Castane incendiare

17 octombrie 2015 at 13:28 7 comentarii

Început de septembrie 2015. D-na Merkel deschide larg porțile UE pentru refugiați. Imediat, încep și problemele. Scăpat de sub control, exodul pune sub semnul întrebării unitatea europeană pe linia de est.

 Două zile mai târziu, ministrul austriac de Externe, Sebastian Kurz, declară că Occidentul ar trebui să îi implice pe Assad şi aliaţii săi, Iranul şi Rusia, în lupta împotriva grupării teroriste Statul Islamic care avansează în Siria şi în Orientul Mijlociu. Ideea prinde pe continent.

După mai bine de un deceniu, Iranul, stat nuclear considerat pericol de război, le devine aliat de nădejde: bun pentru scos castane din foc.

În ciuda protestelor și scăderii drastice de popularitate, Merkel nu se lasă. Franța secondează Germania. Mai la est Orban ridică un zid. Ceva ce pare să facă parte din joc. Putin e marele prieten. SUA ia distanță.

Jocul malefic de-a scosul castanelor din foc cu mâna altora se încinge, tinzând spre faza incendiar-globală. Grupări teroriste și state cu potențial agresiv sunt implicate pentru a stinge focare de război.

Un proces generator de reacții în lanț care devine tot mai dificil de controlat. Aproape imposibil. Îmbibată cu petrol, ura jonglează cu castane aprinse. Cu atât mai greu de stins, cu cât cei care pretind că salvează lumea de război sunt cei care au pus și pun gaz pe foc.

Incendiile din verile fierbinți declanșate de un jar lăsat nestins sau de  un chiștoc de țigară mistuiesc păduri seculare. Incendiile din zonele fierbinți declanșate de jar uitat aprins pot mistui civilizații milenare.

Cine are petrol deține puterea. și supremația! Cursa nebunească continuă. Liderii europeni se transformă în chibiții țarului Putin.

9 Octombrie 2015. Dl. Juncker- președintele PE, pe nepusă masă, cu dispreț incendiar, se declară anti-american și pro-rus uitând peste noapte de alianțe și tratate vitale pentru statele din estul UE.

16 octombrie. Dl. Putin mai face un pas și semnează o înțelegere cu Pakistanul pentru construirea unui gazoduct în zonă, cu concursul Chinei, căutând și alți aliați în Asia și Orientul Mijlociu. Războiul în Siria ia amploare. În Europa, tot mai mulți refugiați se manifestă agresiv.

În Israel, atentatele se țin lanț de două săptămâni. Ca de obicei, mor oameni. Și ca de obicei, agresorii, care-și fac scut și din copii, ucid deși știu că pierd mai mulți oameni decât cei pe care i-au atacat. Și tot ca de obicei propaganda, cu concursul beneficiarilor petrolului islamic, falsifică realitatea: castanele palestiniene sunt mediatizate ca victime.

Și, dacă nu erau destul de încinse spiritele, exact acum, în Israel, pe înălțimile Golan, teritoriu pierdut de Siria în războiul de șase zile din 1967, s-a descoperit o pungă enormă de petrol. Supărător pentru vecini și pentru toți cei care consideră petrolul o armă globală! Pentru Putin, mai cu seamă, care se ocupă, în acest moment, de pacea mondială.

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , , , , , .

În plasa istoriei? Pioșenie politică

7 comentarii Add your own

 • 1. theo  |  17 octombrie 2015 la 14:09

  ceva cum nu se poate mai periculos, uneori cred cä este inconstientzä, desi dacä mä uit la jucätorii pricipali, cred cä se joacä un räzboi rece pe miliarde.
  totul o sä fie pe pielea omului de rand. Merkel e luatä de ape, clar, iar francezii si austriecii il vor pe Putin la masä. fereascä Domnul!

  Apreciază

 • 2. racoltapetru6  |  18 octombrie 2015 la 11:23

  Atentate sunt peste tot, iar cel recent, care s-a produs în Turcia, arată că tragedii de acest gen se pot întâmpla oricând și oriunde.

  Apreciază

 • 3. noradamian  |  18 octombrie 2015 la 12:09

  Ziua bună! 🙂
  observând conexiunea evenimentelor (în care intră, da, și atentatul din Turcia) putem deduce că nu există tragedii întâmplătoare.

  Apreciază

 • 4. theo  |  18 octombrie 2015 la 19:07

  cat de ipocrit potzi sä fii, cateva minute pt. mortzii dela revolutzie… cu ILIESCU invitat de onoare si altzi criminali care au ucis la revolutzie.

  niste dementzi cu declaratzii spumoase, minciuni, acuzatzii nerusinate. mai räu decat comunistii.

  Apreciază

 • 5. noradamian  |  18 octombrie 2015 la 21:16

  N-au limite, n-au rușine! da’ nici nu-i de așteptat altceva de la ei.

  Apreciază

 • 6. theo  |  19 octombrie 2015 la 13:27

  bunä,
  Dragnea este un mincinos, asearä Cristoiu a spus: ilici
  are carnet de comunist, a fost intodeauna din 44, i-a
  insirat toate functziile, in niciun caz nu e dizident

  Apreciază

 • 7. theo  |  20 octombrie 2015 la 11:15

  gata s-a fäcut modernizarea. ilici stä la altä masä
  cand vine la sedintzele PSD.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 935.976 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.455 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 935.976 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: