Milostenie, ură și parșivenie

10 septembrie 2015 at 16:21 17 comentarii

Compasiune politică nu există. E o aberație. Creștinește vorbind, un non sens. Odată cu amurgul ideologiilor, politicianismul a venit cu un surogat de creștinism tehnologizat politic, bun de utilizat pentru scopurile sale. Reciclată ca resursă politică, mila e transformată în monedă falsă care sărăcește om și societate. Intrată în circuitul valorilor civilizației de tip politically correct, le devalorizează. Iar o lume în care politicul falsifică mila moare ca un copac uscat; mai repede decât tufărișul de boz comunist.

În societatea occidentală, pacifista corectitudine politică a generat două curente aparent antagoniste: extrema stângă, unde se cultivă și de unde se răspândesc ideile, primejdioase- mai ales în actualul context exploziv- că fără statul Israel ar fi domnit liniștea și pacea în regiune și, extrema dreaptă, unde naționaliști și internaționaliști, antisemiți ca și prosemiți, falși creștini ca și atei, înfierbântați ca niște cavaleri cruciați apocaliptici, își apără cu ură valorile lor europene distruse de islam, ori de evrei, ori de ambii. și-n general de venetici. ISIS fiind catalizatorul. Ciocnirea civilizațiilor e detonată de extremele ideologice și roadele lor.

Comparativ, societățile mai tinere de tip european din SUA, Canada, Australia s-au format și se formează continuu, natural și nu printr-un proiect politic nerealist ca al UE care a făcut din integrare un slogan și din „societatea deschisă” o lozincă. Ca amestecuri de culturi și civilizații altoite pe trunchiul european deocamdată rezistă deși, neîndoielnic, furtunile globalizării n-o să le ocolească mai devreme sau mai târziu, o cauză esențială fiind expansiunea galopantă, de neoprit, a corupției.

Urmărind, întâmplător, un documentar de televiziune despre cuiburile dreptei extreme europene (acum vreo șapte ani pe un canal TV francez) mă gândeam că nucleele alea, deși extinse din sudul Franței până-n Suedia cea pașnică și din Olanda în Austria, Ungaria etc, sunt ținute sub control democratic, izolate și salubrizate pentru a nu deveni focare de contaminare. Nu le-am socotit pericol până-acum, când le văd umplând spațiul european de ură; când din filmul exodului european al refugiaților, preiau selectiv și răspândesc doar ce provoacă spaimă.

Toate astea se regăsesc și la noi, unde se potrivesc pe populara cultură de tabără- ca mod de a viețui politic. A accepta o cotă de refugiați impusă ar fi un precedent riscant. Respingerea fermă din capul locului a unei impuneri de la centru ar fi unica decizie responsabilă. În schimb, e important să se continue, în mod suveran, politica de acceptare a refugiaților aflați în nevoie, printr-o triere riguroasă, adaptată condițiilor.

PS. falsitatea uselistă n-are leac: răsucirea bruscă, cu tot arsenalul obișnuit de jigniri și invective la adresa fasciștilor care refuză să se încadreze în formula colectivistă comandată de UE are o explicație fără echivoc; anticipată de economiști, pentru 2016, criza generată de catastrofala guvernare Ponta ar avea în miluirea politică pretextul acoperitor perfect. Dacă fachirii Cotroceniului s-au prins și-l vor face pe șarpele de casă să danseze pe notele lor electorale rămâne de văzut.

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , .

Follow the Oil Fuga spre roșu

17 comentarii Add your own

  • 1. racoltapetru6  |  10 septembrie 2015 la 16:42

    Cred că politica de la noi nu poate fi categorisită în vreun fel și nici reguli nu are. Mai degrabă poate fi asemănată cu o mafie legalizată, dar care și ea își schimbă mereu regulile și conducătorii.

    Apreciază

  • 2. noradamian  |  10 septembrie 2015 la 18:46

    Seara bună! 🙂

    politica de la noi merge și acum, cu toate motoarele turate la maxim, după regula stabilită de băieții destepți în 89: totul pentru ei.

    Apreciază

  • 3. theo  |  10 septembrie 2015 la 19:00

    MINCIUNÄ;PROPAGANDÄ;POPULISM;LÄUDÄRÄSENIE;
    dupä cateva laude,TONTA S-A DUS IN TURCIA;el are voie
    dispare cand vrea, minte ,si romanii inghit. DECE?

    Apreciază

  • 4. ion adrian  |  12 septembrie 2015 la 07:54

    Articole despre compasiune, mila crestina sau umanitarism in genere sunt multe si le cunosc. Ele vorbesc despre natura umana si despre orice dar nu despre problema specifica aflata in fata noastra. Eu am spus ca aceasta criza ne pune in fata o oglinda a Adevarului in care unii se vor vedea si altii nu. Nu am spus cum cred eu ca se va vedea acest Adevar decat doar ca oricare altul in afara de Calea a treia este perdant pe termen mai scurt sau mai lung.

    Asadar sa citez opinii care invoca fapte si informatii care insa nu stiu cat sunt de reale si m-as bucura ca in loc de gargara sa aflu ceva despre acestea:

    De ex: “Editorialista Melanie Phillips(nota mea:intradevar bine cunoscuta in Anglia) este printre putinele din presa occidentala care atrage atentia asupra efectelor nefaste ale valului masiv de imigratie din Orientul Mijlociu.”
    Intrebare: Este credibila aceasta ziarista de la The Times?
    Cum sa privim aceasta asertiune a dsale: Asa cum spunea lordul Carey of Clifton, fostul arhiepiscop de Canterbury, crestinii din Orientul Mijlociu au fost crucificati, decapitati, violati, fortati sa se converteasca, insa guvernul britanic a refuzat sa acorde azil crestinilor care incercau sa plece din Irak si Siria. Cu putine exceptii, precu Polonia si Cehia, tarile crestine din Europa se inchid in fata refugiatilor crestini in timp ce isi deschid granitele pentru sute de mii de musulmani” ?

    Cum sa explicam aceste informatii daca sunt adevarate si daca nu cine minte?

    “În luna mai serviciile secrete turceşti au interogat mai mulţi luptători jihadişti prinşi din Siria, care afirmau că în patru luni va începe ofensiva islamistă în Europa. Comisia Europeană şi conducerea UE nu s-a sesizat la aceste semnale. De ce?

    La sfârşitul lunii august s-a pus în mişcare puhoiul, circa un million de refugiaţi din Orientul Mijlciu şi nordul Africii. Din analizele ONU circa 70% dintre refugiaţi sunt bărbaţi tineri, (nota mea; foarte interesant)restul fiind copii şi femei. Şeful Frontlex (nota mea: ce este acest Frontlex?)a arătat într-o conferinţă de presă că au fost prinşi sau interceptaţi luptători ISIS printre ei, unii dintre ei au fost arestaţi la graniţa bulgară sau ungară. Dar grosul islamiştilor au intrat fără probleme în U.E.

    Specialiştii şi agenţii de securitate interesaţi de viitorul Europei au observat că refugiaţii musulmani sunt foarte bine organizaţi şi obraznici, nu par oameni care fug de război şi înfometaţi, pentru că ei aruncă mâncarea primită. Ei sunt împărţiţi în grupuri de câte zece oameni, care au un lider, care-i coordonează prin telefoanele mobile smartphone. La cincizeci de oameni au un comandant care le transmite prin şefii de grupă instrucţiunile în limba arabă. Se poate observa la Budapesta, cum “refugiaţii” musulmani intră ordonat şi coordonaţi în autobuze şi ascultă comenzile şefilor lor. Atunci, când coboară din autobuze toţi citesc pe smartphonuri comenzile în limba arabă….
    Etc, etc

    PS Aceasta organizare excelenta si deloc intamplatoare cred ca am observat-o toti cei care ne-am uitat cu sange rece si obiectivitate la stirile televizate.

    Apreciază

  • 5. noradamian  |  12 septembrie 2015 la 11:00

    Ziua bună! 🙂
    Ion Adrian, da, importantă acum e problema specifică din păcate văzută mai mult sub aspectul efectelor și al intereselor liderilor, și mai puțin prin cel al cauzelor și soluțiilor.

    Apreciază

  • 6. noradamian  |  12 septembrie 2015 la 11:39

    Opiniile care se bat cap în cap, confuzia și deruta arată că liderii de la care se trage toată nebunia asta, cel puțin deocamdată, n-au soluții pentru scoaterea lumii din criză. Neavând alternativă, au deschis drumurile pentru refugiați înfundând drumurile politice ale unei construcții europene sănătoase.

    Apreciază

  • 7. theo  |  12 septembrie 2015 la 12:49

    bunä,
    este mai complicatä treaba cu imigrantzii, panä invatzä limba,
    o meserie, ii cazezi, ii hränesti, etc. trec ani. banii nu rezolvä
    tot. dacä era vorba numai cei din siria venitzi direct, era una.
    dar vin si altzii ce stau de 5-6 anii in Turcia, s-au alte tzäri.
    se pare cä majoritatea nu vor sä respecte nimic, absolut nimic.

    Apreciază

  • 8. dorian65  |  12 septembrie 2015 la 16:23

    Bună seara!
    Doamna Damian pana de curând mă desfătati cu postari cu tâlc și dintr-o dată scrieți pe înțelesul oricărui.
    Sincer sa fiu îmi place postarea dumneavoastră.
    Chiar dacă comentez rar continui sa va citesc.
    O zi buna I continuare la toată lumea!

    Apreciază

  • 9. noradamian  |  12 septembrie 2015 la 17:36

    Seara bună! 🙂
    Theo, măcar de ar fi bine gestionată situația, ca să nu se ajungă la vandalisme și alte alea.

    Apreciază

  • 10. noradamian  |  12 septembrie 2015 la 17:37

    Dorian 55, mulțumesc! Mă bucură aprecierea ta. 🙂

    Apreciază

  • 11. ion adrian  |  12 septembrie 2015 la 19:53

    Apropo de milostenie dar si de parsivenie mai am o intrebare: De unde atata dragoste in vest pentru acesti refugiati-migratori si atata respingere pentru romanii care doreau doar sa munceasca?

    Apreciază

  • 12. noradamian  |  12 septembrie 2015 la 21:01

    dincolo de presupuneri, probabilități și speculații, câteva aspecte bine de cunoscut:
    http://adevarul.ro/cultura/teatru/refugiatii-rutabalcanica-Intrebari-raspunsuri-1_55f3d3a9f5eaafab2c859ce2/index.html

    Apreciază

  • 13. noradamian  |  13 septembrie 2015 la 00:58

    Ion Adrian,
    s-ar părea că xenofobia e si ea selectivă. În plus, acuzele de xenofobie vin adesea chiar de la xenofobi- la fel cum se-ntâmplă și-n cazul hoților care strigă „hoții”. Sau al prostilor care strigă „prostii”, cum observă Alex Stefănescu referindu-se la demonstrația evanghelistei Pippidi:

    http://www.flux24.ro/afacerea-refugiatilor-criticul-alex-stefanescu-atac-la-alina-mungiu-prosti-sunt-de-obicei-cei-care-ii-considera-pe-altii-prosti/

    Apreciază

  • 14. noradamian  |  13 septembrie 2015 la 01:03

    Acceptarea cotei de refugiați ar putea avea încă un motiv, poate cel mai tare- observat și comentat public de TB:
    de a se justifica statul polițienesc după care tânjește clasa politică.

    Apreciază

  • 15. theo  |  13 septembrie 2015 la 08:56

    bunä,
    asearä am väzut interviul luat lui Dragnea, Dragnea este un smecher pervers, bine instruit de DANCU. are aceleasi aere de om nou, magnificul ce organizeazä, reuseste, vorbind de PARTID ca institutzie supremä. este un impostor. multe din lozincile lui le-au auzit cei mai bätrani, la Maurär, Dej, Mänescu, etc. acest mafiot de Teleorman o sä facä mult räu Romaniei.

    Apreciază

  • 16. noradamian  |  13 septembrie 2015 la 10:34

    Ziua bună!
    nu-i mai ascult, Theo, că mi-e silă. oricum, nici pe dragnea n-are cine să-i împiedice doar isprăvile lui din 2012 au fost puse la cale si susținute de toți clăcașii politici uselisti inclusiv Ik.
    au reluat si placa cu cei 7,4 milioane…

    Apreciază

  • 17. theo  |  13 septembrie 2015 la 12:17

    Tonta, vorbeste de securisti, ziaristii securisti , cat de ordinar,
    de tupeist poate fi?
    In fiecare zi vad usl in actziune.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

  • 936.628 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.454 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

  • 936.628 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: