„Je suis Big Brother?”

12 ianuarie 2015 at 10:07 197 comentarii

Gata! Solidaritatea emoționantă a marilor repere jurnalistice urmate în pas de marș de cele politice și în pas vioi de front de paznicii securității globale c’est fini. „Je suis Charlie” n-a durat nici până la înmormântarea victimelor! Pentru serviciile secrete occidentale, probabil, a venit momentul așteptat pentru a accede la și mai multă putere. Pentru ale noastre, sigur! Oportunitate neașteptată. Reacție rapidă. Fierul trebuie bătut cât e cald. Fără asta, ar fi fost greu să găsească o justificare, ca-n martie 1990 la Tg. Mureș când au pus foc anume pentru dezghețarea legitimă a securității ceaușiste! Altfel n-ar fi putut ieși din subterane ca să-și reia treburile întrerupte temporar. Ce au făcut ulterior personajele de încredere din dotare, de ce și pentru cine, s-a văzut. Oricum, nu mai are relevanță în noua situație. Lumea-i sătulă de scandal, de întrebări aiurea. Fiind vorba de chestii grave,  justiția să se cumințească cum spune și BB, că nu-i de capul ei!  Iar jurnaliștii să scrie ce trebe, nu prostii. De fapt, asta e miza: presa să latre când îi cere BigBrother.

La mii de kilometri de Big Paris, în Little Paris, solidarității „Je suis Charlie” i-a urmat, cât ai zice SRI&comp, alta, tot civică, cam secretă și cu epoleți. Nesecretă, în schimb, în avântul lor cooperatist, e asocierea marilor spirite care stau de strajă: directorul SRI gardat de Sebi Ghiță& MRU  și de alți gradați plus o serie de organizații vigilente care-și spun non-guvernamentale. Vorba (sau proba de admitere în CSAT) a d-lui procuror general Nițu propus de președinte într-o formulă fără separarea puterilor în stat, posibilă doar în ex-democrații: „în fata amenintarii teroriste, orice masura represiva devine acceptabila!” întărită de opinia lui MRU, penetrantă ca vârful de lance a unui vânător politic, la conferința susținută la Cluj: „toţi cetăţenii europeni trebuie să aleagă între libertăţi şi drepturi cetăţeneşti şi nevoia de siguranţă”. Veritabili profesioniști ai estului care le-ar fi arătat lor, jandarmilor lui Louis de Funes, ce-i aia meserie! Ca oportunitate, mult peste cea din ’89 (acum terorismul devenind de la o zi la alta o cruntă realitate globală) cu cât spaima de teroriști crește, cu atât mai facilă e dresarea apărătorilor libertăților democratice. Sau vă convertiți la uslamism, sau șomați!

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , , , .

Pași Dinăuntrul și dinafara libertății

197 comentarii Add your own

 • 1. Bască ilie  |  12 ianuarie 2015 la 11:28

  Saluttare!
  Prezumția de terorist român online.

  Asta-i unitatea de măsură nouă, din mentalitatea securisto-comunistă, pentru supravegherea neamului reformat. 🙂

  Apreciază

 • 2. racoltapetru6  |  12 ianuarie 2015 la 11:28

  Poate că o fi mai greu pentru teroriști dacă se aprobă legea prin care vor fi stocate toate datele unei convorbiri, dar asta nu înseamnă că vom fi mult mai apărați. Pericolul vine de la cei care acționează spontan, singuri sau în grupuri mici, ce nu comunică între ele prin telefon sau online.

  Apreciază

 • 3. theo  |  12 ianuarie 2015 la 11:41

  pt. retzelele ala „ghitzä” si ale „nasului”; vor fi mai la indemanä
  de controlat si manipulat.

  Apreciază

 • 4. noradamian  |  12 ianuarie 2015 la 11:46

  Ziua bună, prieteni! 🙂

  Bsk, cu presa o rezolvă ei (în mare parte au si făcut-o) cu cei de pe net e cam greu- probabil studiază. Momentul le priește de minune 🙂

  Apreciază

 • 5. noradamian  |  12 ianuarie 2015 la 11:48

  Petru, asa e! Iar Big Brother știe mai bine decât noi chestia asta de-aia nu putea să scape o asemenea „plească” (scuze) fără să vadă-n ea calea spre maximă influență si putere. Ori asta în sine e calea care duce la alt fel de terorism. Îi zice dictatură…

  Apreciază

 • 6. Bască ilie  |  12 ianuarie 2015 la 11:50

  Când am afirmat odată că suntem în rahat, reacția spontană a Norei:
  -Ioi, suntem înconjurați! 🙂
  Acum zic la fel:
  -Ioi, și Iohannis e înconjurat! 🙂

  Apreciază

 • 7. noradamian  |  12 ianuarie 2015 la 11:51

  theo, prezența lui ghiță în echipa de pază și protecție a boborului spune suficient despre BigBrotherul autohton.

  Apreciază

 • 8. noradamian  |  12 ianuarie 2015 la 11:52

  Bsk, IK e cu BB! asta a vrut, asta are. o fi mândru de el și fericit…

  Apreciază

 • 9. theo  |  12 ianuarie 2015 la 12:38

  ponta -mitomanul este incantat de guvernarea lui f. bunä,
  se pare si J, a „remacat” pt. cä mitomanul nu mai contenea dupä consultäri, la complimente si arogantze.
  „totul merge bine- nu cum a fost cu 10 ani ininte”
  vreau sä le aduc aminte , cä liberali au fost la guvernare 8
  din 10 ani, iar PSD- 7 din 10 ani.
  cä nu este cazul sä dea vina pe Bäsescu, cum fac acum.
  azi Pocora ridica in slävi colaborarea dintre mitoman si -j,
  cum nu se ceartä, se intzeleg f. bine:

  Apreciază

 • 10. theo  |  12 ianuarie 2015 la 12:39

  j- ne-a dus pe totzi.

  Apreciază

 • 11. Bască ilie  |  12 ianuarie 2015 la 12:49

  Mircea Marian FB:
  „După Paris, s-a umplut piața de găini pline de înțelepciune care dezbat plini de importanță: securitate vs libertate. Mesajul e ceva în genul: hai să ne întoarcem noi puțin în dictatură, ca să vă putem asigura securitatea. E o frecție, ca să mă exprim delicat. Problema este simplă: nici un acces la date personale – pe cine ai sunat, ce site-uri ai accesat, etc – fără mandat de la judecător. Ai suspiciuni solide, te duci la un judecător și-ți dă mandat. Este inacceptabil ca orice milițian sau sereist sau angajat civil de nu știu unde să poată cere ”date” de la deținătorii de infrastructură cibernetică – așa cum scrie în legea securității cibernetice. Luați, fetelor, mandat, și citiți ce doriți”.
  *
  Comentator Simona Dumitru:
  „Pai, SRI a spus ca ai nevoie de buletin sa cumperi cartele pre-paid pentru ca nu stiu cate MII sunt folosite in afara tarii si ei nu stiu cine este persoana care a cumparat cartela.
  Prin aceasta lege, obligi FIECARE om sa dea CI sa cumpere o cartele, de acord ???
  Pai, haide sa vedem stupizenia.

  A.) Orice „terorist” va platii un amarat sa-i cumpere 50 de cartele.

  B.) Guvernul va avea o data de baze CORECTA doar pentru oamenii cinstiti (pt ca poti asuma 99,999% ca un terorist nu se va identifica).

  In loc, ai putea sa dai o lege care spune ca orice cartela pre-paid care iese din tara nu functioneaza decat cu o prealabila inregistrare cu CI si cu functionare de 90 de zile. (reduci cu un factor de 1000/1 nr de cartele care sunt „inregistrate”).

  In aceiasi lege poti specifica ca cartelele pre-paid nu pot functiona in anumite tari/zone care sunt specificate drept high-risk (deci nu le pot lua in Orientul Mijlociu sau alte zone)

  Mai departe, atunci cand convorbirile provin sau sfarsesc in zone high-risk sau spre numere urmarite (interpol si SRI au date de baze cu sute/mii de nr.) poti obtine un mandat judecatoresc (desi daca acel nr. este deja urmarit mandatul exista deja).

  Si oamenii NORMALI si CINSTITI nu sunt afectati. Exista solutii pentru orice problema care NU inseamna MAI multa putere pentru guvern”.
  *
  Comentator Pompiliu Reloaded:
  „Simona, tu pe ce lume traiesti? Cine a spus ca prin legea asta se vizeaza DOAR terorismul? Tu ai habar ce se mai face cu astfel de cartele prin tara? Intai pune-te la punct, apoi fa-ne teoria chibritului”.
  ***
  PS. Pompilică trăiește ciudat de cugetat. 🙂
  1. În lupta anti-corupțíe e mai simplu – operativ și uzual – să se ceară și să se obțină mandatul judecătoresc de băgat nasul unde fierbe corupția.
  2. Problema principală nu-i pofta serviciilor de a cunoaște dinainte numele posesorilor de cartele pre-pay (pe mine nu mă deranjează măsura asta în sine), ci minciuna securistă care folosește ocazia asta de a ajunge cu accesul liber în zona online.
  Se vede de la o poștă că anti-terorismul este un motiv fals, un pretext, fiindcă ținta reală – de a stăpâni mediul online, prin șuntarea autorizației judecătorești – transpare din faptul că serviciile nu rezolvă problema identificării prezumtivilor teroriști, nici dacă ar cunoaște cumpărătorul cartelei (numai teroristul prost cumpără direct pe numele lui).

  PSS. Să dai drepturi și libertăți din mână pe cioara vopsită -în terorist prins cu cartela securității – de pe gardul leoparzilor Maior, MRU, Ghiță șa, înseamnă să nu știi pe ce lume trăiești cu minciuna mereu recunoscătoare.

  Apreciază

 • 12. theo  |  12 ianuarie 2015 la 12:53

  am fost pt. cateva zile la Sibyllenbad,ceva asemänätor cu bäile
  felix.ca peste tot multzi si din romania.
  rar mi s-a intamplat ,sä väd asa repede oameni dezamägitzi
  de un politician, ca de J.cred cä este un USL mascat si fac
  jocul PSD. data viitoare o sä-i voteze dl. dracu, nimeni nu o
  sä ducä sute de km. si ore de asteptare, pt. liberalii arogantzi
  si trädätori.se pare J, este un socialist sadea.

  Apreciază

 • 13. theo  |  12 ianuarie 2015 la 12:56

  faptul cä nu-l schimbä pe Maior, este un mare semn de intrebare. Bäsescu, a pus la servicii pe cei din opozitzie, asa
  sunt inpärtzite:DAR ESTE MULTZUMIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Apreciază

 • 14. noradamian  |  12 ianuarie 2015 la 13:13

  Bsk, am scris postarea acu 2 zile, de când s-a anunțat marșul. N-am pus-o imediat, deși gărzile secu chemate iute prin sudiouri (ca-n 89 la TVR1) abia-și stăpâneau satisfacția sub masca îngrijorării, am așteptat să văd „spectacolul”. Corespunde pe deplin asteptărilor 🙂

  Apreciază

 • 15. noradamian  |  12 ianuarie 2015 la 13:16

  Theo, nu văd într-o doctrină autentică o vină, mai ales că la noi putem vorbi cel mult de doctrina minciunii&corupției care a dus la dominația oligarhilor sub toate guvernele. Fiindcă de câțiva ani exista pericolul ca TB să le rupă tradiția, l-au găsit pe uslamistul KI care putea fi luat drept independent, bun să-i salveze.

  Apreciază

 • 16. Bască ilie  |  12 ianuarie 2015 la 13:26

  Prestația excepțională a deputatului PNL Radu Zlati (menționat în articolul de referință al postării) s-a văzut în mai multe intervenții ale sale.
  În postarea precedentă l-am amintit la @59 cu titlul “Lider liberal, atac la serviciile secrete: Sefii Procuraturii Generale si SRI pun presiune asupra Curtii Constitutionale”, iar de pe pagina lui FB alte atitudini demne și admirabile (deputat de Maramureș, cu un cv de om normal, specializat în istorie-filozofie):
  8 ianuarie
  „nu doresc să sacrific libertatea comună sau cea individuală pe altarul securității, înainte de a fi sigur că acest sacrificiu este necesar și că va fi răsplătit prin obținerea unui bine colectiv și individual mai mare”.
  *
  „Mă întreb dacă Maior și Nițu CHIAR cred că atentatul din Paris îi îndreptățește să facă presiuni asupra CCR (în vederea respingerii contestației PNL cu privire la Big Brother 2) sau asupra Parlamentului (în vederea adoptării pe repede înainte a unui alt Big Brother 2). Voi da o declarație de presă, against all odds. Pentru că fiecare trebuie să ne facem datoria. Ei să ceară mai multă securitate, eu să cer să nu ne fie știrbită libertatea. Pentru că prin Big Brother (1 sau 2, nu are importanță) cu siguranță vom avea mai puțină libertate, dar nimeni nu ne poate asigura că vom avea mai multă securitate”.
  *
  https://www.facebook.com/Radu.Zlati

  Apreciază

 • 17. noradamian  |  12 ianuarie 2015 la 13:30

  Bsk, e bine că există excepții de felul d-lui Zlati în PNL! O întrebare legitimă la care răspunsul e clar, după cum tot atât de clar e că cei întrebați, n-o să țină deloc seama de nimic.

  Apreciază

 • 18. noradamian  |  12 ianuarie 2015 la 13:31

  Narcisa Iorga:

  „Ipocrizia la masă cu președintele
  Toti liderii politici invitati azi la Cotroceni au facut declaratii cu mina grava despre „responsabilitate” in privinta majorarii bugetului Armatei. Ipocrizie absoluta si pur exercitiu de imagine. Iata de ce: – din 2012 incoace, bugetul MApN nu a depasit 1,3 la suta din PIB. Din acest buget, 80 la suta se duc catre cheltuieli cu angajatii;
  – bugetul din anii 2013 si 2014 a fost intocmit de guvernul PSD+PNL+PC+UDMR+UNPR, iar pentru 2015, de aceleasi forte politice, mai putin PNL. Votul favorabil pentru aceste bugete in Parlament a fost dat de parlamentarii pe care-i vedem acum tare seriosi stand la masa cu Iohannis. Asadar, ce i-a oprit pe acesti lideri politici sa adopte un buget „responsabil” pentru Aparare? Mai mult, la data de 5 februarie 2013, CSAT a adoptat o decizie pentru ca bugetul MApN sa creasca anual cu 0,3 la suta atfel incat, in anul 2016, Apararea sa atinga cota de 2 la suta din PIB”

  Apreciază

 • 19. theo  |  12 ianuarie 2015 la 13:55

  atentatele de orce fel, nu indreptätzesc sä asculte cum scartzaie paturile. cu atat mai mult , cu cat in 5 minute poate lua mandate judecätoresti. dar atunci cetätzeanul ar avea dreptul sä reclame un abuz, cand e lege- nu:

  Apreciază

 • 20. Bască ilie  |  12 ianuarie 2015 la 13:56

  Pe MRU nu-l oprește nimeni să demisioneze frumușel din funcția de senator și să înceteze cu duplicitatea curului mereu în două luntre, ba consilier prezidențial suplinitor cu politica externă, în locul nenumitului Comănescu pentru excursii în străinătate, ba consilier onorific cu securitatea în locului propriului loc, în fapt incompatibil cu funcția de senator, până nu se inventează funcțiile la fel de cameleonice:
  – consilier prezidențial zilier fără zile și program peste tot și nicăieri;
  – consilier prezidențial fără izmene.
  Senatorul de neînlocuit, MRU, poate fi înlocuit cu alt candidat după alegeri parțiale, numai să termine odată cu blocarea accesului unui alt ales, cu alt chef de muncă efectivă în Senatul României.

  Apreciază

 • 21. theo  |  12 ianuarie 2015 la 13:57

  si ce bucurie pe guitz, ce emisiuni s-ar face cu informatziile
  „pe surse ” de echipa lui de urechiatzi.
  adeväratä manä cereascä pt. alegerile din 2016.

  Apreciază

 • 22. theo  |  12 ianuarie 2015 la 13:59

  am auzit cä se vrea premier si lucreazä pt. …………………..

  Apreciază

 • 23. Bască ilie  |  12 ianuarie 2015 la 14:00

  @19
  Armata e cu noi!
  La Cotroceni se strofoacă marea scofală. 🙂

  Apreciază

 • 24. theo  |  12 ianuarie 2015 la 14:02

  ce bucurie pe dusmanii lui Bäsescu, cu surle si trambitze anuntzä 20 de procese,dihania felix, räzbunarea boschetarilor
  PSD si nu numai.

  Apreciază

 • 25. theo  |  12 ianuarie 2015 la 14:06

  o mare aiurealä, asta cu 2%, era cerutä si aprobatä demult.
  se repetä ,mimand munca.e rusinos, de ABC-darele copiilor
  nu am auzit nimic,planuri pe 3-4 ani.
  „restul merge f. bine.”

  Apreciază

 • 26. theo  |  12 ianuarie 2015 la 14:08

  „nasul” vrea si el ceva bani, sä-si lungeascä urechile.

  Apreciază

 • 27. Bască ilie  |  12 ianuarie 2015 la 14:10

  Invenția anului securității la cartelă:
  teroristul fără cap. 🙂

  Apreciază

 • 28. noradamian  |  12 ianuarie 2015 la 14:15

  Bsk, 20, pe MRU nu-l poate opri nimeni din zelul lui de parvenire, din avântul lui de specie politică nelipsită în ape mâloase… 🙂

  Apreciază

 • 29. noradamian  |  12 ianuarie 2015 la 14:16

  Theo, oricât s-ar bucura ai varanului, încă n-au acces la butoanele justiției. Și sper să n-ajungă.

  Apreciază

 • 30. Catalin Tanasa  |  12 ianuarie 2015 la 14:19

  Ziua buna!

  Ghita a fost si el la Paris? Traiasca USL!
  Dar Ponta? Cum de nu s-a dus si el? Ca aparea la toate ceremoniile si parastasurile? Probabil au discutat acest aspect in sedinta saptamanala.
  MRU tot umbla cu murloaga, nu doar in doua luntre cum zice Bsk, cred ca mai preda si la Universitate, basca prin stiu eu ce comitete si comisii. Incompatibilitate?Un fleac, treburile tarii sunt mai importante si prezenta lui necesara. Dam noi din libertatile noastre ca stiu ei ce sa faca mai departe. Cicocul mic, va protejam! Dormi linistit, SRI vegheaza pentru tine!

  Apreciază

 • 31. Bască ilie  |  12 ianuarie 2015 la 14:26

  @28
  MRU, modelul de parazit parvenit cu mai multe trompe de sugativă: încadrat didactic, lider FC, consilier de consilier, un pic senator.
  Dacă nu curge, pică în nasul lung.

  Apreciază

 • 32. theo  |  12 ianuarie 2015 la 14:28

  Nitzu-NUP;

  a anuntzat personal cu o pläcere deosebitä, cate dosare
  si cum sunt trimise la DICOT, toate pe numele Bäsescu,
  si de cnd era primar,etc.
  de trafic de influentzä a lui Ponta cu Duicu ? Mazäre,Cosma;
  dosarele dela referendum? NIMIC !

  Apreciază

 • 33. noradamian  |  12 ianuarie 2015 la 14:28

  Creangă, salut! Nu stiam că si Ghiță a fost la mars, dar dacă mă gândesc, e normal! Mru stie de ce 🙂
  ponta stă sub masă până se limpezesc apele. dacă BB ajunge unde și ce vrea, s-ar putea să rămână și el prin cărți, pe undeva.

  Apreciază

 • 34. theo  |  12 ianuarie 2015 la 14:42

  PUNCT SI DE LA CAPÄT
  adicä in loc sä lucreze mai departe, acum descifreazä norme,legi,probleme cunoscute,etc.
  cam 5 mandate ar trebuii sä o continuie.

  eu stiu cä asa cum lucreazä, nimeni nu o sä-i mai de-a un vot si nici liberalilor uslinosi:

  Apreciază

 • 35. Bască ilie  |  12 ianuarie 2015 la 14:50

  MRU, omul care aduce în Parlament ploaia de condamnări ale jobului dublu: 🙂

  „un parlament care este alcatuit din oameni politici de la care pretindem onestitate, moralitate, competenta profesionala trebuie sa nu aiba un dublu angajament”.

  „In momentul in care ai un dublu angajament, ai o problema: esti dependent de relatia de serviciu, dar esti dator si fata de Parlament”,
  *
  1. Între timp s-a făcut pisicuț cu ochii închiși.
  2. Între timp a descoperit că Legea interzicea deja ceea ce el propunea ca invenție de curățat Parlamentul acoperiților.
  3.Între timp s-a convertit la anarhismul secretului absolut, adică s-a făcut interpret activ al legilor de neaplicat.

  http://www.ziare.com/mihai-razvan-ungureanu/forta-civica/mru-propune-parlamentului-ofiterii-acoperiti-sa-nu-faca-politica-1215601

  Apreciază

 • 36. Catalin Tanasa  |  12 ianuarie 2015 la 14:54

  Nora,eu intelesesem din postare ca ar fi fost si Ghita la Paris. Am recitit, nu se intelege asa ceva. Se pare ca lui ii place doar in Dubai.

  Apreciază

 • 38. Bască ilie  |  12 ianuarie 2015 la 15:07

  Ion Cristoiu
  „Klaus Iohannis – Victor Ponta: nu coabitare, ci stat bot în bot”.

  „Interesul său de acum e să rămînă premier pînă în 2016.
  Dacă pentru asta e nevoie să toarcă în brațele lui Klaus Iohannis, nici o problemă, toarce de rupe pămîntul. Iar Klaus Iohannis, fericit că premierul îi toarce în brațe, stă bot în bot cu el, fără a se âgnid c-ar putea lua astfel o gripă:
  O gripă numită USL”.
  *
  http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-luni-12-ianuarie-2015/

  Apreciază

 • 39. Bască ilie  |  12 ianuarie 2015 la 15:15

  Botulismul tandemului președinte-pemier se convertește la USLamism reciproc avantajos.

  Butuliștii fac pe ei de frică, la fel, în oglindă. 🙂

  Apreciază

 • 40. Bască ilie  |  12 ianuarie 2015 la 15:35

  Doza și fricoza. 🙂
  *

  Apreciază

 • 41. Bască ilie  |  12 ianuarie 2015 la 15:42

  @40
  De la Sare-n ochi, delirul ochilor pierduți sub hipnoza consilierilor tăcerii.
  Marea scăpare:
  Nicio frică nu-i mai tare ca teama de constipare.

  Apreciază

 • 42. noradamian  |  12 ianuarie 2015 la 15:43

  Cătălin, 36, marșul de acasă pune punctul pe i (de la internet):

  „Internetul – o armă în mâna teroriștilor

  Ghiță explică și de ce avem nevoie de noi legi care să permită supravegherea comunicațiilor electronice: „În primul rând pentru că avansul tehnologic a creat posibilități organizațiilor teroriste de a comunica și de a acționa. Internetul, Facebook – ul, whatsapp etc., toate aceste noi tehnologii permit recrutarea, prozelitismul, diseminarea informației și coordonarea celulelor teroriste și grupărilor de crimă organizată”. Parlamentarul mai arată că legile noi au menirea de a stabili un cadru legal și operațional în care instituțiile statului pot acționa” …

  http://www.evz.ro/previziunile-sumbre-ale-directorului-sri-s-au-adeverit-in-franta-a-avut-loc-o-noua-forma-de-manifestare-terorista-actionati-cand-puteti.html

  Apreciază

 • 43. Bască ilie  |  12 ianuarie 2015 la 15:53

  Nora
  Consensul nemaipomenit cu Narcisa Iorga (de la @18). 🙂

  „Klaus Iohannis, dupa consultarile cu partidele: Am obtinut consens pentru ca bugetul Apararii sa atinga 2% din PIB in 2017, cu mentinerea acestui nivel minim cel putin 10 ani. MApN sa realizeze un calendar multianual de inzestrare”
  *
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-19081336-ora-15-30-presedintele-klaus-iohannis-sustine-declaratie-presa-dupa-consultarile-partidele-tema-bugetului-2-pentru-aparare.htm

  Apreciază

 • 44. Bască ilie  |  12 ianuarie 2015 la 16:04

  @Nora-42
  QED!
  Je suis BB-ii, Big Brother – internaut internat.

  Apreciază

 • 45. Bască ilie  |  12 ianuarie 2015 la 16:16

  „toate aceste noi tehnologii permit recrutarea, prozelitismul, diseminarea informației și coordonarea celulelor teroriste și grupărilor de crimă organizată”.

  Unde-i graba de a fugi de aprobarea judecătorului.?
  Și pe mine m-a recrutat o tipă la prima vedere, într-o singură zi; n-am mai avut timp să cer acordul părinților mei. Când mi-am luat inima în dinți, după 9 luni, m-au trimis la un orfelinat, să dau la înfiat obiectul actului de terorism. 🙂

  Apreciază

 • 46. Bască ilie  |  12 ianuarie 2015 la 16:56

  Grigore Moisil:

  „Ştiinţa merge astăzi mai repede ca omul de ştiinţă; ai pornit împreună şi ţi-o ia înainte. Ar fi de scris odată povestea celor ce şi-au pierdut răsuflarea alergând după propriile lor idei. Şi tragedia celor ce, nevrând să rămână în urmă, nu pot să mai meargă înainte. Şi comedia amară a celor ce neputând alerga, încearcă să oprească puhoiul. Şi dramele provocate de cei ce, neînţelegând noul, îi prigonesc pe cei ce-l practică. 🙂 Sunt pentru lucruri noi; dar mai mult decât lucrurile care sunt astăzi noi, eu apreciez lucrurile care vor fi noi abia mâine.”

  Apreciază

 • 47. Bască ilie  |  12 ianuarie 2015 la 17:01

  “Legile ţării nu interzic nimănui să fie imbecil.”
  *
  https://noradamian.wordpress.com/2010/06/26/grigore-moisil-o-teorema-e-o-scrisoare-de-dragoste/

  Apreciază

 • 48. Bască ilie  |  12 ianuarie 2015 la 17:54

  De la DPA, un final de citat din studiul „Despre prostie” (Robert Musil)
  *
  “Daca prostia nu ar fi atat de confuzant asemanatoare – daca nu ar fi atat de usor sa o confundam- cu speranta, talentul, progresul, dezvoltarea, nimeni n-ar vrea sa fie prost. Toti s-ar feri de prostie. Spuneam asta in 1931. Nimeni, sunt convins, nu se indoieste ca lumea a fost obiectul unui vast proces de progres si dezvoltare de atunci pana azi. Asadar, vrem, nu vrem, suntem obligati sa ne confruntam cu o intrebare cu adevarat inevitabila: De unde incepe si unde se termina, ce e prostia adevarata?”
  *
  Mai bine să răspundem mai târziu, decât în 1931. 🙂
  – începe de peste tot;
  – nu se termină nicăieri;
  – prostia adevărată este fugărirea adevărului și a propriului discernământ, până când ajung la mâna unui grup sau a mai multor grupuri de susținători rătăciți în aceeași realitate, nelimitată în timp și spațiu. 🙂

  PS. Spre deosebire de prostia individuală reparabilă, prostia adevărată este întotdeauna colectivă. 🙂

  Apreciază

 • 49. theo  |  12 ianuarie 2015 la 17:58

  ce este mai räu, Romania are multzi ………suspectzi sirieni.libanezi,palestinentzi…………………….invitatzi,preamäritzi
  fäcutzi secretari de stat,precum Calafat, afaceristi, dar si teroristi
  precum Haysam, ce era in compania iliescu in deplasäri,etc.

  Apreciază

 • 50. theo  |  12 ianuarie 2015 la 17:59

  scuze-palestinieni.

  Apreciază

 • 51. Bască ilie  |  12 ianuarie 2015 la 18:12

  Prevenirea terorismului și corupției nu vede bârna din ochi, din cauza așchiei sărite prea aproape de trunchiul reformat. 🙂
  *
  „DNA a retinut un fost ofiter SRI de la Prevenirea Teorismului, acuzat de trafic de influenta si spalare de bani. Fostul sef din SRI ar fi primit spaga de 2 milioane de lei”
  *
  http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-19082911-dna-retinut-fost-ofiter-sri-acuzat-trafic-influenta-spalare-bani-fostul-sef-din-sri-primit-spaga-2-milioane-lei.htm

  Apreciază

 • 52. noradamian  |  12 ianuarie 2015 la 18:35

  Seara bună! 🙂 potențialii teroriști, ar trebui căutați prin usl, unde se simțeau ca-n familie, încă dinainte de 89, nu mai vorbim ce afaceri au învârtit împreună și cu ce onoruri au fost răsplătiți, după. (hayssam, arafat etc)

  Apreciază

 • 53. noradamian  |  12 ianuarie 2015 la 18:49

  George Maior, directorul SRI:
  „Sunt analisti care au remarcat profesionalismul atentatorilor, cu aparent antrenament militar de elita, si dotarea lor: arme automate, lansator de racheta. Discutam la nivelul serviciilor europene problema cetatenilor din state occidentale, dar de origine musulmana, care participa la evenimentele din Siria si revin apoi in spatiul european, fie cu o anumita radicalizare a viziunilor, fie cu o pregatire militara si de planificare foarte bune, obtinuta acolo in campul de lupta. Sunt sute de asemenea cetateni europeni care revin din Siria in Franta, Marea Britanie si in alte state europene. Aceasta chestiune creeaza o amenintare directa la securitatea europeana. Din pacate, nu pot decat sa confirm ceea ce spune si directorul serviciului britanic MI5, Andrew Parker, ca vor mai exista din acest motiv atentate in Europa. Trebuie sa fim atenti si vigilenti la aceasta legatura cauzala.” (Sursa: Ziare.com)

  Apreciază

 • 54. noradamian  |  12 ianuarie 2015 la 18:51

  …și comentariul lui Laurențiu Mihu (R.L) la opinia lui Maior:

  „Acum, problema cu musulmanii care sunt și cetățeni europeni și care fac jihad-ul în du-te-vino, pe ruta țară de origine-Siria/Irak, e atât de uriașă, încât e surprinzător cum guvernele europene au lăsat-o să se dezvolte organic. Lucrurile erau de la bun început simple: de ce să primești înapoi un dement care a mers alături de ISIS ca să omoare, eventual să violeze, cu siguranță să răpească sau, în cel mai liniștit caz (dar puțin plauzibil) să fie doar complice ori numai expus la o asemenea paradigmă? Ce mai caută tipul ăla înapoi în Franța, în Marea Britanie, etc.? La ce ar trebui societatea să se aștepte din partea lui? Să ajute bătrâni, să-și facă o familie frumoasă, să-i respecte pe ceilalți, să fie tolerant, să aibă un job și alte planuri normale?Faptul că sunt luați sub monitorizarea serviciilor de informații e o soluție subțire rău, pentru că nici serviciile nu vor putea să țină urma atâtor și atâtor demenți, iar asta fără greș. Pur și simplu, vorbim de un număr mult prea mare de asemenea nebuni și mult prea bine antrenați, fapt ce depășește resursele serviciilor, după cum s-a văzut și în Franța. E clar o problemă a cărei rezolvare ține de guverne, parlamente. Serviciile pot acționa doar asupra efectului, nu și asupra cauzei”.

  Apreciază

 • 55. noradamian  |  12 ianuarie 2015 la 18:58

  Și atunci, cum pot fi interpretate intervențiile zeloase ale celor menționați la linkurile respective, altfel decât că vor să speculeze situația pentru a accede la mai multă putere?

  Apreciază

 • 56. Bască ilie  |  12 ianuarie 2015 la 19:10

  @55
  cum pot fi interpretate intervențiile zăbăloase, decât că ne iau de proști cu minciuni disprețuitoare , inclusiv când se laudă – în cel mai imbecil mod de operare – cu prevenirea eroică a trecutelor acte de terorism nemaipomenit?

  Apreciază

 • 57. noradamian  |  12 ianuarie 2015 la 19:16

  Bsk, păi da! și cu cât se căznesc mai tare să convingă, cu atât neîncrederea din partea adrisanților e mai mare!

  Apreciază

 • 58. noradamian  |  12 ianuarie 2015 la 19:16

  Un friend de la Divertis:

  „Și comicii se-mpușcă, nu-i așa ?
  Evenimentele din Franța acestor zile ar trebui să ne dea de gândit. Sau, așa cum și vor cei ce le-au produs, să ne sperie. Iaca, pe mine unul, m-au speriat.
  Nu, nu teroriștii cu cagule negre pe față și mânuind automate și lansatoare de rachete m-au speriat. E plină lumea de ei, dacă s-ar dori cu adevărat eradicarea lor, în câteva ore, omenirea ar putea scăpa de ei. Li se știu locațiile cu precizie de 3mm, li se știu identitățile, abilitățile, dotările, pregătirea și orientarea cu precizie de C.I.A., K.G.B., S.R.F. și toate câte or mai fi. Dar nu se dorește fiindcă toate serviciile astea ar trebui să dispară odată cu ei și tot atunci nu s-ar mai justifica nici armatele și industriile conexe și nici miliardele de miliarde cheltuite pe așa-zisa noastră apărare.
  Nu, nici cei 86000 de jandarmi și polițiști mobilizați oficial (că neoficial împreună cu armata și legiunea străină or fi ajuns milionul) cu niște dotări demne de un SF very high budget nu m-au speriat. Eficiența lor a fost cea a ISU România, cu prea multe victime și autorii prinși cu ajutorul civililor după mai mult de 48 de ore, după o urmărire transmisă la TV, asemănătoare cu a soților Ceaușescu.
  Și nu, nici amenințările și îndemnurile la crimă ale tuturor descreieraților și organizațiilor lor teroriste nu mă sperie, au fost, sunt și vor mai fi atâta timp cât vor fi tolerați, finanțați, înarmați, antrenați și nu în ultimul rând și aici de fapt este răsucirea șurubelniței în rană, justificați moral și intelectual.
  Ei bine, da, această justificare morală și intelectuală, venită de acolo de unde mă așteptam cel mai puțin, asta da, m-a speriat cu adevărat.
  Impardonabil de mulți oameni, mulți dintre ei fini intelectuali și posesori ai unei culturi demne de toată admirația, justifică moral și chiar se bucură de omorârea jurnaliștilor pentru motivul că aceștia au depășit un așa-zis bun simț sau au lezat așa-zise sensibilități religioase.
  Dar cine are drept de viață și de moarte asupra limitelor bunului simț ? Cine are drept de viață și de moarte asupra limitelor în care se poate râde de un profet al cărui cea mai mare bucurie este să-și primească la sân fii împreună cu cât mai multe suflete de creștini omorâți ?
  Oare au uitat acești oameni că înainte de 89, în România, singura religie acceptată era cultul personalității ? Care erau limitele bunului simț ? Care erau limitele sensibilităților rănite ? Probabil că eu, care am spus în fața unei săli arhipline cu oameni cățărați pe pereți că viața lungă a soților Ceaușescu este sărăcia poporului, conform preceptelor morale ale acestor oameni, trebuiam împușcat împreună cu colegii. Bine făcea securitatea că mai elimina dintre opozanții care râdeau prea tare. Și da, s-a vrut în public, împușcarea lui Ceaușescu fiindcă bătut nu mergea (fie el și simbolizat de o ramă de tablou goală) și da, s-a râs cu poftă în public și la televizor de arabi și de terorismul, bombele și Kalașnikoavele lor (amintiți-vă doar de fetele de la Kabulna) și da, s-a râs cam de tot ce depășea bunul simț oficial și leza orice fel de sensibilitate. S-a râs cu prețul libertății sau al vieții și s-a câștigat dreptul vostru de a stabili cât și de cine ai voie să râzi.
  Cine are drept de viață și de moarte asupra celor care spun, inventează sau publică bancuri și caricaturi cu Iisus Cristos, Dumnezeu și Sf. Petru, că sunt zeci de mii. Cine are drept de viață și de moarte asupra sensibilităților rănite de exemplu de cațavenci, care, nu-i număr să nu aibă în vizor patriarhul, preoții sau BOR-ul ? N-ar fi mai bine să-i împușcăm ? Sau pe cei care vând bikini chinezești cu icoana maicii Domnului în talcioc și scrumiere cu Iisus Cristos. Sau toate astea împreună cu atâtea cruci arse și execuții publice sunt pline de bun simț și nu rănesc nici o sensibilitate ?
  Și știți ce ? Sunt convins că acei descreierați nu și-au cumpărat în vița lor vreo revistă de umor și dacă nu ar fi avut cine să-i deștepte și să-i învețe ce este de bun simț și cine este de împușcat în legătură cu sensibilitatea religioasă, ar fi stat și azi adormiți prin dosarele C.I.A.-ului, S.F.I.-ului și care or mai fi.
  Fiți fericiți, m-ați împușcat unde trebuie… ”

  Apreciază

 • 59. Bască ilie  |  12 ianuarie 2015 la 19:40

  Băieții deștepți din servicii au avansat la faza explicațiilor multiple, barometrul minciunilor după ratarea primelor încercări de diversiune odată cu subestimarea adversarului public. 🙂

  Pentru o mai bună înțelegere a mizelor, se impune detalierea semnificației mandatului necesar de la judecător, întrucât nu se reduce totul la această condiție formulată simplist, așa cum nici CCR nu a identificat numai absența acestei aprobări, când a pronunțat și motivat cele două decizii prin care a constatat neconstituționalitatea legilor referitoare le Big Brother și cartelele pre-pay.
  Există niște cercuri vicioase din care vânătorii de internauți internați nu au cum să iasă înainte de a solicita încuviinţarea efectuării unei percheziţii informatice, printr-o încheiere de instanță.

  Nu uitați cum se destrăbălau parlamentarii și acoliții lor acum vreo trei ani cu pofta de modificare a codului de procedură penală, astfel încât urmăritul penal să fie anunțat dinainte de efectuarea unei percheziții!
  Adică ei- aleșii neamului și complicii lor- vroiau să fie avertizați, pe când acum gloata prostimii să fie călcată direct în moalele hard discului, fără somație, fără probe obținute legal 🙂 și verificate, fără începerea urmării penale în condițiile legii.
  Diavolul de serviciu se află în câteva detalii. 🙂

  Apreciază

 • 60. noradamian  |  12 ianuarie 2015 la 19:56

  Bsk, să vedem ce va zice CCR. Sunt curioasă 🙂

  Apreciază

 • 61. Bască ilie  |  12 ianuarie 2015 la 19:57

  Deocamdată, cred că cel mai indicat este să-i lăsăm să mai bată câmpii, să se încurce în explicații.
  Detaliile ascunzătorilor, la timpul lor! 🙂

  Apreciază

 • 62. Bască ilie  |  12 ianuarie 2015 la 20:05

  Pe scurt, un detaliu important: parlamentarii nu sunt afectați de legea securității cibernetice; ei sunt protejați de imunitatea penală care interzice percheziția (inclusiv dacă un judecător ar aproba-o, întrucât este nevoie de hotărârea camerei din care face parte), probabil au fost instruiți și asigurați că n-au motive să se teamă, deci le-a convenit să voteze în prostie. (la Senat). La Camera Deputaților au lăsat-o să treacă tacit. Îi doare-n bască. 🙂

  Apreciază

 • 63. Bască ilie  |  12 ianuarie 2015 la 20:14

  Idem magistrații sunt protejați împotriva percheziției de avizul prealabil al CSM, iar miniștrii neparlamentari de avizul președintelui.
  Scapă zona cremei corupției, vor mai urmări niște resturi ale corupției și gloata prostimii care n-are nicio legătură cu corupția și terorismul.

  Apreciază

 • 64. theo  |  12 ianuarie 2015 la 20:14

  azi vagabondul plagiator ca sä-si dea inportantzä ,
  a inscenat o primire de avion militar si a primit onorul,
  caca-maca, färä rost färä sin, ca sä simtä inportant.
  o rusine monumentalä , aceastä scarnävie mitomanä.

  Apreciază

 • 65. noradamian  |  12 ianuarie 2015 la 20:14

  Zvonuri: Blaga la SRI și MRU la SIE

  Apreciază

 • 66. Bască ilie  |  12 ianuarie 2015 la 20:25

  @65
  Nu-i de mirare. Deocamdată așteaptă să treacă vacanța parlamentară. Acum n-are cine să-i voteze. 🙂

  Apreciază

 • 67. Bască ilie  |  12 ianuarie 2015 la 20:32

  Niciun fel de îmbunătățire legislativă nu va face posibil controlul parlamentar efectiv al serviciilor. Dresajul falșilor controlori nu se schimbă nicicum. Totul este un teatru solemn pentru prostime.

  Apreciază

 • 68. Bască ilie  |  12 ianuarie 2015 la 20:46

  „Traian Băsescu, vizat de cel puţin 20 de DOSARE PENALE!surse”
  *
  Nu-i nevoie de nicio condamnare a piratului, ca să-l sperii pe blândul Klaus.
  Iohannis e deja pătat gros în izmene. 🙂
  *
  http://www.paginadepolitica.ro/traian-basescu-vizat-de-cel-putin-20-de-dosare-penale-surse/

  Apreciază

 • 69. theo  |  12 ianuarie 2015 la 20:47

  nu stiu cum este, dar numirile pt. servicii le face presedintelui.
  o sä-i voteze cineva ?

  Apreciază

 • 70. Bască ilie  |  12 ianuarie 2015 la 20:50

  Ioi, înconjuratul Iohannis, am vrut să zic. 🙂

  Apreciază

 • 71. Bască ilie  |  12 ianuarie 2015 la 20:58

  Președintele face doar propuneri pentru conducerea serviciilor.
  Nu știu cum să spun, dar Băsescu nu a avut 238 de voturi când l-a infiltrat pe Meleșcanu director SIE. 🙂
  *
  http://www.evz.ro/teodor-melescanu-validat-director-sie-238-de-voturi-pentru-968712.html

  Apreciază

 • 72. theo  |  12 ianuarie 2015 la 21:10

  mumia de mele a fost o cuträ, ceva mai pervers nu putea exista, noi il credeam om de omenie.

  Apreciază

 • 73. Bască ilie  |  12 ianuarie 2015 la 21:11

  Mai pe șleau, președintele execută comanda primită de la SRI/SIE și se supune indicației c-ar fi mai adecvat să-i lase publicului larg și entuziast impresia spectaculoasă că el a decis când a scornit propunerea… din partea Opoziției. 🙂

  Apreciază

 • 74. Bască ilie  |  12 ianuarie 2015 la 21:17

  Dacă infiltratul propus director nu-i o persoană agreată, de SRI sau SIE, nu trece de votul acoperiților din Parlament. 🙂

  Apreciază

 • 75. theo  |  12 ianuarie 2015 la 21:18

  oricum J, nu-i instare sä impunä.

  Apreciază

 • 76. theo  |  12 ianuarie 2015 la 21:20

  oricum mitomanul si mumia mele ia acoperit pe totzi

  Apreciază

 • 77. Bască ilie  |  12 ianuarie 2015 la 21:26

  MRU și-a expus luni de-a rândul devotamentul necondiționat față de cauza SIE, a trâmbițat intangibilitatea secretului absolut până mi s-a acrit. Așa se dă din coate, înainte de prinderea ciolanului.

  Apreciază

 • 78. noradamian  |  12 ianuarie 2015 la 21:30

  președintele executant! parcă nici milică nu era chiar așa!!

  Apreciază

 • 79. noradamian  |  12 ianuarie 2015 la 21:32

  Mru nu obosește să caute vagonul de clasa întâi din trenul puterii 🙂

  Apreciază

 • 80. Bască ilie  |  12 ianuarie 2015 la 21:42

  MRU nu recunoaște jurisprudența CEDO care i-a contrazis minciunile și interpretările idioate, după ochiul și timpanul standardizate, numai în sensurile greșite ale nerespectării Constituției și ale neaplicării legilor în vigoare. Omul nu înțelege că obligațiile derivate din jurământul păstrării secretului își pierd valabilitatea în situațiile de încălcare a legilor civile și penale.
  Siguranța națională nu se justifică prin încălcarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățeanului. Numai fariseii, parveniții, profitorii de pe lângă servicii susțin siguranța națională ca panaceu universal și absolut.

  Apreciază

 • 81. theo  |  12 ianuarie 2015 la 21:51

  o adeväratä haitä de lupi.flämanzi si inconstientzi.
  s-ar putea sä-l regretatzi pe Bäsescu.

  Apreciază

 • 82. noradamian  |  12 ianuarie 2015 la 21:51

  Bsk, văd că nimeni nu mai ridică subiectul. președintele nu e curios, nu prea stie constituția, așa că l-au băgat sub preș.pe subiect 🙂

  Apreciază

 • 83. noradamian  |  12 ianuarie 2015 la 21:53

  theo, normal că-l regretăm! nu mai făcea pisicu ce-i cerea haita…

  Apreciază

 • 84. Bască ilie  |  12 ianuarie 2015 la 22:00

  Toți suntem în subiect, sub preș, înconjurați. 🙂
  Miroase a libertate sub emanație.
  Somn ușor!
  *

  Apreciază

 • 85. theo  |  12 ianuarie 2015 la 22:03

  noapte bunä !

  Apreciază

 • 86. noradamian  |  12 ianuarie 2015 la 22:08

  Mă tem că lucrurile nu s-au linistit! Dimpotrivă…

  Bsk, ce-ai nimerit-o cu clipul! 🙂

  Apreciază

 • 87. noradamian  |  12 ianuarie 2015 la 22:09

  Noapte bună, prieteni! 🙂

  Apreciază

 • 88. depemures  |  13 ianuarie 2015 la 08:48

  Buna dimineata all !

  doamnelor si domnilor ,vi-l prezint pe noul luptator anticoruptie dambovitean :

  „Un audit al Comisiei Europene a găsit nere­guli în cheltui­rea fondurilor euro­pene din Pro­gra­mul Operațional Creșterea Com­petitivității Economice și, drept urmare, cu două zile înaintea Crăciunului a decis suspendarea plăților din una din axele prioritare ale programului. În acest sens, a existat o cores­pondență între Comisia Europeană și Ministerul Fondurilor Europene la sfârșitul anului trecut. Adică exact în perioada în care, recent expulzat din PSD, Marian Vanghelie făcea acuzații grave la modul în care firmele controlate de apropiații lui Victor Ponta, Liviu Dragnea și Sebastian Ghiță, au accesat și cheltuit fonduri europene.”
  Materialul integral :
  http://www.romanialibera.ro/economie/fonduri-europene/excusiv–comisia-europeana-confirma-declaratiile-lui-vanghelie-363491

  Apreciază

 • 89. depemures  |  13 ianuarie 2015 la 09:13

  88. depemures | ianuarie 13, 2015 la 08:48

  Comentariul tău e în așteptare.

  PS why ??

  Apreciază

 • 90. theo  |  13 ianuarie 2015 la 10:53

  bunä,
  ce sigur si fericit este plagiatorul, se laudä pe toate canalele
  ce bine a guvernat si ce bine este cu J.propagandä ieftinä.

  Apreciază

 • 91. noradamian  |  13 ianuarie 2015 la 11:28

  Ziua bună! 🙂
  depemureș, am dat de comentariu la spam! multzam! 🙂
  când sunt 2 linkuri într-un singur coment, înțeleg! nu stiu de ce a intrat acolo, eu nu țin comenturile la moderare.

  Apreciază

 • 92. noradamian  |  13 ianuarie 2015 la 11:35

  theo, e aproape o regulă: când penalii se laudă prostește, și fac non-stop paradă prin televizii, înseamnă că li se cam termină…

  Apreciază

 • 93. Bască ilie  |  13 ianuarie 2015 la 11:40

  Saluttare!
  Hopa! A apărut azi o explicație supliment de la Maior:
  Rep. În cazul legii securităţii cibernetice, atacată de PNL la CCR, există marele reproş că veţi avea acces la unele date fără a fi necesar un mandat de la judecător, ci doar în baza unei solicitări motivate.

  Maior: „Şi aici este o confuzie. Nu există o prevedere care să elimine controlul judecătoresc din percheziţia informatică la nivel de cetăţean. Noi vorbim la nivel de corporaţii, în faza iniţială. Dacă ajungem la un computer individual, nu e posibilă percheziţia fără mandat”.

  Să revedem observațiile mele de la @59 referitoare la percheziția informatică:
  *
  Există niște cercuri vicioase din care vânătorii de internauți internați nu au cum să iasă înainte de a solicita încuviinţarea efectuării unei percheziţii informatice, printr-o încheiere de instanță.

  Adică ei- aleșii neamului și complicii lor- vroiau să fie avertizați, pe când acum gloata prostimii să fie călcată direct în moalele hard discului, fără somație, fără probe obținute legal 🙂 și verificate, fără începerea urmării penale în condițiile legii.
  Diavolul de serviciu se află în câteva detalii. 🙂
  *
  Aici e unul dintre detaliile în care se ascunde diavolul de la SRI:
  Cu ce motive și probe se prezintă procurorul la judecător, ca să obțină încuviințarea percheziției informatice? Nu SRI-stul poate să solicite percheziția, ci parchetul prin procuror, dar acesta din urmă are probe obținute legal, care să fie apreciate de judecător înainte de încuviințare?
  Se poate încuviința numai după începerea urmăririi penale. Ce și cum au urmărit până în acest punct?
  SRI-stul te scotocește pe șestache – la Inbox și Send- până când culege datele cu care să te toarne la procuror, apoi vor să intre triumfători în… legalitate. 🙂

  http://www.evz.ro/directorul-sri-george-maior-legea-big-brother-nu-extinde-monitorizarea.html

  Apreciază

 • 94. Bască ilie  |  13 ianuarie 2015 la 11:51

  Nu există nici certitudinea că SRI-stul urmărește să ajungă, prin procuror, la judecător; poate preferă să-l amenințe și să-l șantajeze pe internautul vânat cu chestiuni personale, culese pe alese, să-l intimideze și să-l descurajeze în vreun fel special pe internautul internat în salonul de supravehere non-stop Big Brother.

  Apreciază

 • 95. Bască ilie  |  13 ianuarie 2015 la 12:02

  Pe de altă parte, percheziția informatică funcționează de regulă în tandem cu percheziția domiciliară (ca să ajungi la computer, cauți în toată casa componente incriminatorii, casnice 🙂 , electronice, de rezervă, de schimb, de șters 🙂 )

  Apreciază

 • 96. Bască ilie  |  13 ianuarie 2015 la 12:14

  În concluzie, noi invocăm pe-aici obligativitatea SRI-stului de a obține de la judecător aprobarea A, înainte de control Big Brother, or Maior ne trimite la plimbare arătându-ne o altă încuviințare B de obținut de la judecător, dar DUPĂ ce ne-a spionat pe săturate.

  Apreciază

 • 97. theo  |  13 ianuarie 2015 la 12:16

  nasul este ca si finul,nu-l intereseazä decat puterea,
  ii crede prosti pe totzi si se mirä dece nu a fost votat.

  Apreciază

 • 98. Bască ilie  |  13 ianuarie 2015 la 12:24

  Pericolul de abuzuri securiste persistă, tocmai din cauza absenței primei încuviințări A de la judecător. Maior ne vorbește numai de B pentru a induce confuzia liniștitoare.

  Apreciază

 • 99. Bască ilie  |  13 ianuarie 2015 la 12:27

  Sună cunoscut, nu?
  Omul care aduce confuzia ne vorbește despre existența unei (alte) confuzii. 🙂

  Apreciază

 • 100. Bască ilie  |  13 ianuarie 2015 la 12:37

  Un fost jurnalist se pricepe și a scris despre tehnicile securiste de manipulare prin presă : Bogdan Ficeac. Băiat bun la case mari, de la România Liberă până la casa pușcăriașului Dan Voiculescu (consilier).

  Apreciază

 • 101. Bască ilie  |  13 ianuarie 2015 la 12:47

  Excesul de zel al lui Maior pentru convingerea prostimii de siguranță națională de utilitatea Legii Securității, Big Brother-bis, nu se prea proptivește cu țelul lui să se lase înlocuit de Buldogul la conducerea SRI. Cântecul de lebădă sună mai tandru, melodios, nu se aruncă la beregata judecătorului CCR Daniel Morar ca proasta-s târg.
  În sângele lui Maior curge autoritate de obraznic și neliniștit.

  Apreciază

 • 102. Bască ilie  |  13 ianuarie 2015 la 13:02

  Pe mine mă neliniștește manevratul Iohannis, orbit atât de rău de supraputerea serviciilor și de preocuparea urgentă față de instrumentul lor de lucru – CSAT – încât mai vede doar supraputerea justiției ca pericol de nesiguranță națională și ne îndoapă cu ridicolul lui de a lupta împotriva corupției, la pachet cu anti-terorismul de ocazie, adică marioneta Klaus ne va dărui cu drag și frățește Big Brother-bis.

  Apreciază

 • 103. Bască ilie  |  13 ianuarie 2015 la 13:14

  Rar am mai văzut un rânjet la fel de tâmp – fhyzxîăioi – ca al lui Iohannis, când a răspuns la întrebarea unui jurnalist de la Adevărul-live, dacă va promulga o lege anume (cea de aprobare a OUG de renunțare la titlul de doctor):
  „Voi delibera și voi decide, fhyzxîăioi”. 🙂
  Nu mă-nnebuni! Cine va delibera și decide?

  Apreciază

 • 104. theo  |  13 ianuarie 2015 la 13:26

  räspunsul lui J, este unul cretin,cum sä räspunzi asa, cand se
  discutä despre prostia plagiatorului si ilegalitatea ordonatzei pt. un om, de ceva timp. imi este fricä de ce tampenii o sä facä
  amandoi:

  Apreciază

 • 105. Bască ilie  |  13 ianuarie 2015 la 13:30

  Dacă doriți să-l revedeți… : minutul 25.
  *
  http://adevarul.ro/news/politica/ora-1100-presedintele-klaus-iohannis-vine-adevarul-live-1_54ace951448e03c0fd6018e8/index.html

  Apreciază

 • 106. noradamian  |  13 ianuarie 2015 la 13:39

  Bsk, deși când îl criticam aveam rețineri(în parte explicate pe aici…cu reținere! ) nu mi-am imaginattotuși, că IK poate fi atât obedient useleului. Politruc din plastilină!

  Apreciază

 • 107. depemures  |  13 ianuarie 2015 la 13:53

  102. Bască ilie | ianuarie 13, 2015 la 13:02
  „Pe mine mă neliniștește manevratul Iohannis ” …dear friend , si pe mine 🙂 Aproape la fel vad si eu lucrurile. Ponta si-a marit limba ,…..de ajunge de la Palatul Victoria la Palatul Cotroceni ,si-l „limbeste” ultra gretos pe KWJ ,caruia ii place tot mai mult , mai ales ca doi consilieri prezidentiali si seful serviciului roman de informatii il sfatuiesc pe Presedinte cum sa se „pozitioneze” fata de limba pontaca ,pentru „randament” marit. Sa vedem ce va schimba KWJ din „strategia” prezidentiala dupa intalnirea ce o va avea cu mrs.Nuland.Din pacate , poza momentului ne arata un prim ministru care este dispus sa faca si yoga ,pentru a face ceea ce cainii fac din pozitia sezut….:D pentru a ramane in functie. „Oastea pontaca” este alcatuita din nasi ( 2) , guvern ,neamuri ( oho!),popor ( o parte) ….ma rog si atentie , si galeria mediatica tv ( tvr;rtv si antenele,agerpres),care-l periaza pe KWJ cu mare,mare, atentie ; chiar si razalele soarelui sunt atent monitorizate de aceasta tabara ,ca nu cumva ,vre una sa-i intre in ochi presedintelui.Ma astept sa o vad si pe Gabriela Firea cum va depune cerere de angajare la Cotroceni ,pe post de bucatareasa sau gustareasa..sau curier pe matura,na !

  Apreciază

 • 108. theo  |  13 ianuarie 2015 la 13:56

  am costatat din inregistrare cä J, are exact aceias limbä
  USL-istä, cä pactul este clar, numai romanii se amägesc.
  omul vorbeste ca inainte tärägänat dar mai confuz si f. clar
  pus pe sine gresite de consilieri ,s-au……………..

  Apreciază

 • 109. Bască ilie  |  13 ianuarie 2015 la 14:20

  Toate drumurile înfundate duc la arhivele criminalității organizate din custodia supraputerii serviciilor profitoare. Cu materialul arhivat de protecție și șantaj sunt dominate și coordonate puterile statului.
  Democrația constituțională este o iluzie camuflată de alegeri în circuit închis, și alea incorecte, adjudecate după puterea financiară a corupților implicați, adică o goană permanentă după combustibilul furat și pompat din 4 în 5 ani în rezervoarele sparte ale mașinăriilor de fabricat și traficat cârnați de voturi și funcții.
  Serviciile au considerat vreodată alegerile (cumpărate, confiscate, furate) o problemă de siguranță națională, încât să-și concentreze forțele pentru urmărirea și prevenirea terorismului electoral?
  Nu. Oare de ce? (retorică? 🙂 )

  Apreciază

 • 110. Bască ilie  |  13 ianuarie 2015 la 14:37

  Ultima mare coabitare parlamentară pentru un țel suprem:
  pensiile speciale.(desert după crăpelnița parlamentară).

  Apreciază

 • 111. Bască ilie  |  13 ianuarie 2015 la 14:55

  Tocmai vorbeam de democrația prostituțională (pentru bani, cu plata înainte și după) Meserie grea, da’ veche.
  Vă amintiți poftele lui Bombo, declarate după ultima ieșire de la Rahova? Una dintre ele: votul pe liste pentru profesionalizarea parlamentului. Adică perpetuarea speciei în circuit închis: asigurarea continuității oamenilor de nădejde prin plasarea lor în capul listei. După plată vine și răsplata: pensiile speciale vor fi direct proporționale cu numărul de mandate. Așa se călește oțelul roșu în partide: pe încredere cumpărată cu bani publici.

  Apreciază

 • 112. Bască ilie  |  13 ianuarie 2015 la 15:08

  Profesionalismul dependent de continuitatea asigurată de partidul bun-platnic creează omul politic nou reformat, independent de votanți și obedient de nevoie.

  Apreciază

 • 113. Bască ilie  |  13 ianuarie 2015 la 15:17

  Foaie verde și-un dudău
  O s-o ducem și mai bine
  și a ieșit altceva, nesperat de prea bine.

  Apreciază

 • 114. Catalin Tanasa  |  13 ianuarie 2015 la 17:08

  Ziua buna!
  Nu mai ai doctorat, adio, nu mai esti avocat. MM cere sa-l excluda, pe Ponta cu mana lunga.

  Apreciază

 • 115. theo  |  13 ianuarie 2015 la 17:23

  ar fi cea mai corectä si pedeapsä pt. impostor,
  a plagiat,cu plagiatul si-a luat doctoratul, cu el a castigat
  pozitzie si bani. de cate ori este hotzie???

  Apreciază

 • 116. noradamian  |  13 ianuarie 2015 la 17:58

  Sara bună, prieteni! 🙂 Franța a dat tonul! http://www.flux24.ro/premierul-frantei-8-zile-plan-de-control-al-internetului/

  se declansează jihadul pe internet? după cât s-au întrecut ai nostri în declarații, cred că planul e făcut. Sunt curioasă dacă va mai supraviețui jurnalismul de investigație. Că de aici le vin durerile…

  Apreciază

 • 117. noradamian  |  13 ianuarie 2015 la 18:05

  Alinuța, la tribunal. Sică, fii domn și nu te bucura! 🙂

  http://www.curentul.info/2010/index.php/2010071346056/Actualitate/Parchetul-General-Alina-Gorghiu-este-cercetata-penal-pentru-fals-si-uz-de-fals.html

  Apreciază

 • 118. theo  |  13 ianuarie 2015 la 18:32

  Sicä ii face o serenadä, dar Alinutza o sä iasä ca un cätzel dalmatzian,voicu,olteanu,täri,etc. apoi escrocheriile ambalate
  frumos.ca intre prieteni se explicä dece il menajazä pe chiuarie.

  Apreciază

 • 119. Bască ilie  |  13 ianuarie 2015 la 18:40

  Am început să înțeleg. 🙂
  *

  Apreciază

 • 120. Bască ilie  |  13 ianuarie 2015 la 19:25

  Foaie verde busuioc,
  Perla noastră-i la mijloc,
  A pus-o iar cu noroc
  Și mediază cu foc. 🙂

  PS. A dat-o pe calcului probabilităților (cică cele mai multe denunțuri ale reclamagiului Tatu ar fi fost rateuri, de parcă la parchetul general se cercetează cu cântarul la timpul trecut și ea nu poate să cadă grea în grupa dosarelor depistate pozitiv). Pariez că Alina Mediatrista nu va depune plângere pentru denunț calomnios, cu toate că va scăpa nevătămată, după medierea unui troc politic la nivel de NUP tras de păr, adică de floace.
  Ziariștii curioși ar face bine să verifice orele în care Alina nu avea cum să fie prezentă simultan în două locuri diferite (la cursuri de formare și pe unde nu te aștepți 🙂 ). Cu probe de presă scoase pe tarabă, NUP-ul nu va avea curaj s-o acopere.
  Într-o vreme umbla cu săptămânile în turneu prin țară, cu reclame de mediere.
  O chiulangistă de meserie… veche! 🙂

  Apreciază

 • 121. noradamian  |  13 ianuarie 2015 la 19:30

  Ca supusă a inegalabilului chiulangiu crin, alinutza nu făcea decât să-și urmeze modelul. De fapt a avut mai multe modele de-alungul vieții ei politice atât de rodnice și de la fiecare s-a ales cu câte ceva 🙂

  Apreciază

 • 122. Catalin Tanasa  |  13 ianuarie 2015 la 19:43

  Ati auzit de Alinuta sadica?

  Intra Alinuta goala pusca intr-un bar si comanda un whiskey. Vine barmanul,o priveste de jos pana sus. Alinuta il vede si il intreaba:
  -Nu ai mai vazut niciodata o femeie goala?
  La care barmanul:
  -Nu e asta ,ma intreb de unde o sa scoti banii pentru bautura.

  Apreciază

 • 123. Bască ilie  |  13 ianuarie 2015 la 19:59

  – Din mediere la noroc.
  *
  Medicul deseneaza o linie si apoi il intreaba pe nebun:
  – Ce va sugereaza asta?
  – Femei goale…
  Mai deseneaza un cerc si iar:
  – Dar asta ce va sugereaza?
  – Femei goale…
  Mai deseneaza un patrat:
  – Ce va sugereaza asta?
  – Femei goale…
  Psihiatrul lasa jos creionul din mana si zice:
  – Vad ca aveti o idee fixa cu femei goale:
  – Eu am o idee fixa? Dar cine a desenat aici toate obscenitatile astea?

  Apreciază

 • 124. Bască ilie  |  13 ianuarie 2015 la 20:02

  Cabinetul unui psihiatru. Se deschide usa si intra un barbat, in patru labe cu ceva in gura.
  Psihiatrul: -Vai! Cine a venit la noi? O pisicuta?
  Barbatul se taraie pana in coltul cabinetului. Doctorul il urmareste.
  – Un catelus?
  Barbatul trece cu mana pe langa perete si se taraie in celalalt colt.
  Doctorul nu renunta – ah! Cred ca e un arici! Nu? O broasca testoasa?
  Barbatul scoate un cablu din gura si zice :
  – Auziti? Ma lasati si pe mine sa va trag internetul sau nu?!

  Apreciază

 • 125. Bască ilie  |  13 ianuarie 2015 la 20:05

  Un barbat vine din razboi fara testicole.
  Se duce la doctor.
  Doctorul ii spune ca il poate salva, punandu-i un ou de fier si unul de lemn, dar nu va mai putea face copii.
  Pacientul este de acord.
  Dupa cativa ani, cei doi se intalnesc din nou.
  Doctorul intreaba:
  – Ce mai face fostul meu pacient ?
  – Foarte bine, domnule doctor! am si copii! Spune acesta.
  – Si…cum ii cheama ?
  – Pinochio si Robocop!

  Apreciază

 • 126. Bască ilie  |  13 ianuarie 2015 la 20:10

  Doctorul:
  – Să-ți trăiască! A, acum sunt mari. Ce fac, cu ce se ocupă?
  -Coiabitează în tandem.

  Apreciază

 • 127. noradamian  |  13 ianuarie 2015 la 20:58

  Mîine va fi o zi interesantă! Poate chiar veselă 🙂 d-na Nuland mă gândesc, nu vine doar să se afle-n treabă, mai e și termenul de judecată al recursului procesului lui KWI…

  Apreciază

 • 128. noradamian  |  13 ianuarie 2015 la 21:15

  Noapte bună, prieteni! 🙂

  Apreciază

 • 129. depemures  |  14 ianuarie 2015 la 08:48

  Buna dimineata all:) ,
  sper ca d-na Nuland sa impiedice un mare blat psd pnl ,punand in stand by „gruparea” galaxie,pe vre-o cativa ani !

  Apreciază

 • 130. Bască ilie  |  14 ianuarie 2015 la 11:11

  Între 1998-2002, procurorul parvenit acoperit era și afacerist fără-de-lege, interzis de legea pentru organizarea judecătorească, nr. 92/1992:
  *
  „Art. 84 Magistratilor le este interzisa exercitarea, direct sau prin persoane interpuse, a activitatilor de comert, participarea la administratia sau conducerea unor societati comerciale sau civile”.
  *
  „Potrivit jurnaliştilor de la romaniafurata.ro, relaţiile lui Victor Ponta sunt vechi. În perioada 1998 – 2002 el a fost asociat şi administrator al SIECO SRL, firmă care a derulat mai multe contracte cu Petrom. În aceeaşi perioadă actualul premier al României a fost şi procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie. Şi nu este singura legătură între Victor Ponta şi compania petrolieră”.

  Victor Ponta nu este singurul premier interesat de Petrom. Jurnaliştii de la România Curată, citează o investigaţie RISE PROJECT care vobeşte despre soţia lui Mihai Răzvan Ungureanu. Potrivit publicaţiei, doamna Ungureanu, de profesie medic, a primit aproape o sută de mii de euro pentru că a făcut parte dintr-un consiliu consultativ al Petrom. Nici un alt membru al acelui consiliu nu ar mai fi câştigat o asemenea sumă.
  *
  Primim lecții de onestitate și moralitate, ca la @35, de la cei cu morala în fabula „Ferma animatorilor”. O știți? Nici eu.

  http://www.realitatea.net/victor-ponta-afaceri-de-familie-cu-petrom_1609009.html

  Apreciază

 • 131. Bască ilie  |  14 ianuarie 2015 la 11:34

  Surpriză la mal!
  Procurorul general a dat de pământ cu teoria lui Calafat. Experimentul strigătelor de ajutor din apă a stabilit că s-a auzit de pe malul lacului Siutghiol. Nu-i motiv de bucurie. Se descurcă ei la acoperit cauza în nămol și fără teoria de la Calafat, unde s-a răsturnat căruța cu procurori anchetatori.

  Apreciază

 • 132. noradamian  |  14 ianuarie 2015 la 11:35

  Ziua bună, prieteni! 🙂 …si cu multe asteptări și speranțe 🙂

  Depemureș, sigur c-am vrea!! Dar cum PSD si-a amânat congresul sine die, pare că Victoria nu prea are ce să-i mai facă lui victoras devenit aliatul lui KW! Poate de-aia John Kerry și-a contramandat vizita la București ( deși fusese planificată)- nu și pe cea de la Sofia!…

  Apreciază

 • 133. noradamian  |  14 ianuarie 2015 la 11:37

  Bsk, 130, probabil că dinspre DNA vine valul care o să-l măture! La atâtea fărădelegi care au costat enorm țara și o costă în continuare, cu sau fără congresul roșu, catastrofa asta de premier va trebui dat jos

  Apreciază

 • 134. noradamian  |  14 ianuarie 2015 la 11:41

  131, experimentul cerut de d-lui a confirmat ceea ce era de dedus și fără (apelând la niste cunostințe elementare de fizică privind diferențele de propagare a sunetelor prin medii diverse, cu obstacole sau fără)

  Apreciază

 • 135. dora  |  14 ianuarie 2015 la 11:55

  Buna ziua,gradinari! 🙂
  Pentru mine ramane o singura intrebare:cu BB vom fi mai in siguranta? Cei mai castigati vor fi serviciile carora tocmai un impuls legislativ le lipsea pentru a se incorona regi peste tara.Avertismentul dat de TB numai conteaza,sunt alte vremuri si alt fel de coabitari.

  Apreciază

 • 136. theo  |  14 ianuarie 2015 la 12:06

  bunä,
  incä odatä se constatä perversiunea lui Calafat.
  este o nerusinare, s-a lipit de scaun ca si mitomanul.

  Apreciază

 • 137. theo  |  14 ianuarie 2015 la 12:26

  d-na Bran ; deranjatä de mobilierul si draperii , ar fi bine sä se uite in oglidä, ea aratä ca A Pauker, o tunsurä uratä ce-.i face fatzä de gogoase si inbräcatä oribil.

  Apreciază

 • 138. Bască ilie  |  14 ianuarie 2015 la 13:31

  Pe mine mă oripilează conceptul serviabil „teroristul fără cap”, îndopat cu tupeu securist în capul credulilor români.

  1. După atâta tam-tam de securitate națională, cu nevoia stringentă de BB și cartele pre-pay personalizate, imaginați-vă cum se vor înghesui teroriștii să se apeleze reciproc, ca să discute pe internet și cartelă nominală planurile de auto-deconspirare teroristă. 🙂

  2. Din 18 milioane de cartele pre-pay vehiculate din România, plus circa 11 milioane conexiuni active de internet mobil ( cu o rată de creștere de 2 milioane pe an) și vreo 4 milioane internet fix (cu o rată de creștere de 200.000 noi conexiuni pe an), cât de fraieri trebuie să fim, ca să nu înțelegem imposibilitatea urmăririi tuturor apelurilor – în timp util – pentru prevenirea absurdă a unui presupus atentat? Până află SRI-stul care pe cine a apelat și mai ales de ce și cum au pus la cale atentatul, faptul exploziv consumat mai lasă în urmă cel mult victime și intervenția tardivă a mincinoșilor care caută deja acarul internaut Păun în carul cu proști.

  3. Nu uitați veșnica pomenire – „fără conținut” – a SRIstului lăudăros, adică în niciun dialog telefonic sau online BB și vânătoarea de cartele nominale nu urmăresc conținutul, n-au acces la discuția desfășurată, ci numai lista apelurilor (stocate timp de 6 luni). Când ajunge SRI-stul deștept la lista apelurilor conectatului X? La câtă vreme înainte de consumarea atentatului, ca să putem vorbi de prevenire și siguranță? Să admitem: X i-a apelat pe Y sau Z (și viceversa), cândva !!!, și-au pus la cale pe șleau operațiunea „teroristul fără cap” (în loc să stabilească cu cap doar o întâlnire la o bere de siguranță normală : face to face și tete a tete). Ce legătură are depistarea apelului – din urmă – cu capacitatea de intervenție anti-tero în timp util?

  4. Eroul de serviciu SRI-st este nevoit s-o ia invers pe bătătură, nu să persiste pe arătură la scormonit pretexte aiuristice în favoarea adoptării BB. Invers, nu de la pădurea internet/telefon spre terorist, ci taman pe dos, trebuie să vizeze un grup de suspecți, să le urmărească mișcările, comunicațiile – dar și discuțiile, nu doar apelurile reciproce – adică serviciul interesat în grad de mincinos are condiții optime să lucreze cu motivele de suspiciune necesare pentru obținerea autorizațiilor de la judecător. 🙂

  Apreciază

 • 139. Bască ilie  |  14 ianuarie 2015 la 13:59

  În următoarele minute, Grădina Norei înregistrează trei sferturi de milion vizite impertinente. 🙂
  Felicitări și la mai multe, necontrolate de idioții hotărâți să ne dea peste cap planurile teroriste în grup organizat sub masca grădinăritului! 🙂 🙂 🙂

  Apreciază

 • 140. Bască ilie  |  14 ianuarie 2015 la 14:09

  Prima victorie a Victoriei Nuland circulă pe surse:
  SUA cer adoptarea legii Big Brother.
  Vorba teroristului:
  Unde dai și unde crapă atentatorul internaut, internat în colivia lui de-acasă. 🙂

  Apreciază

 • 141. noradamian  |  14 ianuarie 2015 la 14:15

  Bsk, păi asta am asteptat! Acu pot ieși la pensie 🙂

  Apreciază

 • 142. noradamian  |  14 ianuarie 2015 la 14:16

  Doamna Nuland o fi observat că Președintele K W a făcut deja schimbări profunde!
  În locul fotoliilor băsesciene a pus masa comună să-ncapă tot useleul. plus DD!

  Theo, întreprinzătoarea d-nă Bran mai are și alte reforme în plan. 🙂

  Apreciază

 • 143. noradamian  |  14 ianuarie 2015 la 14:18

  Dora, salut! Cum e pus BB în practică si de cine, asta e într-adevăr, problematic pe la noi ținând cont de recentele coabitări colaboraționiste…

  Apreciază

 • 144. Bască ilie  |  14 ianuarie 2015 la 14:29

  La pachet, SUA insistă pe respectarea statului de drept.
  În situația asta, vă recomand un studiu aprofundat din manualul de la @119. 🙂
  Dacă se mai împacă domnia legii cu drepturile și libertățile fundamentale date pe mâna securității – la noi, ca la nimeni! – se va vedea cum duduie din aplicația BB . 🙂

  Legile românești sunt concepute și lucrează cu prezumțiile consacrate de bună-credință, nevinovăție sau de dobândire licită a averii. Pornind de la asemenea prezumții se înfăptuiește actul de justiție în balanța, cronologia și rațiunile specifice.

  Prezumția de terorist român online va avea caracter inedit în materie, aplicată prostimii reformate cu mentalitatea securisto-comunistă reactivată, repet, la noi, ca la nimeni.

  Apreciază

 • 145. noradamian  |  14 ianuarie 2015 la 14:32

  Bsk, întrebarea e cât de liberă va rămâne justiția în raport cu BB.

  Apreciază

 • 146. Bască ilie  |  14 ianuarie 2015 la 14:45

  @145
  Bună și grea întrebare.
  Teamă mi-e de adaptarea din mers.
  Reversibilitatea independenței justiției bate la ușă și i-a fost deja recunoscut potențialul de unii dintre cei mai independenți magistrați, inclusiv președintele ICCJ Livia Stanciu.

  Apreciază

 • 147. Bască ilie  |  14 ianuarie 2015 la 14:55

  @146
  Altfel zis, nici nu știm cât ne amăgim cu legea BB chiar dacă ar prevedea obligativitatea obținerii autorizației prealabile… de la un judecător, fiindcă – vorba reclamelor răsunătoare – asta nu e totul. 🙂
  Mai contează și independența judecătorilor activați la două butoane, coruptibili sau șantajabili (inclusiv cu fructele ademenitoare sau amenințătoare ale legii BB)

  Apreciază

 • 148. Bască ilie  |  14 ianuarie 2015 la 15:01

  Binefacerile legii BB sar în ochi tocmai din persistenta ocolire a acestui obstacol – incert – numit simbolic cu necunoscuta „un judecător X”. 🙂

  Apreciază

 • 149. Bască ilie  |  14 ianuarie 2015 la 15:11

  Prezumția de terorist român online, inedită în comparație cu cele consacrate, se traduce altfel: pentru unii infractori mumă procedurală, pentru gloata prostimii online ciumă roșie teroristă.

  Apreciază

 • 150. Bască ilie  |  14 ianuarie 2015 la 15:22

  Apropo de adaptarea din mers,
  am văzut români fericiți – interpreți consacrați – ai legii BB: după ce s-au opus cu înverșunare, au început s-o dea cotită la întors, pe calea cedării drepturilor și libertăților fundamentale, ca la piața CCR. 🙂
  Nu spui cine, persoane importante, inclusiv de manual @119. 🙂

  Apreciază

 • 151. noradamian  |  14 ianuarie 2015 la 15:54

  Păi uite una very BIG: 🙂
  „ Doamna Alina Mungiu ne povestește, azi, cum s-a abținut să cheme securitatea când a văzut un șofer de taxi musulman care se ruga cu fața spre Mecca, după care concluzionează: „Avem iarăși nevoie de Big Brother, și Big Brother vine cu un preț”. Bonus, Guantanamo e ok: „Primului Guantanamo îi vor urma altele, iar celebrele închisori mobile CIA unde era interogați dur suspecții vor apărea – retrospectiv – ca fiind indispensabile”. Simt că doamnei i-ar place să interogheze personal niște suspecți!”
  (Mircea Marian)

  Apreciază

 • 152. noradamian  |  14 ianuarie 2015 la 15:55

  Revin mai încolo…

  Apreciază

 • 153. dora  |  14 ianuarie 2015 la 15:56

  Cam devreme,da’ merge!

  Apreciază

 • 154. dora  |  14 ianuarie 2015 la 15:57

  Eu trebuie sa ma hodihnesc de mai multe ori pe zi. 😆

  Apreciază

 • 155. Bască ilie  |  14 ianuarie 2015 la 15:58

  La @150 încerc să fiu un gentleman, pe considerentul că doamnele merită un menajament în plus, datorită egalității de șanse cu domnii. 🙂
  În aceeași dezordine de idei:
  Bodu, despre Macovei: “Îi place să se facă de rahat”
  „Cum le place unora să se facă de rahat ca să mai adune câteva adeziuni la noul partid. Monica Macovei cere Baroului București să-i retragă lui Ponta calitatea de avocat, obținută în baza titlului de doctor în drept. Păi până și Ponta știe că Baroul nu îi poate retrage nimic decât dacă Ministerul Educației îi retrage titlul pentru plagiat, ori Ponta asta vrea să evite prin renunțarea unilaterală” (a explicat Bodu pe Facebook).
  *
  Un domn responsabil de rahat!
  În calitate de fost coleg europarlamentar, de partid și adevărat luptător cu tulumba în mână, de la pompa submersibilă pentru dejecții politice, din dotarea cisternei de la Salubritatea publică.

  Când Blaga i-a promis două perechi de palme în 2007, pentru că l-a criticat pe Tăriceanu, domnul vidanjor Sebastian Bodu a reacționat ca un bărbat, bun luptător doar cu femeile:
  a rămas mut, ca un căcat uitat de Buldog în spatele casei PDL. 🙂
  *
  http://www.reportervirtual.ro/2015/01/bodu-despre-macovei-ii-place-sa-se-faca-de-rahat.html

  Apreciază

 • 156. Bască ilie  |  14 ianuarie 2015 la 16:54

  Ca să fiu mai precis, în 2007 Bodu nu l-a criticat direct pe tăriceanu, ci taxa de primă înmatriculare impusă de guvernul Tăriceanu; s-a trezit dat afară de la conducerea ANAF.
  Blaga a anunțat într-o conferință de presă câte palme i-ar trosni indisciplinatului Bodu. Slugarnicul Buldog făcea sluj la poalele lui Tăriceanu, înainte de inevitabila expulzare a miniștrilor PD din guvern în ziua păcălelilor.
  Și Bodu pupă poala Baroului București, în cadrul căruia activează de mult; oportunistul la nevoie de repede cu vidanja.

  Apreciază

 • 157. Bască ilie  |  14 ianuarie 2015 la 17:41

  Hopa! Profilul robot al magistratului acoperit. 🙂
  Motto: „Există ofițeri acoperiți SRI între magistrați”.(G. Maior)
  Muttu: „Sșșt, securitatea națională veghează în tăcere, se face că plouă. Omul care aduce ploaia de acoperiți e șeful nostru zburător mai presus de lege și Constituție. Directorul infractor al SRI ne cunoaște și ne păzește spatele. Când ne amenință cu deconspirarea din motto, de fapt ne șantajează, ne atrage atenția să nu uităm comenzile primite spre executare la locul de muncă acoperită. Nașul nu se trage la răspundere penală, să nu-l zgândărim la arhivă. Șșșt, se lucrează pentru nașul!”
  *
  DNA-ul a prins-o cu secretul la tarabă pe Mocanu Ingrid, consilierul ministrului de interne.
  Numele întreg Popa-Mocanu Ingrid Luciana
  Ghici unde și când a absolvit dreptul?
  Coincidență: colegă de promoție 1998 cu Ponta, aceeași universitate București.
  Unde, în ce funcție și pe cine a mai lucrat?
  Vicepreședinte ANRP, aia cu retrocedările dubioase; tot o coincidență de lucrător activ.
  Funcție asimilată cu cea judecător și procuror: director Direcția Secretariat în Ministerul Afacerilor Externe, adusă de la Ministerul Justiției. 🙂

  Apreciază

 • 158. Bască ilie  |  14 ianuarie 2015 la 17:52

  Fata (m)organa umblă de multă vreme numai în cercuri înalte.
  Acum se spune prea puțin despre trecerea ei numai cu secretul în gușă prin ministerul de interne.
  Pariez pe o bere virtuală fără alcool pe un trecut bogat în proteine secrete. 🙂

  Apreciază

 • 159. Bască ilie  |  14 ianuarie 2015 la 18:04

  Asta-i bună!
  Din 2009 încoace, Popa-Mocanu Ingrid Luciana s-a luptat în instanța judecătorească să obțină 15% din venit sporul de… confidențialitate. 🙂

  Apreciază

 • 160. noradamian  |  14 ianuarie 2015 la 19:03

  Pe ploaia asta torențial-infernală cu corupți și șpăgari, Macovei a fost și rămâne un pericol. Altfel nu-mi explic răbufnirile de antipatie la adresa ei 🙄

  Apreciază

 • 162. theo  |  14 ianuarie 2015 la 19:16

  este din timpul securistului-rusofil Stroie, nerusinatul care
  nu-i päsa ce s-a intamplat cu vietzile oamenilor,
  „dece in mandatul lui „

  Apreciază

 • 163. theo  |  14 ianuarie 2015 la 19:21

  cate grupuri de informatzii existä???
  s-au fiecare cu SRI-UL lui:

  Apreciază

 • 164. Catalin Tanasa  |  14 ianuarie 2015 la 19:35

  Ziua buna!
  Spune ca se amana pana pe 21 ianuarie, nu se spunesi anul.
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-19101565-pronuntarea-dosarul-incompatibilitate-lui-klaus-iohannis-amanata-pentru-21-ianuarie.htm

  Apreciază

 • 165. theo  |  14 ianuarie 2015 la 19:36

  si-au infiltrat oamenii, sustrag secrete si se santajazä reciproc,
  vä aducetzi aminte cum spunea Mareean , cä ii spune mos cräciun,

  Apreciază

 • 166. theo  |  14 ianuarie 2015 la 19:38

  Calafat-rahat,trebuie s-si dea demisia.
  acum dece tac totzi?

  Apreciază

 • 167. Bască ilie  |  14 ianuarie 2015 la 19:43

  @163
  Șase grupuri stau de șase,
  asistate de grupulețe desprinse din primele grupuri (conduse de acoperiți – foști și activi – cu lucrători formați la vechiul loc de muncă: societăți de pază și protecție, de detectivi particulari sau mascate sub alte activități uzuale; un exemplu fostul șef DGIPI Virgil Ardelean, zis Vulpea, are firma ARVIFOX 🙂 )
  1. SRI
  2. SIE – coordonat de CSAT
  3. SPP – pază și protecție
  4. STS – comunicații
  5. Al Armatei (DGIA) – pe aici se perindă și magistrați militari, detașați de CSM ca-n codru, apoi împânziți prin ministere, ridicați în grad militar și readuși în instanțe sau perchete de strajă patriei. 🙂
  6. Al Ministerului de interne fost 2 și-un sfert UM0215 sau DGIPI; acum se numește DIPI – Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă

  Apreciază

 • 168. Bască ilie  |  14 ianuarie 2015 la 19:59

  DIPI este cei mai periculos serviciu… după SRI. 🙂
  În DIPI s-au îngrămădit și lucrătorii fostului SIPA (serviciul Ministerului Justiției – desființat de Monica Macovei- formați în urmărirea și șantajarea magistraților)

  Apreciază

 • 169. Bască ilie  |  14 ianuarie 2015 la 20:07

  Securistul Stroe a adus-o pe magistrala Popa Mocanu Ingrid Luciana în lumea afacerilor guvernamentale, MJ, MAE, MAI, cu mâna lui Tăriceanu, dar fata (m)organa are valoare și pentru nășicul ofițer Gabriel Oprea. Soțul tipei este judecător, familie grea, remunerație de la buget, mică.
  Avere, Popa-Mocanu Ingrid Luciana patru terenuri, judeţul Braşov de 500 de metri pătraţi, şi trei terenuri intravilane în Ilfov. Unul de 1500 de metri pătraţi, celelalte două câte 500 de metri pătraţi. Săraci lipiți pământului, n-au casă. 🙂
  Prin decizia 131/2008-(26 iunie 2008 -06 martie 2009) a fost numită vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor și membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor (în locul lui Theodor Cătălin Nicolescu)
  Doctor drept din sept 2012.

  Apreciază

 • 170. Bască ilie  |  14 ianuarie 2015 la 20:23

  Împreună cu secretarul general adjunct în MAI, Mihai Şova, duduia se ocupa de arta fotografică : 🙂 vindea la bucată fotocopii după documente secrete. A mai păzit funcții babane și demnitari în Senat și alte locuri la fel de izolate.
  Acum e căutată în dulapurile cu lenjerie intimă de la domiciliu.

  Apreciază

 • 171. noradamian  |  14 ianuarie 2015 la 20:24

  DIPI, adică doi și un sfert e cel devotat lui VV,, nu?

  Apreciază

 • 172. noradamian  |  14 ianuarie 2015 la 20:29

  Cătălin, la întrebarea, pusă pe FB, „cine ar iesi în stradă pentru KW în caz că va fi găsit incompatibil” cât ai clipi s-au adunat grămadă de NU-uri! Deci domnul președinte mai stă în șah o săptămână 🙂

  Apreciază

 • 173. noradamian  |  14 ianuarie 2015 la 20:30

  Bsk, 169, 170, de aici iese scandal mare!

  Apreciază

 • 174. Bască ilie  |  14 ianuarie 2015 la 20:31

  Da, cel devotat și tras mai aproape de Ponta.
  Urmează să recunoaștem rolul determinant al legii Big Brother, în versiunea cu aprobare de la judecător, la elucidarea enigmelor cucoanei fotosensibile, după efectuarea percheziției informatice. 🙂

  Apreciază

 • 175. theo  |  14 ianuarie 2015 la 20:40

  deci serviciile sunt manipulatorii Romaniei:

  Apreciază

 • 176. Bască ilie  |  14 ianuarie 2015 la 20:41

  @Nora-173
  Nu știu cât de mare mai poate fi scandalul, dacă vorbim de un ofițer acoperit prins pe vine; se aplică Codul tăcerii, adică toți cei responsabili de strecurarea unui acoperit interzis în locuri sfinte urmează să facă ciocul mic pentru atenuarea cauzei și contribuției fiecăruia- de la CSM, șefii serviciului în grad de băgăcios, până la infiltrații în presa comandată să țină ciocul mic.

  Apreciază

 • 177. theo  |  14 ianuarie 2015 la 20:44

  Täriceanu dece nu este si el „dezbräcat „? ar fi interesant
  s-ar vedea ce mare escroc este.unul din cei mai mari.

  Apreciază

 • 178. Bască ilie  |  14 ianuarie 2015 la 20:47

  Altfel zis, vom asista la poziția muttu-lui de sub motto-ul de la @157 și vom auzi numai de isprăvile de natură penală separate de partea ofițerului acoperit.
  Păi, nu ne-a asigurat MRU că legea le interzice accesul în locurile sfinte și în România nu se încalcă niciodată legile de siguranță națională a acoperiților?

  Apreciază

 • 179. noradamian  |  14 ianuarie 2015 la 20:52

  Mru, garantul liniștii! :mrgreen: 🙂

  Apreciază

 • 180. noradamian  |  14 ianuarie 2015 la 20:57

  Adineaori, pe DIGI, Andrei Moraru: „orice gâgă de la SRI are acces la cardurile de sănătate, poate afla ce boli ai, ce medicamente compensate ai luat etc…”

  Apreciază

 • 181. Bască ilie  |  14 ianuarie 2015 la 21:00

  Să ne mai amintim un indiciu.
  În 2009, CSM a desemnat numai doi magistrați formatori pentru INM (Institutul Național al Magistraturii) la „Drept civil și drept procesual civil” (Hcsm nr. 1703 din 01.10.2009):
  -Popa-Mocanu Ingrid Luciana și
  -seful secțiai civile din ICCJ, Floriiiiiiin Costiniu. 🙂

  Ce mică e lumea civilă în penal! 🙂

  Apreciază

 • 182. noradamian  |  14 ianuarie 2015 la 21:08

  Mică și slinoasă! 🙂

  Apreciază

 • 183. Bască ilie  |  14 ianuarie 2015 la 21:09

  Susținerea legii Big Brother în piața publică parcă ar fi testul de fidelitate pentru doritorii de funcții mai înalte. 🙂

  Apreciază

 • 184. Bască ilie  |  14 ianuarie 2015 la 21:22

  „Generalul maior in rezerva Ion Stefanut, fost sef al Directiei pentru Prevenirea si Cobaterea Terorismului, il contrazice pe directorul Serviciului Roman de Informatii, George Maior, spunand ca SRI poate lucra si fara legea Big Brother si cea privind cartelele prepay. Generalul Ion Stefanut sustine ca, in acest moment, cele doua legi cerute insistent de SRI pot ajuta, insa ele pot contine si ,Tun sambure, chiar ascuns, al unor viitoare abuzuri”. Disputa ar trebui rezolvata de Parlament, este de parere Ion Stefanut, care a condus timp de 16 ani Directia pentru Prevenirea si Cobaterea Terorismului din cadrul SRI”

  „Generalul in rezerva Ion Stefanut sustine ca intre atacatorii de Paris si unii straini expulzati de SRI din Romania exista asemanari. Din 2001 si pana anul trecut, judecatorii romani au expulzat, la cererea SRI aproximativ 350 de persoane”. 🙂

  PS. Așa a prevenit SRI-ul terorismul, ca pe măseaua stricată… scoasă fără tratament. 🙂
  *
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-19101199-general-sri-contrazice-george-maior-serviciul-roman-informatii-poate-lucra-fara-legea-big-brother-cea-privind-cartelele-prepay.htm

  Apreciază

 • 185. Bască ilie  |  14 ianuarie 2015 la 21:29

  Prezumția de terorist român online înseamnă implant forțat de măsele stricate, cu mâna serviciilor interesate să-i vadă pe români ca la dentist. 🙂

  Apreciază

 • 186. noradamian  |  14 ianuarie 2015 la 21:37

  Ei, dacă și dinspre ai d-lor se aud păreri ale unor profesioniști, edificați și de bun simț, înseamnă că nu va fi chiar atât de simplu… Se mai șantajează și ei, poate, cum spune Theo! Asa, prietenește!… Până-n primăvară ne lămurim 🙂

  Apreciază

 • 187. noradamian  |  14 ianuarie 2015 la 21:40

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 188. Bască ilie  |  14 ianuarie 2015 la 21:52

  Somn ușor!
  Nu uitați, suntem înconjurați… de lanțurile invizibile!
  *

  Apreciază

 • 189. theo  |  14 ianuarie 2015 la 22:07

  l-am ascultat pe Rus, este o secäturä, mite de trozneate
  desigur cei dinainte sunt de vinä, ei de 3 ani nu au fäcut nimic.a bälmäjit ceva ,dar färä serioase si apropiate interventzii:/ ani din 10 au fost la guvernare.
  vrea o coabitare sä nu vinä DNA, exact asa a spus:

  Apreciază

 • 190. Bască ilie  |  14 ianuarie 2015 la 22:11

  Elena Udrea, B1:
  „Cătălin Predoiu a numit-o pe Alina Bica”

  PS. Predoiu are la activ anormal de multe mâini inspirate din lucrăturile neosecuriste reformate.
  Interpusul de nădejde, Predoiu, să ne mai slăbească de mutările lui scoase din bârlogul de serviciu!

  PSS. Frica românilor încurajează ofensiva profitorilor acoperiți.

  Apreciază

 • 191. Bască ilie  |  14 ianuarie 2015 la 22:33

  Elena Udrea, B1:
  „Am avut o relație cu Stelian Gheorghe”

  PS. N-am auzit în ce sens a spus invitata vorba de duh (eu am preluat-o din bandă), însă tranzacțiile personajului menționat sunt mai edificatoare. 🙂

  Apreciază

 • 192. Bască ilie  |  14 ianuarie 2015 la 22:41

  Ce doi artiști foto sunt mutați în alt obiectiv, la sediul DNA.
  Urmează poze alb-negru cu reținere și probabil mâine expoziția cu prezentare în fața judecătorului de cameră obscură și libertăți. 🙂

  Apreciază

 • 193. Bască ilie  |  14 ianuarie 2015 la 22:48

  Developarea se face în mediu ud, la lumânare.
  Pozele reușite se vor ține la uscat 29 de zile. Apoi, altul la rând! 🙂

  Apreciază

 • 194. depemures  |  15 ianuarie 2015 la 09:51

  Buna dimineata all 🙂
  cred ca daca traia Eminescu ar fi poposit si in Gradina….

  Apreciază

 • 195. noradamian  |  15 ianuarie 2015 la 13:11

  Ziua bună, prieteni! 🙂
  Depemureș, multzam pentru gândul frumos!!
  Și pentru clip! 🙂

  Apreciază

 • 196. noradamian  |  15 ianuarie 2015 la 13:12

  Theo, 189, pe UCU nu-l prea dă afară din casă, inteligența 🙂

  Apreciază

 • 197. noradamian  |  15 ianuarie 2015 la 13:16

  Bsk, n-am văzut emisiunea cu EU dar după cum i-au crescut acțiunile pe FB, pare c-a reușit, cât de cât, să-și reînsuflețească fanii 🙂

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.640 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.454 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.640 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: