„Nah, bă, dac-ați vrut revoluție”…
14 martie 2016 at 12:26 noradamian 16 comentarii
Ca delegare de lege, o ordonanță e legală. în mod categoric una pe codul de procedură penală care are ca scop rectificarea unor „scăpări” neconstituționale în măsură să afecteze drepturile și libertățile cetățenești! Nu și dacă ordonanța, în loc să corecteze, ar introduce noi elemente în măsură să afecteze drepturile omului. Iar dacă această realizare, aprobată în regim de urgență în CSAT, e tot opera SRI, avem răspunsul la întrebarea pe care mulți și-o pun frecvent: cum e posibil ca la 26 de ani după ce țara a ieșit din dictatura comunistă, tot securiștii s-o controleze?
Păi cum se vede: prin diverse manevre adaptate după nevoi, de la etapă la etapă. Toate puse în acțiune, prin oameni; în primul rând prin instruiții din dotare, diseminate apoi, prin cei care se lasă prinși prostește în ticluiri frumos ambalate; prin șantaj aplaudat de justițiari: fără noi la butoane nu scăpați de corupție! Proști sau nu, ipocriți sau nu, informați sau nu, dezinformați în mod sigur, oricum pentru fiecare categorie există proceduri bine puse la punct care să garanteze reușita capturării.
Ca de fiecare dată, voci sâsâite se distrează: „Bravo, CCR, poftim, societate civilă, așa vă trebuie dacă v-ați băgat unde nu vă fierbe oala! Ce-ați căutat? Ați vrut să se curme cu ingerințele securității în justiție?… Ah, ce bine-mi pare că v-ați păcălit, tati !”
Nevindecabil, milițienismul iese ceas, la atac, când simte că i se pune la îndoială supremația. Ceva care-mi amintește de un miting din Piața Mare, puțin timp după 89, în care se comemorau tineri sibieni căzuți sub gloanțele nici acum nu se știe cui și din ordinul cui, în decembrie. În timp ce un bătrân tată, îndurerat, evoca memoria fiului, niște milițienii din spatele meu se distrau: „nah, bă, ce-ați pățit dacă ați vrut revoluție!”
Entry filed under: 7301634. Tags: CCR, delegare de lege, drepturi, milițienism, proceduri, SRI, supremație.
16 comentarii Add your own
Lasă un răspuns
Trackback this post | Subscribe to the comments via RSS Feed
1.
theo | 14 martie 2016 la 19:02
E un fel de bätuta pe loc: se prefac cä dreg ceva, care rämane cam la fel.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
2.
noradamian | 14 martie 2016 la 20:06
Securitatea apelează la diversiuni când e în pericol să piardă supremația! revoluția, mineriadele, Târgu Mureș-martie 90 au arătat de ce sunt în stare.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
3.
racoltapetru6 | 15 martie 2016 la 08:55
Revoluții au tot fost
Și înc-or să mai fie,
Din ele însă-și fac un rost
Tot cei ce-s la domnie.
ApreciazăApreciază
4.
theo | 15 martie 2016 la 11:35
aratä ce importantzi sunt secu, de au cred 7-8 „aca-demii”. vin banii de peste tot.
ApreciazăApreciază
5.
ion adrian | 15 martie 2016 la 11:42
Nora , dar tu ce propui?
ApreciazăApreciază
6.
noradamian | 15 martie 2016 la 11:59
Petru, după atâtea revoluții, morala e limpede!
ApreciazăApreciază
7.
noradamian | 15 martie 2016 la 12:03
Ion Adrian, când lucrurile au ajuns la o asemenea încâlceală permisă sau trecută cu vederea vreme de un sfert de veac, nici o propunere n-ar fi lipsită de dezavantaje și riscuri, indiferent de buna credință și competențele celui care se-ncumetă.
Dl Helvig admitea că amestecul SRI în justiție e neconstituțional, asta fiind urmarea unei hotărâri CSAT din 2002 privind interceptările, desigur secretizată. Pe asta au venit perfect neconstituționalitățile din codul penal al lui predoiu plus adaosurile făcute de comisia penală ponta (2009- 2012). Mai spunea Helvig serile trecute la B1 că ordonanța n-are nici o șansă să producă efecte practice deoarece tot ce ține de resursele SRI e în zona clasificată.
Am avut impresia că se amuză pe seama gâlcevii publice, știind că fortăreața lor e mai puternică și mai bine asigurată decât orice altă instituție a statului.
Subscriu concluziei unui articol din Riscograma: „dacă o grupare mafiotă pune mâine mâna pe conducerea serviciului și începe să-l folosească pentru șantaj și extorcare, nimeni n-o poate opri.”
ApreciazăApreciază
8.
noradamian | 15 martie 2016 la 12:13
Aș avea destule critici la adresa lui TB și a recentelor lui declarații, totuși propunerea cu care vine (să ne amintim că ceruse control civil a securității încă dinainte să i se termine mandatul dar cine să-l asculte?)-o găsesc rațională:
,, În urma deciziei CCR, soluţia corectă este ca Centrul Naţional de Interceptare a Comunicaţiilor să devină o unitate independentă, condusă de judecători şi procurori numiţi de CSM, care prestează servicii pentru toate instituţiile cu drept de anchetă penală sau responsabile de securitatea naţională. Tot personalul care actualmente deserveşte platforma (operare, întreţinere şi securitate tehnică) trebuie trecut în rezervă iar oamenii reangajaţi ca funcţionari publici cu statut special pentru a nu pierde la salariu.”
Si la toate acestea, eu as mai adauga ceva: urgentarea trecerii serviciilor secrete sub controlul societatii civile. Nu al politicienilor. In fruntea serviciilor secrete sa fie numite personalitati din viata academica, si, la randul ei, comisia de control sa fie alcatuita din personalitati ale lumii cultural-stiintifice. Cum sa numesti tu politicieni in fruntea unui serviciu si sa astepti ca el sa fie echidistant? Sau cum ar putea o comisie parlamentara in care sunt politicieni cu dosare sa fie exigent-necrutatoare cu activitatea unui serviciu secret? Am innebunit?”…
ApreciazăApreciat de 1 persoană
9.
ion adrian | 15 martie 2016 la 13:33
Solutiile sunt in zona de care vorbesti, desigur si cu o legislatie moderna pentru servicii. Cred ca intr-o echipa cu juristi buni cum este un Danilet dar si cu noi pe acolo ar iesi ceva. 🙂
ApreciazăApreciat de 1 persoană
10.
theo | 15 martie 2016 la 20:17
poate TB ar fi fäcut mai multe dacä nu ar fi avut parte de trädätori, traseisti, mafiotzi.
ApreciazăApreciază
11.
theo | 15 martie 2016 la 20:21
multe din cele spuse de el se intamplä, devin probleme, sau se amplificä, le reiau altzii cu tupeu ca ideile lor. l-au fäcut natzionalist- s-a opus cotelor imigrantzilor, s-a opus atunci cand au luat-o razna unele institutzii. au urlat si l-au insultat, au ajuns la vorba lui.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
12.
noradamian | 15 martie 2016 la 20:26
Da, în condiții de ostilitate și cu atâția oameni fără caracter e singurul președinte „altfel” în sensul bun, care a făcut ceva pentru țară chiar dacă mulți nu vor sau nu pot să-și dea seama. A făcut și greșeli (unele le recunoaște): supraaprecierea unor insi de proastă factură care n-au meritat, subaprecierea unor dușmani puternici, relații nu prea onorante, decizii și intervenții pripite costisitoare…
ApreciazăApreciat de 1 persoană
13.
noradamian | 15 martie 2016 la 20:44
theo, 11, exact! partea proastă și păguboasă e că pentru foarte multi romani, ura indusă de media îi face să nu vadă sau să-și piardă simțul critic normal, să nu accepte adevarul; le afectează judecata spre răul tuturor.
ApreciazăApreciază
14.
noradamian | 15 martie 2016 la 20:55
Noapte bună! 🙂
ApreciazăApreciază
15.
ion adrian | 19 martie 2016 la 08:26
nora 13. Pentru mine este un mister cum se pot lasa oameni cat de cat responsabili cat de cat rationali supusi unui asemenea lavaje cerebrale? Dar cine suntem noi daca si ca sa le rezistam?
ApreciazăApreciază
16.
noradamian | 19 martie 2016 la 10:33
si pentru mine e un mister, la mulți probabil e vorba de orgoliu. cei mai puțin orgolioși au o gândire mai flexibilă, mai greu de capturat.
ApreciazăApreciază