Lanțul nevolniciilor

18 mai 2015 at 12:22 18 comentarii

Din experiențele dezamăgitoare ar fi trebuit să ne alegem cu o brumă de învățăminte. Nu uit cu câtă dezaprobare ascultasem aprecierile unei persoane față de candidatul Emil Constantinescu în duminica alegerilor prezidențiale din 1996 la ieșirea din secția de votare. „Un om slab, infatuat, lipsit de personalitate. Dacă ajunge președinte o să vă convingeți”. Mai târziu mi-am dat seama că persoana respectivă nu vorbise aiurea, ca soție de fost mahăr local comunist știa din „surse avizate” cât cântărea personajul. Știa că va ajunge președinte, ca și „amănuntul” că milică e mână moartă într-un joc politic care-l depășea. În condiții asemănătoare, generate de același gen de factori, istoria tinde să se repete. Nu știm dedesubturile miracolului din noiembrie, poate nici beneficiarul miracolului să nu știe mai mult decât s-o fi convenit undeva. Acolo unde s-au stabilit „cu responsabilitate”, și alte amănunte, ca de pildă cine vor fi oamenii președintelui, în cap cu paharnicul mihalache. Și cine să preia serviciile ca să-l ferească pe boss și bostănăria lui politică de complicații și scotoceli nedorite prin dulapuri. ca dezmățul prădăciunilor să nu-i prindă descoperiți. Dacă în 1996 ne iluzionasem că alesul e omul providențial al opoziției luminate, după douăzeci de ani și un cincinal, „stupid people” a-nceput pe ici pe colo să-și dea seama cu strângere de inimă, că pseudo-opoziția de carton nu poate scoate altceva decât un președinte de carton. Faptul că are altă confesiune și altă limbă maternă e un punct tare, pentru unii, destul ca să-l creadă om cinstit și educat. După traumatizanta experiență cu marinarul, ajunsă iar la ospățul puterii, trupei infracționale i-au surâs stilul, notorietatea, dar și aspectele tenebroase ale drumului promițătorului primar: ideal președinte! Merită să i se satisfacă pretențiile, cu condiția să fie devotat clanului. ascultător și recunoscător.

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , .

Relații bolnave Oameni de ieri, oameni de azi

18 comentarii Add your own

 • 1. ion adrian  |  18 mai 2015 la 13:52

  Singurul barbat de sta avut de tara noastra din 1990 incoace este neindoielnic TB si este suficient sa-i urmaresti postarile ca sa pricepi aceasta. Referitor la ce a spus la Varsovia scrie:

  „În discurs, am subliniat cîteva elemente în care am crezut ca om politic :
  – Nimic credibil şi sănătos nu se poate construi pe piloni ai regimului comunist, fie că ne referim la justiţie, sisteme de securitate naţională, companii, educaţie şi nici măcar în sănătate, chiar dacă aceste sisteme trebuiesc reconstruite treptat;
  – Teza că în Uniunea Europeană toţi suntem egali este o mare minciună susţinută de politicieni demagogi. Argumentul: ţările au număr diferit de voturi atît în Parlamentul European, cît şi în Consiliul European, dar şi în repartizarea funcţiilor executive superioare în structurile Comisiei Europene. Faptul că nu suntem egali l-au ştiut toate ţările cînd au cerut să devină membre UE (România este a şaptea ţară ca număr de voturi în Consiliul European şi în Parlamentul European);
  – Federaţia Rusă, element continuu de instabilitate în regiune din cauza tradiţiei istorice de a avea sub control sau influenţă politică ţările din zonă;
  – Influenţa Federaţiei Rus,e generată de preţurile diferite la care vinde gazele naturale ţărilor din UE;
  – Reacţile de după invadarea Ucrainei probează că singurii parteneri credibili pentru garantarea securităţii ţărilor din Europa Centrală şi de Est sunt SUA şi UK.
  Calitatea dezbaterii a fost excepţională, generată, în primul rînd, de cunoştinţele şi pregătirea celor care au asistat la discursuri şi au participat ulterior la sesiunea de întrebări şi răspunsuri.
  Astfel de dezbateri ar trebui să aibă loc şi în România. Aş participa cu plăcere.”

  Apreciază

 • 2. noradamian  |  18 mai 2015 la 14:39

  Ziua bună! 🙂 limpede, consistent și lucid discursul lui TB la Varșovia!

  După cele 2 mandate ne putem da seama și ce au însemnat mandatele lui, comparativ cu a celorlalți, și unde ar fi fost țara dacă în 2005 ajungea pe mâna lui năstase. Incontestabil și faptul că în prezent e unica voce cu rezonanță ca opoziție.

  Apreciază

 • 3. theo  |  18 mai 2015 la 14:40

  BUNÄ;
  si noi suntem profund dezamägitzi, nu este numai un mormoloc
  retardat, este un inpertinent, il criticä pe fostul presedinte cu
  aceleas cuvinte ca tabära uslinoasä. UN NERUSINA!!!!!

  Apreciază

 • 4. theo  |  18 mai 2015 la 14:43

  INCEARCÄ SÄ-I FACÄ DOSARE DE TOT FELUL FOSTULUI PRESEDINTE:
  IL PUNE PE TERORISTUL HAYSSAM ,SÄ DECLARE PROSTII
  ASTIA SUNT PSD-istii.

  Apreciază

 • 5. noradamian  |  18 mai 2015 la 15:08

  Bună Theo! E unsul PNL, jumatea useleului, s-a declarat solidar cu pucistii, s-a înconjurat de indivizi slinoși si asta spune tot.

  Apreciază

 • 6. Zorin Diaconescu  |  18 mai 2015 la 15:27

  Ne amăgim. Zadarnic. Până în 1989 nu a existat o alternativă reală, funcţională şi credibilă la PCR (care nu era un partid comunst, ci unul de cadre). Din 90 au apărut „anticomuniştii”. Anticomunismul e o atitudine, nu o doctrină. Din aceste cauze, orice tentativă de a înlocui fostele cadre, ne-a dus la altele, ejusdem farinae. Băsescu a încercat să se desprindă de sistem? I wonder. Făcea parte din sistem. Ca să te desprinzi, ai nevoie de o alternativă, inexistentă la noi.Facts are facts, ladies and gentlemen. Restul e, cum spunea Huxley, tăcere. Sau poezie.

  Apreciază

 • 7. noradamian  |  18 mai 2015 la 15:37

  De acord! Cu mențiunea că singura șansă e tot ca cineva din sistem ((că doar n-o să vină vreun bataman din altă lume) să evadeze și să-l învingă. Iar singurul care a-ncercat nebunia asta vreme de 10 ani a fost, în ciuda unor greșeli și a unor compromisuri inevitabile, Băsescu. N-a reusit decât parțial dar e uimitor c-a făcut si-atât ținând cont de specificul politic, social, de conjunctura economică etc- aspecte pe care nu contenim să le disecăm, de altfel, și-n care nu găsim nimic motivant pentru cineva care ar mai avea curajul să ia taurul de coarne.

  Apreciază

 • 8. theo  |  18 mai 2015 la 16:13

  eu nu am mai väzut-o pe jurnalista care i-a luat interviul lui J;
  CUM O CHEAMÄ? poate fi un studio mic al unui oräsel, care

  sä fäleascä a fii ARD: CINE ESTE JURNALISTA; GÄSESC RESTUL IMEDIAT.?

  Apreciază

 • 9. theo  |  18 mai 2015 la 16:27

  MÄ UIT LA DECORUL UNDE A FOST LUAT INTERVIUL LUI j
  nu este intr-un studio , este precis undeva la o primärie s-au alceva.

  Apreciază

 • 10. noradamian  |  18 mai 2015 la 17:05

  „…nu a fost dat la nici o televiziune germana inca interviul
  el a aparut in spatiu public pe YOUTUBE pe 16mai si official pe pagina http://blog.br.de/studio-wien/wir-ueber-uns/ in data de17mai”
  Interviul a fost luat de o ziaristă austriacă

  Turcescu: „Stiu, o sa ziceti ca sint supozitii, dar eu cind ma gindesc la Viena, locul din care vine autoarea interviului cu Iohannis, ma gindesc la reteaua lui Marin Ceausescu, la baietii destepti de la SCHWEIGHOFER si la afacerile lor de 2,5 miliarde cu lemnul din Romania, ma gindesc la privatizarile BCR si Petrom…”

  Apreciază

 • 11. theo  |  18 mai 2015 la 17:58

  austriecii sunt cu totul altfel ca nemtzii, au aceiasi limbä,
  dar caractere diferite. cred cä in austria are un cuibusor, si
  puscäriasul Voiculescu mergea mereu acolo, la spălat bani,
  tras sforile. austriecii se coboarä la multe escrocherii.

  Apreciază

 • 12. theo  |  18 mai 2015 la 17:59

  CRED CÄ TURCESCU ARE DREPTATE

  Apreciază

 • 13. theo  |  18 mai 2015 la 18:49

  desigur nu totzi austriecii sunt parsivi, dar au o genä de
  impostori, sä vezi cum paseazä cand nu iese ceva bine nemtzilor, cu Hitler a fäcut la fel, nu vreau sä minimalizez cele fäcute si in germania de H.

  Apreciază

 • 14. noradamian  |  18 mai 2015 la 21:43

  Theo, un lucru e sigur: are relații privilegiate si de interes reciproc cu Austria prin Andreas Huber, consulul onorific de la Sibiu căruia i-a fost naș de cununie. Pariez că românii habar n-au că președintele țării a fost decorat de austrieci în 2009 cu „Crucea de Argint” pentru servicii aduse statului austriac. Ca să nu mai spun că nu se știe în ce au costat acele servicii. Presa noatsră a trecut sub tăcere asta. Ca si alte lucruri interesante.

  Apreciază

 • 15. noradamian  |  18 mai 2015 la 21:44

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 16. depemures  |  19 mai 2015 la 08:44

  Buna dimineata 🙂 ,cel putin eu ,inca mai cred ca nu a zburat si Speranta din cutia Pandorei…. cu toate gafele facute,vreau sa cred ca nu este totul pierdut. In scurt timp vom vedea si noi incotro incepe sa se incline balanta.Complectarea ‘trupei” de consilieri este foarte importanta.Sa speram ca va avea mana ( mai ) buna. Trebuie sa ne dorim asta .Altfel …ABISUL. Deja B1 ,pe care aseara m-am oprit cam 30 de secunde ,a inceput sa „goleasca” vidanjele ,si la chemat pe „paharnicul ” Palada care l-a jignit urat pe presedinte. Striblea ,care in mod normal ar trebui sa primeasca o amenda usturatoare de la CNA ,pentru ceea ce se intampla in respectiva emisiune,a incercat o jenanta tentativa de stavilire a improscarii cu rahat de catre Palada ,folosindu-si gura pe post de catapulta.. B1 se grabeste sa se alinieze cu celelalte doua mizerii tv.De abia asteapta scatofagii televiziunilor de”stiri” sa-l umple cu zoaie pe presedinte. Cum misca in front ,cum se arunca cu zoaie. Ca avertisment.S-ar putea ca deja sa inteleaga Johannis,cu cine s-a luptat piratul si de ce nu a folosit un limbaj diplomatic.
  Si ca sa vedeti ce inseamna fruntasii PSD ,etica si morala lor ,va aduc o parte din articolul dinAdevarul ,in care ni se arata mizeria umana , in cel mai brut mod . Nici nu stiu cum sa-l cataloghez pe Dragnea care a incercat sa implice moartea fratelui in hotiile sale. Doar pentru acest gest ,ar trebui eliminat din viata politica a tarii !!

  “Simt o mare nedreptate şi am de asemenea două regrete uriaşe. Nu am zis-o până acum, tocmai din dorinţa mea permanentă de a nu influenţa justiţia sub nicio formă: fratele meu a murit din cauza acestui dosar, familia mea este aproape distrusă. Am trecut peste toate astea”, a spus Dragnea, duminică seara, la Antena 3. Dincolo de emoţia stârnită de această declaraţie, adevărul este cu totul altul: situaţia juridică a liderului PSD nu mai avea cum să influenţeze decisiv starea de sănătate a fratelui său. DNA a anunţat începerea urmăririi penale împotriva lui Liviu Dragnea în dosarul ”Referendumul” pe 6 septembrie 2012, moment în care fostul vicepremier a primit calitatea de învinuit. La acea dată, Viorel Dragnea era deja diagnosticat cu cancer pulmonar, după cum susţin apropiaţi ai acestuia. Viorel Dragnea, colonel în rezervă al Poliţiei Române, a decedat în 24 august 2013, la vârsta de 58 de ani, presa relatând atunci că acesta suferea de cancer pulmonar şi că a avut o lungă perioadă de suferinţă. El s-a stins din viaţă la o clinică din Istanbul, Turcia, unde stătuse internat aproximativ două luni. În acel moment, Liviu Dragnea încă avea calitatea de învinuit şi fusese audiat de câteva ori la DNA. O asemenea audiere fusese programată şi pe 19 august 2013, însă Liviu Dragnea a solicitat amânarea acesteia, pe motiv că trebuie să meargă la fratele său, la Istanbul. Procurorii i-au admis cererea şi au reprogramat audierea pentru 29 august. Abia pe 7 octombrie 2013, deci la o lună şi jumătate după decesul fratelui său, procurorii i-au atribuit lui Liviu Dragnea calitatea de inculpat, au finalizat rechizitoriul şi l-au trimis în judecată. Primul termen al procesului a avut loc pe 15 noiembrie 2013, la aproape două luni de când

  Citeste mai mult: adev.ro/nok4kd

  Apreciază

 • 17. depemures  |  19 mai 2015 la 08:47

  Viorel Dragnea trecuse în nefiinţă.

  ( lipsa din postarea de mai sus)

  Apreciază

 • 18. noradamian  |  19 mai 2015 la 08:49

  Ziua bună! 🙂 Depemures, optimistă sunt si eu de felul meu, dar spun cu toată convingerea că speranța, fără o evaluare permanentă a ce se petrece, nu doar a ceea ce am vrea să se petreacă, ne poate păcăli…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.637 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.454 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.637 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: