Nevroze

25 mai 2015 at 16:28 81 comentarii

Pe lângă o sumedenie de alte date negative privind starea de sănătate a societății, statisticile arată că bolile nervoase pun treptat stăpânire pe populația țării. Nu-i de mirare. Oriunde ne-ar purta grijile zilei, la instituții, servicii diverse, dăm de o atmosferă neprietenoasă. Spitale în mizerie, personal nemulțumit, mulți cu apucături de gardieni. numai acolo să n-ajungi. Școli triste, doar eroismul unor dascăli onești le mai salvează. Concurență de știri pestilențiale pe canalele media. Distracții tembel-monstruoase. Decadență. Birocrația în ofensivă dictatorială. Cetățeanul suportând resemnat ca pe o aură neagră legată ombilical de stat, prezumția generală de vinovăție. Infracționalitatea contagioasă generată de factori de putere, șefi de rețele mafiote. Luptele între clanuri. Aroganță față de cei mici, servilism față de șefi. Informații dezolante. Povești deprimante. Glume sinistre. Oamenii le comentează și le distribuie. Sigur că e nevoie de asta. Face parte din libertate! Chiar dacă sistemul nervos al societății își ia partea lui de boală. Uneori mă-ntreb dacă nu există și o întreținere voită a acestei stări. Pe logica unor bolnavi incurabili care ar vrea ca toată lumea să fie bolnavă.

Și ca totul să fie conform situației, fanfaronada umple promenada. Iar girofarurile induc starea de țară sub ocupație! Zilnic în orașele patriei alarma sirenelor smurdului și poliției pune în gardă populația ca pe vreme de război. S-ar zice că e normal să elibereze drumul mașinilor aflate în misiune de urgență, dacă alarma n-ar urla strident ca s-audă toată lumea pe o rază de zeci și zeci de kilometri distanță de traseul lor! „Nu-i destul că v-am turnat în cap alea-alea cu dictatorul Băsescu, acum nu ne mai oprește nimeni să v-arătăm cine vă sunt salvatorii și stăpânii.”

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , .

Oameni de ieri, oameni de azi Maidan politic și fetișism doctrinar

81 comentarii Add your own

 • 1. depemures  |  25 mai 2015 la 18:04

  Ar fi fost un gest de politete sa- l fi informat pe Traian Basescu ca va fi „eroul” cartii ei.
  Nu a facut-o , si cred ca si banii i-a luat inainte… ca o …

  Traian Băsescu
  1 hr · Edited ·

  1. Niciodată nu am cerut nici unui consilier dosarul medical. Poate fi întrebat oricare dintre foştii consilieri.
  2. Povestea decretelor pentru numirea unor militari în funcţia de directori ai serviciilor de informaţii:
  Directorii SRI şi SIE nu se numesc de către Preşedintele României prin decret, deci nu aveam cum să semnez decrete şi să dispun trimiterea lor la Monitorul Oficial pentru numirea domnilor Coldea la SRI şi Predoiu la SIE. Numirea celor doi directori se face prin hotărîre a Parlamentului, în şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului (vezi art. 65 alin. 2 litera h din Contituţia României).
  3. Faptul ca unui consilier i s-a făcut onoarea de a fi inclus în delegația oficială a Președintelui României care a participat la discuțiile cu premierul Italiei nu-i permite consilierului să dezvăluie nici conținutul discuțiilor şi, cu atit mai mult, nu-i permite să fabuleze pe marginea acestora. Fac precizarea că discuțiile cu premierul Berlusconi de la Roma au fost, cel mai probabil, înregistrate de Guvernul Italian. Gestul consilierului este fără precedent în diplomaţia europeană. Sunt convins că multe cancelarii îşi controlează astăzi structura delegaţiilor cu care m-am dus la întâlniri oficiale, în perioada 2005 – 2007, şi toate speră că numele Saftoiu nu a figurat în delegaţia mea.
  4. Procedura standard de intrare în biroul Preşedintelui României pentru consilierii președintelui României:
  a. Din birou, telefonic, consilierii anunţau în secretariat solicitarea de a intra la Preşedinte.
  b. Directorul de cabinet îl informa pe Preşedinte, iar acesta accepta sau nu primirea.
  c. Directorul de cabinet comunica consilierului acceptul sau refuzul Preşedintelui.
  d. Dacă răspunul era pozitiv, consilierul se deplasa către secretariat imediat sau la ora fixată de Preşedinte.
  e. La sosirea în secretariat a consilierului, directorul de cabinet îl informa pe Preşedinte care dădea acceptul ca, în biroul său, să intre consilierul sau cerea ca acesta să mai aştepte.
  f. Nu exista posibilitate intrării neanunţate, intempestive în biroul Preşedintelui, acest lucru fiind garantat şi prin prezenţa unui ofiţer SPP înarmat, la uşa biroului Preşedintelui.
  Prin procedură, se garantează că Preşedintele nu poate fi surprins nici măcar de propriii consilieri în ipostaze neconvenabile (ex: discuţii telefonice cu demnitari români sau străini, luând masa, schimbîndu-şi cămaşa, uitîndu-se la televizor pe CNN, fără sacou sau fără cravată, cu pantofii scoşi din picioare, avînd un musafir aşezat într-o ipostază neprotocolară etc. etc.) Fac precizarea că niciodată niciunui consilier nu i-a fost permisă încălcarea procedurii de acces în biroul Preşedintelui României. Şi atunci cum putea fi surprinsă Elena Udrea în posturi neprotocolare?
  Elena Udrea este şi a fost de o loialitate şi decenţă exemplare faţă de mine şi familia mea.
  Orice fost consilier al Preşedintelui României din perioada 21 dec. 2004 – 21 dec. 2014 poate confirma că nu avea acces în biroul Preşedintelui decît prin această procedură.
  Am subliniat doar citeva aspecte uşor verificabile pentru a constata distanţa de la realitate la fantezie.
  :

  Apreciază

 • 2. depemures  |  25 mai 2015 la 18:18

  Daca continuam sa scriem carti si sa nu prea facem nimic ,”altii” ne trag de maneca…
  In traducere damboviteana : e groasa rau !

  Scandalul implicării SRI în anchetele penale ia amploare. Asociația magistraților europeni ia atitudine într-o rezoluție care a fost dată publicității:

  Implicarea dincolo de limitele legii in procesul judiciar a Serviciului Roman de Informantii (SRI), prin folosirea de agenti sub acoperire printre magistrati si prin considerarea instantelor ca fiind “campuri tactice” in care serviciile secrete intreprind operatiuni specifice, a generat o profunda ingrijorare in legatura cu independenta justitiei in Romania, se afirma intr-o rezolutie adoptata in unanimitate de MEDEL – Magistrats Européens pour la Démocratie et les Libertés – pe data de 23 mai 2015, in Atena, Grecia.
  Ingrijorari similare privind independenta sistemului judiciar au fost deja exprimate in repetate ocazii in ultimele doua saptamani de catre judecatori, procurori, avocati si societatea civila din Romania.
  Reactiile au fost cauzate de declaratiile generalului Dumitru Dumbrava, directorul directiei juridice a SRI, potrivit caruia instantele reprezinta un “camp tactic” in care serviciile secrete desfasoara operatiuni specifice pana “la solutionarea definitiva a fiecarei cauze”.
  Acest lucru “a dezvaluit faptul ca SRI este implicat in procesul judiciar impreuna cu procurorii si judecatorii, ceea ce este profund incompatibil cu standardele europene comune privind independenta justitiei”, se afirma in rezolutie.
  Generalul Dumbrava a afirmat, de asemenea, ca SRI actioneaza proactiv in categorizarea si crearea de profile judecatorilor dupa “pattern-uri” infractionale. Aceasta operatiune, “facuta sa identifice suspecti de terorism, demasca faptul ca judecatorii sunt presati si intimidati de acest serviciu”, se mai arata in rezolutie.
  Prezenta reactie se bazeaza, de asemenea, si pe afirmatia fostului presedinte al Romaniei Traian Basescu, care a spus ca au existat agenti ai serviciilor secrete sub acoperire printre magistratii romani, insa pentru 10 ani nimeni nu a verificat daca acestia au fost scosi sau nu din sistemul de justitie.
  “Aceasta situatie este o amenintare la adresa democratiei din Romania, prin urmare facem apel la toate autoritatile romane sa ia masuri imediate pentru protejarea independentei sistemului judiciar”, afirma magistratii.
  Presedintele Romaniei Klaus Iohannis, Comisia Parlamentara de control a SRI si Consiliul Superior al Magistraturii au fost chemati sa “restabileasca credibilitatea ca judecatorii sunt independenti”.
  “Orice influenta sau implicare a unui serviciu de informații secret in procesul judiciar ar reprezenta enormi pasi inapoi de la standardele democratiei si a statului de drept spre care Romania tinde”, se afirma in rezolutie.
  MEDEL va face cunoscut aceasta situatie fara precedent din Romania oficialilor europeni si va continua sa sprijine judecatorii si procurorii din Romania in lupta lor pentru a pastra independenta justitiei.
  Medel este o asociatie profesionala a judecatarilor şi procurorilor europeni, ce are ca membri un numar de 22 de asociatii nationale din 15 state europene si are ca principal scop apararea independentei justitei, a democratiei şi a drepturilor fundamentale ale omului.
  ********

  http://www.stiripesurse.ro/scandalul-implicarii-serviciilor-in-justi-ie-ia-amploare-protest-al-magistra-ilor-europeni_956834.html

  – originalul

  http://www.unjr.ro/stiri/55-europeanmagistratesconcernedabouttheinfluenceofintelligenceagencyoverthejudiciaryprocessinromania.html

  – „cineva” va trebui sa se opreasca din scris 😀

  Nevertheless, we are asking the Romanian President to address this situation in CSAT and to use his power and authority to ensure that the Romanian intelligence agencies are not interfering with the judiciary process in any way.

  Apreciază

 • 3. noradamian  |  25 mai 2015 la 18:59

  Seara bună! 🙂

  depemureș, pufuleț câștigă ceva bănuți cu „memoriile”, bârfele plac în general iar cele antibăsescu în special! pentru o persoană cu pretenții și veleități politice însă, și-a închis creditul. chiar dacă mediul politic în care se mișcă e unul de joasă calitate, nu știu cine ar mai promova o țață bârfitoare

  Apreciază

 • 4. noradamian  |  25 mai 2015 la 19:02

  Bască a tras demult semnalul, iar asta a provocat câțiva șobolani să dea atacuri aici. Mai intense începând din februarie. Acum, că semnalele publice s-au intensificat și au dat pe dinafară, ies și alții. Iar scandalul e abia la început. Și cu efecte de nedorit asupra credibilității instituțiilor. atât în interior cât și în exterior.

  Apreciază

 • 5. theo  |  25 mai 2015 la 19:22

  ASA ESTE INCEARCÄ MEREU SÄ INVADEZE CU MIZERII GRÄDINA-NU-I LÄSA:

  Apreciază

 • 6. noradamian  |  25 mai 2015 la 19:44

  Theo, e ok! 🙂

  Apreciază

 • 7. theo  |  25 mai 2015 la 19:50

  pt. tzigancä inputzitä, i-au deschis din nou dosar lui B.

  Apreciază

 • 8. noradamian  |  25 mai 2015 la 20:33

  Lăzăroiu. Un altfel de consilier. Și de Om.

  „Am fost numit în funcția de consilier prezidențial pe 20 martie 2007. Întâmplarea face ca în acea zi să fi împlinit 37 de ani. La mai puțin de trei săptămâni după venirea mea, Președintele României a fost suspendat în Parlament de celebrul ”322”. A urmat referendumul de demitere și campania electorală de patru săptămâni. A fost un moment dificil nu atât pentru Traian Băsescu, cât pentru statul român. Cancelariile occidentale încercau să înțeleagă ce se întâmplă în România, oficial devenită membră a clubului select european de la 1 ianuarie. Iată, doar câteva luni trecuseră de când intram și noi în rândul lumii civilizate și politicienii noștri puneau la încercare fragila democrație. Economia mergea bine, inflația scădea văzând cu ochii, lumea era fericită. Paradoxală țară, trebuie să-și fi spus occidentalii. E drept că justiția începuse, de puțin timp, să ia în colimator figuri controversate ale vieții politice și economice: Năstase, Patriciu, Voiculescu, Vântu și alții ca ei. Pentru omul politic Traian Băsescu situația era mai mult decât convenabilă. Era încă popular, e adevărat, ușor erodat după atacurile concertate ale trusturilor de presă deținute de faimoșii ”moguli”. Toate sondajele indicau o victorie zdrobitoare a președintelui suspendat, ceea ce însemna și o revitalizare politică după revenirea în funcție. Îmi amintesc mitingurile electorale din capitalele de regiuni. Era o tensiune formidabilă. Oamenii erau de-a dreptul furioși văzând ce se întâmplă. Era un sentiment de nedreptate, părea că cineva vrea să le fure președintele. Situația generală a fost gestionată înțelept la nivelul statului român, pentru că evenimentele riscau să arunce o serioasă umbră de îndoială asupra țării. Era foarte posibil ca indicatorii economici să se deprecieze rapid, ca investitorii să-și facă în grabă bagajele și să se uite după zone mai stabile . Din fericire asta nu s-a întâmplat pentru că, în afara țării, totul a fost perceput ca o hârjoneală politică cu un deznodământ previzibil. Dar cred că a fost și primul semnal că România riscă să devină copilul problemă al Europei.

  Așa cum ne așteptam, omul politic Traian Băsescu a ieșit întărit, mult mai popular chiar decât la începutul mandatului. Singurele două partide care l-au susținut la referendum, PLD și PD, au câștigat o cotă de popularitate la care n-ar fi visat vreodată, date fiind slabele structuri teritoriale, în special PD, care ajunsese la neverosimilul 50% în sondaje. PSD și PNL, protagonistele acțiunii de suspendare s-au repliat rapid, lingându-și rănile, dar nimeni n-a plecat din funcție după înfrângere: Tăriceanu a rămas prim-ministru, cei 322 au rămas parlamentari, iar ”mogulii” și-au intensificat atacurile virulente la adresa instituției prezidențiale. S-a mai întâmplat ceva totuși, chiar în vara lui 2007, ceva ce părea să anunțe un dezastru pentru România. Întrucât PSD și PNL abia se mai vedeau pe radarele sondajelor, după tentativa eșuată de demitere, liderii lor au hotărât să recâștige popularitatea cu orice preț. Și prețul a fost cu adevărat mare pentru români. A început sarabanda pomenilor bugetare. Punctul de pensie a crescut cu aproape 50%, deși era greu de crezut că bugetul de stat va putea susține o asemenea majorare. Salariile funcționarilor creșteau ca Făt-Frumos din poveste. Nu cred că era vreo categorie de bugetari care să fi cerut și să nu fi primit. Nici nu cred că cineva cerea ceva. Pur și simplu, primeau, din mila sau generozitatea lui Tăriceanu. În 2008 pomenile electorale continuau să curgă, fără număr, deși, spre sfârșitul anului, apăruseră primele semne ale crizei mondiale. Situația se înrăutățise în Statele Unite și era o chestiune de luni până când urma să traverseze oceanul. Politicienii noștri erau imperturbabili. În Parlament apăruse deja spirala populistă. Cineva făcea o propunere, toți parlamentarii se repezeau să o susțină. Se ajunsese la situația hilară în care ministrul educației avertiza la pupitrul forului legislativ că nu sunt bani pentru majorarea cu 50% a salariilor profesorilor, după care cobora în bancă, în calitate de deputat, și vota cot la cot cu gloata populistă dezlănțuită. Anul 2008 s-a încheiat catastrofal pentru România – 7% creștere economică și 5% deficit bugetar. Adică, pe lângă surplusul pe care economia l-a produs, guvernul s-a împrumutat cu încă pe atât. În campania electorală Tăriceanu a inundat primăriile cu bani de ”investiții” spârărgând pușculița fondului de dezvoltare, cu vreo 3 miliarde în ea. PDL a câștigat la limită alegerile parlamentare și a dat premierul într-o coaliție cu PSD. Președintele a promulgat legea majorării salariilor profesorilor, o greșeală pe care ulterior și-a recunoscut-o. De altfel, legea nu a putut fi niciodată aplicată. Dar, dacă nu ar fi promulgat-o, în plină campanie electorală, probabil că PDL ar fi ieșit pe locul al doilea și Traian Băsescu ar fi irosit toți cei 10 ani de mandat cu guverne ostile.

  Nota de plată pentru huzurul electoral din 2007 și 2008, care reușise să redreseze PSD și PNL, n-a întârziat să vină. România se afla la începutul lui 2010 pe marginea prăpastiei. Nu doar România. Și alte țări. Criza economică lovise nemilos în toată Europa. Mult țări se aflau în incapacitate de plată și trebuiau să acționeze rapid. De fapt, se declanșase ceva mult mai grav la nivel mondial, o criză a încrederii. Nimeni nu mai avea încredere în nimeni, nimeni nu mai voia să împrumute decât la dobânzi uriașe și pe termen scurt. Țările aveau nevoie de asistența FMI. Neîncrederea în România, cu un deficit bugetar de 9%, cheltuieli cu statul nejustificate și reforme structurale mult întârziate, s-a manifestat încă de la primele vizite ale FMI din primăvara lui 2010. Cereau, printre altele, disponibilizări masive din administrație, scăderi de salarii și pensii., creșteri de taxe și impozite. A fost un al doilea moment extrem de dificil pentru statul român, după suspendarea din 2007. Fără un acord cu FMI, România risca să nu mai poată împrumuta bani și să intre în incapacitate de plată. Iar FMI a venit cu rețeta ”asiguratorie”, nu cu rețeta care să vindece boala. Pentru ei creșterea cotei unice, a TVA și a altor taxe era singura garanție că vrem să ne redresăm rapid. Priveau cu mare scepticism tăierile de salarii sau pensii, pentru că nu credeau că românii vor putea să suporte un an sau doi un regim auster. Dar mărirea cotei unice ar fi fost un dezastru pentru economia care abia gâfâia, din cauza contextului internațional (contractarea drastică a piețelor pentru export). Decizia de tăiere cu 25% a salariilor a fost îndelung chibzuită, discutată cu guvernul, cu specialiștii BNR și anunțată de Președintel României. Politicienii se ascunseseră oricum pe sub mese. Toți știau că urmează urgia. Traian Băsescu și-a asumat să facă anunțul. Știa că asta îl va costa capitalul electoral. Era însă foarte important ca măsurile să fie explicate în așa fel încât revoltele populare, previzibile, să nu atingă cota de avarie și România să deraieze de pe șine. Ce s-a întâmplat în anii următori cu țări precum Grecia, Spania, Portugalia, Irlanda ne-a arătat că ne-am ținut tare pe picioare. Am reușit să evităm un colaps iminent, fără să omorâm economia, fără un număr mare de șomeri, cu tulburări sociale minime și cu sacrificii care au durat doar doi ani.

  Dacă ar fi fost doar planul economic, am fi scăpat cu bine și fără prea mari dureri de cap. Dar, în tot acest timp, justiția începuse să avanseze cu dosarele politicienilor și oamenilor de afaceri la nivel înalt. Au fost date primele condamnări definitive. Părea că nu mai e de joacă. Așa s-a constituit USL, un vehicul ce urma să decapiteze statul român și să-i salveze pe cei care se confruntau cu perspectiva pedepselor penale. În vara lui 2012, țara s-a văzut iarăși într-o situație dificilă. De data asta și omul politic Traian Băsescu, aflat la cota cea mai joasă de popularitate. Spre deosebire de 2007, suspendarea s-a făcut în grabă, cu paralizarea unor instituții importante ale statului român, CCR și Avocatul Poporului, prin ordonanțe de urgență. Primii trei oameni în stat au fost dați jos în câteva zile: doi definitiv, al treilea urma să se prezinte în fața poporului. Avizul CCR a fost ambiguu și fără concluzii. Un președinte nepopular fusese aruncat în groapa cu lei, cu doi înainte de sfârșitul mandatului. Tensiunea era la fel de mare ca în 2007, doar că de data asta românii erau furioși chiar pe protagonistul procesului de suspendare. Ura era întreținută mediatic pe toate canalele posibile. Jucând cartea boicotului, referendumul nu s-a validat, dar a urmat încă o perioadă de incertitudine în care USL a încercat să modifice regulile de validare. De data aceasta România a reușit să îngrozească Europa. Oamenii de afaceri erau cu bagajele la ușă, cursul euro-leu o luase razna, fondurile europene fuseseră blocate. Din fericire instituțiile fundamentale ale statului au rămas în picioare și au rezistat asaltului fără precedent, iar cancelariile occidentale și-au folosit toate pârghiile pentru a descuraja o mână de iresponsabili să atunce România în haos. Președintele a ieșit mai slăbit politic din acest referendum, dar justiția și statul de drept fuseseră salvate. Ar fi putut demisiona din funcție, dar ce s-ar fi ales de DNA, ANI, ICCJ, SRI, SIE, CCR, astăzi atât de populare în fața românilor?

  Asta e cronica mea de la Cotroceni. Cam asta e tot ce a contat.”

  Apreciază

 • 9. noradamian  |  25 mai 2015 la 21:42

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 10. depemures  |  25 mai 2015 la 22:03

  La Digi 24 ,in emisiunea ( misiunea ? 😀 ) lui Prelipceanu ,Monica Macovei afirma ca „intelegerea” Ponta Johannis este mult prea vizibila ,oricat se starduiesc cei doi sa convinga lumea ca n-ar fi asa.

  nora ( 4 ) , in cancelariile occidentale sunt cunoscuti acoperitii in proportie de peste 90%.,si ai nostri si altii. Sunt tot felul de calcule si interese de a nu se face referiri la persoane; sunt agenti dublii sau agenti simpli straini ,care ar fi in pericol de demascare daca un aliat sau altul ne-ar spune numele si prenumele „acoperitilor” nostri.Se cere interventia presedintelui care poate solicita modificarea unor legi ,pentru a se putea descoperi acoperitii.Se vor plati polite negresit. Sunt convins ca un profesionist ca gen. Dumbrava ,nu putea sa scrie un discurs si sa-l citeasca in public de capul sau. Discursul a fost analizat de protectia interna a SRI si aprobat de ofiterul respectiv. Eu continui sa afirm ca a fost un act premeditat de sefii militari din SRI ( mare parte ) ,tocmai pentru a proteja serviciul de scandal prin eliminarea cadrelor ce au incalcat legea prin racolarile facute.Cei ce au racolat ,procurori si judecatori transpira la greu.O sa vedem si mai multa agitatie si tot felul de declaratii care sa incerce impiedicarea acestor demersuri.Poate acesta este PRIMUL PAS cu adevarat pentru presedinte !!Si atentie ,DACA PONTA ESTE PRINTRE CEI VIZATI DE DECONSPIRARE?? Nu poate fi o decizie/lege doar despre „activi”.Cei retrasi sau in „adormire” trebuie descoperiti LEGAL ! Lucrurile sunt destul de complicate.
  S-ar putea ca gen. Dumbrava sa vrea binele acestei tari !! Johannis nu se poate eschiva !

  Apreciază

 • 11. depemures  |  25 mai 2015 la 22:06

  Noapte buna..

  Apreciază

 • 12. noradamian  |  25 mai 2015 la 22:29

  Depemureș, până una alta nu prea avem din ce să scoatem ipoteza intențiilor bune ale actualilor șefi SRI- cel puțin față de stat. Poate ca dorință! Posibil însă, să-l ajute pe IK, dacă tot sunt oamenii din partid, puși politic (știind că d-lui nu riscă nici să vorbească) și „să-l retragă” pe premierul toxină. Aș zice că n-ar fi rău- dacă n-ar exista probabilitatea să facă asta pentru a ajuta, odată cu PNL,și PSD! Adică prin extensie, USL…

  Apreciază

 • 13. racoltapetru6  |  26 mai 2015 la 08:55

  Raed Arafat e cea mai bună dovadă că, oricât ai fi de onest, după ce te-ai băgat între politicieni, te strici cu siguranță. Acum am aflat și noi că n-avem saltea gonflabilă, mâine vom afla despre alt lucru care ne lipsește și tot așa…

  Apreciază

 • 14. noradamian  |  26 mai 2015 la 09:46

  Ziua bună! 🙂
  Petru, domnul care „s-a stricat intrând în politică”, era, ca din întâmplare, vărul lui Hayssam, nepot al lui Mohamed Farzat, rezident în România al Serviciilor de Informaţii Siriene care scriptic exporta « tractoare » în ţara de baştină prin ICE Dunărea şi Crescent, firma Securităţii, gestionată de Felix și sursa averii sale fabuloase. Ceausescu avea legături cu organizațiile teroriste arabe prin studenți, o sumedenie, care au rămas și după 89 în țară, politic fiind aliați firești ai PSD. Smurdul i-a adus notorietate suficientă sirianului ca să urce în ierarhia statală, să-și tragă o avere consistentă prin achiziții de ambulanțe mai ales (dosar în cercetare) Mai tragic e că, sprijinit de o mulțime manipulată ordinar, în ianuarie 2012, s-a lăsat folosit ca instrument al diversiunii useliste, ceva convenabil scopurilor sale ariviste dar cu efecte dramatice pentru țară. Smurdul a devenit mai important decât întreg sistemul sanitar, de legea sănătății s-a ales praful, a urmat puciul din vara 2012 care l-a adus pe ponta a sefia guvernului.

  Apreciază

 • 15. depemures  |  26 mai 2015 la 10:58

  BREAKING NEWS !!!

  Doamnelor si domnilor , semnalele critice primite de guvernul Romaniei , de primul ministru ,fata de continuarea obstructionarii justitiei,,incep sa produca efecte :

  Dan Sova si-a dat demisia din Senat !!!
  Pe cand Tariceanu si Ciorbea ?? 😀

  Sunt sperante ca motiunea va trece si Ponta va fi debarcat ! Ponta , nu PSD !!

  Apreciază

 • 16. depemures  |  26 mai 2015 la 11:01

  Una calda ,una ….neagra !!

  Lege cu dedicatie pentru baroni.

  DNA: Dezincriminarea conflictului de interese ar putea afecta in mod serios activitatea de combatere a coruptiei la nivel inalt/ S-ar pronunta achitarea unor inculpati deja trimisi in judecata

  D. Tapalaga HotNews.ro
  10:51 Actualitate | Esenţial
  Adoptarea modificarilor la Codul Penal prin care o serie de dispozitii privind conflictul de interese sunt dezincriminate „ar ar putea afecta in mod serios activitatea de combatere a coruptiei la nivel inalt”, o serie de inculpati trimisi deja in judecata ar fi achitati iar dosare in lucru risca sa fie clasate, se arata intr-un punct de vedere transmis de DNA la solicitarea HotNews.ro. „Spre exemplu, persoane care, la data faptelor, aveau urmatoarele functii: presedintele CJ Constanta, presedintele CJ Braila, presedintele CJ Buzau, primarul mun. Constanta, prefectul judetului Suceava, presedintele CJ Hunedoara, primarul mun. Miercurea Ciuc, etc”, se arata in comunicatul DNA.

  Apreciază

 • 17. noradamian  |  26 mai 2015 la 11:27

  Depemures, e bine: demisia lui șova va avea urmări. Cât despre modificările la codul penal de genul dezincriminărilor conflictelor de interese si incompatibilităților, din păcate, sunt și pe gustul lui KI.

  Apreciază

 • 18. noradamian  |  26 mai 2015 la 11:28

  Tocmai citisem niste comentarii acide la un articol antibăsist al lui DT și mă gândeam că, așa cum face în aceste situații care se repetă după fiecare refulare a obsesiei dumisale, jurnalistul marcant al Hotnews va iesi și cu ceva care să șteargă nițel impresia. și nu m-am înșelat 🙂

  Apreciază

 • 19. depemures  |  26 mai 2015 la 11:31

  Posibil ca eu m-am inselat ,si prin extrapolare ( 😀 ) i-am „pacalit” pe multi prieteni….

  Informatii contradictorii privind o eventuala demisie a lui Dan Sova din Senat

  http://www.ziare.com/dan-coman-sova/senator/informatii-contradictorii-privind-o-eventuala-demisie-a-lui-dan-sova-din-senat-1365200

  Apreciază

 • 20. depemures  |  26 mai 2015 la 12:22

  Trebuia sa astept confirmarea stirii din 3 surse ,cu Sova….

  errare humanum est

  Ziare .com rectifica anuntul cu demisia lui Sova ,iar cei de la HN pur si simplu „l-au scos”. Sa fie o manevra de atragere a atentiei asupra cazului ? Daca-si dadea demisia ,dupa publicarea in MO ,il salta imediat DNA ul. Asa va da piept cu instantele de la ICCJ .Greu de anticipat.http://www.ziare.com/dan-coman-sova/senator/informatii-contradictorii-privind-o-eventuala-demisie-a-lui-dan-sova-din-senat-1365200
  Cum se face cum nu ,plagy lipseste din tara !! Va avea discutii la Tirana cu presedintele Albaniei si ai Bulgariei. Nu se face ca domnul Johannis sa plece la Tirana, mai bine decoreaza pe cineva care nu merita .In rest politica altfel va trebui sa o intelegem ca scrie in continuare,era sa zic in draci !
  http://www.ziare.com/klaus-johannis/presedinte/aberatia-zilei-iohannis-trezeste-te-presedintele-a-decorat-un-medic-care-a-recunoscut-ca-a-luat-mita-1365196

  Apreciază

 • 21. depemures  |  26 mai 2015 la 12:48

  Citindu-l pe Sever Voinescu , mi-a venit in minte o intrebare : cand va incepe lumea sa ceara demisia lui Johannis ?
  Sever Voinescu:
  Iohannis la Bookfest. Cînd tăcerea răspunde tăcerii

  Președintele, cu chipul scăldat de lumina camerelor tv, zîmbea în dreapta și-n stînga. Pășea încet, mîndru-vertical, în costumul său impecabil. Poate că la standul Curtea Veche să fi avut parte de o primire ceva mai animată – mă gîndesc că acolo este normal să se fi aflat fanii săi. Pînă la standul unde și-a lansat cartea, însă, nu! Tăcere totală. În orice caz, chiar și presa binevoitoare la adresa președintelui Iohannis a raportat cam 350 de persoane prezente la lansare. Vă amintiți lansarea celeilalte cărți a dlui Iohanis, ”Pas cu pas”?

  A avut loc pe 19 noiembrie 2014, în pavilionul cel mare de la Romexpo, acolo unde se organizează în fiecare toamnă Tîrgul de carte Gaudeamus. Atunci, entuziasmul stîrnit de apariția președintelui abia ales a fost enorm. O energie aproape vizibilă cuprinsese întregul pavilion circular. Cîteva mii de oameni au ținut să fie de față. Aplauze, urale, ovații! Fotografii ale evenimentului se pot găsi și azi pe Internet: vedem zeci de mîini care întindeau cartea spre președinte pentru autograf, vedem, de sus, o adevărată mare de oameni stînd dispuși concentric în jurul omului care, așezat pe un jilț, decisese să nu plece pînă nu semnează cărțile tuturor celor care vor, vedem o înghesuială veselă, cordială, zîmbete și îmbrățișări. …….Nu poți să nu sesizezi diferența enormă dintre atmosfera lansării primei cărți și atmosfera lansării celei de-a doua. Doar 6 luni mai tîrziu. Nu-mi spuneți că e normal, ca să banalizați observația mea, pentru că nici eu nu spun că e anormal. Mă întreb, doar, dacă nu cumva din ce în ce mai multă lume răspunde tăcerilor prezidențiale cu tăcere. Oare președintele Iohannis s-a gîndit vreodată că, tăcînd, obține de la poporul său același gen de reacție?….
  Consultările la două luni cu niște partide care una-i zic lui la Cotroceni și alta fac în Parlament nu pot însemna, totuși, leadership prezidențial. Nu vorbesc deliberat despre politica externă, din simplul motiv că dl președinte nu există, încă, în această materie. Mai așteptăm.

  Integral :http://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/voinescu-iohannis-bookfest/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+InLinieDreapta+%28%C3%8En+Linie+Dreapt%C4%83%29

  Apreciază

 • 22. depemures  |  26 mai 2015 la 13:23

  Şeful BNR, Mugur Isărescu, recunoaște că a pledat pentru o sumă mai mică atrasă de la FMI şi Comisia Europeană în 2009, faţă de cele aproape 20 miliarde euro împrumutate, însă şi-a dat seama că ar fi greşit, pentru că un nivel mare al rezervelor descurajează atacurile speculative. ……
  Mai are acum importanță ce spune Isărescu? După ce aparatul de propagandă din spatele USL l-a ucis politic pe Traian Băsescu? Își mai aduce cineva aminte de câte ori a afirmat curvuța roșie Victor Ponta că nici nu ne trebuia împrumutul? Și că Băsescu a luat împrumutul doar așa, de-al dracu’, că ura poporul român?

  http://www.comisarul.ro/politic/tacerea-lui-l-a-ucis-pe-basescu/isarescu-in-2009-p_464392.html

  Apreciază

 • 23. depemures  |  26 mai 2015 la 13:51

  La banditi nu te duci cu flori …..:D 😀

  DOCUMENT – DNA joacă tare: solicitare de urgență către Senat

  Autor: Lucian Negrea, Reporter
  Publicat: 13:16

  Direcția Națională Anticorupție solicită Senatului să le trimită toate înscrisurile din Comisia de Regulament din anii 2014 și 2015.

  Solicitarea a ajuns la Biroul Permanent al Senatului, reunit marti.

  „Refuzul de punere la dispozitia Directiei Nationale Anticoruptie a inscrisurilor aratate mai sus constituie infractiunea de obstructionarea justitiei prev. de art. 271 alin. 1 lit. b C.p” mai precizeaza DNA in docuemnt.

  Apreciază

 • 24. noradamian  |  26 mai 2015 la 14:11

  Cine ar fi crezut în noiembrie că purtătorul de speranță a milioane de români odată instalat la Cotroceni va deveni un paravan pentru golăniile lui ponta&comp? …Desi am fost destul de sceptică, nici eu nu mi-am imaginat asa ceva. Și nici că un asemenea capital de imagine poate fi compromis atât de rapid printr-o autoidolatrie ridicolă plus gafe peste gafe… 🙄

  Apreciază

 • 25. noradamian  |  26 mai 2015 la 14:15

  Speranțele ne vin exclusiv din victoriile DNA împotriva corupților politici! De-aia e f. important să nu se-ntâmple abuzuri acolo, să nu-și compromită credibilitatea. De slăbiciuni de astea ar profita tot tumorile politice în continuă ofensivă.

  Apreciază

 • 26. depemures  |  26 mai 2015 la 14:37

  Cred ca si Johannis tot in DNA crede… ceea ce nu-i rau pana la urma.Sa-l vedem de ce este in stare in conflictul MAGISTRATI ,structuri militarizate de informatii.TOATE ,da ?? Poate initia o lege foarte buna sau se poate umple de ridicol. Cota data de mine 50 – 50 !!
  Si nu vad de ce nu ar reface referendumul din 2009 ( ce idee !!) in vara aceasta sau toamna !! Ar fi intr-adevar o miscare inteligenta. CE ZICETI DOMNULE MIHALACHE ?

  Apreciază

 • 27. depemures  |  26 mai 2015 la 15:03

  Chiar te rog nora sa testezi reactia „colegilor”de blogareala la ideea ca Johannis si PNL ul sa intieze pentru cel tarziu ( !!!) septembrie referendum de reducere a parlamentarilor undeva la 310 – 320 maxim.
  Ideaa reluarii acestui referendum sa o inregistram la OSIM ca apartinand Gradinii 😀 😀

  O vad ca o sansa buna sa se poata infrange puternic PSD ul la anul!!!

  Apreciază

 • 28. depemures  |  26 mai 2015 la 15:16

  pauza de ….pauza 🙂

  Apreciază

 • 29. noradamian  |  26 mai 2015 la 15:44

  Depemureș, petițiile cu rezonanță se inițiază și se semnează pe FB. Au și fost, una sau două, dacă nu greșesc, cu scopul ăsta, în ultimii doi ani. Cu colegii de blogăreală pe teme politice nu mai țin legătura, excepție câțiva din ei cu care comunic tot pe FB. Unii s-au retras, alții s-au iohannizat și au devenit antibăsiști, câțiva, puțini, doar, au rămas cum îi știam. În plus, asumându-mi postura de comentator independent, n-am achiesat la nici o formațiune politică, n-am făcut parte din nici un club ori curent politic. Susțin valorile „băsiste”(adică civic-politice, care există dinaintea lui Băsescu si rămân după el) oriunde le-aș regăsi promovate (sigur, nu-s de căutat la pesede&penele „odraslele” useliste!) fiindcă sunt în ton cu ale mele, fără a-l pune însă, pe piedestal pe promotorul lor care a făcut destule greșeli rămânând totuși, cel mai bun om politic, președinte și cetățean post 89. De fapt, tot ce am scris aici a fost strict de pe poziția de cetățean. Că veni vorba, după 7 ani (din mai 2008) de activitate neîntreruptă, de când a apărut, Grădina va intra curând în „anul sabatic”. De relaxare, refacere și de (re)creație pentru ceva probabil diferit de ce oferă acum.

  Apreciază

 • 30. depemures  |  26 mai 2015 la 16:31

  Nu vreau nici aici si nici altundeva sa schimb convingerile ,crezurile sau atitudinea cuiva. Pe unde „poposesc” incerc sa raman ,cam in linia normalitatii. Asa cum o inteleg eu . Fara exaltari ,fara iluzii prea mari….
  Chiar ieri m-am gandit a doua oara la ‘retragere”. De multe ori mi se pare ca nu sunt inteles;ca nu stiu sa insirui cuvintele pentru a ma face inteles. Nu vreau sa ma lamentez . Iar chestiunea cu ideea re referendumului , o voi trimite eu la pnl si la presedintie. Cel putin sa stiu ca ce am putut sa fac am facut. Poate contribui si eu la ceea ce ne dorim : SA NE LUAM TARA INAPOI
  Un an este mult ,dar decizia o respect si la momentul potrivit sper sa ne „vedem” din nou.

  Apreciază

 • 31. depemures  |  26 mai 2015 la 16:40

  Un al profesorului Stanomir, care prelungeste tristetea neimplinirii …

  Rusaliile domnului Şova:despre puterea privilegiilor

  În cele din urmă, aceasta este România:un stat guvernat de reguli croite spre a oferi imunitate celor care parazitează resursele publice. Cetăţenia şi statul de drept sunt doar concepte utile in clipe festive. România anului 2015 este ţara în care privilegiile triumfă. Cei ce nu fac parte din această oligarhie cleptocratică sunt asupriţi de autoritatea unui stat partizan şi arbitrar.

  http://www.contributors.ro/reactie-rapida/rusaliile-domnului-sovadespre-puterea-privilegiilor/

  Apreciază

 • 32. noradamian  |  26 mai 2015 la 17:59

  Depemureș, si dac-ai încerca nu cred c-ai reuși, dar mă bucur c-avem puncte de convergență, inclusiv în ceea ce înțelegem prin normalitate” și că esti bine intenționat și informat 🙂
  În privința „anului sabatic” deși am mai pomenit de vreo două ori că intenționez să mă retrag un timp, n-am reușit (doar în privința asta :)) Fiindcă mereu s-a petrecut ceva care m-a determinat să intervin.

  Acum ostilitățile desfășurându-se cu toate forțele pe față, ar fi momentul potrivit de trimis petiții, așa cum spui. Și de ieșit în stradă. E bine și necesar deci, să faci ce ți-ai propus.

  Apreciază

 • 33. depemures  |  26 mai 2015 la 18:11

  nora 🙂 ,nu este momentul sa expun toate motivele implicarii mele. Este o implicare sincera,pe care mi-o doresc curata si in folosul celor multi.Nu mi-am dorit si nu-mi doresc nici un fel de rasplata materiala , o fac pentru ca-mi pasa.

  S-a trezit nea Tarliceanu sa ceara demisia sefei ICCJ si a sefei DNA.
  Ce anume il face asa de agitat pe acest crai rosu?? Posibilitatea inceperii urmaririi penale , si in scurt timp pierderea functiei? Chiar daca cele doua doamne isi vor pierde functiile si tu craiule vei fi tras ,in sfarsit pe dreapta.
  Jucati-va borfasilor cu rabdarea romanilor…

  Apreciază

 • 34. noradamian  |  26 mai 2015 la 18:13

  Corect ca de fiecare dată ce spune profesorul Stanomir. Din păcate, la victoria oligarhiei cleptocratice au contribuit și cei care în loc să rămână uniți în rezistența împotriva acestei plăgi, s-au luptat între ei din motive minore legate mai cu seamă de vanități mărunte.

  Apreciază

 • 35. noradamian  |  26 mai 2015 la 18:15

  Bietul motocicleanu! I s-a gripat motorul și nu-i dă nimeni măcar o trotinetă.

  Cât de pierdut o fi să creadă că poate obține demisiile lui Kovesi, Stanciu! înseamnă că e deja pe tobogan…

  🙂

  Apreciază

 • 36. theo  |  26 mai 2015 la 19:39

  Täriceanu este mafiotul pe care nu-l cunoaste nimeni,
  se apropie putzin de a fi arätat cum este, un escroc,
  cu averi inprästiate in lume, puse pe numele la toate nevestele si copii, are adanci legäturi cu ciuma rosie,le
  vrea sä fie destituite Kövesi si S:; FRICA DE ELE:
  CEL CARE A FÄCUT ABUZURI IN SERVICIU ESTE EL

  Apreciază

 • 37. depemures  |  26 mai 2015 la 19:42

  Diseara sezatori civice la vizuina si portitza 😀 spicuiesc din scrisoarea stiuta ;
  „Avem onoarea” ….
  Ntz,ntz,dom Tariceanu ,cum poti sa scrii asa ceva ? Onoare ? Talica ,Ghise …chiar asa a ajuns onoarea de jos ?

  Apreciază

 • 38. theo  |  26 mai 2015 la 19:49

  TRÄDÄTORII;MAFIOTZII, ….nu au onoare

  liberalii dacä nu-l dä jos pe acest impostor, ce ocupä in post
  ilegal, este f. grav.
  acum liberalii sä-l atace pt. abuz,tergiversare,jocuri murdare,
  etc. hai liberali, nu-l läsatzi pe manechinul rosiu sä vä distrugä
  sä-si punä P peste tot oamenii, cä asta se urmäreste.
  dece nu se respectä legile? AFARÄ CU TÄREICEANU;
  TÄRICEANU ESTE GRÄJDANUL LUI PONTA!!!!!!!!!!!!!

  Apreciază

 • 39. noradamian  |  26 mai 2015 la 19:57

  Theo, de la trădarea politică a lui tăriceanu din 2007 și ravagiile pe care și le-a permis cu maximă iresponsabilitate guvernul lui cu susținere pesedistă în următorii 2 ani, a-nceput declinul economic care continuă accelerat și acum.

  Apreciază

 • 40. noradamian  |  26 mai 2015 la 20:00

  Depemureș, motocicleanu ar putea pretinde și modificarea legii lui Ohm, tot atât succes ar avea. Pe moment! Pe termen lung însă, cine știe. Tupeul lui arată și cât rău își poate face justiția în raport cu politicul- dacă permite un abuz oricât de mărunt aer fi! Politicienii care se simt vânați pot avea reacții de fiare în pericol, de-aia justiția trebuie să se ferească, am mai zis asta, ca dracu de tămâie, de vulnerabilități legate de proceduri și abuzuri, oricât de mărunte.

  Apreciază

 • 41. noradamian  |  26 mai 2015 la 21:58

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 42. depemures  |  27 mai 2015 la 09:14

  Buna dimineata 🙂

  Apreciază

 • 43. depemures  |  27 mai 2015 la 09:40

  ROMANIA LUCRULUI BINE FACUT +
  PONTA +
  NE-AM LUAT TARA INAPOI +
  MIHALACHE +
  POLITICIENII AU INTELES MESAJUL TRIMIS DE POPOR +
  CONSTANTIN DUDU IONESCU +
  UN ALT FEL DE POLITICA +
  PAS CU PAS +
  PRIMULPAS_________________________________________

  = PE MARGINEA PRAPASTIEI

  NOTA rugam ambasadele occidentale sa apere statul de drept !!

  Apreciază

 • 44. depemures  |  27 mai 2015 la 10:11

  Traian Băsescu

  37 de minute · editat ·

  Evoluţia cancerigenă a lui Tăriceanu

  Anul 2006 – printr-un bileţel secret, în calitate de prim ministru, cerea Preşedintelui României să facă trafic de influenţă în justiţie pentru a proteja un inculpat.
  Anul 2015 – printr-o scrisoare oficială, în calitate de Preşedinte al Senatului, cere Preşedintelui României decapitarea justiţiei pentru a proteja un inculpat.
  Tăricene, este timpul să te retragi din politică pentru că mintea ta generează rebuturi tot mai mari, iar avansarea în vîrstă nu ţi-a adus înţelepciune, ci semne vădite de decrepitudine agresivă.

  Apreciază

 • 45. depemures  |  27 mai 2015 la 10:26

  INCREDIBIL ,TARICEANU DECORAT ?!

  Tăriceanu a primit premiul ”Cel mai mare gunoi al României” după ce a cerut demisia lui Kövesi

  „Dacă până acum toată lumea presupunea că Tăriceanu este doar prost, ultimul său giumbușluc, scrisoarea deschisă adresată lui Iohannis prin care cere demisia lui Kövesi, ne arată că el este mai degrabă un gunoi. Mai exact, cel mai mare gunoi al României, dacă e să ne luăm după premiul pe care l-a primit azi de la o firmă de salubritate”

  http://www.timesnewroman.ro/politic/tariceanu-a-primit-premiul-cel-mai-mare-gunoi-al-romaniei-dupa-ce-a-cerut-demisia-lui-kovesi

  Apreciază

 • 46. theo  |  27 mai 2015 la 11:28

  bunä,
  imi aduc aminte de acea d-nä ce a träit in Elvetzia,
  si mi-a povestit multe lucruri de Täri-grecoteiul trädätor.
  Nora stie- am povestit de mult.

  Apreciază

 • 47. noradamian  |  27 mai 2015 la 12:54

  Salut, prieteni! 🙂
  Manechinul ajuns mare politician a fost și a rămas o coadă de topor securistă. un simbol „liberal național” al trădării 🙂

  Apreciază

 • 48. noradamian  |  27 mai 2015 la 12:55

  Dragă Klause,
  1. Iti trimit alăturat o scrisoare în legătură cu faptele doamnelor Stanciu și Kovesi.
  2. Dacă ai ocazia să le demiți?

  🙂

  Apreciază

 • 49. depemures  |  27 mai 2015 la 13:59

  Romanii din SUA ii solicita presedintelui Iohannis sa reconsidere nominalizarea lui George Maior ca ambasador in America

  Intr-o scrisoare adresata Presedintelui Romaniei Klaus Iohannis o serie de de publicatii si organizatii reprezentantive ale romanilor din SUA au solicitat acestuia sa reconsidere nominalizarea lui George Maior ca ambasador in America, se arata intr-o scrisoare data publicitatii pe data de 27 mai de Asociatia Jurnalistilor Romani din America de Nord.
  Numirea lui George Maior ca ambasador va subrezi si relatia Ambasei cu comunitatea de romani din America, doarece va reaprinde vesnica polemica despre “agentii acoperiti din comunitate”, ceea ce va pune in dificultate sprijinul pe care comunitatea il poate acorda proiectelor generate de Ambasada. “Relatia comunitatii cu Ambasada Romaniei la Washington D.C., chiar daca s-a ameliorat in ultima perioada, pastreaza o doza de neincredere datorita atitudinii din trecut a statului Roman fata de romanii din SUA. Este de notorietate faptul ca in perioada comunista agenti romani, coordonati de securisti aflati sub acoperire diplomatica in cadrul Ambasadei Romaniei la Washington D.C., au intreprins actiuni de dezbinare a comunitatii romanesti din SUA cu efecte negative care se vad si azi”, afirma acestia.“Potentialul enorm pe care comunitatea din SUA il are pentru a sprijini Romania va putea fi fructificat la maxim numai daca in pozitia de ambasador va exista o persoana necontroversata”, se afirma in scrisoare.

  http://narpa.info/latest-news/romanii-din-sua-ii-solicita-presedintelui-iohannis-sa-reconsidere-nominalizarea-lui-george-maior-ca-ambasador-in-america/

  Apreciază

 • 50. theo  |  27 mai 2015 la 14:13

  eu am impresia cä DNA,a auzit ceva, conturi ascunse, averi,
  escrocherii si multe legäturi mafiote. el este un ticälos,
  face tot ce i se comandä, asa a fäcut si ca premier ,
  au dat vina totzi pe Bäsescu, dar stavila, escrocheriile,
  Sterling si altele, le-a fäcut el cu ciuma rosie.

  Apreciază

 • 51. depemures  |  27 mai 2015 la 15:23

  Ohoho ! Deja incep semnalele ca Sova ESTE PIERDUT !!! Pesedistii pur si simplu sunt cufuriti pe ei. Se va modifica HOTARAREA ,nu se va vota din nou !! Daca se va vota din nou , o sesizare la CCR si Sova va simti catusele. Intelegeti de ce ataca Tariceanu sefa DNA si sefa ICCJ ? Problema este ca sau se va juca la rupere ,cu riscul distrugerii statului de drept ( specialistii in lovituri de stat sunt acolo!!) Este clar ca interventia pe fata sau „diplomatic” a ambasadelor occidentale ,este necesara.

  Ce mi-as dori cu adevarat ,de la presedintele pe care si eu l-am votat?
  Presedintele sa-l invite la Cotroceni pe seful guvernului,si avandu-l alaturi sa faca o declaratie in dupa amiaza aceasta in care sa ceara demisia imediata a lui Tariceanu!!

  Apreciază

 • 52. depemures  |  27 mai 2015 la 15:43

  Vremuri grele pentru toata lumea 🙂

  În sala de judecată, Raluca Puşcaş, ex-directoare juridică a trustului Antena, a spus că fosta ei şefă Camelia Voiculescu a încercat să o influenţeze, astfel încât să nu declare tot ce ştie.

  Fosta directoare juridică şi-a dat demisia după ce i s-a cerut ca nici fiica lui Dan Voiculescu să nu fie implicată în scandal, nici Sorin Alexandrescu, directorul general Antena Group.

  http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Justitie/Marturiii+in+dosarul+de+santaj+al+Antena+Group

  Apreciază

 • 53. noradamian  |  27 mai 2015 la 17:20

  Theo, vor ieși curând și urmele murdare lăsate de trădiceanu în toată „cariera sa”, de asta a intrat în panică. Bine că prostul nu s-a putut abține și a întins sfoara până s-a rupt, că are prea mari păcate față de țara asta. ca să nu dea socoteală.

  Apreciază

 • 54. noradamian  |  27 mai 2015 la 17:21

  Depemureș, vestea asta o așteptam! Nu se putea să fie lăsați să-și bată joc de lege și constituție chiar în halul ăsta! Evident că miza arestării lui șova e enormă fiindcă șobolanul dat cu mir e legat de tăriceanu, de ponta… Sper să nu mai găsească o portiță și să-ntoarcă lucrurile cum au mai făcut.

  Apreciază

 • 55. noradamian  |  27 mai 2015 la 18:34

  O seară frumoasă! 🙂

  Apreciază

 • 56. depemures  |  27 mai 2015 la 19:28

  Nu va grabiti sa afirmati ca „recunoasteti personajul”… 😀 , este gestul pontesc …..pe noi ,pe tara noastra si bineinteles pe justitie !!

  http://iconosquare.com/p/279107859202017829_178874193

  Apreciază

 • 57. depemures  |  27 mai 2015 la 19:47

  CUM SE SIMTE PRESEDINTELE TARII ,CAND I SE ADUCE LA CUNOSTINTA ASA CEVA ?

  ” Iar ne-am facut de ras: „Pavilionul Romaniei la Expo Milano 2015 este o RUSINE”

  http://www.aktual24.ro/iar-ne-am-facut-de-ras-pavilionul-romaniei-la-expo-milano-2015-este-o-rusine/

  Apreciază

 • 58. depemures  |  27 mai 2015 la 19:52

  Mai conteaza si altceva in afara de rahatii acestia ,ce nu dau doi bani pe lege,pe stat de drept ,pe bun simt..

  🙂

  Apreciază

 • 59. theo  |  27 mai 2015 la 19:59

  ce rasul lumii, toatä lumea stie cä „ALDE” este un partid de stanga, cele 2 caricaturi W si N au rämas acolo, sunt de stanga, plus fiind un partid mic, le-a dat si functzii
  in Ro. le asteaptä ciuna rosie.

  Apreciază

 • 60. noradamian  |  28 mai 2015 la 11:14

  Salut prieteni! 🙂

  Depemures, cum să se simtă? La fel de bine ca la decorarea medicului șpăgar de la spitalul „Grigore Alexandrescu” a cărui „recunoastere internațională” s-a făcut prin cumpărarea diplomei de la o agenție specializată în trocuri pentru proști și șarlatani. Sau ca la cheful aniversar al casei de avocatură Mușat (cunoscut colaborator al securității conform documentelor CNSAS) care i-a rezolvat la timp obstacolul cu incompatibilitatea. plus aportul d-nei Musat, care, ca directoare a revistei „Observatorul cultural”, l-a făcut scriitor.

  Apreciază

 • 61. depemures  |  28 mai 2015 la 12:14

  Salut voios ………de amiaza ..:)
  o explicatie clara a „cazului” Stanciu vs. Rarinca si „scrisoarea catre…” o face judecatorul Danilet ,intr-o scrisoare deschisa 🙂 catre senatori:

  „– Afirmaţi că probele cu privire la existenţa faptei nu au existat niciodată. Or, eu constat din datele publice existente pe portalul instanţelor ,că motivul achitării nu este nicidecum inexistenţa faptei, ci fie că fapta nu este prevăzută de legea penală, fie că nu a fost comisă cu vinovăţia prevăzută de lege. Dar pentru aceasta trebuie să aşteptăm cu toţii motivarea hotărârii, care încă nu a fost redactată;
  – Afimaţi că procedura s-a declanşat în urma unui denunţ calomnios din partea preşedintelui ICCJ. Eu aş recomanda mai multă rezervă în stabilirea de către senatori a unor încadrări juridice şi vinovăţii; dacă bănuiţi că un cetăţean al ţării a comis o infracţiune, ar trebui să sesizaţi Parchetul, nu pe Preşedintele ţării. Apoi, este de remarcat că persoana care a formulat sesizarea pentru o faptă de şantaj a acţionat considerându-se victimă a unei infracţiuni, deci nu a acţionat ca magistrat; dar dacă consideraţi că ea s-a folosit în vreun fel funcţia sa pentru a obţine vreun folos, ar trebui să sesizaţi Inspecţia Judiciară, nu pe Preşedintele ţării.
  -– Pe de o parte cele două doamne nu au vreo culpă în cele petrecute în cauză pentru că: şeful DNA nu a instrumentat dosarul inculpatei, iar preşedintele ICCJ a acţionat ca victimă, nu ca magistrat. Pe de altă parte, demisia este un act unilateral şi ea nu poate fi impusă de cineva, iar demiterea unui magistrat, ca instituţie juridică, nu există în dreptul nostru;
  – În final, permiteţi-mi ca tot în virtutea acestui principiu, afirmat din ce în ce mai des în spaţiul public în România, să vă reamintesc că în trei rapoarte ale Comisiei Europene din anii precedenţi s-a considerat inadecvată şi contrară principiului independenţei justiţiei orice formă de presiune din partea politicului asupra sistemului judiciar şi orice atac personal la adresa unor magistraţi. De aceea, consider că ar fi mai potrivit ca demersurile dvs să se limiteze doar la aspecte instituţionale. Aceasta cu atât mai mult cu cât Justiţia, Parlamentul, Guvernul, Preşedintele statului îşi datorează o cooperare loială, după cum ne-a sfătuit Comisia de la Veneţia

  https://cristidanilet.wordpress.com/2015/05/26/scrisoare-deschisa-catre-senatorii-care-cer-presedintelui-romaniei-demiterea-a-doi-inalti-magistrati/

  PS a fost un minunat prilej ,neratat 😀 de demolatorii statului de drept din parlament si in special televiziuni si presa; nu vreau sa va plictisesc cu nume deja cunoscute ca antijustitie 😀 😀
  pps interesant Malin Bot

  Cazul Mariana Rarinca, manipulat politic ca la carte

  http://www.evz.ro/cazul-mariana-rarinca-manipulat-politic-ca-la-carte-editorialul-evz.html

  Apreciază

 • 62. depemures  |  28 mai 2015 la 12:31

  Întâlnire Klaus Iohannis – Victor Ponta, la Palatul Cotroceni: Agenda discuțiilor nu a fost făcută publică
  pam! pam!
  Sa speram ca vom afla subiectele ASTAZI ,nu in cea de-a 3 a carte 😀

  Apreciază

 • 63. depemures  |  28 mai 2015 la 15:51

  Nereactionand la comanda studiourilor A3 si a unui biet batranel presedintele a ‘starnit” mania proletera, a celui mai premiat si deontolog post tv. din tara ! Speram ca acum va intelege cu adevarat mesajul transmis de cei ce l-au votat. Pomenea presedintele de laturi varsate in capul dansului ?? Oho, parfum. Sa vada ce poate cu adevarat Ponta si televiziunea sa. Interesant de urmarit ce va face cealalta televiziune ,zisa si guitza tv.

  http://www.aktual24.ro/antena-3-anunta-sfarsitul-perioadei-de-pace-cu-iohannis-ati-ales-echipa-lui-basescu/

  ps pana este „liniste „,…. 🙂

  Apreciază

 • 64. depemures  |  28 mai 2015 la 17:06

  Trebuie citit cu calm.Propun de doua ori cel putin.Nu comentez deocamdata.Si nu pentru ca nu am argumente .Astept ,alaturi de voi ,motivarea instantei in cazul Rarinca. Oricum ,vina nu este a lui Basescu..

  Traian Băsescu
  17 minute · editat ·
  Miza lui Tăriceanu și Ponta este controlul justiției și nu Doamna Mariana Rarinca
  Cred că justiţia a ajuns la un moment de cumpănă. Cu siguranţă nu voi fi cel care să dea cu pietre în justiţia de astăzi, care s-a construit cu greu şi, cel puţin în ce mă priveşte, cu costuri politice mari, pentru că am apărat-o public şi atunci cînd nu merita apărată.
  Din păcate, în ultimele şase luni, setea de putere şi goana bezmetică după imagine a cîtorva lideri din justiţie, secondaţi de generali SRI cu capacitate ridicată de presiune şi şantaj, au generat derapaje care pot fi cu greu acceptate. În plus, pentru a avea imaginea completă, trebuie spus că CSM-ul a ajuns o măciucă agresivă ce se aplică peste gură oricui incearcă să facă observaţii sau aprecieri negative la adresa justiţiei.
  Nu-mi trece prin cap să cer demisia doamnelor Stanciu şi Koveşi sau a domnului Coldea. Acesta este obiectivul PSD pentru a-şi putea instala în aceste funcţii oameni obedienţi de talia lui Niţu şi Sutiman de la Parchetul General. Justiţia chiar ar ajunge din nou o anexă a socialiştilor, aşa cum era pe vremea lui Adrian Năstase. Nu voi profita nici de nefericirea doamnei Mariana Rarinca pentru a cere demisii, dar mă înclin cu respect în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti care au achitat-o.
  Trebuie să fim de acord că sunt adevăruri ce nu pot fi contestate şi care trebuie dezbătute public atîta timp cît nu sunt rezolvate și anume :
  1.Unii procurorii introduc în cererile de arestare preventivă şi în rechizitorii acuzaţii nesusţinute de probe şi elimină probele favorabile inculpatului, inducînd în eroare judecătorii;
  2.Pentru a-şi atinge scopul arestării preventive, procurorii transferă selectiv către presă documente şi informaţii din dosare aflate în anchetă, creînd o uriașe presiune publică;
  3.Judecătorii sunt adesea timoraţi de presiunea publică exercitată de televiziuni şi procurori, aprobînd cu uşurinţă arestul preventiv pentru oameni care sunt departe de a fi un pericol public sau de a avea posibilitatea să distrugă probe;
  4. Prin publicitate excesivă controlată de procurori şi arestările preventive aprobate cu uşurinţă de către judecători, se ignoră drepturi fundamentale ale omului cum ar fi dreptul la apărare, dreptul la libertate de exprimare, dreptul la imagine;
  5. Denunţuri tardive sunt încadrate de unii procurori în categoria denunţurilor iniţiale, permiţînd unor protejaţi să scape şi cu banii furaţi, şi fără pedeapsă penală. Măcar banii ar trebui recuperați;
  6. Sunt cazuri în care delaţiunea este luată cu bună ştiinţă drept denunţ și utilizată ca probă, ducînd la inculparea și arestarea preventivă, fără probe care să genereze suspiciunea rezonabilă;
  7. În timp ce prin acţiunea incorectă a procurorilor care transmit presei informaţii selectate din dosare inculpaţii sunt pur şi simplu zdrobiţi pe imagine, orice încercare a inculpatului de a se apăra public este considerată un grav atac la desfăşurarea anchetei;
  8. Utilizarea ca probă a rapoartelor tehnice făcute de salariaţi ai DNA şi nu de experţi independenţi autorizaţi ai MJ;
  9. Utilizarea de experţi independenţi controlaţi de procurorii de caz;
  10. Procurori care lucrează în dosare sub controlul ofiţerilor SRI şi care îndreaptă forţat ancheta spre concluziile sugerate de SRI fără a putea demonstra prin probatoriu cele susţinute împotriva inculpaţilor.
  Iată doar cîteva din problemele reale ale justiției, zone în care este obligatoriu să continuăm a progresa.
  Nu vreau să abordez probleme legate de corupţie, profesionalism, ranchiună, orgoliu nemăsurat, sete de putere, discreţionarism și, de ce nu, și năravuri dîmbovițene (pentru că și magistrații sunt tot români obișnuiți)etc. care afectează anchetele unor procurori, pentru că sunt greu de demonstrate, dar cu certitudine şi acestea există. Dacă vrem ca justiţia să progreseze, trebuie să fim conştienţi de nevoia continuării proceselor de reformă, de consolidare internă a justiţiei prin creşterea nivelului de profesionalism şi responsabilitate a fiecărui magistrat avînd în vedere puterea uriașã pe care o au asupra destinului oamenilor, iar CSM-ul trebuie să-şi înceteze apucăturile de măciucar împotriva oricui are păreri prin care nu este slăvită justiţia din România.
  Este adevărat că justiţia, în ansamblul ei, a făcut progrese majore faţă de anul 2004, dar a încerca să acreditezi ideea că a ajuns la perfecţiune este o mare minciună.
  Revenind la ceea ce astăzi este pe agendă, o spun foarte clar: a intra în jocul lui Tăriceanu, care cere demisii şi demiteri la vîrful justiţiei, înseamnă atingerea obiectivului major al lui Voiculescu, Ponta şi Antonescu din vara lui 2012, acela ca PSD și acoliții să dobîndească controlul justiției. Problema este dacă Inspecția Judiciară și CSM-ul vor intra în jocul tandemului Ponta – Tăriceanu.
  Cazul doamnei Mariana Rarinca este, în opinia mea, mult mai complicat decît pare, dar cu semnificaţii limpezi pentru riscurile arestului preventiv utilizat ca mijloc de a închide gura unui justiţiabil incomod sau pentru a-i diminua șansele la apărare, iar apariţia imediată a unor indivizi gata să denigreze judecătorii care au achitat-o nu arată decît capacitatea de dezinformare a unora.
  Altfel, rămîn un adversar neîmpăcat al arestărilor preventive inutile. Consider că ele îngrădesc dreptul la apărare, sunt umilitoare pentru cei cărora li se aplică fără probe care să ducă la indicii rezonabile, fie ei oameni de rind sau persoane publice.

  Apreciază

 • 65. noradamian  |  28 mai 2015 la 18:31

  Depemureș, într-una din postările recente spuneam că politicul n-ar putea câștiga războiul cu justiția dacă n-ar fi ajutat din interiorul sistemului și de persoanele publice care susțin că în justiție totul e perfect. Faptul că arestările preventive sunt permise prea usor de noul Cod penal poate duce la încălcarea drepturilor și libertăților civile, mai ales a prezumției de nevinovăție. Iar asta pare a fi o vulnerabilitate pentru justiție. devine ținta pentru politicienii penali.

  Apreciază

 • 66. noradamian  |  28 mai 2015 la 18:50

  Narcisa Iorga:
  Trei greșeli majore de comunicare la Iohannis: Kosovo, Justiția și zona euro. Acestea nu sunt teme nesemnificative asupra cărora să poată fi așternută liniștea. Ponta a vorbit despre recunoașterea Kosovo. Iohannis a tăcut. Tăriceanu le-a atacat pe Livia Stanciu și Laura Kovesi. Iohannis n-a zis decât că nu are atribuții să le demită. Astăzi a fost convocată în secret o întâlnire despre aderarea la euro. Iohannis n-a zis nici ”pâs”, ziariștii au aflat ”pe surse”.
  Dacă aș ști că își poate coborî din înaltul funcției atenția către minuscula de mine, i-aș spune așa: ”Domnule Președinte, tăcerea nu e de aur! Să faceți trei greșeli majore în comunicarea publică în numai 24 de ore e cam mult pentru cei care v-am votat, nu din convingere că sunteți cel mai bun, ci din convingerea că puteți salva România de la un drum pe care noi, cei care v-am votat, nu ni-l doream. Să nu spuneți că aceia care gândim astfel suntem doar niște băsiști de trei parale, dornici de scandal și atât! Cred că ar fi o a patra greșeală.”

  Apreciază

 • 67. depemures  |  28 mai 2015 la 21:10

  Cati consilieri are Johannis?? Stie ce spune „gura targului „?? Este posibil sa nu urmareasca posturi romanesti de televiziune ??
  Sau intr-adevar nu inteleg eu noul mod de a face politica,si chiar nu ar fi rau sa fie asa. Sau s-ar putea sa avem un presedinte depasit de greutatea functiei.Pentru care este de fapt „lucrul bine facut”,maximum a ceea ce si-a dorit ,nemaidorind sa fie solicitat sa lupte; sa scrie ,sa mearga in vizite ,sa-si aleaga diseinerul si medicul personal.Tot mai posibil sa ne indreptam spre o republica parlamentara . Ponta si „echipa” sa fac tot ceea ce este posibil sa demonstreze ca de fapt conducerea tarii este mult mai benefica daca este facuta de un prim ministru,,care este permanent live la televiziuni.Inca nu la toate. Este incredibil sa se transmita cuvantarile si glumitele pontesti ,in deschiderea sedintelor de guvern.Din punct de vedere al prezentei televizate ,Ponta il depaseste pe Ceausescu. . Vom vedea propunerile de modificare a Constitutiei ; si ma astept ca pe fondul „tacerii” presedintelui , sa apara voci care sa inoculeze ideea beneficiului unei republici parlamentare . Si este de ajuns o campanie la televiziunile lui Ponta ( sunt 3 deja ,sau 3 deocamdata ?) Modificarea Constitutiei se poate face doar cu o prezenta de 30% ,barem usor de atins de PSD

  EPILOG

  Se vehiculeaza ca sunt peste 5 milioane de romani emigrati. Haideti domnule Johannis , ajutati inca vre-o 5 milioane sa plece in mandatul Dvs. si veti avea acea Romanie pe care si-o doreste Ponta!!

  Apreciază

 • 68. noradamian  |  28 mai 2015 la 21:57

  Mă tem că-ncepe să se instaleze lehamitea.Unui mod atât de insidios de „ocupare” politică și de punere sub control sereist a instituțiilor nu văd cine le mai poate pune stavilă. Dar nu se știe niciodată… 🙄

  Apreciază

 • 69. noradamian  |  28 mai 2015 la 21:58

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 70. depemures  |  28 mai 2015 la 22:13

  Recunosc ca acest sentiment al blatului dintre presedinte si USL l-am simtit cel mai puternic cand a fost propus modestul ( sunt generos) E. Hellvig ca sef al SRI.Prea mult consens ,prea multa bunavointa,prea ca la…tara 😀 . Iar in momentul in care presedintele, avand raspunsul serviciilor de securitate,pe acuzatiile lui Ponta ,referitoare la sustinerea unei firme ce prelucra lemn taiat ILEGAL. Presedintele nu l-a actionat pe Ponta in judecata ,asa cum afirmase initial. Prezenta tot mai discreta a presedintelui ,care doreste sa imprime in mentalul colectiv ,ca este mai bine sa avem un prim ministru in fata si un presedinte decorativ. Un prim ministru ,care pur si simplu nu mai poate de grija oamenilor , un prim ministru care lupta cu oricine si mai ales cu zmeul zmeilor Traian Basescu,pentru aceasta tara.Mi-au dat lacrimile !!! Deci un mandat de maxim 2 ani ,intre timp ,trece referendumul pentru modificarea Constitutiei ,trecem la republica parlamentara , si presedintele ,intr-un gest de „eleganta” isi da demisia. Poate sa ma insel ,dar parca prea se „doreste” acest lucru.
  Acesta poate fi un motiv pentru care tafnosul Antonescu a renuntat la tot si santajat ,tace.
  Ponta poate fi oprit in proportie de 60 % , procent in scadere zilnica de JUSTITIE . Sau de politicile fiscale ,care seamana tot mai mult cu un joc cu focul , care poate arunca tara in vrie. desi si aici oportunistul de Ponta poate sa se salveze aratand spre Johannis ,care si-a „dorit ” euro….

  Apreciază

 • 71. depemures  |  28 mai 2015 la 22:19

  noapte buna si de pe mures 🙂

  Apreciază

 • 72. noradamian  |  28 mai 2015 la 22:25

  Ponta, atotputernicul, anunță că România ar putea recunoaste Kosovo, presedintele nu zice nimic. Declară însă, că Băsescu a lăsat Cotroceniul în paragină. Asta-i grija lui! Mai zice că nu se raliază demersului lui tăriceanu, fiindcă nu poate. Se-nțelege că dac-ar putea, i-ar da curs, asa cum deciseseră în 2012.
  http://www.mediafax.ro/politic/mircea-dogaru-desfiintarea-cc-ani-dna-cnsas-a-fost-discutata-cu-liderii-usl-9904310

  Apreciază

 • 73. noradamian  |  28 mai 2015 la 22:26

  conferință de presă 2012, Mihalache:

  Apreciază

 • 74. noradamian  |  28 mai 2015 la 22:29

  … în ton cu a trădiceanului, tot de atunci:

  Apreciază

 • 75. depemures  |  29 mai 2015 la 09:43

  Buna dimineata 🙂

  alianta Johannis Ponta actioneaza derutant ; nu pentru ca asta este strategia lor ,ci pentru acesta este stilul de munca. LA PLESNEALA. Daca iese bine ..asa am convenit . Daca nu iese bine ,convocam partidele la Cotroceni si facem consens pentru viitor ,ca sa fie bine si la vara cald.
  Strict la problema Kosovo.
  Abordarea pontista , cu acordul ALESULUI ,s-a vrut si o ocheada catre UDMR ,cum ca daca vreau ,eu ( Ponta ) pot ..orice !
  Pe urma problema locurilor vacante ( vacantate de DNA 😀 ) ,parlamentari,primari ,si presedinti de CJ . Presedintele nu pare deranjat ca primul ministru foloseste Constitutia pe post de stergator de picioare si in cazul neorganizarii alegerilor partiale. Consens pe toata linia .Merge si asa.Nu facem taraboi.Facem altfel de politica. A3 pregateste golirea vidanjelor in momentul in care presedintele depaseste „consensul”; deja l-au avertizat.

  Apreciază

 • 76. depemures  |  29 mai 2015 la 09:49

  si un „consens” muzical….:)

  Apreciază

 • 77. depemures  |  29 mai 2015 la 10:52

  De ras sau de plans ?

  Președintele României, Klaus Iohannis, în vizită la Pavilionul României la Expo Milano 2015

  14.05.2015

  „. „Am vizitat pavilionul României și pot să vă spun că sunt foarte plăcut impresionat. Am reușit noi, România, și de data aceasta să ne prezentăm foarte bine, cu un pavilion care nu impresionează prin mărime ci prin concept. Un concept care se integrează, după părerea mea, foarte bine în tema expoziției de aici, o temă legată de pământul care ne hrănește și exploatarea lui într-un mod sustenabil. Avem în acest spațiu foarte multe filme, imagini, care arată cum noi, în România, înțelegem sustenabilitatea, nu numai în ce privește hrana, ci și cultura, viața de zi cu zi și această îmbinare între prezentare ultramodernă, pe flat screen-uri mari, și arhitectura care ne amintește în mod plăcut de arhitectura rurală din Deltă, este o îmbinare care mie îmi place”, a afirmat președintele Klaus Iohannis.
  http://www.mae.ro/node/32069

  România lui nu se poate are pavilion la Milano
  Expo 2015, Milano. Sâmbătă, 23 mai, ora 17.45

  Dacă ești român te simți umilit de nesimțirea organizatorilor pavilionului ”nu se poate”. Țara care a fost dusă ca mârțoga la târg de țăran, nu ca să o vândă, ci ca să o facă de rușine. Țara care se laudă că a fost grânarul Europei, aia de te primește cu pâine și sare, incapabilă să-ți arate ce știe și ce are și să-ți dea să guste.
  Țara care nu are niciun material de promovare, frunză sau nefrunză, ceva pe care să pui mâna și să duci acasă. Doar cărțile de vizită țiplate, care invită oamenii de afaceri români să se întoarcă acasă pentru că nicăieri nu-i ca acasă. Păi d-aia au plecat. Căci nicăieri nu-i ca în România, țara care la 20.30 închide pavilionul, în timp ce, la 23.00, cehii încă mai dau de băut și urcă pe scenă a nșpea trupă de muzicanți puși pe chef.
  E sâmbătă seara la Expo 2015 și românii sunt pe nicăieri. Au pavilion, au bifat acțiunea, rudele și prietenii și oficialii au cheltuit banii mei și ai tăi pe vizite la Milano. Asta contează.
  ”Feeding the planet, energy for life” în românește înseamnă ”să ne hrănim neamul, energie pentru ciordeală”
  Aici suntem cei mai buni.

  https://feher.wordpress.com/2015/05/26/romania-lui-nu-se-poate-are-pavilion-la-milano/

  Apreciază

 • 78. noradamian  |  29 mai 2015 la 12:13

  Ziua bună! 🙂
  Depemures, si ca să nu existe nici o îndoială asupra complicităților useliste care vizează atacuri la justiție, solidar cu tăriceanu, Sică Orban tocmai le-a devoalat:
  ‘Livia Stanciu trebuie să demisioneze’
  De aici se poate deduce că penele n-are de gând să-l dea jos pe șeful senatului.

  Apreciază

 • 79. depemures  |  29 mai 2015 la 12:44

  Un excelent articol in care apare si acest pacalici Sica Orban 😀

  Acum ori niciodata – asaltul total impotriva Justitiei
  Sursa: Ziare.com
  Autor:Ioana Ene Dogioiu

  Nu cred ca pana acum am asistat la un asalt asupra Justitiei de magnitudinea celui pe care il vedem acum. E pe toate fronturile si cu toate armele din dotare, de parca ar fi un fel de „acum ori niciodata!”

  Pe de-o parte, avem atacul pe legislatie. Nici nu mai stiu cate initiative legislative de amputare a codurilor Penal si de Procedura Penala sunt acum in Parlament. Avem incercarea de a restrange drastic aria arestului preventiv, de a inlocui „suspiciunile rezonabile” cu „indiciile temeinice”, de a anula conflictul de interese la nivelul parlamentarilor, de a elimina catusele etc.

  In plus, tot in Parlament se consuma batalia pentru apararea lui Dan Sova cu toate aspectele dovedite neconstitutionale, nesfarsite trageri de timp si cu o probabilitate minima, in opinia mea, de solutionare intr-un mod cat de cat credibil si decent.

  Avem apoi atacul pe institutii, DNA, ICCJ si CSM, iscat de cazul Rarinca. Fara a astepta rezultatul anchetei Inspectiei Judiciare, menita tocmai sa faca lumina in acest caz, voci puternice din presa si din politica cer demiterea doamnelor Kovesi si Stanciu, desi niciuna nu a avut nicio calitate in instrumentarea dosarului Rarinca.

  Nu inteleg cum un om de buna credinta, ca e politician, ca e ziarist, ca e simplu cetatean, nu asteapta rezultatul anchetei disciplinare a celui mai inalt for al Justitiei inainte de a trage concluzii si a cere demisii. Fara ancheta de unde stii adevarul si daca nu stii adevarul cum te poti pronunta? Sau nu vrei, de fapt, adevarul si nu doresti decat sa starnesti o furtuna? Sa generezi o isterie nu numai pentru a obtine niste revocari, cat si pentru a decredibiliza actul de justitie?

  Si aici am ajuns la al treilea palier al atacului, probabil cel mai grav, dupa parerea mea, pentru ca de succesul lui depinde succesul primelor doua – increderea opiniei publice in Justitie.

  Cea mai mare problema a celor care vor anticoruptia in cotet este tocmai nivelul de incredere fara precendent al romanilor in institutiile anticoruptie, in actul de justitie si in magistratii care conduc aceste institutii.

  Cat timp cota de incredere este asa de mare, e greu sa misti ceva fara sa iti atragi o sanctiune electorala severa, dupa cum s-a vazut in noiembrie 2014.

  Deci increderea trebuie subrezita. Cum? Prin amplificarea pana la isterie, daca nu chiar montarea, unui caz cu profunde tuse emotionale – omul obisnuit, o femeie care, dupa cum zicea o moderatoare de la Antena 3, ne poate fi mama, sora sau sotie, strivita de un sistem represiv.

  Am urmarit atent interventia dnei Rarinca de joi seara la aceasta televiziune. Sincer, daca nu avea un scenariu bine pus la punct, este un real talent in materie de comunicare, unul de-a dreptul uimitor, iar felul in care jongla cu articolele de lege si rationamentele juridice mi s-a parut miraculos pentru o persoana care pretinde ca nu are asistenta juridica.

  Ideea care cred ca trebuie intiparita adanc in cat mai multe minti e ca fiecare sa se simta in nesiguranta pentru sine si pentru, nu-i asa, mama, sotie sau sora.

  Niciun argument rational din lumea asta nu face fata argumentului emotional si pe asta se bazeaza cele mai eficiente manipulari.

  In opinia mea, manipuland emotional un caz deocamdata neclarificat la nivelul Inspectiei Judiciare, al CSM, pare tintita increderea opiniei publice in Justitie, pentru ca astfel sa se faca partie fara obstacole masacrarii legislatiei penale si probabil institutiilor Justitiei.

  Dar ceea ce ma inspaimanta cu adevarat este amplitudinea aliantei politico-mediatice implicate in acest asalt, pe toate fronturile. Varf de lance este Antena 3, ceea ce nu mi se pare deloc surprinzator. Lupta anti-justitie e deja o marca a acestei televiziuni.

  Dar echipei lui Mihai Gadea i se adauga glorios Evenimentul Zilei prin Ion Cristoiu, care intr-un text vorbeste depre „rafuiala mafiota poreclita lupta impotriva coruptiei”. B1 TV e desigur tot pe acolo.

  Dar aceasta alianta mediatica are desigur si acoperire la politicieni. Calin Popescu Tariceanu si Elena Udrea sunt mana in mana in razboiul impotriva Justitiei. Cere dl Tariceanu demiterea dnelor Stanciu si Kovesi? Cine sa-i tina insonul? Dna Udrea de la inaltimea celor 72 de zile de arest, desigur.

  Traian Basescu ii acuza pe Victor Ponta si CPT ca vizeaza controlul Justitiei, dar le face copios jocul decredibilizarii invocand la randul domniei sale „setea de putere si goana bezmetica dupa imagine a catorva lideri din justitie, secondati de generali SRI cu capacitate ridicata de presiune si santaj”, care ar fi generat „derapaje care pot fi cu greu acceptate”, si inclinandu-se in fata celor doi judecatori de la Curtea de Apel care au facut dreptate.

  Victor Ponta e mai rezervat in privinta cazului Rarinca pentru care varf de lance e Calin Popescu Tariceanu, in schimb nu pierde nicio ocazie sa dea de pamant cu decizia ICCJ in cazul Dragnea, condamnarea „simbolica” a unei decizii politice.

  De la PNL Catalin Predoiu si Alina Gorghiu au pastrat linia in favoarea Justitiei, insa Ludovic Orban a „sucombat” in studioul Antenei 3, declansand un autentic rechizitoriu la adresa Liviei Stanciu. Nu ma indoiesc ca are o mare parte din PNL in spatele domniei sale, indiferent ce zice presedintele Iohannis si indiferent cat de pro-justitie este mesajul oficial al PNL.

  Niciodata nu cred ca am avut o alianta mai impresionanta impotriva Justitiei, si in presa si in politica, si nu cred ca ea a fost in ultimii 20 ani intr-un pericol mai mare. Un pericol accentuat de manipularea emotionala masiva a momentului.

  Apreciază

 • 80. noradamian  |  29 mai 2015 la 14:31

  Depemureș, un articol de apreciat, dar nu pot să nu menționez că IED ca si DT și SM, care aparțin aceleiași „echipe” controversate, găsesc în orice conținut și-n tot ce se petrece și un prilej de a da în Băsescu. Pentru orice observator de bună credință intervențiile lui TB n-au fost ale unui inamic al justiției ci ale unui cetățean responsabil, îngrijorat de posibilele efecte ale unor derapaje ale unora din interiorul sistemului – voite sau întâmplătoare- asupra credibilității si stabilității sale.

  Apreciază

 • 81. theo  |  29 mai 2015 la 17:45

  sICÄ UN BARBUGIU ;MANDOLINIST SI BETZIV
  el nu a fäcut nimic niciodatä ca oamenii, face contra vantului
  din päcate face mult räu liberalilor. s-au poate este pus.
  eu nu-i mai cred, nici pe J.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 935.896 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.455 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 935.896 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: