Spargeți tiparele!

4 iunie 2016 at 17:00 9 comentarii

Privatizat sau nu, comunismul funcționează în fiecare domeniu și în fiecare instituție. Dacă înainte oamenii plecau, în mod normal, de la lucru, cu „mostre” din produsele muncii lor (diverse piese, hârtie igienică, săpun, perdele, vase, cristale, cămăși din lotul de export, etc.) – după, șefii au preluat fabricile cu totul, fie le-au vândut pe nimic cu comisioane uriașe, fie, le-au transformat în fier vechi și au vândut terenul de sub ele. Cât despre resursele naturale, știți: un eldorado pentru fondatorii „capitalismului”!

După ce și-au scris pe o aripă „stânga” și pe cealaltă „dreapta” și au apucat la masa puterii, cu legea-n mână, hoțomăniile au mers șnur. Păstrat prin politizare, exact ca-n vremea PCR, pentru orice funcție, criteriul fundamental, de multe ori unicul, a rămas apartenența politică; plus relațiile democratice de cumetrie și afaceri dosnice. Cu rare excepții, nu competența profesională stabilește locul individului în ierarhia unității. În fiecare celulă economico-socială, angajații sunt fidelizați politic, dresați să facă voia șefului, să tacă indiferent ce văd, ce aud, și la ce iau parte. Privilegiile&huzurul pentru unii, supraviețuirea pentru cei captivi, marginalizați, și mai ales, asistați -formula cu care funcționează, ca un perpetuum mobil, mecanismul de corupere; evident, și la vot.

Dacă în fiecare din aceste incluziuni tăcute cu iz de mucegai comunist, dacă în fiecare din aceste mici românii sechestrate de personaje corupte în care bunul plac ține loc de lege, s-ar găsi unul, doi oameni, în stare să spargă omerta, să nu se lase corupți nici intimidați, să nu se teamă de reacțiile răzbunătoare care ar urma, miracolul schimbării s-ar produce firesc! Gândiți-vă ce suflu de aer proaspăt au adus „Flash-urile din sens opus” ale polițistului Godină! …și nu doar pentru breasla din care face parte! Spargeți tiparele obedienței, ale supunerii vinovate față de parveniții, hoții și ipocriții care pervertesc noile generații…  Ieșiți din lehamite și pasivitate, îndrăzniți!…

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , .

Diluări și devieri Miracole accesibile

9 comentarii Add your own

 • 1. vasilegogea  |  4 iunie 2016 la 17:16

  ”Los Indignados”, din Spania, ar spune : ”Indignați-vă!”

  Apreciază

 • 2. theo  |  4 iunie 2016 la 17:18

  bunä,
  cum s-o facä? multzi nu cunosc altceva, altzii sunt interesatzi, putzinii intelectuali, chiar simpli oameni cu altä viziune sunt putzini, nu au mijloace de „lämurire”, apoi e si frica de necunoscut (multzi asistatzi se gandesc bine la ce li s-a transmis!…) de toatä astea profitä neo-comunistii. -dacä nu era Bäsescu se ajungea ca in Ucraina.

  Apreciat de 2 persoane

 • 3. noradamian  |  4 iunie 2016 la 17:22

  Importantă, cred, e si calitatea indignării. Ce indignare frumoasă ar fi demonstrat profesorii ieșiți zilele trecute în stradă, dac-ar fi cerut guvernului să curețe sistemul de plagiatori și vânzători de diplome!…

  Apreciat de 3 persoane

 • 4. theo  |  4 iunie 2016 la 17:24

  am vorbit ieri cu o prietenä din Buc, am rugat-o sä meargä la vot, nu vroia, mi-a promis s-o facä. lehamitea asta este folositä de „haita rosie”- oierul lui firea a mobilizat o turmä mare si a „hränit-o”. de aia nici nu s-a mai ostenit…

  Apreciat de 1 persoană

 • 5. noradamian  |  4 iunie 2016 la 17:36

  theo, din toate categoriile pe care le-ai numit, și care, din păcate, sunt reale, cele care ar putea opri declinul sunt cele ale învinșilor de lehamite sau de frică. de aia m-am referit la polițistul Godină. dacă și într-o instituție nereformată, ca poliția, unde obediența e regulă, s-a produs, imediat după ce un polițist a îndrăznit să se poarte normal, un curent de susținere din partea multora de acolo, probabil asta s-ar întâmpla peste tot unde ar face un pas „în sens opus”, asemenea oameni.

  Apreciat de 1 persoană

 • 6. theo  |  4 iunie 2016 la 18:52

  acest politzist este un tip istetz, cu o inteligentzä nativä, este asa de normal cu ce face si spune, dar acest lucru nu-l ajutä. nu cred cä, sefii vor astfel de oameni. ar fi, cu timpul, un pericol pentru ei.

  ce tupeu au sä cearä totzi numai bani! este cum spui dureros cum trec cu vederea peste „plagiatori”. acum a mai cäzut un elicopter, nimeni. chiar bsolut nimeni nu o sä indräzneascä sä-si punä intrebarea, de unde a cumpärat arafat elicopterele, masinile? oare in ultimii ani nu are o vinä si arafat? mä intreb pe cine este? ce serveste? pe cine?

  Apreciază

 • 7. noradamian  |  4 iunie 2016 la 21:44

  theo, logic că șefilor de acel soi nu le plac asemenea subalterni, dar nici nu trebuie să le placă! important e să mai apară și alții, să se producă un curent care să schimbe sefii spăgari și plagiatori odată cu mentalitățile menținute de ei.

  în câțiva ani au căzut mai multe elicoptere smurd decât elicoptere americane în Afganistan si-n alte teatre de război! au murit la fiecare accident, medici, asistente, piloți! de fiecare dată vinovat a fost, după cum aprecia arafat, pilotul. mort. da, probabil e susținut de undeva nu stim clar de ce și până când. .

  Apreciază

 • 8. racoltapetru6  |  5 iunie 2016 la 07:49

  Îndrăzneala începe de la urna de vot și poate merge până la mișcări de stradă. Dar dacă nu începem prin exercitarea dreptului de vot, e complet aiurea să cerem schimbarea unor oameni și al unui sistem pe care l-am neglijat.

  Apreciază

 • 9. noradamian  |  5 iunie 2016 la 09:39

  Petru, vorbind de votare, avem destule motive de scepticism: alegeri într-un singur tur, partide useliste care domină politic, tehnici și aranjamente cu iz de corupție, sondaje cu anticipări demobilizatoare.
  Totuși, în premieră, scanarea buletinului în secția de votare pentru împiedicarea votului multiplu e „detaliul” pozitiv care face posibilă încurcarea socotelilor…

  Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.628 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.454 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.628 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: