Terorismul iresponsabilității
2 noiembrie 2015 at 00:12 noradamian 10 comentarii
Un sistem iresponsabil și incompetent generează periodic nenorociri. Și de fiecare dată decidenții se poartă ca și cum ar fi vorba de catastrofe naturale. Într-o catastrofă naturală, ca și într-o revoluție de altfel, morții sunt de vină. destinul. karma. distracțiile care stârnesc demoni. Nu demonii care fac din corupție un mod de a guverna și a administra! Nu demonii care, de peste un sfert de secol, se îndeletnicesc cu prădatul, cu ștersul urmelor inclusiv prin acoperirea cu hârtii! …în care rostul instituțiilor pare a fi să le asigure poftele și să le protejeze abuzurile. Într-o catastrofă naturală chiar și decretarea doliului național are rol de paravan. Trei zile de răgaz, trei zile de găsit soluții pentru a estompa întrucâtva avariile de imagine ale membrilor clanului.
Arafat, numărătorul de cadavre, bântuie din nou ca ober-salvator național -nu se știe cum și pentru cine- martorii oculari fiind oripilați de haosul organizatoric din acțiunile „oficiale” de la locul sinistrului, de interdicția ambulanțelor private în momentul decisiv pentru salvarea de urgență. De la avionul pierdut în Apuseni unde câțiva oameni au murit cu zile, la cei care au murit înecați în lacul Siutghiol, tot cu zile, nu pot să nu-i asociez imaginea cu a unui administrator omnipotent de nenorociri în lanț generate sau înlesnite de șefii lui politici; cei care defilează îndoliați pe FB și pe la televiziunile de casă, neconștientizând contrastul cu solidaritatea spontană a miilor de cetățeni anonimi și strădania medicilor români și a unor confrați veniți în ajutor din alte țări.
Iresponsabilitatea e o formă de terorism. Trăim sub asediu. Sub asediul corupției, a iresponsabilității și incompetenței sau a responsabilității de fațadă și a arivismului lipsit de scrupule. În toate cazurile, morții sunt de vină. Din decembrie 89′ începând, asta înseamnă răspundere politică! De două zile factorii de decizie, politicienii, cei fără de lege sau care-și încalcă propriile legi, apar în fața nației cu morga de oameni pe care te poți bizui. Vorbesc de anchete, de amenzi, propun legi mai aspre însă uită ce au lăsat în urmă. Ocolesc grijulii că au răspunderi prin funcție pentru protecția fiecărui membru al societății. Cine să dea socoteală așadar? Și cine să schimbe lucrurile? Chestiuni la care decidenții își asigură protecția încă din faza de concepție a legilor.
Entry filed under: 7301634. Tags: avarii de imagine, catastrofă naturală, decidenții, ober-salvatorul național, solidaritate spontană.
10 comentarii Add your own
Lasă un răspuns
Trackback this post | Subscribe to the comments via RSS Feed
1.
racoltapetru6 | 2 noiembrie 2015 la 12:16
Dacă ar fi oamenii la fel de uniți în găsirea și pedepsirea vinovaților, precum sunt în ajutorarea victimelor, cred că s-ar mișca ceva în bine.
ApreciazăApreciază
2.
vasilegogea | 2 noiembrie 2015 la 13:16
Dacă suntem atenţi la limbajul folosit de oficialităţi, vom descifra, cu mai mare sau mai mică uşurinţă, în funcţie de cît de avizaţi suntem în „teoriile comunicării/manipulării”) că subiectul principal al „predicatelor” lor nu e salvarea vieţilor oamenilor, ci optimizarea morţii lor!
Abia acum, „Doctorul” Oprescu ar trebui arestat fără drept de apel şi, odată cu el, toată banda de incompetenţi corupţi din administraţia Bucureştiului (la nivel de Municipiu şi cel de Sectoare).
ApreciazăApreciază
3.
noradamian | 2 noiembrie 2015 la 14:27
Da, Petru, în plus lipsa cronică de solidaritate a societății în ansamblul ei convine sistemului corupt și favorizează asemenea tragedii.
ApreciazăApreciază
4.
noradamian | 2 noiembrie 2015 la 14:28
Vasile Gogea, am văzut destule asemenea „ocazii” folosite politic chiar de cei care ar trebui să dea socoteală dar acum au depășit orice limită! Șobolanii din administrația capitalei după Oprescu și politicienii lor protectori sunt un pericol public.
ApreciazăApreciază
5.
noradamian | 2 noiembrie 2015 la 15:30
„Citesc peste tot despre mobilizarea exemplara a fortelor de interventie si-mi vine sa urlu: care mobilizare? nimeni nu a stiut ce sa faca, haosul intre pompieri, smurd si salvari a fost mai mare decat in randul oamenilor care au reusit sa iasa la timp. Cei mai multi dintre supravietuitori au fost scosi de cei iesiti in prima linie, nu de pompieri”
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20549626-scrisoare-deschisa-martor-tragediei-din-club-colectiv-catre-raed-arafat-comandamentul-pentru-situatii-urgenta.htm.
ApreciazăApreciază
6.
theo | 2 noiembrie 2015 la 21:43
bunä seara,
fiecare din tragedie are povestea ei, tristetzea ei, unii au murit imbrätzisatzi, altzii au salvat pe altzii, apoi s-au dus si ei, etc.
adineauri auzeam cä a murit nr. 31, nu-l recunoaste nimeni, nu-i stie numele, nu-l vrea nimeni, este un nimeni……un corp carbonizat, nu-l plange nimeni, ce trist. este asa zguduitor, că nu-mi gäsesc linistea si eu am copii
si nepotzi.
ApreciazăApreciază
7.
noradamian | 2 noiembrie 2015 la 23:15
bună, theo!
de necrezut de câtă iresponsabilitate criminală se fac vinovați decidenții. în seara asta a apărut asta:
http://www.flux24.ro/penal-au-murit-cu-zile-autoritatile-nu-au-respectat-planul-rosu-de-interventie/
Nu e vorba de o recomandare procedurală ci de o lege pe care au încălcat-o.
„Procedura este foarte clara:
a) Se umfla cortul la fata locului, cortul de interventie fiind de fapt un spital mobil in toata regula!
b) Se numeste ofiter de triaj care face intrarea in cort! In cort e ca la spital!
c) Se lucreaza pe pacienti, la fata locului!
d) Exista coordonator medical care nu atinge bolnavi, ci regleaza circuitul!
In concluzie trebuia numit un coordonator pentru asta…si trebuiau aduse corturile si echipamentul, iar oamenii trebuiau nominalizati in pozitie!”
Procedural in doar cateva minute se ridica cortul, adica spitalul mobil!
Faceti un calcul – capacitatea unui cort este de 50 de pacienti, iar Ministerul Sanatatii are 13 corturi achizitionate!”…
Astfel apar intrebarile pe care toti romanii trebuie sa le adreseze expertilor care au intervenit vineri seara la Club Colectiv, pe care i-am vazut non-stop la televizor in noaptea tragediei:
1) Au intubat precoce?
2) Au dat fluide intravenos?
3) Au dat analgezie?
4) Au dat antibiotice precoce?
5) Au procedat la Hiperventilatie din rezervele de Oxigen?
6) S-au ridicat spitale mobile?
7) S-a intubat pe caldaram?
8) Au resuscitat, organizat, la fata locului?
9) S-au pus prelate pe morti?
10) A existat coordonator medical care sa regleze circuitul?”
Coordonatorii interventiei ( arafat, oprea ) de la tragedia din Club Colectiv „au facut turul spitalelor, televizat, in timp ce oamenii, simpli medici, asistenti, infirmiere, brancardieri si pompieri, se luptau cu moartea pentru a da viata!”…
ApreciazăApreciază
8.
theo | 2 noiembrie 2015 la 23:41
este asa stangace si primitivism in actziune pe caldaram,
sigur Arafat nu lasä pe nimeni sä dezvolte, sä modernizeze.
omul este politic si probabil si secu, de aia taie si spanzurä.
ce corturi? au un intreg stazion modern, pe care nu-l folosesc.
ceva trebuie schimbat urgent, dar „cine sä ducä animalele la zoo.”?
ApreciazăApreciază
9.
ion adrian | 4 noiembrie 2015 la 13:38
Asadar au demisionat asa ca are sens de acum sa scriu cateva opinii efective:
Mai intai repet ce am scris ieri sau alaltaieri intr-o postare pe un fir de pe o alta platforma de socializare unde citam o parafraza a unei ziceri negative si anume ca: “cu o floare eu, cu o floare tu, cu o floare el si cu mai multe ei se poate face o gradina” eu adaugand ca lucrurile trebuiesc si pregatite in sensul ca gradina trebuia sapata, marcata si insamantata dar la noi datorita invidiei si fuduliei (nu ma refer neaparat la fudulia care insoteste prostia) nu se poate asa ceva, asa ca tinerii care nu vor sa-si paraseasca tara judeca corect ca daca umflandu-si muschii se pot scutura, pot inlatura jegul care stapaneste tara dar ce vor face ei chiar cei foarte capabili si curajosi mai apoi cand noi “mineriade” vor veni peste ei?
Acum scuturarea deja s-a produs similar intro anume masura cu cea din decembrie 89 dar ca si atunci nu suntem pregatiti ci doar intr-o stare de asteptare a producerii evenimentului care iata ca s-a produs.
Sa lasam acum filozofareala si sa trecem la un program minimal de actiune:
a) Voi sunteti cei care faceti azi istoria tarii si nu bunicii care au trait razboiul mondial si crimele cele mai groaznice ale urei de clasa si jafului comunist, nu parintii care au facut decembrie 89 si din pacate mai ales cu contributia bunicilor v-au cadorisit cu acesti 25 de ani, parinti care azi sunt bunicii copiilor vostri . Voi nu sunteti o speranta (speranta sunt copii vostri) ci cei care aveti de facut, care trebuie sa faceti, care aveti de construit dupa ce demolati dar de construit este mult mai greu decat de demolat si nu este destul doar umflarea muschilor.
b) Voi cei care cand va umflati muschii ati dovedit ca puteti spulbera guverne sa stiti ca azi trebuie sa acceptati inca odata raul cel mai mic caci alfel doriti dictatura si va veni un rau si mai mare. Sper ca Iohannis sa fie in stare sa-l ofere si voi sa fiti atenti la ce primiti dar fara pretentii absurde.
c) Dar incepand de acum nu trebuie sa va demobilizati si lozinca voastra sa fie ce spunea aseara dl Radu Banciu: niciun guvern care nu confirma mai mult de sase luni.
Nu le mai dati timp de asi face noi ingrengaturi ci doar sa foloseasca aparatul existent care daca are cativa sefi competenti poate lucra si poate fi fortat sa reduca coruptia si in acest timp organizati-va, gasiti-va sau creati-va cu multa grija lideri reali, ferit-va de manipulare si de intoxicare daca nu vreti ca toate sa se terminne cu o noua “mineriada” care sa inchida ciclul si sa reluati totl de la capat intro eterna reantoarcere .In acest timp incet incet trebuie primenit cu discernamant si aparatul.
d) In procesele electorale cadrele trebuie sa inceapa de jos)comuna sau oras) sa confirme si sa evolueze fiecare pana la nivelul maxim de competenta fara a-l depasi. Asa se va crea o reala elita politica si administrativa.
Desigur este cumplit de greu dar raspunderea este pe voi caci voi sunteti parintii copilor vostri, voi trebuie sa faceti asta, sa decideti ce este de decis, sa actionati si iar sa actionati. Dar cautati si oameni cu experienta printre parinti si bunici cu minte limpede chiar daca nu mai au forta necesara dar care sa va poata ajuta si sfatui cu folos.
SUCCES si VICTORIE!
ApreciazăApreciază
10.
noradamian | 5 noiembrie 2015 la 00:41
Multzam! Asa să fie 🙂
ApreciazăApreciază