Libertatea de a exista

18 ianuarie 2015 at 16:07 94 comentarii

Parte din libertatea de a trăi, libertatea de expresie e dependentă de timp și de loc. Altfel spus, nu e nici uniformă, nici imuabilă în timp. Și, mai ales, nu e măsurabilă într-un loc cu măsura legilor altui loc. Iar felul în care e internalizată individual n-ar trebui să fie supus celui colectiv, altfel n-ar mai fi libertate. N-am călătorit prea mult, dar pe unde am fost  m-au interesat, mai mult intuitiv decât conștient, aspectele de acest fel din care poți afla personalitatea socială specifică a locului și a vremii.

Îmi vine-n minte o zi de duminică în Tolo, un sătuc din Golful Argolic, acum două veri. Dimineață luminoasă, liniștită. Timp de un sfert de oră cât am așteptat autobuzul care ducea în port, am prins – vrând-nevrând o slujbă religioasă care venea de vis a vis. Am cercetat sursa, nu, nu era de la o bisericuță (cum crezusem) ci de pe terasa ascunsă de palmieri a unui imobil. „Slujba de la biserica din Salonic”, mă lămuri, plăcut surprins de interesul meu, unul din cei doi greci, vecini probabil, care o ascultau. După mai puțin două ore, în Hydra, o insulă din inima Mediteranei, în timp ce cercetam  o lungă listă cu eroii locali căzuți în războiul de independență din 1821, mi-am amintit de slujba din Salonic- ascultată în Tolo. Și probabil în multe alte locuri din Grecia cea risipită pe întinderea mării și ținută la un loc de sentimentul apartenenței la aceeași religie. Fie și roasă nițel, ca peste tot, de corupție și concubinaj politic. În insule egeene ca Hydra, ori în așezările de coastă (vechea capitală Nafplio) din Peloponez, peste tot există vestigii de acest fel păstrate în mânăstiri, din care se vede că biserica a  fost parte activă în păstrarea unității statale grecești. O fi desuet naționalismul grecilor, dezagreat de unii, dar fără asta n-ar exista Grecia așa cum o știm.

Alt loc, altă concepție. Cu paisprezece ani în urmă, în vizita mea de o lună în Israel, am descoperit cea mai democrată teocrație imaginabilă, în ciuda eterogenității sociale și culturale.  Cu toate că în fiecare vineri seara când începe Sabatul, se aprind lumânările în tot Israelul, și-n fiecare casă de evreu, nimic nu e impus! Evrei mai mult sau mai puțin religioși, atei, ultraortodocși care refuză buletinul de Israel fiindcă nu recunosc statul, secte (precum druzii) creștini și arabi, toți se bucură de drepturi și libertăți democratice. Școlile publice sunt laice, dar există și multe așezăminte școlare religioase pentru cei care optează pentru învățământul de acest fel. Iar când am văzut spectacolul televizat de Purim în care era parodiată spumos, istoria biblică a împărătesei Estera, m-am întrebat instantaneu, dacă în democrația noastră religios-politizată, o asemenea libertate n-ar fi fost considerată blasfemie

Entry filed under: 7301634, Grădina de Hârtie. Tags: , , , , .

Dinăuntrul și dinafara libertății Le première paradis politique roumain

94 comentarii Add your own

 • 1. De ce nu?  |  18 ianuarie 2015 la 17:54

  Ma gandesc ca la greci, ca si la altii, importanta religiei a fost accentuata, de-a lungul timpului, de stapanirea otomana. De aceea religia s-a impletit atat de bine cu nationalismul si mi se pare normal;, de vreme ce a avut un rol important in afirmarea identitatii nationale.

  Apreciază

 • 2. Bască ilie  |  18 ianuarie 2015 la 17:56

  Libertatea individuală a etnicilor nu era recunoscută în Constituția românească din 1866. (nu se menționa nimic despre apartenența la un cult religios). Mai târziu, cea din 1923 a dat semne timide de acceptare a liber cugetătorului cu drepturi și libertăți aproape egale. 🙂

  PS. Cercetai o lungă listă de eroi ai războiului de independență.
  Dacă urmăreai un nume anume, începea cu S; dacă nu, nu prea mai înțeleg ideea. 🙂

  Apreciază

 • 3. noradamian  |  18 ianuarie 2015 la 17:59

  Dece nu, așa e! de înțeles si de apreciat. se poate numi patriotism.

  Apreciază

 • 4. noradamian  |  18 ianuarie 2015 la 18:04

  Bsk, nu stiam! Înseamnă că străbunicii mei din partea tatei care exact atunci s-au stabilit la Dunăre, nu erau tocmai liberi, conform Constituției vremii 🙂

  N-am notat liste cu nume de pe pereții unor mânăstiri, nici măcar pe cea din Hydra care m-a impresionat în mod deosebit fiindcă apăreau și mulți puștani uciși în luptele de acolo!

  Apreciază

 • 5. noradamian  |  18 ianuarie 2015 la 18:09

  Stiu că revoluția anti-otomană din zona sudică și insulară a Greciei a fost declansată de arhiepiscopul din Patras de la mânăstirea Agia Lavra. Revoltele s-au extins în toată Grecia, s-au bucurat de o mare susținere populară și de sprijinul unor țări europene- ca Franța.

  Apreciază

 • 6. Bască ilie  |  18 ianuarie 2015 la 18:39

  În epoca post-revoluționară, liber cugetătorul nemuritor a inventat libertatea trecerii de la o religie la alta, după afinități și mai ales libertatea de asociere cu securiștii. 🙂
  Vă arăt o probă cu poză. Dascălu și Popa.
  Dascălu a fost primul beneficiar al unui credit grecesc, cel mai mare din istoria României, aranjat cu mâna darnică a popii înainte de înființarea primei filiale a băncii româno-elenă, deschisă chiar în ziua acordării creditului de pomină. Relații mitropolitane cu surse grecești pentru un suflet de român sărac, ales la întâmplare pentru marea finanțare. 🙂
  Ulterior, Dascălu încoronat de sus „Regele mall-urilor” și-a plasat în centrele Iulius Mall din țară conducători de nădejde numai foști șefi securiști, milițieni sau șefi SRI-iști la Timișoara, Suceava, Iași, Cluj.

  Popa și-a reafirmat devotamentul față de ascensiunea dascălului creditat cu încredere în top 300 de milioane 🙂 , inclusiv prin binecuvântarea dată la cununia religioasă în stil autohton din țara mafioților. Popa de la Roma s-a înălțat ulterior ușor în tronul Înalt Preaafaceristul Daniel, agent electoral de talie națională și ademenitorul prea alesului președinte jucător în toate cultele posibile din România. 🙂
  Dascălu și Popa.
  *

  Apreciază

 • 7. theo  |  18 ianuarie 2015 la 18:44

  ce increngäturä de escroci, ai nu are loc d-zeu.

  Apreciază

 • 8. theo  |  18 ianuarie 2015 la 18:46

  grecii au tot timpul probleme cu musulmanii,
  nora mea este grecoaicä, ea este linistitä
  dar mama ei dacä se deschide vreo discutzie,
  scoate fläcäri.

  Apreciază

 • 9. noradamian  |  18 ianuarie 2015 la 18:56

  No, păi aici depăsim partea luminoasă, a sentimentului religios istoric, benefic statului la vremea respectivă (adică subiectul postării) și intrăm în zona cenușie, mai exact în actualitatea concubinajului mafiot între politic si biserică. sans-frontieres! 🙂

  Pe oamenii aceia din Tolo, ca si pe alți mulți, simpli și sinceri în credința lor, îi interesa doar slujba.

  Apreciază

 • 10. noradamian  |  18 ianuarie 2015 la 18:58

  theo, da există o diferență mare de atitudine între generații

  Apreciază

 • 11. noradamian  |  18 ianuarie 2015 la 19:08

  Cum am zis și la-nceputul postării, libertățile nu-s peste tot la fel și nici imuabile în timp. Diferă și conținutul lor și modul cum sunt folosite. De la patriotismul&eroismul din urmă cu aproape 2 secole, la prăduielile în care biserica a ajuns să exceleze umăr la umăr cu politica, drumul duce-n jos.

  Apreciază

 • 12. Cristian  |  18 ianuarie 2015 la 19:13

  Nora, există oameni care au în fişa postului statuată obligaţia de a considera exprimări ce aduc atingere ortodoxiei ca fiind blasfemice. Este strict jobul lor şi nu cred că luările lor de poziţie lasă cicatrici în mentalitatea publică. Sunt simple drepturi la replcă. Relevant în acest caz este exemplul piesei de teatru „Evangheliştii” a Alinei Mungiu Pippidi (piesă premiată de UNITER) în care există referirea clară la faptul că Iisus ar fi făcut sex oral cu Maria Magdalena. A păţit ceva A. Mungiu Pippidi în urma atitudinii exagerat-blasfemiatoare ? A intrat vreun ortodox cu kalaşnikovul peste ea să-i „ceară socoteală” ? Nope. Atunci ? Ce şi cui reproşăm ?

  Apreciază

 • 13. noradamian  |  18 ianuarie 2015 la 19:26

  Cristian, ce reproș? De unde? Am povestit ceva din modurile diferite a două popoare diferite de a-și trăi și înțelege libertatea. „Evangheliștii” Alinei Mungiu n-au apucat să facă furori la vreo televiziune, după câte stiu. Piesa a căzut cu succes. Un kitch respins pe toată linia. Cu excepția UNITER-ului, fie el credincios Margaretei! 🙂 (Vorba casei regale: Nihil Sine Deo) Altfel, nici umor, nici măcar un mesaj politic, acolo, nimic! Ca produs obscen ar fi putut totuși, s-o valorifice la vreun canal xxx. doar suntem o țară liberă 🙂

  Apreciază

 • 14. noradamian  |  18 ianuarie 2015 la 19:45

  Găsesc că luările de poziție ale reprezentanților bisericii ( inclusiv al Papei) sunt absolut firești, din aceleasi motive. E sau nu e libertate de expresie? Sau e permisă numai celor agresivi? Aici e o discuție întreagă, de altfel! Zilele astea am văzut mai multă intoleranță decât oricând în discuțiile despre libertatea de exprimare. Până și pe Plesu l-au mistocărit c-a îndrăznit si el , săracu, să-și spună părerea. În numele aceleiasi libertăți. Noroc că ravagiile lipsei de decență și de minim respect interpersonal nu-s ca ale kalasnikoavelor.

  Apreciază

 • 15. luminita  |  18 ianuarie 2015 la 19:48

  Religia ar fi bine sa insoteasca drumul credinciosului prin viata, atat.
  Imi amintesc evlavia din ochii albastri ai bunicii mele, la slujba de duminica, in biserica de pe coasta muntelui, din vacantele mele de copil, petrecute la ea.
  Bunica mea a fost singura care m-a apropiat de Dumnezeu, luandu-ma cu ea, cale de multi kilometri, pe poteci de munte, la biserica.
  De la ea am aflat ce inseamna sa crezi, curat.

  Apreciază

 • 16. noradamian  |  18 ianuarie 2015 la 19:51

  luminița, multzam! exact asa gândesc si eu. din păcate, ipocrizia și lăcomia popilor produce nu credință ci ateism. Pe noua generație au cam pierdut-o. Și nu par să-și dea seama ce fac.

  Apreciază

 • 17. Bască ilie  |  18 ianuarie 2015 la 20:16

  Securiștii noi și vechi din spatele lui Iulian Dascălu, pupilul popii și al meleagului, credincios dovedit cu o candelă aprinsă non-stop la birou. 🙂
  (ajuns în top sutare după Țiriac, odată cu construirea centrului Palace, inaugurat în prezența lui Ponta și a primarului Nichita)

  Gheorghe Atudoroaie – Iulius Mall Timișoara, fost ofițer de securitate, condamnat pentru acțiunile revoluționare de la Timișoara, achitat miraculos în 1991 și reactivat în SRI. (căsătorit cu Emilia, fiica fostului general Secu Nicolae Pleșiță, teroristul făcut scăpat de justiția anului 2009)

  Nicolae Badea rectorul Universității Tehnice “Gheorghe Asachi” Iași, cu istoric securist, a facilitat construirea mall-ului Iași pe terenului universității.
  Colonel Ovidiu Feraru fost colonel miliție și șef cadre Poliția Iași-director tehnic Iulius Mall Iași,
  General Vasile Alexoaie( fost șef al Securității Roman și al SRI Iași, fost președinte FNI Iași)
  Colonel Corneliu Dogaru (fost șef SRI Iași până în 2002)
  General Tiberiu Simion ( fost șef SRI Iași până în 2006)
  Colonel Florin Vezeteu (fost șef SRI Iași)

  Cornel Huțanu – Iulius Mall Suceava ( fost ofițer de securitate la Iași, șef SRI pe Moldova și fost șef SRI Suceava (a vândut terenul pregătit pentru amplasarea mall-ului)
  Dorin Mocanu (fost ofițer SRI)

  De unde, Doamne, atâția securiști credincioși și statornici?
  *

  Apreciază

 • 18. noradamian  |  18 ianuarie 2015 la 20:25

  Vaai, ce mai faună! generali, colonei, popi! Nu mă mir că-n atmosfera aia fetidă s-au format câțiva dintre cei mai vajnici politruci ai patriei! Plus prea-fericitul și mru! 🙂

  Apreciază

 • 19. Bască ilie  |  18 ianuarie 2015 la 20:26

  La Cluj, PDL-ul și sponsorelul Arpad Paszkany s-au făcut mici, ținuți la distanță de Doamne-ajută! 🙂
  Și americanii au pus ochii pe Dascălu, cu Wikileak-ul.
  *
  http://www2.iasicastiga.ro/archives/778

  Apreciază

 • 20. noradamian  |  18 ianuarie 2015 la 20:32

  Observ că investigațiile din aceste „surse provinciale” nu prea ajung pe televiziile naționale. 🙂

  Apreciază

 • 21. Bască ilie  |  18 ianuarie 2015 la 20:35

  Toate drumurile binecuvântării Popii Daniel duc la Roma, la nunta lui Iulian Dascălu, pe care l-a cununat și încoronat contrar canoanelor bisericești, bârfite în târg. Transport aerian ca-n basme, în condiții de securitate cât încape. Nuntași: judecători, avocați, pușcăriași (Fenechiu), afaceriști, politicieni, în rest oameni cinstiți. 🙂
  *
  http://verticalnews.ro/iulian-dascalu-regele-mall-urilor-%E2%80%9Cuns%E2%80%9D-cu-ajutorul-prea-fericitului-daniel/

  Apreciază

 • 22. Bască ilie  |  18 ianuarie 2015 la 20:46

  Spuneți zâmbind: „Securitate vs libertate, Doamne iartă-ne!” 🙂
  *

  Apreciază

 • 23. noradamian  |  18 ianuarie 2015 la 20:58

  e glumă dar pare ruptă din realitate. știu niste cazuri de pe aici de bătrâni prostiți care au renunțat la case pentru „biserică”

  http://www.timesnewroman.ro/politic/patriarhul-daniel-are-solutia-salvatoare-vrei-sa-nu-ti-ia-bancile-casa-doneaz-o-bisericii

  Apreciază

 • 24. Bască ilie  |  18 ianuarie 2015 la 21:10

  Investițiile record se sfințesc în coparticipație securizată cu bătaie lungă. Asta-i cea mai eficientă libertate de asociere în grup organizat pentru amanetarea speranțelor credulilor în viitorul lor dezorganizat.
  Cine nu crede va învăța. 🙂

  Apreciază

 • 25. Bască ilie  |  18 ianuarie 2015 la 21:12

  @23
  Doamne, păzește! N-am mai auzit una ca asta. Învăț. 🙂

  Apreciază

 • 26. Bască ilie  |  18 ianuarie 2015 la 21:20

  Învăț să cred, deci exist. 🙂

  Apreciază

 • 28. noradamian  |  18 ianuarie 2015 la 21:42

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 29. theo  |  18 ianuarie 2015 la 21:44

  cate astfel de escrocherii, are bombonel la activ.
  o sä se audä vreodatä toate.

  Apreciază

 • 30. Bască ilie  |  18 ianuarie 2015 la 21:48

  SS vs Security. 🙂
  *

  Apreciază

 • 31. Bască ilie  |  18 ianuarie 2015 la 21:50

  Somn ușor!
  Vă reamintesc să nu uitați nimic. Ce pot să fac? 🙂
  *

  Apreciază

 • 32. Bască ilie  |  18 ianuarie 2015 la 23:17

  Două vorbe să mai zic, de la Ion Cristoiu (B1Tv)
  1. De la Putin până la Obama, oricare președinte își înțelege menirea în democrație: să explice cu ce se ocupă, ce face; să vorbească despre activitatea lui.
  Numai Iohannis nu înțelege ce-i cu el pe-acolo unde tace după întâlnirile cu premierul.
  Singurul lui lucru bine (de) făcut, fără obiectul muncii – vorbitul – aș zice că-i șomaj prezidențial, chiul nerușinat sau greva foamei de cuvinte la locul de muncă. Să se apuce de ceva util de făcut: masaj sau frecții, ca oamenii cu „fezablități” 🙂 și responsabilități.

  2. Când Iohannis a citit din Eminescu, treceau cuvintele prin el, nu reușea să transmită nimic; inert, un fel de lemn esență moale.
  Chiar așa, bre, nici când vorbește nu-i iese nimic. 🙂

  Apreciază

 • 33. Bască ilie  |  18 ianuarie 2015 la 23:26

  Altfel zis, în ton cu tema postării: omul crede că există.
  Na, e liber s-o creadă și pe asta! 🙂 🙂 🙂

  Apreciază

 • 34. luminita  |  18 ianuarie 2015 la 23:40

  Basca,
  lasa-l, ca-i obosit , saracul, naveta asta intre Sibiu …Bucuresti…Bruxelles…iti dai seama cate cravate schimba?

  Apreciază

 • 35. Maria  |  19 ianuarie 2015 la 01:29

  Bună noapte,
  Câteva impresii din Grecia şi Italia îmi vin în minte. La şcolile din Korinos şi Katerini vizitate recent copiii veneau la cursuri dimineaţa la ora 8. Se adunau în curtea şcolii şi până la 8.10 unul dintre ei, alături de directorul şcolii, rostea rugăciunea ,,Tatăl nostru”. Am aflat că acesta este ritualul matinal în toate şcolile publice greceşti. În clase, în sălile profesorale, pe pereţi sunt icoane şi nimeni nu este iritat de prezenţa lor. Situaţia este similară în Italia. În învăţământul public, într-o singură sală de clasă am numărat nu mai puţin de 7 icoane. Relaţia cu clerul este mult diferită faţă de ce este la noi sau faţă de felul în care o simţim noi aici. În Bulgaria, la Mănăstirea din piatră, colegii din Turcia au vrut să se descalţe la intrare.
  Salonicul este un oraş extrem de cosmopolit. Greci, turci şi evrei, într-un conglomerat năucitor.
  Cam asta e…

  Apreciază

 • 36. Bască ilie  |  19 ianuarie 2015 la 07:15

  La noi a fost la fel: „Tatăl nostru vine mâine să ne vadă; să-l întâmpinăm frumos, cu cântece și urale, să ne rugăm!”
  Cam astea sunt:
  *

  Apreciază

 • 37. Bască ilie  |  19 ianuarie 2015 la 07:43

  Ne închinăm la aceleași idealuri, tandemuri, vise maică:
  secera și ciolanul, securitate și prosperitate, popa electoralul și sfatul medicului, drepturi și eternități.
  „Partidul e-n toate, e-n cele ce sunt și-n cele ce mâine vor râde de noi”.
  S-au mai modernizat metodologiile, convingerile, indicațiile, rugăciunile, speranțele:
  „Nici o masă fără pește, nicio casă fără Big Brother!”
  „Vrei să vorbești liber și sigur, atunci taci!”
  „Ești liber să stai liniștit, tot ăia de încredere veghează pentru tine!” 🙂

  Apreciază

 • 38. Bască ilie  |  19 ianuarie 2015 la 08:10

  Credința și credibilitatea au ceva comun: sunt sfinte, rare și susținute de un număr crescător de adepți… ca evoluția demografică.
  Nici Adam și Eva nu mai au aceeași libertate de giugiuleală. 🙂

  Apreciază

 • 39. Bască ilie  |  19 ianuarie 2015 la 08:40

  -Dacă ar fi să ajungi pe-o insulă pustie, care ar fi ultimele tale trei dorințe?
  -Libertatea de a exista, securitatea și puterea financiară să-i cumpăr soției o insulă separată. 🙂

  Apreciază

 • 40. Bască ilie  |  19 ianuarie 2015 la 09:12

  Telepata. 🙂
  „Stalinism, teroare, narcisism: Despre cultul lui Ceausescu”
  Motto: “Un asemenea om se naste odata la 500 de ani.”– Elena Ceausescu
  *
  http://www.contributors.ro/politica-doctrine/stalinism-teroare-narcisism-despre-cultul-lui-ceausescu/

  Apreciază

 • 41. depemures  |  19 ianuarie 2015 la 09:22

  Buna dimineata all 🙂

  singurul organ 😀 😀 in care romanii au incredere foarte mare ,DNA ul, a luat-o pe ” ogorul” patriei cu noaptea in cap :

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-19138038-descinderi-ipj-timis-primaria-din-recas.htm

  Apreciază

 • 42. Bască ilie  |  19 ianuarie 2015 la 10:27

  Dracul terorist se ascunde în contrabanda securistă cu armament.
  *
  Când am adus la postarea precedentă acuzații de-ale lui Ovidiu Ohanesian, legate de fostul șef Antitero de la SRI, aranjorul răpirii din Irak, am lăsat pe altădată concluziile jurnalistului referitoare la armamentul exportat de serviciile românești în țările arabe.
  Rezultatele investigațiilor relatate de Ovidiu în presă pe acest subiect i-au adus hărțuirea serviciilor, marginalizarea și izolarea activității sale de jurnalist.

  Culmea securității românilor, asigurată de serviciile noastre:
  să ajungi victima unui atentat organizat cu arme livrate de teroriștii autohtoni. Doamne ferește!
  *
  „The Telegraph: Armele folosite de teroristi in atacurile din Franta, POSIBIL fabricate in Romania”
  http://stirileprotv.ro/stiri/charlie-hebdo/the-telegraph-armele-folosite-de-teroristi-in-atacurile-din-franta-posibil-fabricate-in-romania.html

  Apreciază

 • 43. Bască ilie  |  19 ianuarie 2015 la 10:51

  Ce vrăjeli benefice pentru țară mai spionează eroii noștri de la SIE în străinătatea UE, NATO și pretutindeni necontrolați!
  Raportul investiții/beneficii în noua lume a securității românilor, reformată până la Dumnezeu, i-a dus pe eroii neamului credul peste mări și țări la spionat boscheți.și găini ouătoare cu gălbenuș de aur.
  De la NASA mai au de furat documentația tehnică a rampei de lansare și gata, se va începe construcția stației cosmice de la Cucuieții din Deal, pentru a ne lansa în cosmos prostănacul cu cățeaua.
  Eroii securității noastre de la SIE și SRI mai spionează dacă nu cumva americanii ne-au pus bromură în scutul antirachetă de la Deveselu.
  În rest – căpătuială – libertatea de a exista în afaceri scăpate de sub control.

  Apreciază

 • 44. Bască ilie  |  19 ianuarie 2015 la 11:13

  De vizionat doar prima parte, cu intervenția lui Ovidiu Ohanesian.
  Alunecosul securist mieros, Gheorghe Dinu, a fost candidat la Președinție și șef la UM 2 și-un sfert; actual președinte „Alianța Lege și Ordine” 🙂
  *

  Apreciază

 • 45. noradamian  |  19 ianuarie 2015 la 11:15

  Ziua bună, prieteni! 🙂

  Maria, 35: grecii-s încăpățânați, nu renunță la pilonul prin asta si-au păstrat identitatea națională. E de mirare că, în UE fiind încă, n-au fost învinși de PC, corectitudinea aia sălbatică 🙂

  Apreciază

 • 46. racoltapetru6  |  19 ianuarie 2015 la 11:16

  Biserica de la noi e compromisă de conducătorii ei, dar e ancorată în tradiție și are noroc cu mulțimea de credincioși care trec cu vederea păcatele prelaților. Altfel, s-ar impune o reformă și o curățenie generală și în cadrul ei.

  Apreciază

 • 47. noradamian  |  19 ianuarie 2015 la 11:33

  Petru, ai dreptate! Dar spre deosebire de greci, de pildă, la noi tradiționala biserică a fost tixită de securiști care sub protecția prea-fericiților au contribuit la expansiunea corupției, pactizând cu politicul. Ca să nu mai pomenim de populațiile rurale din sud, mai ales, care nici măcar nu stiu ce-nseamnă crăciunul, pastele, etc. desi au popă-n sat și-l îndestulează cum pot, săracii…

  Apreciază

 • 48. noradamian  |  19 ianuarie 2015 la 11:34

  depemureș, 41, în zona aia sunt multe de descâlcit, e bine c-au demarat… 🙂

  Apreciază

 • 49. noradamian  |  19 ianuarie 2015 la 11:37

  Lumi&Bsk, domnul despre care vorbiți e cunoscut prin comoditate. Într-un fel cred că s-a pedepsit dând dulcea viață de primar înconjurat de prieteni, cu cea de președinte înconjurat de Mihalache. 🙂

  Apreciază

 • 50. noradamian  |  19 ianuarie 2015 la 11:40

  Ceva interesant despre GIS fortăreața lui OberBB ponta apărută în 2013, care confirmă că domnii Nițu, Ghiță, Mru șa, numa’ grija de a păzi boborul de teroriști n-o au 🙂
  http://timpolis.ro/antiterorism-cu-dubla-comanda/

  Apreciază

 • 51. Bască ilie  |  19 ianuarie 2015 la 12:58

  @50
  O mulțime de probe converg spre dovedirea interesului planificat/urmărit de supraputerea serviciilor – prin interpușii utili – iar interesul nu are o singură țintă, ci mai multe explicabile, înlănțuite, „reformate” spre performanțe.
  Cu cât interpușii utili sunt mai șantajabili, cu atât crește mobilizarea de forțe ale supraputerii pentru numirea și menținerea lor în funcții cheie, de decizie, ideale pentru îmbunătățirea performanțelor.

  Propulsarea celui mai șantajabil premier din toate timpurile s-a lovit de nesiguranța continuității lui pe post de marionetă optimă, dincolo de apogeul atins din eroare de pilotaj, adică punctul mort superior în care a ajuns Ponta reclamă urgență și concentrare maximă pentru desăvârșirea cadrului legislativ ideal, inclusiv prin păstrarea lui în funcție contra curentului.
  Sub măștile antitero și anticorupție, hămesiții consumatori de resurse secătuite caută izvoare noi, dar, tocmai când s-au apropiat de puțul nelimitat-informatizat, CCR le-au dat două pompe defecte peste trompele lăcomiei.
  Amenințările, presiunile și speculațiile securiste se află în meniul normal al minciunilor reformate.

  Apreciază

 • 52. Bască ilie  |  19 ianuarie 2015 la 13:43

  Sculaţi, voi oropsiţi ai „pieţii”,
  Voi, osândiţi la foame jos,
  Să fiarbă-n inimi răzvrătirea,
  Să-nceapă glasul să existe!

  Sfârşiţi odată cu mutul integru! 🙂

  „Theodor Stolojan, critic la adresa lui Iohannis: Din pacate, n-am avut pana in prezent un raspuns cum trebuie din partea Presedintiei la OUG privind renuntarea la doctorat”
  *
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-19139550-theodor-stolojan-critic-adresa-lui-iohannis-din-pacate-avut-pana-prezent-raspuns-cum-trebuie-din-partea-presedintiei-oug-privind-renuntarea-doctorat.htm

  Apreciază

 • 53. depemures  |  19 ianuarie 2015 la 13:52

  Domnul Presedinte Johannis , in pofida armiei de consilieri alesi pe spranceana , nu realizeaza ca incepe sa piarda din sprijinul popular.Este drept,momentan aproape insesizabil declinul,dar acesta creste zilnic .Iar daca lucrurile se vor precipita ,exista riscul ca ponta si cei de teapa lui ,sa inceapa o discutie informala despre o posibila suspendare ,sa zicem pe motiv de incompatibilitate. Nu cred ca Domnul Presedinte Johannis ar sti sa se lupte cu psd ul si cu armata de propagandisti media.Aceasta alianta mediatico-politica ,care abia asteapta sa dea de pamant cu statul de drept ,sa scoata drapele NATO si UE ,si sa inceapa sa vorbeasca din nou despre oportunitaile euro asiatice.

  „Theodor Stolojan crede că „acest Guvern nu mai are credibilitatea de a face reformele pe care România trebuie să le facă. A demonstrat-o nu o dată, a demonstrat-o de mai multe ori. Uitaţi-vă cum s-a luat hotărârea în Parlamentul României de reducere a impozitului pe construcţiile speciale, cu ce precizări s-a venit la legea respectivă, care a acţionat un an de zile, cât de mult s-au făcut intervenţii din sectorul privat la fostul ministru al Finanţelor, pentru a clarifica modul de aplicare a acestui impozit pe construcţiile speciale. Un minister şi un Guvern care au refuzat sistematic un an de zile să facă aceste precizări, care iată, abia acum s-au făcut printr-o lege în Parlamentul României. Deci suntem în relaţie cu un Guvern care este lipsit de credibilitate şi în general opac la tot ceea ce înseamnă mediul de afaceri din România”.

  Andrei Plesu :

  „După numai o lună de mandat, Klaus Iohannis a reuşit să stîrnească o bombăneală generală, în perimetrul căreia nu se mai recunosc uşor „taberele” de dinaintea alegerilor. Bombăne şi foşti băsişti, şi actuali PMP-işti, şi „macovişti” şi unii anti-băsişti.”
  ======================================================
  Astept cu interes iesirea publica a unui consilier prezidential ,care sau sa renunte la doctorat ,sau sa declare ca cel mai bine pentru tara ar fi suspendarea Presedintelui !!
  Credeti ca este chiar asa de greu? Deja sunt anuntate inca doua persoane care vor sa renunte la doctorat ( !!!) si o persoana sa renunte la masterat!!

  Apreciază

 • 54. Bască ilie  |  19 ianuarie 2015 la 14:01

  Române, nu mai fi trist,
  Ăsta-i țelul securist!
  Zâmbește, ca un dement,
  Încântat de-al tău procent!
  *
  „Așa arată lumea: un procent din populaţie deţine jumătate din averea globală”
  *
  http://www.reportervirtual.ro/2015/01/asa-arata-lumea-un-procent-din-populatie-detine-jumatate-din-averea-globala.html

  Apreciază

 • 55. depemures  |  19 ianuarie 2015 la 14:09

  Romane ,nu mai fi trist ??? Pai de ce sa fiu ? Semne bune anul are :
  FIAT JUSTITIA…..
  Judec[toarea Viorica Costoniu a anulat rechizitoriul în cazul Adrian Duicu și a trimis dosarul înapoi la DNA

  http://www.evz.ro/judectoarea-viorica-costoniu-a-anulat-rechizitoriul-in-cazul-adrian-duicu-si-a-trimis-dosarul-inapoi-la-dna.html

  Prima izbanda serioasa a statului de drept ! , n`asha Domnule presedinte ?

  Apreciază

 • 56. depemures  |  19 ianuarie 2015 la 14:53

  Va cer scuze ca revin cu deciziile d-nei judecatoare Costiniu. Merita reamintit ,mai ales in contextul in care Presedintele Johannis isi doreste foarte mult eliminarea MCV ului , ca doamna Costiniu a ramas sa judece cazuri de coruptie .desi sotul doamnei a fost condamnat definitiv ,este cu adevarat ,cu suspendare,pentru coruptie . Dansa ,alaturi de judecatorul Lupascu au admis o cerere de rejudecare a unei decizii definitive si irevocabile ,deci o decizie definitiva si irevocabila !!! este admisa la rejudecare ; conteaza ca este vorba de dosarul ICA ? Conteaza ca in dosarul Duicu ,s-ar putea ajunge si la audierea lui Ponta? Acuma domnule Presedinte Johannis ,pana la eliminarea MCV ului ,zic ca se poate admite o OU ,doua, pentru modificarea soft a unei legi ,poate doua ,sau chiar trei ca primul ministru sa nu poata fi inculpat,judecat si condamnat ,mai ales ca renunta la doctorat,iar Profesorul Johannis ,n`aude ,nu vede…

  Apreciază

 • 57. Bască ilie  |  19 ianuarie 2015 la 14:53

  Mă bucur pentru cei care se simt în acel unic procent.
  Lor m-am adresat. 🙂

  Apreciază

 • 58. Bască ilie  |  19 ianuarie 2015 la 15:08

  Lupașcu și Costiniu s-au făcut de rahat nu doar când au admis în principiu cererea lui Voiculescu, ci mai ales când instanța în complet de 3 judecători a respins contestația în anulare. (în ciuda contribuției directe a lui Lupașcu în același complet).
  Nu se sesizează nimeni din CSM, să inițieze o acțiune disciplinară ca să se verifice dacă cele două lepre au acționat cu rea-credință.
  În dosarul Duicu, DNA va ataca hotărârea emanată de relicva Costiniu. Nu se știe dacă dosarul va mai fi restituit la DNA, poate fi tot răul spre bum-bum!

  Apreciază

 • 59. depemures  |  19 ianuarie 2015 la 15:20

  Din cele reusite sa le aflu despre doamna ( gradinarii sunt gentelmeni,nu? 😀 ) Costiniu , ar fi ca nu sta rau deloc la cunostinte juridice . Chestiunea de incompatibilitate tine pana la urma de bun simt. Dar asta este . Oricum se pare ca ambitia pentru ridicarea MCV ului ,ar trebui bine ,bine mestecata chiar si la Cotroceni 🙂 Sau acolo deja Presedintele a fost „lamurit” de consilieri ca ridicarea MCV ului „da bine”…

  Apreciază

 • 60. depemures  |  19 ianuarie 2015 la 15:32

  Impresia pe care o da judecatoarea Costiniu ,este aceea de aparator al acuzatului ( acuzatilor ). Voila

  ” Anterior, pe 16 ianuarie, Judecătoarea Viorica Costiniu a decis eliminarea din dosar a capitolului care priveşte descrierea faptelor reţinute în sarcina inculpatei Drăghia Valentina, contabila lui Duicu. În acest capitol, procurorii arată cum Adrian Duicu îşi folosea influenţa pentru a obţine contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru firma pe care a înfiinţat-o. Judecătoarea a mai dispus şi eliminarea a 7 CD-uri cu interceptări din dosar, pe motiv că acestea nu ar fi fost identificate corect de procurori. Pe acest considerent, Viorica Costiniu a decis eliminarea cu totul a stenogramelor de pe cele 7 CD-uri, ceea ce înseamnă că nici interceptările, nici capitolul din rechizitoriu invalidate de judecător nu vor mai putea fi luate în calcul pentru hotărârea judecătorească.”
  QED !
  Ceva putred este aici.Ori este vorba de slabe cunostinte de intocmire a unui rechizitoriu din partea unui procuror (grav ) sau de altceva ( si mai grav) ,iar cineva sau ceva ar trebui sa se aplece asupra dosarului,asa cum a fost intocmit si cum a ajuns.Nu este exclus ca insusi procurorul sa fi fost „sprijinit” in demersul sau.
  Sper ca nu doar noi sa avem dubii ..

  Apreciază

 • 61. theo  |  19 ianuarie 2015 la 15:32

  bunä,
  costiniu si L , sunt printre ultimile rämäsite a fostei………….
  ce inceracä sä mai strice ce se poate, dece minunea asta nu e trimisä la plimbare?? a fäcut destule…….

  Apreciază

 • 62. theo  |  19 ianuarie 2015 la 15:42

  sä vedem dacä opozitzia a tampit de tot.
  Ponta-plagiatorul,chiamä opozitzia sä facä un consens pe diferite proecte, si el sä rämanbä premier.

  au inebunit cu totzii, s-au este un aranjament?

  Apreciază

 • 63. depemures  |  19 ianuarie 2015 la 15:46

  incercati o definitie pseudo sportiva : BLAT

  Apreciază

 • 64. Bască ilie  |  19 ianuarie 2015 la 16:05

  Ne va spune ICCJ de unde provine lepra: CAB sau DNA.
  Nu-i exclusă nici împărțirea echitabilă a semnelor leproase între judecător și procuror.
  Niciunul n-are imunitate absolută la lepro-interes.

  Apreciază

 • 65. theo  |  19 ianuarie 2015 la 16:15

  unde te uitzi, mai apare un buboi.

  Apreciază

 • 66. depemures  |  19 ianuarie 2015 la 16:36

  64, da si eu am luat in calcul o posibila „greseala individuala” a
  procurorului 🙂 ; daca se va dovedi reaua intentie ( coruptie) magistratul in cauza isi poate pierde inclusiv pensia.
  PS Nu stiu de ce nu iau masuri radicale impotriva „elementelor din magistratura” dovedite in instanta ca si corupte => INTERDICTIA DE A PROFESA + LIPSIREA DE PENSIE si inchisoare cu executare ! Cred ca doar cu masuri radicale se poate curata justitia.
  Sa vedem daca vre-un ziarist mai coltos ( COLTOS ,da 😀 ) ,il va intreba pe Presedinte ( candva ..:) ) daca mai considera ridicarea MCV ului o prioritate..

  Apreciază

 • 67. noradamian  |  19 ianuarie 2015 la 16:53

  Adrian Pătrușcă:
  „Guvernul, fiind principala instituție de stat, se va opri din guvernat, nici parlamentul nu va mai legifera, intrând într-o lungă perioadă de nelegiuire, nici opoziția nu se va mai opune, nici presa nu va mai presa. Doar președintele și primul ministru, într-o deplină și ferice învoială, corespunzător reglementată printr-un – firește! – pact de concubinare, vor păstori țara. Și, la răstimpuri judicios alese, încărcate de simboale lăcrimoase, vor declama adânc din Eminescu, Rilke, Juncker…

  Atunci turma toată, lup lângă miel, procuror lângă corupt, sereist lângă abonat, Iliescu lângă Cimitirul Eroilor („Pact, Pact de sângele vărsat!”), va cunoaște fericirea veșnică”.

  http://www.evz.ro/hai-sictir.html

  Apreciază

 • 68. Bască ilie  |  19 ianuarie 2015 la 17:00

  S-o repet pe aia dreaptă. În inspecția judiciară din CSM colcăie cei mai mulți magistrați acoperiți de SRI, caractere abjecte și șantajabile, cu tinichele profesionale de coadă, dovedite; în mod normal, n-au ce să caute în magistratură, dar tocmai din acest motiv sunt personaje ideale pentru a fi folosite de manevranții de serviciu. N-au nici autoritatea morală să cerceteze disciplinar sau uzual activitatea judecătorilor și procurorilor din instanțe și parchete.
  Comando de presiune la comandă.
  Realegerea pentru un viitor mandat de inspector judiciar (6 ani) depinde de cum a executat comenzile primite în mandatul în curs, adică decidenții sorții acestora sunt tot executanți de nădejde din CSM.

  Apreciază

 • 69. Bască ilie  |  19 ianuarie 2015 la 17:41

  Andrei Pleșu despre Iohannis:
  „Nu-mi dau seama cînd are opţiuni proprii, cînd e obligat să accepte „sugestii” din preajmă, cînd acceptă compromisuri de conjunctură”.

  „De bombănit, pot să bombăn şi eu. Cred, de pildă, că principala problemă a domnului Iohannis este o stîngace (şi, în perspectivă, primejdioasă) politică de cadre. Ceea ce va face va depinde în foarte mare măsură de echipă. De cea tehnică şi de cea politică. Nu-mi dau seama cînd are opţiuni proprii, cînd e obligat să accepte „sugestii” din preajmă, cînd acceptă compromisuri de conjunctură. Dar, ca să dau un exemplu, nu se poate susţine cu niciun argument rezonabil faptul de a impune la vîrf, candidatura unei persoane de croiala Alinei Gorghiu: un personaj inconsistent, incapabil să iasă din sfera locului comun decît prin mici accese de tupeu şi infatuare. Şi mai sunt şi alte asemenea „derapaje”.

  Dar staţi să vedem! Nimeni nu e scutit de capcane, erori, confuzii. Hai să nu instituim, din prima zi, exigenţe supreme! Dacă tot l-am votat, hai să facem un minimal exerciţiu de răbdare”.
  *
  PS. Stai să revedem!
  1. E OK când bombăne Pleșu. 🙂
  In restul articolului dă de pământ cu toți care își permit să bombăne despre Iohannis.

  2. E OK când Pleșu se recunoaște nescutit de „capcane, erori, confuzii”.
  De unde capcane și erori? Eu, unul, n-am regrete pentru votul meu pro-Iohannis în tur doi și nici dezamăgiri. Pur și simplu, n-am ce să aștept de la el.

  3. E OK să-l taxăm pe Adrian Pătrușcă pentru textul impecabil de la @67, fiindcă NU se câcâie ca Pleșu 🙂 până într-o zi mai senină la cap, nu se rătăcește în seria de nedumeriri ale lui Pleșu [de la începutul comentariului: „Nu-mi dau seama cînd are opţiuni proprii, cînd e obligat să accepte „sugestii” din preajmă, cînd acceptă compromisuri de conjunctură”- observații corecte, de altfel, dar sunt și altele mai grosolane].

  http://m.adevarul.ro/news/politica/sindromul-anti-iohannis-1_54bbddf1448e03c0fdb8049e/index.html

  Apreciază

 • 70. noradamian  |  19 ianuarie 2015 la 20:08

  Sara bună! Bsk, nu-l taxez în nici un fel pe dl. Plesu (mai cu seamă în atmosfera acestor zile în care se practică excesiv atacul la persoană)- în schimb sunt de acord în întregime, cu ce spune jurnalistul Adrian Pătruscă.

  Apreciază

 • 71. Bască ilie  |  19 ianuarie 2015 la 21:07

  Nu-i prima dată când Andrei Pleșu dovedește cu prisosință că exprimarea lui admirabilă nu-i suplinește deficitul de logică elementară. E chiar precară rău: gândește-te ce-ar însemna să aștepți de la Iohannis să-și revizuiască conduita catastrofală, dacă toată suflarea de presă sau virtuală l-ar încuraja, într-o aprobare colectivă tacită, să-și continue muțenia disprețuitoare și menirea de ales al armoniei cu mascarada uselistă! Ajungem direct la perpetuarea pactelor eterne ale simulacrului democratic descris de Pătrușcă. Pleșul propune să nu observăm debitul îngrijorător de gafe cotroceniste într-un timp anormal de scurt, de parcă permisivitatea – adoptată la nivelul lui superior de toleranță – ar conduce la un plus calitativ sau ar îndrepta ceva de la sine.
  Observațiile și criticile transmise lui Iohannis îi afectează grav ipocrizia prezidențială stridentă și-ar fi păcat să nu i-o menajăm cu îndoieli și rețineri prostești din arsenalul lui Pleșu.
  Vorba lui Adrian Pătrușcă:
  – Hai, să ne prefacem elegant! 🙂

  Apreciază

 • 72. theo  |  19 ianuarie 2015 la 21:15

  ce nu facem , pt. o pozä bunä

  Apreciază

 • 73. Bască ilie  |  19 ianuarie 2015 la 21:37

  Mi s-a acrit de consensurile pierderilor de timp în minciună colectivizată și de poftele putorilor de liniște asurzitoare. Mă doare într-un loc cu coordonate precise de aluziile lui Pleșu la restricțiile libertății de exprimare, impuse unor categorii de votanți priviți chiorâș sub stigmatul de pemepiști, băsiști sau macoviști.
  Să mă pupe în coordonatele secrete! 🙂

  Apreciază

 • 74. noradamian  |  19 ianuarie 2015 la 21:42

  Eu prefer să cred că Pleșu nu se preface, e de bună credință, dar asa vede el chestiunea. Mai bine zis, n-o vede. Nu vede că prin tot ce face noul chiriaș, mai bine zis prin ce nu face făcându-se c-a uitat ce-a promis, e de toată jena. Iar Pleșu nu se pune într-o poziție confortabilă. Nu peste mult timp va fi nevoit să accepte realitatea.

  Apreciază

 • 75. noradamian  |  19 ianuarie 2015 la 21:44

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 76. Bască ilie  |  19 ianuarie 2015 la 21:52

  Somn ușor!
  Securitatea umflatului vs libertate! 🙂
  *

  Apreciază

 • 77. noradamian  |  20 ianuarie 2015 la 11:42

  Ziua bună tuturor! 🙂

  toate miscările de pe tabla politică autohtonă au legătură cu ce se petrece în jurul nostru. ca să fiu în ton cu postarea, cu libertatea noastră de a exista- șubrezită deopotrivă de corupția clasei politice, ca și de lipsa de vlagă și de orientare a societății.

  Adrian Pătrușcă:
  …„Bomba a venit însă acum câteva zile: Rusia va sista orice livrări de gaze către Europa, și le va direcționa în totalitate către Turcia. Dacă Europa râvnește la gazele rusești, va trebui să-și construiască propriile conducte până la granița turcă și să se branșeze la țeava lui Erdogan, a anunțat directorul general al Gazprom Alexei Miller. Abia acum, proiectul căpăta direcție de atac. Linie de miră.

  La Răsăritul Europei, al NATO și (vai!) al României, se ridică silueta amenințătoare a două imperii. Și mai spre Soare Răsare se înalță China, în relații de frățietate cu amândouă. Toate trei au un singur scop: detronarea Statelor Unite ca primă putere (militară și economică) a lumii și înlocuirea democrației de tip occidental cu autocrația. Un național-socialism cu o spoială capitalistă, doar atât cât să nu izgonească multinaționalele și să permită îmbuibarea clientelei autohtone.

  Cum împotriva Occidentului se înalță și umbra bărboasă a Profetului, fluturând iataganul năclăit de sânge, vechea lume creștină ar face bine să se trezească mai repede. Sau să-și pună grâul de colivă la fiert”.

  http://www.evz.ro/coliva-unchiului-sam-prin-crapatura-din-zidul-nato-se-vede-barba-profetului.html

  Apreciază

 • 78. theo  |  20 ianuarie 2015 la 11:44

  sau arpacas.

  Apreciază

 • 79. theo  |  20 ianuarie 2015 la 11:49

  si Romania are talibanii ei.
  uite cum ii ia fatza golanul Ponta lui J.
  din „respect pt. el” se duce el in Moldova.
  asta nu se facea ; a inceput la fel ca si cu Bäsescu.
  se pare cu rinocerul inpäiat ii merge, sau au „consens”

  Apreciază

 • 80. theo  |  20 ianuarie 2015 la 11:52

  Guvernarea este perfectä, in tzarä dudue fericirea si
  premierul se plimbä.

  UNDE ESTE OPOZITZIA SÄ-L TROZNEASCÄ??????????

  Apreciază

 • 81. noradamian  |  20 ianuarie 2015 la 11:54

  theo, pare că-și bate pur și simplu joc de el ca și de țară. Întrebarea e de ce acceptă fără să crâcnească, KWI??

  Apreciază

 • 82. theo  |  20 ianuarie 2015 la 12:02

  incep sä cred, ajuns pe scaun se crede un fel de rege,
  consilierii venitzi din PSD, il invatzä sä facä politicä de salon,
  in curand, nu o sä poatä face nimic. ponta se reorganizeazä,
  iar opozitzia ofteazä.
  Ponta vrea conses??
  TOATE ORDONANTZELE AU FOST IN CONSENS?
  s-au numai populismul poate fi consens.chiar sunt prosti?

  Apreciază

 • 83. Bască ilie  |  20 ianuarie 2015 la 12:20

  Saluttare!
  De multă vreme s-a întrevăzut planul lui Ponta de a-i compromite pe beneficiarii miracolului – Iohannis +PNL- folosind sincronizarea uselistă.
  Pentru asta am primit peste bot câte o lopată din grădină, ca să mai las tezele datului cu presupusul și alte teorii din gama suspiciunilor anticipate. 🙂

  „Jurnalista Andreea Pora consideră că PNL nu trebuie să cadă în capcana unor „înțelegeri transpartinice sub bagheta lui Ponta”, deoarece ar compromite mandatul președinteului Klaus Iohannis și șansele liberalilor de a câștiga alegerile parlamentare din 2016”.

  Pora: „În mod evident, lucrurile nu pot evolua pe linia unor înțelegeri transpartinice sub bagheta lui Ponta, indiferent cum le impacheteaza acesta. Riscul este evident: nu doar mandatul lui Iohannis ar fi compromis, ci și alegerile din 2016”
  *
  Care-i deosebirea dintre constatarea unei stări de fapt actuale (sau exprimarea unei temeri/pericole după indiciile din prezent – așa cum le arată azi Andreea Pora) și nerușinarea de a anticipa că se va ajunge aici (tot după niște indicii, chiar dacă nu erau atât de clare ca pactele și praful de liniște armonioasă între premier și președinte?

  Deosebirea: răbdarea cumpătată până azi vs nesimțire grabnică de ieri. 🙂 🙂 🙂
  Câștigul inspirat al cumpătatului până azi e ca respirația romănului cea de pe urmă, ca să nu mai amintesc de întârziații de poimâine încolo, ca molcomul cumpătat Pleșu (nerăbdător doar la lansat insulte pe criterii post-traumatice-electorale 🙂 ).
  *
  http://www.paginadepolitica.ro/pora-pnl-si-klaus-iohannis-sa-respinga-consensul-plagiatorului/

  Apreciază

 • 84. noradamian  |  20 ianuarie 2015 la 12:31

  Bsk, sunt de acord cu tot ce spune Pora aici, așa cum nu-s de acord cu nimic din ce spune Pleșu, pe un ton dăscălesc, în articolul respectiv. Singura diferență e că încerc să mențin accentul critic pe conținuturi mai mult decât să mă năpustesc milițienește asupra autorului, deși nici mie nu-mi reușește asta de multe ori. 🙂

  Apreciază

 • 85. luminita  |  20 ianuarie 2015 la 14:17

  Salutari!
  A aparut motivarea CCR cu privire la ordonanta traseismului de urgentza:

  http://www.stiripesurse.ro/curtea-constitu-ionala-il-macelare-te-pe-liviu-dragnea_944761.html

  Apreciază

 • 86. noradamian  |  20 ianuarie 2015 la 15:01

  Lumi, salut! 🙂

  E exact ce trebuia! Mă-ntreb însă, ce efect va avea asupra monstrului psd, stiind că de fiecare dată a scăpat neatins din măcelăriri și chiar din eșecuri electorale…

  Apreciază

 • 87. luminita  |  20 ianuarie 2015 la 16:43

  Nora, salut!
  E foarte grav, iar acesti demolatori ai ordinii de drept urmeaza sa rescrie Constitutia Romaniei, e unul din angajamentele lor!!!
  In mod normal ar trebui demisi, au dovedit ca persista in ordonante si legi neconstitutionale.
  Dar cine sa-i dea jos?
  PSD-ul?

  Apreciază

 • 88. theo  |  20 ianuarie 2015 la 18:18

  cine stie?
  eu nu pricep nimic, B.mondialu avea o condam,nare de 10 ani,
  acum väd cä are 2 ani si ceva, se adaugä, s-au cum este.?

  Apreciază

 • 89. luminita  |  20 ianuarie 2015 la 18:43

  Libertatea noastra de a exista sub Big Brother:

  „Problema de fond a tuturor acestor legi este că fiecare încearcă să introducă o cale prin care SRI obține acces discreționar la diversele date cu caracter personal pe care ar urma să le rețină diverși operatori publici sau privați. Poate că Serviciul ar fi avut mai mult succes dacă nu s-ar fi lăcomit și ar fi propus reglementări moderate, prin care defineau foarte riguros cine și când poate accesa astfel de date, sub control judecătoresc.
  …………………………………………………………………………………………..
  O altă figură de stil a SRI este adăugirea „avizată juridic” din partea de jos a imaginii, care nu apare în textul legii. Observați diferența față de formularea „solicitare autorizație judecător” de pe traseul de sus. Aici este minciuna prin ambiguitate, pentru că lasă impresia că și prima cerere ar fi supravegheată de judecător. Fals, avizul juridic vine de la departamentul juridic al SRI, la ordin și este parte a solicitării motivate. A propos, când zice „motivată” trebuie citit în sensul pur birocratic, de „există o motivație anexată”, nu spune că motivația trebuie să aibă și sens. Ironic, conform schemei SRI, singurul protejat de un eventual abuz este chiar… presupusul terorist, pentru că doar acolo SRI cere avizul unui magistrat.

  Dar care este potențialul abuz? Să ne amintim că fostul președinte Băsescu, în discursul de final de mandat, ne-a spus că SIE s-a implicat în campania electorală și că serviciile au scăpat de sub control. După cum ne-a arătat în cei zece ani de mandat, Băsescu a fost iubitor de servicii și printre rânduri am citit dezamăgirea că s-au implicat de partea greșită a baricadei. Aici este abuzul de care vorbim: dacă îi trece prin cap lui Maior sau oricărui alt funcționar de la SRI să-și facă drum în politică pe baza informațiilor la care are acces discreționar? Nu mi se pare deloc un risc infim.

  http://lacoltulstrazii.ro/2015/01/19/sri-are-o-problema-cu-supravegherea-judecatoreasca/#more-19487

  Apreciază

 • 90. noradamian  |  20 ianuarie 2015 la 18:53

  lumi, 87, nici psd, și nici KWI&pnl! Useleul n-a murit doar s-a hodinit un pic 🙂

  Apreciază

 • 91. noradamian  |  20 ianuarie 2015 la 18:57

  Lumi, înainte de „La colțul străzii” chiar Băsescu a declarat asta public, ca eșec al mandatului său.

  Apreciază

 • 92. luminita  |  20 ianuarie 2015 la 19:39

  Nora,
  exact, am redat pasajul cu privire la Basescu, poate ti-a scapat:
  „Să ne amintim că fostul președinte Băsescu, în discursul de final de mandat, ne-a spus că SIE s-a implicat în campania electorală și că serviciile au scăpat de sub control.”
  http://lacoltulstrazii.ro/2015/01/19/sri-are-o-problema-cu-supravegherea-judecatoreasca/#more-19487

  Apreciază

 • 93. noradamian  |  20 ianuarie 2015 la 19:49

  lumi, nu mi-a scăpat, l-am readus doar din pricina c-am socotit rău-intenționată precizarea „Băsescu, iubitorul de servicii” din textul postării respective. Poate mă-nșel, dar el a fost singurul care a încercat să le reformeze. Că n-a prea reusit, e altceva.

  Apreciază

 • 94. luminita  |  20 ianuarie 2015 la 19:56

  Da, „iubitorul de servicii” nu suna prea ceremonios, dar poate fi inteles si in alta cheie.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.640 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.454 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.640 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: