Nevoie urgentă de dezordonanțe

3 ianuarie 2015 at 12:54 215 comentarii

Sub ochii noștri, demnitarii creditați pentru a construi țara sunt chiar cei care o mint și o fură. O deconstruiesc fără opoziție, contând fie pe corupție, fie pe ignoranță sau indiferență.

Purificarea e parte organică atât a sacrului cât şi a profanului din arhitectura civilizaţiei umane. Eliberarea de noxe a spiritului, a corpului, a locului de trai, a mediului, toate fac parte dintr-o lege obiectivă privind existenţa omului din toate timpurile. Ideologiile au pervertit acest dat folosindu-l ca argument justițiar al luptelor pentru putere, ca motor al revoluțiilor și războaielor; al epurărilor și distrugerilor ideologico-ritualice care se hrănesc cu extremism și produc totalitarism.

O comunitate malformată prin politizare, dominată de mentalități induse de regimuri corupte, nu are imunitate suficientă în cazul accidentării voite a libertăților democratice. Vorbind de casa noastră, am putea spune că, în multele încăperi, fiecare cu rostul ei, după atâta timp, încă nu s-a făcut, din interior, curățenie. Nu în sens represiv, ci mărturisitor- înnoitor. Pe zi ce trece, instituțiile creditate de cetățeni ca apărătoare ale societății (poliție, servicii, biserică s.a. ) se dovedesc a fi comandamentele unei false democrații. De pildă, ca protectoare de peste un sfert de veac a iudelor în sutană care au servit securitatea comunistă, parteneră a puterii, biserica nației a scăpat de primejdia purificării spirituale. Ipocrit-duplicitară, casta se absolvă cu de la sine putere de păcate și se auto-îndreptățește pentru altele, sfințindu-și lăcomia fără leac în rând cu mai marii ei stăpâni pământeni pe care-i slujește cu zel religios. Model „spiritual” perfect pentru auto-absolvirea de „păcate”  a instituțiilor de forță&politicienilor de sub umbrela lor.

Pe temelia asta putregăită sprijinită de rețelele politico- jefuitoare, guvernarea a ajuns să se dedice sieși și acoliților atingând un maxim istoric de nerușinare&cinism prin ordonanțele de protecție urgentă a unor fărădelegi. Reglementările dedicate promovării unor potlogării, de subordonare a unor instituții și autorități ne dau dimensiunea unui rău evolutiv care, neoprit, tinde s-ajungă incontrolabil. În bătălia cu caracatița corupției-politice, justiția și societatea pot fi oricând reduse la tăcere de legiferările arbitrare în lipsa presiunii publice asupra instituțiilor care-și trădează rostul în societate

up-date
Octombrie 2015

1. decizie anti-democratică: adoptată din 14 octombrie spre folosul demnitarilor puterii, Ordonanța 43/2015 publicată în  MO în 21 octombrie, a doua zi după moartea polițistului Gigină, face secret de stat din tot ce ar putea ajunge sub incidența justiției.

2. în plin scandal „Oprea”, comisia de cod electoral a ciuntat (prin eliminarea înscrierii on-line se complică procedura descurajând participarea) votul prin corespondență la alegerile parlamentare.

up-date
10 Mai, 2017
Rezistența civilă a împlinit 100 de zile de manifestări în stradă. Deși, ca urmare a protestelor, Ordonanța 13 a fost retrasă, puterea nu dă înapoi, continuă războiul cu DNA și nu renunță la legea grațierii- paravan al dezincriminării faptelor de corupție. În niciunul din sistemele juridice ale lumii civilizate (cel de tradiție romanică și cel anglo-saxon) nu există grațierea faptelor. Ar însemna anularea statului de drept.

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , .

Tahiti Curba lui Klaus

215 comentarii Add your own

 • 1. Zorin Diaconescu  |  3 ianuarie 2015 la 13:21

  De fapt functionam – vorba vine – intr-un sistem care da de mult eroare nu doar pe display. Moartea doctrinelor a generat aceasta confruntare nonlineara – toti impotriva tuturor. Goodbye, world!

  Apreciază

 • 2. Bască ilie  |  3 ianuarie 2015 la 13:36

  Saluttare!
  Apel către nivele
  de conștiință în grup infracțional organizat:

  – guvernanții să uzeze de ordonanțe numai conform dispozițiilor constituționale;
  – spărgătorii de locuințe să folosească chei potrivite;
  – hoții de cai să-i caute de dinți;
  – hoții de buzunare din mijloacele de transport în comun să-și ia două zile libere prin tragere la sorți;
  – tâlharii să nu opereze la drumul mare european;
  – criminalii să omoare mai cu milă și mănuși pentru mâini curate.

  Apelul la conștiința infractorului are datoria de onoare să reformeze guvernarea, transportul în comun, societatea, așteptările românilor.
  Peste 25 de ani mai tragem o aniversare și-o beție, de pomină să fie!

  Apreciază

 • 3. noradamian  |  3 ianuarie 2015 la 13:38

  Funcționăm într-un spațiu al dezordinii (voite ori nu) care, în lipsa unui management reglementat normal, tinde să crească până la limita răsturnării într-o ordine dictatorială.

  Apreciază

 • 4. noradamian  |  3 ianuarie 2015 la 13:44

  Bsk, lansate de justițiari dornici de recunoastere și faimă, apelurile la cinste, onoare și dreptate chiar dacă au generat prozelitism, n-au fost decât o hrană pentru vanități de guru și nu pentru nevoia de (re)formare activă a unor mentalitați. Practic, n-au avut efecte.

  Apreciază

 • 5. Bască ilie  |  3 ianuarie 2015 la 13:51

  La urma urmei, facem apel să ne reformăm statul… la coadă.
  Ia mai așteptați măi, conștiincioșilor! Hăi, hăi, la anul și la mulți ani! 🙂

  Apreciază

 • 6. chihaiadumitru  |  3 ianuarie 2015 la 13:53

  Politica are, prin natura ei doua laturi: una vizibilă – accesibilă publicului larg, votanților, și o latură invizibilă – politicul de culise. Ei, recunosc, eu am votat pe Iohannis, pentru promisiunile lui și pentru reușitele lui ca și primar. Alegerile care le face el țin de el, dar la bilanț o sa vedem dacă ce a ales el sa facă a fost bun sau rău. Până acum însă nu îmi place că nu reacționează la ceea ce se întâmplă în Guvern, dar, așa cum am zis la început, politica are culisele ei iar eu aștept să văd dacă nu cumva acolo joacă el. Să sperăm că așa și este pentru că România, comunitatea românească are nevoie de o îndreptare a valorilor morale înainte de orice alte reforme. Nu se poate construii pe teren mocirlos.

  Apreciază

 • 7. Bască ilie  |  3 ianuarie 2015 la 14:01

  DPA
  *
  Asta, una la mana. Doi la mana: Virgil Madgearu n-a prea apucat sa fie detinut politic. Doar cateva tentative firave de domiciliu fortat si un arest ambulant incheiat rapid. Virgil Madgearu s-a nascut in Galati la 14 decembrie 1887 dintr-o familie de negustori macedo-romana. Isi ia doctoratul in economie la Leipzig, in 1911, continua cu o specializare la Londra. Se intoarce in tara, profesor, editor, autor, figura publica, restul despre cariera sa e cunoscut…
  “In apararea convingerilor sale, a demascat pericolele intentiilor expansioniste ale Germaniei pe plan extern si a condamnat comportamentul miscarii legionare pe plan intern, in viata politica si in mediul universitar, atragandu-si inscrierea numelui pe “listele mortii” intocmite la congresul tinut de legionari in anul 1936, la Targu-Mures. Regele Carol al II lea i-a fixat domiciliu fortat la Manastirea Bistrita in 1940. Dupa venirea legionarilor la putere in septembrie 1940, amenintarile cu moarte devin tot mai dese…”(M. Nicolae, Personalitati si Institutii Economice Romanesti, pp. 296-7).
  “Listele mortii”, ati citit corect, da, voi astia care aveti ceva de invatat de la legionari si nu prididiti in a lua note. “Listele mortii”. Madgearu. Revenind: “În dimineața zilei de 27 noiembrie 1940, Virgil Madgearu a aflat de la Ion Mihalache și Iuliu Maniu, care îl vizitaseră, despre Masacrul de la Jilava, petrecut în noaptea precedentă…. Madgearu a fost ridicat de un comando legionar în aceeași zi, pe la ora 14:00. Aflându-se la masă cu soția sa Ecaterina, șase legionari au sosit la locuința lui. Aceștia au pretextat că îl duc la Prefectura Poliției Capitalei, pentru a-i lua o declarație, și văzând că Madgearu ezită, trei dintre asasini i-au dat cuvântul de onoare de legionari că în decurs de o oră avea să se întoarcă acasă.
  A fost dus în pădurea Snagov și împușcat în jurul orei 15:30.
  *
  https://www.facebook.com/pauldragos.aligica
  *
  A treia mâna.
  Ce mână de idioți, la Cotroceni, isteților!
  N-au nevoie de timp de analiză. Ăștia gândesc numai instantaneu.
  Moșu Klaus și-a început sezonul, braduleț, brăsuț, drăguț, a intrat în hibernare ornamentală de urgență.
  Nu mai are nicio atitudine. 🙂

  Apreciază

 • 8. noradamian  |  3 ianuarie 2015 la 14:06

  chihaia dumitru, dacă ne bazăm pe ce ne imaginăm că s-ar cloci- benefic- în culise, tare mi-e că dăm gir păcălicilor. Alegându-și consilieri cu vechi state de sluj în pesede și usele, apropiați ai varanului, legați prin păcate grele de atacul la statul de drept (DNA, ANI…) a dat un semnal prost. Plus întâlnirile de taină cu premierul, inapetența pentru comunicare, lipsa de reacție la recentele decizii guvernamentale. toate astea par să fie departe de ce am sperat.

  Apreciază

 • 9. noradamian  |  3 ianuarie 2015 la 14:16

  Spre aducere aminte, fostul premier Ciorbea a fost primul mitralior cu ordonanțe de urgență. Culmea ironiei e că azi, tocmai d-lui, ca avocat al poporului (adică al puterii!) i se cere (degeaba!) să denunțe anticonstituționalitatea ordonanței.

  Apreciază

 • 10. noradamian  |  3 ianuarie 2015 la 14:21

  Bsk, la articolul lui DPA, sharat de mine pe FB, am avut parte de un atac ( de noapte! 🙂 ) în rafale, din partea unui simpatizant (neo)legionar. Explicabil: pe pagina lui am găsit o mulțime de citate din Roncea și alte delicatesuri. Toate pline de ură.

  Apreciază

 • 11. Bască ilie  |  3 ianuarie 2015 la 14:23

  @Chihaia Dumitru-6
  „Nu se poate construi pe teren mocirlos”.
  Susțin și eu concluzia asta (până la un punct).
  Atunci, ce mai așteptăm din terenul înglodaților?
  Să iasă plutitoare pe mocirlă și fundații suspendate. 🙂

  Apreciază

 • 12. Bască ilie  |  3 ianuarie 2015 la 14:30

  @10
  Ura! Neo omul nou. 🙂

  Apreciază

 • 13. noradamian  |  3 ianuarie 2015 la 14:32

  Bsk, cu ocazia respectivă, le-am recomandat (neo)simpatizanților să facă crize de ură acasă la ei. 🙂

  Apreciază

 • 14. noradamian  |  3 ianuarie 2015 la 14:41

  Revin mai încolo 🙂

  Apreciază

 • 15. Bască ilie  |  3 ianuarie 2015 la 14:52

  Și eu. 🙂
  Al nostru ca bradul, numai altitudine!
  De la frumusețe, pân’ la bătrânețe, pân’ la anul și la mulți ani! 🙂
  *

  Apreciază

 • 16. Bască ilie  |  3 ianuarie 2015 la 18:24

  Idioata inutilă,
  OUG nr. 183 din 14.12.2005 pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Ungare privind înfiinţarea Fundaţiei Publice Româno-Ungare „Gojdu”, semnat la Bucureşti la 20 octombrie 2005

  Acordul:
  Semnat la Bucureşti la 20 octombrie 2005, în două exemplare originale, în limbile română şi maghiară, ambele texte fiind egal autentice.
  Pentru Guvernul României, Mihai Răzvan Ungureanu
  Pentru Guvernul Republicii Ungare, Ferenc Somogyi

  http://lege5.ro/Gratuit/haytimju/acordul-intre-guvernul-romaniei-si-guvernul-republicii-ungare-privind-infiintarea-fundatiei-publice-romano-ungare-gojdu-din-20102005?pid=&d=2005-12-23

  Parlamentul a respins OUG 183/2005 în martie 2008:

  Legea nr. 38 din 19.03.2008 privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 183/2005 pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Ungare privind înfiinţarea Fundaţiei Publice Româno-Ungare „Gojdu”, semnat la Bucureşti la 20 octombrie 2005

  PS. Dacă vreți să știți cum se apără idiotul util, nu-l mai ascultați când vorbește singur o oră în gol de apărare!
  OUG 183/2005 nu-i potrivită de comparat cu ordonanța Ponta de renunțare la titlul de doctor; asta-i idee idioată inutilă.

  Apreciază

 • 17. Bască ilie  |  3 ianuarie 2015 la 18:29

  Perdeaua de scrum. 🙂
  *
  http://politeia.org.ro/editoriale/grupusculele-din-diaspora-si-sfanta-lor-indignare-perdea-de-fum/34273/

  Apreciază

 • 18. Bască ilie  |  3 ianuarie 2015 la 18:43

  România Liberă, 18.03.2008:
  Presedintele Traian Basescu a semnat decretul de promulgare a legii de respingere a contestatei ordonante Gojdu, informeaza Administratia Prezidentiala intr-un comunicat remis NewsIn.

  Potrivit Presedintiei, seful statului a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind respingerea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.183/2005 pentru ratificarea Acordului intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Ungare privind infiintarea Fundatiei Publice Romano-Ungare „Gojdu”, semnat la Bucuresti, la 20 octombrie 2005.

  Ordonanta a fost respinsa de Senat la inceputul lunii martie, parlamentarii primind multumirile mitropolitului Ardealului, Laurentiu Streza, pentru decizia luata.

  Criticii acestui acord au contestat faptul ca cele doua guverne au dorit sa se substituie fundatiei legal infiintate la Sibiu, in 1996, care a facut numeroase demersuri sa recupereze fondurile imense lasate mostenire statului roman de Emanoil Gojdu. Contestatarii sustineau ca ordonanta incalca dreptul la proprietate, la mostenire si la libertatea cultelor religioase de care ar trebui sa se bucure Fundatia „Emanoil Gojdu” din Sibiu.

  Legislatia ungara nu are, in prezent, nici o prevedere cu privire la bunurile detinute de fundatiile private, ceea ce va face imposibila orice fel de recuperare a bunurilor lasate romanilor de Emanoil Gojdu.
  *
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/basescu-a-promulgat-legea-de-respingere-a-ordonantei-gojdu-120367

  Apreciază

 • 19. noradamian  |  3 ianuarie 2015 la 18:47

  Bsk, mă minunez și eu observând cum se adaptează/ regrupează din mers, taberele de fani în noua conjunctură politică și cât de pricepuți sunt în a se acuza unii pe alții, fix de propriile hibe!…toate eforturile astea, evident, pentru a-și păzi idolii de pe piedestal! 🙂

  Apreciază

 • 20. theo  |  3 ianuarie 2015 la 18:49

  bunä,
  nici vorbä de diaspora, sunt vuvuzelele mitomanului mascate,
  acum fac presiune sub acoperire,

  Apreciază

 • 21. Bască ilie  |  3 ianuarie 2015 la 18:54

  Decembrie 2012:
  *
  Miercuri, în şedinţa de guvern, vom avea o notă din partea Ministerului de Externe referitoare la situaţia actuală, iar ministrul va prezenta şi publicului această notă. În baza celor constatate, fie vom solicita Parlamentului dacă poate să facă o comisie de anchetă, fie Corpul de Control sau alte instituţii ale statului”, a spus Ponta la Antena 3.

  El a susţinut declaraţia în contextul prezentării unui material în care se susţinea că prin ordonanţa de urgenţă promovată în 2005 de ministrul de Externe Mihai Răzvan Ungureanu şi adoptată de Guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu, privind înfiinţarea Fundaţiei Româno-Ungare „Gojdu” cu sediul la Budapesta, s-a consfinţit renunţarea de către statul român a drepturilor asupra bunurilor Gojdu de la Budapesta.
  *
  http://www.mediafax.ro/politic/ponta-guvernul-va-analiza-situatia-bunurilor-gojdu-de-la-budapesta-si-poate-cere-comisie-de-ancheta-10376097

  Apreciază

 • 22. noradamian  |  3 ianuarie 2015 la 18:56

  Bsk, 18, actele concrete care demonstrează vina prea- onestului (i)responsabil sunt ocolite cu grijă de fani 🙂

  Apreciază

 • 23. theo  |  3 ianuarie 2015 la 19:00

  o sä-l ocoleascä pe Täriceanu, desi ceva au ei comun.
  Täri si Tonta- amandoi s-au cäsätorit in ungaria.
  (cu unele neveste.)

  Apreciază

 • 24. Bască ilie  |  3 ianuarie 2015 la 19:00

  @Nora-9
  Da, râde cioaba de oala spartă. 🙂

  Apreciază

 • 25. noradamian  |  3 ianuarie 2015 la 19:03

  theo, da, e o făcătură cusută cu ață roșie a unor grupări rivale. Taberele își plătesc polițe, probabil vor încerca să atragă de o parte sau de alta, diverși guguștiuci. 🙂

  Apreciază

 • 26. noradamian  |  3 ianuarie 2015 la 19:06

  Bsk, mulți or să calce fericiți în cioabele astea, crezându-se fachiri politici 😀

  Apreciază

 • 27. noradamian  |  3 ianuarie 2015 la 19:06

  Theo, faină asta cu „unele neveste” 🙂

  Apreciază

 • 28. Bască ilie  |  3 ianuarie 2015 la 19:10

  Mai înainte (la @24) a fost @Nora-19 (idem @Nora-22) 🙂

  Apreciază

 • 29. Bască ilie  |  3 ianuarie 2015 la 19:13

  După cedarea zestrei Godju, și MRU are un fel de statut al unora dintre nevestele lui Tăriceanu. 🙂

  Apreciază

 • 30. theo  |  3 ianuarie 2015 la 19:15

  astia fac figuratzie sä ducä prostii, iar ei isi urmeazä
  usl-ul, iar J, multzumit aplaudä si isi face program de cälätorii.
  tzara piere si baba se piaptänä:
  scot subiecte false, sä rumege ziarele si romanii.

  Apreciază

 • 31. Bască ilie  |  3 ianuarie 2015 la 19:17

  La votul din Senat din martie 2008, pentru legea de respingere a OUG Tăriceanu nr. 183/2005, senatorii UDMR s-au abținut. 🙂

  Apreciază

 • 32. noradamian  |  3 ianuarie 2015 la 19:20

  Bsk :)))))

  Tocmai am schimbat butonul de pe o emisiune muiată în sirop grețos (parcă inspirată din omagiile nemuritoare dedicate academicienei de renume mondial din încântarea României, de pe B1 🙂

  Apreciază

 • 33. theo  |  3 ianuarie 2015 la 19:20

  dacä facetzi socoteala cam atunci s-a cununat in U
  cu a 4-a, era si MRU IN PREAJMÄ???
  Tonta cam pe atunci.
  erau mandri cä sunt romani???

  Apreciază

 • 34. Bască ilie  |  3 ianuarie 2015 la 19:21

  De ce s-au abținut UDMR-iștii, cu toate că erau partenerii de guvernare ai PNL? Pentru că votul era oricum clar: 83 (pentru votul de respingere a OUG) contra 2 sau 3 împotriva respingerii.

  Apreciază

 • 35. noradamian  |  3 ianuarie 2015 la 19:22

  theo, mai curând noi am fi mândri să nu fim concetățenii lor 🙂

  Apreciază

 • 36. noradamian  |  3 ianuarie 2015 la 19:24

  Bsk, probabil că în mlaștina fără fund, a prădăciunilor, a aproba și potlogăria aia preacistiților li se părea o nimica toată.

  Apreciază

 • 37. Bască ilie  |  3 ianuarie 2015 la 19:34

  Nora
  Nu știu ce s-a omagiat la B1.
  Oricum mi-e silă la orice fel de elogii grandioase; cultul personalității epocale mi-a lăsat atât de trează senzația asta- prelungită după 1989 cu elogii între figuri PSD-iste ca un ritual TV- încât mi-e greață și când se laudă reciproc unii dintre intelectualii noștri, de altfel respectabili. 🙂 🙂 🙂

  Apreciază

 • 38. theo  |  3 ianuarie 2015 la 19:34

  dar sä ne minunäm de ipocrizie putem,
  cu „oaia cu ochi de bou”s-a cäsätorit in China, tot din aceias
  mandrie.
  iar „prea fericirea”- ii binecuvanta si decora.
  cum sä mai gäsesti normalul si unde???

  Apreciază

 • 39. noradamian  |  3 ianuarie 2015 la 19:38

  Bsk, forțarea încântării României în fața laudelor aduse primei doamne. o premieră în reluare, după cei 25 de ani 🙂

  Apreciază

 • 40. noradamian  |  3 ianuarie 2015 la 19:39

  theo, normalul nu e la ei.

  Apreciază

 • 41. theo  |  3 ianuarie 2015 la 19:39

  cand te gandesti cä figurantul mitoman cu tv-ul dupä el,
  nu se ruga la o manästire, fugea dela una la alta 4-5
  pe zi, nu pt. d-zeu, sä fie väzut.
  astea toate adunate ar fi o carte formidabilä.

  Apreciază

 • 42. Bască ilie  |  3 ianuarie 2015 la 19:41

  Aha, înainte era omagiată tovarășa de viață de la Biroul-2.
  Acuma-i biroul ovar. 🙂

  Apreciază

 • 43. noradamian  |  3 ianuarie 2015 la 19:44

  iar mâine, figurantul IK va face o nouă miscare de imagine paticipând la slujba religioasă din Catedrala sibiană! „ciudă, ciudă, ponta, te-a întrecut klaus și la pioșenie”! 🙂 să vezi mâine români cucernici 🙂

  Apreciază

 • 44. theo  |  3 ianuarie 2015 la 19:46

  ceva färä bun simtz, doamna posteazä o foto. cu
  j, cum se roagä, asta este un popoulism grosolan
  cand te rogi, egal ce esti-rugäciunea ta este intimitate,
  este rugäciunea sufletului täu.
  ce repede s-au pervertit.

  Apreciază

 • 45. Bască ilie  |  3 ianuarie 2015 la 19:49

  Doamne-ajută-i pe români… să se crucească! 🙂
  Slujba-i mai cuceritoare decât activitatea în câmpul muncii.

  Apreciază

 • 46. theo  |  3 ianuarie 2015 la 19:49

  asa aduc totul in derizoriu. el este evanghelic.
  desigur nu-i mare diferentzä intre religii, dar sare calul.
  ce vrea sä demonstreze?

  Apreciază

 • 47. theo  |  3 ianuarie 2015 la 19:52

  dacä romanii se lasä cuceritzi de blagaslovenii, atunci nu
  meritä mai mult.se pare cä intermediarii dintre dumnezeu si om,
  sunt pusi pe rele

  Apreciază

 • 48. Bască ilie  |  3 ianuarie 2015 la 19:52

  Mie mi-a ajuns, de pe pagina FB a doamnei cea dintâi, bradul cu vârf și îndesat.
  L-am redat la @15.
  Tace și face… liniște. 🙂

  Apreciază

 • 49. theo  |  3 ianuarie 2015 la 19:53

  acum tonta nu mai dä fuga la bisericä, interesul nu mai e.

  Apreciază

 • 50. noradamian  |  3 ianuarie 2015 la 19:56

  Bsk, imaginea, un preș pentru presh! Ce-i dedesubt, nu mai interesează! Cel puțin pentru o vreme 🙂

  Apreciază

 • 51. noradamian  |  3 ianuarie 2015 la 20:00

  theo, 44, după gafa cu ținuta cam frivolă de la Cotroceni, doamna a dorit s-apară și într-o postură mai serioasă.
  46, n-ar fi ceva rău că merge si la biserica majoritarilor, dacă dincolo de gestul ăsta ar urma și faptele promise cu care s-a angajat față de electorat, în campanie.

  Apreciază

 • 52. Bască ilie  |  3 ianuarie 2015 la 20:01

  Nora
  Cel puțin pentru o vreme îndelungată, ne mai distrăm cu ce vrăji au mai făcut nevasta și restul lumii. 🙂

  Apreciază

 • 53. noradamian  |  3 ianuarie 2015 la 20:09

  ponta lua la rând mânăstirile și pupa la moaște de parcă semna ordonanțe! 🙂 iar IK, ca să nu se lase mai prejos, ia la rând bisericile: evanghelică, romano-catolică, ortodoxă! dacă-mi amintesc bine, ecumenismul partinic a mai fost probat, ca doctrină a consensului și n-a reușit decât prin rețelele transpartinice. cu ocazia ultimului scrutin însă, pe primul loc, ca imagine, a trecut cel politico-religios. acum deci, e rândul Noului să-l pună mai bine în valoare 🙂

  Apreciază

 • 54. Bască ilie  |  3 ianuarie 2015 la 20:20

  Nora, apropo de proaspăt lepădatul primar de Sibiu:
  (bancul zilei pe Hotnews)
  *
  Gheorghe il suna pe Ion pentru a discuta despre gerul din Romania:
  – Alo, Ioane, astia de la televizor zic ca la voi, la Miercurea Ciuc, sunt -35 de grade. Cum naiba rezistati voi acolo?
  – Fii serios, mai, Gheorghe! Termometrul meu arata -20 de grade.
  – Pai si astia de la meteo de ce au zis ca sunt -35 de grade?
  – Aaa, poate afara…
  *
  PS. Nu cumva au schimbat orașul în banc? Ion o fi din Sibiu. 🙂

  Apreciază

 • 55. noradamian  |  3 ianuarie 2015 la 20:25

  La noi o fo numa – 26 😀

  Apreciază

 • 56. Bască ilie  |  3 ianuarie 2015 la 20:28

  OK. M-am lepădat de Satana nedreptății. 🙂

  Apreciază

 • 57. Bască ilie  |  3 ianuarie 2015 la 20:48

  Habar n-avem cum să votăm în momentele de răscruce.
  Am ratat câteva intersecții de vis. 🙂
  (Hotnews) „Adrian Nastase: Daca la finalul anului 2004 lucrurile stateau altfel, astazi am fi circulat deja pe autostrada Comarnic-Brasov”.

  Apreciază

 • 58. Bască ilie  |  3 ianuarie 2015 la 20:52

  Un reproș similar cu dreptul la libera circulație, primit de pomană de la PSD de românii nerecunoscători la alegerile prezidențiale din 2014.

  Apreciază

 • 59. noradamian  |  3 ianuarie 2015 la 21:37

  Bsk, cred că până la finele anului 2015 o să mai apară niște reproșuri, cam pe unde se intersectează niște onorabili politicieni cu niște dosare serioase 🙂

  Apreciază

 • 60. noradamian  |  3 ianuarie 2015 la 21:46

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 61. Bască ilie  |  3 ianuarie 2015 la 22:02

  Despre spălătoria publică a imaginii lui Bombo se discută acum la B1.
  Un PSD-ist, tinerel și ponderat în felul lui, nu se satură să-l elogieze.
  Nu pricepe de ce resuscitarea idolului condamnat afectează PSD-ul și-l trage în scufundări.

  Apreciază

 • 62. ovidiu  |  3 ianuarie 2015 la 22:07

  Bine v-am găsit grădinarii mei 🙂
  Ca să fiu și eu on topic măcar la început de an.
  Mă bucur că lui Danilă nu i -a ieșit omul. Destul de bine îl știți ca să nu vă cruciți:
  http://activenews.ro/acuzatii-grave-la-adresa-patriarhiei-se-fac-presiuni-pentru-alegerea-unui-mitropolit-al-banatului-care-sa-pregateasca-autonomia-regiunii-de-vest-tarii-scrisoare-deschisa_1876323.html

  Apreciază

 • 63. ovidiu  |  3 ianuarie 2015 la 22:09

  Voi reveni…când va fi… 🙂

  Apreciază

 • 64. Bască ilie  |  3 ianuarie 2015 la 22:09

  Somn ușor!
  Nu uitați: destinul e formula magică de pasat vinovăția pe un teren accidentat și evident neverificabil. 🙂
  *

  Apreciază

 • 65. Bască ilie  |  3 ianuarie 2015 la 22:11

  @Ovidiu-62
  Doamne-ajută! 🙂

  Apreciază

 • 66. theo  |  3 ianuarie 2015 la 22:16

  este o rusine, cum potzi sä iesi in lume cu puscäriasul bombo,
  niste escroci, niste nimicuri, ce pot lua dela nasti, numai metode de furat si jonglat „in täcere” cu milioane.
  astia sunt dementzi din PSD.
  atunci sä-l aducä si pe becali, ilici, varanul,etc

  Apreciază

 • 67. Bască ilie  |  3 ianuarie 2015 la 22:17

  @65
  Evident, am vrut să zic că numai destinul ne mai scoate din rahat. 🙂 🙂 🙂

  Apreciază

 • 68. noradamian  |  3 ianuarie 2015 la 22:25

  Ovidiu, salut 🙂 Aoleu, ce zbucium pe acolo! Mai ceva ca la prezidențiale! bine că l-au dovedit bănățenii pe patriarhul mason, că altfel le umplea biserica de cornițe 🙂

  Apreciază

 • 70. theo  |  3 ianuarie 2015 la 22:45

  si j, nu e ?

  Apreciază

 • 71. noradamian  |  3 ianuarie 2015 la 22:45

  Theo si dacă e si dacă nu e, asta e! vorba d-lui Tolcea: de 2 zile vedem doar partea plină a paharului! 🙂

  Somn usor!

  Apreciază

 • 72. Bască ilie  |  3 ianuarie 2015 la 22:50

  12 nov 2014
  „Dezvăluirile lui Ovidiu Zară: Klaus Johannis, omul masoneriei germane. Nume şi date (I)”
  *
  http://www.ziaristionline.ro/2014/11/12/dezvaluirile-lui-ovidiu-zara-klaus-johannis-omul-masoneriei-germane-nume-si-date/

  Apreciază

 • 73. theo  |  3 ianuarie 2015 la 22:56

  plinä cu promisiuni.
  el este incä aerian, trebuie sä facä ceva concret.
  cä isi programeazä vizite, nu intereseazä romanii.
  nu a scos un cuvant, de ordonantzä, de accidentul aviatic
  de sträzi, nimic.

  d-na Bran probabil numärä covoarele, etc- niciun cuvant.
  scrie o carte, säraca, nu a intzeles dece a angajat-o

  Apreciază

 • 74. theo  |  3 ianuarie 2015 la 22:58

  un reprezentant din Hamburg a tot vizitat …………………

  Apreciază

 • 75. theo  |  3 ianuarie 2015 la 22:59

  sincer , mä intereseazä sä facä ceva, atat.

  Apreciază

 • 76. Bască ilie  |  3 ianuarie 2015 la 23:06

  Cu siguranță, toți masonii din România au fost monitorizați de serviciile românești de informații. Nu știu ce le face ulterior, dar avem voie să bănuim încercarea de a fructifica datele astea, când scopul scuză mijloacele, adică, după cum ne-a confirmat Daniel Befu, din când în când jurnalistul acoperit primește de la serviciu câte o comandă de manipulare prin presă.
  Ovidiu Zară a mai ieșit în evidență, inclusiv când l-a botezat piratul: Găozar.
  După data postării de mai sus -12 nov 2014 – încerca să execute comanda cu efect maxim în favoarea lui Ponta , a nașului Maior sau a ambilor simultan. 🙂

  Apreciază

 • 77. theo  |  3 ianuarie 2015 la 23:07

  ovidiu zarea a scris articole f. urate si acuzatzii grave,
  nu stiu dacä poate fi crezut.este pro rusi…………..

  Apreciază

 • 78. theo  |  3 ianuarie 2015 la 23:11

  poate se lumineazä maine J, trebuie sä miste lucrurile,
  eu am o frica, duläii fac in täcere ce vor si el tace.

  Apreciază

 • 79. theo  |  3 ianuarie 2015 la 23:12

  noapte bunä !

  Apreciază

 • 80. noradamian  |  3 ianuarie 2015 la 23:16

  Cred că e vorba de un amestec de informații folosite politic conform intereselor dictate în acel moment de PSD. Pe de altă parte, ca presedinte, acțiunile lui IK nu prea pot fi ținute la secret. Si nu va tăcea la nesfârsit 🙂

  http://www.frontpress.ro/2014/11/masonii-din-romania-saluta-cu-entuziasm-victoria-lui-klaus-iohannis.html

  Apreciază

 • 81. Bască ilie  |  3 ianuarie 2015 la 23:16

  Nici SIE al lui Meleșcanu n-a fost mai prejos cu informații aduse din import, tot în interesul lui Ponta, dacă ne amintim și de alte materiale anti-Iohannis cu tentă nazistă din aceeași campanie prezidențială.

  Apreciază

 • 82. Bască ilie  |  3 ianuarie 2015 la 23:25

  N-are rost să aduc aici materialele care îl acuzau pe Iohannis de complicitate cu o organizație nazistă; sunt niște porcării strident ticluite printr-o combinație de mahala românească și date exacte, specifice SIE.

  Apreciază

 • 83. Bască ilie  |  3 ianuarie 2015 la 23:35

  Să ne repetăm, noapte bună!
  Destinul te lasă să-l mângâi… în rate. 🙂
  *

  Apreciază

 • 84. noradamian  |  3 ianuarie 2015 la 23:37

  Bsk, 82, asta, fără îndoială, așa e! Da’ tot ca-ntr-o combinație de mahala românească, acu prezidentul și premierul și-au dat mâna și au decis, pe tăcute, ce e de făcut pentru binele nației. 🙂

  Somn ușor! 🙂

  Apreciază

 • 85. Bască ilie  |  3 ianuarie 2015 la 23:46

  @84
  Ei, asta-i partea comică a încrederii în destin:
  – Calule mănânci ovăz sau râzi de prostimea suverană? 🙂
  *

  Apreciază

 • 86. Catalin Tanasa  |  4 ianuarie 2015 la 06:45

  Ziua si anul bun!
  Despre dezordonante vorbea si Miron Damian intr-un articol aparut mai an, cand presedinte mai era Traian.
  N-am observat nimic iesit din comun in poza presedintelui cu bradul, om ca toti oamenii si brad ca tot plasticul.

  Apreciază

 • 87. Bască ilie  |  4 ianuarie 2015 la 07:27

  @86
  Nu-i nimic ieșit din comun cu bradul: ni se cultivă imagine, cu vrăji îndopate, în loc de… activitate/acțiune.
  Ieri un brad, azi o liturghie, mâine niște moaște, în timp ce tu nu te crucești deloc de atâta normalitate în locul așteptărilor tale (cum ar fi întruniri de pe la Cotroceni, despre care veștile secrete se lasă așteptate, nu ți se arată nimic – măcar un brad, o liturghie, niște moaște – să vezi că se mișcă ceva pe-acolo în loc de liniște)
  Mi se pare mai normal măcar același tipar – ori de discreție, ori de transparență – în timpul liber (sărbători), respectiv, în timpul muncii la Cotroceni.
  De aceeași imagine de cult al personajului sunt sătul, îmi prepară și mie nevastă-mea același fel de cartofi vrăjiți, în timp ce de alte așteptări îmi tot zice să mai am răbdări prăjite. 🙂

  Apreciază

 • 88. Bască ilie  |  4 ianuarie 2015 la 09:40

  Așa cum Iohannis n-ar îndrăzni să-l deranjeze pe Ponta cu vreo observație publică, dacă mitomanul ar scoate o OUG de grațiere a foștilor președinți de partide, condamnați la pedepse mai mari de 9 ani, la fel prezidelul ornamental ca bradul n-ar avea curaj să audă de Gojdu și să iasă din cuvântul consilierului onorific, MRU, pus acolo să păzească muțenia preferată a noului ales.
  *
  Îmi fac scârbă și se-mput
  Bradul surd și omul mut.
  *

  Apreciază

 • 89. theo  |  4 ianuarie 2015 la 11:25

  bunä.
  este o porcärie. afisajul la bisericä anuntzat, bisericä ortodoxä
  cand tu esti evanghelic, este o perversiune.
  chiar dacä se ducea, era treaba lui nu a televiziunii.
  dumnezeu existä in orce bisericä, dar nu propagandä ieftinä
  ce asteptäri si ce jos a cäzut. ce rusinos.

  Apreciază

 • 90. racoltapetru6  |  4 ianuarie 2015 la 11:39

  Ne-am obișnuit cu un președinte jucător și ni se pare ciudat că actualul ales nu începe să tune și să fulgere la adresa primului ministru. Eu zic să mai avem puțintică răbdare, că încă nu i s-a uscat cerneala de pe actul de investire.

  Apreciază

 • 91. Bască ilie  |  4 ianuarie 2015 la 11:56

  Așteptam tramvaiul și ne-a trăsnit de sus un domn în picaj cu avionul.
  La asemenea întâlnire de gradul 1, nu mai contează cât de bisericos și evanghelist a fost pilotul. Era om bun, cu experiență și multe ore de zbor continuu. N-a avut noroc de un copilot. Poate l-ar fi trezit la timp. Ultima dată a zburat neîntrerupt 48 de ore și ce frumos visa cânt i s-a oprit ceasul pe capul nostru!
  Tramvaiul a fost de vină. Ghinion! A întârziat 2 minute. 🙂

  Apreciază

 • 92. noradamian  |  4 ianuarie 2015 la 12:03

  Ziua bună, prieteni! 🙂

  Crengulin,
  Excesul de ordonanțe de pe vremea lui Boc era criticabil (pe drept) Nu doar Miron a criticat aspectul.
  Dincolo de critica firească, usl-ponta a făcut din asta obiectiv permanent de atac. 2 observații se impun aici:
  – cantitatea:
  în 2 ani, ponta a depășit nr de ordonanțe față de ale lui Boc în 4 ani.
  http://reporterul.ro/politica/guvernul-ponta-ii-a-intrecut-guvernul-boc-la-numarul-de-ordonante-de-urgenta-4581
  – calitatea:
  Boc a reusit să treacă prin ordonanțe niste chestiuni vitale pentru reformarea statului ( justiție, administrație locală, educație, ș a)
  ponta își dă ordonanțe de protecție pentru el si ai lui.

  Apreciază

 • 93. Bască ilie  |  4 ianuarie 2015 la 12:04

  Da, încetineala la orice are nevoie de răbdare. 🙂

  Apreciază

 • 94. noradamian  |  4 ianuarie 2015 la 12:08

  Petru,
  dacă ne considerăm oameni maturi, nu țânci care nu tre să știe ce decid în privința lor, de ce, și cum, ăi mari, ar trebui să facem diferența între un președinte jucător pe față și unul care joacă în dos. Cu toate defectele lui, TB n-a fost duplicitar. Actualul, nici nu s-a uscat cerneala pe actul de investire, deja și-a încălcat niste promisiuni și joacă cu perdelele trase. Sau tace. Evident, are tot timpul să ne arate că ne-am înșelat! Numai să nu fie prea târziu.

  Apreciază

 • 95. noradamian  |  4 ianuarie 2015 la 12:20

  Florina Neghină:

  „Dacă şi după sărbători va fi aşa o linişte şi o bună înţelegere între instituţiile statului, nu ne mai rămîne decît să punem o plăcuţă la intrările în ţară: Nu deranjaţi, România normală.

  Apropo, după prima întîlnire Ponta – Iohannis, din 22 decembrie trecut, cea în urma căreia primul a declarat că „lucrurile intră pe făgaşul normal”, a urmat imediat şedinţa de Guvern în care s-a dat OUG privind modificarea Legii Educaţiei, respectiv posibilitatea renunţării la doctorat.
  Mîine se împlinesc două săptămîni de atunci”.

  Apreciază

 • 96. Bască ilie  |  4 ianuarie 2015 la 12:26

  Lucrul bine făcut cu încetinitorul răbdării pentru altădată se vede după simptomele lucrurilor prost gândite în pripă.
  La alte câteva nefăcute, mutul tace cu aceeași răbdare, iar
  Ponta scoate capul și ordonă de urgență în voie.

  Ce să mai aștepți de la omul pornit, după ce a fost ales președinte, să-și declare îngrijorarea că persoanele care au împiedicat votul în diaspora se mai află în funcție?
  Răbdarea lui mută de după învestitură e batjocură imediată.

  Apreciază

 • 97. Bască ilie  |  4 ianuarie 2015 la 12:39

  Președintele spectator ornamental surd și mut abia suflă de frică (probabil în cerneala de după învestitură 🙂 )

  Apreciază

 • 98. noradamian  |  4 ianuarie 2015 la 12:40

  Hepaaa! Pârtieeeee! A venit vremea de purificare. 🙂
  …Să ne bucurăm de zăpadă, deci

  🙂

  Apreciază

 • 99. Bască ilie  |  4 ianuarie 2015 la 12:51

  Purificare plăcută! 🙂

  Apreciază

 • 100. theo  |  4 ianuarie 2015 la 12:53

  credintza are rolul ei, dar sä contribui la habodnicia tzäri,
  cand si asa este manipulatä , este dezgustätor. nu ,eu nu-l scuz. eu nu-l väd pe presedintele germaniei s-au AM, decat
  f. rar la asemenea slujbe.
  nici un cuvant de ordonatza datä de mitoman, de accidentul
  elicopterului, de lipsa de actziune la dezäpezire.
  figuratzia este rolul presedintelui,? s-au a bätut palma cu tonta.

  Apreciază

 • 101. Bască ilie  |  4 ianuarie 2015 la 13:18

  De cele mai multe ingrediente – răbdare, muțenie, analiză, codeală, răzgândire, timp pierdut, imagine falsă, prefăcătorie activă, parșivenie – are nevoie incompetența.

  Apreciază

 • 102. Bască ilie  |  4 ianuarie 2015 la 13:32

  Poftim slujba lucrului bine aghezmuit: așteptarea arde și imaginea se roagă. 🙂

  „Klaus Iohannis: Pe parcursul mandatului voi fi prezent, periodic, la ceremoniile religioase ale cultelor legal recunoscute din tara noastra”

  Apreciază

 • 103. Bască ilie  |  4 ianuarie 2015 la 13:37

  Președintele ales este atras de treburile infantile ale țării.
  Când eram în clasele primare, cel mai bine mă simțeam la educație fizică și lucrul manual. 🙂

  Apreciază

 • 104. theo  |  4 ianuarie 2015 la 13:38

  cred cä ar fi fost mai frumos, ca acest crestin J, sä fi vizitat
  regulat ,un cämin de copii bolnavi,orfani s-au bätrani, färä tam-tam.
  acest lucru la fäcut dna. M. Bäsescu si fetele , färä sä anuntze tv-ul,ea a rugat sä nu mediatizeze:
  de asta nu s-a scris si nici nu a vrut. bine au fäcut,
  stiu sigur dela conducerea cäminelor .asta sunt fapte cu adevärat läudabile.

  Apreciază

 • 105. theo  |  4 ianuarie 2015 la 13:49

  oricat de bun crestin ai fi, cu aceste actziuni populiste si
  toatä ziua paranghelii cu popi, oameni simpli manipulatzi religios
  itzi creeazä repulsie. vina o are si presa, mare vinä

  Apreciază

 • 106. Bască ilie  |  4 ianuarie 2015 la 13:59

  Pârtie prezidențială de purificare a mandatului pentru creduli!
  Vine, băiatul, la toți! Muzica!
  Trei pe lună și toate în raiul prezidențial pe Pâmânt.

  Cultele recunoscute oficial în România.

  1. Biserica Ortodoxă Română
  2. Episcopia Ortodoxă Sârbă de Timişoara
  3. Biserica Romano-Catolică
  4. Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică
  5. Arhiepiscopia Bisericii Armene
  6. Biserica Creştină Rusă de Rit Vechi din România
  7. Biserica Reformată din România
  8. Biserica Evanghelică C.A. din România
  9. Biserica Evanghelică Lutherană din România
  10.Biserica Unitariană din Transilvania
  11.Uniunea Bisericilor Creştine Baptiste din România
  12.Biserica Creştină După Evanghelie din România – Uniunea Bisericilor Creştine după Evanghelie din România
  13. Biserica Evanghelică Română
  14. Uniunea Penticostală – Biserica lui Dumnezeu Apostolică din România
  15. Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea din România
  16. Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România
  17. Cultul Musulman
  18 .Organizaţia Religioasă „Martorii lui Iehova”

  Apreciază

 • 107. Bască ilie  |  4 ianuarie 2015 la 14:19

  (Hotnews)-UPDATE Președintele Iohannis, invitat de Patriarhul Daniel sa se întâlnească”.
  *
  S-a declanșat pandemia prea sfintelor fețe pe față.
  Doamne-ajută! 🙂

  Apreciază

 • 108. Bască ilie  |  4 ianuarie 2015 la 14:28

  Aveți răbdare! Program prezidențial încă(r)cat! 🙂

  Apreciază

 • 109. Bască ilie  |  4 ianuarie 2015 la 14:40

  Și-o să vină credincioasele speranțe în pelerinaj la București, ca la sfintele moaște, să-l vadă prin bisericuțe pe președintele vorbitor.
  *
  O batranica vine prima oara in Bucuresti la fata ei. De la gara ia un tramvai si in vagon vede un negru. Mirata incepe sa strige:
  – Uite maimuta, uite maimuta!
  Negrul nu zice nimic, dar un barbat ii spune babii:
  – Mamaie, nu este maimuta, e un om ca si noi, numai ca s-a nascut negru.
  Rusinata, batrana se aproprie de negru:
  – Domnule draga, te rog sa ma ierti eu sunt femeie simpla de la tara.
  – Nu e nimic doama, ii spune negrul, mi s-a mai intamplat aici in romania.
  La care baba:
  – Uite, vorbeste, vorbeste!

  Apreciază

 • 110. luminita  |  4 ianuarie 2015 la 17:25

  Salutari duminicale!
  @Basca,
  apropo de imaginea total atipica- ca sa ma exprim elegant- promovata de Johannis din postura de sef al statului, ma astept sa-l vad in octombrie la Iasi, la pupat moastele sfintei Parascheva. :mrgreen:
  Vorba unui comentator de pe hotnews:
  „Iohannis este asa de incet, incat abia acum si-a inceput campania electorala.
  Sa-i spuna cineva ca a castigat.”

  Apreciază

 • 111. Bască ilie  |  4 ianuarie 2015 la 18:30

  Bună Lumi și poanta! 🙂
  Ar fi o explicație lucrătura consilierilor: nu i-au spus că alegerile s-au încheiat, ca să mai recupereze ceva la imagine. Consilierii știu sigur că prin biserici se va ridica la nivelul pretențiile românilor. 🙂

  Apreciază

 • 112. Bască ilie  |  4 ianuarie 2015 la 19:08

  S-a atins perfecțiunea la capitolul suficiență, după cât entuziasm imbecil se manifestă la parastasul efectului zero de 25 de ani al apelului către lichele, confundat cu nunta de argint. 🙂

  Apreciază

 • 113. luminita  |  4 ianuarie 2015 la 21:21

  …apelul catre lichele devenit „fie-ti mila de noi, domnule ponta”…

  Apreciază

 • 114. noradamian  |  4 ianuarie 2015 la 21:39

  Seara bună, prieteni! 🙂

  Bsk, una e credința, cu totul alta e parada! Dacă în cele 3 mandate jumate de primar al Sibiului, dl IK ar fi participat măcar la câteva slujbe ale diferitelor confesiuni, zelul religios de ultim moment ar avea o noimă. atunci n-avea de ce să se obosească, politic vorbind. Iar acum, asistăm la un truc a la mihalache de creat imagine.

  Apreciază

 • 115. noradamian  |  4 ianuarie 2015 la 21:42

  Lumi, o fi aflat de la mihalache c-a câștigat! 🙂 Eu cred că e în campanie deja! probabil îi întoarce serviciul peneleului:„m-ați propus la președinție, acum e rândul meu să v-aduc la putere în 2016”. Cu enoriași de la toate cultele nici n-ar fi o idee prea proastă! (ai văzut, ponta, ce isteț e mihalache în comparație cu teodorescul tău? 🙂 )

  Apreciază

 • 116. noradamian  |  4 ianuarie 2015 la 21:51

  Examenul crucial pentru IK abia acum urmează: vom vedea cum se poziționează față de justiție (DNA, ANI) și servicii. Dacă va face compromisuri pentru „liniste”, îl urmează pe ponta.

  Apreciază

 • 117. luminita  |  4 ianuarie 2015 la 22:02

  Nora,
  ma repet, Johannis a castigat pe baza de puie monta, peneleul nu are nici un amestec in asta, cu atat mai mult vreun merit.
  Primii surprinsi de rezultatul alegerilor au fost penelistii.
  ((probabil ca afisajul stradal si cele cateva evenimente din campanie i le-o fi platit peneleul. Restul, sponsorii.))

  Apreciază

 • 118. Bască ilie  |  4 ianuarie 2015 la 22:07

  N-am știut de apucăturile bisericești în primă audiție ale primarului jucăuș. Abia acum înțeleg de ce arăta azi ca un popândău stingher, căzut din lună pe planeta maimuțelor. 🙂
  Se forțează din greu în ipostaza ipocritului familiarizat cu sfânta sinceritate.

  Apreciază

 • 119. noradamian  |  4 ianuarie 2015 la 22:08

  Lumi,
  da, asa e, am si calculat cu Bsk, că fără milioanele venite de la băsiști și macoviști, categoric ieșea ponta. Problema e că nici ăstia nu-l prea iubesc pe IK și nici tot peneleul nu se prăpădește după el. de-aia încearcă și el, să-și atragă pe unii, pe alții… 🙂

  Apreciază

 • 120. noradamian  |  4 ianuarie 2015 la 22:13

  Când l-au făcut prezidențiabil, a declarat că după ce i se termină mandatul se va întoarce în „marele partid liberal”. Și ca să-și arate liberalismul a desemnat-o pe viteaza alinuța, penelistă 100% 🙂

  Apreciază

 • 121. Bască ilie  |  4 ianuarie 2015 la 22:21

  Am presentimentul că peste 2 ani clasa politică se va învăța minte – pentru prima dată – să nu mai mizeze pe ignoranța și amnezia românilor; poate îmi doresc prea tare să se confrunte cu o lecție mai dură decât recentul miracol.

  Apreciază

 • 122. noradamian  |  4 ianuarie 2015 la 22:31

  Bsk,
  asta astept si eu! Și chiar încep să cred 🙂

  Apreciază

 • 123. noradamian  |  4 ianuarie 2015 la 22:32

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 124. Bască ilie  |  4 ianuarie 2015 la 22:40

  Somn ușor!
  Nu uitați, cine-i scăpat definitiv din brațe se amăgește cu relativitatea! 🙂
  *

  Apreciază

 • 125. Bască ilie  |  5 ianuarie 2015 la 14:09

  Saluttare!
  Diferența dintre ce-o fi azi și ce va mai fi în 2016. 🙂
  „Sondaj: PNL ar castiga alegerile parlamentare cu 47%, PSD e cotat cu 34% din voturi”

  Dacă pierzi tren(d)ul personal, te calcă acceleratul.
  Aveți răbdare! Și mâine e o zi. 🙂
  Se spune că orice minune durează 3 zile; n-ar fi nicio deosebire dacă miracolul ar dura aproape 2 ani. 🙂
  *
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-19016183-sondaj-pnl-castiga-alegerile-parlamentare-47-psd-cotat-34-din-voturi.htm

  Apreciază

 • 126. Bască ilie  |  5 ianuarie 2015 la 14:36

  Propun să se întocmească o listă de onoare cu toți candidații la prezidențialele 2014 și susținătorii lor marcanți, care au momit alegătorii în campanie cu năzdrăvana răsturnare a guvernului Ponta… dacă va ieși câștigător un candidat non-Ponta, ba ne-au înzdrăvenit la cap și cu tandemuri premier-președinte.

  Ia mai explicați-ne înc-o dată măi flăcăi și fătălăi! 🙂

  MRU era tandemistul de serviciu
  Lăzăroiu s-a dat în previziune cu premierul pirat, ba a tras tare cu forța tademului încă din decembrie 2013, cu un an înainte de alegeri, când ne-am contrat în Grădină din cauza clarviziunii lui. 🙂
  Predoiu se vedea și se mai vede desemnat candidat premier (ăsta-i singurul consecvent)
  Nici MM și EU n-ar lipsi de pe listă.

  S-a realizat planul de momeli pe cap de alegător.
  Ce mai ur(m)ăm, la anul și la mulți ani?

  Apreciază

 • 127. Bască ilie  |  5 ianuarie 2015 la 14:53

  E „nevoie urgentă de dezordonanță”.
  O poziție ordonată, onestă, rezonabilă, realistă, credibilă, fără bancuri contradictorii de pe aceeași bancă, fără „mai vedem”, „merge și-așa” sau „le-o mai bubuim în două luntre, până trecem pârleazul”.

  Apreciază

 • 128. Bască ilie  |  5 ianuarie 2015 la 15:10

  Lătrătoarele duplicitare ale PNL stau la pândă cu coada sus, în bătaia vântului de iarnă pe timp de vacanță parlamentară:

  „PNL va depune o moțiune de cenzura împotriva Guvernului Ponta în următoarea sesiune parlamentara”
  Adică din februarie.
  Floricele pe câmpii, hai să ne jucăm, copii, de-a alternanța la putere, să nu se vadă cum bate vântul în opoziție!
  *
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-19016721-pnl-depune-motiune-cenzura-adresa-guvernului-ponta-vrea-alegeri-anticipate.htm

  Apreciază

 • 129. Bască ilie  |  5 ianuarie 2015 la 15:27

  Deocamdată a picat moțiunea din 1 feb 2014, lătrată de buldog, se anunță alta cumpătată. 🙂

  Alina Gorghiu, până acum zicea că nu vrea la guvernare forțată. De-amu prezintă vrăjeli neforțate:

  „Opinia noastra nu s-a schimbat: ne dorim alegeri anticipate. 🙂 Nu suntem copii, stim ca e un lucru care se poate indeplini extrem de dificil, asta e Constitutia, cu ea defilam si noi”. 🙂

  Ea a precizat ca premierul desemnat Catalin Predoiu are ca termen limita data de 28 februarie pentru a prezenta proiectul de guvernare.
  Da, fe-martie. 🙂 Defilează cu desemnatul. MRU nu mai lucrează la programul de guvernare!
  Avem plan, avem program,
  Ne dorim anticipate.
  Ce-o să iasă, habar n-am,
  Dar avem activitate. 🙂

  Apreciază

 • 130. noradamian  |  5 ianuarie 2015 la 15:27

  Ziua bună! 🙂

  Bsk, după cum observ, „noii liberali” vor să reinventeze roata democratică de formă pătrată, să(re)construiască în liniște clasa politică prin reuselizare etc. În general, să preia marile realizări ale cuplului crin&ponta si să le sfințească. 🙂

  Apreciază

 • 131. Bască ilie  |  5 ianuarie 2015 la 15:38

  Țeapa cu anticipatele e mult mai nerușinată decât momeala cu tandemul.
  Fă-te, fă, că făurești! 🙂

  Apreciază

 • 132. theo  |  5 ianuarie 2015 la 15:43

  dupä säftoaica, coabitate J-MITOMAN;
  este sänätoasä. cand era cu Bäsescu nu era.
  mare dobitoci. le dä timp PSD-LUI SÄ SE ADUNE:
  f. grav. J are o grije-cälätoriile, restul e in ,mana mitomanului.

  Apreciază

 • 133. Bască ilie  |  5 ianuarie 2015 la 15:47

  Vampa minte cu nerușinare.
  Nu-i dificil de ajuns la anticipate, ci imposibil, garantat cel puțin de actuala majoritate parlamentară, căreia nu-i convine nicicum să asiste la neacordarea votului de încredere timp de 60 de zile unui nou guvern, or soluția imediată, confortabilă și cea mai eficientă este păstrarea guvernului Ponta.

  Apreciază

 • 134. theo  |  5 ianuarie 2015 la 15:49

  deci mitomanul are manä liberä, este clar „ne-au ciuruit”
  II MAI VOTEAZÄ DRACU.

  Apreciază

 • 135. theo  |  5 ianuarie 2015 la 15:50

  USL- este fäcut in täcere, ne-au mintzit:

  Apreciază

 • 136. Bască ilie  |  5 ianuarie 2015 la 15:54

  Singura alternativă (de admis teoretic) la guvernul Ponta 4 poate fi doar un guvern USL-ist, dar în niciun caz nu se ajunge la anticipate.

  Apreciază

 • 137. Bască ilie  |  5 ianuarie 2015 la 15:57

  Să ne ferească Cel de Sus de guvernarea USL-istă după dec. 2016!

  Apreciază

 • 138. Bască ilie  |  5 ianuarie 2015 la 16:07

  Numai dacă vrea PSD-ul, cu o probabilitate extrem de mică (la presiunea străzii sau din calcule electorale), s-ar reedita funcționarea unui guvern minoritar în jurul PNL, la fel ca-n 2007-2008, adică tot o guvernare uselistă, mai din umbră.

  Apreciază

 • 139. Bască ilie  |  5 ianuarie 2015 la 16:14

  Se subînțelege la @138, m-am referit la un guvern minoritar înainte de alegerile parlamentare din 2016. Un barometru ar fi alegerile locale din vara 2016.

  Apreciază

 • 140. Bască ilie  |  5 ianuarie 2015 la 16:19

  Până una-alta, coabitarea silențioasă le convine ambelor tabere:
  – PNL-ului fiindcă n-are alternativă la dovedirea propriei neputințe;
  -PSD-ului, pe lângă conservarea puterii și a organizării alegerilor 2016, în încercarea de a-i compromite pe beneficiarii miracolului.

  Apreciază

 • 141. Bască ilie  |  5 ianuarie 2015 la 16:27

  Cea mai edificatoare prezentare a realității politice actuale, lansată se Nora: ambele tabere aplică legea compensației cu sumă nulă.
  Vor născoci lupte în joaca de-a războiul democratic – fără rezultat – simulacre pentru prostime.

  Apreciază

 • 142. Bască ilie  |  5 ianuarie 2015 la 16:40

  „Tace și face. Încă nu știm ce”
  *
  Face pe el? 🙂

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-19016724-tace-face-inca-nu-stim.htm

  Apreciază

 • 143. Bască ilie  |  5 ianuarie 2015 la 16:41

  Scuze!
  Face pe domnia sa. 🙂

  Apreciază

 • 144. noradamian  |  5 ianuarie 2015 la 16:51

  Dan Tapalagă:
  „Rolul presedintelui este descris in clar la articolul 80 din legea fundamentala: „Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.”

  Cum si-a jucat presedintele acest rol atunci cand Guvernul a legiferat prin ordonanta de urgenta dedicata unui singur om, oferindu-i premierului posibilitatea legala de a renunta la doctorat? In ce fel s-a manifestat presedintele? Cum si-a jucat rolul constitutionala de a „veghea la buna functionare a autoritatilor publice”? Daca in aceasta situatie grava, de abuz mai scandalos decat plagiatul insusi, tu, presedinte, taci si nu faci nimic, ce grozavii ar trebui sa comita Guvernul pentru a te convinge sa-ti pui in miscare autoritatea functiei? Daca intr-o situatie de derapaj institutional major nu ai nimic de spus, atunci cand si cum iti exerciti rolul de a „veghea la buna functionare a institutiilor statului”?

  Al doilea moment de tacere inadecvata: Klaus Iohannis a promulgat legea bugetului fara nici cea mai mica observatie. Sustinatorii sai vor spune ca, daca nu proceda asa, Victor Ponta si PSD il acuzau ca saboteaza Guverul exact ca Traian Basescu.

  In calitate de cetatean, nu ma privesc jocurile politice, imaginea, zgomotul televiziunilor. Ma intereseaza in mod special ca presedintele sa-mi aperere drepturile atunci cand guvernul mi le incalca flagrant.”

  Apreciază

 • 145. noradamian  |  5 ianuarie 2015 la 16:57

  Pe fază, DT, exact astea-s cele două tipuri de discurs pe cale le întâlnești pe FB: al fanilor care au încredere oarbă și al celorlalți care nu-s dispuși să-i acorde cecuri în alb si să treacă peste măruntele lui dovezi de gândire uselistă și peste semnificativele tăceri, mai mult decât coabitante, care o confirmă… 🙂
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-19016724-tace-face-inca-nu-stim.htm?fb_action_ids=773334249369480&fb_action_types=og.likes&fb_ref=.VKqjc0rdZwg.like

  Apreciază

 • 146. luminita  |  5 ianuarie 2015 la 17:21

  Salutari!
  eu ma gandesc ca si naveta asta continua, intre Bucuresti si Sibiu, il sleieste de vlaga.
  Cand sa-si traga si el sufletul dupa cate o slujba bisericeasca si sa apuce sa comunice ceva, tusti! inapoi la Cotroceni.
  Dupa care iar tusti! 😉
  Poate-ar fi bine sa mutam capitala la Sibiu.

  Apreciază

 • 147. Bască ilie  |  5 ianuarie 2015 la 17:30

  Merge și Sibiul mutat în capitală.
  În București altfel grădinărești. 🙂

  Apreciază

 • 148. noradamian  |  5 ianuarie 2015 la 18:09

  Și pisicile! 🙂 Parcă-s vreo șase! Ori are menajeră la ele, ori i le dă în grijă d-nei Bran să aibă și d-neai, activitate 🙂

  Apreciază

 • 149. noradamian  |  5 ianuarie 2015 la 18:11

  Lumi, salve 🙂 ! Nuuuu, nu ne trebuie capitală la Sibiu! Nici măcar regională! Și-așa e mare aglomerație pentru un burg, asta i se trage de la prea multe laude 🙂

  Apreciază

 • 150. Creanga  |  5 ianuarie 2015 la 18:15

  Ziua buna!
  Ati fost mai iuti cu articolul lui Tapalaga, ma gandeam sa il aduc aici.
  La orasul laudat sa nu te duci cu sacul gol. 🙂

  Apreciază

 • 151. luminita  |  5 ianuarie 2015 la 18:21

  Un articol care mie mi-a placut. Anca Simina, gandulinfo.

  http://www.gandul.info/puterea-gandului/cornul-si-faptele-fetele-unui-an-ratat-13747814

  „De „mânia populară” nu se teme nimeni în România, deşi ar trebui. Un simulacru de infrastructură a înghiţit într-un an un miliard de euro. Aproape 100 de milioane s-au dus pe cornuri şi cutii de lapte pe care cei mai mulţi copii le aruncă în curtea şcolii.

  Mereu scandalizarea celor mulţi a fost calculată rece de cei puţini. A plecat Guvernul Boc în 2012 pentru că strada nu se mai auzise de mult şi trebuia să primească ceva ca să nu ia chipul surprinzător al revoltei cu parul. Apoi s-a făcut linişte. S-a împiedicat preşedintele autoînchipuit Ponta, în faţa unui val neînţeles scurs şi în pieţe, apoi s-a arătat iar liniştea. Vor pleca – mulţi, puţini, în celule igrasioase sau acasă – unii dintre cei care azi conduc judeţe sau oraşe în care nu se schimbă nimic, dar se pulverizează în aer miros de bani îmbâcsiţi şi apoi se va face, iar, linişte.
  Cum stăm noi, ceilalţi, în urma lor? Prost. Şi încă stăm.”

  Apreciază

 • 152. luminita  |  5 ianuarie 2015 la 18:26

  Nora, @148,
  asta ar fi chiar o chestiune generatoare de comunicate serioase pe fb-ul d-nei Bran, cum ca pisicile prezidentiale nu se asorteaza cu covoarele si draperiile imbacsite de baronismul ultimilor 25 de ani al Cotrocenilor. 😀

  Apreciază

 • 153. noradamian  |  5 ianuarie 2015 la 18:44

  Crengulin, salut! Ne-am mai iuțit și noi. 🙂

  Oricum, până la Tahiti și alte locuri lăudate, are și Sibiul farmecul lui 🙂

  Apreciază

 • 154. noradamian  |  5 ianuarie 2015 la 18:46

  Lumi, 151,
  bun articol! remarcabil 🙂

  Apreciază

 • 155. noradamian  |  5 ianuarie 2015 la 19:02

  nu se poate spune că ponta n-a făcut și nu face nimic bun pentru țară.

  Grigore Cartianu

  „Încheiem al treilea an consecutiv în care V. V. Ponta emite ordonanțe de urgență sau hotărâri de guvern în interes propriu.
  * În 2012 a scos ordonanțe de urgență pe bandă rulantă, în disprețul Constituției, pentru a scăpa de președintele Băsescu. Cele mai revoltătoare: ordonanța prin care modifica Legea referendumului (pentru eliminarea cvorumului) și cea prin care restrângea atribuțiile Curții Constituționale.
  * În 2013 a adoptat hotărârea de guvern prin care ofițerii acoperiți nu mai pot fi deconspirați nici după încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu.
  * În 2014 a decis, prin ordonanță de urgență, că El Însuși poate renunța la titlul de doctor fără a mai da socoteală pentru plagiatul care stătea la baza acestuia.

  În 2015 s-ar impune 10 noi măsuri pentru sănătatea națiunii:
  1. ordonanță de urgență pentru decretarea minciunii drept virtute supremă și scoaterea cuvântului „mitoman” în afara legii (și a DEX-ului);
  2. hotărâre de guvern privind obligarea universităților Oxford și Catania de a recunoaște masteratele cetățenilor cu inițialele VVP;
  3. ordonanță de urgență pentru angajarea la stat, în funcții-cheie (cel puțin secretar de stat), a tuturor rudelor lui V. V. Ponta, până la gradul VII;
  4. hotărâre de guvern privind desemnarea posturilor Antena 3 și România TV drept televiziuni de interes național, finanțarea lor din bugetul public și interzicerea tuturor celorlalte televiziuni;
  5. hotărâre de guvern privind interzicerea candidaturii la funcții publice a cetățenilor care nu sunt creștini ortodocși, nu pot dovedi apartenența la etnia mongolo-albaneză și nu au doi copii cu două neveste;
  6. ordonanță de urgență pentru interzicerea dreptului la vot în afara granițelor României, precum și tuturor cetățenilor care nu au împlinit 50 de ani;
  7. hotărâre de guvern privind ieșirea României din structurile imperialiste UE și NATO și aderarea țării noastre la Uniunea Euro-Asiatică;
  8. ordonanță de urgență pentru eliberarea tuturor deținuților politici ai Regimului Băsescu, în frunte cu Dan Voiculescu;
  9. hotărâre de guvern privind desființarea DNA, ANI, CSM, ÎCCJ și a Curții Constituționale;
  10. ordonanță de urgență pentru înlocuirea Codului Penal cu Codul lui Da Vinci.”

  Apreciază

 • 156. Bască ilie  |  5 ianuarie 2015 la 19:13

  Creangă are prima escală la codul lui Tăpălagă. Trage în grădină numai la dormit. 🙂

  Apreciază

 • 157. Bască ilie  |  5 ianuarie 2015 la 19:21

  Dezordonantule!
  Unde l-au adus doi (@142 +@145) mergea și al treilea. 🙂

  Apreciază

 • 158. noradamian  |  5 ianuarie 2015 la 19:21

  Crengulin, ce-ai de zis? 🙂

  Apreciază

 • 159. Creanga  |  5 ianuarie 2015 la 19:24

  Pe cuvantul meu de pioner ca dimineata am intrat intai in gradina. 🙂
  M-am comportat klauseste, am tacut bine. 🙂

  Apreciază

 • 160. noradamian  |  5 ianuarie 2015 la 19:32

  Crengulin, te-ai scos 😀

  Apreciază

 • 161. noradamian  |  5 ianuarie 2015 la 19:33

  Un om scos din sărite: 😀

  „Trebuie să fii profund putrezit mental, profund sociopat, profund degenerat, să crezi că poți să îți acoperi hoțomăniile dând legi tu pentru tine.
  Și profund tâmpit, laș și femeie cu puță”.

  Apreciază

 • 162. Creanga  |  5 ianuarie 2015 la 19:37

  Nenea scos din sarite este sexist, cum ar veni ca femeile sunt fricoase. Pai ele nu au?

  Apreciază

 • 163. noradamian  |  5 ianuarie 2015 la 19:41

  Haios omu, bre, merită iertat!! chiar dacă de supărare a dat în sexism 🙂

  Apreciază

 • 164. Creanga  |  5 ianuarie 2015 la 19:45

  Nu o fi vazut femei in viata lui, se intelege ca femeile nu au puta. 🙂 Cre’ca pe el l-a adus barza. 🙂

  Apreciază

 • 165. Bască ilie  |  5 ianuarie 2015 la 19:47

  M-a încurcat nițel la urmă, dar s-a scos și el.
  Eu i-am mai zis împricinatului direct puțoi. 🙂

  Apreciază

 • 166. noradamian  |  5 ianuarie 2015 la 19:52

  Oricum, pentru contribuția excepțională la scăderea pesede, ponta merită o statuie. cu puță sau fără, nu contează 🙂

  Apreciază

 • 167. noradamian  |  5 ianuarie 2015 la 19:56

  mâine e încă o zi Z. o s-aflăm dacă varanu încă mai are „pretini” 🙂
  http://www.nasul.tv/2015/01/05/replica-dura-a-unui-fost-sef-intact-dupa-amenintarile-lui-voiculescu-esti-doar-un-nemernic-mitoman-ticalos-de-profesie/

  Apreciază

 • 168. Bască ilie  |  5 ianuarie 2015 la 19:56

  Nora-166
  Aș înclina pentru varianta „contează”. 🙂 🙂 🙂

  Apreciază

 • 169. luminita  |  5 ianuarie 2015 la 19:59

  Dar si Cartianu, chiar si el, a uitat sa-l potcoveasca pe Ciorbea la punctul 11 c-o ordonantza de urgentza de achitare imediata a milioanelor de euro cu care e dator la banci, ca sa doarma si el, astaaa, sa-si exercite si el functia de avocat al popoului lui gunoiponta, usurat de frustrarile inerente tranzitiei catre mititica?

  Apreciază

 • 170. noradamian  |  5 ianuarie 2015 la 20:01

  după cum se desfășoară deja încăierările între frații useliști, pare că-s travestiți 🙂

  Apreciază

 • 171. Bască ilie  |  5 ianuarie 2015 la 20:06

  @167
  Numai doi judecători tâmpiți și-ar lega de gât o asemenea piatră de moară. Inițial am zis că n-au curajul ăsta. După ce am aflat numele cucoanei adusă în complet să încline balanța, îi cred în stare de un act de justiție iresponsabilă.
  Noul Cod de procedură penală a introdus o logică ciudată, prin chemarea unui al treilea, în loc de alt complet distinct sau din start unul de 3 judecători. Primii doi ce să mai judece în reluare?
  Teatru solemn! De fapt rejudeci în aceeași cale de atac extraordinară, dar redus la un singur judecător ( al treilea)

  Apreciază

 • 172. noradamian  |  5 ianuarie 2015 la 20:11

  Lumi, pe ciorbea nu-l simpatizează nici Cartianu, nici băncile și nici poporul, că n-au de ce! 🙂 în situația asta, normal că stă agățat de ponta si nu-i iese din voie 🙂

  Apreciază

 • 173. luminita  |  5 ianuarie 2015 la 20:15

  Basca, varanul se va zvarcoli in noaptea asta, la gandul daca sa-si puna maine iarasi ochelarii cu o lentila lipsa, sau mai bine nu.

  Apreciază

 • 174. noradamian  |  5 ianuarie 2015 la 20:15

  Bsk, mai sunt si judecători tâmpiți, dar nu cred că si de data asta…

  Apreciază

 • 175. noradamian  |  5 ianuarie 2015 la 20:20

  Magistrat, membru CSM : Prezența președintelui Iohannis la alegerea conducerii CSM NU va afecta decizia Inaltei Curți în dosarul său de incompatibilitate, care se judecă pe 14 ianuarie.

  Apreciază

 • 176. luminita  |  5 ianuarie 2015 la 20:21

  Nora, @172,
  nu de simpatii era vorba, ci ca i se cuvenea si lui Ciorbea o ordonantza de urgenta, in lista de 10 a lui Cartianu, la punctul 11. 😆
  Ca doar cine decat Ciorbea a tratat cu sictir toate ordonantzele neconstitutionale ale lui gunoiponta?!?

  Apreciază

 • 177. noradamian  |  5 ianuarie 2015 la 20:42

  Lumi,
  Clar că i se cuvenea roboțelului lui ponta! nu-ș cine-i va mai da bani când i s-o isprăvi rația de la guvern…

  Apreciază

 • 178. Bască ilie  |  5 ianuarie 2015 la 20:51

  Nora,
  Un prim tâmpit s-a prezentat deja, Dan Lupașcu, și l-a adus pe al doilea, Corina Dăescu, ca să-l răpună pe mofturos, Isabel Tocan. 🙂
  Dăescu nu a fost trasă la sorți, ci atrasă la sorți.
  Anularea deciziei de condamnare și trimiterea cauzei spre rejudecare, soluția urmărită de Lupașcu, ar fi un nonsens (ar interveni prescripția și Felix nu mai poate fi condamnat nici dacă ar vrea)

  Apreciază

 • 179. noradamian  |  5 ianuarie 2015 la 20:56

  Bsk, să-nțelegem că se-ncearcă salvarea disperat-forțată a varanului? 🙄

  Apreciază

 • 180. Bască ilie  |  5 ianuarie 2015 la 21:02

  Ceva forță s-a văzut de când a fost admisă cererea în principiu cu mâna altei doamne a justiției românești din CAB, Viorica Costiniu (ulterior înlocuită de mofturoasa Isabel Tocan).

  Apreciază

 • 181. Bască ilie  |  5 ianuarie 2015 la 21:04

  Lupașcu a fost și a rămas un mafiot al justiției pe pâine, cu ascensiune și legături dubioase până la lumini și umbre.

  Apreciază

 • 182. Bască ilie  |  5 ianuarie 2015 la 21:11

  Dan Lupașcu a fost inițiatorul metodei de spălare a procurorului Ilie Picioruș prin adresă către servicii (din cauza intervenției MM):
  „Nu-i așa că ilie, csm-istul nostru, nu-i acoperit de voi?”
  Răspuns surprinzător:
  „Așa-i bre, așa-i, așa-i, la noi nu figurează, da’ de unde ați știut?” 🙂

  Apreciază

 • 183. Bască ilie  |  5 ianuarie 2015 la 21:22

  Dan Lupașcu a pierdut continuitatea în CSM până la adânci bătrâneți din cauza aceleiași nesuferite, MM, după ce i-a modificat legea și i-a trântit în nas limita de mandate. 🙂 Omul are simpatii similare cu ale lui Hagi de Jilava.

  Apreciază

 • 184. noradamian  |  5 ianuarie 2015 la 21:29

  În concluzie, e greu de anticipat ce se va întâmpla în viitorul apropiat. În materie de justiție, de politică, de vreme… la speranțe însă, stăm ceva mai bine 🙂

  Apreciază

 • 185. noradamian  |  5 ianuarie 2015 la 21:31

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 186. Bască ilie  |  5 ianuarie 2015 la 21:32

  Da, ca la starea vremii și vremea restaurației PSD, câte-un pic, pic, pic!

  Apreciază

 • 187. Bască ilie  |  5 ianuarie 2015 la 21:34

  Somn ușor!
  Nu uitați să zburați în vis! Contează în ce aterizați. 🙂
  *

  Apreciază

 • 188. Creanga  |  5 ianuarie 2015 la 22:23

  Aveti grija ce visati, nu cumva sa inghetati!

  Apreciază

 • 189. Bască ilie  |  5 ianuarie 2015 la 23:45

  De la Ponta, o mână prietenească, uselească, perfectă pe gustul PNL-iștilor care au nevoie de pretexte mai palpabile pentru justificarea continuității în conviețuirea cu PSD… tot fără nicio șansă pentru alegeri parlamentare anticipate.
  *
  „Victor Ponta cere PNL organizarea de alegeri dupa modificarea legilor electorale, a Constitutiei si a organizarii administrativ-teritoriale”
  *
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-19018815-victor-ponta-cere-pnl-organizarea-alegeri-dupa-modificarea-legilor-electorale-constitutiei-organizarii-administrativ-teritoriale.htm

  Apreciază

 • 190. Bască ilie  |  6 ianuarie 2015 la 00:06

  Observați un „argument” de colaborare încă nespus de Ponta:
  Mandatul lui Iohannis ar expira de drept în decembrie 2019.
  Alagerile parlamentare presupuse să fi anticipate – după adoptarea legii electorale, cu un an înainte de alegerile parlamentare – ar părea să fie planificate în decembrie 2015, adică legislatura viitoare să se încheie în 2019 simultan cu mandatul prezidențial (bun de propus la revizuirea Constituției pentru revenirea de la 5 la 4 ani).

  Fractura logică apare oricum la imposibilitatea organizării alegerilor parlamentare mai devreme de un an după modificarea legii electorale, or adoptarea acestei legi în toamna 2015 nu mai permite aplicarea ei la alegeri anticipate ( nu se potrivește cu alegeri parlamentare de organizat mai devreme de toamna 2016): teapă! 🙂

  Apreciază

 • 191. Bască ilie  |  6 ianuarie 2015 la 00:25

  Să presupunem și o hărnicie extremă pentru revizuire și mai ales modificarea legii electorale în prima sesiune parlamentară, până la sfârșitul lunii iunie 2015. Ar urma alegeri parlamentare anticipate, organizate în vara anului următor 2016. Ce frumos! Vacanța parlamentară ciuntită, alegători în concediu (poate simultan cu localele) și cu asta ce-am făcut?
  Din 4 în 4 ani, parlamentare numai vara?
  Patru alegeri în același an 2019: locale, europarlamentare, parlamentare și prezidențiale. Doar mutu crede una ca asta. 🙂

  Apreciază

 • 192. Bască ilie  |  6 ianuarie 2015 la 00:31

  Corectez, două în 2019 (euro și prez), două se duc în 2020 (localele și parlamentarele), oricum anticipatele la parlamentare nu-și găsesc locul.

  Apreciază

 • 193. Bască ilie  |  6 ianuarie 2015 la 00:37

  Organizarea alegerilor parlamentare simultan cu cele prezidențiale (eventual cu revenirea la 4 ani, după revizuire) mai degrabă își găsesc locul la sfârșitul anului 2016 ( adică prezidențiale anticipate) 🙂

  Apreciază

 • 194. Bască ilie  |  6 ianuarie 2015 la 00:45

  Noapte bună!
  Prietenul prin confirmare se recunoaște și din infirmare se cunoaște. Prietenia la nevoie e cea mai discutabilă. 🙂
  *

  Apreciază

 • 195. Bască ilie  |  6 ianuarie 2015 la 10:04

  La revizuirea Constituției din 2003, PSD-ul a introdus mandatul președintelui de 5 ani după socoteala lor de-acasă:
  1. La parlamentarele viitoare, partidele să nu mai profite de forța candidatului locomotivă prezidențială, socotind că locomotiva ilici se retrage oricum la depou, după expirarea plinului de 2 mandate, abia mai pufăie.
  2. PSD știe să fure alegeri parlamentare fără locomotivă; bagă cărbuni după regula care arde mai mult câștigă. A depășit vreodată un partid fondurile electorale ale PSD? Nu.
  3. Să aibă Bombo primul mandat de 5 ani, 2004-2009, și primele două consecutive pe săturate. În ultima vreme îl bântuie dorul de mandatele pierdute, după cum ne arată drumurile noastre inexistente sau în trafic blocat de votul neinspirat al călătorilor neisprăviți.

  4. În târg le-a ieșit socoteala pe nas cu șirul de calvar al PSD fără Cotroceni: 5,10, 15, 20…
  5. PSD visează să scape de filmul horror și să rupă vraja mandatelor de 5 ani. Vraja se va rupe numai după ieșire locomotivei din depou cu tampoanele înainte. 🙂

  Apreciază

 • 196. Bască ilie  |  6 ianuarie 2015 la 10:17

  …trasă cu mașina mică și dusă fier vechi. 🙂
  *

  Apreciază

 • 197. Bască ilie  |  6 ianuarie 2015 la 11:12

  Scurgeri nepermise de bale.
  Cam multe.
  „Klaus Iohannis, la sedinta CSM: Unul din obiectivele majore ale sistemului judiciar trebuie sa fie ridicarea MCV. / CSM si Inspectia Judiciara sa ia atitutine cand apar scurgeri nepermise de informatii in presa din dosarele penale”
  *
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-19023409-ora-10-00-csm-isi-alege-noua-conducere-presedintele-klaus-iohannis-participa-sedinta.htm

  Apreciază

 • 198. Bască ilie  |  6 ianuarie 2015 la 11:39

  Dans sincron la microfon!
  Coabitare zăbăloasă. Liniște, se lucrează la frecții lemnoase, pe aceeași limbă de gargară!
  *
  „Victor Ponta despre propunerea lui Klaus Iohannis ca intre membrii CSAT sa se regaseasca si procurorul general: Cred ca este o idee corecta/ Voi sprijini aceste propuneri”
  *
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-19024508-victor-ponta-despre-propunerea-lui-klaus-iohannis-intre-membrii-csat-regaseasca-procurorul-general-cred-este-idee-corecta-voi-sprijini-aceste-propuneri.htm

  Apreciază

 • 199. Bască ilie  |  6 ianuarie 2015 la 11:51

  Hopa! Ieri cerea Ponta de-ale gurii pe legea electorală, azi vorbim aceeași limbă după cererea PNL. (Nu zic că n-ar fi salutară, doar observ cum se pupă în draci)
  „Valeriu Zgonea se conformeaza cererii PNL: A convocat Comisia Electorala inainte de inceperea sesiunii parlamentare”

  Apreciază

 • 200. noradamian  |  6 ianuarie 2015 la 11:54

  Ziua bună! 🙂

  Bsk, n-au avut pesediștii inspirația să-l fi racolat ei, din vreme, ca prezidențiabil în locul lui ponta! Azi și-ar fi luat peneleul în remorcă adică ar fi fost fără rivali. Coabitau ei cu ei înșiși. Nu că acum ar fi o mare diferență… 🙂

  Apreciază

 • 201. noradamian  |  6 ianuarie 2015 la 11:55

  Dânsul s-a trezit vorbind (citind de pe prompter, o yee! 🙂 ) la CSM. La fel de documentat ca atunci când spunea c-o să renunțe la imunitate prezidențială.

  „Ţinând cont de rolul său, CSM nu are motive să aibă drept de iniţiativă legislativă, ar trebui în schimb să poată sesiza Curtea Consituţională asupra legilor, înainte de promulgare. Nici procurorii nu au un rol constituţional care să justifice acest drept. La fel ca orice altă instituţie, ei pot apela la guvern pentru asta.

  Nu există niciun stat în care instituţii echivalente să aibă drept de iniţiativă legală”.

  Apreciază

 • 202. theo  |  6 ianuarie 2015 la 12:14

  bunä,
  este rusinos, J, este o marionetä ce face jocul lui Ponta.
  ideile bolnave dela CSM, sunt din partea hotzilor liberali:
  nu are nici un jurist competent in companie.
  este clar dece nu a spus ce a hotärat cu mitomanul, duc
  aceias coabitare in liniste, mitomanul dä ordonantze, j,nu le
  vede, se scumpesc toate, nu aude, dar ei coabiteazä.
  romani au fost prostitzi.

  Apreciază

 • 203. theo  |  6 ianuarie 2015 la 12:16

  Ciorbea este asa zis liberal, nu are nici o reactzie,
  a inghetzat.ar trebuii destituit.

  Apreciază

 • 204. Bască ilie  |  6 ianuarie 2015 la 12:32

  Nora,
  Iohannis a scos un șir de perle… (din alea) de înșirat în ochii postimii admiratoare. Îmi par de origine comună-uselistă-aranjată.
  Origine gătită pentru ieșire ca proasta-n târg. 🙂
  Nu-i cel mai potrivit moment de trecut perlele în revistă. Nu le vom lăsa de izbeliște. 🙂

  Apreciază

 • 205. theo  |  6 ianuarie 2015 la 12:38

  perlele nu prea aduc noroc.

  Apreciază

 • 206. Bască ilie  |  6 ianuarie 2015 la 12:57

  Articolul lui Ioan Stanomir- „2015- presiune publică pentru o agendă a modernizării”- reflectă perfect esența revoltei mele, mai ales din cauza complicităților înșelătoare cu puțoiul tolerat.
  *
  „Complicităţile şi ezitările nu mai pot compromite efortul de modernizare şi de eradicare a corupţiei. Datoria celor care au votat este să devină un for care să exercite o funcţie de cenzură democratică. Spre a onora un efort de solidaritate civică.Înlăturarea cabinetului Ponta este parte din acest mandat pe care nu îl putem ignora”.
  *
  http://www.contributors.ro/politica-doctrine/2015-presiune-publica-pentru-o-agenda-a-modernizarii/

  Apreciază

 • 207. Bască ilie  |  6 ianuarie 2015 la 13:17

  Tot felul de calcule deștepte ne dau lecții de lovituri nimicitoare ala sfântului PNL în moalele capului PSD-ist peste un an, peste doi.
  Nu vi se pare mai sigură lovitura peste 6 ani? 🙂
  Deocamdată sfântul PNL joacă la două capete și nu știe pe ce lume să-și ducă crucea și țeapa.

  Apreciază

 • 208. Bască ilie  |  6 ianuarie 2015 la 13:30

  Lecțiile de clarviziune cu lovituri nimicitoare ale PNL folosesc același burduf de buldog și-o să iasă o brânză bună de vampă PNL-istă, asistată de legea tăcerii.

  Apreciază

 • 209. Bască ilie  |  6 ianuarie 2015 la 13:41

  S-o lungim în prostie însemnă să aflăm cât mai târziu ce se vede deja cu ochiul liber și să renunțăm la câștigul de timp în care duplicitarii mai au poate o șansă să-și facă ordine în opțiunile ipocriziei, pe ultima sută de metri, să-și aleagă calea directă, fără ocolișuri și experimente noi pe terenul deja bătătorit.
  Nu mai ține înșelătoria prin simularea pluralismului politic în aceeași democrație falsă a idealurilor revoluționare.

  Apreciază

 • 210. luminita  |  6 ianuarie 2015 la 13:42

  Prompterul si lucrul prost bine facut:

  Apreciază

 • 211. Bască ilie  |  6 ianuarie 2015 la 13:51

  Promotorii și susținătorii democrației duplicităților postrevoluționare merită o mână de ajutor public, să se facă de rahat în timp cât mai scurt cu putință și vizibil pentru cât mai multă lume credulă.

  Apreciază

 • 212. Bască ilie  |  6 ianuarie 2015 la 13:59

  În timpul pierdut ireversibil, ne furăm singuri căciula și ne lungim durerea de cap până când nu-și va mai găsi leacul.

  Apreciază

 • 213. Bască ilie  |  6 ianuarie 2015 la 14:02

  @210
  Promptitudinea lucrului bine prefăcut la dictare. 🙂

  Apreciază

 • 214. Bască ilie  |  6 ianuarie 2015 la 14:09

  Președintele de paie ne cântă din drâmbă învârtita populară de la Sibiu. 🙂

  Apreciază

 • 215. noradamian  |  6 ianuarie 2015 la 14:20

  Salut, prieteni! 🙂

  postare nouă

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.656 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.454 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.656 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: