Descurajant

27 iunie 2017 at 11:54 8 comentarii

Era de așteptat ca la desemnarea second-premierului, președintele să lămurească măcar niște aspecte controversate. În loc de asta, am aflat că indiferent cine va fi, trebuie numit rapid. Iar faptul că, dintre cele câteva propuneri prezentate de Dragnea, anterior consultărilor (după cum spune Dan Tapalagă în editorialul HotNews) președintele l-a vrut fix pe ex-ministrul Tudose are datele unui blat. Unul bizar.

Bizar e și ce s-a petrecut în aceste șase luni. bizar și periculos.

Să recapitulăm:
–  în februarie ministrul Iordache din cabinetul Grindeanu dă ordonanța 13 care scoate sute de mii de oameni în stradă.
– președintele anunță că va iniția un referendum anti-corupție.
– în mai guvernul recunoaște că nu e capabil să-și respecte promisiunile electorale.
–  în iunie, 8 din cei 9 judecători CCR impun parlamentului obligativitatea de a vota netrebnicia care a generat cea mai mare revoltă a societății după 89, anulând opinia separată a celui de al 9-lea.
– războiul fratricid din PSD se încheie fulgerător (și sordid) cu debarcarea premierului Grindeanu prin moțiune de cenzură după o evaluare internă din care rezulta că miniștrii sunt incompetenți; dl. Tudose cu deosebire.
– dosarul ordonanței 13 a fost clasat.

Atâtea puncte slabe n-a adunat PSD niciodată într-un timp atât de scurt, în ciuda poziției de putere aproape discreționară: încrederea electorală în partid a scăzut vertiginos, scena răfuielilor interne a produs silă generală plus o breșă serioasă în PSD. În plus, după luni de non-combat, PNL părea că s-a întremat, dacă-i luăm de bune declarațiile ofensive. Iar președintele avea un prilej neașteptat de a acționa…

Și atunci, ce să credem?
După ce se pronunțase că vor cere alegeri anticipate, PNL se îmblânzește brusc, Ludovic Orban uită instantaneu ce declarase (că PNL e gata să preia guvernarea) și nici măcar nu încearcă să vină cu propuneri la consultările de la Cotroceni.

Explicația reală a acestei retrageri (motivată convenabil cu „lipsa majorității”) pare a fi desemnarea avant la letre de către președinte a second-premierului în persoana d-lui Tudose (ex ministru în cabinetul demis pentru incompetență -conform evaluării făcută de „creierul psd”, infractorul colecționar de tablouri Vâlcov) în urma unui sfat de taină cu dl. Dragnea care a precedat consultările formale (și inutile) cu partidele.

De ce?
Din comoditate și dorință de „liniște”? „Indicații”, poate, de undeva? Sau pentru ca dezagreabilul personaj desemnat premier ar fi într-un contrast favorabil cu imaginea domniei sale, acum că, trecut de jumătatea mandatului, se gândește la un nou mandat prezidențial? (oglindă, oglinjoara mea... )  Ceva mult prea cinic și egoist, totuși…

Oricum
– au uitat toți de bilele introduse pe șest în urnă de chestorul pesedist pentru bușirea lui Grindeanu.
– mai aflăm că miniștrii dați jos pentru incompetență vor intra și în noul cabinet…
în fine,
– strada a primit drept încurajare, un neașteptat&nemeritat duș rece

Bineînțeles
– că nimeni nu mai pomenește de referendumul anticorupție.

Politica din țara asta pare tot mai evident a fi impusă din comandamente colcăind de interese. Oamenii dezbat, calculează, protestează, speră, așteaptă, în timp ce mai-marii au cu totul alte socoteli care nu se potrivesc cu ale societății. Faptul că dl. Tudose a fost desemnat premier în urma unor negocieri care au precedat  consultările de la Cotroceni te face să te gândești că-s niște lucruri tulburi în numirea asta.

Entry filed under: 7301634, Politico-culturale. Tags: , , , , .

Evoluția domnului Breazu Claxonul

8 comentarii Add your own

  • 1. racoltapetru6  |  27 iunie 2017 la 12:05

    Tudose e printre puținele personaje care a mai acceptat să fie pe post de intermediar între Dragnea și măsurile pe care acesta vrea să le transmită guvernului. Oricum, era un ministru repetent, și se știe că acela ce nu-i bun la treabă, e ales în conducere.

    Apreciat de 1 persoană

  • 2. noradamian  |  27 iunie 2017 la 15:13

    Probabil Dragnea știa bine când a făcut lista cu propuneri. Nu știm însă, ce anume a negociat președintele în întâlnirile de taină cu Dragnea dinaintea consultărilor și de ce a mai făcut consultări din moment ce, după cum aflăm din HotNews, îl voia pe Tudose, premier.

    „Să faci ce spui și să spui ce faci”. Asta e o lege nescrisă pe care orice politician care se vrea respectat e dator s-o respecte. Dacă o încalcă, mai devreme sau mai târziu, își compromite capitalul de încredere.

    Apreciat de 1 persoană

  • 3. noradamian  |  27 iunie 2017 la 15:32

    Catalin Avramescu

    Am decis să îi înapoiez actualului Președinte Ordinul Naţional Serviciul Credincios pe care l-am primit în 2009.
    Ceea ce a făcut astăzi Klaus Iohannis este o batjocură. A numit un plagiator în fruntea guvernului României doar pentru a avea el liniște în coabitarea sa cu socialiștii și cu serviciul de spionaj intern.
    Orice om greșește. Însă unele greșeli dezonorează profund, iremediabil, omul și funcția.

    http://www.ziare.com/klaus-johannis/presedinte/complicitatea-lui-klaus-iohannis-1471217

    Apreciat de 1 persoană

  • 4. dorian65  |  27 iunie 2017 la 16:04

    Buna ziua!
    Ce va fi sa fie este predictibil.
    Aceasta este tinta aliantei:sa furi fara sa fi pedepsit si fratii de ciordeala ai patrihotilor sa fie lasati liberi.
    Chestia cu salariile si pensiile se rezolva: RON se face ROL.

    Apreciat de 1 persoană

  • 5. noradamian  |  27 iunie 2017 la 16:45

    Bună, Dorian! Din nefericire, acuma că au trecut de un hop își vor strânge rândurile și, cu legea la dispoziția lor, vor deveni tot mai greu de învins

    Apreciat de 1 persoană

  • 6. Erwin Lucian Bureriu  |  28 iunie 2017 la 09:31

    Ar fi dorit Dragnea ca Iohannis să refuze premierul venit de la Brăila, de la „Tanti Elvira”. Dar, într-un maxim dezgust, sasul n-a mușcat momeala pescarului. I-a dat lui Dragnea „toată puterea sovietelor”. Crescându-i prestigiul în Occident, sau având această iluzie, președintele lasă pesedeul să moară lent, de propria-i mână, ca într-o otrăvire permanentă. Dar să-l salutăm pe noul prim-ministru, care arată sinistru, cu fața crăpată și fruntea îngustă și cu privire de alcoolic. La sfârșitul anului Dragnea îl va trage pe roată și pe ăsta, pentru întârzieri…Căci asta-i țara cu un singur oraș, București, chit că-i singura capitală din lume cu nume la plural. Și cu un singur om care le aranjează pe toate…

    Apreciază

  • 7. noradamian  |  28 iunie 2017 la 10:50

    Dragnea s-a declarat însă, încântat de atitudinea președintelui. Prin desemnarea ca premier a unui pagiator (și-a plătit cu câteva mii de euro teza) plătit de SRI, fost lector la academia lui Oprea, cu veniturile nedeclarate, Iohannis și-a contrazis fără explicații, criteriile repetat afirmate. Îngrijorător, cel puțin, e faptul că Tudose preia guvernarea după cinci luni de pesedism în care deficitul bugetar s-a triplat.

    Apreciază

  • 8. noradamian  |  28 iunie 2017 la 11:29

    Mai există șansa ca tudose să nu treacă. Sunt și mulți pesediști care nu-l vor. Ar fi sfârșitul politic pentru dragnea. Cum s-ar zice, „waiting for the miracle”…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

  • 936.628 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.454 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

  • 936.628 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: