Căptușeala putredă a imperiului

10 ianuarie 2018 at 10:25 4 comentarii

Ne vom continua programul, zice Dragnea, poporul așteaptă de la noi să-l facem prosper și fericit. În traducere din limba pesedistă: să ne facem că-l miluim, să nu uite cine-s stăpânii. Cu mine sau fără, tot pentru noi joacă-n farsa asta, tot noi îl prostim.

Comedia politică decadentă are tradiții vechi aici. Nu odată, tragice. Să nu uităm de legionari metamorfozați peste noapte în comuniști încrâncenați, de dușmani ai comunismului transformați instantaneu în feseniști purtători de un șir lung de măști, de puhoiul nesfârșit de politicieni din plastilină cu patalama ideologică convertibilă la purtător, de securiști deveniți biznismeni sau monarhiști înfocați. Metamorfoze în care motorul a fost și rămâne propaganda cu efect garantat la indivizii sărăcuți mental și mai slab caracterial. Odată intrați în malaxorul îndoctrinării și depersonalizării, al înregimentării voite, sau duși de val, la început în grupuri mici care se umflu ca drojdia, ajung o masă uniformă, purtătoare de aceleași tare istorice distrugătoare în care valorile sunt malformate, în numele lor cultivându-se cât cuprinde, ura prolifică.

O mișcare non-violentă de rezistență, o atitudine de responsabilitate civică e unicul mod, cred, de a contracara mareea de murdărie fesenisto-uselistă care a ajuns acum să sufoce țara și să-i amaneteze viitorul. Evident, regimul pesedist născut din minciuni, contrafaceri și făcături peceriste va juca aceeași comedie sinistră, singura pe care o știe. Între altele, unii nu ezită să se declare, „foști golani” pentru a bagateliza astfel acțiunile actualilor „rezistenți”. O găselniță lipsită de haz din categoria „am votat cu Rațiu” uzată, mai cu seamă, de unii revoluționari din remorca lui Iliescu, pe model Victor Ponta. În ăst timp, ajuns la apogeu, imperiului pesedist îi ies prin căptușeala roșie isprăvile incredibil de murdare: un stat hăcuit non-stop, fărădelegi votate pe bandă pentru a permite tagmei să fure în voie, aranjamente horror de salvat medici comersanți de vieți și de sănătate socială, manevre de scos din culpă popi corupători de minori, demnitari abuzivi, miniștri servili, jandarmi violatori ori pedofili cu pedigree.

Entry filed under: 7301634, Politico-culturale. Tags: , , , , , , .

Casa de oaspeți Metanoia

4 comentarii Add your own

 • 1. racoltapetru6  |  10 ianuarie 2018 la 10:58

  Manifestări non-violente, dar în număr impresionant și vizibil pe străzi. De câteva zeci de mii de protestatari nu se mai teme PSD-ul.

  Apreciat de 1 persoană

 • 2. noradamian  |  10 ianuarie 2018 la 11:11

  Se teme, însă, de perseverența lor (tocmai se împlinește anul de proteste neîntrerupte) de diversitatea formelor (mitinguri, marsuri, flashmob zilnic de genul „Vă vedem”, zone libere de corupție) de ineficiența provocatorilor& revoluționarilor de profesie plătiți pentru a amenința ori declansa violențe…

  Apreciat de 1 persoană

 • 3. Erwin Lucian Bureriu  |  22 ianuarie 2018 la 15:57

  Sunt derbedei. Deja nu-i mai atingi cu nimic. Bădărănia a ajuns și pe net. E unul „Lupul dacic” – horror. De câte ori ies pe stradă, în țară, mi se întâmplă ceva nasol. M-au dus ai mei prin State, în zone potențial periculoase și totul era civilizat, oameni destinși, nestressați, se salută între ei chiar dacă nu se cunosc. În România derbedeismul a ajuns pe toate palierele, alimentat de feseniștii ăștia permanenți, care maculează totul în jur. Tupeul acestor nenorociți stimulează comportamentul colectiv.

  Apreciat de 1 persoană

 • 4. noradamian  |  22 ianuarie 2018 la 20:29

  Da, o bandă de indivizi lacomi, primitivi, lipsiți de educație care face ravagii în țara asta; un model contagios pentru o anumită categorie. Nu mai poate ține mult „politica” asta a jafului și a impunerii forței, dar și așa, pagubele pe toate planurile (economic, social, de imagine) sunt uriașe. Sper în rezistența celor lucizi.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.628 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.454 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.628 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: