Gloriosul tăvălug

25 ianuarie 2015 at 17:07 282 comentarii

Într-o  lună de la instalare, noul președinte a pierdut încredere cât alții într-un an. Trend negativ accelerat. Proporția electoratului anti-Iohannis, indiferent cum s-ar fi prezentat noul ales a fost și va rămâne relativ constantă. Ei nu intră la categoria dezamăgiți. După cum proporția electoratului fan-Iohannis rămâne aceeași, indiferent dacă alesul ar face lucrurile bine ori ba. În categoria dezamăgiților intră doar cei care s-au așteptat la altceva sau, măcar, nu la deciziile descumpănitoare care contrazic prea repede promisiunile făcute înainte de turul doi. Încrederea electorală se câștigă greu și se pierde repede. Iar cea conjuncturală e extrem de volatilă. Ca orice miracol.

Ar fi putut fi altfel?… Era greu de anticipat toate astea? De ce președintele și apropiații lui par complet autiști față de așteptările pe care le-au creat electoratului? Nu vor sau nu pot? Niște sfătuitori buni ar fi știut din primul moment aceste lucruri. În mod vizibil dl. Iohannis are un fix cu ideea c-ar fi primul care va face niște lucruri care- fie s-au mai făcut, fie au fost blocate exact de actualii săi camarazi politici. Chiar pretenția asta exhibată odată cu gafele și stângăciile începutului denotă un complex de prost augur.

Niciun proiect dedicat oamenilor făcut dosnic, în absența unei reale comunicări cu cei cărora le e destinat, nu reușește. Ori, pe lângă niște banalități lemnoase, noul lider n-a omis să precizeze că „nu alegătorii au viziune, ci politicienii. E drept, nu alegătorii au câștigat premiul pentru cel mai corupt parlament, ci politrucii cu viziune și dosare prinși în noua horă a unirii. Concordia rivalilor, după 16 noiembrie, devoalată cu voioșie de copilotul ponta prin depunerea în aceeași pălărie a milioanelor lor de voturi e, de fapt, principala cauză a pierderii de încredere. Nici nu s-a intonat imnul de investire a noului ales și strategii cu vechi state pesedist-peneliste au și trecut la recâștigarea, prin metode varanice, a poporului antenist. Concomitent, oamenii președintelui au reluat atacul la ex-președinte! La ce bun? Abia recondiționat, ținut laolaltă doar de un fir de speranță, electoratul, și-așa fragil, s-a refracturat. O greșeală poate fi întâmplătoare, o serie cu același numitor comun anunță o politică de tăvălug . Cu consecințe pe termen lung. Socoteală proastă pentru țară. Aritmetică de politruci.

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , .

Din istoria Șpagariei Mecanism de Critică și Evaluare

282 comentarii Add your own

 • 1. arrletty  |  25 ianuarie 2015 la 17:20

  tare ma tem ca acel organ, cu care simti si cu care iti pasa, e lipsa la inventar… Recunosc ca am votat de musai, nu de drag, n-am cum degusta dezamagiri prea mari, recunsc si ca aveam o mica speranta vaga, poate, poate chiar o fi priceput de ce a fost votat.
  Cred ca mesajele au fost cu mult prea mult peste nivelul de subtilitate tolerat de persoana.

  Apreciază

 • 2. noradamian  |  25 ianuarie 2015 la 17:29

  arletty,
  nici eu n-am fost în categoria entuziaști, dar si-asa, mă miră nițel amnezia post 16 noiembrie a presedintelui ales de nevoie. Iar de la o persoana care nu prea are sensibilități de astea, poți să te astepți să aibă si alte simțuri atrofiate. De pildă, cel democratic.

  Apreciază

 • 3. stefan60  |  25 ianuarie 2015 la 18:48

  „luna de miere” a oricarui presedinte tine 100 de zile . Practic este lasat sa faca ce vrea . Cam peste tot. Dupa aceasta perioada , se trage linie , se analizeaza faptele si se da punctajul . Deci , pina prin aprilie sa lasam omul sa arate ce poate .

  Apreciază

 • 4. noradamian  |  25 ianuarie 2015 la 19:08

  Nu stiu de regula asta, poate e scrijelită într-o grotă și acolo nu intru. 🙂 Cei care veniți cu ideea asta de bunici grijulii să nu se ia nimeni de bietul copil, ori confundați presedinția cu o firmă în care se fac angajări de probă pe 3 luni (stiu si eu câteva) ori îl considerați, în mod jignitor, un habarnist neputincios.

  Apreciază

 • 5. De ce nu?  |  25 ianuarie 2015 la 19:10

  Un politician nu este independent, nici macar un presedinte ales prin vot direct, depinde nu de cei care l-au votat, ci de cercurile care l-au sprijinit. Chiar daca l-am votat de nevoie (nu pentru ca as avea ceva impotriva lui, ci pentru ca ma hotarasem sa nu mai votez nici un politician din actuala clasa politica), recunosc ca am si eu asteptari, nu dinaintea votului, ci de dupa vot. Felul in care victoria lui a fost prezentata de presa a creat asteptari, nu el personal. Deocamdata sunt de acord cu opinia lui de a nu mai face circ la televiziuni si inca sper ca va fi impotriva exploatarilor si vanzarii pe mai nimic a ultimelor resurse ale tarii, cele naturale.

  Apreciază

 • 6. noradamian  |  25 ianuarie 2015 la 19:42

  Pe de o parte, apetența pentru tocșouri e în scădere oricum, în primul rând fiindcă mulți moderatori sunt slabi și în al doilea, fiindcă deja destui sunt în slujba „marelui pnl” și a alesului său („realitatea” a și cotit-o!) Pe de alta, „exotismul mediatic” denunțat de KW la CSM odată cu justiția- „superputere” și „scurgerile de informații” în presă. nu-s câtuși de puțin gafe de începător habarnist.

  Apreciază

 • 7. noradamian  |  25 ianuarie 2015 la 19:43

  …și nici alegerea lui dudu ionescu (după seria deschisă cu mihalache)

  http://www.flux24.ro/omul-lui-sov-si-felix-personajul-cheie-al-securitatii-nationale-de-la-cotroceni/
  Cine a fost atent cât de cât la politica postdecembristă, n-a uitat prin ce s-au remarcat personajele astea alese de noul președinte. Alegerea lor nu e deloc întâmplătoare, la fel cum și apartenența d-lor la puciul din 2012.

  Apreciază

 • 8. stefan60  |  25 ianuarie 2015 la 19:53

  Un nou presedintele USA are 100 de zile la dispozitie pentru a arata ce poate . Se cheama jurnalistic „luna de miere” in care congesul nu prea calca pe babaturi presedintelui .
  Sa va mai informati . 🙂

  Apreciază

 • 9. chihaiadumitru  |  25 ianuarie 2015 la 20:01

  Eu nu mă grăbesc să dau un verdict așa de prăpăstios lui KJ, cel puțin nu după o lună în funcție. Omul e diferit de tot ce a văzut România până acum și avem de învățat de la el cel puțin ce înseamnă să ai răbdare. Eu cred că el încearcă să ne învețe lecția unei țări normale, ca afară, unde politica nu e așa de plină de can-can și mizerie.

  Apreciază

 • 10. noradamian  |  25 ianuarie 2015 la 20:05

  8, Accent deviant al discuției! …Cine poate impune asa ceva?? 😀 În presa de peste ocean, ca si în ce vest europeană critici serioase începuseră înainte de alegere, iar după, să nu mai vorbim. Cu apelurile astea, mai mult decât cu orice critici justificate, îi desenați o imagine de om nepregătit.

  Apreciază

 • 11. noradamian  |  25 ianuarie 2015 la 20:08

  9, As fi vrut si eu asta, dar sunt de felul meu foarte atentă la detalii si nu-mi iau dorințele drept realități. Cu cât mai repede observăm ce nu e în regulă, cu atât mai bine. Dacă e de bună credință, asa ceva îl ajută. Nu perseverența în numiri de personaje cu parcurs dubios (uite, că mihalache n-a fost destul!)

  Apreciază

 • 12. noradamian  |  25 ianuarie 2015 la 20:48

  De văzut cum „va media” președintele, la cererea publică imperativă („ trebuie!”) a copilotului, criza fără precedent între CCR și SRI, stiind că MRU, consilierul lui, s-a pronunțat public NU pe linia condițiilor&garanțiilor cerute de CCR, ci în ton cu Sebi Ghiță, proc. Nițu și George Maior. Sau măcar, să vedem dacă deschide gura 🙂

  Apreciază

 • 13. theo  |  25 ianuarie 2015 la 21:11

  CE AVANTAJE AR AVEA MRU?e acoperit s-au ……………….

  Apreciază

 • 14. noradamian  |  25 ianuarie 2015 la 21:23

  Theo, nu stiu ce avantaje are, dar în calitate de consilier prezidențial se presupune că opinia lui e în ton cu a presedintelui. De asta sunt f. curioasă cum va media KWI conflictul instituțional declanșat de respingerea legilor Big Brother, consilierul lui fiind de partea SRI iar societatea civilă, de partea CCR.

  http://www.revista22.ro/george-maior-sri-atacurile-din-franta-pot-pune-in-pericol-grav-securitatea-nationala-a-romaniei-mru-avem-de-ales-intre-libertati-si-drepturi-sau-nevoia-de-siguranta-52039.html

  Apreciază

 • 15. theo  |  25 ianuarie 2015 la 21:36

  nora,
  dintr-o datä isi pierde jumätate de sustzinätori

  Apreciază

 • 16. theo  |  25 ianuarie 2015 la 21:43

  noapte bunä.

  Apreciază

 • 17. noradamian  |  25 ianuarie 2015 la 21:51

  theo, poate o va cârmi, la un moment dat. pân-acum însă, nu sunt semne.

  Apreciază

 • 18. noradamian  |  25 ianuarie 2015 la 21:51

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 19. Bască ilie  |  25 ianuarie 2015 la 22:21

  Saluttare!
  Să presupunem un șir de N persoane care (la ele acasă și oriunde, în presa scrisă și audiovizuală, în ziare online, bloguri, FB, alte lăcașuri sfinte) n-au chef să se abțină de la exprimarea gândurilor, observațiilor, sugestiilor sau reclamațiilor anti-Johannis:

  1. Nora, 2. Bască, (alți trei grădinari) 3,4,5, 6. Cetățean (Politeia) 7. Clemy, (alți cinci politeieni) 8,9,10,11,12, (alți bloggeri și comentatori) 13, 14…114…1114 (jurnaliști în ziare online și TV-uri, plus comentatorii aferenți) 1115, 1116…2116, (neastâmpărați FB) 2117, 2118…3118, 3119 (alți români de pretutindeni: acasă, prin vecini, la serviciu și oriunde) 3120, 3121… 500.3122, 500.3123, 500.3124… până la N.

  Observațiile mele pro-Iohannis:
  a) să mai presupunem că Bască e cel mai prost din tot șirul (hai că se poate! 🙂 ) și mă conformez orbește propunerii de la @3, adusă în Grădină cu atâtea bune intenții și amabilitate de @Ștefan60 din Italia, cunoștința mea veche de pe Politeia; prima mea probă de bunăvoință: îmi iau angajamentul s-o convertesc pe Nora la post negru aproape 70 de zile (rămase de servit muțenie vegetariană pe tavă, din cele 100 de zile comandate), până pe la echinocțiul de primăvară- 21 martie 2015; fac rost de armă și o conving pe Nora: „Taci 70 de zile sau trag!” 🙂 (altfel n-am încredere în puterea mea de convingere; voi încerca pașnic să-i reduc la tăcere pe ceilalți grădinari obraznici, dar nu garantez reușita).

  b) i-am aranjat pe primii doi; cum procedăm cu restul șirului? 🙂
  ne uităm pe Politeia la postarea de azi, „Ziarul de duminică- 25 ianuarie”; printre articolele selectate, unele îl bârfesc pe Iohannis pe terenul lui @Ștefan60 de joacă 🙂 ; păi, se poate una ca asta?
  (am zis la litera a) că se poate, am mers pe linia comandată și am început curățenia din Grădină. 🙂 )
  de ex, @Cetățean a plasat pentru @Ștefan60: 🙂
  Andreea Pora „Ponta a preluat inițiativa, dar asta doar cu ajutorul PNL și a președintelui Io­hannis”
  Ioana Ene Dogioiu: „Eu am inteles ca nu vrea fi presedinte jucator, ca nu va urma modelul Traian Basescu. Dar a nu fi jucator nu inseamna sa nu ai o linie coerenta si mai ales transparenta”.
  Da, Politeia nu-i America, deci aici se poate.

  c) nici Clemy nu se abțíne de la indicații pentru Iohannis: „Acum vine Maior si pluseaza cu ipoteza unei tragedii nationale. Pute de la 1 km si ptr astea ar trebui sa-si dea demisia sau Johannis sa iasa public si sa-i ceara sa paraseasca postul”.
  @Ștefan60 i-a aranjat pe politeieni cu tăcerea lui. 🙂

  Zic și eu ca prostul: Lăsați-l pe Iohannis în pace! Știe el ce are de făcut în România lucrului bine zăcut, cu siguranță numai el știe dacă și când să iasă public, înainte sau după echinocțiu. 🙂
  Tot atunci va ieși la medierea între CCR și SRI, nu vă mai faceți griji!

  Ne-am împotmolit la curățenia de pe Politeia, dar ne scoate @Ștefan60 din încurcătura asta, nu de alta, ca s-o luăm pe arătură în ordinea înșiruită, c-avem multe de curățit până la liniștea generală de la capătul șirului, începută de un prost din Grădină. 🙂

  Apreciază

 • 20. noradamian  |  25 ianuarie 2015 la 22:32

  Bsk, salut! e bine că se discută despre atitudinea si greselile dlui. WKI chiar dacă dl Stefan ar pune, dac-ar putea, plăcuța cu „verboten” Înțeleg că dl Stefan încurajat de unii susținători de pe Politeia si-a adus un of de-a lui de acolo si aici (unde nu e destulă disciplină 🙂 ) L-a adus, i l-am pus înapoi în brațe să-l ducă înapoi să-l documenteze mai bine. Ori direct în America 🙂

  Apreciază

 • 21. Cristian  |  25 ianuarie 2015 la 22:40

  Subscriu 100 la suta celor scrise si gandite, atat de maiastru, de distinsul domn Ilie Basca !

  A-i cere socoteala Presedintelui Iohannis acum dovedeste o lipsa totala de rabdare, inadecvare la noul stil si o lipsa totala de curtoazie , ca sa nu spun mai rau…

  Tot ceea ce i se inputa aici domnului Presedinte are aceleasi caracteristici pesedisto- anteniste, prin generalizari de neacceptat…

  S-o spunem direct : lumea nu are incredere in tovarasul Mihalache, in rest, daca nu cuoasteti fisele personale ale consilierilor Presedintelui, ale agendei Domniei sale, mai bine ne abtinem…

  Generalitatile si acuzele oarbe apartin epocilor pesedisto-useliste, haideti sa redevenim pragmatici, sa stim ce sa cerem , nu sa ne erijam in ayatolahi, ma scuzati, ca madam Mungiu Pippidi… 🙂

  Apreciază

 • 22. noradamian  |  25 ianuarie 2015 la 22:42

  Eu n-am înțeles chiar asta, ba aș zice dimpotrivă! Bsk are felul lui de a ironiza 😀

  Apreciază

 • 23. Bască ilie  |  25 ianuarie 2015 la 22:52

  Nora, ai înțeles 100%.
  Sunt mândru că nu-s singurul român pornit cu curățenia.
  Dacă nu apărea @Ștefan60, zăceam în singurătatea mea. 🙂
  De-acum înainte, Iohannis va veghea și va înghiți liniștit la micul dejun, prânz și seara, concentrat numai la treburile mari ale țării în postul negru al tăcerii, exclamând azi prima dată:
  „Uf, m-am eliberat de tortura psihică practicată de Nora Damian și Bască ilie din Grădină. De-acum șirul neastâmpăraților e aproape inexistent” 🙂

  Apreciază

 • 24. noradamian  |  25 ianuarie 2015 la 22:59

  Multzam, Bsk 🙂

  Apreciază

 • 25. Bască ilie  |  25 ianuarie 2015 la 23:00

  Destui duși cu pleșu. 🙂

  Apreciază

 • 26. noradamian  |  25 ianuarie 2015 la 23:11

  Bsk, nu-i voie, că nu le place „ayatolahilor”! Lor le place linistea din baltă. Ca lui Stefan! I-auzi aici probă de microfon cu kafiya și barbă: 🙂
  „Generalitatile si acuzele oarbe apartin epocilor pesedisto-useliste, haideti sa redevenim pragmatici, sa stim ce sa cerem , nu sa ne erijam in ayatolahi, ma scuzati, ca madam Mungiu Pippidi…”

  Apreciază

 • 27. noradamian  |  25 ianuarie 2015 la 23:47

  Apreciază

 • 28. Bască ilie  |  26 ianuarie 2015 la 00:37

  Ehe, ce vremuri europarlamentare au trecut și le-am pierdut, când se strofoca soldatul intelectualității din coate electorale pro Forzza Civică și alegerea lui MRU, pentru că, vorba adevărului absolut al lui pleșu, „nu ne va face de râs în parlamentul european” 🙂 , lăcașul din care MRU își anunțase răspicat renunțarea din capul locului, în favoarea candidaturii la prezidențiale și respectiv a funcției de președinte al României după 21 dec 2014.

  Tot vorba lui pleșu, recentă, n-a fost să fie. 🙂
  De-atunci soldatul pleșu își caută vatra luminoasă și îi scuipă pe alegătorii vinovați de eșecul indicațiilor lui prețioase, nebăgate în seamă. Macoviștii, bată-i vina!, l-au pricopsit cu sechele electorale pentru și după alegerile prezidențiale! 🙂

  Eu am motive să cred în vechimea sechelelor lui Pleșu, cel puțin de când a demisionat din funcția de consilier prezidențial, mai 2005, agravate după ce Evz ( nov 2009) a cerut de la CNSAS să se cerceteze trecutul de colaborator/informator DIE al soției sale- Pleșu (Petrulian) Lăcrămioara Maria Catrinel- act scos în chinurile facerii, alb din negru, abia la echinocțiul din primăvara 2011.
  Inspirat din folclor – „cine-a pus cârciuma-n drum” – plesu si-a găsit răspunsul la întrebarea (probabil retorică 🙂 :
  „Cine-a pus dosarul nevestei mele la CNSAS?” 🙂

  Scria cândva (oare când ?) despre pirat: „Când eram acolo, când aveam întâlniri mă prezenta în felul următor: „El e domnul Pleşu. E un geniu!” Era atâta băşcălie în această manieră de prezentare…”

  Motivat ca niciodată, eseistul a devenit geniul băscăliei intelectural-electorale. A primit de la pirat un premiu decent: ultimul avertisment (oare când?)

  TB (august 2011) : „Văd ca domnul Pleşu a facut o preocupare aproape zilnică legată de mine. Nu aş vrea să spun public lucruri care să nu-i placă domnului Pleşu despre cum l-am vazut eu ca şi consilier. Îl invit la decenţă. Este ultimul apel pe care îl mai fac la Andrei Pleşu”,

  După ultimul apel, au apărut și detaliile deconspirării în familie, ascunse sub preșul CNSAS. Ca să vezi!
  Bășcălia geniului nu a păzit primejdia adevărului din detaliile scoase la suprafață în 2012. Acum predă lecții politice geniale pentru macoviști ratați și pupători răbdători pro-Iohannis.

  N-a fost să (ne) fie de folosință universală! 🙂

  PS. Art. 8 teza finală din Legea nr. 187/1999 interzicea alegerea în CNSAS.unui fost membru de partid (inclusiv PCR; eu aș zice, mai ales un PCR-ist n-are ce să caute printre dosarele compromițătoare 🙂 ).
  Moralistul pecerist Pleșu n-a avut nicio jenă să devină membru CNSAS (până în 2004).
  Mai încet cu sfaturile geniale la poponeața lui Iohannis!

  Apreciază

 • 29. Bască ilie  |  26 ianuarie 2015 la 01:14

  Alte declarații de pomină:
  Andrei Pleșu (sept 2014): „Traian Basescu ar putea fi considerat principalul vinovat pentru venirea lui Ponta la Cotroceni”
  -N-a fost să fie! 🙂
  *
  În urma cinei din 13 Septembrie 2006, la care au participat: Președintele Traian Băsescu, Andrei Pleșu, Mircea Dinescu și Adriana Săftoiu (consilier prezidential), Dinescu a declarat:
  „A fost o întîlnire prin care am vrut să întărim împăcarea noastră. Și eu, și Andrei (Pleșu) ne-am împăcat cu Președintele. Dușmanii comuni sînt prea solidari și prea obraznici pentru ca noi să continuăm să ne dam la gioale“.

  Oare de ce geniul Pleșu s-a mai căciulit umilitor la cina cea de taină cu piratul?
  -Ca să se păzească mai bine. 🙂

  Cererea Evz sus-menționată, depusă la CNSAS, a apărut la câteva săptămâni după ce Traian Băsescu i-a tăiat microfonul lui Dinescu pe scena electorală din 7 nov 2009.

  În decembrie 2011, Pleșu moralist își trata bătrânețea conjugală și sărbătorile de iarnă cu amanta de vreme bună și cu alternanța la putere.
  Nebunaticule! 🙂
  Filaje, foto:

  http://www.revistaciao.ro/andrei-plesu-a-petrecut-craciunul-cu-amanta_27166.html

  Apreciază

 • 30. noradamian  |  26 ianuarie 2015 la 02:35

  Deh, „Minima moralia” pe-nțelesul tuturor. Așa se explică și admirația lui exagerată pentru politicieni scrobiți și falsi (mru, iohannis) și aprecierea pentru politețe da nu si pentru caracter… și peste toate, frica de scandal. Parcă-mi pare rău… 😦

  Apreciază

 • 31. Bască ilie  |  26 ianuarie 2015 la 03:52

  Pleșu, când era ministru de externe (între dec 1997- dec 1999), l-a numit pe MRU (1998) secretar de stat în ministerul afacerilor externe. Înainte de această primă lansare cu mâna moralității, MRU a organizat la Iași o conferință de presă și l-a pârât pe un ofițer SRI local, să-l știe tot târgul ieșilor, c-ar fi încercat să-l racoleze. Răsunetul conferinței celui mai cinstit incoruptibil l-a propulsat în liga mare a politicii preacur(t)aților.
  Era deja director SIE când fostul purtător de cuvânt al SRI (col. Nicolae Ulieru) s-a cerut la o comisie parlamentară SRI sau SIE ca să prezinte probe și indicii din care ar rezulta că MRU era agent al unui serviciu străin înainte de momentul acelei conferințe de presă din Iași; adică, printre altele, asta ar explica refuzul racolării la SRI, dar și soluția preferată de MRU: scandalului public răsunător.

  C-o fi una (autohtonă) sau alta (străină) la mijloc, întrebarea rămâne:
  nu poți să refuzi racolarea în tăcere, fără turnătoria trâmbițată?
  Sau oportunismul fără spectacol public dăunează grav credibilității?

  Apreciază

 • 32. Bască ilie  |  26 ianuarie 2015 la 04:10

  Alții mai curioși au întrebat de-a dreptul: de ce Mossădel nu recunoaște în cv că știe limba ebraică?
  Zic și eu: cu fesul pe bibilică, oare citește ca mâța-n calendar? 🙂
  *

  Apreciază

 • 33. Bască ilie  |  26 ianuarie 2015 la 05:04

  George Maior, în criză de isterie rațională:
  „Respect CCR, dar am dreptul să atac CCR, ţine de o logică elementară”

  Adică la prostimea desconsiderată ține logica falimentară:
  -Mi s-a pus pata de sus, deci exist deasupra tuturor,
  Respect, deci atac CCR. 🙂
  *
  http://www.flux24.ro/halucinant-seful-sri-suna-la-televiziuni-libertatea-de-expresie-sa-atac-ccr/

  Apreciază

 • 34. Bască ilie  |  26 ianuarie 2015 la 05:17

  Curaj, exprimați-vă recordul!
  – Câți sunteți la fel în primul rând? 🙂

  Apreciază

 • 35. Bască ilie  |  26 ianuarie 2015 la 05:35

  Instinctul animalic securist: frica victimelor stimulează ferocitatea abuzivă.
  Lipsa fricii descumpănește și transformă obiceiul feroce în isterie neputincioasă.

  Apreciază

 • 36. racoltapetru6  |  26 ianuarie 2015 la 09:21

  Oare mint sondajele care spun că procentul de susținători ai lui Johannis a crescu la 70% după alegeri? Și n-a trecut decât o lună, cum bine zici. Ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi câștigat Ponta? Râuri de critici și nemulțumiri s-ar fi revărsat.

  Apreciază

 • 37. fini  |  26 ianuarie 2015 la 10:07

  Visul unei nopti de iarna pe ici, pe colo şi anume în punctele… esenţiale:

  „corupția e o amenințare la adresa securității naționale; ca atare, vreau s-o elimin, iar la sfârșitul mandatului meu să mai fie corupție pe ici, pe colo dar să dispară corupția generalizată care ne ține pe loc”.

  Apreciază

 • 38. fini  |  26 ianuarie 2015 la 10:17

  Tempo di „Hora Unirii”:

  Președintele a citit despre „puterea solidarității, a consensului care depășește interesele particulare” iar premierul (huiduit un pic) a declarat că „singurul nostru dușman e dezbinarea”. A ilustrat imediat: „văd că noul PNL – începe să semene cu vechiul PDL, numai scandal, marca Băsescu; eu aș dori mai puțin scandal”. 😛

  In galopul sau atelajul eterogen ridica norisori de praf unionist in ochii boborului.

  Apreciază

 • 39. Bască ilie  |  26 ianuarie 2015 la 10:46

  Sondajul încrederii nu-i totuna cu determinarea procentului de susținători.
  Suma procentelor de încredere în personalitățile menționate la un sondaj ajunge pe la 200-250%-300% (depinde de nr. personalităților)
  70% încredere în X include și alegătorii care dau pe-afară, adică n-ar vota cu X, ci cu Y, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri și-ar candida toate personalitățile cuprinse în sondaj (acei votanți închipuiți inutil în 70% au încredere foarte mare în Y și mare în X; n-au cum să voteze simultan pentru ambii; ar vota pentru X dacă n-ar mai candida Y sau dacă X s-ar califica într-un tur următor fără Y)

  Apreciază

 • 40. dora  |  26 ianuarie 2015 la 11:03

  Salve gradinari 🙂 si fara bombe,cel putin nu incendiare.
  @Nora,:) 🙂 ,dupa doar o luna de la instalarea noului lider la Cotroceni dezamagirile votantilor curg lant.Nimeni nu se astepta la minuni din prima clipa,dar dezamagitii de azi nu credeau in niciun caz la reinvierea odiosului „uslam.”.Si cu atat mai putin la „depunerea în aceeași pălărie a milioanelor lor de voturi”,cum bine zici,spre marea satisfactie a Pontanacului ce-si rade in barba ca,acum poate continua ,alaturi de javrele varaniste si Guiste” (de la Ghita,venind vorba) sarjele impotriva ex-presedintelui ,vinovatul -nu-i asa? -a tot raului din societatea romaneasca ,si nu numai,chiar a intregii planete.

  Apreciază

 • 41. Bască ilie  |  26 ianuarie 2015 la 11:04

  Procentajul de încredere este o fudulie fără utilitate concretă, un fel de apă de ploaie visată să ne spălăm pe cap cu ea numai dacă ne mănâncă scalpul. Deocamdată ne mănâncă numai încrederea. 🙂

  Apreciază

 • 42. Bască ilie  |  26 ianuarie 2015 la 11:22

  Depunerea în aceeași căciulă a voturilor din 16 noiembrie înseamnă invitație la spectacolul autismului , să aplaudăm laolaltă puterea unică în hora unirii, mândri că suntem în vid de opoziție. 🙂
  Puterea decide, opoziția nu se mai exprimă (de unde, cu ce?)
  Democrația autismului național evoluează în gol și muțenie.
  Zâmbește, mâine vom vorbi prin semne! 🙂

  Apreciază

 • 43. dora  |  26 ianuarie 2015 la 11:32

  Foarte bine,sa-i acordam un timp de gratie lui KWI de 100 zile.
  In acest timp ,ce se intampla cu tabara stangista pe care nu-i mai vrem la guvernare? Renaste ca pasarea Phoenix,se revigoreaza datorita girului dat de ce-l lasat sa mediteze?
  Intre timp,DNA lucreaza,SRI se umfla in pene si parlamentarii legifereaza doar pentru ei?

  Apreciază

 • 44. depemures  |  26 ianuarie 2015 la 11:34

  Buna dimineata 🙂 ,
  pana sa apuc sa zic ceva de noul presedinte ; vin vesti dinspre fostul presedinte….
  „Ponta, DU-TE-N MĂ-TA de GOLAN! RESPECTĂ-ŢI, cretinule, fostul preşedinte!
  Este incredibil unde a adus acest gunoi uman de Ponta România! Cum este posibil să umileşti în aşa hal pe un om care a condus ţara timp de 10 ani fiind ales democratic de milioane de români? Şi, mai ales, să faci asta încălcând legea. Tu nu vezi, idiotule, că nu te mai primeşte nimeni în Europa? Că mai eşti vedetă doar la Antena3? Nu vă ajunge că l-aţi suspendat de două ori aruncând, de fiecare dată, ţara în haos dezbinându-i pe români?

  România, ţara unde preşedintele a ajuns să-l someze cu judecata pe primul-ministru pentru ca legea să fie respectată! Şi ne mai mirăm că suntem priviţi ca nişte paria în occident!

  Fostul preşedinte Traian Băsescu a trimis Guvernului o plângere administrativă prealabilă în care avertizează că se va adresa instanţei judecătoreşti dacă nu i se acordă o locuinţă ca reşedinţă şi un cabinet de lucru, spunând că el a agreat cele două vile din Snagov propuse, dar nu a primit răspuns.”

  intreg materialul

  http://www.comisarul.ro/politic/ponta-du-te-n-ma-ta-de-golan!-respecta-%C5%A2i-cretinul_346502.html

  Apreciază

 • 45. luminita  |  26 ianuarie 2015 la 11:52

  depemures,
  pai, exact cele doua vile agreate de Basescu au fost imediat scoase din lista RAPPS, una cedata rapid unei organizatii, cealalta scoasa la vanzare.
  Gunoiponta l-a lasat pe Basescu cu ochii-n soare.
  Razbunare de magar.
  Ba si-a permis si sa declare ca Basescu ar fi un client cusurgiu, caruia nu-i convin
  celelalte locuinte ramase dupa hacuire, desi e evident ca acestea nu indeplinesc criteriile de securitate si paza obligatorii unui fost sef de stat.

  Apreciază

 • 46. noradamian  |  26 ianuarie 2015 la 12:07

  Ziua bună, prieteni! 🙂
  Petru,
  nu stiu cum e cu sondajele (a explicat Bsk mai sus niste subtilități) dar pot spune că dacă mâine s-ar repeta turul doi as pune stampila tot pe K, și tot din aceleasi motive. E teribil de neplăcut, totuși, să vezi un „campion” care și dac-ar concura singur ar iesi tot pe locul doi ( trei, patru, cinci, în scădere de la o zi la alta)

  Apreciază

 • 47. Bască ilie  |  26 ianuarie 2015 la 12:08

  Ghiciți afirmația falsă!
  1. Cel puțin în următoarele două decenii, alegerile parlamentare din România vor fi câștigate numai de partidele finanțate cu fonduri obținute din infracțiuni.

  2. Ipocrizia alegătorilor cinstiți se cunoaște din susținerea simultană a luptei împotriva corupției și a partidelor care mobilizează/fură/cumpără voturile (și implicit funcțiile) cu banii furați sau sponsorizați pentru garantarea corupției de recuperare a investiției electorale.

  3. Cine își dorește în România alegeri corecte – în competiții electorale oneste, organizate fără bani murdari, numai între formațiuni politice sfinte – va descoperi pe ce lume se află sau nu va mai descoperi nimic. 🙂

  Apreciază

 • 48. noradamian  |  26 ianuarie 2015 la 12:11

  Bsk,
  opoziția e la fel de activă, pe cât sunt gorghiu&blaga &comp de onesti, inteligenți, sinceri și dedicați binelui țării. și are sanse să asigure rotația acelorasi cadre în următorii ani. mai ales că pe partea dreaptă deja unii se bucură că mamutul uselist va asigura echilibrul multipartinic și pe mai departe 🙂

  Apreciază

 • 49. depemures  |  26 ianuarie 2015 la 12:15

  luminita 🙂 ,fara a mai pune la socoteala faptul ca presedintele reprezinta o problema de securitate nationala. Fereasca Domnul sa se intample ceva cu un fost sef de stat ,dintr-o tara UE si NATO !!!
  In acel articol este o excelenta remarca :
  „. Tu nu vezi, idiotule, că nu te mai primeşte nimeni în Europa? Că mai eşti vedetă doar la Antena3?” 😀
  La cum se comporta inclusiv si cu noul presedinte ,se pare ca vrea neaparat sa fie alungat cu suturi in fund.Mult nu mai trebuie sa se forteze ;Primirea de la Iasi ,a fost una decenta, sigur il asteapta si alte „dovezi de iubire”.
  Deja filozofeaza despre ce trebuie facut,privind la Grecia. Din nou si-a ales prost exemplu. Despre cum ar fi vrut sa ne facem parteneriate strategice cu chinejii ,vad ca a lasat-o mai moale.

  PONTA LASA-NE !!

  Apreciază

 • 50. noradamian  |  26 ianuarie 2015 la 12:21

  Fini,
  presedintele e lăudat pentru citește ce-i scriu consilierii lui- useliști ex-pucisti . Hora „solidarității” nu-i decât hora penelist-pesediste. Dacă ponta va fi dat jos de la guvernare- ( mai curând de ai lui, decât de moțiunea peneleului) va veni alt copilot cu care K se va înțelege și mai bine și tot pe tăcute. Useleul trăieste mai peste tot în țară chiar dacă „marele penele” a trecut în fața pesedeului lui ponta.

  Apreciază

 • 51. noradamian  |  26 ianuarie 2015 la 12:25

  Dora,
  eu aș vrea ca dosarul Flota s-ajungă la CEDO spre căpăcirea totală a nesfârșitelor manipulări anteniste din care s-au hrănit și încă se mai hrănesc, destui suspendaci și amărăsteni. Nu de mult, memoriul trimis la Cedo de avocații „nedreptățitului” bombo a fost aruncat acolo la coș. Desi a fost singurul care a renunțat la imunitate într-o vreme când politrucii țineau justiția în gheare și fabricau dosare, tot nu i-au putut veni de hac. Poate v-aduceți aminte de stenogramele în care rodica stănoiu, ministru al justiției, întreba în sedință PSD dac-ar fi bine „să-i redeschidă dosarul”… n-au îndrăznit, riscau să râdă iar de lucrătură, marinarul, în schimb l-au ținut tot timpul, mediatic, pe rol, si prostimea în ură… Între timp, ce să vezi, tocmai tartorul crescent, tata făcăturilor a înfundat pușcăria pe 10 ani…

  Apreciază

 • 52. noradamian  |  26 ianuarie 2015 la 12:30

  47, Bsk, toate-s adevărate. cu excepții care confirmă regula 🙂

  37, Fini, „la sfârșitul mandatului, nu se mai vorbi de corupție”! 🙂
  Indicații prețioase date de K exact corupților care-l susțin…
  Să ne amintim că de vremea directivelor-fumigene de acest fel pe care eram forțați să le înghițim în urmă cu vreo 25 și mai bine de ani…

  Apreciază

 • 53. Bască ilie  |  26 ianuarie 2015 la 12:31

  Dezideratul lui Ponta:
  Scapă-mă, Doamne, de repercusiuni la congresul PSD – ideal de organizat în zilele liniștii lui Iohannis – ca să scăpăm cu toții teferi și nevătămați cel puțin până în 2016! 🙂

  Apreciază

 • 54. Bască ilie  |  26 ianuarie 2015 la 12:33

  @Nora-52
  Așa m-am gândit și eu la @47. 🙂

  Apreciază

 • 55. noradamian  |  26 ianuarie 2015 la 12:36

  Luminița&Depemureș,

  Băsescu l-a păsuit pe micul escroc o lună! A asteptat crezând că se trezește. În tot acest timp, noul președinte „nu s-a amestecat” lucru perfect firesc știind că amândoi trăiesc politic din antibăsism. Fiecare în stilul lui, dar cu aceeasi intensitate a feelingului 🙂

  Apreciază

 • 56. dora  |  26 ianuarie 2015 la 12:56

  nora,51,daca va fi nevoie acolo se ajunge,la CEDO.
  Deocamdata e urgenta problema resedintei prezidentiale,mai sunt apr.30 de zile si nesimtitul premier ii face sicane lui Base.Daca era atat de ingrijorat de soarta persoanelor cu dizabilitati avea tot timpul din lume sa le ofere un loc de tratament,ca banuiesc nu poate fi vorba de o locuinta comuna tuturor.
  Imbecilitatea lui a mers pana acolo incat a ordonat scoaterea la licitatie a vilei care corespundea criteriilor de securitate si era agreata si de Base.

  Apreciază

 • 57. depemures  |  26 ianuarie 2015 la 12:57

  Anti basistii ,care inca tin la stat de drept , realizeaza in fiecare zi ca acest prim ministru trebuie inlaturat…. ieri. Acest personaj devine o data cu realizarea faptului ca ,timpul sau politic se apropie de sfarsit ,extrem,extrem de periculos. Are de partea sa o sleahta de slugi care vor face tot ce le cere pentru a ramane in functii ex.; Ciorbea.Si din pacate ,trebuie sa ne imbarbatam si sa zicem ca totusi la plecare Basescu a declarat (adresandu-se basistilor 😀 ) : NOI NE IUBIM TARA !
  Ce face KJ ? Asteapta sa treaca timpul si sa inceapa sesiunea Parlamentului.Pana atunci mai planuieste intalniri cu hotul hotilor ,care-i va mai susura la ureche ca ce destept si frumos este in comparatie cu Basescu. Si ma repet : suspendarea presedintelui nu este interzisa de lege,nici din 16 .noi.2014 incoace !

  Apreciază

 • 58. depemures  |  26 ianuarie 2015 la 13:16

  Un raspuns la gradul de ‘conses” atins ,ni-l va spune Presedintele dupa intalnirea cu partidele privitoare la numarul de parlamentari ,imunitati si votarea ,inclusiv in diaspora. Adica SPER 😀 ca domnul Presedinte ne va comunica ce s-a hotarat. Cu respectul cuvenit , si de aici ,ii reamintim Domnului Presedinte ca a fost un referendum , cu privire la acest subiect.Si ca asteptam sa fie pus in practica.
  Asa ca dragi gradinari ,numai maine nu-i poimaine si ne vom lamuri definitiv. Sper ca noi sa ne fi inselat!

  Apreciază

 • 59. luminita  |  26 ianuarie 2015 la 13:17

  @Basca,
  fara a intentiona sa deviez discutia,
  m-ar interesa punctul tau de vedere cu privire la recenta numire a lui Dudu Ionescu in functia de consilier al presedintelui Iohannis pe probleme de securitate.

  Apreciază

 • 60. Bască ilie  |  26 ianuarie 2015 la 13:20

  Hai SRI-ul lui Maior în aceiași parametri buni și nemaipomeniți, decretați (la Adevărul-live) de Iohannis din ochi și timpan!
  Surdo-muțenia prezidențială așteaptă tăvălugul (și) pentru PNL.
  Asta-i siguranța națională a românilor = tăvălugul vesel. 🙂

  Apreciază

 • 61. Bască ilie  |  26 ianuarie 2015 la 13:23

  @Lumi-59
  Dudu Ionescu = o lepră de siguranță rațională a leprozeriei politice, unsă cu toate alifiile acoperitoare.

  Apreciază

 • 62. noradamian  |  26 ianuarie 2015 la 13:30

  Dora,
  fiindcă toți prădătorii ăstia care au ajuns să-nfunde pușcăria înainte să se aleagă praful de țara asta, au socotit că după ce nu mai e la Cotroceni hărțuiala o să-i țină în rating, n-ar fi rău să le dea peste bot și CEDO. Altfel continuă lălăiala 🙂
  Zilele trecute i-am recomandat unuia să cerceteze de la A la Z istoria respectivă, că există surse autorizate suficiente, pentru cine vrea să afle adevărul nevaranizat…

  pentru mizeriile pe care continuă să i le facă expreședintelui în chestiunea locuinței la care are dreptul legal, ponta riscă să se-aleagă cu încă un dosar.

  Apreciază

 • 63. noradamian  |  26 ianuarie 2015 la 13:34

  Bsk, am dat linkul ieri, pentru cine nu stie istoria lui Dudu!… Încă un consilier din curtea PC-ului, după ce l-a slujit pe SOV.
  …normal că trebuie să fim îngăduitori cu providențialul K, să asteptăm în deplină muțenie, cel puțin vreo sută de zile… 🙂

  Apreciază

 • 64. noradamian  |  26 ianuarie 2015 la 13:46

  Sebastian Ghita, Mirela Palada, Victor Ponta susțin cu disperare legile Big Brother.
  plus:
  Prisăcariu: „Abia după ce toate aceste erori parlamentare au fost sancționate de Curtea Constituțională, ați ieșit la atac, în virtutea dreptului dumneavoastră democratic la liberă exprimare. Și ați găsit de cuviință că vinovați sînt judecătorii CCR care au constatat neconstituționalitatea unei legi, nu parlamentarii care au votat o lege neconstituțională.
  Ca să înțelegeți foarte clar, domnule Maior, ce ați făcut: este ca și cum ar fi fost atacat SRI pentru că a făcut rapoarte despre corupți, în loc să fie atacați corupții. Sau, dacă vă place mai mult acest exemplu, este ca și cum SRI ar fi atacat pentru că descoperă teroriști iar teroriștii ar fi lăsați să circule liberi și să facă acte de terorism”.
  http://prisacariu.ro/2015/01/26/seful-sri-stia-de-pe-5-noiembrie-ca-ponta-e-perdant-cum-s-a-sucit-maior/

  Apreciază

 • 65. luminita  |  26 ianuarie 2015 la 13:50

  @Basca,
  multumesc.
  Se daduse la fund in ultimii ani, nu mai citisem nici o stire despre el pana acum, cand l-a luat KI sub pulpana lui acoperitoare.

  Apreciază

 • 66. Bască ilie  |  26 ianuarie 2015 la 13:52

  @Nora-63
  Pe lângă traseismul PNȚCD- PC- PDL, Dudu Ionescu are grupa universală 001, adică nu contează din ce partid reintră în circuit, cu undă verde de la servicii (așa se explică și numirea lui cu întârziere ca viitor membru CSAT- agreat de servicii după negociere – dotat cu mucles de serviciu în grad de supraveghetor)
  S-a dovedit un înverșunat acoperitor al urmelor criminale de la revoluție pentru ascunderea adevărului și perpetuarea speciei.

  Apreciază

 • 67. Bască ilie  |  26 ianuarie 2015 la 13:59

  Dudu Ionescu reprezintă un indiciu solid al candidaturii lui Iohannis la scaunul prezidențial al învinșilor ratați, ocupat încă de Țapul Spășit. 🙂

  Apreciază

 • 68. depemures  |  26 ianuarie 2015 la 14:32

  R.I.P.

  Apreciază

 • 69. depemures  |  26 ianuarie 2015 la 14:35

  Demis Roussos a murit la vârsta de 68 de ani, în noaptea de sâmbătă spre duminică…..

  Apreciază

 • 70. Bască ilie  |  26 ianuarie 2015 la 14:42

  Se ceartă Sorina Matei, pe pagina ei de FB, cu Otilia Nuțu.
  Prima îl vede pe Daniel Morar un fel de pericol public în calitatea lui de Dumnezeu, pornit – feriți-vă! 🙂 -împotriva instituțiilor anticorupție, că prea s-a nimerit raportor decident al tuturor răutăților CCR.
  În plus, pune întrebări prostești, fără nicio legătură cu concluzia ei strecurată deja în ipoteză 🙂 : judecătorul CCR Daniel Morar decide de capul lui, de parcă ceilalți judecători ar fi hipnotizați de același domn scăpat pe post de Doamne-Doamne. 🙂

  Apreciază

 • 71. depemures  |  26 ianuarie 2015 la 14:46

  Acu si voi ..nora ,Basca .. ca Dudu …ca aia ,ca ailalta. Ce sa faca si Presedintele? Sa vedem daca Laurentiu-Mihai Stefan va supravietui .Si daca vroia KJ nu putea sa se inconjoare de atatia ……….multe puncte 🙂
  Si daca tot a plecat si Schultz la Atena sa-i duca felicitarea lui Hollande castigatorului ;iata ca cineva le spune ca apa rece nu imbata :
  Sub asistenta financiara a Uniunii Europene si FMI de la izbucnirea crizei datoriilor in 2010, Grecia a beneficiat pana acum de doua programe de imprumuturi in valoare cumulata de 240 de miliarde de euro. Pentru a beneficia insa de aceste credite, Grecia a trebuit sa puna in practica o politica dura de austeritate si o serie de reforme pe care Syriza vrea sa le modifice
  Grecia trebuie sa respecte reglementarile zonei euro si nu poate solicita un tratament special pentru datoria sa, dupa victoria stangii radicale in alegerile de duminica, a afirmat directorul general al Fondului Monetar International, Christine Lagarde, intr-un interviu acordat luni publicatiei ‘Le Monde’,
  Luni, Benoit Coeure, membru in Consiliul director al Bancii Centrale Europene, a avertizat ca BCE nu va lua parte la nicio reducere a datoriei Greciei.
  Normal ca si Ponta zice ca a inteles din rezultatele alegerilor din Grecia.
  Sa-si dea demisia ???

  Apreciază

 • 72. Bască ilie  |  26 ianuarie 2015 la 14:55

  Anticipez pentru diseară la B1TV o emisiune tragi-comică „Actualitatea românească”, de la ora 20, cu Sorina Matei în criză de identitate, cu simptome de îndreptare sub presiune spre mica spovedanie. 🙂

  Apreciază

 • 73. noradamian  |  26 ianuarie 2015 la 15:01

  A plecat Demis Roussos! Vocea cea mai cald evocatoare a luminii orizontului mediteranean! Dumnezeu să-l odihnească.

  Apreciază

 • 74. noradamian  |  26 ianuarie 2015 la 15:02

  Depemureș, drept grăiși! Ce să facă și el? N-are ce să facă, tre să fie ascultător: astea-s condițiile mandatului lui. Nici o numire, nici o luare de poziție și nici o tăcere, nu-i întâmplătoare. Și toate-s legate între ele cu un fir roșu tot mai greu de trecut cu vederea.

  Apreciază

 • 75. ovidiu  |  26 ianuarie 2015 la 16:09

  Bună seara tuturor,
  Mulțumesc Bsk pt. că m-ai dez-amăgit. Îl învinuisem in mintea mea pe Pirat pt. că nu știuse să păstreze un consilier ca Pleșu.
  Acu’ după ce mi l-ai arătat in toată splendoarea lui pleșuvă, mă-nchin cu două mâini.

  Apreciază

 • 76. Bască ilie  |  26 ianuarie 2015 la 16:50

  Salve, Ovidiu!
  Meritul meu în disputa pleșu-pirat e neglijabil. 🙂
  Pe mine m-a interesat tupeul lui pleșu de a-i modela pe macoviști cu ironii și insulte, la fel cum m-a deranjat la pirat calificarea macoviștilor în băsiști proști. (am susținut de nenumărate ori cât de neinspirată poate fi insultarea votanților pe seama opțiunii exprimate/declarate, indiferent de candidatul lor preferat).
  Dacă strecori pe google frazele selectate de mine, vei găsi articolele apărute la vremea lor și alte detalii ale răzbelului. De ex. Pleșu își plângea de milă din cauza tensiunii ridicate pe la 18 trecute fix. Nu i-a fost ușor să reziste la Cotroceni în stresul provocat cel puțin de una dintre cele două părți. 🙂 Mă îndoiesc că Pleșu și-ar recunoaște partea de contribuție.
  De ex. Sebastian Lăzăroiu s-a înțeles bine și durabil cu piratul, fiindcă a știut să-și adapteze comunicarea cu președintele la nivelul și în limitele care asigură continuitatea, fără aroganță și complexe de superioritate rătăcite în inutilitate. 🙂

  Apreciază

 • 77. Creanga  |  26 ianuarie 2015 la 17:32

  Ziua buna!
  Din solstitiu in echinoctiu, ciocul mic, e armistitiu! Abia dupa una suta zile, ne-apucam de luat pastille, pan’ atunci, il lasam sa o ia pe aratura, cu toti consilierii buni de gura.

  Apreciază

 • 78. Bască ilie  |  26 ianuarie 2015 la 17:33

  Nu mi se pare în regulă minimalizarea atacurilor la CCR, concertate de istericul Maior și acoliții lui, prin reducere subiectului la medierea din dealul Cotrocenilor între SRI(CSAT) și CCR sau la dreptul de exprimare isterică a nașului.
  Conflictul există, chiar dacă n-are cine să-l tranșeze. Un pericol suplimentar major ar fi scopul ascuns de insistența patologică a lui Maior și poate să escaladeze în găsirea mijloacelor, inclusiv prin campania mediatică de discreditare a CCR. Un exemplu de scop nobil: justificarea unei revizuiri a Constituției, în sensul schimbării structurii și poziției CCR (modificarea nr de judecători, a modalităților de numire, alte chestiuni procedurale care să restabilească supremația parlamentului șa).

  Apreciază

 • 79. Bască ilie  |  26 ianuarie 2015 la 17:49

  Numai majorarea numărului de judecători CCR ar face posibilă o infuzie de judecători noi, în stare să anihileze puterea de decizie a celor aflați în funcție. Propaganda în favoarea revizuirii și forma deja simplificată de aprobare a referendumului cu prezența de minim 30% sunt flori la ureche pentru useleala tacită.

  Apreciază

 • 80. Bască ilie  |  26 ianuarie 2015 la 18:16

  Greblă nu demisionează și a intrat în concediu de odihnă.
  Dacă DNA-ul nu-l trimite în judecată până la vară, când ceilalți judecători vor fi în concediu, în grup organizat 🙂 , ne vom mândri cu judecata unui judecător în sezonul estival, rămas singur responsabil la dat cu grebla prin curte, fără ședințe de lucru în cădire. 🙂

  Apreciază

 • 81. Creanga  |  26 ianuarie 2015 la 18:54

  Nu inteleg turceste, dar cred ca nu este dudul nostru:

  Apreciază

 • 82. Bască ilie  |  26 ianuarie 2015 la 19:03

  Atitudinea sfidătoare și provocatoare a șefului SRI denotă încrederea acestuia în statutul lui actual: supra-puternic de neînlocuit. Majoritatea parlamentară blochează cu ușurință orice propunere de numire a unui alt director SRI, or Maior mai beneficiază de parametrii grozavi ai SRI, inventați de Iohannis, și de puterea eufemistică a informației, ca să nu folosesc cuvinte din familia șantajiștilor profesioniști. 🙂
  La B1, Dan Andronic nu mai contenea să asocieze SRI-ul cu toate dosarele instrumentate de DNA; amnezia ciudaților din presa comandată nu le permite să-ți amintească de declarația Laurei Koveși din 26 nov 2014:

  “Deși există o percepție referitoare la creșterea implicării SRI în activitatea DNA, am constatat că în acest an doar 17% din dosarele înregistrate au avut la bază o sesizare din oficiu pe baza informațiilor din mass media, a anchetelor jurnalistice sau primite de la serviciile de informații, spre deosebire de anul 2010, când 19% din dosare au avut la bază această modalitate de sesizare”

  SRI + presă = max 17% din sesizările înregistrate la DNA în 2014.
  SRI fără presă < 17% ( probabil vreo 10-12%); e plină presa aservită SRI-lui de lozinca mincinoasă, servită des și obraznic:
  Niciun dosar al DNA fără SRI!
  S-a lucrat mult și cu tupeu la imaginea asta falsă.

  Apreciază

 • 83. dora  |  26 ianuarie 2015 la 19:10

  depemures,:) ai fost inspirat,68,am revenit in gradina cu acelasi gand.

  Apreciază

 • 84. Bască ilie  |  26 ianuarie 2015 la 20:12

  Ioi, vorbește, vorbește! 🙂

  „Iohannis: Sanctiunile impotriva Rusiei trebuie intensificate daca Moscova nu participa „credibil” la gasirea unei solutii politice a conflictului din estul Ucrainei”

  Apreciază

 • 85. noradamian  |  26 ianuarie 2015 la 21:51

  Seara bună! 🙂
  Crengulin, 77, tăvălugul pnl&psd netezește drumul patriei spre viitor. Un viitor liniștit și mult mai tăcut…

  Apreciază

 • 86. noradamian  |  26 ianuarie 2015 la 21:52

  Bsk. cu ieșirile necontrolate din zilele astea, Maior își cam face țăndări imaginea construită cu greu și cu tupeu 🙂

  Apreciază

 • 87. noradamian  |  26 ianuarie 2015 la 22:10

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 88. theo  |  26 ianuarie 2015 la 22:17

  bunä,
  cat de nemernic este Ponta si cum il umileste pe Bäsescu
  GOLANUL asta se pare stä mai bine in scaunul de premier,
  de cand a venit J. este o nerusinare ce se petrece.
  a repartizat si o casä unde stä fosta nevastä a lui Roman,
  cu subsol inundat si acoperisul stricat.
  PONTA, este un vagabond.

  Apreciază

 • 89. noradamian  |  26 ianuarie 2015 la 22:52

  Theo, salut, absolut de acord! În mod normal președintele KI ar trebui să intervină. Uite ce spune și Cristoiu:
  „Îi va cere Președintele Klaus Iohannis premierului Victor Ponta să pună capăt șicanării fostului Președinte în chestiunea casei?
  Cum ar fi arătat România dacă iresponsabilul vesel Victor Ponta ajungea președinte?
  Un răspuns ni-l dă marea golănie numită șicanarea lui Traian Băsescu în chestiunea casei. Din cîte se știe, Legea îi cere Primului Ginerică al Țării să-i acorde o casă fostului președinte al Republicii.
  Casele dintre care ar trebui dată una lui Traian Băsescu nu sunt proprietatea Famigliei Ponta.

  Un om normal s-ar grăbi să rezolve în chip corect și civilizat problema casei fostului Președinte.
  Victor Ponta nu e însă un om normal…”

  Apreciază

 • 90. theo  |  26 ianuarie 2015 la 23:06

  imi este fricä, Ponta procedeazä cu toate serviciile si
  institutziile ca find propietätrzile sale. este grav, de fapt
  asta este calitatea omului.

  Apreciază

 • 91. Bască ilie  |  26 ianuarie 2015 la 23:15

  Somn ușor!
  Timpul le aranjează pe toate.
  *

  Apreciază

 • 92. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 00:01

  Stelian Negrea:
  *
  Ofensiva mediatica a sefului SRI, George Maior, disperat ca-i cad legile Big Brother la CCR ca popicele pentru ca nu ofera garantii reale impotriva abuzurilor ne arata dimensiunea reala a personajului. Omul isi da interviu la TV – oare cel care-i lua interviul era un ofiter acoperit din presa despre care nu vom afla niciodata? – cu un zambet de golanas si cu privire gales-autoritarista in care ne anunta sugubat ca exista ofiteri acoperiti in presa pentru ca legea evident nu interzice si ca acestia se ocupa de tot felul de chestii legate de securitatea nationala. Dar culmea SRI nu are ofiteri acoperiti in Parlament si in Justitie acolo unde legea ii interzice dar unde este decizia, deci unde ar avea nevoie de 10 ori mai mult. Comprende? In rest poate ne spune un psiholog ce inseamna cand cineva isi tine pe birou o poza cu propria persoana ca eu stiam ca pe biroul de la munca se tin poze cu familia, catei, pisici, amante etc Inca doua interviuri si or sa apara la suprafata caracterul complet pe care nu l-am intuit pana acum tocmai ca lucra la un serviciu secret, ferit de ochii opiniei publice.
  *
  https://www.facebook.com/stelian.negrea?fref=tl_fr_box&pnref=lhc.friends

  Apreciază

 • 93. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 00:27

  „In rest poate ne spune un psiholog ce inseamna cand cineva isi tine pe birou o poza cu propria persoana”

  Maior nu-i de căutat psiholog, ci la psihiatru. 🙂

  Narcisism – tulburare de personalitate.
  – nevoie excesiva de admiratie constanta de la altii, o lipsa de empatie pentru altii, care are un debut la maturitate timpurie si apare in contexte diferite, si pentru ca o persoana sa fie narcisista, trebuie sa se incadreze cel putin in cinci dintre urmatoarele descrieri:

  – El sau ea are un sentiment grandios de auto-importanta (crede ca are multe realizari exagerate si cere sa fie considerate superioare si crezute fara dovezi reale).
  – El sau ea traieste intr-o lume de vis, de succes exceptional, puterea, frumusetea, geniul, sau iubirea perfecta.
  – El sau ea se crede ca e special, sau privilegiat, si ca el sau ea poate fi inteles numai de catre alte persoane speciale sau de inalta stare.
  – El sau ea cere cantitati excesive de lauda sau admiratie de la altii.
  – El sau ea se simte indreptatit sa fie respectat automat, sau sa primeasca tratament favorabil de la altii.
  – El sau ea are o atitudine de exploatare fata de altii si profita de acestia.
  – El sau ea este lipsit de empatie si nu se recunoaste sau se identifica cu sentimentele altora.
  – El sau ea este frecvent invidios pe altii sau crede ca altii sunt invidiosi pe el sau ea.
  – El sau ea este frecvent arogant.

  „Ei petrec ore si ore in fata unei oglinzi și au poze cu ei înșiși în fiecare camera. Uneori, acestia se excita sau chiar se masturbeaza cand se observa pe sine înșiși”.
  *
  http://www.cursuriauto.ro/afla-daca-esti-narcisist-227.html

  Apreciază

 • 94. theo  |  27 ianuarie 2015 la 09:49

  bunä,
  i s-a urcat la cap nasului, dar nici cu finul nu-mi este rusine,
  o haitä de arogantzi , pusi pe präduit:

  Apreciază

 • 95. theo  |  27 ianuarie 2015 la 10:24

  alt gunoi rämane in puscärie-varanul, supäratzi???

  Apreciază

 • 96. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 10:40

  Saluttare!
  Sorina Matei a luat-o la vale, pe arătură, anti-Morar: Morar greșește, Morar nu-i D-zeu, Morar conduce de fapt CCR, Morar își demolează statuia.

  Aseară la B1 a mers tot pe linia asta.
  Mica spovedanie dă semne de creștere ușoară. 🙂
  Colaboratorul la nevoie se cunoaște.
  *
  http://sorinamatei.blogspot.ro/2015/01/cand-daniel-morar-si-daramat-singur.html

  Apreciază

 • 97. noradamian  |  27 ianuarie 2015 la 10:45

  Ziua bună! 🙂

  Reacția răniților și a familiilor martirilor revoluției din Timișoara la noua nominalizare de la Cotroceni. Oare, măcar ei, vor fi luați în seamă??

  http://www.contributors.ro/societatelife/ranitii-si-familiile-indoliate-din-revolutie-protesteaza-fata-de-preconizata-numire-a-lui-constantin-dudu-ionescu-in-functia-de-consilier-prezidential/?cfcc

  Apreciază

 • 98. noradamian  |  27 ianuarie 2015 la 10:51

  Am citit articolul Sorinei Matei (emisiunea n-o văzusem). Contradictoriu. Straniu! Plus că din text răzbate și oarecare narcisism. împrumutat probabil, de la Maior

  Apreciază

 • 99. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 11:06

  Ghici ghicitoarea mea! Cu mai multe soluții corecte, nominale. 🙂

  A apărut în spațiul virtual meseriașul nou: baghetarul.
  Mica publicitate virtuală:
  „Baghetar, baghetez cu bagheta de consultanță, expertiză și analiză. Caută-mă, sunt fierbinte! Aștept provincia, dar prefer capitala zonă centrală a puterii, pâ lângă politici de stat, pă la tv-uri, tocșouri, în loc de muncă, un loc de șuncă, pupici dulci!
  PS. Am mai încercat pe lângă partidulețe în devenire. Săraci lipiți!”

  Apreciază

 • 100. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 11:19

  Indicii. 🙂
  Baghetarul indică indicații:
  „Vedeți-vă de partidulețețe voastre, nu mai criticați Iohanusul! Acolo mă dau eu mai nou cu bagheta magică, hocus-pocus la pupatus!”

  Apreciază

 • 101. theo  |  27 ianuarie 2015 la 11:34

  cu vocea ei pitzigäiatä Sorina M, se contrazice f. des,
  uneori am inpresia a trece si pe alt „mal” , naiba stie cine
  si care este sub acoperire, ce interese si cui.

  Apreciază

 • 102. noradamian  |  27 ianuarie 2015 la 11:37

  „Baghetarul” își dă singur peste degete! O fi având motive existențiale, că de convins nu-i convinge decât pe cei câțiva gata convinși 🙂

  Apreciază

 • 103. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 11:40

  În loc de carte de vizită și cv, baghetarul magic își caută noul loc de șuncă prin folosirea obsesivă a unor cuvinte sfinte, de auto-recomandare: expertiză, analiză, analist, consultanță, competență.

  Apreciază

 • 104. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 11:42

  Bineînțeles, postează postări cu postulate de viziune în postul mare. 🙂

  Apreciază

 • 105. theo  |  27 ianuarie 2015 la 11:57

  sä facä un calendar cu postärile lui postulare, parcä sunä cunoscut.

  Apreciază

 • 106. depemures  |  27 ianuarie 2015 la 12:13

  Bine v-am gasit 🙂
  D-l Maior se crede pe cai mari si greseste profund. Imaginea si credibilitatea lui Morar se afla la ani lumina distanta ,inclusiv de a lui Maior.A devenit d-l Maior mai limbut ,dupa reconfirmarea Cotrceniului; aici trebuie remarcat faptul ca d-l Maior a mentionat doar suspendarile ca si crize cu risc pentru siguranta statului;fara a se referi si la atacurile la statul de drept.Si acest fapt ar contribui ,dpmdv la inlaturarea d-lui Maior din functie.Dezinformare prin omitere. Altfel,boala lunga ,moarte sigura…
  Revenind la nesimtirea si tupeul de geambas al primului ministru ,raman la parerea ca fostul presedinte nu-i va ramane dator. Nu l-as mai recunoaste.Posibil ca sa depuna o plangere la PG pentru atac la statul de drept si incalcarea grava a Constiutiei ,si asta cu certitudine sper sa o faca.Avand in vedere gravitatea faptelor , nu ar trebui ingropate (si) evenimentele din 2012.

  Apropo de „consens” actual ; iata cum il vede Tudor Chirila :

  „”Imi provoaca o stare de greata imaginile cu presedintele Iohannis si Ponta zambind impreuna la sarbatoarea Micii Uniri.
  Trebuie sa fii dintr-un aluat cu totul special (n-as vrea nici macar sa-l miros) ca sa poti lasa cu atata usurinta in spate mizerabila campanie din noiembrie. Ca si cum Ponta n-ar fi improscat cu noroi, ca si cum Iohannis n-ar fi fost murdarit. Cine a zis ca e usor sa fii politician? E nevoie de obraz gros de tot. Imi ramane speranta din ce in ce mai palida ca Iohannis isi va va respecta promisiunile facute electoratului. Stiu, sunt idealist. Ma duc sa-mi caut un antivomitiv.”, e mesajul lui Chirilă.

  Apreciază

 • 107. depemures  |  27 ianuarie 2015 la 12:15

  Si iata un motiv de plansete si priveghi diseara la A3 :

  Dan Voiculescu a pierdut si ultima cale de atac impotriva condamnarii la 10 ani de inchisoare: Inalta Curte a respins recursul in casatie
  http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-19212155-dan-voiculescu-pierdut-ultima-cale-atac-impotriva-condamnarii-10-ani-inchisoare-inalta-curte-respins-recursul-casatie.htm

  Apreciază

 • 108. noradamian  |  27 ianuarie 2015 la 12:20

  Depemureș, salut!

  Orice intoxicație are o explicație. Înclin să cred că despre asta e vorba:

  http://www.evz.ro/judecatorul-ccr-daniel-morar-aratat-cu-degetul-pentru-ca-demoleaza-institutiile-anticoruptie.html

  Apreciază

 • 109. noradamian  |  27 ianuarie 2015 la 12:22

  La obrăzniciile pe care și le permite, cu tăcerea complice a președintelui, domnu’ Goe ar putea o ordonanță de anulare a legii care-l obligă să-i aprobe o locuință ex-președintelui. Oricum, cu asta se mai pune o cărămidă la „politica altfel”

  Tudor Chirilă reacționează ca orice om care nu suportă fariseismul.

  Apreciază

 • 110. noradamian  |  27 ianuarie 2015 la 12:32

  Varanul se mai poate adresa pretenului arafat, alinei gorghiu&sică , comandamentului „pompieri”, asociației pușcăriașilor ascultători, patriarhului ( contraplată, desigur)…

  Apreciază

 • 111. depemures  |  27 ianuarie 2015 la 12:42

  nora 🙂 , prea s-a agitat Sorina Matei ,prea vroia sa arate boborului ca Morar este de vina .Serviciile ar trebui sa-si aleaga mai bine acoperitii … 😀 😀 .Pe multi ii doare ca Morar este la CCR.
  Serviciile ar trebui sa-si aleaga mai bine acoperitii … 😀 :D,

  Apreciază

 • 112. depemures  |  27 ianuarie 2015 la 12:48

  TUDOR CHIRILA

  Apreciază

 • 113. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 12:56

  Campania de discreditare a CCR, cu Daniel Morar trântit la gazeta de perete, cu pres(t)atori de nădejde se ține.
  Chestie de compensare, ca la legea compensației.
  „Dacă nu dai tu ce vreau eu, îți tai indemnizația de acoperit și te fac liber ca Turcescu!” 🙂

  Apreciază

 • 114. noradamian  |  27 ianuarie 2015 la 13:01

  Depemureș, Sorina s-a deconspirat singură. Încep să înțeleg de ce, cu toate că vocea pițigăiată, neplăcută urechilor și obositoare n-o recomandă deloc pentru tocșouri, e un fel de emblemă a B1-ului

  Apreciază

 • 115. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 13:06

  Doamnelor și domnilor,
  Presa Sorinei Matei îmbătrânește frumos. 🙂

  Apreciază

 • 116. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 13:07

  Piratul știa de ce. 🙂

  Apreciază

 • 117. depemures  |  27 ianuarie 2015 la 13:08

  MAIOR GEORGE si-a prezentat demisia !!

  Apreciază

 • 118. noradamian  |  27 ianuarie 2015 la 13:10

  Bsk, îmi amintesc că în mesajul acela neobisnuit de patetic în care Turcescu s-a descoperit singur, i s-a adresat cu oarecare insistență Sorinei de parcă ar fi vrut s-o vadă mărturisind că aparține tagmei infiltraților.

  Apreciază

 • 119. noradamian  |  27 ianuarie 2015 la 13:11

  Depemureș, wow! Îl asteaptă alte lucruri mărețe de făcut ? 🙂

  Apreciază

 • 120. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 13:15

  Piratul știa că n-are voie să vorbească.
  Avea voie s-o determine să se dea în marea spovedanie. 30.10.2014:
  *
  Traian Băsescu a lansat un atac la adresa jurnalistei Sorina Matei! Băsescu i-a transmis că ”poate se mai gandeste ce i-a spus Robert Turcescu in emisiunea de pomina”. Concret, în emisiunea în care Robert Turcescu a recunoscut că a fost ofițer acoperit, i-a cerut Sorinei Matei să îl urmeze și să recunoască, lăsând de înțeles că și ea ar fi agent sub acoperire. Chiar de atunci Matei a spus că nu are ce să recunoască.
  *
  http://www.stiripesurse.ro/traian-basescu-o-acuza-pe-sorina-matei-ca-ar-fi-ofi-er-acoperit-reac-ia-jurnalistei_937559.html

  Apreciază

 • 121. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 13:17

  O, ce veste rușinoasă!
  Masturbel și-a făcut-o cu mâna lui.

  Apreciază

 • 122. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 13:22

  Mai glumim, dar Maior, cu persistența lui narcisistă, prea își intrase în mână. 🙂

  Apreciază

 • 123. depemures  |  27 ianuarie 2015 la 13:26

  De abia acum incepe sa fie interesant. Nu cumva demisia a fost fortata ,tocmai prin aceste declaratii pentru un alt post ,sa zicem prim ministru ?
  Zic ,nu dau cu paru 😀

  Apreciază

 • 124. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 13:26

  Și-n piața publică. Rușinos!
  În sfârșit, s-a eliberat. Acum răsuflă ușurat. 🙂

  Apreciază

 • 125. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 13:28

  Cine n-a înțeles unde bătea Maior cu demisia pregătitoare de premier?
  Zic și eu, nu dau cu parul. 🙂

  Apreciază

 • 126. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 13:33

  Presa comandată a rămas fără obiectul muncii sub acoperire și va face ciocul mic sau se nărăvește după ce își schimbă doar părul șefului?

  Apreciază

 • 127. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 13:35

  Nora,
  Un ceas mai am de dăruit
  Și iar mă las de nărăvit. 🙂

  Apreciază

 • 128. luminita  |  27 ianuarie 2015 la 13:45

  Hai, ca-i tare, Maior a demisionat.

  Apreciază

 • 129. luminita  |  27 ianuarie 2015 la 13:52

  Pana se va decide Iohannis pe cine numeste, MRU e in palpitatii.

  Apreciază

 • 130. noradamian  |  27 ianuarie 2015 la 14:12

  În campanie ponta s-a lăudat că-l pune premier dac-ajunge președinte și Maior n-a negat. Individul a colaborat bine cu DNA la pescuirea corupților, asta până n-a ajuns DNA-ul și la matrapazlâcurile sereiștilor (bunului lui prieten Ghiță și alții) Abia atunci și-a pierdut uzul rațiunii și a-ncercat prostește, să-și impună legile BigBrother peste capul CCR.

  Posibil s-ajungă președinte pesede ( că tot n-aveau pe cine pune) și, în calitatea asta, să fie propus ca premier din partea partidului (că moțiunea penele e de formă și oricum pică)

  Apreciază

 • 131. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 14:13

  Cu prestația recentă, Maior a reușit să înflorească imaginea succesorului său, indiferent cine va fi. 🙂

  Apreciază

 • 132. noradamian  |  27 ianuarie 2015 la 14:15

  Lumi, cred că Mru exersează cu și mai mult zel, programul personal de contorsionist ca s-apuce la postul râvnit 🙂

  Apreciază

 • 133. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 14:15

  @130
  Plauzibil.

  Apreciază

 • 134. luminita  |  27 ianuarie 2015 la 14:23

  …poate-l numeste KI pe dudu, ca tot e proaspat fezandat . 😉 .

  Apreciază

 • 135. noradamian  |  27 ianuarie 2015 la 14:26

  Despre Maior și servicii, și aici:

  http://www.incentru.ro/maior-la-cald/

  Apreciază

 • 136. noradamian  |  27 ianuarie 2015 la 14:31

  Lumi, în seria numirilor deconsilieri prezidențiali, Dudu e o piesă compatibilă 🙂 probabil numirile astea fac parte din „fișa postului”. aia ascunsă, care iese treptat la iveală. la-nceput nu te gândești, dar când „greșelile” au acelasi numitor comun, parcă nu-s întâmplătoare.

  Apreciază

 • 137. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 14:41

  După recenta recunoaștere a acoperiților din presă, m-a mirat amploarea acuzațiilor împotriva lui Maior pe acest subiect.
  Maior a mai declarat asta anterior; atunci m-am mirat de lipsa reacțiilor. 🙂

  Apreciază

 • 138. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 14:52

  Demisia lui Maior, bucuria useliștilor!
  Turcescu, FB:
  „Deci, cine va face primul propunerea cu Maior prim-ministru si guvern de larga uniune? Asa, pentru interesul national, cum ar zice nea’ Gabi Oprea”

  https://www.facebook.com/turcescu

  Apreciază

 • 139. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 14:57

  Plutește cumva un aer de DNA, deasupra capului lui Ponta?

  Apreciază

 • 140. depemures  |  27 ianuarie 2015 la 14:57

  Articolul la care ne duce linkul norei 🙂 de la 14.26 , sustine ceea ce si eu am afirmat cu juma de gura. Maior prim ministru.
  Oricum va primi un post pe masura.Bietul Johannis 😀 iar este in dilema : Predoiu sau Johannis ?
  Greu . Ejacularea 😀 plagyatorului cu suturi in fund si constructia unei stangi europene ( engleze as vrea eu ) 😦

  Apreciază

 • 141. depemures  |  27 ianuarie 2015 la 14:58

  randul 4 ,corect :Predoiu sau Maior ,

  Apreciază

 • 142. noradamian  |  27 ianuarie 2015 la 15:06

  De pe feisbuc: „O postare a lui Daniel Fenechiu mă duce cu gândul la bancurile alea cu o veste bună și una proastă: Dan Mihalache ar putea pleca de la Cotroceni, dar ar putea ajunge director SRI. Să mor eu dacă știu care ar fi vestea bună și care vestea proastă!”

  mai devreme era doar o bănuială, acum a trecut de faza de ipoteză: maior va fi noul șef psd. partidul nu se mai rupe și poate asigura în continuare sefia la guvernare în locul lui plagy. cu securistul maior președinte peste partidul mafioților și premier în locul lui ponta, politica nu va fi deloc altfel…

  Apreciază

 • 143. noradamian  |  27 ianuarie 2015 la 15:08

  postarea nasului e de ieri. știa că maior e out.

  http://www.nasul.tv/2015/01/26/insecuritatea-lui-george-maior/

  Apreciază

 • 144. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 15:09

  De ieri:
  „(In)securitatea lui George Maior”

  http://www.nasul.tv/2015/01/26/insecuritatea-lui-george-maior/

  Apreciază

 • 145. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 15:10

  Ha, ha. erata de sters. 🙂
  –––-
  ca să vezi! 😀

  Bsk, necazul e că nu există o lege care să le interzică foștilor șefi de servicii să mai facă politică.

  Apreciază

 • 146. depemures  |  27 ianuarie 2015 la 15:11

  Citesc ca Ciorbea va inspecta penitenciarele tarii..Hm ! Ce sa fie ,ce sa fie ? Vrea sa aleaga pentru cei ce l-au propus un loc mai caldut,de 4 sau 5 „stele” Sau deja se coace o viitoare OU de amnistiere si gratiere?
  Musiu Ciorbea ,legea asta nabadaioasa BB ,a fost respinsa de CC de 3 ori ! Legea asta avea si girul Avocatului poporului ( asta-i blasfemie !) de 3 ori .Si de 3 ori CCR a rspins-o !
  Flotare logica :
  – cate OU care sa contina un avantaj DOAR pentru un HOT trebuiesc emise?
  – de cate ori trebuie ca CCR sa respinga o lege pentru ca Avocatul Poporului sa-si dea DEMISIA !!
  – CIORBEA DEMISIA !!

  Apreciază

 • 147. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 15:18

  @Nora-145
  Nu există interdicția, pentru că oricum sunt amestecați cu acoperiții din politică. 🙂

  Apreciază

 • 148. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 15:30

  @Depemureș-146
  Una din cele trei, legea cartelelor pre-pay, inițiată de guvernul Ponta, a fost atacată la CCR chiar de Ciorbea, a avut câștig de cauză și probabil a fost felicitat de Ponta. 🙂
  Încă nu a încercat nimeni să lămurească această curiozitate a relației Ponta-Ciorbea, armonioasă și după ce a fost spurcată de decizia CCR.

  Apreciază

 • 149. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 15:39

  Ciorbea a depus la CCR pe 09.07.2014 sesizarea prin care a făcut praf inițiativa legislativă a guvernului Ponta în problema cartelelor pre-pay. CCR a reținut multe din motivele de neconstituționalitate prezentate de Ciorbea.

  Apreciază

 • 150. theo  |  27 ianuarie 2015 la 15:42

  si eu cred, cä pt. un serviciu o sä fie MRU

  Apreciază

 • 151. theo  |  27 ianuarie 2015 la 15:44

  Finul nu se simte sä plece,? cicä nu Bäsescu l-a numit pe Maior, niste puteri…………..numai sä nu-i revinä un merit lui B.

  Apreciază

 • 152. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 15:58

  La fel cum s-a autodesființat apărarea lui CTP , cu un brânci de la Maior, se poate desființa argumentul mincinoșilor care îi apără pe acoperiții din politică și sistemul judiciar, invocând interdicțiile prevăzute de legile în vigoare, cu un brânci de spovedanie sau de la DNA.
  *
  Turcescu:
  George Maior a recunoscut existenta ofiterilor acoperiti in presa din Romania.
  CTP scria acum ceva vreme in ceea ce ma priveste:
  „Tot ce pot să analizez e prestația televizată a lui Robert Turcescu pentru că am văzut-o. E cel puțin stranie, dacă nu aberantă. Turcescu, pentru niște păcate pe care nu le cunoaștem, pentru că asta cu ofițer acoperit, da, sigur e o problemă din punct de vedere mediatic, din punct de vedere al meseriei de jurnalist, e o problemă gravă care lovește în cariera de jurnalist a lui Turcescu ca o torpilă. Pentru că am discutat problema pe când eram la Clubul Român de Presă, s-a pus problema ofițerilor acoperiți de presă și e o rezoluție a Clubului acceptată de toți membrii de atunci prin care hotăram, făceam o recomandare tuturor jurnaliștilor să nu aibă această calitate de ofițer sub acoperire, practicând în același timp meseria de jurnalist”.
  Intrebare: ce vor scrie CTP si altii dupa declaratiile facute acum citeva zile de Maior? Sau nu vor scrie?
  *
  PS. Timpul lucrează cu legea compensației. 🙂

  Apreciază

 • 153. depemures  |  27 ianuarie 2015 la 16:15

  148. Bască ilie 🙂 ,na ca am uitat ca si Ciorbea a „luptat” contra bampirului 😀 ; atentie ,viziteaza puscariile …o fi ordin de gasire a unui loc confortabil pentru sefu sau va propune democratic o aministiere.Greata ma apuca cand il vad. Totusi acest personaj nu este din categoria doar „un neuron”. Oricum ,sa plece ! Si luluta pontache !
  Despre cartelele PP ; indiferent cate filtre se vor pune ,daca metodologia nu este pusa la punct, ele pot ajunge si la cine NU trebuie ,
  – flotare logica – merge „teroristul” Achmed 😀 la un votant psd dintr-un catun ramas prin feudalismul comunist ,care traieste din mila baronului de la judet ,il gaseste la birt,ca ce sa faca la camp un asistat ,nu? Si-i spune Achmed ca-i trebuie 10 cartele ,PP si – i da si premium pentru fiecare cartela cumparata pe numele altor abonati „pe caiet” la birt. Job done !
  Avem un parteneriat cu americanii ,de ce alegem in continuare „originalitatea” ; cand americanii ne pot ajuta ,si nu cred ca daca le solicitam expertiza nu sunt de acord. Sau poate ca tocmai de aici i se trage lui Maior.
  PS o scurta prezentare ,pentru cei ce nu-l cunosc pe teroristul Achmed 😀

  Apreciază

 • 154. depemures  |  27 ianuarie 2015 la 16:30

  Excelent Prisacariu :

  “Printre obiectivele mandatului meu se vor număra:
  – consolidarea echidistanței, neamestecului politic și profesionalizării în activitatea structurilor de intelligence;
  (…)
  – reanalizarea rolului unor organisme cu rol de coordonare și integrare a informațiilor, precum Comunitatea Națională de Informații și Oficiul pentru Informații Integrate și propunerea, după consultarea tuturor părților interesate/vizate, a unui concept integrator cu privire la domeniul securității naționale și al intelligence.” (sursa)

  Ce tocmai ați citit face parte din programul politic al candidatului la prezidențiale Klaus Iohannis.

  Să reținem formularea “consolidarea (…) neamestecului politic (…) în activitatea structurilor de intelligence“. Ceea ce înseamnă, logic, și că oricine va fi numit de președintele Klaus Iohannis la SRI și SIE trebuie să vină din afara politicii. E o promisiune de campanie a lui Iohannis.

  NA Acum e momentul ca președintele Iohannis să demonstreze că prezidențiabilul Iohannis nu a mințit în campanie.

  http://prisacariu.ro/2015/01/27/iohannis-fara-oameni-politici-la-sefia-sri-si-sie/

  Apreciază

 • 155. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 16:50

  @154
  Na, vom face ciocul mic, până primim permisul de vorbit, după expirarea termenul de tăcere între 100 și 1001 zile!
  Unde merge suta, baghetarii pupiști vor găsi pretexte să ne dea indicații pentru alte rate de muțenie, din hop în hârtop. 🙂
  Iohannis va numi oameni politici. Liniște!
  Adevărul lucrului bine mințit.

  Apreciază

 • 156. depemures  |  27 ianuarie 2015 la 16:55

  @155 Depinde ce zice…….. „galeria” 😀 😀

  Apreciază

 • 157. theo  |  27 ianuarie 2015 la 17:03

  eu nu stiu dacä este corect, totzi au urlat cä MRU
  nu trebuia sä intre imediat in politicä, pe bunä dreptate.
  acum haita il vrea urgent pe Maior, acum este normal?

  Apreciază

 • 158. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 17:16

  A treia încercare a lui Turcescu zice c-ar fi o sursă sigură de data asta:
  propunerea lui Iohannis pentru șefia SRI ar fi Adrian George Scutaru (deputat PNL de Buzău)

  Apreciază

 • 159. theo  |  27 ianuarie 2015 la 17:20

  UN GANDAC ROSIU,
  noi o sä hotäram in Parlament, chiar dacä propune Presedintele. atunci o sä fie cine le convine:

  Apreciază

 • 160. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 17:20

  Scutaru e acum consilier prezidențial.

  Apreciază

 • 161. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 17:23

  Se votează în parlament pentru sau împotrivă numai față de propunerea președintelui.
  Nu merge să pună parlamentarii pe cine vor.

  Apreciază

 • 162. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 17:44

  Se spune pe la colțuri: dinspre DNA bate vântul.
  Maior a fost demisionat.
  http://www.comisarul.ro/politic/exclisiv/s-a-declansat-cutremurul/maior-a-fost-dem_348397.html

  Apreciază

 • 163. depemures  |  27 ianuarie 2015 la 17:48

  S-a pornit o avalansa de breching niusuri ,care de care mai „credibila”.Zic sa stam calmi ,sa citim ,sa rasfoim ,sa ne dam cu parerea… Cineva acolo „sus” ne iubeste …

  Bsk. & all ..rog analiza si ..decizie 🙂

  ” S-a declanşat Operaţiunea CUTREMURUL. Iar anunţul că şeful SRI şi-a depus demisia nu este decât o petardă aruncată pentru a-l scoate cât de cât onorabil pe fostul pesedist George Maior din ecuaţia scandalului scurgerii de informaţii din Dosarul EADS. Iar preşedintele Iohannis a mers sută la sută pe mâna actualei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi. Şi liniei pe care a anunţat-o şi asumat-o. Sursele noastre spun că decizia lui Iohannis survine unui raport înaintat de actualul procuror şef al DNA. Iohannis i-a cerut, de urgenţă, lui Maior, să-şi depună demisia.”

  http://www.comisarul.ro/politic/exclisiv/s-a-declansat-cutremurul/maior-a-fost-dem_348397.html

  Apreciază

 • 164. depemures  |  27 ianuarie 2015 la 17:49

  @ Bască ilie , scuze pentru ‘dublare”…

  Apreciază

 • 165. theo  |  27 ianuarie 2015 la 17:55

  ar trebuii urgent sä plece si OPREA;
  mitomanul trebuie urgent trimes la dl. D

  Apreciază

 • 166. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 17:56

  N-avem ce să analizăm. S-a mai vehiculat până acum implicarea unor ofițeri din serviciile de informații în afacerile Microsoft și EADS.
  Pe de altă parte, ideea din articol cu intervenția Laurei Koveși împotriva lui Maior contrazice zvonul relansării demisionatului în funcția de premier. Ori are bube, ori nu. Nu funcționează ambele.

  Apreciază

 • 167. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 18:01

  @Depemureș
  Nu-i bai. Azi e ziua dublurilor din cauza invaziei informațiilor. 🙂

  Apreciază

 • 168. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 18:20

  Eu nu cred că Maior era pregătit să demisioneze, după cum se arătase de viteaz în interviul de sâmbătă la B1: (aproximativ) „Când se va întâmpla o catastrofă, voi ști spre cine să arăt cu degetul”.
  Demisionarul nu mai are aceeași poziție de arătat (cu) degetul. 🙂

  Apreciază

 • 169. noradamian  |  27 ianuarie 2015 la 18:43

  Turcescu: „variantele Atanasiu, Scutaru, Blaga, pica. Noul sef al SRI va fi un liberal de 40 spre 41 de ani, un personaj relativ discret si un politician decent. E ardelean si a trecut si prin presa. Numele lui il veti afla curind!”

  Depemureș,154, nu sună rău, da corespunde cu angajamentul? 🙂

  Apreciază

 • 170. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 19:26

  Proaspătă și destul de coerentă.
  Tapalagă:
  *
  Toate informatiile – extrem de putine – disponibile pana in acest moment indica faptul ca presedintele Klaus Iohannis i-a solicitat demisia sefului SRI, George Maior. Acest lucru s-a intamplat dupa ce in mediile diplomatice comportamentul lui Maior a starnit uimire, perplexitate si o intrebarea ingrijorata: pana unde va merge ofensiva sa impotriva Curtii? Ce l-a apucat pe seful SRI? Aceste semnale au ajuns probabil si la Maior. Era insa prea tarziu sa mai repare ceva, intrase deja pe un drum cu sens unic.
  *
  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-19215757-presedintele-iohannis-primul-test-major-probleme-ridica-demisia-lui-maior.htm

  Apreciază

 • 171. Creanga  |  27 ianuarie 2015 la 19:34

  Ziua buna!
  Bsk, am citi si eu articolul scris de Tapalaga. Se cam contrazice, ba ca in astia 8 ani a condus foarte bine SRI, ba ca s-a implicat in campania electorala iar in acesti 8 ani nu prea stim ce s-a intamplat la SRI, doar ca nu au fost mari scandaluri. SRI – serviciul roman de acoperiti.

  Apreciază

 • 172. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 19:42

  @Creangă
  De acord cu observația ta. Eu m-am gândit la coerența motivelor de demisie, nu la întregul articol (ideea c-ar fi planificat demisia și calea liberă spre funcția de premier le-a demontat destul de bine)

  Apreciază

 • 173. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 19:50

  Avem inflație de surse.
  Haideți să ne deschidem și noi în Grădină o agenție de știri numai pe surse, bâjbâim la ghici mai multe variante, poate nimerim adevărul despre aceeași știre din 7-8 surse diferite. 🙂

  Apreciază

 • 174. Creanga  |  27 ianuarie 2015 la 19:51

  Bsk, nu prea mai am incredere in sursele lui Tapalaga, cu ceva timp in urma anunta o bomba care n-a explodat.
  Totusi, ce ar cauta acoperitii in presa, justitie sau mai stiu eu pe unde? Zice bine Tapalaga, ar trebui facut un audit.

  Apreciază

 • 175. Creanga  |  27 ianuarie 2015 la 19:54

  Buna idee cu sursele, sa ne impartim pe echipe. 🙂 Gradina de surse. 🙂

  Apreciază

 • 176. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 19:57

  Cine plătește mai bine va primi de la noi mai multe versiuni la aceeași știre. 🙂

  Apreciază

 • 177. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 19:59

  Deocamdată, Comisarul și Tapalagă se cam bat cap în cap, iar Turcescu se bate singur. 🙂

  Apreciază

 • 178. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 20:08

  Gândiți-vă cum vom sparge bursa știrilor pe surse, dacă îi nimerim la conducerea SRI și SIE pe Vanghelie și Felix Voiculescu! 🙂

  Apreciază

 • 179. luminita  |  27 ianuarie 2015 la 20:13

  Salutari.
  am cautat pe google dupa semnalmentele date de Turcescu, liberal, 40-41 de ani, care a trecut si prin presa…si mi-a dat „don’t exist”
  😆 😯

  Apreciază

 • 180. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 20:13

  Zice acum la B1 și Dan Andronic la fel ca mine la @137:
  nu-i prima dată când Maior a recunoscut infiltrarea acoperiților în presă. (n-am avut chef să caut dovada)

  Apreciază

 • 181. luminita  |  27 ianuarie 2015 la 20:15

  Aoleu, am uitat sa dau indiciul ca e ardelean…de-aia. 😀

  Apreciază

 • 182. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 20:24

  @Lumi-181
  Ai scăpat tocmai ultima treaptă de viteză. 🙂

  Apreciază

 • 183. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 20:35

  La B1, Sorina Matei se ține scai de Daniel Morar
  O observație interesantă a lui Prisacariu:
  Se miră de cum nu s-a mobilizat Ponta să corecteze lacunele după deciziile CCR; bănuiește că de fapt Ponta n-a vrut.
  Revin la dilema sesizată de mine în urmă cu vreo săptămână și reamintită azi la @148.
  Cum naiba și-a permis Ciorbea să atace la CCR legea cartelelor pre-pay (la 09.07.2014) și nu i-a afectat relația cu Ponta?
  Ipocrizia lui Ciorbea o explică și pe cea a mitomanului.
  Eu am un răspuns, dar îmi pare incomplet, insificient de lămuritor.
  Mi-am zis că poate vor apărea indicii noi.

  Apreciază

 • 184. noradamian  |  27 ianuarie 2015 la 20:39

  Lumi, mie-mi iese „gușă” 🙂 e ardelean, manipulator, reptilian, s-a foflințat cu toți barosanii politici, i-a trădat pe toți (da le-a rămas fidel) s-a dat în bărci prin politică, media, s-a scăldat (cu lavinia) mai mult decât toți, în SPA-ul lui vântu 🙂

  Apreciază

 • 185. noradamian  |  27 ianuarie 2015 la 20:41

  Sorina s-a isterizat de tot! Vaaai, ce „triluri” de placă zgâriată scoate…

  Apreciază

 • 186. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 20:58

  Sorina Matei repetă în prostie Dumnezeul ca argument infailibil: Morar nu-i D-zeu, nu cred că trebuie să avem D-zeu în CCR, n-avem nevoie de D-zeu în justiție.
  Doamne-ajut-o! 🙂

  Apreciază

 • 187. noradamian  |  27 ianuarie 2015 la 21:05

  …pe „dumnezeea” sorina 😀

  Apreciază

 • 188. theo  |  27 ianuarie 2015 la 21:05

  Sorina M. a manncat ciuperci nebune. in CCR sunt 9
  nu numai Morar. este plätitä sä facä panaramä?

  Apreciază

 • 189. theo  |  27 ianuarie 2015 la 21:08

  färä Morar nu exista azi DNA:

  Apreciază

 • 190. luminita  |  27 ianuarie 2015 la 21:15

  Amintiti-va episodul cu deconspirarea lui Turcescu, in direct, (il gasiti pe youtube),
  si faza cu Sorina Matei care se dadea uimit-neprihanita si socata de gestul lui voluntar-intempestiv,
  iar Turcescu i-a zis ceva gen „priveste-te pe dinauntru..”
  mie de atunci mi-a ramas ideea ca si ‘mneaei e o acoperita ipocrita.

  Apreciază

 • 191. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 21:21

  Sorina Matei a fragmentat declarațiile președintelui CCR, Augustin Zegrean: a scos porțiuni relevante și a prezentat la urmă o replică mai fermă, ca să reiasă un fel de opoziție încăpăținată și nemotivată a lui AZ.
  L-a cerut în ajutor și pe Striblea prin telefon; vorbea și ăla eliptic, pe sărite, fără să se înțeleagă de ce și cum a ajuns Morar Dumnezeu.
  Mândruță s-a declarat împotriva acceptării demisiei la Cotroceni. Câți sunteți, bă? 🙂

  Apreciază

 • 192. noradamian  |  27 ianuarie 2015 la 21:29

  Lumi, exact de faza asta ne-am amintit mai devreme:la 118 și 120.

  Geaba ne-arată brațele goale și plușate, că tot i se văd tresele prin desuuri… 🙂

  Apreciază

 • 193. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 21:29

  @Lumi-190
  Am amintit de acel episod Turcescu-Sorina Matei, la @120, plus reactualizarea operată de Traian Băsescu. (mă gândeam că a verificat și dintr-o altă sursă 🙂 )

  Apreciază

 • 194. theo  |  27 ianuarie 2015 la 21:31

  INCEPE SÄ FIE CLAR ; B1 este rosu

  Apreciază

 • 195. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 21:31

  @Nora-192
  Bis! 🙂

  Apreciază

 • 197. noradamian  |  27 ianuarie 2015 la 21:33

  theo, „sub acoperire”! încă mai sunt vreo doi neconvertiți ( ca Sabin Orcan, de pildă) 🙂

  Apreciază

 • 198. noradamian  |  27 ianuarie 2015 la 21:39

  crengulin, după ce l-a făcut și pe sebi ghiță, luptător anti-corupție, curentul a devenit alternativ 🙂

  Apreciază

 • 199. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 21:48

  Suntem concentrați pe lista jurnaliștilor lăudători ai SRI-ului lui Maior. 🙂

  Apreciază

 • 200. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 21:49

  Articolul din linkul adus de Creangă e scris sub anonimat. 🙂 🙂 🙂

  Apreciază

 • 201. luminita  |  27 ianuarie 2015 la 22:02

  Nora&Basca, 192, 193
  mi-au scapat comentariile voastre de dupa-amiaza, ati scris mai mult decat am putut eu citi. 😆

  Apreciază

 • 202. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 22:05

  @Lumi-201
  N-a fost o critică. Ne-am lăudat și noi un pic. 🙂

  Apreciază

 • 203. luminita  |  27 ianuarie 2015 la 22:15

  Basca,
  macar am fost pe aceeasi idee, eu venind mai tarziu, cu fusul orar, deh! 😆

  Apreciază

 • 204. noradamian  |  27 ianuarie 2015 la 22:31

  Noapte bună, prieteni 🙂

  Apreciază

 • 205. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 22:47

  Tapalagă mai aduce acum la B1 un argument în susținerea ideii că Maior nu avea intenția să demisioneze:
  își programase interviuri (la ziare și tv) până în martie.

  Apreciază

 • 206. Bască ilie  |  27 ianuarie 2015 la 22:48

  Somn ușor!
  Descoperirea acoperiților infiltrați de SRI, posibilă cu NU de valoare comică. 🙂
  *
  http://www.digi24.ro/Media/Stiri/Digi24/Actualitate/Politica/George+Maior++director+SRI++++Fara+ofiteri+sub+acoperire+in+Parlament+

  Apreciază

 • 207. Bască ilie  |  28 ianuarie 2015 la 12:02

  Haoleu!
  Oda bocitoarei!
  „George Maior. Un om pentru o țară”

  George, George, Geoorgeeee! – „un om care i-a servit mereu pe români, pe cetățenii acestei țări, niciodată pe politicieni. A fost o garanție statului de drept. Și-a dat demisia de la șefia SRI pentru că s-a luptat pentru instituție. A cerut să nu mai fie desființate legi prin care sunt prinși cei corupți”.
  *
  http://sorinamatei.blogspot.ro/2015/01/george-maior-un-om-pentru-o-tara.html?m=1

  Apreciază

 • 208. Bască ilie  |  28 ianuarie 2015 la 12:06

  Apreciază

 • 209. depemures  |  28 ianuarie 2015 la 12:38

  L-am auzit pe Ciprian Dobre vorbind la iesirea de la convorbirile cu presedintele tarii. Ce cauta acest presedinte de CJ ( Mures) la convorbiri ?? Se va modifica Constitutia si are de gand sa-si puna in aplicare o idee mai veche ??
  Declaratie Ciprian Dobre , 18 iunie 2010 !!
  „Despre noul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, fost deputat PDL, Dobre spune că nu a scris nici măcar un articol în literatura de specialitate, lucru inimaginabil într-o ţară democratică.
  Din aceste considerente, Ciprian Dobre propune desfiinţarea Curţii Constituţionale şi transferul atribuţiilor instanţei către magistraţi.
  Nemulţumirile lui Dobre pleacă de la noaptea de 14 spre 15 iunie, când Parlamentul a votat noii judecători ai Curţii Constituţionale. Deputatul PNL a făcut un apel către partidele politice ca la următoarea revizuire a Constituţiei să ia în calcul transferul controlului constituţionalităţii legilor către instanţele judecătoreşti.”
  Sau era doar o limba data lui ca…. …Antonescu ?
  http://www.radiomures.ro/stiri/deputatul_pnl_de_mure_ciprian_dobre_cere_desfiin_area_cur_ii_constitu_ionale_pe_motiv_ca_s_a_transformat_intr_un_departament_de_partid_i_nu_i_i_mai_are_rostul.html
  Sper ca cineva sa-l traga de maneca pe Johannis ,cand se va gandi sa-l „unga ” pe Dobre in vre-o functie…

  Apreciază

 • 210. depemures  |  28 ianuarie 2015 la 12:47

  D-l Dobre recidiveaza grav si in 2011 !!

  Deputatul PNL de Mures, Ciprian Dobre doreşte desfinţarea Curţii Constituţionale.

  Nemulţumit că acest for juridic a “asistat pasiv” la unele masuri care afecteaza cetăţenii, parlamentarul doreşte să propună săptămâna viitoare, în cadrul USL, organizarea unui referendum pentru desfiinţarea Curţii Constituţionale.

  „Cred ca da, s-ar putea sa facem un referendum care sa vizeze desfiintarea Curtii Constitutionale. Este o problema a cetatenilor romani aceasta Curte Constitutionala, care a fost pasiva la taierea salariilor, a fost pasiva la Legea pensiilor, care trecut cu 70 de voturi dar s-au numarat 180. Da, aceasta Curte Constitutionala este raspunzatoare pentru ce s-a intamplat in sectorul public – si ma refer la Legea functionarului public, ma refer la modul de desemnare a judecatorilor de la CC si poate va aduceti aminte ca in Parlament s-a votat un judecator al CC de atatea ori pana a iesit judecatorul PDL-ului” a declarat Ciprian Dobre.

  http://www.presalocala.com/2011/04/25/ciprian-dobre-vrea-sa-desfinteze-curtea-constitutonala/

  Apreciază

 • 211. noradamian  |  28 ianuarie 2015 la 12:49

  Ziua bună! 🙂

  Turcescu, despre soarele sri-ului și idolul sorinei:

  „Incepe sa fie din ce in ce mai clar: Maior n-a demisionat, a fost demis! Si nu oricum, ci aruncat ca o masea stricata, extirpat, pe ideea „Duca-se!”. Ca sa se ajunga aici inseamna ca s-au aflat lucruri groaznice despre personaj. Aia cu supararea lui Maior pe CCR uitati-o. La fel si declaratiile timpite din interviul cu Dan Andronic. Maior stia ca i se pregateste debarcarea intempestiva, poate chiar stia ca exista niste dosare pe numele lui si a cautat repede niste motive sa plece din fruntea SRI dupa ce cu numai citeva saptamini in urma zicea ca va ramine! A incercat, cu alte cuvinte, sa faca o diversiune din care sa rezulte ca, de plecat, a plecat el, nu ca „l-au plecat” altii. I-a iesit doar partial. Pina si semnalul catre „prietenii” lui din presa a fost receptat gresit. Sorina Matei il plinge de zici ca a murit, dar printre lacrimi tot Sorina ne spune exact asta: ca Maior a fost demis cu suturi in cur! Eu zic ca Iohannis n-ar fi facut-o daca nu avea motive, adica nu l-ar fi umilit in asa hal daca nu stia ceva grav despre Maior. Si cind zic grav ma refer la implicarea lui in afaceri murdare. Putintica rabdare… ”

  Apreciază

 • 212. Bască ilie  |  28 ianuarie 2015 la 12:49

  78. Bască ilie | ianuarie 26, 2015 la 17:33

  Un pericol suplimentar major ar fi scopul ascuns de insistența patologică a lui Maior și poate să escaladeze în găsirea mijloacelor, inclusiv prin campania mediatică de discreditare a CCR. Un exemplu de scop nobil: justificarea unei revizuiri a Constituției, în sensul schimbării structurii și poziției CCR (modificarea nr de judecători, a modalităților de numire, alte chestiuni procedurale care să restabilească supremația parlamentului șa).

  Apreciază

 • 213. noradamian  |  28 ianuarie 2015 la 12:55

  Depemures, mă-ntreb si eu: cum naiba vrea KI să întărească statul de drept, alegând să lucreze exact cu membrii penele din klan care s-au făcut remarcați ca boicotori ai justiției, apărători ai corupției, politruci unul si unul, care nu s-au ferit nici un moment să-și declare animozitatea față de DNA, ANI, CCR??

  Apreciază

 • 214. noradamian  |  28 ianuarie 2015 la 13:06

  Bsk, presupun că, la fel de curajos ca și în cazul ordonanței revoltătoare pe care și-a dat-o plagy, KI nu l-ar fi scos de-acolo pe georgică, dacă n-ar fi fost forțat! Iar odată cu asta se vor afla multe porcării. De pildă, nu m-aș mira ca eroul sorinei să fi încercat mușamalizarea unor dovezi legate de procese care-s pornite de afară, precum EADS…

  Apreciază

 • 215. Bască ilie  |  28 ianuarie 2015 la 13:12

  @Nora-211
  Cu Oda bocitoarei nu l-am plagiat pe Turcescu. Chiar trecusem pe la pagina lui FB și nu ava încă postată ideea cu moartea eroului recunoscut. Se vede și după ora postării- acum scrie: (în urmă cu) 1 oră – or eu am început să scriu la @207 înainte de ora 12. 🙂

  Apreciază

 • 216. noradamian  |  28 ianuarie 2015 la 13:16

  Bsk, stiu 🙂

  Atenție! Klanurile se reunesc în ședință la Cotroceni 🙂
  (noroc că începe campionatul de patinaj si-i lăsăm să lucreze netulburați)

  Apreciază

 • 217. Bască ilie  |  28 ianuarie 2015 la 13:18

  @214
  Unison! Se simte vidul de informație privind elementul de noutate care a atras ideea demisiei intempestive, adică buba reală (re)găsită în capul lui Maior. Urmărim legătura cu infracționalitatea secretă și eventual vreo bătaie de vânt dinspre DNA. 🙂

  Apreciază

 • 218. Bască ilie  |  28 ianuarie 2015 la 13:24

  @216
  Ca să fim corecți până la capăt: nici Robert n-a avut timp să mă plagieze. Ni s-a pus simultan telepata. 🙂

  Apreciază

 • 219. depemures  |  28 ianuarie 2015 la 13:24

  Presedintele nu poate sa stie totul . Corect. Apeleaza la consillieri ,pe care tot dansul i-a selectat . Corect. Si daca ( 🙂 ) consilierii nu „joaca ” onest ?? Posibil. In conditiile in care PNL a iesit ,a plecat de la guvernare ,ce a facut sau a promis , un viitor consilier prezidential,pentru binele familiei sale ? Nu stiu …pot banui ,insa…
  „Carmen Iohannis, soţia preşedintelui Klaus Iohan­nis, a avut anul trecut un venit lunar net de 2.187 de lei, aceasta fiind de 24 de ani profesoară de limba englează la Colegiul „Gheorghe Lazăr“ din Sibiu.
  Iuliana Luiza Scutaru, soţia consilierului prezidenţial Adrian George Scutaru, a încasat anul trecut din funcţia pe care o deţine în cadrul Autorităţii de Supra­veghere Finan­ciară (ASF) venituri salariale lunare de 30.425 de lei pe lună.

  http://www.zf.ro/zf-24/sotia-lui-klaus-iohannis-castiga-de-14-ori-mai-putin-decat-sotia-consilierului-presedintelui-ambele-lucreaza-la-stat-13789563

  Apreciază

 • 220. Bască ilie  |  28 ianuarie 2015 la 13:28

  @216
  KKK = Ku Klauss Klan? 🙂
  Avem răbdare. Poate nu. Poate nu va fi prea târziu. 🙂

  Apreciază

 • 221. noradamian  |  28 ianuarie 2015 la 13:31

  Depemures, 219, mi-am exprimat o nelămurire ( să-i zic) în legătură cu asta la 213 (nu legat de diferența de salariu, o porcărie, evident, dar nu e ceva care arde, cel puțin în momentul de față când sunt atâtea alte nelămuriri… )

  Apreciază

 • 222. Bască ilie  |  28 ianuarie 2015 la 13:36

  @Depemureș-221
  Tragem de „poate nu” zadarnic. 🙂

  Apreciază

 • 223. noradamian  |  28 ianuarie 2015 la 13:37

  Bsk, 218 😀

  răbdare avem, ce naiba să facem! Noroc că alții, de-afară, au mai puțină și când nu se mai poate, îl forțează să fie curajos! ca-n cazul lu georgică maior… 🙂

  Apreciază

 • 224. luminita  |  28 ianuarie 2015 la 13:48

  In corul bocitoarelor ipocrite a intrat azi si Tristoiu, cu un articol infect la adresa lui Daniel Morar, nu va dau link-ul, il gasiti in evezeu.
  Sa fie si asta din secta acoperitilor?!

  Apreciază

 • 225. Bască ilie  |  28 ianuarie 2015 la 13:59

  @Lumi-224
  Cristoiu ține la independența lui, dar numai până se lovește cu pupingul de interes, adică acum exultă în pupingul-Evz, locul unde scrie contracost.
  Dan Andronic a încercat azi să prostească cititorii cu o găselniță rahitică din interviul cu Maior: cică n-ar fi recunoscut prezența acoperiților în presă, doar ni s-a părut. 🙂

  Apreciază

 • 226. Bască ilie  |  28 ianuarie 2015 la 14:17

  Dan Andronic, azi
  Anatomia unei diversiuni: Scandalul “Ofițerilor acoperiți din presă” De la George Maior la Klaus Iohannis
  *
  A citat declarații anterioare ale lui Maior (din 2010 și 2013) legate de acoperiții din presă.
  Concluzia manipulatoare a lui Andronic:
  „Iar pentru a pune lucrurile în matca lor firească vreau să mai spun că m-aș fi bucurat ca George Maior, directorul SRI, să-mi fi spus că există ofițeri acoperiți în presă. Pentru că atunci aș fi obținut un rezultat jurnalistic de excepție! Numai că acum nu cred că voi mai avea ocazia, prea curând, să repet întrebarea …”
  *
  PS. A prezentat și declarația lui Iohannis pe aceeași temă, pe care o consideră identică cu opinia lui de jurnalist (dezinteresat 🙂 ):
  „Da, eu cred că prezența ofițerilor acoperiți în presă face parte din activitatea serviciilor şi nu cred că este vreo problemă. Eu, personal, consider că în servicii avem profesionişti foarte buni, dar nu cred că trebuie noi să le spunem cum să îşi facă treaba”.

  http://www.evz.ro/anatomia-unei-diversiuni-scandalul-ofiterilor-acoperiti-din-presa.html

  Apreciază

 • 227. Bască ilie  |  28 ianuarie 2015 la 14:27

  Comparați în 2015 ce și de unde citează Evz-Dan Andronic și Gândul! 🙂

  Evz (din Ziare.com 🙂 ) :
  13 ianuarie 2015; Ziare.com – interviu
  Întrebare: A fost o campanie electorală în mare măsură despre ofiţeri acoperiţi din presă, din politică. Totuşi, care este totuşi situaţia din acest punct de vedere?

  George Maior: „Ofiţerii acoperiţi sunt un mijloc excepţional al serviciilor de informaţii, o armă specifică serviciilor de informaţii, folosită de toate serviciile pentru creşterea capabilităţii de apărare a securităţii naţionale. E păcat că se discută foarte mult de el. Nu facem nimic în afara unui cadru legal”.
  *
  Gândul (din interviul realizat de Dan Andronic la B1):

  „În presă sunt ofiţeri acoperiţi ai SRI, ca şi în alte state democratice europene. (…) Misiunea lor este să aducă informaţii de securitate naţională pentru stat”, a spus George Maior.

  http://www.gandul.info/stiri/legile-big-brother-pe-intelesul-tuturor-cum-a-vrut-sri-sa-devina-o-superputere-si-momentul-in-care-george-maior-s-a-lovit-de-daniel-morar-13789145

  Apreciază

 • 228. Bască ilie  |  28 ianuarie 2015 la 14:41

  QED
  În articolul de azi, lui Dan Andronic i-a fost rușine să citeze din propriul interviu cu Maior, prezentat sâmbătă 24 ian pe B1 (altfel nu-i ieșea pasiența manipulatoare).

  Apreciază

 • 229. Bască ilie  |  28 ianuarie 2015 la 15:35

  Ia țeapa, neamule!
  Imaginați-vă cum s-ar transpune în practică retragerea acoperiților din presă! 🙂
  *
  Stelian Tănase: „SRI să-și retragă ofițerii acoperiți din TVR!”

  Există o metodă de verificare în viitor. Deocamdată NU! (nu de valoare comică 🙂 )
  http://www.reportervirtual.ro/2015/01/stelian-tanase-sri-sa-si-retraga-ofiterii-acoperiti-din-tvr.html

  Apreciază

 • 230. luminita  |  28 ianuarie 2015 la 15:37

  Hai, ca am mai gasit ceva, Stelica Tanase ii cere adjunctului SRI sa-si retraga acoperitii din TVR.
  Adica sa-i dea de gol. 😯
  http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-19223168-seful-tvr-stelian-tanase-cere-directorului-interimar-sri-retraga-ofiterii-acoperiti-din-televiziunea-romana.htm

  Apreciază

 • 231. luminita  |  28 ianuarie 2015 la 15:38

  Haide, domnule, iar mi-ai luat-o inainte. 😆

  Apreciază

 • 232. Bască ilie  |  28 ianuarie 2015 la 16:08

  Nu fi tristă! Telepata. 🙂

  Apreciază

 • 233. depemures  |  28 ianuarie 2015 la 16:11

  COD ROSU LA COTROCENI 😀 😀 😀

  LA ORA 19.00 FIX ; VORBESTE PRESEDINTELE

  Apreciază

 • 234. Bască ilie  |  28 ianuarie 2015 la 16:14

  Ipoteză: Genu, Gioni, Gigi și Gigel sunt în prezent ofițeri sau colaboratori/informatori acoperiți la „Adevărul” și „Gândul”. 🙂
  1. Declarație oficială comună 🙂 01.04.2015 de la SRI, SIE, DIPI, DGIA:
  „Începând de azi nu mai avem niciun acoperit în presă. I-am retras pe toți”.

  2. Declarație oficială Președintele României, 01.04.2015:
  „Am hotărât să vă informez ce-am hotărât în CSAT: începând de azi nu mai avem niciun acoperit în presă. I-am retras pe toți”.

  3. Unde se află, cu ce se mai ocupă cei 4G sau ce soluție vă satisface?

  a) toți au fost dați afară în uralele publicului;
  b) toți au fost dați afară pe șestache;.
  c) au rămas cu Gândul la Adevărul și cu Adevărul la Gândul pe șestache;
  d) la vedere, Genu și Gioni s-au transferat la Gândul, iar la Adevărul au venit Gigi și Gigel;
  e) nu s-a întâmplat nimic verificabil la vedere;
  f) în vacanța de vară au fost reactivați toți pe șestache.
  g) (de la Gheorghe 🙂 ) în luna cadourilor au fost racolați din presă alții: Ghe1, Ghe2, Ghe3… Ghe5 la SRI, idem la celelalte servicii.

  Apreciază

 • 235. Bască ilie  |  28 ianuarie 2015 la 16:43

  Într-un scurt interviu acordat astăzi publicației stiripesurse.ro, Daniel Morar i-a răspuns Sorinei Matei astfel:
  *
  Reporter: Cum răspundeți acuzațiilor care au fost lansate la adresa dumneavoastră?

  Daniel Morar: Eu am făcut totul și eu i-am convins pe toți? Păi să le transmiteți celor care spun asta că eu am fost cel care am făcut Debarcarea din Normandia, eu am câștigat și Al II-lea război mondial și l-am învins și pe Napoleon la Waterloo! La cât de stupide sunt acuzațiile nu am altceva ce să spun! Chiar vrea să transmiteți ce am spus.

  Reporter: Vi s-a cerut demisia. O luați în calcul?

  Daniel Morar: De către cine?

  Reporter: De exemplu… Sorina Matei și nu e singura

  Daniel Morar: Bine acum… Să le transmiteți însă ce am spus. Am câștigat și Al II-lea război mondial și l-am învins și pe Napoleon la Waterloo”
  *
  http://www.reportervirtual.ro/2015/01/daniel-morar-ccr-raspuns-pentru-sorina-matei-b1-eu-l-am-invins-si-pe-napoleon-la-waterloo.html

  Apreciază

 • 236. luminita  |  28 ianuarie 2015 la 17:19

  Ia sa vedem daca o sa aiba toate steagurile in spatele pupitrului
  si prompterul in fata, la 7 canta kuku klaus:
  http://www.comisarul.ro/politic/alt-cuc-alta-ora/klaus-iohannis-face-declara%C5%A3ii-la_349571.html

  Apreciază

 • 237. luminita  |  28 ianuarie 2015 la 17:21

  Bre, asa ceeevaaaa….acu’ mi-a luat depemures fatza. 😆

  Apreciază

 • 238. theo  |  28 ianuarie 2015 la 17:26

  Sorina Matei face un joc murdar, s-a rätzoit la Turcescu,
  dar cel putzin ala este jurnalist, ea chitzäie la comandä:

  Apreciază

 • 239. theo  |  28 ianuarie 2015 la 17:29

  nu cred cä vom auzii ceva deosebit dela rinocerul impäiat,
  ce s-a propus de unii si altzii, si el se gandeste……………….

  Apreciază

 • 240. Bască ilie  |  28 ianuarie 2015 la 17:39

  @Lumi-237
  Fii mulțumită! Ai avut ceva în plus, linkul. 🙂

  Apreciază

 • 241. luminita  |  28 ianuarie 2015 la 17:52

  Basca, 😆 😆 😆
  tocmai ma gandeam sa ma duc sa postez la alergator, ca acolo n-are nimeni nici o sansa sa mi-o ia inainte, la fiecare doua zile mai apare cate un comment. 😛

  Apreciază

 • 242. luminita  |  28 ianuarie 2015 la 17:54

  Apropo de kuku klaus, stiti cum face cucul in germana?

  Apreciază

 • 243. Bască ilie  |  28 ianuarie 2015 la 18:24

  Der Kuk?
  -Mit-mit! 🙂

  Apreciază

 • 244. luminita  |  28 ianuarie 2015 la 18:43

  Basca,
  nu te-ai incadrat in intervalul de timp optim, insa fiind singurul inscris in concurs, te declar castigator. ;lol:

  Apreciază

 • 245. luminita  |  28 ianuarie 2015 la 19:08

  Cum trateaza un specimen ajuns din greva foamei direct in sevraj, pardon, in parlament, via Varanu, raportul MCV:

  Apreciază

 • 246. Creanga  |  28 ianuarie 2015 la 19:11

  Seara buna!
  Ar trebui sa descoperim acoperitul din gradina. Incerc eu, andrezjei. 🙂

  Apreciază

 • 247. luminita  |  28 ianuarie 2015 la 19:12

  Klaus citeste cu poticneli, n-am rabdare sa-l urmaresc.

  Apreciază

 • 248. Bască ilie  |  28 ianuarie 2015 la 19:14

  Kuku-fâsss!

  Apreciază

 • 249. luminita  |  28 ianuarie 2015 la 19:15

  Creanga, salut!
  sa procedam pe modelul Stelian Tanase, sa le ceara Nora sa se retraga iar noi ii inventariem pe cei ramasi. 😛

  Apreciază

 • 250. Creanga  |  28 ianuarie 2015 la 19:43

  Lumi, daca nu se retrage nimeni, inseamna ca e Nora. 🙂 Cand spunea ca e pe dealuri de fapt era in misiune. 🙂
  Scump la vorba Klaus, el le tace si face:
  „Din punctul meu de vedere, aceasta noua etapa ar trebui sa insemne o resetare a sistemului si o crestere a increderii cetatenilor in institutiile democratice.”
  Resetare cu parlamentari la racoare. Cum sa creasca increderea???

  Apreciază

 • 251. luminita  |  28 ianuarie 2015 la 20:28

  Creanga, tot ce se poate, mai ales ca a fost si prin Israel vreo luna la un moment dat. 😀 😀 😀

  Apreciază

 • 253. theo  |  28 ianuarie 2015 la 21:29

  Tanase Scatiu, ii vrea pe ” ailzi ” afarä, sä
  rämanä numai el, e smecher bulgarul

  Apreciază

 • 254. Bască ilie  |  28 ianuarie 2015 la 22:15

  Noapte bună!
  Ole, ole, a fost Gheorghe, Gheorghe Maior! 🙂
  *

  Apreciază

 • 255. depemures  |  28 ianuarie 2015 la 22:21

  Buna seara 🙂

  Prisacariu dovedeste o minte limpede si sanatoasa

  „De atunci ( aug.2010 – dpm) încoace, în patru ani și jumătate, ANI a fost lăudată în fiecare raport anual pe MCV. Și nu întîmplător: sute de aleși locali au rămas fără contracte cu statul și fără funcții (printre ei, și baroni locali foarte grei), zeci de parlamentari s-au ales cu dosare penale și chiar au rămas, unii, fără mandate, miniștri și-au pierdut scaunele.

  Ce înțelegem de aici? Că în doar patru luni și jumătate (în intervalul dintre declararea unei legi ca neconstituțională -15 aprilie 2010 – și promulgarea unei noi legi, constituționale – 31 august 2010 – ) s-a putut depăși o criză de proporții pentru România.

  Nimeni nu a acuzat, atunci, Curtea Constituțională de puci, atentat la siguranța națională etc. Pentru că soluția era simplă: Parlamentul trebuie să îndrepte legea. Și a făcut-o.

  De ce a îndreptat Parlamentul legea ANI? Iarăși, simplu: pentru că președintele Traian Băsescu a pus presiune pe parlamentari și, mai ales, pe parlamentarii coaliției de guvernare conduse de Emil Boc.

  Ce s-a întîmplat cu celebra lege 82 din 2012 a retenției datelor telefonice? A fost declarată neconstituțională pe 8 iulie 2014 (sursa). De atunci și pînă azi au trecut șase luni și trei săptămîni. ȘASE LUNI ȘI TREI SĂPTĂMÎNI. În toată această perioadă, nici un parlamentar nu a fost preocupat să pună legea în acord cu decizia Curții Constituționale.

  A cui era responsabilitatea aducerii legii 82/2012 în acord cu Constituția? A majorității parlamentare, evident. Cine conduce majoritatea parlamentară? Liderul celui mai important partid de guvernare, PSD. Cine e liderul PSD? Victor Ponta. L-ați auzit pe Victor Ponta suflînd un cuvințel, din 8 iulie 2014 încoace, despre modificarea în acord cu Constituția a legii 82/2012? Nu, nu l-ați auzit. Pentru că Ponta a fost mai preocupat să ajungă președinte prin fraudă decît să apere instituții ca DNA și SRI, pentru care legea 82/2012 este esențială.

  Pe scurt: în doar patru luni și jumătate, Băsescu a impulsionat o majoritate parlamentară să aducă în acord cu Constituția legea ANI (care fusese căsăpită de CCR, pe bună dreptate); Ponta, în schimb, care controlează majoritatea parlamentară, nu a ridicat un deget în șase luni și trei săptămîni să îndrepte în acord cu Constituția legea retenției datelor 82/2012 (și aceea distrusă de CCR, tot pe bună dreptate).

  Cine, deci, împiedică DNA și SRI să prindă corupți și teroriști? Victor Viorel Ponta”
  http://prisacariu.ro/2015/01/28/faptele-arata-fara-dubiu-ponta-impiedica-sri-si-dna-sa-caute-corupti-si-teroristi-la-telefon-nu-ccr/

  Ha!ha!ha! ,Prisacariu l-a prins din nou pe ” imparat” cu hainele cele noi pe el 😀 , rezulta simplu ca plagy este ofiter acoperit; si se afla in cardasie cu nasul Maior ;iar misiunea in acest caz este sa distruga si credibilitatea CCR si mai ales a unui om ,care a luptat cu sistemul mafiot al psd ului ; Daniel Morar. Imediat ce s-a „defectat” Maior, au sarit ajutoarele din guvern si presa sa-l „albeasca”. A ajuns Sorina Matei si Cristoiu sa fie elogiati de JN!!
  De ce nu si-a afirmat presedintele sustinerea CCR ului ? Discursul presedintelui ,trebuia cel putin analizat de unul sau doi consilieri ;care din nou au ramas corigenti,spre nemultumirea multor votanti Johannis si bucuria gastii pesediste.
  Noi ne tot batem gura si-l tot avertizam pe presedinte ,ca inevitabil i se pregateste o „capcana” ;existand posibilitatea sa cada in ea cu tot cu consilieri ,sau o parte din ei….

  Apreciază

 • 256. Bască ilie  |  28 ianuarie 2015 la 22:32

  @Depemureș-255
  Ai dat reluarea raționamentului de aseară al lui Prisacariu, semnalat de mine la @83. Încă mai rămâne de asociat cu subînțeleasa înțelegere dintre Ponta și Ciorbea pentru ca avocatul guvernului să atace la CCR, în iulie anul trecut, legea cartelelor pre-pay, ca să întregim explicația sabotajului urmărit de Ponta.

  Apreciază

 • 257. noradamian  |  28 ianuarie 2015 la 22:40

  Salut, prieteni! 🙂 Klaus ar trebui să angajeze pe cineva să citească în locul lui. Treptat, ne-am obisnui. Sau să facă playback.

  BSK, 234, ăsta-i mai greu de dezlegat decât testul NASA! 🙂

  Apreciază

 • 258. noradamian  |  28 ianuarie 2015 la 22:41

  Lumi&Creangă :D, dacă tot m-ați descoperit, tre să mărturisesc c-am lucrat și cu mossadul și cu kmerii roșii. La CIA mă tot cheamă dar mă mai gândesc 🙂

  Apreciază

 • 259. noradamian  |  28 ianuarie 2015 la 22:42

  … uite-asa, a venit vremea deconspirării șulfelor din presă. De fapt nu-i deconspiră nimeni se deconspiră ei, unii pe alții exact cum fac și furăcioșii ajunși la DNA! Pe când și cei din magistratură? 🙂

  Apreciază

 • 260. noradamian  |  28 ianuarie 2015 la 22:57

  Noapte bună, dragilor! 🙂

  Apreciază

 • 261. Bască ilie  |  28 ianuarie 2015 la 22:59

  Deocamdată, urmărind ce-a scris Prisacariu rezultă că Ponta și Maior s-au jucat cu bumerangul, întors în plină figură. Nu-i prea clară intenția lor de a obține cu orice preț de la CCR o lege a securității cibernetice neconstituțională. Poate în naivitatea și superficialitatea lor au sperat să treacă; nu uita că în 19 decembrie anul trecut legea BB-bis (sau BB-3 cum i se mai zice) a fost adoptată de Senat în unanimitate, adică inclusiv opoziția a achiesat la mascarada unanimității, or asta presupune o strategie comună, însușită și de PNL-ul care, culmea, a contestat-o la CCR (chiar dacă au semnat sesizarea deputații, vorbim de același PNL în două luntre).
  Mai lipsește ceva până să fie dovedită premeditarea lui Ponta + Maior + PNL la hăcuirea legii securității cibernetice în CCR.

  Apreciază

 • 262. Bască ilie  |  28 ianuarie 2015 la 23:20

  @Nora-257
  Tot testul de la @234 se reduce la o singură strategie românească: câinii latră, caravana acoperiților din presă trece.
  Cosa nostra ca la nimeni. 🙂
  Declarativ se poate pretinde cu gargara curățenia în orice ogradă de presă, se poate promite orice soluționare, dar rezolvarea efectivă nu depinde atât de forma ideală a reglementării cât de aplicarea ei, repet, deocamdată neverificabilă.

  Apreciază

 • 263. noradamian  |  28 ianuarie 2015 la 23:34

  Bsk, am fost prinsă cu treburi, azi, n-am aprofundat implicațiile chestiunii.
  Ai dreptate, nu se poate vorbi de curățenie în faza asta (cu excepția lui Stelică de la TVR 🙂 ) dar momentul e important fiindcă nu mai au încredere unii-n alții și-i lasă nervii. Câți mai pot avea încredere în ce spune Sorina, de pildă?… 🙂

  Apreciază

 • 264. Bască ilie  |  28 ianuarie 2015 la 23:44

  Reticența mea în privința acoperiților din presă are o explicație simplă: odată ce Constituția și legile în vigoare interzic acoperiții în politică și sistemul judiciar, iar Maior a trecut cu caravană prin tăcerea incredibilă a celor abilitați să-l tragă la răspundere, când a afirmat – „Există ofițeri acoperiți SRI între magistrați” – cum să aibă mai mulți sorți de izbândă curățenia din presă, neprevăzută în nicio lege românească? Și dacă s-ar reglementa, nu se va ieși din specialitatea casei: neaplicarea legii (fiindcă interpretarea normelor – în sensul greșit al neaplicării lor – de către deținătorii secretului arhivat, înseamnă un paravan artificial împotriva controlului, pentru apărarea și conservarea monopolului pe secretul absolut.

  Apreciază

 • 265. Bască ilie  |  28 ianuarie 2015 la 23:50

  În interviul cu Dan Andronic, Maior a negat existența acoperiților în parlament și sistemul judiciar, apărându-se cu iritantul șablon infantil, preluat de la MRU și Mele: „legile interzic” incompatibilitățile astea. 🙂

  Apreciază

 • 266. Bască ilie  |  29 ianuarie 2015 la 00:00

  Să ne încredem numai în existența legii și imposibilitatea încălcării ei! 🙂
  Când alte categorii de incompatibili sunt depistate și sancționate, astea-s fabulații de-ale justiției. 🙂

  Apreciază

 • 267. noradamian  |  29 ianuarie 2015 la 00:02

  Bsk, fiecare nouă dezvăluire poate produce ceva neasteptat. Măcar să nu mai fie atât de siguri că pot rămâne mereu deasupra legii… 🙂

  Apreciază

 • 268. Bască ilie  |  29 ianuarie 2015 la 00:14

  În concluzie, consider extrem de costisitoare naivitatea și superficialitatea de a crede în soluția redusă numai la a obține o lege mai grasă și mai frumoasă. 🙂

  Apreciază

 • 269. Bască ilie  |  29 ianuarie 2015 la 00:20

  Să se încerce curățenia în presă, n-am nimic împotrivă (din contra, vreau s-o văd și pe asta), dar orbecăiala artistică și credulitatea perpetuă oferă cel mult alte spectacole perdante.
  Somn ușor! 🙂

  Apreciază

 • 270. noradamian  |  29 ianuarie 2015 la 00:40

  „Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale” 🙂

  Apreciază

 • 271. Bască ilie  |  29 ianuarie 2015 la 00:57

  @270
  Io-te cât mi-am bătut tastele, ca să spun aceeași concluzie! 🙂

  Apreciază

 • 272. depemures  |  29 ianuarie 2015 la 09:03

  Buna dimineata !
  Bsk , mai de dimineata am lasat un mic mesaj de recunoastere a intaietatii la semnalarea articolului de pe blogul lui Prisacariu. Inca o data scuze.

  Apreciază

 • 273. dora  |  29 ianuarie 2015 la 09:04

  bUNA DIMINEATA!

  Apreciază

 • 274. Bască ilie  |  29 ianuarie 2015 la 09:28

  Saluttare!
  @Depemureș-272
  În discuție „întâietatea” nu-i atât de relevantă pe cât ne-ar prinde grozav de bine să ne confirmăm că urmărim reciproc ce scriem pe-aici.
  Eu n-am semnalat articolul lui Prisacariu, ci ideea din articolului lui, – spusă tot de el la TV, probabil înainte să și-o prezinte pe blog.
  Am sperat să o lipim de alte piese din puzzle. 🙂

  Apreciază

 • 275. Bască ilie  |  29 ianuarie 2015 la 10:05

  Din păcate, se practică în mediul virtual o formă păguboasă de individualism al proeminenței, adică tendința să părem originali, ingenioși, dotați cu clarviziune sau idei sub care ne grăbim să-i trântim parafa proprie de autor nou-născut (inclusiv atunci când de fapt ideile sunt preluate din trecut, de la alții, ca un plagiat de calitate… originală, cel mult de testat vigilența urmăritorilor 🙂 )

  Ca să obținem o imagine aproape de realitatea înconjurătoare (de regulă, cu elemente subterane), completă și utilă, piesele de puzzle aduse de fiecare ne-ar ajuta mai mult dacă le-am așeza la locul lor lângă celelalte, în același plan, nu să le creăm fiecare cât mai cu moț – proeminent pe verticală. 🙂

  Apreciază

 • 276. depemures  |  29 ianuarie 2015 la 10:08

  Sal`tare 🙂 , multitudinea informatiilor ce se lanseaza in spatiul virtual combinata cu dorinta de a aduce in gradina 🙂 cat mai repede vestile duc la „dublaje”;ceea ce,dpmdv nu-i rau mai ales daca „postasul” lasa si un comentariu personal . …..
  Incredibila Cristina Anghel (” fomista „PC) a preluat de la Dragnea ( sau invers )ideea ca „urecheala” parlamentului din MCV este un ATAC LA DEMOCRATIE !!! Asta-i de noaptea mintii 😀
  Pe mine ma deranjeaza politicienii de acest soi ,care ne cred prosti de-a binelea in timp ce ei se cred semi zei ,cel putin.Sper ca prin reducerea numarului de parlamentari , vor mai disparea din gargaragii astia de doi lei ,care in afara de a se baga in seama pe la diverse televiziuni ,nu prea isi justifica statutul.
  Sper ca Johannis sa poata pune in aplicare ceea ce s-a votat la referendumul de reducere a numarului de parlamentari.

  Apreciază

 • 277. noradamian  |  29 ianuarie 2015 la 10:17

  Ziua bună, prieteni! 🙂 Multzam de cafea, Dora, și pentru binevenitele controverse matinale, băieților! 🙂
  –––
  postare nouă

  Apreciază

 • 278. dora  |  29 ianuarie 2015 la 10:57

  nora, 🙂 cu mare placere! 🙂
  Lamureste-ma te rog la ce controverse te-ai referit.Uneori reactionez instinctiv,dupa „bataile inimii si semnalele neuronilor” si nici nu-mi dau seama de natura semnalelor.

  Apreciază

 • 279. noradamian  |  1 martie 2016 la 15:37

  Reblogged this on Gradina de hartie and commented:

  „Niciun proiect dedicat oamenilor făcut dosnic, în absența unei reale comunicări cu cei cărora le e destinat, nu reușește. Ori, pe lângă niște banalități lemnoase, noul lider n-a omis să precizeze că „nu alegătorii au viziune, ci politicienii”. E drept, nu alegătorii au câștigat premiul pentru cel mai corupt parlament, ci politrucii cu viziune și dosare prinși în noua horă a unirii. Concordia rivalilor, după 16 noiembrie, devoalată cu voioșie de copilotul ponta prin depunerea în aceeași pălărie a milioanelor lor de voturi e, de fapt, principala cauză a pierderii de încredere. Nici nu s-a intonat imnul de investire a noului ales și strategii cu vechi state pesedist-peneliste au și trecut la recâștigarea, prin metode varanice, a poporului antenist. Concomitent, oamenii președintelui au reluat atacul la ex-președinte! La ce bun? Abia recondiționat, ținut laolaltă doar de un fir de speranță, electoratul, și-așa fragil, s-a refracturat. O greșeală poate fi întâmplătoare, o serie cu același numitor comun anunță o politică de tăvălug . Cu consecințe pe termen lung. Socoteală proastă pentru țară. Aritmetică de politruci

  Apreciază

 • 280. theo  |  1 martie 2016 la 16:44

  bunä,
  ce cumplit, politica romaneascä este ca un caine ce se invarteste dupä coadä, si-o mai muscä putzin si tot el chitzäie.

  Apreciat de 1 persoană

 • 281. noradamian  |  1 martie 2016 la 21:45

  Seara bună!

  tot mai absurdă, mai straniu ce se petrece, exact cum spui, theo!

  Apreciază

 • 282. theo  |  3 martie 2016 la 10:24

  eu nu intzeleg cine sunt gloriosii, opozantzii, securistii buni, cei de srviciu, ca si in presä.ceva mai stupid nu am väzut.ieri se zbuciumau, väitau si comentau.. una este sä urezi sänätate fostului rege si alta este sä te väicäresti si sä debitezi bazaconii ca iliescu, srstänescu, rares b si altzii.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.628 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.454 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.628 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: