Gloriosul tăvălug

1 martie 2016 at 15:37 Lasă un comentariu

„Niciun proiect făcut dosnic, în absența unei reale comunicări cu cei cărora pretinde că le e destinat, nu reușește. Ori, pe lângă niște banalități lemnoase, noul lider n-a omis să precizeze că „nu alegătorii au viziune, ci politicienii”. E drept, nu alegătorii au câștigat premiul pentru cel mai corupt parlament, ci politrucii cu viziune și dosare prinși în noua horă a unirii. Concordia rivalilor, după 16 noiembrie, devoalată cu voioșie de copilotul ponta prin depunerea în aceeași pălărie a milioanelor lor de voturi e, de fapt, principala cauză a pierderii de încredere. Nici nu s-a intonat imnul de investire a noului ales și strategii cu vechi state pesedist-peneliste au și trecut la recâștigarea, prin metode varanice, a poporului antenist. Concomitent, oamenii președintelui au reluat atacul la ex-președinte! La ce bun? Abia recondiționat, ținut laolaltă doar de un fir de speranță, electoratul, și-așa fragil, s-a refracturat. O greșeală poate fi întâmplătoare, o serie cu același numitor comun anunță o politică de tăvălug . Cu consecințe pe termen lung. Socoteală proastă pentru țară. Aritmetică de politruci.”

Aventuri în grădina de hârtie

Într-o  lună de la instalare, noul președinte a pierdut încredere cât alții într-un an. Trend negativ accelerat. Proporția electoratului anti-Iohannis, indiferent cum s-ar fi prezentat noul ales a fost și va rămâne relativ constantă. Ei nu intră la categoria dezamăgiți. După cum proporția electoratului fan-Iohannis rămâne aceeași, indiferent dacă alesul ar face lucrurile bine ori ba. În categoria dezamăgiților intră doar cei care s-au așteptat la altceva sau, măcar, nu la deciziile descumpănitoare care contrazic prea repede promisiunile făcute înainte de turul doi. Încrederea electorală se câștigă greu și se pierde repede. Iar cea conjuncturală e extrem de volatilă. Ca orice miracol.

Ar fi putut fi altfel?… Era greu de anticipat toate astea? De ce președintele și apropiații lui par complet autiști față de așteptările pe care le-au creat electoratului? Nu vor sau nu pot? Niște sfătuitori buni ar fi știut din primul moment aceste lucruri. În mod vizibil…

Vezi articolul original 222 de cuvinte mai mult

Entry filed under: 7301634.

Vacanță experimentală Actul 1 Scena 6 Bucate regale

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

  • 936.628 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.454 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

  • 936.628 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: