Soluții mereu mai imorale până la integritatea totală

18 decembrie 2016 at 11:58 14 comentarii

Cu doar doi ani în urmă, debăsificarea lansată ca „politică altfel” de la cel mai înalt nivel  se anunța o strategie învingătoare, dacă nu pentru țară, măcar pentru noua garnitură a puterii. Astfel, din noiembrie 2014, foștii useliști împreună cu fanii lui Iohannis se înghesuiau să măture ultimul obstacol în calea viitorului luminos al țării. Îngroparea definitivă a politicii băsiste fiind aproape certă în contextul problemelor cu justiția și a antipatiei publice față de nelipsita Udrea. Politică eșuată, cu nimic „mai altfel” însă decât decioloșizarea, trasă parcă la xeroxul lui Ponta, care i-a urmat în 2016! O contrareacție politicianistă de joasă speță care confirmă că politica autohtonă are predilecție nu pentru atitudini de tip win-win pentru societate ci pentru lose-lose.

Ca într-un remake după infernalul front anti-băsist, și la fel de prost, pe noul front anti-cioloșist au muncit stahanovist (spre folosul cui?) PSD&sateliții ca și PMP&fanii băsiști, televizii noroioase, site-uri slinoase, trolli și voluntari ale căror pasiuni  ideologic-doctrinare s-au acutizat până  la nivel psihopatic. Pe fondul creșterii acțiunilor PNL ca partid iohannist, debăsificatorii prezidențiali însă n-au apucat să încheie epopeea JosBăsescu că s-au trezit sub masă. Cum și premierul Cioloș a nimerit în capcană lăsându-se folosit de amorala grupare penelistă, PMP-ul uneperizat beton (genială imoralitate și aia) se și vedea pe cai mari fără să ia seama că Dragnea mustăcea deja mulțumit, știind din experiența tovarășilor că încăierarea adversarilor îi pune pe tavă victoria. Inamic public, țintă de calomnii și glume proaste, Cioloș nu reacționează politicianist, rezistă, lucrează până-n ultimul moment. PMP-ul trage în el cu armament ales din inepuizabilul arsenal pesedist și obține un zdrobitor 5%. Victorie a la Pirus! Și ca politica să fie cum a fost și mai mult de-atât, dihonia trebuia să intre, crivăț, și în USR. Grandios rezultat! Nu degeaba politrucii s-au distrat creștinește aruncând bombe „Soroș” în societatea civilă. Cât timp societatea civilă, nepolitizată, e marginalizată, intimidată  cu atacuri de tip securist, băieții pot să-și facă în voie jocurile murdare.

Susținătorii valorilor indispensabile unei societăți sănătoase și, implicit, a celor pe care-i consideră, cu argumente, faptice nu iluzorii, capabili să le realizeze la un moment dat, sunt total diferiți de fani. Primii au gândire critică, ceilalți, care susțin necondiționat diverse personaje, nu! Predominanța fanilor e simptomul unei societăți civile imature, vulnerabile la manipulare. Un lider adevărat nu duce războaie egoiste, n-are nevoie de fani care să-l tămâieze în temple politice, ci de susținători critici și raționali ai binelui public. De altfel, chiar fanatismul dizgrațios al fanilor e una din cauzele principale ale diminuării simpatiei și încrederii într-un reper politic. Așadar, e greu de apreciat acum ce șanse are societatea pentru a evolua în asemenea condiții.

V-amintiți cu câtă silă a fost înghițită soluția imorală, pentru binele nației, de cooptare la putere a varanului, ulterior și cu Copos vicepremier într-un guvern Boc? Ei bine, așii politicăriei de tarabă și jurnaliștii loializați pavlovian în curtea unui jupân sau a altuia dar cât se poate de agresivi cu cei care băteau la poarta politicii, încă nu-și dăduseră seama atunci ce ravagii se pot face cu un jeton Soroș aruncat în focul alegerilor!

Cu toții am înghițit broaște destule în timp cât să ne dăm seama de toxicitatea lor. Mă despart de orice simpatie politică în momentul în care devin evidente semnele de politicianism; când liderul slujitor al celor pentru care și-a asumat responsabilitatea se transformă în idolul slujit necondiționat de fani. Rămâne, desigur, calculul. Atât.

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , , , .

De meserie- sifonar Viața în roz

14 comentarii Add your own

 • 1. mitzu beciuklistu  |  18 decembrie 2016 la 12:44

  Exceptional, ca deobicei.

  Apreciază

 • 2. racoltapetru6  |  18 decembrie 2016 la 12:52

  Oameni inocenți, de bună credință de altfel, au votat cu ideea că dacă PSD-ul va ajunge la putere, cu majoritate de voturi, va fi liniște în parlament, nemaiavând opoziția care-i scotea din sărite. Doar că au uitat de președintele țării…
  O seară de duminică minunată, Nora!

  Apreciază

 • 3. noradamian  |  18 decembrie 2016 la 13:31

  Mulțumesc Mitzu!

  Apreciază

 • 4. noradamian  |  18 decembrie 2016 la 13:47

  Petru, inocenții de care vorbești, de bună seamă sinceri în convingerile lor, l-ar vota mâine și pe ceaușescu și s-ar face liniste! Liniste, frică, foame și frig; și tot restul. un cantonament în Coreea de nord pentru cei care nu știu sau au uitat i-ar face poate, să prețuiască libertatea și gălăgia de-acum…

  Uite și o mostră despre cum se câștigă încrederea unora, pe banii lor, și alegerile:

  http://www.news.ro/externe/strategii-israelieni-de-dreapta-moshe-klughaft-si-sefi-shaked-in-spatele-victoriei-psd-din-11-decembrie-presa-video-1922402218002016121116432835

  Apreciat de 1 persoană

 • 5. neax  |  18 decembrie 2016 la 18:43

  Bună seara! Dacă în vârtejul ăsta în care nu se mai știe care-i susul și care-i josul, păstrezi atâta luciditate, mă gândesc că mai sunt speranțe.

  Apreciază

 • 6. neax  |  18 decembrie 2016 la 18:52

  Cred că Dragnea a dat degeaba bani strategilor israelieni. Morții vii din fundul Olteniei și Teleormanului nu au internet tinerii din toată țara nu s-au dus la vot din indolență și cretinizare prin antenizare. Dacă nici măcar perspectiva să aibă un premier ca Cioloș nu i-a mobilizat, revin la comentariul anterior. Nu sunt speranțe, oricât de lucidă e Nora Damian din Sibiu.

  Apreciază

 • 7. noradamian  |  18 decembrie 2016 la 19:54

  Bună, Neax! Cu toată indolența exasperantă, speranțele nu dispar. O să mai plece o serie cât văd cu ochii, o să se întoarcă alții, mai bine n-o să fie, ăștia suntem! Trist e că pe lângă masa amorfă lipsită de conștiință civică din fundul țării, nici inși mai răsăriți nu-s capabili să aprecieze lucrurile bune făcute pentru ei în atât de puțin timp prin efortul acestui premier neobișnuit de responsabil și modest și a câtorva oameni de excepție, lucruri de care am avut atât de puțin parte ca societate, în 27 de ani. Totuși, să remarcăm și atitudini care contrastează cu nesimțirea uriașă din societate. De pildă, ajutorul oferit voluntar guvernului de o echipă de tineri specialiști IT care au lucrat în timpul lor liber și au pus pe rol câteva proiecte excepționale de informatizare administrativă.

  Apreciat de 1 persoană

 • 8. neax  |  19 decembrie 2016 la 03:13

  M-au șocat comentatori pe net pe care îi știu de ani buni de partea binelui și care au început să-i găsească defecte lui Cioloș fix înainte de alegeri. Asta, când alternativa era Dragnea, Ponta, Tăriceanu.
  Și aici, un rol foarte negativ cred că l-a avut Băsescu, care nu a știut să trecă peste interesele personale și a dat tonul la discreditări.

  Apreciază

 • 9. dictaturajustitiei  |  19 decembrie 2016 la 07:53

  Bună! Nora, nu-mi place Cioloș pentru că l-a menținut pe Tobă-plagiatorul în guvern și pentru că a lăsat liberalii să se folosească de imaginea sa cu toate că promisese că doar o să gestioneze alegerile precum papa Ilici odinioară. Mai mult, deși premier l-au interesat corupții care candidau, nu era treaba sa ci a societății civile, și nu a promovat la timp ,în schimb, ordonanța pentru rectificarea de buget. USR-ul după câte vedem și auzim cu toții au printre ei trădătorii. N-au nevoie de ajutor.

  Apreciază

 • 10. noradamian  |  19 decembrie 2016 la 09:42

  Neax, exact! o dezamăgire peste măsură! dacă din partea psd&aliați nici nu te asteptai la altceva, machiavelismul manifestat de Băsescu, obediența fanilor lui, egoismul și lipsa de scrupule ca să nu mai vorbesc de absența oricărui fair-play au contribuit în mare măsură la reinstalarea unui parlament roșu.

  Apreciat de 1 persoană

 • 11. noradamian  |  19 decembrie 2016 la 10:08

  Bună, Carmen! Cioloș a fost instalat și validat de parlament într-o formulă care includea și PSD, dâncu fiind pus anume ca să nu-i lase libertate de manevră. De altfel, la cel mai mic pas deranjant pentru psd era amenințat cu moțiunea de cenzură! Alternativa pentru el era fie să facă ce se putea face fără riscul căderii guvernului, fie să intre în coliziune cu greii ca tobă și arafat și să i se arate ușa! Ce a făcut Cioloș în situația asta a fost să găsească căi de a guverna, de a repara o grămadă de mizerii lăsate în urmă de miniștrii lui ponta și de duce la îndeplinire alte proiecte. Așa că tehnocratul luat în bășcălie de toți politrucii le-a dat, de fapt, un exemplu de comportament politic responsabil. Și de câte ori problemele penale ale câte unui ministru din seria aprobată inițial de parlamentul uselist îl scoteau, conform legii, din guvern, premierul își băga „rezervele”, oameni serioși și competenți aleși de el: Vlad Voiculescu, Cristian Ghinea, ministrul Educației, fiind cei care s-au remarcat în mod deosebit.

  Da, faptul că s-a lăsat folosit (nu el le-a cerut-o, însă) a fost o slăbiciune din partea lui, una costisitoare, dar nici într-un caz una machiavelică de tip ilici! Având o serie de proiecte finalizate în cele câteva luni și multe altele începute, își imagina probabil, că sprijinul politic oferit de peneliști îi va permite să le continue.

  Apreciat de 1 persoană

 • 12. noradamian  |  19 decembrie 2016 la 10:47

  .„Puteti verifica singuri, cu simple cautari pe google si accesarea unor surse credibile” ”, spune Florian Georgescu, un constantean absolvent de ASE… „chiar nu trebuie mura-n gura, pentru ca de aceea am ajuns unde am ajuns: toata lumea asteapta sa i se serveasca pe tava informatia si o ia ca atare, fara sa o verifice deloc. Vai, Julien e fiul lui Soros, vai, Soros a dat foc la Colectiv, vai, Ponta a avut crestere economica, etc. Va rog, folositi-va inteligenta si v-o zic fara nici o intentie de jignire. Imi place sa cred ca nu ia nimeni de bun tot ce e scris acolo si mai si verifica. Poate am mai gresit si eu, poate am exagerat sau poate mi-au mai scapat”..

  „Iata cum arata „dezastrul” lasat in urma de Dacian Ciolos:

  1. A infiintat “comisia de taiat hartii”;
  2. A eliminat complet copiile legalizate;
  3. Desfiinteaza taxa de timbru;
  4. Intabularea gratuita a terenurilor agricole !!!!!!!;
  5. 193 de milioane de euro pentru programul “Scoala pentru toti”!!!!!;
  6. Toata lumea isi poate plati taxele online prin ghiseul.ro !!!!;
  7. De anul acesta se poate plati cu cardul la ANAF;
  8. Scrisoare care l-a trimis pe Sebastian Ghita la DNA;
  9. Scutiri de impozite pentru cercetatori, reduceri TVA in agricultura, pretul gazelor nu a mai crescut;
  10. Autorizatii de constructie pentru autostrazi !!!
  11. Reparatii pentru firmele care nu isi mai puteau recupera TVA-ul;
  12. Procedura de adoptie simplificata;
  13. Toate modelele de cereri si formulare au fost reunite pe un singur site;
  14. Toate minunatiile pe care GovITHub le-a facut GRATIS (platforma digitala de petitii, cazier auto);
  15. Bani pentru somerii care-si gasesc de munca in alte localitati decat cea in care locuiesc;
  16. Legea salarizarii, cresteri pentru salariile mici;
  17. Rezultatele economice: 150.000 locuri noi de munca, salaruiu mediu mai mare, crestere economica;
  18. Posibilitatea de a sesiza prin SMS cazuri de coruptie din sistemul sanitar;
  19. Pagina noua pentru pentru Ministerul Sanatatii;
  20. A eliminat coada de la permise si inmatriculari din Pipera. Coada pe care Tariceanu o ocolea;
  21. Camere de video pentru a filma numararea corecta a voturilor;
  22. Radar pentru a monitoriza in timp real prezenta la vot (actualizat la fiecare 5 minute!)
  23. Lansarea aplicatiei „Inspectorul Padurii”. Populatia poate verifica, in timp real, legalitatea unui transport de masa lemnoasa identificat in trafic (actiuni ample de impadurire: 3.761 de hectare au fost impadurite deja cu puieti si 10.250 de hectare sunt conservate prin lucrari de regenerare a padurii pe cale naturala).
  24. Bani europeni: In 2016, pana la finalul lunii septembrie, circa 6,3 miliarde de euro au intrat in tara in total, de la Uniunea Europeana (la inceputul mandatului rata de absorbtie a acestor fonduri era de 58,67%. In prezent acest procent este de 80,16%)
  25. TVA redus la 9% pentru materie prima si lucrari agricole.
  26. Investitii din bugetul de stat in infrastructura locala (2 miliarde lei au fost acordate autoritatilor locale pentru infrastructura de apa, canal, drumuri, educatie, sanatate si proiecte socialculturale).
  27. Pachetul anti-saracie – destinat sprijinirii persoanelor vulnerabile.”
  28. Investitiile straine directe in Romania, la nivel record dupa 2008: Urca in primele zece luni cu 9% si ajung la 3,7 mld. euro.
  29. De astazi, in ghiseul.ro a fost inrolat si ANAF. Deci obligatiile fiscale catre ANAF pot fi platite si online.
  30. Eliminarea copiilor solicitate de institutii ale statului dupa documente eliberate de alte institutii ale statului
  31. Examenul pentru ocuparea posturilor de directori ai institutiilor de invatamant (depolitizarea invatamantului).
  32. Depolitizarea CNATDCU
  33. Transformarea zonei Vacaresti in parc natural.
  34. Trecerea Rosiei Montane (si inca cateva) ca zona UNESCO
  35. Politica externa – eliminarea vizelor de Canada
  36. Inceperea studiului de fezabilitate la autostrada Sibiu-Pitesti
  37. A pus accent pe transparenta, astfel fiecare cetatean poate verifica de acasa modul in care sunt gestionati banii publici prin accesarea site-ului http://www.transparenta-bugetara.gov.ro
  38. Restructurarea CNADNR in CNAIR, anul acesta fiind primul in care aceasta a efectuat o lucrare in regie proprie
  39. Sub guvernarea Ciolos s-a reparat autostrada surpata, inaugurata cu mare pompa in scop electoral de guvernul Ponta.
  40. A adunat gunoaie, a stat la coada, nu si-a tras imunitate (am o cerere de a posta aceste lucruri de la un simpatizant PSD)

  Completez cu niste realizari directe sau indirecte ale ministrului sanatatii, Vlad Voiculescu, membru al aceluiasi guvern, realizari care, considera unii, merita a fi mentionate distinctiv, pentru a fi mai vizibile si apreciate dupa cum merita:

  1. a inchis spitalul de arsi unde colcaiau viermii si il reface din temelii. pe bolnavi daca nu avem locuri ii trimite in straintate pe banii statului
  2. a descoperit ca sectia de la Floreasca care ar fi trebuit sa trateze arsii si care nu functiona are de fapt aparate anti-imbatrinire si nu ce ar trebui
  3. a facut lista unica de asteptare pentru transplanturi (pana acum era dupa care da mai mult)
  4. a facut linie de sesizare a abuzurilor din sanatate
  5. a facut sistem de evaluare a medicilor inclusiv a comportamentului si de catre pacienti
  6. a schimbat sistemul de angajare a managerilor de spital – nu pe criterii politice
  7. campanie de educatie vaccinare, campanie de folosit cu prudenta antibioticele
  8. trusoul pentru nou-nascuti dupa modelul din Finlanda (faimoasa cutie) – un trusou care sa le ajute sa monitorizeze sanatatea bebelusului, igiena si siguranta in primele luni de viata
  9. a normat garzile medicilor (azi au in system in care stau la job 24-36ore)
  10. a creat un sistem de prioritizare a investitiilor si un set de criterii de acordare a finantarilor
  11. a infiintat portalul http://www.medicamentelipsa.ro”

  Apreciat de 1 persoană

 • 13. Georgeta R. M.  |  19 decembrie 2016 la 11:50

  Crăciun fericit și un An Nou minunat !

  Apreciază

 • 14. noradamian  |  19 decembrie 2016 la 14:47

  Sărbători binecuvântate îți doresc, Georgeta!
  Crăciun fericit!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.628 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.454 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.628 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: