Dinăuntrul și dinafara libertății

15 ianuarie 2015 at 13:06 187 comentarii

Îl înțeleg pe Willem (Bernard Holtrop) necruțătorul caricaturist, supraviețuitor al masacrului de la Hebdo Charlie când spune furios și disperat: “Vomitam pe toate aceste persoane care spun dintr-o data ca sunt prietenii nostri”. Poate nu i-ar strica niciunuia care aparține de categoriile amintite și niciuneia dintre viețuitoarele publice care se folosesc de tragedie ca să-și etaleze fantasmele, să le înghesuie prin ideologisme, să alimenteze irațional iraționalitatea unei lumi iraționale, să-și rezolve niște conturi. Ura pare mai ușor de suportat decât ipocrizia.

„Il est interdit d’interdire”, cuceritorul slogan al libertății absolute, adolescentine a revoltaților „primăverii pariziene” din 1968, pare izvorât din paradigma filozofic marxistă a negării negației și, totodată, un semnal avant la lettre al recentei mișcări occupy a indignaților din material de blugi. Rebeli convinși, fronde sincere, indignări legitime.

Ce se-ntâmplă însă, dacă o sămânță de asta germinează nu în atmosfera efervescent culturală ci în mediile împregnate de ură, de cultura violenței, raptului și a morții? Fiindcă lumea s-a amestecat iar revolta nu e mereu flower-power și nici încărcată de exuberanță adolescentină. Oricât de seducător ar debuta, sfârșește în decadență. Sau în sânge, când dezăgăzuirea libertății rupe și zăgazul morbid al terorismului. Îmi trece prin cap că unii indignați ai zilei ar fi fost modele ideale de caricaturizat pentru Boris Vian (nu m-aș exclude) asemenea studenților înfierbântați din ”Spuma Zilelor” care se înghesuiau la conferințele lui Jean Paul Sartre, cu hârtie igienică de luat notițe.

Nepreocupată decât de sine, libertatea pentru libertate se intersectează frecvent cu niște legități obiective implacabile. Ororile care se petrec într-o succesiune accelerată sunt simptome și efecte ale încălcării acestor legi. Și cauze ale viitoarelor orori. Revoltele-s benefice până la punctul limită în care devin capcane. Limită care, din nefericire, nu e trecută în niciun ghid al libertății lumii. Liberul arbitru, darul natural al oricărei ființe raționale e ori abandonat, ori folosit pentru a decide libertatea altuia niciodată pe-a sa. De la amenințarea care răzbate din seducătorul „e interzis a interzice” până la terifiantul „verboten” fascist nu-i mult. În condiții favorabile, pot ajunge repede la același numitor.

„Veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi”. O sintagmă tot mai anevoie de decriptat pe planeta libertății; pe planeta ateismului propagandist credincios al golului, a fanatismului ideologic&politico-religios sau a fariseismului debordând de pioșenie ipocrită întru sfințirea celor care-și depun garanțiile credinței în buzunare fără fund.

Entry filed under: 7301634, Grădina de Hârtie. Tags: , , , , , , .

„Je suis Big Brother?” Libertatea de a exista

187 comentarii Add your own

 • 1. Dany Kovak  |  15 ianuarie 2015 la 13:21

  Ma bucur enorm ca lui Holtrop nu-i placeau sedintele de redactie. Si-mi place declaratia lui.

  Cuburile de gheata aruncate in capetele noastre vor fi, din pacate, interpretate ca un moft caldut al caricaturistului olandez. Ignoranta nu ne va invata niciodata diferenta dintre ploaia toxica si supa de pui la plic.

  Apreciază

 • 2. noradamian  |  15 ianuarie 2015 la 13:27

  Da, asta a fost și salvarea lui! Gheața a căzut peste toți, deși nu toți merită asta. Iar de simțit, o simt de regulă, cei care nu merită

  Apreciază

 • 3. Bască ilie  |  15 ianuarie 2015 la 14:29

  Saluttare!
  Dinăuntru, libertatea se vede afară.
  Afară plouă cu teroriști.
  Când ne strigăm ce vrem ca afară, uităm unde ne aflăm. 🙂

  Apreciază

 • 4. Bască ilie  |  15 ianuarie 2015 la 14:45

  E prima dată în viața mea când voma sau vorba despre voma cuiva îmi produce satisfacția gândului împlinit. 🙂

  Apreciază

 • 5. noradamian  |  15 ianuarie 2015 la 14:45

  Salve! 🙂 Bsk, să n-ajungem să credem că teroriștii noștri cei pașnici și furăcioși ne apără de ăilalți 🙂

  Apreciază

 • 6. Bască ilie  |  15 ianuarie 2015 la 14:53

  @Nora-5
  Mai știi? 🙂
  Avem și noi teroriștii noștri, dar poate ne apără de inflație. Inflația de teroriști. 🙂

  Apreciază

 • 7. noradamian  |  15 ianuarie 2015 la 14:56

  da, legea negării negației 🙂

  Apreciază

 • 8. Bască ilie  |  15 ianuarie 2015 la 15:50

  „Ura pare mai ușor de suportat decât ipocrizia”.
  Dau un exemplu: ura teroristă a lui Victor Ciorbea, poreclit avocatul poporului.
  Uite o ispravă de-a lui din 12 iulie 2014!
  „Victor Ciorbea îi dă replica lui Traian Băsescu, după ce președintele a insistat ca Avocatul Poporului să atace la CCR modificările aduse de Guvern la Legea Educației.

  Președintele i-a trimis chiar și o scrisoare lui Victor Ciorbea. Avocatul Poporului i-a replicat, afirmând că Traian Băsescu încalcă legea când încearcă să dea mandat imperativ Avocatului Poporului”.

  „Conform legii de organizare a Avocatului Poporului, această instituție este independentă și nimeni nu poate da un mandat imperativ sau să dicteze ce legi să atace”, a spus Victor Ciorbea la Antena 3.

  *
  Victor Ciorbea s-a mai agitat teatral cu analiza serioasă, după solicitarea părerii rectorilor, rămasă ca-n trenul legilor și ordonanțelor tratate cu aceeași indiferență, născută din obediența față de cine l-a făcut avocat al poporului.

  Victor a suflat în Ciorbea de cartele pre-pay. 🙂
  Cum vă explicați demersul surprinzător al lui Ciorbea, cu trei zile mai devreme (la 09.07.2014), când a atacat la CCR Legea – inițiată de guvernul Ponta 🙂 – pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.111/2011 privind comunicațiile electronice?

  Adică legea sancționată de CCR în sept 2014, care prevedea ca utilizatorii de cartele telefonice pre-pay să nu mai poată achiziţiona sau utiliza cartelele fără datele personale, inclusiv pentru utilizatorii de reţele publice de WiFi (wirelees)

  Cine crede în propria inițiativă a lui Ciorbea, nedormit din teama de abuzuri împotriva poporului călcat în drepturi? Ciorba de ipocrizie era fiartă de spaimele încălcării dreptului la viață intimă, privată și de familie, al dreptului la secretul corespondenței și al libertății de exprimare.

  Prin sesizarea eroică, Ciorbel Ciordel i-a lăsat în aer pe Ponta, Maior, Ghiță și restul lumii anti-teroriste (inclusiv majoritatea covârșitoare a parlamentarilor repeziți cu votul pentru adoptarea proiectului legii de modificare). Ați auzit vreo reacție, observație, un mic reproș, din partea celor loviți în serie de Ciorbea?

  Ce-i asta? Lupta pentru libertate. 🙂

  Apreciază

 • 9. noradamian  |  15 ianuarie 2015 la 15:50

  „Silviu Sergiu

  Eu zic sa nu renuntam, din frica de terorism, la drepturi si libertati esentiale. Odata pierdute, greu le putem recupera.

  In privinta Legii Big Brother eu tin cu CCR. Justitia poate asigura echilibrul.

  Daca baietii din servicii vor sa lupte cu teroristii (pentru asta ii platim, nu?) sa munceasca pe branci, nu sa stea la un computer si sa le vina informatia mura-n gura.

  Nu de alta, dar cand vor auzi cuvantul „bomba” pe interceptari s-ar putea sa fie vb de „bomba de presa” sau „bomba sexuala”. Iar lucrurile astea nu-i privesc... ”

  Asta zicem și noi. Și cam toată lumea. Excepțiile nu le mai listez, că s-au exprimat f. liber zilele trecute. 🙂

  Că veni vorba, pentru cine e amator de pupat icoane virtuale, găsește gârlă pe pagina lui MRU. În privința pioșeniei politice parc-ar sluji în altarul de la Cotroceni…. 🙂

  Apreciază

 • 10. noradamian  |  15 ianuarie 2015 la 15:54

  Bsk, la concursul de grajdani, Ciorbea ar lua toate premiile. 🙂

  Apreciază

 • 11. Erwin Lucian Bureriu  |  15 ianuarie 2015 la 15:54

  Splendid scris. „Ura pare mai ușor de suportat decât ipocrizia”.O carte întreagă, cu o asemenea densitate ideatică ar depăși cu ușurință așa-zișii noștri filosofi.
  Da, am văzut OCCUPY la Oakland.

  Apreciază

 • 12. noradamian  |  15 ianuarie 2015 la 15:54

  Mulțumesc, Erwin!! 🙂

  Apreciază

 • 13. depemures  |  15 ianuarie 2015 la 15:55

  Oare l-ar fi jignit si pe Eminescu ?

  „. Insa as vrea sa folosesc acest moment special pentru a-mi exprima convingerea ca Romania are nevoie si de un acord politic pentru o strategie pe termen lung legata de cultura”, a spus Ponta in Aula Academiei Romane, in discursul sustinut in cadrul sesiunii solemne dedicata Zilei Culturii Nationale.”
  Este de noaptea mintii; dupa ce a jignit incalificabil,pe cativa dintre valorosii carturari contemporani ;dupa ce si-a batut joc de munca de ani ,dusa de persoane care chiar iubesc cultura romaneasca ; compromitand ICR ;acest personaj mizerabil,este lasat sa cuvanteze in Aula Academiei Romane! Despre cultura !!! Si nu i-a batut nimeni obrazul !
  Din pacate merituosii si distinsii academicieni ,la un moment dat au primit in mijlocul lor si un savant de renume mondial ,si nici macar nu si-au facut mea culpa ,fata de inaintasii domniilor lor. Deci dupa o savanta acum au avut ocazia sa asculte o …….galaxie in devenire

  😀 😀 😀

  PS Multumesc Mircea Cartarescu

  Apreciază

 • 14. noradamian  |  15 ianuarie 2015 la 15:58

  Depemureș, bună intervenție! 🙂

  Apreciază

 • 15. noradamian  |  15 ianuarie 2015 la 16:07

  Impostorii nu suportă meritocrația.

  Monica Luisa Macovei

  „Contrar susținerilor mincinoase din Cotidianul de ieri, am titlul de membru-academician al Academiei Yuste din 2008. Acest premiu mi-a fost decernat de Alteța Sa Regală Juan Carlos I al Spaniei, așa cum am scris în CV.

  Cotidianul a scris ieri un articol despre un subiect care nu există și a făcut o confuzie intenționată cu un alt premiu, al Fundației Academiei Yuste, pentru a justifica un articol mincinos și denigrator.

  În același an, odată cu mine, au mai fost premiați, de pildă, cu titlul de academician Vaclav Havel, fost preşedinte al Cehoslovaciei/Cehiei şi Martti Ahtisaari, fost preşedinte al Finlandei.

  De altfel, în 2008, presa din România a menționat această ceremonie de premiere, iar pe site-ul Academiei Yuste figurez la secțiunea Members of Academy -http://www.fundacionyuste.org/acade…/members-of-the-academy/ .

  Confuzia pe care în mod intenționat o face jurnalistul de la Cotidianul este de a amesteca premiul “Charles V European Award”, pe care îl acordă anual Fundația Academia Yuste, cu cel care decernează titlul de academician-membru al Academiei Yuste, pe care l-am primit în 2008.”

  Apreciază

 • 16. Bască ilie  |  15 ianuarie 2015 la 16:13

  @Nora-10
  Da, grăjdanul avocat al poporului, dar ipocritul ce-l privești nu-i grăjdan de rând sărit în ajutor normal, ci cu tesla în mână pentru toți cei loviți de el, de-au ajuns acum să strige în marele cor „Ajutor!”. 🙂
  Cu alte cuvinte, identificarea țintelor reale ale ofertanților de azi ai securității contra libertate presupune să înțelegem exact ce-au urmărit când și-au dirijat grăjdanul să acționeze de-a’ndoaselea.

  Apreciază

 • 17. depemures  |  15 ianuarie 2015 la 16:38

  Cred ca la Guvern , calculatoarele dau cu zerouri….multe..
  Nerecomandat persoanelor cu credite….

  „Cum e posibil ca un kilometru de autostradă în munții României să coste de cel puțin patru ori mai mult decît orice kilometru de autostradă în orice munți din lumea asta? Răspunsul e simplu: așa înțelege să facă Ponta concesionări de lucrări publice. Pe scurt: pentru că statul nu are bani, deci nu plătește construcția autostrăzii Comarnic – Brașov, statul a concesionat lucrarea unor constructori. Pe banii lor, constructorii fac autostrada și, conform contractului, își recuperează banii în 26 de ani (durata contractului de concesionare). În fiecare din cei 26 de ani, constructorii primesc o sumă de la statul român (sumă care înseamnă nu numai recuperarea costurilor, ci și întreținerea autostrăzii). Bomba detonată ieri de Guvern spune că anual, timp de 26 de ani, România va plăti 325 de milioane de euro, adică 8,4 miliarde de euro în total (sursa). Pentru numai 53 de kilometri de autostradă, ceea ce face ca prețul plătit de noi toți pentru fiecare kilometru să fie de 160 de milioane de euro.”
  Integral ( merita) http://prisacariu.ro/2015/01/15/cel-mai-mare-tun-al-lui-ponta-160-de-milioane-de-euro-un-singur-kilometru-de-autostrada/

  Apreciază

 • 18. theo  |  15 ianuarie 2015 la 17:59

  bunäm
  atzi intzeles, acest mitoman smecher vrea comsens pe tot, culturä,transporturi,etc. totzi sä-si asume räspunderea
  si el sä guverneze. cat de tampitzi sunt liberalii si Johannis??

  Apreciază

 • 19. theo  |  15 ianuarie 2015 la 18:15

  felcerul vrea cu orce pretz autostrada suspendatä, o sä coste imens, o sä fie plätitä in 20-30 de ani,
  nenorocirea este mai mare, toatä canalizarea s-au instalatzii de altä naturä, sunt in Bucuresti o ruginä, o catastrofä.
  nu poate sä-l opreascä nimeni pe acest nemernic??????

  Apreciază

 • 20. theo  |  15 ianuarie 2015 la 18:16

  acesti hotzi trebuie urgent trimisi la inchisoare.

  Apreciază

 • 21. Bască ilie  |  15 ianuarie 2015 la 18:41

  Hrebe și-a dat drumul la trompetă.
  A început și el să renunțe la securitate pentru libertate. 🙂

  Apreciază

 • 22. noradamian  |  15 ianuarie 2015 la 19:28

  Seara bună, prieteni! 🙂
  Depemures, wow, ce preț!! o fi din aur?? 🙂
  Poate din afacerea asta vor să-și acopere uriașa datorie din campanie!

  Apreciază

 • 23. noradamian  |  15 ianuarie 2015 la 19:31

  Theo, felcerul distruge profesionist cât îi îngăduie partidu . Și-i îngăduie enorm! Să sperăm că-i vine și lui momentul să dea cu subsemnatul la DNA 🙂

  Apreciază

 • 24. noradamian  |  15 ianuarie 2015 la 19:32

  Bsk, dacă trompetistu Hrebe a dat tonul, de presupus va urma un concert (liber) de trompete 🙂

  Apreciază

 • 25. Catalin Tanasa  |  15 ianuarie 2015 la 19:35

  Ziua buna!
  ” În fiecare din cei 26 de ani, constructorii primesc o sumă de la statul român (sumă care înseamnă nu numai recuperarea costurilor, ci și întreținerea autostrăzii).”
  Nu ca-i apar, dar in costul total intra si intretinerea autostrazii. Dupa ce se scade aceasta suma, rezulta costul de realizare.

  Apreciază

 • 26. theo  |  15 ianuarie 2015 la 19:45

  este enorm, vor sä-si asigure bani pt. alte campanii.

  ce este inspäimantätor, este datoria läsatä urmätoarelor generatii, apoi si tasa sä margi pe ea.

  Apreciază

 • 27. Bască ilie  |  15 ianuarie 2015 la 19:54

  @Nora-24
  Hrebe a turnat fundația pentru inculparea finanțatorului campaniei prezidențiale a lui Geoană: un milion contra servicii și trafic de funcții.
  Hrebe are fler la ales echipa câștigătoare, adică pe la Paști congresul PSD ar avea de organizat un dineu vesel, cu meniu special:
  mielușel prostănac la tavă. 🙂
  *
  http://www.b1.ro/stiri/politica/viorel-hrebenciuc-devine-un-martor-important-pentru-dna-fostul-deputat-a-inceput-sa-i-toarne-colegii-din-psd-100763.html

  Apreciază

 • 28. noradamian  |  15 ianuarie 2015 la 19:56

  Salve, Cătălin! 🙂 Nu mă pricep dar am prins puțin din emisiunea lui Prisăcariu în care s-au făcut calcule și comparații din care rezultă că, și în condițiile astea, prețul e exorbitant.

  Apreciază

 • 29. noradamian  |  15 ianuarie 2015 la 19:57

  Bsk, orice plan ar face geoană, îl pierde prin bostănărie 🙂

  Apreciază

 • 30. theo  |  15 ianuarie 2015 la 20:06

  intretzinerea sträzilor am väzut-o, se inchid
  este enorm, oricum ai socoti.dar au nevoie de bani.

  Apreciază

 • 31. Bască ilie  |  15 ianuarie 2015 la 20:09

  @Creangă-25
  Ai calități de zombiprezent la TV-uri, bun în apărarea găștilor mafiote. Plângi delicat din cauza cheltuielilor de întreținere, ca să treci cu viteza luminii peste costurile exorbitante ale kilometrului de autostradă. 🙂
  Ia scade mătăluță mai întâi cheltuielile de întreținere și vezi ce cheltuieli pe km îți rămân, de plâns! Te scutesc să verifici dacă întreținerea se mai execută efectiv… fără acte adiționale de suplimentare a prețului inițial.

  Nu te invit din Canada pentru o afacere hoață de 100.000 euro, partea ta netă, ca să nu-mi scoți ochii cu cheltuielile tale de transport. 🙂

  Apreciază

 • 32. noradamian  |  15 ianuarie 2015 la 20:31

  Hopa, bănuții care nu ies la socoteală rămân ai grădinii!
  De acord, Crengulin? 🙂

  Apreciază

 • 33. theo  |  15 ianuarie 2015 la 20:34

  lui J, ii convine, iar prostii liberali se prefac a chitzäi,
  Ponta se laudä ce bine guverneazä si dä ordonantze:
  asta nu este un aranjament??
  SI-AU BÄTUT JOC DE NOI !

  Apreciază

 • 34. Bască ilie  |  15 ianuarie 2015 la 20:46

  Nora,
  D-aia nu mă fac drumar. Aș efectua lucrările atât de deficitare, încât m-ar costa întreținerea mai mult decât construcția autostrăzii și mi-ar plânge Creangă de milă că nu mai am de unde să contribui la lada cu zestre a Grădinii, pentru croaziere. 🙂

  Apreciază

 • 35. Catalin Tanasa  |  15 ianuarie 2015 la 20:47

  Bsk,
  Pai cum sa nu umblu ca zombie daca eu tot mai bantuiam la postarea precedent???
  A fost odata ca-n povesti,
  A fost ca niciodata,
  Din spagi, comisioane regesti
  O autostrada neterminata.

  Kilometri doar pe hartie, ca tot pe drumuri nationale umbli in asta Romanie.
  Nora, de accord, de accord, striga glasuri de copii, sa tot vina mii si mii. 🙂

  Apreciază

 • 36. Bască ilie  |  15 ianuarie 2015 la 20:58

  @Creangă-35
  Te-ai mira dacă, în condițiile de la @34 – adică să fiu drumar și să mă coste mai mult întreținerea decât construcția autostrăzii – ar rămâne bani de construit încă o autostradă identică? 🙂

  Apreciază

 • 37. theo  |  15 ianuarie 2015 la 21:04

  J, a fost azi, ca un rinocer inpäiat,rece si stupid.
  are consilieri prosti. iar el nu are personalitate, postul
  nu i se potriveste.a mai plecat si cu o mare echipä dupä el

  Apreciază

 • 38. Bască ilie  |  15 ianuarie 2015 la 21:06

  Azi am fost tânăr și liniștit.
  Intenționat, nu m-am uitat la nicio secvență cu Iohannis. 🙂 🙂 🙂

  Apreciază

 • 39. Bască ilie  |  15 ianuarie 2015 la 21:07

  Există o explicație. Nu m-am uitat nici ieri. 🙂

  Apreciază

 • 40. theo  |  15 ianuarie 2015 la 21:16

  un om viu , nu ar pricepe cum poate fi cineva asa rigid,
  s-au nu se simte bine in pielea lui.joacä piesa altuia ?
  azi m-a intrebat cineva, dacä J a fäcut cumva vreo aluzie
  la ordonantza pt. plagiat, eu nu stiu.
  tonta este asa de incantat de rinocerul J, cä vrea consens
  pt. orce , pe 10 ani. nebunul isi face vise.

  Apreciază

 • 41. noradamian  |  15 ianuarie 2015 la 21:19

  la B1Tv, tocmai văzui (din greseală) un recital grețos de demnitate parlamentară a grevistei varanului& altor puscăriași politici

  Apreciază

 • 42. noradamian  |  15 ianuarie 2015 la 21:22

  Nu prea merită să le mai urmărim gargariselile. Pe cât de slinoase, pe atât de plictisitoare. În afară de stirile de la DNA, „toate-s vechi și nouă toate”. Își văd de potlogării și se fac că lucrează.

  Apreciază

 • 43. noradamian  |  15 ianuarie 2015 la 21:26

  Crengulin, poate ne organizezi o excursie? 🙂

  Apreciază

 • 44. noradamian  |  15 ianuarie 2015 la 21:26

  Theo, îi priește la Cotroceni, se-ngrașă de la o zi la alta 🙂

  Apreciază

 • 45. noradamian  |  15 ianuarie 2015 la 21:29

  Bsk, n-ai pierdut nimic! Omul e incolor, inodor, incasabil.incompatibil. Vorba lui theo, parcă-i împăiat. 🙂

  Apreciază

 • 46. Bască ilie  |  15 ianuarie 2015 la 21:35

  @Nora-45
  Mi-ai planificat toate simțurile pentru următoarele două luni. 🙂

  Apreciază

 • 47. dora  |  15 ianuarie 2015 la 21:39

  depemures,noi nu-l jignim pe marele poet si om de cultura Eminescu

  Apreciază

 • 48. dora  |  15 ianuarie 2015 la 21:43

  Vreme trece, vreme vine,
  Toate-s vechi si noua toate;
  Ce e rau si ce e bine
  Tu te-ntreaba si socoate;
  Nu spera si nu ai teama,
  Ce e val ca valul trece;
  De te-ndeamna, de te cheama,
  Tu ramâi la toate rece.

  Multe trec pe dinainte,
  In auz ne suna multe,
  Cine tine toate minte
  Si ar sta sa le asculte?…
  Tu asaza-te deoparte,
  Regasindu-te pe tine,
  Când cu zgomote desarte
  Vreme trece, vreme vine (Glossa)

  Apreciază

 • 49. Catalin Tanasa  |  15 ianuarie 2015 la 21:47

  Sigur Nora, poate in Madeira daca nu i se pare lui Bsk prea departe. 🙂

  Apreciază

 • 50. Bască ilie  |  15 ianuarie 2015 la 21:58

  Somn ușor! 🙂
  Libertatea securizată e ca zborul în colivie.
  *

  Apreciază

 • 51. noradamian  |  15 ianuarie 2015 la 22:01

  Bsk, scuze, nu cu intenție 😀

  Da’ uite si ceva de apreciat:

  http://www.reportervirtual.ro/2015/01/presedintele-iohannis-aduce-antenei-3-prima-amenda-din-2015.html

  Apreciază

 • 52. noradamian  |  15 ianuarie 2015 la 22:02

  Dora, salut! 🙂 ca deobicei, mărunțeii n-au pierdut ocazia să-l jignească pe poet, c-atâta pot ei a spune.

  Multzam pentru minunatul buchețel cu muzică și versuri !

  Apreciază

 • 53. noradamian  |  15 ianuarie 2015 la 22:03

  Crengulin, atunci te-așteptăm să vii curând cu tichetele de îmbarcare 🙂

  Apreciază

 • 54. noradamian  |  15 ianuarie 2015 la 22:13

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 55. dora  |  15 ianuarie 2015 la 22:53

  Noapte buna,nora si ma bucur ca ti-a placut buchetelul 😆

  Apreciază

 • 56. depemures  |  16 ianuarie 2015 la 08:36

  `neata 😀
  47. dora | ianuarie 15, 2015 la 21:39
  depemures,noi nu-l jignim pe marele poet si om de cultura Eminescu
  – Doamne fereste sa ma fi gandit la noi ,@dora , faceam observatia la glasul unei ” galaxii in devenire” 😀
  Un comentariu ,de pe unde am haladuit cu noaptea-n cap…sper sa fie si pe „gustul” gradinarilor …. 🙂

  „Dan Petrescu 59 fani 1 acum 22 ore

  Unde este Base ?!!! Ca un Basist sadea ce sunt nu contenesc in a ma mira de tacerea respectivului meu idol ,unde este Basescu ,aceasta intrebare ma framinta pina la insomnie si nervozitate . Publicatii si posturi TV ce pina mai ieri traiau parca cu sufletul la gura de dorul si dragul iubitului meu presedinte, azi tac milc . Doar pe ici pe colo cite o mica calomie ,insinuare ori acuzatie nevinovata la lucruri inchipuite ori nu . Pina si cracanatii de la Antene au obosit in a face spume cu ochii bulbucati si venele gata sa pocneasca de la atita deontologie si profesionalism regurcitat prin platourile Varanului care aruncat asemeni unui Monte Cristo in ocna cea mai intunecata, de catre un Base ticalos si crud se tavaleste pe jos de turbare si oftica ca s-a dus Base in liniste la vaporasele lui . Mie dor de privirea lui ( a lui Base ca doar nu de a Varanului ) patrunzatoare, de risul lui ,de voce ca de tunet cu care ma ademenea la ceas de seara, zi de zi si apoi de taclalele interminabile ale celor ce-si spun analisti pe temele impuse de Unicul Base . Rind pe rind cad baricade crezute aproape inexpugnabile cu audiente de domeniul sf-ului, B1 ,Antenele ,Romaniile si Realitatile, una dupa alta cad si dispar in ridicolul cinic cotidian ….nici drama nationala cu cele sapte suflete plecate dintre noi nu au reusit sa ridice indicatorul crud al audientei ……. doar Base ,sufletul si inima mediei din Romania poate salva si readuce presa la ce a fost …… Despre Klaus ( Iohansis, doar nu Mos Gerila) numai de bine ,liniste si pace …….oare asa sa fie pina la sfirsit …nu tu o cotonogeala ,un flaimuc, o fugareala colerica de la platou la platou ( tv) sa acuzi ,aperi ,sfatuiesti, razboiesti ……nimic ..naspa rau”

  O zi buna,prieteni !

  Apreciază

 • 57. racoltapetru6  |  16 ianuarie 2015 la 09:08

  Să fim liniștiți, că doamna Victoria Nuland e cu ochii pe noi și nu ne lasă să derapăm. Plus că ne apără ea de teroriștii noștri, dar și de cei din import.

  Apreciază

 • 58. noradamian  |  16 ianuarie 2015 la 09:58

  Ziua bună, prieteni! 🙂

  Depemureș, simpatic comentariul respectivului și, desi un pic copilăros, arată cu sinceritate, cel puțin diferența între libertatea celor doi președinți: primul, un om politic natural (nu ideal!) – celălalt, confecționat (manevrat).

  Apreciază

 • 59. noradamian  |  16 ianuarie 2015 la 10:00

  Petru, categoric d-na Nuland și cei pe care-i reprezintă ea stiu destul despre calitatea personajelor politice autohtone și înclinația permanentă a celor mai mulți spre derapaje! Iar asta ne asigură o liniste cât de cât.
  (nu aceea pe care și-o doresc derapanții din politică) 🙂

  Apreciază

 • 60. noradamian  |  16 ianuarie 2015 la 10:13

  Big Brother, atention! Uite aici, bombă!

  „Cei doi sefi din MAI ridicati de DNA se ocupau cu traficarea si distrugerea documentelor legate de EADS! Ramane ca DNA sa ne spuna pentru care din liderii politici lucrau!” (Iulian Urban)

  Apreciază

 • 61. noradamian  |  16 ianuarie 2015 la 10:21

  Și că veni vorba de TB, uite ce spunea cu ceva timp în urmă (de-nțeles deci, că niste domni penelisti i-au suflat docilului KWI că trebuie urgent să bage un stift în „exotismul mediatic” al „scurgerilor nepermise de informații în presă și în „super-puterea justiției”)
  http://www.romanialibera.ro/politica/institutii/basescu–chiuariu-este-un-tanar-mafiot-obraznic–110265

  Apreciază

 • 62. Bască ilie  |  16 ianuarie 2015 la 10:44

  Saluttare!
  1. Teroriștii noștri se apără de concurența neloială a teroriștilor de import.

  2. Să-i ferească Dumnezeu de primele dovezi ale ineficienței legii Big Brother-bis împotriva concurenței teroriste sau ale eficienței aceleiași legi numai în abuzurile lor!

  3. Teroriștii autohtoni mai bine s-ar ruga să-i salveze CCR de la inevitabila auto-deconspirare de nesiguranță națională – prin constatarea neconstituționalității Legii Securității (cibernetice) – înainte să le cadă în cap bumerangul argumentelor lor de susținere a legii, fundamentate pe prezumția de terorist român online.

  4. Ipocrizia motivelor teroriste de adoptare a Legii Securității împotriva românilor obișnuiți, fără nicio legătură cu terorismul și corupția, aflați printre cele circa 30 (treizeci) milioane de puncte de conectare la internet și telefonie (fixe și mobile), imposibil de urmărit cu efect preventiv, ascunde normalitatea traseului operativ – de urmărire, anihilare și prevenire – pornind de la suspecții identificabili, nicidecum de la o națiune prezumată a fi vinovată de terorism și corupție în întregul ei.

  5. Normalitatea identificării prealabile a suspecților (de săvârșirea sau tentativa de săvârșire a unei infracțiuni) ține de competență, însoțită de onestitate profesională, și este echivalentă cu timpul operativ pentru obținerea autorizației prealabile de la judecător, odată cu dovedirea capacității de expunere a motivelor de suspiciune, întemeiate sau tolerate la mica înțelegere 😉 ; în niciun caz prin bulversarea sau ignorarea normelor și principiilor juridice în materie procedurală, la care sper să vegheze judecătorii CCR și să le ceară susținătorilor terorismului autohton să prezinte câteva detalii diavolești – concrete, din modul de operare – pornite de la pădurea deasă înspre așchia cât bârna din ochii teroriștilor de serviciu. 🙂 Altfel, unde eficiență nu e, va sări în ochi țeapa iute ca ardeiul cât morcovul la locul de serviciu cu grad de terorist.

  Apreciază

 • 63. noradamian  |  16 ianuarie 2015 la 10:57

  Bsk, salut, mari griji au băieții ăstia! 🙂

  Apreciază

 • 64. Bască ilie  |  16 ianuarie 2015 la 11:15

  Nora,
  Teroriștii autohtoni vor trage pe turta lor precedentul belgian de aseară, dar realitatea operativității autorităților belgiene și-a dovedit competența taman viceversa, față de cum tânjește Legea Securității românești, prin identificarea, încercuirea și anihilarea suspecților periculoși.
  La muncă, tovarăși teroriști autohtoni, nu cu picioarele pe birou la pânda acupuncturii în carul cu boi cibernetici! 🙂

  Apreciază

 • 65. dora  |  16 ianuarie 2015 la 11:19

  Salut,gradinari!
  depemures, 🙂 sigur ca nu de tine sau de mine era vorba.
  Mi-a tihnit comentariul citat de tine……stii ca mi-e dor si mie de cucul de la ora 18,30? 😆

  Apreciază

 • 66. noradamian  |  16 ianuarie 2015 la 11:21

  Din noiembrie 2007, data la care a a avut loc emisiunea în care TB a făcut aprecierea respectivă despre „tânărul mafiot obraznic” ( de genul celor incluse de KWI în „exotism mediatic”) până acum au trecut mai bine de 7 ani! Șapte ani de batjocură penelist- pesedist-uselistă! Timp în care penelistul Chiuariu (un produs politic de top din grupul penal de la Iasi) a fost ministrul justiției, a pus umărul la suspendarea lui Băsescu, a făcut tot ce a putut pentru dărâmarea statului de drept în 2012, pentru reusita marții neagre în 2014, a luptat pentru eliberarea pușcăriabililor politici din jugul MCV-urilor, a sictirit UE la antena și nu numai, împreună cu hăitașii varaniului &grevista foamei, și a făcut legi în timp ce tâlhărea statul…

  Apreciază

 • 67. noradamian  |  16 ianuarie 2015 la 11:22

  Dora, salut! Și mie mi-au tihnit comentariile voastre 🙂

  Apreciază

 • 68. noradamian  |  16 ianuarie 2015 la 11:26

  Bsk, din ce se vede pân-acum, sunt susținuți de KWI&PNL&PSD (nici o mirare!) În schimb, societatea civilă ( nu a ONG-urilor cu epoleți), media ( mare parte a ei) si chiar CCR par a fi de altă părere.

  Apreciază

 • 69. Bască ilie  |  16 ianuarie 2015 la 11:28

  @Nora-67
  Așa-ți trebuie! 🙂 Și eu prefer ura, dar s-o știm și noi. 🙂

  Apreciază

 • 70. dora  |  16 ianuarie 2015 la 11:29

  Si acum ,ce mai face noul presedinte?
  Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit, vineri, la Bruxelles, cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

  Si ce e de retinut? Angajamente si laude reciproce.

  Apreciază

 • 71. dora  |  16 ianuarie 2015 la 11:30

  nora, 🙂
  asa e cand sa intalnesc prietenii adevarati.

  Apreciază

 • 72. Bască ilie  |  16 ianuarie 2015 la 11:31

  @68
  Vorba privitorului în beznă:
  -Vom vedea. 🙂

  Apreciază

 • 73. noradamian  |  16 ianuarie 2015 la 11:56

  Bsk, 69, tu ești mai urâcios, eu stau blândă, mai la distanță 🙂

  Apreciază

 • 74. Bască ilie  |  16 ianuarie 2015 la 11:56

  Aveți grijă ce vă doriți!
  Eu nu visez la mutarea piratului de a-și sacrifica ceva din libertate în favoarea securității.
  Numai deținător de secrete multe să nu fii!

  Apreciază

 • 75. noradamian  |  16 ianuarie 2015 la 11:56

  Dora 70, se-nțeleg din priviri și din vorbe de carton. Unii zic că si prin semnale francmasonice. Da’ până n-apar dovezi, nu ne pronunțăm. Altfel, ce să zicem, sună plăcut! Poate e bine 🙂

  Apreciază

 • 76. Bască ilie  |  16 ianuarie 2015 la 11:58

  @73
  Așa-i, recunosc. 🙂
  Ai noroc de cât te-am menajat, scutindu-te de explicațiile mele întemeiate. 🙂

  Apreciază

 • 77. noradamian  |  16 ianuarie 2015 la 12:17

  Bsk, 74, să nu ne pronunțăm după bănuieli- chiar dacă ar avea o logică… 🙂

  Si n-am vise politice de niciun fel. ce e să fie va fi 🙂

  Apreciază

 • 78. depemures  |  16 ianuarie 2015 la 12:29

  Apropo de NATO …
  „Romania a fost reprezentata la Summit ( NATO )de Traian Basescu.
  In discutiile cu partenerii NATO Romania va incerca sa obtina promisiunea unui comandament NATO pe teritoriul tarii eventual la Kogalniceanu….(septembrie 2014)
  Mrs. Nuland pentru Mediafax : ( min.2:57) ” Tocmai am primit un miliard de dolari de la Congres pentru a implementa masurile de reasigurare printre care o structura de comanda NATO , aici „…(.ianuarie 2015.)

  QED !

  Apreciază

 • 79. Bască ilie  |  16 ianuarie 2015 la 12:33

  Nora
  Uite-aici unul fără vise politice! Independent ca lacrima, așa cum prevede statutul profesiei de avocat. 🙂
  *
  „Decanul Baroului Bucuresti, Ion Ilie-Iordachescu, s-a inscris joi in Partidul National Liberal, filiala Sector 5, a anuntat Alina Gorghiu, co-presedintele formatiunii, intr-un comunicat”.
  *
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-19114761-decanul-baroului-bucuresti-ion-ilie-iordachescu-inscris-pnl.htm
  *
  PS. Același statut prevede obligația depunerii declarației pe propria răspundere… numai dacă n-ai prestat în poliția politică dinainte de 1990; apartenența postdecembristă la isprăvi de serviciu secret nu se pune la socoteală, fiindcă-i tot independență curată. 🙂

  Apreciază

 • 80. noradamian  |  16 ianuarie 2015 la 12:39

  Depemures, dacă vin bani, vin si obligații! Ambele-s garanții bune pentru noi. Din cele mai bune 🙂

  Apreciază

 • 81. noradamian  |  16 ianuarie 2015 la 12:41

  Bsk. asta-nseamnă că posesorii de secrete periculoase ante și post ’89 nu-s tocmai linistiți- se pregătesc de vremuri problematice 🙂

  Apreciază

 • 82. Bască ilie  |  16 ianuarie 2015 la 12:46

  @81
  Da, se poate spune și-așa.
  Șobolanii simt cutremurele în timp util și împrospătează primii populația șobolănească de pe nava parlamentară. 🙂

  Apreciază

 • 83. depemures  |  16 ianuarie 2015 la 12:52

  Corect ,dar eu am vrut sa remarc contributia unui patriot la cresterea ,normal a obligatiilor noastre dar si gradul marit de protectie asigurat de aceste facilitati viitoare. Basescu a lasat loc de buna ziua ,cum se zice ,si la PE si la NATO. Constatam asta ,nu ? 😉

  Apreciază

 • 84. noradamian  |  16 ianuarie 2015 la 13:02

  Depemureș, păi asta e limpede ca bună ziua! de-aici, garanțiile, nu? 🙂

  Apreciază

 • 85. noradamian  |  16 ianuarie 2015 la 13:05

  Bsk, poate asistăm la o invazie de simțiri liberale irepresibile! Să nu fim cârcotași (asta dacă rezistăm la semnalele care ne motivează …irepresibil!) 🙂

  Apreciază

 • 86. depemures  |  16 ianuarie 2015 la 13:06

  Hai sa trecem la „cultura”…..
  Senatorul PNL Cristian Bodea i-a dedicat o poezie premierului Victor Ponta, cu titlul „Ce te guduri, Victore?” si afirma ca „marele luptator impotriva ‘tiranului de la Cotroceni’ s-a transformat in mica sluga a celui ce i-a urmat Basescului pe scaun”.

  „- Ce te guduri, Victore,
  Fara minte, fara gand,
  Ca un pudel tremurand?
  – De ce nu m-as gudura,
  Daca trece vremea mea!
  Votul scade, ura creste
  Si partidul mi-l rareste.
  Bate neamtul tara lunga –
  Toti lingaii mi-i alunga;
  Zice neamtul dintr-o parte –
  Dragnea-i ici, Geona-i departe.
  Si de ce sa nu ma plec,
  Daca voturile-mi trec!
  Peste varfuri de antene
  Trec in salturi grobiene,
  Ducand visurile mele
  Si mintiuta mea cu ele.
  Si se duc tot scheunand,
  Ratiunea-ntunecand,
  Si se duc ca stirle,
  Scuturand minciunile,
  Si ma lasa tot prostit,
  Pricajit si jerpelit
  Si cu Sova singurel,
  De ma-ngan numai cu el!”

  Apreciază

 • 87. Bască ilie  |  16 ianuarie 2015 la 13:07

  Nora,
  Cu alte cuvinte, pun pariu pe-o bere virtuală fără alcool: pentru decanul ion ilie iordănescu nu va conta vechimea în PNL și va reprezenta cu cinste și onoare partidul la proximele alegeri parlamentare, că doar n-a negociat intrarea în parlament la rând pe ușa din față. (nu știu când va părăsi primul și nava, prin transfer în interesul serviciului; depinde de evoluția vremii în vremurile tulburi).

  E scris în stele și în motto, aici verde-n față: 🙂

  https://noradamian.wordpress.com/2013/11/12/cazul-panait-standard-de-lucru-in-cooperativa-avantul23/

  Apreciază

 • 88. depemures  |  16 ianuarie 2015 la 13:17

  87.
  Deocamdata nu -am gandit cum,dar cu siguranta la momentul revizuirii Constitutiei ,va trebui sa facem „zgomot” ca functiile de la secretar de stat in jos ,sa nu mai fie politice !! Altfel ,nu mai scapam de „dottori ” si mari specialisti niciodata iar politrucii semi docti,ne vor face in continuare viata amara.

  Apreciază

 • 89. noradamian  |  16 ianuarie 2015 la 13:20

  Depemureș, drăguță baladă antipesedistă- ar putea s-o cânte chiar si Tudor Gheorghe (după una antibăsistă)
  I-as sugera inspiratului CB însă, să scrie ceva în acelasi gen si despre Alinutza&Sică, sprijinitorii Antenei și ai lui KWI, și despre relația minunată a noului preshedinte cu pudelul cel lingău și ordonanțele lui, că doar ei o să se ocupe și de noua Constituție…

  Apreciază

 • 90. noradamian  |  16 ianuarie 2015 la 13:22

  Ioi,Bsk, mi-am amintit! Individul e cel care-l ține-n brațe pe ponta, îl vrea în barou pe plagiator! Ai vrea tu, da’ nu pun nici un pariu! 🙂

  Apreciază

 • 91. noradamian  |  16 ianuarie 2015 la 13:31

  Cristian Câmpeanu:
  „Nu e nimic în neregulă să citești două rânduri din Eminescu pe 15 ianuarie, dar este deplasat să anunți că te duci la Bruxelles să te întâlnești cu x, y și z, și atât. Știm și noi cu cine te întâlnești, pentru că se vede pe agenda publică a lui x, y sau z. Ce vrem noi să știm este pentru ce te duci acolo. Formula „voi discuta teme de interes deosebit pentru România“ nu se califică la capitolul clarificări. Ca președinte ales, domnul Iohannis are datoria să le ofere celor care l-au votat un raport asupra misiunilor sale. Nu ajunge să le dai asigurări românilor că te duci să vorbești lucruri importante în numele țării. Nu e treaba ta să dai asigurări, treaba ta e să prezinți o dare de seamă asupra slujbei care ți-a fost încredințată.

  Nu ne-am oprit întâmplător asupra vizitei la Bruxelles. Declarația prezidențială, laconică și insipidă, conține o formulare îngrijorătoare privind faptul că „instituțiile noastre sunt în mod substanțial consolidate“ și, ca atare, „contribuția noastră la proiectul european trebuie să fie una pe măsură“. Chiar așa? Instituțiile sunt nu doar consolidate, ci „substanțial consolidate“? Această formulă aparent banală ascunde o „filozofie“ prezidențială profund greșită, nocivă chiar intereselor României. Traduse în limbaj comun, vorbele puține ale președintelui spun că domnia sa merge la Bruxelles ca să ceară ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare după opt ani, sub pretenția că Justiția ar fi „substanțial consolidată“, și să dea asigurări că n-a existat nici o tentativă de lovitură de stat în iulie 2012, iar „marțea neagră“ este o amintire. Aceste pretenții sunt tot atâtea minciuni. Mai grav este că domnul Iohannis merge la Bruxelles să susțină aceste enormități la o zi după ce doamna Victoria Nuland a ridicat, la București, problema acestor atacuri la adresa statului de drept și a cerut să știe, din câte am înțeles, ce are de gând guvernământul României să facă pentru a preveni ca astfel de atacuri să se mai repete. Pentru că americanii nu sunt ușor de dus de nas, au constatat că nu s-a schimbat nimic esențial și că Guvernul poate face oricând abuz de putere pentru a legitima interesele politice și individuale ale celor aflați la conducere. Dovada e ordonanța „Plagiatul“, care legiferează în interesul unui singur om – Victor Ponta, asupra căreia președintele nu s-a pronunțat nici până astăzi, în pofida caracterului ei esențialmente arbitrar și abuziv”…

  http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/cine-esti-dumneata–domnule-klaus-iohannis–363881

  Apreciază

 • 92. Bască ilie  |  16 ianuarie 2015 la 13:44

  Inspirația cerșetoriei la poarta Cotrocenilor.
  *
  Cu atâta nerăbdare,
  Să-i mai ceri ce-i clar că n-are,
  Mie de-acum mi se pare
  Exces de neobrăzare. 🙂

  Apreciază

 • 93. noradamian  |  16 ianuarie 2015 la 13:50

  …iar în versuri negre, societatea e în continuare în război cu clasa politică care are de partea ei și pe președintele exagerat de ales 🙂

  Apreciază

 • 94. Bască ilie  |  16 ianuarie 2015 la 14:02

  🙂
  Miracolul secolului și al liniștii iliesciene!
  Numai ilici n-a exagerat când a ales unitatea de măsură a timpului pierdut – consensul – și originea vieții perpetue în tihnă regenerabilă: emanația revoluționară.

  Apreciază

 • 95. Bască ilie  |  16 ianuarie 2015 la 14:22

  Din aceeași emanație, ilici și teroriștii autohtoni au mai inventat etalonul iresponsabilității cu strigături ipocrite: votul secret.
  (cele mai catastrofale în parlament și CSM)

  Apreciază

 • 96. Bască ilie  |  16 ianuarie 2015 la 14:30

  Strigăturile ipocrite pentru justificarea votului ascuns se referă consecvent la reprezentantul ales să lupte cu propria conștiință secretă. 🙂

  Apreciază

 • 97. Bască ilie  |  16 ianuarie 2015 la 14:47

  Nouă luare de ostatici la Paris.
  …cu puţin înainte de ora locală 13. Un bărbat înarmat cu o armă militară a pătruns în oficiul poştal.

  În prezent, el are cel puţin doi ostatici. Alţi clienţi aflaţi în interior la momentul atacului au reuşit să scape.

  Conform France Info, bărbatul înarmat de la oficiul poştal ar fi „un dezechilibrat” care a suferit o „depresie sentimentală”. El însuşi ar fi contactat poliţia, menţionează BFM, care precizează că poliţia a stabilit un vast perimetru de securitate.
  *
  http://www.paginadepolitica.ro/noua-luare-de-ostatici-la-paris/

  Apreciază

 • 98. Bască ilie  |  16 ianuarie 2015 la 14:53

  Mi-am avertizat soția.
  Dacă mă mai amenință că mă părăsește din cauza timpului petrecut în Grădină, va avea pe conștiință câțiva ostatici.
  Combat și eu terorismul conjugal. 🙂

  Apreciază

 • 99. noradamian  |  16 ianuarie 2015 la 15:14

  Grădinaaaari, păzea, Bască nu se joacă! 😀

  Apreciază

 • 100. Bască ilie  |  16 ianuarie 2015 la 15:26

  Grădinari, păzea de terorismul din casele voastre!
  Eu îmi iau ostaticii din alimentara de la colțul străzii, iar arma de la un vecin vânător și băutor până nu mai știe nici unde ține muniția. 🙂

  Apreciază

 • 101. noradamian  |  16 ianuarie 2015 la 15:29

  Eu am lângă mine o teroristă mică care mă mitraliază cu-ntrebări, și peste o oră apare si teroristu de frate-su. 🙂

  Apreciază

 • 102. Catalin Tanasa  |  16 ianuarie 2015 la 15:33

  Ziua buna!
  Basca teroristul a luat suta. 🙂

  Apreciază

 • 103. depemures  |  16 ianuarie 2015 la 15:35

  Probabil ca (si) datorita situatiilor ca cea mai de sus;in care sunt luati ostatici si care devin in mare parte victime , politistii europeni trebuie sa devina mai rapizi in utilizarea armelor din dotare.Inca nu s-a atins punctul critic,de emitere a acestor legi,dar mult nu mai este.Parlamentul european va trebui sa conceapa legi simple si eficiente pentru politistii din toate tarile membre UE,in acest sens. Iar noi va trebui sa ne obisnuim cu politisti curajosi ,carora nu le este teama sa utilizeze arma,in cazul in care se impune.Vor fi si excese,poate si abuzuri , vor fi costuri ale unei vieti normale,pana la urma.

  Apreciază

 • 104. noradamian  |  16 ianuarie 2015 la 15:40

  Cătălin, ziua bună! 🙂 da’ n-are de ales, tre’ s-o verse în fondul Grădinii

  Apreciază

 • 105. Bască ilie  |  16 ianuarie 2015 la 15:41

  @Creangă-102
  V-am tot lăsat să agonisiți sute până acum, pârâciosule! 🙂
  Combaterea terorismul conjugal costă, nu-i muncă voluntară.

  Apreciază

 • 106. noradamian  |  16 ianuarie 2015 la 15:46

  Depemures, poate la ei, unde polițistii sunt instruiți anume ca să se poarte cu cetățenii obisnuiți ca niste gentlemani. La noi genul ăsta, cu unele excepții, nu prea se-ntâlnește. În schimb e comun genul „șef de post”, hârșit în abuzuri și terorisme din categoria corupție.

  Apreciază

 • 107. theo  |  16 ianuarie 2015 la 15:47

  s-o invitäm si pe d-na in grädinä, asa il ajutäm pt B.
  sä nu facä acte de terorism.

  Apreciază

 • 108. Bască ilie  |  16 ianuarie 2015 la 15:48

  @Nora-101
  Al doilea terorist nu-ți cere să-i rezolvi și temele pentru acasă?
  Așa-mi pare programul tău de ostatic. 🙂

  Apreciază

 • 109. Bască ilie  |  16 ianuarie 2015 la 15:51

  Doamna mea a văzut cu cine am de-a face în Grădină.
  Tocmai de asta mă amenință cu divorțul: m-a stricat anturajul. 🙂 🙂 🙂

  Apreciază

 • 110. noradamian  |  16 ianuarie 2015 la 15:55

  Bsk, nuu! 🙂 îmi cere să-i explic unele lucruri. dar nu mă prea chinuie, dimpotrivă. Și are simțul umorului, nu ne plictisim 🙂

  Apreciază

 • 111. Bască ilie  |  16 ianuarie 2015 la 15:57

  Nu vă voi dezamăgi.
  În alimentară voi striga că apăr onoarea Grădinii. 🙂

  Apreciază

 • 112. noradamian  |  16 ianuarie 2015 la 16:00

  Bsk, mai bine aș pune Grădina sub protecție guvernamentală 🙂

  Apreciază

 • 113. Bască ilie  |  16 ianuarie 2015 la 16:04

  @Nora-112
  Nu te-am suspectat niciodată c-ai vrea să devii grădinăreasă de bani gata. 🙂
  Acum învăț din greșeli de apreciere.

  Apreciază

 • 114. Creanga  |  16 ianuarie 2015 la 16:13

  Razi tu, razi, Bsk, dar fara sa ai alimentara la colt ori vecin cu puscoci, te trezesti ca iti sparg usa mascatii. 🙂

  Apreciază

 • 115. theo  |  16 ianuarie 2015 la 16:16

  nora,
  TONTA, impostor cum este ;printr-o ordonantzä trece Grädina
  pe numele lui:

  Apreciază

 • 116. Bască ilie  |  16 ianuarie 2015 la 16:17

  În concluzie, bolile psihice – inclusiv fanatismul 🙂 – au întotdeauna câte un motiv de combătut teroarea… pentru justificarea actului de terorism. 🙂

  Apreciază

 • 117. Bască ilie  |  16 ianuarie 2015 la 16:39

  Aș combate terorismul cu investiții în cercetare psihologică pentru descoperirea și fabricarea celor mai tari detectoare de minciuni, cu performanțe atât de precise încât să fie recunoscute de sistemul judiciar.
  Bagi suspectul la poligraf și îl scoți ori curat, ori terorist cu acte în regulă (de expulzare, de acuzare, de ce-o fi mai potrivit pentru curățirea spațiului public)

  Apreciază

 • 118. Creanga  |  16 ianuarie 2015 la 16:48

  Ponthausen ar fi bun de cobai pentru detector, el minte cum respira.

  Apreciază

 • 119. Bască ilie  |  16 ianuarie 2015 la 16:50

  Corupții mincinoși ar cădea ca muștele la locul de muncă mizerabilă. Detectorul performant de minciuni ar băga spaima în amatori și ar realiza o prevenție ce n-a văzut Micul Paris. 🙂

  Apreciază

 • 120. Bască ilie  |  16 ianuarie 2015 la 17:06

  La fel ca-n vremurile noastre, și-n comuna primitivă oamenii știau să bată fierul cât e cald. 🙂
  Am rămas cu cercetarea și performanțele, inclusiv penale, la nivelul comunal primitiv. Unul întreabă, cercetatul răspunde ce-i convine și nu-i vine să creadă cât de nevinovat iese din discuție. 🙂
  Factorul cel mai favorizant de infracționalitate este credința făptuitorului în incapacitatea urmăritorilor de a prinde adevărul. 🙂

  Apreciază

 • 121. theo  |  16 ianuarie 2015 la 17:09

  mä inspäimantä larghetzea cu care este läsat mitomanul sä facä jocuri, intzelegeri ,sä se punä in scenä cu ipocrizie si populizm.

  Apreciază

 • 122. Bască ilie  |  16 ianuarie 2015 la 17:30

  Când ești crescut/învățat cu minciuna și roadele ei în mediul propice, autoritatea fructuoasă a minciunii se simte la ea acasă și proliferează pe același suport strategic: subestimarea mediului, de regulă, corect apreciată. 🙂
  Escrocul știe că ține minciuna, mizează permanent și fără reținere pe reușita înșelăciunii. Ca la conducerea auto repetată fără incidente pe teren alunecos… până într-o zi când descoperi alt coeficient de alunecare și rămâi cu aderența unde nu te așteptai: șanț, gard, copac, contrasens cu impact sau treci în viața de dincolo cu aceeași știință dintotdeauna. 🙂

  Apreciază

 • 123. Bască ilie  |  16 ianuarie 2015 la 17:37

  … cu aceeași (con)știință dintotdeauna. 🙂

  Apreciază

 • 124. Bască ilie  |  16 ianuarie 2015 la 17:52

  Am interpretat subestimarea mediului propice ca la șah, când subestimezi adversarul, ca regulă/concepție de joc, dar poți pierde chiar dacă ești mai bun decât el, tocmai fiindcă n-ai jucat la capacitatea/concentrarea ta maximă.
  Dacă adversarii pierd și când joci neglijent, normal, regula ta proastă a funcționat bine, i-ai apreciat corect, ai economisit timp și efort, adică au meritat să-i subestimezi. 🙂

  Apreciază

 • 125. luminita  |  16 ianuarie 2015 la 18:01

  Salutari!
  din ciclul baba si mitraliera va prezentam azi papa si pumnul:

  „dacă dl. Gasbarri (responsabil cu călătoriile papale, aflat în timpul interviului lângă Papa – n.r.), la care țin foarte mult, spune o grosolănie despre mama mea, trebuie să se aștepte să primească un pumn! Este normal…”

  😆

  http://www.evz.ro/papa-francisc-daca-cineva-o-insulta-pe-mama-sa-se-astepte-la-un-pumn.html

  Apreciază

 • 127. noradamian  |  16 ianuarie 2015 la 21:22

  Seara bună! 🙂 Theo, 115, în cazul ăsta vom apela la avocatul poporului! 🙂

  Apreciază

 • 128. noradamian  |  16 ianuarie 2015 la 21:24

  Crengulin, niciun detector n-ar rezista testat pe mitoman! s-ar strica instantaneu 🙂

  Apreciază

 • 129. noradamian  |  16 ianuarie 2015 la 21:26

  Bsk, „Factorul cel mai favorizant de infracționalitate este credința făptuitorului în incapacitatea urmăritorilor de a prinde adevărul” …
  adică incapacitate trebuie precalculată, ca nu cumva să reușească din greseală. Asta e un vis cooperatist care are șanse să reusească!

  Apreciază

 • 130. Bască ilie  |  16 ianuarie 2015 la 22:11

  Da, incapacitatea se precalculează, se poate și din ochi sau făcută cu ochiul, se poate miza pe staționarea sau parcarea urmăritorului obosit, prea ocupat cu altele, dezinteresat până la prescripție.
  Din greșeală a luat unul recent nota 10 ani. 🙂

  Apreciază

 • 131. noradamian  |  16 ianuarie 2015 la 22:16

  Lumi, salut! Nu pot să-l feresc pe dl. Gasbarri de pumnul papei! 🙂

  Apreciază

 • 132. Bască ilie  |  16 ianuarie 2015 la 22:20

  Somn ușor!
  Frumusețea timpului liber de contract! 🙂
  *

  Apreciază

 • 133. noradamian  |  16 ianuarie 2015 la 22:30

  Bsk, să știi că există și boboreni, aparent cugetători, care cred că toată tevatura asta are ca scop să li se afle lor secretele rușinoase! Atâta-i duce mintea lor de intelectuali cu experiență și permis de bloggerit, iubitori de „happy hour”, showuri păcătoase și de alte oaze de înțelepciune. Cu asemenea susținători, rețelele subterane se vor bucura de-a pururi de linistea de care au nevoie 🙂

  Apreciază

 • 134. noradamian  |  16 ianuarie 2015 la 22:33

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 135. luminita  |  16 ianuarie 2015 la 22:41

  Ce „noapte buna”,
  voi nu traiti in Romania?
  teroarea e maxima, ce n-a vazut Parisul:

  Apreciază

 • 136. noradamian  |  16 ianuarie 2015 la 22:47

  Lumi, danke! păi da, pare că suntem deja ostateci, da nu stim cine sunt teroristii si cine sunt cei care ne apără 🙂

  Apreciază

 • 137. noradamian  |  16 ianuarie 2015 la 23:01

  mini video-satiră! 🙂

  Apreciază

 • 138. Bască ilie  |  16 ianuarie 2015 la 23:05

  Nici teroriștii n-au habar să demonstreze pentru a cui securitate națională (ne) (supra)veghează. 🙂

  Apreciază

 • 139. luminita  |  16 ianuarie 2015 la 23:22

  Pe intelesul tuturor:

  Apreciază

 • 140. luminita  |  16 ianuarie 2015 la 23:32

  Apreciază

 • 141. Bască ilie  |  16 ianuarie 2015 la 23:36

  Teroristul pe înțelesul tuturor.
  *

  Apreciază

 • 142. luminita  |  16 ianuarie 2015 la 23:52

  Bsk. da, teroristii se sinucid singuri, numai ei stiu de ce.

  Apreciază

 • 143. Bască ilie  |  17 ianuarie 2015 la 00:37

  Am adus clipul să amintesc (mai la coadă, după min 2:20 ) de teroristul albit în 2009.

  Apreciază

 • 144. Bască ilie  |  17 ianuarie 2015 la 11:12

  Saluttare!
  Cafeaua teroristului. 🙂
  18.02. 2009-Ovidiu Ohanesian:
  „Unul dintre inițiatorii răpirii a fost gen. Ion Stefanuț de la Antitero”

  PS. Generalul Ion Ștefănuț a fost seful Directiei Generale de Prevenire si Combatere a Terorismului din cadrul SRI) până la 26.10. 2009 (sef divizie Antiteroristă SRI din 1993; recent l-a contrazis pe Maior în privința Big Brother)
  Destituirea din 2009 a fost legată de scurgerea în stenogramele discuțiilor dintre teroristul sirian Omar Hayssam și generalul Constantin Degeratu. Eu aș adăuga printre motivele destituirii și cafeaua deconspirată. 🙂

  Apreciază

 • 145. Bască ilie  |  17 ianuarie 2015 la 11:34

  Știți câte locații SIE – foste ale Securității – a arătat cu degetul Ovidiu Ohanesian (adrese, poze, pozne) și cine l-a dat în judecată pentru divulgarea acestor secrete care cică au zdruncinat siguranța națională?
  La prima parte voi răspunde cel târziu altădată. 🙂
  Clarvăzătorul răzbunător anti-jurnalist incomod fu actualul înlocuitor al lui Meleșcanu, vice-șeful SIE, generalul cu multe stele-n pozne, Silviu Predoiu, securist vechi și nou.

  Apreciază

 • 146. noradamian  |  17 ianuarie 2015 la 12:04

  Ziua bună, prieteni! 🙂
  Bsk, 144, 145, cât timp tainele astea nu-s dezlegate, explicate și mediatizate cu bună credință, prea puțini pot desluși ițele. Prin urmare, Predoiu e văzut ca o soluție politică cel puțin tot atât potrivită ca și KWI. Secretizarea, sub orice pretext, a fost și rămâne o condiție a funcționării angrenajului politică-servicii. Libertatea lor înseamnă reducerea libertăților civile.

  Apreciază

 • 147. noradamian  |  17 ianuarie 2015 la 12:07

  Zi perfectă de hoinăreală! Să profităm nițel, deci 🙂

  Apreciază

 • 148. Bască ilie  |  17 ianuarie 2015 la 12:10

  Nora,
  Dezlegare zici?
  Uite dau dezlegare la securiști! 🙂
  Dacă vreți să-i revedeți, de pe vremea când Securitatea îi considerau profesioniști de nădejde peste hotare, la grămadă organizată și pozată, vă recomand să nu apăsați linkul de lai jos. 🙂
  Vă cere timp, răbdare și tutun.
  Numele pozate nu-s de lepădat, ci de neînlocuit:

  -Teodor Meleșcanu – fost director SIE și actual consilier de Ponta.
  -Lazăr Comănescu – consilier prez. pe afaceri externe cu țara și interne cu MRU.
  -Constantin Săpătoru- fost membru în consiliul de încredere GELSOR, unde a înțărcat FNI-ul încrederea pe banii prostimii.
  -Sus amintitul de la SIE, generalul Silviu Predoiu preda lecții de Lamborghi la școala Securității din Brănești.
  ….
  (partea cu Mircea Cărtărescu zic că-i reală, dar insuficient de lămuritoare).

  Din cartea lui O. Ohanesian – „Puterea din umbră” – ed. Junimea 2011
  „Un spion gorjean la New York”
  *
  http://www.ziaristionline.ro/2012/02/28/ovidiu-ohanesian-despre-noul-sef-al-sie-teodor-melescanu-si-un-fost-spion-rupt-in-fund-al-die/

  Apreciază

 • 149. theo  |  17 ianuarie 2015 la 12:13

  bunä.
  altul cu stele ce fäcea prin Frantza actorie-pe franghie panä in 2011
  Stoenovici- un secu prieten cu Ponta, ce se ocupa de Diaspora-acum alt loc cäldutz la culturä. si uite asa, acoperitzii
  se sustzin si se renumereazä.

  Apreciază

 • 150. Bască ilie  |  17 ianuarie 2015 la 12:21

  Da, libertatea civilă se restrânge inclusiv prin menținerea profesioniștilor Securității. 🙂
  Big Brother e doar un supliment de desert din deșertul speranțelor.

  Apreciază

 • 151. Bască ilie  |  17 ianuarie 2015 la 12:27

  Reformarea serviciilor, cacealmaua cea mai… bine primită. 🙂 🙂 🙂
  Are gust la pupa. 🙂

  Apreciază

 • 152. Bască ilie  |  17 ianuarie 2015 la 12:39

  Așa se conjugă a gusta la pupa.
  Eu nu gust la pupa
  Tu nu guști la pupa
  El/ea gustă la pupa
  Noi nu gustăm la pupa
  Voi mai gustați la pupa?
  Ei/ele gustă la pupa. 🙂

  Apreciază

 • 153. theo  |  17 ianuarie 2015 la 18:19

  au o arogantzä strigätoare la cer,
  Dragnea- „la valoarea noasträ nu putem pierde guvernarea”

  UNDE SUNT LIBERALII??????????de opozitzie au auzit?

  Apreciază

 • 154. theo  |  17 ianuarie 2015 la 19:26

  Arafat este o mizerie de om, se dovedeste cä este un oportunist, nu recunoaste nici o vinä, mai mult, spre nerusinarea lui, mai creeazä cateva echipe SMURD,
  omului II trebuie bani si putere, chiar nimeni nu-si dä seama:

  Apreciază

 • 155. noradamian  |  17 ianuarie 2015 la 21:32

  Sara bună! 🙂

  theo, 149,individul e unul din sabotorii votului din diaspora. E f. ciudat că ponta, în loc să-l sancționeze, își permite să-l repună într-un post de mare importanță! Și mai greu de înțeles e totala lipsă de reacție a președintelui, mai ales că nu e prima.

  Apreciază

 • 156. noradamian  |  17 ianuarie 2015 la 21:36

  Bsk, 152, nu mă descurc, e nevoie de decodificare 🙂

  Apreciază

 • 157. noradamian  |  17 ianuarie 2015 la 21:38

  A. Pora: „Cel puțin până acum, președintele Iohannis, conștient sau nu, îi dă o mână de ajutor lui Ponta în campania de recredibilizare. Publicul vo­tant anti-Ponta are de ce să fie ne­mul­țu­mit, iar electoratul care se raportează la modelul Băsescu e de-a dreptul turbat”.
  Are dreptate, d-na Pora, dar omite să menționeze și pe cel macovist, la fel de dezamăgit. Cum se vede a fi și dumneaei.

  Apreciază

 • 158. Bască ilie  |  17 ianuarie 2015 la 21:58

  @156
  Să-i zicem decodificare! Piratul a fost unul dintre marii inventatori și susținători ai teoriei „Serviciile s-au reformat”. Cine mai crede în gogorița asta, ori face confuzii de termeni ai suficienței, ori îi place să practice pupul gustos în curent la pupa. Urarea mea, în loc de navigatorul „Vânt la/din pupa!”, se face: Bun gust la pupa(t)!

  @157
  Acuma da, Andreea Pora a mai nimerit-o, dar ar fi mai decent să facă ciocul mai mic, după ce mâncat recent de la Iohannis rahat pe pâine (și-a exprimat încrederea după ședința CSM, unde i-a găsit printre imbecilități o droaie de afirmații corecte)

  Apreciază

 • 159. noradamian  |  17 ianuarie 2015 la 22:14

  Bsk, da, a recunoscut public mai în toamnă că reformarea serviciilor e deficitară prin lipsa unui mecanism de control. Pe chestia asta l-a spurcat CTP. Cred însă, că în condițiille ultimului mandat si, mai ales, a ultimilor 2 ani de mandat, n-a putut mai mult.

  Mi-a scăpat faza post CSM în viziunea dumneaei! Asta face parte din stilul ei asertiv care nu lasă loc la semn de întrebare și când spune prostii si când le nimerește. 🙂

  Apreciază

 • 160. Bască ilie  |  17 ianuarie 2015 la 22:14

  Motto(r)!
  Lucrătorii serviciilor conduse de mentalitatea abjectă a impostorilor democrație constituționale, potrivit cărora secretele de stat pot să ascundă încălcarea Legilor și a Constituției, inclusiv fapte penale și infractori periculoși, se vor reforma ori la pușcărie, ori la psihiatrie. 🙂

  Apreciază

 • 161. noradamian  |  17 ianuarie 2015 la 22:23

  Bsk, la asa s-a referit când și-a dat seama de manevrele otrăvite ale bătrânului mele. Probabil își dăduse seama și pân-atunci, dar nu prea avea ce le face. A fost singurul, totuși, care a mișcat ceva în structurile astea, din păcate, mult prea puțin.

  Apreciază

 • 162. Bască ilie  |  17 ianuarie 2015 la 22:24

  Pora este pentru noi
  Perechea Cristoiu-doi,
  Vede la curent suișul
  Si scrie de-a curmezișul. 🙂

  Apreciază

 • 163. noradamian  |  17 ianuarie 2015 la 22:32

  Ei, de data asta am înțeles si fără decodificare 🙂

  Apreciază

 • 164. Bască ilie  |  17 ianuarie 2015 la 22:34

  @161
  Da, a reacționat OK când și-a simțit orgoliul personal atins și autoritatea prezidențială șuntată, dar le-a lăsat în coadă de pește și a propus frecții eficiente pentru viitor, la un picior de lemn ca la pirați însemnați, adică gargară și alte inutilități: să se îmbunătățească legile, să crească puterea controlului parlamentar asupra serviciilor, că va lăsa idei mărețe scrise pentru următorul președinte. Deja se văd. 🙂

  PS. Repet: Legea neaplicată sau neaplicabilă e ca mireasa furată de tot și cu toate în noaptea nunții. 🙂

  Apreciază

 • 165. dora  |  17 ianuarie 2015 la 22:41

  Sara buna! 🙂
  nora@ 🙂 am citit si de doua ori expozeul tau si crede-ma ,imi este greu sa decid ce anume trebuie sa inteleg.Mi se involbureraza o multime de idei pe care tind sa le accept ,ca apoi sa mi le neg,acceptand altele.Sincera sa fiu imi este greu sa le descifrez,desi sunt pe deplin consienta de continutul lor bogat informativ si instructiv.

  ‘Vomitam pe toate aceste persoane care spun dintr-o data ca sunt prietenii nostri”..Sunt absolut de acord,mi se intampla si mie,nu o data”.Prietenii” pot fi de multe ori,dusmanii cei mai atroci,deghizati ,in care te increzi si care iti provoaca cele mai mari neajunsuri si suferinte tie personal si grupului caruia ii apartini..
  sau
  „Revoltele-s benefice până la punctul limită în care devin capcane. Limită care, din nefericire, nu e trecută în niciun ghid al libertății lumii” Cine decide limita? Cine decide liberul arbitru al deciziei?……..

  Apreciază

 • 166. Bască ilie  |  17 ianuarie 2015 la 22:42

  Ideile mărețe or fi rămas pe biroul lui Dan Mihalache. 🙂
  Piratul a renunțat și la tranșarea atacurilor care l-au afectat direct, darămite să-l mai intereseze interpretarea teroristă-păguboasă a legilor și Constituției, în materia secretelor și incompatibilităților, după ochiul și timpanul impostorilor.

  Apreciază

 • 167. Bască ilie  |  17 ianuarie 2015 la 22:46

  Friți-vă de măgărușii și măgarii de presă manevrată de servicii!
  Ei dictează curentul și tăcerea de presă la comandă.

  Apreciază

 • 168. noradamian  |  17 ianuarie 2015 la 22:47

  Bsk, am fost ca și tine, martoră la asta, dar totuși, cum și cine să mai schimbe ceva în ultimul mandat? În mandatul precedent, poate avea niste pârghii la dispoziție, nu stiu, dar în ultimul e de mirare c-a ajuns la capăt. Și cu presa manevrată de servicii-n cap! În locul supozițiilor, deși par logice, prefer argumentele. așa că astept să vii cu ele. 🙂

  Apreciază

 • 169. dora  |  17 ianuarie 2015 la 22:47

  Imi cer scuze:era o simpla interpretare a unor idei desprinse din excelentul si bogatul expozeu propus in precentul topic al excelentei noastre dazda,nora. 😆

  Apreciază

 • 170. noradamian  |  17 ianuarie 2015 la 22:51

  Dora, multzam! 🙂 Mă motivezi, ca totdeauna! Întrebările, uneori, ajută mai mult decât răspunsurile,

  Apreciază

 • 171. dora  |  17 ianuarie 2015 la 22:55

  nora 🙂 apelul A.Pora la jurnalistii onesti nu poate fi ignorat.Ii putem gasi hibe,dar pozitia ei anti coruptie si anti ponta(anti usl) nu poate fi ignotara si defaimata.

  Apreciază

 • 172. Bască ilie  |  17 ianuarie 2015 la 23:01

  Somn ușor!
  Libertatea nu ne obligă să cântăm la unison! 🙂
  *

  Apreciază

 • 173. noradamian  |  17 ianuarie 2015 la 23:04

  Dora, pe de o parte apreciez fără rezerve onestitatea și poziția ei anti-corupție, pe de alta e genul de jurnalist justițiar dominat de afecte care-i joacă feste. Are adesea partipri-uri sau critici pe care le susține vehement pentru ca după o vreme să-și dea seama că lucrurile stau mai mult sau mai puțin diferit și atunci încearcă să schimbe ușurel registrul.

  Apreciază

 • 174. noradamian  |  17 ianuarie 2015 la 23:11

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 175. Bască ilie  |  17 ianuarie 2015 la 23:26

  Libertatea nu ne obligă să cântăm la unison, nu se știe până când.
  Bănuiesc: până când vom tăcea la unison, cu gândul la amintiri din copilăria libertății din vremurile democrației născute prematur cu malformații securiste.

  Apreciază

 • 176. theo  |  18 ianuarie 2015 la 11:03

  altä sirenä-balenä madame Pippi, il läuda pe Tonta nu de mult,
  apoi s-a sucit si bolboroseste altfel, eu pe femeia asta nu
  o intzeleg.

  Apreciază

 • 177. theo  |  18 ianuarie 2015 la 11:09

  asearä mitomanul a arätat caracterul lui urat,murdar,
  dusmänos si ipocrit.

  a pus-o clar, e drept mai incet ” cä din „il
  terorizeazä cu casa pe Bäsescu.
  neobräzatul spune „clientul Bäsescu,” e obisnuit cu clientzii
  lui rosii, un nerusinat.
  ii oferä presedintelui cele mai decäzute,ramolite si pline de egrasie case, asta spun oameni care cunosc locuintzele.
  asta este caracter de mafiot plin de URÄ.

  Apreciază

 • 178. theo  |  18 ianuarie 2015 la 11:11

  O ZI BUNÄ,
  m-am enervat incä odatä, am citit interviul de asearä dela B1,
  cu URA si IMPOSTURA intruchipatä-PONTA:

  Apreciază

 • 179. noradamian  |  18 ianuarie 2015 la 11:59

  Ziua bună! 🙂 Theo, nu te-ngrijora! repet ce-am zis mereu: ce-i a lui e pus de-o parte. Ca si-n atâtea alte cazuri de impostori pe care le vedem zi de zi.

  Apreciază

 • 180. luminita  |  18 ianuarie 2015 la 13:41

  Salutari duminicale! 😀
  Un interviu dinauntrul Cotrocenilor, fara dezvaluiri senzationale, dar macar pentru aceea cum ca Nutzi era pe blat cu Gunoiponta si l-a sfidat pe Base intre cele doua tururi, nerecomandandu-le explicit sustinatorilor PMP votarea lui Johannis, merita citit.
  Astea, legate si de regretul tarziu al lui Base cu privire la faptul ca nu a avut mana buna la resursele umane, explica oarecum si neimplicarea lui in proiectul PMP atat de repede pe cat se asteptau cei care-i intinsesera deja covorul rosu la sediul partidului.
  http://www.ziare.com/udrea/partidul-miscarea-populara/a-fost-un-blat-udrea-ponta-ce-rol-va-mai-avea-basescu-interviu-cu-un-fost-consilier-la-cotroceni-1343562

  Apreciază

 • 181. Bască ilie  |  18 ianuarie 2015 la 14:36

  Saluttare!
  Lumi-Lumi!
  Linkul tău interesant are ceva alunecuș pe derdeluș, adică tipul mi se pare un căutător de rost, fără prea multe mofturi; se crede mare consultant politic și vrea să iasă în față, dar nu prea știe cum să-și dea importanță. Nu-mi place cu ce și cum se laudă (nu doar în articol); mi-a lăsat o impresie cu damf de oportunist păgubos.
  *
  FB-Cristian Hrițuc- 13 nov 2014 (cu 3 zile înainte de asaltul final la prezidențiale)
  „De ieri primesc telefoane de la diversi oameni din Pmp. Desi saptamana trecuta se luase decizia politica de a merge in turul 2 pe ” vot anti Ponta”, acum, s-a schimbat schimbarea. Pmp isi va indemna electoratul prin retele sa adopte o ” stare de neutralitate” . Blatul Ponta – Udrea isi va produce acum efectele. Tuturor celor din pmp care va mai pasa de tara si nu de interesul meschin al doammei aveti posibilitatea sa iesiti din acest blat. Multi ati fost ( am fost) naivi, dar acum aveti posibilitatea sa vedeti cu ochii vostri care a fost obiectivul real al acestei candidaturi”.
  *
  Te rog să-mi răspunzi la două chestiuni:

  1. Cum vezi poziționarea din 13 nov pe FB a fostului consilier, în concordanță cu dorințele piratului sau diferită? Altfel zis, ce crezi, lui TB i-a plăcut la acel moment ce-a scris pe FB fostul lui consilier?

  2. Cu cine crezi că a votat Cristian Hrițuc în primul tur din 2 nov?

  Apreciază

 • 182. luminita  |  18 ianuarie 2015 la 16:33

  @Basca,
  1. daca i-a placut nu stiu, dar si el a avut acelasi indemn inainte de turul 2, „votati-l pe K.I”., nu ambiguul „vot antiponta” ( care putea insemna si anularea votului prin stampilare multipla) sustinut de nutzi.
  2.nu stiu. (MM sau KI)

  Apreciază

 • 184. noradamian  |  18 ianuarie 2015 la 17:05

  Ziua bună, prieteni! 🙂 Valurile de după furtună aduc și resturi de corăbii pe țărm. Oricât de dezamăgitoare ar fi, tot le-om afla poveștile adevărate. în detaliu. 🙂

  Apreciază

 • 185. Bască ilie  |  18 ianuarie 2015 la 17:17

  @182
  1. Da, a zis mai puțin ambiguu. Diferența de precizie în exprimare s-a văzut, iar fostul consilier are dovada că a semnalat blatul cu 3 zile înainte de vot. Eu zic: nu i-a plăcut lui TB acel mesaj. Nici consilierul nu i-a mai plăcut cel puțin din prima decadă a lunii sept, când i-a dat papucii, apoi nu l-a inclus în lista decoraților de la sfârșit de mandat.
  Trage de ce mai crede util din imaginea de fost consilier.
  Nu-mi plac tipii din categoria vânătorilor de ciolan prin prezentarea în piața publică a cv-ului din clonț pe bază de autoaprecieri notate cu aere de experți în orice, fără realizări dovedite, dar buni la încurcat lumea.

  2. MM

  PS. În articol laudă PNL-ul pentru alegerea inspirată a Alinei Gorghiu, capabilă să nimicească PMPul, unde – vai!- îl vede în viitor pe TB 🙂 (presat și de eventualul partid al MM).
  Simultan, același băgător de seamă, Hrițcu, fost membru PNL și administrator de piață cu legume-fructe, se arată interesat de formațiunile mari, nu de pitici vulnerabili.

  Apreciază

 • 186. luminita  |  18 ianuarie 2015 la 18:39

  @Basca, nu am avut chiar toate informatiile aduse acum de tine, cu privire la Hrituc, eu semnalasem acest interviu pentru ca vine de la cineva dinauntrul echipei lui Basescu, incet-incet se vor limpezi apele, chiar e nevoie de explicatii, ultima perioada a mandatului lui Base a lasat multe chestiuni in ceatza.

  Apreciază

 • 187. Bască ilie  |  18 ianuarie 2015 la 22:38

  Lumi,
  A fost binevenit linkul.
  Discutăm ce zic alții. Articolul nu-i scris de noi. 🙂
  Ideea/planul blatului n-a avut susținători suficienți. A fost gol. Dovada: diferența foarte mare în favoarea lui Iohannis, adică și fără voturile PMP-iștilor din primul tur nu se întorcea roata.
  Ceața e pe soclu. Să vedem dacă și ce cade mai întâi! 🙂

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.656 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.454 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.656 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: