„O analiză a acestor cauze nu este suficientă ”

19 decembrie 2014 at 07:27 64 comentarii

14 noiembrie 2014, Klaus Iohannis discurs în campanie: „Trebuie să înțelegem că o Românie în care politicieni și oameni de afaceri se unesc într-o alianță nocivă pentru a devasta bugetul public este o România asasinată. Nu trebuie să ne ferim de aceste imagini și nici de această etichetă. Ele arată de fapt cum am ajuns ca societate, unde suntem și, mai ales, cât de urgentă trebuie să fie schimbarea”.

17 decembrie 2014, Klaus Iohannis, președinte ales, recomandă PNL ca-n locul lăsat vacant ca urmare a victoriei sale în alegeri, să fie aleasă la conducerea partidului deputata Alina Gorghiu.

Politic, Alina Gorghiu s-a făcut cunoscută în februarie când împreună cu cinci colegi parlamentari a depus la Senat propunerea de legiferare a trecerii Oficiului Național al Registrului Comerțului de la Ministerul Justiției în parohia Camerei Naționale de Comerț și Industrie. Deputata liberală, membră a Curții de Arbitraj Internațional pe lângă Camera de Comerț, dădea curs astfel doleanței șefului CCIR, liberalul Mihail Vlasov, care le ceruse președinților de camere din teritoriu să susțină această „nevoie”. Nevoia fiind de cei peste 100 milioane anual plus activele Registrului, totalul afacerii ridicându-se la vreo 240 milioane lei. (Nu prea mult: România un pic asasinată.) Declarată neconstituțională de CCR, legea Gorghiu&comp a fost totuși, avizată pozitiv de Consiliul Legislativ, considerându-se că, dacă şefii registrului sunt numiţi de stat, e legal. Din fericire, nouă directori din teritoriu au refuzat, declarând că Registrul Comerțului ar deveni, legal, „instrumentul discreţionar de şantaj şi manipulare al preşedintelui Camerei de Comerţ”.

Monica Macovei, februarie 2014: „In niciun stat membru din UE Registrul Comertului nu se afla la o organizatie privată. In două țări e la Camera de Comerț, dar acolo Camera este instituție publică. O astfel de decizie ar risca sa declanșeze imediat o procedura de infringement împotriva Romaniei”.

În prezent, domnul Mihail Vlasov face pușcărie pentru corupție. Iar doamna Alina Gorghiu tocmai a fost aleasă ca președintă a PNL.

14 noiembrie, 2014 Klaus Iohannis, discurs de campanie:
…”O analiză a acestor cauze nu este suficientă pentru a înlătura efectele. Pentru aceasta este necesar un amplu proces de asanare a clasei politice și de mult curaj și instransigență din partea tuturor instituțiilor responsabile. Nu cred că e imposibil, e doar greu. Și asta e motivul pentru care cer cetățenilor României, societății civile, profesioniștilor și instituțiilor să se mobilizeze exemplar”

 

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , .

Clasa Extremiștilor „Punct și de la capăt”

64 comentarii Add your own

 • 1. racoltapetru6  |  19 decembrie 2014 la 08:03

  Să fie vorba de o discriminare pozitivă sau o recompensă pentru munca depusă în campania electorală? Că oarece e!

  Apreciază

 • 2. noradamian  |  19 decembrie 2014 la 08:12

  Orice ar fi, Petru, nu bate cu ce a promis în campanie. Vorba aia: „ia-te bine cu norodul până treci podul”…

  Să nu tragem concluzii definitive, încă, dar musai să observăm. „Pas cu pas” 🙂

  Apreciază

 • 3. noradamian  |  19 decembrie 2014 la 08:31

  „PNL trăiește în ficțiune. Încă nu a înțeles că e persoană juridică de interes PUBLIC, iar nu privat, și că Justiția are toată legitimitatea să se bage în „bucătăria” partidului.”

  http://inpolitics.ro/pnl-risca-radierea-din-rindul-partidelor-gorghiu-aleasa-ilegal_18428998.html

  Apreciat de 1 persoană

 • 4. oldhashu  |  19 decembrie 2014 la 10:16

  Nora, servus! 🙂

  Nu e prima oară, a mai fost și depinde de noi dacă va mai fi:

  http://www.povesticutalc.ro/fabule-Vulpea-liberala.html

  Apreciază

 • 5. noradamian  |  19 decembrie 2014 la 13:28

  Old, servus! 🙂 Mereu actual. Fabulele nu-și pierd tâlcul. Dar nici noi n-om mai fi aceiasi. 🙂

  Apreciază

 • 6. Bască ilie  |  19 decembrie 2014 la 16:05

  Saluttare!
  Eu, unul, mă consider norocos că nu-s în locul noului președinte Iohannis. 🙂
  Dacă aș fi, m-aș gândi de trei ori pe zi – în fiecare zi, până la 01 decembrie 2016, inclusiv 🙂 – ce se va alege din mandatul început și din guvernarea visată de PNL, dacă actuala majoritate parlamentară (motive se găsesc de nicăieri și de oriunde) îl va suspenda din funcție cu 2-3 zile înainte de alegerile parlamentare?

  Doar presupunem, nu dăm cu ciomagul, poate vedem unde apare ceva perfectibil sau măcar observăm de cine și de ce anume va depinde ironia sorții. 🙂

  Al doilea om în stat – Tăriceanu – își va vedea visul de interimar împlinit la Cotroceni, după regula sorții ironice: nu-i pentru cine se pregătește (piratul), ci pentru cine se nimerește (plecatul). Până când?
  Cel puțin până la aflarea rezultatului de la referendumul de demitere. De Sfântu Vasile, duminică 01.01.2017, nu-i zi propice de votat la referendum, să nu se riște invalidarea cu prezența mai mică de 30%. Ne ducem duminica următoare- 08.01.2017- ca să-și petreacă și președintele Tăriceanu Revelionul în tihnă. 🙂 Guvernul Ponta IV va ști să mute un pic mai la vale data alegerilor parlamentare și data suspendării președintelui nou plecat.

  Vom avea două rezultate posibile:
  1. Iohannis NU va fi demis la referendum, dar între timp, pe la 10-15 dec. 2016, guvernul Ponta IV va fi fost deja înlocuit de guvernul Ponta V ori de alt PSD-1 sau va rămâne în continuare Ponta IV.

  2. Iohannis va fi demis la referendum și între timp, pe la 10-15 dec. 2016, guvernul Ponta IV va fi fost deja înlocuit de guvernul Ponta V ori de alt PSD-1 sau va rămâne în continuare Ponta IV. 🙂

  De cine și de ce ar depinde soarta lui Iohannis?
  De două miracole la rând :
  A. O majoritate parlamentară PNL-istă la alegerile din dec. 2016
  B. Un referendum de respingere a demiterii în ianuarie 2017.

  Cu cât Iohannis va dezămăgi recentul miracol, cui atât îi vor scădea șansele să mai amăgească alte două miracole din jurul Revelionului 2017.

  Apreciază

 • 7. Bască ilie  |  19 decembrie 2014 la 16:22

  La sărbătorile de iarnă 2016 – 2017, președinte venit unde va fi fost plecat?
  Cu sorcova vesela. 🙂
  Ori pentru PSD încercarea moarte n-are, ori pentru PNL și Iohannis alegerile prezidențiale anticipate, din primăvara anului 2017, vor avea nevoie de al treilea miracol, C. Ce îl împiedică pe guvernul Ponta să încerce să organizeze mai multe alegeri cu oferte electorale reformate? 🙂

  Apreciază

 • 8. Bască ilie  |  19 decembrie 2014 la 16:51

  Fără o majoritate parlamentară PNL-istă, după alegerile din dec. 2016, PNL nu va pupa oricum guvernarea în legislatura 2016-2020.
  Până atunci să nu uităm de alegerile locale din vara 2016, organizate tot de PSD și numai în țară, cu românii din Diaspora spectatori de la distanță!
  Primarii de mâine pentru poimâine, cel puțin.

  Apreciază

 • 9. noradamian  |  19 decembrie 2014 la 17:03

  Salut, Bsk! 🙂 După actualele date, cam asa par să stea lucrurile în 2016! Totuși, nimic nu e bătut în cuie. Am fost martori la destule întorsături la niste scrutinuri trecute care au răsturnat calcule și previziuni 🙂

  Apreciază

 • 10. noradamian  |  19 decembrie 2014 la 17:10

  Președintele ales a ales singur să susțină până mai an potlogăriile useliste. Legea ref. croită de ei pentru a-i veni de hac lui Băse i se poate întoarce -bumerang, taman când i-o fi lumea mai dragă. Mai că-mi vine să citez din antologicul panseu cu care fostul lui pretin si susținător a amuzat zilele astea telespectatorii 🙂

  Apreciază

 • 11. noradamian  |  19 decembrie 2014 la 17:15

  Între timp aflăm că Legea Big Brother a „securităţii cibernetice” a fost adoptată în unanimitate. Serviciile secrete vor avea acces la informaţiile de internet şi telefonie fără a mai trece printr-un mandat judecătoresc, cum e în lumea democrată. La fel ca-n China și Rusia. Iohannis are deja un examen serios în față: va respinge mizerabila lege sau va deveni supusul serviciilor?

  Apreciază

 • 12. Bască ilie  |  19 decembrie 2014 la 17:17

  Alina Gorghiu și o armată de PNLiști, de la Chiuariu în sus, și-au tras câte un doctorat în drept la kilogram cu aceeași placă turnantă de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași numită conf. univ. dr. Tudor Plăeșu (mare tartor în drept procesual penal), așezat de-a dreapta decanului liberal al aceleiași facultăți – Tudorel Toader – actual judecător CCR.
  Gașca Tudorilor din dreptul ieșilor atrage viitori doctori liberali ca muștele la Paradis.
  *
  -Cine te-a făcut pe tine, Tudorică, nene?
  – Tot liberalii, c-așa-i politica doctorilor la reanimare.
  Din comisiile de doctorat PNL-ist nu lipsește placa turnantă Tudor Plăeșu. Decanul Tudorică Toader se bagă în seamă în cazuri mai libertine, cum a intrat ca din întâmplare la 12.11.2011, în cazul viitorului condamnat penal Tudor Chiuariu. Pentru impresie impresie artistică interjudețeană, pe lângă placa de bază ieșeană, sunt cooptați în comisiile de doctorat câte un invitat mare la sfat, mic la stat, de teapa interlopistului penalist gratuit, Gheorghiță Mateuț de Feleacu.

  Apreciază

 • 13. noradamian  |  19 decembrie 2014 la 17:23

  Se pare că IK are o atracție specială pentru „doctorii” liberali afiliați Grupului infracțional de la Iași 🙄

  Apreciază

 • 14. Bască ilie  |  19 decembrie 2014 la 17:34

  Da, grup infracțional, cel puțin după cum se înghesuie la Iași ca strămutații de pretutindeni și după momentul decernării titlului de doctor lui Chiuariu, în nov 2011, nu după începerea urmării penale la DNA în dosarul Poșta, ci după ce fu trimis în judecată la 15 dec. 2010. 🙂
  Doctor aflat pe rolul instanței.

  Apreciază

 • 15. Bască ilie  |  19 decembrie 2014 la 17:44

  @Nora-9
  „Totuși, nimic nu e bătut în cuie. Am fost martori la destule întorsături la niste scrutinuri trecute care au răsturnat calcule și previziuni 🙂 ”
  *
  Asta zic și eu.
  N-am bătut în cuie un calcul al previziunii, ci încerc să vorbesc de o întorsătură. 🙂 (din mai multe posibile)

  Apreciază

 • 16. Bască ilie  |  19 decembrie 2014 la 17:50

  Nora,
  Altfel zis, deocamdată mingea umflată de află la Iohannis.
  El o încearcă cu tot felul de cuie; dacă reușește s-o spargă, a pus-o de-o întorsătură. 🙂

  Apreciază

 • 17. noradamian  |  19 decembrie 2014 la 18:02

  IK are deja un test serios în față! Va promulga ori ba, legea asta? ( Băse ar fi respins-o, presupun)

  http://www.flux24.ro/s-a-votat-statul-politienesc-serviciile-secrete-vor-putea-urmari-fara-mandat-internetul-si-retelele-de-telefonie/

  Apreciază

 • 18. Bască ilie  |  19 decembrie 2014 la 18:15

  Nora,
  Apropo de flux.
  Ai grijă cum apreciezi noutățile de la Andrei Bădin!
  Ultima mare dezvăluire explozivă despre Isărescu-Felix (bomba cu fitil SIE-DIICOT) a mai circulat identic, la fel, idem, aidoma, leit, ca două picături de apă, în 2011 (cu date preluate și din 2003).
  Da, proiectul de lege e foarte potrivit… de atacat la CCR.

  Apreciază

 • 19. Bască ilie  |  19 decembrie 2014 la 18:28

  Foarte „potrivit” ca test Iohannis, adică poate fi și o minge la fileu pentru Iohannis. 🙂

  Apreciază

 • 20. noradamian  |  19 decembrie 2014 la 18:33

  Bsk, am văzut și „bomba” cu fitil SIE-DIICOT, nu m-am grăbit s-o preiau, astept să vedem și ce spun alții!

  În schimb, anunțul cu votarea legii BigBrother a apărut deja și se comentează (negativ!) pe diferite siteuri.

  Apreciază

 • 21. noradamian  |  19 decembrie 2014 la 18:35

  Bsk, 19, nu suntem teziști, ci observatori și comentatori. Nu sunt adepta opiniilor definitive. 🙂

  Apreciază

 • 22. Bască ilie  |  19 decembrie 2014 la 18:44

  @20
  Nora,
  A apărut la 11:21 în Adevărul.
  La Bădin la 16:50 , fără să indice vreo referință (lasă la fel impresia c-ar fi oul dinaintea găinii)

  Apreciază

 • 23. noradamian  |  19 decembrie 2014 la 18:54

  Bună observație! spune multe despre stilul de jurnalism, măcar 😀

  Apreciază

 • 24. Bască ilie  |  19 decembrie 2014 la 18:55

  @21
  Dacă nu ne exprimăm îndoielile, neîncrederea, motivele de suspiciune, posibile sau probabile efecte benefice și repercusiuni, și doar preluăm materialul brut (ca să-l privim muți de satisfacție sau uimire) nu văd ce-aș mai avea de comentat. 🙂
  Poate vremea, numai să nu fie timpul probabil. 🙂

  Apreciază

 • 25. noradamian  |  19 decembrie 2014 la 18:56

  Păi asta facem! 🙂 (Poate ar trebui s-avem și o rubrică meteo 😀 )

  Apreciază

 • 27. noradamian  |  19 decembrie 2014 la 18:59

  Serios vorbind, cred că e important când și cum se fac analizele critice de interes public. Dacă autorul se vrea a fi el în prim plan, evidențiindu-se pe sine, sau dacă rămâne în plan secund, asemenea unui moderator profi, punând înaintea lui, subiectul.
  Primul caz e specific justițiarilor (am vorbit de asta în mai multe rânduri, acum amintesc de „Rațiune și (ne)simțire” fiindcă am dat ieri de postarea asta distribuită de cineva pe facebook) Aș putea da și exemple de autori dar cine e interesat îi găsește singur 🙂
  Al doilea caz, care devine din ce în ce mai prețuit pe măsură ce se maturizează consumatorii de jurnalism de valoare, conține, implicit, o motivație superioară legată de primatul apărării valorilor esențiale pentru societate.

  Apreciază

 • 28. noradamian  |  19 decembrie 2014 la 19:03

  26, QED! 🙂

  postarea amintită mai sus:

  https://noradamian.wordpress.com/2013/05/17/ratiune-si-nesimtire/

  Apreciază

 • 29. Bască ilie  |  19 decembrie 2014 la 19:06

  @27
  Câteodată prevenția se trage din semnalul de alarmă; poate ajută, poate nu, dar n-ai cum să afli fără o minimă încercare.
  Altădată și-altă dată, poate o facem mai lată. 🙂

  PS. Uite și a doua dovadă!
  http://www.stareapresei.ro/armaghedonul-serviciilor-secrete-dan-voiculescu-19960.html

  Apreciază

 • 30. Bască ilie  |  19 decembrie 2014 la 19:09

  Uite-o și pe a treia!
  „Augustin Zegrean, despre ordonanta referitoare la alesii locali: Parlamentul va scrie ce se intampla cu efectele care s-au produs / Daca nu se respecta nici Constitutia, mai mult ce putem noi face?”
  *
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18876357-augustin-zegrean-despre-ordonanta-referitoare-alesii-locali-parlamentul-scrie-intampla-efectele-care-produs-daca-nu-respecta-nici-constitutia-mai-mult-putem-noi-face.htm

  Apreciază

 • 31. Creanga  |  19 decembrie 2014 la 19:09

  Ziua buna!
  Romania plagiatului bine facut, chiar de esti prins, nu te dai batut, ba ca m-am autocopiat, ba ca ghilimelele am uitat, tusti de pe strung sau tractor, ajungi un mare doctor.

  Apreciază

 • 32. noradamian  |  19 decembrie 2014 la 19:16

  Bsk, 30, corect: 🙂

  …„Daca ti-ar fi luat dumitale casa printr-o ordonanta care dupa aceea ar fi declarata neconstitutionala, ce-ai face? Ti-ai lua casa inapoi, nu? Asa ma gandesc si eu”, a spus Zegrean.

  Apreciază

 • 33. noradamian  |  19 decembrie 2014 la 19:18

  Crengulin salut! Foarte bine făcut, plagiatu olguței, luat de-a dreptul de la sursă, natur 🙂
  DPA spune că a plagia din Paretto, e ca și cum ți-ai da doctoratul în fizică copiind direct din Newton 🙂

  Apreciază

 • 34. Bască ilie  |  19 decembrie 2014 la 19:20

  Parlamentul va scrie ce se întâmplă cu efectele deja produse, fiindcă asta cere oricum Constituția la art. 115 alin. 8 – dacă este cazul- nu impune ce anume să scrie:
  „(8) Prin legea de aprobare sau de respingere se vor reglementa, dacă este cazul, măsurile necesare cu privire la efectele juridice produse pe perioada de aplicare a ordonanţei”.

  Apreciază

 • 35. Creanga  |  19 decembrie 2014 la 19:24

  La subiect Nora, primiti cu lebada?
  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-18875936-klaus-iohannis-orbitoarea-lebada-alba.htm

  Apreciază

 • 36. noradamian  |  19 decembrie 2014 la 19:40

  Crengulin, danke! 🙂 Lebăda e pe cale să devină neagră. Poate o facem să observe cât se mai poate curăța.

  Apreciază

 • 37. noradamian  |  19 decembrie 2014 la 19:43

  Bsk, 34, asta mi se pare o sarcină care depășește capabilitatea actualului parlament 🙂

  Apreciază

 • 38. noradamian  |  19 decembrie 2014 la 20:08

  Sfârșitul de 2014& începutul de 2015 vine cu dezvăluiri, analize, previziuni, scenarii. Merită urmărite cu atenție 🙂
  http://www.contributors.ro/politica-doctrine/anul-2015-ce-va-fi-i/

  Apreciază

 • 39. Bască ilie  |  19 decembrie 2014 la 20:41

  @Nora-37
  Așa rezultă din comportamentul parlamentului; totuși, după regula încercării de n-o fi foc, am strecurat și eu un cântec de lebădă neagră, lângă cealaltă albă de la @35. 🙂

  Apreciază

 • 40. ComiCultural  |  19 decembrie 2014 la 20:52

  God, cine a inventat politica?????????????????????? 🙂

  Apreciază

 • 41. Bască ilie  |  19 decembrie 2014 la 21:03

  @38
  Aha! Îți plac tezistele astea despre ce va fi
  în multiple ramuri și rămurele, de parcă s-ar vedea pe care-ncotro s-o mai apuci… nedefinitiv. 🙂

  Apreciază

 • 42. Bască ilie  |  19 decembrie 2014 la 21:13

  Politica a fost inventată acolo unde a apărut civilizația și implicit necesitatea introducerii regulilor cetății (polis) = Grecia antică.

  Apreciază

 • 43. noradamian  |  19 decembrie 2014 la 21:19

  Bsk, din toate se va alege ceva! Sigur, nu definitiv 🙂

  Apreciază

 • 44. Bască ilie  |  19 decembrie 2014 la 21:19

  „Politica este arta de a-i împiedica pe oameni să ia parte la treburi care îi preocupă pe bună dreptate”. (Paul Valery)

  Apreciază

 • 45. noradamian  |  19 decembrie 2014 la 21:21

  Comics, ai dreptate: fără Băsescu nu exista politică.
  El e vinovat! 😀

  Apreciază

 • 46. Bască ilie  |  19 decembrie 2014 la 21:29

  Buna dreptate este o teorie de care, practic, ai face mult mai bine să te ferești. 🙂

  Apreciază

 • 47. noradamian  |  19 decembrie 2014 la 21:45

  după ce a bântuit pe toate coclaurile să dea de comorile pământului ( chiar si pe dealurile de la noi) după ce a cucerit săracu, și continentul negru, i s-a înfundat.

  asta chiar e o veste serioasă. 🙂

  Apreciază

 • 48. noradamian  |  19 decembrie 2014 la 22:05

  Bisericile se adaptează la mersul lucrurilor. Cultul religios înlocuit cu cultul personalităților politice. Și la ortodocși și la luterani. Un fel de ecumenism politic.

  în seara asta, la biserica evanghelică din Sibiu a avut loc un concert omagial în onoarea domnului Klaus Iohannis.

  Apreciază

 • 49. noradamian  |  19 decembrie 2014 la 22:07

  noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 50. Bască ilie  |  19 decembrie 2014 la 22:20

  Somn ușor!
  Nu uitați, feriți-vă de măgăruși și bolovani! 🙂
  *

  Apreciază

 • 51. ComiCultural  |  19 decembrie 2014 la 23:13

  Dragi stimați, ca să nu-mi rămână vreo aură de ignoranță – sunt mai mult ca sigur că v-ați dat seama că am fost doar retoric-disperat.
  M-am învârtit printre politicieni vreo 3 ani, din diverse posturi (cu accent pe ”u”), fără să fiu înregimentat sau măcar semisedus.
  Acum, doar când e rost de pamflet, zic ”prezent”. Doar timpul să îmi permită …

  Apreciază

 • 52. Bască ilie  |  19 decembrie 2014 la 23:29

  La @30 am trecut citatul parțial din spusele președintelui CCR, Augustin Zegrean, fiindcă atât apărea în titlul preluat de mine.
  Completez din articolul Hotnews cu partea adăugată și de Nora la @32 (completez și comentariul meu @34)
  *
  „Este text din Constitutie. Daca nu se respecta nici Constitutia, mai mult ce putem noi face? Daca ti-ar fi luat dumitale casa printr-o ordonanta care dupa aceea ar fi declarata neconstitutionala, ce-ai face? Ti-ai lua casa inapoi, nu? Asa ma gandesc si eu’, a spus Zegrean”.
  *
  1. Se subînțelege că motivarea CCR va încerca să forțeze Parlamentul să anuleze și efectele produse de ordonanță, or asta nu ar înseamna pierderea mandatelor primarilor migratori, ci doar repunerea lor în situația anterioară (întorși de unde au plecat).

  2. Pe de altă parte, „ne-am lua casa înapoi”, cu o singură condiție: să nu fi fost demolată. 🙂 Mai există casă de ex. în PNL pentru un fost primar penelist sau pedelist, plecat la PSD? Plecarea cu tot cu casă a fost însoțită și de înșelarea partidului.
  Cum să mai anulezi faptul trădării consumate? Ar fi ca întoarcerea formală a soțului…cel mult într-o cameră separată, nu refacerea căsniciei. Ce să facă partidul cu primarul revenit acasă, să-și imagineze că și-a recăpătat încrederea în fugar?

  3. Repunerea scriptică în situația anterioară de la pct. 1 nu se poate realiza faptic; PSD n-are decât să-și bată joc de toți primarii momiți și să-i trimită înapoi, adică majoritatea să voteze în parlament anularea efectelor produse de OUG 55/2014 (art. 115 alin 8 permite o astfel de opțiune, însă, repet, acest alineat nu generează în sine o obligație pentru Parlament, ci la fel poate să adopte Legea de respingere a OUG fără să anuleze efectele) . Ce poate să mai facă CCR? Să spună c-ar fi neconstituțională(?) (dacă va fi sesizată) doar ca să dea impresia c-ar fi dat casa înapoi… ca la pct. 2 (?).
  Asta-i o glumă!

  Apreciază

 • 53. Bască ilie  |  19 decembrie 2014 la 23:39

  PS. Anularea efectelor OUG și implicit repunerea în situația anterioară a primarilor migratori are semnificația juridică a anulării unui act ca și cum n-ar fi existat, ca și cum primarii fugari n-au fost plecați niciodată, deci nu pot fi sancționați de partidul inițial sau de instanța de judecată. Și cu asta ce-am făcut? 🙂

  Apreciază

 • 54. Bască ilie  |  19 decembrie 2014 la 23:49

  PSS. Întrebarea fundamentală pentru majoritatea parlamentară PSD-istă rămâne aceeași din comentariul meu de la postarea anterioară: au interes PSD-iștii să-și bată joc de primarii migratori câștigați de partea lor? La alegerile locale viitoare le convine să-i păstreze candidați din partea PSD și să profite de autoritatea lor în comuna/oraș, nu să-i transforme în adversari.

  Apreciază

 • 55. Bască ilie  |  20 decembrie 2014 la 00:02

  În concluzie, primarul fugar nu mai este oricum refolosibil de partidul pe care l-a trădat (PNL va fi nevoit la viitoarele alegeri locale să propună candidați noi la primăriile respective, iar PSD-iștii să-i păstreze cu șanse mai mari decât candidații lor get-beget)

  Apreciază

 • 56. Bască ilie  |  20 decembrie 2014 la 00:13

  Camera separată a soțului trădător de la @52 pct. 2, întors la casa demolată, e de fapt cotețul porcului. 🙂

  Apreciază

 • 57. Bască ilie  |  20 decembrie 2014 la 00:18

  Noapte bună!
  Nu uitați, chiar dacă cereți iertare, cotețul porcului n-are încălzire! 🙂
  *

  Apreciază

 • 58. Bască ilie  |  20 decembrie 2014 la 00:20

  Câinele rămâne prietenul cel mai fidel. 🙂

  Apreciază

 • 59. Zorin Diaconescu  |  20 decembrie 2014 la 04:33

  Politica a fost inventată pentru a prosti mulțimea să respecte niște reguli pe care politicienii le încalcă sistematic.
  Ce raport mai evident vreți, atâta timp cât statului i se permit secrete față de cetățean, dar nu și cetățeanului față de stat (vezi ultima imbecilitate numită Legea Big Brother).
  Toată nădejdea-mi stă în faptul că prin lăcomia și prostia lor, politicienii își vor da singuri cu stângul în dreptul.
  Nota de plată vine tot la noi, dar după ce falimentăm elegant, nu vor mai avea ce lua – atunci se va inventa o nouă „revoluție”, vor muri niște persoane în plus, și vom crede iarăși în Moș Crăciun, ca-n 89.
  Poate avem norocul să apucăm și Marea Prăbușire. Nu va fi mai bine, dar cel puțin nu ne vom plictisi.

  Apreciază

 • 60. Bască ilie  |  20 decembrie 2014 la 08:02

  @59
  Fain zis! La toate cele scrise.
  Plictisi-m-aș și n-am cui. 🙂

  Apreciază

 • 61. noradamian  |  20 decembrie 2014 la 10:39

  Ziua bună, prieteni! 🙂 ComiCultural, corect: nu esti nici genul „fan” nici cel „indiferent” și cunosti bine specia! De-aia cred că n-o să te retragi în munți 🙂

  Apreciază

 • 62. noradamian  |  20 decembrie 2014 la 10:42

  Da, Bsk, asta mă face să spun că previziunile politice, cele mai aproape de adevăr, sunt alea care merg pe firul roșu al năravului. Primarii rătăcitori, ca toate „valorile politice” care și-au plecat genunchiul în fața pesedeului nu pot fi lăsați de izbeliste.

  Apreciază

 • 63. noradamian  |  20 decembrie 2014 la 10:44

  Zorin, exact asa stau lucrurile! Pe la noi încălcările fiind însă, iesite din orice scară, singurul lucru pe care încă-l mai încercăm, așa, din neîmpăcare cu gândul, e să facem și noi ce-a făcut Sisif…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.319 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.456 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.319 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: