Planeta furtunilor

6 iunie 2017 at 11:04 4 comentarii

Se fac bani din nenorociri? Oho, poate mai mult decât din orice altceva. Acum mai mult ca oricând. Războaie, migrații, epidemii, tulburări climatice etc; pentru prea mulți adoratori de vază ai „Vițelului de aur”, asemenea „oportunități” sunt „mană cerească”.

Imaginați-vă că din cauza unor farsori care au deturnat bani europeni s-ar sista toate acordurile &măsurile operaționale&fondurile de coeziune sau alte secțiuni destinate finanțării de proiecte pentru țările UE. (justificat, nu?) Asta ar echivala cu desființarea UE. Am asista la declinul rapid al unor state. Ar intra în derivă întregi zone geografice.

Imaginați-vă că din cauza unor farsori pică toate înțelegerile pe tema măsurilor stringent necesare pentru reechilibrarea climatului, deși accentuarea galopantă a dezechilibrelor din natură e o realitate care nu poate fi negată decât de niște năimiți&ideologi fanatici. De fapt, nu trebuie să vă imaginați, asta se întâmplă prin ieșirea SUA din acordul semnat la Paris. Vor intra în derivă întregi zone geografice.

Farsorii trebuie scoși din joc nu folosiți ca pretext pentru deal-uri cu efecte dramatice pe termen lung. Mega-interesele politico-financiare nu țin cont de interesele vitale ale locuitorilor planetei de azi și de mâine. De aici esența răului pomenit mai sus: a socoti nenorocirile oportunități de greblat bani e calea cinică spre dezastru global. A avea un acord înseamnă loc de comunicare. O șansă. A te lipsi de el înseamnă alegerea fără scrupule a terorismului climatic în care își vor duce viața generațiile viitoare.

Altfel spus, după ei potopul. Potop după potop…

Entry filed under: 7301634, Literare, Politico-culturale. Tags: , , , , .

Ploaie de vară în Creta Evoluția domnului Breazu

4 comentarii Add your own

 • 1. racoltapetru6  |  6 iunie 2017 la 11:22

  Avem noi un talent înnăscut de a ne tăia craca de sub picioare. Doar pentru a o pune pe foc și a ne bucura de o căldură efemeră.

  Apreciază

 • 2. noradamian  |  6 iunie 2017 la 12:51

  Mega-afacerile puternicilor planetei produc toate astea spre folosul lor. Da, și la noi, cu talent specific și cu urmări pe măsură…

  Apreciat de 1 persoană

 • 3. Alex  |  8 iunie 2017 la 19:25

  Sunteți delicată, atunci când îi numiți farsori. Ăștia de ne conduc sunt hoți și borfași în toată legea, chiar dacă „fură cu mănuși”, costumați în oameni de afaceri, care nu știu să facă bani decât din furtișaguri și deturnări de fonduri. o realitate atât de tristă, care nu mai trebuie tolerată.Pentru că avem o mare vină, atunci când îi lăsăm să-și bată joc de o țară întreagă.
  Numai bine vă doresc! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 • 4. noradamian  |  8 iunie 2017 la 21:21

  Mulțumesc, Alex!
  Asa e, ajunși la putere, farsorii-mafioți par deciși să împingă țara asta la dezastru. Azi, de pildă, au lansat o inacceptabilă licitație a nerușinării în care pragul de furt oficial la 200 de mii de euro propus de guvern e insuficient pentru ciordache care vrea liber la 400 de mii de euro… iar nicolicea ar ridica pragul hoției legale la 600 de mii de euro!

  O seară bună 🙂

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.628 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.454 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.628 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: