Dormi liniștit! Pentru tine, Ghe. Ursu, I.P. Culianu, C.Panait… – cu dosare spălate de primenitele SIE și SRI – magistrații reformați de SIE/SRI șterg cu eroism urmele criminale în statul de drepți! (2/5)

30 noiembrie 2014 at 17:06 97 comentarii

  Postat de Bască ilie în „Grădina publică”

3. Judecătorul militar G. Gunescu: „începând cu anul 1990 nu mai există nicio justificare pentru a nu se putea demara cercetarea penală în orice cauză”.  
Motivarea unei hotărâri poate fi detectorul de minciuni judecătorești, iar în unele cazuri este proba indubitabilă a prostiei magistratului. Aveți ocazia să vedeți o astfel de probă monumentală, stridentă, ușor de remarcat. Magistratul are obligația să expună considerentele care au condus la o anume soluționare a cauzei, să explice prin ce raționament a ajuns la concluzia din rezoluție sau din dispozitivul hotărârii. Numai prostia îl ajută să se facă de tot râsul magistraturii, când una motivează, dar concluzionează contrariul. E la fel de strigător la cer să prezinți argumentele meteorologice specifice cerului senin și să ai tupeul să-ți imaginezi că astfel ai demonstrat convingător de ce ne aflăm în ploaie torențială. Rolul motivării este să convingă partea interesată de buna-credință și competența profesională ale magistratului onest, independent și supus numai legii. Altfel, în loc de domnia legii, reaua-credință are altă explicație, după norme nescrise, inclusiv legea tăcerii magistraților acoperiți și comandați. Domnia prostiei după legea junglei n-are limite.
În toate dosarele legate de moartea disidentului Gheorge Ursu (17 nov. 1985), singurul aspect asupra căruia nu există divergențe sau interpretării contradictorii este termenul de prescripție a răspunderii penale (prescripția specială): 22 de ani și 6 luni (o dată și jumătate prescripția generală de 15 ani, indiferent de încadrarea juridică faptelor). Cu alte cuvinte, problema de aritmetică elementară la care s-a redus cazul Ghe. Ursu, nu a fost perioada de timp în care legea penală îi permite statului român să-i urmărească și să-i condamne pe criminali, ci doar de când anume a început numărătoarea inversă a celor 22,5 ani. Începutul și sfârșitul, capul și coada perioadei de 22,5 ani.
În sentința nr. 27 din 16.10.2013 a Tribunalului Militar Teritorial București,  [soluționarea plângerii lui Andrei Ursu împotriva rezoluției de neîncepere a urmăririi penale nr. 179/P/2012 din 21.01.2013 (emisă de parchetul de pe lângă Tribunalul (civil) București], magistratul militar col. Gabriel Gunescu a motivat la pct. 4.3:  „începând cu anul 1990 nu mai există nicio justificare pentru a nu se putea demara cercetarea penală în orice cauză”. Carevasăzică,  admite existența unui impediment în demararea cercetării penale până în 1990, dar „începând cu anul 1990” – gata! – „nu mai există nicio justificare”; din același an crucial acceptă să înceapă libertatea sistemului judiciar și numărătoarea inversă. Întrucât colonelul timid n-are niciun căpătâi, adică n-a specificat din ce dată a anului 1990 a dedus că Iliescu și FSN-ul ne-au dat liber la justiție pe pâine, socoteala pornește de la 01.01.1990, extremitate în avantajul magistralului care a tras militărește de timp înapoi cu mânie, ca să expire cât mai repede termenul de prescripție și să exclame satisfăcut: „Gata, am scăpat și noi și statul de grija urmăririi penale a criminalilor!” După acest calcul provizoriu, perioada de 22,5 ani ar fi expirat la 30 iunie 2012. N-avem nici noi de ce să cădem în extremitatea naivității de cea mai joasă speță și să nu observăm că aceeași armată e cu noi din 1990 încoace, blochează înfăptuirea justiției cu plata în avans ca-n orice instituție a prostituției, fie prin aceleași cadre, fie prin aceeași unitate de comandă. Tot armata de meseriași într-ale tergiversării de peste 20 de ani se bucură de ultima salvă de tun, trasă în disperare cu ghiuleaua prescripției. În episodul următor veți vedea indiciile continuării mascaradei, în ciuda actului eroic al procurorului general, Tiberiu Nițu, de a acorda o șansă ordinii de drept și justiției în care se zbate Andrei Ursu: oferta Nițu e doar aparența unui nou început – în istoria judiciară postdecembristă – împotriva mentalității păstrate de aceeași armată a instinctului de consevare al speciei.
De reținut: judecătorul Gunescu nu scrie nicăieri în motivare unde-i capul, nici unde-i coada, nici faptul că procurorul de ședință (proc. militar col Octavian Opriș) a susținut în fața sa aceeași perioadă curgătoare a celor 22,5 ani, între 01.01.1990-30.06.2012. (presa a relatat dezbaterea din sala de ședință- vezi ultimul link).
Niciun judecător normal la cap n-are cum să cerceteze și să motiveze concluzia îndeplinirii sau neîndeplinirii unui termen de prescripție, fără să menționeze expres de când și până când a luat în calcul termenul verificat. Și această manufactură deconspiratoare întărește valoarea de unicat a lucrăturii de comandă.          
4. Ghici ghicitoarea colonelului Gunescu! Ce termen a ales: T1, T2 sau T3?   
T1=1985 +22,5 ani = 17.05.2008 (pornind de la data omorului 17.11.1985)
T2=1990 +22,5 ani = 30.06.2012 (de la 01.01.1990 – conf. motivare Gunescu)
T3=1992 +22,5 ani =01.04.2015  (de la 01.10.1992 – conf. dec. ICCJ- episodul 1)
Oricare cititor cu scaunul la cap poate să vadă că judecătorul colonel are probleme cu scaunul, întrucât a susținut T2 în motivare, dar în concluzie a ales de fapt T1.  
Cum și de ce a fost posibilă o asemenea mizerie? Cu iuțeală de mâini murdare, în scopul precizat la pct. 1 din episodul precedent (AICI) [Magistrații acoperiți de legea junglei l-au tâlhărit pe Andrei Ursu ca-n codru.]  În același punct 4.3 din sentința  motivată (pag 8), după fraza „începând cu anul 1990 nu mai există nicio justificare pentru a nu se putea demara cercetarea penală în orice cauză”, colonelul magistrat Gabriel Gunescu pierde capătul de start și uzul raționamentului inițial, sare subit de la T2 înapoi în timp, la T1, afirmînd că rezoluția Tribunalului (civil) București este „temeinică și legală” (AICI) Și-a abandonat motivarea și a menținut rezoluția (atacată în plângerea lui Andrei Ursu) nr. 179/2012 din 21.01.2013, întocmită de procuror criminalist Ruxandra Ionescu (Parchetul de pe lângă Tribunalul București) cu T1: „Față de cele expuse, în cauză s-a împlinit termenul prescripției speciale a răspunderii penale de 22 ani și 6 luni […] la data de 17.05.2008” (pag 3, final- AICI)
Parafrazând fraza roșie din motivarea colonelului Gunescu, prin menținerea rezoluției date de criminalista revoluționară de la Tribunal (civil), aceeași armată e cu noi, altfel:     
„începând cu data morții lui Ghe. Ursu -17 nov 1985 – nu mai există nicio justificare pentru a nu se putea demara cercetarea penală în orice cauză” – QED. 
Judecătorul militar a evitat ridicolul T2, fiindcă nu-i ieșea comanda nici cu socoteala asta; a nimerit în alt ridicol mai mare, T1 (contrazis în motivarea roșie, ca impediment până în 1990). Un judecător ca pâinea caldă cea de toate zilele înfăptuirii justiției. La asemenea nivel de judecată, nu mai contează un banc în plus.
Banc! Judecătorul militar colonel magistrat Gabriel Gunescu a fost trimis de soție să cumpere o pâine cât mai proaspătă; nu caldă, fierbinte să fie. Ordinul soției nerăbdătoare: să vină repede, până încălzește ea ciulamaua medicinală cu măsline de orbete. Colonelul întârzie peste jumătate de oră. Soția nervoasă îl sună, îl întreabă dacă a cumpărat pâinea și de ce nu mai ajunge acasă.     
-Sunt la colțul blocului, tocmai mă apropii de intrarea în scară. Pâinea-i fierbinte-fierbinte, de la brutăria din colț. Am intrat acum în bloc. 
– Hai odată, mor de foame! Ai grijă, să nu-ți topească punga și s-o pierzi. 
Judecătorul intră în apartament, soția se repede la pungă, scoate pâinea și rămâne înmărmurită. Pâinea, veche de vreo 5 zile, tare ca piatra.
-Ce-i asta, îți bați joc de mine?    
– Da, de unde (?) Nici nu știi cât am insistat la vânzătoare să caute una cât mai veche, scăpată cumva pe sub vreun raft. De asta am întârziat, dar până la urmă am avut noroc.
Explicație în loc de morală. Pe vremea executatului, fabricile de pâine erau supravegheate de organe: pâinile scoase din cuptor erau depozitate mai multe zile, să se învechească înainte de vânzare. Așa se cumpărau în cantități mai mici, raționale. 
Mentalitatea magistratului de rit vechi a anunțat prospătura de calcul T2, dar a scos de sub raft termenul T1, mai vechi cu peste 4 ani.
5. Cu imprescriptibilitatea, Monica Macovei și CCR le-au dat peste cap (planul) 
Legea nr. 27/2012 – concepută, promovată și susținută de Monica Macovei – a prevăzut ca prescripția să nu mai înlăture răspunderea penală (idem executarea pedepsei) în cazul infracțiunilor de omor (și altele intenționate urmate cu moartea victimei) pentru care termenul de prescripție, socotit după Codul penal vechi, nu s-a împlinit până la 23.03.2012. Autorii omorului, coautorii, complicii și instigatorii pot fi urmăriți și condamnați fără limită de timp, toată viața lor. Întrucât în ambele modalități, termenele T2 (de încercare prostească) și T3 (corect determinat) s-ar fi împlinit oricum ulterior datei de 23.03.2012, când a intrat în vigoare Legea Macovei (T2=30.06.2012 sau T3=01.04.2015), infracțiunea de omor în cazul Ghe. Ursu a devenit imprescriptibilă în temeiul Legii nr. 27/2012. (articolele echivalente din noul Cod penal au fost modificate și completate corespunzător). De aici rezultă de ce tunul judecătorului militar col. Gabriel Gunescu a bătut în retragere după ce a realizat să nici așa nu-i iese pasiența, și-a abandonat propria motivare și a scos pe tarabă vechitura T1 (pe care același Gunescu tocmai o combătuse în pas de defilare sincron cu procurorul de ședință Octavian Opriș). După pronunțarea sentinței de pomină nr. 27 din 16.10.2013, am semnalat această cotitură din motivare (în postarea „Atenție la CCR!…” din 19 nov 2013), înainte de pronunțarea deciziei CCR nr. 511/12.12.2013 și cu mult timp înainte să apară motivarea sentinței (Andrei Ursu a primit-o abia în toamna 2014). CCR s-a pronunțat după mai multe termene în amânare. [a) 24 sept 2013; b) 15 oct 2013; c) 21 nov 2013; d) 12 dec 2013 (vizibile direct în partea introductivă a deciziei CCR nr. 511/12.12.2013- AICI)] Nu era dificil de dedus că armata de magistrați – din și de pe lângă Tribunalul Militar – va adapta motivarea sentinței după decizia CCR. Deja aveau bătaia tunului prescripției cu ochii pe CCR ca pe butelie și mizau pe hăcuirea legii Macovei, implicit revenirea la prescripția salvatoare pentru criminali&acoliții lor și respectiv protectorii lor din magistratură și politică. Pronunțarea sentinței Gunescu a fost amânată de la 09 oct 2013, cu o săptămână, la 16 oct 2013 (exact a doua zi după termenul CCR de la litera b). După pronunțare, au mizat pe soluționarea viceversa la CCR. Ghinion! Decizie istorică! Au avut semnale sau n-au crezut în întorsătura jurisprudenței CCR.
Astfel se mai menține deschisă calea accesului la justiție nu doar pentru Andrei Ursu.
Fără Legea Macovei și decizia CCR 511/2013, nici termenul corect calculat (T3) n-ar mai fi ajutat la nimic până la împlinirea prescripției peste 5 luni (01.04.2015), fiindcă oricum timpul rămas ar fi fost prea scurt pentru obținerea unei condamnări.
În postarea din grădină „Atenție la CCR!…”, la pct  3- „O mică scânteie se va dovedi un fitil aprins în toată regula” – (inclusiv linkul cu știrea de presă – AICI), am menționat nu doar neinspirata alegere a colonelului glumeț (termenul T2) ci și adaptarea previzibilă a motivării din mers spre culmea judecății la comandă:
“Chiar dacă judecătorul militar Glumescu își va adapta motivarea hotărârii la soluția ordonată în curând de CCR, gafa rămâne și face de toată rușinea, transparentă, conspirația Parchetului Militar și protejarea slugarnică a maiorului Securității. Niciun pic de rușine, însă, mai presus de legea în vigoare! Lucrează pe sub robă numai cu legea favorizării infractorului”.           
 
Întregul sistemului judiciar trebuie privit dintr-un unghi de referință ca un poliedru cu o multitudine de fețe cu luminozitate diferită, după aceeași unitate de măsură: candela independenței. Doar câteva fețe sunt mai strălucitoare (DNA, ICCJ-secția penală), altele parțial luminate (CAB); celelalte fețe rămân întunecate și nevăzute (diametral opuse punctului de referință). Fiecare față tinde să le atragă pe celelalte din vecinătate în gradul propriu de luminozitate, să le aducă în ordinul de mărime preferat și la același numitor comun (care-pe care: fie prin extinderea razelor luminoase ale independenței, fie prin reversibilitatea spre întunericul dependenței de comandă).
Încerc să focalizez aparența și polivalența multiplelor fețe ale întregului sistem judiciar de supraviețuire în confruntarea permanentă dintre lumini și umbre.

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , .

Sângele oligarhic apă doctrinară nu se face Ieșirea din zodia monstrului împăiat

97 comentarii Add your own

 • 1. Bască ilie  |  30 noiembrie 2014 la 17:11

  La mulți ani, Andrei Ursu!
  Sănătate, energie, sănătate, credință, sănătate, dreptate până la capăt!

  Apreciază

 • 2. racoltapetru6  |  30 noiembrie 2014 la 17:17

  Păi, vezi? Nici eu nu mănânc din pâinea proaspătă, până a doua sau a treia zi. Că nu-i sănătos! 😉

  Apreciază

 • 3. noradamian  |  30 noiembrie 2014 la 17:23

  Seara bună! 🙂

  La mulți ani cu sănătate și credință, ANDREI URSU!! 🙂

  Apreciază

 • 4. Bască ilie  |  30 noiembrie 2014 la 17:24

  Aha! Nici nu știam de când și cât se veghează la sănătatea publică. 🙂

  Apreciază

 • 5. noradamian  |  30 noiembrie 2014 la 17:26

  Petru, înainte de ’89, toate erau potrivite după vrerea pcr&secu. Și pâinea! măcar acum avem dreptul la alegere 🙂

  Apreciază

 • 6. dictaturajustitiei  |  30 noiembrie 2014 la 18:05

  Bună seara!
  La mulți ani ,Andrei Ursu pe unde te-oi afla!
  BSK, sunt de accord cu tine și mi-a plăcut teribil comparația:
  „Întregul sistemului judiciar trebuie privit dintr-un unghi de referință ca un poliedru cu o multitudine de fețe cu luminozitate diferită, după aceeași unitate de măsură: candela independenței. Doar câteva fețe sunt mai strălucitoare (DNA, ICCJ-secția penală), altele parțial luminate (CAB); celelalte fețe rămân întunecate și nevăzute (diametral opuse punctului de referință). ”
  Afirmă una dintre persoanele care a simțit partea întunecată a justiției. 😦

  Apreciază

 • 7. Bască ilie  |  30 noiembrie 2014 la 18:39

  Salve, Carmen!
  Te cred. Dictatura sună precum motivația ta.
  Cât timp nu te determină să simți capătul puterilor, zâmbește! 🙂

  Apreciază

 • 8. noradamian  |  30 noiembrie 2014 la 18:57

  Carmen, salut! 🙂

  remarcabilă sublinierea ta!

  Apreciază

 • 9. noradamian  |  30 noiembrie 2014 la 19:05

  Bsk, la data intrării în vigoare a legii imprescriptibilității, Andrei Ursu trimisese deja mai multe memorii pentru redeschiderea dosarului, iar în cei peste doi ani a făcut si alte întâmpinări. Cu toate astea, a trebuit să intre în greva foamei ca să fie băgat în seamă. Asta în sine, pare o nesocotire a legii de către cei puși s-o respecte… 😦

  Apreciază

 • 10. Bască ilie  |  30 noiembrie 2014 la 19:20

  Exact asta s-a întâmplat. Au nesocotit legea, însă n-au renunțat la ideea desființării ei în cel puțin două scopuri:
  1. Acoperirea eroismului lor de sfidare a legii.
  2. Protejarea criminalilor și acoliților lor (intangibili, refolosibili, până la salvarea acarilor condamnați, prin scutirea de la executarea pedepsei)

  Apreciază

 • 11. Bască ilie  |  30 noiembrie 2014 la 19:40

  Din decembrie anul trecut le-a pierit elanul. Sunt mai descurajați și vulnerabili. Nu se știe când le va fi lumea mai dragă. 🙂
  Avem exemple de notorietate, inclusiv în cazul Ursu: condamnați simbolic (la 20 de ani, dar cu numai 1-2 ani executați). Justiție simbolică, după legea neaplicată sau bine primită, ca la autoservire.

  Apreciază

 • 12. noradamian  |  30 noiembrie 2014 la 19:45

  Presupun că mai sunt destule cazuri, de mai mică notorietate, pentru care n-a intervenit nimeni să ceară dreptate! Nici măcar simbolică…

  Apreciază

 • 13. Bască ilie  |  30 noiembrie 2014 la 20:01

  Da, cei mai mulți sunt cei protejați prin necercetare, pur și simplu neîntrebați de sănătate, alții cu putere de influență folosită pentru autoprotejare (infractori aflați în funcții de demnitate publică), arhivați în tăcerea secretului (c-așa vor mușchii lor.
  Andrei Ursu cere dreptate de 25 de ani, dar obține firimituri și alea pe sărite. Ce să mai spunem de cei dezarmați de neputință sau uitare? (au renunțat să apere memoria celor pierduți)

  Apreciază

 • 14. Bască ilie  |  30 noiembrie 2014 la 20:17

  O analogie interesantă se vede în evoluția PSD-ului după confruntarea cu forța românilor din diaspora.
  PSD-iștii sunt în pragul dilemei loser- loser
  1. Să nu adopte votul prin corespondență sau electronic, atrage starea de recidivă perdantă
  2. Să adopte calea revoluției votului în diaspora, le va fi la fel de cald și confortabil.
  În concluzie, au descoperit un motiv garantat de panică pentru viitor. 🙂
  Ponta le lasă colegilor de partid o moștenire nevisată de nimeni, dar eu refuz să cred că n-are nicio legătură cu legea compensației naturale. 🙂

  Apreciază

 • 15. noradamian  |  30 noiembrie 2014 la 20:24

  Bsk, indiferent cum o numim, legea asta funcționează. Nu întotdeauna când și cum socotim, dar întotdeauna în mod benefic. Și, mai ales, semnificativ. 🙂

  Apreciază

 • 16. Bască ilie  |  30 noiembrie 2014 la 20:34

  Așa simt și eu, există chiar fără o denumire precisă.
  Cum îți așterni, așa afli când nu-ți mai vine somnul. 🙂
  Nu săpa groapa groparului! 🙂
  Cine râde primul descoperă clasamentul adevărului. 🙂

  Apreciază

 • 17. Bască ilie  |  30 noiembrie 2014 la 20:38

  Am scăpat virgula după „primul”. Mă simt ultimul în clasa I-a. 🙂

  Apreciază

 • 18. noradamian  |  30 noiembrie 2014 la 20:48

  Se anunță vânt puternic, poate ne mai ia din virgule 🙂

  Apreciază

 • 19. Bască ilie  |  30 noiembrie 2014 la 20:52

  Cu ce folos? Am rămas pe același loc, de parcă aș fi singurul în clasă. 🙂

  Apreciază

 • 20. Bască ilie  |  30 noiembrie 2014 la 21:12

  Hotnews.
  „Mihai Razvan Ungureanu, intrebat daca ar putea prelua sefia cancelariei prezidentiale: Nu confirm, dar nici nu infirm”
  Se ține mai aproape de un SIE/SRI. Azi o vorbă la Iohannis, mâine alta, până infirmă pofta de cancelarie prezidențială. 🙂

  Apreciază

 • 21. noradamian  |  30 noiembrie 2014 la 21:29

  Bsk, tipic pentru el: să stea la două cozi deodată, doar-doar o prinde ceva 🙂

  Apreciază

 • 22. noradamian  |  30 noiembrie 2014 la 21:30

  Somn usor, tuturor! 🙂

  Apreciază

 • 23. noradamian  |  30 noiembrie 2014 la 22:10

  La mulți ani, România!!
  🙂

  Apreciază

 • 24. Bască ilie  |  30 noiembrie 2014 la 22:31

  Somn ușor!
  Nu uitați nimic! 🙂
  *

  Apreciază

 • 25. Bască ilie  |  1 decembrie 2014 la 10:53

  Saluttare, românime! Hai, să trăiești! 🙂
  Un altfel de a face presă la fel. 🙂
  Ion Cristoiu: „Iohannis NU trebuie să renunțe la Dan Mihalache, dacă vrea să facă un altfel de politică”
  *
  Bădia Cristoiu îi critică pe jurnaliștii erijați în sfătuitori ai lui Iohannis:
  „Indiscutabil, jurnaliștii își pot da cu părerea dacă numirea lui Dan Mihalache îl va afecta sau nu pe Klaus Iohannis în materie de capital politic.Dar numai atît”.
  *
  În concluzie:
  -Jurnaliști, nu-i mai dați sfaturi lui Iohannis! Aveți voie să spuneți doar atât: îl va afecta sau nu Dan Mihalache în coastă!

  Numai sfatul lui Cristoiu are voie să se exprime: „Iohannis NU trebuie să renunțe la Dan Mihalache”. 🙂

  PS. Pe mine nu mă afectează sfatul medicului anti-fumat, cu țigara-n gură. Îmi produce același efect ca medicul cu țigara ascunsă.
  Mă afectează numai când mănâncă rahat superior și zice că-i deontologic. Aceeași presă cu altfel de rahat.

  Apreciază

 • 27. Bască ilie  |  1 decembrie 2014 la 11:25

  Fain clipul cu pianistul de la @23!
  Parcă simți altfel imnul României cântat în Diaspora, de când diasporenii și-au redobândit acel altfel de respect, pe deplin meritat pentru cum au știut să se facă auziți în lume și în țară la prezidențiale. Bravo, Ponta! 🙂

  Apreciază

 • 28. noradamian  |  1 decembrie 2014 la 12:06

  La mulți ani România, La mulți ani românilor de pretutindeni! 🙂

  Apreciază

 • 29. noradamian  |  1 decembrie 2014 la 12:08

  Bsk, maestrului Cristoiu îi ies câteodată, prin articole, puii de găină născuți vii! Cariera lui de ziarist a rămas nițel marcată de bulina roșie 🙂

  Apreciază

 • 30. Bască ilie  |  1 decembrie 2014 la 15:15

  Să le urăm mulți ani și criminalilor de la revoluție!
  Imprescriptibilitatea crimelor îi așteaptă și pe ei, în viață.
  Instinctul de conservare al speciei criminale funcționează dinainte de 1990, dar unirea în cuget și simțiri s-a desăvârșit la revoluție în structura de rezistență nomenclaturist-securistă.

  Și rezistă tocmai datorită confiscării fondului informativ arhivat, ascuns și multifuncțional: condiționează, manipulează, șantajează, valorifică, recrutează, reciclează, perpetuează, comandă, stăpânește.
  Să pretinzi dreptate înseamnă (și) să le ceri să se toarne între ei, să se acuze între ei, să se judece între ei.

  Apreciază

 • 31. Bască ilie  |  1 decembrie 2014 la 15:26

  Idem criminalilor de după revoluție.

  Apreciază

 • 32. noradamian  |  1 decembrie 2014 la 17:30

  Sara bună! 🙂 Bsk, după un sfert de secol de dominație, niște legi nou apărute nu mai permit nomenclaturist-securiștilor să conteze pe legea tăcerii… 🙂

  Apreciază

 • 33. noradamian  |  1 decembrie 2014 la 17:31

  La un liceu din Zuoz, o mică localitate din Elveția
  Cristian Sima

  Apropos de sovinismul strainilor fata de romani:
  Astazi la liceul Alpinum, la prinz, s-a servit mamaliga cu brinza si ciuperci si civapcici, niste mici sirbesti, iar pe toate mesele era steagul Roamaniei! Asta in semn de omagiu pentru cei 4 elevi romani ai liceului.Ce fraier ca nu am fost la prinz la masa. Mi-a spus fiica-mea.

  Apreciază

 • 34. Creanga  |  1 decembrie 2014 la 17:35

  La multi ani Romania!

  Apreciază

 • 35. Creanga  |  1 decembrie 2014 la 18:56

  Nu-mi aduc aminte daca painea era veche, stiu ca era rand de numai, se dadea o jumatate de paine de persoana, pe o cartel galbena.
  Fara sa ma intrebe nimeni, imi spun si eu parerea despre votul prin corespondenta. Nu cred ca vor fi mai multi votanti, din contra, poate mai putini. Nu te prezinti la ambasada, consulat in ziua votului, trebuie sa te inscrii pe lista de alegatori, sa primesti un formular, sa votezi, sa trimiti inapoi scrisorica, cam mare bataia de cap. Pana una alta eu nu uit ca Adormescu spunea ca cei din afara tarii nu ar trebui sa voteze pentru ca nu au platit taxe.

  Apreciază

 • 36. noradamian  |  1 decembrie 2014 la 19:42

  Crengulin, la mulți ani românule! 🙂

  Da, nu pare o mare usurare! Iar dacă mai cer si niscaiva adeverințe… 🙄

  Apreciază

 • 37. noradamian  |  1 decembrie 2014 la 19:45

  Dacă în Namibia s-a putut, de ce nu și la noi? Sau, pe când și la noi?

  http://www.gandul.info/international/namibia-a-organizat-primul-vot-electronic-din-africa-masura-luata-pentru-a-preveni-frauda-si-votul-dublu-13672558

  Apreciază

 • 38. Creanga  |  1 decembrie 2014 la 19:54

  Nora @37
  Pai asta e vot electronic cu destul muiat in cerneala, doar inregistrarea votului este electronica, nu se voteaza de acasa folosind calculatorul.

  Apreciază

 • 39. noradamian  |  1 decembrie 2014 la 20:04

  Crengulin, citisem doar titlul! Totusi, stampilarea cu degetul e o pavăză anti-fraudă de luat în calcul. Ca si înregistrarea electronică pe loc.
  🙂

  Oricum, votul electronic (ăla propriu zis) n-ar trebui să fie o problemă la noi, la viitoarele alegeri, cel puțin pentru diaspora.

  Apreciază

 • 40. Bască ilie  |  1 decembrie 2014 la 20:12

  Votul electronic din Namibia nu-i de mirare: oricum sunt avansați.

  Apreciază

 • 41. Bască ilie  |  1 decembrie 2014 la 20:23

  Față de namibieni, noi am rămas niște pudici.
  Dacă te uiți la pieptul unei doamne, o iei peste ochi. 🙂

  Apreciază

 • 42. Bască ilie  |  1 decembrie 2014 la 20:50

  Haideți, nu fiți triști! Am glumit. Va ajunge și la noi votul electronic. Nu va începe cu introducea tușului, ci a morcovului. 🙂

  Apreciază

 • 43. noradamian  |  1 decembrie 2014 la 21:43

  Declarația zilei:

  Traian Băsescu:

  românii au învins televiziunile și politicienii.

  Apreciază

 • 44. noradamian  |  1 decembrie 2014 la 21:51

  Din scrisoarea Cristinei Chiș, o tânără româncă din Paris:

  „„Cred că ne pasă din nou. Simt că, în pofida faptului ca ne este în continuare greaţă de politicieni şi că a urmări ce se întâmplă pe plan politic în România este dezolant, vrem să vedem ce se întâmplă. Suntem mai pregătiţi să urmărim şi ştim cum să îi faultăm atunci când greşesc”, susţine tânăra.

  „Este momentul să spunem clasei politice că noi suntem cei care conducem ţara”

  Apreciază

 • 45. noradamian  |  1 decembrie 2014 la 21:54

  Noapte bună, prieteni! 🙂

  Apreciază

 • 46. Bască ilie  |  1 decembrie 2014 la 22:02

  Somn ușor! 🙂

  Apreciază

 • 47. Creanga  |  1 decembrie 2014 la 22:23

  Somn usor. cu gandul la tricolor!

  Apreciază

 • 48. Bască ilie  |  2 decembrie 2014 la 10:28

  Saluttare!
  Sindromul soldatului caută vatră luminoasă. 🙂
  Se (re)găsește în forțele pro-europene moldovenești. Scorul final, în raport cu putiniștii, va fi foarte apropiat de rezultatul prezidențialelor Iohannis-Ponta:
  54,3% – 45,7% (plus/minus 0,3%)

  Apreciază

 • 49. Bască ilie  |  2 decembrie 2014 la 11:46

  Ghici în ce crede Ponta când zice că nu crede?
  (sau ce înseamnă a nu crede în ce vezi)
  „Ponta NU cedează nici în ceasul al 13-lea: NU cred în mai multe secții de vot în Diaspora”
  *
  http://www.reportervirtual.ro/2014/12/ponta-nu-cedeaza-nici-in-ceasul-al-13-lea-nu-cred-in-mai-multe-sectii-de-vot-in-diaspora.html

  Apreciază

 • 50. Bască ilie  |  2 decembrie 2014 la 13:21

  Ponta:
  „Evident că nu a avut nimeni, la nivel guvernamental, nicio intenție să blocheze votul în diaspora. Dovada? A fost același număr de secții ca și în anul 2009, dar prin schimbarea procedurilor au votat de trei ori mai multi români”.

  E același mincinos împuțit.
  Dovada? Dovada se află în primul tur, nu al doilea (el sare țanțos, de la cauza din 2 nov, direct la al doilea tur din 16 nov, unde se află de fapt efectul, nicidecum dovada lui)

  Fondul cauzei se află în primul tur: niciodată -din 1990 până acum – nu s-a mai înregistrat în turul al doilea la prezidențiale o prezență mai mare decât în primul tur.

  „A fost același număr de secții ca și în anul 2009”, însă comparația cu precedentele alegeri are sens numai pentru primul tur ( în 2009 au votat 95.000 în străinătate), or creșterea prezenței în 2014 până la circa 150.000 nu-i de trei ori mai mare (doar cu încă jumătate, însă deja semnala interesul crescut al românilor din diaspora pentru aceste alegeri, față de 2009, dar asta nu ar fi condus la creșterea excepțională și nemaipomenită a prezenței în turul doi (nu doar în diaspora, ci și în țară) dacă n-ar fi existat cauza numită mitomaniacul Ponta. Omul care a sfințit locul prostului din seara de 2 nov, cu declarația lui de pomină istorică :
  „Uite ce i-am tras-o Diasporei, n-a mai fraudat azi ca-n 2009!”

  PS. De ce credeți că nu se duce Ponta cu comparațiile și-n 2004? (cu toate că folosește pluralul în al doilea răspuns din link, în „precedentele alegeri” : „Pur si simplu am considerat în mod total eronat că nu vor fi semnificativ mai multi votanți decât la precedentele alegeri,…”)
  Pentru că în 2009 numărul secțiilor de votare din Diaspora s-a dublat față de 2004.
  Se eschivează, nu-i convine să se observe ce pregătit era de pe atunci PSD-ul pentru victoria lui Bombo.
  Îi pregătise și primul mandat de 5 ani. 🙂

  Apreciază

 • 51. Bască ilie  |  2 decembrie 2014 la 13:47

  Evident, „schimbarea procedurilor” – amintită de mincinosul incurabil- se include în cauza aceluiași prin tur exclusiv [reducerea personalului, a nr. de ștampile și pierderea enormă de timp cu completarea formularului-frână (complet inutil în diaspora)], dar mitomaniacul le sare și le trage (cu alt înțeles) tot spre turul doi.
  După provocarea înfăptuită, deja era prea târziu în turul doi pentru Ponta, adică Diaspora își îndeplinise deja menirea de performanță prin mobilizarea electoratului din țară, iar dovada se vede din satelit: nu a fost determinant câte voturi mai adunau efectiv diasporenii în turul doi. 🙂

  Desigur, admirabilă triplarea numărului de voturi ale Diaporei în turul doi! – ca o binemeritată coroniță pentru isprava lor, transmisă deja în țară în cele două săptămâni dinainte de 16 nov – dar este evident că circa 300.000-450.000 de voturi supliment sunt o parte a milionului obținut de Iohannis peste Ponta în finală (în afară de alte două milioane în plus, față de sub trei milioane ale aceluiași Iohannis din primul tur)

  Apreciază

 • 52. noradamian  |  2 decembrie 2014 la 15:28

  Ziua bună! Bsk, individul ăsta e făcut din minciună asa că n-are cum să se schimbe chiar dacă i-ar fi turnate toate dovezile-n cap. Și sper să-i fie turnate! 🙂

  Apreciază

 • 53. noradamian  |  2 decembrie 2014 la 15:35

  A comis atâtea gogomănii care l-au răsturnat, cu partid cu tot, încât circulă teoria c-a fost infiltrat anume în pesede ca să-l termine! toate astea ar trebui consemnate într-un manual al performanțelor absurdului 🙂

  Apreciază

 • 54. Bască ilie  |  2 decembrie 2014 la 15:55

  Nora,
  Din câte îmi amintesc de la prezidențialele din 2009, diasporenii primeau formularul de completat înainte să intre în încăperea de votare popriu-zisă ( dacă nu era o antecameră, se forma un ante-țarc 🙂 pentru oamenii din capul cozii). Acum, în primul tur i-a obligat să obstrucționeze accesul cursiv la cabina de vot, prin completarea direct pe masa membrilor secției de votare. Plus așteptarea eliberării unei ștampile, plus personalul redus (refăcut numeric doar în turul doi). E prea mult să mai aibă tupeul să afirme acum: „Evident că nu a avut nimeni, la nivel guvernamental, nicio intenție să blocheze votul în diaspora”.

  Apreciază

 • 55. Bască ilie  |  2 decembrie 2014 la 16:13

  Păstrarea aceluiași număr de secții de votare în Diaspora nu este relevantă în sensul conservării acelorași condiții de votare din 2009, ci doar manipulatoare, fiindcă, pe lângă piedicile noi și edificatoare, locul unor secții a fost schimbat. Chiar și renumita secție pariziană în care Baconschi era acuzat de numărul suspect de mare al votanților (inventaseră socoteala imposibilă după nr. de secunde necesare unui votant), a apărut acum în două secții diferite, fiecare cu câte un nr. de voturi înregistrate peste cel al secției din 2009. Secția a doua, nou-născută, înseamnă eliminarea unei secții din altă parte (am citit și despre mutarea unor secții în vad mai izolat)

  Apreciază

 • 56. Bască ilie  |  2 decembrie 2014 la 16:36

  Vatra luminoasă e întunecată rău de același macovism, incompatibil cu starea neadaptaților la un orizont de reorientare în timp și spațiu.
  Luminița zace palidă la capătul puterilor cerebelului. 🙂

  Apreciază

 • 57. Bască ilie  |  2 decembrie 2014 la 16:45

  Altă flacără roșie a adevărului.
  Hotnews:
  SURSE Cum a justificat Liviu Dragnea pierderea alegerilor si ce a spus despre „butoanele mari”

  Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a negat sambata ca ar fi dat vina pe americani pentru pierderea alegerilor, insa surse apropiate discutiilor de joi din interiorul partidului au redat pentru HotNews.ro cat mai fidel declaratiile acestuia. Liviu Dragnea le-ar fi spus baronilor partidului ca tot ce s-a intamplat in online nu a fost o chestiune fireasca si a fost cu siguranta influentata de „cei care detin butoanele mari”. Din discutie a rezultat ca ar fi vorba de Google si Facebook. Potrivit surselor HotNews.ro, catre sfarsitul discutiilor, cand s-a ajuns la excluderi, Dragnea a spus ca Mircea Geoana a mers la Ambasada Statelor Unite la Bucuresti sa-i parasca pe Victor Ponta si pe Liviu Dragnea ca „nu sunt lideri buni”.
  *
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-18725019-surse-cum-justificat-liviu-dragnea-pierderea-alegerilor-spus-despre-butoanele-mari.htm

  Apreciază

 • 58. noradamian  |  2 decembrie 2014 la 16:51

  Bsk, îl ajung din urmă urâciunile și tablagiul nu se lasă, îi dă înainte cu cu refrenele găunoase din campanie!
  Realitatea ficțională a învățământului cu „tablete” vs realitatea dureroasă din scoli:
  „Bucuresti la şcoala din Panduri, I.G. Duca, o fetita s-a accidentat grav si se afla la spital pentru ca in aceasta scoala, orele de sport se tin pe….holurile scolii care sunt de ciment; orele nu se tin in sala de sport pentru ca directorul se pare ca a inscris din lacomie [ spagi ] mai multi copii la clasa pregatitoare asa ca in sala de sport se tin ore de curs iar elevii fac sport pe holuri , in toalete….Romania mizerabila a anului 2015!
  Il astept pe dl. Octav Fulger tatal fetitei accidentate sa ne scrie pentru ca il vom ajuta sa dea in judecata Guvernul, Ministerul Educatiei, conducerea scolii Duca sa le ceara daune acestor gunoaie care isi bat joc de copiii nostri” (Iulian Urban)

  Apreciază

 • 59. Bască ilie  |  2 decembrie 2014 la 16:57

  În completare la anteriorul @57, vă reamintesc o postare recentă și interesantă a lui Barbu Mateescu. A demonstrat cu cifre contribuția însemnată a voturilor din mediul rural și cumularea a 40% din voturile lui Iohannis în turul doi din numai 8 județe.
  Asta înseamnă, combinat cu flacăra roșie de la @57, adevărul despre bătaia „butoanelor mari” pe mediul periculos al țaței Safta și al lui badea Ion, ascunși între Cucuieții din Vale și Adâncata din Deal. 🙂

  Apreciază

 • 61. Bască ilie  |  2 decembrie 2014 la 17:16

  @60
  Cinste lor, simpatici și răi!
  Nora, reiese legătura între butoane și americani. 🙂

  Apreciază

 • 62. Bască ilie  |  2 decembrie 2014 la 17:32

  Nora,
  Uite o indicație pentru macoviști (macoveiști), de luat în considerație!

  Ce-i macoveismul?
  Pora:
  -Adică e forma radicală a băsismului, nu?
  Băsescu:
  -Nu, e forma prostească a băsismului. 🙂

  PS. Nora, e limpede, nu?
  -Să nu ne mai prostim cu băsismul! 🙂
  *
  http://www.paginadepolitica.ro/basescu-ciocnire-cu-macoveista-pora-macovei-despre-basism-fara-udrea/

  Apreciază

 • 63. noradamian  |  2 decembrie 2014 la 18:01

  Am apreciat, în schimb, comentariul lui MM din studio.
  Oricum, e regretabil faptul că un diferend personal între două figuri publice de excepție a devenit motiv de războieli inter-tabere (ambele cu o doză de extremism, de altfel) N-am intrat și nu voi intra pe frontul ăsta păgubos, tocmai fiindcă nu agreez extremele. chiar dacă cunosc, ca mulți alții, cauzele răfuielilor.

  Apreciază

 • 64. Bască ilie  |  2 decembrie 2014 la 18:21

  (ambele cu o doză de extremism, de altfel)
  Nu mă simt printre extremiști, dimpotrivă, am fost suspectat de udrism și nici acum n-am de unde să mă laud cu vreo paletă de insulte la adresa Elenei Udrea sau a lui Traian Băsescu.

  Motivul este foarte simplu: am considerat că opțiunea mea independentă nu depinde de opiniile celorlalți și mai ales nu mi-am propus să le schimb opțiunea arătându-le că sunt mai proști ca mine sau că ei susțin niște incapabili.

  În schimb, am reacționat când atotcunoscătorii cu aptitudini de manipulatori mi-au insultat urechea și opțiunea, procedând exact invers decât am menționat în motivul de mai înainte, dar tot n-am apelat la discreditarea aleșilor lor.

  Apreciază

 • 65. Bască ilie  |  2 decembrie 2014 la 18:31

  Nu mai spun cât și cum am susținut egalitatea de șanse între toți candidații la prezidențiale – în primul tur – în concordanță cu interesul prezidențiabilului Cristian Diaconescu.

  Apreciază

 • 66. noradamian  |  2 decembrie 2014 la 18:34

  Bsk, important e că n-ai căzut în ispita discreditării alesilor lor, chiar dacă niste soldăței fără vatră ți-au insultat opțiunea 🙂

  în ce mă priveste, pentru a nu irosi energie în eforturi inutile, prefer să trec peste zonele angajate în smotoceli partizane de pe frontul ăsta 🙂

  Apreciază

 • 67. Bască ilie  |  2 decembrie 2014 la 18:44

  Asta nu înseamnă că m-aș aștepta de la atotcuprinzătorii pro-Udrea sau pro-Băsescu, menționați anterior (se subînțelege, sper, nu m-am referit la pesediști sau peneliști), să se vindece de obsesia „Monica Macovei, proasta s(t)atului!”. Printre sentimentele de dezgust și compătimire, reușesc să-mi stârnească și zâmbete.

  Apreciază

 • 68. Bască ilie  |  2 decembrie 2014 la 18:53

  Nora,
  Nu vor reuși să-mi influențeze convingerile nici măcar atunci când am motive să-i să-mi exprim punctul de vedere în favoarea lui Traian Băsescu. 🙂 Apreciez și voi aprecia meritele sale de câte ori se impune sau se nimerește tema de discuție.
  Nu vrei dovezi în acest sens, nu-i așa? 🙂

  Apreciază

 • 69. Bască ilie  |  2 decembrie 2014 la 18:58

  Bineînțeles, când vreau și mă consider motivat, mai fluier. 🙂

  Apreciază

 • 70. Bască ilie  |  2 decembrie 2014 la 19:15

  Azi dimineață, în primele 5 secunde de după trezire, mi-am amintit că azi e ziua celui mai bun prieten al meu din toată Canada. 🙂
  Am zâmbit un pic, gândindu-mă că nu mi-am ramolit toată memoria.
  După 5 minute am pus mâna pe telefon, să-l felicit.
  În următoarele 5 secunde, am pus telefonul jos.
  N-am mai zâmbit. 🙂
  Mi-am dat seama de primele mele simptome memorabile de ramolire, din cauza diferenței de fus orar. În schimb, s-a amuzat prietenul meu la prânz, după ora României. 🙂

  Apreciază

 • 71. Bască ilie  |  2 decembrie 2014 la 19:18

  Noapte bună!
  Nu uitați nimic! 🙂
  *

  Apreciază

 • 72. noradamian  |  2 decembrie 2014 la 19:33

  Bsk, gând la gând: fluieratul cu rost face diferența! 🙂

  Apreciază

 • 73. Creanga  |  2 decembrie 2014 la 19:55

  Seara buna!
  Cum bine spune Bsk, Canada e in urma cu cel putin 7 ore.
  Basismul musical:

  Apreciază

 • 74. Creanga  |  2 decembrie 2014 la 20:04

  De cand sunt in Canada, s-a intamplat de cateva ori sa fiu sunat dimineata pe la 4-5, nu, nu era urgenta, uitasera de fusul orar. 🙂

  Apreciază

 • 75. noradamian  |  2 decembrie 2014 la 20:14

  Crengulin, ziua bună ( asta ca să fiu în ton cu ora de-acolo 🙂 )

  E tot o muzică, politica noastră, doar că uneori, circulând prin lumea netului ai impresia că sunetele o iau pe arătură 🙂

