Soarta țării în patru timpi prezidențiali

18 martie 2015 at 16:30 177 comentarii

Ion Iliescu (1) titularul crimelor din `89 e creația politică a securității. Ca să reziste în capul statului, președintele de trei mandate era obligat s-o oficializeze. S-o legitimizeze și să-i dea putere. Așa a apărut SRI, serviciul reinstituționalizat la o săptămână după conflictul din martie 1990 de la Tg.Mureș, reconfirmat  ca poliție politică – acoperită, în mineriada din 13 -15 iunie. Ca urmare, președintele (dez)onoarei lor le garantează dreptul la rapt de orice fel asupra statului pe care tot ei îl apără. Drept politic la care se văd îndreptățite și găștile apartenente de origine fesenistă. De la lichiditățile gestionate de foști lucrători ceaușiști, la tot patrimoniul de suprafață și din subsol. Bașca puzderie de procedee „legale” de sifonat din salariile și pensiile prostimii.

Emil Constantinescu (2) Baza puterii și corupției fiind astfel asigurată, câțiva ani de înslăninare și înțopârlănire au fost suficienți pentru ca prădătorii, simțindu-se destul de tari, să lase la cârmă un opozant slăbănog, numa` bun să le întărească imaginea de politicieni care apără drepturile și libertățile democratice ale poporului. Când a fost ales, în 1996, președintele Milică și-o fi imaginat, poate, că e hărăzit să ridice țara pe noi culmi de civilizație și că țara o să-i ridice statuie. Asta până la ciudatele afaceri Țigareta, vegheate și numerotate de niscaiva servicii din cele multe reașezate între timp. După care a ridicat steagul alb, anunțându-ne de la balcon c-a fost învins. Ulterior, victima, împreună cu Zoe și Ciuvică, s-a devotat monstrului. De „țigarete”, nu s-a mai auzit.

Era momentul pentru revenirea căpeteniei din `89. În cei patru ani de „opoziție”, monstrul își consolidase  rețelele în instituții, la centru și în teritoriu strângând enorm de multă osânză. Romania intrase în faza de preaderare și UE deschisese robinetele de finanțare prin programele Phare și Sapard. Bani europeni. Gârlă! Fără mecanisme specializate de control, încă! Miros irezistibil. Cu Iliescu din nou președinte și Năstase premier, sistemul securizat al corupției a cunoscut din 2000 începând, cea mai înfloritoare perioadă post `89. Cooperativa clanurilor intră în declin în 2005 când succesorul lui Iliescu la Cotroceni schimbă direcția.

Traian Băsescu (3) Să înfrunți monstrul în culmea puterii sale, ce nebunie! …Și cu cine, ați vrut să faceți asta, domnule președinte, cu un partid cu aceleași gene „originale”? Cu niște intelectuali șovăielnici și cu o serie de ariviști fără scrupule? Cu greșeli și bâlbâieli? Totuși, chiar și așa ați schimbat direcția! Cu Macovei, Morar, Stanciu, cu o mână de procurori și judecători și cu doar câțiva reformiști, cu încurajare americană și europeană, instituțiile au început să respire! Cu lupte grele, s-a înființat DNA, DIICOT, ANI. Monstrul e pus în pericol pentru prima dată din `89. Nevoit să dea înapoi, a atacat statul: președintele suspendat din nou, puciul, marțea neagră, ordonanțe-puhoi! Și ar mai fi dat îndărăt destul, dacă grupul nu s-ar fi sfărâmat încă din 2012.

Klaus Iohannis (4) a promis o altfel de politică. Pentru asta, a tocmit consilieri rutinați, cu vechi state de sluj. Vrea să ne convingă că el e cel hărăzit să ridice țara pe noi culmi de civilizație. Iar boborul ar trebui să-i ridice deja, statuie. Urmează să mai facă înnoirea clasei politice. Atât. Nu înfruntând monstrul (doar nu v-ați imaginat asta!) ci cu suportul lui. „La bine și la greu”, vorba întâiului consensualist postdecembrist.

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , .

Remember Exerciții de surpare

177 comentarii Add your own

 • 1. noradamian  |  18 martie 2015 la 16:50

  …Bonnie &Clyde, în varianta dâmbovițeană sub înaltul patronaj al președinției: http://prisacariu.ro/2015/03/18/nitu-il-cerceteaza-pe-basescu-pentru-o-declaratie-kovesi-il-iarta-pe-ponta-in-trei-dosare-penale/

  Apreciază

 • 2. Bască ilie  |  18 martie 2015 la 16:58

  Limpede și direct, cristalin de Grădină!
  *
  „Totuși, chiar și așa s-a schimbat direcția! Cu Macovei, Morar, Stanciu, cu o mână de procurori și judecători și doar câțiva reformiști, cu încurajare americană și europeană, instituțiile au început să respire! Cu lupte grele, s-a înființat DNA, DIICOT, ANI. Monstrul e pus în pericol pentru prima dată din 89. Nevoit să dea înapoi, a atacat statul: președintele suspendat din nou, puciul, marțea neagră, ordonanțe-puhoi! Și ar mai fi dat îndărăt dacă grupul nu s-ar fi sfărâmat încă din 2012”.
  *
  „Monstrul e pus în pericol pentru prima dată din 89”
  Monstrul trage prin și din toate direcțiile – (DNA, DIICOT …? 🙂 – să nu fie pus în pericol pentru a doua oară din 89. În acest scop preventiv, monstrul nu concepe nici în prezent să fie – în continuare – pus în pericol pentru prima dată din 89. 🙂

  Apreciază

 • 3. noradamian  |  18 martie 2015 la 17:02

  Bsk, păi acum s-a mai liniștit, monstrulică! Nu prea mai are piedici, că și instituțiile astea juridice au devenit mai selective: țintesc prioritar pe cine trebuie că bube au toți, nu asta-i problema 🙂

  Apreciază

 • 4. noradamian  |  18 martie 2015 la 17:06

  Și uite-asa, o ținem tot într-o bucurie! 🙂

  https://noradamian.wordpress.com/2015/02/10/rondelul-bucuriilor-mici-si-mari/

  Apreciază

 • 5. Bască ilie  |  18 martie 2015 la 17:18

  @1
  În ton cu postarea.
  Soarta lui Bonnie Koveși depinde de PSD și se teme de PSD, adică doar răsturnarea guvernului Ponta i-ar schimba strategia față de penalii PSD-ului.
  Până una alta, se joacă de-a independența alba-neagra cu una caldă, urmată de alta rece:
  – una Udrea caldă (lovită în plin), una Vosganian rece (ratată în Senat);
  – una caldă familia cumnatului Herțeanu (lovit în plin), una Mazăre rece (ratat la judecător);
  – una Georgescu caldă (lovit în plin), una rece Șova (speră să fie ratat în Senat)

  Trage de timp, nu-i convine riscul să se frigă direct, joacă la două capete, așteaptă cu lașitate mutări politice de orientare a curajului.

  Apreciază

 • 6. Bască ilie  |  18 martie 2015 la 17:19

  @Nora-3
  Depinde unde vezi monstrul cu cele mai periculoase capete. 🙂

  Apreciază

 • 7. Bască ilie  |  18 martie 2015 la 17:30

  @4
  La fel, „Rondelul bucuriilor mici și mari”, una caldă, alta rece, una călduță, alta mai rece…

  Apreciază

 • 8. noradamian  |  18 martie 2015 la 17:48

  Bsk, după cum joacă Kovesi de când CEDO a revenit cu decizia de redeschidere a dosarelor și oamenii au început să-și pună întrebări, chiar dă impresia că se teme. Păcat, îmi părea cel puțin la fel de integră, ca MM 🙂

  Apreciază

 • 9. noradamian  |  18 martie 2015 la 17:52

  Dacă ne gândim și la faptul că nu toți cei din subordinea ei sunt dispuși să asculte ( ori, mai rău, să îndeplinească comenzi fără să crâcnească) valabil și la celelalte instituții de forță, nu e chiar așa de negru, dracu 🙂

  Apreciază

 • 10. Bască ilie  |  18 martie 2015 la 17:54

  Al patrulea timp prezidențial – mandatul tăcut de-a bușilea – joacă preventiv-uselește, la fel ca Bonnie Koveși. Drumurile ambilor se vor intersecta oficial în mai 2014, cu ocazia tentativei de reînnoire a mandatului de procuror-șef al DNA. Koveși mizează preponderent pe mâna lui Iohannis, dar tot useleala o ține în expectativă.

  Apreciază

 • 11. Bască ilie  |  18 martie 2015 la 17:55

  scuze! în mai 2016

  Apreciază

 • 12. theo  |  18 martie 2015 la 18:06

  ESTE ULUITOR CAT DE OBRAZNICÄ ESTE FIEREA,
  cum este posibil sä i-a in calcul o declaratzie de-a lui
  Bäsescu,
  PONTA, l-a amenintzat cu puscäria si moartea , pe Bäsescu.

  Apreciază

 • 13. Laura  |  18 martie 2015 la 18:31

  Buna ziua! 🙂

  Nu-i slabeste presedintele de la nr. 3:

  Apreciază

 • 14. Bască ilie  |  18 martie 2015 la 19:11

  @Laura
  Din acuzația de șantaj nu va ieși nimic serios.
  Mai degrabă japița neagră va fi văduvită în povestea asta. 🙂

  Apreciază

 • 15. noradamian  |  18 martie 2015 la 19:11

  Laura, asta-i o probă care arată unde și în cine s-a investit bănetul statului ceaușist furat de varan, pentru care trebuia anchetat imediat după 89. Adică atunci când a început să urce steaua lui sub protecție lui iliescu.

  Tudorel Urian:

  Ce țară de rahat e România! Au murit peste o mie de oameni la „revoluție” și în mineriade. S-a furat vreme de zeci de ani tot ce s-a vrut și ce nu s-a vrut. S-au făcut restituiri de imobile către clanuri țigănești și politicieni dubioși care au dus la evacuarea de spitale de copii, muzee, școli etc. S-au restituit ilegal păduri și multe dintre ele au fost distruse. S-au votat legi pentru interesele unor persoane sau grupuri de persoane. Și declanșezi toată această porcărie împotriva singurului președinte al României cu o viziune indubitabil occidentală, care a condamnat explicit regimul comunist și a pus pe picioare parteneriatul solid cu SUA, pentru niște vorbe de trei lulele, aruncate în vânt. Realmente mi-e rușine că sunt cetățean al unei asemenea țări. Toți trebuie să plătească pentru faptele lor, dar am văzut cu ochii mei cât de „subțiri” sunt probele. Să aduci un fost președinte în fața justiției pentru așa ceva, imediat după ce a ieșit din funcție nu poate fi decât expresia răzbunării meschine a unor frustrați și impotenți politici, obișnuiți să lovească pe la spate și să fugă! O lașitate supremă. Mi-e scârbă de mor de felul în care este regizată această „Cântarea României” fals-justițiară.

  Apreciază

 • 16. noradamian  |  18 martie 2015 la 19:15

  Bsk, cam asta crede și Mircea Marian:

  Documentele postate de Băsescu, în care Crescentul lui Felix își împrumută propria firmă din România, condusă de madame Firea, sunt de competența Oficiului pentru Controlul Spălării Banilor, zic eu…Adică eu, cu mintea mea puțină, m-aș gândi că niște șpăgi se vărsau în Cipru, la Felix, după care se întorceau în țară sub formă de împrumut către firma lui Firea. Ce făcea firma de doi bani condusă de Firea cu 1,8 milioane USD și 400.000 euro? Îi redistribuia, probabil…

  Apreciază

 • 17. noradamian  |  18 martie 2015 la 19:18

  Mircea Marian

  am recitit textul lui dan t si vad cum explica protectia data de basescu „borfasilor de lux”: „cel mai bun exemplu il reprezinta gala Bute. Acolo totul era documentat, cunoscut, trebuia doar vointa de a face un dosar. Aceasta vointa a lipsit din 2011 pana in 2014 atat din partea procurorilor, cat si din partea serviciilor”. eu imi doresc ca dan sa aiba dreptate, pentru ca pasii logici ar fi ca, mai intai, doamna kovesi sa-i salte pe daniel morar si george maior, pentru favorizarea infractorului, dupa care, intr-un superb final de teatru absurd, doamna kovesi sa se aresteze pe ea insasi.

  Apreciază

 • 18. Laura  |  18 martie 2015 la 19:26

  @ Bsk 14

  Ba, ceva-ceva tot va iesi, cred: astia care i-au facut plangerea lucreaza cu spor la pierderea increderii in justitie.

  @ Nora 15

  Astea cica-s documentele pe care zicea Udrea ca le-a primit de la Oreste si pe care el i-ar fi cerut niste bani printr-un biletel galben.

  Apreciază

 • 19. Bască ilie  |  18 martie 2015 la 19:27

  Nora
  Pe japița neagră o încurcă declarațiile de avere; o țin blocată între limitele scrise deja de ea până acum și nu poate să susțină altceva despre achitarea datoriei către Varan, ca să evite acuzația de fals în declarații. (chiar dacă nu mai are niciun debit 🙂 )
  Pe de altă parte, nu-i exclus să aibă de dat alte explicații pentru fapte de natură penală.
  Până una-alta, are de plătit onorariile avocațiale pentru fosilele din Juridic Park. 🙂

  Apreciază

 • 20. Bască ilie  |  18 martie 2015 la 19:28

  @Laura-18
  Da, da, asta-i bună! Chiar merită. 🙂

  Apreciază

 • 21. Bască ilie  |  18 martie 2015 la 19:50

  Haida, Mutule, scoate capul din tâmpenie! 🙂
  *
  DPA
  „Asadar jucatul asta de-a „tacutul si facutul” e o tampenie. Este o tampenie pentru ca de luni bune societatea romaneasca are nevoie de o reconfigurare a interpretarii si naratiunii publice si politice curente. E o tamapenie pentru ca tacerile si ambiguitatie nu numai ca nu diminueaza dar amplifica incertitudinea si confuzia populara. E o tampenie pentru ca se creaza imainea ca tara e guvernata (sau controlata) din umbra de niste forte acoperite. E o tampenie pentru ca ideea de democratie si regim liberal este si mai tare zdruncinata de cretinatatea asta pseudo-machiavelica cu tacutul si facutul. Este o tampenie pentru ca insasi imaginea de lider a Personajului este deteriorata: In loc sa se ridice prin statura si mesaj si sa-si ocupe pozitia si rolul, pare una dintre nenumaratele piese fara statura invartite in turbionul acestei brambureli sau turbulente nationale, manevrata de forte netransparente”.

  https://www.facebook.com/pauldragos.aligica?pnref=story

  Apreciază

 • 22. Bască ilie  |  18 martie 2015 la 20:00

  Mutulică, zis Tăcutul,
  Stă la lucru cu făcutul:
  A început să ne-ndemne
  Și ne face tot prin semne. 🙂

  Apreciază

 • 23. noradamian  |  18 martie 2015 la 20:06

  Dragoș Paul Aligică: 🙂

  Eu sunt neutru in disputa dintre Iohannisti si anti-Iohannisti. Dar nu pot sa nu remarc ca daca deflatia asteptarilor fata de d-l Iohannis continua in ritmul actual, foarte curand disputa dintre aceste doua tabere va arata cam asa:

  Iohannistii: „Poftim, misca deci. Care ziceai ca nu misca?! A intors si gatul intr-o parte. A miscat, a dat din cap! Deci hai sa fim seriosi: acuza asta ca e intepenit si nu poate misca este evident o inventie si un atac politic murdar”.

  Anti-Iohannistii: „Bine, domnule, poate ca misca. Desi nu e clar daca nu cumva e photoshop. Dar hai sa zicem ca, da, a miscat gatul cu cap cu tot intr-o parte. Dar de ce nu zice nimic?!”

  Iohannistii: „Asta e chiar culmea! Pana acum ziceati ca nu misca. Acum ca s-a vazut ca misca, veniti cu chestia asta cu vorbitul. O sa vorbeasca el. Nu vedeti ce privire inteligenta si hotarata are?! Numai ca nu vorbeste. Si chiar daca nu vorbeste, se intelege tot din privire. Numai sa fii rau intentionat nu recunosti asta”.

  Apreciază

 • 24. Bască ilie  |  18 martie 2015 la 20:12

  Ești rea și bine intenționată. 🙂

  Apreciază

 • 25. noradamian  |  18 martie 2015 la 20:19

  …sau invers 😀

  Apreciază

 • 26. Bască ilie  |  18 martie 2015 la 20:20

  Da, bine intenționată și rea. 🙂

  Apreciază

 • 27. noradamian  |  18 martie 2015 la 20:42

  Lui DPA îi vine greu să creadă, probabil (și nouă, la fel 🙂 ) că „monarhul” e la mâna consilierilor, a serviciilor și cu toții împreună, în loc să-și vadă de obligațiile funcțiilor lor , pun umărul la debăsificare

  „Eu spun astea de pe o pozitie de observator neutru. Si o spun cu buna intentie, nu ca sa intru in polemica cu sustinatorii Personajului, care compenseaza prin atasament emotional fata de o figura publica sau alta ce le lipseste pe partea cealalta, cogitativa. O spun pentru ca acesta chestie -acesta joaca cretina de-a monarhul machiavellic in penumbra controlului – daca se prelungeste, nu are cum sa serveasca interesului national si bunei guvernari, nu are cum sa serveasca cauzei democratiei la acest popor si asa batut de soarta cu propria lui manuta populara”.

  Apreciază

 • 28. De ce nu?  |  18 martie 2015 la 20:44

  Nu stiu de ce, dar mie nu-mi vine sa cred ca exista vreun politician in Romania care sa nu aiba, intr-un fel sau altul, acceptul securitatii.

  Apreciază

 • 29. Bască ilie  |  18 martie 2015 la 20:52

  De ce nu?
  Mi-ar plăcea să se adeverească presentimentul tău, cu probe și scandal… monstru. 🙂

  Apreciază

 • 30. Bască ilie  |  18 martie 2015 la 21:04

  De ce nu?
  Și numai 20-30% înseamnă enorm, catastrofal pentru cacealmaua democrației constituționale.
  Din păcate avem doi supra-muți din născare.
  1. Mutulică de la Cotroceni
  2. Arhi-mutul de la SRI (tăcerea arhivei cu șantajabili și alți butonabili); iresponsabilii din SRI și subordonații lor politici n-au fost în stare să articuleze nicio notă explicativă a infiltrării consilierului SRI din coasta lui Cazanciuc. Paralizie la corzile vocale! 🙂

  Apreciază

 • 31. theo  |  18 martie 2015 la 21:17

  incep sä cred, tuturor convine situatzia, rinocerul inpäiat,
  se odihneste s-au se mai plimbä putzin, Ponta mimieazä
  guvernarea si opozitzia este in covalescentzä.USL?????
  este si o sä fie räu pt. ro. DL. Aligicä are dreptate.

  Apreciază

 • 32. Bască ilie  |  18 martie 2015 la 21:23

  Asemenea nesimțire pe față în SRI și Guvern, unde niște iresponsabili se dovedesc incapabili să rezolve incidentul cu SRI-stul Andronache, demonstrează de fapt amploarea fenomenului (identificabil din eventualele explicații) și gradul de spaimă al celor implicați (fiindcă nu-și permit să reacționeze sub amenințarea divulgării secretului întronat), adică mentalitatea lor cu rădăcini vechi și adânci îi ține paralizați… în fața situației inedite, surprinzătoare. Au fost instruiți în spiritul tăcerii secretului absolut și n-au pregătire pentru reacție de rezervă, un plan B acolo, măcar de sămâmță . 🙂

  Apreciază

 • 33. theo  |  18 martie 2015 la 21:40

  PLAN B, ceri prea mult, nici A nu este un plan , ci la nemerealä.

  Apreciază

 • 34. theo  |  18 martie 2015 la 21:46

  noapte bunä.

  Apreciază

 • 35. noradamian  |  18 martie 2015 la 21:48

  Își țin de șase, dar și așa, nu cred că-s prea liniștiți. Au iesit grămadă de prădăciuni la iveală, multe rețele sunt dezmembrate. Iar la orizont de profilează instituția procurorului european. Cum mai toți putirincioșii patriei s-au înfruptat din bani europeni, călătoria continuă 🙂

  Apreciază

 • 36. noradamian  |  18 martie 2015 la 21:49

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 37. Bască ilie  |  18 martie 2015 la 21:57

  La B1 se discută un caz record de retrocedare în capitală de 100 milioane euro (un teren de vreo 9 ha)
  Asemenea tunuri, guvernate de dubla operațiune estetică retrocedare-despăgubire (prima cu cântec, a doua cu ANRP), trebuie să treacă prin două filtre operative: instanța și ANRP
  Cine deține cel puțin pârghia despăgubirilor babane, la minut, s-a pricopsit de la o vacă de muls simultan dintr-o pleiadă de țâțe la același uger. 🙂

  Cin’ să fie, cin’ să fie pricopsitul de serviciu? 🙂

  În cazul cele mai preferate de cumpărare a drepturilor litigioase (preiei din mers atuul unui titular de drept întru-un proces cu suma X și, dacă învingi în instanță, poți să valorifici terenul câștigat cu 10-20X cel puțin) Or, cine își riscă banii X (de regulă, de ordinul milioanelor de euro) fără un grad de siguranță în instanță?
  Același pricopsit cu avantajul terenului în ANRP.

  Cin’ să fie, cin’ să fie pricopsitul de serviciu? 🙂

  Apreciază

 • 38. Bască ilie  |  18 martie 2015 la 22:14

  Nora @35 + @37
  Tocmai am mai oferit la @37 un motiv, baban, să-și țină de șase între ei! 🙂
  De aici se trage și complicația extragerii penalilor civili din rândul infractorilor responsabili cu statul de șestache. 🙂
  Vezi Dorin Cocoș, Alina Bica! Trebuie ascunși repede, înainte să vorbească despre – Cin’ să fie, cin’ să fie pricopsitul de serviciu? – implicat în supravegherea și împărțirea prăzii.

  Jalnică selecție pe capetele DNA-ului și DIICOT-ului! 🙂 (crucială și numirea unui înlocuitor de nădejde al Alinei Bica 🙂 )

  Apreciază

 • 39. noradamian  |  18 martie 2015 la 22:21

  Bsk! Li se-ncurcă încurcăturile. De la o zi la alta devine mai interesant 🙂

  Apreciază

 • 40. Bască ilie  |  18 martie 2015 la 22:29

  Nora, ne inspirăm și noi cu o temă de visat mult. 🙂
  Somn ușor!
  *

  Apreciază

 • 41. noradamian  |  18 martie 2015 la 22:30

  am râs cu lacrimi de mâța asta care face pe moarta: 😀

  Vise plăcute!

  Apreciază

 • 42. racoltapetru6  |  19 martie 2015 la 10:53

  O analiză a domniilor bine făcută, cu excepția ultimului ales, zic eu. Cred că pașii lui vor fi precum vorba: înceți dar fermi.

  Apreciază

 • 43. noradamian  |  19 martie 2015 la 11:31

  Ziua bună! Petru, și eu aș fi vrut să cred asta, da din toți pașii de pân-acum, se vede cu totul altceva.
  ps. urmează plecarea la consiliul european. cu nevastă-sa (no comment 🙂 )

  Apreciază

 • 44. theo  |  19 martie 2015 la 11:37

  bunä,
  si de Johannis o sä radä lumea, ca de pisca prefäcutä

  Apreciază

 • 45. Mitzu` Beciuklistu`  |  19 martie 2015 la 12:09

  Nora, dar Tapa’ e in suita? Ca fara relatari despre picioarele consoartei i se vede superficialitatea gaunoasa lui Klaus. Numai falfairea lor ne asigura relatari despre succesul fulminant al vizitei prezidentiale.

  Apreciază

 • 46. mcooper801  |  19 martie 2015 la 12:13

  din păcate de fiecare data românii au votat contra….de aia merge treaba cum merge….zi faina si spor in toate

  Apreciază

 • 47. depemures  |  19 martie 2015 la 12:44

  Sa radem cu Liviu Avram :

  Senatul îşi schimbă numele. Devine Casa de Avocatură „Şova & Complicii”

  Atunci când vrea s-o facă pe prostul, Călin Popescu Tăriceanu este un virtuoz: îi iese de minune. “

  Apreciază

 • 48. noradamian  |  19 martie 2015 la 14:03

  theo, râde, normal dacă vede că tot ce face, sub (con)semnul pnl&servicii, e spre folosul lor nu al țării. 🙂

  Apreciază

 • 49. noradamian  |  19 martie 2015 la 14:05

  Mitzu, mai-nainte am dat peste comentariul cuiva care socotea că dacă un jurnalist vrea să se facă de râs poate s-aducă osanale chiar și unor genunchi ciolănoși 🙂

  Apreciază

 • 50. noradamian  |  19 martie 2015 la 14:05

  46, asta e rezultatul selecției negative. Scara valorilor a ajuns tot mai jos, la ultimele alegeri atingând un record

  Apreciază

 • 51. noradamian  |  19 martie 2015 la 14:07

  depemures, corect! 🙂 impresia mea e că CPT nici nu trebuie să facă pe prostu, așa e el 🙂

  Apreciază

 • 52. theo  |  19 martie 2015 la 14:41

  eu nu intzeleg nimic, adicä se adunä CSM sä discute dece
  a spus Bäsescu- ce stie toatä lumea, Nitzu-nup- secu,
  a inpuscat, pt. asta a primit un certificat de luptätor,

  dar nu am intzeles dece stau la masä cu un secu, ce a
  inpuscat oameni??? dece tot urgent nu ii face un proces? are el dreptul sä primeascä terenuri,etc, cand el era
  de altfe in misiune? e tare trist cä nimeni nu se trezeste:

  Apreciază

 • 53. Bască ilie  |  19 martie 2015 la 15:10

  Saluttare!
  Azi m-a forțat soția s-o însoțesc la cumpărături. Cică să fim nedespărțiți, ca familia prezidențială. 🙂
  Nu la fel a gândit la împărțirea sarcinilor. Mi-a trasat sarcina utilă de peste 20 kg și am cărat-o singur.

  Mi-am luat gândul de la ideea deschiderii unui cabinet (nu cotează de care, poate unul medical). Știu ce mă așteaptă: m-ar toca nevastă-mea la cap, că vrea și ea cabinetul doi. 🙂
  Musai trebuie să terminăm cu împerecherile astea, să nu ajungem la cabinetul medicului psihiatru! 🙂

  Apreciază

 • 54. Bască ilie  |  19 martie 2015 la 15:43

  Știți cum sesizează CSM-ul inspecția judiciară, dacă cineva fluieră într-o bisericuță a sistemului judiciar?

  -Hai, fă, ieși cu spălătorul de imagine, să creadă lumea că avem activitate în CSM!

  Spoitorii de imagine din CSM n-au încărcare; se dau în spectacol pentru naivi, în timp ce se joacă de-a spălatul rufelor murdare în public.
  Utilitate zero, la fel ca reputația solidă a procurorului general Tiberiu Nițu. A fost crescut și educat la Școala Securității de profitori. Revoluționarul vrea să spună, dar preferă s-o lase în coadă de pește, că urmărirea penală pentru fals în declarații și uz de fals s-a prescris. Asta înțelege el prin reputație, numai bună de apărat în spălătoria inspecției judiciare, la urmă cu frecție la terenul de aproape un hectar (însușit mândria patriotică a escrocului) și periat la cur, c-așa-i la frizeria CSM-ului.

  Apreciază

 • 55. dictaturajustitiei  |  19 martie 2015 la 16:14

  Reblogged this on Dictatura justitiei and commented:
  Nu bun, foarte bun articol! O sinteză a ceea ce am trait și mulți dintre noi n-au priceput.

  Apreciază

 • 56. Bască ilie  |  19 martie 2015 la 17:05

  Cum se câcâie 5 luni activitatea nemaipomenită a CSM.
  *
  La solicitarea Alinei Bica, CSM a sesizat inspecția judiciară- la 31 octombrie 2014 – să cerceteze pozna cu pozele de la Paris.
  Nu s-a auzit nicio mișcare în inspecția judiciară timp de 20 de zile.
  Munca de cercetare silnică-zilnică, ce n-a văzut Parisul, a lucrat la rupere codului deontologic indescifrabil trei săptămâni. 🙂

  Nu știm dacă CSM-iștii și inspecția fenomenală au lăsat-o moale fiindcă ar fi știut ce urmează la 20 nov 2014: reținerea Alinei Bica la dispoziția DNA.

  Știm rezultatul inspecției judiciare, după două luni jumate de studiat codul deontologic
  Hotnews- marți 13 ianuarie 2015:
  „Inspectia Judiciara: Alina Bica a incalcat Codul deontologic al magistratilor prin aparitia alaturi de Elena Udrea”
  „Conform sursei citate [Mediafax ], raportul inspectorilor judiciari urmeaza sa fie analizat, meircuri [14 ian 2015], de membrii Sectiei de procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM)”.

  Carevasăzică, din 14 ianuarie 2015 CSM se câcâie de peste alte două luni să spună un amărât de da ori ba, a călcat ori n-a călcat codul deontologic, de parcă frecția asta ar mai avea vreo relevanță pentru Bica, în comparație cu arestul sau excluderea din magistratură.
  Felicitări pentru munca, abnegația și descifrarea codului deontologic, după principiul tardivității spălătoriei : „Mai bine după 5 luni, decât niciodată!” 🙂
  Unde nu-i treabă se spoiește viitorul sistemului judiciar.

  http://monitorizari.hotnews.ro/stiri-atacuri_justitie_declaratii-19091879-inspectia-judiciara-alina-bica-incalcat-codul-deontologic-magistratilor-prin-aparitia-alaturi-elena-udrea.htm

  Apreciază

 • 57. theo  |  19 martie 2015 la 17:29

  cat de deotologic a fost cand temnicera se plimba cu masina lui Nästase-puscäriasul?

  Apreciază

 • 58. Bască ilie  |  19 martie 2015 la 17:31

  Recenta hotărâre a CSM în cazul Alinei Bica (din 17 martie 2015) spune că în principiu ar fi OK magistratul scăpat în anturaj politic 🙂 , însă practica ne omoară și magistratul și anturajul lui politic.
  Adică principiul nu strică ce poate magistratul. 🙂

  În cazul de faţă însă, din probatoriul administrat, au rezultat elemente care o puteau determina pe doamna Alina Mihaela Bica să aibă reprezentarea faptului că afişarea publică a relaţiei de prietenie cu omul politic Elena Gabriela Udrea este de natură să afecteze aparenţa de imparţialitate în soluţionarea unor dosare aflate în instrumentarea DIICOT, dosare vizând persoane din anturajul doamnei Elena Gabriela Udrea şi cunoscute de către magistratul în cauză”

  Procurorii din CSM nu-s normali la cap.
  Buba identificată de ei cu nerușinare nu-i prietenia românească dintre magistrat și politician, ci numai afișarea în publicul parizian. Adică: trădare să fie, dar să n-o știm și noi, prostimea!

  http://www.mediafax.ro/social/csm-alina-bica-a-incalcat-codul-deontologic-al-magistratilor-prin-aparitia-alaturi-de-udrea-la-paris-14008822

  Apreciază

 • 59. Bască ilie  |  19 martie 2015 la 17:58

  Adevărata cauză a fraudeontologiei sistemului judiciar nu imparțial și independent, ci cu imaginea trucată în aparențe de imparțialitate și independență – apreciate cu duplicitate mizerabilă de CSM – e alta. N-au ce să caute în mediul politic o armată de procurori și judecători, detașați chiar de sfântul CSM prin ministere în funcții de secretar de stat, consilieri și băgători de seamă.
  Uite-așa ajung detașații magistrați, sau asimilații acestora, consilieri-fotografi-vânzători de acte secrete la bucată! Ascunși repede de ochiul public, să nu ne prindem că erau în misiune.
  Mai știți cum se numește consiliera lui Oprea, prinsă cu prețul corect al actelor secrete în concurența neloială? 🙂

  Procurorii și judecătorii detașați în funcții de lipitori ai mediului politic, mai devreme sau mai târziu revin în parchete și instanțe, datori vânduți și pregătiți să-și exprime veșnica recunoștința față de lumea politică în care s-au reformat.

  Și față de membrii CSM, garanții independenței lor, desigur. 🙂
  Dacă nu-i detașau, independenți și imparțial rămâneau. 🙂

  Apreciază

 • 60. Bască ilie  |  19 martie 2015 la 18:12

  Fosta consilieră a ministrului Gabriel Oprea, vânzătoare la bucată foto secretă – Ingrid Mocanu Popa – a fost recuperată în dosarul lui Horia Georgescu.
  Viețile marilor destine secrete se intersectează. 🙂

  „Fosta consiliera a lui Gabriel Oprea reținută în dosarul lui Horia Georgescu”

  http://www.ziare.com/stiri/dna/fosta-consiliera-a-lui-gabriel-oprea-retinuta-in-dosarul-lui-horia-georgescu-1353238

  Apreciază

 • 61. Bască ilie  |  19 martie 2015 la 18:51

  Știați că Horia Georgescu a fost promovat – în aprilie 2008 – în funcția de secretar general ANI fără condiția de vechime în domeniul juridic, impusă de lege, de minimum 5 ani?
  A absolvit dreptul prins creștinește (și intrat în pâine în regim de urgență acoperită) la Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir în 2007 !!! 🙂 (a dispărut cv-ul lui de la ANI, voi căuta alt link cu anul absolvirii)

  În acestă funcție de secretar, avea un rol important în activitatea ANI, nu doar cel de exces de zel cu nasul unde nu-i fierbea oala agenților de integritate și la angajări după poftele personale (am dat linkul zilele trecute).

  Printre altele, avea înclinații speciale pentru structurile de securitate și SRI. 🙂

  „În perioada noiembrie 2008 – martie 2012, Horia Georgescu a îndeplinit funcția de secretar general al Agenției Naționale de Integritate, fiind responsabil de coordonarea compartimentelor și activităților cu caracter funcțional din cadrul Agenției și asigurarea legăturii operative dintre președinte, conducătorii tuturor direcțiilor (generale) și celelalte compartimente din Agenție”.

  „În calitatea sa de secretar general, Horia Georgescu a îndeplinit și funcția de Șef al Structurii de Securitate și a coordonat și implementat procedurile legale privind informațiile clasificate la nivel național, al Uniunii Europene și NATO”.

  „Horia Georgescu lucrează, în prezent, la doctoratul în științe militare și informații la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” – Serviciul Român de Informații – și deține mai multe grade și diplome postuniversitare în domenii precum economie, securitate națională, marketing, comunicare în afaceri”
  http://ro.wikipedia.org/wiki/Horia_Georgescu

  Apreciază

 • 62. Bască ilie  |  19 martie 2015 la 19:08

  Ghici cine l-a trimis pe Horia Georgescu să se ocupe de despăgubiri comandate la ANRP cu ore suplimentare, în timpul serviciului de secretar general ANI din perioada 2008-2012?

  Apreciază

 • 63. Bască ilie  |  19 martie 2015 la 19:16

  Trăiască și înflorească supraorganele intangibile DNA și SRI, în frunte cu Coko și Floco! 🙂
  Nu-și mai permit să lase în libertate vulnerabilitățile vorbitoare, după expirarea stagiilor lor de unică folosință.

  Apreciază

 • 64. noradamian  |  19 martie 2015 la 19:30

  Seara bună! 🙂

  Carmen, 55, multzam! sunt doar niste elemente cheie, să le zic, ale rolului fiecăruia din cei patru. Trei care au încheiat, al patrulea care-ncepe.

  Apreciază

 • 65. noradamian  |  19 martie 2015 la 19:31

  Theo, 52, nici eu n-am priceput dar acum c-am citit comentariile lui Bsk despre CSM îmi par mai limpezi lucrurile 🙂

  Apreciază

 • 66. noradamian  |  19 martie 2015 la 19:33

  Bsk, pas la pas prin sistemul judiciar și încep să fie mai clare niste taine 🙂

  62, nu ghicesc dar se vede că domnul Georgescu era plin de secrete

  Apreciază

 • 67. Bască ilie  |  19 martie 2015 la 19:33

  1. Cunoașteți vreun nume de ofițer SRI acoperit sau descoperit controlat de ANI la declarațiile de avere și depistat pozitiv sau declarat incompatibil?

  2. Știți de ce Horia Georgescu nu a reacționat în privința incompatibilității ofițerului SRI Andronache Teodor, scăpat în politică în ciuda interdicțiilor prevăzute de lege și arătat public în poziția de consilier al ministrului justiției, Robert Cazanciuc?

  3. Știți de unde știa Horia Georgescu să-i scutească de controlul averilor și de constatarea incompatibilității tocmai pe acoperiții din funcțiile interzise de lege, idem să nu se sesizeze niciodată împotriva medicilor legiști din INML București, care n-au prezentat de 10 ani declarațiile de avere și interese? (cu excepția directorului INML)

  Apreciază

 • 68. noradamian  |  19 martie 2015 la 19:34

  A fost ridicată și avocata Alinei Bica!

  Apreciază

 • 69. noradamian  |  19 martie 2015 la 19:35

  67, Bsk, nu știu, pot bănui dar astea mi se par la fel de grave ca și furăciunile de care e acuzat.

  Apreciază

 • 70. Bască ilie  |  19 martie 2015 la 20:13

  Avocata? Interesant. Are un trecut și mai interesant. 🙂

  Gluma zilei!
  Ghici cine a cuvântat cuvântarea festivă? Voi da răspunsul. 🙂

  Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir Brașov, 2007.
  *
  „Puține universități se pot mândri cu ce avem noi: cadre didactice deosebite, infrastructură deosebită. Aveți în față un viitor destul de dur. Societatea este dură, rapace și cu multe capcane. Dar nu trebuie să uitați să fiți demni și cu onoare. Îndemnul meu este să purtați cu mândrie, oriunde mergeți, efigia Universității Creștine Dimitrie Cantemir”, a fost mesajul transmis de președinte, jurist Marian Georgescu, fondator al Universității Creștine „Dimitrie Cantemir”.

  Răspuns suplimentar : juristul fondator Marian Georgescu (a fost și decanul universității) e una și aceeași persoană cu tatăl absolventului la drept prin brașoavele aceleiași universități:
  Horia Georgescu. 🙂 🙂 🙂
  *
  http://www.bzb.ro/stire/curs-festiv-la-universitatea-dimitrie-cantemir-brasov-a51623

  Apreciază

 • 71. Bască ilie  |  19 martie 2015 la 20:20

  Același tată eroin, Marian Georgescu, a fost ofițer de Securitate și directorul penitenciarului Codlea, județul Brașov. 🙂

  Apreciază

 • 72. Bască ilie  |  19 martie 2015 la 20:30

  Nora,
  Horia Georgescu mai are alte furăciuni și o relație specială cu un personaj controversat, uns cu toate semnalmentele ofițerului acoperit și alifiile mirositoare. Despre asta altădată. Ajunge pe azi.

  Apreciază

 • 73. noradamian  |  19 martie 2015 la 20:42

  Bsk, nici nu bănuiam ce bazat e individul! „Marian Georgescu, a fost ofițer de Securitate și directorul penitenciarului Codlea, județul Brașov” jurist fondator și decan la unoversitatea creștină Dimitrie Cantemir. Ce perfect!! 😀 Normal că asteptăm și restul… 🙂

  Apreciază

 • 74. noradamian  |  19 martie 2015 la 20:45

  …Că despre potrivelile astea nu suflă o vorbă „angajații”! Matahari de la B1 n-are indicații să dezbată întâlnirea EU cu denunțătorii. Poate ne va povesti altcineva 🙂

  Apreciază

 • 75. Bască ilie  |  19 martie 2015 la 20:53

  Da, să trăiți! 🙂
  „Acuzatiile la adresa Elenei Udrea au fost demontate „in intregime” in timpul confruntarilor cu denuntatorii sai, a declarat avoatul fostului ministru al Dezvoltarii, Marius Striblea.

  Elena Udrea a fost confruntata joi, timp de aproape opt ore, cu Stefan Lungu, fostul sau consilier din perioada in care a fost ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, cu Ana Maria Topoliceanu, Gheorghe Nastasia si Adrian Gardean”.

  http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-19685428-avocatul-elenei-udrea-dupa-fostul-ministru-fost-confruntat-denuntatorii-acuzatiile-fost-demontate-intregime.htm

  Apreciază

 • 76. noradamian  |  19 martie 2015 la 21:02

  Tnx pentru promptitudine, Bsk! 🙂 Cazul devine palpitant 🙂

  Apreciază

 • 77. noradamian  |  19 martie 2015 la 21:15

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 78. Bască ilie  |  19 martie 2015 la 22:32

  Somn ușor!
  Pisicuță, vis de vis! 🙂
  *

  Apreciază

 • 79. ion adrian  |  20 martie 2015 la 08:18

  Repet ce am scris la „Despre Blog” rezumand adica ;Felicitari si am dat de-a rostogolul cu acest excelent sinoptic. Asa este :singura speranta cred ca ramane cel de la nr 3 dar care este foarte singur si nici nu se poate altfel Din pacate.

  Apreciază

 • 80. ion adrian  |  20 martie 2015 la 08:20

  PS Am scris si prin alte parti ca
  sacrificiul dnei Udrea nu este inutil si a fost asumat de aceasta pentru idealurile credintele dsale..

  Apreciază

 • 81. ion adrian  |  20 martie 2015 la 08:32

  PPS Nu sunt foarte in topic dar cred ca este cazul sa rostogolesc aici cele scrise prin multe parti printre care si la Nasul al carui sit imi salveaza postarile in propriul meu facebook cu adresa:

  dar pe care credeti-ma eu nu stiu sa-l folosesc dar nu e nenorocire caci observand serviciul facut de Nasul il folosesc sistematic postand acolo tot ce vreau sa se pastreze(ultimele fiind reactia mea publica la cele scrise aici la acest topic.
  Dar sa revin cu cele cred eu esentiale cu referire la institutia masurilor preventive cerute de procuratura asa cum le-am transmis unora deci nu dvs caci dvs desigur ca „nu vi se rupe”

  Nu discut decizia justitiei dar se pare ca nici pe dvs nu va intereseaza esentele si principiile adica vi se rupe daca Romania mai pierde un proces la CEDO pe grava incalcare a drepturilor omului si avocatii reclamantilor adica a oricui este in arest preventiv pot aduce ca marturii privind optica romaneasca asupra problemei si cum se comenteaza zilele astea in media noastra si deci repet: Atentie! Arestul preventiv nu este arestul punitiv sanctionator cu care se pedepseste o infractiune comisa de un inculpat devenit arestat . Azi ministrul de justitie Cazanciuc a spus ca in arest nu e ca la hotel ceea ce este exact pentru arestul dat ca pedeapsa dar nu si pentru cel preventiv, la care este supus un inculpat care inca beneficiaza de prezumtia de nevinovatie si deci nu poate fi supus niciunei pedepse ci doar la o restrangere de libertate hotarata in interes social sau al anchetei. Totusi la Realitatea TV dl Ionita cred ca ziarist la Adevarul a dovedit ca nu intelege acest aspect si niciunul din platou nu l-au corectat (se vorbea despre arestul preventiv al dnei Udrea) parand deci ca toti credeau ca acest arest preventiv este o sanctiune ptr dna Udrea ceea ce este total fals. Sper sa lamuriti opinia publica de felul in care sunt aceste aspecte in realitate .

  Apreciază

 • 82. ion adrian  |  20 martie 2015 la 08:34

  PPPS Scuze ca am lasat mai sus un spatiu liber nescris cu adresa feisbucului meu unde apar cele scrise prin alte parti si pe care daca voi crede ca merita o sa le postez si la dvs:
  https://www.facebook.com/ion.adrian.927

  Apreciază

 • 83. Bască ilie  |  20 martie 2015 la 08:37

  Saluttare! Prima promisiune de la @61
  *
  Dacă doriți un CV ce n-a văzut Parisul, apăsați tasta Horia Georgescu!
  *
  1. Perioada 1991-1995
  Diploma de bacalaureat, Colegiul Național “Andrei Șaguna” Brașov
  *
  2. Perioada 1996-2001
  Jurist, Diploma de absolvire promoția 2007 🙂 , Universitatea Creștină “Dimitrie Cantemir București”
  Științe juridice, Facultatea de drept
  Universitatea “Hyperion”, București

  3. Perioada 1999-2003
  Economist, Diploma de absolvire promoția 2003, “Academia de Studii Economice” București
  Facultatea de Relații Economice Internaționale
  Universitatea Creștină “Dimitrie Cantemir” BRAȘOV

  4. Perioada 2005-2007
  Master diplomă de absolvire
  Integrare Europeană
  Universitatea Creștină “Dimitrie Cantemir” București

  5. Avântul pe piața muncii precoce, inclusiv în timpul perioadei de studii. 🙂
  Deschide ușa pe piața muncii(,) cre(ș)tine! 🙂

  a) Perioada 15.05.2004 – 01.03.2007
  – funcția – SPECIALIST 🙂
  – activități și responsabilități principale: investigații financiare în domeniul intereselor financiare ale Uniunii Europene
  -angajatorul: Parchetul cel mai înalt- Direcția Națională Anticorupție – “Nivel” Central, București, România. 🙂

  b) perioada 06.04-2007-02.05.2007
  Consilier asistent personal Cabinet Secretar de Stat-Președinte
  – angajator: Agenția pentru Întreprinderi mici și mijlocii

  c) Perioada 02.05.2007-02.07.2007
  -consilier personal al Ministrului
  -coordonarea și implementarea procedurilor legale privind protecția informațiilor clasificate naționale, EU și NATO [deja vu , ofițer SRI Sorin Crivăț- „Cazul Panait, Standard de lucru în Cooperativa Avântul” – ep 8, pct 11, „Trambulina fulminantă tipizată și șablonul tăcerii post-mortem”.]
  -angajator: Ministerul pentru întreprinderi mici și mijlocii, comerț, turism și profesii liberale- București , România.

  d) perioada 02.07.2007 – 24.11.2008
  – consilier al Ministrului justiției (Tudor Chiuariu)
  activități și responsabilități: coordonarea Direcției de implementare a împrumuturilor finanțate din fonduri externe (Banca Mondială- Proiectul de reformă a sistemului Judiciar) și a Direcției Generale a Penitenciarelor 🙂
  -angajator: Ministerul Justiției, București, România,

  ***include perioada 16.04.2008- 24.11.2008
  Consilier al ministrului – detașat cu atribuții de Secretar General ANI
  -coordonarea bunei funcționări , asigurarea legăturii operative dintre președinte, vicepreședinte și conducătorii tuturor direcțiilor (generale) și celelalte compartimente din Agenție
  -angajator: Ministerul Justiției și Libertăților Cetățenești 🙂

  e) După 24.11.2008:
  Secretar general ANI
  – coordonarea (idem de mai sus)
  – Șef al Structurii de Securitate
  – coordonarea și implementarea procedurilor legale privind protecția informațiilor clasificate 🙂 naționale, UE și NATO.
  – angajator: Agenția Națională de Integritate.
  ***
  http://www.integritate.eu/A.N.I/Cariere-A.N.I.aspx

  Apreciază

 • 84. ion adrian  |  20 martie 2015 la 08:43

  PPPPS Nu am obiceiul sa revin chiar asa de insistent , dar vreau sa lamuresc ceva: Articolul care in februarie m-a facut sa ajung aici este cel scris de dl Basca la
  https://noradamian.wordpress.com/2015/02/07/dna-udrea-primul-dosar-rebut-urmat-de-bulibaseala-galopanta/, situl fiindu-mi atunci indicat de cineva interesat si acum vad ca am si postat un scurt comentariu la nr 127.
  Cu un raspuns sibilinic la 128 🙂

  Apreciază

 • 85. Bască ilie  |  20 martie 2015 la 09:15

  @Ion Adrian
  Aici suntem interesați mai puțin de reclame politice.
  Ne preocupă în principal cauzele încălcării drepturilor și libertăților fundamentale ale individului (indiferent de opțiunile sale politice sau alte criterii de discriminare), funcționalitatea democrației constituționale și loialitatea constituțională.
  Regret că nu mi s-au oferit motivele și ocazia să-mi dovedesc independența de gândire odată cu apărarea cauzei unui PSD-ist. 🙂 🙂 🙂

  Apreciază

 • 86. Bască ilie  |  20 martie 2015 la 09:39

  Cel mai înălțător sentiment îl am de câte ori individul apărat de convingerile, crezul, comentariile sau postările mele sare la beregata lui Bască ilie. 🙂

  Apreciază

 • 87. Bască ilie  |  20 martie 2015 la 09:46

  Și-așa-mi vine câteodată, doru(e)le! 🙂
  *

  Apreciază

 • 88. ion adrian  |  20 martie 2015 la 09:49

  @dl Basca
  Vi s-a parut ca eu as fi interesat de „reclama”?

  Apreciază

 • 89. ion adrian  |  20 martie 2015 la 09:53

  ….si ca v-as suspecta de partizanat politic interesat?

  Apreciază

 • 90. Bască ilie  |  20 martie 2015 la 10:03

  @Ion Adrian
  Nu, e vina mea c-am omis să precizez un principiu esențial al concepției mele despre intervenție, comentariu sau eventual dialog:
  cât mai la obiect cu putință.
  (pe cât posibil punctual, adică cu tasta pe punctul nevralgic sau pe „i” de la inutila reclamație sau admirație generală-difuză) 🙂

  Apreciază

 • 91. Bască ilie  |  20 martie 2015 la 10:36

  Nu-i obligatorie pentru nimeni condiția de la @90.
  Fiecare e liber să-și aleagă forma de prezentare.
  Eu am exprimat doar reacția mea… cu anticipație. 🙂

  Apreciază

 • 92. depemures  |  20 martie 2015 la 10:55

  Deci astazi si maine se „vopsesc”………..( puneti ce va vine in minte 😀 😀 ) la PSD.
  Deja vad ca se umbla cu periuta si la Cotroceni ;cica o va discuta cu Johannis pe cine vrea la finante. Mai sa fie ! Sper ca presedintele Johannis sa discute despre altceva cu Ponta. DEMISIA !!!!!

  Apreciază

 • 93. Bască ilie  |  20 martie 2015 la 11:03

  În jurul celor trei principale preocupări – menționate la @85 – gravitează majoritatea comentariilor pertinente și postărilor, nu neapărat luate ca repere teoretice obligatoriu cunoscute, cu premeditare sau prin conștientizarea acelor deziderate aflate în centrului de rotație. 🙂
  De nenumărate ori tindem spre același micuț sistem de valori/principii chiar și numai intuitiv, prin prisma normalității apreciate după propria educație sau experiență, ori pur și simplu din bună-credință.(de regulă, mai mult decât suficientă)

  Apreciază

 • 94. Bască ilie  |  20 martie 2015 la 11:08

  @Depemureș-92
  Asta înseamnă deja continuitatea umblatului cu toate cele vopsite. 🙂

  Apreciază

 • 95. noradamian  |  20 martie 2015 la 11:14

  Ziua bună!

  Ion Adrian, mulțumesc pentru aprecieri. În Grădina de hârtie faptele primează, fie bune fie rele, nu atașamentul afectiv față de politicieni. Altfel spus blogul n-are tangență cu cluburile de fani ai unuia sau altuia și nu agreează de fel luptele între ele. Asta-i și supără pe unii 🙂 Nu-s excluse însă, aprecierile pozitive pentru unul sau altul, în funcție de evoluția lor, de cum li se potrivesc vorbele cu faptele și de abuzurile la care par a fi supuși din motive politice. Și evident, nici cele negative pornind de la aceleasi criterii. Juridic vorbind, dacă se va dovedi că EU nu e vinovată, m-as bucura- dar asta nu înseamnă c-aș și aprecia demersurile ei de politician care, mai ales în ultimul an, s-au dovedit atât de păguboase.

  Apreciază

 • 96. noradamian  |  20 martie 2015 la 11:18

  Bsk, 83, cu un astfel de CV e de mirare că Georgescu a picat ca muscoiul în borcanul cu lipici! Probabil tot din pricina lipsei de fler în alegerea luntrilor. 🙂

  Apreciază

 • 97. Bască ilie  |  20 martie 2015 la 11:23

  Nora,
  Cât pe ce să cred că mi-am pierdut memoria după susținerea Monicăi Macovei la europarlamentare (PDL) și prezidențiale (independentă). 🙂

  Apreciază

 • 98. noradamian  |  20 martie 2015 la 11:23

  depemures, 92, uimitoare îngăduința presedintelui față de ponta-psd si netrebniciile lor! Dar de ce să ne mirăm? și psd și pnl se vopsesc și se revopsesc de ani de zile. 🙂 Sângele uselist apă nu se face…

  Apreciază

 • 99. Bască ilie  |  20 martie 2015 la 11:27

  @97
  Da, flerul bată-l vina! Sau cât mai rămâne de exprimat din el, ca opțiune, după ce racolații din generația acoperitului Ponta sunt propulsați cu trambulina de serviciu contra servicii și alte vicii. 🙂

  Apreciază

 • 100. noradamian  |  20 martie 2015 la 11:29

  Bsk, cu „atâția” atentatori virtuali și calculatorul tre să-și păzească memoria 🙂 Că veni vorba: să le mulțumim din nou tovarășilor, pentru creșterea traficului 🙂

  Apreciază

 • 101. Bască ilie  |  20 martie 2015 la 12:04

  Din cv-ul lui Horia Georgescu se vede transparența 🙂 propulsării pe scara de serviciu – cu trambulina săltăreață – a acestei nulități cu diplome trase de sub preș în regim de urgență – cu cerneala neuscată sau încă nescrise – adică experiență zero, în locuri de muncă de neimaginat într-o țară normală.
  M-a frapat recunoașterea unor merite ale lui HG în ANI, din partea unor expertereștri, fără să aibă în vedere nulitatea absolută și adevărata contribuție a agenților de integritate, pălmașii – acolo unde li s-a permis să acționeze 🙂 🙂 🙂 – așa cum voi demonstra în curând.

  Apreciază

 • 102. Bască ilie  |  20 martie 2015 la 12:23

  7. Bască ilie | iulie 10, 2011 la 19:15

  Toată lumea bună sare acum pe ilicitul penal.
  Până și Mefistofelics s-a făcut îndrumar. Am văzut acum câteva minute pe Hotnews: susține și el confiscarea averilor.
  Acestor cascadori ai ilicitului penal (susținători ai prezumției pe care tocmai o fac praf tot ei, cu invocarea deciziei cadru 2005/212/JAI) le-aș pune o sigură întrebare:
  -De confiscarea averilor dobândite ilicit de cei cu funcții și demnități publice ce părere ai?

  Dacă îl întrebăm pe Horia Georgescu de la ANI, zice că se pot confisca numai cele dobândite din infracțiuni. Cel puțin de 2 ori a afirmat așa ceva, dar curg trâmbițele despre solicitările ANI de a se confisca averea unora.

  Apreciază

 • 103. depemures  |  20 martie 2015 la 12:30

  nora 99 🙂 , daca presedintelui ii place sa fie „periat” ,cred ca situatia devine periculoasa;deoarece nu mai este mult pana Ponta ii va explica lui Johannis ,ca la a3 il asteapta niste „buze „frematand” 😀 😀 …

  Apreciază

 • 104. Bască ilie  |  20 martie 2015 la 12:42

  Încă din 2010-2011 Horia Georgescu habar n-avea că ANI poate s[ inițieze acțiuni de confiscare a averilor nejustificate ale deținătorilor de funcții publice sau de demnitate publică, fără să fi comis fapte penale, adică fără condiția dobândirii averilor ilicite din infracțiuni.
  Vă dau exemplul lui Dan Ioan Popescu (dezbătut în Grădină după 2010, inclusiv în vreo 6 episoade ale serialului „Confisca-mi-ați averea ca-licită”), a rămas în final cu o parte din avere confiscată, dar nu s-a pornit nicio cercetare penală împotriva lui, nu s-a condiționat confiscarea de comiterea unei infracțiuni. (a mai redus pierderea de la 1 miliona de euro pe la aproape o treime)

  Nu mai caut acum declarațiile din acea vreme ale lui Horia Georgescu, în afara obiectului muncii de la ANI, unde credea că se pot confisca numai averile dobândite din infracțiuni, cu toate că agenții de integritate și reprezentanții ANI aveau înregistrate pe rolul instanțelor dosare de confiscare a averilor nejustificate și atât, nu condiționate de natura penală a faptelor ilicite.

  Voi demonstra cum agenții de integritate au fost constrânși să joace după poftele șefilor de la ANI și amenințați cu expulzarea din Agenție. Se subînțelege și protecția selectivă a personajelor favorizate. 🙂

  Apreciază

 • 105. depemures  |  20 martie 2015 la 12:51

  Noi realizari ale celui mai cinstit guvern condus de si mai cinstitul si nemaipomenitul premier Ponta ,zis si „galaxie-n devenire” :

  „Vine o mare lovitura pentru pacienti – doar 7 medicamente compensate. Suntem precum Congo, Etiopia si Gabon ”

  http://www.ziare.com/social/medicamente/vine-o-mare-lovitura-pentru-pacienti-doar-7-medicamente-compensate-suntem-precum-congo-etiopia-si-gabon-interviu-1353905

  Apreciază

 • 106. noradamian  |  20 martie 2015 la 12:59

  Bsk, demonstrația asta ar fi o premieră necesară știind cu cât se pot alege consumatorii de tocșouri din dezbaterile „imparțiale” care li se servesc. Altfel spus, cu vreo două excepții, peste tot se practică plicticosul învârtit în jurul cozii în funcție de comenzi si interese.

  Apreciază

 • 107. noradamian  |  20 martie 2015 la 13:00

  depemureș, și încă mai e loc de coborât! 😦

  104, Îi place că altfel nu s-ar fi extaziat prostește de miile de laicuri pe care unii ziceau că i le-au plasat din băscălie… 🙂

  Apreciază

 • 108. ion adrian  |  20 martie 2015 la 14:13

  @95
  Sa asteptam finalul(finalurile) 🙂
  In rest de acord fara rezerve.

  Apreciază

 • 109. ion adrian  |  20 martie 2015 la 14:18

  @90
  Dle Basca,
  Nu credeti ca ce am postat la 81 este foarte la obiect si cand noi vom plati pentru pagubele interes dictate la CEDO si vor fi cu siguranta dictate daca cei carora in arest preventiv au fost tratati ca niste condamnati definitiv la inchisoare o sa vedem poate cat la obiect vor fi fost ele. Desigur daca ne ocupam de spete punctuale si nu ne ridicam de la ele la concept, atunci inteleg obiectia dvs

  Apreciază

 • 110. Bască ilie  |  20 martie 2015 la 15:42

  @Ion Adrian-110
  Te-am mai citit (pe la Dan Andronic, Contributors, FB), îți cunosc în mare preferințele și nu am obiecții în privința asta.
  Prin discuție la obiect sau punctuală înțeleg să evităm pe cât posibil pierderea de vreme cu idei susceptibile de efect nul, generalități, concepte și alte teorii cu simptome de concretizare în altă epocă sau peste un număr de ani iritant de nesiguri (nu doar pentru atingerea eventualului scop bănuit în tema de dialog, ci și pentru unii dintre comentatori, ca mine, luați prin surprindere de sentimentul crizei de timp. 🙂
  La obiect presupune mai întâi să știm concret despre ce vorbim ca să susținem sau combatem fiecare ideea, observația, propunerea , nedumerirea sau ce-o fi să fie cu argumente concrete în care să credem și să le prezentăm reciproc cu conștiința împăcată că ne exprimăm cu bună-credință fără intenția să deformăm adevărul identificabil sau căutat, repet, pe cât posibil, încât comentariile să aibă un rost, oricât de mic. 🙂

  Apreciază

 • 111. Bască ilie  |  20 martie 2015 la 16:39

  Iaca situația de pierdere a rostului unei acțiuni delăsate, din neglijență sau neputință!

  „DNA cere prelungirea arestului preventiv pentru Elena Udrea”

  Am bănuit imposibilitatea strângerii semnăturilor de la 50 de deputați pentru sesizarea CCR cu neconstituționalitatea hotărârii Hcd nr. 16 din 23.02.2015 de încuviințare a arestării preventive. Admiterea sesizării ar fi prevenit pofta DNA-ului de a cere prelungirea.
  Cine nu încearcă să iasă din încurcătură persistă în ea până își pierde rostul.

  Ulterior, grupul parlamentar PP-DD, format din 10 (acum 11) deputați, s-a împrietenit cu vreo 6 PMP-iși (din surse nesigure) și a crescut șansa introducerii acțiunii la CCR permisă și la inițiativa unui asemenea grup (nu creșterea numărului de parlamentari are relevanță, ci apropierea dintre cele două echipe și eventual acordul PP-DD-iștilor, să-i zicem, cu probabilitate un pic mai mare)

  Poate deputatul PP-DD din comisia juridică, Fenechiu Cătălin Daniel, are ceva mustrări de conștiință pentru tăcerea dublei măsuri de încuviințare a arestării (ba cu majoritate simplă după regulament, ba cu 50%+1 din nr total al deputaților după statut) și găsește de cuviință să încurajeze calea utilă de a elimina mascarada asta la CCR (până nu intervine un alt caz similar, Șova sau Vâlcov în Senat, și se fac juriștii oscilanți de râsul neamului).

  http://www.paginadepolitica.ro/dna-cere-prelungirea-arestului-preventiv-pentru-elena-udrea/

  Apreciază

 • 114. Bască ilie  |  20 martie 2015 la 18:02

  Ieri am ascultat numai apărarea Elenei Udrea.
  Când începe să povestească și acuzarea cum au decurs confruntările în DNA, adevărul se încurcă de parcă ni se prezintă secvențe din două filme diferite.

  http://www.paginadepolitica.ro/dosarul-elenei-udrea-circuitul-banilor-negri-care-treceau-prin-pdl-stenograme/

  Apreciază

 • 115. Bască ilie  |  20 martie 2015 la 18:15

  EU, pe FB: „Ar fi fost de dorit ca DNA să prezinte în întregime declaraţiile”.
  *
  Ar fi de dorit să înțelegem și noi ce fel de prezumție operează în capul procurorilor DNA și cum se definește sarcina probei într-o făcătură de cercetare penală, după confruntări reproduse trunchiat.

  Apreciază

 • 116. noradamian  |  20 martie 2015 la 18:26

  Bsk, dacă nu găsesc domnii procurori niște probe mai bine documentate care să țină geanta aia cu presupusa șpagă pe cântarul acuzării, nu mai pupă ei prime de Paști 🙂

  Apreciază

 • 117. Bască ilie  |  20 martie 2015 la 18:40

  Există probe (circuitul banilor) coroborate cu denunțurile, numai până la momentul în care banii au ajuns în mâinile denunțătorilor. Aici procurorul de caz a reușit să se coroboreze cu lauda de sine a lui Coko, scoasă cu mândrie din teoria speranțelor ei.

  Lipsește probarea ultimei legături- veriga de aur – de la mâna denunțătoare, la primitoarea Udrea, arătată doar cu degetul necoroborat cu nimic. Nici măcar cu motivul întemeiat de arestare.

  Punem carul cu arestați înaintea boilor trăgători de nădejde cu mânie. Asta-i prezumția de divina comedie.

  Apreciază

 • 118. noradamian  |  20 martie 2015 la 18:41

  Ion Cristoiu 🙂

  „Domnul Georgescu nu a fost înhăţat pentru activitatea de la ANI, a fost pentru o activitate anterioară. Trei personaje erau, despre care, dacă scriai un rând că aveai îndoieli, te lua dracu’. Că săreau imediat roboţeii… Alina Bica, Horia Georgescu şi Laura Codruţa Kovesi. Dacă aveai îndoieli în legătură cu activitatea ANI condusă de Horia Georgescu, erai omul corupţilor şi împotriva statului de drept.*

  Alina Bica, desfiintata. Horia Georgescu, desfiintat. Logic ar urma Codruta, dar cum logica nu mai are nici o valoare in Romanica, as paria ca Laura Codruta va supravietui, ba as putea crede ca va deveni 3 in 1”.

  Apreciază

 • 119. Bască ilie  |  20 martie 2015 la 18:45

  Mascarada din DNA și-a propus o cacealma: să coroboreze doar declarațiile denunțătorilor… tot numai între ei 🙂 🙂 🙂 fără Udrea.

  Apreciază

 • 120. noradamian  |  20 martie 2015 la 18:50

  Ce mai află boborul din dosarul „Gala Bute”: „Inculpaţii achitau sume care ajungeau uneori la 10.000 de euro lunar unui grup de persoane, pentru care foloseau titulatura «postaci»”. 😀
  job de job! …primeau chitanță băieții? erau înscriși la fisc? ce aipiuri foloseau la postăcit?…că poate-i aflăm noi 🙂

  Apreciază

 • 121. Bască ilie  |  20 martie 2015 la 18:59

  @Nora-120
  După zâmbăreț aș fi tentat să cred c-ai trecut pe la ceas, dar nu se coroborează cu nimic concret. 🙂

  @122
  Am văzut și m-am întrebat pe unde își mai plasează acum mercenariatul. De plictiseală și goluri la buzunare se tâmpește și așteptarea campaniei următoare, înainte să iasă mercenarul de la balamuc. 🙂

  Apreciază

 • 122. Bască ilie  |  20 martie 2015 la 19:15

  @Nora-122
  Coko are imensa ocazie să-i cheme pe postaci la DNA, să le propună calitatea de denunțători (să declare că i-au dat Elenei Udrea banii primiți pe mercenariat și, dacă repetă figura emoționantă în fața instanței – cât mai afectați de confiscarea ultimelor urme de avere – să le ofere și un spor de lacrimi)
  Coko ar reuși să iasă din impas cu prima dovadă de profesionalism în dosarul „Gala Bute”. 🙂

  Apreciază

 • 123. noradamian  |  20 martie 2015 la 19:18

  Se poate lua de bună chestia asta? că nu prea are logică:

  „Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie si Justiţie motivează arestarea lui Marian Vanghelie – arestare cerută de procurorii DNA –, prin faptul că Marian Vanghelie a contribuit, în primăvara lui 2014, cu banii primiţi din şpagă, la campania electorală europarlamentară a Elenei Băsescu”.
  Cum să invoci ca probă o asemenea afirmaţie, din moment ce, anul trecut, Elena Băsescu nici măcar nu a anunţat că va candida la europarlamentare?”

  Apreciază

 • 124. Bască ilie  |  20 martie 2015 la 19:31

  @125
  Ar fi o logică presupunerea c-ar fi încercat să adune semnăturile pentru depunerea candidaturii. Nu a reușit, nu mai candidat.

  Apreciază

 • 125. Bască ilie  |  20 martie 2015 la 19:45

  Eu auzisem numai de strângerea de semnături, nu de campanie.
  Asta-i o glumă.

  Apreciază

 • 126. Bască ilie  |  20 martie 2015 la 19:51

  B1: „DNA insinuează că Udrea a dat 50.000 euro din șpagă la PDL”.
  Tocmai fiindcă lipsește dovada primirii șpăgii, s-au gândit s-o găsească parțial la alt primitor, din PDL, în speranță că-l vor transforma ulterior în denunțător.
  O fi Blaga pregătit să toarne ceva. 🙂

  Apreciază

 • 127. Bască ilie  |  20 martie 2015 la 20:11

  Am mai spus-o.
  Arestarea după denunțuri – fără proba sau recunoașterea primirii șpăgii – e o cacealma abuzivă a procurorilor, tolerată jalnic de judecători complici ori slabi de înger sau la materia cenușăresei.

  Se mizează pe recunoașterea inculpatului sub presiunea regimului de arest și pe alte trucuri securiste tot în scopul recunoașterii (cum l-au forțat pe Dorin Cocoș cu presiunea pe Alin, cu momeli de circumstanțe atenuante, reducerea pedepsei, probabilitatea de condamnare cu suspendare, înțelegere avantajoasă cu procurorul, numai dacă e admisă de instanță) .

  Nici pe vremea împușcatului judecătorii nu condamnau fără recunoaștere sau flagrant. Ba și din flagrant unii au reușit să scape de condamnare în instanța prostrevoluționară.

  Apreciază

 • 128. noradamian  |  20 martie 2015 la 20:14

  Bsk, 127, never say never! 🙂 vreo două suflete de postaci au bântuit si pe aici. Dar dacă au si păcătuit pe bani, asta rămâne de văzut! (Matahari e 1000% convinsă dinainte!) Sigur, mai trebuie și probe! Călugăru e un anti-macovist de la Evz. Și văd că toarnă… 🙂

  Apreciază

 • 129. Bască ilie  |  20 martie 2015 la 20:19

  Până la urmă vom recunoaște toți.( înfrângerea) 🙂

  Apreciază

 • 130. Bască ilie  |  20 martie 2015 la 20:20

  M-ai păcălit. Te țin minte. 🙂

  Apreciază

 • 131. Bască ilie  |  20 martie 2015 la 20:30

  Ce plăcere orgasmică o copleșește pe Sorina Matei când repetă de trei ori în aceeași frază „postacii dnei Udrea”! 🙂
  Uite în sfârșit un motiv incontestabil de arestare!

  Apreciază

 • 132. noradamian  |  20 martie 2015 la 20:46

  Bsk, de trei zile o pun la cale! 😀

  Apreciază

 • 133. noradamian  |  20 martie 2015 la 20:48

  Exact asta voiam să spun: demult n-am văzut-o asa de fericită! Cred că-i vor mări salariul 🙂

  Apreciază

 • 134. Bască ilie  |  20 martie 2015 la 21:30

  De trei zile? 🙂
  Înainte de Udrea se rupe filmul procurorilor. Ăștia umblă goi și strigă disperați prin DNA după ajutor, ca puii de mâță fără ochi:
  -Coko, Coko, Coko!

  Apreciază

 • 135. noradamian  |  20 martie 2015 la 21:33

  Postăcitul e meserie degradantă, plătită de mai bine de zece ani. Între timp, a devenit un sindrom. Șterge creiere și le umple cu câlți. Indiferent cine-l tutelează, trollingul cu clone e o ocupație mizerabilă, de cea mai joasă speță. Cel mai tare organizator de echipe de postaci („de intervenție rapidă”) era mihalache (când era sluj la crin). RL a avut un amplu articol în care se relata modul de organizare și de acțiune Și nimeni nu s-a sesizat

  Apreciază

 • 136. noradamian  |  20 martie 2015 la 21:45

  din crizele recurente ale postacilor cronici, am preparat și în grădină un vaccin, cred, totuși, că trebuia să fie mai tare 🙂

  https://noradamian.wordpress.com/2015/03/10/partidul-lui-colebil/

  Apreciază

 • 137. noradamian  |  20 martie 2015 la 21:49

  Bsk, 137, mă-ntreb cine suferă mai tare: procurorii, c-au rămas cu prea puțin, Coko, că nu mai are marfă, postacii de toate soiurile, patronii… 🙂

  Apreciază

 • 138. Bască ilie  |  20 martie 2015 la 21:52

  Da, o meserie murdară de zilier nocturn, într-o întrecere de sumă aproape nulă la rezultatul electoral (se anihilează reciproc; cel mai probabil, se întâlnesc în cotonogeli directe și își sparg capetele până atrag de pe margine chibiți în proporții fără diferențe notabile între ele; de fapt nici numărul spectatorilor nu are un ordin de mărime semnificativ). Numai partidele au certitudinea pierderii banilor donați pentru echilibrarea forțelor. 🙂

  Apreciază

 • 139. Bască ilie  |  20 martie 2015 la 21:57

  Coko are problema cea mai riscantă: criza de marfă o lasă în curul gol și va fi obligată să s-și acopere inima cu ceva 🙂 din fondul de rezervă; repejor, până nu se vede și fața. 🙂

  Apreciază

 • 140. Bască ilie  |  20 martie 2015 la 22:13

  Coko și-a ratat menirea de când și-a lăsat toată greutatea pe Floco, de unde și-a smuls rădăcina stabilității și a aruncat-o în aer, unde atârnă falnic, dependentă de decidenți instabili.
  Uzul rațiunii s-a pierdut în bulibășeala instaurată de ambițiile necontrolate ale lui Floco, de unde Coko a tras cu nesaț cea mai proastă carte.

  Apreciază

 • 141. noradamian  |  20 martie 2015 la 22:39

  Ia uitați-i și pe pălmașii de partid mascați, înarmați cu adrese false și aipiuri, cum muncesc ei câte trei la un calculator, ori cum trudește unul la zece calculatoare 🙂

  http://www.romanialibera.ro/special/investigatii/autodenunt–doua-saptamani-i-am-haituit-pe-internet-pe-adversarii-lui-crin-antonescu-170269

  Apreciază

 • 142. noradamian  |  20 martie 2015 la 22:45

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 143. Bască ilie  |  20 martie 2015 la 22:53

  Ce atmosferă de patriotism și competiție în campionatul național de tâlhărie la rețeaua mare! 🙂
  Dedicați interesului general al păcălicilor.

  Apreciază

 • 144. Bască ilie  |  20 martie 2015 la 22:55

  Somn ușor! 🙂
  Să visați fericiți!
  *

  Apreciază

 • 145. Bască ilie  |  21 martie 2015 la 10:02

  Saluttare!
  Minciuna lansată în piața publică desconsideră audiența, iar lipsa de reacție înseamnă ori complicitate cu mincinosul, ori ascultătorul a picat de prost la detectorul de minciuni. 🙂 Oricum ai lua-o, ascultătorul fără replică în fața manipulării își merită rețeta disprețuitoare și mai ales încurajarea mincinosului de a persista în tratamentul aplicat cobaiului ideal rătăcit în public.

  Nu tolerez minciuna și mai ales mincinoșii 🙂 , fără discriminare. 🙂
  *
  Elena Băsescu a avut intenția să candideze la europarlamentare și implicit a fost interesată să strângă semnăturile pentru depunerea candidaturii. Nu-i relevant acum cât de adevărată a fost afirmația ei din martie 2014 (din clipul de mai jos) – „deși am numărul necesar de semnături pentru a candida ca și independent, nu voi candida…”- oricum ea a confirmat operațiunea de strângere a semnăturilor, chiar dacă a ascuns eșecul întrunirii numărului necesar.

  Minciuna actuală nu-i la EBA, ci și la pirateria încercării de a induce ideea falsă a echivalenței dintre „nu a candidat” și „nu a avut nevoie de semnături”.
  (mi-am amintit de recenta ei negare pe FB a interesului pt semnături)

  Fraza de la @125 – „Marian Vanghelie a contribuit, în primăvara lui 2014, cu banii primiţi din şpagă, la campania electorală europarlamentară a Elenei Băsescu” – cuprinde eroarea evidentă c-ar fi contribuit la „campania electorală”. Orice impostor în robă trebuie să afle că numai după închiderea listei de candidați se poate începe campania electorală. Cine n-a reușit să se înscrie pe listă nu candidează și n-are cum să treacă în etapa următoare numită campanie electorală.
  *

  Apreciază

 • 146. noradamian  |  21 martie 2015 la 11:58

  Ziua bună! 🙂

  Bsk, continuarea campaniei „josbăsescu” după ce Băsescu a ieșit la pensie, depășește până și limita normală a anomaliei postăcismului 🙂

  Apreciază

 • 147. noradamian  |  21 martie 2015 la 12:01

  Vanghelie simte că lovind în fostul președinte, măcar în fiică-sa, se va bucura de oarecare bunăvoință din partea justiției. …Justiția cui? 🙂

  Apreciază

 • 148. theo  |  21 martie 2015 la 16:04

  bunä,
  vä doresc mult soare, liniste si multä dragoste,
  in aceastä varä.

  Apreciază

 • 149. Bască ilie  |  21 martie 2015 la 16:07

  Nora
  Eu nu continui campania josbăsescu 🙂 și nu știu cine minte dinafara familiei Băsescu. 🙂
  Deocamdată spun că replicile familiei Băsescu se bazează pe un raționament fals – demontat și de videoclip – potrivit căruia EBA nu a candidat și, din acest motiv, ar fi fost imposibil să aibă nevoie de semnături.
  Dacă Elena și Traian Băsescu respingeau numai legătura cu Vanghelie, ar fi fost aproape OK, s-ar fi redus dilema la cuvântul lor vs cuvântul omului de afaceri curate, Dumitru Marin:

  (Mediafax, din motivarea încheierii ICCJ de arestare)
  „Dumitru Marin a relatat că în anul 2012, când fiul inculpatului şi-a serbat majoratul, i-a dat aproximativ 95.000 euro cash, iar în primăvara anului 2014, inculpatul i-a cerut să strângă 10.000 de semnături pentru candidatura la alegerile europarlamentare a Elenei Băsescu, banii necesari acestei activităţi fiind scăzuţi din comisionul ce-i era cerut, (…) suma plătită pentru cele 9.000 semnături strânse fiind de câte 15 lei/ semnătură”
  *
  Aici scrie „candidatura”; nu mai apare eroarea „campanie electorală”.
  Putem să ne extindem curiozitatea la zelul procurorului și al judecătorului de a reține legătura dintre evenimentul din 2012 (șpaga de 95.000 și semnăturile din 2014 pentru a ajunge cu activitatea 🙂 la familia Băsescu. [ …”banii necesari acestei activități fiind scăzuţi din comisionul ce-i era cerut”, dar comisionul a rămas ascuns în puncte-puncte din paranteză, nu mai vedem despre ce alt comision ar fi fost vorba în propoziție] În loc de (…), rămânem cu ochii în soarele comisionului scris anterior (de 95.000 euro din 2012).
  Nu mai realizăm pentru ce mare de sumă au mirosit procurorul de caz și judecătorul de rahat urmele familiei Băsescu. Robele au reținut și ne-au expus marea destinație a banilor lui Dumitru Marin (din comisionul nemaipovestit și cuvenit lui Vanghelie) pt semnături: circa 3.100 euro. 🙂
  Marea victorie a adevărului din sistemul judiciar, în locul comisionului (…) nespus și lăsat în plata Domnului pe la 20% ! 🙂

  http://www.mediafax.ro/social/vanghelie-i-ar-fi-cerut-omului-de-afaceri-marin-dumitru-sa-stranga-semnaturi-pentru-elena-basescu-14018154

  Apreciază

 • 150. noradamian  |  21 martie 2015 la 19:45

  Theo, 151, mulțumesc frumos! La fel să fie și pentru tine 🙂

  Apreciază

 • 151. theo  |  21 martie 2015 la 19:47

  eu nu am intzeles dece ancheta ” MIKrOSOF”Tsi altele s-au
  inceput dela mijloc;unde este Nika,Andronescu,Tänäsescu,
  mafiotul Pescariu,etc.

  Apreciază

 • 152. noradamian  |  21 martie 2015 la 19:49

  Bsk, 152, ce țigăneală! Oricum, a fost înțelept din partea ei să nu mai candideze 🙂

  Apreciază

 • 153. theo  |  21 martie 2015 la 19:49

  TRUICÄ zburdä si chefuieste,croaziere, nu-l doare nimic

  Apreciază

 • 154. noradamian  |  21 martie 2015 la 19:52

  Theo, da, asta a devenit o enigmă! Mai ales că după ce a început dur cu ei, s-a fâsâit. Iar de bomba EADS nu se mai spune nimic. 🙄

  Apreciază

 • 155. theo  |  21 martie 2015 la 19:53

  vä inchipuitzi ce mizerabili , sunt niste postaci , lighioane ce vin la Copac,uneori se rätäcesc si in grädinä. niste obraznisi,

  intreabä dacä am primt banii. ce nerusinatzi.

  Apreciază

 • 156. theo  |  21 martie 2015 la 20:09

  cum se justificä imoralitatea lui Nitzu-nup, sä fii in armatä,
  sä fii constient cä faci o infractziune, dar sä-tzi ei carnet de
  revolutzionar si sä ai beneficii.
  mai are dreptul acest om , sä facä JUSTITZIE????????????
  aici nu se sezizeazä CSM ? S-AU ALTCINEVA???

  Apreciază

 • 157. Bască ilie  |  21 martie 2015 la 20:19

  Justiție până la cacapăt! 🙂
  Călugărița și maica Tereza Matei.
  Călugărița:
  „Poate dvs nu vă aduceți aminte de mine, dar eu îmi amintesc de dvs (…) Chiar dvs dădeați indicații cum să se posteze și ce să se scrie. Spuneați cum să reacționăm pe internet”
  *
  Maica Matei răspunde
  „Eram și eu la Convenție, ca toți ziariștii (…) Am vorbit cu candidații. Eram cu cameramanul, transmiteam imagini. Eu sunt ziarist și în această calitate mă aflam acolo…”
  (le dădea indicații postacilor în calitate de ziarist sub acoperire 🙂 )

  Maica Matei își linge rănile:
  „E totuși bine că am aflat cu toții cât a costat și costă jegul aruncat pe Internet asupra tuturor: 10.000 de euro pe lună”.
  *
  -Hai, fă, nu te reține ca maica la abstinență. Scăpă-te până la capăt și îndrăznește să-i recunoști la fel pe postacii PNL-ului, PDL-ului și PSD-ului! Poate te aude Coko și-l cheamă la întrebări pe Blaga, să latre și el ceva măcar despre echipa de fotbal Gaz metan Mediaș. 🙂

  http://www.reportervirtual.ro/2015/03/sorina-matei-scandal-in-direct-cu-seful-postacilor-elenei-udrea-la-b1-tv.html

  Apreciază

 • 158. theo  |  21 martie 2015 la 20:26

  sorina , un pitzigoi ce zgarie creierii,vorbeste mult si prost,
  este plinä de ea, nu-mi place deloc, minte des.

  Apreciază

 • 159. theo  |  21 martie 2015 la 20:28

  noapte bunä,
  dar am uitat, pe Dragnea la uitat justitzia???
  S-AU APARE NUP?

  Apreciază

 • 160. Bască ilie  |  21 martie 2015 la 20:29

  Jegul unilateral al jurnalistei Matei sub acoperirea maicii domnului Daniel Morar. 🙂

  Apreciază

 • 161. noradamian  |  21 martie 2015 la 20:42

  Bsk, jurnalista Matei pare nepăsătoare ori inconștientă că săriturile ei ba într-un sens, ba în sens opus, uneori chiar de la o emisiune la alta, o fac s-arate în ochii telespectatorilor ca o vivandieră cu epoleți care primește instrucțiunile prin cască. 🙂

  Apreciază

 • 162. noradamian  |  21 martie 2015 la 20:47

  Theo, nu cred totuși, să scape Dragnea. Ar fi prea de tot!

  Noapte bună!

  Apreciază

 • 163. noradamian  |  21 martie 2015 la 21:28

  Somn usor 🙂

  Apreciază

 • 164. Bască ilie  |  21 martie 2015 la 21:51

  @164
  Precis(ta) jurnalista (se) cască în direct la Coko și Floco. 🙂
  Somn ușor!
  *

  Apreciază

 • 165. Bască ilie  |  21 martie 2015 la 22:16

  George Maior:
  *
  “Au existat si cauze particulare pentru care am plecat din fruntea SRI, așa cum e eșecul Legilor Big Brother. Ele erau vitale pentru întărirea unor capacități ale României în combaterea terorismului.
  M-a dezamăgit că nu s-au votat aceste legi. Demisia mea a fost un gest firesc, de onoare. Am avut o discuție civilizată în acest sens cu președintele Klaus Iohannis, cu care mai comunic pe probleme strategice. Sunt oricând disponibil pentru discuții. A fost o demisie, nu o demitere” a spus Maior la Realitatea TV.

  http://www.stiripesurse.ro/george-maior-recunoa-te-de-ce-a-demisionat-de-la-sri_950578.html

  Apreciază

 • 166. Bască ilie  |  21 martie 2015 la 22:34

  „Au existat ȘI cauze partuculare… așa cum e eșecul Legilor B B”

  Și-a mai zis cum ar trebui să fie în teorie:
  „SRI nu este o instituţie cu puteri executive, nu este o instituţie de aplicare a legii, DNA este, şi în orice stat democrat există acest flux de informaţii dintre servicii şi organisme de aplicare a legii. FBI are partea de contrainformaţii, în anumite domenii şi partea de aplicare a legii. La noi, sunt instituţii separate. A vorbi despre un „binom” nu este vorba doar de ceva peiorativ, ci poate este o îngrijorare a unora că lucrurile se desfăşoară prea intens pe partea de combatere a corupţiei, domeniu vital pentru România”

  Las-o baltă sau cântă la altă masă! 🙂

  Apreciază

 • 167. ion adrian  |  21 martie 2015 la 22:41

  @115,
  Dle Basca,
  Daca si procurorii se refera tot la confruntare(eu credeam ca vin cu declaratii anterioare ale denuntatorilor) atunci cineva minte este foarte grav si este dovedibil cu usurinta cine minte dar vad ca nu se face scandal pe tema asta. Daca nu au cohonez nu sa le altoiesc eu, ca tot nu s-ar prinde nimic. Oricunm Cristi ala de a vorbit la B1 daca este tot ala care intr-o vreme pe blogul Lenutei povestea cm ii pupa mainile taranii de pe mosia lui de cat de generos stapan este el atunci…Oricum nu cred ca minte in raport cu SM pe care nu prea merita sa dai vreun ban.

  Apreciază

 • 168. Bască ilie  |  21 martie 2015 la 23:11

  L-aș fi întrebat de implicarea în campania electorală a interesului reprezentanților de bună seamă ai SRI:
  – Tot normal este ca DNA-ul să devină agentul publicitar-electoral al unui serviciu de informații prin menționarea în comunicatele publice a contribuției SRI-ului în dosarele DNA, în timp ce armata acoperiților din presă a trâmbițat cu nerușinare manipulatoare că toate dosarele DNA au beneficiat de acestă impresionantă implicare de serviciu? Nu de alta, dar Coko a declarat public cu totul altă contribuție a SRI – de numai 17 % din sesizările pe anul 2014, laolaltă cu presa, alte persoane și servicii, adică numai SRI a contribuit la circa 10 % din dosarele DNA – în timp ce directorul în exercițiu se pregătea să-și fructifice aura publicitară de la DNA în lupta electorală prin intrarea în politica mare pe ușa din față, deshisă larg de Ponta prin cooptarea în tandem a viitorului premier de la SRI și anunțată de beneficiarul de serviciu, Maior, odată cu demisia premergătoare-electorală.

  – Mai ai curaj să persiști cu neobrăzata neimplicare a SRI-ului în lupta electorală sau înțelegi odată să cânți la altă masă? 🙂

  Apreciază

 • 169. Bască ilie  |  21 martie 2015 la 23:18

  @171
  Da, de la confruntări au apărut relatările diferite ale apărării și acuzării. Apărarea a semnalat alte rezultate și reproducerea trunchiată a confruntărilor, pe când acuzarea se joacă de-a v-ați ascunselea cu extragerea pe sărite, ca la Loteria Națională.

  Apreciază

 • 170. Bască ilie  |  21 martie 2015 la 23:30

  Povestea postacilor apare ca un element nou, în încercarea glumeață de a se găsi o legătură cu un beneficiu direct al Elenei Udrea, dar se vede de la o poștă din DNA cum se creează confuzia cu alegerile europarlamentare+prezidențiale din 2014, pe când dosarul „”Gala Bute” se referă la fapte din anul 2011, nici măcar legate de alegerile parlamentare din decembrie 2012.

  Apreciază

 • 171. depemures  |  22 martie 2015 la 09:10

  Buna dimineata 🙂 ,

  capsomanul asta de Ponta ne considera pe toti cu IQ ul lui Liviu Pop ?? Sau chiar este depasit intelectual si vorbeste gura fara el ,fiind convins ca daca este singurul sef de guvern ,cel putin din tarile europene ,la care i se transmit live cuvantarile la deschiderea sedintelor de guvern ( incredibil !!!) inseamna ca este asa de inteligent ca noi ,nu-l meritam. Va dau un exemplu mai relevant :
  La fel, daca as fi vazut la televizor ca un prim-ministru ii spune unei doamne ‘Fa, Doina’, cum sa aleg pe asa cineva?”, a spus prim-ministrul, sambata, la Consiliul National al PSD.

  mai prostovan cu diploma furata ,romanii nu si-au dorit un idiot pungas de presedinte ,care si-a sarbatorit ziua de nastere pe stadion , ceea ce nici ceasca nu facuse,mincinos si care nu a facut nimic !
  Eu as risca un pariu ,daca ar candida Basescu contra lui ponta ,la orice functie ii permite Constitutia l-ar invinge pe mitoman.

  DEMISIA HOTOMAN PLAGIATOR !!!

  Apreciază

 • 172. ion adrian  |  22 martie 2015 la 10:35

  @173,
  Eate posibil ca procurorii sa incerce doar stabilirea cu aceste elemente a uneui protoclol de operare a unui modus operandi si acestea desigur ca se face urmarind orice fir financiar posibil a fi urmarit pe principiul follow the money.
  Dar evident, nimic din ce rezulta in anii din urma nu se refera direct la Gala Bute si nici un modus operandi dezvaluit pentru o perioada ulterioara nu-l confirma in mod neaparat pe unul anterior acestuia.

  Apreciază

 • 173. ion adrian  |  22 martie 2015 la 10:38

  @172,
  In acest caz trebuie dat publicitatii intreaga discutie si deasemeni deja sunt destule motive pentru un scandal de presa. Dar daca procuratura minte o face fortata de SRI? Si asta trebuie pus in discutie .

  Apreciază

 • 174. noradamian  |  22 martie 2015 la 12:09

  Ziua bună! 🙂 depemureș, capsomanul se poartă ca si cum ar avea asigurări că e susținut din umbră de nu se știe cine și de ce 🙄

  Apreciază

 • 175. noradamian  |  22 martie 2015 la 12:15

  ion adrian, n-o agreez pe Udrea ca politician. Cred că fără ea, PMP ar fi avut numai de câstigat. Asta nu-nseamnă că n-ar trebui clarificate niste aspecte care, în esență, privesc drepturile și libertățile fiecărui om din societatea asta.

  Apreciază

 • 176. noradamian  |  22 martie 2015 la 12:17

  postare nouă

  Apreciază

 • 177. ion adrian  |  22 martie 2015 la 18:39

  @178,
  Desprea asta este vorba indiferent de unde sare scanteia. 🙂

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.232 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.456 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.232 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: