Nereguli de punctuaţie
8 februarie 2016 at 14:06 noradamian 4 comentarii
Cum tot nu s-a dovedit cine a tras în noi după 22, am aflat, cel puţin, pe unde mai sunt, cum o duc, şi cine i-a răsplătit din greu. Şi, mai ales, cine le sunt purtătorii de steaguri şi lozinci. În această înlănţuire descifrabilă, de fapte și interese, respingerea de către CCR a propunerilor pentru CSM (făcute de senat cu grabă şi intenţia vădită de a recupera poziţii în justiţie spre folosul castei) ar putea fi ori punctul de inflexiune, ori punct şi de la capăt. Fie cotitura statului spre un destin de „drept”, fie drumul care o ia mereu, inutil, de la capăt! Din păcate, semnele au fost puse, rolurile distribuite. Neregulile de punctuaţie, oficializate. Siguranţa ipocrit agresivă e pe cale de a câștiga. În ciuda manevrelor fără capăt, însă, cartelul nu poate pune capăt și libertății de a gândi.
Logica interioară a unui destin de ţară, de neam, se supune altor reguli decât ale jocurilor de imagine şi strategiilor de laborator. Totuşi, asta nu-nseamnă că manevrele oculte n-au rolul lor în desfășurarea lucrurilor. Mai devreme sau mai târziu, indiferent de importanţa care li se atribuie, decidenţi ori păpuşari se dovedesc a fi piese pe tabla unui joc pe care îşi imaginează, doar, că-l controlează. Înregimentarea într-o alianţă-cartel, de pildă, a segmentelor politice care se tem să nu scape din gheare ţara ca o pradă, posibil să împingă țara în altă parte decât socotesc proiectanţii săi. E greu de imaginat ce scenarist ar fi putut ticlui o descalificare mai rapidă a noului cartel decât valul de minerisme culminând cu ieşirea din bârlog, ca dintr-un imperiu subpământean, a unui regiment de troglodiţi, mâncători cu polonicul din cazanul bugetului! Tonele de dosare puse la conservare, rezerviștii revoluţionari, presa, cărţile, filmele pe subiectul…
Vezi articolul original 198 de cuvinte mai mult
Entry filed under: 7301634.
4 comentarii Add your own
Lasă un răspuns
Trackback this post | Subscribe to the comments via RSS Feed
1.
neax | 8 februarie 2016 la 17:12
Ce îndepărtat, abia se cocea puciul! Și ce actual!
Dacă tot e vacanță, mai ai vreun episod din cea experimentală?
ApreciazăApreciază
2.
noradamian | 8 februarie 2016 la 20:45
Da, fiindcă mecanismul e același, inclusiv autoapărarea, se perfecționează/regenerează din mers.
Am lăsat-o, deocamdată, să se odihnească, „vacanța” 🙂
ApreciazăApreciază
3.
racoltapetru6 | 9 februarie 2016 la 08:18
Neregulile de astăzi, se pot transforma în reguli mâine.
ApreciazăApreciază
4.
noradamian | 9 februarie 2016 la 09:21
Da, ăsta e principiul mecanismului. Mai întâi se testează neregulile, să se obișnuiască lumea cu ele, ca apoi să se transforme în reguli și legi.
ApreciazăApreciază