Uniunea finanţocraţiei, încotro?
28 octombrie 2015 at 15:47 noradamian 2 comentarii
Cum se-ntâmplă de obicei, semnalul public dat de dizidentul Bukovski cu ani buni în urmă când UE era încă un proiect flexibil ușor de regândit și de refăcut din mers n-a fost luat în seamă. Acum e mult mai greu…
Într-una din conferinţele sale dizidentul rus Vladimir Bukovski prezintă o analogie stranie între abia îngropatul monstru al Uniunii Sovietelor şi Uniunea Europeană, un monstruleţ tinerel (dar îmbătrânit prematur, aş adăuga) care pare a-i semăna din ce în ce mai mult. Precum un bolnav devenind medic îşi cunoaşte perfect originea şi evoluţia maladiei, dizidentul constată că, la fel ca în defuncta Uniune a Sovietelor, noua uniune răsărită mai la vest are toate caracteristicile unei noi grupări artificiale născută sub zodia banului şi a supremaţiei unui nucleu care nu dă socoteală nimănui. Asemenea membrilor sovietului suprem, indivizii quasinecunoscuţi ştampilaţi pe liste fiindcă „aşa trebuie” nu pot fi destituiţi din funcţie. „In UE sint sute de mii de eurocrati cu salarii imense si multi servitori si nenumarate privilegii, imunitate pe viata de la orice fel de persecutare care e pur si simplu dusa mai departe de la un post la altul indiferent…
Vezi articolul original 446 de cuvinte mai mult
Entry filed under: 7301634.
2 comentarii Add your own
Lasă un răspuns
Trackback this post | Subscribe to the comments via RSS Feed
1.
ion adrian | 31 octombrie 2015 la 10:05
Condoleante si compasiune rudelor si prietenilor celor decedati cu speranta ca nu vor mai fi si altii in aceiasi situatie.
Sanatate si daune cat mai mici celor raniti
Si cum nu este prima nenorocire cauzata de indolenta, cupiditate si prostie la nivel national, repet cu mare durere ceva ce nu incetez sa repet si anume ca asa cum ne-a spus Mihai Eminescu: Norocul ne petrece.
Intrebarea tragica si pe care o pun mereu si mereu este: Doar norocul? Intrucat la un asemenea nivel de indolenta iresponsabila, nu e vorba de ghinion si din pacate mai toti jucam in filmul „Pentru cine bat clopotele Mitica?”
ApreciazăApreciază
2.
noradamian | 2 noiembrie 2015 la 12:02
Așa e, Ion Adrian! Vrem nu vrem suntem figuranții de care au nevoie din patru în patru ani în filmul lor.
ApreciazăApreciază