Contraste

2 aprilie 2015 at 17:00 89 comentarii

Echivalentă cu condamnarea populației la sărăcie, prădarea resurselor e o îndeletnicire de prim rang a guvernelor comuniste și postcomuniste din România. Perioada post`89 poate fi socotită mai distrugătoare decât cele două războaie mondial și comunismul ceaușist. Dacă fenomenul e specific statelor corupte și slab dezvoltate, asocierea jefuirii resurselor cu beneficiile capitalismului e o tristă aberație. Și ce rușine mai mare e ca jaful să fie denunțat cu sinceritate și cinism de înșiși reprezentanții unei țări dezvoltate autorizată de autoritățile autohtone să facă prăpăd? Peer Pilz, politician austriac, partidul ecologist:  „Este vorba despre bani, este vorba despre corupţie. Dacă aş fi o companie internaţională şi ar trebui să aleg între a cumpăra pământ sau pădure în Austria sau în România, cu siguranţă aş cumpăra o pădure în România. Din cauza preţului şi a guvernului. Voi aveţi pădure ieftină şi guvern la fel de ieftin.
 *
Mai, 2000, Karlstad, Suedia. Timp de o săptămână am participat, împreună cu o echipă de proiect, la un training organizat de misiunea Winnet. Inițiată prin politici locale, prin cooperare, misiunea pusese în funcție Federația Națională suedeză de Centre de Resurse pentru femei coordonată din câteva centre regionale pentru crearea de oportunități pe mai multe fronturi: piața forței de muncă, antreprenoriat și administrarea afacerilor, probleme de conducere și de management. Toate astea prin construcția și extinderea de rețele de dezvoltare la nivel local, regional, la nivel național și internațional. Scopul fiind incluziunea populației din zone rurale și semiurbane, izolate sau slab dezvoltate în activități lucrative diverse și în condiții de egalitate între bărbați și femei, pornind de la nevoile și condițiile locale.
*
Despre săptămâna petrecută în Suedia o să mai povestesc. Acum voiam să amintesc doar un detaliu care mi-a rămas viu în minte. Ce se-ntâmplă dacă cineva taie un arbore din pădure, din pădurea ta?” Am întrebat-o pe Böret, formatoarea de la centrul regional din Karlstad – străbătând pădurea spre lacul Vänern unde gazdele programaseră un picnic. Știam că Böret e proprietară de pădure și că acolo pădurile nu-s păzite. „Ce să se-ntâmple” îmi răspunde Böret „plantează altul în loc”...

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , .

Meștere, pe când o nouă academiciană?… Vanități titanice

89 comentarii Add your own

 • 1. Bască ilie  |  2 aprilie 2015 la 18:14

  Da, contrast. Plantează la loc numai cine mai are puieți. 🙂

  Apreciază

 • 2. noradamian  |  2 aprilie 2015 la 19:07

  Seara bună! 🙂 Ideea e că acolo oamenii se respectă între ei așa cum respectă și natura. În timp ce la noi lipsa de respect a celor din interior generează și o lipsă de respect a celor de afară. Atât față de oameni cât și față de natură.

  Apreciază

 • 3. Bască ilie  |  2 aprilie 2015 la 20:18

  Începe din interior plantația respectului față de campania electorală finanțată din exterior. Muma pădurii – Mita pentru ciuma roșie – vrea să-i raporteze șefului de ocol, Geoană, câți sunt în primul rând.
  Puieții Bunea Stanciu și Ion Niculae vor fi plantați cu verdele-n sus.

  http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-19816724-sentinte-finale-dosarul-mita-psd-ioan-nicolae-doi-ani-sase-luni-inchisoare-executare-bunea-stanciu-trei-ani.htm

  Apreciază

 • 4. theo  |  2 aprilie 2015 la 20:26

  bunä seara,
  asta este treabä de educatzie, ce lasi in urma ta ,cum vrei sä
  träiesti , tu si urmasii täi.

  Apreciază

 • 5. theo  |  2 aprilie 2015 la 20:28

  asa este, cand ai „puietzi” ai responsabilitätzi

  Apreciază

 • 6. noradamian  |  2 aprilie 2015 la 21:29

  Seara bună, prieteni! : )

  Responsabilitatea fiind invers proporțională cu înclinația pentru minciună și furt nu-și prea găsește locul la noi.

  Apreciază

 • 7. Bască ilie  |  2 aprilie 2015 la 21:38

  Ha, ha, ha, doamnelor și domnilor!
  Sorina Matei pe B1 se fudulește în strigături:
  „Lovitură în instanță a procurorilor DNA”
  Și repetă veselă numele puieților de la @5 Bunea Stanciu și Ion Niculae și reia pedepsele condamnaților și laudă procurorii DNA.

  Urmărirea penală a început în mai 2011 și dosarul a fost trimis în instanță judecată după 7 luni de anchetă cu rechizitoriul DNA-ului condus de Daniel Morar.
  Bravo Sorina, Dumnezeu ne-a adus dreptatea! 🙂 🙂 🙂

  Apreciază

 • 8. neax  |  2 aprilie 2015 la 22:17

  E frumos că plantează altul în loc, dar nu suficient. Nu toți cei plantați prind și, chiar dacă ar prinde, nu strică o creștere, nu o stagnare a numărului. Aș zice că trebuie 2-3 plantați pt. unul tăiat.

  Apreciază

 • 9. noradamian  |  2 aprilie 2015 la 22:39

  Neax, ai dreptate, dar aici n-apucă nici să se prindă dar-mi-te să crească! Prin contrast, politicile de apărare a mediului (uman si natural) fac din Suedia o țară foarte plăcută și prietenoasă.

  Apreciază

 • 10. noradamian  |  2 aprilie 2015 la 22:43

  Bsk, am scăpat-o pe matahari în seara asta și sper s-o scap mersu de-aci-nainte.
  Pun pariu însă, că prea puțini și-au adus aminte de unde vine dreptatea 🙂

  Apreciază

 • 11. noradamian  |  2 aprilie 2015 la 23:20

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 12. Bască ilie  |  2 aprilie 2015 la 23:28

  Ha, ha, ha, doamnelor și domnilor gunoieri!
  Replierea Parlamentului la două capete. Un cap marți.
  Celălalt… mai vedem. 🙂

  „Tariceanu solicita convocarea unui nou plen reunit marti, pentru modificarea Statutului deputatilor si senatorilor, desi Senatul isi luase vacanta saptamana viitoare”

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-19817573-tariceanu-solicita-convocarea-unui-nou-plen-reunit-marti-pentru-modificarea-statutului-deputatilor-senatorilor.htm

  Apreciază

 • 13. noradamian  |  2 aprilie 2015 la 23:36

  Bsk, prin urmare, cam nelinistit, manechinul a iesit pe teren. Pân-aici ai anticipat la fix! dar să vedem ce va urma… 🙂

  Apreciază

 • 14. Bască ilie  |  3 aprilie 2015 la 00:02

  Nora, stai! Am zis că-i soluția unică, ar urma să ascundă gunoaiele sub preșul parlamentului și mi-e teamă că modificarea statutului va rămâne pe luni-marți. (și n-ar fi exclus să se amâne soluționarea sesizărilor la CCR, gândindu-mă eventuala așteptare convenabilă a finalizării acestei modificări și intrarea ei în vigoare)
  Din aceste motive mi-am lăsat pe cât mai târziu (duminică) să mă orientez optim cu planul de postare “Cuvântul meu de onoare spune lucruri trăsnite”. Acum încă nu știm cât de interesat va fi PSD-ul lui Ponta să pună umărul la reușita modificării.(legile organice se modifică doar cu majoritatea de min 50%+1 din nr. membrilor celor două camere și-apoi Ponta ar vrea să fie sigur că nu va avea nevoie de o protecție în Camera Deputaților la fel ca Șova în Senat) Anticipăm, anticipăm, dar nu glumim cu spaimele serioase și indiciile de la CCR. 🙂
  Somn ușor! Camerele au o bătaie de cap. 🙂
  *

  Apreciază

 • 15. Bască ilie  |  3 aprilie 2015 la 00:45

  Ideea tragerii intenției de modificare a statutului “pe luni-marți”, cât mai aproape de data programată pentru ședința CCR de miercuri 8 aprilie, mi-a venit din suspiciunea mea că parlamentul (în principal PSD) ar dori mai degrabă să-i momească pe judecătorii CCR (să-i ducă de nes, doar să le lase impresie c-ar fi de acord să modifice art. 24 din statut). Or, CCR, dacă s-ar pronunța miercuri, va judeca după forma actuală a textului din art. 24 alin 4, iar concordanțele reclamante/cerute de Iohannis intre statut și regulamente abia acum NU mai există în ambele camere (neconcordanța cu statutul era numai la CD, în timp ce la Senat era OK și constituțională). Tentația CCR de a aștepta intrarea în vigoare a legii de modificare a statutului (chiar dacă s-ar adopta marți), printr-o amânare a termenului de soluționare, are un substrat convenabil CCR-ului, însă depinde și de câtă încredere au judecătorii CCR în intențiile PSD-ului lui Ponta de a duce modificarea trâmbițată până la capăt.

  Apreciază

 • 16. Bască ilie  |  3 aprilie 2015 la 01:17

  Unul din motivele substratului convenabil pentru CCR de a lăsa (prin amânare) o șansă Parlamentului să finalizeze modificarea art. 24 (și) în CD este următorul: în condițiile actuale, prevăzute de art. 24, CCR are o singură cale de soluționare, prin recunoașterea constituționalității atât a art. 24 (indirect, fiindcă nu-i contestat acum) cât și a rezultatului votului în cazul Șova (nu are relevanță dacă CCR va obliga Senatul să emită hotărâre de respingere a încuviințării arestării); (simultan cu recunoașterea aplicării art. 23 din Constituției și a faptului că deciziile din 2008 se aplică numai la avizele de urmărire penală, nu în cazul încuviințării arestărilor)

  După această rezolvare corectă și unică, camera deputaților și alți interesați de compromiterea CCR-ului pot s-o dea la întors că nu mai au de ce să modifice statutul la art. 24, întrucât CCR-ul l-a considerat OK în cazul Șova. În plus- vai! – CCR nu-și mai respectă propriile decizii 989 și 990 din 2008 și dă-i cu bâta-n CCR până la loc comanda!

  Toate ipocriziile astea cu bătaie lungă ar fi – în mare parte 🙂 ,nu în totalitate – evitate, dacă mai întâi s-ar finaliza în parlament, în ambele camere, modificarea art. 24, adică înainte de pronunțarea CCR pe soluționarea celor trei sesizări.

  Apreciază

 • 17. noradamian  |  3 aprilie 2015 la 10:19

  Ziua bună! 🙂

  mai degrabă „un imperator” care joacă sau își pune servii să joace, după cum i se cântă din subterane.

  „invocă ipostaza președintelui integrator și mediator, Klaus Iohannis se vrea în realitate un președinte jucător. Cu singura deosebire că, în timp ce Traian Băsescu era un președinte jucător, Klaus Iohannis se manifestă ca un Imperator jucător. Dacă întîlnea în cale un lemn de-a latul drumului, Traian Băsescu descindea din brișca mașinii și împreună cu cei de la SPP muta lemnul din loc. Klaus Iohannis rămîne țeapăn în mașină și se enervează nemțește, pentru că slugile nu i-au curățat drumul înainte ca el să plece, ba chiar înainte ca el să se gîndească să plece.” (Cristoiu)

  Apreciază

 • 18. noradamian  |  3 aprilie 2015 la 10:25

  Ioan Niculae ar trebui închis în cușca unui elefant. A ăluia pe care l-a achiziționat din Africa, cu bani munciți din greu în România.

  Apreciază

 • 19. noradamian  |  3 aprilie 2015 la 10:25

  Melania Cincea (Timpolis)

  După terminarea şedinţei de judecată în care Elena Udrea a contestat prelungirea arestului preventiv, în dosarul „Gala Bute”, avocatul acesteia, Marius Striblea, a declarat – potrivit aktual24.ro – că DNA cere arest pentru Elena Udrea „pentru că a făcut parte dintr-un Guvern care a tăiat pensiile şi salariile”. În plus, spune Marius Striblea, „toată încheierea fondului cuprinde o motivare care poate fi folosită la orice caz de corupţie.”
  Dacă lucrurile stau aşa, dacă pentru a motiva prelungirea arestului a fost adus şi acest „argument”, se întâmplă ceva foarte grav. Ceva ce nu numai că duce spre ideea de abuz, dar riscă – alături de alte controverse, înregistrate în ultima vreme – să discrediteze însăşi noţiunea de luptă anticorupţie.

  Apreciază

 • 20. Bască ilie  |  3 aprilie 2015 la 10:36

  Saluttare!
  Nora-19
  Aveam în gheare același text al Melaniei Cincea, de pe FB (15 min) 🙂

  Apreciază

 • 21. noradamian  |  3 aprilie 2015 la 10:37

  🙂 ))))

  Apreciază

 • 22. noradamian  |  3 aprilie 2015 la 10:42

  România corupției bine făcute:
  Fostul consilier al lui Johannis, George Scutaru, inculpat pentru corupție, adus la DNA cu mandat. Parcă nici ăilalți consilieri nu-s mai breji, poate doar, mai prevăzători. După cum nici Bossul însuși.

  Apreciază

 • 23. noradamian  |  3 aprilie 2015 la 10:54

  După ce a închis ochii la toate potlogăriile bancare postdecembriste, i-a venit și lui Mugur Isărescu rândul la puricat:

  Mugur ISĂRESCU este verificat de ANI in urma sesizării Asociației PARAKLETOS din 18 februarie 2015.
  Asociatia a cerut ANI să stabilească dac există vreo stare de incompatibilitate sau de conflict de interese între calitatea lui Mugur Isărescu, ca DEBITOR al Băncii Volksbank și aceea de guvernator al Băncii Naționale a României .
  Isărescu ar fi negat că ar fi avut un credit de 700.000 lei, contractat la această bancă, deși acest credit ar fi apărut în declarația sa de avere din 2007.

  Apreciază

 • 24. Bască ilie  |  3 aprilie 2015 la 10:56

  Coincidență întâmplătoare. 🙂
  După prima încheiere a judecătorului ICCJ (admiterea propunerii DNA de prelungire a arestării), pronunțată într-un timp de invidiat ( o oră și jumătate de la închiderea dezbaterilor), protestul avocatului Marius Striblea împotriva ciudățeniei timpului scurt a fost răsplătit din plin la contestația de ieri… până după miezul nopții:

  „Las’ că-ți arătăm noi timp de deliberare, să (ne) ții minte ce înseamnă doi judecători ICCJ!”

  Apreciază

 • 25. Bască ilie  |  3 aprilie 2015 la 11:14

  Altă coincidență întâmplătoare.
  Sunt tare curios să aflu ce poziție a exprimat vreodată fostul consilier prezidențial pe probleme de siguranță națională și membru CSAT (poate o vreme aflat și pe lista potențialilor directori SRI) – Gheorghe Scutaru – față de generalul Coldea: l-ar fi menținut adjunct la SRI sau se gândea la niște pași de defilare? 🙂
  Acum s-au inversat pașii… lui Scutaru spre DNA.

  Apreciază

 • 26. Bască ilie  |  3 aprilie 2015 la 11:36

  Se deduce un singur punct de inflexiune: după un timp T1 de la numirea lui Ghe Scutaru în funcția de consilier prezidențial, a intervenit la momentul T2 un eveniment, să-i zicem, sportiv. 🙂
  A existat și-un timp T0 din decembrie 2014 de sacrificare a demnității deputatului liberal al Buzăului în folosul Cotroceniului și al securității naționale.
  Ce să fie, ce să fie evenimentul S produs între T1 și T2, atât de nou și surpinzător încât să-l scoată în decor pe omul promițător?

  Să nu fie doi de S la mijloc! Sportul Șantajului. 🙂
  Scutaru o fi fost perfect și recomandat, doar cât timp a stat în banca lui disciplinat de spectrul amenințător al șantajului.
  Vorba dulce mult aduce când ești supravegheat îndeaproape.

  Apreciază

 • 27. Bască ilie  |  3 aprilie 2015 la 11:52

  Să vedem ce faptă evazionistă îi găsește DNA-ul lui Al Căposul Scutaru din biblioteca informativă! În locul faptei secretoase de siguranță națională, ținută în tăcerea mutuală sincron a anturajului său amuțit, c-așa-i în standardul de lucru cu Omerta.

  Apreciază

 • 28. noradamian  |  3 aprilie 2015 la 11:54

  Da, serviciile-ss-atente și f.sportive când țara are nevoie 🙂

  Apreciază

 • 29. Bască ilie  |  3 aprilie 2015 la 11:58

  Nora
  Contrast în pădurea informativă. Una-i acuzația subterană și alta-i la suprafață fapta răsplătită de șantajul pus pe rol pentru învățătură de minte.
  Cine va mai face una lată, ca Scutaru, în general se lovește. 🙂

  Apreciază

 • 30. Bască ilie  |  3 aprilie 2015 la 12:06

  Pe șleau, toată tăcerea absolută se învârte în jurul consemnului secret: subterana jurată strâmb apără, Doamne, și păzește deconspirarea legiuitorului acoperit! 🙂

  Apreciază

 • 31. noradamian  |  3 aprilie 2015 la 12:06

  Da, obiceiuri înrădăcinate fără care n-ar rezista cooperativa Avântul 🙂

  Apreciază

 • 32. Bască ilie  |  3 aprilie 2015 la 12:17

  Numai Dumnezeu și SRI-ul știu câte funduri tremură în Parlamentul României cu tinichelele lor ideale de coadă.
  Cine mișcă greșit în front se pune la dispoziție, ca Al Căposul Scutaru, nu pentru fapta secretă și tulburătoare în general, ci i se scoate tinicheaua răsunătoare din Întorsura Buzăului.

  Apreciază

 • 33. Bască ilie  |  3 aprilie 2015 la 12:27

  În general cineva a împușcat doi iepuri dintr-o lovitură.
  Acum îi jupoaie la comandă în direcția beliților corupți. 🙂

  PS. Răpirea din Irak se apropie de pirateria portului.

  Apreciază

 • 34. noradamian  |  3 aprilie 2015 la 12:39

  ar trebui să decodifici 🙂

  Apreciază

 • 35. noradamian  |  3 aprilie 2015 la 12:40

  …revin mai târziu

  Apreciază

 • 36. Bască ilie  |  3 aprilie 2015 la 12:47

  Nu știu cât de adevărate sunt concluziile investigațiilor jurnalistului răpit Ovidiu Ohanesian. Dacă o parte corespunde realității – implicarea șefului antitero din SRI( general Ion Ştefănuţ) și a lui Florian Coldea, împărțirea câtorva milioane dispărute și câteva persoane de legătură prinse în dosarul secretizat de Traian Băsescu pe 50 de ani – undeva există vulnerabilități de redus la tăcere, tot după regula preferată de vânător în general: câte doi dintr-o lovitură.

  Apreciază

 • 37. theo  |  3 aprilie 2015 la 13:50

  bunä,
  desecretizarea nu ar fi räu, dar cat am auzit din räpirile altora ;din diferite tzäri, si francezi nu pot desecretiza, nici americanii,
  sunt conventzii intre securistii lor:

  Apreciază

 • 38. theo  |  3 aprilie 2015 la 13:52

  La Ohanesian am observat cum e obsedat de numele Bäsescu,
  el a fäcut tot, el a comandat tot.

  Apreciază

 • 39. theo  |  3 aprilie 2015 la 13:59

  BUNÄ ZIUA GRÄDINITZÄ!

  Apreciază

 • 40. noradamian  |  3 aprilie 2015 la 14:22

  Bună, Theo!
  Ohanesian e un ciudat. Am auzit că vrea să-și facă televizie cu Miron Cozma și cu încă cineva, un turnător la securitate. Asta ne-ar mai lipsi! 🙂

  Apreciază

 • 41. theo  |  3 aprilie 2015 la 15:05

  G BECALI, la fel de primitiv si habodnic, nu s-a schimbat deloc

  Apreciază

 • 42. noradamian  |  3 aprilie 2015 la 17:56

  Pe retardatul ăsta care a stat alături de iohannis si alți paișpe vicepreședinți penelisti de-a dreapta crinului până acu 2 ani, atenția massmediei (evident bine plătită) l-a transformat într-un soi de maimuțoi. N-ar trebui să i se mai dea atenție dar mă tem că de Paști va avea rubrică permanentă la televiziile de 2 parale.

  Apreciază

 • 43. noradamian  |  3 aprilie 2015 la 17:58

  Apreciază

 • 44. theo  |  3 aprilie 2015 la 19:39

  acest oier le-a dus lui Antonescu si Ponta milioane de euro,
  stiu si cei dela banca , cu sacosa a dat fuga la USL:
  dacä oierul vorbeste o sä fie drägutz, dar nu cred cä indräzneste.candva tot se aflä.

  Apreciază

 • 45. theo  |  3 aprilie 2015 la 19:43

  oierul este tare prost si nu are remediu, se läuda ce s-a transformat, cand a fost intrerupt, a inceput sä urle, „din
  dragoste” sortzul meu a spus la fel, vinovatä este media romaneascä, se coboarä atat de mult.

  Apreciază

 • 46. Bască ilie  |  3 aprilie 2015 la 20:16

  Pentoxifilină sau pentoxi retard, bun de administrat și la intrarea în locuri publice. 🙂

  Apreciază

 • 48. Bască ilie  |  3 aprilie 2015 la 20:59

  @47
  Aguda = Duda căzătoare din copac pe scena teatrului regal. 🙂

  Apreciază

 • 49. theo  |  3 aprilie 2015 la 21:32

  securistul dudä lipsea romanilor, altfel le au pe toate.
  nu stiu cum suportä aceastä zgurä sä läfäie.

  Apreciază

 • 50. theo  |  3 aprilie 2015 la 21:36

  noapte bunä.

  Apreciază

 • 51. Bască ilie  |  3 aprilie 2015 la 21:44

  Ha, ha, ha, doamnelor și domnilor mincinoși!
  *
  Cătălin Predoiu își anunță cu vitejie retragerea din viața politică din eventuala imposibilă 🙂 calitate de suspect în vreun dosar.
  Ponta l-a ironizat nițel pe suspectul neoficial Predoiu, însă adevărul suspectului trece printr-o criză de identitate. 🙂
  *
  „În condiţiile în care am candidat eu, nici domnul preşedinte (n.r- Traian Băsescu) nu câştiga alegerile. Acolo s-au făcut anumite maşinaţiuni pe care eu am refuzat să le fac: mita electorală. Pe de altă parte, n-a fost chiar un eşec. Am luat vreo 9.700 de voturi, lipsindu-mi vreo 200 de voturi, în condiţiile în care în alte colegii s-a intrat cu 3-3.500 de voturi (în Parlament – n.r.). Atunci, în 2008, cu notorietatea zero pe care o aveam, cu campanie electorală făcută sâmbătă şi duminică, pentru că în rest am stat la minister (Ministerul Justiţiei – n.r.), atât am luat, 9.700 de voturi”, a declarat Predoiu, la Digi 24, în iulie 2013.
  *
  Să obții 9.700 voturi curate ca lacrima cu „notorietatea zero” să i-o spui lui Mutulică de la Cotroceni!

  Să te dai cu „notorietate zero”, după deținerea funcției de ministru al justiției (8 luni, din 29 februarie 2008 până la alegeri) să i-o spui doamnei cu cățelu’ Mutulică!

  Să concurezi în alegerile parlamentare din 2008 contra cumpărătorilor de voturi ai PSD și să te apropii la diferența de doar 200 bucăți… numai cu voturile curate ca lacrima (chiar dacă ai fi fost ministrul justiției timp de peste 3 ani, până în mai 2012 🙂 ) să i-o spui surdului care a auzit unde și de ce ai mai candidat la fel de curajos a doua oară la parlamentarele din 2012! 🙂

  http://www.mediafax.ro/politic/predoiu-resping-solicitarea-obraznica-si-insinuarile-calomnioase-ale-psd-victor-ponta-14105604?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+MediafaxPolitic+%28Mediafax+-+Politic%29

  Apreciază

 • 52. Bască ilie  |  3 aprilie 2015 la 21:58

  Nu știu alții cum sunt, dar eu, când văd curățenia lui Predoiu prin Coduri și alte mișcări legislative de interes pentru securitatea națională a infractorilor cu ștaif, inclusiv cu mâna Alinei Bica, și nonșalanța vizitelor lui ca ministru al justiției prin bărlogul SRI-ului, povestit de Cristian Sima, uite-așa îmi saltă inima de încredere în gogoșile lui Predoiu! 🙂

  Apreciază

 • 53. noradamian  |  3 aprilie 2015 la 22:10

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 54. Bască ilie  |  3 aprilie 2015 la 23:43

  Narcisa Iorga, FB, 7 ore:
  Ce spunea George Scutaru, în 2007, despre DNA și SRI

  „Manifestându-se astfel, DNA și SRI nu-și mai au rostul ca instituții ale statului (…) Toate acțiunile din ultima vreme ale DNA decredibilizează instituția, în special, și Justiția, în general.(…) DNA încearcă să arunce cu noroi în miniștrii liberali pentru a lovi în Guvern și în special în premierul Tăriceanu. (….) Traian Băsescu folosește DNA pentru a-și atinge obiectivul final, demolarea lui Tăriceanu. Faptul că au apărut și infomații credibile conform cărora SRI este implicat în monitorizarea PNL în paralel cu DNA, care scoate dosare pe bandă rulantă, arată că aceste instituții sunt controlate și lucrează după cum le cere Traian Băsescu, ridicând mari semne de întrebare asupra credibilității și seriozității acestor instituții. Atunci, la ce bun să mai existe ca instituții ale statului, și nu ca societăți private ale lui Traian Băsescu”.

  Dovada, în presa vremii:
  *
  PS. Ia gazeta, neamule!
  Roata Morarului se-nvârtește!
  https://www.facebook.com/narcisa.iorga.7?fref=photo

  Somn ușor! 🙂

  Apreciază

 • 55. theo  |  4 aprilie 2015 la 09:14

  intrigi si mizerii, asta aruncatzi pe bloguri, nici de särbätori nu se potolesc,ovi-bovi.

  Apreciază

 • 56. noradamian  |  4 aprilie 2015 la 12:22

  Ziua bună! 🙂

  cum să nu preia modelul și maimuțoii autohtoni! 🙂

  http://www.hotnews.ro/stiri-international-19823423-postacii-kremlinului-cum-functioneaza-armata-troli-lui-putin-fiecare-hranesti-ura-iti-mananca-sufletul.htm

  Apreciază

 • 57. theo  |  4 aprilie 2015 la 18:24

  dacä te uitzi la A3 si ghuitz TV, ii vezi pe rusofili, sunt plätitzi
  si sprijinitzi, la fel si puscäriasul Voiculescu, nerusinatul secu.
  isi dä cu pärerea de orce.

  Apreciază

 • 58. Bască ilie  |  5 aprilie 2015 la 11:32

  Contraste între demnitatea actului de justiție credibil și mentalitatea păduchilor, între jurnalism demn și lingușire solemnă, între victimă sigură și sportivitatea golănașului uns cu toate securismele. 🙂

  http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-duminica-5-aprilie-2015/

  Apreciază

 • 59. Bască ilie  |  5 aprilie 2015 la 12:09

  -Cum ghicești câți parlamentari sunt în primul rând?
  -Păi, vezi ce votează împotriva conștiinței sau a interesului lor!
  – Ghicește și-n sistemul judiciar câți acoperiți sunt șantajați!
  – Depinde de ligă.

  Apreciază

 • 60. Bască ilie  |  5 aprilie 2015 la 12:25

  În liga a doua și campionatele județene nu-i nevoie de mulți. Cum apare un meci cu miză, le bagă la înaintare un titular din echipa națională și automat se schimbă arbitrul competent; apoi, pentru echipele capitalei, DNA și ICCJ le confiscă echipamentul cu tot cu minge. 🙂

  Apreciază

 • 61. theo  |  5 aprilie 2015 la 12:29

  Frohe Ostern!
  pentru cei ce särbätoresc azi Pastele.

  Apreciază

 • 62. theo  |  5 aprilie 2015 la 12:30

  adicä, uns cu toate alifiile.

  Apreciază

 • 63. theo  |  5 aprilie 2015 la 12:59

  a dispärut J, asta este cam diliu, nu anuntzä unde pleacä.

  Apreciază

 • 64. Bască ilie  |  5 aprilie 2015 la 13:39

  Contrastul secular la sfert, între
  a) turnătorii de poliție politică ai ascultătorilor „Europei Libere” sau ai glumeților politici – îngrăditori și suprimători de drepturi şi libertăți ale ultimului sfert de secol din epoca de aur
  și
  b) leprele turnătoare sau acoperite – dezmierdate „denunțători reformați” până la proba contrarie, apărători de drepturi și libertăți ale arestaților ștampilați cu eticheta „nevinovat”, până se mai găsește o lepră identică pentru coroborare în direcția de turnătorie securistă, reformată în primul sfert de secol din epoca postrevoluționară.

  Apreciază

 • 65. Bască ilie  |  5 aprilie 2015 la 14:11

  – Scapă cine poate să ocupe locul acoperitului care se laudă primul cu denunțul.
  – Cum naiba scapă?
  – Și cu misiunea îndeplinită și cu banii luați.
  – Și cu celelalte infracțiuni îndeplinite cum se termină?
  – Prin prescripție. Protecție până la capăt! 🙂

  Apreciază

 • 66. theo  |  5 aprilie 2015 la 14:12

  bascä,

  este o piesä sinisträ, indiferent cum o numesc ei,
  este politzie politicä, asa väd eu:

  Apreciază

 • 67. Bască ilie  |  5 aprilie 2015 la 14:24

  – Ce-i aia prescripție?
  – Sistemul judiciar te ridică și tot el te coboară – prin nelucrarea magistrală a dosarelor penale – în frontul de salvare națională discriminatorie. Tragere de timp: pentru unii mumă, pentru alții ciuma roșie nu s-a vindecat de mentalitatea proliferării infracționalității organizate sub protecție de securitate națională.

  Apreciază

 • 68. Bască ilie  |  5 aprilie 2015 la 14:38

  – Cât cheltuiește statul român de la buget pentru plata magistraților specializați în delăsare prin nelucrare, până scapă protejații lor de răspunderea penală?
  – Mai mult decât ar cheltui limitat până la trimiterea și judecarea în instanță. Prescripție curge, leafa merge tot înainte! Justiție securizată și răsplătită până la capăt!

  Apreciază

 • 69. Bască ilie  |  5 aprilie 2015 la 14:54

  – Cu banii înainte ca la…?
  – Da, ca la nemți, juma-juma. O parte lucrează, restul jonglează.
  – Până când și pentru câțe lepre infractoare – turnătoare, acoperite și protejate – merită investiția asta în lanț, ca să prinzi totuși o plasă de pești condamnați?
  – Până iese în pierdere justiția lui Pește prăjit.

  Apreciază

 • 70. Bască ilie  |  5 aprilie 2015 la 15:30

  Apreciază

 • 71. theo  |  6 aprilie 2015 la 10:16

  bunä,
  Johannis , a plecat in concediu. omul asta nu-si cunoaste
  obligatziile.el isi face mendrele.
  Bäsescu nu a fäcut concediu niciodatä inafara tzäri.
  ca presedinte ai obligatzii:

  Apreciază

 • 72. theo  |  6 aprilie 2015 la 12:27

  rinocerul inpäiat este obosit, a vorbit si muncit mult.

  un arogant obraznic.

  Apreciază

 • 73. ion adrian  |  6 aprilie 2015 la 13:33

  Postat la Sabin Orcan si la Traian Basescu:

  Pentru diseara la Sabin Orcan: Asa cum i-am scris lui Sabin Orcan cele spuse dlui le comunic prin toate mijloacele si dlui Presedinte Basescu: „Dle Orcan , succes in emisiunile pe care le veti face. Nu trebuie sa vorbiti decat strictul necesar si sa scoateti de la invitati maximul posibil, caci in pozitia asta „cumperi si nu vinzi” adica invers decat ce facea Sorina Matei si alti moderatori, care cu timpul devin prea siguri si prea plini de ei dar de fapt ultrasuficienti. Exemplu bun Ion Cristoiu care este unul din cei mai buni „cumparatori” sub aspectul sau de „comunist occidental ”  Adadar pentru diseara: Citeste ce scrie si postul B1 la http://www.b1.ro/…/comisarul-pentru-drepturile-omului… . De acolo se vede ca abuzul de arestare preventiva incalca drepturile omului si in acest sens si numai asa trebuie interpretata metafora basesciana cu „guantanamizarea” . Am mai scris aici ca la noi arestul preventiv nu este vazut corect, adica ca o ultima masura asiguratoare in ceea ce priveste o ancheta a procuraturii, ci si chiar mai ales, ca o actiune punitiva de pedepsire inainte de pronuntarea unei sentinte sau cel putin de intimidare a inculpatului pentru a spune ceva ce altfel nu ar spune. Asta cauta sa obtina si tortura care nu trebuie neaparat sa fie brutala si de aceea si arestul preventiv de care se abuzeaza si in care inculpatul este trimis la „beci ” si nu intr-un „hotel penitenciar”(nu glumesc caci restrangerea de libertate de miscare si de comunicare nu inseamna nici-un fel de altfel de restrangere de libertate adica libertatea de a sta in confort sau macar in conditii civilizate de cazare, hrana si imbracaminte). Repet : arestul preventiv nu este o masura sanctionatorie, punitiva cum este condamnarea la inchisoare cu executare pentru cel gasit vinovat, caci inculpatul are inca prezumtia de nevinovatie! Iata un motiv consistent pentru existenta si respectarea stricta a acestei prezumtii, nu la mine si la cetateanul obisnuit, ci la sistemul judiciar . Sper sa fi fost clar dle Orcan dar asta o voi vedea diseara. Oricum acestea i le voi transmite si dlui Basescu cum voi putea.”
  Mult succes diseara dle Presedinte.

  PS(numai la TB). Cat despre ce scrie aici : http://stirileprotv.ro/…/ins…… decizia inspectei judiciare este stupida intrucat azi sunteti un simplu cetatean si deci nu aveti cum sa imixtionati cu o putere din stat . Desigur ca daca spuneati asta cand erati presedinte Inspectia ar fi avut dreptate dar azi dovedesc doar ca sunt cam prostanaci.

  Apreciază

 • 74. noradamian  |  6 aprilie 2015 la 14:14

  Zua bună! 🙂

  Ion Adrian, e limpede pentru oricine e de bună credință că la asta se referă guantanamizarea (procedurile de acolo fiind respinse de opinia publică din SUA)

  Așa cum merg lucrurile, patronul de la B1 vrea și el să intre în grația puterii. Dacă Prisăcariu a fost pus pe liber pentru „Butonul de panică” e posibil ca după emisiunea de diseară, mai devreme sau mai târziu, să dispară de acolo și Sabin Orcan (presupun că el își asumă riscul fiindcă a mai trecut prin de astea)

  Apreciază

 • 75. noradamian  |  6 aprilie 2015 la 14:26

  „Nițu îl cercetează pe Băsescu pentru o declarație. Kovesi îl iartă pe Ponta în trei dosare penale
  Sezonul “Anticorupție 2015″ este condus spre un viitor luminos de cuplul Nițu – Kovesi, acești Bonnie și Clyde ai procurorilor români. Ideea fixă care-i mînă pe amîndoi în luptă este că Ponta e un înger care luptă în fiecare zi să ne salveze de la apocalipsă în timp ce Băsescu e dracu’ gol.

  Orice ar face, Kovesi nu reușește deloc nici să-l pună sub acuzare pe Ponta și nici măcar să-l cheme ca martor la DNA. Marfă ar cam fi: dosarul Duicu (nici pînă acum nu știm dacă baronul Duicu a fost în birou la Ponta au ba, nu știm dacă Ponta le-a pus pile polițistului Ponea – să ajungă într-o funcție de conducere la Interne – și soției lui, procurorul Ponea – să fie numită în structura de conducere a DNA), dosarul votului în străinătate (ce rol a avut Ponta în blocarea înființării de noi secții de vot?) și, cel mai greu și mai actual, dosarul Șova – Turceni – Rovinari (din care știm că Ponta a luat bani de la Turceni și Rovinari prin intermediul lui Șova – vezi aici).

  Totuși, Kovesi îl evită cu încăpățînare pe Ponta, ca să nu spun direct că îl protejează.

  Procurorul general Tiberiu Nițu, însă, e mult mai dur: deschide un dosar pentru o declarație! Sigur, nu împotriva lui Victor Ponta, ci a lui Traian Băsescu. Iată declarația incriminată de Parchetul General: “Mai bine ar sta (Gabriela Firea – n.m.) în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele” (sursa). Pentru această declarație, la plîngerea Gabrielei Firea, Parchetul General a decis urmărirea penală a lui Traian Băsescu (sursa).

  Urmărire penală pentru șantaj. Ce este șantajul? Este o infracțiune prevăzută la articolul 207 din Noul Cod Penal: “(1) Constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. (2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată ori pentru un membru de familie al acesteia, în scopul prevăzut în alin. (1). (3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) au fost comise în scopul de a dobândi în mod injust un folos patrimonial, pentru sine sau pentru altul, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.” (sursa)

  Deci, Băsescu ori a constrîns-o cumva pe Firea, ori a amenințat-o cu dezvăluiri. Nu prea văd cum a constrîns-o, mai degrabă pare că ar fi amenințat-o cu niște dezvăluiri despre primarul din Voluntari, Florin Pandele, soțul Gabrielei Firea. Dar nici amenințările astea nu e foarte clar în ce constau, poate vă prindeți voi. În orice caz, pentru declarația de mai sus a lui Băsescu au decis niște procurori din subordinea lui Nițu să-l urmărească penal pe Băsescu.

  Păi, dacă e așa sensibil de anchetează și declarații, poate că Nițu ar trebui să-l cheme pe Ponta la niște audieri, nu Kovesi. Nu?”

  http://prisacariu.ro/…/nitu-il-cerceteaza-pe-basescu-pentr…/

  Apreciază

 • 76. noradamian  |  6 aprilie 2015 la 14:35

  Camelia Badea

  „Parca Basescu ne-a zis de nu știu câte ori ca un președinte nu are concediu nici măcar o zi, Iohannis si-a luat deja doua?! E asa de stresant sa citești de pe niște foi? Si Madeira?! Ceva mai ieftin nu puteam sa plătim si noi? () …nu înțeleg de ce are nevoie de atâta relaxare un om care nu ia nicio decizie, doar se plimba si dă din gura. Si as vrea sa știu unde scrie in Constituție sau in vreo lege ca președintele are găuri in mandat, altele decat medicale, si cine ii tine locul in perioadele respective.() Dar n-am primit raspuns la întrebări ce prevede legea, de ce e nevoie de atâta odihna in doar 4 luni, ca doar nu a negociat Scutul antiracheta, si de ce a plecat din tara si cat ne costa distracția. Daca azi la ora 18 e nevoie de președintele Romaniei, sunam la Recepție sau cum facem? Ca la Cotroceni nu răspunde nimeni, scrie Hotnews. Si Obama își ia vacante, dar măcar își anunța înainte „supușii””

  Apreciază

 • 77. Creanga  |  6 aprilie 2015 la 17:49

  Ziua buna, ziua buna!
  Eu cred ca este clar, Johanis sau Carmencita citesc pe aici, de aceea s-au dus in Madeira. Daca s-ar fi dus cu trenul pana in Germania as fi pus pariu peste o saptamana. 🙂

  Apreciază

 • 78. theo  |  6 aprilie 2015 la 18:43

  dupä sigurantza si läläiala liberalilor, totzi gandesc acelas lucru
  USL- TRÄIESTE .cine a crezut altfel, s-a inselat:

  Apreciază

 • 79. noradamian  |  6 aprilie 2015 la 22:14

  Să ne imaginăm… 🙂
  noapte bună!

  Apreciază

 • 80. depemures  |  7 aprilie 2015 la 09:27

  Buna dimineata all 🙂 ,

  asadar astazi inca o punere sub control a statului de drept de catre politicieni ( blat cat China ) Dar iaca pozna :
  Cu toate acestea președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a declarat, pentru Evenimentul zilei, că în cazul votului pentru ridicarea imunității în speța Dan Șova „se mai pot face multe”. „Toate sesizările venite la Curte vor fi luate în discuție pentru că acestea nu pot fi retrase. Noi judecăm ce s-a întâmplat la data respectivă. Nu ținem cont de modificările făcute ulterior. Cele trei sesizări – de la președintele Iohannis, de la PNL și de la CSM – vor intra, miercuri, pe ordinea de zi. Se mai pot face multe lucruri și în cazul lui Dan Șova. Aflați miercuri”, a declarat Zegrean.

  Interesant de urmarit ,mai ales ca taricenii declarasera ca nu se va relua votul in cazul Sova sub nici o forma.;

  Apreciază

 • 81. theo  |  7 aprilie 2015 la 10:22

  bunä,
  am citit peste tot, cum il inproascä pe Bäsescu cu cele mai mizerabile epitete. dece le place romanilor sä fie mintzitzi?
  desigur a fost spus totul färä ocolisuri.
  moldovenii sä trezeascä, sä hotäreascä ce vor, are dreptate.
  cat priveste Justitzia ,au särit totzi ca arsi, dar nu s-au uitat
  bine despre ce este vorba.ce a vrut sä spunä, poate are
  dreptate.

  Apreciază

 • 82. depemures  |  7 aprilie 2015 la 15:29

  Chestiunea cu 9% TVA la alimente este buna de tot. In bunul sau obicei de mincinos , Ponta ,ocoleste adevarul si vorbeste despre ceea ce ii convine si da bine.Ii pasa de popor de nu mai poate. Lucrurille aratau deja rau in partea de vest a tarii. In Ungaria TVA la carne de porc este de 5% ! Se facea aprovizionarea magazinelor mici si a macelariilor de”cartier” cu portbagajul.Evaziune de 60 pana la 80% !! Bineinteles cu complicitati de tot felul.Riscam ca intr-un an sa intram in faliment cu un sector si o industrie.Sa speram ca vor continua masurile liberale ale pesedeului ,de voie de nevoie. Deocamdata cifrele ne arata o scadere cu 40% a investitiilor !!! O parte de bani si de aici; astia sunt bani toxici pana la urma . Masura aceasta curajoasa si necesara ,sper sa nu devina o adeverinta sau scutire de DNA pentru plagiator. Ceea ce poate deveni realitate este suspendarea lui Johannis si alegeri prezidentiale pana in noiembrie. Nu mizati pe onestitatea 😀 😀 lui Ponta si a PSD ului. !!

  Apreciază

 • 83. Bască ilie  |  7 aprilie 2015 la 15:54

  Saluttare!
  Gata, Parlamentul a adoptat proiectul legii de modificare a art. 24 alin. 4 din statutul deputaților și al senatorilor (Legea 96/2006).
  Să vedem cum vor scoate cămașa cei care se temeau că intrarea în vigoare a modificării îl va favoriza pe Șova, mâine, miercuri 8 aprilie, odată cu soluționarea sesizărilor la CCR.

  Doar un exemplu de jucător din liga sperioșilor:
  *
  „Marți, pe ordinea de zi există doar corectarea statutului, art 24. Deci planul celor de la PSD este de a intra în constituționalitate, în legalitate, până la judecarea contestației depusă de PNL. Scopul, este de a lăsa fără obiect această contestație. MIERCURI dimineața se publică în Monitorul Oficial modificarea la statut, intrarea în legalitate, iar CCR va trebui, probabil, să constate că nu mai are obiect această contestație a noastră”, a spus Bodea, vineri, în cadrul unei conferințe de presă. [deputatul liberal Cristian Bodea, după cum l-a instruit șefa Alina Gorghiu, înainte de conferința de presă a sperioșilor]
  *
  http://www.paginadepolitica.ro/binomul-tariceanu-zgonea-schema-anti-pnl-cum-vor-sa-i-scoata-din-joc-la-ccr-in-cazul-sova/
  *
  Cum naiba să intre miercuri în vigoare modificarea și să mai producă minuni în CCR tot miercuri?

  1. Mai întâi trebuie ținută la dospit 2 zile (în cazul adoptării în procedură de urgență; 5 zile în procedura normală) pentru o eventuală contestare a articolului nou la CCR

  2. Merge la promulgare în Madeira, în 10 minute se emite decretul de promulgare trimis prin porumbelul electronic de concediu urgent.

  3. Legea de modificare nu intră în vigoare în momentul publicării în Monitorul Oficial: cel mai devreme după 3 zile de la publicare.

  Constituție: art. 78
  „Legea se publică în Monitorul Oficial al României şi intră în vigoare la 3 zile de la data publicării sau la o dată ulterioară prevăzută în textul ei”.

  Apreciază

 • 84. noradamian  |  7 aprilie 2015 la 16:32

  Ziua bună! 🙂

  Theo, lovită, cu defecte, de bine de rău nava piratului a rezistat până la țărm. Acum se pare, unii ar vrea s-o scufunde post-factum.

  Apreciază

 • 85. noradamian  |  7 aprilie 2015 la 16:33

  Depemures, pân-acum n-am văzut nici o măsură normală PSD. Și nici o opreliște din partea PNL. Ca să nu mai pomenim de KI.

  …Dacă „frații” l-a da jos de la Cotroceni ne-am alege măcar, cu un mare scriitor 🙂

  Apreciază

 • 86. noradamian  |  7 aprilie 2015 la 16:34

  Bsk, dar peste o săptămână, când madeireanul va reveni de la muncă bronzat și odihnit, ar fi posibil să producă efecte? 🙄

  Apreciază

 • 87. Bască ilie  |  7 aprilie 2015 la 17:15

  Păcat, de efectul ratat: nu a defectat! 🙂
  Mutulică se întoarce și continuă numărătoarea inversă a zilelor rămase de scris istoria minunată a pașilor pierduți:
  Următorul pas de rac: „Pre-pas la ante-pas”

  „Ultimul: pas! Amin(tiri) despre trecut… pe la Cotroceni!Liniște și pace vouă!”
  *
  Postare nouă. 🙂

  Apreciază

 • 88. ion adrian  |  8 aprilie 2015 la 08:07

  Anticipez: CCR va decide finalizarea rezultatului numararii prin respectarea celor cerute de CCR anterior caci ea deja s-a mai pronuntat in trecut pe problema sau reluarea votului tinand cont ca nu s-a emis o hotarare pana acum desigur cu o numarare si decizie conforma constitutiei si a modificarii deja facute pentru regulament. Nu cred ca pse poate invoca neretroactivitatea fata de o lege recunoscuta ca neconsttutionala anterior aplicarii ei in speta discutata..

  Apreciază

 • 89. ion adrian  |  9 aprilie 2015 la 01:06

  Am gresit. Poate data viitoare…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.628 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.454 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.628 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: