunea făcută, cerându-le 300 de milioane pentru clădirea Bancorex. Microsoft e foarte nervos. Mickey vine cu ideea de a achiziţiona licenţe soft pentru toată România la preţ mare. Aşa a început totul. Toată lumea a fost fericită, Microsoft nu s-a băgat direct, iar Mickey a optimizat afacerea la maximum”.
ApreciazăApreciază
60.
noradamian | 27 noiembrie 2014 la 15:26
O fi cum o fi, domnu Sima, da spovedaniile lui sunt confirmate de realitate pe deplin 🙂
ApreciazăApreciază
61.
Bască ilie | 27 noiembrie 2014 la 15:26
@Nora-58
Casandra, prietena noastră, cea de toate liniștile iliesciene. 🙂
ApreciazăApreciază
62.
noradamian | 27 noiembrie 2014 la 15:29
da, e tot la post! 🙂
ApreciazăApreciază
63.
Bască ilie | 27 noiembrie 2014 la 15:39
Cristian Sima are o inteligență specială, talent de povestitor, o educație ieșită din comun, un trecut fulminant, sensibilitate sufletească aparte… Merită citit cu atenție. Mai are multe de spus, cu ecou și pe puncte bine țintite. 🙂
ApreciazăApreciază
64.
noradamian | 27 noiembrie 2014 la 16:01
Bsk, da, e tot mai interesant ce ne povestește! Dacă nu intra în bucluc, poate nu i-am fi aflat latura asta deosebit de faină 🙂
ApreciazăApreciază
65.
noradamian | 27 noiembrie 2014 la 16:08
Udmr care, de regulă, vine la guvernare la fiecare rând de alegeri ( că ăsta e principalul scop al alegerilor de la noi 🙂 de data asta pleacă! Prin urmare, acuși pleacă si guvernul ponta de la Victoria…
ApreciazăApreciază
66.
Dragos Gros | 27 noiembrie 2014 la 16:14
Daca ne amintim ca udmr a fost facut de ilici impreuna cu Domokos Geza, nu ne mira de ce e peste tot, in orice guvernare, iar scorul electoral ramane neschimbat de 25 de ani. Paranormal? Nu.
ApreciazăApreciază
67.
Bască ilie | 27 noiembrie 2014 la 16:20
@Nora-65
Sunt tentat să-mi exprim îndoiala c-ar fi suficientă plecarea UDMR-ului, pentru a se schimba majoritatea parlamentară pesedistă.
M-ai lecuit recent de altă îndoială (victoria lui Iohannis) și parcă mai degrabă acum aș sufla în iaurt. 🙂
114. noradamian | noiembrie 14, 2014 la 23:10
O chestie drăguță pe care o auzisem când a venit Julio Iglesias să concerteze la Sibiu, cu câțiva ani în urmă (am găsit-o pomenită și pe FB). O luasem drept glumă…
Klaus Iohannis: “Iglesias cand a venit sa ma viziteze, fara nicio alta introducere mi-a spus “Dvs o sa fiti presedintele tarii”. Am zis “Cum asa?”, mi-a raspuns “Stiu eu, ca am cunoscut multi oameni””
Dacă urbanul se mobilizează duminică, se va întâmpla…
ApreciazăApreciază
68.
Bască ilie | 27 noiembrie 2014 la 16:34
Acum am deschis TV-ul și am aflat de congresul PSD abia la primăvară.
Se anunță o nouă tranșă de liniște iliesciană, în ciuda vehiculatelor amenințări cu suspendarea unor critici PSD-iști.
Iaurtul îmi zice să mă abțin, totuși nu: nu se va schimba majoritatea parlamentară, indiferent ce decid cameleonii udemeriști.
ApreciazăApreciază
69.
Bască ilie | 27 noiembrie 2014 la 16:57
Parcă-i văd cum ies acuși liniștiții, la declarații, cu eterna lozincă:
-PSD-ul este un partid viu, d-aia se poară criticile interne.
S-ar încumeta cel mult să suspende vreun vorbăreț, nu să purceadă la excluderi din partid.
ApreciazăApreciază
70.
Bască ilie | 27 noiembrie 2014 la 17:00
…d-aia se poartă criticile interne. Oricum, au nevoie de mobilizare la capacitatea maximă pentru alegerile locale și prezidențiale din 2016; mai ales să le organizeze. 🙂
ApreciazăApreciază
71.
Bască ilie | 27 noiembrie 2014 la 17:56
A ieșit acum Geoană. Cuțitele lungi n-au lamă. 🙂
Doar trei suspendări: Geoană, Șova și Vanghelie.
Parcă a mai fost faza asta. Istoria se ține de glume cu repetenți. 🙂
ApreciazăApreciază
72.
Bască ilie | 27 noiembrie 2014 la 18:02
Acum scrie altceva pe B1: Geoană, Șova și Vanghelie, excluși.
Ei, tot s-a hăcuit ceva material pesedist. 🙂
ApreciazăApreciază
73.
Bască ilie | 27 noiembrie 2014 la 18:09
Numai prostănacul a înțeles suspendare până la congres. Va afla acasă în ce partid nu mai este membru. 🙂
ApreciazăApreciază
74.
Bască ilie | 27 noiembrie 2014 la 20:21
M-am prins până la urmă. 🙂
Azi e sărbătoare cu cruce roșie în calendarul ortohoț:
Schimbarea la față a PSD.
Se reformatează. De mâine vom plânge, dar vom vota PSD, știind de azi că va fi mereu altceva, ceva ce n-a fost niciodată.
Și orice ar fi, nu se va mi povesti despre ce-a fost.
Va fi altceva, ori nu va fi deloc. 🙂
ApreciazăApreciază
75.
Bască ilie | 27 noiembrie 2014 la 20:31
La congres își va schimba și denumirea din în PCSC,
Partidul Celui Sărac și Cinstit. 🙂
ApreciazăApreciază
76.
noradamian | 27 noiembrie 2014 la 21:30
Seara bună! 🙂 Dragoș, 66, asa e! puțini își amintesc, totuși, de cei doi genitori comunisti ai acestei balamale etnice, anume produse și montate în coasta democrației cu rol de asigurare permanentă a supremației clasei de profitori…
ApreciazăApreciază
77.
noradamian | 27 noiembrie 2014 la 21:36
Bsk, condus de un mitoman „ortohoț” ( f. fain, termenul! 🙂 pesedeul iacătă-l în pragul disoluției. Unii zic chiar că ponta a fost agent acoperit infiltrat anume acolo, cu cu scopul de a-l desființa 😀
ApreciazăApreciază
78.
Dragos Gros | 27 noiembrie 2014 la 21:41
Servus Nora! Stii, eu am propus (dar cine sa vrea asa ceva?) sa se termine odata cu o falsa problema maghiara mereu agitata pentru fraieri. Cum? Secuii nu sunt unguri, chiar daca vorbesc ungureste, sunt un popor latin, fara vreo urma de legatura cu ungurii, dar ei nu sunt minoritate nationala de sine statatoare. In respectul principiilor europene si daca tot vor un „tinut secuiesc”, propun sa devina minoritate. Asa se va termina „apoteotic” cu „problema” maghiara. La fel se poate pune problema si pentru ceangai, dar despre ei nu stiu suficient.
ApreciazăApreciază
79.
noradamian | 27 noiembrie 2014 la 21:44
N-ajungea că pesedeul e, bucățică cu bucățică, dezmembrat de DNA, acum dă cu toporul și ponta! 🙂 Epurările operate de sefi din răzbunare, ori din antipatie, sunt calea sigură de regres a unui partid. Asa și-au terminat partidulețele (e drept din fașă) Neamțu și Mru.
ApreciazăApreciază
80.
noradamian | 27 noiembrie 2014 la 21:46
Dragos, tocmai asta e, că nu văd cine să vrea și să poată. Doar electoratul lor tradițional. Un partid etnic e ca ca si unul religios. O anomalie politică fără leac.
ApreciazăApreciază
81.
noradamian | 27 noiembrie 2014 la 21:48
Bsk, 68, ghiță-l vrea si pe iliescu afară. Cică le face numele de rușine 🙂
ApreciazăApreciază
82.
Bască ilie | 27 noiembrie 2014 la 21:59
@Nora-81
Da, am văzut ce-i poartă pielea lui Ghiță.
Iartă-l, Doamne, că nu știe ce face! 🙂
S-a văzut de la o poștă: Șova a fost montat de Ponta să joace rolul mielușelului cuvios, în fața PSD-ului mânios, și-o să fie reprimit cu prima ocazie festivă.
ApreciazăApreciază
83.
Bască ilie | 27 noiembrie 2014 la 22:09
Din câte înțeleg, micul Puțulescu s-a făcut de puciulică: un mic puci pentru înlăturarea pericolului Geoană, contracandidatul lui în tulburări interne la următorul congres. Probabil Ponta urmărește să fie reconfirmat în martie și pregătește terenul.
Se anunță un spectacol cu bătaie și popcorn. 🙂
ApreciazăApreciază
84.
noradamian | 27 noiembrie 2014 la 22:10
Bsk, i-auzi încă una de la pesedei: cică americanii l-au lucrat pe ponta pe facebook 🙂
ApreciazăApreciază
85.
Bască ilie | 27 noiembrie 2014 la 22:19
În ședința PSD, un dialog:
Ioan Rus : „Am pierdut alegerile din cauza asocierii lui Ponta cu comunismul”
Iliescu ilici : „Îmi pare rău că și tu gândești așa”.
De aici se înțelege puciul împotriva supremației lui ilici, l-au umilit în plen și nu cred deloc în liniștirea nemuritorului. O asemenea ofensă adusă autorității iliesciene se lasă cu crimă și pedeapsă.
ApreciazăApreciază
86.
Bască ilie | 27 noiembrie 2014 la 22:27
@84
Panică în tunel. 🙂
ApreciazăApreciază
87.
noradamian | 27 noiembrie 2014 la 22:33
Vanghelie: „Dumnezeu și-a dat seama cu cine are de-a face” 😀
ApreciazăApreciază
88.
noradamian | 27 noiembrie 2014 la 22:37
marean e „nucleara”! cu geoană prostănacul deșteptat și cu ilici încă neînmormântat, vai de ponta! mai bine s-ar duce definitiv în dubai. cu ghiță cu tot. (șova nu se pune, că el caută și acum contractul bechtel. și n-o să-l găsească 🙂
ApreciazăApreciază
89.
Bască ilie | 27 noiembrie 2014 la 22:43
Reacția lui Vanghelie a fost cea mai lucidă și hotărâtă.
Are potențial de nucleară.
(acum câteva minute la B1) Geoană s-a orientat deja la poalele lui ilici.
ApreciazăApreciază
90.
noradamian | 27 noiembrie 2014 la 22:48
După R. Turcescu, motivele excluderii ar fi:
pentru vanghelie, acuzatii ca a finantat statia realitatea- TV
șova, acuzat ca a inceput sa toarne la DNA
geoană, acuzat ca i-a lucrat din interior „cu americanii”
ApreciazăApreciază
91.
noradamian | 27 noiembrie 2014 la 22:48
A uitat de Băsescu, însfârșit! 🙂
ApreciazăApreciază
92.
Bască ilie | 27 noiembrie 2014 la 22:52
Nu știu dacă Ghiță a reacționat în ședință la fel de virulent împotriva lui ilici, probabil nu, însă declarațiile lui post-adunare reconfirmă înțelegerea prealabilă a cârlanilor puciști, asistați de câte un Ioan Rus. Îi jupoaie ilici, de vii. 🙂
ApreciazăApreciază
93.
Bască ilie | 27 noiembrie 2014 la 23:06
Destui pesediști răsuflă ușurați după retragerea răcoroasă a negociatorului rozaliu. Îl cred în stare pe ilici să aranjeze o mișcare de trupe ale mercenarilor acoperiți din parlament, pentru trântirea guvernului Ponta. Găsește ilici unul potrivit de trimis în misiune, să tatoneze terenul sau să negocieze transferul de jucători până la moțiunea de cenzură a PNL. Șerban Nicolae, de ex.
ApreciazăApreciază
94.
ovidiu | 27 noiembrie 2014 la 23:08
Bună seara in grădină,
Ce-mi trebuie televizor? când in grădină la aer curat aflu tot ce mă interesează. Mulțam frumos.
Aștept să ajungă și arhiva „părintelui” Sima la DNA, ș-atunci să vezi…
Bsk92,
Mai are tata Ilici putere de jupuit golani?
ApreciazăApreciază
95.
noradamian | 27 noiembrie 2014 la 23:09
Ondine Ghergut:
Vanghelie: Congresul PSD il face Ghiță, care vine cu 50 de bodiguarzi.
Adică, in stil mafiot, cu pistolul la capul celui care trebuie să voteze la Congres
În seara asta, Vanghelie a fost si el util: ne-a dezvăluit regulile de tip mafiot prin care se impun deciziile in cadrul PSD
ApreciazăApreciază
96.
ovidiu | 27 noiembrie 2014 la 23:09
Văz că mi-ai citit gândurile 🙂
ApreciazăApreciază
97.
noradamian | 27 noiembrie 2014 la 23:11
Seara bună, Ovidiu! Nu mai prididim, că noutățile vin grămadă. 🙂
ApreciazăApreciază
98.
Bască ilie | 27 noiembrie 2014 la 23:16
Salve, Ovidiu!
Da, sunt convins că ilici are nu doar putere, ci și determinarea să pună cârlănimea pucistă cu botul pe labe. Nici n-are neapărat nevoie de mobilizarea acoperiților, cunoscuți de el ca-n palmă.
Fidelitatea multor pesediști față de ilici e sacră.
La un semn deschide calea și-i jupoaie ca pe cârlani.
ApreciazăApreciază
99.
ovidiu | 27 noiembrie 2014 la 23:22
Întărâtă-i drace că-mi place!
Iu-ba-da-bi-duuuu!
ApreciazăApreciază
100.
Bască ilie | 27 noiembrie 2014 la 23:23
După mine, singura salvare a cârlanilor puciști ar fi infarctul lui ilici de la nervi. 🙂
ApreciazăApreciază
101.
ovidiu | 27 noiembrie 2014 la 23:32
Doamne, nu-l lua pe ilici, încă! Lasă să-l ajute pe Vanghelie 🙂
ApreciazăApreciază
102.
Bască ilie | 27 noiembrie 2014 la 23:34
Un răzbel intern – civilmente necesar în PSD – ar echivala cu o implozie de interes național. 🙂
Nu știu Bombo cum se mai simte, după ce același cârlan Ponta i-a închis din Dubai telefonul în nas. Bănuiesc c-ar miza tot pe investiția lui de-o viață pentru o idee: cârlanul șantajabil. În răzbel cu ilici, și-ar păstra statutul de Bombo cu efect întârziat. 🙂
ApreciazăApreciază
103.
ovidiu | 27 noiembrie 2014 la 23:35
„Are dreptate și Băsescu” Vanghelie dixit.
ApreciazăApreciază
104.
noradamian | 27 noiembrie 2014 la 23:38
„am văzut că ardelenii sunt oameni normali”, Vanghelie dixit 😀
ApreciazăApreciază
105.
ovidiu | 27 noiembrie 2014 la 23:39
102
Așa mai da! Deja prinde consistență treaba lucrului bine făcut. 🙂
ApreciazăApreciază
106.
noradamian | 27 noiembrie 2014 la 23:39
Ovidiu, musai să trăiască, ilici, măcar până i se duce „ctitoria” naibii 🙂
ApreciazăApreciază
107.
ovidiu | 27 noiembrie 2014 la 23:40
104 Nora,
Îmi devine simpatic primarul care este. 🙂
ApreciazăApreciază
108.
ovidiu | 27 noiembrie 2014 la 23:42
106 Nora
Ai spus-o per-fect.
ApreciazăApreciază
109.
ovidiu | 27 noiembrie 2014 la 23:43
106
Mai adaug doar,
Doamne-ajută!
ApreciazăApreciază
110.
noradamian | 27 noiembrie 2014 la 23:45
Ovidiu, 103, afirmația asta lui Vanghelie, o s-o auzim cât de curând de la mulți 🙂
ApreciazăApreciază
111.
noradamian | 27 noiembrie 2014 la 23:49
Noapte bună! 🙂
ApreciazăApreciază
112.
ovidiu | 27 noiembrie 2014 la 23:49
Vanghelie mătură cu pontanac pe jos.
ApreciazăApreciază
113.
ovidiu | 27 noiembrie 2014 la 23:51
Noapte bună, Nora!
ApreciazăApreciază
114.
Bască ilie | 28 noiembrie 2014 la 00:30
Somn ușor!
Nu uitați să vă scrieți speranțele pe pereți! 🙂
*
ApreciazăApreciază
115.
Bască ilie | 28 noiembrie 2014 la 07:27
Se cam potrivește cu ziua cuțitelor confiscate.
http://www.reportervirtual.ro/2014/11/geoana-urma-sa-fie-pus-de-iohannis-premier-al-noului-guvern-psd-pnl.html
ApreciazăApreciază
116.
Bască ilie | 28 noiembrie 2014 la 07:54
Premiile de ieri.
Omul și cuțitarul zilei: Vanghelie.
Singurătatea prostănacului de unul singur : Geoană.
Pleașca zilei la grămada organizată: Șova
Spaima zilei: pierderea guvernării.
Țeapa zilei : schimbarea premierului.
Săracul și cinstitul negustor prins la mijloc: nemuritorul.
ApreciazăApreciază
117.
Bască ilie | 28 noiembrie 2014 la 08:58
Gratulatul zilei comunismului cu față palidă: ilici, persona non grata
Jucărica zilei, smulsă din mâinile lui ilici: PSD (nu se știe până când)
Rebotezatul zilei, PNL : „La ciolanul gol și îndepărtat”
Speranța zilei lucrului bine făcut : „Dacă nu în 2015, atunci în 2016 sau după; până atunci, ne facem că lucrăm”
ApreciazăApreciază
118.
Bască ilie | 28 noiembrie 2014 la 09:16
Portița zilei pucistului nou: Ghiță.
Ofensa zilei, adusă autorității paternale: „Afară cu nemuritorul!”
(Cum, cum? Cu picioarele înapoi sau înainte).
ApreciazăApreciază
119.
Bască ilie | 28 noiembrie 2014 la 09:24
Bomba zilei: Fâsss!
ApreciazăApreciază
120.
noradamian | 28 noiembrie 2014 la 12:45
Ziua bună! 🙂 Ura si furia tâmpesc. Expulzarea lui vanghelie e echivalentă cu tăiatul crăcii de sub picioare. De sub picioarele lui ponta în primul rând, cel care a avut „curajul”!… victoraș, ai brodit-o perfect 🙂
ApreciazăApreciază
121.
noradamian | 28 noiembrie 2014 la 12:47
Iulian Urban:
Vanghelie se ofera sa dea ” informatii pretioase” procurilor DNA despre coruptii din PSD!
Sa fie primite!
Vanghelie : ” ”Am să mă ocup şi am să fac toate demersurile până când Ponta si acolitii lui vor pleca şi din fruntea Guvernului şi din PSD direct la puscarie”
ApreciazăApreciază
122.
Bască ilie | 28 noiembrie 2014 la 16:08
A-nceput de azi să cadă
Câte-un Ghiță de la sfat
Norii l-au cam aruncat,
În căcat! 🙂
*
Ghiță iese pă portiță, din PSD, în uliță.
*
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-18690451-sebastian-ghita-anunta-demisioneaza-din-psd.htm
ApreciazăApreciază
123.
Bască ilie | 28 noiembrie 2014 la 16:42
Iarna pe iliuță
Cârlanul recidiviță
A pus-o de-o răzmeriță:
Unde dai și unde-i Ghiță,
La oliță.
ApreciazăApreciază
124.
Bască ilie | 28 noiembrie 2014 la 16:59
Urmează DNA-ul să-i numere lui Ghiță
dosărelele. 🙂
ApreciazăApreciază
125.
Creanga | 28 noiembrie 2014 la 18:17
Ziua buna!
Nu e soare, Ilici moare
Si-n pesede numa fum
Vantu-i linistit acum
A iesit de la racoare
Cu-al sau carut, drept in drum.
ApreciazăApreciază
126.
noradamian | 28 noiembrie 2014 la 19:08
Salut, prieteni! Avem seară de poezie, da? 🙂
ApreciazăApreciază
127.
noradamian | 28 noiembrie 2014 la 19:10
Tocmai aflai că seful cancelariei, în locul lui mihalache, va fi mru 🙂
ApreciazăApreciază
128.
Bască ilie | 28 noiembrie 2014 la 19:26
Senatorul dihai abandon prosopeanu?
ApreciazăApreciază
129.
Bască ilie | 28 noiembrie 2014 la 19:40
Pentru un mandat mai lunguieț decât restul senatorial de 2 ani, MRU e în stare să se lipească de visul lui chiar și cu intrarea prin clopotnița de la Biserica Cotroceni. 🙂
http://www.presidency.ro/?_RID=b_prezentare&exp6=biserica
ApreciazăApreciază
130.
Bască ilie | 28 noiembrie 2014 la 19:47
Doamne păzește de-o suspendare prezidențială!
O vreme, parlamentarii neamului n-ar avea curaj; diaspora i-a lepădat și de apucăturile suspendacilor, dar n-aș băga mâna în foc absolut.
ApreciazăApreciază
131.
Creanga | 28 noiembrie 2014 la 19:53
Nora, ihi!
Dragi tovarasi si prieteni:
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-18692118-ion-iliescu-scrisoare-deschisa-scuza-victor-ponta-pierdut-pentru-comunist-mizerie-act-lasitate.htm
ApreciazăApreciază
132.
Creanga | 28 noiembrie 2014 la 20:00
Tovarase Iliescu, PSD este partid socialist cum sunt eu cosmonaut. Oamenii nu voteaza PSD pentru ca e plin de corupti, de care nu spui un cuvant in scrisorica.
ApreciazăApreciază
133.
ovidiu | 28 noiembrie 2014 la 20:16
Bună seara,
A avut dreptate Bsk aseară ,
Îi jupoaie de vii, tata ilici, pe nemernici. 🙂
ApreciazăApreciază
134.
Bască ilie | 28 noiembrie 2014 la 20:16
@131
Cât pe ce să treacă neobservat evenimentul de ieri prin capul lui ilici! 🙂
ApreciazăApreciază
135.
Bască ilie | 28 noiembrie 2014 la 20:18
@Ovidiu
Uite ce scrisoare proscrisă a pus la suflet! 🙂
ApreciazăApreciază
136.
Bască ilie | 28 noiembrie 2014 la 20:23
Fiți siguri că ilici l-a băgat pe Puțulescu în toate boalele!
Și nu cred deloc să se lase mulțumit doar de plecarea lui Ghiță.
ApreciazăApreciază
137.
Creanga | 28 noiembrie 2014 la 20:23
Daca nu a murit acum, mai traieste zece ani, poate cativa in puscarie. 🙂
ApreciazăApreciază
138.
Bască ilie | 28 noiembrie 2014 la 20:35
Sus amintitul Șerban Nicolae a apărut deja la B1 să apere onoarea lui ilici. Emisiunea „Bună seara România” de la 20 are invitați periodici, repetați pe zile. Am verificat în cea de vinerea trecută (21 nov) și nu a apărut Șerban Nicolae (doar Stan reapare); s-a cerut în emisiunea din seara asta, să lupte pentru cauza sacră.
ApreciazăApreciază
139.
Bască ilie | 28 noiembrie 2014 la 20:41
ilici a transmis consemnul de mobilizare generală. 🙂
ApreciazăApreciază
140.
Bască ilie | 28 noiembrie 2014 la 20:46
Pentru siguranța lui ilici a dispărut o armată de generali din 1990 încoace, în condiții nu doar suspecte, ci revoltătoare pentru membrii familiilor unora dintre cei eliminați.
„Păi, credeți că se joacă cineva cu astfel de lucruri?”
ApreciazăApreciază
141.
Ricardo | 28 noiembrie 2014 la 20:49
Hi, nice blog!
Please check out mine at: http://bloggnonsense.blogspot.com.br
Thank you.
ApreciazăApreciază
142.
Bască ilie | 28 noiembrie 2014 la 20:53
Crimele comandate au fost mușamalizate după același standard de lucru folosit în cazul Panait.
ApreciazăApreciază
143.
noradamian | 28 noiembrie 2014 la 21:04
La naiba cu ea onoare, revoluția lui ilici reloaded! „Io v-am făcut, cumetrilor, io vă omor!” …Și după aia, ajunge si papasha unde trebe 😀
ApreciazăApreciază
144.
ovidiu | 28 noiembrie 2014 la 21:09
Bsk 134,
Tataia ilici nu cred c-a dormit noaptea trecută.
Pe naiba, la ce sânge rece are-n instalație, a dormit tun și-a zis in sinea lui că și mâine-i o zi.
Puțulescu-i în cădere liberă.
ApreciazăApreciază
145.
Bască ilie | 28 noiembrie 2014 la 21:14
În scrisoare lui deschisă, ilici se abține destul de bine să-și arate colții reali, fiindcă ține să-și etaleze consacrata lui „cumpătare”, capacitatea de sfătuitor și planul de bătaie. Scopul recunoscut de a conserva guvernarea PSD-istă îl obligă să-l păstreze pe Ponta în funcția de premier, altfel ar da de pământ cu el în doi timpi.
Vrea vot pe liste în 2016, adică siguranța alegerii celor plasați de conducerea partidului în partea superioară a listei. Omul nu se lasă îndepărtat cu una-două și nu uită să amintească de unde se trage și ce reprezintă PSD-ul, cine-i tatăl, mama și bunicuța:
„PSD este partidul Revolutiei, prin filiatia FSN-FDSN-PDSR-PSD”
ApreciazăApreciază
146.
noradamian | 28 noiembrie 2014 la 21:37
Nici partidul revoluției, nici revoluția partidului nu vor putea opri sărăcirea populației în anul care vine. Și nici furia oamenilor înșelați atâta vreme.
ApreciazăApreciază
147.
noradamian | 28 noiembrie 2014 la 21:40
Noapte bună! 🙂
ApreciazăApreciază
148.
Bască ilie | 28 noiembrie 2014 la 21:42
@Ovidiu-144
ilici a dormit. Mai spre dimineață. 🙂
ApreciazăApreciază
149.
Bască ilie | 28 noiembrie 2014 la 21:54
Somn ușor!
Nu uitați, nu vă lăsați prea jos! 🙂
*
ApreciazăApreciază
150.
Creanga | 28 noiembrie 2014 la 21:54
Nora, daca nu ajungea Johannis presedinte, probabil se pensiona si el precum:
http://www.cbc.ca/thecurrent/episode/2014/10/28/hurricane-hazel-mccallion/
Bsk, a adormit spre dimineata, la cap cu gheata nu cu ghita.
ApreciazăApreciază
151.
ovidiu | 28 noiembrie 2014 la 23:28
Bsk 148,
ești mortal: la trei secunde după ce citesc râd, ca prostu’ de trezesc casa. 🙂
ApreciazăApreciază
152.
noradamian | 29 noiembrie 2014 la 19:18
Sara bună, prieteni ! 🙂 tot ilici, săracu, să țină flacăra revoluției lor de mafioți, aprinsă! Norocu că se ard între ei 🙂
Ovidiu, se jupoaie unii pe alții și DNA-ul termină treaba 🙂
ApreciazăApreciază
153.
noradamian | 29 noiembrie 2014 la 19:20
crengulin, cu asa o funcție pe cap, Iohannis musai să se țină bine 🙂 Da’ nu se știe pentru cât timp. Sau cât îi vor permite „băieții” care l-au ajutat…
ApreciazăApreciază
154.
noradamian | 29 noiembrie 2014 la 19:24
Bsk, bietul papasha! unii îl expun forțat, alții sar să-i apere onoarea. oricum, degeaba. crimele alea, deși acoperite atâția ani, nu iartă.
La pesede sunt zilele ușilor deschise. Muuuică, ce spectacole dau băieții! 🙂
ApreciazăApreciază
155.
noradamian | 29 noiembrie 2014 la 19:37
Monica Macovei:
Construcția noastră avansează.
Am avut astăzi o întâlnire de lucru și am stabilit primii pași pentru organizarea construcției noastre civice și politice.
Construcția civică, respectiv Asociația, va avea filiale regionale, cu personalitate juridică, de îndată ce se vor termina formalitățile judiciare.
Am intrat și în detalii tehnice: vot electronic în organizație, coordonare regională, criterii etice și de competență pentru membrii Asociației, modalitățile de înscriere a membrilor etc.
Imediat după decizia instanței, va începe procesul de consultare și de organizare a filialelor regionale ale Asociației. Rămânem mobilizați!
ApreciazăApreciază
156.
ovidiu | 29 noiembrie 2014 la 21:56
Bună seara,
Nora 152, cam așa 🙂
http://www.comisarul.ro/politic/exploziv/dna-si-sri-sunt-la-cuŢite/procurorii-au-a_294387.html
ApreciazăApreciază
157.
Bască ilie | 29 noiembrie 2014 la 22:22
Saluttare!
@Nora-154
Porțile deschide pentru spectacol nu mi-au permis azi să fiu printre spectatori. 🙂
@Ovidiu-152
„A fost nevoie chiar de intervenţia publică a preşedintelui. Care a atras atenţia asupra pericolului ca, pe fondul slăbiciunilor generate de absenţa unui control parlamentar ferm şi competent, puterea şi influenţa unui serviciu sau altul să crească până la o limită inacceptabilă”.
*
Controlul parlamentar ferm și competent nu-i decât un cerc vicios, fără soluție de spargere, câtă vreme controlorii înșiși au statut de necontrolabili, protejați de deținătorii așa-zisului secret absolut.
Nici umblăturile orbecăite în plan legislativ nu-s o soluție, câtă vreme nu noi modificăm sau adoptăm legile păzite de orbeți.
Monopolul interpretării secretului trebuie spart mai întâi, la CCR, așezonat cu o eventuală răspundere penală răsunătoare la nivelul iresponsabililor din conducerea serviciilor; altfel, vom vorbi aceleași vorbe despre gagrarisme și după 2016, alți vreo10-20 ani și ceva.
ApreciazăApreciază
158.
noradamian | 29 noiembrie 2014 la 22:25
Ovidiu, recentele serpuiri ale lui ghiță par să confirme 🙂
ApreciazăApreciază
159.
Bască ilie | 29 noiembrie 2014 la 22:25
A fost @Ovidiu-156 (nu 152) 🙂
ApreciazăApreciază
160.
noradamian | 29 noiembrie 2014 la 22:27
Bsk. ca să dai o tură prin saloanele roșii, tre’ să-ți pui mască de respirat 🙂
ApreciazăApreciază
161.
ovidiu | 29 noiembrie 2014 la 22:31
Poate avem șanse să ne apropiem de limpezire.
ApreciazăApreciază
162.
Bască ilie | 29 noiembrie 2014 la 22:37
Nora, aha, tot cu mascați se mai mișcă ceva în zona roșie. 🙂
Până una-alta, șanse minime, Ovidiu!
ApreciazăApreciază
163.
noradamian | 29 noiembrie 2014 la 22:42
de data asta pare să aibă dreptate:
(Bsk, ai fost primul care ai pus laserul pe ei! 🙂 )
http://www.comisarul.ro/politic/exploziv/dna-si-sri-sunt-la-cu%C5%A2ite/procurorii-au-a_294387.html
ApreciazăApreciază
164.
Bască ilie | 29 noiembrie 2014 la 22:44
@Nora-163
156 🙂
ApreciazăApreciază
165.
Bască ilie | 29 noiembrie 2014 la 22:45
@Ovidiu-161
Altfel zis:
Șansa trece, testul rămâne. 🙂
ApreciazăApreciază
166.
noradamian | 29 noiembrie 2014 la 22:46
St. Andrew’s night!
Somn usor, dragilor!
🙂
ApreciazăApreciază
167.
ovidiu | 29 noiembrie 2014 la 22:48
Pot să spun chiar dacă sunt puțin subiectiv, că Piratul e un Erou. A fost cu ei de gât.Numai Monica mai putea prelua ștafeta de la acest nivel.
Neamțu are o moliciune soră cu a ” motocicleanului”. L-am votat doar ca să scap de pontanac da’ n-am așteptări prea mari de la el.
ApreciazăApreciază
168.
noradamian | 29 noiembrie 2014 la 22:55
Ovidiu, așa cred si eu. Totuși, bicicleanu pare mai serios decât motocicleanu. Viitorul ne va arăta dacă am gândit corect.
ApreciazăApreciază
169.
Bască ilie | 29 noiembrie 2014 la 22:56
Prea mulți stăm grozav la capitolul așteptări. 🙂
Somn ușor!
Nu uitați să ne întoarcem pe toate părțile, acasă! Să nu amorțim! 🙂
*
ApreciazăApreciază
170.
ovidiu | 29 noiembrie 2014 la 23:23
Nora 168,
Bsk mi-a ridicat optimismul cu clipul de mai sus.
Mulțumesc.
Somn odihnitor! 🙂
ApreciazăApreciază
171.
Bască ilie | 29 noiembrie 2014 la 23:35
Ovidiu
Și mie mi-a ridicat Nora optimismul, cu clipul ei de la 166.
Îmi vine să urlu. 🙂
PS. Ați auzit de Ogică, suspect de turbare?
Dacă citea în grădină ce-am povestit despre un caz autentic de turbare, de la o vulpe, poate ar fi evitat isprava fatală.
ApreciazăApreciază
172.
ComiCultural | 30 noiembrie 2014 la 11:30
”Ăsta e și motivul încrederii populare, a poliței în alb cu care a fost învestit noul venit”. Exact despre votul în alb scriam și eu în săptămâna post-electorală, mai mult din spirit pamfletar decât dintr-o serioasă luare aminte la năvălirea poporului la urne.
Cred că satira e singura formă decentă de analiză a politicului în România.
Un singur comentariu în plus: cei care au votat anti-Ponta-PSD, necrezând în viabilitatea proiectului Johannis, ar fi trebuit să aibă buletinele de vot anulate. Pe de altă parte: care proiect Johannis??? Proiectele politice sunt falsuri în acte (făcute) publice.
ApreciazăApreciază
173.
Bască ilie | 30 noiembrie 2014 la 12:15
Saluttare!
@172
Interesant punct de vedere, însă nici viabilitatea proiectului Băsescu din 2004 nu ne-a exaltat încrederea și totuși s-a dovedit o alegere de inspirație istorică, tocmai datorită orientării după valoarea reperului Bombo, cel mai împăunat dintre pământeni cu performanța mașinăriei invincibile.
Cu voturile albite de pofta sancțiunilor, tindem doar să ne trezim în extrema omoloagei românești a lu’ seppuku: teslometria.
Nu avem niciun motiv rezonabil să ne sabotăm o șansa acordată lui Iohannis de o majoritate, odată ce opțiunea exprimată nu echivalează nici cu încrederea, nici cu însurătoarea.
În primul tur mi-a fost extrem de simplu să aleg fără nicio reținere, repetabil oricând, dar nu voi regreta votul meu nici din al doilea tur, indiferent cu ce isprăvi mă va surprinde Iohannis. Un vot dat pentru o șansă, chiar de-ar fi ratată, nu are menirea să ne transforme în bocitoare postelectorale.
ApreciazăApreciază