  Apreciază

 • 76. noradamian  |  2 decembrie 2014 la 20:17

  Pe net nu se simte prea tare diferența de fus orar, mesajele și comenturile asteaptă răbdătoare să se trezească adrisanții 🙂

  Apreciază

 • 77. noradamian  |  2 decembrie 2014 la 20:19

  Somn usor, prieteni! 🙂

  Apreciază

 • 78. Creanga  |  2 decembrie 2014 la 20:21

  Nora, eu care sunt un mare optimist citesc cu mirare articolele inflacarate in care se spune ca nu se mai poate, ca le este frica de strada, ca nimic nu va mai fi la fel, etc. Sigur ca se poate, dar trebuie construit ceva, nu pica nimic din cer.
  Cam repede ne-ai trimis la culcare. 🙂

  Apreciază

 • 79. noradamian  |  2 decembrie 2014 la 20:47

  Cengulin, deh, oboseala după campanie! 🙂 Plus că deja am intrat în luna sărbătorilor! Mă gândesc ca din 2015 să mai plantăm și câte ceva diferit (povesti, povestiri, de-astea) dacă ne regăsim dispoziția și disponibilitatea 🙂

  Apreciază

 • 80. Creanga  |  2 decembrie 2014 la 22:31

  Da Nora, ne apucam de plantat la anul, doar sa nu fie solul inghetat. 🙂
  Un articol bun al unui bun cunoscator ce se si implica:

  http://www.contributors.ro/economie/zmeul-%C8%99i-buzduganul-sau-a1-sibiu-%E2%80%93-pite%C8%99ti-maxima-urgen%C8%9Ba/

  Apreciază

 • 81. Bască ilie  |  2 decembrie 2014 la 23:31

  Acum am citit de la bădia Cristoiu cum a născut el direct o găină moartă-n coteț.
  Cică ar fi planul B: debarcarea lui Ponta prin suspendarea premierului cu mâna lui Iohannis, anunțată de președintele nou ales odată cu nemulțumirea sa față de rămânerea în funcție a celor vinovați de blocarea dreptului de vot în Diaspora.
  Planul descoperit în coteț de Ion Cristoiu, presupune 2 etape:
  1. Începerea urmăririi penale împotriva lui Ponta (după sesizarea depusă de Monica Macovei)
  2. Automat suspendarea lui Ponta și înlocuirea lui cu Maior sau Geoană.
  Fals, aiuristic, aberant, în afara unor reguli simple !
  1. Dacă ar exista o majoritate a camerei deputaților dispusă să ceară începerea urmăririi penale împotriva lui Ponta, mai simplu ar demite direct guvernul Ponta (mai adună câțiva senatori, pe aceeași poftă pesedistă de a-l dărâma de Ponta); fără să mai intervină pe traseu parchetul pentru obținerea cererii de urmărire penală de la cameră, fără alte complicații de provizorat cu suspendare din funcția de premier. Trântit direct, dar de unde o asemenea majoritate în camera deputaților? Aiurea!

  2. Presupusa suspendare a premierului nu conduce la desemnarea unui alt premier sau candidat de premier de la Cotroceni, ci la numirea unui interimar dintre ceilalți membri ai guvernului Ponta. Suspendarea nu înseamnă pierderea funcției de premier, cu numai a dreptului de exercitare a funcției pe durata suspendării. Nu s-ar elibera niciun loc de premier pentru Geoană sau Maior.

  Vise, bade!
  După găina moartă din coteț, plânge și cocoșul de atâta
  rușinică-rușinică! 🙂

  Constituție: Art. 107, alin, 3)
  „Dacă primul-ministru se află în una dintre situaţiile prevăzute la articolul 106, cu excepţia revocării, sau este în imposibilitate de a-şi exercita atribuţiile, Preşedintele României va desemna UN ALT MEMRU al Guvernului ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile primului-ministru, până la formarea noului Guvern. Interimatul, pe perioada imposibilităţii exercitării atribuţiilor, încetează dacă primul-ministru îşi reia activitatea în Guvern”.

  http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-duminica-30-noiembrie-2014-dupa-esuarea-planului-a-s-a-trecut-la-planul-b-suspendarea-lui-victor-ponta-ca-urmare-a-unei-anchete-penale/

  Apreciază

 • 82. Bască ilie  |  3 decembrie 2014 la 00:30

  Iaca și planul E! 🙂
  „UPDATE Mircea Geoana: Planul opozitiei, alegeri anticipate in urma protestelor de strada / Iliescu m-a facut prostanac / Ponta nu are coeficientul de mutra”
  Planurile C și D au fost divulgate de Blaga azi dimineață la Gândul-live: moțiunea de cenzură, după refuzul opoziției de a vota proiectul de buget, și respectiv alegeri anticipate.
  Mișună majoritățile parlamentare gata să-și facă seppuku, 🙂
  *
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-18728310-mircea-geoana-planul-opozitiei-alegeri-anticipate-urma-protestelor-strada-iliescu-facut-prostanac-ponta-nu-are-coeficientul-mutra.htm

  Apreciază

 • 83. Bască ilie  |  3 decembrie 2014 la 00:51

  Cred c-ar fi posibil mai degrabă planul F de la „Fugi, Ponta!”, adică o promisiune solemnă a președintelui nou-ales că va propune un alt candidat de premier tot de la PSD, dacă Ponta demisionează (așa cum a declarat și Ponta c-ar accepta să plece cu această condiție promisă de Iohannis)
  Merită oricum încercată de Iohannis, după instalare la Cotroceni, fiindcă, în cel mai rău caz, ar fi un test al mitomanului. În cel mai fericit caz, alt premier (chiar și PSD-ist) n-are cum să dăuneze la fel de grav sănătății bolnavului numit șef la spitalul de nebuni politici „Victoria”. 🙂

  Apreciază

 • 84. Bască ilie  |  3 decembrie 2014 la 01:03

  Somn ușor!
  Nu uitați să țineți minte tot ce ne leagă! 🙂 De ex, DNA-ul. 🙂
  *

  Apreciază

 • 85. ovidiu  |  3 decembrie 2014 la 11:14

  Bună dimineața,
  Nici nu aș fi putut spune mai bine:
  http://www.contributors.ro/editorial/portret-de-președinte-la-capat-de-mandat/

  Apreciază

 • 86. ovidiu  |  3 decembrie 2014 la 11:19

  Bsk,
  Cristoiu să nu știe la etatea lui niște lucruri elementare? Zici că lucrează la Libertatea sau Click.

  Apreciază

 • 87. Bască ilie  |  3 decembrie 2014 la 12:12

  Saluttare!
  @Ovidiu-85
  Un portret fundamentat și meritat de TB, chiar dacă autorul, de altfel cu un condei mai mult decât admirabil, suferă un pic de selecție preferențială a evenimentelor trecute prin cei 10 ani de mandat.
  Un portret potrivit pentru președintele trecător prin gloria apogeului politic.
  Sportivii memorabili știu să se retragă în plină glorie, nu departe de apogeul nerepetabil, și astfel evită suferința ulterioară a jocului zadarnic sub nivelul ștachetei vremurilor apuse.
  A fi sau a nu ști unde-i apogeul!
  Aceasta-i dilema existențială a performerului. 🙂

  Apreciază

 • 88. Bască ilie  |  3 decembrie 2014 la 12:42

  Replica anului (după altă apreciere) sau replica zilei:
  Realitatea bate filmul – Basescu, Macovei si Udrea
  *
  De aceasta data, gluma zilei consemneaza o intamplare reala: Monica Macovei a avut o replica de zile mari dupa ce presedintele Traian Basescu a afirmat ca „macoveismul” este o ” forma prosteasca a basismului”, o „forma extremista, cu care nu ai ce sa faci”.

  Basescu a facut aceste remarci luni, cu ocazia receptiei de la Cotroceni prilejuita de ziua nationala a Romaniei.

  Monica Macovei a facut lumina cateva ore mai tarziu, la B1 TV: „Macoveismul este basismul fara Udrea”

  http://life.hotnews.ro/stiri-fun-18729327-replica-zilei-realitatea-bate-filmul-basescu-macovei-udrea.htm

  Apreciază

 • 89. Bască ilie  |  3 decembrie 2014 la 12:58

  -Bă, seismul bunului-simț e băseismul susținut de un prost ca mine, jignit de președintele căruia îi mulțumesc pentru apreciere.

  Subsemnatul, sectant macovist, cu bască și fără bască, îmi întorc și celălalt obraz în fața președintelui Băsescu, înainte să-i întorc și curul.

  Apreciază

 • 90. ovidiu  |  3 decembrie 2014 la 13:39

  Excelent i-a întors-o Macovei.
  Și acum cred că-l ustură pe pirat.
  Îi doresc Monicăi un viitor cât mai strălucit.

  Apreciază

 • 91. noradamian  |  3 decembrie 2014 la 16:32

  Salut! n-as vrea să par infatuată, dar replica, remarcabilă, a Monicăi Macovei ( căreia si eu îi doresc, ca si voi, un viitor politic în folosul țării) e anticipată de o juma de ani, aici : https://noradamian.wordpress.com/2014/06/09/basism-macovism-si-udrism/

  Cu toată timpuria mea revoltă față de efectul nociv al Elenei Udrea în PMP („efectul fluturelui cap de mort” -ceva scris cam în aceeasi perioadă) semnalată ca greșeală uriasă cu efecte distructive) și deși dezavuez postura din care TB refuză și acum, să iasă, n-am întors și n-o să-i întorc curul. E clar că va rămâne cu pata asta, dar tot atât de clar (după mine) e că va avea locul bine meritat pentru tot ce a reusit să facă în cele 2 mandate duse până la capăt.

  Apreciază

 • 92. Bască ilie  |  3 decembrie 2014 la 18:39

  @Nora
  Nu-mi fac planuri să ne imităm unii pe alții. 🙂
  Când întrecerea electorală (oarecum tolerabilă până la un anumit punct al intereselor sau stărilor emoționale ale competitorilor și ale susținătorilor) se încheie, dar mizeria continuă și în plus sare, de la cel tolerat, la gâtul susținătorilor Monicăi Macovei, doar ca să-i insulte (dacă găsești altă explicație a trimiterii lui TB la prostia macoviștilor, poate mi-o zici și mie, să nu mor mai prost), te rog, lasă-mi și mie dreptul la replică fluierată!
  Nu sunt obedientul nimănui și în niciun caz nu înțeleg să-mi judece sau să-mi insulte cineva, chiar dacă se numește TB, alegerea de a fi macovist, de parcă i-aș fi dator sau sclav pe viață din cauza unui pretins grad de rudenie cu băseismul. Pe gândirea și libertățile mele nu deține nimeni monopolul.

  Apreciază

 • 93. noradamian  |  3 decembrie 2014 la 20:06

  Bsk, dezagreabil războiul între ei și f. dezagreabilă observația lui TB, dar eu n-o iau personal. N-am luat personal niciodată greselile și compromisurile, voite sau mai puțin, ale niciunuia din ei. Pe Macovei n-am criticat-o nici în glumă, desi au fost existat momente când eram în dezacord cu poziționarea ei politică, socotind, pe de o parte, că astea-s aspecte insignifiante față de reușitele ei, iar pe de alta, că nu are un suport electoral la fel de consolidat ca al lui TB și c-aș vrea mult să nu dea înapoi. N-am trecut, în schimb, peste niciuna din greșelile ori scăderile lui TB, fără să mă dezic însă, de băsism. Le-am tratat, fie cu duritate, fie în registru de pamflet, socotind că pe lângă rezistență și calitățile de lider care l-au consacrat (viziune, o natură mai flexibilă) a făcut tot ce era posibil și imposibil pentru a se împotrivi sistemului și că semnalarea ar trebui să aibă, în cazul lui, un efect pozitiv.

  Apreciază

 • 94. Bască ilie  |  3 decembrie 2014 la 20:36

  OK să n-o iei personal.
  Eu am încercat și n-am reușit.
  Rămân la ultimul capăt de cerere, exprimat și preferat de băseism: băsescurismul. 🙂

  Apreciază

 • 95. noradamian  |  3 decembrie 2014 la 20:50

  Bsk, nu-s în zona respectivă,. Nu-s în nici o zonă de …curism. Fiindcă orice zonă de asta trimite la soldăței. Am făcut mereu campanie anti-pupincurism 🙂

  Apreciază

 • 96. Bască ilie  |  4 decembrie 2014 la 08:55

  @Nora-95 (aseară n-am mai trecut pe-aici înainte de somn)
  Fără doar și poate sunt de acord cu tine în privința non-pupingului.
  N-am deloc conștiința încărcată de propagandă sau activism pro-Macovei; m-am exprimat anterior numai din poziția votantului, m-am referit strict la opțiunea de vot și la durata limitată a meciului electoral (la sfârșitul meciului, mai sinceri, mai printre nervi, jucătorii își dau mâna sau își schimbă tricourile, în semn de pace și sportivitate; când continuă să se scuipe după fluierul de final, îi domină resentimentele nesportive, rivalitatea scăpată în afara limitelor de confruntare competițională sau alte lacune de viață și educație nesportive 🙂 ).
  Până și marele învins, cârlanul Ponta, a conștientizat capătul luptei și a găsit resurse să-și felicite învingătorul; n-am observat să fi persistat în exteriorizarea obsesiilor electorale (nu avem motive să credem că le-ar fi uitat); până și în mintea lui prematură, a realizat existența unei limite peste care nu-și mai are rostul expunerea post-competițională; după o luptă aprigă, epuizantă – printre rănile linse și alte planuri amăgitoare – o pauze de reculegere sau refacere mentală nu-i dăunează nici învingătorului. 🙂
  Nu-mi amintesc să fi adus în Grădină pe durata campaniei electorale nici cât degetele de la o mână linkuri, fraze sau vorbe de-ale MM; n-am dat indicații obsesive despre locurile pe unde urmează să apară pentru interviuri, emisiuni tv sau alte misiuni electorale; n-am aptitudinile fanaticului pierdut în și din cauza candidatului preferat; nu-ți mai reamintesc singura excepție (de la europarlamentare) în care am avut neinspirația să-mi fac cunoscută opțiunea înainte de scrutin, în rest ne-am propus să ne impunem micuța regulă a decenței în tăcere, tocmai pentru prevenirea interpretărilor legate de arta puping-curismului, pe care îl consider dezonorant în primul rând pentru candidatul susținut de noi (pentru faptele sale de-a lungul timpului probator, în locul vorbelor ocazionale, doar din timpul campaniilor de gargară).

  Apreciază

 • 97. noradamian  |  4 decembrie 2014 la 12:10

  Ziua bună! Bsk, stiam asta 🙂 ! Comentul meu a fost unul de apărare, de fapt, de reafirmare a poziției mele critice obișnuite, neafectată de luptele între tabere de partizani. Nici vorbă de acuze, fie ele si aluzive.

  ps. eu zic c-am susținut aceleasi lucruri. am adus și fapte&declarații publice legate de candidați si interpretări când le-am considerat în concordanță cu ce gândeam.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 935.967 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.455 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 935.967 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: