Criză de oameni (2)

3 februarie 2015 at 13:04 235 comentarii

Vrem figuri noi în politică? Cine nu vrea? Politicienii de vârf ar pune acatiste la toate bisericile de mult ce-și doresc figuri proaspete pe tarabe! Numai că tot ce scot la ofertă e aceeași marfă stătută, sursă continuă de crize de indigestie politico-socială. Și de corupție. Și nu pot să nu remarc câtă falsitate se revarsă din declarațiile grupărilor de politicieni care se războiesc în timp ce sub tejghelele tarabelor zis rivale fac troc cu mărfuri. Oferte ieftine, de aprozar politic, mărfuri refreshuite îmbietoare (poate pentru retardați?) prin narcisism, ipocrizie, lăcomie, egoism şamd. Calități cel puțin identice cu ale celor cărora vor să le ia locul. Garnitură politică trasă la xerox după cele dinainte. Cei puțini care vor într-adevăr să contribuie la binele public, care au un ţel politic-social, se recunosc prin simplul fapt că spun ce fac și fac ce spun. Nu se-ntrec în campanii de imagine găunoase, nu se văicăresc, nu trec peste lucrurile care fac rău societății, nu acoperă mizeria, nu sunt indiferenți și nu stau deoparte. Nu vor scandal provocat și nici liniștea la adăpostul căreia se clocesc noile aranjamente oculte.

N-avem opoziție (asta dacă nu socotim opoziție, forma, devenită tradițională, de maimuțăreală- ceva mai vizibilă la schimbarea periodică a garniturilor de putere) După comportament, pare că mulți dintre cei care au soarta țării pe mâini n-au trecut pe la școală sau au fost degeaba (asta nu-i împiedică să-și umple cv-urile cu masterate și doctorate) E de ajuns să observăm cum se aruncă-n gâlcevi de fațadă, infantile, în acţiuni de imagine ridicole, inutile (de folos doar celor care le lansează) în solidarizări cu personaje compromise ori cu interlopi dovediți -ca să avem în faţa ochilor minţii imaginea societăţii de mâine care ar urma celei de azi: needucată, neputincioasă, confuză, fără vertebre, fără conştiinţa limpede, imatură, avidă de bârfe în loc de informații. O societate cu capu-n pământ, manipulată, ocupată cu nimicuri, arţăgoasă, care-şi iroseşte timpul. Nefericită şi tot mai dezorientată. În care mulți îşi reduc de bună voie, singuri, condiţia la cea de galerişti amărâţi de maidan seduşi de distracţia aruncatului cu pietre unii-ntr-alţii. Indivizi care nu-și dau seama că sprijinind politicieni de tarabă,  boicotează chiar ei construcţia societăţii pe care pretind că o doresc.

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , .

Prezumția de neghiobie Telegrame- februarie 2015

235 comentarii Add your own

 • 1. Bască ilie  |  3 februarie 2015 la 14:00

  „O societate cu capu-n pământ, manipulată, ocupată cu nimicuri, arţăgoasă, care-şi iroseşte timpul. Nefericită şi tot mai dezorientată. În care mulți îşi reduc de bună voie, singuri, condiţia la cea de galerişti amărâţi de maidan seduşi de distracţia aruncatului cu pietre unii-ntr-alţii. Indivizi care nu-și dau seama că sprijinind politicieni de tarabă, boicotează chiar ei construcţia societăţii pe care pretind că o doresc”.
  *
  Nora,
  Sătul de capete în pământ și de forțele manipulatoare, mă arunc în auto-lapidare. 🙂
  Iartă-mă, dar îmi respect promisiunea: urlu în repetiție pentru continuitate!
  Reiau ultimele comentarii, cu ideile regăsite în această postare nouă.
  *
  Ura, ura! În loc de localizarea și extirparea virului pandemic, ura ne orbește în satisfacție deplină și ne face fericiți numai cu soluția de exterminare a contaminaților, adică ne aduce schimbarea mult visată.

  – Ura, ura, vom fi liberi să schimbăm chiloții între noi! 🙂
  *
  -Chiloțești, nu chiloțești, vremea schimbării trece. 🙂
  *
  Altfel zis, clasa politică este doar instrumentul de propagare în masă a virusului pandemic, nu originea sau cauza producerii virusului.
  Unde se produce virusul, acolo se și reproduce: în structura de rezistență, supradotată cu arhiva mereu reproducătoare. Arhiva secretă și intangibilă, apărată cu toate forțele diversioniste și manipulatoare.

  Din maternitatea arhivată, cu incubator de reproducere, zvâcnește și zburdă virusul pandemic, adică acoperitul de pretutindeni:
  din presă, parlament, guvern, sistemul judiciar.
  *
  Noradamian:
  Exact în aceste zile, clasa politică se regrupează dând un nou impuls virusului, după cum o demonstrează tusea și junghiurile televizate.

  Apreciază

 • 2. Bască ilie  |  3 februarie 2015 la 14:11

  Întreb, nu dau cu pietre:
  -Ce nu se adeverește? (nu aleg altele mai vechi și clar confirmate)
  *
  12. nov 2013, episod 23 – Cazul Panait, standard de lucru în „Cooperativa Avântul”
  Motto: Pluralismul politic este una din cele mai mari cacealmale postdecembriste, pentru o competiție iluzorie, concepută de Ilici pe termen incredibil de lung. „În toate cele ce sunt” vârfurile triunghiului, precum în jurul lor, se vede din avion structura de rezistență… a PSD: „Partidul e-n toate, e-n cele ce sunt și-n cele ce mâine vor râde de noi”. De două (spre trei) decenii ne jucăm de-a partidulețele; toate se întrec și se petrec în jurul aceleiași structuri (stabilă, puternică, aparent invizibilă), într-o amețitoare mișcare de revoluție în jurul aceluiași centru… de putere; oricât de onești sunt și vor fi oamenii din (unele) partide, precum și susținătorii acestora, întrecerea iluzorie se va repeta într-o competiție dezechilibrată din start… la infinit, dacă nu surmontează sistematic și performant acest handicap istoric, dacă nu realizează că structura de rezistență nu le aparține tuturor partidelor; doar le mai împrumută partidulețelor – cu detașare strategică – niște jucători de încredere, specializați în autogoluri, câți ar fi necesari să nu se înregistreze o bătaie prea la scor (să nu bată la ochi). Are și structura de rezistență vulnerabilitățile ei, când mai scapă (din ochi) la înaintare câte un arbitraj independent sau când se încrede excesiv în propria siguranță infailibilă… până cade cu neglijențele în capcanele timpului. În rest, ne face din ochi: ochii care nu se văd se uită pe unde nici nu te aștepți. Eu, unul, nu mă aștept ca tupeul și siguranța (națională) ale lui Victor Ponta să-i parvină din altă parte. Atât timp cât – în fața necunoscutului „invizibil”- reținerea cu ochii închiși și pudoarea cu plecăciune par mai confortabile, fiecare va fi liber să-și gândească așternutul cum crede de cuviință în Eterna și Fascinanta Românie.

  Apreciază

 • 3. noradamian  |  3 februarie 2015 la 14:20

  Ziua bună! 🙂

  Bsk, nu mi-aș fi imaginat că ponta e mai liber ca oricând să „facă ordine” prin oameni de-ai lui, la o lună jumate după alegeri! Explicația e o stranie potriveală de „interese” cu actualul președinte si tabăra penelistă.

  Apreciază

 • 4. Bască ilie  |  3 februarie 2015 la 14:40

  Nora-3
  Există o explicație. 🙂
  -Știați că în România nu există corupți la nivel înalt, evazioniști și criminali la orice nivel, întrucât legea penală interzice astfel de fapte, iar autorii, coautorii și complicii lor se tem de condamnare și de executarea pedepselor?
  – Cum așa?
  – La fel cum sunt interziși prin legi și Constituție ofițerii și colaboratorii acoperiți în parchete, instanțe, CSM, parlament, guvern. Frica de lege a creat pustiul, n-avem niciun infractor, niciun incompatibil în zonele astea.
  – Da-n presă?
  – Aici suntem lucrați la liber.

  Apreciază

 • 5. noradamian  |  3 februarie 2015 la 14:58

  O observație în acest sens, și aici:

  „Dar sînt unii uitați pe drum. Părăsiți pe margine, în galopul de sănătate al dosarelor altora. În naivitatea mea, acum vreo jumătate de an, speram (mă rog, știam, nu avea cum să fie altfel) că măcar vărul Cazanciuc urma să dea cu pixul la DNA. Ca martor, cel puțin. Iar Ponta trebuia să-i urmeze. Ca martor, cel puțin: fusese Duicu pînă în biroul lui de premier? Îi chemase Ponta la ordinele lui Duicu pe ministrul de Interne Stroe și pe șeful Poliției Române, Tobă, la guvern? Îi transmisese Ponta vărului Cazanciuc dorințele fierbinți ale lui Duicu?”

  http://prisacariu.ro/2015/02/03/dna-face-treaba-buna-mai-putin-cind-vine-vorba-de-ponta-si-de-varul-cazanciuc/

  Apreciază

 • 6. Cristian  |  3 februarie 2015 la 14:59

  Faptul ca dl Basescu nu vrea sa faca nici o declaratie politica, darmite de susintere pentru Doamna Elena Udrea arata ca stie ceva si se teme. Inseamna ca stie ca de fapt nu o vor pe Udrea, ci pe d-lui. Sau, inseamna ca s-a folosit de Udrea in toti acesti ani si acum se spala pe maini. Daca ar fi asa, putem deduce ca nu este asa cum il credea lumea si ca este cu totul altfel in realitate. O alta fata urata pe care chiar n-as vrea s-o cunosc, as fi dezamagit! Nu d-lui milita pentru adevar, pentru dreptate? Acum ce face, o lasa pe femeia asta singura? Tot ceea ce i se intampla Elenei Udrea i se trage de la d-lui. Pentru ca 10 ani, doar ea i-a fost scut de aparare, doar ea l-a sustinut onest in cele mai grele momente ale sale.Restul l-au tradat.

  Apreciază

 • 7. noradamian  |  3 februarie 2015 la 15:08

  Cristian, toată lumea deduce ce avea deja de mult în cap. Cu opinia asta, pot spune că le-am auzit pe toate. Sau poate, mai sunt și altele 🙂

  Apreciază

 • 8. Bască ilie  |  3 februarie 2015 la 15:10

  -Pentru cine lucrează acoperiții din presă?
  -Pentru cei se sus.
  -?
  -Cineva, acolo sus, îi iubește, plătește și coordonează la comandă.
  -Cine, dom’le?
  -Aceiași care decid transferurile de voturi parlamentare sau în guvern, de câte ori este nevoie de ajutorul acoperiților comandați pentru securitatea lor națională: la suspendarea unui președinte pentru demitere, la o trântă de guvern, în camera de salvare a urmăriților penal, la schimbarea unui președinte de cameră, la lovituri de stat în siguranță cu OUG-uri și chiar HG-uri, la adoptarea unei legi de interes patrimonial sau de reducere a unor pedepse și a termenelor de prescripție, la orice.
  – Asta nu înseamnă implicarea serviciilor în politică?
  – Nu.
  – De ce?
  – Pentru că oricând n-ar fi nici prima, nici ultima dată. 🙂

  Apreciază

 • 9. noradamian  |  3 februarie 2015 la 15:22

  Bsk, dacă în zilele astea se discută mai mult ca niciodată de servicii și isprăvile lor din umbră, poate e si meritul intervențiilor bătăioase ( de voie, de nevoie) ale prea avântat-imprudentei udrea 🙂

  …iar asta, nu e rău! cu cât lumea află mai mult si devine mai atentă la ce se-ntâmplă în imperiul tenebrelor despre care stia doar partea bună, aia de colaborare fructuoasă cu DNA-ul, cu atât mai bine.

  Apreciază

 • 10. noradamian  |  3 februarie 2015 la 15:26

  Cât timp Băsescu era prezent mereu cu declarații, era vinovat că se bagă! acum că toți sunt în voia lor să zică ce vor, e vinovat că nu se bagă. bieții! și biata udrea! 🙂

  Cred totuși, că mai devreme sau mai târziu, va ieși la spovedanie. E greu de anticipat în ce moment o va face, de ce și, mai ales, ce va avea de spus.

  Apreciază

 • 11. Bască ilie  |  3 februarie 2015 la 15:52

  @Nora-9
  Nu-i rău să (re)vedem și să aflăm ce vrăji a mai făcut securitatea națională, indiferent cine defectează și furnizează elemente noi de înțelegere, discuție, curiozitate, lămurire în loc de nemurire. 🙂

  Nu-i deloc rău nici să-și manifeste curiozitatea jurnaliștii onești, dedicați menirii lor profesionale, cu vizibilitate și curaj, așa cum Prisacariu vrea să afle lumea cum se explică sistemul preferențial de alegere și instrumentare a dosarelor în DNA.

  Este inadmisibil să ne fudulim într-un tembelism public inepuizabil numai cu partea pozitivă a activității oricărei instituții publice, inclusiv DNA, care – în spatele unor performanțe vizibile – își permite să ascundă orice vor mușchii interni sau de influență din exterior: șeful SRI, ministrul justiției sau procurorul general.

  Trocul independenței procurorilor DNA îmi duce curiozitatea până la indiciile de menținere a eroului Coldea în vârful SRI – cu sprijinul PSD-ului și nu numai – în schimbul protecției penale a celor menționați de Prisacariu, inclusiv Ponta.

  Apreciază

 • 12. noradamian  |  3 februarie 2015 la 16:08

  Bsk, la fel, asemenea și așijderea socot și eu! 🙂

  Cum ziceai și tu, la precedenta postare, n-ar strica un inventar de păreri ( mai ales că acum sunt mai contradictorii și mai zbuciumate ca oricând) din care s-ar vedea starea de vigilență și de exigență a nației (cu rubrică specială pentru anteniști) 🙂

  Apreciază

 • 13. Bască ilie  |  3 februarie 2015 la 16:11

  Din bărbat politic pe masă, cârlanul Ponta s-a făcut mielușel cu cap de Pontaghiță, sub mângâierea procurorilor interesați de protejarea lui Coldea pentru nemurirea colaborării SRI-DNA (colaborare apărată cu strășnicie de presă fanatică și acoperită; ambele instituții funcționează numai într-un tandem, unic. 🙂 )
  Decontaminare preferențială, dar s-o știm și noi.
  În rest, se înțelege de la o poștă: numai extirparea virusului să rămână imposibilă.

  Apreciază

 • 14. Bască ilie  |  3 februarie 2015 la 16:23

  Într-un an și-un pic (17 mai 2016) expiră mandatul Laurei Koveși.
  Și dacă ramuri bat în geam
  Și se cutremur plopii?
  E ca un nou mandat să am
  Și-ncet sa mă apropii.

  Laura Koveși poate să ne contrazică și să ne dea peste mână, ca să nu o suspectăm pe nedrept de apropierea de nimeni, nici măcar de PSD?
  Am ridicat mâna, zic și eu.

  Apreciază

 • 15. Bască ilie  |  3 februarie 2015 la 16:34

  Câtă vreme Laura Koveși se va comporta ca și cum transformă într-un scop în sine menținerea cu orice preț a lui Coldea la vârful SRI, vom vorbi degeaba – vreo 4 ani, de acum încolo – despre performanțele unilaterale ale DNA în tandem cu unicul SRI.

  Apreciază

 • 16. Bască ilie  |  3 februarie 2015 la 16:47

  Comisia impotentă de control SRI și implicit parlamentul, au ocazia să dovedească propria subordonare față de SRI, adică supremația producătorului de viruși pandemici, și-atunci nu-i normal să ne întrebăm de ce? Sunt atât de mulți viruși împânziți în parlament și prea cutremurătoare frica de deconspirare a acestor șantajabili.
  Mai sunt ei în stare să demonstreze că n-au viață parlamentară? 🙂 🙂 🙂

  Apreciază

 • 17. Bască ilie  |  3 februarie 2015 la 17:01

  @Cristian-6
  Ai câteva observații și deducții de reținut. Nu mi-am propus să te contrazic, dar îți sugerez să găsești un răspuns:
  -Ai încercat să depistezi sau să admiți că Traian Băsescu are și motive juste, să nu intervină în apărarea Elenei Udrea?

  Apreciază

 • 18. Creanga  |  3 februarie 2015 la 17:33

  Bună ziua!
  Criză de oameni 2, 2 milioane cumva?
  Alegerile s-au ales, cam toți s-au intors la treburile lor. Politica?? E murdară, toti e hoți, șamd. Ce e de făcut?

  Apreciază

 • 20. Bască ilie  |  3 februarie 2015 la 18:00

  Cristian Pantazi.
  „Prezenta serviciilor in media.
  Simtim cu totii ca, mai ales in momentele – cheie, sint activati vectorii de influenta ai serviciilor. Adaugati asta la lipsa de credibilitate a presei, la problemele financiare cronice din acest sector, si veti vedea ca nu ajuta deloc, pentru ca un ziarist care nu slujeste interesul public, ci interesul unei institutii, este complet toxic. Or, Romania se afla intr-un moment in care credibilitatea presei e necesara ca aerul pentru ca scena publica sa se curete complet si ireversibil. Rezolvarea posibila? O decizie urgenta a serviciilor secrete de a-si retrage agentii acoperiti din presa si de a renunta la viitoare racolari”.
  *
  „Asanarea Comisiei parlamentare de control.
  Asa cum arata acum, comisia de control asupra activitatii SRI e o rusine pentru Parlament. Printre membrii sai se numara un fost angajat SRI (Daniel Savu), un trimis in judecata pentru fapte de coruptie, care mai si face afaceri cu SRI (Sebastian Ghita), un absolvent al Academiei Naţionale de Informaţii, a carui apetenta pentru birfe i-a adus porecla Deep Throat in telegramele Ambasadei SUA (Georgian Pop), un politician vestit pentru afacerile sale in multiple domenii (Verestóy Attila), un fost vames trecut prin PRM si PPDD (Liviu Codirla). Si, constatarea lui George Mioc, nici macar un jurist in toata comisia. Rezolvarea e simpla: partidele ar trebui sa aiba standarde clare pentru cei trimisi in comisie. Sa nu aiba dosare penale, sa nu aiba afaceri cu serviciile, sa aiba studii relevante si, pe cit posibil, nu studii la Acamedia SRI, sa nu fie fosti membri ai serviciilor, sa aiba reputatie impecabila. Ca tot vorbeau atit Klaus Iohannis, cit si Victor Ponta pe aceeasi voce despre „nevoia de recredibilizare a Parlamentului în viața politică și în conștiința cetățenilor”.
  *
  PS.
  1. Presupunem prin absurd: de mâine vor fi retrași toți acoperiții din presă. Cine și mai ales cum verifică minciuna? Pe cuvânt de SRI, de CSAT? Pe cuvânt de comisie asanată de control parlamentar?

  2. Membrii comisiilor parlamentare de control SRI și SIE au nevoie de certificat ORNISS, (în subordinea premierului), adică îl primește cine merită. După componența actuală, nu-mi fac iluzii cu sfințenia selecțiilor nici în viitor. Asta-i asanare? Nu merge, fiindcă principiul de lucru s-a înfipt adânc numai pe circuit închis în cercuri vicioase și secretoase, nepenetrabile.

  3. Ce să verifice comisiile parlamentare și mai ales cum?
  Scrie clar la comentariul @4. Legile interzic acoperiții, deci mai bine că nu există așa ceva 🙂 , fiindcă nu pot fi depistați și evacuați din parlament, guvern, sistemul judiciar. 🙂

  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-19278215-sase-scandaluri-serviciile-secrete-jumatate-timpul-pentru-discutie-plicticoasa-despre-proceduri-mecanisme.htm

  Apreciază

 • 21. Bască ilie  |  3 februarie 2015 la 18:03

  @Creangă-19
  Scriam direct în căsuță și n-am văzut linkul tău. 1-0 pentru tine. 🙂

  Apreciază

 • 22. noradamian  |  3 februarie 2015 la 18:05

  Seara bună! 🙂
  Bsk, 17, dacă-mi aduc bine aminte, în una din ultimele lui intervenții înainte de încheierea mandatului, Băse declarase (si nu era prima dată când l-am auzit spunând asta) că, de nevoie, a mai făcut unele compromisuri politice dar în privința justiției și a securității statului, nu! Că n-a intervenit și nu va interveni în justiție pentru nimeni. Nici dac-ar fi vorba de el! Uite că unii au uitat! Nu vorbesc de consumatorii antenei si rtv! că aia n-au auzit decât „tălmăcirile” lui gâdea, ciuvică etc. Prin urmare, orice va spune când va spune, n-o s-o apere pe udrea de justiție.

  Apreciază

 • 23. noradamian  |  3 februarie 2015 la 18:09

  Crengulin, 9, un articol cât se poate de necesar, deși mă-ndoiesc că politicul&serviciile vor sări altfel decât de formă să-și aplice lor niște reguli restrictive. E nevoie de presiunea societății civile!… dar care??

  Apreciază

 • 24. noradamian  |  3 februarie 2015 la 18:19

  Mihu Laurentiu
  „Potrivit lui Georgian Pop, șeful Comisiei parlamentare de control a SRI, Sebastian Ghiță, membru în respectiva comisie, e plecat momentan din țară. Potrivit unei intuiții de bun simț, absența lui Ghiță, fix într-un asemenea moment, arată ca un costum negru cusut cu ață albă. Oricum, semnalele publice din ultimele zeci de ore indică o „reevaluare în jos” a mogulului, care, în ciuda vârstei fragede, s-a uzat cumplit de la cât de mult a fost folosit în spatele frontului”.

  Apreciază

 • 25. Bască ilie  |  3 februarie 2015 la 18:22

  Nora
  @19
  TB are destule motive de pas.
  @23
  Numai după pronunțarea unei decizii CCR – strict necesară la spart monopolul securistic al interpretării și neaplicării legilor cu tupeu propagandistic – ar fi posibil un control real al minciunilor de insecuritate națională.

  Apreciază

 • 26. noradamian  |  3 februarie 2015 la 18:42

  Bsk, evident! dar și dac-ar fi stat altfel lucrurile cu motivele, e clar că nu s-ar fi băgat peste justiție. Exemplul cu frate-su e dovada.

  Apreciază

 • 27. Bască ilie  |  3 februarie 2015 la 18:48

  Nora
  Hotnwes (apărut pe la ora 13, m-am mai uitat pe-acolo, dar abia acum l-am observat)
  „Asa cum stiti, din 21.12.2014 nu am mai avut nici un fel de declaratii publice si pentru moment nu mi-am schimbat decizia. Imi este tare bine in mijlocul familiei”, a aratat Traian Basescu intr-un email trimis la solicitarea ziarului Libertatea. (trimis ieri seară)

  Apreciază

 • 28. noradamian  |  3 februarie 2015 la 18:54

  Bsk, am ținut minte asta și văd că se ține de cuvânt! Dar, nota bene, nu-i exclus să ajungă și el într-o situație critică dacă a călcat pe alături, că vrem ori nu vrem! Oricâte merite ar avea în deblocarea justiției…

  Apreciază

 • 29. Bască ilie  |  3 februarie 2015 la 19:01

  Asta-i, îl caută deja niște dosare și-ar fi complicată situația chiar și fără ele; am zis-o mai pe departe: Numai deținător de secrete multe să nu fii!

  Apreciază

 • 30. Bască ilie  |  3 februarie 2015 la 19:10

  TB are ce să spună despre SRI și alte aspecte de culise, fără legătură cu justiția, însă oricum ar fi interpretat de supraveghetori c-ar încerca să influențeze ancheta în favoarea EU.

  Apreciază

 • 31. noradamian  |  3 februarie 2015 la 19:18

  Da, sunt sigură că stie multe si a aflat, în ultimele săptămâni, și mai multe. Numai că acum nu e în situația de a vorbi.

  Apreciază

 • 32. noradamian  |  3 februarie 2015 la 19:19

  un om scârbit ( îi dau dreptate)
  „Cea mai mizerabila televiziune de stiri de la noi este de departe televiziunea lui Ghita, Romania TV, care depaseste cu mult in OTV-isme Antena 3.
  Culmea e ca aceasta televiziune este in plina ascensiune ajungand imediat in spatele Antenei 3 ca si audienta. Mi se pare incredibil acest popor. INCREDIBIL”

  Apreciază

 • 33. Bască ilie  |  3 februarie 2015 la 19:19

  Felicitări, procurorilor DNA! Habar n-au la ce instanță să se prezinte cu propunerile de arestare în dosarul „gala Bute”.
  ICCJ i-a trimis la Tribunal.

  Apreciază

 • 34. Creanga  |  3 februarie 2015 la 19:21

  Bsk, la 2-0 schimbam portile. 🙂
  Nora, care o avem, mai trebuie niste drojdie sa creasca.

  Traian Basescu se pregateste de botez, acum cateva zile se nascuse un nepot. Curios mi se pare ca doar Libertatea l-a intrebat de sanatate.

  Apreciază

 • 35. noradamian  |  3 februarie 2015 la 19:25

  Crengulin, păi e mai mult drojdie decât altceva 🙂

  Apreciază

 • 36. noradamian  |  3 februarie 2015 la 19:26

  „Cine ar avea dreptul să ceară registrul de intrări din sediul SRI şi eventual probele video? Nu cumva chiar comisia de control din Parlament? Nu cumva chiar domnul Sebastian Ghiţă, controlor în comisie, cel despre care doamna Udrea susţine că ar fi fost beneficiarul celor 500.000 de euro pe care Florian Coldea îi cerea de la Dorin Cocoş pentru finanţarea postului România TV? De ce avea dl. Coldea nevoie de o televiziune? SRI făcea anticorupţie sau propagandă anticorupţie?

  La fel poţi să te întrebi dacă parteneriatul transatlantic, atât de lăudat de americani, nu a obligat SIE să ia parte la un atentat monstruos contra drepturilor omului. În Statele Unite, unde societatea civilă chiar există, unde congressmenii cunosc separaţia puterilor în stat şi unde presa de investigaţie investighează, închisorile CIA au devenit un subiect pentru care serviciile sunt obligate să dea explicaţii. La noi, câteva întrebări sporadice din partea unor ziarişti, nici ei prea siguri că vor primi altceva decât uşi trântite în nas.

  În România, domnul Coldea se investighează pe sine, după care îi va comunica d-lui Pop rezultatul în spatele uşilor închise, urmând ca presa să afle adevărul şi să vi-l comunice şi dumneavoastră. Întotdeauna adevărul lor. Pentru că în lipsa unei societăţi critice şi a unor parlamentari oneşti şi curajoşi, serviciile ne fac să le credem pe cuvânt că lucrează pentru noi. În acest timp, vilele generalilor înfloresc pe Valea Prahovei, fără ca nimeni să poată controla vreodată provenienţa banilor din care sunt făcute”.

  http://www.gandul.info/puterea-gandului/miticii-de-la-miticul-sri-13802194

  Apreciază

 • 37. Creanga  |  3 februarie 2015 la 19:27

  Nora, înseamnă că suntem drojdieri. 🙂

  Apreciază

 • 38. noradamian  |  3 februarie 2015 la 19:34

  Crengulin, aoleu, mai bine nu mai cresc! 🙂

  Apreciază

 • 39. Creanga  |  3 februarie 2015 la 19:42

  Închis pentru dezmembrare:

  „RAFO Oneşti (simbol bursier RAF), rafinăria de petrol închisă încă din 2008 pentru „modernizări”, va fi vândută de proprietarii ruşi piesă cu piesă. După ce terenul va fi eliberat, ruşii vor să dezvolte în acelaşi loc o altă platformă industrială.”

  http://www.zf.ro/zf-24/rusii-dezmembreaza-rafo-si-o-vand-la-fier-vechi-13800694

  Apreciază

 • 40. luminita  |  3 februarie 2015 la 19:46

  Seara buna!
  Fără calităţi personale, dar posedaţi de o ambiţie fără limite, cei doi s-au căţărat ca plantele-parazit pe oricine putea să îi tragă în sus atât în cariera politică, dar şi în viaţa personală, iar atunci când nu le-au mai fost de folos i-au abandonat fără regrete. Expresia „a călca peste cadavre” este excesivă, dar nu prea mult.

  „Lipsa de moralitate, impostura şi parvenitismul sulfuros ale celor doi îi fac candidaţi ideali la corupţie şi insensibili la indignarea publică. Corupţia lui Ponta este dovedită, deocamdată, de abuzurile de putere fără precedent la care a recurs şi de modul în care a manipulat puterea de stat în interesele personale şi politice. Pentru aceste abuzuri Victor Ponta va plăti atunci când nu va mai avea controlul asupra unor instituţii de forţă şi asupra Avocatului Poporului. Doamna Udrea trebuia să ştie că în momentul în care au apărut dosarul Microsoft şi dosarul ANRP nu avea cum să scape. Nu poţi să speri că dacă îl bagi la apă pe Cocoş ai şi scăpat când întregul eşafodaj se prăbuşeşte în jurul tău. Nu poţi să dai pe toată lumea la o parte cu maxim cinism doar ca să candidezi tu la preşedinţie, când ştii că, inevitabil, mai devreme sau mai târziu vei ajunge la DNA. ”

  http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/udrea-si-ponta–o-specie-care-trebuie-eradicata-365588

  Apreciază

 • 41. Bască ilie  |  3 februarie 2015 la 19:56

  @Nora-36
  Le-a băgat, celor din comisia impotentă de control SRI, Gândul rău în casă cu registrul de intrări-ieșiri vizitatori în și din SRI. Se vor screme câteva zile să găsească un pretext comic.
  Am mai citit în ultima vreme ideea trăsnită cu „controlul civil”al serviciilor, în locul sau paralel controlului parlamentar.

  Pariez că autorii inovației teoretice n-au măsura impedimentelor până la instituirea unui asemenea grup civil, nu mai zic de imposibilitatea unui control efectiv, din moment ce nici comisia parlamentară, care dispune de reglementare, nu are acces la controlul real; rămân ascunși până și acoperiții dați afară sau prinși cu infracțiuni și condamnați, tocmai ca să nu se observe existența acoperiților interziși de lege fără efect.
  Cauza este aceeași de la @25. Se minte cu nerușinare prin interpretarea legii și nu s-a ajuns la traducătorul de minciuni din CCR.
  Zona tabu este păzită de legi neaplicate cu premeditare, concertat, sincronizat între toți cei cu atribuțiuni (din mai multe instituții) legate de această verificare a acoperiților.
  .

  Apreciază

 • 42. Bască ilie  |  3 februarie 2015 la 20:45

  @Lumi-40
  Cristian Câmpeanu se preface că tratează simultan și similar perechea Udrea-Ponta, ca să nu sară în ochi ținta lui reală: s-o desființeze cu prioritate și în grabă pe Udrea.
  „Pentru aceste abuzuri Victor Ponta va plăti atunci când nu va mai avea controlul asupra unor instituţii de forţă şi asupra Avocatului Poporului. Doamna Udrea trebuia să ştie că…”

  Sigur că da, Ponta o va mierli, la Sfântu-Așteată, dar pentru Udrea e deja târziu, trebuia să știe până acum, i-a venit clipa.
  La ce-i ajută autorului asemănarea sfârșitului, în decalajul uriaș de timp între „cei doi”?

  „Reţeaua de complicităţi politice, corupţie, servicii secrete şi afaceri oculte în care sunt implicaţi atât Udrea, cât şi Ponta este complicată şi, fără îndoială, puternică, dar nu invincibilă.Ceea ce îi face pe cei doi cu atât mai nocivi pentru societatea românească. Doamna Udrea ajunge, după mult prea multă vreme să, răspundă pentru asocierea sa cu această reţea, cu Sistemul ticăloşit. O va face şi Victor Ponta.

  Chiar legat de serviciile secrete și afacerile oculte se pune problema acum – nu altădată, pe când „o va face şi Victor Ponta”-
  ce posibilitate are Elena Udrea să aducă informații utile la lămurirea implicațiilor acestor servicii, înainte să i se întrerupă legătura.
  Câmpeanu îi dă un brânci nerăbdător, ca să fie sigur că prindem altă ocazie, când îi vom vedea răpus pe Ponta – mai la pulivară – tocmai fiindcă acum nu-i va tulbura nimeni avantajele și secretele, nici măcar Udrea.

  Apreciază

 • 43. noradamian  |  3 februarie 2015 la 20:49

  Dac-o spune Prisăcariu, un jurnalist echilibrat, dur și cu un simț deosebit al nuanțelor și al conexiunilor, e de luat în seamă (că-s sătulă de jurnalismul justițiar, de jurnaliștii umorali, de răspânditorii de ură care în multe privințe nu-s cu nimic mai buni într-o societate decât cei despre care vorbesc)

  „Cu largul sprijin al DNA, un penal pesedist este ținut la șefia celui mai mare complex energetic din România, Complexul Energetic Oltenia. De toată situația beneficiază pesedistul Dan Șova, proaspăt reprimit în PSD, și Victor-Viorel Ponta”.

  http://prisacariu.ro/2015/02/03/dna-a-uitat-de-dosarul-lui-dan-sova-ponta-e-fericit/

  Apreciază

 • 44. Cristian  |  3 februarie 2015 la 20:54

  Nora, hai să îţi spun o poveste. Există în Constanţa o comună numită Peştera. Pe primarul acelei comune (ales la ultimele alegeri cu 99 virgulă nu-ştiu-cât la sută) îl cheamă Vrabie. Presa e plină cu articole şi despre comună şi despre primar. A fost PSD-ist până când, supărat că Nicuşor Constantinescu îi tăia zdravăn comuna la împărţirea fondurilor, a părăsit PSD-ul devenind independent. Alegerile despre care spuneam mai sus că le-a câştigat în acea manieră, le-a câştigat ca independent. Că să vin doar cu un exemplu despre cam cum e viaţa în acea comună, află că au wireless free iar anul trecut, de 1 iunie, fiecare copil din comună a primit din partea Primăriei şi a Consiliului Local câte o bicicletă. Anyway, cum am mai spus, e plină presa de exemplul pozitiv al acestei comune care arată că se poate. Ce este relevant în toată povestea asta ? Păi atunci când Ponta a dat OUG-ul cu migraţia primarilor şi a consilierilor locali, toţi consilierii locali din acea comună şi-au părăsit partidele şi s-au declarat independenţi. Mai puţin unul care, plecat din ţară fiind, a rămas membru PPDD.

  Apreciază

 • 45. Creanga  |  3 februarie 2015 la 20:58

  Bsk,
  Se pare ca ai ajuns la insectar la alegatorul de dreapta.

  Apreciază

 • 46. Bască ilie  |  3 februarie 2015 la 21:01

  Nora,
  Întristezi lumea jurnalismului de calitate, ca a lui Cristian Câmpeanu, cu știri de la Prisacariu despre protejarea actuală a lumii netulburatului Ponta. Tocmai asta-i prioritatea zero: să treacă valul Udrea fără repercusiuni în zona dureroasă și promițătoare câțiva ani.

  Goana după aer a jurnalistului aflat în vid de finanțare inspirată.
  Condamnatul Adamescu știe de ce. 🙂

  Apreciază

 • 47. noradamian  |  3 februarie 2015 la 21:12

  Cristian, excepțiile confirmă regula. Doar dacă se-nmulțesc, o poveste are șansa să devină regulă.

  Apreciază

 • 48. Bască ilie  |  3 februarie 2015 la 21:15

  @Creangă-45
  Fiecare e liber să înțeleagă – după posibilități – ce vrea.
  Deocamdată nu-s întrebat în ce loc anume m-ar deranja un alt punct de vedere, contrar și motivat. Cu o impresie generală, fără asumarea corecției punctuale, nu se poate dialoga. (un nonsens din start)

  Apreciază

 • 49. noradamian  |  3 februarie 2015 la 21:22

  Bsk, puteam să pun pariu că pora, câmpeanu, ori papahagi (ăsta nefiind jurnalist sadea) se simt frisonați și uită complet de orice deontologie și măsură, ca să-și dea drumul la obsesiile care-i chinuie de multă vreme, când habar n-aveau de microsoft, de pildă! Îmi pare bine că măcar Tapalagă, care desi apropiat de categoria respectivilor (inși care se desfășoară normal doar când nu le e atins nervul urii!) de data asta a venit cu două articole bune, nedominate de umori 🙂

  Apreciază

 • 50. luminita  |  3 februarie 2015 la 21:25

  @45,
  mesaj cifrat, imi scapa intelesul. 🙂

  Apreciază

 • 51. Bască ilie  |  3 februarie 2015 la 21:28

  @Nora-49
  Am văzut mesaje preluate de la fericitul Papahagi și pe unde nu mă așteptam. 🙂

  Apreciază

 • 52. Bască ilie  |  3 februarie 2015 la 21:40

  @Lumi-50
  Eu știu foarte sigur la ce anume mă gândesc când am ceva de comentat. Te asigur că la cel comentariu n-am avut în vedere nicio legătură cu ce-i posibil să-i fi afectat pe băieții de pe dreapta. (am mai trecut pe-acolo, am mai scris câte ceva într-un fel de singurătate, până când mi-a trecut prin cap că poate deranjez).
  Cum n-am primit niciun semnal diferit, n-am mai comentat.

  Apreciază

 • 53. noradamian  |  3 februarie 2015 la 21:44

  Bsk, dacă Papahagi o ține tot așa, oricât ar susține-o pe MM, mă tem că unui viitor partid nu-i va aduce mult electorat. La fel de entuziast se manifesta și în perioada de început a PMP, când s-a ales cu renumele de „misecuvenist”(cam nedrept, totuși) Deși e o persoană remarcabilă, are uneori intervenții nu foarte inspirate.

  Apreciază

 • 54. luminita  |  3 februarie 2015 la 21:55

  @Basca, 50,
  mersi de raspuns, dar nu stiu la care comentariu faci referire, raman asa in ceatza.

  Apreciază

 • 55. Bască ilie  |  3 februarie 2015 la 22:03

  Nora
  Papahagi nu-i singurul păgubos în susținerea asta, cu același stil.
  Din campaniile electorale mi-a diminuat drastic interesul și l-am urmărit din ce în ce mai rar. M-a dezgustat maniera lui slugarnică (nu contează pentru mine coincidența de opțiune)
  Nu mă miră cât de bărbat rotund se crede acum, ci importanța pe care i-o acordă cine apelează la contribuția lui. 🙂

  Apreciază

 • 56. Bască ilie  |  3 februarie 2015 la 22:11

  @Lumi-54
  Din ce spui, ceața ți-ai creat-o singură. Lași să se înțeleagă că nici pe-aici nu se văd comentariile. O fi aceeași ceață; de alta nu știu. 🙂

  Apreciază

 • 57. Bască ilie  |  3 februarie 2015 la 22:33

  Acum la B1, Dan Tapalagă vorbește prin telefon despre acel raport al SRI, clasificat, cerut de TB pentru identificarea fotografilor de la Paris. Printre altele, Tapalagă zice de Udrea c-ar fi evitat să spună pe cine bănuiește ea c-ar fi urmărit-o pe Bica. Eu am reținut altceva din interviul de la Gândul-live. L-a indicat pe Coldea:
  „Eu cred că ce s-a întâmplat la Paris este un lucru de care nu este străin”.

  Apreciază

 • 58. noradamian  |  3 februarie 2015 la 22:35

  Bsk, treptat, treptat, pas cu pas, se vor limpezi lucrurile 🙂

  Apreciază

 • 59. Bască ilie  |  3 februarie 2015 la 22:48

  Da, somn ușor!
  Urlă, prietene! 🙂
  *

  Apreciază

 • 60. Catalin Tanasa  |  3 februarie 2015 la 22:52

  Noapte buna! Operatia Guzganiada continua 🙂

  Apreciază

 • 61. noradamian  |  3 februarie 2015 la 22:52

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 62. fini  |  4 februarie 2015 la 07:24

  Imi pare tare rau de parererea de rau a lui @ Cristian din comentariul 6.
  Am intalnit niste versuri care i se potrivesc:
  „Mi-e somn.
  Dorm.
  Visez.
  Spiritul evadează,
  aleargă, zburdă
  pe o câmpie
  plină cu zâne.
  Dansează,
  se îmbrăţişează
  pluteşte.
  Sună deşteptătorul.
  Decepţie.”

  Apreciază

 • 63. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 11:08

  Saluttare!
  1. Divulgarea unei fapte de încălcare a legii în vigoare îl eliberează pe ofițerul acoperit de jurământul păstrării secretului, adică legea românească, normele internaționale și jurisprudența europeană interzic răsfrângerea unor repercusiuni asupra ofițerului acoperit care a îndrăznit să sesizeze fapta contrară legii.

  2. Psihoterapia securistă și propaganda șantajistă a reformatorilor din servicii au avut grijă să-l îndobitocească preventiv cu amenințări specifice, nu cumva pacientul acoperit și subjugat să afle adevărata consecință eliberatoare după aplicarea corectă a legii.

  Simpla deconspirare a numelui unui ofițer acoperit (inclusiv propriul nume) aflat într-o funcție interzisă de lege – parlament, guvern, politică, sistem judiciar – înseamnă plasarea în situația protejată și eliberatoare de la pct.1

  Culmea îndobitocirii acoperitului dresat și permanent șantajat este amenințarea acestuia cu… aplicarea legii, adică o înșiruire de consecințe nefaste ale divulgării secretului „absolut și infailibil”, inclusiv pușcăria.

  3. Ioi, cum este posibilă o asemenea contradicție între punctele 1 și 2? Ambele nu pot rămâne în picioare simultan, ori-ori, care-pe care?
  Când se va conștientiza și respecta valabilitatea aplicării legii – în sensul corect de la pct.1- va exploda mămăliga reformată securistă. 🙂

  Apreciază

 • 64. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 11:36

  Frica de explozia devastatoare a mămăligii reformate îi determină pe supradotații serviciilor și acoliții lor să fugă – ca dracu de tămâie – de tranșarea dilemei aparente la CCR.

  Apreciază

 • 65. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 11:53

  Aceeași teamă/fugă de CCR este echivalentă cu teama/fuga de reconsiderarea și aplicarea principiilor democrației constituționale.

  Apreciază

 • 66. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 11:59

  Mămăliga securistă reformată de servicii s-a umflat peste puteri și a început să pută. 🙂

  Apreciază

 • 67. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 12:10

  Radu Moraru: „Mi-au propus să fiu colonel!” Dezvăluiri pe axa Maior-Udrea-Coldea-Băsescu
  *
  http://www.reportervirtual.ro/2015/02/radu-moraru-mi-au-propus-sa-fiu-colonel-dezvaluiri-pe-axa-maior-udrea-coldea-basescu.html

  Apreciază

 • 68. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 12:25

  „Dan Andronic (EVZ) desființează dezvăluirile lui Radu Moraru (Nașul TV)”
  *
  De unde atâta desființare? Se reduce la un fleac: a confundat o persoană îndrumată într-o campanie electorală de consilierul Dan Andronic.

  Marea desființare subțirică la mijloc. 🙂
  *
  http://www.reportervirtual.ro/2015/02/dan-andronic-evz-desfiinteaza-dezvaluirile-lui-radu-moraru-nasul-tv.html

  Apreciază

 • 69. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 12:37

  În concluzie, loialitatea constituțională răstoarnă mămăliga înainte să explodeze. 🙂

  Apreciază

 • 70. luminita  |  4 februarie 2015 la 12:47

  @68
  Sincer, mie imi pare ca Maior vorbeste prin gura Elenei Udrea! Imi pare ca Maior vrea sa loveasca atit in SRI cit si in lupta anti-coruptie, cit si in Traian Basescu, si o foloseste/ santajeaza pe Udrea. E drept, si doamna Udrea baga din greu tot felul de abureli peste mesajul lui Maior, dovada ca e derutata rau!
  Dar imi pare ca scenetele Elenei Udrea fac parte dintr-un plan! Asa cum cred ca si Maior si-a regizat “demiterea”! Eu nu cred ca Presedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia! Ceva e putred, sper sa aflam curind mai multe!
  ––––––––––––
  m-am dus la Presedinte sa-l intreb cum se face ca mizeria aia de RTV a lui Ghita este pe toate cablurile si farfuriile zburatoare, inca din prima secunda de emisie iar mie imi cereau cablistii milioane de euro ca sa ne retransmita: ma refeream la RCS-DIGI si UPC!
  Presedintele a evitat subiectul dar m-a sfatuit sa merg urgent la George Maior fiindca el poate rezolva cu RCS-DIGI !!! Practic, atunci am inteles clar cine m-a lucrat in acei ani!
  A doua zi m-am prezentat la Maior, fara mari sperante, dar am zis ca macar sa ii dau mesajul, JOS LABA ! Am fost elegant, cum am scris mai sus, i-am zis doar ca mor de git cu aia care se iau de singura televiziune libera!
  Va dau si un amanunt simpatic. Nici nu ajunsesem de 3 minute in biroul lui Maior ca ghici cine suna pe telefonul scurt?! Traian Basescu! Maior se ridica in picioare, pozitia de drepti, ii confirma Sefului Statului ca sint acolo sa discutam “problema” si incheie gomos: “Promit sa rezolv, Domnule Presedinte!”
  Cita ipocrizie! Nu a rezolvat nimic, desigur, pai el era tartorul lui Teszari! In schimb l-a pus la Digi 24 pe bunul sau prieten Vasile Dancu, director editorial! Ca sa fie un post echilibrat si eventual dezechilibrat, cind trebuie! Nici nu va inchipuiti ce experti in manipulare au ajuns baietii lui Maior!

  Apreciază

 • 71. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 12:49

  Printre like-uri am zărit-o și o salut pe Laura.
  Mi-ar plăcea să pășești în Grădină și să prășim pe-o alee. 🙂

  Apreciază

 • 72. luminita  |  4 februarie 2015 la 12:52

  Interesant- Udrea, intoxicata de Ghita si Maior cu ideea ca ar ura-o Coldea, il ataca pe acesta nebuneste.

  Apreciază

 • 73. lastnightmusic  |  4 februarie 2015 la 12:56

  Salut
  Tradare sa fie, dar sa stiu si eu 🙂
  Deci rogu-va
  @Creanga 45 Bsk,Se pare ca ai ajuns la insectar la alegatorul de dreapta. –- Unde este bsk la insectar ? Daca te rusinezi sa scrii aici, te rog scrie-mi pe mail, sau pe skype caci pana nu demult comunicam

  @basca in discutia cu luminita te referi la
  1 un comentariu care poate sa fi afectat pe baietii de dreapta.
  si
  2 faptul ca ai intrat la alegator si nimeni nu a raspuns la comentariile tale.
  Pentru 1 , daca nu poti sa explici aici , poti rogu-te sa imi pui pe un email pasajul cu pricina ? Multumesc.

  Pentru 2 remarca te rog ca de ceva vreme, dupa alegeri, activitatea la alegator s-a diminuat mult, datorita incertitudinilor pe care inca le avem,pentru articolele f bune care sunt in presa online, si datorita faptului ca FB a devenit o scula mult mai versatila decat blogurile. De aceea nu au existat raspunsuri in general activitatea fiind diminuata. Uite la postarea lui Bill ultima, a scris comenturi… mai mult bill. Deci nici pomeneala de raceala. Tot ce ai contribuit tu acolo a fost minunat.

  Multumesc mult

  Apreciază

 • 74. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 12:56

  @Lumi
  Nu băgăm mâna-n foc pentru nimeni.
  Adevărul ne interesează, atât, și nu contează de la cine, cu cine, pe cine avantajează sau prin ce mijloace iese la suprafață.
  Merge orice fel de sare în mămăligă. 🙂

  Apreciază

 • 75. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 13:29

  @Lnm-74
  Salve! Nu-i bai și nu consider cine știe ce problemă de dezbătut.
  Poziția mea e directă și simplă: nu-l suspectez pe @Bill de rea-intenție sau provocare, dar eu am scris despre altceva decât a înțeles el, se mai întâmplă astfel de parcurs în pripă sau influențat de o suspiciune. Așa cum am explicat mai sus, dacă mi-ar fi spus de unde anume, din ce frază a extras interpretarea lui, aș fi exprimat un punct de vedere, altfel n-are niciun sens să-mi analizez propriul comentariu de la cap la coadă și să tot presupun în cel loc vede altceva decât am urmărit eu în mesajul meu. Cel mult, pot să reafirm inadvertența la fel de general: nici nu mi-a trecut prin cap s-o evaluez pe Elena Udrea ca pe un exponent al curățeniei politice sau cu torță sau fără torță în mână (am explicat contrariul în comentariile de la postarea precedentă: o ocazie de interes pentru aflarea adevărului la nivelul SRI, inclusiv de cercetat afirmațiile ei, nu de bagatelizat în interesul celor care ar dori să minimalizeze subiectul pentru salvarea mai sigură a sufletelor acoperiților).
  Cel puțin @Fini a intervenit cu un comentariu și a lăsat de înțeles c-ar fi prins ideea principală; acuma nu știu dacă s-a răzgândit între timp, din moment ce n-a găsit nimic de obiectat la concluzia lui @Bill. 🙂
  În privința comentariilor mele, în vizită la voi, e mai simplu, uită-te la ultimele și vezi direct despre ce singurătate am amintit. N-am ce să mai detaliez despre acest aspect. Am încercat să vă fiu pe-aproape cumva, să vă vizitez contrar obiceiului meu de a p(r)ăși preponderent în Grădină. Nicăieri nu forțez ușa când nu mă simt un vizitator acceptabil.

  Apreciază

 • 76. lastnightmusic  |  4 februarie 2015 la 13:47

  Basca
  1
  As vrea sa interpretez eu insumi. De aceea mi-ar place sa imi dai lincul la chestiunea cu pricina care vad ca este de fapt un schimb @bill -@basca de care nu stiu si care probabil s-a intimplat cu saptamani in urma,
  2
  Singuratate ? Da o avem si se intimpla pe blogurile noastre, nu foarte comentate. Uite de pilda tu cate zeci de comenturi pui aici fara sa raspunda cineva. Ai aici 33 din 75, multe din ele consecutive. Vreau doar sa spun ca nu este vorba de o izolare sau ca nu esti acceptabil. Dimpotriva.
  Avem multi dusmani, nu e necesar sa ne facem dusmani si prietenii. Chiar ar fi pacat.
  3
  Deci nu are legatura cu insectarul de la postarea ultima la care se refera @creanga ?

  Apreciază

 • 77. noradamian  |  4 februarie 2015 la 13:47

  Ziua bună! Nu-nțeleg unele chestii interpersonale pe care le văd aici și nici nu țin 🙂

  În afară de asta, referitor la avalanșa de breakingnews,cred că tot ce apare în presă ( unde războiul legat de apartenențe și acoperiri s-a dezlănțuit tare de tot) trebuie tratat cu reținere si trecut prin prisma logicii personale.

  Apreciază

 • 78. noradamian  |  4 februarie 2015 la 13:48

  Bsk, am sharat spovedania nașului și Barbu Mateescu spune, vesel, „păcat de exagerări, că altfel erau niște detalii interesante ascunse pe-acolo”
  …cine e Laura?

  Apreciază

 • 79. noradamian  |  4 februarie 2015 la 13:52

  Fini, 62, frumos spus! Tnx! 🙂

  Apreciază

 • 80. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 13:56

  @Nora
  Nici nu-i nevoie. 🙂
  Nu trec prin altă parte. 🙂

  @Lnm
  1. Să nu extindem inutil subiectul!
  2. Aici nu scriu cu pretenția să mi se răspundă, iar lipsa răspunsurilor nu-i totuna cu singurătatea la care m-am referit. Poți să simți la fel și dintr-un răspuns. 🙂
  3. Insectarul e numai în capul lui @Creangă. Întreabă-l pe el cu ce se mănâncă! A încercat și @Lumi, nu i-a răspuns, probabil se mai gândește câteva zile. 🙂

  Apreciază

 • 81. noradamian  |  4 februarie 2015 la 14:03

  Dintr-o discuție personală : 🙂 „A minimiza importanta dezvaluirilor Elenei Udrea pe motiv ca ele contin contradictii este o eroare. In primul rand de logica : doua afirmatii contradictorii nu sunt in mod necesar false amândoua.”

  Apreciază

 • 82. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 14:12

  PS-Lnm
  Îți dau un exemplu mai edificator: comentariul meu de la @17.
  M-am mâncat în cur să-l tratez pe @Cristian cu oarecare considerație (te asigur, fără ipocrizie, chiar am apreciat un anumit fel de interpretare, de reținut), dar omul n-a avut nimic de spus (nu că m-ar fi interesat răspunsul lui și mă zvârcoleam de nerăbdare).
  Doar i-am propus o pistă de autoverificare și eventual de discuție.
  A reacționat până la urmă, după regula unde dai și unde crapă.
  Sper să nu crezi că-i voi mai acorda vreodată vreun credit. 🙂

  Apreciază

 • 83. noradamian  |  4 februarie 2015 la 14:20

  Graba unora de a o ascunde iute ori de a bagateliza sau ridiculiza tot ce spune udrea (în acest caz) evidențiază fie probabile apartenențe, fie lipsa de reținere în cazul unor voci umorale a căror judecată critică e afectată de resentimente și idiosincrazii (personale sau induse mediatic) -posibil și temeri, din partea altora. Chestiuni care vin în contradicție cu ținuta de lider de opinie, de jurnalist care vede în orice situație, în orice vorbă, un prilej de descoperit adevărul…

  Apreciază

 • 84. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 14:21

  @81
  Ha,ha! Direct și la obiect. 🙂 Ce are ura cu Prefectura? 🙂

  Apreciază

 • 85. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 14:26

  @83
  Transparent despre transparență.
  Unde nu-i nimic sau doar se ascunde golul, nici Dumnezeu nu cere.

  Apreciază

 • 86. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 14:34

  @Nora-78
  Laura este o comentatoare echilibrată și inteligentă, cu simțul umorului și viteză de reacție. Am cunoscut-o mai bine la alegătorul de dreapta și am mai zărit-o o vreme pe la copac.

  Apreciază

 • 87. noradamian  |  4 februarie 2015 la 14:39

  Dan Tapalagă pune degetul pe rană: „Sediul puterii s-a mutat azi la institutiile de forta. Sediul puterii nu mai este nici la partide, nici la presedinte, nici la guvern, nici in Parlament, nici in presa. Astia toti sunt in buzunarele lor. Intotdeauna suna prost cand salvarea vine de la servicii secrete, procurori, institutii de forta. Cum vom afla noi, ceilalti, daca raul nu s-a mutat intre timp dintr-o parte in alta? Cum vom stii ca n-o vor lua razna la fel ca ceilalti? Si cum ii vom opri, la o adica? Ce mecanisme functionale avem sa ne protejam in caz de abuz?
  Banii merg, de cand e lumea, mana in mana cu puterea”.

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-19286073-privind-optimism-apocalipsa.htm

  Apreciază

 • 88. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 14:51

  Nu ne cere nimeni și nu ne repezim să luăm de bun până la perfect articolul lui Radu Moraru. Fiecare e liber să aprecieze ceva sau nimic. În niciun caz, nu-i agreez pe translatorii grăbiți să iasă în față, mai ales când se califică repetat în grupa mare a oscilanților căutători de rost la ros. 🙂

  Apreciază

 • 89. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 14:53

  @Nora-87
  Uau! Sună tare. 🙂

  Apreciază

 • 90. noradamian  |  4 februarie 2015 la 14:58

  Bsk, zic că e util de luat aminte la detalii (…în care se ascunde diavolul, nu? :)) și la ce se poate citi în subtext sau printre rânduri. La un moment dat, se leagă câte ceva 🙂

  Apreciază

 • 91. noradamian  |  4 februarie 2015 la 15:03

  Tapalagă pune toate aspectele ieșite la iveală din „cutremurele recente” exact în cadrul care interesează stat și societate. Ca și Pantazi.

  Apreciază

 • 92. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 15:03

  @Nora-78
  În completare la @88
  De fapt cele două funcții – translator și căutător la ros – se completează și se susțin reciproc, adică explică crearea aceluiași organ. 🙂

  Apreciază

 • 93. noradamian  |  4 februarie 2015 la 15:05

  Bsk, există, din fericire, destui translatori pe cont propriu. Încăpățânați 🙂

  Apreciază

 • 94. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 15:29

  Astă noapte am citit și mi-a plăcut ultima postare a lui DPA. Era târziu, n-am mai adus-o în Grădină; aveam de gând să-i adaug aici un PS: „N-am înțeles nimic”. 🙂

  Apreciază

 • 95. noradamian  |  4 februarie 2015 la 16:00

  Bsk, ceva am priceput, măcar cât să garantez că unii din cei la care se gândea DPA scriind asta, au înțeles. dar nu garantez că pe respectivii i-a și interesat. 🙂

  Apreciază

 • 96. noradamian  |  4 februarie 2015 la 16:10

  Am observat și altceva: o serie de foști aprigi contestatari ai lui Kovesi și ai actului de coabitare prin care a a fost numită la șefia DNA în 2012, atunci apărători ai lui Morar de prigoana lui Băsescu, s-au răsucit cu 180 de grade: acum o susțin pe coldea&Kovesi și-i descoperă tot felul de bube lui Morar! Aaa, și să nu uit: întâmplător sau nu, respectivii sunt fani KI 🙂

  Apreciază

 • 97. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 16:20

  În mai 2013 fu numită LK.
  Eu am fost pentru, pentru că nu exista nicio cale de strecurat o ofertă mai bună în condițiile de-atunci. Sunt și acum pentru menținerea ei… din același motiv 🙂 , dar se impune un plus de curățenie în preajma ei. Deocamdată a cerut arestarea Elenei Udrea.

  Apreciază

 • 98. Laura  |  4 februarie 2015 la 16:21

  Buna ziua, tuturor!

  (Mr. 😀 ) Basca, ma bucur de aprecieri, ma simt onorata, mai ales când vin de la un cunoscator al dedesubturilor acoperite care se descopera 🙂

  Eu sunt Laura 🙂

  Vin de pe platforma lui Radu Moraru (acolo am „debutat” drept comentator, dar nu am facut din asta – din comentarii – un modus vivendi). Prefer sa citesc, sa aflu, sa ma mir, sa mai scuip in san. Va pot confirma ca citesc, aproape „cu religiozitate” ce se scrie pe cateva bloguri (nu multe) si, uneori, particip, cat ma pricep, la discutii. Din pacate, atacurile sustinute la persoana, precum si unele „puneri la punct” malitioase, m-au facut sa-mi pierd placerea de a discuta. Poate mi-o voi regasi in curând.

  Pana atunci, va doresc numai bine! Nora, imi place mult ce citesc la voi in gradina 🙂

  Apreciază

 • 99. Creanga  |  4 februarie 2015 la 16:29

  Ziua bună!
  Bască ilie și Lnm, să încep cu începutul. Îmi cer scuze că mi-am băgat nasul. Acum să aduc clarificări:
  În ultima postare de la alegătorul de dreapta se discută despre comentariile de copacul cu pensionari. În primul comentariu Bill spune „Un exemplu intristator aici:” și urmează un comentariu scris de Bască ilie. Acolo nu se precizează de unde și cum, are doar ghilimele. S-ar înțelege că Bill ar fi dezamăgit de poziția lui Bască ilie și că l-ar cam pune în aceiași categorie cu comentariile de la copac, de aceea am spus insectar. Cum ieri Bască ilie a spus că ceața e doar la Lumi, am crezut că nu mai trebuie să adaug nimic.

  Apreciază

 • 100. noradamian  |  4 februarie 2015 la 16:38

  Laura, ziua bună!… bucuroasă de cunoștință!
  Multzam 🙂

  Apreciază

 • 101. noradamian  |  4 februarie 2015 la 16:39

  Crengulin, salve!
  Unii oameni vor neapărat să-i întristeze pe alții, asta-i lumea! e bine că, măcar în unele cazuri, nu reușesc 🙂

  Apreciază

 • 102. noradamian  |  4 februarie 2015 la 16:41

  Bsk, din 2013 până-n prezent, Kovesi a făcut lucruri excepționale. Sper să continue în forță. În privința secretelor lui Coldea acoperite tot de dl. Coldea, acolo e vorba unora, ceață.
  Arestarea lui EU era previzibilă. Bine c-a apucat să spună câte ceva. Sper să le mai spună una alta și de-aci-nainte, procurorilor. 🙂

  Apreciază

 • 103. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 16:50

  Am trăit să văd și prostia exprimată cu superioritate jurnalistică incredibilă, cu „demonstrarea” ingeniozității DNA-ului de a fi cerut corect ieri arestările în dosarul „gala Bute” la ICCJ, de unde a fost trimis la plimbare, la Tribunal, pe motiv de necompetența instanței ICCJ. Numai un mare tupeu afirmă în maniera asta că DNA ar fi procedat foarte bine, de parcă direct la TB n-ar fi fost instanța competentă. Plus niște apludaci, lăsați să se gudure, cu ironii la adresa celor care au opinia contrară. Nu contează că urma să apară mai târziu în același dosar cererea de arestare a unui ministru, întrucât judecata se desfășoară și judecătorul este obligat în condițiie procedurale din momentul pronunțării, nu de poimarți. (desigur. ulterior pot să intervină modificări, dar nu se judecă niciodată prin aplicare viitoare a unei norme procedurale; așa cum nu se poate presupune că împotriva unui ministru-parlamentar va interveni cu certitudine cererea de arestare a camerei din care face parte)
  DNA n-are nicio scuză când nu cunoaște în ce stadiu se află și nu evite plimbarea fără cap de la o instanța la alta. Nu-i o greșeală gravă, însă e prea mult pentru un jurnalist cu pretenții să-i laude cu atâta orbire și superioritate ridicolă.

  Apreciază

 • 104. noradamian  |  4 februarie 2015 la 16:57

  Bsk, dacă vor ei morțiș să creadă asta, treaba lor! Dar să-i facă si pe alții să creadă… poate dai un link… 🙂

  Apreciază

 • 105. noradamian  |  4 februarie 2015 la 16:59

  Paul Dragos Aligica, puțintel mai pesimist decât DT:

  „Dan Tapalaga are o perspectiva oarecum optimista asupra evolutiilor. De acord ca trebuie sa afisam una. Realist insa este sa operam cu urmatoarea conjectura:

  Sa zicem sa faza asta reuseste si extirparea, deratizarea sau cum vreti sa o numim reuseste. Problema insa este ce sistem, ce elita dirigenta, ce regim pui in loc. Pentru ca daca nu vii imediat cu ceva sa umpli vidul, se va ridica imediat, evolutionist o noua retea si patura de acelasi tip, doar ca mai rezistenta la medicatie si chirurgie, evolutionar mai robusta si adaptabila, mai tanara, ambitioasa si feroce.

  Cum va opera? Sub trei asumptii sau lectii invatate din soarta sau experienta generatiei anterioare, a parintilor lor, cum ar veni, acum in drum spre puscarii sau, cei mai isteti si putin exhibitionisti si vizibili public, in retragere spre alte orizonturi si pasapoarte:

  1. Omerta. Astia de acum puteau sa traiasca bine mersi in sistemul lor para-statal, cu micile lor conflicte si frecusuri dar imuni in lumea lor. Cineva a rupt omerta si de aici se trag toate. Va dati seama ca totul era roz si bine mersi daca nu aparea bresa respectiva cu ani in urma? Stateam toti ca prostii si ne uitam la televizor la emisiuni politic-culinare cu Dinescu ca forma suprema de dezbatere si analiza politica incisiva (cu un mic procent pentru domnul Dinescu, evident, daca tot l-am pomenit). Dar omerta a fost rupta cumva. De atunci, ani de zile, an dupa an, bresa si conflictul intern a tot crescut si tot razboiul civil din clasa dirigent-mafiota nu a facut decat sa escaladeze. Pana azi. Deci lectia 1: Omerta trebuie respectata.

  2. Occidentul. Sau mai bine zis alternativa sa. Astia de acum puteau sa traiasca bine mersi in sistemul lor para-statal, cu micile lor conflicte si frecusuri dar imuni in lumea lor daca erau parte a sferei de influenta a altui pol de putere geopolitica. Deci Lectia 2: Occidentul e un pericol nu o oportunitate. Sau invers: Moscova e o oportuntiate si o garantie nu un pericol.

  3. Opozitia civila si mediatica: prea liberi, prea agresivi, prea netemperati, prea necontrolati, prea influenti. Lectia e evidenta.

  Asadar, desi optimist moderat, as fi mai realist privind viitorul. Repet: Una la mana nu e clar ca toata povestea asta se va termina cu igenizarea si deratizarea visata de multi. Dar daca se intampla, intrebarea e: Ce sistem, ce elita dirigenta, ce regim pui in loc. Pentru ca daca nu vii imediat cu ceva sa umpli vidul, se va ridica imediat, evolutionist o noua retea si patura de acelasi tip, doar ca mai rezistenta, mai adaptabila, mai tanara si mai feroce. Si mai ales, cu cateva lectii bine insusite”.

  Apreciază

 • 106. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 17:01

  Nu te supăra! Nu dau link. Nu țin să merg mai departe, ci să apăr normalitatea unei conduite mai respectuoase.
  Mai molcuț, că-i mai drăguț! 🙂

  Apreciază

 • 107. noradamian  |  4 februarie 2015 la 17:07

  …și mai finuț!… 🙂

  Apreciază

 • 108. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 17:14

  @Nora-105
  Ha, ha, ha! Am zis șa @89 sună tare, numai după ce-ai extras din articolul lui Dan Tapalagă. Apoi m-am dus să citesc restul. N-am mai comentat, fiindcă m-am cam dezumflat. 🙂

  Apreciază

 • 109. noradamian  |  4 februarie 2015 la 17:17

  Mi se pare mie sau în textul ăsta apare (pe lângă un termen greșit) o afirmație cel puțin stranie?… 🙄

  „Doamna Udrea vine şi îl atacă acum pe domnul Coldea, dar ne amintim că, în urmă cu ceva timp, l-a elogiat pe acelaşi domn Coldea. Problema este că între Udrea şi Coldea s-a produs un declin cu care domnul Maior nu a fost de acord. Pentru a evita un asemenea scandal, Maior a demisionat. Să ştiţi că SRI este condus de un Colegiu Director, în care votul este secret. În cazul Elenei Udrea, Consiliul Director a hotărât ceva cu care domnul Maior nu a fost de acord, iar domnul Maior a plecat“

  Declarația îi aparține lui Cristian Troncotă, profesor și conducător de doctorate la școala de cadre a SRI, Academia Naționala de Informații”.

  Apreciază

 • 110. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 17:22

  Nora-107
  M-am indispus prea tare în locul „mai finuț” și mi-a scăpat să adaug trimiterea mea la comentariul @33, unde felicitasem DNA-ul pentru gafa de ieri. Prefăcătoria ajută cât mâncărimea, până te scarpină careva. 🙂

  Apreciază

 • 111. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 17:26

  @109
  Am citit ieri, mi-a sărit în ochi aceeași observație a ta. Securistul ăla crede că-i interzis să-i reproșezi ceva celui pe care l-ai elogiat anterior. El lucrează cu devotamentul veșnic. 🙂

  Apreciază

 • 112. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 17:35

  Din declinul de la Maior la Udrea via Coldea n-am recepționat o importanța deosebită, cel mult un motiv de demisie al lui Maior, însă mai avem nevoie de detalii. Așa nu spune mare lucru.

  Apreciază

 • 113. noradamian  |  4 februarie 2015 la 17:45

  Răutăcisme: „Avem un preşedinte perfect. Cine ce îi poate reproşa preşedintelui? El este sublim, doar că lipseşte cu desăvârşire. Cred că Iohannis a descoperit arta guvernării perfecte. Cu cât lipseşte mai mult, cu atât greşeşte mai puţin. Iohannis a atins, din acest punct de vedere, desăvârşirea. Cel de dinainte, Zeus pe numele lui, greşea pentru că se băga peste tot şi a descoperit abia acum, când plasa corupţiei se apropie de scaunul său, ce bine e în mijlocul familiei. Iohannis nu vrea să fie Zeus, amestecat cu muritorii şi, uneori, şi cu muritoarele. El este Cronos, stăpânul timpului. Nu îl vedem, dar încrederea e mare, de 70 la sută. Este ubicuu şi totuşi nicăieri. Este activ, dar nu se întâmplă nimic. Calitatea sa ontică supramundană îl scuteşte de criteriile muritorilor de rând dintr-o ţară muribundă. Este preşedintele perfect absent. Sau, ca să parafrazăm ce credea Augustin despre timp, dacă mă întrebi unde este sau ce face preşedintele, nu ştiu, dacă nu mă întrebi, ştiu. Nu întrebaţi. Nu vă miraţi. Nu aveţi aşteptări. Linişte, preşedintele lucrează… ”

  Citeste mai mult: adev.ro/nj8k8i

  Apreciază

 • 114. noradamian  |  4 februarie 2015 la 17:50

  Iar a apărut pe sticlă unul revoltat că i s-a permis Elenei Udrea să vorbească! Unul mai „stupefiat” mental decât altul 😀

  Apreciază

 • 115. luminita  |  4 februarie 2015 la 17:55

  Salutari de dupa-amiaza!
  ati vazut ce vila i-a repartizat guvernul ca resedintza lui Base?
  la putini metri distantza, in fatza casei si de-a lungul gardului dinspre gradina se afla un ditamai blocul, cu multe ferestre, de unde se poate lesne spiona si chiar ataca.
  Poate sunt eu paranoica, dar nu mi se pare ca i se asigura protectia si sigurantza in aceasta locatie.

  Apreciază

 • 117. Creanga  |  4 februarie 2015 la 17:59

  Elita măcelărită, țara blocată, comentarii cu duiumul:
  http://www.contributors.ro/editorial/elita-macelarita-economia-blocata-ru%c8%99ii-la-grani%c8%9ba-ne-oprim/

  Apreciază

 • 118. noradamian  |  4 februarie 2015 la 18:02

  Lumi, am văzut! o casă care în interior zice-se, că e cam părăginită. Paralel cu un zid exterior e întinsă și o sfoară: mioara roman își întindea acolo rufele la uscat…

  Apreciază

 • 119. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 18:02

  @Nora-113
  Stranie metamorfozare a unui fost PSD-ist, luptător pesedește, într-un politician auto-reformat, cu un mesaj atât de limpede, chirurgical, agreabil! 🙂
  @Lumi
  Eu evit să par paranoic. Mă străduiesc. 🙂

  Apreciază

 • 120. noradamian  |  4 februarie 2015 la 18:04

  Crengulin, e bun articolul, singura obiecție, ca si a multor comentatori, e faptul că S.L. nu pune termenul de „elită” între ghilimele..

  Apreciază

 • 121. Creanga  |  4 februarie 2015 la 18:04

  Elena Udrea la B1

  „Voi spune mai multe incepand din aceasta seara.
  O sa aduc si o minima proba in sustinerea declaratiei legata de vizita dlui Ghita in arest la sotul meu. Cine l-a trimis si acolo si de ce. Si ca proba aduc un schimb de sms-uri cu Ghita, care spunea ca abia ma cunoaste. Eu nu am nimic de pierdut. Ei au de pierdut. Dl Coldea are de pierdut.”

  Apreciază

 • 122. noradamian  |  4 februarie 2015 la 18:06

  Bsk, n-am reținut cine e autorul… 🙂

  Apreciază

 • 123. Creanga  |  4 februarie 2015 la 18:07

  Nora, Sebastian Lazaroiu raspunde:
  „Imi pare rau. Dar ei sunt cei care ne au condus destinele in ultimii 25 de ani. Ei au luat decizii, ei ne-au condus. Pe unii i-am ales prin vot direct. Atat a putut produce societatea. Sa fim optimisti.”

  Apreciază

 • 124. noradamian  |  4 februarie 2015 la 18:08

  Creangă, în seara asta pe TVR1, la ora 21.

  Deocamdată a apucat să spună 3 nume de inși pofticioși:
  „Elena Udrea a anuntat numele catorva persoane despre care va face dezvaluiri: Valeriu Turcan, Cristian Rizea si Oreste Teodorescu. Voi spune tot ce stiu despre acesti oameni care mi-au cerut bani, a spus Elena Udrea miercuri seara la B1 TV”.

  Apreciază

 • 125. noradamian  |  4 februarie 2015 la 18:09

  Creangă, chiar și așa.Termenul de elită e de neacceptat.

  Apreciază

 • 126. noradamian  |  4 februarie 2015 la 18:16

  Bsk, 112, se anunță și niste detalii:

  Elena Udrea (la Realitatea TV) : „In seara asta, la TVR, voi aduce o proba, un schimb de sms-uri cu Sebastian Ghita, despre cine l-a trimis in vizita la fostul meu sot in arest, si de ce.”

  Apreciază

 • 127. luminita  |  4 februarie 2015 la 18:17

  Nora, @124,
  si Oreste?!? asta pentru ce i-a cerut bani, sa-l convinga pe prietenul lui, mircea badea, s-o lase in pace, ca ea-i doar o blonda atipica?

  Apreciază

 • 128. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 18:18

  @Nora-122
  Autorul – Bogdan Diaconu – fost deputat PSD, acum independent și fondator al unui partiduleț nou.

  Apreciază

 • 129. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 18:30

  @Nora-126
  Aha, foarte bine, să scoată tot ce are (de spus și probat). Nu-i în regulă cu intenția DNA-ului de arestare: pripă la risc. Pentru luare de mită, dar nu se precizează în care dosar; tinde să se complice ordinea firească a procedurilor.
  Acum zice altceva la B1: se presupune c-ar fi încălcat condițiile controlului judiciar. Mai vedem.
  Comisia impotentă de control are o pistă, nu spun c-ar folosi-o, să verifice ceva din declarația Alinei Bica: Codlea, după ce a intervenit în favoarea lui Tender, ar fi boicotat activitatea DIICOT cu ciuciu informări de la SRI, adică în tot anul trecut ar fi trimis numai vreo 6-7 în total. Na, ofițer activ! 🙂

  Apreciază

 • 130. noradamian  |  4 februarie 2015 la 18:36

  Lumi, da, „sfântul oreste, ezotericul! 🙂

  Apreciază

 • 131. noradamian  |  4 februarie 2015 la 18:38

  Bsk, 129, presiune mare, nenicule! graba asta de a-i pune căluș în gură nu-i normală.

  Melania Cincea (jurnalist la „Timpolis”)
  „Acum câteva zile a izbucnit scandalul „Gala Bute”, în care apare şi numele Elenei Udrea. Azi, Parlamentul i-a ridicat imunitatea. Tot azi, după ce DNA a trimis ministrului Justiţiei referatul prin care cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a Elenei Udrea, Biroul Permanent al Camerei a anunţat că mâine se reuneşte deja pentru a vota cererea de arestare. Nu mă pronunţ asupra vinovăţiei sau nevinovăţiei Elenei Udrea – şi subliniez lucrul acesta –, dar nu înţeleg graba. Şi nu înţeleg de ce în alte dosare grele nu se mai întâmplă nimic. ”

  Apreciază

 • 132. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 18:46

  Încălcarea controlului judiciar prin declarații publice.
  Asta-i de oaie, neagră.

  Apreciază

 • 133. noradamian  |  4 februarie 2015 la 18:54

  observații logice:
  …„arestarea lui Vantu, dupa un scandal cu Sebastian Ghita, arestarea lui Hrebenciuc, dupa o cearta cu Sebi Ghita, arestarea Elenei Udrea, dupa un conflict cu Ghita. Adrian Sarbu arestat ( de ce tocmai acum) dupa ce refuza sa-i vanda Mediafax lui Ghita. Cu ceva zile inainte, Sebastian Ghita si George Maior atac fara precedent la CCR, din dorinta, suspect de mare de a aviza Legea Big Brother.
  Acest individ ma ingrijoreaza pentru democratia din Romania. Sper sa nu se fi transformat SRI in SPP-ul lui Ghita”. (A.B)

  Apreciază

 • 134. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 18:55

  Probabil i s-a prescris condiția să nu comunice cu anumite persoane, direct sau indirect, pe nicio cale, cum prevede Cpp, dar până la interpretarea declarațiilor publice în acest mod, miroase a „presiune mare, nenicule!”

  Apreciază

 • 135. luminita  |  4 februarie 2015 la 18:58

  @130, Nora,
  nu rade, ca daca-si activeaza Oreste papusile Woodoo, pica si iohannis. 😀

  Apreciază

 • 136. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 18:58

  Nora,
  Dacă ne mai tâmpim un pic, aplaudăm și cascada de abuzuri. Oricum nu mai contează regula jocului. 🙂

  Apreciază

 • 137. noradamian  |  4 februarie 2015 la 19:00

  Bsk, tocmai asta e, că de atâtea jocuri, nu se mai vede regula 🙂

  Apreciază

 • 138. noradamian  |  4 februarie 2015 la 19:03

  Lumi, dacă le enervează, păpușile Woodo-s periculoase și pentru proprietar 🙂

  Apreciază

 • 139. Creanga  |  4 februarie 2015 la 19:05

  Două blonde la pușcărie. Nu nu e un banc.
  Care este asemănarea între Udrea și Timoșenko?

  Apreciază

 • 140. luminita  |  4 februarie 2015 la 19:23

  Creanga,
  test pentru admiratorii pozelor de pe fb ai udrei:
  -De ce o urmareste DNA-ul pe Udrea?
  _Pentru ca e penala, frate. 😛 😛

  Apreciază

 • 141. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 19:24

  A trecut duhul rău prin Grădină. Vreo 20 de secunde mi-a apărut zugrăvită în alte culori, cu alt scris. O fi venit să planteze microfoane. 🙂

  Apreciază

 • 142. noradamian  |  4 februarie 2015 la 19:27

  Bsk, duhuri rele si-aici ca peste tot, care s-au îmbunat, care-au plecat 🙂

  Apreciază

 • 143. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 19:27

  A început licitația:
  DNA: Elena Udrea a primit mită 500.000 euro.

  Apreciază

 • 144. noradamian  |  4 februarie 2015 la 19:28

  Acuze grele în „Microsoft”. Gala Bute e mizilic… 🙄

  Apreciază

 • 145. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 19:31

  Cine oferă mai mult?

  Apreciază

 • 146. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 19:39

  Prisacariu a împrumutat de la Udrea și oferă mai mult:
  „Între Koveși și Codlea există o relație” (plus: „înțelege fiecare ce vrea”)

  Eu înțeleg o relație cordială. (o fi de la sărit coada, prins în corzi, întins coarda sau, direct, coardă 🙂 )

  Apreciază

 • 147. Creanga  |  4 februarie 2015 la 19:42

  Bsk, treaba lor ce fac după program. Tot așa și între Băsescu și Udrea era o relație.

  http://stirileprotv.ro/special/tot-ce-se-stie-despre-florian-coldea-in-10-ani-salvatorul-jurnalistilor-din-irak-a-ajuns-depozitarul-tuturor-secretelor.html

  Apreciază

 • 148. luminita  |  4 februarie 2015 la 19:59

  Nici nu pot sa-i pun un text de referintza,
  dau doar link-ul, daca aveti rabdarea sa cititi:

  http://www.evz.ro/fara-precedent-un-procuror-sef-din-diicot-a-denuntat-solicitarea-alinei-bica-mi-a-spus-sa-pun-concluzii-de-suspendare-in-cazul-tender.html

  Apreciază

 • 149. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 20:01

  @147
  „Ce s-a intamplat, mai precis, in 2007? Mircea Geoana, pe atunci seful PSD, a prezentat intr-o conferinta de presa doua note informative despre judecatori ai Curtii Constitutionale, acuzandu-l pe Coldea ca ar fi scris aceste note la cererea presedintelui Basescu. Notele se refereau la judecatorii CC Ion Predescu si Aspazia Cojocaru iar contextul era cel al suspendarii sefului statului, in care Curtea juca un rol cheie”.
  *
  Geoană nu era prostănac: cunoștea și scrisul lui Coldea. 🙂
  S-a confirmat ulterior, dar cine i-a dat fițuica, a știut de pe biroul cui le-a ciordit, iar acum ni se spune pe la colțuri că Maior (fostul PSD-ist și consilier al lui Geoană) nu se înțelegea cu Coldea, ba și demisia ar fi plecat de la un vot secret din SRI.
  Ghici, ciupercă, cine a furat fițuica și a băgat-o adânc în buzunarul public al lui Geoană ! 🙂

  Apreciază

 • 150. noradamian  |  4 februarie 2015 la 20:01

  Vine sau nu, peste 2 ore la TVR1? Dacă n-apare, înseamnă că nu e lăsată. Dac-apare, posibil să se mai aleagă cu vreun cap de acuzare…

  Apreciază

 • 151. noradamian  |  4 februarie 2015 la 20:03

  Bsk, nașu Maior? …c-așa zice ciuperca 🙂

  Apreciază

 • 152. luminita  |  4 februarie 2015 la 20:05

  Nora, @159,
  vine sigur.

  Apreciază

 • 153. luminita  |  4 februarie 2015 la 20:07

  @150, scz, mi-a sarit tasta spre dreapta. 😛

  Apreciază

 • 154. noradamian  |  4 februarie 2015 la 20:09

  O să fie record de rating! TVR1 iese din faliment 🙂

  Apreciază

 • 155. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 20:28

  @Nora-150+154 🙂
  Oaia cu 4-5 capete în creștere ușoară.

  Apreciază

 • 156. noradamian  |  4 februarie 2015 la 20:35

  Bsk 🙂 denunțătorul oii negre e iezișorul dinu pescariu

  Apreciază

 • 157. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 20:37

  @Lumi-148
  Am citit. Lung și lămuritor. Bica nu va ieși din rahatul lui Tender.
  L-a ajutat și s-a expus, dar traiectoria dictată de intervenția ei a fost deturnată ulterior. Tender a fost porc cu denunțul de dare de mită, fiindcă Bica nu l-a păcălit; mita o lovește în plin (lipsea interesul ei și acum pare să fie probat)

  Apreciază

 • 158. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 20:47

  @Nora-156
  Minciuna ei cu neștiința despre afacerile familiei a fost taxată aici ca fiind evidentă, inclusiv când @Creangă a reclamat nepotrivirea (alte lucruri bine știute de ea).

  Apreciază

 • 159. Creanga  |  4 februarie 2015 la 20:48

  Almanahe spunea ca Dragnea + Bica = love. Tot de unde avea Gioana informatii are si primarul care este?

  Apreciază

 • 160. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 20:57

  EU a bătut prea mult timp pasul pe loc, în loc să ne ofere acel plus de informație pe relația de interes Coldea-intervenții neortodoxe.
  A intrat în criza previzibilă de timp. Ultima repriză, la TVR1.

  Apreciază

 • 161. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 21:02

  EU și-a ramificat greșit amenințările pe mai multe direcții: s-a pierdut pe drumuri. Poate își revine pe ultima sută de metri.

  Apreciază

 • 162. Creanga  |  4 februarie 2015 la 21:41

  Aceiași supă reîncălzită, Coldea în sus și jos.

  Apreciază

 • 163. luminita  |  4 februarie 2015 la 22:00

  apropo de zgomotul din ultimele zile, nu vi se pare ciudat ca gunoiponta nu a mai zis nimic, nu a mai iesit ca paduchele in fatza ?!?
  mie, da.

  Apreciază

 • 164. luminita  |  4 februarie 2015 la 22:08

  Mie, la TVR1 live, imi zice ca „acest stream este accesibil numai pe teritoriul Romaniei”.
  pai, sa nu-ti iei lumea-n cap?!? 😆

  Apreciază

 • 165. noradamian  |  4 februarie 2015 la 22:15

  Nu cred în nevinovăția Elenei Udrea. Dar în același timp nu pricep de ce n-au lăsat-o la coadă, să-i vie rândul normal, ca la tot acuzatul, și au băgat-o iute în față, peste rând, de parcă ardea…

  Apreciază

 • 166. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 22:15

  Nora,
  Mi-ai trimis un SMS: „Hoțulee, ai luat șpagă de soțul meu, 500.000 euro, la ordinul SRI-stului tău de suflet, generalul Bulă! Uite, tot în arest ne trimite! Cum vine asta?”
  Răpuns:
  „Îmi pare rău de soț. Mesajul tău nu-i OK, hai să ne-ntâlnim sâmbătă seara, într-o cârciumioară la cafea! Adică la una mică, de sărbători. Ce zici?”

  Alt SMS Ghiță către Udrea:
  „Am acordul generalul Bulă să merg la arest și să-l liniștesc pe vorbărețul de bărbat-tu. Nu așa ne-a fost înțelegerea. Cum a îndrăznit să ne toarne la fosta nevastă? Las că-i promit eu să fie liber la 1 aprilie și pe la Paștele celui care a spurcat sfânta noastră omertanie, Legea Tăcerii!”.

  Apreciază

 • 167. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 22:22

  „Vizita a avut loc în 19 ianuarie și întâlnirea Ghiță-Cocoș a durat mai mult de o oră. Oameni bine informaţi susţin că discuţia, chiar dacă a fost purtată pe un ton scăzut, n-a fost deloc liniştită. Cei doi au gesticulat de mai multe ori. Mai nervos era Sebastian Ghiţă.

  10 zile mai târziu, Elena Udrea a fost ridicată cu mandat și dusă la DNA. Vizita lui Ghiță în arestul lui Cocoș poate fi verificată cu ușurință de procurori la Poliţia Capitalei”.
  http://www.comisarul.ro/politic/cutremur/ghi%C5%A3a-a-fost-la-cocos-la-tubulatura-pe-19_355496.html

  Apreciază

 • 168. Cristian  |  4 februarie 2015 la 22:22

  A luat mita pe dracu! Zilnic Udrea ii demasca, tot zilnic si DNA vine cu cate o acuzatie fabricata.
  Udrea n-a laut mita si o sa vedeti ca in acest sens nu vor exista dovezi reale niciodata. Oricat ar mintii cei care au turnat-o ca sa scape, pentru asta trebuie si dovezi, dar nu din acelea cu stenogramele cand cei doi mafioti Luncu din MDRT negocia folosind numele ei, evident fara sa stie ca ea e folosita.
  Fratilor, Fota, consilierul de dupa mese e un mare securist dind interwiuri acoperite la Qmagazin!!!!

  Apreciază

 • 169. noradamian  |  4 februarie 2015 la 22:24

  Bsk, Tnx! 🙂 un SMS care merita arătat lumii, presupune altele de care lumea nu tre să aibă habar 🙂

  Apreciază

 • 170. luminita  |  4 februarie 2015 la 22:30

  Cristian,
  hai, lasa-ne, ca s-a terminat campania demult.
  Ai bantuit blogosfera cu udrea ta, gata, s-a terminat.
  Sau esti ca soldatul japonez ?

  Apreciază

 • 171. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 22:38

  Generalul Bulă a sunat goarna reîntregirii familiei care deține secretul de stat cu banii la portiță. Cocoș era deja amanetat, păcate multe. Au urmat, ceasornic, după mersul avioanelor: intermediarul Alin și oaia vorbăreață.

  Nu contestăm vinovății și fapte penale, ci menajarea lor până când s-a umflat pericolul divulgării secretului de stat al lui Bulă.
  *
  VIDEO EXCLUSIV! Imaginile disperarii! Inainte sa fie arestat, Alin Cocos parca era speriat de bombe! Uite ce comportament bizar avea tanarul pe strada! Ii era frica si de umbra lui

  http://www.wowbiz.ro/imaginile-a-deznadejdii-si-a-disperarii-inainte-sa-fie-arestat–alin-cocos-parca-era-speriat-de-bombec2a0c2a0-uite-ce-comportament-bizar-avea-tanarul-_138027.html

  Apreciază

 • 172. luminita  |  4 februarie 2015 la 22:47

  Hai, ca Alin Cocos nu a avut un comportament bizar „pe strada”.
  El coborase dintr-o masina care fusese urmarita tot drumul de paparazi, si se uita peste umar sa vada ce fac, parcheaza sau pleaca.

  Apreciază

 • 173. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 22:50

  Nora,
  Ai văzut în SMS ce surprins am fost după ce ai inventat bîrfa nedreaptă despre banii primiți de mine?
  Mă tăvăleam pe jos de surprindere și de nerăbdare să-ți scot acuzația din cap… altădată, la alt SMS, să stabilim apoi și-o zi de cafea, că doar era vorba doar de două fleacuri la mijloc: 500.000 și Bulă. 🙂

  Apreciază

 • 174. noradamian  |  4 februarie 2015 la 22:52

  Oare după ce-o rezolvă pe udrea o să se respecte rândul la brutărie? O să fie la fel de conștiincioși și cu ponta, cu tata socru, cu abramburica, cu vozganian, cu ghiță, cu blaga etc. etc?

  Apreciază

 • 175. noradamian  |  4 februarie 2015 la 22:54

  Bsk, așa se câștigă banii cinstiți 🙂

  Apreciază

 • 176. luminita  |  4 februarie 2015 la 22:56

  Ce cloaca, pana-n fundul curtii:
  „Ea voia să controleze politica de comunicare a Palatului Cotroceni. Ea mi-a sugerat să scriu niște articole în presa locală și să iau niște bani.”, a adăugat Valeriu Turcan la B1 TV.
  http://www.stiripesurse.ro/valeriu-turcan-rupe-tacerea-dupa-ce-elena-udrea-a-spus-ca-i-a-dat-bani-lui-i-so-iei-acuza-ii-dure_946319.html

  Apreciază

 • 177. luminita  |  4 februarie 2015 la 23:03

  @174, Nora,
  deocamdata Udrea li s-a suit ca paduchele in frunte si trebuie sa scape de ea.
  Va mai intreb o data, nu ati observat ca de vreo cateva zile, de cand cu Udrea-n sus si-n jos,
  Ponta nu mai e pe nicaieri, prin nici o stire?!?
  El, care aparea zilnic de 100 de ori, cu orice kkatzel de zis.
  Nu vi se pare suspect?

  Apreciază

 • 178. noradamian  |  4 februarie 2015 la 23:06

  Lumi,nu dau mare credit pe ce spune familia turcan ( nu din pricina celor spuse de udrea)

  Apreciază

 • 179. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 23:07

  Bulă și Ghiță au crezut că oaia nu va îndrăzni să vorbească în târg despre durerea lor majoră.
  Au dus-o cu zăhărelul și speranța s-o vândă în liniște. Dacă ar fi fost siguri că face mofturi la întrarea în târg și behăie așa tare, n-ar fi riscat să ajungă până aici. I-ar fi făcut felul altfel.

  Apreciază

 • 180. noradamian  |  4 februarie 2015 la 23:12

  Da nici cu Dragnea n-are SRI informatii? Sau le ține pentru sine, nu pentru DNA?

  Apreciază

 • 181. luminita  |  4 februarie 2015 la 23:18

  Nora,
  dar la intrebarea cu Ponta n-ai zis nimic, si o pun a treia oara.

  Apreciază

 • 182. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 23:19

  Moderatorul Avram a fost OK, a lăsat-o să vorbească, a pus întrebări normale.
  Udrea a simțit și știut de unde i se trage ultimul drum, predestinat: a procedat bine divulgând cauza principală. Poate și-a salvat viața.

  Apreciază

 • 183. noradamian  |  4 februarie 2015 la 23:23

  Luminița, nu stiu! Pe ponta îl lasă să zburde toți: si KI și Ghiță &SRI 🙄

  Apreciază

 • 184. fini  |  4 februarie 2015 la 23:24

  Basca @ 75

  „iubesc tradarea dar urasc pe tradatori” 😛
  Nu sunt adepta a liber-schimbismului, stii bine.
  Pe tanarul @ Bill l-a luat gura pe dinainte. Minte brici si gura sparta. Asa cum este, imi place pentru ca balanta lui se apleca spre Dreapta.
  Imi doresc ca privind in caleidoscopul Dreptei sa vad o imagine frumoasa care cuprinde toate culorile dreptei aliniate de aceeasi parte a baricadei.

  Apreciază

 • 185. noradamian  |  4 februarie 2015 la 23:24

  Bsk, da, înclin să cred că udrea se temea mai mult de eminențele alea cenușii decât de bulău.

  Apreciază

 • 186. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 23:29

  E surprinzătoare stridenta diferență dintre ce auzim acum despre dimensiunile uriașe ale faptelor ei penale (să admitem că sunt reale!) și cât de firave păreau zvonurile cu ceva timp în urmă (lejere, neamenințătoare). Erau atât de bine protejate? (în așteptare, în mâini oscilante, se ascundeau sub cota de avarie)
  Acum au explodat ca butelia lui Bulă. 🙂

  Apreciază

 • 187. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 23:31

  OK, @Fini-184 🙂

  Apreciază

 • 188. noradamian  |  4 februarie 2015 la 23:37

  Sorina Matei plătită de Niro la ordinul lui Coldea! Oare se poate proba o asemenea stire? c-ar fi interesant de știut 🙂

  http://www.flux24.ro/udrea-arunca-alta-bomba-sorina-matei-si-coldea/

  Apreciază

 • 189. Bască ilie  |  4 februarie 2015 la 23:43

  @188
  Relația Sorina-Niro-Coldea vine ca turnată. 🙂
  Parcă s-a instalat lumina-n sat. 🙂 Electrificare forțată! 🙂

  Apreciază

 • 190. noradamian  |  4 februarie 2015 la 23:52

  Bsk, da, e logică și zoologică! Și n-ar fi greu de probat ( dacă s-ar dori, bineînțeles ) 🙂

  Apreciază

 • 191. fini  |  4 februarie 2015 la 23:52

  Nora, la 78 intrebi „cine este Laura”

  Eheheeee, stie Basca ilie ce stie !
  Laura e „una” (scuze Laura) cu multa glagore!
  Cand se supara, pe buna dreptate, parca ar fi fiica vantului Cosava.
  E de bine! 🙂

  Apreciază

 • 192. noradamian  |  4 februarie 2015 la 23:53

  Noapte bună!
  🙂

  Apreciază

 • 193. fini  |  4 februarie 2015 la 23:55

  Creanga @ 45

  daca taceai, CREANGA ramaneai!

  Apreciază

 • 194. noradamian  |  4 februarie 2015 la 23:56

  Fini, multzam! 🙂 Am încredere în aprecierea lui Bsk ca și în a ta! 🙂

  …iar Crengulin, drept pedeapsă, ne va plimba azi-mâine prin niste locuri faine 🙂

  Apreciază

 • 195. fini  |  5 februarie 2015 la 00:00

  Miezonoptica:

  Apreciază

 • 196. noradamian  |  5 februarie 2015 la 00:03

  Tnx! Exact când bate miezul nopții! E de bine, Fini 🙂

  Apreciază

 • 198. fini  |  5 februarie 2015 la 00:10

  Nora @ 195,

  eu nu voi fi printre cei care-l vor insoti pe „cararile lui pierdute”.

  „Pe cărări pierdute-n vale
  Merge-n codri făr’ de capăt,
  Când a serei raze rosii
  Asfintind sin ceruri scapăt.”

  Apreciază

 • 199. Bască ilie  |  5 februarie 2015 la 00:13

  Somn ușor!
  Presa acoperiților a păstrat explozivele penale sub preșul ținut bine deasupra, să nu se zbată,… până la loc comanda! 🙂

  Apreciază

 • 200. fini  |  5 februarie 2015 la 00:15

  Erata la @ 198:

  Nora @ 194

  Nu-i gust nici insinuarile nici……………………
  Nu stie masura.

  Apreciază

 • 201. Bască ilie  |  5 februarie 2015 la 00:22

  @Nora-197
  Da, interesant!
  *
  Cred că denunțătorii nu ar trebui să se poată întâlni, cred că trebuiau să aibă interdicție, pentru că acum s-au pus cap la cap cum să-și salveze și banii din conturile lor, punând toată răspunderea pe miniștri, pe funcționari, pe oameni de afaceri, cum își corelează denunțurile în continuare pentru a se proteja. Și eI au responsabilitatea lor, ei au fost unii dintre beneficiari. Poate că Dinu Pescariu într-un exces de conștiință și-a vândut prietenul. Acum nu mai trebuie să împartă banii, rămân toți la el”, mai declara Băsescu anul trecut. O declaraţie care se poate citi azi altfel.
  *
  Se leagă de ce-a zis Elena Udrea astă seară despre un cont blocat afară, cu Pescariu la mijloc, iar generalul Bulă Coldea ar fi avut la el deschizătorul de conserve – contra ce? – contra serviciu, c-așa-i în tenis!

  Apreciază

 • 202. fini  |  5 februarie 2015 la 00:25

  Bata-ma NOROCU’ !

  Puscai @ 200! 😛

  Sparg pusculita si……Plec in Canare!

  Apreciază

 • 203. noradamian  |  5 februarie 2015 la 00:26

  Fini, nu-s la curent cu niste lucruri, de-aia nu mă pronunț. Ce pot spune e că, în general, aluziile, provocările ori criticile „de transfer” de pe un blog pe altul n-aduc nimic folositor nimănui. Sper să n-o ia nimeni în nume de rău.

  Excursia e deja pregătită 🙂

  Apreciază

 • 204. noradamian  |  5 februarie 2015 la 00:30

  Bsk, yep! 🙂 așa s-ar explica vizita de taină la zdup aprobată de gheneral! …Care si aia se poate verifica 🙄

  Apreciază

 • 205. noradamian  |  5 februarie 2015 la 00:32

  Fini, am presimțit la ora 12 , când am zis că e de bine 🙂

  Apreciază

 • 206. Bască ilie  |  5 februarie 2015 la 00:36

  Nora-203
  Eu am încercat s-o las diminuată la minimum. Apoi n-a mai depins de mine. Să ne trăiască și @Creangă, cu amintiri din copilăriile lui.

  PS. @201 –
  -Cine i-a adunat pe denunțătorii nedespărțiți la masa rotundă?
  – Relația. 🙂

  Apreciază

 • 207. Bască ilie  |  5 februarie 2015 la 00:41

  Relația. 🙂
  *

  Apreciază

 • 208. Bască ilie  |  5 februarie 2015 la 00:47

  Ne mai rămâne pofta – de încredere orbească – în cui.
  C-așa-i în baschet! 🙂
  *

  Apreciază

 • 209. Bască ilie  |  5 februarie 2015 la 00:57

  Vom ajunge la vorba Înalt Preanefericitului Daniel. 🙂
  *

  Apreciază

 • 210. Bască ilie  |  5 februarie 2015 la 01:11

  Ptiu, ce ironie a sorții a tras! În niciun caz n-a fost spanac.

  Apreciază

 • 211. Bască ilie  |  5 februarie 2015 la 01:29

  DPA
  Ies tot felul de ofiteri si fosti ofiteri sa opineze si dezvaluie si dai si baga. Tot felul de tangenti sau colaterali sau insurubati sau imbroboditi in Sistem isi dau cu parerea, clarifica si prezic. Unul pe care si eu il stiu de acoperit prin strainate la o ambasada iese si el. Altul a fost decan sau nu stiu ce si spune si el niste bazaconii de se sperie gandul. Si altul. Si altul. Pana si domnul Tiriac vad ca are ceva de spus. Nu stiu cui: lumii, natiunii, poporului. Habar nu am de ce se agita ca e clar ca noi astia, pe aici, in lumea noastra contam mai putin sau deloc pentru lumea lor, universul lor, acolo unde fac si dreg ei.

  Unde vin ei cu paraciunea si clarificarile publice si de ce, nu inteleg, ca e clar ca noi, poporul, masele electorale nu avem nimic de zis in asta si sincer, nici nu prea ne pasa, decat asa, ca distractie, ca entertainment.

  Ei isi dau interviuri intre ei, ei precizeaza, ei clarifica intre ei, prin insitutiile si platformele lor, ei centreaza, ei dau cu capul, ei dau semnale, ei le inteleg….
  E material de roman. Ne trebuie un fel de Kafka-Hasek-Mateiu Caragiale sa scrie ceva despre asta. E ceva senzational de un comic sublim: Sistemul.

  Apreciază

 • 212. Bască ilie  |  5 februarie 2015 la 10:57

  Saluttare!
  -Păzea, păzea, vin experții anti-corupție peste (n)oi și iau pielea de pe Udrea!
  – Ce să facă cu ea?
  -I-o dau lui Coldea.
  – Aici se oprește căutarea ? Doar există viață de luptă și după…
  – Experții au competență și observații numai până-n corupția la nivel înalt. La Coldea e prea înalt. 🙂
  – Nu-și permit să strice relația SRI-DNA?
  – Nu, relația KK, Koldea – Koveși. Instituțiile au viață și după.

  Apreciază

 • 213. luminita  |  5 februarie 2015 la 11:21

  Salutari!
  cateva autodenunturi care o vor infunda si mai rau pe udrea:
  http://www.stiripesurse.ro/gafele-incredibile-ale-elenei-udrea-cum-i-a-pus-singura-catu-e_946353.html

  Apreciază

 • 214. Bască ilie  |  5 februarie 2015 la 11:28

  – Presa-i la fel, nu?
  – Care din ele? Toată presa sau numai majoritatea ei covârșitoare? 🙂
  – În covârșitoare, de ce-i la fel ca la experții anti-corupție?
  – Au același rău de înălțime.

  Apreciază

 • 215. noradamian  |  5 februarie 2015 la 12:25

  Ziua bună, prieteni! 🙂 De câtva timp asociez știrile cu sursa de proveniență și cu cine o controlează. Un exercițiu util și necesar anti-manipulare. (Ca să nu le-ncurc, le-am și marcat!) Câteva din sursele de informare pe internet, foarte harnice și productive, aici:
  http://www.evz.ro/mogulii-internetului.html

  Apreciază

 • 217. noradamian  |  5 februarie 2015 la 12:34

  Lumi, „stiripe surse” își are originea în smârcurile antenei iar actualmente e a domnului chițoiu. tot ce livrează ei ( desigur, bazându-se pe chestii reale) reprezintă vederile chițoiului.

  Apreciază

 • 218. noradamian  |  5 februarie 2015 la 12:41

  Nici publicațiile vechi si consacrate ( Evz, RL, etc) nu-s ferite de infiltrări, totuși se bucură de credibilitatea unor jurnaliști (nu toți) care-și respectă meseria. După un timp, poți face niste distincții lămuritoare de ținută și atitudine (un exemplu e AMP care scrie la RL!)

  Apreciază

 • 219. noradamian  |  5 februarie 2015 la 12:43

  Bsk, ce-i cu experții anti-corupție? de unde vin ei și unde se duc? 🙂

  Apreciază

 • 220. luminita  |  5 februarie 2015 la 12:43

  Salut, Nora!
  da, am citit link-ul de la @215, citesc si eu mai peste tot, mai ales de cand cu avalansa asta de evenimente, incerc sa iau doar stirea, nu si interpretarea autorului.

  Apreciază

 • 221. luminita  |  5 februarie 2015 la 12:50

  Camera deputatilor o mai lasa pana luni pe Nutzica sa-si pregateasca posetutzele. 😛
  http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-19294763-cererea-dna-arestare-elenei-udrea-discutata-luni-conducerea-camerei-deputatilor.htm

  Apreciază

 • 222. noradamian  |  5 februarie 2015 la 12:56

  Lumi, dau și eu pe la „stirile astea pe surse” când îmi ies în cale pe FB, din curiozitate pentru titlurile alea explozive pentru texte în care nu găsești decât niste prafuri. Deja le stiu fixurile. În general cred că site-urile cu țintă nu-s făcute să țină mult. Seamănă cu tunurile pe care le dau niste ”întreprinzători” când au ocazia.

  Iar mogulului sârbu, să-i fie de bine. Are o istorie tipică de parvenit postdecembrist (deși nu i se pot nega niste calități manageriale) Faptul c-a fost denunțat de o subordonată e un semnal pentru alți asemenea îmbogățiți care n-au cum să mai fie liniștiți cât trăiesc 🙂

  Apreciază

 • 223. luminita  |  5 februarie 2015 la 13:02

  Oreste reactioneaza:
  http://www.ziare.com/udrea/dna/oreste-ii-raspunde-elenei-udrea-e-pupila-lui-nastase-realiza-trasee-nocturne-pana-la-vila-lac-3-1346522
  „Cu privire la acuzatia ca i-as fi cerut bani, aici intr-adevar m-am cam enervat. In ce calitate i-am cerut eu bani, si daca ea mi-a dat vreun leu, de ce a facut-o? Eu lucrez in presa de 20 de ani, pe Elena Udrea am cunoscut-o, prin Aurelian Pavelescu, in campania electorala, cand m-a rugat sa nu o mai atac in presa. Raspunsul meu a fost public. Inteleg ca, inainte de a fi incatusata, madama arunca cu vitriol in catarea celor care au indraznit sa-i dezvaluie adevarata fata: promiscuitate, mafie, relatii amorale, servicii aduse unor companii straine, minciuna si manipulare.
  (…)
  Acesta continua, afirmand ca isi rezerva dreptul sa o actioneze in instanta pe Elena Udrea pentru calomnie si insulta,

  „iar banii pe care ii voi castiga sa-mi finantez ancheta cu privire la conturile domniei sale din Dubai, si mai ales a traseelor nocturne pe care minunea din Plescoi le realiza cu barca de pe intrarea Valului nr. 26, pana la Vila Lac 3…”.

  Apreciază

 • 224. noradamian  |  5 februarie 2015 la 13:13

  Urmărirea penală în cazul udrea ar putea fi (si e de dorit!) să fie ocazia ideală de a afla ce-nvârt serviciile și de a se ajunge la un mecanism legal de control în această zonă ( nu comisia lui ghiță!) Așa se explică precipitarea multora din presă, graba cu care s-au adunat grămadă, capetele de acuzare, strădania lor ca toată atenția publică să se oprească la udrea ( de care nu mă-ndoiesc că are pentru ce plăti) ca să ecraneze ce se află și dincolo de cazul în sine.

  Apreciază

 • 225. luminita  |  5 februarie 2015 la 13:53

  http://www.b1.ro/stiri/eveniment/constantin-nicolescu-condamnat-la-apte-ani-i-opt-luni-de-inchisoare-decizia-cab-este-definitiva-102598.html

  Alt mare baron PSD a primit azi decizia definitiva de condamnare, Nicolescu-tartorele de Arges, 7 ani si 8 luni.
  Nici Oprisan nu se simte mai bine.

  Apreciază

 • 226. Bască ilie  |  5 februarie 2015 la 13:55

  Nora-119
  Experții anticorupție sunt niște figuri vopsite, ca să nu se vadă blonde. 🙂
  *
  O blondă, care s-a săturat să râdă toată lumea de ea, se vopsește brunetă, își schimbă numele si pleacă din oraș.
  Pe drum vede un cioban cu o turmă de oi.
  Ce se gândește ea: „Toată viața, lumea a făcut mișto de mine. Ia să fac și eu mișto de alții, că acum nu mai sunt blondă și nu mă știe nimeni.”
  Zis și făcut. Coboară din mașină și se duce la cioban.

  – Bade, dacă-ți spun, așa, dintr-o privire, câte oi ai în turmă, âmi dai o oaie?
  – Da, fata tatii.

  Blonda se uita de jur împrejur și spune:
  – 201!
  – Da fata tatii. Înțelegerea-i înțelegere, alege-ți o oaie și a ta sa fie.
  Zis și făcut. Blonda, veselă, se urcă în mașină.

  Când sa plece, îi bate ciobanul în geam:
  – Fata tatii, dacă-ți spun ce culoare naturală are părul tău, îmi dai câinele înapoi?

  Apreciază

 • 227. luminita  |  5 februarie 2015 la 13:57

  Nora, eu cred ca dupa ce udrea va fi arestata jurnalistii vor scoate din sertare multe informatii despre ea si anturajul ei, pe care au fost constransi sa nu le publice la vremea lor.

  Apreciază

 • 228. Bască ilie  |  5 februarie 2015 la 14:19

  Nu v-ar plăcea cartofi prăjiți dimineața, la prânz și seara, trei săptămâni la rând, în loc de fasole șase săptămâni la rând?
  *
  – Am auzit că ți-a murit soacra, ce a avut?
  – Un apartament, o mașină, bijuterii și ceva economii.
  – Nu! Voiam să știu de ce a murit?
  – A coborât în pivniță după cartofi și a căzut pe scări.
  – Și voi ce ați făcut ?
  – Fasole.

  Apreciază

 • 229. luminita  |  5 februarie 2015 la 14:39

  Baciul isi paste oile pe culmea muntelui. Se apropie un turist.
  -Buna ziua, baciule. Frumoase oi ai.
  -Mda, frumoase. Alea albe.
  -Da’ alea negre ?
  -Pai… s’alea negre.
  -Dar lapte dau ?
  -Dau, cum sa nu dea. Alea albe.
  -Da’ alea negre ?
  -Pai… s’alea negre.
  -Dar miei fac ?
  -Faaac. Miei multi si sanatosi. Alea albe.
  -Da’ alea negre ?
  -Pai… s’alea negre.
  -Dar ceva lana scoti de pe ele ?
  -Lana? Dau muuulta lana. Alea albe.
  -Da’ alea negre ?
  -Pai… s’alea negre.
  -Baciule, de ce spui mereu ‘alea albe’? Ce-au oile albe deosebit ?
  -Pai… alea albe sunt ale mele.
  -Da’ alea negre ?
  -Pai… s’alea negre.

  Apreciază

 • 230. theo  |  5 februarie 2015 la 14:42

  bunä,
  oprisan ce o fii gätit, de este iar amanat???

  Apreciază

 • 231. luminita  |  5 februarie 2015 la 17:06

  In sfarsit, dosarul mineriadelor s-a redeschis, Iliescu nu mai are scapare din sinergia faptelor:
  http://www.evz.ro/dosarul-mineriada-13-15-redeschis.html

  Apreciază

 • 232. luminita  |  5 februarie 2015 la 17:10

  @230,
  cand in centrul atentiei sunt acuzatiile grave de coruptie aduse febletei tale, nutzica, te intereseaza atat de mult de oprisan?

  Apreciază

 • 233. noradamian  |  5 februarie 2015 la 17:27

  good afternoon! 🙂

  presupunerile& opiniile pot fi confirmate total sau parțial, pot deschide alte piste, pot fi chiar răsturnate ca-n filme, de cercetări judiciare corecte. Pân-atunci mergem după preferințele sau anti-preferințele personale. Uneori, după logică.

  postare nouă

  Apreciază

 • 234. De ce nu?  |  8 februarie 2015 la 10:22

  O singura remarca. Politicienii care se comporta altfel decat ceilalti, care nu isi urmaresc in primul rand interesele personale si de grup mafiot – nu exista. Cei care ar dori sa fie din categoria politicienilor cinstiti nu au nici o sansa sa devina politicieni. Atat presa cat si majoritatea politica (din toate taberele) ii exclud. „Cine se aseamana se aduna”, iar cine nu e ca ei, e impotriva lor, deci este un inamic.

  Apreciază

 • 235. Bască ilie  |  8 februarie 2015 la 10:28

  @234
  Asta-i regula. Există totuși excepții, dar nici noi, cei de pe margine, nu le primim mai bine.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.319 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.456 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.319 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: