Miros de decembrie

4 decembrie 2017 at 17:20 12 comentarii

Câteva mii de protestatari nu înseamnă nimic, nu pot face nimic; n-o să răstoarne țara, comenta cu dispreț Udrea la B1 în urmă cu ceva timp. Idee preluată (cum altfel) și de Băsescu într-o formă mai abilă (o mărgică falsă, stridentă care n-avea ce căuta în șirul intervențiilor sale demne de apreciat pentru apărarea parteneriatului strategic cu SUA). Că toți fiii „statului paralel” se îmbărbătează în acest fel e logic. Și au dreptate: câteva mii, zeci de mii și chiar sute de mii de protestatari ca-n iarnă, civilizați (cu unele excepții care n-o să schimbe conduita întregului) cei care ies fără să se lase intimidați, de luni de zile, în stradă, constituindu-se într-o opoziție civică la statul paralel, nu-s genul jupânilor din anii ’89- ’90 puși pe lovituri de stat plănuite prin subterane securiste ca să acapareze puterea și să n-o mai lase. Și totuși, barosanilor de la putere le e grozav de frică, altfel n-ar recurge la acțiuni în forță, provocatoare, n-ar organiza contramanifestații nerușinate cu costuri uriașe din bani publici ca să-și pună la adăpost politicienii infractori&acoliții lor cu dosare grele din parlament și din alte instituții. Asta pe lângă faptul evident că preocuparea lor obsesivă e să-și treacă legile de salvat penalii, să-și dea liber la furăciuni și să controleze justiția. Adică „fac totul” ca să-și vadă cocoțat definitiv statul paralel peste morală, justiție și civilizație.

Par să nu-și dea seama că „fac totul” să se ducă pe copcă contând pe armate de corupți și pe neputința&duplicitatea unora cărora li s-au găsit de ceva timp scheleți prin dulapuri (cum ar fi bani negri pentru campaniile electorale; e doar un exemplu).

Frica și prostia agresivă, mituirea pe față, disperată, a unor dependenți nevolnici, anunță prăbușirea. Asta o văd, însă, și membrii lor de partid care n-au probleme cu justiția (chiar dacă au intrat în politică ca să prospere pe căi inaccesibile cetățenilor onești). Pentru cei mai ambițioși dintre ei, ce fac mai-marii lor acum e o oportunitate nesperată de care vor profita rapid. Ce va însemna asta pentru noi, vom vedea.

Entry filed under: 7301634, Politico-culturale. Tags: , , , , .

Malchimistul Crăciun ’89

12 comentarii Add your own

 • 1. theo  |  4 decembrie 2017 la 18:34

  bunä,
  da, cele mai intense si elocvente aspecte sunt duplicitatea si oportunismul. jevrosenia din PSD e cunoscutä, nici mäcar nu se mai feresc. Dragnea-Fierea-Iordache-Rädulescu-Olgutza-Mantea si altzi catziva- sunt o grupare ce vor puterea absolutä. bätranul Täri, trädätor cum este- face un pas lateral: vrea sä obtinä ceva in plus. cum pot sä-l acrediteze unii care-si spun liberali pe unul ca Täriceanu, personificare a oportunismului?

  Apreciază

 • 2. noradamian  |  4 decembrie 2017 la 19:35

  Seara bună!
  Theo, ăștia care țin de putere acum sunt tot ce a produs politica mai toxic vreme de 28 de ani! Din nefericire, toate partidele derivate din FSN au produs într-o măsură mai mare sau mai mică, într-un fel sau altul, corupție fie și numai pentru că au folosit bani negri în campaniile electorale. Asta e și cauza pentru care nici reformele lui Băsescu (pe care le-am susținut ca si atâția alții) n-aveau cum să reziste după el, si nici imaginea lui de acum nu mai e cea din urmă cu 10 ani.

  Apreciat de 1 persoană

 • 3. theo  |  4 decembrie 2017 la 21:19

  este deceptzionat- imi aduc aminte cum totzi au särit, nemernicii, cä el si Boc au micsorat salariile si pensiile, cä nu era nevoie. acum dupä 7 ani dupä, spun totzi zilnic o sä fie mai räu ca in 2009. tartorul täriceanu a alungat miniștrii pdl, s-a aliat cu psd și au pus mâna pe tot. si au întors totul cu zeci de ani înapoi, l-au suspendat, l-au instalat pe cäcäräu și usl-ul a acaparat tot. räul a inceput dupä 2014- atunci cand TB-nu mai avea puterea sä se rätzoiască la ei. si el a fost mintzit, neinformat de maior, ponta, ghitzä, coldea. eu sustzin cä dacä nu era TB, Romania era deja pe tavä la est. Nu-l cunosc dar intr-o zi o sä-l regrete romanii chiar dacä acum se comportä ca mafiotzii. e jalnic.

  Apreciat de 1 persoană

 • 4. noradamian  |  4 decembrie 2017 la 22:25

  Speriați de reforma justiției- când a susținut înființarea DNA și ANI, l-au hărțuit în fel și chip și l-au suspendat de două ori asta e adevărat. Politica externă a fost la înălțime, eram mult mai respectați și mai liniștiți cu el. Și cu salariile a procedat responsabil într-o situație de criză mondială care în 2009 ajunsese și la noi, mai ales că la sfârșitul lui de mandat tăriceanu făcuse prăpăd în finanțe și-l lăsase pe Boc să se descurce. Asta în timp ce-i denigrau în fel și chip pe toate nimicurile dar, curios, numai de banii negri din campanii nu s-au legat niciodată fiindcă toți făceau asta, adică săpau la fundația statului ca s-apuce la putere. Așa s-au construit rețelele de corupție la care, din păcate, a contribuit și TB cu pdl (pe vremea aia habar n-aveam) și udrea, căreia i-a făcut cadou și pmp. O greseală capitală care i-a făcut rău și lui și reformării statului, efecte care se văd bine abia acum. Cum să reziste, atunci, statul de drept și reformele, oricine le-ar fi făcut? De-aia s-a și apropiat de foștii lui dușmani, uneori făcându-le jocul, aducând rating televiziilor unor moguli. Câte ceva despre toate am mai notat pe măsură ce le observam.
  ca aici:
  https://noradamian.wordpress.com/2014/02/17/din-greseala-in-greseala-spre-victoria-finala/

  Apreciat de 2 persoane

 • 5. racoltapetru6  |  5 decembrie 2017 la 09:35

  Se pare că nu avem încotro și așteptăm ca salvarea să vină tot din rândul PSD-ului. Atâta vreme cât nu avem o opoziție credibilă din rândul celorlalte partide.

  Apreciază

 • 6. noradamian  |  5 decembrie 2017 la 12:39

  Petru, din nefericire asta e ca atunci când esti bolnav si iei o aspirină să-ți scadă febra. Boala rămâne dar, măcar, transpiri un pic… 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 • 7. noradamian  |  5 decembrie 2017 la 13:42

  Și niște slogane puse la dispoziție gratis, pentru mitingul psd:

  „Jos autostrazile!”

  „Nu avem nicio dilema / Vrem pe Dragnea pus pe stema.”

  „Munca e pentru tractoare, noi vrem pensii și ajutoare!”

  „Din salariul de la stat / Dragnea și-a făcut palat ”

  „Visăm state paralele, căci ne temem de zăbrele!
  PSD-i partidul sfânt, e votat și din mormânt!”

  „Nu vrem școli, nu vrem spitale, vrem doar două-trei sarmale!”

  „Ti-a apus vremea, Codruta
  Cea mai tare e Olguta!”

  „Nu vrem dinti ca sa mancam
  Vrem pe voi sa va votam!”

  „Chiar si mortii va voteaza
  #Rezistentii nu conteaza!”

  „Vrem sa va votam din nou
  Chiar de-o facem din cavou!”

  „Vrem fonduri deturnate
  Nu bugete si dreptate”

  Apreciază

 • 8. neax  |  18 decembrie 2017 la 17:21

  Bună seara, bună seara! Ai idee când a spus Udrea acele cuvinte frumoase?

  Apreciat de 1 persoană

 • 9. noradamian  |  18 decembrie 2017 la 22:02

  Seara bună, Neax! Mi-amintesc că în seara de 7 iunie 2014, udrea a operat cu grație și abjecție pmp-ul și că pe băsescu nu l-a durut. de-atunci au luat-o la vale, ireversibil, indiferent ce-ar face. Pe Udrea am auzit-o cu „vorbele alea frumoase” prin octombrie, la tv B1, după un protest cu 15.000 de persoane în București.

  Apreciază

 • 10. neax  |  18 decembrie 2017 la 23:21

  Cred că de atunci am văzut noi că au luat-o la vale, ei erau de mult pe pantă.

  Apreciat de 1 persoană

 • 11. noradamian  |  18 decembrie 2017 la 23:47

  Am sperat, totuși, că au, dacă nu un dram de caracter, măcar unul de diplomație și o oarecare deferență față de niște oameni de valoare& bună credință care s-au înhămat serios la treabă acolo: Marian Preda, Daniel Funeriu etc.

  Apreciază

 • 12. noradamian  |  19 decembrie 2017 la 22:20

  Marian Preda:

  ”… and that government of the people, by the people, for the people…”? Nici vorbă!
  Acest Parlament ”al repetenților și infractorilor, ce lucrează cu repetenții și infractorii, pentru repetenți și infractori”:
  – Nicolicea a rămas repetent la prima facultate apoi a făcut Faculatea de Drept la Spiru Haret, Filiala Turnu-Severin, la FF.
  – Serban Nicolae a făcut Dreptul tot la particular, la Româno-Americană, facultate de categoria D pe care a absolvit-o la 29 de ani. Avocat-șofer apărator notoriu al infractorilor.
  – Iordache era inginer de la Caracal și a facut Dreptul la Craiova, la FF; l-a terminat la 42 de ani când era deja parlamentar.
  – Dragnea -condamnat și Tăricenu-inclulpat, ambii ingineri, au rămas repetenți în timpul studiilor.
  Ne fac legile inginerii-repetenți și juriștii la fără frecvență care, în plus, sunt inculpați sau apăratori ai inculpaților.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.319 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.456 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.319 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: