Bucate regale

3 martie 2016 at 11:02 9 comentarii

„ Odată cu candidatura ginerelui regal la prezidenţiale, însă, monarhia de România s-a ales nu numai cu un timbru teatral-politic, ci şi cu partizanatul neonorant al clanului pesedist-penelist; sau, după completări şi înregimentări ulterioare, uselist. Poziţia, obligatorie mai presus de politic a Casei Regale, a fost, astfel, dramatic (!) avariată. Chiar dacă şi-a retras candidatul regal (o aventură sub semnul neşansei) n-a mai contat: acceptând această ştampilă, monarhia a ieşit de bună voie din cadrul exigenţelor obligatorii ale rostului ei. Revendicată de către exact aceia care au hulit-o când le stătea în coaste, regalitatea şi-a pierdut aura. Bucătăria regală a Margaretei miroase a mititei made usl”.

Aventuri în grădina de hârtie

Dincolo de calitatea realizării în sine, „Discursul regelui”, filmul premiat recent cu Oscar, oferă şi răspunsuri la întrebarea de ce Anglia n-ar mai fi Anglia în absenţa monarhiei. Forţat de împrejurări să se urce pe tron, viitorul rege acceptă, întâi de toate, să renunţe la numele de botez: ăsta ar fi un prim răspuns. „Albert” sunând prea germanic, trebuia schimbat, i se spusese, cu un „George„, devenind astfel, al şaselea rege George al Angliei. Iar faptul că nedemnul său frate recunoscându-şi incompatibilitatea a fost, totuşi, suficient de demn ca s-o declare public, alegând să-i lase locul, mai oferă unul. În fine, al treilea răspuns, efortul supraomenesc de a-şi depăşi complexul legat de handicapul fizic şi, nu mai puţin, de a-şi învinge orgoliul de vlăstar regal pus la încercare pentru a deveni regele de care avea Anglia în acel moment, întregeşte modelul. A încerca, mental, să vezi prin…

Vezi articolul original 229 de cuvinte mai mult

Entry filed under: 7301634.

Gloriosul tăvălug Curba lui Klaus

9 comentarii Add your own

 • 1. theo  |  3 martie 2016 la 14:26

  multzi handicapatzi, din nefericire unii nu recunosc si, manipulatzi de altzii pentru profit, inträ in rol ca sä-si asigure pentru el si familie avutzii. sä-tzi cunosti limitele si sä lasi locul unuia mai bun, asta inseamnä, dupä mine, onoare.

  Apreciază

 • 2. noradamian  |  4 martie 2016 la 14:10

  da, theo, între onoare si avantaje materiale, cei mai mulți aleg profitul material fără să stea pe gânduri. onoarea e ceva tot mai rar în lumea noastră, din păcate…

  Apreciază

 • 3. theo  |  4 martie 2016 la 17:10

  Mi se pare o intoxicare ce fac cu ex regele Mihai, chiar este desgustätor!

  Apreciază

 • 4. noradamian  |  4 martie 2016 la 22:19

  După ce „familia” l-a declarat bolnav de două cancere cu metastază, cu diagnostice care mai de care mai cumplite, acum Simina Mezincescu spune că regele a fost operat de o aluniță superficială…

  Apreciază

 • 5. theo  |  5 martie 2016 la 09:19

  victimizarea este acum metodä de adunat simpatie, mi se pare primitiv. este un om bätran si fiecare are de la o varstä, diferite probleme. ei au peste tot in lume resedintze, unele puse pe numele altora si posibilitätzi sä se ingrijeascä. dacä iubea acest popor, dupä ce a luat atatea propietätzi si miliarde (unele nejustificat) putea face o scoalä, un spital cu banii lor, dar ei nu dau, numai iau.

  Apreciază

 • 6. noradamian  |  5 martie 2016 la 12:38

  NEAGU DJUVARA: „Majestate, daţi-mi voie să vă spun că n-ar trebui să fiţi mereu văzut în prezenţa lui Ion Iliescu, pe care eu îl consider vinovat de crime şi care va trebui, o dată şi o dată, să fie judecat şi nu se cuvine ca…“

  Regele mi-a tăiat cuvântul: „Da, dar uite că domnul Emil Constantinescu mi-a făgăduit o grămadă de lucruri şi nu s-a ţinut de cuvânt, pe când Ion Iliescu îmi restituie“.

  Apreciază

 • 7. ion adrian  |  16 martie 2016 la 07:44

  Cred ca la moartea Regelui, Monarhia intra definitiv in cartile de istorie si acolo va ramane.

  Apreciază

 • 8. theo  |  16 martie 2016 la 16:53

  observ o relatzie a lui iohannis cu fosta monarhie „este lucru de care trebuia sä ocupe.” iohannis este un nerusinat- se pune bine cu marga si o sä ne intoxice cu monarhia. este mai bolnav decat am crezut.

  Apreciază

 • 9. theo  |  17 martie 2016 la 16:10

  ALTÄ DRÄCOVENIE !

  omul gräsutz ce o insotzeste pe nora lui Mägureanu, mi se pare Ghiulbaian, a declarat fundatzia mea este finantzatä legal si transparent de …Rusia. Cum și ce interese au rușii?? Omul a fost tot timpul în preajma SRI… informatzii? e foarte grav!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 935.896 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.455 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 935.896 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: